Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az az AK?
AK Archívum
GN Archívum
Tartalomjegyzékek
Cikkek az újságból
Krónikák a boltban
Szavazások
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Termékismertető - Alanori Krónika 125. (2006. május)

A lista folytatása...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Árnyak között - AK 5.

Csak az jöjjön, aki bírja
Aki tudja, hogy végigcsinálja
Csak az jöjjön, csak az jöjjön
-LGT: Fiú

A történet nagy vonalakban
Időpont: 2055. április 30. péntek.
Helyszín: Magyarország. Minden évben május első hétvégéjén rendezik meg a Nagy Derby-t a Sztrádán, a Bécs-Budapest-Asteropolis (Szeged) autópályán. A versenyen bárki indulhat, a szabályok sem a többi versenyző akadályozását, sem a fegyverhasználatot nem tiltják. A megbízás igen egyszerű: az árnyvadász csapatnak arról kell gondoskodnia, hogy az egyik (nem túl esélyes, így magas odds-szal jegyzett) versenyző biztonságban célba érkezzen - az első helyen. A megbízó, Mr. Johnson nagy összegben fogadott erre az esélytelen versenyzőre, így hatalmas pénzt kaszál majd a verseny végén. A játékosok feladata, hogy nyomozzák ki, mi áll a megbízás hátterében, még a verseny előtt "kiiktassanak a forgalomból" két esélyes versenyzőt (ehhez nem feltétlenül kell bántani a versenyzőket, hiszen a versenyszabályzat a versenyre benevezett járműt tartja fontosnak, nem a pilótát), a verseny első szakaszában megvédjék Mr. Johnson kedvencét, majd miután a fickó mégis "balesetet szenved", maguk ugorjanak be a helyére a verseny finisében.

A TALÁLKOZÓ (Olvasd fel nekik)
"Bizonyára Önök is tudják, hogy a jövő héten hétfőn startol az idei Nagy Derby. Én elég nagy összegben fogadtam egy bizonyos Igor Szerencsuk nevű versenyzőre, így igen örülnék neki, ha ő futna be az első helyen. Ehhez azonban bizonyos előkészületekre van szükség. Az Önök feladata többrétű: egyrészt gondoskodniuk kell róla, hogy az egyik nagy rivális, Johnny Rottenweiberger autója garantáltan csődöt mondjon a verseny második szakaszában, másrészt el kell érniük, hogy a másik nagy rivális, Walter Sřvdekĺmm el se induljon a versenyen. Sajnos, az ő autóját nehéz lenne szabotálni, és ő a világ legjobb sztrádaversenyzője, így a verseny közbeni legyőzése nem lenne túl optimális megoldás. Ezt a két feladatot - hangsúlyozom - még a verseny elindulása előtt kell elvégezniük. A verseny startjától kezdve pedig arra kell ügyelniük, hogy Igor Szerencsuk autójának ne essen bántódása, és elsőként haladjon át a célvonalon. Ez természetesen úgy kívánatos, hogy maga Szerencsuk üljön az autóban a győzelem pillanatában, de ha őt esetleg valami baj érné verseny közben, akkor elvárom Önöktől, hogy üljenek be a helyére, és fejezzék be győztesen a versenyt."

A színfalak mögött
Mr. Johnson 135 000 Ľ-t fizet a munkáért, és kihangsúlyozza, hogy a játékos karaktereknek mindent titokban kell tartaniuk. Ha a játékos karakterek is fogadni próbálnak Szerencsukra, vagy akárki másnak elkottyantják, hogy Mr. Johnson bundázik, a megbízó aránylag gyorsan az egész csapatot eliminálja (még aznap). Ez elől nincs menekvés. A találkozó hangulata legyen olyan, hogy ne kerüljön sor összetűzésre. Ha mégis, a játékosok járjanak pórul. A megbeszélés után egy ideig még lehet kérdezősködni, de Mr. Johnson már szeretne távozni. Ha a két versenyző kiiktatásának mikéntjéről kérdeznek, olvasd fel nekik az Első áldozat és a Második áldozat című fejezet Olvasd fel nekik című részét (lásd alább). Ha a játékosok utánajárnak a megbízónak, megtudják, hogy ezúttal "jó lóra tettek". A játékmester hasson oda, hogy a játékosok csak annyi infót tudjanak meg Mr. Johnsonról, amennyi még semmire sem használható fel, csak arra jó, hogy megnyugtassa az árnyvadászokat a megbízás tisztaságát illetően. Ha utánanéznek annak, hogyan rendezik a versenyt, elmondhatod nekik az alábbiakat:
A verseny négy szakaszból áll, Bécstől Győrig, Győrtől Esztergomig, Esztergomtól Dabasig, és Dabastól Szegedig. Minden nap reggel 8-kor startolnak a versenyzők, félórás időközönként. Minden nap közvetlenül az indulás előtt, sorsolással döntik el az indulási sorrendet, és a nap végén pihenőtáborokban szállásolják el a versenyzőket. Az idei Nagy Derby nevezési feltételeit 8 versenyző teljesítette. A rendezőség védelmi erőfeszítései javarészt a pihenőtáborok őrzésére korlátozódnak. A Sztrádán a versenyzők magukra vigyáznak. A pihenőtáborokat elektromos kerítés veszi körül, valamint ötpercenként őrjárat sétál körbe (az őrjáratban mágus is van). A megvesztegetés általában mindenhol működik.
A versenyzők igen keményen őrzik a saját barakkjukat. Ami a biztonsági intézkedéseket illeti, kideríthető, hogy Budapesttől délre, a mocsaras szakaszon senki sem őrzi a versenyzőket, az amolyan "szabad a vásár" zóna. Arrafelé egyedül a Lobogó Sztrádaőrség biztosít védelmet, de a Lobogó motorosokat elég könnyen le lehet fizetni. Arrafelé azért nincsen őrség, mert állítólag nagyon szennyezett a vidék. A versenyző járművek szinte mindegyikének van műholdas csatlakozása, hogy verseny közben folyamatosan lehessen Mátrix-felügyeletet biztosítani a számukra.

Hibaelhárítás
Ebben a részben nincs különösebb hibalehetőség. A játékmester intézze el, hogy a játékosok megkapják a melót, de ezt lehetőleg ne úgy, hogy egyszerűen több pénzt ajánl.

AZ ELSŐ ÁLDOZAT (Olvasd fel nekik)
"Az első, akit mindenképpen ki kell vonniuk a forgalomból, Johnny Rottenweiberger. Sajnos ő a legjobb rigó, akiről valaha bárki is hallott. Mivel a szabályok szerint a nevezett járműnek kell célba érnie, ezért azt tartanám a legcélszerűbbnek, ha valahogy a kocsiját tennék tönkre. Rottenweiberger sajnos nem használ semmiféle Mátrixhoz kapcsolt irányítórendszert, ezért a hálón keresztül nem elérhető. A technikusai nagyon jól értik a munkájukat, fel vannak készülve a szabotázsra. Vigyázzanak, semmiféle hagyományos szerkezettel nem érhetnek célt nála. Ezen felül a kocsinak a verseny közben kell tönkremennie, különben Rottenweiberger egyszerűen egy másik kocsival indul. A legfőbb gond, hogy a technikusok egyértelműen valamiféle időzítő berendezést fognak keresni, ezért ilyesmivel ne is próbálkozzanak. Önökre bízom, hogy milyen megoldást találnak."

A színfalak mögött
Egyetlen lehetőség van olyan szabotázsra, amit nem észlelnek Rottenweiberger technikusai: ki kell használni a Sztráda adottságait. Ha a csapat dekása utánanéz a Sztrádának, megkapja a róla szóló fájlt (megtalálható a néhány hónapon belül megjelenő, Árnyékmagyarország című kiegészítőben). Ha egy kicsit körbekérdezősködnek a kapcsolataik között, megtudhatják, hogy a Sztráda bizony jobban sugároz, mint kékesi adótorony, és egészen máshogy is. Ez már elegendő lehet ahhoz, hogy megoldják az időzítést. Törp technikus kapcsolatuk minden további nélkül (20 000 Ľ-ért) barkácsol nekik egy kis szerkezetet, ami a megfelelő sugárdózis hatására lép működésbe. Persze a kis ketyerét be kell szerelniük a kocsi motorjába. Ezt két úton érhetik el:
 • 1. Keresnek egy lefizethető pasit Rottenweiberger technikusai között (Utcai etikett). Ilyet találhatnak is, aki 5000 Ľ-es dotáció ellenében berakja a szerkezetet a kellő helyre.
 • 2. Maguk látogatnak el a céghez. A telep helyét és alaprajzát és a szolgálatot teljesítő őrök számát (40 sorkatona, tíz altiszt) megtalálhatják a Mátrixban (Dekázás), vagy a helyet Mr. Johnsontól is megtudhatják. Az egyetlen dolog, amire itt figyelniük kell, hogy zaj nélkül jussanak be a garázsba. Ha komolyabb zajt ütnek, a központi épületből előront harmincöt céges biztonsági őr és tíz céglegény. A kocsit pedig másnap ismeretlen helyre szállítják, amit sehogy sem tudhatnak meg. Ha hang nélkül jutnak el a garázsba, már berakhatják a szerkezetet (Szárazföldi jármű építés/javítás).
 • Fontos, hogy a ketyerét még a verseny előtt beépítsék Rottenweiberger kocsijába, mert ha nem, verseny közben már nem lesz rá lehetőség (Rottenweiberger barakkját túl jól őrzik).

  Hibaelhárítás
  A legfőbb hiba az lehet, ha fingjuk sincs arról, miféle berendezést készítessenek. Ebben az esetben a következő akciókkal próbáld őket a helyes irányba lökdösni (a számozás a "beetetés" sorrendjét van hivatva jelképezni):
 • 1. Haverjaik mondogatják, hogy a Sztráda az nem akármilyen hely ám.
 • 2. Kedvenc kocsmájukban találkoznak egy régi haverral, Száguldó Tibivel. Bal karját kibernetikusra cserélték. Ha megkérdezik miért, elmondja, hogy rákosodni kezdett. Az utóbbi időben Tibi a Sztrádán dolgozott a Lobogóknál.
 • 3. Technikus haverjuk kérdezi, hogy nem megy-e majd át a szabotálandó kocsi valami különleges helyen, amire be lehetne állítani a szerkezetet.
 • 4. A trideóban látnak egy tudósítást arról, hogyan roncsolja a számítógépek chipjeit a háttérsugárzás a németországi erőműrobbanások helyén.
 • 5. A technikus ajánlja fel, hogy ilyen legyen a szerkó.

 • A második áldozat (Olvasd fel nekik)
  "A másik, akit mindenképpen ki kell iktatniuk, Walter Sřvdekĺmm. Gondolom, már maguk is hallottak róla, elég jó sajtója van. Egy apró gondocska van az ő esetében: az FBH szponzorálja az indulását. Mivel a kocsit ennek következtében a budaörsi FBH telephelyen őrzik, nem várom el önöktől, hogy megpróbáljanak behatolni. Természetesen megpróbálhatják, de ebben az esetben nem vagyok hajlandó előleget fizetni. Azt javaslom, Sřvdekĺmmot próbálják meg valahogyan másképpen kiiktatni. A lényeg, hogy ne induljon el a versenyen."

  A színfalak mögött
  Egy kis utánajárással (Utcai etikett Céges etikett vagy Dekázás) megtudhatják, hogy a pilótát majdnem olyan jól védik, mint a kocsit (egy kisebb FBH telepen van elszállásolva). Ha kiteszi a lábát onnan, akkor is jobban vigyáznak rá, mint a szemük fényére. Gyilkosság tehát kizárva. A Mátrixban azonban a következő érdekes dokumentumok találhatók Sřvdekĺmmról:
 • 1 - Az év románca 2052: Walter Sřvdekĺmm összeköltözött Monica Hooverrel (2052 03 21, Kiskegyed)
 • 2 - Sřvdekĺmm a Federated Boeinghez szerződött, véget ér az SKCS győzelmi szériája? (2052 12 06, SportNet)
 • 3 - Sřvdekĺmm nyerte a 2053-as Sztráda Derbyt (2053 05 07, SportNet)
 • 4 - A nagy szerelem véget ért, Monica elköltözött (2053 07 30, Metanők Lapja)
 • 5 - Sřvdekĺmm nem indul az '54-es Derbyin, mi áll a háttérben? (2054 03 19, SportNet)
 • 6 - "A művelt embereket szeretem": interjú Monica Hooverrel (2054 04 02, Válogatás)
 • 7 - Kisteréz Katalin: Monica és Walter, az igaz történet ( 81 Mp, Beholder kiadó, 2054 09 09)
 • 8 - Újra együtt az álompár (2055 02 01, Hírvilág)
 • 9 - Sřvdekĺmm bejelentette, hogy indul az idei Derbyn (2055 04 12, SportNet)
 • Sřvdekĺmm az egyik legjobb cross-rigó a világon. Barátnője a híres műérzet csillag, Monica Hoover volt. Miután a lány otthagyta, Sřvdekĺmm a JMÉ-k és a pia felé fordult. Ezért indulni sem tudott a 2054-es versenyen. A lány azért hagyta ott, mert túl butának tartotta. Most azonban visszatért hozzá, és Sřvdekĺmm indul is a versenyen. Az egyetlen megoldás, ha a nőt valahogy lecsapják Sřvdekĺmm kezéről. Erre jó alkalom lehet a nemsokára rendezendő sajtófogadás. Könnyedén feliratkozhatnak a meghívottak közé (Dekázás). A partin extrém biztonsági intézkedések vannak érvényben. Ha a csábító játékos egy kicsit is próbálkozik Sřvdekĺmmnál okosabbnak feltűnni, sikerrel fog járni. (Sřvdekĺmm a vezetési tudásáról híres, reakciója nagyszerű, intelligenciája már más kérdés.) Ha Monica elhagyja Waltert, ő megint visszacsúszik az alkohol és a JMÉ-k világába, indulni persze nem tud.

  Hibaelhárítás
  Eléggé egyértelművé tettük a játékosok előtt, mi a dolguk. Ha nem értenek belőle, az az ő bajuk. Ha nem hajlandók rendesen kijátszani a csábítást, az önmagában nem baj, de kevesebb pontot kapnak.

  A verseny elindul
  A színfalak mögött
  Igor Szerencsuk nem engedi meg, hogy beszálljanak a furgonjába, ezért a játékosoknak maguknak kell gondoskodniuk arról, hogy végigkövessék védencüket az első versenyszakaszon. Az első nap eseménytelen, mindenki időben és épségben végigért az első szakaszon. Az izgalmak a pihenőtáborban kezdődnek majd. Mr. Johnson a befektetett pénze nagy részét illegális fogadóirodáknál fizette be, mert azok nagyobb nyereményt fizetnek. Ezek a fogadóirodák azonban a Tong kezében vannak, akik azt szeretnék, ha minél kevesebb pénzt kellene kifizetniük nyereményként. Mr. Johnson okos volt, és nem egy összegben fogadott a választott versenyzőre, de a Tongnak felkeltette a gyanúját, hogy milyen sok pénz folyt be egy viszonylag esélytelen versenyző nevére. Nekiláttak hát lenyomozni a pénzek útját. Mr. Johnson kilétét sajnos sehogy sem tudták megállapítani, ezért úgy döntöttek, hogy inkább az általa favorizált versenyzőt "iktatják ki" a versenyből.

  Az első merényletkísérlet
  Két orgyilkos behatol a versenyző barakkjába, és hangtalanul végez a fickóval. Ha a játékosok látható ellenintézkedéseket tettek (pl. őrt állnak az ajtónál), akkor az orgyilkosok ésszerűen más megoldást választanak. Az orgyilkosok paramétereinek meghatározásához használd a Zsoldos archetípust (célzószemüveg és KnyGPu nélkül, viszont 4-es szintű mágneszár-nyitóval és 2-es szintű kódtörővel), professzionalizmus szintjük 3-as legyen. Csakis a feladatukra koncentrálnak, felesleges harcba nem bocsátkoznak, csak akkor hagynak fel a versenyző meggyilkolására tett próbálkozással, ha a sikerre nyilvánvalóan semmi esélyt sem látnak.

  A második merényletkísérlet
  Ha az első merélyletkísérletnél kiderült, hogy a Tong van az akció hátterében (az elfogott merénylők köptek), akkor a játékosok utánanézhetnek egy kicsit a dolgoknak. Megtudható, hogy a Tong üzemelteti azokat a fogadóirodákat, ahol Mr. Johnson "feltehetőleg" elhelyezte a pénzét. A verseny második napja után rút csapda vár Szerencsukra. A Tong ugyanis "előkészítette" a barakkot: ha a versenyző kimegy a fürdőszobába, a zuhanyból nem csak víz, de halálos hatású baktériumtenyészet is folyik. Akire ráfolyik a fertőzött víz, az 12 órán belül feltűnés nélkül, fájdalommentesen meghal. Ha valamelyik varázsló asztrálisan körbekukkant a barakkban, felfedezheti a zuhanyba telepített baktériumtenyészet (élő anyag!) halvány auráját. Innentől pedig már technikai kérdés, hogyan oldják meg a problémát.

  A harmadik merényletkísérlet
  A játékosok ezek után feltehetően úgy döntenek, hogy beülnek Szerencsuk mellé a kocsiba - Szerencsuk nem is nagyon tiltakozik ez ellen. A Tong a verseny harmadik napján próbálkozik újra, mégpedig úgy, hogy egy dekás kalóz segítségével "belenyúlnak" a versenyjárgány navigációs rendszerébe, és a gépet a versenyző akarata ellenére letérítik az útról - bele a mocsárba. Ez a módszer akkor is működik, ha a versenyző nem becsatlakozva, hanem csak úgy "kézzel" vezeti a kocsit. Ez a harmadik kísérlet annyira komoly és nehezen kivédhető, hogy a játékmester nyugodtan legyen szőrösszívű. Az egyetlen megoldás, hogy felbérelnek egy dekást (valamelyik közvetítő kapcsolaton keresztül), aki majd on-line őrszolgálatot tart a Mátrixban a futam ideje alatt - és azt is megmondják neki, hogy konkrétan a kocsi műholdas irányítórendszerét figyelje. Ez esetben a bérdekás még tud szólni, amikor egy idegen ikon jelenik meg, és villámgyorsan a kocsi fedélzeti számítógépe felé tart. A helyzet gyors döntést kíván: amit a játékosok először mondanak mondjuk 10 másodpercen belül (valós időben), az történik meg. Ha a kocsit nem sikerült lekapcsolni, akkor zuhanás a mocsárba. Igor Szerencsuk még az utolsó pillanatban felkiált:

  "Bozse moj! Valaki belenyúlt az irányítórendszerbe...!"

  Ezek az utolsó szavai, amiknek el KELL hangozniuk, különben a játékosok nem tudják meg, honnét babráltak ki velük ilyen szépen. A játékosoknak ezek után egyrészt ki kell szabadulniuk a gyorsan süllyedő furgonból, másrészt ki kell szedniük onnan Szerencsukot is, harmadrészt valahogyan ki kell emelniük magát a furgont. Amikor belecsobbannak a mocsárba, a Szerencsuk mellett, az első ülésen ülő karakter még láthatja, hogy az orosz mellett betörik az ablak, és valami nyúlós massza ömlik rá a szerencsétlen fickóra. A mocsárszellem dolga, hogy végezzen Szerencsukkal. Ezt meg is teszi, és felszívódik, mielőtt a játékos karakterek nekieshetnének. A kocsi kiemelésével kapcsolatban a játékmester lehet szigorúbb, de azért ügyeljen arra, hogy ne itt akadjon el a történet.

  A negyedik merényletkísérlet
  A negyedik alkalommal a Tong már "nem cicózik": amikor a harmadik nap után a versenyző megérkezik a szálláshelyére, feltűnik két Yellowjacket helikopter - természetesen medvére betárazva -, és rapityomra lövik a csapat védencét. Konyec filma. A játékos karaktereknek nem marad más választásuk, mint beszállni a ringbe a kiesett versenyző helyett.

  Száguldás a Sztrádán
  A színfalak mögött
  A Derby elérkezett a finishez. Az utolsó napon már mindenki nyílt sisakkal játszik, és hatalmas, gyilkos száguldásban igyekszik győzedelmeskedni. A végső győzelemre még négyen esélyesek: az orosz Igor Szerencsuk, a japán Isoku Tokamani, az olasz Paolo Cordenzi, és a német Johnny Rottenweiberger. Elindulás után nem sokkal a karakterek kiégett roncsot pillantanak meg az útpadkán - úgy fest, Cordenzi már nem fejezi be a versenyt. A nyomokból ítélve föld-föld rakéta végezhetett vele. Ha a karakterek az első fejezetben sikeresen szabotálták Rottenweiberger kocsiját, akkor Mr. Johnson odaszól nekik telefonon, és megköszöni az akciót. Innentől pedig az alábbi ellenfelek érkeznek szép sorban:

  Egy kisebb Lobogó osztag
  A Lobogósok a Sztráda egy nyílegyenes szakaszán törnek rá a csapatra, ott, ahol semmilyen tereptárgy sem zavar senkit - kivéve a mocsarat az autópálya alatt, mellett és körül. Egyszerű járműves harcról van szó. A Lobogósok motoron jönnek, és éppen annyian, mint ahány csapattag van. Közülük ketten szemmel láthatóan vezérek, ez a motorjukban és a felszerelésükben mutatkozik meg. A paramétereik az alábbiak:
  A 2 vezér: Harley Scorpion motor, három könnyű fegyverággyal, ezek mindegyikén egy-egy HK-227. A vezérek a Zsoldos archetípusnak felelnek meg.
  A többiek: Yamaha Rapier motor, fegyverágy nélkül. A Lobogó motorosok a Bandatag archetípusnak felelnek meg, de az önvédelmi pisztolyuk helyett inkább egy AK-48-ast hordanak, gránátvetővel.

  Néhány morcos levegőelementál
  Ha két varázsló van a csapatban akkor három elementál jön, ha csak egy, akkor kettő (ez érthető volt, nem?). Az elementálok megoszlása: vagy egy 4-es és egy 5-ös erejű, vagy két 5-ös és egy 4-es erejű. Egyszerre csak egy varázslóra támadnak - a mágus az elsődleges célpontjuk. Asztrális alakban érkeznek, és asztrális harcban küzdenek meg a varázslókkal. Ha velük végeztek, manifesztálódnak, és elintézik a többieket is.

  Egy konkurens versenyző
  A konkurens versenyző (Isoku Tokamani) és cimborái az egyik A-elemnél (Az A-elem a Sztráda útpályáját alátámasztó egyik fajta lábazat. Részletesen lásd az Árnyékmagyarország c. kiegészítőben.) várnak a csapatra. Amikor a játékosok az A-elemhez közelítenek, a játékmester mondja el nekik, hogy a japán rigó kocsija az A-elem után kétszáz méterrel, az útpadkán hever, szemmel láthatóan üzemképtelenül. Ha a játékosok gyanútlanul keresztülhajtanak az A-elemen, akkor az útra elhelyezett robbanóanyag csúnya dolgokat művel (C-12-es plasztik, 5 kg, a jármű páncélzata 2-vel kisebbnek számít alulról). Sikeres észlelés (8) próbával észre lehet venni a plasztikot - a játékmester titokban dobja a próbát. Ha a játékosok okosak, akkor onnan gyaníthatnak csapdát, hogy a konkurens versenyző kocsija látható helyen parkol, és a tüzetes távolsági vizsgálat (pl. felderítőrobottal) után kiderül, hogy sértetlen ("Hát ez a fickó mit keres itt, miért nem hajt padló-gázzal?"). Ha gyanakodnak, akkor a plasztikot sikeres észlelés (4) próbával veszik észre, és nem éri meglepetésként őket, ha az A-elemből kiugrálnak a fegyveresek. Isoku Tokamanihoz használd a Volt céglegény archetípust, bérencei pedig legyenek Zsoldosok (összesen 4-en).

  Egy rosszkor jött üzemzavar
  Az üzemzavarra csak akkor kerül sor, ha a játékos karakterek mindezidáig elmulasztották a kocsi tüzetes (!) átvizsgálását. Az átvizsgálásra bármikor sor kerülhet, mivel a készülék a kocsi egyik alkatrészébe van építve. Ha a játékosok nem vizsgálják át a kocsit egyszer sem, akkor nincs esélyük a vírus ellen. Alapos átvizsgáláskor Elektronika (8) próbát kell dobni, hogy kiderüljön, valaki babrált az elektronikával. Ha a játékosoknak van annyi eszük, hogy lenyomozzák az alkatrészek szállítóit, akkor némi utánjárás eredményeképpen egészen konkrétan megtudják, hogy a kocsi elektronikus rendszerét egy Csákváry & tsa nevű szegedi cég szállította, és a beépített vírus az utolsó napon egy megadott időpontban teljesen mozgásképtelenné teszi az autót, és az elektronikus rendszert helyrehozhatatlanul károsítja. A munkát végző - szegedi - szerelő könnyen rábírható arra, hogy elárulja, hogyan kell semlegesíteni a vírust.

  Hibaelhárítás
  A játékmester nyugodtan lehet szigorú, az itteni történéseknek kifejezetten az a céljuk, hogy a játékosok felsüljenek menet közben. Ha eddig a fejezetig eljutottak, akkor már úgyis sokat tettek, tehát nem nagy veszteség, ha a négy "összetűzés" egyike során elmennek egy kicsit ibolyát szimatolgatni.

  Igor Szerencsuk autója GAZ DZ-120 furgon
  Kezelés: 4
  Sebesség: 40/120
  Test: 5
  Páncélzat: 4 (alulról 2)
  Nyom: 4
  Robotpilóta: 3
  Felszerelés: 1 automata ágyú (csak előre, 60 fokos szögben mozgatható), 1 rakétavető (4 db föld-levegő itányított rakétával), 1 Ingram Valiant KnyGPu (ez csak hátra tud lőni, 120 fokos szögben), mindkét oldalon 2-2 lőrés (1-es szintű visszarúgás-csillapítónak számít), rigócsatlakozás.

  (A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
  (átlag: 0 szavazat alapján 0.0)

  Ha ez tetszett, olvasd el a következő, jellegében hasonló cikket is: Kapcsolatok - AK 4..

  Létrehozás: 2009. augusztus 28. 08:58:53
  Utolsó frissítés: 2015. május 20. 10:44:23
  Nyomtatási forma


  Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

  © Beholder Kft., 2003 - 2024
  E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

  Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.