Vissza a Főoldalra
 

Hírek
Mi is az a Shadowrun?
Chat, üzenõfal
Fórumok
Shadowland
Szavazások
Ismertetők, írások
Kaladmodulok
Novellák
Cikkek a Krónikából
Shadowrun könyvek
Linkek
Letöltés
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
Városi bandatag
Küldd el képeslapként!
A bandatag otthona az agglomeráció dzsungele - minden egyes sikátor, italmérés, elhagyott épület és kiégett autó.
Nézz szét a galériában!
A gyűrű - Shadowrun novella (2)
Játékost keresek! (105)
Robert N. Charrette: Sose kezdj sárkánnyal (15)
Online Shadowrun project (69)
Shadowrun 4. kiadás (151)
Magyar Shadowland (2074)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | ...
Nézet:
ez az egész token dolog fel lett fújva amikor kijött a szabály hogy kötelező 1-et vinni, ugyanis szinte minden ilyen lapra rá van írva hogy "használj előre kikészített lapot", ja hogy nincs nálad, szevasz
 
Teljesen jogos a felvetés.
Támogatnám, hogy legyen annyi token lapja az embernek, amennyi tokent ténylegesen termel. (Egyedül a ritka tokenek képeznének kivételt szerintem)
Amúgy nem meglepő, hogy ezért adnak ki tokeneket a kiegben

Mondjuk szerintem a ritka tokenek is megoldhatóak lennének, ha mondjuk a Beho kiadna néhány "nemhivatalos" kismasszát, amit CSAK tokenként lehetne használni és ez gyakori lap lenne. Persze ez szigorúan szubjektív vélemény
 
A versennyel kapcsolatban így utolag eszembe jutott,hogy akivel játszottam és aki megvert a Raia követőjével játszó ellenfelem.....Nem voltak nála Kisebb angyalok, én már az elsőnél aggodalmaskodtam.Erre ő azt mondta oké akkor mingyárt szerez egyet.....Hihetetlen de az egész versenyen senkinek nem volt egy szál Kiseb angyala sem.
A biro is azt mondta ő nem engedné az angyalokat....
Hát én engedtem ......
Ugyhogy így utolag megítélek magamnak egy fair-play dijjat.....(kösz nem kérek kommenteket hogy egy nagymarhadijjat érdemlek inkább ).
Érdekes hogy annak idején pont én írogattam hogy aki token paklit csinál (pláne versenyre).Az a játékos kalkulálja be hogy annyi tokent használhat amennyije van....Ha 5-öt hoz otthonrol akkor annyit, ha 40-et akkor annyit.Ezek a tokenek ugyanolyan lapok mint a pakliban lévő bármelyik lap (pl Verekedők szétválasztását sem játszhatok ki 3-at ha csak 1 em van a dekkbe).(persze az ellopot meg az ellenfél által adott token az más tészta.... )
De nem lett igazam az a hivatalos álláspont hogy egy db -nak kell lennie......a többit meg kockával bármivel jelölni kell .Az mondjuk lemaradt a hivatalos álláspontbol hogy ezeket a kockával jelölt lapokat hogyan keverjük bele a pakliba ......vagy a gyüjtőbe hogyan kerülnek.Pedighát aki Á-t mond mondjon B-t is.....
Azt gondolták valszeg hogy egyet csak visz mindenki magával .....és lám az élet még is hozott ilyen helyzetet.
 
Hazai pálya előnyei
 
Köszönöm és úgy tudom, téged szintén megillet a egy dicséret,mert a blogoson elől végeztél.

Egy röpke tényezőt megemlítenék,ami az elmúlt 1 héten lezajlott 3 verseny alatti eredményeimet jelentősen befolyásolta, ez pedig a "ki kezd kétszer":

Wekerle: 5 fordulóból 0-szor kezdtem kétszer, totál el is úsztam.

Dungeon (blogos): 6 fordulóból 2-szer kezdtem kétszer és valahol a középmezőnyben végeztem.

Dunakeszi: 5 fodulóból 4-szer kezdtem kétszer, megnyertem a versenyt.

Puszta véletlen lenne,hogy így alakultak a dolgok?!
 
Gratulálok, különösen a verseny győzelemhez, majd legközelebb a pesti is jobban sikerül!

Csak így tovább!
 
EZ a hétvége a HKK hétvégéje volt számomra, két versenyen is indultam, ezekről írnék is pár sort:

Úgy éreztem már csütörtök környékétől,hogy remek ötleteim vannak a formátumokra és jó eséllyel fogok a top mezőnyben végezni mindkét versenyen...sajnos a valóságban hiába voltak erős paklijaim,nem sikerült maximális bravúrt bemutatnom.

Szombati blogos gyak versenyen Lassan járj + átkozott követős hordával indultam moákkal is megspékelve.
6 fordulóból satnya 3-t sikerült megnyernem, ezek közül kettő ellenfelemnek semmi esélye se volt már kb. a szabálylapom és a követőm elintézte a meccseket. (legfőbb követős pakli és ork pakli sötét manival) A harmadik egy sheran követő kombó volt, az ősmágiás lapjai miatt aránylag gyorsan meg tudta csinálni a kombót,de nem húzott jól a harmadik meccsen és így legyorsultam.
Akiktől viszont kikaptam: 1 életenergiás zanszilánkos blokkolós pakli (verhető lett volna,bár Side után sok ősmágiával játszott és be is húzott párat közülük, én pedig gagyit húztam), 1 KF deck (pofátlanul durvát húzott és kétszer kezdett, amiatt 2:1-re vert,pedig KF pakli ellen jó voltam), és 1 bűvös erdős óriástól is kikaptam, igaz hatalmas harcok árán,amit az is mutat,hogy 3 meccsből csak 1-t tudtunk befejezni.

Vasárnapi dunakeszis verseny (egyszínű+sokszín)
Charadin keltetővel indultam, stabilnak és gyorsnak tűnt és valóban az is volt. 1 paklitól féltem igazán,ez pedig a bűvös erdő...volt is egy tűz pakli dornodon követővel, aminek csak azért örültem,mert nem átkozott követőzött.

1. kör mérgező pakli féle ellen, betett neki a drágítás,mivel sok aktívan érkező lappal játszott
3:0

2. kör
Lépéselőnyös KF deck Tharral--> nem szerette a Tl'urlang tojásom, amit szépen beadott nekem a kártya lelke.
6:0

3. kör
Akitől a legjobban tartottam kezében a bűvös erdős tűz paklival. Elsőben behúzta A tűz síkot és mellé pár erős tűzvarázslatot,gyorsan csobbantam. Másodikban Túlélők földjével levittem a síkját és utána volt szerencsém őrült montrixot is húznom,valamint mágiamorfálót. Harmadik meccsen a végsőkig nyúztuk egymást, mivel nem akarta,hogy szétüssék a lényeim és mindig leégette őket valamilyen tűzzel. Ám a végén áldozati fatty megmutatta,hogy ütés nélkül is nyerhet a paklim.
2:1

4. kör a Tomboló csatás "kamu horda" Dornodon istennel. Senki sem értette,hogy mi volt ennek a paklinak az ereje,de működött...jó magam is rég láttam versenyen ezt a szabálylapot...érdekes...itt a keltetőm nagy szolgálatot tett azt hiszem és végül mindig volt 1-2 fattyam,ami a zavaró lényeivel elharcolt.
3:0

5. kör blokkoló pakli+némi zanszilánk vonal. Egyszer le tudott blokkolni, de utána egy nagyobb vércápa szétaprította, így nem volt szükségem se több lapra, se manára.
3:0

A két versenyből legalább 1-t behúztam,így nem lett kudarc a hétvégéből.
 
De ez sokkal egyszerűbben megoldható lenne. Nem azt mondjuk, hogy az anti-mágia mindenek után jön létre, hanem azt, hogy a kijátszáskori automatikus képességek hatása olyan sorrendben jön létre, ahogyan a kijátszójuk meghatározza. Pont.
Ez így tökre koherens a szabályokkal, mindennel, nem okoz gondot, nem hoz létre kérdéseket, és kivételeket.
 
Egyértelmű a "kontra" szerintem, egy kijátszáskori képesség az attól kijátszáskori, hogy létrejön, ha a lap létrejön (és ha külön erre a képességre nem reagálnak). Abszolút nem érdekli, hogy ott marad-e a lény játékban.
 
A Zseniális teki pont e miatt a részletszabály miatt nem olyan nagyon rossz 1-2 vari mellett se, mert ha épp nálad vannak és a teki kell nagyon, akkor eldobod előbb a spelljeidet izomnak és utána dobat csak a teki.
 
Az anti-mágia a lapok szövegében általában legelöl van. Asszem csak néhány kivétel van, mint pl. az anit-mágikus csáp ilyen.
Főszabály szerint a lapok képességét sorban kell végrehajtani. Mivel az anti-mágia a lapon elöl van, először ezt kell megcsinálni. Ha a húzz egy lapot! - képesség megelőzi, akkor előbb húzunk, aztán dobunk, ha meg utána van, akkor először dobunk, aztán húzunk. Ennyi. Arra kell törekedni, hogy a lapok azt tudják, úgy, és olyan sorrendben, ami rájuk van írva.
Szerintem.
 
Én is támogatom, hogy az Anti-mágia ne a kijátszott lap képeségeinek a legvégén jöjjön létre, teljesen felesleges volt ezt bevezetni.
Nekem egyedül a Kézrátétel tűnik enyhén használhatóbbnak ezzel a szabálymódosítással a raia hordába, de ez még egy vállalható kockázat.
A teki képességének ez egy nerfnek felel meg, hiszen ha nem dobat, akkor varázslatokat használó pakliban is használható, hogy bevédjük velük a kombót, ami jóval erőseb lenne.
 
Áhám értem Köszönöm szépen a leírást.
 
Amíg az anti-mágia definíciója nincs kipofozva, addig a saját magát visszavetető szánalmas teki esetében a képesség varázslatdobató része, finoman szólva is véleményes.

Ennek az az oka, hogy az anti-mágia varázslat dobatása csak azután jön létre, hogy a lény valamennyi kijátszásakor létrejövő képessége lezajlott, beleértve a saját magát kézbe visszaküldő képessége is. Mikor tehát sorra kerülne az anti-mágia dobatása, már nincs játékban a teki.
Pro: mivel nincs játékban a teki, a képességének ez a része már nem tud létrejönni.
Contra: mivel a lény sikeresen létrejött, ezért minden kijátszáskori képessége is létrejött, beleértve az anti-mágiát is, és függetlenül attól, hogy a lény játékban van-e vagy nincs ekkor, a dobatása is lezajlik.

Én is ez utóbbi mellett tenném le a garast, de megértem, ha valaki ágál ellene.

Ugyanehhez az egylapos "kombóhoz" egy kis értelmezés.

A versenyen felmerült a probléma, hogy miért nem kell a teki kijátszásakor meghatározni előre a képesség célpontját? Hiszen, ha előre meg kellene határozni a célpontot, amikor a teki még nincs játékban, akkor saját magát nem célozhatná meg, ergo: nem is vetethetné vissza saját magát.

Ha a teki képessége automatikus képesség lenne, ami azt jelenti, hogy mindenképp visszaküldene valamit a játékból kézbe, akkor meg kellene nevezni kijátszásakor a célpontot, és ki sem lehetne játszani akkor, ha nincs megfelelő célpont.
Véleményem szerint épp ezért nem is lehet kijátszani a víztisztító tekit, ha nincs játékban másik legális célpont.
(Meggyőzhető vagyok az ellenkezőjéről, de komoly érvek kellenek!)

A szánalmas teki (új) képessége viszont aktiválást kíván, hiszen dönthetek róla, hogy akarom-e használni vagy sem. Mivel pedig az aktiválást kívánó képesség esetében a célpont kiválasztása nem feltétel, ezért a szánalmas tekit kijátszhatom legális célpont hiányában is, és a sikeres kijátszása után dönthetek róla, hogy akarom-e használni, azaz megcélzom-e vele például saját magát, amikor már ugye a játékban van.

Ez az oka annak, hogy a szánalmas vissza tudja vetetni saját magát, és pl. a tökugyanígy működő haragos teki is le tudja lőni saját magát.

(AK139) Reagálhatok A sors fintorával (új) a Haragos teknős kijátszáskori képességére. A Haragos teknős – mint minden teknős – antimágiás, vagyis nem lehet rá reakció varázslattal reagálni. Ez azonban csak a lap kijátszására vonatkozik. A Haragos teknős azon képessége, hogy sikeres kijátszásakor leszed egy célpont lapot, már egy játékban levő lap képessége. Aktivizálást igénylő képesség, mivel dönthetek arról, hogy használom vagy nem. Tehát adott egy asztalon levő lap aktivizálást igénylő képessége, amire természetesen lehet A sors fintorával (új) reagálni.

Namost a szánalmasé ugyanilyen képesség, csak nem leszed, hanem kézbe küld vissza.

Most így végiggondolva meg is válaszoltam a fenti kérdést. A haragos teki, miután lejött, és leszedte saját magát, szerintem teljesen aggálytalanul dobat varázslatot az anti-mágiájával, így tehát a szánalmas is dobat, ha visszaveteti saját magát.

Megjegyzem, ha azt a kiegészítő szabályt eltörölnénk, miszerint az anti-mágia dobatás része legutoljára jön létre, minden egyéb képesség létrejötte UTÁN, akkor a kérdés fel se merülne. Szóval valszeg el is lesz törölve a rákba, mert csak kavarja a szart. Anno biztos jó oka volt annak, hogy ezt a kiegészítő szabályt megalkották, de egyrészt ez az ok már feledésbe merült, másrészt biztos vagyok benne, hogy minden bonyolítás többet
árt a játékszabályoknak, mint amennyi gondot megold. (Tuti volt egy lap, ami így túl erős volt, és ahelyett, hogy a lapot nerfelték volna, a szabályt módosították. Nem ez az egyetlen ilyen eset, sajnos.)
Szerintem.
 
A "HKK kérdés" topikban volt erről szó mostanában, ott találsz válaszokat.
 
Kapcsolódó hatás a követő izmozása, és a kapcsolódó hatás a saját képességek után következik, saját képességek után pedig már nincs játékban.
 
Miért nem kap izmot, ha magát küldi vissza?
nem dönthetek a sorrendről?
 
Annyiban pontosítanám, hogy ha magát veteti vissza, akkor nem kap izmot, így mindenképp 1 VP. Oltárnál működik az ingyen végtelen és 2 teki kell oltár mellett, hogy felhúzd a paklit.
 
Dehogynem.
 
Nem játszottam még se vele se ellene, de pár dolog:

szánalmas tekit jelenleg úgy játszuk, hogy magát is visszavetetheti és közben anti-mágiáz. Sheran követő mellett (izom = 1 vp) ingyen kidobat minden varit, minden gyűjtőt újrahasznosíthat, ennek keretéig gyógyíthat.

Őshangya here bekeresi, visszaveteti a herét, újra keresi, közben a quwargok gyűlnek ellennél, egyre több izom a hangyán, egyre több lap és VP visszavetetéskor.

Kicsit lightosabb dohratog, aki szintén keresheti szánalmas tekit. Végén ellennél nincs vari, Neked pedig jó sok izmos lényed van lent, akik jól ütnek (akár már a második körben).

Ha jön oltár, akkor már az első körben szánalmas teki felránthatja így a paklit maxVP-vel.
 
Ok. Akkor délután nekifekszem, és közkívánatra megírom. A szokott formában, a szokott helyen. Ha mindenkinek megfelel. Ez egyébként egy réges-régi kombó, kicsit leporolva, új köntösben, modern formában, a mai játékmenethez igazítva.
 
Ha megkérlek,leírod pü-ben,hogy mi ez a szánalmas tekis/dohratog-os kombó?
 
torony tiltott volt, délibáb nem játszott
 
Daku: Földanya liget + őshangya + kristálypalota + szilmill spórák + blokkolt (ennyit láttam, nem játszottunk)
Simon: u.a., blokk nélkül, én kastplom + akmalt is használtam.
Barti: Szánalmas teki (Zsolti féle tüskés dohratog, oltáros izmozás)
 
Köszi, hogy kiraktad, de milyen kombóval rakták össze? Délibáb?
 
2. körre kacagva lelőttél 33Hp-t egy gyaknemgyak formátumon...sztem nem kell nerf
 
Engem is érdekelne a végzeturas kombó
 
Írj pls!
Az előző Éjmágus beszámoló is nagyon jó volt.
Meg kiváncsi vagyok a laplistára is........
 
Crimson kombóval indultam ma, kalandozók védőszentjével. 6/4-re voltam elég, úgy, hogy az elvesztett meccseket is 2-1-re buktam el.

Jó hangulatú verseny volt. Szerencsésen elkerültem a drágításokat. 12. helyre, és a 3. legjobb amatőr címre volt elég. Talán írok egy elemzést a kombóról, bár mindenki ismeri, tettem bele egy-két csavart.

Azt sajnálom legjobban, hogy bár vállaltam a 10. pontos kihívást, nem sikerült a legjobb 10 közé kerülni.
J.
 
Nerf Életenergia pls.
 
  ... | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.