Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Elemi védelem
(Túlélők Földje varázslat)
Küldd el képeslapként!
"Amikor magamhoz tértem, minden lángolt körülöttem, a táj kihalttá változott... a tudatalattimból előhívott varázslat még ott vibrált a fejem felett, talán ennek köszönhetem, hogy életben maradtam." - egy túlélő emlékei a pillanatról, amikor Dornodon Tűzvihara elpusztította a világot
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
XLVI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
A Sötétség Kora - helyzetjelentés

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47081)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (22)
HKK online, TF online, Argum City (49)
Lapötletek (64957)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | ...
Nézet:
Valószínűleg egyszerűbb lenne az életünk, ha a céhekre ezt nem kötnénk ki bontott formátumon. Sokan nem fogják tudni, melyik céhet érdemes használni, vagy esetleg berakják mindent, hadd lehessen az esetleges hibát menet közben korrigálni. Egy adott ellenfél ellen persze végig ugyanazokkal a céhekkel kell játszanod, de 2 meccs között a paklidat szabadon alakíthatod, beleértve a céheket is.

Azt, hogy egy céhből max. 3-mal lehet játszani, maga a céhszabály rögzíti. Ha akarjuk, bontotton ezt felülírhatjuk, de nem vagyok benne biztos, hogy ez szükséges. Ha esetleg 3-nál többet bontottál, kelljen agyalni, melyik 3-mal játszol.

A Roxatban egyetlen narancs lap van, a Roxati céhtanács főtitkára. Bár első bontotton általában nem szoktunk általában tiltani semmit, talán ezzel most kivételt tehetnénk.
 
Én is
 
Nem gondolnám, hogy ebben a kérdésben igazad van. Nem a céhek mennyisége lesz szerintem a döntő, hanem a színe
 
Én egyébként nem így gondolom. A céhek mókás és érdekes lapok lesznek, de nem biztos, hogy önmagában győzelmet hoznak. Egyfelől nagyon nem mindegy az sem, hogy milyen céhaktiváló lapokat húz az ember, mert ha azok gyengék és nett lapveszteség a céhaktiválás, akkor nem biztos, hogy annyira jól járunk. ráadásul van pár céh, ami eléggé be tud blankulni, pl. a barna bármennyire errős, ha nincs hozzá KF tárgyunk, akkor 4-5. körtől kb. semmire nem jó.

Fognak a céhek számítani, de a pakli kioptimalizálása szerintem ebben a környezetben kifejezetten nagyobb kihívást jelent majd, mint egy sima bontotton.
 
Van egyébként olyan ember, aki nem úgy gondolja, hogy azon fog múlni a bontott verseny, ki mennyi és milyen céhet bont? Értem, hogy lehet aktivizálni meg tappelni ezeket akár gyakorikkal is, de mondjuk egy 3 céhes ellenfelet nem tudom, hogy lehet kiszedni ha én pl egyet sem bontottam.
 
Juthat hozzád 3-nál több céh is akár, ugyanúgy mint a többi lapból.
Bontotton nincs színkorlát, így ott akármelyiket használhatod.
Drafton viszont ugyanúgy beleszámítanak a színeidbe, mint bármelyik másik lap.
A minimális lapszámot pedig mindkét formaton növelik.
Az egyetlen kérdés, ami nem jön ki egyértelműen az eddig lefektetett szabályokból, hogy bontott/drafton fel kell-e írnod hogy játszol-e céhhel, és azt menet közben nem változtathatod(mint a narancs lapoknál), vagy szabadon alakíthatod a verseny közben. Én itt az 1. verzióra tippelek.
 
Frissen bontott / draft versenyformátumokon hogyan működnek a céhek? Ott nincs lapszám korlát, így van esély arra, hogy 4-nél több céh jusson egy játékoshoz.
Valamint a paklihoz hozzáadott minimum lapszámot ott is be kell tartani?
 
Ezt a bébi, ifjú teki, lárva kérdést én is fel tettem, de ez olyan kevés lap hogy szerintem le lehetne valahova irni hogy ezeket lehet használni vagy nem is tudom és akkor az ujra kiadás sem kell, vagy az ekharion bébi helyett adjanak ongoliant bebit az óriások á többit nem tudom
 
1.)A véleményünk különbözik az egyszerű fogalmáról:
Én azt nézem, mi van a lapra írva és úgy próbálom játszani, sajnos már vesenygyőzelmem is ment el azon, hogy éppen nem tudtam, hogy egy lap máshogy működik, így emiatt is érint a kérdés érzékenyebben.

2.) ha arra áldoz időt és püénzt a játékos, hogy versenyre is elmenjen, be fogja tudni szeretzni.

3.) ha nem így szólna a szabály, akkor nem kellene egyenként a lapokat végig nyálazni, sőt, a laptervezés is rugalmasabb lenne. (Én szerettem a Tenger gyermeke típusú lapokat, de ez szintén magánügy.)

Összességében ez a későbbiekben is használható dolog lenne, lásd a nagy kedvenc A tengerméy ura lapnál, amit véleményem szerint sokan forgattak.
Illetve ha így még több lap kiesik a játszhatóság kategóiáján belül a rota alatt, még jobban szűkül majd a lapkészlet, még kevesebb játszható koncepció lesz és személy szerint ez a lehető legrosszabb végkifejlet ami a rota után történhet.

Fec
 
A Roxat céHei elvileg 24-én kerül be a lapkeresőbe.
 
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy a Roxat cégei
mikor lesz fent a keresőben?
Köszönöm szépen a válaszokat!
 
A döntésnek több szempontja is volt.

1.) Egyszerűség. A szabály igy a legegyszerűbben megjegyezhető, adott dátumnál régebbi lapokat nem lehet használni. Semmilyen módon. Sem a pakliban, sem a kiegészítőben, sem kikészített lapként. Ha elkezdünk kivételeket behozni, az nagyon megnehezíti az életünket, rögtön jönnek az ilyen kérdések, mint pl. a tenger gyermekeinél. És igen, egy kivételt már tettünk, azt is a játékosok érdekében, hogy egy lap korábbi verzióját, ha ugyanazt tudja, lehet használni, de már ebből is sok probléma van. De nyilván ez egy ésszerű dolog volt, komoly impactja van. Más kivételt csak akkor van értelme berakni, ha az elhagyása szintén komoly hatással bírna.

2.) Kezdő-kompatibilitás. Ha csak Új nemzedéket játszol, ne kelljen X évnél régebbi lapokat, beszerezni.

3.) Ne kelljen ezer lapot egyenként végignézni, hogy melyiknél milyen probléma ered abból, ha ily módon régebbi, erősebb lapok is játékba hozhatóak.

Én pont azért kérdeztem Fecet, szerinte milyen lapok vannak, amiket ez komolyan érint, hogy megnézzük, valóban komoly hatása van-e ennek a játékra, ami miatt érdemes a szabályt megváltoztatni, hátha valami elkerülte a figyelmünket, de a hatás tényleg elenyészőnek tűnik.
 
Abszolút érthetetlen, hogy miért lesznek nerfelve az említett lapok egy szabálypont miatt ami simán alakítható lenne,úgy hogy minden lap azt tudja ami rá van írva... Nonszensz, hogy lapok nerfelésre kerülnek annak ellenére, hogy nem a gyakorolnak a metára negatív hatást. Bármilyen megoldást támogatok ami azt fogja jelenteni, hogy a kijátszott lapom tudja azt ami rá van írva...
 
Olyan nincs, hogy "átgondolatlan" szabály, de persze bármin lehet változtatni, ha indokolt, erről szól most ez a párbeszéd.
 
"Miért kéne a szabályokat megváltoztatnunk azért, hogy néhány olyan lap, amivel nem játszanak az adott versenyformátumon, másképp működjön?"

Ne csináljunk úgy, mintha nem ti hoztátok volna az átgondolatlan szabályt, ami miatt most probléma van.
 
Ez nem az én szubjektív megítélésem, van már statisztika program, amiben látom, mi az, amit többen is használnak.
A 2019-es termelt lapokon én azért sem aggódnék még, mert azok akár még vissza is jöhetnek, pl. simán kiadhatjuk a Szikrát majd 2023-ban.
Az Ekharion bébit írtam én is korábban, az még nekem is hiányzott Az óriások fájdalma mellé, vagy pl. ott van a Triklopsz, lehet, hogy őt pl vissza kéne majd hozni a Szikrával együtt.
Tenger gyermeke: elnézést, valamiért a tenger urával kevertem. de az a helyzet, hogy ővele sem játszanak HD felvetése egyébként nagyon érdekes, én azt mondom erre, hogy a „használat” fogalomkörbe beletartozik az is, hogy nem konkrétan termelem a lapot, hanem meg kell neveznem egyet, és azt fogja másolni.
Alapvetően ez eléggé zsákutca volt, hogy lapok korábbi években kiadott lapokat termelgetnek, egy új vagy újrakezdő játékosnak is elég macerát jelent, szóval a jövőben úgysem lesz ilyen.

itt az új nemzedék szabályok alapján a pakliszerkesztő nem fogja engedni még a Roxat céhei lapokat

Jogos észrevétel! Úgy látom, a 29-i és a 30-i versenyt is így írták ki, a kedvükért meg tudjuk csinálni, hogy a pakliszerkesztő már picit korábban engedje ezeknek a lapoknak az ÚN-es pakliba való berakását.

rendszerszinten nem érv szerintem az, hogy "nem játszanak vele

Miért ne lenne érv? Miért kéne a szabályokat megváltoztatnunk azért, hogy néhány olyan lap, amivel nem játszanak az adott versenyformátumon, másképp működjön?
 
2022. jan. 29. budapesti verseny:
Új Nemzedék, de "Már használhatóak a Roxat céhei lapjai is"

itt az új nemzedék szabályok alapján a pakliszerkesztő nem fogja engedni még a Roxat céhei lapokat

nem arról volt szó, hogy az ilyen versenyek egyediként lesznek kiírva, pont a pakliszerkesztő miatt? jó lenne átírni arra
 
a szerdai paklidban már szabálylap, de még mindig a pakliba tette

azért legalább a felét sikerült megoldani a problémának
 
A tegner gyermeke miért nem konkrét lapot termel?
Fel van sorolva rajta 4 különböző lap... ez nekem elég konkrétnak tűnik.

Más kérdés, hogy A tenger gyermeke valójában semmit sem termel.
Csupán meg kell neki mutatni valamit és aszerint lehet kijátszani DE sehol semmit nem termel meg kikészíített lapként sem és tokenként sem!
Akkor ezzel mi a helyzet? Kijátszhatom Krabber patriótaként?
 
elnézést, de kimaradt:
Gárdakapitány : a foil 2020-as dátummal szerepel, a termelt lapok 2019-es dátummal így az is előjöhet.
 
nyilván amit újra kiadtok, arról nem tudtam, de úgy látom azért ez nem minden lapra lett igaz.
Geyed serege: nagyon gyenge érv, mikor cantrip háót is tehetnék vele az asztalra
Varangyos béka: 2020-as a herceg 2019-es
Szikrára 3 2020-as lap van ami nem lesz használható a következő rotától, az 1ik a Tűzrakás
Solkim: de igen játszák, és igen van, hogy jobb az említett lapoknál, a kompenzáció! miatt is

Az, hogy megítésed alapján melyik lap erős vagy gyenge, nem hiszem, hogy befolyásolhatná, hogy lap mostantól nem azt fogja tudni ami rá van írva, tehát nem kezdőbarát.
 
Így valóban felesleges bármiféle párbeszédet folytatni - bár ez már a legelején is látszódott sajnos...
 
Duklopsz kapcsán nyilván az áramlásra kapott Ekharion bébire gondolt Fec...

ill. rendszerszinten nem érv szerintem az, hogy "nem játszanak vele" meg hogy "nem elég erős"
 
Duklopsz, Sivatagi teknős, Trok Rakon, A géniusz manifesztációja, Angis kritálypálca, A tenger gyermeke, Gárdakapitány, Geyed serege, Varangyos béka, Solkim, minden ami Szikrát termel...


Köszi!
Duklopsz: a narancs lapok nem rotálnak ki amúgy sem.
Trok Rakon: a varkaudar pálinka jön ki az RC-ben.
A géniusz manifesztációja: nem konkrét lapot termel.
Angus kristálypálca: a drakolder lárva jön ki az RC-ben.
A tenger gyermeke: nem konkrét lapot termel.
Gárdakapitány: az életlen kard és törött pajzs 2019-es kiadásúak, nem rotálnak még ki.
Geyed serege: ezzel szerintem nem játszott senki Új Nemzedéken, de ha mégis, én inkább csontvázat kérnék vele.
Varangyos béka: szerintem ezzel sem játszanak, de ahogy Gice írta, a fekete sereg amúgy is 2019-es kiadású.
Szikra: szintén 2019-es kiadású.
Solkim: szerintem ez hagyomásos ÚN-en már nem igazán jó lap, Vcz, Tresed már kiszorította. Egy limitáltabb formátumon mág jó, ott viszont általában nincs ÚN korlátozás.

Az egyetlen valid lap a listáról a Sivatagi teknős, erről volt is szó, hogy mi legyen vele, újrakiadjuk-e hozzá az Ifjú tekit. Csakhogy ez egy ritka lap, egy ritka slotot elvenni a kiegből egy nyilván nem túl értékes lappal nem tűnt jó ötletnek.
 
Gárdakapitány: kijött a két tokenje a Tükördimenzióban
Varangyos béka: A fekete herceg még bent marad, de 1 évvel később ez valóban probléma lesz

A többi lap közül 1-2 orvosolva lesz (foil, új verzió által), de messze nem mindegyik.

Szerintem is úgy lenne jó, hogy ami konkrét lapot termel vagy statikus halmazból termel lapot (utóbbira példa A géniusz manif - nyilvánvalóan nem lehet olyan új lapot kiadni, ami megfelel a lapon írt jellemzőknek), az megtermelhető (de pakliba nem rakható, ha egyébként már kirotált!), és csak a Sárkányfészeknél és társainál (van egyáltalán más ilyesmi? fejben átpörgetve nem igazán ugrik be) érvényes az, hogy csak olyat lehet mellé játszani, ami amúgy valid az éppen aktuális rota szerint.
Ezt a verziót a pakliszerkesztő is vígan le tudja kezelni.
 
Ne aggodj, a jatekosok atlageletkora nincs sokkal lentebb. Mas kerdes h a jatek irtozatos sokat valtozott, erdemes kicsit keszulni.
 
Sziasztok!

Több mint tíz év után elővettem a régi kártyáimat, és nagyon megjött a kedvem újra HKK-zni
Az lenne a kérdésem, hogy így közel harminchoz, ciki elmenni egy versenyre (konkrétan a januári frissen bontottra)?
 
Duklopsz, Sivatagi teknős, Trok Rakon, A géniusz manifesztációja, Angis kritálypálca, A tenger gyermeke, Gárdakapitány, Geyed serege, Varangyos béka, Solkim, minden ami Szikrát termel...

Nem néztem át mindent, de ezek jutottak eszembe első körben.
 
Egyébként tudsz írni konkrét lapokat, ahol probléma van ebből? Hogy hány lapról lenne szó. Az Enigma 2018-as, az amúgy is kirotál pár hét múlva, annak már mind1, de milyen 2019+ lapok vannak amikkel egyébként játszanának a versenyen, de azért jól balanszolt lap és fájna érte a szívünk? Én a tesztelés során emlékeim szerint egyedül az óriások fájdalmával találkoztam, ahol zavart, hogy nem kaphatok Ekharion bébit.
 
Véleményem szerint, ugyanaz az cél mindkettőnk verziójánál, csak az általam javasolt zökkenőmentes, mivel a lapok használhatóak maradnak, azt tudják amik rájuk vannak írva, és ugyanúgy ki fognak rotálódni, amikor is majd újabb ilyen lap nem jelenik meg , tehát a szabályod is érvényét veszti.

Fec
 
  ... | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.