Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Trollok szeptember 16.
Zén Legendái: Kufárok július 8.
A pillanat képe
A galetki barlangja
(Ősök Városa építmény)
Küldd el képeslapként!
Az Ősök Városának lakói - a galetkik - szép, önállóan kialakított barlangokban laknak. Innen járnak portyázni, vadászni, és természetesen kalandozni is.
Nézz szét a galériában!
HKK gyorshírek - 2023. szeptember
HKK paklik keverése
XLIV. Alanori Mini Olimpia
Beholderes HKK verseny szeptember 16. - Versenybeszámoló
Így draftoltam Farmoson

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
HKK gyorshírek - 2023. szeptember (9)
Lapötletek (64869)
Excelsior (997)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9472)
Így draftoltam Farmoson (4)
HKK retro laplista (129)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
Szikrázó manahal
Manaszonda
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Igen, ez megoldható, ha megfelel neked, hogy ott nem lesz foilos verzió.
 
Ezt viccből / ironikusan írtad, ugye?
 
Örülnék, ha sikerülne a császárra megoldást találni! Először a Kisebb quwarg istenséget szerettem volna, de a kezdeti rendszerhibának köszönhetően lemaradtam róla. Utána 2. opcióként választottam a császárt.

Kompromisszumként azt még nem lehetne megoldani, hogy a retró csomagba a császár csak sima verzióként kerüljön be? Tehát foilként maradna csak a védnökis verzió, úgy részemről még rendben lenne.

"a védnöki program sikerének köszönhetően lesznek foilos lapok is, a ritka lapok nagyobb részének lesz foilos verziója." Tehát ebből kifolyólag ha jól értem nem minden ritkának lesz foil verziója.
 
Koszi!
 
Szerintem kéne bele 2 spoiler retro lap ami behúzza az új nemzedékes játékosokat is. Mondjuk Majd legközelebb meg Most már elég 2023-as dátummal.
 
Nem néztem még meg a kérdőívet, lehet, hogy ott meg is lelném a választ , de félmodernizálás lehet?
Pl. a repül az maradjon szöveg, ne legyen szárny ikon, de minden más szövegezést modernizálni?
 
A listát pont azért közöltük le még a védnöki program indulása előtt, hogy lehessen látni, mely lapok megjelenését tervezzük. Ahol ütközést láttunk, erre fel is hívtuk a védnök figyelmét, volt aki azt mondta, így is szeretné védnökölni. Sajnos ez a lap elkerülte figyelmünket. És a retró listáról emiatt félek, nem tudjuk lehúzni, mert a tervezők pont szerettek volna őshangya koncepciót, aminek ez része, de megkérdem majd erről őket. De ha akarsz, nyugodtan választhatsz másik lapot helyette.
 
még a listát csináljuk, előrendelésről utána egyeztetünk, nem maradtál le semmiről. minimum rendelésről nem volt szó, ha akarsz kérhetsz 1 paklit.
 
A lista még változni fog igaz? Ahogy olvastam ez egy nem végleges lista. Azért is kérdezem, mert ma vettem észre, hogy a retró laplistán szerepel az Őshangya császár is, amit én védnökként választottam gyémánt támogatóként.

Ezzel kapcsolatosan a kérdésem: annak tükrében, hogy általam meg fog jelenni ez a lap kb. 220-250 példányban, lekerül/lekerülhetne a retró listáról? Tudtommal nem egy tipikus retró versenylap, annál inkább viszont egy gyűjtői darabról beszélünk. Előre is köszönöm a választ!
 
Lesz majd also korlat az elorendelesen? Ugy ertve, ha en 1 vagy 2 boostert szeretnek rendelni, azt lehet?
Nem kestem meg le ezt, ugye? Errol majd egy kulon hir lesz, hogy mikor/hogyan lehet jelentkezni?
 
A "HKK hátlapról az ikonok körbe" az hogyan nézne ki egy olyan kicsi ikonon?
Bár amúgy erről szavazni elég furcsa. Az kiegészítő ikonjaitokkal többnyire nem szoktak gondok lenni. A Roxat céhei az egyetlen kivétel ami eszembe jut, annál nehéz eldönteni a ritkaságot. Erre az egy szempontra kell csak ügyelni és jöhet bármi.
 
Szerintem ehhez hozzá lehet állni úgy, hogy:

1, veszel nagyon sokat, mert majd kibontod, ami kell. Ehhez tartok tőle tényleg nagyon sokat kell venni.

2, veszel egy keveset, ami ad egy alapot meg cserélni valót, és a maradékot becserélgeted.

3, nem veszel, mert hátha amúgy is lesz elég a piacon és majd a csere csoportokból összevadászod laponként, ami kell.

Szerintem kinek-kinek ízlése/lehetősége szerint fog ez tudni működni. Nem kell 200 csomagot berendelni, ha tudod, hogy te a mittomén, őshangyákat szeretnéd majd összeszedni. Kértek mondjuk 20-20 csomagot, lehet nyomni belőle házilag 2-3 bontottat, elosztjátok ki mit szeretne összeszedni, aztán a maradékot össze lehet cserélgetni.

Én biztos szeretnék majd legalább egy draftot és/vagy bontottat tartani, szóval bízom benne, hogy lesz lap a körforgásban.
 
Én viszont örülök, hogy nem került be az árnyéksárkány. Akkoriban olyan dupla 0-ás játékerejű ritkás kiegeket lehetett bontani, hogy az ember egy-egy bontás után legszívesebben besírt volna. Az árnyéksárkányt csak az mentette , hogy volt egy olyan grafikája, ami eladta. Szóval szerintem jó az irány. Aki szépet akar, védnökölje, itt meg legyen játékerő.
 
Egy új kiegészítőnél a korábbi alapján jól meg lehet becsülni, mennyit érdemes gyártani. Egy ilyen retró terméknél ez képtelenség. Épp ezért volt szükség előzetes igényfelmérésre, és az azt mutatta, hogy a minimális gyártási példányszámot csak limitált széria esetén tudjuk elérni.

A fejlesztéseknél épp, hogy próbáljuk mindenki igényeit figyelembe venni, gyűjtők, viszonteladók, új és régi játékosok. Ennek eredménye lett ez a kompromisszumos megoldás.

Véleményünk szerint ezekkel a paraméterekkel is mindenki össze fogja tudni rakni a paklit, amit szeretne. Ahogy írtam, a kereskedőknél kapható lesz, ha a bdvben nem is.
 
Miért van szükség amúgy erre a limitált példányszámra? Ez egy örökzöld termék lehetne.
 
bdv-ben nem fogod tudni megvenni tőlünk. ha valaki kereskedelmi céllal előrendel belőle, attól fogsz tudni venni a készletei erejéig.
 
familiáris teremtésével nem
 
Árnyéksárkányt nagyon szeretem, grafikája is, képessége is, de be kellett látnom, hogy elég masszív kijátszási feltétele van akár draftra, akár normál játékra. Így azt sajnos el kellett engedni.

Zombi mester viszont bízunk benne, hogy a klasszis Cziráki grafikával jön
 
PLÍZPLÍZ!!! Az ÁRNYÉKSÁRKÁNYT odatenni, illetve a ZOMBI MESTER-t RÉGI grafikával... omg pls....

Aztán már csak a "Hol kell fizetni?" c. részre kell választ adni, és fizetek, mint a katonatiszt...
 
Valami extrát, ha tennétek bele, szerintem jelentősen megnőne a vásárlások száma. Bármi lehet az: foil, full art, új rajz, új lap, bármi.
 
Ez sajnos megint a helyeken múlik. Úgy lenne a szép, ha teljes lenne a lovag ciklus, de az ha jól számolom, még 6 helyet foglalna el. És több színnél is vannak lapok, amiket jobban hiányolunk még mindig a listáról - pl. Elenios esetény a Bűbájmásolást vagy Időutazást esélyesebbnek érzem.

Az altípusoknál kicsit hasonló volt a problémánk. Sheranba pl. bekerült majdnem minden Őshangya, de az el is foglalja Sherant kb. teljesen. Varkaudarok - quwargok - manók - etc esetén kénytelenek voltunk szelektálni. Lovagok esetén az ment át majdnem, hogy hagyjuk ki teljesen őket.
 
Nagyon jó a laplista, örömteli lenne, ha csak kiegészülne a jövőben és nem kerülnének le róla lapok. A foil/full art/bármi különlegesség szerintem abszolút pozitív fogadtatásban részesülne + megnövelné a vásárlók számát is szerintem.
 
Nem férne bele minden színből a lovag? (Leah halállovagja, Firlight állovagja stb.)
Ezek jó minigyűjteményt képeznének és néhány bent is van a listában.
 
A foilt nem vetettük még teljesen el, kérünk majd árat a nyomdától, és meglátjuk, abba az árba mindenképp bele kell férni, amit a többség még reálisnak tart.
 
Jogos, ezek tényleg mind jó lapnak néznek ki.
 
Erről majd talán Miklós tud pontosabbat mondani, lehet csak a kiírásban szereplő második kör válaszai után fog tisztázódni. Úgy tudom, hogy nincs teljesen kizárva.
 
A lapszám kb. fixen 300 alatt lesz, de szerintem ez nem fog hátrányára válni.

A kiegészítőkben kevesebb lap volt, az alapkiadásban több. Viszont egyrészt az alapkiadásnál egy csomagban több lap is volt, másrészt sok volt benne az olyan lap, amit retro versenyen vagy egy ilyen 2000-ig tartó drafton már nem vennél a kezedbe - Mágikus tolvaj, Szívroham, Hosszú íj, etc. Van egy véleményes határvonal és vannak lapok, amiken volt/van vita, de a nyomdai lehetőségeket is figyelembe véve ez a keret tűnik a leginkább vállalható határnak.
 
280 lap az nem lesz kevés? A többi retrós alapkiadás mind 350 körül volt. Sőt, egy ilyen kiadásnak inkább 500 körül kéne lennie.
 
Köszönjük a listát! Bármilyen gyűjtői különlegességre lehet esetleg számítani? Alternatív grafika pl, foilra emlékszem, hogy nem.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2023
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.