Vissza a Főoldalra
 

Hírek
Mi is az a Shadowrun?
Chat, üzenõfal
Fórumok
Shadowland
Szavazások
Ismertetők, írások
Kaladmodulok
Novellák
Cikkek a Krónikából
Shadowrun könyvek
Linkek
Letöltés
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
Titkos ügynök
Küldd el képeslapként!
A titkos ügynökök nem csak a lopózás és behatolás mesterei, de képzettek az elektronika és a technika terén is.
Nézz szét a galériában!
A gyűrű - Shadowrun novella (2)
Játékost keresek! (105)
Robert N. Charrette: Sose kezdj sárkánnyal (15)
Online Shadowrun project (69)
Shadowrun 4. kiadás (151)
Magyar Shadowland (2074)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | ...
Nézet:
Élménybeszámoló a mai versenyről:

5-ből 1-szer sikerült kidobnom a kétszer kezdést, 4-et buktam, minden ellenfelem lemákolt húzásokban, GG.

Jó ez a játék.
 
na ne hazudj!
 
Gyerekek, verseny közben ne igyatok, ha szeretnétek valamilyen eredményt!
 
Sziasztok,

Nálam maradt valakitől egy Nekromantatanonc és egy fürge krabber a blogos versenyről.
 
végre egy beszámoló
kk Bubu
 
nem tetszik valami ?
kösz MaMa és PaFi !

droid vagy fefe , nem értesz semmit
 
Nos, jöjjön egy jó kis beszámoló a kvári jellemek harcáról is!

Igazi kis nyugat-magyarországi volt, Pécsről, Kaposvárról és Kanizsáról is érkezett játékos, ha még 1-2 bajai is jött volna, teljes a kör . De így sokan voltunk, mindhárom jellem képviselte magát.

Én igazából péntek este döntöttem el, hogy megyek, mert a családi utazásról a munkahelyem miatt lekéstem, de paklit összerakni sok időm nem volt. Új xenoim nem voltak meg, rejtett tartalékhoz sok kölcsönlap kell, ezért azt gondoltam, próbáljunk ki egy Csatamezőt! Még életemben egyszer sem játszottam Mezővel, így alapból nem tudtam, hogy viszonyuljak hozzá, tudtam, hogy Zsz deck lesz, Vámos csabi régebbi deckjét is megnéztem, de mégis a saját szájízem szerint formálta, pár lap hiányzott, végül ez lett belőle:

Szabálylap: Semleges csatamező

3 Hydron
3 Vérfarkas felderítő
3 Rohamozó ork
3 Sötétségszellem
1 Quwarg széltáncos
3 Hammurapi Ősfortyanat
3 Dornodon mosolya
3 Zajos léptek
3 Örök dilemma
2 Ouitmlen
3 Talbot kínja
3 A túlvilág hívása
1 Köd
1 Tolvaj klántag
3 A pokol szeme
3 Zan-tágítás
3 Zan szertartás
3 Megrontott lélek
3 Harq al-Ada
3 Fertőzött szentély
3 A káosz egyhangú libái
1 Végtelen formázás
3 Ősi legendák
3 Sugárzó ősanyag
2 Ében kehely
3 Martian repertoárja
1 Kisebb Zan
3 Fertőzött zancsepp
3 Neuroblaszt
3 Vámpírbébi
2 Sírásó
3 Múlt tükre
3 Kisebb káoszsújtás
1 Káosztornádó


Kiderült, nem én gondoltam csak a Mezőre, hanem Szabó Dávid is, többen anyáztak, hogy Kaposvár már vagy egy éve nem látott Mezőt, most meg rögtön itt van 2 is!


1. forduló: Sziva Csaba, gonosz orkok. Nincs követője, remek, kidobott 3 Zajos lépteket, egy Végtelen formát és 3 Fertőzött zancseppet (pedig még hezitáltam rajta, hogy tegyem-e be egyáltalán). Első meccsen stabilan irányítottam, elején egy Rohamozó orkkal kicsit szilánkoztam, közben Sírásó, Ében kehely tette a dolgát, nem volt különösebb gond. Aztán mindketten sokat sideoltunk. Második mérkőzésen Csga szépen beindult, rohamozó ork, ork amulett, köv. köz, zászlós, lángvető, pálinka, én meg semmi gyorsat az elején nem húztam be. Ez így nagyon sima volt, de oda. Harmadik meccsen én kezdtem, én Káoszliba, épít szentélyt, kezem Isteni szózat, Hamurappi, majd jtt a Túlvilág hívása is. Módszeresen szedtem le a lapjait, Talbot kínjával dobattam is. Egy darabig ölés nem jött, de végül az Ében kehely megoldotta.
2-1


2. forduló: Haracsi Gergő, jó Raia követő Raia kontroll. Nem bántam, hogy nincs követője, de kidobott tőlem egy Talbot kínt, 3 Martian repertoárt és 3 Fortyogó zancseppet. Első mérkőzésen passzoltam, majd megadóztatott, innentől tudtam, lépnem kell, igyekeztem beindulni, szerencsére sok countere nem volt, egy káoszliba ki tudott jönni, majd a húzott lapokkal előnybe kerültem, amit szép lassan igyekeztem komolyra fordítani. A követője nélkül 1-2 lapja elég esetlenné vált, ezt kihasználva nyerni tudtam. Megint nagyobb side jött, többek között 2 Mágia létsíkkal, de Chara-din óhaj meg még vagy 3 féle lap ment be. Második meccsen már az elején éreztem, hogy baj lehet, ugyanis le tudott jönni első körben egy raia templom, de még passzív volt. Egy countere volt, örültem, mert a káoszlibát nem fogta meg vele, de a Fertőzött szentélyt már igen. Hezitáltam, hozzak-e ki egy liba áldozásból zantágítást, hátha a 3 lap segít, vagy termeljek "2 vp-t a libákkal, végül az áldozás mellett döntöttem, de mindegyik lapom nagyon drága volt...rossz döntés volt. 1-2 körig még tudtam védekezni, de alapvetően esélyem sem volt. Harmadik meccsen az elején megpróbáltam pörögni, de Gergő ezúttal rengeteg counterrel állt fel ellenem. amikor meg kb. üres volt mindkettőnk keze, húzott egy utazást, elég kétségbeejtő volt a helyzetem, szinte mindenem counterelte, majd jött egy aranysárkánya is. A szituáció: nekem, bár sok lapom volt a gyűjtőben, a kezem üres volt, és az asztalomon egy dermesztett ében kehely. Neki kezében egy Thu'zad felismerés, asztalán Ősmágia torony, kisebb angyal, Aranysárkány, egy lapom lesz és 5 Ép-m. Hezitáltam, mert volt egy Megrontott lélek a gyűjtőmben, hogy dobjam-e el 3 lapom a paklim tetejére, és húzzam-e a 4. lapomat? Végül azért nem tettem, mert sok lap volt így is a gyűjtőmben, de véletlenül sem akartam egy jó lapot a paklim tetejéről eldobni...húztam...Megrontott lélek Vissza egy neuroblaszt, sárkány kilőve, vissza egy ősi legendák, keres neuroblaszt, angyal kilőve, vissza ősi legendák, keres káoszliba, 2 lény fel az őrposztba...na innen nem állok rosszul. Köv körben lelőtte a Kelyhemet Gergely, nekem mivel egy lapom volt és húztam zan tágítást, kerestem ouitlment, és elkezdtem csépelni, két percünk volt, gyorsan kellett játszani. Szerencsére köv. körben húztam kelyhet és Zajos lépteket, ez elég volt. Ebben azért sok múlott a szerencsén.
2-1


3. forduló: Jöjjön egy Semleges deck is, hangyás teki, Sheran követő...nélkül . Cseébe búcsúzhattam egy pokol szemtől, egy neuroblaszttól, egy libától, egy szellemtől és 3 Fortyogó zancsepptől...MOST KOMOLYAN, MIT VÉTETT EZ A SZERENCSÉTLEN ZANCSEPP, HOGY MINDEN KAPOSVÁRI A VÉRÉT AKARJA???? Első meccset sztem hoznia kellett volna, de sokat hibázott, nem figyelt oda, hogy a Zseniális teknősre nekronozni is lehet, többször inkább belém lőtt, nem a lényeimet próbálta leszedni, ez megadta az esélyt, amit outlimennel és ében kehellyel meg is oldottam. Ezután kiderült, hogy ellenfelemnek mindjárt haza kell mennie...második meccsen megnéztük a kezdő kezünket, de nekem nagyon jó volt, neki ótvar, ez hamar eldőlt volna. Harmadikat már bedobta.
3-0


4. forduló: A várva várt döntő. Szabó Dávid, gonosz vs. gonosz, Mező vs. Mező. De ő egy élőholtas-kombós side tápos deckkel volt, teljesen másképp összerakva, mint az enyém. Én Nax'hranokat, Suttogó végzeteket és Megrontott lelkeket szedtem ki, ő egy Ősi legendákat, 3 Fertőzött szentély és 3 vajon mit? Fortyogó zancseppet...no comment. Első meccset tudtam, hogy hozni kell, ha esélyt akarok magamnak. Dávid ugyan jól indult be, de a deckje még nem volt elég jó, asztalát gyorsan letakarítottam, kivéve egy vérkutyát, amit ő lőtt le, behozott egy krabber csigarobbantót és egyet az új counterelős motyogóból. A következő körben jött a zan-szertartás, de nagyon rútúl benéztem, mert a sötétségszellemet nem lehet áldozni...nam baj, még abban a körben beáldoztam a Pokol szemének, amit meg Dávid nézett be ...mondjuk nem volt szándékos, egyszerűen valahogy nem maradt meg bennem a szellemnek ezen hátránya, még szinte sosem játszottam ezzel a lappal. Egyébként nem ezen múlt, mert a zan-tágításokkal jókora lapelőnybe kerültem már, ezt felépítve nyertem. Sid eután Dávidnak 20 komoly spoilere került be...ők kezdett, ősök szelleme, aztán jövk én, Sötétségszellem, Hydron, Vámpírbébi, durr, csontból ében kehyel...ez nem úgy nézett ki, mint egy zanszilánk deck. 2. körét Dávidnak elvettem Talbot szavával, de egy csontvázharcost kitett, amit leóhajtott Chara-din, majd újabb nagyobb ütés, és egy zan-tágítás. Tudtam, dobatni fogok az ő körében, hogy a Quwarg széltáncosomat kihozzam utána, de sok múlik a húzáson, nagyon nem mindegy. 1 manám maradt. Volt egy kisebb káoszsújtás, amit húztam, dávid élet és halál ura, én dobattam, ő húzott, én káoszsújtás...Talbot szava...célpont játékos köre azonnal véget ér. Köv. körében bőven eleget ütöttem. Harmadikat nem akarta lejátszani.
2-0


Így végül nagy örömömre életem első Csatamezőjével életemben először nyertem Jellemek harca versenyt, szóval duplán emlékezetes marad ez a verseny. A 2 bontásom már jóval kevésbé, Ganüid interruptor-Héteoszi sógólem, illetve Forlang - Moák bukása, de a Villámháború kárpótol.

Egyébként gonosz dobogó született, mögöttem Dávid és az első vereség után felkapaszkodó Csiga végeztek, negyedik a régi Veterán játékos Bukovics Milán lett, Semleges Arochossal.
 
Naaa szép

Gratula mindekinek, várom a beszámolót!
 
1. Barti (6x kezdek kétszer omg) Keltető-Chd
2. Szata Arochos
3. Elekes valami

4. helyre voltam elég, és ISZONYAT! volt a dekk, blogon lesz róla lista soon.
 
Én is kíváncsi lennék, hogy mi volt a hétvégi versenyen. Remélem holnap a blogon lesz vmi infó.
 
Bárcsak érteném, hogy ennek mi értelme. (Lehet, hogy egyszer, ha én leszek a 20.000-ik, vagy a 30.000-ik, akkor majd beírom, hogy erről lecsúsztál haver, de mindegy nem érthetem.

Boldog 18.053-at!

 
18.053
 
4. fordulónál lemaradt:

2-1-re nyertem.
 
na szóval úgy határoztam fél perce, hogy megírom én is a szaftos előző szombati beszűkült versenykéről a beszámolómat mert az olyan szveg.
Járj+Kyorg-al voltam, a paklit raia, lila, fairlight és leah lapok vannak benne. Megemlítendő dolog, hogy építő&újító nem indult a versenyen, mert máshol koptatta all my ló esztusz pakliépító újító

1. forduló Simon György

imádok tükör pakli ellen játszani. olyan jó összerakni otthon egy paklit, azt nesze itt a pofádba ugyanaz. De mint utóbb kiderült, nem volt benne raia szín. Az első meccsen szépen kijött a vgaxtol torzító keresgetős kombócska, nyertem. Szódolás után, a paklim gazdagabb lett 3 Rasolfiusszal, amivel semmire se mentem höhö yolo. A másik kettő meccset kiszoptam rendesen.

1-2

2. forduló ASSZEM valami Csető Zsolt nevű emberrel játszottam, mittomén kiaz biztos vki senki, amúgy nem.
cuki zarknod börtönével jött, és A mindentlátó paklival. nézek mi ez a szabadkőműves deck, mondom jóvan. Első meccsen az éjfattyaim azt hitték, hogy Fekete Pákók, mert úgy megverték a bilincset. A második meccset szód után kikaptam, mert idézem: "ha ennyi lap kell a győzelemhez, akkor berakom" és Zsolt gyakorlatilag az egész szájdját berakta. A 3. meccsen ha egy rohadtnagy hibát nem követek el (ekkor paszkáró megérkezett, és siránkozott a núbságomon) akkor nyerhettem volna, és lejárt az idő, mert egy tehetetlen monsturmmal Zsolt jóvoltából nem lehet sokat ütni. ellopta az egyik éjfattyamat bájolás btw.

1,5-1,5

3. forduló ASSZEM Szatmári Bálint, ahogy építő&újító mondaná, valami jó "Szatmári Bálintos" paklival jött. magyarán délibáb+magányos torony

mindegyik meccsén kijött neki a hülye techiánafluxa, amiből a tököm televan fak je ki van tiltva (?) de, mivel egy máker szar vagyok, ekkor jött a pokol kapu, és jött két cuki Outmlen, ergo nyertem.
második meccs, ment a szódolás rendesen, gondolom televolt fos kánterekkel, és be is lőtte a követőmet. ekkor lépett életbe a kedvenc lapom, kire nem lehet reagálni eme esetben, élete van, és iszonyat: a FOGYATÉKOS bálna. Ezt a meccset gyakorlatilag miatta nyertem, melyet egy VGAXTOLasdloloznak keresett ki.
a harmadik meccsen kijött a szar kombója. fúj. utálom a tornyokat.

2-1

4. forduló egy srác akinek nem tudom a nevét, undorító teknőskombódeckkel volt. (ha magadra ismersz írd le a neved plox)
első meccsen ahogy kell rávertem 20-at.
szód után, tőle bement az a szar, ami a következő két lapjára ősmágiát nyom. kijött a fogyatékos kombója, nézek hogy FUUUUUUUUUU és kikaptam.
Na, de a harmadik meccs érdekes volt, mert máker vagyok. De nagyon. Mikor volt egy rakás lénye, jött a megsemmisíő éjfattyka, jött utána augur azzal az indokkal: "ne kombózzá me háló van!444" de mindig megszakadt a köröm, mert höhöh inkvizítor. Ezek után a következő volt a helyzet, az én utolsó körömben, mert ha ennek a körnek vége nyerésem nélkül ő nyer. És volt a kezébe egy inkvizítor. Ergo, egy dolgot csinálhatok, ellenfelemnek 8 élete volt, nekem 7 manám, követőm megvan, egyet cselekedhetek. Mi az egyetlen lap ami megmenthetne? NAGYOBB ÉLETSZÍVÁS. És felhúzom a lapom, vajon mi az? NAGYOBB ÉLETSZÍVÁS. Kitoltam, gg. azaz bg. Szegény srác haza is ment ezután. rip in písz

5. forduló Ismételten elfelejtettem a nevet, járj+óriás

mindig lőtte a követőmet, élt 6-ban, húzok megsemmisítőt, nála van 2 lény, kijátszom gondolom easy, de nem persze hogy van nála védőmágia. mondom megfogom, jah az antimágia nullás. fuuu
Ez történt az utolsó meccsen is.

0-3

6. forduló

Schmidt Edit Korlátozás

A pokol kapujának, az Auguroknak, és a csakúgy eldobott Halászatokból szerzett potya 1 manának köszönhetően, az éjfattykák nyertek.

3-0


Ezek után a 14. helyezettre jutottam be, kaptam egy VÉt és fuckyeah sokmindent elrontottam, és nem szeretem a sajtot. ne szívjatok drogokat. jhöjöjöjöö oznak
 
Amikor elkezdtem írni, a tied még nem volt kint.
Nem tűnt rossz ötletnek egyébként az Életenergiás motyogó, a következő versenyen még juthatnak esélyhez.
 
Megelőztelek!
Amúgy sajnálom, hogy egy Lassan járj sem jutott a TOP-ba, így megint fognak terrorizálni!
Grat a 3. helyhez!
Üdv.
István
 
Mivel szombaton hosszú idő után sikerült egy értékelhető teljesítményt összehoznom, valamint senki más sem írt semmit a versenyről, úgy gondoltam írok egy gyors beszámolót.

38-an gyűltünk össze a versenyen, amely lényegében egy hagyományos formátum volt, viszont tiltottak voltak a köderdő és a törpés-gnómos KF pakli lapjai, valamint az Edra jóvoltából jópár sztár kánter és hasonló.

A mindenki által imádott Raia hordával indultam, mert bár tiltottak voltak az Erős, a Solisar, a Panatán és a Verekedők szétválasztása, úgy gondoltam van még bőven elég jó lapja ennek a paklinak ahhoz, hogy a győzelemre is esélyes legyen. A szokásosak mellett használtam alapból néhány olyan lapot is, amit talán nem mindenki tett volna be (pl. Techiánaflux, Térszaggatás, A türelem rózsája). Kissé meglepő módon a sajátomon kívül csak egyetlen Raia követős paklit láttam az egész mezőnyben, ő viszont Manaáramlást is használt.

1. forduló:
Az utóbbi időben sokat emlegetett Sheran követős kombópakli (bocs, a nevedre nem emlékszem)

Az első meccsen kijött neki a hoki, amit inkább nem is vártam végig, mert nem akartam, hogy az idő lejárta miatt bukjam el a későbbiekben. A másodikban a sideból bepattant Fényrobbanások megmutatták, hogy mit tudnak az ilyen jellegű paklik ellen. A harmadikban a hordázás és egy újabb Fényrobbanás megszerezte a győzelmet még mielőtt újra hokizni kezdhetett volna.

2-1

(A következő két ellenfelemet nem 100%, hogy jó sorrendben írom le, ez esetben elnézést kérek.)

2. forduló
Dömény Balázs Keltető + Halhatatlanok nagymestere

A pakli és a játékos sem volt ismeretlen számomra, tudtam, hogy jól kell húznom és nem szabad hibákat elkövetnem (ami a verseny során egy kivétellel egész jól is ment). Szerencsére kétszer kezdtem, és mindhárom meccsen feljött Baltazár kezdőkézre, ami garantálta, hogy már az elején megindulhatok két lénnyel csépelni. Ezek mellett még néhány nem túl ótvar lap, mint mondjuk Az ősmágia tornya biztosították is a győzelmet, bár az egyik meccsen azért Balázs paklija megmutatta, hogy mit tud, és egy jó Életadó + Naso-thin kombóval elintézte, hogy semmi manát ne kapjak.

2-1

3. forduló:
Simon György Járj + Kyorg éjfatty

A versenyt megelőzően segítettem az öcsémnek egy pontosan ilyen pakli összerakásában, úgyhogy tudtam, hogy nagyjából mire számítsak. Emlékeim szerint kétszer kezdtem, az elsőben úgy gondoltam, hogy jó a húzásom, belőttem a követőjét, hogy véletlenül se jöjjön ki valami sokért jövő dög, aztán sikeresen le is hordáztam. A másodikban lejött lénye, ütött, aztán belémlőtte a Nagyobb életszívás-Ősi praktika páros valamelyik tagját nem kis sebzésért, ami elég is volt, hogy kivégezzen, és nem tudtam ellene mit tenni. A harmadikban az ilyen jellegű lapoktól tartva már inkább nem lőttem követőt, de így is összejött az első meccshez hasonló győzelem. Sir Rasolphius egyébként a beszájdolása után csak a Semmimig jutott A fény oltára jóvoltából, de szerencsére nem szorultam a segítségére ez alkalommal.

2-1

4. forduló:
Juhász Ferenc Változós gyűjtőgenerálós hoki

A győzelmek hátulütője, hogy az ember jó játékosokat fog ellenfélnek kapni. Sejtettem, hogy ez a forduló semmiképpen nem lesz egyszerű, mert nemcsak JuFe a tapasztaltabb játékos, hanem a paklija potenciáljával is tisztában voltam (első körben kikapsz, stb.). A kockadobás már az elején eldöntötte, hogy kétszer fogok kezdeni, ami nem rossz kilátás. Az első meccsen ki is jött minden, ahogy kell, nincs mit részletezni. A másodikat ő kezdte, úgyhogy itt már egyértelműen több beleszólása volt. Sajnos itt el is követtem az egyetlen jelentőséggel bíró hibámat a verseny során, amikor is Az ősmágia tornyának erejében bízva nem tartottam meg a manámat a szintén a kezemben ülő Térszaggatásra. Ez azért vált problémává, mert utána "önmagában úgyse csinál semmit" alapon hagytam létrejönni a Minőségi cseréjét, ami ki is dobott a gyűjtőjébe egy Zajos lépteket. Innentől a tornyom teljesen blank lett, a Térszagi viszont éppen 2 manáért jött volna... Ki is kaptam, mivel nem tudtam megállítani a hokit. A harmadikban ő Bilinccsel kezdett, én meg egy ilyen sztár kezdőkézzel: Megrontott trikornis, Az ősmágia tornya, Spektrális manipuláció, Vésztartalék. Jobb híján kijátszottam a Vésztartalékot, hogy legyen 1 SZK-m és egy angyalom, ami felépíti a tornyot. Ekkor nála kijött védekezéssel egy Techiánaflux, ami azt tudta, hogy kikaptam. Ugyanis nála egy A pokol szemének köszönhetően az első körében jött a pörgés, a Fluxnak hála pedig ismét nem tudtam beleszólni.

1-2

5. forduló:
Fodor Gergő Keltető + Chara-din követője

Ez aztán tényleg az a pakli, amit nem kell nekem bemutatni. Ismét reménykednem kellett, hogy kezdhetek és nem sittet húzok. Az első meccsen pont nem sikerült én kezdjek, viszont Gergő kezdőkeze bőven kárpótolt, ugyanis így nézett ki: 2 Deego és 1 Élet és halál ura. Az első Deego még létrejött, a másik két lap viszont már a kánterek áldozata lett. Mivel nekem sok lapom volt az asztalon, neki meg kb. semmi, így nem meglepő, hogy nyertem. A második meccs igencsak érdekesen alakult. Nem minden részletre emlékszem, de azt hiszem már első körben sikerült megindulnom valamivel. Nála viszont jött az új Xenó féreg, majd az Iszonykeltő, ami elég sok problémát okozott. Nálam válaszul jött Sir Rasolphius, és azt hittem, hogy nagyon jól állok. Viszont az "Iszonykeltő visszaveteti a Férget" című manőver megszabadított minden más lapomtól, valamint gyógyult is vele rendesen. Szóval csak kör eleji lapokra éltem, és ki is játszottam mindent azonnal, amit ki tudtam, se nem jött semmi, ami igazán előnyhez juttatott volna. Sir Rasolphius néhány angyal társaságában vígan elvolt az őrposztban, amikor azonban Gergő húzott egy Torquan, kissé kezdtem félni. Szerencsére egy fix védekező lényem mindig volt, mivel a bátor lovag immúnis a gonosz teremtmények minden képességére, így Torquan altatására is. Viszont még mindig nem húztam semmi hasznosat, és nem tudtam előnyre szert tenni. Ő pedig Rasolphius lefoglalva be tudott ütögetni, aminek hatására az ÉP-m vészesen lecsökkent. Ekkor lejárt az idő, szóval csak 1-1 körünk maradt. Az utolsó körömben húztam egy Riannandit. Sajnos mivel nem kijátszáskor semmiz, ezért Torquan megúszta. Viszont ledermesztettem az Iszonykeltőjét, hogy ne tudja visszavenni Torquant. Passzoltam és imádkoztam. A döntetlentől az mentett meg, hogy Gergő nem ismerte a cselt, amit én igen. Torquant az előkészítőben be kell dobni SZK-nak, és akkor feltámadhat megint, és ismét csak egy lényem lesz az őrposztban, és beüthet annyit, hogy meghaljak. Ő viszont szerencsére ezt nem ismerte fel, és bedobta. Kis benézésen múlott, de legközelebb már biztos nem fogja hagyni magát ilyen esetben.

2-1

6. forduló:
Gáspár Tamás Villámháború

Tudtam, hogy nem úszom meg ezt a versenyt sem a "kötelező" meccs nélkül. Tomit szinte minden versenyen megkapom ellenfélnek, aminek nem kifejezetten örülök, mert egyedi és meglepően jól működő paklikat talál ki, és jól is tudja őket forgatni. A sok elbukott párharc után viszont végre fordult a kocka. Jól jöttek ki a lapjaim, és bár ő is telepakolta általában rendesen az asztalát, egyszerűen sikerült túlhordáznom (a láthatatlanság persze némileg segített ebben :P). A második meccsen zsinórban három körszakítást kellett végignézzek, de a negyedik ellen sikerütl húznom egy Techiánafluxot, és ez meg is hozta a győzelmet. A harmadik meccsnek már nem volt tétje, de egy kb. 8 lapját letakarító Fehér tigrissel megtámogatva azt is sikerült behúznom.

3-0

5 győzelemmel sikerült befutnom Erdős Viktor és Juhász Feri mögé a 3. helyre, valamint begyűjteni a legjobb amatőr címet is. Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, mert ez az első 5 győzelmes versenyem, valamint a párost leszámítva az első top 5-ös helyezésem. Tudom, hogy sokan arra gondolnak, hogy a fészroll szar Raia hordával nem nagy kunszt ilyet összehozni, de ha ez így van, akkor egyszerűen jöttek volna ők is azzal, és húzták volna be a versenyt. Na meg nyilván öröm a pakli szapulóinak, hogy a beszűkült látókor sorozatban ezután már senki nem jöhet ezzel.

Ennyi lett volna ez a vártnál hosszabbra sikeredett beszámoló, köszönöm a játékot minden ellenfelemnek, és találkozunk egy hónap múlva, ahol remélhetőleg egy újabb iszonyat paklival fogom terrorizálni a HKK közösségét.
 
Sziasztok!
Elhatároztam még a hétvégi Dungeonos verseny előtt, hogy írok egy rövid beszámolót, ha már 2 hónap után ismét versenyre jutok.
„Hogyan lettem a Dungenos versenyen 28.” felkiáltással.
Na, ez nem sikerült, de csak sorjában.
Motyogókkal indultam(Életenergia+motyogó kultivátor), az esélytelenek nyugalmával, hasonlatossal, mint amit a Viktor vázolt a HKKblogon, annyival megspékelve, hogy kihagytam a morfokat+pár egyéb lapot, és beraktam a Morgan könyve - Kristály palota kombót.
Legelőször köszönöm a családnak a türelmet, h eljuthattam, és Cseti barátomnak a kölcsön lapokat.
Hideg reggel volt, de a hangulat a szokásos meleg ; nem langyos
Kis bénázás után végleges lett a lista, és kezdődött a verseny.
1. forduló(4-es asztal):
Palotai Milán – semleges csatamezős, kalandozós deck.
HA jól emlékszem, 3 Halafirt és 3 Az élet erejét vettem ki, meg még vmi reakciót.
Első kör. Szerintem nem jól húzott, mert 1 Palota és Morgan könyve erősen leredukálta, és bedaráltam.
Második. Suttogó Végzet felezett, majd Palota+Könyv nullázta a pakliját, jól kiépült, és nyert volna, de behúztam a Préselést. A harmadikat nekem adta. 3:0
2. forduló(2-es asztal, még soha nem játszottam ilyen elöl.):
Fodor Gergő – Hegymélyi, Chara-din követős deck.
A nap egyik legjobb meccse. Mindketten sokat gondolkoztunk, jól nyomták a kicsi motyogók, de a Keltető éppen annyira késleltetet, hogy ne tudjak korlátlanul pörögni. A lélekgyűjtő és a Lidércúr gyógyítgatott, de egy végső rohammal 28-at ütött a 28 ÉP-mbe, kicsin múlott, a köv. körben már engem dicsőítettek volna a Motyik, és mivel az idő lejárt… 1:2
3. forduló (6-os asztal):
Horváth Dávid Lassan Járj, Átkozott követő(a lehető legrosszabb összeállítás)
Az elsőt lényegében simán hozta, míg a másodikban (a side után bekerült 12 ősmágiás lap segítségével) meglepően összejöttek a dolgok , eldobattam a pakliját, és nyertem. A harmadikat Ő kezdte és simán nyert az esszenciakapcsolt Tűzmadarakkal a 3. körben. 1:2
4. forduló, már valahol hátul 
Kis Gábor Lassan járj (ne már megint), Óriások követője
Hogy ezek az óriások, hogy pörögnek, eltaposták a pici motyogókat. Ha leszedtem a követőt, pont behúzta az Óriás manót, ha meg a nem, akkor sem tudtam elég leszedést elővarázsolni, leütni meg nem lehetett őket, a motyogók csak a bokájukat ütögették. 0:3
5. forduló:
Korányi Gergő – Lassan Járj, Átkozott (Hogy Leah bugyrai nyeljék el ezt a szabálylapot)
Változatos jó meccseket játszottunk. Sokat tanultam is a játékról, a paklimról, élvezetes meccsek voltak. Egyszer sikerült teljesen eldobatnom. 1:1-nél lejárt az idő, és mivel mennie kellett haza, nekem adta. KÖSZÖNÖM! 2:1
6. forduló:
Horváth Vince – Legfőbb követős (Elenios, manafam, Timera,Antimágikus)
Bár itt korlátlanul tudtam pörögni, de amikor én kezdtem iszonyúan rosszul húztam, Timera meg vele volt. Én mindig törtem az Elenios követőt, joggal félve a Szerencsekeréktől. De mindig mire elfogyott a paklija, behúzott annyi direktsebzést, hogy nyerjen. Összeségében jól forgatta azt a kevés lapot, amihez hozzájutott. 0:3


Hát ennyi volt. 29. lettem 
Grat minden ellenfelemnek, jó játék volt!
 
Az első meccsen Fintorral nyitottam.

Hkk 2014 <3
 
Beszámoló a tegnapi fehérvári dupla versenyről:
Először is az új helyről: 22en voltunk és kényelmesen elfértünk, remélem a jövőben is ki lesz használva a hely.
Az első verseny kétszínű verseny volt ahol mindkét színből ugyanannyit kellet használni, tiltottak voltak a színtelenek, bufa pedig külön színnek számított.
Sajnos csak későn tűnt fel hogy tiltottak a színtelenek így hétközben új paklit kellet csinálnom. Végül egy kfes pakli mellett döntöttem, annyi csavarral hogy törpe gnóm glionoztam is a lépéselőny mellé.
Ha valahol pontatlanságot írok azért elnézést.
1. kör: erőnyerő
2. kör: Palotai Milán, Életenergia kontroll.
Az antimágia megtette a hatását és bár a másodikban özönlöttek a hangyák, végül mégiscsak kevesen voltak.
3-0
3. kör: Szentkereszti Gábor, 5 lapos köd.
Minden meccsen szinte első lapként jött a Undok gnómocska.
3-0
4. kör: Győri Zoltán, Ősi rúna trinigan.
Az első meccsen Fintorral nyitottam.
A másodikat ő kezdte, Előnyös üzlet, Cselvetés, Trinigan manakonzervàtora, később egy Guolg.
A harmadik egészen szoros volt de aztán jött a Veszedelmes kincs mellé egy Mestermágus. Utólag kiderült hogy 1 lapot nem húzott fel és az egy Thauglorendon lett volna.
2-1
5. kör: Aranyi Ákos, Legfőbb követő köd.
Az első meccsen nem lőttem követőt, így hamar végem lett (ha lőttem volna lehet akkor is). A másodikban próbáltam egy allint, de Apokalipszis lett a vége(m).
1-2
Így 3. lettem Ákos és Bartus Gergely mögött.


A másik verseny egy veszélyes faj volt, élőholtak tiltottak voltak, de a galetkik engedélyezve. Itt egy Átkozott követő + Lassan járj felállású vérfarkas paklit választottam.
1. kör: Leskó Máté, Első vámpír.
Nem igazán bírta a drágítást, tegyük hozzá hogy kétszer húzott kezdésnek Thraxot, de mindkétszer Preventorral kezdtem.
3-0
2. kör: Bereczky Nándor, Kalandozók védőszentje + Hegymélyi keltető, gnóm.
Itt is sokat számított a követő hiánya és a drágítás, az egyik meccsen produkált borzasztó húzásom ellenére is sikerült nyernem. Ja és a Preventor nem dobatja ki az Így döntöttemet.
3-0
3. kör: Nagy Viktor, Rox, nekromanta.
Reméltem nem húz az első meccsen Túlvilág nagykövetét és nem kerülök lépéshátrányba side előtt. Szerencsére így lett, bár a kivégzésnek szánt Jégszivet sikerült kisemmizni a Ravasszal. Side után Zoárd nehezítette a dolgom, de még jó hogy a Vonyító olyan drágán jön.
3-0
4. kör: Daku Gergely, Zarknod bilincse, ganüid.
Tele védekezéses lapokkal, minden lapja counter, nem voltak jók a kilátásaim. Ennek megfelelően az elsőt hozta is. Side után viszont kezdtem de nem jöttek a védekezéses dolgok. A harmadikban egy Naxrahn után sikerült nyernem.
2-1
5. kör: Bartus Gergely, Átkozott követő + 3 Bűvös erdő, sárkány.
Az első meccsen 2 Kifejlett xenót is húztam, de nem volt kör amikor 2 lapot játszott volna ki. A második meccsen pocsékul húztam. A harmadikban meg minden jött, olyannyira hogy egy hiba is belefért.
1-2
Itt sikerült egy négyes holtversenyt csinálni, amiből én húztam a legrövidebbet. A sorrend: Daku Grgely, Bartus Gergely, Szentkereszti Gábor ( vérfarkasokkal ).

Köszönjük annak a sok embernek hogy mind eljöttek, várjuk őket máskor is!
 
Volt múlt héten még egy pécsi verseny, egy Veszélyes faj. Ezúttal nem volt akkora változatosság, mint legutóbb, több etnikum ismételte magát, de azért 9 különböző megjelent. Én orglingokkal indultam, amikhez hozzácsaptam egy Átkozott követőt, amelynek minden alapja megvolt, tekintettel arra, hogy összesen 2 olyan deck volt, ami nem játszik követővel.


1. forduló: Bogdán Erik, Tharr követő, moák. Első mérkőzésen kijött az első körös ősanya, de utána Erik is nagyon jó kis kört produkált, sok zavaró lapot lehozva, egy pokol szemével kellett kicsit nála rendet vágnom, majd két kisebb zan, mint ősanya. Innentől a feladat az volt, hogy 7 orgling kártevővel kibekkelni a dolgot. Ez végülis sikerült. A második meccsen nem volt valami agro húzása Eriknek, nekem meg két counterem alapból, amihez jött orgling mágus és bányász. Védekeztem, közben levittem a max. Ép-jét. Harmadik meccsre nem volt időnk.
2-0


2. forduló: Ehrbár Anti, teknősök, teki öregapa...nélkül Első mérkőzésen jól indultam, kijött egy Bányász és egy Tanácsadó is, utóbbi durván lelassította Antit, szerencsére nem sok idegesítő varázslatot húztam be. Későbbiek során jött ősanya is, innen sima volt. Második meccset Anti kezdte és két hívó kürtje volt alapból, majd második körben jött a Cunami teki. Igyekeztem trükközni, kisebb zannak bedobni a tekiket, közben tanácsadót, Deegot kitenni, de a blank lapok mellett nem tudtam annyit húzni, amennyit kellett volna. Anti meg túl agresszív volt. A harmadik mccsen én kezdtem, első kör, Pokol szem, Tanácsadó, később Bányász, Mágus, Oxata. Ezzel szemben nem volt ellenszere.
2-1


3. forduló: Schróth Dani, varkaudar deck, követő nélkül, Változó környezettel. Első mérkőzésünk tanulságos volt. A játék elején kijött neki Akmal, de pont semmivel, kijött neki védelmező morf, még egy akmal, és egy Szörnyidomítás, amit az elejétől a végéig passziváltam. Nekem kijött a egyedik körös erősöm, és orgling kártevők, később szagparancsnok. Tehát jött kb. a mindketten töketlenkedünk, miközben sehogy sem állunk (2. asztalon 3. fordulóban...király). Dani azonban ügyesen cselezte ki a szagparancsnokomat, majd behúzott egy petúrt, még egy szörnyidomítást, ezzel szemben semmi esélyem nem volt. A második meccsen az elején lecounterelte 1-2 veszélyes lapomat, de 2 mágus kijött, miközben szkritter jótevővel vagy 40-re növelte a max. ép-jét, közben petúrral álcázást, majd két szörnyidomítást keresett, inkább gyógyulásra koncentráltam. Majd Kritikus tömeggel elküldtem nyaralni a 3 Szakértelmét . Innentől minden körben jött egy orgling ki és egyre többet ártottak a mágusaim, miközben a szagparancsnok is ficánkodott. Szép lassan fölé nőttem. Harmadik meccset elkezdtük, kilőttünk 1-2 leszedést-countert egymásra, de nem volt esélyünk befejezni.
1-1


4. forduló: Szabó Dávid, manók, követő nélkül, Villámháború (mit mondtam, 2 követő nélküli deck a mezőnyben...). Itt egész egyszerűen esélyem sem volt sajnos. A 0-s countereim, nem jöttek, se a kritikus tömegek, végig szinte csak a 3 vp-s cuccaim jöttek, amiket mire kirakhattam volna, kb. már halott is voltam. Mind a 3 meccs így nézett ki.
0-3


Ez végül a 4. helyre volt elég, ezúttal is megkaptam a magam Zénét és világégését. A Világégesben egy egész jó Káoszmester-Életenergia-Bűvös tavacska bontással (nem, nem írtam el ). De a deck inkább csalódás volt, jobbra számítottam.

Dobogó:

1. Szabó Dávid
2. Király Zsolt (Tokozó rakshallion, krabberek)
3. Schróth Dani
 
Nos, jöjjön tőlem is egy bezsámoló a múlt hétvégi pécsi versenyről.

Délelőtt egyedi versenyünk volt, egy pakliba 3 kiegészítő lapjainak kellett szerepelnie egyenlő arányban. Zénekből egy naptári éven belül megjelenő Zének egy kiegnek számítottak.

Az én deckem most egy Sheran követős mérgező deck volt, így nézett ki:
Zanszilánkok:

1 Fekete özvegy
2 Sheran oltára
3 Zanpók
3 Eleven méreg
3 Méregdúsítás
1 Földanya paradicsoma
2 Mérges galóca

IV:

2 Solisar aurája
3 Földanya ereje
2 Pillanat emlékműve
3 Kóspalaki sajtolvasó
2 A fekete özvegy
3 Titánpók

2013-as Zén:

3 Rothadó borzalom
3 Beloran méregdémon
3 Fetus a haragos
3 Méregcsapda
3 Manaszövő


1. forduló: Sziva Csaba, gólemek, Animátor, lépéselőny. Első meccsen azonna hozott Elemcsapdát és nem volt rá counterem, ez sok mindent eldöntött. A ásodik körben tudtam kitenni egy fekete özvegyet, de utána már szinte semmit. Szép lassan fölém kerekedett és agyonvert Második menetben megmutatta a deckem, hogy tud mérgező lényt nem húzni. De sebaj, van két counterem. Erre első kör, jött a kőgólem, ami ugyebár antimágia 0-s. és az egy manámat is el tudta szedni. Gáz van. próbáltam követőt forgatni és eleven mérget hozni, de ez s kevés volt, köv. körben tudott eleget ütni. Harmadik meccsen kezdőkézre csiga kb. semmit sem húzott, nekem Manaszövő-2 Borzalom. Ezt már nem bírta.
1-2.


2. forduló: Schróth Dani. Felsorsolás, ez még visszahozhat. Ősi Bölcsességes deckje volt, első körben húzott erőst, keresett kyorg tudást. Kis előnyre tett szert így, de szerencsére ezen kívül nem volt annyi countere, 3. körben elindítottam egy helyszínes-méregdémonos-borzalmas rohamot. Dani azonban a borzalmat megoldotta, és Föld sík-Akadémia kettőssel reagált vissza, amivel Túlvilág hívását és szikrációt szedett vissza folyamatosan. Végül a méregdémonnal telepakoltam az özvegyemet mérgekkel, hogy meghaljon, ez kellett, a húzott lapok között méregcsapda volt, ami bedrágította a Danit, Zanpók pedig terült. Egy nagyra hízott lény leverte az akadémiáját, innentől Dani már csak evickélt szép lassan fölé kerekedtem. Második meccsen ő kezdett, Erőssel, íg megakadályozta első lapomat, de utána azért jött a fekete özvegy, a kóspalaki és a borzalom. Sok látványos összecsapása volt a meccsnek, a követőm azonban stabilan adta a lap-utánpótlást, ami hosszú távon elég volt a győzelemre. Harmadikat nem játszottuk le.
2-1


3. forduló: Szabó Dávid, Lassan járj, vérfarkasok. Első meccsen elég jól hoztam, két manaszövővel kezdtem, amik igen derekasan be tudták indítani a paklimat, jó tempoban tudtam küzdeni, Dávid lapjai sem zavartak meg. Aztán kb. egálba kerültünk, mert telepakoltuk az őrposztunkat, de Dávidnak kevés ép-je maradt. Ekkor jött a helyszíntrükk by Daku G, Földanya paradicsom - Eleven méreg, kampó! Második meccsre egy rahedli lapot sideoltam, ő kezd, van nálam földanya ereje, Dávid: 1 vp, passz...persze, kössz :P. Dávid hamar kitette a Hold ragyogását, szerencsére nem generált neki gyűjtőt, viszont daraboló az egy manám is elszedte. Kv. kör manaszövő, helyszín, keresés nélkül Majd köv. körben nagyon kiterült, meg is jegyezte, hogy nagyon gratulál, ha ezt megoldom. Nem volt könnyű . 3 manából Epikus építése, 4 vp, Owooti celszvés, elment a ragyogás, majd eleven méreg, ez rendett vgott nála, ráadásul volt még egy földanya erejém, ami a köv. körben jött jól, amikor Nax rant hozott vissza Dávid. Majd epikussal én is visszahoztam a fldanyát és az Owootit. Dávid következő körben ravasz vérfarkassal visszahozta a Darabolót, de nem figyelt a cselszövés képességére, így megleptem egy szép lövéssel. A következő körben pedig ütöttem egy rést az őrposztján és egy Beloran méregdémonnal az összes méregjelzőm egy lényre pakolva ütöttem eleget.
2-0


4. forduló: Király Zsolt, Raia követős kontroll. Na, erről sok mindent nem tudok írni: Első meccs terül, counterel, üt, halott vagyok, második meccs, terülni próbál, azt hiszem földanyával megállítom, tovább terül, templom, halott vagyok, harmadik meccs, terül counterel, üt, halott vagyok. Kb. 10 percig tartott.
0-3


Ez végül a jó buchholzom miatt a 4. helyre elég volt, nyertem egy nagykieget és egy zént, a nagykiegben ganüid és dornodon templom volt, ami nem rossz, hanem pocsék bontás.
 
Engem is foglalkoztatott mostanában a krabber pakli, úgyhogy engedj meg néhány észrevételt a beszámolóddal-, és a pakliddal kapcsolatban.

"mit tud a deck egy olyan formátumon, amit szinte neki találtak ki."
"A krabikkal a legnagyobb probléma, hogy mind az anti-mágiával, mind az ősmágiával elég csehül állnak, így egy counter és/vagy drágításgazdag környezetben csúnyán leszerepelnek."

Tökéletesen megragadtad a koncepció legnagyobb hiányosságát, amire a formátum sajnos nem adott lehetőséget kárpótolni. Ha lehetett volna használni Villámháborút, a paklinak ezen két problémája rögtön megoldódott volna. A hálót a lényeink miatt nem kell választanunk sosem, így vagy mindig ŐM-et vagy AM-et tudunk biztosítani a lényeinknek.
Én Villámháborúval és A halhatatlanok nagymesterével raknám össze a paklit, hogy még a leszedések ellen is bevédjem őket. Elsőre lehet nem tűnik olyan stabilnak, mint a keltetős változat, de a kontroll és az erdő ellen többet tud felmutatni, úgyhogy szerintem megér egy próbát. (Erdő ellen a genetikusok nyílván kiszállnak)

Az őrposzt ellen a Villámháborús verzióba ilyen spec. gyngy versenyre nekem sincs ötletem, viszont ritkák használatával az Álomvilág, Torqan és Nax'rahn jók lehetnek. Gyngy-re talán egy Páncélos lovag segíthet túlhordázni az ellenfelet egy kör alatt, ha már van egy nagy asztalod.
Az ellenfél keze ellen több anti-mágiát, vagy anti-mágiát növelést ajánlok, például Kölyök teknőst. Ha még dobatnak is az élet-jelző hálós lények, az már elég elviselhetetlen. Gyógyulás alapból sok van a pakliban, így nem kell tartani a nagy ÉP veszteségtől.

A 0-s krabberek mellé indulásnak lehet jobb lenne inkább 1-2 klasszikus keltetős lény a krabberek erőltetése helyett, mint pl a jó öreg Bánatos teknős, vagy az új spoilerek, mint pl a Mérges puffancs, a Szánalmas Teknős vagy a Barátságos teknős. Nem kell 45 krabberből állnia a paklinak, kaphatnak erősítést más fajoktól is. A lényeg, hogy biztosítva legyen minden körre az 1-2 darab életjelzős-hálós krabber.
De természetesen nyitásnak a ritka, 1 VP-s krabberek is hasznáhatók mind (Cseles krabber, Lassú krabber, Krabber lidérc), bár én inkább a klasszikus keltetős monszták mellett tenném le a voksom.
 
Írok én is egy összefoglalót a szombati versenyemről, amin bár komolyabb eredményt nem értem el (6/3,5), a pakliválasztás miatt érdekes lehet.

A Behós verseny után úgy voltam vele, jöhet egy kicsit kísérletezősebb próbálkozás, persze azt is szem előtt tartva, hogy az utolsó körben nem a hátsó asztalokon szeretnék döntőzni. Mivel a Világégésben három, a krabber pakliba első pillantásra nagyon jó fit lény jelent meg, ezért úgy döntöttem, megnézem, mit tud a deck egy olyan formátumon, amit szinte neki találtak ki.

A krabikkal a legnagyobb probléma, hogy mind az anti-mágiával, mind az ősmágiával elég csehül állnak, így egy counter és/vagy drágításgazdag környezetben csúnyán leszerepelnek. Azonban a pakli értelmes lapjainak 90%-a gyak-nemgyak, a Hatalom korlátozásán pedig az említett vonal kevésbé jelentős, sokkal jobban kijönnek viszont az erősségeik ezen a formátumon. Mind a hálóval, mind az erős leszedős/egymást tápolós képességeikkel dominálják az asztalt. Megerősített választásomban, hogy a Krabber kagylóvető és a csigaroppantó képében most már durván bele tudnak szólni az ellenfél körébe is, ami tényleg mérvadó volt a formátumon.

Szerintem jelenleg az egyetlen szablap/követő választás esetükben a Keltető + Átkozott, utóbbit elsősorban a Raia követők miatt gondoltak szükségesnek, viszont eggyel se játszottam, mégis jól jött párszor, nem bántam meg a 3 lapos kezdést. Ez volt a deckem:

3 Krabber patrióta
3 Krabber kiképző
3 Krabber kagylóvető
3 Krabber genetikus
3 Krabber hálócipelő
3 Krabber csigaroppantó
3 Gátbontó krabber
3 Csattogó krabber
3 Alattomos krabber
3 Földharc
3 Krabber csontozat
3 Páncélos krabber
2 Krabber rohamosztagos
2 Leah oltára
2 Védelmező morf
2 A víz síkja
1 Idéző morf
1 Robbanó birkák

Utólag csak a Robbanó birkákat és talán a Védelmező morfokat hagynám ki, szinte mindig őket side-oltak ki. A 6 forduló legfőbb tapasztalata az volt, ha már kiépültem (3-4 izmos/életes krabber és/vagy A víz síkja a játékban) onnan már sosem kaptam ki, ha viszont a második körre nem tudtam legalább 2 értelmes hálós lapot a játékba szórni, akkor a középjátékban biztos volt a vereség. Főleg Bonyi tárgyas kontrollja és Simon György ködös kontroll-szerűsége ellen volt esélytelen a dekk. A meccseim:

1. Horváth Dávid / A kalandozók védőszentje 1.5-1.5
2. Simon György / Legfőbb követő ködös 1-2
3. Horváth Vince / Sötét manifesztációs ork 3-0
4. Laksz Attila / Életenergia + Átkozott kontroll 2-1
5. Abonyi Attila / Életenergia kontroll 0-3
6. Schmidt Edit / Keltető + CHD követő 3-0

Konklúzió, a pakli fejlődésének szükséges iránya:
- az ellenfél kézben levő lapjaival tudjon valamit kezdeni
- a Csattogó/Hálócipelő mellé legalább 1-2 értelmes képességgel bíró, 0-ért jövő kis krabber indulásnak
- az igen Páncélos krabbert leszámítva nincs direkt sebzése a paklinak, a Robbanó birkák nem jó, eltorlaszolt őrposzt elleni megoldás kell
 
Túl van lihegve a dolog.1 db kell és csók.Ha nincs ott akkor rajtad múlik, hogy ilyesmi miatt óvsz-e,de ha nincs is attól még úgy kell tekinteni azt az akármit(legyen az egy hamubasült pogácsa vagy egy csomag dunakavics)amiben megegyeztek mint egy lapot.
 
Már amit írtam abbol is kitünt hogy nem haragszom vagy ilyesmi.
Csak leírtam hogy mi volt, tanulságnak ,hogy nem azért vetettem fel már ezt a kérdést ezelőtt jóval , mert nincs jobb dolgom mint ezen rágódni .És íme így hozta az élet......
És hát a hivatalos álláspontra is kiváncsi lennék .(mert ugye a HKK -t sokáig és alaposan tesztelik mielőtt kiadják).
Na pl ezt hogyan tesztelték ,ahogy rá van írva (használj előre kikészített lapot)(LAPOT).Vagy kockával jelölték oszt majdleszvalahogy.
Én ezzel a témával kapcsolatban ugy gondolom el mondtam a véleményem .(nem akarom természetesen tulzásba vinni).......
 
Szia Józsi!
Ne haragudj az angyalok miatt, dolgoztam reggel így nem volt időm átnézni, milyen lapokat is vigyek magammal. A sidom is ott verseny előtt let összedobva. Még egy szer bocsi érte, eddig ez az első hogy nem volt nálam.
 
kb igen, hála az "elég 1 token" szabálynak, bár szerintem sokkal értelmesebb lenne ha rendesen lappal kéne jelölni minden tokent (nyilván egyébként teljes mértékben ez se lehetséges, mert senkinek nem lesz 64 kismasszája vagy 30 spórája, de ha termel valaki 3 fattyat/angyalt/özvegyet annál legyen már annyi db amennyi kell)
 
Na ezt hogy "használj előre kikészített lapot" a lapokon a továbbiakban figyelembe sen kell venni?Mintha rá se lenne írva? (akkor minek írják rá)
 
Mondjuk a Kismassza (uj) azt hagyjuk mert az (finoman szolva) érdekes egy lap.....Egy gyakori lapot adtak ki ritkának amiből token lap lett és sajátmagát adja tokennek......
 
  ... | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.