Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az az AK?
AK Archívum
GN Archívum
Tartalomjegyzékek
Cikkek az újságból
Krónikák a boltban
Szavazások
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Termékismertető - Alanori Krónika 135. (2007. március)
Termékismertető - Alanori Krónika 123. (2006. március)
Termékismertető - Alanori Krónika 146 (2008. május-június)
Termékismertető - Alanori Krónika 145. (2008. március-április)

A lista folytatása...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

A vámos (Káosz Galaktika novella)

A nap vörös korongként egyensúlyozott a Sorwir bolygó horizontján. A szolgálatos vámőrség váltáshoz készülődött. A legalkalmasabb időpont egy csempészhajó számára...  

Ghoem hadnagy összeszűkült szemmel bámulta a kikötőben leszálló ASZFALT nevű Lightningot, melynek "KÖSS BELÉM!" felirat díszelgett az oldalán. Enyhe bizsergést érzett a tarkóján. Tudta, hogy ez csempészáru jelenlétére utal. Tizennyolcadik éve szolgált a kikötői vámőrségnél. Ez idő alatt kifejlődött e képesség, mely nem is olyan meglepő a cerebritáknál.

- Bolum őrmester, munkára fel! - kiáltotta beosztottjának, és elindult a hajó irányába.

- Nem látszik csempésznek! - zárkózott fel tudálékoskodva újdonsült kollégája.

- Ide figyeljen Bolum! Mennyi ideje van a vámőrségnél?

- Már két napja!

- Nagyokos! Én már akkor csempészeket üldöztem, amikor maga még csak tipegett az ANTI-G babasétáltatóban. Nyissa ki a szemét, és csukja be a száját, ha tanulni akar! - fejezte be mondandóját, mivel hallótávolságba kerültek.

- Szurk-O-Lo és legénysége vámvizsgálatra felkészült - jelentette katonásan a hajó kapitánya.

- Van valami tiltott áru a hajón? - kérdezte Ghoem a kapitánytól.

- Hova gondol ezredes úr! - jött a hízelgő válasz.

- Azért, ha nincs ellenére átvizsgálnánk a hajót...  

A hadnagy rendkívül kellemetlenül érezte magát. Fél órai kutatás eredményeként jól összekoszolta magát a raktérben ráborult grafitrudakkal. Hülyét csináltak belőle az új beosztottja előtt, de nem tehetett semmit. Dühtől vöröslő fejjel (ami a cerebritáknál nem kis teljesítmény) fordult a kapitányhoz:

- Elnézését kérjük a kellemetlenségekért, de csak a munkánkat végeztük - azzal sarkon fordulva elhagyta a hajót.

Éppen egy teherszállító kanyarodott ki a dokkból az ASZFALTról leszerelt ágyúkkal megrakodva, mikor végzett a szolgálatleadással. Végtelen utálattal nézte a távolodó teherszállítót.

Az őrmester melléje szegődött.

- Vajon mennyit kereshetnek három Odessa Sierra ágyún? - kérdezte Bolum.

- Sierra!?! - csattant fel meglepődötten Ghoem.

- Hát persze! Nem látta, milyen könnyen szerelték le? Semmi energiakábel, semmi vezérlőkábel. A Sierra típusok csalhatatlan ismertetőjegye. Persze ilyen közelről.

- Miért nem mondta ezt korábban?

- Maga mondta, hogy csukjam be a számat.

- Ha már úgyis vége a műszaknak, nem néznénk körül a sikátorok környékén? - nézett kérdőn beosztottjára a hadnagy - Hátha látunk valami érdekeset.  

Az MT-302-es homokfutó hangtalanul suhant a sikátorok felé. Ghoem még mindig az egyenruháját viselte; a nagy sietségben eszébe sem jutott az átöltözés. Valahogy élete részéve vált ez a munka. Személyes sértésnek vette, ha valaki az ő műszakja alatt csempészkedik. Érezhetően csökkent a járókelők száma, ahogy közeledtek a város hírhedt negyede felé. Errefelé még a szemétszedő robotok is rendőri kíséretet kapnak. Azok akik itt kénytelenek élni, nem panaszkodhatnak a biztosítási ügynökök zaklatására.

A szürkületben alig kivehetően valami alaktalan sötétség borította a szűk utcarendszer bejáratát. FÜST. A füstből pedig egy járőr alakja bontakozott ki.

- Csak nem az ön figyelmetlenségének mementója? - mutatott a helyszínelő a teherszállító roncsára.

A hadnagy morogva kikászálódott járművéből.

- Honnan tudhattam volna, hogy a panelra szerelt Sierra ágyúkban lesz a fű! - csattant föl mikor megérezte a megperzselődött tiltott áru jellegzetes szagát.

- A Sierra ágyúk messziről valódinak tűnnek. Nem csoda, hogy azonnal tüzet nyitottak rájuk - mondta szenvtelenül a járőr, miközben a tetemeket vizsgálta.

- Még jó, hogy feltalálták a klónozást - kotyogott közbe Bolum. - Képzelem, milyen arcot vágnak, amikor a kórházban felébredve letartóztatják őket.

- Új fiú? - vigyorgott a járőr

- Igen - sóhajtott Ghoem. - Nagyokos! - fordult beosztottjához.- A klónozás az élőlényt a klónozási mintavételkor meglévő állapotában hozza létre. Tehát amikor még el sem követte a bűnt.

- Senki sem büntethető a majdan elkövetendő bűneiért - okoskodott a járőr.

- De hát akkor mit tudunk tenni? - kérdezte Bolum

- Semmit - válaszolta a járőr.

- Majdnem semmit - tette hozzá a hadnagy magában, azzal visszaszállt homokfutójába.

Elsőbbséget adott a később érkező járőröknek, bár azok nem használtak megkülönböztető jelzést. Ki akarna ezen a helyen feltűnősködni? Ahogy távolodtak, az élet felpezsdülésével a megszokott jókedve is visszatért. Nem érzett kárörömöt. Egyszerűen csak, rendnek kell lennie! Persze volt még egy kis dolga. Egy apró szívesség. A mostani zavaros időkben olyan gyakran tűnnek el klónminták...

Írta: Móder Attila

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
(átlag: 8 szavazat alapján 6.4)

Ha ez tetszett, olvasd el a következő, jellegében hasonló cikket is: A semmi bajnoka (Káosz Galaktika novella).

Létrehozás: 2003. október 8. 10:05:50
Utolsó frissítés: 2015. május 20. 10:44:09
Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2023
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.