Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A kalmárfejedelem titka
(Könyv)
Küldd el képeslapként!
Raymond E. Feist A kalmárfejedelem titka című könyvének borítóképe.
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
XLVI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
A Sötétség Kora - helyzetjelentés

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Aukciós statisztika
Az utolsó Aukciós Napon történtek

A lista folytatása...
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (9)
Lapötletek (64956)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Versenyhirdető (1827)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9481)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Szerintem is teljesen igazad van .Amoderátorokra és a moderálásra szükség van!!
 
Bölcs meglátás, tökéletesen igazat adok neked.
 
Kicsit hozzászólnék ehhez a témához is, és részben csatlakoznék az elöttem szólóhoz. Teccik nemteccik, sajnos szükség van a moderátorokra, és így a moderálásra. Ugyanis a moderátorok rendfenntartók az interneten, azon belül is azokon a webhelyeken, ahol szükség van rájuk. És elérkeztünk egy kulcs szóhoz, a szükség. Ha nemlennének alpáriak az emberek tudnák magukat moderálni, vagy viselkedni, akkor nemlenne szükség a moderátotokra. De sajna halandók vagyunk, tökéletlenek, így kell a mérleg másik végére valaki(k), aki(k) helyrebillenti(k).
 
Most vettem észre előszőőr ezt a topicot, így kis fáziskéséssel, de leírom a véleményem.

Igaz, hogy egy majd 3 éves hozzászólásra válaszolok, de mivel a probléma, ami Hkk fórumon szerintem van, jedlenleg aktuális, ezért nem érzem ezt túlzásnak:

"- hogy ne legyen 16 HKK adás-vétel topik, ami tulajdonképpen mind ugyanarról szól, mert ha valaki el akar adni valamit, akkor mind a 16 topikba beidézi a hirdetését"

Ezzel tökélesten egyetértek, de pont ez az, ami a gyakorlatan sztem nem valósul meg. Most nemrég összeszámoltam és nem kevesebb, mint 10 (legjóindulatúbb számolással) olyan topic van, ami cseréről vagy eladásról szól és ez azéért szerintem nagyon sok. Nem at mondom, hogy 1 ilyennek kéne lenni, de szerintem 3 vagy 4 (Apróhirdetés, Gigantikus gyűjtemény eladó, Adj el nekem lapokat, Sürgősen kell pl.) sztem bőven elég lenne, de ennél jóval több van.
A probléma hasonló a lapötletek topicokban, amiből 15 különböző van és nem rtem miért kell minden laptípusnak külön lapötlet topic. Ezeket nyugodtan lehetne egybe venni (ráadásul amióta a fórumon én küldöm tovább a lapötleteket, azóta én csak a Lapötletek- mert hát e is kéne topicot nézem és azt hiszem az elődöm, Sascsabi se volt másképp).

Illetve az idejemúlt topicokkal is sztem lehetne vmit kezdeni. Ebbe nem vagyok biztros, de ha jól tudom a Nyári szerepjáték tábor Velencén téma mlg mindig fönt van, holott már rég nem aktuális, továbbá 3 Nemzeti bajnokság topic van, amik közül 1 már bőven nem aktuális.

Ennek ellenére természetesen szükség van a moderálásra, ez nem is kérdés.
 
Moderátorokra nincs.
 
Nos...a fórum nem chat...ilyen célokra ott az ICQ, IRC, egyéb chat oldalak.
 
a moderálás beletaposott a lelkivilágomba. amint 2003 novemberében elkészült az új oldal, rögtön láttam, hogy vége a régi szép időknek. korábban az undorító háttér előtt névtelenül lehetett beszólogatni, valami barom névtelen fórumozó azzal szórakozott, hogy egy darab pontból felépülő commentekkel fárasszon. bátran ugattunk, mert moderálásnak híre sem volt. most szeretnék legendás embereket írni azokból a szép időkből, de már nem jutnak eszembe. talán csak SemHunter. De rég beszéltem vele is!

Emléxem, szórakoztunk mindenfélével. 3 éves topicokat nyitottunk meg, kitűzött időpontban véletlenszerű témákról ugattunk egymásnak, bemásoltam egy több kilobájtos sakkjátszmát (híres ), és mindenfélével szórakoztunk, jól éreztük magunkat, élveztük a káoszt.

csakhogy eljött a november. Speedzék (elismerem, a moderálás építő jellegű) tönkretették szeretett anarchiámat...

(folytatás következik)
 
Sterintem kell.
 
Gondolod? Lehet. Bár vannak helyek ahol a fél topikot törlhetnénk mert mindenki agyba főbe káromkodik.
 
Pont ezért kell.
 
A topik kérdésére vállaszolva: nincs. Különösen ebben a mai elszenyezett világban ahol az 5 évesek minden második szava b@zdmeg.
 
A jutalompontok száma a honlapon tájékoztató jellegű, azt hogy ténylegesen mennyid van, az utolsó tőlünk rendelt csomag számlájának alján találhatod. Az itt található jutalompont szám csak bizonyos időközönként frissül, de attól a számlán írt pontjaid még megvannak.
 
Néha még így, hónapok után is hajlamosak eltévedni...de már nem olyan vészes
 
Töröltük az eltévedt HKK-sokat: korábban a játékosok kérték, hogy erre figyeljünk, mert zavaró.
igen, ezt a szokást fel kéne újítani
 
tele van a tököm (és nem csak nekem!) az olvasás és írástudatlan HKK-s analfabéna barmok tömegeivel! Mindenhova odapiszkítanak, nem lehetne fellépni ellenük? ha adtok jogokat, én törölgetem őket szívesen
 
A fentiekről nem tudtam hiszen nekem ezek már csak piros csíkok voltak...Más lejáratását én sem szeretem azt meg főleg nem ha valaki miatt lassabban vagy alig jön be a honlap. Részemről le is zárnám a dolgot, remélem jó és kultúrált lesz ez az új fórum.
 
Nem hiszem, hogy aggódni kéne a vélemény nyílvánítás szabadsága miatt. Pusztán azért mert egy hozzászólás nekem nem tetszik, vagy tartalmaz egy csúnya szót még nem fogom törölni. (Ha ez így működne, akkor pl. az ÔV szavazással kapcslatos fórum csupa piros lenne.)
Töröltük az eltévedt HKK-sokat: korábban a játékosok kérték, hogy erre figyeljünk, mert zavaró.
Töröltük egy ember összes olyan hozzászólását, amit valaki más nevében írt.
Ezenkívül töröltem még kb. 6-7 hozzászólást amibe kisregények, máv menetrend stb. lett nagy méretben bekopizva. (Plusz a szerzô sírását, hogy itt már semmit sem lehet megtenni.)
Szóval nem hiszem, hogy itt túlzott szigor lenne. Amúgy az elôzô fórum indulásakor is az volt, hogy egy-két ember nem bírt magával és tesztelte a dolgokat, ami nagyobb mértékű törlést vont maga után, de aztán gyorsan lenyugodtak a kedélyek.
 
Egyébként ha egy téma folyamatosan off-topic hozzászólásokból épül fel, bátran lehet neki nyitni egy új topicot. De ez már rajtatok múlik.
 
Hát ha az a véleményed, ha nincs szükség moderálásra és sem a beidézett, több kilobyte hosszú fórumrészletet, sem a nevünkben történő lejáratást, sem Syck META-HTTP próbálkozásait (amik mellesleg letölthetetlenné és nézhetetlenné tették az adott topikot) nem kellett volna törölni, akkor nagyon nem értünk egyet.
Az offtopik hozzászólásokkal kapcsolatban annyit, hogy engem nem zavar, ha egy témában másról is szó esik, nem kell megijednetek, hogy attól már moderálni fogjuk, a moderálás elsősorban a fent részletezett példákhoz hasonló esetekben történik.
És még egy apró megjegyzés: Elég sokat fórumoztam ahhoz, hogy bele tudjam élni magamat a helyzetetekbe.
 
Én túlzottnak tartom ezt a moderálás dolgot. Szerintem túlságosan szabályok közé akarod kényszeríteni a fórumozókat. Az nem megoldás, hogy mindennek saját témakört kell nyitni és oda csak az odavalókról lehet írni. Van úgy hogy csak elkezdünk dumálni egymással és 5-10 beszóláson át is teljesen offtopik. Akkor mi van az is ki lessz cenzúrázva? Szerintem kell a szabadság. A HKK-sokat eddig is elkergettük és legalább színesebb is volt néha az oldal. Azt persze én sem szeretném ha teljesen trágárkodásba süllyedne ez az egész, de azért eddig sem volt súlyos a dolog szerintem. Most új a honlap új a fórum sokan vannak sokan írnak, de egy idő után a sok cenzúra miatt csak elnéptelenedne az egész fórum és azt nem akarom. Én különben is az a fajta vagyok aki utálja ha megmondják neki, hogy ezt csinálhatod ezt meg nem ezt írhatod, de ezt már kicenzúrázzuk. Ez így nem jó. És ki dönti el, hogy mit lehet leírni és mit nem? Te, a Beho munkatársai vagy ki? Nem akarok 1-2 ember döntéseitől és hangulatától függni. Ha kell is moderálás semmiképp nem a jelenlegi formában. Ez a véleményem persze lehet, hogy ebből is csak egy piros csík lesz...

Radul
 
Mér'? Teszemazt, hogy valaki átúszik a csatornán, csak úgy közölheti, hogy: "k***a jó, átúsztam a kib*****t Csatornán!"? Szerintem ezt is lehetne moderálni, lehet úgy is modnani, hogy: "Végre, átúsztam!" Lényege ugyanaz, csak nincs benne semmi vulgáris . Én úgy látom, hogy manapság a vulgaritás olyannyira mindennapi, hogy az emberek már meg sincsenek nélküle (régebben is így volt, de az akkoriak káromkodásait öröm volt hallgatni ). Nah...elég volt az erkölcscsőszködésből, amikor én se vagyok a szépbeszéd mintaképe .
 
Talán most, hogy már nem látszik a "Törölt hozzászólás" szöveg, nem lesz annyira zavaró, hogy moderálgatunk.
 
A GN is moderált, de mivel az offtopicot megtűröm, ezért csak a k*rvaanyázást szűrném ki, de szerencsére OTT ilyen mélyre még nem süllyedt senki. Szóval a GN-en nem látszik a moderáció, pedig vóna
 
Igazad van, én is így gondoltam. Mármint ez a hozzászólásom az örömteli érzelemkitörések és a topikból való elkalandozásra vonatkozik.
 
Elolvastam, tudomasul vettem, hol irjam ala? ;)

(megjegyzem, hogy szerintem eleg korrekt, bar vannak kisebb fenntartasaim, ld. lent)

Hyperion, Dornodon Inkvizitora
 
Tobbek kozott arra gondolsz amit tobbszor elkovettem a GN-ben? Elismerem nem oda tartozo dolgok voltak (tartalmukra nem terek ki, az tenyleg mindenki maganugye).

Nos, elfogadhato merce. Erdekes dolog, hoszen mindenkinek mast-mast jelent. Van aki az anyazas duhit fel a legjobban, van akit egy abszolut nem a jatekhoz (es nem is az aktualis temahoz) tartozo hozzaszolas (ld. HKK hirdetesek a TF forumokon). Ez a moderalosdi voltakepp mindket dologra orvossag, ami nagyon jo is lehet, de ugyanakkor neha szerintem szukseg van/lehet arra, hogy emberek akik (tavolsag es meg szamtalan dolog miatt) felevente ha talalkoznak azokon a bizonyos pirosbetus unnepeken (jolvan, kimondom, TF TALI ;)) megoszthassak egymassal (nem csak ket, harom emberre gondolok hanem akar egy tobb 10 fos kozossegre is) tapasztalataikat, elmult X ido torteneseit, egyszoval kicsit csaladiasabb modon beszelgessenek. Persze ertheto, hogy ez nem a Bihi-s dolgokhoz tartozik, de ha adott ez a lehetoseg is az csak pozitivabba teszi az egeszet. Wow, megint elkanyarodtam a lenyegtol, ez mar szokasomma valt.

A lenyeg: szerintem elsosorban az olyan hozzaszolasokat kellene kiszurni (moderalni, ha ugy tetszik) amik a tarsosag nagyreszet duhitik allando jelleggel es az "elkovetok" sokadjara sem ertenek a szepszobol (ld. HKK) es az olyanoknak amik ugyan nem csak es kizaroan az aktualis topicrol szolnak kicsit nagyobb mozgasteret hagyni ha az nem zavarja a tobbseget, sot meg talan az elore kivulallonak tuno emberek is bele tudnak kapcsolodni.
Karomkodo es egyeb, nem epitojellegu hozzaszolasokat termeszetesen reflexbol torlendoek, bar ha az ember hosszas ido utan atuszik v. valami szamara nagy dolgott vitt veghez szerintem megengedheto egy nem 100%-osan szalonkepes indulatszo akar ket-haromszor valo ismetelt beirasa (egy hozzaszolasban), amely nem arto szandeku hanem csak a hatartalan oromet kifejezo hudehajjjajj, akkor az nem feltetlenul buntetendo (torlendo). Hisz ki ne orulne a masik oromenek. Ugye ertheto? (mert a vegere sztem nem kicsit belezavarodtam, sorry).

Ragjatok at, szidjatok, ami csak jolesik... most megyek es elolvasom az ide vago torvenyeket... tovabbi jo 8.

Hyperion
 
Hát ennek nem sok értelmét látom. A kimoderált szövegek azért lettek kimoderálva, mert a hozzászólás nem illett a topikhoz, nem érte el a minimum színvonalat, stb... Ezeket azért töröljük, hogy ne bontsák a topikok egyensúlyát. Viszont ha ezeket bárki elolvashatja egy opcióval, az olyan, mint ha nem is töröltek lennének (teszem azt akiknek be van kapcsolva, hogy láthatja, újra elkezdene vitatkozni róla - visszatérve ezzel a témához, stb.). Egy szó mint száz, nem látom sok értelmét ennek.
 
És esetleg az nem megoldható, ami a mellesleg.hu-n van csak kicsit másképp? Tehát normális körülmények között a moderált írás nem látszik (illetve pirossal oda van írva, hogy moderálva), de lenne egy opció, hogy megjeleníti a szöveget (természetesen erre nem lehetne válaszolni, max. magánban). Engem érdekelne, hogy ki milyen hülye, unalmas hétköznapokon jól jön néha .
 
Szerintem nagyon helyes, kell a moderáció!
Ugyanis nem mindenki tudja magát tartalni egy elfogadható mércéhez, és ennek a teljes fórum látja kárát.
 
Mivel egyes topikokban (amik elvileg teljesen másról szólnak) nagyon sok off-topic hozzászólás érkezett a címben említett témakör kapcsán, úgy döntöttem, nyitok ennek egy újat, ahol megvitathatjuk, mire-miért-hogy van szükség.
Szóval:
Szerintem igen is szükség van moderálásra,
- ahhoz hogy rend legyen a fórumokban, a HKK-sok ne a TF-es topikokba irogassák véget nem érő hirdetéseiket, illetve fordítva szintúgy ne
- ahhoz hogy amikor egy új hozzászólást írsz valahova, ne kelljen attól rettegned, hogy a következő válaszban valami nyomi alak le fog ugatni abszolút jogtalanul - hogy aztán több napon keresztül tartó vita kerekedjen arról, hogy az utánad hozzászólt illető tényleg bunkó,
- azért, hogy a fórum olvasható maradjon, ne tudják nem-normális egyének lerombolni értelmetlenül beidézett több kilobyte hosszú sakjátszmákkal, meg egyebekkel,
- hogy ne minden harmadik hozzászóló neve az legyen, hogy "!%/=" (ide direkt nem írtam szót, de remélem mindenki tudja mire gondolok),
- hogy ne legyen 16 HKK adás-vétel topik, ami tulajdonképpen mind ugyanarról szól, mert ha valaki el akar adni valamit, akkor mind a 16 topikba beidézi a hirdetését,
- hogy a fórumok olvasásától azoknak se menjen el a kedve, akik nem csak legyintenek az imént felsorolt pontokra, és ha a fórumot használod, üzeneted több emberhez is eljuthasson.

Megjegyzem ezt a listát még lehetne folytatni, de én úgy érzem, ezek igenis nyomós érvek arra, hogy miért kell moderálni.
Remélem az, hogy most rengeteg piros hozzászólást olvashattok, annak köszönhető, hogy új a honlap, mindenki azt próbálgatja, meddig mehet el, és a későbbiekben az ilyen hozzáállású alakok aktivitása csökkenni fog.
Másrészt azt tervezem, hogy a Beállítások közé teszek egy IGEN-NEM opciót, amivel azt állíthatod, akarod-e a piros moderált szövegeket látni, vagy inkább egy láthatatlan lyuk szerepeljen a hozzászólások között - ilyenkor csak a számból derül ki, hogy ott hozzászólást töröltünk.

Szóval lehet vitatkozni, és remélem nem adtok rá okot, hogy a "Szükség van-e moderálásra?" témakörben is égető pirosak legyenek az üzenetek.

Az egyik moderátor
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Filmek, TV | Humor | Zene | Sport | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.