Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Hatalom Kártyái

Mi a véleményed a megszüntethető követőkről? Szavazás előtt kérlek nézd meg a kapcsolódó fórumot!

1.) Szeretem őket, ellene is, meg vele is játszani.
2.) Nem játszom ilyennel, de ha szembe jön, nem zavar, csatamezőzök, lekánterelem stb.
3.) Nem szeretem őket, pénzfeldobás a játék.
4.) Nem HKKzom, csak szavazok.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái - Kristályláz július 17.
Zén Legendái: A sötétség gyermekei május 22.
A pillanat képe
Sárkány a jég létsíkjáról
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Ha létezik elbűvölő fenevad, akkor a hósárkány az: vakítóan fehér bundája nem csupán a hideg ellen tökéletes öltözék, hanem egyben olyan eleganciát sugároz, mely előtt mindenki kénytelen fejet hajtani. Persze a lényből áradó méltóság ellenére a hósárkány világnézete megegyezik a többi sárkányéval: pusztíts el mindent, ami mozog, mielőtt ők tennék veled ugyanezt." - Encyclopedia Fantasia
Nézz szét a galériában!
Kristályláz (Túlélők Földje novella)
Kristályláz lapelemzés – 3. rész
Kristályláz lapelemzés – 2. rész
VII. Kelet-Magyarországi HKK Találkozó
HKK Legendás cél: 11. kiadás és Tükördimenzió

A lista folytatása...
Roxat titka (Túlélők Földje novella)
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Legaktívabb fórumok és fórumozók

A lista folytatása...
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (7229)
A véleményedre vagyunk kíváncsi Az egyszínűség egyedisége c. HKK versenyformátummal kapcsolatban. Tiltsuk-e ki az összes színtelen és Bufa lapot a formátumról, hogy a verseny tényleg az egyszínűség eg (57)
Kristályláz beharangozó (133)
Mi a véleményed a megszüntethető követőkről? Szavazás előtt kérlek nézd meg a kapcsolódó fórumot! (29)
HKK kérdés? (45670)
[HKK Piac] Eladó lapok (141593)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
A káosz kapuja
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
A jelenlegi kiírás alapján már meg is változtatta.
Jó lesz!
 
Nem értek egyet a biciklis-emelkedős hasonlattal. Ha én Járj-jal játszom, akkor én bringával megyek az emelkedőn, a többiek pedig gyalog. Ha nem Járj-jal jössz, akkor nincs is esélyed biciklire szállni. (Mert nincs ellene side-od. Jelzem, van 10 színtelen/Bufa ősmágiás, nem tiltott lap erre a formátumra)

"Találja meg mindenki azt a koncepciót, ami ellen a legnehezebb védekezni." - ezzel csak az a baj, hogy side (Bufa/színtelen lapok nélkül) ez így egy pörgős verseny, ahol végig kell szenvednem még két meccset egy esetlegesen fixen vesztett állásból.

Akárhányszor frissítem a lapkeresőt, nem lesz benne több ősmágiás/ nem lehet módosítani az idézési költségét feliratú kártya Raia (vagy bármelyik más színből).

Ha szeretnék felkészülni egy versenyre, - ami ráadásul három fordulós, nem pörgős - akkor ez ebben a formában teljesen értelmetlen. Mert nincs értelmes side.

Pont a játéktudás szerepe csökken azzal, hogy amikor szembejön egy korlátozó szabálylap, akkor nem tudok vele mit kezdeni. Akármilyen profin játszom meg a Réz mutyola lapot, attól nem fog javulni egy Börtön ellen.

Az, hogy egyformán érint mindenkit egy szűkítés, szvsz csak részben igaz, mert a good stuff jellegű paklik tudják használni a lapok legnagyobb részét. Egy Börtönbe pl nem jók a laphúzást adó színtelen/Bufa lapok.

Annak a szűkítésnek meg nem sok értelme van, ami már a pakliépítés rovására megy.
 
Engem (és szerintem minden versenyzőt) érdekelne, hogy ez a szavazás megváltoztatja-e a nemzeti 2. napjának a tiltólistáját? Miután elindultak az ilyen versenyek a készülés jegyében, ha az utolsó pillanatban változik meg a tiltólista, akkor teljesen false lesz a kialakult metakép és akkor akár átmehetnénk inkább tippmixezni.
 
Tessék itt az alternatíva. Lehet is kiírni a szavazást.
 
Egyébként nem lenne sz egészel semmi baj ha csak a RITKA szintelen/bufa lenne tiltva. Igy megmaradna a lehetőség sidelni. Nem bonyolult.
 
Hát 1 ilyen behós lesz, ami ugye Nemzetire felkészülés. Persze akár meg is lehet változtatni a tiltott listát az augusztusi után, 2 hónap még van a nemzetiig, nem tudom, mennyire szerencsés. Én lehet, hogy megkérdezném a versenyzőket a verseny végén.
 
Nekem ez már a fejben HKK kategória. Biztos igazatok van, én csak abban nem vagyok biztos, hogy a szürke és Bufa lapokkal ez a formátum annyival jobb lenne... Szar ez mindenképp. (De persze ez is csak egyetlen vélemény.)
 
Igen Te látod rosszul. Az előbb pont azt mondtad el akinek nincs kedve blokkolni, gyujtogenezni vagy járjazni az igy járt. Mert ezekre konkrétan nincs side. Ettől fuggetlen nem lesz több fajta pakli annyi csak hogy 1-2 inkorrekté válik.
 
Nézzünk már meg egy versenyt, aztán meglátjuk kinek lesz igaza.

Szerintem nem lesz para, minden ellen fel lehet így is készülni.
 
De hát itt épp azon megy a nyafogás, hogy a side-lapok sínylették meg leginkább a szűkítést.
A side-lapok funkciója a védekezés a számunkra erős koncepciók ellen.
Ha kevesebb a jó side lap, akkor az nem azt eredményezi, hogy kevesebb lesz az erős koncepció, hanem épp azt segíti elő, hogy még több koncepció odaérhessen.
Vagy én látom rosszul?
 
Ez trivi, de azon nem változtat, hogy ha kevesebb az igazán erős koncepció a tiltások miatt (netán 1 kiemelkedő koncepció keletkezik), az bénább verseny, mint ha nem.
 
Olyan ez, mint mikor emelkedő van a bringaversenyen. Mindenkinek ugyanakkora az az emelkedő. Ha kevesebb a prémium side lap, akkor mindenkinek kevesebb. Találja meg mindenki azt a koncepciót, ami ellen a legnehezebb védekezni, és ennyi.

Ez az egész formátum erről szól. Van a paklidban 30-35 prémium lap, meg egy marék perem papír. A side-ban szintén, aztán megpörgetjük a szerencsekereket, ki mit húz fel belőle, és ennyi. Nem mondom, hogy nem számít a pakliépítés skill mert ez nem igaz, azt sem állítom, hogy csakis a szerencse dönt a meccseken, mert a játéktudás nagyon sokat számít ezen a formátumon. Csak azt mondom, hogy tök mindegy milyen szűkítés, vagy tágítása van a készletnek, az egyformán szorít mindenkit.
 
Szerintem a színtelen és Bufa lapok tiltását (kivéve a szokásosak és a Vlagyimir) meg kéne gondolni.

A komment előtt írtam gyorsan három pakli ötletet.
Erre jutottam:

- zavaróan good stuff jellegű lett a 3-ból 2. A szinergiák nagyon esetlegesek.

- egyik paklinak sem volt értelmes side-ja. Random gyakori lapokat kellett betennem a végén, hogy kijöjjön a 30 lap.

- színenként átlag 40 ritkát, kb 17 nem gyakorit és 10 gyakorit találtam, amiket jó szívvel tettem pakliba. Ehhez még 23 lapot csak azért odatenni, hogy meglegyen a side, nincs sok értelme.

- hiányoznak funkciók a paklikból. Többen említették már a blokkolást, de pl Semmizni is csak pár lap tud. (Kapok egy Mentális tortúrát, és mehetek is a büfébe)

- az etnikum/epikus ötletekből nagyon hiányzik a pár db morf.

Összességében szerintem ez a tiltás többet szűkít a játszható paklik körén, mint amennyi előnye van.
 
Nagyon nehéz előre eldönteni egy speciális környezetről, hogy ott milyen lap lesz erős. Épp ezért nem szoktunk az első bontottról semmit tiltani, utána annak a tapasztalata alapján döntjük el a továbbiakat. Mivel a narancs lapokat és a helyszineket a múltban tiltottuk már bontotton, azért erről konzultáltunk, de végül az lett a konklúzió, hogy annyira nem vészesek, nem kell tiltani őket.

Ezekről itt szavazni nem igazán lehetett volna, a játékosok többsége a lapokat csak napokkal előtte ismerte meg, és egy lap erősségét még egy profi tesztelő is csak kipróbálás után tudja általában megítélni.

A Spóráról nem sokkal előtte döntöttünk tesztelésen, hogy az új nemzedékről tiltani fogjuk, mivel hosszabb távon, ha a lapok gyengülnek, erős dolgokat lehet majd kihozni belőle. Az, hogy bontotton mi legyen vele, érintőlegesen merült csak fel, nem kötötte senki az ebet a karóhoz, hogy tiltva legyen (főleg, hogy szavazni kellene róla), és utána meg is beszéltük, hogy oké, lehet tiltani.
 
A Spóra tiltására, ill. a KL-en a narancslapok, helyszínek tiltására gondoltam.
 
KL bontotton a követők és a helyszín tiltása nem volt pellengéren. Májusban meg volt publikus draft is HD-ból. Szerintem ezekről van jelen esetben szó, nem az általad írtakról.
 
Ez vajon miért nem volt igaz a májusi draftra, meg a KL pre-release-re?


Félek, tévedsz valamiben, több szavazás is volt, amin el lehetett dönteni, hány pakliból legyen, és tiltottak legyenek-e a ritka lapok. A covid miatt az eredeti HD bontott elmaradt ugyan, de a fenti versenyeken már ezt alkalmaztuk.
Ill a draftnál is eldönthettétek, miből legyen, de mivel ez csak a tesztelőknek volt, itt értelemszerűen csak ti szavaztatok.
 
 
Ez a ti versenyetek, döntsetek róla ti, milyen szabályok szerint szeretnétek játszani.


Ez vajon miért nem volt igaz a májusi draftra, meg a KL pre-release-re?
 
Nem ez a megoldás "ha ennyire erős indulj azzal" Tipikus az a hosszászolas hogy Te azzal játszol ugy is pont lesz@rod. Nem a pakliépitesel van a baj hanem a side hasznalatával. Rengeteg lap kiesik.
 
Ha ennyire erős a rhatt pakli, akkor indulj azzal.

Valóban leszűkítik a pakliösszeállítási lehetőségeket a színtelen és bufa lapok kitiltása, ugyanakkor szerintem ezáltal változatosabbá válnak a paklik, mert azok csak az adott isten lapjait fogják tartalmazni és nem mindegyik pakli ugyanazzal az 5-6 színtelen/bufa lappal fog kezdődni.

A pakliépítés terén is több skillre lesz szükség, mert nem úgy fog kezdődni a paklid, hogy vlagyi, vác, dungeon lapok, alanori piac, stb, és az adott színből kell megtalálni a helyettesítő lapot pl blokkolás ellen, és a side lapokat.
 
Amíg 1 ember találja ki és dönti el hogy miről lehet és miről nem lehet szavazni, addig a demokrácia szó kiejtése is hazugság...
 
Jogos, erre nem gondoltam. Pedig én is így tettem, mivel nem indulok a versenyen, se a Nemzetin.
 
Gondolom jól végig bogarásztad a színeket. En megneztem pl a barnát 1et lehet használni ami nem az ultra gitt kategoria. Csak ennyi a probléma. Igy van egy szin ami rendelkezik egy plusz nyerési opcióval tök ingyen plusz ami lapjai blokkolas mellé működnek csak mert olyan erősek azok ellen se lehet ez után mit csinalni. Amugy jo hogy vannak anti-blokk lapok csak milyenek. Nem egy taumuturgikus trafó vagy egy trükkös csapda egyik se ez a probléma. Az én sidémbol kiesik kb 10-15lap az azert nem kevés. És akkor ez csak egy pelda volt szerintem a börtön opcionak is annyi erre a formatra igy.
 
Mert 16 ember azt nyomta be, hogy "Nem HKKzom, csak szavazok" !!!
 
Mind1, hogy egy kérdés hogyan van eldöntve, lesz, akinek nem tetszik. Ha a tesztelők döntötték volna ezt a dolgot el, akkor lehet, hogy nem te, hanem valaki más reklamálna most azon, hogy miért a tesztelők döntenek az ő versenyformátumáról...

Ez a ti versenyetek, döntsetek róla ti, milyen szabályok szerint szeretnétek játszani. Nyilván jobb az optikája, ha egy szavazás 80-20% arányban döl el, mintha 46-41%-ban, de akkor is, döntött a többség.

egy ilyen viszonylag egyszerű kérdést a tesztelői csapattal nem tudtok eldönteni házon belül

Miért is? Ez pont olyan kérdés, ahol mind1 mit döntünk, mindenki ugyanazok szerint a szabályok szerint fog játszani, senkit sem ér hátrány vagy előny. Ezért bármi is a szavazás eredménye, mind2 megoldás jó lesz. Az ilyenekről pont, hogy nyugodtan meg lehet kérdezni a játékosokat.

Arról, hogy honnan merült fel egyáltalán ez a kérdés:
itt ugye valaki bedobta, hogy a T.Vlagyimirt tiltani kéne, mert szintelen, ezért minden pakliba befér, erős lap, képes eldönteni a meccset. Ugyanezzel a logikával lett korábban a B. Jagumir tiltva, ugyanezzel a logikával lehetne még tiltani a Vcz' a remetét, a Hol van az istenedet, a Bufa bűbáját és még számos erős Bufa és színtelen lapot. Egyszerűbb a problémának elémenni, akkor ez a verseny tényleg a színek harcáról szóljon, és ne arról, ki húzza be előbb a színfüggetlen spoilerét.
 
Kiírva 125 szavazó van, lehet hogy valahol belül ez módosul, azt nem tudom, igazán nem lényeges. Az is egy álláspont, hogy a közvetlen demokrácia jól működik (meg hát a kérdésbe is lehet finom kis terelő állítást tenni, az is segíthet).
 
Hagyjuk már ezt a demokrácia dolgot, akkora demokrácia volt ebben a szavazásban, mint egy jó nemzeti konzultációs ívben!

Eleve, honnan jött az, hogy _talán gond van egy színtelen lappal, ezért tiltsuk ki ne csak azt, hanem az összes ilyen lapot a formátumról? Ez kb az, mint ahogy DK írja, hogy gond lehet a blokkolással, jön akkor a bannolt Rhatt szín ezután?

Hol szerepelt az, hogy a szavazás végeredménye mikor és hogy lesz kiértékelve? Sehol nem szerepelt olyasmi, hogy ez egy ügydöntő szavazás, és egy egyszerű többség - megint jelzem, akárki szavazhatott, akár jön, akár nem, akár most látta a játékot először, akár rendszeres versenyjátékos - után meg fog változni a verseny lapkészletének jelentős része?

Az, hogy én mit szeretnék, porhintés, nem a végeredménnyel vagyok elégedetlen, hanem a lebonyolítással és a későbbi vonzatával. Sajnos nem tudok menni a versenyre, de mint Nemzeti bejutó, a második nap miatt eléggé érint engem is, hogy elmondhassam a véleményem.

Ne takarózzunk a demokráciával, hogy egy ilyen viszonylag egyszerű kérdést a tesztelői csapattal nem tudtok eldönteni házon belül, hanem szavazást kell kiírni erről, ami nem pluszként szolgál a véleményetekhez, hanem ez alapján alakul egy Nemzetis formátum. AO/GE/EE időkben úgy emlékszem még nem csak lapokat gyártottunk meg a vicces flavorokat írtuk, hanem sikerült ilyenekben döntésre jutni egy alkalom végén.

Erre számíthatunk a törhető követős szavazásnál is? Mert akkor már nem csak a versenyformátumok, hanem a kiadott lapkészlet is így fog eldőlni. Én tudok ehhez is alkalmazkodni, eléggé előremutató ötlet, csak lássunk tisztán.

(ez is egy olyan hsz, amit 5-ből 4-szer inkább kitörlök, de ez most az 1 alkalom )
 
Egy random szavazás, amelyen
* szó szerint bárki szavazhatott
* több szavazat volt, mint bármelyik verseny létszáma az elmúlt 10 évből
* egyetlen pro érv se hangzott el a győztes mellett a topicban és FB fórumon se

A demokráciának csak egy esetben nem tartjuk jól működőnek: ha nem azt szavazza meg, amit mi szeretnénk


A dolgok jelen állása szerint 113-an leszünk az augusztusi versenyen, az elég jó

Az 109, de szeretnék megnyugtatni mindenkit: VAN ennyi rendszeresen versenyző HKK játékos. Az más kérdés, hogy általában nem megy el az összes ugyanarra a versenyre. Egyébként a frissen bontotton 112-en voltunk...

A szoros szavazásokat szoktuk ellenőrizni, és ha olyan szavazót látunk, akinek a személye nem ellenőrizhető, ill. nyilvánvalóan egy másik számlához köthető, akkor a szavazati jogát elveszti.
 
Berakod sideba az adott színből az összes anti-blokkolásos lapot
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2021
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.