Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Kísértetjárás május 21.
Alfa pakli – Káoszhorda március 12.
Alfa pakli – Varázslények március 12.
A pillanat képe
Augur varázskönyve
(Túlélők Földje varázstárgy)
Küldd el képeslapként!
"Augur rég elveszettnek hitt rúnakönyve állítólag a sebezhetetlenné tévő varázslat leírását tartalmazza... De miután megtalálták, kiderült hogy a könyvben rejlő írás megértéséhez nem létezik ma már elég éles elme a világban." - részlet Treem feljegyzéseiből
Nézz szét a galériában!
56. BEHOLDER TALÁLKOZÓ 2022.06.18. PROGRAMJA
LVII. Alanori Olimpia
30 éves a Túlélők Földje
Résföld lapbemutató 1. hét
Résföld

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Roxat céhei

A lista folytatása...
Résföld lapbemutató 1. hét (149)
HKK kérdés? (46191)
56. BEHOLDER TALÁLKOZÓ 2022.06.18. PROGRAMJA (2)
Követő változások, nerfek és újrakeverés (mulligan) szabály (140)
HKK pakliszerkesztő (310)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (7525)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Az alakváltás mesterfokán...
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Ott pont nem néztem, köszi.
 
Tiltott és módosított lapok menüpont:
"Frissen bontott és Új nemzedék versenyeken tiltott lapok: Spóra."
 
Spóra tokent lehet majd termelni a versenyen?
 

Ahogy lent írtam... Mindenki azt szervezhet, amit akar. Akinek igénye van ilyenre, ott a 2 16fős opció. Nosza rajta!

Üdv. HortyM
 
Ahogy azt tanult kollégám már hibátlanul kifejtette lentebb: a saját hozzászólásával tökéletesen rávilágított annak a dolognak a létjogosultságára, amit kritizált. Ez nem semmi teljesítmény, gratulálok!
 
"Hiszen ebből a kiegből így sosem lesz draft verseny" ugyben:
http://www.beholder.hu/?m=hkk&cikk=31020
es
http://www.beholder.hu/?m=hkk&cikk=30422
 
Kezd elmenni a kedvem az egésztől... Régen nem volt ilyen, csak a bontott, ahol a tesztelők nem indulhattak.
A tesztelőknek így fixen kiesett egy hsz pontszerző, beholderes hivatalos azaz kvalifikációs verseny évente... bevallom, ez fáj a legjobban nekem. A bontott feelingje semmi máshoz nem hasonlítható, és igen, nekem hiányzik az is, hogy ott, a bontotton ismerjük meg a lapokat, de már ez sincs, mert a játékosok kisírták, hogy jó előre látható a teljes készlet...

De azt is említsük meg, hogy régen nem volt a nemzeti döntő mellett sem vigaszdraft. A nemzeti top 16 résztvevőjével szemben ugyanúgy nem fair, hogy az év legnagyobb kártyás eseményének csúcspontján háttérbe szorítva kell játszaniuk.

És visszatérve az elejére... nagyon szívesen játszanék bontottat a többiekkel. Nem tehetem. Mióta csak vállaltam, hogy segítek lektorálni, pedig akkor még egyáltalán nem teszteltem, nem próbálgattam a lapokat, nem játszottam velük. Mégsem indultam a bontotton. Nekem csak a draft maradt, de látva ezt a duzzogást, egyre kevesebb kedvem van az egészhez...

És igen, lehetne szimpla bontottat is játszani a tesztelőknek is, egy külön versenyen... Igen, talán az lenne a legjobb. Hiszen ebből a kiegből így sosem lesz draft verseny, tehát a megszerzett tapasztalat kb semmire nem lesz jó.
 
Mert nem érzem fairnek, hogy az egyébként PESTI tesztelők BÁRMIKOR MÁSKOR találkozhatnának egy "házi versenyre"


Hát azt én se, csúnya, rossz Pesti tesztelők.
Üdv, egy vidéki
 
Érzi a diszkriminációt Atyám?

Ugyanígy érezte magát a csatamező a ladányi versenyeken!
 
Az a nyomorult like gomb annyira hiányzik erről az oldalról....
 
Tisztelt Zsolt atya,

Az első pontra reagálva:
Az adott vidéki helyszínen és környékén lévő játékosok is BÁRMIKOR MÁSKOR találkozhatnnak egy "házi versenyre".
És amúgy, ha a tesztelőknek úgy tartja kedve, hogy a házi versenyüket a bontott napján, idejében és helyszínén ejtik meg? Akkor mi van? Csakmert éppen ez történik. Ez egy házi verseny, ahol a tesztelők találkoznak és játszanak.

Negyedik pont:
Ha az fair, hogy nem játszunk bontotton, akkor az is fair, hogy ne játszunk egy olyan draft versenyen, ahol nem tesztelők is vannak... Ebből következik, hogy olyan draft versenyen kell játszanunk, ahol csak mi vagyunk. És no lám, hát éppen ez fog történni.
És igen nem csupa jószívűségből teszik, de azt sem kell hinni, hogy ez mekorra biznisz lenne. Higgye el kedves atyám, hogy nem éri meg csak amiatt csinálni, mert húde nagy biznisz, meg mennyi minden privilégium vagy bármi jutattás járna mellé. Bizony a tesztelők azért csinálják, mert a játékért szeretnének tenni és szeretnék, h még fennmaradna egy darabig. És erre végtelen menyiségű szabadidőt baszunk el, ami aztán nem térül meg. Merthogy sokszor még az ön által említett szolgálatunk tisztelete sincs meg. Legtöbbször magában sem... még a mákszemnyi szikrája sem.
És mi az, hogy NEKÜNK szabad MÁSNAK meg nem? Említettem az elején. BÁRKI, BÁRMIKOR és BÁRHOL tarthat olyan versenyt, amit csak akar. Ha önnek az tetszik, akkor látástól vakulásig draftolhat.
Arról nem beszélve, hogy draft verseny lesz sok rendezve idén is, hiszen a nemzetire való készülés miatt mindig szokott lenni, míg frissen bontott összesen 2 van egy évben. Inkább örülni kéne neki, annak is megvan a maga feelingje.

Picit azt érzem a szavaiból, hogy nem teljesen világos önnek, hogy ez bizony nem egy teljesértékű verseny. Se profi pontok, se HSz, se nemzeti kvalif, semmi sem jár az ilyenekkel. Miklós be szokott dobni néhány ritkát vagy esetleg egy UR-t díjnak és ennyi. De sokkal közelebb van ahhoz, amit ön is említett. A tesztelők csak úgy összeülnek és játszanak egyet. Azt meg már hadd válogassuk meg, hogy kivel szeretnénk játszani a baráti mérkőzéseinket.
 
Nem
 
Kedves Zsolt Atya!

Ez ellenkezne a régi hagyományokkal, ha igény van rá, lehet szervezni sajá draftot.
Nem csak pesti tesztelők vannak, a tesztelés ONLINE zajlik.
Magánál több ember sokkal több pénzt "tolt ebbe bele".
A draftolás most is egy külön helyiségben lesz gondolom, had legyen ez a tesztelők privilégiuma.
Bontottra bárki mehet, draftot is bárki szervezhet.
Ideje lenne ezt végre elfogadni.

Üdv. HortyM
 
Tisztelt Beholder.

Szeretném kérdezni, hogy a szombati versenyre nem lehetne mégis BÁRKINEK menni a DRAFTRA?
Kifizetni ugyanúgy kifizetjük, de a frissen bontott szerencsefaktorát NAGYON SZÍVESEN felcserélném a draft "szerencséjére". S persze itt meg is válaszolnék néhány kérdést:

- A cég versenye
OK, arra a cégre gondoltok, melybe már én is jópár forintot beletoltam? Mert nem érzem fairnek, hogy az egyébként PESTI tesztelők BÁRMIKOR MÁSKOR találkozhatnának egy "házi versenyre", de a legjobb formátumra nem mehet be akárki, mert "a tesztelők versenye". Ez nem fair.

- Nincs extra hely
Lenne, mert nem amennyi a draftolósba kell, az a bontottból megy el. Vagyis lenne hely.

- Nem tudsz normálisan felkészülni.
Pontosabban - "NEM JÁTSZOTTÁL ANNYIT A LAPOKKAL, hogy fel tudj készülni normálisan...", de ez nem zavar. A lapkeresőben ott vannak a lapok, olvasni meg tudok. Miért ne mehetnék a versenyre a saját pénzemen?

- Had legyen már az ő versenyük, ők úgysem játszanak a bontotton.
Ah, a szívem megszakad. (bocs ) De egyrészt fair, hogy nem játszanak a bontotton, de megkapják a habcsókjukat cserébe! Nem sajnálom őket, mert megdolgoznak érte, hogy inkább tiszteljem a szolgálatukat. De nem csupa jószívűségből teszik. De most erre kitaláljátok, hogy a két legjobb formátumot (bontott és draft) NEKIK szabad. NEKÜNK meg nem!

- Ne engedjünk már be egy ilyen játékra "akárkit".
Megértem. Nem is tartanám realnak, hogy "akárki" leüljön egy ilyen "nehéz" formaton a nagyágyúkkal. De nem is ülne le szerintem, mert sokan mennének a bontottra inkább. De én (s szerintem még jó páran) szívesebben mennénk erre a draftra.
 
A bontotton az nem indulhat, aki tesztelte az adott kiegészítőt (a neve szerepel a szabálykönyvben).

Most, hogy egyszerre 2 kiegészítőt tesztelünk, ez hátrányosabb a tesztelőkre nézve, mint korábban. Ráadásul aki most szállt be a tesztelésbe, az nem indulhat már a Résföld bontotton sem (annak ellenére, hogy azt nem tesztelte), mert azokkal a lapokkal fog játszani fél évet a többiek előtt.
 
Spec én nem írtam semmit tesztelőkről, nem is foglalkoztam velük (azt se tudtam, hogy indulhatnak), így gondolom nem is nekem céloztad a válasz másik felét
 
A tesztelős rész érdekes. Én úgy nem indulhattam a KL bontotton, hogy utoljára 2020 márciusában voltam tesztelésen/láttam a lapokat (messze nem a végleges formájukban). A mostani helyzet miben különbözik?
 
Ha jól emlékszem 5-7 nemgyak van kiegben. A céhaktiváló lapokat nem számoltam, de nem hiszem, hogy egy játékon belül mind 4-5 céhet fog tudni aktivizálódni. Ideális esetben maximum 2-3 játszható céhet szeretnék bontani, ennél több elveszi a helyet a többi valós pakliban használt nemgyakoritól.
 
Nem az számít, hogy hány céhed van, hanem hogy milyenek. A Kereskedők céhét ha nem tudod az első 2 körben beaktivizálni, bontotton nem fog sokat érni, míg egy kikapcsolhatatlan Fejvadászok céhe brutális tud lenni hosszú távon.

Amit Kyb írt, nem igaz, van néhány új tesztelőnk, aki nem hónapok óta, hanem 1 hónapja kapcsolódott be a tesztelésbe, nem sokkal azelőtt, hogy a Roxat céhei lapok publikusak lettek, semmilyen előnyt nem élveznek a többi profi játékoshoz képest. Viszont az ilyen jellegű, lejáratást célzó posztok már túlmennek az egyszerű trollkodáson, kérlek, tartózkodj ezektől, nincs helyük ebben a közösségben.
 
Kedves Kyb!

Kikre gondolsz? Ez azért tényleg nem szerencsés dolog. Nagy előnyük lehet.

Üdv. HortyM
 
Szerintem nem a céhek számának nem korlátozása a legnagyobb baj ezen a versenyen. Az csak simán tovább növeli a randomfaktort. Az sokkal viccesebb, hogy több hónapok óta aktívan tesztelő ember indulhat a bontotton bürokratikus okokból.

Üdv: Kyb
 
Vagyis ha mondok 4-5 céhet, akkor optimálisan állítgathatom meccsenként, hogy mi a jó. Ha helyette meg követőt bontok, akkor csak értékes nemgyak slottokat vesztek, de jó.
 
Kavarnék még egyet a történeten, mert szerintem más is van akinek nem mindegy:

A mostani posztban azt írjátok 15 pont összesen vagy az ELMÚLT FÉL ÉVBEN 7 pont, míg eddig ez úgy volt (és ha jól látom a profi versenyzők listája is ekképpen nézi) hogy az ELMÚLT EGY ÉVBEN 7 pont.

Melyik a valós?
 
Jogos, elnézést, emlékezetből írtam be a pontokat, most javítottam.

Egyik nap profi, másik nap amatőr: írom, ez miért nem lenne jó. Amatőrből legalább 2x annyi van, mint profiból, az ő versenyüket nyugodtan ketté lehet venni, úgy, hogy senkinek nem kell átszerveznie a programját, az jön vasárnap, aki amúgy is ráér. Profiból viszont biztosan csak egy verseny lesz, biztos, hogy van, aki vasárnap nem érne rá.

Remélem, hogy hamarosan kiderül, nagyjából mennyien vagyunk, kérek mindenkit, aki jönni szeretne, hogy irjon emailt! Eddig 87-en vagyunk, szóval egyelőre úgy néz ki, nem fog kelleni vasárnapi verseny, de várunk azért még, és addig próbáljuk az információt mindenkihez eljuttatni.
 
Én kérek elnézést...
 
A profi játékosok listája felett még a régi van belinkelve. Ami extra ciki, mert a vidéki kiemelt versenyek rendszer bele lett írva abba a régi elavult cikkbe utólag. Hogyha léteznek ezek a tájékoztató oldalak, akkor legyenek frissítve rendesen!
Az országjárós túrán is megtettem egy utazást teljesen feleslegesen decemberben, mert rosszul volt belinkelve a kiírás. Azt hittem, hogy pont azzal az egy versennyel kaptam volnameg a foil techiánafluxot, de az a verseny már nem abba az évbe számított és az a hír is egy hosszú cikk mélyén volt csak eltemetve.
 
Azért ez már nem most volt...
 
https://www.beholder.hu/?m=hkk&in=hir.php&id=25392
 
A jelenleg belinkelt profi pontos definícióban "összesen 15 pont vagy az elmúlt egy évben 7 pont" szerepel.
Ezt megváltoztattátok "összesen 12 pont vagy az elmúlt félévben 5 pont"-ra? Jó tudni.
 
És az miért jó, hogy vasárnap csak amatőröknek lesz második verseny? Akkor miért nem alapból egyik nap amatőr másik nap profi? Azért a Wekerle elég szűkös 120 embernek
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2022
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.