Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Összeesküvés
(Könyv)
Küldd el képeslapként!
Janny Wurts A fény szövetsége könyvsorozatának története az Összeesküvés kötetben bonyolódik tovább. A fenti képen ennek a borítóját láthatod.
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
HKK kérdés? (47065)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Nem is tudtam erről, örülök, hogy lesz ilyen .
 
Én örülök neki, és kíváncsian várom.


(Bár már belenyugodtam , hogy nem lesz semmi, mert a többség nem szeretné, ezért ma váratlan meglepetésként ért a dolog, eddig valahogy elsiklottam felette )
 
Ja es termeszetesen nem lesz dragabb emiatt az uj kieg. (amugy nem tudom meg, mennyibe fog kerulni, de emiatt biztos, hogy nem dragul)
 
Ja igen, ide nem irtam ezt:
Mintegy 7 laprol van szo. A token lapok nem pluszban lesznek, hanem a gyakoriak kozott (ahogy korabban is volt).
 
Magadnak mondasz ellent.
"a többség véleményére nem voltak tekintettel"
"többen jelezték"

Azért mert 3 embernek nem tetszett az ötlet és beírták fórumra még nem ők a többség.
Ennyi erővel azt is mondhatnánk, hogy semmi baj ha 100 Ft-al drágább lesz a következő kieg a tokenlapok miatt, hiszen a többség ezt szerette volna, többen jelezték fórumon, hogy szívesen fizetnének értük plusz pénzt.
 
Ha valaki alapjáraton bont 6-8 kieget és indul versenyeken, akkor 2 hónap után kismillio lesz neki a többi gyakori lapból is. Mivel 40 gyak lap van egy kiegben (legalábbis az elmúlt 2-ben annyi volt) és 13 gyak lap egy kiegben, ezért a gyakok harmadát egy kiegben mindenki kibontja.

Amúgy a többség, ahogy néztem nem az ellen avanzsált, hogy ilyenek legyenek, hanem, hogy ilyenek miatt többet kelljen fizetni.
 
a beharangozóban majd szívesen látnék egy ilyen
 
A gyakori lapok között eddig is voltak Varkaudar pálinkák és társaik. Most ilyenek lesznek helyettük.
 
Sztem ez elég baj.

Sajnos megint úgy implementáltak vmit, hogy a nagy többség véleményére megint nem voltak tekintettel.

Többek jelezték, hogy nem bontanának ilyen lapokat a gyakoriak helyett, mert kismillió van már nekik.

na mind1.

BIG FACEPALM
 
Gyakoriak helyett lesznek, de sztem ezzel nincs gond.
 
ugye ezek pluszként lesznek benne nem az új gyak-nem gyakok rovására?
 
Orommel ertesitelek benneteket, hogy lesznek az uj kiegben allo (nagyobb) kepu tokenlapok. A meglevokbol valogattunk, azokat, amelyeket mas lapok termelnek az uj kiegbol, es nincs tul sok szoveguk. Meg olyan is lesz, amelynek uj kepe van.
 
Látod ,te is úgy kezded a soraidat,hogy "szép dolog".Azután olyanokat írsz hogy kincsek,sárkányok.....
(egy Freud nevű csávóról hallottál már,na az az ilyen elszólásokat forszírozta mindíg )

Az alpesi tehén és társai olyan egyedivé ,humorossá teszi a Tulélők földje világát amit más játékokban nem nagyon találsz .

A szerepjátékos részről csak annyit ,hogy nézd meg a forumot (pakli eladás).Goblin pakli ,kalandozó pakli leírások vannak .Vannak játékosok akik élőholt paklival szeretnek játszani ,mások quargokkal,egyéb paklikkal akár csupa varázslat vagy csupa tárgy paklikkal akarnak játszani.Még olyan különleges is akad aki a szerencsés dobást modosítgatva keseríti meg ellenfele életét.....
Persze nem akarlak meggyőzni ha szerinted nem szerepjáték akkor úgy is jó ,csupán azért írtam választ hogy nehogy azt higgye valaki hogy ,csak nekem lehet igazam.Külömböző nézőpontok vannak .
 
Köszönöm szépen a szavaidat, János!

Más internetes fórumokon nem vagyok fenn, a facebookon is talán összesen egy hozzászólásom volt ezidáig. A személyes kapcsolataim során pedig talán legutóbb általános kisiskolás koromban találkoztam ilyen jellegű szövegekkel.
Éppen ezért nem is akartam leszállni a kissrác szintjére azzal, hogy reagálok arra amit irogatott (biztosan büszke a hasonlataira, nem akarom elrontani az örömét ).

De neked mindenképpen köszönöm, hogy ilyen jó véleménnyel vagy rólam
 
Mindkét általad megszólított személy évtizedes gyűjtői és játékosi tapasztalattal rendelkezik, emellett a civil, és az itteni közösségi életben is magas respect-tet vívtak ki maguknak. A minimum, hogy tiszteletben tartod a véleményüket, és nem leszólod, hanem mérlegeled azt.
Sajnos nem vagyunk túl sokan, ezért minden véleménynek súlya, és értéke van, akkor is, ha ez másoknak netán nem tetszik. El kell tűnődmni inkább rajta, hogy talán mások is úgy gondolják, ahogyan ők, és talán nem mindenki vélekedik úgy, ahogyan Te.
Épp ezért, hogy ki, pontosan milyen megközelítésben gyűjti vagy játssza a HKK-t nem lehet negatív véleménynyilvánítás tárgya. Pláne nem indulatosan.
Ez méltatlan mind Hozzád, mind a megszólítottakhoz, mind pedig ehhez a fórumhoz. Szerintem.
 
Szép dolog, hogy a hkk egy online levelezős játékból alakult ki eredetileg, de egyrészt itt a fantasy rész régóta azon a ponton stagnál, hogy "Hatalmas sárkányok és kincsek! Hatalmas kincsek és sárkányok! És alpesi tehén!", ez nem is nagyon fog változni, és nem is feltétlenül baj, mert egy zsibbadt katyvasz-univerzumnak kiváló, másrészt a Frag nevű társasjáték is a Quake és tsai.-ból alakult ki, aztán mégsem nevezzük fps-nek.
 
Nyugi, a fórum témájával foglalkoztam, a három éves hozzászólás-gyűjteményed kapott kollektíven hat sort, az nem is sok. Nem kenyerem a trollság, de már akkora magas labda voltál, hogy valakinek meg kellett tennie azt, amit a magas labdákkal szokás. Amúgy meg ha szerinted hadováltam, akkor a szövegértéses rész inkább rád vonatkozik.
Nincs bennem indulat, inkább csak sajnállak, hogy ennyire el lehet hobbi szempontjából tévelyedni. Olyan, mintha a sakkra panaszkodnál, hogy milyen tré építőkocka, mert a bástyára még csak-csak rá lehet pakolni a bábukat, de a többiről legurulnak.
 
Igazad, van HA a beho megcsinálja ezt a változtatást, akkor azt mi, játékosok fogjuk megfizetni. De akkor is mi fizetjük meg az ár emelést, ha nem csinálják meg.
 
ha behó kinyomtat több ezer token lapot és a kutya se fogja megvenni, mert ingyen odaadogatjuk a fölösleges token lapokat egymásnak, akkor a veszteséges kis projekt költségét beépítik a köv kieg árábe...

nem képzeli valaki, hogy eldönthetjük, hogy megvesszük-e... ha ne mvesszük meg, akkor kifizetjük nevezési díjban, meg más kieg árában. vagy, ne adj isten még valami díjalapba is bekerülhet, meg draftra, mint a mostani tengermélykiegek, amik anynira gyengék, hogy rengeteg maradt

az anyagi oldalról a véleményem nem a szubjektív alapokon nyugszik, nekme aztán mindegy, hogy 1200 vagy 1400 egy csomag, úgyis veszek legalább 3 dysplayt, de az már ne mmdinegy,hogy a sráco ka zsebpénzükből menynit tudnak, vagy akarnak venni.....
 
Mintha csak magam mondtam volna. És ehhez tegyük hozzá a "biankó" jelző-lapokat is minden színből, amiről korábban beszéltem. Ha csak a versenyasztalokon is előforduló jelzők kerülnek nyomdába, de két-három különböző grafikával ellátott egészalakos biankó jelző-lap is kijön, akkor a ritkábban használtakat lehetne ezzel jelölni. Plusz volt még egy ötlet, hogy a hátoldala is ugyanilyen jelző legyen! Ha nyomdatechnikailag megoldható, érdemes lenne így megcsinálni a biankókat. Vaaaaagy. Minden így kiadott jelző-lap hátoldala ugyanolyan színű biankó jelző lenne!!!
No, már csak a logisztikáját kell kitalálni a gyártásnak/értékesítésnek, mert látható, hogy lenne rá kereslet, és kedvező lenne a fogadtatása.
 
én sem támogatom azt, hogy mossuk egybe az önálló jelzőt (tokent) és a tokenlapot, túl sok lap ereje változna meg

mivel tokenlapot egyébként is lehet bontani, azok "egészalakos" kiadását nem támogatnám - ráadásul mi lenne azokkal, amiknek van képességük, az hol férne el így?
a tokenek kiadását viszont támogatnám egészalakos lapként, szerintem jó ötlet az is, hogy külön zén formájában plusz emelett HSz nevezés mellé is járhatna - a bonyolult ebben az, hogy első alkalommal valóban az összes jelzőt ki kellene így adni, azt is, ami versenyen nem fordul elő, sok munka felmérni a lapokat; a későbbiekben pedig nem a kiegészítőbe raknám bele, hanem szintén zén és hsz-nevezés formájában lehetne hozzájutni (pl. lehetne egy "folyamatos" zén hatalom szövetsége néven, amibe most bekerülnek jelenlegi tokenlapok, aztán később párat lecserélni újakra - bár nem tudom, ennek mennyi a nyomdaköltsége)

ráadásul ha a token kijön ilyen formában, de a tokenlap nem, akkor egyértelműen meg van különböztetve az is, hogy mi az, ami lap és mi az, ami valójában jelző, csak lappal jelöltem kocka/gyöngy helyett
 
a sok-sok tokent elaprózni egyesével kiegenként szerintem nem érné meg

de mi lenne ha a hsz-be kétféle képen lehetne nevezni:
1. 600, hsz lappal
2. 800, hsz lappal, 1 sor minden tokenből

a jelzők maradjanak jelzők, azért jelző a nevük
 
Ami az anyagi részét illeti a dolognak nyilván itt van két aspektus:
- az egyik hogy a beho fogyasztói igényeket elégít ki profit realizálása mellett, mint bármely más szereplő a versenyzői piacon, tehát ebből a szempontból nyilván ha költségek emelkednek akkor mi játékosok is érezni fogjuk
- a játékosok az adott céljukat (jelen esetben HKK-zni másokkal) minél kisebb ráfordítással oldanák meg ha lehetséges

Szerintem a 2 eredőjeként egy humánusabb megoldás lenne a tokeneket külön csomagban árulni (én pl. biztos rávetném magam és beszereznék jó pár tokent ahogy kijön) különösen ha kötelező lenne a használatuk versenyen az alábbi okokból.

- Az első versenyre kell 5db arochos token de minden kiegben max 1-2 van tokenből és hát ugye ha 10 értelmes token kerül kiadásra akkor ezekkel az arányokkal 5-10% az esély hogy bontok pont arochos tokent --> csak ezért nem vbennék még kieget
- Ha már van minden tokenből 10 db-om (ennél többre értelmes keretek között biztosan nincs szükség) akkor már minden egyes tokent büntetésként érnék meg különösen +50 HUFért kiegenként, míg ha ez külön csomagban lenne kapható biztosan vásárolnék belőlük hogy legyen bőven.

Kicsi
 
Jó akkor, hagyjuk az egészet. Nem kell semmi, így jó a játék ahogy van. Felejtsétek el, hogy fel lett vetve egyáltalán az ötlet. A többség nem akarja és kész, nem kell több ilyen lap, se új, se régi, se tokengyártás, mert az se jó, se ingyen, se pénzért. Se Se se se s s s e e pont

Volt egy ötletem, és igaza van Jancsár Jánosnak, a többség nem szeretné. Igazából a beho sem szeretné, csak ha itt lett volna rá igény, akkor ESETLEG elgondolkodtak volna a dolgon. Mindegy.


Játszom továbbra is a jelen keretek között. Mindenkinek jó játékot és köszönöm, hogy kifejtettétek a véleményeteket!
 
Sziasztok!

A magam részéről mind pro, mind kontra éreveket meg tudok érteni, összességében úgy gondolom ez egy pozitív állomás lenne a játék fejlődésében.

Ezek mellett azonban nekem egy aspektus ragadta meg a figyelmemet, nevezetesen a token lap, önálló jelző "dilemma".

Ennek kapcsán úgy gondolom, hogy a szabályrendszert semmiképpen nem bolygatnám meg egy alapvetően esztétikai/áttekinthetőségi változtatás miatt.
A játékban vannak önálló jelzők és vannak token lapok.
Alapvető különbségek a kettő között természetesen nem kimerítő jelleggel:
- az önálló jelző nem kerül gyűjtőbe míg a token lap kerülhet --> azaz ez utóbbiból bizony csinál manát/lapot a sírásó például így pótlólagos erőforrás
- a token lapot le lehet lőni olyan lappal ami lapot old meg az önálló jelzőt pedig nem -->hiába szorongatok 3 eltörlést az bizony 1 árva darab arochos jelzőt nem fog kilőni az őrposztból pedig sok esetben örülnénk neki

Ebből szerintem látható hogy a token lapnak és az önálló jelzőnek külön-külön játéktechnikai szerepe van.
Az önálló jelző fogalom eltörlése pedig gondolom érthető hogy milyen előre nem látható következményekkel lenne bizonyos lapok erejére nézve ;)

Ehhez kötném a megjelenítés kérdéskörét főkép az igényesség aspektusból vizsgálva.
Token lapok jelenleg is vannak kiadva, ebből megmaradnék az eredeti design-nál azaz nem nagyítanám a képet, mivel ez csak még nehezebbé teszi az átláthatóságot pl.: játék közben lenn van 3 fattyam amiből 2 pont az a csúnyaság ami most fut token lapként a másik meg valami hatalmas képmérettel ellátott másmilyen kinézetű szörnyeteg akik mellett még a tartalékba szotyizgat 3 szilmill spórák nagyfelbontású lap-jelző és akkor magyarázgatom hogy most melyik minek minősül. Erre szerintem semmi szükség.
Szerintem a token lapok méretezése design-ja egyezzen meg a mostanival max. a kép lecserélésével, míg az arochos jelzők, szilmill spórák stb. jelölésére tényleg nagyon jó és egyben unikum lenne a másmilyen design-al ellátott új képpel felturbózott papírok kiadása. (szebbé jobbá igényesebbé menőbbé tenné a játékot)

Elnézést a kicsit hosszú kommentért.

Üdv

Kicsi
 
Alapvetően a "token" szót 2 különböző dologra használjuk és ezekről szerintem külön kell nyilatkozni, úgyhogy az első kérdésre egységesen nehéz válaszolni. Ahogy már János is leírta előttem más a token-lap (amit más lap termel és bekerülhet a gyűjtőbe) és az önálló jelző. (Ezt nyilván mindenki tudja, csak egy-két hozzászólásban nincs különválasztva) Mert a 2 típus nyilván nem nézhet ki ugyanúgy, mert pl az örömlány jelzőt ad, míg a tojásgondozó lapot.

Én alapvetően mindkét típus "egészlapos" (és a lapoknál új grafikás) kiadását támogatom. Tehát az 1. kérdés: igen

Nekem speciel nem az a fontos, h egy 21 lapos kiegben 13 gyak vagy 13+1 gyak lenne, hanem az, hogy a tokenek az a nagykiegekben megjelenő 40 gyaklap mellett lennének (és így megjelenne mondjuk 60 gyaklap) vagy azok helyén. Utóbbi esetet nem támogatom, mert nincs kedvem csak tokeneket nyitogatni gyaklapként.
Nem tudom mire föl kéne +50Ft-ot fizetni, ha nincs is benne több lap.
Tehát a 2. kérdés: nem.

Szerintem sokkal jobb lenne egy plusz kiegben kiadni az összeset mondjuk 4esével csomagolva, abból biztosan vennék 200FT-ért.

Viszont az önálló jelzők lapra való nyomtatásánál külön jelölni kéne, h ez csak egy jelző.
 
Hát, nem tudom, Józsi, szerintem a többség nem erről írt. A tóken-lapok (értsd: rendes, eddig megjelent gyakori lapok, amiket más lapok termelhetnek) jók úgy, ahogy vannak. A többség, az én olvasatomban ezeket nem változtatná. Legfeljebb új grafikát kérne hozzájuk, de szerintem ez fölösleges.
Én a jelzőket (spórák, megfelelő alkalom, élőholt kém, stb) látnám szívesen egész alakos grafikával, lapként, külön kiegben csak ilyeneket, vagy a rendes nagykieg lapjai mellett random +1-2 ilyet hozzátoldva. EZÉRT hajlandó lennék +50 Ft-ot fizetni a kiegészítőért. Azért, hogy egy CHD fatty-ból (kisebb angyalból, nekro csontvázból, stb), amikből speciel 30-40 db van nálam a polcon, egyet se bontok már ki szívesen, legyen bármilyen kép rajta.
Az ötletet hiánypótlásra kellene felhasználni.
 
Ha eddig nem tudtad volna ,most elárulom neked ,hogy a Hatalom Kártyái az egy kártyával játszható szerepjáték.

Az ON utáni részt nem nagyon értem ,de király ......

Amugy eljöhetnél néha játszani ,asszem már lassan Szentesen ketten maradtunk.
 
Összegezve az itt elhangzottakat ,nekem az jött le ,hogy a forumozók nagy része szeretne ilyen uj grafikájú ,nagyobb képpel rendelkező token (tehát minden szempontbol rendes HKK lapokat ami egyébként is kijátszható ) bontani .Pláne ,ha a rendes pakli méreten felül tartalmazzák a jövőbeli kiegek ezeket a token lapokat .Mint gyakori lapokat ,de gyüjtői értékük lenne azért ,mert nem a hagyományos Fattyy lenne pl (a szokásos mászó denevér kinézettel)hanem valami más rajzolattal esetleg ezüst,arany vagy más széllel.
Ha egy kieg 50 ft -tal drágább lenne emiat, hát üsse kő.
Token lapok (gyakori lapok) igy is ugy is vannak a kiegekben,50 ft meg ide vagy oda nem igazán számít.

Szerintem ez annyira klassz dolog lenne nem is tudom egyesek miért vitáznak rajta? Persze elő lehet jönni hogy kellene szabályköny meg fantasy szerepjáték filing .De itt most nem ezekről a dolgokról van szó.

Esetleg azt javasolnám ,hogy első lépésnek csináljatok mondjuk 100 ilyen tokent (nagyobb kép ,uj illusztrácio stb) ezt pár 10 ezer ft bol meg lehet csinálni .És random Zénekbe tegyétek bele (pluszban persze).És nézzük meg a reakciot mit szól majd aki ilyet bont.
 
Komolyan? Pedig tényleg azt hittem, hogy illusztrációkból bespájzoltatok. Akkor viszont a rajzpályázat lenne a nyerö szerintem .
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.