Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Csala Csíny-Csilla
(Túlélők Földje kalandozó)
Küldd el képeslapként!
A Túlélők Földje talán egyik legbájosabb elf kalandozóhölgye pózol ezen a képen. A festmény még azokból az időkből származik, amikor sokkal vidámabb volt a világ. Az életbenmaradásért folyó mindennapok alaposan elűzték ezeket az idilli perceket.
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
XLVI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
A Sötétség Kora - helyzetjelentés

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (9)
Lapötletek (64956)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Versenyhirdető (1827)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9481)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
Nézet:
Akkor ez egy kis spoiler, de a jan. 22-i bontotton az ajándékként osztott lap foilos Drakolder lárva lesz

Az ifjú teki sajnos ritka lap volt, és mivel már több kiegben is megjelent, úgy éreztük, a bontás értékét rontaná, ha ebbe a kiegészítőbe is beraknánk. Vigasztalásul, a Sivatagi teknős enélkül is egy nagyon korrekt lap, kötelező a legtöbb kiegészítőbe, ha játszol zölddel.

Az Ekharion bébit én is sajnálom, őt be kellett volna raknunk a kiegészítőbe. Viszont ha megnézed, brutál jó óriások jöttek a roxattal, a bébis-diszkoszos szinergia elég mókás lett, talán a bébi annyira nem fog hiányozni.

(nem tudom, mi lett közben Novalisk hozzászólásaival, neki válaszoltam...)
 
Az a lap rohadt erős lett. Amugy nem ertem miert lenne jobb altipusal azon kivul h el tudd huzni követővel sztem nagyon nem hianyzik ez minden lapra. Lehet nyugodtabb lennél ha troll lapát volna a neve?
 
Köszönjük a megosztást.Ízes kieg lett.Grat hozzá.
Boldog karácsonyt az egész Kft-nek és minden HKK-snak!
 
Nagyon szívesen!

Igen, a villámléptű szándékosan nem kapott villám altípust, korábban elég sok panasz volt, hogy kicsit túl sok a tűz / villám / hideg ikon a lapokon, ebből próbáltunk visszavenni.

A varkaudar lapáton alapvetően azért nincs varkaudar altípus, mert így is egy nagyon erős lap, költségből, megakadályozhatatlanul semmiz. Másrészt, szerettünk volna visszavenni abból, hogy lény altípus kerül nem lény lapokra, a direktíva az volt, hogyha egy faj kapott legalább 5 új lényt, akkor egy ilyen lapra rákerülhetett az altípus, de varkaudarok most egyáltalán nem jöttek.
 
Köszönjük szépen, hogy felkerültek a lapok!

Az lenne a kérdésem, hogy a ritka lapok közül az összes nem-lény kapott altípust, ami etnikumhoz tartozik, a Varkaudar lapát nem kapta meg, így a deck ahová használtam volna 3-at, se nem fejlődik, se nem használnám oda, max. 1-et.
Esetleg ez lemaradt, vagy így lett tervezve, elég bosszantó a többi etnikummal szemben.

Köszi, Fec

U.i: Boldog karácsonyt!
 
A Villámléptű szándékosan nem lett villám lap?
 
A jelenlegi Új Nemzedék szabály szerint elég, hogyha csak ki volt adva a rotán belül. Az eggyel korábbi és 2011-nél nem régebbi kiadását is lehet használni.
Szerezd be az Élőholt inváziós bronz változatát!
 
Igen az még opció lehet bár ugye az jelentősen drágább,de ugye az mind a jövő lehet majd akkor ez is jónak számít.
 
Esetleg 1 másik ugyanilyen, pl. ha a Bontar trükkje kirotál.
 
A mágus korrektnek tűnik,de messze nem inkorrekt. Valszeg kipróbálom majd a deckbe,de nem ő lesz a húzó ereje és azt is eltudom képzelni, hogy hosszútávon nem fog beférni. A börtönbe lehet beférhet,de most így rota szinten azt a decket még nem vizslattam át vajh lehet-e benne potenciál, majd az új lapokat látva lehet értékelni.Az ellen körébe való ügyködést mindenesetre nem kell túldimenzionálni, ahogy nézem egyedül a bomtar trükk az ami erős lehet,de minden más csak futottak még.
 
Végre lebuktál te !%$ł& konspirátor.Remélem tanulsz ebből....
 
Igazad van, ordas nagyot csúsztattam. Mindenkitől elnézést kérek, most hogy álnokságom lelepleződött. Nagyon sajnálom.
 
Mondjuk ez az ingyen nekem se jön ki matematikailag...

Az elcsúszott számolást félretéve viszont a ködmágus valóban igen komoly boost a köd deck számára, de sok más pakliban is helyet kap majd jó eséllyel.
 
Ne mentegessük az ordas nagy csúsztatást.
" a Ködmágus is egy esetleges megoldás az indikátorra, ugyanis ingyen ellopja..." Ezt írtad pontosan.
Nem azt, hogy a ködmágus képessége ingyen van, hanem maga a lap egy ingyenes megoldás.
Csavarhatod ahogy akarod de az, hogy egy 1 Vp-s lap képessége ingyen megoldja a 0-ba kerülő minimum 1 lapot már visszadott broken counterelhetetlen lapot az sehogy sem jó.
 
Azt írtam: "ingyen ellopja", vagyis a lopás nem kerül Vp-be. Melyik szót nem érted?
 
Ingyen? A ködmágus 1 vp-be kerül. Te miről beszélsz?
 
Ami addigra már MINIMUM elhúzta magát 1x. És ingyen volt. Nem arról van szó, hogy nincs megoldás a lapra, hanem hogy 0 risk high reward és zarknodot kivéve konkrétan semmi ellen nem halott. Nagyon beteg kártya, egyértelműen a kieg messze legerősebb lapja.
 
Még sok más leszedés, lopás megoldja, csak hát ingyen volt (drágítás ellen is).
A mai is egy erős lap, de azt nem érzem 11 pontosnak, szerintem korrekt.
 
Hogy a mai lapra is átkössek, a Ködmágus is egy esetleges megoldás az indikátorra, ugyanis ingyen ellopja...
 
Börtönt és bilincset leszámítva konkrétan sehol sem blank ez a lap. Persze kiszeded side után, ha van mit beraknod, de a lebuj az, ami tényleg blank side előtt nem counterelős deck ellen, ez nem, mert visszahúzza magát.
 
Ez a lap a puszta létezésével alakítani fogja a metát. A 30+ counterrel felálló paklik kizárólag egymás ellen tudják majd használni, minden más pakli ellen ki fogják side-olni. A "minden más paklik" meg majd ellenük teszik be. Jól van ez így, és a kontrollok amúgy is meg fogják találni az ellenszerét, ebben is biztos vagyok.
 
Végre egy ember, aki reflexből nem sírni, hanem gondolkodni kezdett... Az indikátor egy útjelző tábla. Nem több. A Kiadó egy évvel ezelőtt közölte hitvallását, hogy milyen irányba szeretné tolni a játékot. Nem értem, hogy miért van a zöm felháborodva, hogyha ezért lépéseket is tesz?

Az indikátor egy erős lap, nem is vitás... ha mindenki ugyanazt a 30+ kánteres pakliját tolja majd, mint eddig. El kell kezdeni agyalni a megoldáson, tehát alakítani kell a metán.
 
Csakhogy ilyen vélemény és látszódjon: szerintem érdekes lesz, hogy elmozdul majd a 30 kánteres kontrollok irányából a játék. Nem állítom, hogy feltétlenül jó lesz mindenkinek, de én személy szerint várom, mert izgalmas lesz.
 
Így sokkal érthetőbb az irány.. reméljük jól beválik.
 
Ahogy Balázs is írja, az ideális játék az, ha van minden, nem CSAK kánterekkel (vagy csak leszedésekkel) játszol. Az azonnali és általános varázslatokat, az áramlást, gyűjtőből működő hatásokat amúgy sem tudod "leszedni" ezért ezek miatt kell bizonyos kánterekkel játszani. De a cél az lenne, hogy gondolkodni kelljen, mire mit használsz. Egyrészt a lapok ne legyenek annyira erősek, hogy mindet muszáj legyen kánterelni, másrészt a kánterek se legyenek annyira univerzálisak, hogy mindent le tudsz kánterelni.
 
Az, hogy nem lesznek most már jók semmire a reakciókat drágító követők. Jelenleg a bugyutább paklik bebújnak mögéjük és a kontrolloknak nehezebb megoldani őket. Így viszont, hogy tucatjával jönnek az életkioltós leszedések, gyakorlatilag ugyanúgy a kontroll paklik erősödnek és követő mögé bújó paklik gyengülnek. Összehozták a készítők, hogy ne kelljen kitiltani a reakciódrágítós követőket, de mégse legyenek jók semmire a rotán belül (egy idő után).
Nem baj, bebújok a hülye hoki paklijaimmal akkor a Specializáció mögé és rádrágítok egy jó kettest a leszedéseikre.
 
Az eredeti terv szerint az, hogy játszhatsz counterekkel ÉS leszedésekkel is, mindkettőnek megvannak az előnyei, hátrányai. A legtöbb pakliban mindkettő komoly szerepet kaphat. Ezáltal változatosabb a játék.
 
Ez tiszta sor, olvastam a cikket. A kérdes az hogy miért jobb ha kiteszek egy lapot ami nem csinál semmit és leszedik, mintha nem jönne létre. Az előző logika alapján akkor mostmár 30 leszedéssel kell játszani a 30 counter helyett? Mi változik a játékélmény szempontjából?
 
Erről volt már egy hosszabb cikk. A probléma az, hogy manapság minden lapnak van kijátszáskori képessége, ami sokszor már önmagában lapelőnyt ad (húzás, leszedés stb). Ezért a kánterek sokkal jobbak lettek a leszedésnél, mert azok a kijátszáskori képességet is megfogják. Épp ezért nagyon sok új lapnak már kijátszáskori képesség helyett (J) képessége lesz, hogy ne legyél arra kényszerítve, hogy 30 kánterrel játssz.
 
A leszedéses vonalhoz kapcsolódva lenne kérdésem. Mivel másabb vagy jobb az, ha valamit kirakok és leszedik, minthogy nem jön létre?
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.