Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: A sötétség gyermekei május 22.
A pillanat képe
Fegyverspecialista
(Shadowrun archetípus)
Küldd el képeslapként!
A fegyverspecialista kitűnően használja, sőt javítja az összes olyan fegyvert, amelyet valaha is láttál, sőt jó néhány olyant is, amiről soha nem is hallottál.
Nézz szét a galériában!
Online táplálási szünet
Kristályláz beharangozó
Itt nem nyerni akarunk – tesztelés kontra verseny
Titanitdukát aukció - 2021. nyár
Áramszünet

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái verseny - 2021. június 18., Dungeon
Hatalom Kártyái verseny - 2021. július 3., Nyíregyháza 6.

A lista folytatása...
Kalandozók Versenye (37)
Online táplálási szünet (2)
HKK kérdés? (45610)
Kristályláz beharangozó (4)
Itt nem nyerni akarunk – tesztelés kontra verseny (4)
Titanitdukát aukció - 2021. nyár (1)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
A káosz kapuja
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 

XLIV. Beholder találkozóAz idén megújult formában tartott íjászverseny ismét nagy népszerűségnek örvendett. Sokan próbálták ki, hogy fél év alatt mennyit fejlődött a dobó szakértelmük Két versenyben is láthattuk, hogyan bánnak a tapadókorongos nyilakkal a játékosok. Az első versenyben egyénileg, a másodikban 2 fős csapatok lőhettek. A csapatverseny nehezítve volt, itt ugyanis a lövő játékos szemét letakartuk, tehát „vakon” kellett a céltáblába találni. A társ segíthetett instrukciókkal, hogy merre célozzon, de azért így sem volt egyszerű. Mind a két játék jó hangulatban telt, ami biztató jel arra, hogy a következő találkozón is versengjenek az íjászok. A versenyekben TF-es, Végzetúr és a HKK játékosok egyaránt jeleskedtek most. A csapatversenyben a TF-esek voltak a jobbak. A dobogós helyezettek még arany, ezüst illetve bronz érmet is kaptak. Köszönjük a részvételt és gratulálunk a nyerteseknek!

Két 10 fős csapat mérhette össze a mutogatási tudását 4 témakörben: Tél-téli sportok, Ünnep, Beholderes tárgyak, varázslatok, Híres film, rajzfilm karakterek Nehézséget csak pár feladvány okozott, az is leginkább azért, mert például nem ismerték a mutogatni való film karaktert.

A játékosok egy nagyon cuki Mikulás sapkában mutogattak. A játék végén az A csapat volt az ügyesebb. Ezt a csapatot fele-fele arányban TF-esek és VÚ-sok alkották. A B csapatban már HKK-s és ŐV-s játékos is részt vett. Gratulálunk a nyertes csapatnak, és persze a második helyezett B csapatnak is. Nyereményeik TF-es, VÚ-s vagy ŐV-s tárgyak és a legújabb HKK kiegészítő voltak. Valamint – természetesen – mikulás csoki és mikulás sapka.

A TF és VÚ játékosok mérték össze a tudásukat és játékos kedvüket a szokásos versenyben.

A játék elején még csak tippelni lehetett, hogy kinek lesz majd Déjá vu érzése az elsőség megszerzésekor. A játékosok egyik része az írásbeli feladatokat oldotta meg, másik része pedig a színpadon a mozgalmasabb kihívásokat próbálta meg teljesíteni. A szokásos jó hangulatú mókás csapatversenyt idén a TF-es csapat nyerte meg. Hosszú idő után a VÚ-sokat letaszították a TF/VÚ csapatverseny trónjáról, de jövő nyáron újabb összecsapásban jöhet a visszavágó.

A TF-es csapat nyereménye az összes TF-es karakternek +10% TP a leölt szörnyekre 1 hónapon keresztül, ami december 2-án indul, és az ünnepek miatt kicsit tovább, január 11-ig tart. Gratulálunk a nyertes csapatnak! Természetesen a 2. helyezett VÚ-s csapat tagjai is részesültek nyereményben.

A hagyományos Végzeturas csapatverseny, A Bolygó Ura idén is kapott néhány újítást. Az ötfős csapatok által kapott feladatoknak ezúttal volt egy bronz, egy ezüst és egy arany nehézségi fokozata is. A megoldásokért a csapatok virtuális ősköveket kaptak, amelyeket el lehetett költeni ubobtánium és kryxónium fókuszra, relikviakuponra valamint templomkristályra. A verseny végén a nyert összeg egy részét minden csapat kockáztathatta egy párbajban egy másik csapat ellen, megduplázva, vagy elfelezve a kockáztatott összeget.

A verseny jó hangulatban zajlott, az öt csapatból kettőnek a tagjai is megszerezték a mesés unobtánium fókuszt.

Ezen program során eldugott borítékokat kellett megtalálni a szemfüles játékosoknak. Bárki kereshette őket, nem kellett külön nevezni a játékra. Aki megtalálta, az beválthatta a benne talált kincset. Tombola szelvényeket, Beholder ajándékcsomagokat, HKK-t, TF/VÚ/MM-es tárgyakat sikerült begyűjteni kincsvadászoknak. A mostani vadászaton csupán 3 darab borítékot nem sikerült megtalálni a magas felderítés szakértelemmel rendelkező játékosoknak. Ezek a borítékok most már a művelődési házat felújító munkásoké lesznek. Nagyon lelkesek voltak a kisgyerekek, akik az utolsó pillanatokig is még kutattak a meglévő borítékok után.

A bejáratnál 20 játékos kapott egy fél-fél képet. Ezeket kellett összepárosítani és úgy leadni. Elég sokan megtalálták a képes párjukat, így többen örülhettek a nyereménynek.

A találkozó területét ellepték a sárkányok. Ezeket kellett begyűjteni, de legalább 9 db-ot. Erre azoknak volt lehetőségük, akik erről a bejáratnál kaptak információt a programjukkal együtt. A sárkánybegyűjtés sikeres volt. A játékosok TF, VÚ vagy HKK nyereménnyel lettek gazdagabbak.

Hamarosan érkezik a Mikulás. Sajnos a zsákja üres volt, ezért kellett összegyűjteni legalább 10 db finomságot, amit a zsákjába tehet. A bejáratnál egyes játékosok véletlenszerűen kaptak lehetőséget, hogy részt vegyenek ebben a játékban és esélyük legyen a jutalomra, ha sikerül a kellő mennyiségű tárgy begyűjtése. A Mikulás csomag küldetés is sikeres volt, mert összegyűlt a megfelelő mennyiségű csoki, cukorka így a lelkes segítők át is vehették a jutalmukat.

Egy fantasy írót, annak egy idézetét, vagy egy könyvének a címét kapták meg a játékosok véletlenszerűen a bejáratnál. Ezeknek a játékosoknak kellett összepárosítani az írót az idézettel vagy a könyvének a címével, attól függően, hogy mi van a feladatban. A két játékosnak tehát össze kellett találkozni, és együtt jelentkezni a megadott helyen, hogy a nyereményt megkaphassák. Minden páros nyerhetett valamit a saját játékában, akinek sikerült megtalálni a párját.

Többféle minijátékot lehetett kipróbálni most. A Beholder Mini-szójátékban különböző kategóriák voltak pl. Mitológiai lények, Beholder könyvsorozat, fővárosok, 100 híres ember stb. amikből betűk megadásával kellett időre kitalálni a gép által 'gondolt' szót.

A Beholder Memóriajátékban a beholder weboldalon a baloldalon található A pillanat képeiből válogattunk. A hagyományos memóriajáték szabályok voltak itt is érvényben, tehát nem volt ismeretlen a játékosok számára.

Az Elmetágítás játék volt most újdonság a TF játékosok számára. A VÚ-sok már Kvíz Olimpia néven ismerik. Itt a résztvevők 25 kérdésre válaszolnak 6 perc alatt. Általános kérdések voltak, kiszedtük ebből a VÚ-s kérdéseket. 25 kérdésre 1 játékosnak sikerült csak jól válaszolnia, de 23-24 jó választ több játékos is adott. 16 jó választól már lehetett nyereményt bezsákolni.

Kétfélé kvízzel és egy kódfejtő játékkal készültünk a mentális felfrissülésre vágyó játékosoknak.

A Beholder Kvíz és a Képes Kvíz elég sok játékost megmozgatott mentálisan. Voltak persze, akik csak tippeltek és voltak, akik komoly akna munkát folytattak, hogy kiderítsék a lehetőleg jó válaszokat. A 10-10 kérdésre 1 játékos adott le tökéletes megoldást, de több 9 és 8 találatos szelvényt kaptunk. 10-10 játékos vehette át a jutalmát saját játékán belül.

Újdonság volt a Beholder Okos Kód, ami a korábbi Beholder Kód játékunk modern verziójának is nevezhető. QR-kódokat kellett leolvasni az okostelefonnal és megoldani a feladatot, amit a kód adott. A játékot kedveltétek, sok jó megfejtés érkezett, még akkor is, ha az egyik feladatnál nagyobb volt a kihívás a tervezettnél… Egy vérbeli szerepjátékos minden akadályt legyőz! Ebben a játékban is 10 szerencsés örülhetett a nyereménynek.

A Túlélők Földje játékban hamarosan új területen, a Létsíkokon is lehet majd kalandozni.
Ennek apropóján tartottunk a délutáni órákban még egy mókás vetélkedőt a TF-eseknek, amikor a VÚ játékosok a fórumon voltak. A Tűz és a Víz csapatnak volt lehetősége, hogy a 4+2 feladatban részt vegyenek. Válaszolhattak kérdésekre az Élet és a Föld kategóriában. Kiderült, hogyan bánnak a Levegővel, amikor pingpong labdákat kellet fújni egy asztalon a másik játékos térfelére. A tippelés tudásukat is fejleszthették, amihez Pozitív és Negatív jellel ellátott dobókockával kellett dobálniuk. Az utolsó feladatban a Mágia vagyis a varázslatok ismerete kapott helyett.
A csapatoknak két háttérfeladatot is meg kellett oldaniuk, hogy biztosak lehessenek a győzelemben.
Az egyikben TF-es történelmi eseményeket kellett időrendi sorrendbe tenni, a másikban pedig titkosírást kellett megfejteni, aminek a megoldása. szintén egy létsík neve volt: Káosz.
A jó hangulatú kis versenyt a Tűz csapat nyerte meg, akiknek gratulálunk, jutalmuk egy Beholderfej medál + szint/20 fejlődéskő volt. Természetesen a II. helyezett Víz csapat is részesült egy kis jutalomban. Nyáron ismét várunk benneteket hasonló csapatversennyel.

A tombolán TF-es, VÚ-s, HKK-s nyereményeken kívül sok meglepetés nyereménynek is örülhettek a szerencsések A fődíj, egy Beholder ajándékcsomag volt csupa remek ajándékkal, kiegészítve egy 5000 Ft-os beholderes vásárlási utalvánnyal is, amit egy VÚ-s játékosunk vihetett haza. Gratulálunk neki is még egyszer, és persze az összes nyertesnek. A Tombolán a szokásos jó hangulat volt, kedves tapssal bíztatta a közönség a nyerteseket a színpadra érve. A fődíj után még egy cuki sárkányt is kisorsoltunk, ami egy TF játékosnál lelt majd otthonra.

A két „levelezős” játékunk rajongóinak ismét voltak extra programok/lehetőségek. A Túlélők Földje játékosoknak fórumot tartottunk, ami jó hangulatban telt el és ezúttal vagy két órásra is sikeredett. Volt Titanitdukát Aukció, valamint Túlélők Földje licit, a játékosok megkapták az Olimpiai forduloikat is. Az olimpiai nyereményekkel párhuzamosan kiosztottuk a Vlagyimir-díjakat is. Az Ősök Városa játékosoknak aranydukátból vásárlási lehetőség is volt.

A Végzetúr játékosok számára is tartottunk fórumot. A VÚ játékosok is licitálhattak tárgyakra a liciten. A nagyteremben több számítógépen is minijátékokkal lehetett játszani. A vállalkozó kedvűek forgathattak szerencsekereket vagy válaszolhattak a kérdésekre a Kvíz olimpián. Nyereményeik játékon belüli tárgyak voltak.

Az ezúttal is pörgős, egyenes kieséses formában zajló HKK miniversenyeken közel 60 játékos vett részt, akik nagyjából fele-fele arányban neveztek a hagyományos, illetve frissen bontott versenyekre. Összesen 34 normál (8 fős) és 1 „pici” (4 fős) versenyt indítottunk 3 szervező/bíró segítségével, ment a pörgés egész nap!

11 versenyzőnek sikerült a legalább 18 pont összegyűjtése, vagyis ennyien húzhattak véletlenszerűen az új ultraritkákból. A „legnépszerűbb” a Fogyó idő volt, legalábbis messze ezt húzták a legtöbben. Timera vicces kedvében volt ezen a napon! Emellett kiosztottunk 54 csomag Zarknod visszatér kiegészítőt és 65 Zént is, vagyis erősen átlagon felüli díjazásban részesültek a játékosok.

A legtöbb pontot – csakúgy, mint nyáron – Makó Gergely szerezTe, 33 pontot gyűjtve a frissen bontott versenyeken. (ez 13 nyertes és mindössze 1 vesztes meccset jelentett). Mindenkinek gratulálunk, és várunk benneteket majd a nyári találkozón is!

Külön öröm még, hogy a HKK játékosok sok más programban is kivették a részüket, így többen térhettek haza nyereményként az új HKK kiegészítővel is.

Az aukciók és kvízek nyertesei és megoldásai: Végzetúr aukció nyertesei Túlélők Földje aukció nyertesei Titanitdukát aukció licitek Vlagyimir-díj A Beholder kvíz megfejtése A Képes Kvíz megfejtése

Minden nyertesnek gratulálunk! Jövő nyáron új helyszínen várunk majd benneteket.

Addig is kellemes időtöltést kívánunk a Beholder játékaival!A Beholder Kft. munkatársai

Létrehozás: 2015. december 2. 09:40:46Utolsó frissítés: 2016. május 31. 09:37:37 Küldd el a cikket másoknak Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2021
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.