Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Tenger a Sötét Föld körül
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
A Sötét Föld bejárható területei véget érnek azok partjainál. Az óceánba merészkedni merő öngyilkosság, hiszen ott olyan ősi és halálos lények élnek, amelyekkel még a Thargodan hercegek sem hajlandóak szembeszállni.
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
XLVI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
A Sötétség Kora - helyzetjelentés

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Aukciós statisztika
Az utolsó Aukciós Napon történtek
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból

A lista folytatása...
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (22)
HKK online, TF online, Argum City (49)
Lapötletek (64958)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Versenyhirdető (1827)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
Nézet:
2023, matek érettségi:
Ha egy termik egy körben egy K képességet használhat, akkor 3 termik hány kör alatt használhat 10 képességet?
Válaszát indokolja, egész körre kerekítve adja meg!
 
Tetszik ez a rota. Jóhogy már nem ingyen lehet kézből dobva kánterelni hanem 1 zanszilánkért
 
A roxat céheiben a 108 lényből 11-en van kötelék képesség

A kötelék csak egy módja a szinergia megteremtésének a sok közül. Ha egy motyogó lap hatékonyabban működik, ha az ellenfélnek sok lapja van a Semmijében, ha egy orgling képessége akkor csinál valamit, ha az ellenfél max.ÉP-je csökken, ha egy yeti a hideg sebzéseket erősíti, ha egy teknős az ellenfél által eldobott varázslatokra csinál valamit stb. az ugyanúgy szinergiát teremt, de nagyobb szabadsággal.

A hordaparancsnokok mellé sem lehet semmit rakni, ami megoldja a "broken kombinációkat", viszont azok sokkal jobban súlyozhatóak szemben az epikusokkal.

Minden követő ugyanúgy súlyozható, a ráírt szöveggel. Az epikusok és a hordaparancsnokok közt csak annyi a fő különbség, hogy az epikus alapvetően egy etnikumhoz, lapok egy csoportjához készül, míg a hordaparancsnok inkább egy csak téged segítő szabálylap, valamilyen egyedi funkcióval.

7% hiányolta, hogy egyéb narancs lapokkal is össze lehessen tenni, mint a régebbi követőket (nekem is ez hiányzik leginkább)

Igen, mert ez a 7% elég alacsony aránynak tűnt. Én azt gondolom, aki nem szereti annyira az epikust, annál valószínűleg benne van, hogy zavarja, hogy nem lehet más narancs lapokkal kombinálni, nincs meg az a szabadság. De ugyanakkor rengeteg probléma is van ezekből a kombinációkból, lehetetlen mindet kitesztelni, és van nagyon sok extrém párosítás, ezért nem akartuk már ezt erőltetni. Ettől persze még megfelelő keretek között lehetne vele kísérletezni, de ahogy láttad, a többség ezt elvetette.
 
Igen ez volt a szavazás, és tök jó, hogy megpróbáltok valamit kezdeni velük.
Viszont a szavazásból is az látszott, hogy az embereknek csak a 3%-a mondta azt, hogy rendben vannak az epikusok.

Amire még nem tértél ki:
- 7% hiányolta, hogy egyéb narancs lapokkal is össze lehessen tenni, mint a régebbi követőket (nekem is ez hiányzik leginkább). Ezt a vonalat is lehetne erősíteni, nem kellene elengedni szerintem, hogy egy másik szabálylappal, vagy kreátor/legfőbb követővel összeálló paklik is kapjanak valami vérfrissítést.
 
Etnikum képesség alatt én is a kötelékre gondoltam elnézést...
 
A hordaparancsnokok mellé sem lehet semmit rakni, ami megoldja a "broken kombinációkat", viszont azok sokkal jobban súlyozhatóak szemben az epikusokkal.

Az etnikumokkal kapcsolatban szerintem egyértelműen nem az epikus követők segítik őket, hanem a lapok közötti szinergia pl. kötelék.

MG
 
Lehet, hogy az a cél,de nem követtek el azért mindent, hogy ez meg is valósuljon. A roxat céheiben a 108 lényből 11-en van etnikum képesség.Az én világomban ahol megpróbálnánk a szinergiákat erősíteni ez kb 5X ennyi lenne.
 
Nem etnikumot említett a kolléga, hanem epikust :P
 
Pontosan, ez lenne a cél! Hogy az etnikum lények magukban is helyt tudjanak állni, ne kelljen melléjük rakni egy követőt, ami mindet leolcsóbbittja eggyel, megdrágitja a kánterelésüket és leszedésüket, és még körönként ad mellé 1 lapot is. Mert ha ez kell ahhoz, hogy megfelelően erősek legyenek, ezek nélkül biztosan használhatlanok.

Az epikus követőknél pont ez volt az elképzelés, hogy elkezdünk kiadni magukban életképes etnikumokat, amik a követőtől már csak egy pici segítséget kapnak, és ha az nincs, akkor is van esélyük.

Sajnos konkrétan az, hogy egy etnikum abszolút versenyképes legyen mindenféle követő nélkül, nagyon nehezen megvalósítható, mert ez feltételezi, hogy ezen etnikum lapok mindegyike top versenylap erősségű (legalábbis más etnikum lapokal együtt), de egy megvalósíthatatlan paradoxon. Szóval követő kell, csak nem kell mindent tudnia.

Bennem - nem tudom, hogy miért - minden egyes új epikus megjelenése rossz érzést vált ki

Ez leginkább a rasszizmus játékbeli megfelelője, ettől tényleg érdemes lenne megszabadulnod. Az ok ha mondjuk valaki nem szereti a Mennyek úrnőjés végtelen kombót (Valsirahra én nem tudok egyébként ilyet) de emiatt az összes etnikumot utálni, az orglingoktól a quwargokon keresztül a törpékig...
 
Nem kell annyira messzire menni. Itt is volt eddig 5 ember, aki ellenérzéssel viseltetik az epikusokkal szemben. Bennem - nem tudom, hogy miért - minden egyes új epikus megjelenése rossz érzést vált ki. Hiába lehet végtelen erős paklit összerakni Mennyek úrnőjére, vagy épp Valsirahra, egyszerűen nem visz rá a lélek, hogy ilyennel játszak. S mielött kapok ilyet, hogyha ki sem próbálom...
...leírom, hogy itthon tesztre össze szoktunk rakni epikusokat, s amikor játszom vele, sohasem találom szórakoztatónak.
 
Az etnikumkat továbbra sem a követőknek kellene támogatnia(szerintem) hanem a lapoknak kellene egymást támogatni(pedzegetted te is szinergiát...).Sokkal sokkal több köteléknek kellene lennie a lapokon.Ez lenne szerintem a megoldás, ez magadná a lehetőséget is, hogy nagyobb skálán(más narancs lapokkal) is ki lehessen próbálni az adott etnikumot.
 
A követők pontosan mik akarnak lenni a lore szempontjából? A legendák völgyénél is vakartam a fejem, hogy az miért nem egy személy lett.
 
Igen, emlékszem amikor erről beszélgettünk, de nem igazán merült fel jobb megoldás olyan követőkre, amik az etnikumokat támogatják, és nem ugyanez volt pepitában, mint az epikus. Nagy dolgot nem igazán lehet a témában alkotni, a követőnek támogatnia kell valahogy az adott etnikumot, de a paklinak akkor is működőképesnek kell lennie, ha esetleg kikapcsolják vhogy, tehát az nem megoldás, hogy harmatgyenge etnikum lapokból szuperment csinál a követő, mint ahogy a régi megszüntethető követők. Az volt a konklúzió, hogy az semmiképp se jó, meg uncsi is, hogy minden epikus követő egyszerűen csak olcsóbbít, a jövőben ezen igyekszünk is változtatni, színesebb, érdekesebb képességeket adni.

De az etnikumokat támogatni kell, erre valók a követők, és ettől kezdve a vita már csak arról szól, mennyire legyen erős az az adott követő.
 
A szavazási opciók között valóban nem volt olyan hogy "nem tetszenek az epikusok, ne jöjjenek ilyen formában a jövőben". Ezt azonban már akkor is többen kiszúrták (köztük jómagam is) és véleményt is fogalmaztunk viszonylag sokan a szavazás zárt és befolyásolt keretein kívül is a korrespondáló fórumban, ami emlékeim, illetve a kolléga hozzászólása alapján eléggé az epikusok ellen ágált összességében
 
Erre a szavazásra gondolsz?
https://www.beholder.hu/?m=hkk&in=szavazas.php&id=249
Amire sokan szavaztak,
- nem kell a jelzős kavarás, egyszerűsítsünk rajta (megtörtént)
- az olcsóbbítás ne adódjon össze (megtörtént)
- a jövőbeli epikusok a lehetőség szerint ne olcsóbbítsanak (sajnos eddigre ez már egy kitesztelt, lezárt lap volt, de ez az utolsó ilyen, több olcsóbbító epikus követőt már nem tervezünk).
- lehetőség szerint ne adjanak lapelőnyt (ld. előző pont)

Itt a támogatott felvetések közül egy dolog van, ami sajnos még nem tudott megvalósulni, pedig én sokat lobbiztam érte, hogy az epikus követő használója legyen valamennyire kényszerítve, hogy túlnyomó többségben epikus lapokat használjon, ezt egy korábbi szavazás is kihozta. Ez szerintem alapvetően 3 ok miatt nem valósult meg még:
- aránylag kevés az epikus a versenyeken, nincs jelenleg ilyen probléma, hogy etnikum nélküli 5 lapos sal használnák és dominálják a játékot
- nagyon sok jó etnikum lap jön ki, a rotációval a kihagyhatatlan überspoilerek egyre inkább kiszorulnak, egyszerűen nincs okod rá, hogy ne használj számottevő mennyiségű etnikum lapot az ilyen pakliban
- játéktechnikailag nem sikerült erre egyszerű megvalósítást kitalálni, minden meccs előtt az ellenfél pakliját átnézni, és ellenőrizni elég körülményesnek tűnt, még a legegyszerűbb az lett volna, hogy 10 lapot fel kell fordítani, és abból kell lennie min. 3 (4?) etnikum lapnak, ha nincs, -1 lap kezdéskor.
 
Volt korábban egy szavazás, ahol a kapcsolódó fórumban majdnem minden hozzászóló azt írta, hogy nem szereti az epikusokat ebben a formában (20+ főt számoltam). Ebből azt a következtetést levonni, hogy a játékosok nagy része talán mégis szereti ezt a vonalat, szerintem az brutális méretű félreértés.

Ui.: Igyekeztem nem személyeskedő posztot írni, csak védeni a kolléga álláspontját.
 
Ha a tesztelők és a játékosok nagy része nem szereti az epikus vonalat, mert hogy mindenből 5 lap kontrollt csinál, akkor minek erőltetitek?

Huh, itt alapvető, brutális méretű félreértések vannak. Először is, nyilván sokkal jobb, hogyha egy véleményt a sajátodként mutatsz be, és nem beszélsz mások helyett, de ettől most tekintsünk el.

A HKK-ban a kezdetek óta jelentős szerepe van az etnikumoknak. Ha az 1 kör alatt ölő kombókat félretesszük egy kicsit, akkor a HKK VAGY goodstuff kontroll, VAGY valamilyen etnikum köré épülő pakli volt mindig is. Ahogy egyre több narancslap jelent meg, egyre többféle goodstuff paklit tudtál megépíteni, járjjal, bilinccsel, börtönnel, csatamezővel, életenergiával és még sorolhatnám. Egyszerűen, megnézted, mik a legerősebb lapok a HKK-ban, amiket nem zavar a használt narancslapod, és próbáltad a játékot kontrollálni, megakadályozni, hogy az ellenfél a saját játékát játssza, és megfelelő erőforrást előnyt kiépíteni. Ez a "kontroll".

A másik oldalon viszont, az etnikum paklik lényege az volt, hogy NEM az épp legerősebb lapokkal játszol (bár nyilván oda is beraksz pár spoilert), hanem inkább egy választott etnikum lapjaival, és az azok által adott szinergiák, kombók, és a követő áldal adott előny által lesz a pakli annyira erős, hogy a fent emlegetett, good stuff kontroll lapokkal fel tudja venni a versenyt. Mivel alapvetően nem volt kívánatos irány, hogy annyira gyors, agressziv, sokat sebző legyen egy etnikum, hogy az 1-2. körben nyer, ezért inkább kaptak ők is olyan eszközöket, amikkel meg tudják védeni magukat, ill. bele tudnak szólni a másik játékába.

Természetesen, bárki megteheti, hogy a csatamező, járj, életenergia stb helyett egy epikus követőt rak a goodstuff lapjai mellé, de szerintem ennek nincs semmi értelme, ha a paklidban van összesen 6 lap, amit olcsóbbítani tudsz, akkor már jobban jársz egy sokszínűséggel, ami ugyanúgy 5 lappal kezd, de mellesleg bármilyen megszüntethető követőt szó nélkül le tudsz pattintani, vagy egy csatamezőt mellérakni, ami a -1 lapért cserébe mellesleg mindenféle narancs fenyegetést letilt.

Az epikus követő nem "csinál mindenből kontrollt", a HKK egy kontroll játék, minden pakli kontroll, ami nem az 1-2. körben nyer. Szeretnénk, ha a HKK nem egy autóskártya lenne, hanem egy interaktív, gondolkodást igénylő játék, ahol bele tudsz szólni a másik játékba. Az epikus és nem epikus közt csak és kizárólag annyi a különbség, hogy az epikusban nem használhatsz mellé egy vagy több bróken narancslapot, a lapokkal, a paklival kell nyerni, és számitanod kell rá, hogy az ellenfél bele fog tudni szólni.

JuFe: szerintem meg pont arra van meg az igény, hogy sokféle paklival lehessen játszani, aki akar, hadd játsszon 5 lappal, meg entikumokkal. ne legyen már kötelező csatamezőzni! Vagy dupla vagy semmit játszani.
 
Teljesen felesleges volt kiadni az epikust hisz ott van a transz rakshi is(és nyilván egyéb más setupokban is ki lehet majd őket próbálni). El kellene engedni az epikusokat.Egyértelműen látszik most már évek óta,hogy nem szeretik a játékosok. Arányaiban ahhoz képest amennyi epikussak el lettünk árasztva alig alig használják őket. Még egy gyenge törhető követő is többet érne mint egy "sablon" epikus.
Sokakkal egyetembe nekem se tetszik, hogy 5 lap felé van évek óta irányítva a játék annak ellenére,hogy az igény igazából nincs meg erre,sőt...
 
Ha a tesztelők és a játékosok nagy része nem szereti az epikus vonalat, mert hogy mindenből 5 lap kontrollt csinál, akkor minek erőltetitek?
Mondjuk erre a válasz gondolom, hogy a törhető követők már nem jók, nem véletlenül nem jönnek és kell valami irány....

Végül is lehetne rosszabb is
 
Ez az éjfatty-követő téma persze nem olyan egyszerű, mint hinnétek. Lehet mondani, hogy az éjfattyaknak minek követő, használd őket járj vagy akármi más mellé. De a cél nem az volt, hogy 1-1 erősebb éjfattyat be lehessen dobni valami goodstuff pakliba, szerettük volna az éjfattyakat, mint etnikumot visszahozni. És igen, volt nekik követőjük régen is, a Kyorg ősmágus, de az nyilván mára már elavult. Ahogy a Trónok harca sárkányai, úgy az éjfattyak is "összementek" az idő előrehaladtával, már nem mind 4-7 manáért jönnek, vannak kisebbek is, hogy azért pakli közelébe lehessen rakni őket, ezért nem lehet azt mondani, hogy 16 másik koncepció mellett nekik is csak a járj a lehetséges narancslapjuk.
Az epikus követőknél elköteleztük magunkat, hogy lehetőség szerint olcsóbbító követőt nem csinálunk már, a Daxx sem tudott ilyesmit eredetileg. Kipróbáltuk, és nem volt értelme. Az éjfattyak zöme még most is 4-ért jön, hiába az áramlások, kijátszhatatlanok voltak olcsóbbítás nélkül.
Olcsóbbítással erősek, ez tény, főleg, mivel a többi etnikummal ellentétben, itt garantáltan mindig fogod tudni használni, nincs olyan, hogy 1-ért jövőket húzol. Épp ezért került rá az a korlát, hogy 1. körben nem használható, ez egy igen jelentős gyengítés.
Ettől függetlenül, az éjfattyak erősek lesznek, jó eséllyel ez egy versenypakli lesz.
 
Kövezzetek meg, de nekem ez az éjfattyas vonal tetszik. Én játszottam korábban ZV-s verziójával is Drigrának. (Nem, sajnos nem tudom, hogy hol van benne aposztrof.)
Mondjuk 6/6-ból 4/4-re gyengült, de tetszik ez a verzió is. Határozottan izgalmasnak tűnik az éjfatty szekció.

Az epikus? Hát az epikus. Inkább nem kommentálom.
 
Nem lesz, a lapok kikerulnek majd a verseny elotti napok valamelyiken.
 
Remélem nem lesz.
Ne kelljen már teljesen vakon menni egy versenyre, főleg kezdőként ez hatalmas segítség.
Neked nem muszáj megnézned a feltöltött lapokat de aki szeretné attól sem kéne elvenni ezt a lehetőséget.
 
Valahogy nekem nem tetszik. Sok lap volt ahol körönként 1 manáért lehet húzni 1 lapot, és egyiket sem használják versenyen. Max. a motyit, de az ingyen huzat, és mást is csinál. Ez ráadásul meg is mutatja a lapot az ellenfélnek, aki azt körbe tudja/tudhatja játszani. A sebződése elhanyagolható. Sideba elég menő mező ellen, viszont a mezőnek is van side-ja ahová röppennek be a semmizések.
 
Azért neki még sokat kéne erősödnie, hogy egy lapon lehessen említeni a Rücsivel :P
 
lévén, hogy az Anbam is működik mirrorban, így 0.
 
Mi a helyzet csatamező vs csatamező esetén? Mennyiért jön ekkor az új vérfarkas vízió gyerek? 0 vagy 1?
 
Ahoy,

A tudat ellensége (2022):
Teljesen rotakompatibilis sidelap drágítás ellen. Lejön 1-ért és vagy kiszed 1 megoldást az ellenféltől, valószínűleg hasonló áron, ezzel esetleg tempót rontva, vagy tud működni és ekkor kereshet egy újabb drágítás kompatibilis (side) lapot, illetve őrposztot torlaszol. Ha az ellenfélnek kell leütnie, akkor szumma 5-öt fog blokkolni ami lehet számíthat. Egy szívfájdalmam van, hogy nem kapott féreg altípust, a kinézete és képessége ellenére. Kicsit több következetesség a laptervezésben óriási előrelépést jelentene a minőségben.

Valfar, a holdszellem:
Nagyon zord az illusztrációja, tetszik.
Képesség: Egyértelműen a Rücskös látógömb és a Vízióféreg az amihez hasonlítható a lap. Mondjuk a költsége és képességei is eléggé eltérnek ahhoz, hogy ne legyen könnyű az összehasonlítás.
Alap esetben mindkettőtől drágább, DE fixen húz (mondjuk infot is ad az ellenfélnek), ráadásul kijátszásakor (ez bizony anti rota...). Emellett viszont nem tud semmi mást és még sebez is minket (extra költség, amit vakon kell vállalni), még a másik két lap (inkább) gyógyít és/vagy tud egyebet is.
Ez a lap zarknodék ellen be tud sülni, míg a másik kettő azért valamit csinál. Szerencsére passzív, így legalább ütni/foglalni nem tud. Ami itt a fő gond lesz szerintem, az a színe ami alap gyűjtőgen illetve újabban mező szín, ahová egy ilyen erőforrás nagyon erős lehet. Láthatólag próbál mező ellenlap lenni, de igazából nem látom, miért ne férhetne be mezőbe is, pláne, h mező vs mező esetén is 0-ért jön. 1 alapból, 1 sideból lehet el fog férni ott is, pláne ha genesebbre veszi valaki a paklit.
Minden beépített korlátja ellenére továbbra is legrosszabb esetben is 1 Vp-ért 1 lap és 1 zanszilánk ez a kártya körönként, ami lő ~0-2-t az arcunkba és infot ad a húzott lapról. Nem igazán érzem azt, hogy ez a játék lassítását szolgálná. Ha a kijátszási képessége J lenne, akkor egy picit javulna a helyzet, de igazából nem hiszem, hogy ilyen vízió erőforrásokra lenne még szüksége a rota metának, pláne a Varkaudar trágya színében.
Az csak apróság, hogy 2 altípusa is van, ami a 7 törzsben is hasznos lehet és emellett élőholt is, ami jelenthet további szinergiákat.
Egészen biztosan sokat fogjuk látni paklikban.

Üdv: Kyb
 
Nekem is nagyon bejön az illusztráció, Matiscsák Tamás szerintem nagyon szép grafikákat alkot!
 
Alapvetően 2 féle játékos van a bontotton:

1. Aki csak kibontani akarja, először megtapintani, rácsodálkozni, játszani vele egy jót. Nekik azt tanácsolom, ne nézegessék előre, ne foglalkozzanak vele, ott bontsák ki, és meglesz a meglepetés élmény ugyanúgy.

2. Aki a HKK-t versenynek tekinti, fontos számára, hogy győz, vagy veszít. Ők viszont szeretnek előre felkészülni, nem akarnak azért veszíteni, mert egy lapot ott, a rengeteg űj inger közepette figyelmetlenül olvasnak el, vagy mert lejár az idő, mert minden lapot ott a helyszínen kell megismerni. És ők azok, akiket nagyon zavarna (és már régen is zavart, ezért vezettük be a lapok előzetes bemutatását), hogy megvan az elvi lehetősége, hogy egyes játékosok bennfentes információhoz, és így előnyhöz jussanak, akár csak azért, mert valaki 1-1 lapról mesélt a barátnőjének, legjobb barátjának stb.

Szóval a sok éves tapasztalat alapján ez a legjobb megoldás mindenki számára. Inkább legyen néhány nosztalgikus panasz, hogy régen milyen jó volt, hogy ott ismerték meg először a lapokat, minthogy amiatt panaszkodnak, hogy XY biztos azért nyert, mert tudta a lapokat előre.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.