Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A Csíkos Vadász akció közben
(Könyv esemény)
Küldd el képeslapként!
A Csíkos Vadász nevű, egyébként csinos, kedves nő, ezúttal akció közben, mikor megmutatja a "foga fehérjét" és igazi alakját.
Nézz szét a galériában!
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Turbó turbó (581. tudati képesség)
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022

A lista folytatása...
Lapötletek (64959)
HKK kérdés? (47085)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8137)
Legendák Viadala (41)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
Beholder InstagramBeholder Twitter
Design nélküli honlap, a lassú internetkapcsolattal rendelkezőknek: pure.beholder.hu.

Néhány fontos információ a holnapi Legendák Viadala résztvevőknek (és nézőknek):

- A Legendák Viadaláról élő közvetítést ad Híresember Nil és Horváth Dávid, amit az alábbi csatornán követhettek majd:
https://www.twitch.tv/hiresember
- A KMO-ban a hétvégén a Regamex nevű kiállítás lesz a földszinten. A verseny a szokott helyen, az emeleten, a 104-es teremben lesz. Ha bejáratnál belépőt akarnak kérni, jelezd, hogy a HKK versenyre jöttél.
- A verseny eredeti kiírásában az szerepelt, hogy a draftot 9-kor kezdjük. Nevezni a tervek szerint lehet már 8:45-től, a draftot kis ráhagyással 9:15-kor kezdenénk, hogy egészen biztosan mindenki odaérjen. De alapvetően a 9 órát célozd meg, ne a 9:15-öt! Mivel az összes szóba jöhető tartalék bejutott végül, nem lesz beugrós tartalékunk, tehát ha valaki késve érkezik, játszhat akkor is, de értelemszerűen csak a következő booster draftjától ülhet be, és annyival kevesebb kártyából gazdálkodhat majd a pakliépítés során.
- A draftolt lapok tokozására lehet átlátszó fóliát is használni.
- Mindhárom paklidat a mai napon be kell küldened! Lehetőség szerint kora délutánig, mert ha problémád van, este már nem fogunk tudni segíteni. A versenyre való nevezés feltétele, hogy a 3 paklit beküldted! Ha ezt nem tetted meg, a versenyen nem vehetsz részt.
+1 az osztott promólap az előző nemzetis ork harcos békebeli, még magyar nyomdás verziója lesz, eredeti retró vágással!

Mindenkinek jó felkészülést kívánunk, a verseny előtt pihenjétek ki magatokat, és ne késsetek el! Találkozunk holnap :) Nézőket is szívesen látunk!


 | 1 | 2 |
Nézet:
Azon kívül, hogy ide kiírtuk, írtunk mindenkinek emailt, és kiírtuk az összes facebook csoportban is.

Én nagyon remélem, hogy aki szándékozik jönni erre a versenyre, azért az figyelemmel követi az információkat.

De a biztonság kedvéért irok külön mindenkinek még egyszer.
 
A verseny időpontjánál nincsen kiírva, csak a "Mi lesz a verseny formátuma?" szekcióban van említve, hogy 9 órakor egy válogatással kezdünk.

Egyébként ezen a ponton megkeresném a helyetekben Facebook-on vagy telefonon a résztvevőket, mert beszéltem egy másik játékossal, akit szintén a meglepetés erejeként ért a dolog.

És az előző hozzászólás alapján többen is vannak ezzel...

Ez főleg a vidéki játékosoknak lehet kellemetlen.
 
A 9 órás kezdésről én is most tájékozódtam, pontosan hova is volt ez kiírva?

Van egy külön Legendák Viadala blog bejegyzés, nincs kezdési időpont írva (és ez az, amit többször is elolvastam korábban): https://www.beholder.hu/blog/hkk-legendak_viadala
és van maga a versenykiírás, ahol azt láttam, mint az összes többinél, hogy 9-től nevezés és 10kor kezdés. Kb. fél 10-re gondoltunk érni, de akkor most még fél órával hamarabb kell indulni.
 
Ugyanúgy küldhetitek e-mailben, mint a versenykezdést, mert ha azt nem küldtétek volna, akkor bizony 10 órára érkeztem volna, tekintve, hogy még a mai napon is az volt kiírva.

Itt pl. van is egy újabb hasznos infó, hogy a narancs lapokat azonos kártyavédőbe rakjuk, kivéve persze, ha Ti készültök külön tokkal erre.
 
Ezeket a dolgok már megvannak, de valószínűleg jobb ott elmondani, mert ezt a fórumot nem biztos, hogy mindenki elolvassa. Látod, pl. előfordulhat olyan is, hogy minden létező cikkben, hivatkozásban ott a link a Legendák Viadala teljes cikkre, díjazással, formátummal, mindennel együtt, de azt valaki nem nézi, csak a rövid versenykiírást.

De röviden: maga a pakliátnézés külön lesz, külön idővel minden kör elején, és egyszerre fog zajlani, mindenki ugyanakkor kezdi el nézni, fejezi be, és hozza meg a döntését. Minden paklidat 1 narancslappal (annak hiányában egy bármilyen lappal) tudod "prezentálni", 3 db azonos tokba rakva őket, ezek közül választ az ellenfél bannoláskor, és te a pakliválasztáskor.
 
Egyébként ha már itt tartunk, kérlek, hogy arról is küldjetek részleteket, hogy miképpen fog lezajlani a verseny. Értem ez alatt, hogy hány percesek lesznek az egyes fordulók, a verseny második részében a fordulók idejébe számít-e bele, amíg egymás paklijait végignézzük, vagy arra lesz-e külön dedikált idő, ha igen, akkor mennyi, hogyan fog zajlani a tiltott pakli kiválasztása, és hogyan fog zajlani a játszott pakli kiválasztása. Utóbbi esetén gondolok itt olyan technikai részletekre, hogyha egyszerre fedjük fel, akkor elég lesz-e csak az egyik narancs lapot kirakni, ha egyébként többel játszunk (mert ha többet rakunk ki, akkor kvázi fel is fedtük).

Bízom benne, hogy ezekre előre megvan a terv és nem a helyszínen lesz belőle probléma, hogy mindenki a saját szájíze szerint csinálja, és emiatt késő estig húzódik a verseny.
 
A versenykiírásban 10:00 volt a kezdés időpontja, nem számít, hány különböző helyre írtál mást. Ugyanis számomra a Versenykiírások menüpont szolgál arra, hogy a hivatalos forrása legyen a versenyek részleteinek, pont elkerülve azt, hogy más forrásokat kelljen igénybe venni, pl. Facebook kiírások. Erre épp a minap volt egy válaszod Gice számára, hogy "a versenyt megelőző 2 hétben már elég megbízható a kiírás". Mint látjuk, ez pont a Legendák Viadalára nem volt elmondható.
 
Szerencsére nem változott most semmi :)

A Legendák Viadala teljes szabályrendszer kiírást február 9-én raktam ki, és azóta minden létező cikkben linkeltem, ott mindig is 9 óra szerepelt. De most azért kiírtuk még egyszer mindenhová, emailt is küldtünk minden résztvevőnek a nyomatékosítás kedvéért.

Azt, hogy a paklit ajánlott előző nap beküldeni, április 10-én, 2 héttel ezelőtt írtuk ki. Méghozzá azért, mert ha bármi problémád van a paklibeküldéssel, és erre csak holnap reggel jössz rá, akkor már nem fogunk tudni segíteni, és nem tudsz a versenyen részt venni. Szóval ez csak a ti érdeketeket szolgálja. Ha szeretsz gamblézni, ettől még halaszthatod a paklik beküldését holnap reggelre is, csak nem érdemes :)
 
Verseny előtt 1 nappal végül is csak annyi változott, hogy 1 órával előbb kezdődik a verseny és már előtte lévő nap be kell küldeni a paklikat.
 
Jogos, javítottam!
 
Most akkor végülis mikor fog kezdődni a verseny? A kiírásban 10 óra van, a kapcsolódó cikkben viszont 9 óra…
 
A cikkben:
https://www.beholder.hu/blog/hkk-legendak_viadala
frissítettem a tartalékok rendjéről szóló részt.

Ami lényeges, hogy ez a verseny komoly felkészülést igényel, plusz odautazás idő stb. nyilván nem akar senki úgy eljönni, hogy 3. tartalék és akkor van pár százalék esély, hogy játszhat.

Ezért 1 tartalékot szeretnénk a versenyre mindenképp meghívni, aki, ha nem tud indulni, akkor is részt vehet bíróként, díjazásért, így nem jött el hiába.

Ehhez viszont szükséges, hogy legyen 1 tartalék, aki biztosan eljön, van paklija (tehát a többiekhez hasonlóan a nevezési díjat is befizeti, amit, ha nem tud indulni, de eljön, visszakap). Ezt a lehetőséget sorban felajánljuk a tartalékoknak, de ha valaki nem akar élni vele, akkor a versenyt megelőző 10 naptól kezdve már nem ő lesz elsődleges tartalék, hanem aki a sorrend szerint ezt utána elfogadta.
 
Köszönöm!
 
Lapozz vissza a 19. hsz-hoz.
 
Köszönöm a választ! Még egy kérdésem lenne. Narancs lapból lehet-e azonosat használni 2 pakliban?
 
Igen, a side-ok is. Tehát ami az bekerül az egyik pakliba ill. a hozzá tartozó side-ba, azt nem rakhatod be se a másik 2 pakliba, se a sidejükba. (már csak azért is, hogy ne kelljen beszerezni 9 db-ot bizonyos sidelapokból.)
 
Nekem nem teljesen egyértelmű a versenykiírás. 3 un. hagyi paklit kell vinni, amiben nem lehet lapismétlés. Ez eddig ok. Ami nem világos, hogy a sideok is beleszámítanak ebbe, vagy csak a paklik?
 
Igen, mindenképpen, ugyanaz lenne a módszer, kiválasztasz egyet, lerakod, és egyszerre megfordítjátok, így dől el a tiltás, és utána ugyanígy választod ki, mivel játszol. Köszönöm a javaslatot és a segítséget!
 
Igen az első kiválasztás is hasonlóan egyszerre lenne jó megoldani (akár így,de akár úgy is mint azt előbb javasoltam).PL az ellen narancs lapjait magad elé veszed és az egyiket lehelyezed fejjel lefelé(ez lesz a tiltott) és egyszerre felfordítjátok.
 
Szerintem amúgy nem lenne nagy kunszt előre legyártani 16 szett papírkát, mindegyik 3 darabból állna: "OK", "OK", "NEM OK".
A paklinézegetés után mindegyik alá odaraksz nem látható módon egy cetlit, és nyilván a "NEM OK" az, amit tiltasz.
Utána meg a saját két megmaradt decked alá raksz egy "OK"-ot és egy "NEM OK"-ot, az "OK" az, amivel játszol.
Ezeket nyilván egyszerre csinálják a játékosok, így senkinek sincs információelőnye.
 
Köszi!
 
Szerintem ez jó ötlet, legyen így! Beleírom majd a kiírásba.
 
Nem. semmilyen lap nem szerepelhet két különböző pakliban (beleértve a side-ot). Narancslapok és céhek se.
 
Illetve van-e már gondolkodás a gyakorlati megvalósításról? Nem ártana.
Ok kiválasztom az 1 decket, amit tiltok majd a másik kiválaszt a 2 deckjéből 1et amivel játszik.Ezt feltételezem valamilyen módszerrel egyszerre kellene megtenni az inkorrektség elkerülése véget( mitudomén látom hogy az ellen a pirosra bugyizott tűz deckjét választotta akkor ne csapjak rá gyorsan a kék "víz" deckemre...) Javaslatom, hogy minden narancs lap azonos bugyival legyen tokozva(vagy tok nélkül) és 1 narancs lapot fordítsunk le a deck kiválasztásnál, amit egyszerre felfordítunk(ha több narancs lap van akkor a fő egyértelműen azonosítható deck releváns lapot pl 5 követőnél legfpbb követő járj+ roxnál a roxot pl stb).Ezzel szerintem elkerülhetőek a félreérthetőségek. Biztos egyéb kérdések is felmerülnek másokban ezeket érdemes lenne előre kibeszélni és fixálni,lévén, hogy nincs kialakult gyakorlat ebben.
 
Ez releváns kérdés bár gondolom azok mehetnek duplán,de jó lenne egy megerősítés!
 
Mikor várható a format kièrtèkelèse?
 
Céhek, illetve narancslapokra is vonatkozik az, hogy nem szerepelhetnek ugyanazon játékos 2-3 paklijában?
 
Irigylem most és általában is az optimizmusodat.
 
A potenciális bejutóknak az emailt kiküldtük, a szavazás már zajlik. Ha egyértelmű az eredmény, akkor kirakjuk, már hónap vége előtt, ha határeset, akkor sajnos meg kell várni a HSZ zárást.
 
hagyira két bejáratott paklim van, tm-re egy. Annak tudatában, hogy 2 pakli kizár elég fontos versenylapokat, nem ártana elkezdenem gondolkodnom a harmadik paklin. Koplintani valamelyik top helyezettét meg nyílván nem akarom. De ahogy nekem is, másnak is limitált a kártyára szánt idő, meg kell szerveznem, hogy melyik versenyekre megyek el felkészülésképp, ahol kipróbálom azt a második, harmadik paklit.
Jó díjazás van, jó játékosok, szóval igyekszek jó formát hozni ;)
 
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások
Kedves játékosok!

Idén is már több rendezvényen találkozhattatok a Beholderrel.
Most is várunk benneteket a hétvégi MondoConon kedvezményekkel, ajándéklapokkal!

A Tavaszi MondoCon két napon keresztül lesz lehetőségetek megismerkedni a HKK-val.
A Beholder pultja a B. épületben lesz, amit a Hungexpo 1-es bejáratánál lehet megközelíteni.
A 29 éves Hatalom Kártyái Kártyajáték alapjainak elsajátítására a legújabb Alfa Paklikkal a Boszorkányokkal, Druidákkal és a Mágusokkal lesz alkalmatok délelőtt 10 órától.

Hatalom Kártyái kiegészítők, fantasy könyvek és rengeteg színes dobókocka és dobókockakészlet közül válogathatnak a kedves érdeklődők. Kedvezményesen beszerezhető többek között a legújabb kiegészítő az Ősi Káosz csomagjai is.
Kitölthető a Beholder nyereményszelvény is. 5 szerencsés nyertest sorsoltunk ki, akik 5000 Ft értékű kupont kapnak, amit a Beholder Webboltban lehet majd levásárolni.

A pontos helyszín: 1101 Budapest, Albertirsa u.10. 1-es kapu Hungexpo

Gyere el és próbáld ki Te is a HKK-t a Beholder standjánál!

Sok szeretettel várunk!

Hatalom Kártyái Kártyajáték - Gyűjtsd és játszd!
Megjelent az Alfa pakli - Boszorkányok!
A kártyacsomag online boltunkban 1795 Ft-ért megvásárolható.

Megjelent az Alfa pakli - Druidák!
A kártyacsomag online boltunkban 1795 Ft-ért megvásárolható.

Megjelent az Alfa pakli - Mágusok!
A kártyacsomag online boltunkban 1795 Ft-ért megvásárolható.


ALFA PAKLI – JÁTÉKRA KÉSZEN!

A Hatalom Kártyái Magyarország első és legsikeresebb stratégiai kártyajátéka, amely fennállásának
29 esztendeje során több mint 10000 különböző kártyalappal örvendeztette meg a játékosokat.

Gyűjtögetős játékként a HKK lehetőséget ad arra, hogy a játékosok saját szájízük szerint alkothassák
meg paklijaikat, mindez azonban sokkal egyszerűbb, ha rendelkezel egy biztos alappal, melyre a
későbbiek során építkezhetsz!
Ez a csomag, melyet a kezedben tartasz, ezt biztosítja számodra: egy előre összeállított paklit, olyan lapokkal, melyek már az első perctől fogva garantálják számodra azt a játékélményt, ami miatt a HKK játékosok ezrei körében vált mindennapos szórakozássá.
A boszorkányok, druidák és mágusok mind másképp használják a varázslatokat. Válassz oldalt, válj mesterévé a mágiának, idézz meg lényeket, és nyerd meg a csatát!

A HKK mindig tartogat meglepetéseket!
Március 16-án szombaton a Beholderes versenyen jelenik meg a Boszorkány, Druidák és a Mágusok Alfa Pakli. A termékeket a versenyen is megvásárolhatod majd, de ismét lesz lehetőség előrendelésre is. Ha csütörtökön (03.14.) 13 óráig leadod a megrendelésed az Alfa Paklikra (utalás esetén be is kell érkezni a rendelés összegének eddig), akkor hétfőn (03.18.) már meg is kaphatod őket. ( A versenyen való vásárlás nem számít bele a BDV-be, előrendelést NEM viszünk ki a versenyre.)
A paklik kedvezményes ára 1.795 Ft lesz (természetesen a BDV-n keresztül történő rendelések esetén további kedvezmények érhetők el.)
A pakliban 31 lap található. Ezúttal minden Alfába a ritkát 4-4 fajta közül válogattuk, de most nem lesz foilos alfa ritka.

Kár lenne kihagyni, élj Te is az előrendelés lehetőségével!

A beharangozó itt olvasható el.

Itt tudod megrendelni a Boszorkányokat.
Itt tudod megrendelni a Druidákat.
Itt tudod megrendelni a Mágusokat.

HKK – GYŰJTSD ÉS JÁTSZD!
Kedves játékosok, érdeklődők!

Március 2-án már a III. Hungarian Card Expo következik, ahol mi is kint leszünk kiállítóként.

Kínálatunkban szerepel majd többek között a Hatalom Kártyái legújabb kiegészítóje az Ősi Káosz, és természetesen további kiegészítők is. Az előre összeállított Alfa Paklik, Zén minikiegészítők és csodaszép kockák, kockakészletek is kedvezményes árakon találhatnak gazdára a Beholder pultjánál.

HKK oktatással is várunk a helyszínen, tehát mindenképpen érdemes lesz eljönni az eseményre akkor is, ha még nem ismered a játékot!

A Beholder pultjánál Zolival lehetőségetek lesz megvitatni a játékkal kapcsolatos kérdéseiteket, felvetéseiteket.

A HKK versenyekről már megszokott UR akcióval is várunk minden kedves vásárlónkat és készülünk egy Zsákbamacska akcióval is:

Ha a helyszínen vásárolsz tőlünk HKK kiegészítőt * , és ott előttünk kinyitod, és kód van benne, azt rögtön beválthatod egy foil Zsákbamacskára. A foil Zsákbamacskáidat (kombinálva akár a korábban megszerzettekkel) pedig ott a helyszínen átválthatod promós és foil lapokra és egyéb ritkaságokra!

* a helyszínen a kiegészítőkre egységesen 20% kedvezmény van.

A helyszín már ismerős lesz majd nektek ugyanis a Kondor Közösségi Ház ad otthont ismét rendezvénynek, ahol 10 órától szeretettel várunk benneteket! A belépés díjtalan. Kár lenne kihagyni!

Egyéb infó: Hungarian Card Expo

HKK- GYŰJTSD ÉS JÁTSZD!