Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A Mesterek Tornáján
(Könyv)
Küldd el képeslapként!
Az Ezüstsólyom Karma című könyv címszereplője, Ezüstsólyom Karma, a Mesterek Tornája kardvívó bajnokságán legyőzi ellenfelét.
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
XLVI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
A Sötétség Kora - helyzetjelentés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (9)
Lapötletek (64956)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Versenyhirdető (1827)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9481)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
amúgy a Fejvadászok céhe ezzel erősödött bizonyos szituációkban, mert így leszedés után is lehet vele semmizni
 
Erről volt egy vita, egyrészt ugye maga a végtelen kombó működik a követő nélkül is, ha rajta van az altípus, másrészt azért ezt alapvetően a követő mellett volt érdemes játszani, főleg, mivel a (J)-nek köszönhetően neki lehetett futni még egyszer, szóval azért ott határozottan segített az altípus.

Végül úgy döntöttünk, hogy a nerf marad, biztonságosabb így.
 
A bejelentett tiltással és változással együtt a Mennybéli ítélőszék visszakapja-e az altípusát vagy sem?
 
Rajottem azt hiszem, van/volt egy kis felreertes.

Te abbol a szempontbol mondod, hogy "nem esszencialis", hogy konkret pakliosszerakaskor nem olyan funkcio, amit mindenkeppen le akarnal fedni lapokkal. Ez igaz, nyilvan nehany paklit kiveve.
(side note: a Borton-Bilincs paklik huzas nelkul keszulnek, es counter nelkuli pakli is van/volt azert egy par fele)

En jatektechnikai, tervezesi szempontbol mondom, hogy esszencialis, egyenerteku (kene hogy legyen) a kezbol dobatas a huzas/leszedes/counter elemekkel, es nagy kar lenne, ha kiveszne (nagyon durvan visszaszorulna).

Ahogy a Korlatozas pakli is kezd teljesen eltunni az utobbi 2-3 honapban kb. emiatt az egy Kreativ termik miatt, azert is kar.
(ilyet meg a Kyber se tudott csinalni a gyujtogennel szerencsere, pedig az egyik legdurvabb ellenlap valaha - csak hat alapbol joval gyengebb, mint a termik, meg a Bilincses gen ellen annyira nem durvul)
 
Jó, hogy van statisztika ami igazolja hogy nem szükséges tiltani a lapot. Nem lehetne visszaengedni a játékba azokat a lapokat amiket akkor tiltottak ki amikor még nem készültek ilyen statisztikák, hogy kiderüljön tényleg indokolt volt-e a tiltás? #Tűzmadár
 
való igaz, hogy nem kell a kombóhoz a követő, visszavonnám a felvetésemet, hogy visszakerüljön az altípus a mennybéli ítélőszékre
csak a cikk azt sugallta, hogy kell hozzá a követő, és nagy hirtelen nem gondoltam végig, csak azonnal írtam
 
Az iteloszek + mennyek kapuja kombohoz eddig se kellett a koveto. A koveto tiltasa a kombora semmilyen hatassal nincs. Tehat indokolatlan az altipus visszaengedese.
 
Nem érzem jó döntésnek, hogy visszakerüljön az altípus hiszen akkor a mennyek kapujával újra lesz egy 1 lapos végtelen. Ezt erősen gondoljátok át!!!
 
Az nem feltétlen igaz, hogy a termik akkor működik, ha rosszul állsz.
Az, hogy kevesebb lap van a kezedben, nem feltétlen jelenti ezt, sőt a legtöbb esetben pont ellenkezőleg van.
 
azt hogy valami esszenciális, nem te döntöd el.

Akárhogy is nézzük a kézben lévő lapok száma erőforrás tehát a dobatás ugyanolyan jelentős mechanika mint bármely más negatív erőforrás: a semmizés/leszedés stb.
 
Miért kevésbé esszenciális az, hogy lapáttal verjenek, mint hogy egyél? Ez kb. ilyen kérdés volt...

Mennyire korlátozná a pakliépítést az, hogy nem játszhatsz semmilyen laphúzással és leszedéssel? A létező paklik hány %-a lenne így összerakható? És ha nem dobathatnál lapot az ellenféltől?
 
Ez elég sok mindent megmagyaráz
 
Ezek egyike sem volt a kérdés ám (amúgy én kimondottan szerettem dobatni a Magicben vagyis nem utáltam. Akkor se, ha engem dobattak. Ahogy a HKK-ban sem).

A kérdés annyi volt: miért lenne kevésbé esszenciális, alapvető mechanika a dobatás a játékban, mint a húzás vagy a leszedés?
Miért ne lenne probléma, ha ez kiiktatódik a játékból?
 
Remélem nem gondolod komolyan, hogy bárki elhiszi, fogalmad sincs róla, miért esszenciális egy TCG-ben hogy lehessen lapokat húzni, vagy az ellenfél lapjait leszedni...

Mint ahogy jó eséllyel arra is emlékszel, hogy az mtg-ben mennyire gyűlölte mindenki a dobatást, minek eredményeképpen javarészt kigyomlálták a játékból, vagy hogy a HS-ben gyakorlatilag egyáltalán nincs...

Nálunk a dobatás sosem volt annyira tabu, mint más játékokban, de aztán már annyira elharapództak az extrém dobatások (talán pont a te vezetésed alatt), amik ellen a hagyományos dobatás elleni mechanizmusok nem védtek (mert semmibe dobatott, vagy a dobató választott, és mindezt körönként), hogy sajnos a védekező lapnak is ennyire erősnek kellett lennie.

A tervezéskor az volt a cél, hogy legyen egy lap, ami önmagában is használható, de azért a védekező képessége nélkül gyengébb a hasonló lapoknál. Számos lapunk van ami 1-ért jön, és körönként költség nélkül ad 1 lapelőnyt, és még emellett van 1 jó képessége. Ehhez képest ez költségért húz, és csak feltételtől függően (ha amúgy is rosszabbul állunk). Tehát ha az ellenfél nem játszik dobatással, te pedig nem termik paklival játszol, akkor jócskán vannak ennél vannak jobb lapok, amivel lapelőnyt tudsz generálni.

Minden lapnál van egy tűréshatár az erősségben: ennél is, lehetne valamivel gyengébb (pl. gyengébb jelenés, vagy egyformára nem húz), és még akkor is használható lenne, csak akkor nem 10-es hanem 8-as vagy 9-s lap lenne. De szükség van 10-es lapokra is. A rotáció érdekessége, hogy a lapok megjelenés után még erősödhetnek, ha a legerősebb versenytársaik kirotálnak, épp ezért én reálismak tartom, hogy az ilyen 10-es erősségű lapokat az utolsó évükben nerfeljük, de nem akkor, amikor kijöttek... Én nagyon nem bánom, hogy nem remeték, kínzómesterek, kárhozott bájolások jönnek folyamatosan szembe, elég volt már belőlük.
 
"a dobatás nem egy esszenciális mechanizmus, mint a húzás, leszedés, kánterelés, sebzés."

Hmm, miert is nem? Mi volna az "esszenciális mechanizmus" definicioja? Mitol kevesbe alapveto jatekelem az, hogy kezbol dobatok, mint hogy huzok vagy leszedek?
( a HKK-ban az 1. kiadastol kezdve mindig voltak kezbol dobato lapok )
 
A királyi többesre amit használsz azért reagálnék

Fogalmazzunk úgy, hogy erről nem volt szavazás
 
szerintem 3 jellemzője kellene, hogy legyen egy versenynek:
- formátum: ez nyilván egyértelmű, hagyományos, egyszínű, jellemek harca, stb., ha egyedi, akkor az is itt lenne
- időszak: lehet, nem ez a legjobb név rá, de itt az lenne, hogy ún, káosz, retro vagy középkor (ugye a 2 utóbbi jelenleg formátumként szerepel)
- lebonyolítás: pörgős vagy nem pörgős
 
Értem a logikát és a kombó potenciált is benne, de a többfelé szedett képesség sokkal hanglatosabb volt szerintem. Ránéztem és láttam, hogy ez most egy jó-, rossz vagy semleges dolgot csinál, hogyha le lesz szedve. A halálsikolynál extra kalóriát kell égetni azért, hogy most az adott helyzetben eldöntsem, hogy ez éppen micsoda. Főleg ezért siratom, de a lopás is nagyon nem volt szimpatikus.

@Miklós
Hogyha nem loptátok az Időpajzs szót, akkor elnézést kívánok. Amúgy vannak nem rotálós kisebb TCG-k is a világon, bár az igaz, hogy a power creep-el hosszú távon küszködőkből kevesebb van.
 
Sajnos csak arról van statisztikám, hogy hányadik lett a játékos, és így az esetek hány százalékában jutott be a top20%-ba,vagy top8-ba stb. De azért aközött, hogy hányadik lettél, meg hányszor nyertél szoros összefüggés van.
 
Ne is mondd, én is iszonyatosan szomorú vagyok ettől, egész hétvégén depressziós leszek. A valóság az, hogy én kézzel kiválogattam ezt a 200 versenyt, egyenként beirtam az összes statisztikát mindegyikről egy táblázatba (nekem nem 15 perc volt, hanem csak 3), és az jött ki belőle, hogy pörgős nélkül a statisztika azt mutatta, hogy A szabadság árát és a Manaáramlást bannolni kellene. És ezt ugye nagyon nem szeretnénk...

A viccet félretéve:
meg fogjuk majd csinálni, hogy a versenyekhez külön rendeljünk pörgős "flaget" és akkor a statisztikában lehet majd külön arra is szűrni.
 
A szavaidból azt veszem le, hogy vannak winrate statisztikák. Ezeket megkaphatjuk akkor?
Vagy ha nincs, akkor ne hívjuk annak, mert nagyon félrevezető - ez a top30% egy erősen torzított változata annak.
 
( nem tartozik ugyan a targyhoz, de: a Halalsikoly azert szuletett, hogy kozeptavon egybegyurja es kivaltsa a Buntetest, a Karpotlast es a Jutalmat, igy 3 kepesseg helyett 1 reprezentalja ezt a mechanikat. Ugy remlik, Cseto Zsolti otlete volt - persze ez nyilvan max. erdekesseg, kozos teszteles es dontes, kozos felelosseg ugye - es szandekosan volt benne az is, hogy a sajat leszedeseddel is mukodik, igy kisebb kombo lehetosegeket engedve a tervezesben. )
 
Azért ezt megnézném, hogy találsz egy másik játékot, ahol a lapok a kiadás dátumától függően kapnak védelmet...

Ezt mi hívjuk "időpajzsnak" csak végül nem lett belőle külön kulcsszó, hanem kiírtuk szöveggel a lapokra, mert nem került rá olyan sokra, hogy emiatt érdemes legyen egy új kulcsszót bevezetni.
 
Ez több mint szomorú!!! Vagy bizonyos célja van a ferde statisztikának, vagy nincs rá 15 perc kiválogatni kézzel. Egyik sem szívderítő.
 
" kreativ termik fóbiádról meg annyit, hogy nem kötelező dobatásokkal játszani, ha ennyire parázol ettől a laptól"
Nem játszom, mert konkrétan felesleges, Korlátozni szerettem, 1-2 versenyre el is vittem, aztán inkább elraktam a mappába, mert fölösleges körök voltak.
Szerencsére kirakva hálózik, nagy a segge, huzat, de ha lekánterlik sincs baj, eljelened.
Az csak mellékes, hogy járj ellen is szerencsére jó.

A Csináld, vedd elő, nyerj vele csak azért tűnik furcsának, mert játszottam velük sokat (még ha nem is nyertem), és ugyanúgy inkorrekt, de ha már a cikkben is Gergő volt említve, ezzel ugyanúgy megnyert pár versenyt...
 
Furcsa szleng, feltételezem, hogy egy másik játékban ez egy konkrétan definiált szabály. Ha azt az undorító halálsikolyt ellopta a HKK, hogy felrúgjon másik régebbi szabályokat amikkel semmi baj nem volt, akkor már ezt is el lehetne lopni. Nem kell szégyenlősködni.
Meg így egy lap alá sem fog bekerülni példaként, annyival nehezebb lesz megtalálni.
 
Nem egy konkret laprol van szo, hanem errol a szoveges kepessegrol (gondolom egy ideig Idopajzs neven futhatott a tesztelesen, esetleg ikonnal v ilyesmi, de ez mindegy is).
 
Csináld, vedd elő, nyerj vele...
 
"Időpajzs": X-es vagy régebbi lappal nem lehet rá hatni/reagálni", ez nem egy konkrét lap,hanem egy szleng
 
A válasz láthatóan az, hogy nem érted, amit írtam. Továbbra sem az a problémám, hogy nekem épp szimpatikus-e vagy sem.
A költői kérdés: miért ne vennék elő akkor most egy Ulkort, ami hasonlóan ugyanúgy ad +1 lapot?
Jövőre nem lesz sem Mágikus aszály, sem Maehdros, sem Ősköd, amivel ez a pakli kifossa a kezét.
Eleve azt sem értem, hogy az ilyen Fürge elf miért van felhozva példának, amúgy is egy rohadt erős lap, és itt van még fél évig, ingyen zsz és cantrip, egyszer nem tud működni, hát és akkor?
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.