Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: A sötétség gyermekei május 22.
A pillanat képe
A felébredt etnicoliktor
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
Egy nemrég napvilágot látott irat szerint így nézett ki az a többezer éve halott etnicoliktor, melynek csontjaiba a feketecsuklyás nekromanta papok kísérletképpen életet leheltek. A Zangroz környéki ásatáson számtalan tehetséges régész és egyéb tudós vesztette életét a szörny öntudatra ébredt agresszivitásának következményeként.
Nézz szét a galériában!
Befizetési Akció 2021.06.16. - 2021.06.27.
Előnevezés - 2021. június 20.
A bonyolultság egyszerűsége
Névpályázat zárás
Homokdűnék Frissen bontott verseny videó – 2021. május 22.

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái verseny - 2021. június 12., Pécs 11.
Hatalom Kártyái - Profi versenyzők listája

A lista folytatása...
Meghalt a Király! (28)
KGK-ról általában (2078)
Előnevezés - 2021. június 20. (13)
Névpályázat zárás (3)
54. BEHOLDER TALÁLKOZÓ 2021.06.19. PROGRAMJA (45)
HKK kérdés? (45592)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
A káosz kapuja
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
Kedves Sallai Gábor Úr!

Sajnos az irónia nem jött át. Én nem akarok senkit se megtéríteni. Felőlem az oltatja magát, aki csak akarja - de aki nem, az ne problémázzon, ha a törvény korlátozza.
Az orvosi kötelességtudat kicsit más, de ha Te mondod...
Tetszik a pirossal kiemelt rész Ennyit arról, hogy ott "bárkinek" megtartható lett volna Előre oltatni hitetlenek!
Tudom Nem offenzíva miatt írtam.
Nocsak...

Mondjuk ugye, a szövődmények miatt még bármi lehet...

(Mellesleg amúgy, a rendszerben az a "gáz", hogy a vakcina után 1-2 hét mire kialakul a megfelelő védettség... plusz még ott a második oltás kérdése is. De jogilag ja, már "védett" az illető).
Én is remélem, hogy minden rendezvényen és szolgáltatóhelyen majd kötelező lesz az oltási igazolvány
Semmi sem kötelező, nincs itt olyan, hogy "kell" menned valahova is.
Látod, a Beho még spórol is neked, mert megmarad egy kisebb vagyon. Másokat is megkímélnek a péntek délutáni ablakba üléstől. Hol itt a hiba?
Kedves István!

Sajnos a szegedi versenyeket idő- és fontosabb elfoglaltság hiányában a következő 45 évben nem tudom látogatni.
Amit te is megérthetnél, ha ismernéd a helyzetem.

Üdv.
Szerintem te/ti pedig továbbra sem értitek meg, hogy miért nem másképp csinálták. Ha kijelentik, hogy “oké, nincs védettségi-nem jössz”, akkor is ők a szemetek, mert “kizárják a fogyasztóikat”. Ha ez az átmeneti megoldás van, ez se tetszik, pedig jobb opció, mint a “ki vagytok zárva” - a megoldás hibáival együtt. C opció max akkor lenne, ha a beho szeretne egy szép pénzbüntetést.

Nem megyünk ész nélkül neki. DKt kértük írja le, hol lehetne ennyi emberre, időjárásfüggetlenül, a jelenlegi szabályozást tekintve, oltott-oltatlannak együtt versenyt rendezni. Természetesen nem tetemes költség-növekedést szem előtt tartva.
Azóta is várunk az ő válaszára, mert szerinte biztos van! Akkor érveljen, támasszon alá. Ez nem Szeged, hogy ha a nagy DK azt böffenti oda, akkor úgy is van, mindenki elfogadja, és fülét-farkát behúzza

Na puszi mindenkinek, jó versenyt ;)
Figyi, a vírushelyzetet nem lehet semmissé tenni. Az meg egyéni döntése valakinek, hogy beoltatja magát vagy sem. Ha nem teszi, akkor meg ne keseregjen. Volt lehetősége, nem élt vele, ezt dobta a gép Fogadja el, max járnak a Patrik-féle versenyekre.
Szerintem a bizonytalanokat kár ide v oda számolni. Benke Robi mondhatja, hogy aki biztosat nem mondd, az 80%ban nem jön (igaz ez vidéki helyszín).
23,7% jönne és tud.
22,9% jönne, de nincs igazolványa.
22,1% bizonytalan.
31,3% fixen nem jön.

A bizonytalant a hátrányoshoz számolni, hát...
Aki nem jön, az meg nem jön. Feltételezgetni felesleges.
Az a szép a statisztikában, hogy úgy alakíthatod, hogy neked legyen igazad. Szerintem mind az “A”, mind a “B” felvetésed hibás.
Igen. Sőt Bubu hugyozta a Golf áramlatot és fingotta a Passat szelet is.
Az 50% hogy jött ki? Milyen matematikai képlettel? Ha a szavazásra hivatkoznál, ott aki “jönne de nincs igazolványa”, az 22,3% jelenleg - ez nincs a társaság 1/4-ede.
Anno lekúrtatok, hogy minek kérdezgetem, h mi lesz, ha... Nos látod, pont ez lett most! Szar idő felmerül, tehát - ha csak nem akarsz szarrá ázni és erre kényszeríteni mást, akit veled sodor össze a sors - a nem oltottaknak kivárásra kell játszani. Ez a te saját döntésed, azzal hogy nem oltatod magad valami ismeretben okból.
Szóval... Kedves Krisztián, értem, hpgy otthon te vagy a falu bikája, de itt te mész szemben az autópályán, mindenki más, aki nem így tesz, az olvasatodban az hülye.
Na jó éjt!
Mellesleg, most is csak azért néztem fel, mert Bubu írt, hogy “valakik” megint vitát indítottak a fórumon - ezt meg nem hagyhattam ki, imádom a megfontolt, választékos és észérvekre/tényekre építő hozzászólásaid... Most sem csalódtam!
Ha biztos vagy benne, szombatig találd meg azt a helyet.
Ez aztán módszer, hogy “fel akarsz húzni” valakit vita közben...
Képzeld, este nem dolgozom mindig. De ezt te honnan is tudhatnád, a magyar eü-ről gőzöd sincs, hogy s miképp épül fel egy rendszer...Napközben is van olyan, hogy van 1-1 szabad percem. Bocsáss meg, ha ide jövök fel abban a pár percben...
A helyesen írás nem idő, hanem igényesség kérdése, de sebaj
Ne aggódj, elég sok mindent bíznak rám, te olyat el se tudsz képzelni - ahhoz kicsit bele kéne látnod a dolgokba. De a partvonalról könnyen fröcsögsz. Ha kihűl a pizza, max lebasznak, ha az ember hűl ki, börtönbe csuknak. Tutira sok felelősséged van életed során...
Krisztián, nem az volt a feladat, hogy elmeséld, hogy van sörsátor. Hanem, hogy mondj olyan konkrét helyet - ha olyan nagy tudó vagy - ahol a Beho Budapesten ezekkel a feltételekkel meg tudta volna szervezni.

Hol van akkora fedett terasz (gondolom étteremre gondolsz), ahol egy hétvégi esetleges nagyobb bevételt beáldoznak egy híresen "smucig" bagázsra, akik lehet nem is fognak sokat fogyasztani, mert "túl drága"?

Ha nem feltétlen van oldala, akkor a széllel és esővel szemben azért korlátozottan védett - ami Bubu feltétele volt.

A "hadjuk" szó pedig nem létezik, legalább írd már le, hogy "hagyjuk", ahogyan kell... Ez és a folyamatosan vesszőnélkülegybehánytmondatok - tagoltság - is, hát... Na
Engem érdekelne, mi az a helyszín, ahol az időjárás viszontagságaitól függetlenül 50-60-100 ember elfér, legyen oltott vagy oltatlan, és nem ütközik jelenleg a korlátozásokkal.
Várom, hogy szerinted Krisztián, mi a jobb opció. Természetesen az előzőeket szem előtt tartva
Ahj istenkém...Láss bele amit akarsz.
A magyar népről, mint népcsoportról szóltam, köztük saját magamról is. Sehol se mondtam, h én nem problémázom. Vagy ezt hol írtam le, kedves Sallai Úr?

A lefordított "probléma" szerintem nem ugyanaz, nem úgy mész ki külföldre nyaralni, h se repjegy, se szállás előre lefoglalva. Ha mégis, akkor bátor vagy. És ja, megesik, hogy 1 héttel a nyaralás előtt offolod. Mi így jártunk pont a COVID előtti héten, Csehországba indultunk volna, szállás kifizetve, utazás intézve, szabadság kivéve...És előtte 2 nappal jött a lockdown. Rábasztunk
De mindegy is.
Ti DK-val nem bíráskodtok jelenleg?
Szimplán jót akartak mindenkinek, mert ezer éve nem volt nagy verseny. Most meg, mivel lehet zuhogni fog, azon kell problémázni, hogy miért próbálkoztak, miért nem követik az "utasítást"?
Szerintem nem lett volna "elfogadás", de ez már sose derül ki. Akkor az lenne, hogy miért a negatív megkülönböztetés, meg ment volna a hangulatgerjesztés. Jó magyarhoz híven, semmi se jó nekünk, mindig az kellene, ami éppen nincs!
Hát, szerintem meg, ha Miklósék közlik, hogy "csak oltott jöhet", akkor is ők lettek volna a szemetek, mert "nem számolnak a társaság felével".
Nem tudom miért ördögtől való valakinek beoltatni magát, vidéken már "kampánynapok" vannak, csak menjenek oltatni magukat az emberek. Akinek ez derogál, az fogadja el, hogy negatívan lesz megkülönböztetve, amíg az általa választott Kormány másképp nem dönt.
Tudom. De a lapnál ott ez a kiegészítés.
Dehogy. Ez így működik és pont. Találj olyan Kódex-pontot, ami cáfolja
Igen, ezt alább már írtam, köszönjük!
A Yeti önmagát nem tudja sebezni, mert hidegre immunis, a sebzése pedig hidegsebzés.

mmunitás tűzre (jégre, hidegre, villámra, elektromosságra, savra): azt jelenti, hogy a lapra az adott altípusú varázslatoknak nincs semmilyen hatása, az ilyen forrásokkal nem lehet megcélozni, illetve az ilyen sebzésformák (ilyen hatások) nem okoznak neki sebzést.Továbbá... Most nézem, a Beho honlapján van egy ilyen kitétel:

Az Oázisfészkelő csak a célzó sebző források sebzését irányítja át, amelyik nem igényel célpontot (pl minden játékos, minden lény) azt nem.


Szóval nem működik a "kombó".
Annyit sebződik az ellenfeled, amennyi lény sebződne, plusz 2, de max 9/ képesség.
Kedves János!

Pedig ehhez a témához már hosszászóltál. Az, hogy leírod a véleményedet feketén-fehéren, majd utána közlöd, hogy nem szeretnél vitatkozni, főleg nem itt, és reagálni se fogsz rá, ha valaki ír... Nos ez nem éppen felnőtt, értelmes emberhez való viselkedés. Az utóbbi időben több ilyen megnyilvánulást is láttam, tőled. Szóval kérlek szépen, vagy szólj hozzá valamihez, írd le a véleményed és fogadd el, ha valakinek nem tetszik, vagy tartsd az utolsó sorodhoz magad, ne szólj hozzá a témához, és akkor reagálnod se kell senkihez sem...
Szerintem ez nem egy tesztelőhöz méltó viselkedésforma...

Üdv.: Nika
Kedves Kristóf!

A múltkori szép hosszú posztomra se reagáltál, pedig csak a te kedvedért bepötyögtem.
Persze, van elég oltás mindenkinek. Nem teszik kötelezővé, csak ajánlják, jól mondod. És ami nem kötelező, azt sokan nem teszik meg, mert hát "lázadnak". Az az átoltottsági szint, ami már ér valamit, kérdéses. Most 2 millióan kaptak 2 oltást és további 2 millió 1-et? Nos, akkor ez nincs 20%-os teljes átoltottság, és 20%-os részleges...A nyájimmunitásnak nevezett fogalom pedig ennek duplája után alakulhat ki. Mint ahogy feketehimlőt, diftériát vagy pertussziszt se látsz azokban a csoportokban/régiókban, ahol ezen vakcinák kötelezővé vannak téve gyermekkorban... Aztán megnézheted a sok anti-vaxxer zsenit, aki nem oltja be a gyerekét ezekkel, mert autizmust okoz meg anyámkínja, aztán torokgyíkban meghal a gyerek, amire évtizedek óta nem volt példa...

Na mindegy is, itt úgyis szerencsére mindenki vakcinológus lett. Szerintem kockáztatot mérlegelni csak úgy tudsz, ha teljesen tisztában vagy ezzel a vírussal, a lehetőségekkel. Az, hogy valaki az index.hu-n olvas valamit meg a facebookon, az nem jelenti az, hogy teljes tájékozódást követően mérlegelne. Szimplán egy részinformációhalmaz alapján dönt a saját értelmi szintje és belátás szerint.

További szép napot!

Üdv. Nika
Minden hülyeséggel? Basszus, D.K., ha nem értesz valamihez, inkább számolj el 100-ig, és gondolkodj el, hogy biztosan le akarod-e azt írni, amit.
Remélem te is Gödény-fan és antivaxxer vagy... Nem lepne meg
Atya ég, mi ez, hogy 6 hsz-ből 1 látszik?
Én drukkolok, remélem akinek van oltási igazolványa, az is maszkban fogja tolni!
Attól, hogy valaki oltva van, nem jelenti, hogy nem lehet beteg és ugyanúgy fertőzhet másokat!!
Kedves Kristóf!

Nem vagyok virológus, sem infektológus.
A védőoltás, mint terminológiai fogalom csak nálunk - a vakcina szó a helyes. Sokan a magyar nevezéktan miatt azt hiszik, hogy ez mindentől megvéd.

Nos, a vakcinák lényege egy előzetesen bevitt legyengített/elölt-attenuált vírus vagy egy adott önmagában nem fertőzőképes víruságens bejuttatása a szervezetbe. Így, képződik ellene antitest, és lesz memóriasejt. Ha a szervezeted újra találkozik az adott fertőzéssel, gyorsabban reagál(hat). Ez az immunizálási folyamat. Ahogy ujjlenyomat sincs két egyforma, úgy immunrendszer sem. Amíg az adott fertőzés mutàlódik, 100% hatékonyságú vakcina nem lesz -> lásd pl az influenza elleni vakcina.

Mindenki veszélyeztetett. Mivel nem tudjuk, mi határozza meg a pontos lefolyást, így nemjelenthető ki teljes bizonyossággal, hogy ki a veszélyeztetett. Lehet, hogy valamilyen HLA-antigén szintű dologban lesz a válasz erre a kérdésre - majd az okosok megtalálják

A teraszon se lehetne tömegnyomor, 1,5 távolság kéne - az, hogy a csordaszellem miatt ez kivihetetlen, az más tészta. Egy wekerlés versenyen, ha szabadtéren lenne, végig maszkban, betartva az előírásokat, szerintem megtartható - amint a jogszabály is engedi.
+1

És attól, hogy valami "online" versenyként van "lepapírozva"...Attól még...
Megragadtad a lényeget Balázs
Mindegy mivel dobtok, úgyis Klujbi nyer
Szia Miklós!

Én örülök az átoltottságnak, csak az oltás nem feltétlenül jelent teljes védettséget, sajnos. A nyitás is megérhető, de a "vezetőség" indoklásai és lépései úgy néznek ki, mint az UR sorsolás... Van egy 80-as lista, dobnak 4db D20-al és ami kijön, azt mondják be a kövi kormányinfón. Kicsit sarkítás,de így jön le...

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2021
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.