Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Kísértetjárás május 21.
Alfa pakli – Káoszhorda március 12.
Alfa pakli – Varázslények március 12.
A pillanat képe
A mágus ujja
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
A varázsláshoz sokszor nem kell más, mint hogy elmormold a varázsigéket, vannak azonban esetek, amikor szükséges az is, hogy ujjadat az ellenfél irányába tartsd. Jobb hát, ha vigyázol erre a testrészedre, nehogy valamelyik teremtmény leharapja, hiszen akkor fuccs ezeknek a varázslataidnak.
Nézz szét a galériában!
56. BEHOLDER TALÁLKOZÓ 2022.06.18. PROGRAMJA
LVII. Alanori Olimpia
30 éves a Túlélők Földje
Résföld lapbemutató 1. hét
Résföld

A lista folytatása...
Aukciós statisztika
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Az utolsó Aukciós Napon történtek
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
HKK pakliszerkesztő (310)
HKK kérdés? (46186)
Követő változások, nerfek és újrakeverés (mulligan) szabály (136)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (7525)
Résföld lapbemutató 1. hét (135)
Jégmágus kt. alakulna (9359)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Az alakváltás mesterfokán...
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | ...
Nézet:
Igen, mint mindig, a versenykiirásban szerepel is, hogy a profiknál pénzdij van, az amatőröknél paklik.
 
Sziasztok. A szeptemberi behós versenyen lesz-e külön amatőr és profi kategória?
 
Igen, ebből a megfogalmazásból pontosan ez jön le
 
"A helyszínen vásárolt és kibontott pakliból mindenki kiválaszt és továbbad 1 lapot a mellette ülőnek, majd választ újabb lapot stb. amíg minden lapot ki nem draftoltak."


Mi a baj ezzel a megfogalmazással? A melletted ülőnek draftolsz és kész.
 
Draft: a Kódex-be változtatás nélkül került be a versenyszabályokban szereplő leírás: http://www.beholder.hu/?m=hkk&cikk=504
Ahol ez már durván egy éve ott van. Szóval kapkodásról biztos nincs szó. Hogy meg lehetne fogalmazni picit precízebben is, abban egyetértünk.

2011. előtti lapok kategorikus tiltása:
Ennek nagyon egyszerű oka van: így döntött a Kiadó. De tényleg, kellett húzni egy abszolút határt, és ez lett az. De csak néhány lap van, amit ez a korlátozás érint. Ha ez nagyon zavar egy versenyszervezőt, nyugodtan tehet megengedő kivételt.
 
Sziasztok!

Kérdésem merült fel az ÚN versenyszabályzatával kapcsolatosan. Lenne egy olyan kérdésem, hogy a "Lehet használni a dátum szerint egyébként engedélyezett lapoknak eggyel korábbi, azonos nevű verzióját, ha az 2011-nél nem régebbi, és nem tér el lényegesen tőle" szabálypontban mi indokolja a 2011-es évszám kitételét?
Nem kötekedés, csak kíváncsi vagyok. A hétvégi váci versenyen A sárkány kincse esetében merült fel ezzel kapcsolatban egy kis probléma, ahol a régi és új teljesen megegyezik, a régit mégsem lehet használni a szabályok szerint.

Továbbá egy észrevétel: A draft versenyszabályzata szerintem hibás, olyan érzésem van, mintha kapkodva, pongyolán sikerült volna a megfogalmazás.
Erre a mondatra gondolok: "A helyszínen vásárolt és kibontott pakliból mindenki kiválaszt és továbbad 1 lapot a mellette ülőnek, majd választ újabb lapot stb. amíg minden lapot ki nem draftoltak."

üdv: Ócsai L.
 
Bármelyik versenyre beküldött.
 
Az adott vidéki versenyszervezőn múlik, hogy bevezet-e ilyesmit.

Voltak/vannak hasonló elképzelések, lásd áprilisi szegedi duplaverseny.
 
Sziasztok! Egy ötletemről szeretném kikérni a véleményeteket. Úgy is gyakoriak a dupla versenyes napok, ezért én a következő variációra gondoltam:
2 hagyományos verseny, de a két pakliban és kiegészítő pakliban nem lehet ugyanolyan szín, kivéve a színtelen/bufa lapokat, itt viszont egy ugyanolyan nevű lapot csak egy pakliba lehet tenni és nem lehet elosztani hogy 1- ide 2 oda, ha már egyet használsz akkor az már a másikba nem lehet. Ami problémát én is látok: Sokszín. Kisebb probléma pegazusok(itt lehetne egyszerűen annyi, hogy a pegazusokat nem nézzük). Milyen bukkanó lehet még? Ti elmennétek egy ilyen versenyre?
 
Igazad van János, de az példálózás is lehetett. Továbbra is érdekelne valami hivatalosféle.
 
A Kérdezz-felelek példaként 10 versenyt említ... annyi behós verseny egész évben nem lesz/nem volt. Szerintem minden olyan verseny számít, aminek az eredménye befut ide, a lezajlott versenyek fül alá.
 
Hali!

A Kérdezz-felelek 41.-ben említett HSZ szezon végi foilos UR/alfa sorsoláshoz csak a Beholder versenyeire beküldött dekklist ér "sorsjegyet", vagy bármilyen egyéb versenyre beküldött is?

Köszi előre is!
 
Jelenleg 1 db győri játékos van.


Igazából van még 2 ember, csak egyfelől újak, másfelől még nem tudnak/akarnak versenyezni.
A verseny amúgy Szombathelyen volt. Sajna sokan lettek inaktívak a covid utánra.
 
Jelenleg 1 db győri játékos van.
 
Igen, utánanéztünk közben, ez a +1 covid szabály volt. De covid idén is volt, szóval idén is abszolút jogos volt, hogy a program emlékezett rá

Majd jövőre - ha nem lesz delta variáns, meg ötödik hullám meg akármi és végre rendes kvalifikációs ciklust tudunk tartani - akkor majd kiszedjük.

Aki meg győri, védje meg a város becsületét, és tessék elmenni a hkk versenyre
 
Mar utaltam ra 2x is, de leirom akkor szajbaragosan is
NEM a szemelyed elleni tamadasrol van szo, sajnalom es egyutterzek, ahol/amikor nehez versenyt szervezni - altalanos megelozo intezkedest javasoltam a JOVORE NEZVE. Mert ha valaki ugy gondolja MAJD egy kukutyini 3 fos kvalifon, hogy o bejutott, azt eleg gaz utana elvenni tole.
 
En emlekszem, extra szabalykent jott be a +1 a covid miatt.
 
Mint mondtam: ERRŐL NEM TEHETEK! Előző este írt 1 pesti játékos, hogy eljönne egyedül. Sajnos neki is azt írtam, hogy várhatóan nem osztunk UR-t, tehát ennek a fényében jöjjön. Nyilván úgy már nem érte meg neki. Ha eljönnek ketten, akkor legalább az UR-ek gazdára találnak, de sajna egyedül indult volna útnak.
Azt megelőző héten 8-an voltunk Győrben is. Láthatóan a többség nem megy el Győrig se, nemhogy Szombathelyig.

Lehet, hogy ma túlságosan rossz passzban vagyok, de ez nekem nem esett jól, s a személyem elleni támadásnak értékeltem.
 
Megnéztem a programban, jelenleg ez van ott:
résztvevők száma / 10 lefelé kerekítve +1

Tehát 10 alatt 1, 11-19 2, 20-29 3 stb.

Arra nem emlékszem, hogy volt-e valamiféle extra szabály covid miatt +1 bejutóra versenyenként, vagy mindig is így volt, egyszerűen így oldotta meg a programozó a felfelé kerekítést.

Az mindenesetre biztos, hogy ez most már marad így. Egy vidéki versenyhelyszínnek 1 kvalifikációs versenye lehet, ha arra történetesen csak 6-an mennek el, nem volna igazságos elvenni a kvalifikációs lehetőséget ilyenkor, hisz az UR-t amúgy sem oszthatják ki. Az más kérdés, hogy hogyan kerekítsünk, 10-re 2 bejutó már tényleg kicsit túlzó, és lehet, hogy azért van így, mert volt vmi covid-os kedvezmény. A jővő évben majd újragondoljuk ezt.
 
Itt azért az én válaszom csak 90%-os,100%-oshoz Miklóst kell elérned.
 
A "6-ból 1 már határeset" - et írtam, az ennél súlyosabb esetleges jövőbeli (nem Szombathelyre kihegyezve) eseteket vágnám le. A 6-ból 1 igazából nem durvább, mint a 10-ből 2, ami szintén mehet most.
 
Szerintem is picit túlreagáltad, Robi. Amellett, hogy nagyon megértem a helyzeted és a lehetőségeitek beszűkülését, és mélyen együttérzek.
 
Szerintem senki se támadta a szombathelyi versenyt, én is csak azért hoztam fel, mert nem volt egyértelmű, hogyan működik a rendszer, és a mai versenyem előtt szerettem volna tudni, 3 vagy 4 kvalif helyünk van-e.

Az lett volna kicsit kínos, ha nem tudom megmondani a 4. helyezettnek - ha számít neki -, hogy most bejutott-e vagy sem.
 
Kedves Balázs! Lemondok szívesen a helyről, ha már így meg lettem szólítva. Nem tehetek róla, hogy kb senki nem jön el se Szombathelyre, se Győrbe bármennyire is promótáljuk a dolgot. (A foil fluxért nagyjából senki nem megy 200 km-ert.) Egyszerűen a közösségnek van, ami közel van, minden más túl messze. Az elmúlt években 2 kezemen meg tudom számolni, hogy hány játékos járt nálunk. Kiemeltet sem szerveztünk egy darabot se (mondjuk kétlem, hogy arra is bárki eljönne), vicces lenne 8-9 fővel megrendezni.
Tényleg jó a dijazást nem kiosztani, illetve saját zsebből terembért finanszírozni, hogy valakik utána téged támadjanak, hogy ez de szar így. Köszi, örülök, hogy a közösség építése úgy zajlik szerinted, hogy egyes régiók le vannak sz*rva.
Légyszíves akkor intézd el, hogy vegyetek le a listáról, mert nem akarok támadások céltáblája lenni! (Ha már mindenkit - köztük téged is - úgy zavar ez a dolog.) Biztos vannak sokkal alkalmasabbak nálam erre, akik érdemesek rá, hogy a listán legyenek. Amúgy is elegem van abból, hogy küzdök valamiért, ami nem akarja, hogy küzdjek érte.
Igen, rossz napon találtál meg, mert ma nem csak legyintek rá, hanem válaszolok. Úgy érzem, hogy kezd sok lenni, hogy mindig én álljak félre, én töröljem a saját versenyem, én ne szervezzek kiemeltet, én ne legyek a listán. Tudod mit? Igazad van, én vagyok a hülye. Nem muszáj nekem küzdeni, el is engedhetem...
 
Köszi, ez nem volt tiszta! Így akkor ma Exben a top4 jelent jó eséllyel kvalif helyet, mert 30+ ember lesz várhatóan.
 
Hidd el Balázs, szíves örömest vettük volna, ha valaki elutazik kvalifikációs versenyre, de úgy néz ki, 2 órás út a többségnek már nem éri meg
 
Szerintem is igy van, a "10 emberenkent 1" az azt jelenti, hogy ha nincs 10 ember, akkor 0, 10-19-ig 1, stb. Erre jon ra a "covid + 1".
Mondjuk azert valami limitet erdemes lenne tenni ide is, mert a 6-bol 1 (Szombathely) mar kicsit surolja a hatarokat szerintem, de az "1-bol 1" vagy a "2-bol 1" mar igen beteg dolog lenne.
 
De igen. Ott is +1 kvalifikált, mert amúgy nem kvalifikálódott volna senki.
 
Gondolom mert nem voltunk 10-en. Vagy egyéni szankció ;)
 
Nem feltétlenül, mert pl. a szombathelyi versenyen csak a győztest vitte át a program a Nemzetis listára, a második helyezettet nem.
 
  ... | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2022
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.