618. forduló, 620. forduló, Chardonnay összes nyilvános fordulója
Fordulóm kinézete legyen.
Kövesd a Túlélők Földje levelezős szerepjátékot: érdekességek, friss információk a Facebook oldalunkon! http://www.facebook.com/tulelokfoldje

TÚLÉLŐK FÖLDJE

Betáplálva: 2016. júl. 5. 9h:14'
EZ A 1223. JÁTÉKHETED, 619. FORDULÓD
1224. játékheted kezdete: júl. 10.
A következő fordulódat azonnal betápláljuk, amint megkapjuk.
Ez a forduló 31 zsetonba került.
E-mail!
KALANDOZÓ: #4716
SZÁMLA : XXXX

CHARDONNAY KALANDJAI


1 nap telt el azóta, hogy letáboroztál a [449,20] koordinátán.
A táborozás 1. napján összefutsz Naomi Atlantinivel. Sheran kisebb avatárja. Tagja az Igaz Barátok Rendjének. Egy arany sárk.karperecet, egy arany sárkányköpenyt, egy arany sárkánynadrágot, egy arany sárkánysisakot, egy arany sárkányvállapot, egy árnyékpáncélt, egy behemót amulettet, egy bozontfonatot, egy csodálatos nyakláncot, egy dr'thanox gyűrűt, egy drag'kór fülkarikát, egy drakolder gyűrűt, egy drakolder kesztyűt, egy értépő sarkantyút, egy Harcosok érmét, egy Istenek Talizmánját, egy játékmesteri palástot, egy kyorg övcsatot, egy lajstrom medált, egy Luthius karkötőjét, egy Notermanthi amulettet, egy og'lhobn fülbevalót, egy örökkéval.smaragdját, egy ősi kígyóbőr övet, egy ősmágus fülbevalóját, egy q. demoralizátort, egy q. pusztító éremet, egy q. végbélnyúlványt, egy quwarg ékkövet, egy quwarg nyakpántot, egy réztornyot, egy ryuku hüvelykgyűrűt, egy ryuku kalózkendőt, egy ryuku ökölgyolcsot, egy szerencse gyűrűjét, egy tanítvány övet, egy Teremtő koronáját, egy törpe bakancsot, egy tradicionális övet, egy troglodita gyűrűt, egy varkaudarölő éremet, egy virág szimbólumot és egy Zu'lit fülkarikáját visel. Fegyverzetét egy ryuku káoszhívő trófea, egy Moi Ro Fa trófea és egy álomosztó őrszellem trófea színesíti. Jelet látsz a ruhájára festve: egybeolvadó szent szimbólumok. Jobb kezében egy lovagi kardot, bal kezében egy sárkánypengét tart. Lőfegyvere egy vas dobónyíl. Egy hoarián sárkánybébi a hátasa. Málhásállata egy mutáns hegyitroll. {legmagasabb egyéb szakértelme: teológia (580).} Nem tudod elképzelni, hogyan lehetséges, de lát téged. Auráját érzékelve máris tudod, semleges jellemű a hitvány! Így szólsz: " Nem vagyok friss porszem, rég volt már, hogy újjászülettem." A mágiaelméletről beszélgettek. Kiderül, hogy mindketten jártasak vagytok az őstaumaturgia tudományában. Alkalmi mestered tudása messze a tiéd fölött áll, ezért nem habozol kihasználni a kínálkozó alkalmat, hogy feltegyél néhány kérdést, ami régóta foglalkoztat. Mentorod felbátorodik, és mágiatörténeti kiselőadást tart neked. Tudása észrevehetően gyarapodott. Üdvözlitek egymást, mint két régi jóbarát. Rövid trécselés után folytatod utadat.
Táborozásod egyik napján felkeresett az Aukciós Ház ügynöke. Átvette a felajánlott 13 szent jogart (1400 arany kikiáltási áron). A felajánlási költség tételenként 100 arany. Átveszed a sikeresen eladott 1 Goachan pipája (eladási ár: 2799 arany, ebből a kezelési költség: 279 arany) ellenértékét. Percekkel később is a különös találkozás hatása alatt állsz... de már nem vagy képes felidézni a részleteket.
Az 1. napon összefutsz egy ősz hajú, szürke szemű, rövid bajszú ember férfival. Egy arany sárkánynadrágot, egy arany sárkányvállapot, egy bozontfonatot, egy denevér szimbólumot, egy díszes fegyvertokot, egy Doemon kőkarkötőjét, egy drag'kór fülkarikát, egy drakolder gyűrűt, egy éjsötét rémcsizmát, egy Élet gyűrűjét, egy Erdauin gyűrűt, egy értépő sarkantyút, egy Fagyor övsálját, egy Ghudd'zilla kesztyűt, egy gron vállvédőt, egy Hantas karperecét, egy hősi övcsatot, egy hűbéresi gyűrűt, egy Istenek Talizmánját, egy jáde ékszert, egy játékmesteri palástot, egy kamikáze fejfedőt, egy Khór maszkját, egy kiképzői érdemérmet, egy kisebb napkorongot, egy kreiton palástot, egy Kyeli maszkját, egy lajstrom medált, egy lényegformázó gyűrűt, egy lordok övét, egy Luthius karkötőjét, egy mind. kristályát, egy moa nyakláncot, egy nemesi ruhadíszt, egy Notermanthi amulettet, egy Obarran köpenyét, egy og'lhobn fülbevalót, egy purifikátor övet, egy q. demoralizátort, egy q. pusztító éremet, egy q. végbélnyúlványt, egy quwarg ékkövet, egy quwarg nyakpántot, egy Rettegés Köpenyét, egy rizspapír-vértet, egy rogalhal csuklópántot, egy ryuku csataszoknyát, egy ryuku hüvelykgyűrűt, egy ryuku kalózkendőt, egy ryuku ökölgyolcsot, egy Sárkány Amulettjét, egy Szakamó fülgyűrűjét, egy teknős mágiapáncélt, egy Teremtő koronáját, egy tirik-hun medált, egy tőrvető vállszíjt, egy Toyaki csuklópántját, egy trix amulettet, egy trix harci totemet, egy troglodita gyűrűt, egy tűzhaj diadémet, egy varkaudar szimbólumot, egy Vlagyimir gyűrűjét és egy Zarknod fülbevalóját visel. Felszerelését egy kolonizátor trófea, egy füstherceg trófea és egy Obarraan trófea ékesíti. Jelet látsz a ruhájára festve: koponyák gyűrűjében fekete obszidián denevér. Övén 1 kalandozóskalp fityeg! Hátasa egy idomított hoarián sárkánybébi. Málhásállata egy mutáns hegyitroll. {legmagasabb egyéb szakértelme: taumaturgia (404).} Úgy látszik, a másik tökéletesen lát téged! Elég egy mentális pillantás aurájára: gonosz, mint Te.
Összeismerkedtek. Az ő neve Ilinir Doaron. Mentális kapcsolatot vesztek fel egymással. Azt mondod: " Már nem juttatunk minden új belépőnek 5 MAXTU-t, de a társaság továbbra is jó. Csatlakozz hozzánk!"
Az 1. napon ismét találkozol Naomi Atlantinivel. Legnagyobb megdöbbenésedre, jól lát téged! Auráját érzékelve máris tudod, semleges jellemű a hitvány! Odaveted: " Nem vagyok friss porszem, rég volt már, hogy újjászülettem." A mágiaelméletről beszélgettek. Kiderül, hogy mindketten jártasak vagytok az őstaumaturgia tudományában. Alkalmi mestered tudása messze a tiéd fölött áll, ezért nem habozol kihasználni a kínálkozó alkalmat, hogy feltegyél néhány kérdést, ami régóta foglalkoztat. Mentorod felbátorodik, és mágiatörténeti kiselőadást tart neked. Tudásod észrevehetően gyarapodott. Üdvözlitek egymást, aztán ki-ki folytatja a maga útját.
Kis Halál, amikor összefutottatok, adott neked egy papagájsípot (ld. enc.). Ez az idő nem múlt el esemény nélkül:
A legutóbbi forduló óta sok érdekes dolgot tanultál. Elmondták neked, milyen is a titánkolosszus (ld. enc.) és a Leah avatárja (ld. enc.). Most már tudod, hogy hogyan kell szerezni (készíteni) Tsutomu amulettjét (ld. enc.) és Zarknod fülbevalóját (ld. enc.). Sok hasznos dolgot tanulsz a krónikából, így aztán hatékonyabban cselekszel (+25 tvp ). Működik a moa tértorzítód, kapsz 10 tvp-t. (+10 tvp ). Az aranytermő erszény 82 aranyat termelt. A teremtés zsákja létrehozott 1 gyöngymangót. A teremtés zsákja létrehozott 1 ryuku tálat. Városi pihenésed alatt nem tudtál ellenállni a csábításnak, így meglátogattál egy szerencsejátékbarlangot. Vagy te vagy a világ legszerencsésebb embere, vagy csak nagyon értesz a kockához (esetleg mindkettő), mert ismét 12 arannyal gazdagabban távoztál.
A táborozás alatt próbáltál minél többet pihenni. Ennek köszönhetően visszanyerted erőd egy részét. (+496 életerő.) Minden varázserőd visszatért. (+3193 varázspont.) Időt cserélsz (+10 TVP, -5 VP). Mentális erőd regenerálódik. (+428 pszi pont.) Erőt merítesz a Közös Tudatból. (+10 tudatpont.) Már nem emlékszel rá, hogy pontosan mit álmodtál, de egy házméretű, teli rumosüveg biztosan szerepelt benne. Hitetlenkedve forgatod az üres üveget, de a címkén csak egyetlen szó áll. A közösre fordítva tutira így hangzik: RUM.
Sokat keresgéltél, hátha találsz egy leleplezett teriád fészket vagy búvóhelyet. Táborhelyedhez egészen közel találsz egyet!

Úgy ítéled meg, hogy nem árt egy fizikai pajzs II védekező rúna felrakása. A következő pillanatban már meg is idézted. Az ősi mágia oltalmazón körbeöleli testedet. Gyógyulsz (+2 életpont). Gyorsan felraksz egy védelem tűz ellen varázslatot. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Ellenfeled ujjai a levegőben táncolnak, ajkai hangtalanul mozognak. Varázsol! Aha, egy számodra ismeretlen védekező mágia... Ellenfeled elméje körül vékony asztrálháló fénylik fel egy pillanatra. Távolról őstűz varázslatot lősz a másikra. 64 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Tudatodba égető fájdalom mar! (-100 életerő.) Egy izomernyesztés varázslattal köszöntöd a másikat. A lény immúnis erre a varázslatra! Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Tudatodba égető fájdalom mar! (-70 életerő.) Mélyen koncentrálva, ellenfeled megidéz egy manarobbantás varázslatot, majd rád küldi. 309 életpontot vesztettél. Vas dobónyilat küldesz ellenfeled felé. Elrepül 12 vas dobónyíl. Több lövedéked átfúrja a leleplezett teriád jobb karját. (12 támadással 987 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi segítségedre siet és megtámadja ellenfeled. (33 életpontot sebezve.) Ellenfeled nagy erővel hozzád vág néhány teriád tőrt. Sajnos nincs időd félreugrani előlük. 219 életpontot vesztettél. Fegyvert váltasz: előkapod a Kudral ostorát. Megmarkolva a Kudral ostorát a másikra ugrasz. Használod a Belső időt. Kudral ostorával többször kegyetlenül megütöd a leleplezett teriád torz fejét. (9 támadással 1322 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+265 életerő). A hoarián sárkánybébi megmarja ellenfeledet. (9 életpontot sebezve.) Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre hangcsapás varázslatot lősz. A lény immúnis erre a varázslatra! A varázslat létrejöttekor tudatodba égető fájdalom hasít. (-145 életerő.) Sárkánypengével néhányszor megcsapod a leleplezett teriád torz fejét. (10 támadással 1041 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+209 életerő). A hoarián sárkánybébi segítségedre siet és megtámadja ellenfeled. (34 életpontot sebezve.) Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy tűzkéz varázslatot. 52 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). A varázslat létrejöttekor tudatodba égető fájdalom hasít. (-70 életerő.) Váratlanul egy szellempárduc jelenik meg melletted, és karmaival az ellenfelet kezdi csépelni. (33 sebzést okozott.) A pestisaura 5 ép-t sebez. A leleplezett teriád hosszú farkával rávág a bokádra és a térdedre. (4 támadástól 284 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +57 ÉP.)
Kudral ostorával néhányszor megcsapod a leleplezett teriád testét. (3 támadással 475 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+96 életerő). A hoarián sárkánybébi támad, irdatlan darabot szakítva ki fogaival ellenségedből. (2 életpontot sebezve.) Sárkánypengével épp hogy eltalálod a leleplezett teriád bal oldalát. (1 támadással 110 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+23 életerő). A hoarián sárkánybébi is bekapcsolódik a harcba. (1 életpontot sebezve.) Mélyen koncentrálva, megidézel egy tűzkéz varázslatot, majd ellenfeledre küldöd. 68 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). A varázslat létrejöttekor tudatodba égető fájdalom hasít. (-70 életerő.) Hirtelen elősuhan a hátad mögül egy szellempárduc, és karmaival az ellenfélnek esik. (47 sebzést okozott.) Pestisaurád működik (4 ép-t sebezve). A leleplezett teriád hosszú farkával rávág a bokádra és a térdedre. (4 támadástól 230 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +46 ÉP.) Az ütés kábító erejű. 184 életpontot vesztettél. A szörny hatalmas detonáció közepette darabokra robban (-299 életerő). A szörny még egy utolsó halálüvöltést hallat, majd eldől.
Gyorsan ellátod a sebeidet: +30 életerő. Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 12 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Alaposan átvizsgálod a tetemet. Érdemes volt keresni: kincsre bukkansz! A zsákmány 1 teriád tőr [teriád tőr ládikóba-> (447,18)-> 50 arany, -2 ÉP] és 1 mérg. teriád tőr [mérg. teriád tőr ládikóba-> (447,18)-> 65 arany, -2 ÉP]. Felhasználva a lovagi kardot, szereztél 3 teriád férget. 54 725 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 4287, sebződés: 1984, gyógyulás: 712, összesen: -1272 ÉP}

(Önanalízis: +37% szörnyismeret.) [7 pontot használtál fel, van még 792. Kapsz 11 VP-t.]

* 1. KP: vv 71 247 120 elmormolod a 71. varázslatot a 247. varázslatot a 120. varázslatot
Szupersebesen mormolsz. Újabb lehetőségek nyílnak meg előtted szürkeállományod kihasználására. [-20 pszi pont.] Erőd TF-elődött. [2 pontot használtál fel, van még 790. Kapsz 3 VP-t.]
Beizzik a turbómágia. Érzed, ahogy egyre erősebben buzog az Elméd Dominanciája. [-20 pszi pont.] Erőd TF-elődött. [2 pontot használtál fel, van még 788. Kapsz 3 VP-t.]
Beizzik a turbómágia. Iszonyatosan erős mentális pajzs feszül védelmezőn az elméd köré. [-15 pszi pont.] Erőd TF-elődött. [2 pontot használtál fel, van még 786. Kapsz 3 VP-t.]

* 2. KP: vv 19 363 171 elmormolod a 19. varázslatot a 363. varázslatot a 171. varázslatot
Gyorsvarázsolsz! Kitartásod, fáradtságtűrésed megnövekedett! [-10 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Erőd TF-elődött. [2 pontot használtál fel, van még 784. Kapsz 3 VP-t.]
Fürgén varázsolsz! Mostantól nem lesz szükséged anyagi komponensre a védekező varázslataidhoz. A rúna felhúzása fájdalommal is jár. (-33 max. életerő következő táborozásod végéig.) [-33 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Erőd TF-elődött. [16 pontot használtál fel, van még 768. Kapsz 25 VP-t.]
Gyorsvarázsolsz! Hirtelen sokkal jobban kezdesz látni! [-8 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Erőd TF-elődött. [0 pontot használtál fel, van még 768.]

* 3. KP: vv 224 182 243 elmormolod a 224. varázslatot a 182. varázslatot a 243. varázslatot
Gyorsvarázsolsz! Munkád gyümölcsözni fog! [-20 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Erőd TF-elődött. [0 pontot használtál fel, van még 768.]
Gyorsvarázsolsz! Zöldes fényű erőtér kezd körülötted vibrálni. [-20 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Erőd TF-elődött. [2 pontot használtál fel, van még 766. Kapsz 3 VP-t.]
Gyorsvarázsolsz! Bemetszést végzel az idő szövetén, az idő folyása rövid időre lelassul (kaptál 30 TVP-t). [-35 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Erőd TF-elődött. [5 pontot használtál fel, van még 791. Kapsz 8 VP-t.]

* 4. KP: vv 28 53 147 elmormolod a 28. varázslatot az 53. varázslatot a 147. varázslatot
Beizzik a turbómágia. Izmaid megnőnek, megdagadnak (+23 erő). [-10 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Erőd TF-elődött. [2 pontot használtál fel, van még 789. Kapsz 3 VP-t.]
Hihetetlen sebességgel varázsolsz. Csapásaid erősebbek lesznek! (+19 sebzés támadásonként.) [-24 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Erőd TF-elődött. [2 pontot használtál fel, van még 787. Kapsz 3 VP-t.]
Fürgén varázsolsz! Csillogó energiafelhő jelzi, hogy képes vagy a mágikus teremtmények megsebzésére. [-18 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Erőd TF-elődött. [0 pontot használtál fel, van még 787.]

* 5. KP: vv 209 210 161 elmormolod a 209. varázslatot a 210. varázslatot a 161. varázslatot
Beizzik a turbómágia. Felkészülsz a vadászatra. [-40 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Erőd TF-elődött. [2 pontot használtál fel, van még 785. Kapsz 3 VP-t.]
Gyorsvarázsolsz! [-40 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Erőd TF-elődött. [2 pontot használtál fel, van még 783. Kapsz 3 VP-t.]
Hihetetlen sebességgel varázsolsz. Következő fordulódban varázsenergiát nyersz ki. [-35 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Erőd TF-elődött. [2 pontot használtál fel, van még 781. Kapsz 3 VP-t.]

* 6. KP: hh 745 841 916 használod a 745. tárgyat a 841. tárgyat a 916. tárgyat
Használod a bo'adhun idolt. A varázslat működésbe lép, láthatatlanul védelmezve testedet. Erőd TF-elődött. [1 pontot használtál fel, van még 780. Kapsz 1 VP-t.]
Használod a varkaudar csészét. Szerencsésebb lettél 1 körre (+4 szerencse következő táborozásod végéig.) Erőd TF-elődött. [1 pontot használtál fel, van még 779. Kapsz 1 VP-t.]
Használod a drachmor kristályt. Kékes fény vonja be bőröd. Erőd TF-elődött. [1 pontot használtál fel, van még 778. Kapsz 1 VP-t.]

* 7. KP: hh 1099 1101 1546 használod az 1099. tárgyat az 1101. tárgyat az 1546. tárgyat
Használod a brakkarát. Lelked megacélosodik. Erőd TF-elődött. [1 pontot használtál fel, van még 777. Kapsz 1 VP-t.]
Használod a Niagren pálcáját. Leheletvékony mágikus aura jelenik meg a tárgyaid körül. Erőd TF-elődött. [1 pontot használtál fel, van még 776. Kapsz 1 VP-t.]
Teremtesz egy adag varkaudar pálinkát a varázskorsóba, majd felhajtod a mágikusan létrehozott löttyöt. Megborzongsz az alkohol hatásától. (+4 támadás, -8 védekezés - a kör végéig.) [2 pontot használtál fel, van még 774. Kapsz 3 VP-t.]

* 8. KP: hh 1154 1253 1419 használod az 1154. tárgyat az 1253. tárgyat az 1419. tárgyat
Kinyomod a tubusból a ryuku védőfolyadékot, és szétkenegeted tárgyaid között. Az értékesebbekre több jut, másikakra kevesebb. A jószagú folyadék által képzett réteg még akkor is ott tündököl tárgyaid felszínén, amikor visszarakosgatod őket a táskádba. [5 pontot használtál fel, van még 769. Kapsz 8 VP-t.]
Az orrod alá dugod, és belélegzed a csillezsályalevélből áradó kellemes illataromát. Egy rövid időre teljesen el is bódulsz tőle. (Hatása a kör végéig maradandó: +14 szerencse.) [6 pontot használtál fel, van még 763. Kapsz 9 VP-t.]
Előkeresed zsákodból a rumos flaskát, és beleszagolsz. Valahogy rögtön elmegy a kedved tőle, de aztán megembereled magad, és hátrahajítod az egészet. Egy hosszú percig csak csuklani, meg hápogni tudsz tőle, megszólalni nem. [2 pontot használtál fel, van még 761. Kapsz 3 VP-t.]

* 9. KP: kf 441 987 0 kézbeveszed/felveszed a 441. tárgyat a 987. tárggyal
Leveszed a mahagóni köpenyt, majd felöltöd a láthatatlan köpenyt. Láthatatlanná váltál. [-7 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Erőd TF-elődött. [0 pontot használtál fel, van még 761.]
Leveszed a láthatatlan köpenyt, majd felöltöd a mahagóni köpenyt. [0 pontot használtál fel, van még 761.]

* 10. KP: vv 88 138 63 elmormolod a 88. varázslatot a 138. varázslatot a 63. varázslatot
Sajnos nincs a birtokodban valamilyen komponens, ami feltétlenül szükséges lenne a varázslat elmondásához (1 szopókő). [0 pontot használtál fel, van még 761.]
Hihetetlen sebességgel varázsolsz. Lépteid könnyűvé, légiessé válnak. [-15 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Erőd TF-elődött. [2 pontot használtál fel, van még 759. Kapsz 3 VP-t.]
Sajnos nincs a birtokodban valamilyen komponens, ami feltétlenül szükséges lenne a varázslat elmondásához (1 tükör). [0 pontot használtál fel, van még 759.]

bpk 10 bef. parancs kivétele: 10
V 181 449 20 parancs törölve. [0 pontot használtál fel, van még 759.]
(Feltételes gyógyítás:) Egy végső mozdulattal előhívod az isteni gyógyítás varázslatot! [-4 TVP] Sebeid gyógyulnak (+750 életerő). [-60 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Erőd TF-elődött. [4 pontot használtál fel, van még 755. Kapsz 6 VP-t.]

kb 2 30 kiveszel a bankból a 2. tárgyat (30 darabot)
Kiveszel a bank széfjéből 30 kaját. [0 pontot használtál fel, van még 755.]

be 745 8 bemész a 745. épületbe
Belépsz a ryukuk olimpiai arénájába. A tömeggel teli tribünök, az ütemes buzdítás, és a vívótérben zajló ádáz csata hamar felpezsdítenek. A legszívesebben már te is ott harcolnál, csak hogy megmutasd a ryuku csőcseléknek, hogyan vív egy igazi, Ghalláról érkezett hősszerzet. Yudangi szerencsére a közelben van, intesz neki, hogy megérkeztél, harcra fel.
- 8 ellenfelet vállalni, bátor lenni - mondja a ferdeszemű, majd int, hogy kövesd. Hamar meg is érkeztek egy kisebb öltözőbe. - Gong jelezni, te következni - mondja még kísérőd, majd magadra hagy.
Szíved tombol, miközben várakozol, a percek ólomlassúsággal telnek. Ezután nem is kell sokáig várnod, megszólal a gong, és indulhatsz a csatába...
A nézőtér őrjöng, új hős (vagy húscafat) érkezett a kedvenc arénájukba. A kiabálástól részegen a magasba emeled a kezed, s nem is marad el jutalmad, a lelátóról a halálbaindulóknak kijáró üdvrivalgással köszöntenek. Rendben, már csak az ellenfél hiányzik. Nyitják is a kiskaput a túloldalon, te pedig elborzadva figyeled, mi lép ki rajta: egy kajmánevő gargantua! {védettsége: 71 szúró, 121 vágó, 71 ütő ellen.}

Megfontoltan felméred a helyzeted, majd elmormolsz egy fizikai pajzs II varázslatot. Az ősi mágia oltalmazón körbeöleli testedet. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy őstűz varázslatot. 38 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy izomernyesztés varázslatot. Ellenfeled elernyed. Gyógyulsz (+2 életpont). Vas dobónyilat küldesz ellenfeled felé. Elrepül 12 vas dobónyíl. A szörny csak fúj egyet, eltérítve támadást. Ellenfeled ragasztót köp! Kecsesen félreugrasz. Elszántan a másikra ugrasz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Lovagi karddal hatalmas csapásokat adva felmetszed a kajmánevő gargantua testét. (12 támadással 1965 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+394 életerő). Sárkánypengével megvagdalod a kajmánevő gargantua testét. (10 támadással 848 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+170 életerő). Egy tűzkéz varázslattal köszöntöd a másikat. 31 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Mg'thorath kövének szellempárduca ellenfeledre ront. (42 sebzést okozott.) Pestisaurád 5 sebzést okoz. Egy gyenge harapást kapsz a jobb válladba. (1 támadástól 176 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +36 ÉP.) Lovagi karddal kegyetlenül összevagdalod a kajmánevő gargantua nyakát. (10 támadással 1605 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+322 életerő). Sárkánypengével kissé megkarcolod a kajmánevő gargantua testét. (1 támadással 92 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+19 életerő). Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy tűzkéz. 37 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Mg'thorath kövének szellempárduca ellenfeledre ront. (30 sebzést okozott.) A pestisaura 16 ép-t sebez. A kajmánevő gargantua belemar bal oldaladba, de jó reflexeidnek köszönhetően csak gyenge sebet ejt. (1 támadástól 177 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +36 ÉP.) A kajmánevő gargantua még megpróbál elszaladni, de két-három lépés után összeesik, és nem mozdul többet.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 12 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a lovagi kardot, szereztél 1 kajmánhúst. [kajmánhús ->eldobod] 57 566 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 4709, sebződés: 353, gyógyulás: 991, összesen: +638 ÉP}


Mire valamelyest magadhoz térsz, máris itt az újabb ellenfél, egy rézfogú kalmár! {max. életpontja: 5131-6130.}

Úgy ítéled meg, hogy nem árt egy fizikai pajzs II védekező rúna felrakása. A következő pillanatban már meg is idézted. Az ősi mágia oltalmazón körbeöleli testedet. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy őstűz. A lény immúnis erre a varázslatra! A szilánk működik (+2 életpont). Mormolsz, majd ujjaidból kirepül egy izomernyesztés varázslat. Ellenfeled elernyed. A szilánk működik (+2 életpont). Ellenfeled követ hajít feléd. Eltrafált a lövedék. (412 életpontot vesztettél.) Megmarkolva a lovagi kardot a másikra rohansz. Használod a Belső időt. Lovagi karddal párszor kilyukasztod a rézfogú kalmár pikkelyes testét. (12 támadással 2405 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+482 életerő). Sárkánypengével végigvagdosod a rézfogú kalmár nyakát. (10 támadással 1059 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+212 életerő). Mormolsz, majd ujjaidból kirepül egy tűzkéz varázslat. 59 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Hirtelen elősuhan a hátad mögül egy szellempárduc, és karmaival az ellenfélnek esik. (34 sebzést okozott.) A pestisaura 19 ép-t sebez. A rézfogú kalmár meglegyinti a csápjával a nyakadat. (1 támadástól 165 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +33 ÉP.) Lovagi karddal többször mélyen végigmetszed a rézfogú kalmár egyik karját. (12 támadással 2419 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+484 életerő). Sárkánypengével kissé megkarcolgatod a rézfogú kalmár testét. (2 támadással 206 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+42 életerő). Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre tűzkéz varázslatot lősz. 65 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Hirtelen elősuhan a hátad mögül egy szellempárduc, és karmaival az ellenfélnek esik. (54 sebzést okozott.) Pestisaurád működik (11 ép-t sebezve). A szörny csápja feléd sújt, de Te fürgén félreugrasz. Csak súrol az ütés. (1 támadástól 180 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +36 ÉP.) A rézfogú kalmár összecsuklik, majd megpróbál feltápászkodni, de végleg elhagyja az ereje, és elterül. Megölted.
Felhasználva a lovagi kardot, szereztél 1 polip szívókát. [polip szívóka ládikóba-> (448,19)-> 2 arany, -2 ÉP] 54 573 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 6331, sebződés: 759, gyógyulás: 1303, összesen: +544 ÉP}


Nincs időd pihengetni, gyógyítgatni, máris itt a következő ellenfél egy holdkóros rozsomák képében! (ld. enc.) {támadása: 166.}

Néhány mozdulatot teszel, mormolsz, és a következő másodpercben már fizikai pajzs II vibrál körülötted. Az ősi mágia oltalmazón körbeöleli testedet. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Ellenfeledre őstűz varázslatot lősz. 156 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy izomernyesztés. Ellenfeled elernyed. A szilánk működik (+2 életpont). Mielőtt közelharcba bocsátkoznál, vas dobónyilat ragadva megsorozod ellenfeledet. Elrepül 12 vas dobónyíl. Alaposan megsorozod a holdkóros rozsomák bal oldalát. (12 támadással 993 életpontot sebezve.) Marokra fogva a lovagi kardot ellenfeledre ugrasz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Lovagi karddal kegyetlenül összevagdalod a holdkóros rozsomák testét. (12 támadással 2426 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+486 életerő). Sárkánypengével néhányszor megcsapod a holdkóros rozsomák kiálló metszőfogait. (10 támadással 1072 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+215 életerő). Üdvözlésképpen egy tűzkéz varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. 73 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Váratlanul egy szellempárduc jelenik meg melletted, és karmaival az ellenfelet kezdi csépelni. (43 sebzést okozott.) A pestisaura 8 ép-t sebez. A holdkóros rozsomák Neked esik, és mancsaival püfölni kezd. (2 támadástól 82 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +17 ÉP.) A szörny kitárja karjait, és megpróbál átölelni. Azonban te erősebbnek bizonyulsz - ellököd magadtól. Lovagi karddal megvagdalod a holdkóros rozsomák testét. (6 támadással 1197 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+240 életerő). Sárkánypengével épp hogy eltalálod a holdkóros rozsomák jobb vállát. (1 támadással 98 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+20 életerő). Mormolsz, majd ujjaidból kirepül egy tűzkéz varázslat. 72 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Mg'thorath kövének szellempárduca ellenfeledre ront. (37 sebzést okozott.) Ellenfeled 11 pontot sebződik a pestisaurától. A holdkóros rozsomák mancsai a bordázatod épségét veszélyeztetik! (2 támadástól 125 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +25 ÉP.) Megpróbál karjaival összeroppantani. Azonban te erősebbnek bizonyulsz - ellököd magadtól. A holdkóros rozsomák összeesik, és nem mozdul többé. Megölted!
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 12 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a lovagi kardot, szereztél 7 rozsomákszőrt. [rozsomákszőr ládikóba-> (448,19)-> 7 arany, -2 ÉP] 55 175 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 6186, sebződés: 209, gyógyulás: 1017, összesen: +808 ÉP}


Nincs időd pihengetni, gyógyítgatni, máris itt a következő ellenfél egy mélytengeri polip képében! A bőre még nedves! Hm... ezek szerint egy hatalmas medence rejlik a színfalak mögött. {max. életpontja: 6405-7404.}

Néhány mozdulatot teszel, mormolsz, és a következő másodpercben már fizikai pajzs II vibrál körülötted. Az ősi mágia oltalmazón körbeöleli testedet. Gyógyulsz (+2 életpont). Néhány mozdulatot teszel, mormolsz, és a következő másodpercben már ongóliant tombolás vibrál körülötted. Öregedtél 2 évet. A szilánk működik (+2 életpont). Egy őstűz varázslatot dobsz ellenfeledre. 152 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Mormolsz, majd ujjaidból kirepül egy izomernyesztés varázslat. Ellenfeled elernyed. A szilánk működik (+2 életpont). Vas dobónyilat markolva becélzod a mozgó célpontot. Elrepül 13 vas dobónyíl. Alaposan megsorozod a mélytengeri polip nyálkás tömegét. (13 támadással 1108 életpontot sebezve.) A szörny rád mered, majd a félelem sugarait lövi feléd. Mentális barikád mögé bújva, ellenállsz a félelem-sugaraknak. Megmarkolva a lovagi kardot ellenfeledre támadsz. Használod a Belső időt. Lovagi karddal többször mélyen végigmetszed a mélytengeri polip fejét. (13 támadással 2409 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+290 életerő). Sárkánypengével végigvagdosod a mélytengeri polip testét. (11 támadással 988 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+1 életerő). Egy tűzkéz varázslatot dobsz ellenfeledre. 66 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Mg'thorath kövének szellempárduca is beszáll a küzdelembe. (54 sebzést okozott az ellenfélnek.) Pestisaurád működik (7 ép-t sebezve). Csápjával megérint a mélytengeri polip. (1 támadástól 41 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +9 ÉP.) A mélytengeri polip csápjával megpöccinti a válladat. (1 támadástól 38 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +8 ÉP.) Borzasztó hideg hatol a csontjaidba (-1 erő forduló végéig). A mélytengeri polip csápja eltalálja a bokádat. (1 támadástól 45 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +9 ÉP.) A mélytengeri polip csápjával megpöccinti a válladat. (1 támadástól 49 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +10 ÉP.) A mélytengeri polip csápja eltalálja a bokádat. (1 támadástól 38 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +8 ÉP.) Lovagi karddal irtózatos ütéseket osztva több helyen felvágod a mélytengeri polip testét. (13 támadással 2419 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+164 életerő). Sárkánypengével kissé megkarcolgatod a mélytengeri polip testét. (2 támadással 188 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+1 életerő). Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre tűzkéz varázslatot lősz. 64 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Mg'thorath kövének szellempárduca is beszáll a küzdelembe. (54 sebzést okozott az ellenfélnek.) Pestisaurád működik (10 ép-t sebezve). A mélytengeri polip meglegyinti a csápjával a nyakadat. (1 támadástól 41 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +9 ÉP.) A mélytengeri polip meglegyinti a csápjával a nyakadat. (1 támadástól 41 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +9 ÉP.) Hideg markol a szívedbe (-1 erő forduló végéig). A szörny csápja feléd sújt, de Te fürgén félreugrasz. Csak súrol az ütés. (1 támadástól 47 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +10 ÉP.) A mélytengeri polip csápjával megpöccinti a válladat. (1 támadástól 49 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +10 ÉP.) Csápjával megérint a mélytengeri polip. (1 támadástól 63 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +13 ÉP.)
A mélytengeri polip most már meggondolná a harcot, de egy kicsit elkésett. Megölted!
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 13 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a lovagi kardot, szereztél 1 polip szívókát. [polip szívóka ládikóba-> (448,19)-> 2 arany, -2 ÉP] 73 308 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 7519, sebződés: 454, gyógyulás: 567, összesen: +113 ÉP}


Nincs időd pihengetni, gyógyítgatni, máris itt a következő ellenfél egy gigantoszaurusz képében! {max. életpontja: 6413-7402.}

Nem árt valamilyen védekező mágiát alkalmazni: fizikai pajzs II létrehozásához szükséges szavakat mormolsz. Az ősi mágia oltalmazón körbeöleli testedet. Gyógyulsz (+2 életpont). Egy őstűz varázslatot dobsz ellenfeledre. 126 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy izomernyesztés. A támadás sajnos hatástalan volt. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Mielőtt közelharcba bocsátkoznál, vas dobónyilat ragadva megsorozod ellenfeledet. Elrepül 12 vas dobónyíl. Pár lövedéked átjárja a gigantoszaurusz nyakát. (12 támadással 986 életpontot sebezve.) Vad csatakiáltással, felemelve a lovagi kardot a másikra rohansz. Használod a Belső időt. Lovagi karddal párszor kilyukasztod a gigantoszaurusz vastag bőrét. (12 támadással 2490 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+179 életerő). Sárkánypengével néhányszor megcsapod a gigantoszaurusz vastag oszloplábát. (10 támadással 1046 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+1 életerő). Távolról tűzkéz varázslatot lősz a másikra. 73 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Hirtelen elősuhan a hátad mögül egy szellempárduc, és karmaival az ellenfélnek esik. (38 sebzést okozott.) Pestisaurád működik (8 ép-t sebezve). Siralmas támadást intéz farkával a gigantoszaurusz, épp csak megsuhint. (1 támadástól 275 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +55 ÉP.) A gigantoszaurusz beléd rúg patájával. (1 támadástól 295 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +59 ÉP.) A szörny megtipor. 160 életpontot vesztettél. Lovagi karddal irtózatos ütéseket osztva több helyen felvágod a gigantoszaurusz jobb oldalát. (12 támadással 2384 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+477 életerő). Sárkánypengével súrolod a gigantoszaurusz bal első lábát. (1 támadással 99 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+20 életerő). Mormolsz, majd ujjaidból kirepül egy tűzkéz varázslat. 65 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Mg'thorath kövének szellempárduca is beszáll a küzdelembe. (41 sebzést okozott az ellenfélnek.) A pestisaura 17 ép-t sebez. Nagyot húz a gigantoszaurusz farka a lábadra! (1 támadástól 281 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +57 ÉP.) Patájával a gigantoszaurusz kissé megtaszít. (1 támadástól 271 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +55 ÉP.) A lény összetapos! 141 életpontot vesztettél. Véres nyál csordul ki a gigantoszaurusz száján, majd halk hörgéssel a porba hull.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 12 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a lovagi kardot, szereztél 1 dinó szarut. 71 417 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 7373, sebződés: 1423, gyógyulás: 917, összesen: -506 ÉP}


Következő ellenfeled, egy mélytengeri polip, már rád is veti magát. Még csöpög róla a víz... pár perccel ezelőtt még egy jókora medencében fürödhetett a színfalak mögött. {egyik sebzési módja: 1x 11d16+50.}

Nem árt az elővigyázatosság! Egy fizikai pajzs II varázslattal készülsz a csatára. Az ősi mágia oltalmazón körbeöleli testedet. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Nem árt az elővigyázatosság! Egy ongóliant tombolás varázslattal készülsz a csatára. Öregedtél 2 évet. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Egy őstűz varázslattal köszöntöd a másikat. 70 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy izomernyesztés varázslatot. Ellenfeled elernyed. Gyógyulsz (+2 életpont). Vas dobónyilat markolva becélzod a mozgó célpontot. Elrepül 13 vas dobónyíl. Alaposan megsorozod a mélytengeri polip testét. (13 támadással 1116 életpontot sebezve.) A szörny rád mered, majd a félelem sugarait lövi feléd. Fölényesen, tudomást sem veszel a próbálkozásáról. Megmarkolva a lovagi kardot ellenfeledre támadsz. Használod a Belső időt. Lovagi karddal többször mélyen végigmetszed a mélytengeri polip nyálkás tömegét. (13 támadással 2482 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+497 életerő). Sárkánypengével néhányszor megcsapod a mélytengeri polip nyálkás tömegét. (11 támadással 965 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+186 életerő). Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy tűzkéz. 60 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). A sok gyakorlás növelte tudásodat (+1 taumaturgia). Varázsenergiád fejlődik. (+6 max. varázspont.) Egy szellempárduc harcol az oldaladon! (35 sebzést okozott az ellenfélnek.) Ellenfeled 10 pontot sebződik a pestisaurától. A szörny csápja feléd sújt, de Te fürgén félreugrasz. Csak súrol az ütés. (1 támadástól 60 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +12 ÉP.) A mélytengeri polip csápjával megpöccinti a válladat. (1 támadástól 62 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +13 ÉP.) Borzasztó hideg hatol a csontjaidba (-1 erő forduló végéig). A mélytengeri polip csápjával megpöccinti a válladat. (1 támadástól 52 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +11 ÉP.) A szörny csápja feléd sújt, de Te fürgén félreugrasz. Csak súrol az ütés. (1 támadástól 49 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +10 ÉP.) A szörny csápja feléd sújt, de Te fürgén félreugrasz. Csak súrol az ütés. (1 támadástól 22 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +5 ÉP.) Lovagi karddal kegyetlenül összevagdalod a mélytengeri polip testét. (13 támadással 2393 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+192 életerő). Sárkánypengével néhányszor megkarcolod a mélytengeri polip nyálkás tömegét. (3 támadással 279 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+1 életerő). Távolról tűzkéz varázslatot lősz a másikra. 70 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Egy szellempárduc harcol az oldaladon! (54 sebzést okozott az ellenfélnek.) Pestisaurád 17 sebzést okoz. Csápjával megérint a mélytengeri polip. (1 támadástól 45 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +9 ÉP.) A mélytengeri polip csápja eltalálja a bokádat. (1 támadástól 49 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +10 ÉP.) Jeges érzés járja át tested (-1 erő forduló végéig). A szörny csápja feléd sújt, de Te fürgén félreugrasz. Csak súrol az ütés. (1 támadástól 32 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +7 ÉP.) A mélytengeri polip csápjával megpöccinti a válladat. (1 támadástól 49 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +10 ÉP.) A csípéssel együtt bénító mérget is kaptál. (-7 támadás.) Csápjával megérint a mélytengeri polip. (1 támadástól 41 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +9 ÉP.)
A mélytengeri polip még megpróbál elszaladni, de két-három lépés után összeesik, és nem mozdul többet.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 12 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a lovagi kardot, szereztél 1 polip szívókát. [polip szívóka ládikóba-> (448,19)-> 2 arany, -2 ÉP] 73 308 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). (Varázsolsz:) Gyorsan semlegesíted a mérget. Megújítod a méregsemlegesítés varázslatot. [-10 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 7551, sebződés: 463, gyógyulás: 990, összesen: +527 ÉP}


Mire valamelyest magadhoz térsz, máris itt az újabb ellenfél, egy ködsárkány!

Ki tudja, mire készül a másik - jobb az óvatosság! A biztonság kedvéért felraksz egy fizikai pajzs II varázst. Az ősi mágia oltalmazón körbeöleli testedet. A szilánk működik (+2 életpont). Gyorsan felraksz egy elektromos pajzs varázslatot. A szilánk működik (+2 életpont). Egy elnyelés rúnavarázst mormol el ellenfeled. Az elnyelés kiolt minden védekező varázslatot. Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy őstűz. 78 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Mormolsz, majd ujjaidból kirepül egy izomernyesztés varázslat. Ellenfeled elernyed. A szilánk működik (+2 életpont). Üdvözlésképpen egy ősi hurrikán varázslatot ereszt meg irányodba ellenfeled. 269 életpontot vesztettél. Ellenfeled néhány elegáns kézmozdulata után már süvít is feléd egy gömbvillám. Az Istenek Talizmánja semlegesíti a varázslatot. Mélyen koncentrálva, ellenfeled megidéz egy tűzgolyó varázslatot, majd rád küldi. 77 életpontot vesztettél. Vas dobónyilat markolva becélzod a mozgó célpontot. Elrepül 12 vas dobónyíl. A szörny csak fúj egyet, eltérítve támadást. A lény villámokat köp rád. Félrehajolsz, ezért csak kevésbé pörkölődsz meg. (97 életpontot vesztettél.) Félelmet nem ismerve a másikra rontasz. Használod a Belső időt. Lovagi karddal többször mélyen végigmetszed a ködsárkány bal hátsó lábát. (12 támadással 2384 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+477 életerő). Sárkánypengével néhányszor megcsapod a ködsárkány ködlő végtagjait. (10 támadással 1042 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+122 életerő). Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre tűzkéz varázslatot lősz. 61 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Mg'thorath kövének szellempárduca ellenfeledre ront. (56 sebzést okozott.) Pestisaurád működik (4 ép-t sebezve). A ködsárkány harapásai nyomán sebek nyílnak a lábadon és karodon. (3 támadástól 156 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +32 ÉP.) A ködsárkány hosszú farkával rávág a bokádra és a térdedre. (3 támadástól 74 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +15 ÉP.) Ellenfeled regenerálódik! Lovagi karddal irtózatos ütéseket osztva több helyen felvágod a ködsárkány testét. (12 támadással 2404 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+181 életerő). Sárkánypengével végigvagdosod a ködsárkány jobb első lábát. (9 támadással 935 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+1 életerő). Egy tűzkéz varázslatot dobsz ellenfeledre. 75 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Mg'thorath kövének szellempárduca ellenfeledre ront. (50 sebzést okozott.) A pestisaura 15 ép-t sebez. A szörny néhányszor beléd mar, főként az oldaladat és a mellkasodat részesítve előnyben. (3 támadástól 180 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +36 ÉP.) Farokcsapások csattannak a hasadon. (3 támadástól 94 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +19 ÉP.)
A ködsárkány még megpróbál elszaladni, de két-három lépés után összeesik, és nem mozdul többet.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 12 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Átvizsgálod a testet. A következő kincseket találtad: egy fűszertartó [fűszertartó ládikóba-> (448,19)-> 6 arany, -2 ÉP], egy Eldaran karkötője [Eldaran karkötője ládikóba-> (450,19)-> 50 arany, -2 ÉP] és egy aranygyűrű [aranygyűrű ládikóba-> (450,19)-> 12 arany, -2 ÉP]. Felhasználva a lovagi kardot, szereztél 6 sárkánypikkelyt. [sárkánypikkely ládikóba-> (448,19)-> nem kaptál semmit! -2 ÉP] 98 310 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 7104, sebződés: 955, gyógyulás: 899, összesen: -56 ÉP}


A szemközti kapu homályából most egy gigantoszaurusz nyargal elő, s máris újra harcolnod kell. {max. életpontja: 6413-7402.}

Nem árt az elővigyázatosság! Egy fizikai pajzs II varázslattal készülsz a csatára. Az ősi mágia oltalmazón körbeöleli testedet. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Ellenfeledre őstűz varázslatot lősz. 148 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre izomernyesztés varázslatot lősz. Ellenfeled elernyed. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Mielőtt közelharcba bocsátkoznál, vas dobónyilat ragadva megsorozod ellenfeledet. Elrepül 12 vas dobónyíl. Több lövedéked átfúrja a gigantoszaurusz vastag oszloplábát. (12 támadással 1007 életpontot sebezve.) Félelmet nem ismerve a másikra ugrasz. Használod a Belső időt. Lovagi karddal többször mélyen végigmetszed a gigantoszaurusz jobb vállát. (12 támadással 2382 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+214 életerő). Sárkánypengével végigvagdosod a gigantoszaurusz vastag oszloplábát. (10 támadással 1054 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+1 életerő). Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy tűzkéz. 65 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Hirtelen elősuhan a hátad mögül egy szellempárduc, és karmaival az ellenfélnek esik. (39 sebzést okozott.) Pestisaurád 19 sebzést okoz. Siralmas támadást intéz farkával a gigantoszaurusz, épp csak megsuhint. (1 támadástól 276 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +56 ÉP.) Lovagi karddal hatalmas csapásokat adva felmetszed a gigantoszaurusz jobb első lábát. (12 támadással 2391 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+217 életerő). Sárkánypengével épp hogy megvágod a gigantoszaurusz vastag bőrét. (1 támadással 101 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+1 életerő). Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy tűzkéz. 69 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Egy szellempárduc harcol az oldaladon! (33 sebzést okozott az ellenfélnek.) A pestisaura 14 ép-t sebez. A gigantoszaurusz farka ostorként csattan az arcodon! (1 támadástól 281 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +57 ÉP.) A gigantoszaurusz összecsuklik, majd megpróbál feltápászkodni, de végleg elhagyja az ereje, és elterül. Megölted.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 12 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a lovagi kardot, szereztél 1 dinó szarut. 71 417 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 7322, sebződés: 557, gyógyulás: 560, összesen: +3 ÉP}


- Kiérdemelni 3000 arany - mondja, majd a háta mögül előlép egy bájosan mosolygó ryuku hölgyemény, s két puszi kíséretében átadja nyereményed. Aztán ő eltűnik, Yudangi pedig újra megrázza a kezed: - Gratulálni, jönni máskor is!
Elképedten állsz ott. De hát ez nincs annyi arany, mint amennyi szokott lenni!
- Vezetőség utasítani... meghúzni nadrágszíj - közli Yudangi. - Nem tudni fizetni olyan sok neked!
Motyogsz valami olyasmit, hogy "Dornodon rogyassza meg", aztán végül átadod magad a tömeg végtelen éljenzésének (ez minden aranynál többet ér!), és peckesen kivonulsz az arénából. [85 pontot használtál fel, van még 670. Kapsz 136 VP-t.]

v 82 923 elmormolod a 82. varázslatot
Miközben a varázsigéket mormolod, kezeddel fura mozdulatokat teszel. A földből energia áramlik testedbe. Egy utolsó kézmozdulattal kisütöd a szörnyészlelés varázslatot! Elhatározod, hogy a következő szörnyet próbálod meg érzékelni a varázslat segítségével: bálnarák. [-20 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Erőd TF-elődött. [5 pontot használtál fel, van még 665. Kapsz 8 VP-t.]

m 4 4 5 mozogsz délre, délre, délnyugatra
[449,21] Még mindig a városban vagy. A tenger moraját teljesen elnyomja a sosem nyugvó, nyüzsgő-mozgó kikötő hangzavara. Egy feléd lopakodó alakot pillantasz meg a túl oldalon. Úgy gondolod, hogy a közeledő leleplezett teriád nem jelenthet komoly veszélyt. {egyik sebzési módja: 4x 8d30+50.} Ha a szörny harcolni akar, ám legyen. Majd megmutatod neki.

Hatalmadat demonstrálandó, mormolni kezdesz. Létrejött egy fizikai pajzs II. Az ősi mágia oltalmazón körbeöleli testedet. A szilánk működik (+2 életpont). Védekezésképp villámgyorsan felhúzol egy védelem tűz ellen varázst. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Ellenfeled varázstudó! Elmond magára egy számodra ismeretlen védekező varázslatot. Ellenfeled elméje körül vékony asztrálháló fénylik fel egy pillanatra. Egy őstűz varázslatot dobsz ellenfeledre. 114 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). A varázslat létrejöttekor tudatodba égető fájdalom hasít. (-100 életerő.) Távolról izomernyesztés varázslatot lősz a másikra. A lény immúnis erre a varázslatra! Gyógyulsz (+2 életpont). Tudatodba égető fájdalom mar! (-70 életerő.) Egy inst.szingularitás varázslatot dob rád a másik. A támadása szerencsére hatástalan volt. Mielőtt közelharcba bocsátkoznál, vas dobónyilat ragadva megsorozod ellenfeledet. Elrepül 12 vas dobónyíl. Lövedékeiddel perforálod a leleplezett teriád véres karját. (12 támadással 980 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi megmarja ellenfeledet. (5 életpontot sebezve.) Ellenfeled nagy erővel hozzád vág néhány teriád tőrt. Sajnos nincs időd félreugrani előlük. 442 életpontot vesztettél. Fegyvert váltasz: előkapod a Kudral ostorát. Vad csatakiáltással, felemelve a Kudral ostorát a másikra ugrasz. Használod a Belső időt. Kudral ostorával halálos csapásokat osztva péppé vered a leleplezett teriád testét. (9 támadással 1259 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+252 életerő). A hoarián sárkánybébi nagyot harap ellenfeledbe. (18 életpontot sebezve.) Sárkánypengével mély sebeket nyitva megvagdosod a leleplezett teriád testét. (10 támadással 1059 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+212 életerő). A hoarián sárkánybébi megmarja ellenfeledet. (24 életpontot sebezve.) Mélyen koncentrálva, megidézel egy tűzkéz varázslatot, majd ellenfeledre küldöd. 55 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Iszonyatos fejgörcseid támadnak a mana elszabadulásakor. (-70 életerő.) Egy szellempárduc harcol az oldaladon! (57 sebzést okozott az ellenfélnek.) Pestisaurád 11 sebzést okoz. A leleplezett teriád hosszú farkával rávág a bokádra és a térdedre. (4 támadástól 257 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +52 ÉP.) Kudral ostorával gyengén megütögeted a leleplezett teriád fejét. (2 támadással 280 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+57 életerő). A hoarián sárkánybébi segítségedre siet és megtámadja ellenfeled. (14 életpontot sebezve.) Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy hangcsapás varázslatot. A lény immúnis erre a varázslatra! Tudatodba égető fájdalom mar! (-145 életerő.) Sárkánypengével súrolod a leleplezett teriád bal karját. (1 támadással 101 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+21 életerő). A hoarián sárkánybébi roppant éles fogait rosszakaród végtagjaiba mélyeszti. (35 életpontot sebezve.) Mormolsz, majd ujjaidból kirepül egy tűzkéz varázslat. 61 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Tudatodba égető fájdalom mar! (-70 életerő.) Mg'thorath kövének szellempárduca ellenfeledre ront. (50 sebzést okozott.) Pestisaurád 12 sebzést okoz. A leleplezett teriád farka jobb karodra és kezedre csap le. (4 támadástól 247 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +50 ÉP.)
A lény irtózatos robbanással semmisül meg (-287 életerő). A leleplezett teriád összecsuklik, majd megpróbál feltápászkodni, de végleg elhagyja az ereje, és elterül. Megölted.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 12 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Átvizsgálod a testet. Úgy tűnik, alkalmasan betápoltál. Szerzeményed: 1 teriád tőr [teriád tőr ládikóba-> (447,18)-> 50 arany, -2 ÉP]. Felhasználva a lovagi kardot, szereztél 2 teriád férget. 52 120 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 4135, sebződés: 1690, gyógyulás: 660, összesen: -1030 ÉP}

Mindig van kedved kockázni, amikor alkalmat látsz rá, így most sem utasítod vissza a lehetőséget, amikor meglátsz egy kisebb csoportosulást, ahol pörögnek a kockák. A szerencse most sem hagyott el, nyertél 7 aranyat. Bekapsz pár falatot. (-1 kaja.) Van itt egy Fogadó a Mélabús Godzillához. (735. épület.).

(Továbbmész...) Gyomorkavaró érzés vesz erőt rajtad: a teleport varázslat befejezéseképp most visszarepít a kiinduló mezőre. Hushhh, elteleportálsz!
[452,28] Szűnni nem akar a zöld síkság. Szerencsédre hamar észreveszed a fűben feléd lopakodó valamit. Már majdnem megijedtél, de aztán felismered, hogy ez egy szőrös azuka. {egyik sebzési módja: 4x 9d20+1.} Felkészülsz, hogy minél jobban el tudd kalapálni az agresszort.

Védekezésképp villámgyorsan felhúzol egy fizikai pajzs II varázst. Az ősi mágia oltalmazón körbeöleli testedet. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Úgy ítéled meg, hogy nem árt egy tompítás védekező rúna felrakása. A következő pillanatban már meg is idézted. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy őstűz. 149 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Egy izomernyesztés varázslattal köszöntöd a másikat. Ellenfeled elernyed. A szilánk működik (+2 életpont). Vas dobónyilat markolva becélzod a mozgó célpontot. Elrepül 1 vas dobónyíl. Lövedéked átfúrja a szőrös azuka testét. (1 támadással 78 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi is bekapcsolódik a harcba. (52 életpontot sebezve.) Félelmet nem ismerve ellenfeledre rohansz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Lovagi karddal többször mélyen végigmetszed a szőrös azuka jobb első lábát. (12 támadással 2365 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+474 életerő). A hoarián sárkánybébi segítségedre siet és megtámadja ellenfeled. (6 életpontot sebezve.) Sárkánypengével megvagdalod a szőrös azuka nyakát. (5 támadással 524 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+105 életerő). A hoarián sárkánybébi is veled harcol. Elszántan harapdálja meg ellenfeledet. (36 életpontot sebezve.) Ellenfeledre tűzkéz varázslatot lősz. 62 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Hirtelen elősuhan a hátad mögül egy szellempárduc, és karmaival az ellenfélnek esik. (52 sebzést okozott.) A pestisaura 13 ép-t sebez. A szőrös azuka harapásai nyomán sebek nyílnak a lábadon és karodon. (3 támadástól 14 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +3 ÉP.) A másik elterül, rángatózik egy kicsit, majd csendben meghal.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 1 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 25 460 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Végeztél egy jó lénnyel. (+2 gonoszság.) Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 3337, sebződés: 14, gyógyulás: 596, összesen: +582 ÉP}

A ryuku kalózkendőnek köszönhetően messzire ellátsz. Amint a kukkert délre fordítod, megpillantasz egy Leah oltárt. Délnyugatra nézve látsz egy nagyobb phua-kúpot. Nyugatra egy rizsföld van. Jól kivehetőek a távolban.

(Továbbmész...) [451,29] Még mindig füves síkságon vagy. Megérezve a magas fűből érződő szagot, rájössz, hogy valami rád leselkedik. Úgy gondolod, hogy a közeledő shintar pásztor nem jelenthet komoly veszélyt. {támadása: 165.} Rögtön látod, hogy ez nem lesz békés találkozó. Felkészülsz az összecsapásra.

Ki tudja, mire készül a másik - jobb az óvatosság! A biztonság kedvéért felraksz egy fizikai pajzs II varázst. Az ősi mágia oltalmazón körbeöleli testedet. Gyógyulsz (+2 életpont). Hatalmadat demonstrálandó, mormolni kezdesz. Létrejött egy védelem tűz ellen. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Ellenfeled számodra ismeretlen védekező varázslattal készül a csatára. Távolról őstűz varázslatot lősz a másikra. 132 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Távolról izomernyesztés varázslatot lősz a másikra. Ellenfeled elernyed. Gyógyulsz (+2 életpont). Ellenfeled mormol, majd ujjaiból kirepül egy inst.szingularitás varázslat. Szörnyűség, egészség és IQ tulajdonságod közelebb került egymáshoz (-2 az elsőre, +2 a másodikra)! Vas dobónyilat hajítasz a másik védtelen testébe. Elrepül 12 vas dobónyíl. Alaposan megsorozod a shintar pásztor testét. (12 támadással 993 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi roppant éles fogait rosszakaród végtagjaiba mélyeszti. (25 életpontot sebezve.) Fegyvert váltasz: előkapod a Kudral ostorát. Félelmet nem ismerve ellenfeledre rohansz. Használod a Belső időt. Kudral ostorával párszor keményen megütöd a shintar pásztor fejét. (9 támadással 1341 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+269 életerő). A hoarián sárkánybébi is veled harcol. Elszántan harapdálja meg ellenfeledet. (26 életpontot sebezve.) Sárkánypengével néhányszor megcsapod a shintar pásztor testét. (10 támadással 1064 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+213 életerő). A hoarián sárkánybébi megcsócsálja ellenfeledet. (1 életpontot sebezve.) Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy tűzkéz varázslatot. 69 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Egy szellempárduc harcol az oldaladon! (52 sebzést okozott az ellenfélnek.) Ellenfeled 14 pontot sebződik a pestisaurától. Elhajolsz a shintar pásztor ütése elől, de a fejed tetejét így is horzsolja. (1 támadástól 166 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +34 ÉP.) Elporlad egy vámpírfog (a szörny a hited ellen intézett támadást). Kudral ostorával gyengén megütögeted a shintar pásztor apró testét. (2 támadással 299 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+60 életerő). A hoarián sárkánybébi megcsócsálja ellenfeledet. (52 életpontot sebezve.) Sárkánypengével megkarcolod a shintar pásztor testét. (1 támadással 114 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+23 életerő). A hoarián sárkánybébi segítségedre siet és megtámadja ellenfeled. (18 életpontot sebezve.) Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy tűzkéz. 72 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Mg'thorath kövének szellempárduca is beszáll a küzdelembe. (46 sebzést okozott az ellenfélnek.) Ellenfeled 7 pontot sebződik a pestisaurától. Elhajolsz a shintar pásztor ütése elől, de a fejed tetejét így is horzsolja. (1 támadástól 179 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +36 ÉP.) Elporlad egy vámpírfog (a szörny a hited ellen intézett támadást).
A másik elterül, rángatózik egy kicsit, majd csendben meghal.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 11 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 54 738 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). A sok gyakorlás növelte tudásodat (+1 teológia).
{Csatastatisztika; sebzés: 4325, sebződés: 345, gyógyulás: 651, összesen: +306 ÉP}

Ki nyitott szemmel jár, talál: esetedben egy nagyobb phua-kúpot.
(Feltételes kutatás:) Nagyon óvatosan körbejárod a phua-kúpot. Hamarosan rábukkansz a bejáratra, és mellette a találós kérdésre:

A ryuku kalózkendőnek köszönhetően messzire ellátsz. Amikor keletre nézel, észreveszel egy Leah oltárt. Délre nézve látsz egy Chara-din oltárt. Északra egy rizsföld van. Olyan élesen látod őket, mintha az orrod előtt lennének. [20 pontot használtál fel, van még 645. Kapsz 32 VP-t.]

vv 199 185 326 elmormolod a 199. varázslatot a 185. varázslatot a 326. varázslatot
Szupersebesen mormolsz. Kimondod a megfejtett szót, remélve, hogy helyes lesz. AAááhhhh! Zümmögve félrehúzódik a phua-kúp ajtaja. Kicsit furcsa szag leng körül, ahogy belépsz a phua-kúpba. A falakból halvány fény világít, fáklyára nincs szükség. Ujjuj, itt csatázni kell: egy massza néz veled farkasszemet. Méretei kolosszálisak, félelmet keltőek! {védettsége: 140 szúró, 94 vágó, 94 ütő ellen.}

Ki tudja, mire készül a másik - jobb az óvatosság! A biztonság kedvéért felraksz egy fizikai pajzs II varázst. Az ősi mágia oltalmazón körbeöleli testedet. Gyógyulsz (+2 életpont). Nem árt valamilyen védekező mágiát alkalmazni: védelem tűz ellen létrehozásához szükséges szavakat mormolsz. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Egy árnyak segítsége rúnavarázst mormol el ellenfeled. Mormolsz, majd ujjaidból kirepül egy őstűz varázslat. 72 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Egy izomernyesztés varázslattal köszöntöd a másikat. Sajnos nem hatott ellenfeledre. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Ellenfeled bo'adhun csapás varázslatot lő rád. 233 életpontot vesztettél. Vas dobónyilat küldesz ellenfeled felé. Elrepül 12 vas dobónyíl. Lövedékeiddel perforálod az óriásmassza testét. (12 támadással 990 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi megmarja ellenfeledet. (54 életpontot sebezve.) A szörny nagy levegőt vesz, majd elemi tüzed okád. Félrehajolsz, ezért csak kevésbé pörkölődsz meg. (103 életpontot vesztettél.) Vad csatakiáltással, felemelve a lovagi kardot a másikra ugrasz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Lovagi karddal többször mélyen végigmetszed az óriásmassza testét. (12 támadással 2428 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+486 életerő). A hoarián sárkánybébi megmarja ellenfeledet. (1 életpontot sebezve.) Sárkánypengével mély sebeket nyitva megvagdosod az óriásmassza testét. (10 támadással 1083 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+199 életerő). A hoarián sárkánybébi nagyot harap ellenfeledbe. (24 életpontot sebezve.) Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy tűzkéz varázslatot. 56 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Mg'thorath kövének szellempárduca ellenfeledre ront. (47 sebzést okozott.) Ellenfeled 10 pontot sebződik a pestisaurától. A szörny belemar a bal térdedbe. (1 támadástól 1 életpontot vesztesz.) Öregedtél 5 évet. Az óriásmassza ostorszerű nyelve véres csíkot hagy maga után bőrödön. (1 támadástól 6 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +2 ÉP.) A szörny a testedre tapasztja tojócsövét. Gyorsan félrelököd. Az óriásmassza szarvai súrolják a válladat. (1 támadástól 37 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +8 ÉP.) Az óriásmassza mancsával oldalba lök. (1 támadástól 7 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +2 ÉP.) Rádtapad, életnedvedre szomjasan! A vérszívástól még 53 életpontot vesztettél. Az óriásmassza nyelvét kilökve, kisebb sebet ejt jobb kezeden. (1 támadástól 3 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +1 ÉP.) A reverziós prizma visszafordítja a kronoöregedést (+6 TVP).
A lény irtózatos robbanással semmisül meg (-282 életerő). Az óriásmassza összecsuklik, majd megpróbál feltápászkodni, de végleg elhagyja az ereje, és elterül. Megölted.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 11 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a lovagi kardot, szereztél 2 acélpengőkét. [acélpengőke ládikóba-> (448,19)-> 6 arany, -2 ÉP] 86 625 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 4765, sebződés: 727, gyógyulás: 712, összesen: -15 ÉP}

Körbekémlelsz, a régmúlt idők kincsei után kutatva. Egy fantasztikus moa fogaskerék! Van itt még valami! Egy fantasztikus moa katalizátor! [moa katalizátor ládikóba-> (448,19)-> 40 arany, -2 ÉP] Elhagyod a phua-kúpot. [15 pontot használtál fel, van még 636. Kapsz 24 VP-t.]
[-28 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Erőd TF-elődött. Gyorsvarázsolsz! [-20 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Erőd TF-elődött. [2 pontot használtál fel, van még 634. Kapsz 3 VP-t.]
Beizzik a turbómágia. Gyomrod a varázslat hatására azonnal megtelik. Láthatóan szörnyeidnek is tele lett a pocija, jobbkedvűek is lettek tőle! [-70 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Erőd TF-elődött. [3 pontot használtál fel, van még 631. Kapsz 4 VP-t.]

v 84 798 elmormolod a 84. varázslatot
Varázsolni kezdesz. Ereidben a vér forrón lendül előre. Sikerült elmondanod a szörnyidézés varázslatot! Megidézel egy teriád varázslót! Szegény gyámoltalanul pislog, nem egészen érti, hogy hol van.
(Feltételes támadás:) Egy teriád varázsló! Ezt kerested. Nem tetszik a szörny képe. Úgy döntesz, kiplasztikázod egy kicsit.

Nem árt valamilyen védekező mágiát alkalmazni: fizikai pajzs II létrehozásához szükséges szavakat mormolsz. Az ősi mágia oltalmazón körbeöleli testedet. Gyógyulsz (+2 életpont). Hatalmadat demonstrálandó, mormolni kezdesz. Létrejött egy védelem tűz ellen. Gyógyulsz (+2 életpont). A mészárlásra kiszemelt áldozat számodra ismeretlen védekező varázst lök magára. Egy őstűz varázslatot dobsz ellenfeledre. A lény immúnis erre a varázslatra! Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Távolról izomernyesztés varázslatot lősz a másikra. A rezisztenciának köszönhetően a varázslat kudarcot vallott! Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Ellenfeled egy kézmozdulatot tesz, majd ellő egy ősi hurrikán varázslatot. 229 életpontot vesztettél. Üdvözlésképpen egy ősi hurrikán varázslatot ereszt meg irányodba ellenfeled. 284 életpontot vesztettél. Teli erőből vas dobónyilat dobsz az ellenfeledre. Elrepül 12 vas dobónyíl. Pár lövedéked átjárja a teriád varázsló testét. (12 támadással 792 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi támad, irdatlan darabot szakítva ki fogaival ellenségedből. (12 életpontot sebezve.) A lény elbűvölően rád mosolyog! Ellenállsz a gonosz bűbájnak! Félelmet nem ismerve ellenfeledre rontasz. Használod a Belső időt. Lovagi karddal hatalmas csapásokat adva felmetszed a teriád varázsló bal lábát. (12 támadással 1946 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+390 életerő). A hoarián sárkánybébi is veled harcol. Elszántan harapdálja meg ellenfeledet. (29 életpontot sebezve.) Sárkánypengével mély sebeket nyitva megvagdosod a teriád varázsló nyakát. (10 támadással 825 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+166 életerő). A hoarián sárkánybébi nagyot harap ellenfeledbe. (37 életpontot sebezve.) Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre tűzkéz varázslatot lősz. 64 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Hirtelen elősuhan a hátad mögül egy szellempárduc, és karmaival az ellenfélnek esik. (35 sebzést okozott.) A pestisaura 12 ép-t sebez. Ellenfeled őstűz varázslatot lő rád. 57 életpontot vesztettél. Üdvözlésképpen egy ősjég varázslatot ereszt meg irányodba ellenfeled. 267 életpontot vesztettél. Lovagi karddal épp hogy megvágod a teriád varázsló fejét. (1 támadással 164 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+33 életerő). A hoarián sárkánybébi roppant éles fogait rosszakaród végtagjaiba mélyeszti. (47 életpontot sebezve.) Sárkánypengével megkarcolod a teriád varázsló bal lábát. (1 támadással 86 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+18 életerő). A hoarián sárkánybébi megmarja ellenfeledet. (39 életpontot sebezve.) Ellenfeledre tűzkéz varázslatot lősz. A rezisztenciának köszönhetően a varázslat kudarcot vallott! A szilánk működik (+2 életpont). Hirtelen elősuhan a hátad mögül egy szellempárduc, és karmaival az ellenfélnek esik. (42 sebzést okozott.) A pestisaura 9 ép-t sebez. Ellenfeled támadó varázslatot alkalmaz: őstűz varázslatot lő rád. 126 életpontot vesztettél. Ellenfeled mormol, majd ujjaiból kirepül egy ősjég varázslat. 119 életpontot vesztettél.
A teriád varázsló szemében félelem villan, aztán lassan lehunyja, miközben lelke kitör testének fogságából.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 12 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a lovagi kardot, szereztél 5 teriád férget. (Ez idézett szörny volt, TP sajnos nem jár érte.) Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 4139, sebződés: 1082, gyógyulás: 623, összesen: -459 ÉP}

[-72 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Erőd TF-elődött. [10 pontot használtál fel, van még 621. Kapsz 16 VP-t.]

m 5 5 5 mozogsz délnyugatra, délnyugatra, délnyugatra
[450,30] Síkság, továbbra is csak síkság. A terep egyhangúságát csak néha töri meg egy-egy szomorúfűz. Az irányodba osonó szörny tehetségtelen a rejtőzködésben, ezért rögtön kiszúrod. Már gyerekkorodban sem ijedtél meg, ha egy magányos küklopsz közeledett feléd. Most sem aggódsz különösebben. {támadása: 152.} Már éppen kezdted elunni a céltalan bóklászást. Egy kis csata éppen jól jön.

Még megfelelő a távolság - felhúzol egy fizikai pajzs II varázslatot. Az ősi mágia oltalmazón körbeöleli testedet. Gyógyulsz (+2 életpont). Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy őstűz varázslatot. 114 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy izomernyesztés varázslatot. Ellenfeled elernyed. Gyógyulsz (+2 életpont). Mielőtt közelharcba bocsátkoznál, vas dobónyilat ragadva megsorozod ellenfeledet. Elrepül 12 vas dobónyíl. Pár lövedéked átjárja a magányos küklopsz testét. (12 támadással 994 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi is veled harcol. Elszántan harapdálja meg ellenfeledet. (18 életpontot sebezve.) Az óriás felemel egy nagyobb sziklát, majd feléd dobja. Eltalált téged. (211 életpontot vesztettél.) Marokra fogva a lovagi kardot ellenfeledre rohansz. Használod a Belső időt. Lovagi karddal irtózatos ütéseket osztva több helyen felvágod a magányos küklopsz szőrös lábát. (12 támadással 2190 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+439 életerő). A hoarián sárkánybébi nagyot harap ellenfeledbe. (30 életpontot sebezve.) Sárkánypengével végigvagdosod a magányos küklopsz testét. (9 támadással 732 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+147 életerő). A hoarián sárkánybébi támad, irdatlan darabot szakítva ki fogaival ellenségedből. (50 életpontot sebezve.) Mormolsz, majd ujjaidból kirepül egy tűzkéz varázslat. 50 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Váratlanul egy szellempárduc jelenik meg melletted, és karmaival az ellenfelet kezdi csépelni. (50 sebzést okozott.) Pestisaurád működik (15 ép-t sebezve). A magányos küklopsz leken néhány pofont. (3 támadástól 172 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +35 ÉP.) Megpróbál megragadni. Egymásnak feszültök, de te bizonyulsz az erősebbnek. A másik elterül, rángatózik egy kicsit, majd csendben meghal.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 12 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a lovagi kardot, szereztél 1 küklopsz szemet. [küklopsz szem ládikóba-> (448,19)-> 30 arany, -2 ÉP] 42 763 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 4243, sebződés: 385, gyógyulás: 633, összesen: +248 ÉP}

A ryuku kalózkendőn keresztül alaposan szemügyre veheted a környéket. Néhány mérföldre keletre megpillantasz egy Chara-din oltárt. Délkeletre nézve látsz egy rizsföldet. Jól kivehetőek a távolban.

(Továbbmész...) [449,31] A síkság után kisebb hegyek következnek. A sziklák mögül kibukkanó lény nem tudott meglepni. Már távolról sem tűnik túl veszélyesnek a szörny. Amint közelebb ér, rá is ismersz. Egy fényes griff. {támadása: 150.} Nem tetszik a szörny képe. Úgy döntesz, kiplasztikázod egy kicsit.

Gyorsan felraksz egy fizikai pajzs II varázslatot. Az ősi mágia oltalmazón körbeöleli testedet. Gyógyulsz (+2 életpont). Nem árt valamilyen védekező mágiát alkalmazni: elektromos pajzs létrehozásához szükséges szavakat mormolsz. Gyógyulsz (+2 életpont). Sajnos ellenfeled sem kezdő: felhelyez egy számodra ismeretlen védekező varázslatot. Üdvözlésképpen egy őstűz varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. 148 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Távolról izomernyesztés varázslatot lősz a másikra. A rezisztenciának köszönhetően a varázslat kudarcot vallott! A szilánk működik (+2 életpont). Üdvözlésképpen egy manarobbantás varázslatot ereszt meg irányodba ellenfeled. 309 életpontot vesztettél. Vas dobónyilat hajítasz a másik védtelen testébe. Elrepül 12 vas dobónyíl. Lövedékeiddel perforálod a fényes griff testét. (12 támadással 984 életpontot sebezve.) A lény villámokat köp rád. Mosolyogva bámulod a kék szikrákat. Elszántan a másikra rohansz. Használod a Belső időt. Lovagi karddal irtózatos ütéseket osztva több helyen felvágod a fényes griff fejét. (12 támadással 2391 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+479 életerő). Sárkánypengével végigvagdosod a fényes griff ragyogó tollait. (5 támadással 530 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+107 életerő). Ellenfeledre tűzkéz varázslatot lősz. 73 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Egy szellempárduc harcol az oldaladon! (45 sebzést okozott az ellenfélnek.) Pestisaurád 14 sebzést okoz. Távolról vakító fény varázslatot lő rád a másik. Az Istenek Talizmánja semlegesíti a varázslatot. A fényes griff belecsíp a jobb térdedbe. (1 támadástól 71 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +15 ÉP.) A rettenetes hidegtől elgémberedsz (-14 védettség). Karmával néhányszor a fényes griff megcsapja a fejedet. (2 támadástól 125 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +25 ÉP.) A fényes griff belemar jobb oldaladba, de jó reflexeidnek köszönhetően csak gyenge sebet ejt. (1 támadástól 96 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +20 ÉP.) A szörny még egy utolsó halálüvöltést hallat, majd eldől.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 12 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a lovagi kardot, szereztél 5 madártollat. 57 191 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 4185, sebződés: 601, gyógyulás: 660, összesen: +59 ÉP}


(Vándorcirkusz:) Mint egy különös látomás, úgy terül szét előtted a vándorcirkusz rengeteg apró épülete. Bizsergő tenyérrel veted bele magad a szokatlan tömegbe, míg egy apró termetű férfi meg nem állít. Közlöd vele, hogy most nem mennél be, csak nézelődtél kicsit, majd továbbindulsz. [Jelenleg nincs olyan hely, ahol próbálkozhatnál (vagy nincs rá aktív CIR parancsod).] Speciális mentális képességed segítségével megérzed, hogy fém (ramit kő) közelében vagy. A ryuku kalózkendőn keresztül alaposan szemügyre veheted a környéket. Messze délre látsz egy Leah oltárt. Délnyugatra nézve látsz egy nagyobb phua-kúpot. Nyugatra egy patak van. Jól kivehetőek a távolban.

(Továbbmész...) [448,32] Már a hóhatár közelében jársz! A hegyek itt már nagyon magasak. Látsz egy nagyobb phua-kúpot.
(Feltételes kutatás:) Megközelíted a fémkúpot, és elolvasod az oldalán a találós kérdést:

Séta közben felkapod az orrodat: semmi kétség, itt valahol a föld alatt fém (pular kristály) van! A ryuku kalózkendőn keresztül alaposan szemügyre veheted a környéket. Néhány mérföldre keletre megpillantasz egy Leah oltárt. Északra nézve látsz egy patakot. Olyan élesen látod őket, mintha az orrod előtt lennének. Megpillantasz egy felfelé kapaszkodó élőlényt. Kissé összehúzod a szemed, hogy jobban lássál. Á, csak egy draklen medúza. {támadása: 130.} Az ellenséges teremtmény a földbe akar döngölni. Nem hagyod magad.

Megfontoltan felméred a helyzeted, majd elmormolsz egy fizikai pajzs II varázslatot. Az ősi mágia oltalmazón körbeöleli testedet. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre őstűz varázslatot lősz. 14 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Távolról izomernyesztés varázslatot lősz a másikra. Ellenfeled elernyed. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Mielőtt közelharcba bocsátkoznál, vas dobónyilat ragadva megsorozod ellenfeledet. Elrepül 1 vas dobónyíl. Lövedéked becsapódik! Eltaláltad a draklen medúza testét. (1 támadással 97 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi is bekapcsolódik a harcba. (18 életpontot sebezve.) Fegyvert váltasz: előkapod a Kudral ostorát. Marokra fogva a Kudral ostorát a másikra támadsz. Használod a Belső időt. Kudral ostorával többször kegyetlenül megütöd a draklen medúza testét. (9 támadással 1507 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+302 életerő). A hoarián sárkánybébi megmarja ellenfeledet. (42 életpontot sebezve.) Sárkánypengével irtózatos ütéseket osztva több helyen felvágod a draklen medúza testét. (10 támadással 1280 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+210 életerő). A hoarián sárkánybébi megmarja ellenfeledet. (1 életpontot sebezve.) Ellenfeledre tűzkéz varázslatot lősz. 6 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Mg'thorath kövének szellempárduca is beszáll a küzdelembe. (38 sebzést okozott az ellenfélnek.) Pestisaurád 11 sebzést okoz. Csápok tekergődznek feléd. Megpróbálod elkerülni őket, de néhány lecsap a testedre. (2 támadástól 7 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +2 ÉP.) A draklen medúza csápjai a jobb lábad köré tekerednek. Kikászálódsz, de milyen áron! (2 támadástól 3 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +1 ÉP.) Csápjaival a draklen medúza csapásokat mér a hasadra. (2 támadástól 8 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +2 ÉP.) Csápok szívnak vért a combjaidból. (2 támadástól 4 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +1 ÉP.) Kritikus az ütés! (Felizzik a drakolder gyűrű, és elfüstöl egy angyalok gyűrűje!) Kudral ostorával néhányszor súrolod a draklen medúza testét. (2 támadással 346 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+14 életerő). A hoarián sárkánybébi megcsócsálja ellenfeledet. (43 életpontot sebezve.) Mormolsz, majd ujjaidból kirepül egy hangcsapás varázslat. 99 életpontot sebeztél. A rázúduló ricsaj jól összezavarta az ellenfél elméjét. Sárkánypengével megkarcolod a draklen medúza egyik csápját. (1 támadással 121 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+1 életerő). A hoarián sárkánybébi nagyot harap ellenfeledbe. (32 életpontot sebezve.) Mormolsz, majd ujjaidból kirepül egy tűzkéz varázslat. 6 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Mg'thorath kövének szellempárduca ellenfeledre ront. (50 sebzést okozott.) A pestisaura 11 ép-t sebez. Csápok szívnak vért a combjaidból. (2 támadástól 9 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +2 ÉP.) Lehet, hogy a csípés mérgező volt? Csápok tekergődznek feléd. Megpróbálod elkerülni őket, de néhány lecsap a testedre. (2 támadástól 4 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +1 ÉP.) Csápjaival a draklen medúza csapásokat mér a hasadra. (2 támadástól 3 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +1 ÉP.) Csápok szívnak vért a combjaidból. (2 támadástól 2 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +1 ÉP.)
Ennyi! A másik kigúvadt szemmel borul a földre. Meghalt.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 1 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 34 163 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). (Varázsolsz:) Gyorsan semlegesíted a mérget. Megújítod a méregsemlegesítés varázslatot. [-10 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 3722, sebződés: 40, gyógyulás: 554, összesen: +514 ÉP}

[20 pontot használtál fel, van még 601. Kapsz 32 VP-t.]

vv 199 elmormolod a 199. varázslatot
Gyorsvarázsolsz! Nagyot krákogsz, majd elrebeged a jelszót. A sok gyakorlás növelte tudásodat (+1 titkosírás). Úgy látszik, a megoldás tökéletes: az ajtó feltárul. Megilletődve lépsz be a tökéletesen tisztának tűnő belső terembe. Fentről fényforrás világítja meg a kívülről jóval kisebbnek tűnő phua-kúpot. Hajaj, gondok vannak! Egy Moa teremtmény, egy massza rohan rád meglepetésszerűen! Hú, hogy ez mekkora massza! {max. életpontja: 3176-4645.}

Úgy ítéled meg, hogy nem árt egy fizikai pajzs II védekező rúna felrakása. A következő pillanatban már meg is idézted. Az ősi mágia oltalmazón körbeöleli testedet. A szilánk működik (+2 életpont). Gyorsan felraksz egy védelem tűz ellen varázslatot. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Ellenfeled fizikai pajzs varázslattal készül a csatára. Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy őstűz. 78 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Mormolsz, majd ujjaidból kirepül egy izomernyesztés varázslat. Semmi hatás! Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Üdvözlésképpen egy negatív csapás varázslatot ereszt meg irányodba ellenfeled. 121 életpontot vesztettél. Mielőtt közelharcba bocsátkoznál, vas dobónyilat ragadva megsorozod ellenfeledet. Elrepül 12 vas dobónyíl. Több lövedéked átfúrja az óriásmassza testét. (12 támadással 851 életpontot sebezve.) Maga a levegő sűrűsödik össze, és változik félelmetes levegő-démonná. Forgószélként csap le rád, és felragad a levegőbe. Nem kapsz levegőt, fuldoklani kezdesz... Átlátva az illúzión, koncentrálni kezdesz, meggyőzni az agyadat arról, hogy a szemeddel lásson, és ne a nyúlványként a tudatodba tapadó varázslattal. Igen, úgy tűnik sikerült! Az illúzió semmivé foszlik. Fegyvert váltasz: előkapod a Kudral ostorát. Meglengetve a Kudral ostorát ellenfeledre rohansz. Használod a Belső időt. Kudral ostorával párszor keményen megütöd az óriásmassza testét. (9 támadással 1143 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+117 életerő). Üdvözlésképpen egy hangcsapás varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. 495 életpontot sebeztél. A rázúduló ricsaj jól összezavarta az ellenfél elméjét. Sárkánypengével néhányszor megcsapod az óriásmassza testét. (8 támadással 729 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+1 életerő). Üdvözlésképpen egy tűzkéz varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. 36 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Mg'thorath kövének szellempárduca ellenfeledre ront. (48 sebzést okozott.) Ellenfeled 7 pontot sebződik a pestisaurától. Agyarával az óriásmassza kisebb sebet ejt a jobb kezeden. (1 támadástól 2 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +1 ÉP.) A szörny csápja feléd sújt, de Te fürgén félreugrasz. Csak súrol az ütés. (1 támadástól 23 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +5 ÉP.) Ellenfeled feléd csápol, de csak apró sebet ejt a bal bokádon. (1 támadástól 18 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +4 ÉP.) Felfénylik az esszenciavédelem II! Nyelvével az óriásmassza eltalálta a jobb lábadat. (1 támadástól 4 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +1 ÉP.) Bár a támadás a tárgyaidat is célozta, azok szerencsére megúszták. A szörny mancsával apró sebet ejt a bal kezeden. (1 támadástól 25 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +5 ÉP.) Az óriásmassza farkával a kezedre csap. (1 támadástól 38 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +8 ÉP.) Öregedtél 4 évet. A sok gyakorlás növelte tudásodat (+1 vitalitás).
Az óriásmassza összeesik, és nem mozdul többé. Megölted!
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 12 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a lovagi kardot, szereztél 1 púderkövet. [púderkő ->eldobod] 86 625 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 3387, sebződés: 231, gyógyulás: 156, összesen: -75 ÉP}

A neheze megvolt! Most lássuk a kincset! Egy mesés moa üveggömb! [moa üveggömb ládikóba-> (448,19)-> nem kaptál semmit! -2 ÉP] Van itt még valami! Egy csodálatos moa kémlelő! (ld. enc.) Hát, nem volt nagy szám ez a phua-kúp. Kitotyogsz. [15 pontot használtál fel, van még 586. Kapsz 24 VP-t.]
[-28 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Erőd TF-elődött. [0 pontot használtál fel, van még 586.]

h 697 4000 használod a 697. tárgyat
Megfújod az Ezüstmágusok kürtjét. Életenergiád mágikus energiává alakul! (+2000 varázspont, -4000 életpont.) [0 pontot használtál fel, van még 586.]
(Feltételes gyógyítás:) Megidézted az isteni gyógyítás varázslatot! [-4 TVP] Sebeid gyógyulnak (+750 életerő). [-60 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Erőd TF-elődött.
(Feltételes gyógyítás:) Elmormoltad az isteni gyógyítás varázslatot! [-4 TVP] Sebeid gyógyulnak (+750 életerő). [-60 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Erőd TF-elődött.
(Feltételes gyógyítás:) Befejezted az isteni gyógyítás varázslatot! [-4 TVP] Sebeid gyógyulnak (+750 életerő). [-60 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Erőd TF-elődött. [12 pontot használtál fel, van még 574. Kapsz 19 VP-t.]

v 84 798 elmormolod a 84. varázslatot
Elkezdesz a mágia mítikus nyelvén mormolni. A kitörni készülő energia már az ujjaidban is van! Befejezted a szörnyidézés varázslatot! Megidézel egy teriád varázslót! Szegény gyámoltalanul pislog, nem egészen érti, hogy hol van.
(Feltételes támadás:) Egy teriád varázsló! Ezt kerested. {támadása: 120.} Úgy döntesz, itt az ideje, hogy demonstráld hatalmadat. Rárontasz a szörnyre.

Nem árt valamilyen védekező mágiát alkalmazni: fizikai pajzs II létrehozásához szükséges szavakat mormolsz. Az ősi mágia oltalmazón körbeöleli testedet. A szilánk működik (+2 életpont). Még megfelelő a távolság - felhúzol egy védelem tűz ellen varázslatot. Gyógyulsz (+2 életpont). Egy számodra ismeretlen védekező rúnavarázst mormol el ellenfeled. Ellenfeledre őstűz varázslatot lősz. A lény immúnis erre a varázslatra! Gyógyulsz (+2 életpont). Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy izomernyesztés. A rezisztenciának köszönhetően a varázslat kudarcot vallott! Gyógyulsz (+2 életpont). Ellenfeled néhány elegáns kézmozdulata után már süvít is feléd egy ősi hurrikán. 287 életpontot vesztettél. Egy ősi hurrikán varázslatot dob rád a másik. 539 életpontot vesztettél. Vas dobónyilat küldesz ellenfeled felé. Elrepül 12 vas dobónyíl. Pár lövedéked átjárja a teriád varázsló testét. (12 támadással 803 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi roppant éles fogait rosszakaród végtagjaiba mélyeszti. (31 életpontot sebezve.) A lény igéző tekintetét rád emeli. Ellenállsz a gonosz bűbájnak! Elszántan a másikra ugrasz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Lovagi karddal többször mélyen végigmetszed a teriád varázsló fejét. (12 támadással 1922 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+385 életerő). A hoarián sárkánybébi megcsócsálja ellenfeledet. (48 életpontot sebezve.) Sárkánypengével néhányszor megcsapod a teriád varázsló nyakát. (10 támadással 838 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+168 életerő). A hoarián sárkánybébi roppant éles fogait rosszakaród végtagjaiba mélyeszti. (42 életpontot sebezve.) Mormolsz, majd ujjaidból kirepül egy tűzkéz varázslat. 66 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Hirtelen elősuhan a hátad mögül egy szellempárduc, és karmaival az ellenfélnek esik. (42 sebzést okozott.) Pestisaurád működik (16 ép-t sebezve). Ellenfeled őstűz varázslatot lő rád. 120 életpontot vesztettél. Ellenfeled egy kézmozdulatot tesz, majd ellő egy ősjég varázslatot. 114 életpontot vesztettél. Lovagi karddal kicsit megvagdalod a teriád varázsló bal karját. (2 támadással 317 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+64 életerő). A hoarián sárkánybébi is bekapcsolódik a harcba. (56 életpontot sebezve.) Sárkánypengével súrolod a teriád varázsló testét. (1 támadással 82 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+17 életerő). A hoarián sárkánybébi támad, irdatlan darabot szakítva ki fogaival ellenségedből. (10 életpontot sebezve.) Egy tűzkéz varázslattal köszöntöd a másikat. 60 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Mg'thorath kövének szellempárduca ellenfeledre ront. (37 sebzést okozott.) Ellenfeled 19 pontot sebződik a pestisaurától. Egy őstűz varázslattal köszönt csatapartnered. 120 életpontot vesztettél. Üdvözlésképpen egy ősjég varázslatot ereszt meg irányodba ellenfeled. 216 életpontot vesztettél.
A teriád varázsló összecsuklik, majd megpróbál feltápászkodni, de végleg elhagyja az ereje, és elterül. Megölted.
Gyorsan ellátod a sebeidet: +30 életerő. Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 12 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a lovagi kardot, szereztél 3 teriád férget. (Ez idézett szörny volt, TP sajnos nem jár érte.) Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 4389, sebződés: 1396, gyógyulás: 650, összesen: -746 ÉP}

[-72 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Erőd TF-elődött. [10 pontot használtál fel, van még 564. Kapsz 16 VP-t.]
(Feltételes gyógyítás:) Egy utolsó kézmozdulattal kisütöd az isteni gyógyítás varázslatot! [-4 TVP] Sebeid gyógyulnak (+750 életerő). [-60 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Erőd TF-elődött. [4 pontot használtál fel, van még 560. Kapsz 6 VP-t.]

m 7 6 mozogsz északnyugatra, nyugatra
[447,31] Többet mész már lefelé, mint felfelé. Ez már alacsonyhegység. Megpillantasz egy felfelé kapaszkodó élőlényt. Egy topáz draklen közeledik. Mivel nyilván Te vagy az erősebb, elmosolyodsz. {támadása: 200.} Kicsit sokat tud ez az állat. Majd Te megtanítod a jómodorra...

Ki tudja, mire készül a másik - jobb az óvatosság! A biztonság kedvéért felraksz egy fizikai pajzs II varázst. Az ősi mágia oltalmazón körbeöleli testedet. Gyógyulsz (+2 életpont). Gyorsan felraksz egy fehér glóbusz varázslatot. Gyógyulsz (+2 életpont). A csata nem lesz könnyű: célpontod láthatatlan védekező varázslatot rak magára. Távolról őstűz varázslatot lősz a másikra. 121 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Mormolsz, majd ujjaidból kirepül egy izomernyesztés varázslat. Ellenfeled elernyed. A szilánk működik (+2 életpont). Ellenfeled egy kézmozdulatot tesz, majd ellő egy ősjég varázslatot. 113 életpontot vesztettél. Ellenfeled koncentrál, majd megindít egy fehérál.roncsolása pszi támadást. 188 életpontot vesztettél. Teli erőből vas dobónyilat dobsz az ellenfeledre. Elrepül 12 vas dobónyíl. Több lövedéked átfúrja a topáz draklen bal oldalát. (12 támadással 800 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi segítségedre siet és megtámadja ellenfeled. (5 életpontot sebezve.) A szörny nagy levegőt vesz, majd borzalmasan hideg levegőt okád. Semmilyen kárt nem okozott benned. Meglengetve a lovagi kardot a másikra rontasz. Használod a Belső időt. Lovagi karddal többször mélyen végigmetszed a topáz draklen bal vállát. (12 támadással 1874 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi roppant éles fogait rosszakaród végtagjaiba mélyeszti. (42 életpontot sebezve.) Sárkánypengével megvagdalod a topáz draklen topáz pikkelyeit. (10 támadással 843 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi megcsócsálja ellenfeledet. (28 életpontot sebezve.) Ellenfeledre villámkéz varázslatot lősz. 43 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Váratlanul egy szellempárduc jelenik meg melletted, és karmaival az ellenfelet kezdi csépelni. (47 sebzést okozott.) Pestisaurád 17 sebzést okoz. Egy kis bőrt csippent le a lábfejedről a topáz draklen, ahogy megpróbál megharapni. (1 támadástól 145 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +29 ÉP.) A topáz draklen csapásokat oszt a jobb karodra karmaival. (2 támadástól 230 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +46 ÉP.) A lény varázsenergiádat szívja, ezáltal erősítve magát. (-99 varázspont.) Ellenfeled regenerálódik! Lovagi karddal párszor kilyukasztod a topáz draklen pikkelyes testét. (12 támadással 1950 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi támad, irdatlan darabot szakítva ki fogaival ellenségedből. (47 életpontot sebezve.) Sárkánypengével néhányszor megcsapod a topáz draklen bal karját. (6 támadással 505 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi segítségedre siet és megtámadja ellenfeled. (54 életpontot sebezve.) Egy villámkéz varázslatot dobsz ellenfeledre. 38 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Egy szellempárduc harcol az oldaladon! (35 sebzést okozott az ellenfélnek.) Pestisaurád 2 sebzést okoz. Egy kis bőrt csippent le a lábfejedről a topáz draklen, ahogy megpróbál megharapni. (1 támadástól 150 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +30 ÉP.) A topáz draklen többször végigkarmolja a derekadat. (2 támadástól 195 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +39 ÉP.)
A szörny még egy utolsó halálüvöltést hallat, majd eldől.
Gyorsan ellátod a sebeidet: +30 életerő. Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 12 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Alaposan átvizsgálod a tetemet. Kincs! KIIINCS! Lássuk, mire bukkantál: 42 arany, egy nagy bronzkulcs [nagy bronzkulcs ládikóba-> (448,19)-> 14 arany, -2 ÉP] és egy umbatari karkötő [umbatari karkötő ládikóba-> (450,19)-> 40 arany, -2 ÉP]. Felhasználva a lovagi kardot, szereztél 1 topáz drakpikkelyt. 72 407 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 6451, sebződés: 1025, gyógyulás: 158, összesen: -867 ÉP}


(Feltételes gyógyítás:) Kimondva az utolsó varázsszót, létrehoztad az isteni gyógyítás varázslatot! [-4 TVP] Sebeid gyógyulnak (+750 életerő). [-60 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Erőd TF-elődött. Speciális mentális képességed segítségével megérzed, hogy fém (ezüstdarab) közelében vagy. A ryuku kalózkendőnek köszönhetően messzire ellátsz. Néhány mérföldre keletre megpillantasz egy patakot. Nyugatra nézve látsz egy nagyobb phua-kúpot. Északra egy Leah oltár van. Jól kivehetőek a távolban. Gyorsan ellátod a sebeidet: +30 életerő.

(Továbbmész...) [446,31] A váltás hirtelen, de nem kellemetlen: újra sík terepen vagy. Megérezve a magas fűből érződő szagot, rájössz, hogy valami rád leselkedik. Ráismersz a lényre. Egy széleshátú bahrot. Mivel esélytelen veled szemben, nyugodtan várod. {max. életpontja: 4481-5130.} Nem tetszik a szörny képe. Úgy döntesz, kiplasztikázod egy kicsit.

Megfontoltan felméred a helyzeted, majd elmormolsz egy fizikai pajzs II varázslatot. Az ősi mágia oltalmazón körbeöleli testedet. Gyógyulsz (+2 életpont). Védekezésképp villámgyorsan felhúzol egy tükörpajzs varázst. Gyógyulsz (+2 életpont). Távolról őstűz varázslatot lősz a másikra. 83 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Ellenfeledre izomernyesztés varázslatot lősz. Ellenfeled elernyed. Gyógyulsz (+2 életpont). Vas dobónyilat küldesz ellenfeled felé. Elrepül 12 vas dobónyíl. Alaposan megsorozod a széleshátú bahrot jobb hátsó lábát. (12 támadással 988 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi is bekapcsolódik a harcba. (30 életpontot sebezve.) A szörny megpróbálja pillantás-fegyverét alkalmazni. A védekező varázslatod szerencsére tökéletes védelmet nyújt. Marokra fogva a lovagi kardot a másikra ugrasz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Lovagi karddal hatalmas csapásokat adva felmetszed a széleshátú bahrot jobb vállát. (12 támadással 2406 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+482 életerő). A hoarián sárkánybébi is veled harcol. Elszántan harapdálja meg ellenfeledet. (42 életpontot sebezve.) Sárkánypengével megvagdalod a széleshátú bahrot bal hátsó lábát. (10 támadással 1036 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+208 életerő). A hoarián sárkánybébi segítségedre siet és megtámadja ellenfeled. (56 életpontot sebezve.) Ellenfeledre tűzkéz varázslatot lősz. 78 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Egy szellempárduc harcol az oldaladon! (43 sebzést okozott az ellenfélnek.) Ellenfeled 7 pontot sebződik a pestisaurától. Sikeres döféseket ejt testeden a széleshátú bahrot. (2 támadástól 165 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +33 ÉP.) Ordítasz, ahogy a szörnyeteg rád tapos. 144 életpontot vesztettél. Lovagi karddal kissé megkarcolod a széleshátú bahrot testét. (1 támadással 195 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+40 életerő). A hoarián sárkánybébi támad, irdatlan darabot szakítva ki fogaival ellenségedből. (26 életpontot sebezve.) Sárkánypengével épp hogy megvágod a széleshátú bahrot vaskos lábát. (1 támadással 102 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+21 életerő). A hoarián sárkánybébi is bekapcsolódik a harcba. (50 életpontot sebezve.) Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy tűzkéz varázslatot. 72 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Mg'thorath kövének szellempárduca ellenfeledre ront. (33 sebzést okozott.) Pestisaurád 14 sebzést okoz. Beléd öklel a széleshátú bahrot! jobb karodat és kezedet találja el. (2 támadástól 212 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +43 ÉP.) A teremtmény rád tapos. 133 életpontot vesztettél.
A széleshátú bahrot most már meggondolná a harcot, de egy kicsit elkésett. Megölted!
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 12 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a lovagi kardot, szereztél 2 bahrot bőrt. [bahrot bőr ládikóba-> (448,19)-> 10 arany, -2 ÉP] 52 410 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 5261, sebződés: 656, gyógyulás: 843, összesen: +187 ÉP}

Találsz egy nagyobb phua-kúpot.
(Feltételes kutatás:) Hmm! Hiszen itt van a feladvány rögtön az orrod előtt, a kúp oldalán:

Felhágsz egy magasabb pontra, és a ryuku kalózkendőn keresztül körbevizslatod a tájat. Néhány mérföldre északkeletre megpillantasz egy Leah oltárt. Északnyugatra nézve látsz egy ryuku remetelakot. Olyan élesen látod őket, mintha az orrod előtt lennének. Oppsz, itt járt már valaki! Nagyon régi (kb. 3 hetes) kobudera nyomok vezetnek északnyugatra. [19 pontot használtál fel, van még 541. Kapsz 30 VP-t.]

vv 199 299 299 elmormolod a 199. varázslatot a 299. varázslatot a 299. varázslatot
Beizzik a turbómágia. Nagyot krákogsz, majd elrebeged a jelszót. Ujjongasz, ahogy látod, a varázsszó hatott: kinyílik az ajtó. Gombócot érzel a torkodban, ahogy penetrálod az évezredes építmény légterét. Odabent világos van, ősi titok ad fényt a kúp belsejének. Felkészületlenül ér, hogy nem egy óriásmassza lesz egy ellenfeled, hanem a phua-kúpban szöszmötölő moák egyike! Azt hitted, már rég kihaltak. Ha nem, majd most teszel róla. {egyik sebzési módja: 1x 19d100.}

Ki tudja, mire készül a másik - jobb az óvatosság! A biztonság kedvéért felraksz egy fizikai pajzs II varázst. Az ősi mágia oltalmazón körbeöleli testedet. A szilánk működik (+2 életpont). A lényt antimágikus aura védi, ezért nem is próbálsz rá varázsolni. Teli erőből vas dobónyilat dobsz az ellenfeledre. Elrepül 12 vas dobónyíl. Pár lövedéked átjárja a Moa hatalmasság idegen ruháját. (12 támadással 943 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi nagyot harap ellenfeledbe. (34 életpontot sebezve.) A lény néhány ezüsttöltényt lő feléd. A becsapódástól 747 életpontot vesztettél. Vad csatakiáltással, felemelve a lovagi kardot a másikra támadsz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Lovagi karddal többször mélyen végigmetszed a Moa hatalmasság testét. (12 támadással 2387 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi is bekapcsolódik a harcba. (44 életpontot sebezve.) Sárkánypengével mély sebeket nyitva megvagdosod a Moa hatalmasság idegen ruháját. (10 támadással 1000 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi megmarja ellenfeledet. (12 életpontot sebezve.) Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre tűzkéz varázslatot lősz. 71 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Egy szellempárduc harcol az oldaladon! (39 sebzést okozott az ellenfélnek.) Pestisaurád 11 sebzést okoz. A Moa hatalmasság egyik ütését nem sikerült hárítanod. (1 támadástól 567 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +114 ÉP.) Miközben lendületet gyűjtenél a következő csapáshoz, sajnálatos módon eltávolodsz annyira, hogy ellenfeled újra rád lőhessen. A becsapódó ezüsttöltény 95 életpontot sebez. Lovagi karddal végigvagdosod a Moa hatalmasság testét. (6 támadással 1186 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi is bekapcsolódik a harcba. (5 életpontot sebezve.) Sárkánypengével épp hogy megvágod a Moa hatalmasság bal lábát. (1 támadással 99 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi nagyot harap ellenfeledbe. (12 életpontot sebezve.) Egy tűzkéz varázslatot dobsz ellenfeledre. 31 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Egy szellempárduc harcol az oldaladon! (41 sebzést okozott az ellenfélnek.) Pestisaurád működik (14 ép-t sebezve). A Moa hatalmasság egy lendületes ütése a bal karodba csapódik. (1 támadástól 551 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +111 ÉP.) Átok ellenfeled ellök magától, majd újra támad lőfegyverével. A becsapódó ezüsttöltény 65 életpontot sebez. A Moa hatalmasság szemében félelem villan, aztán lassan lehunyja, miközben lelke kitör testének fogságából.
Gyorsan ellátod a sebeidet: +30 életerő. Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 12 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Átkutatod a tetemet. Érdemes volt keresni: kincsre bukkansz! A zsákmány 1 moa tértorzító. 59 748 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 5929, sebződés: 2025, gyógyulás: 233, összesen: -1792 ÉP}

Körbekémlelsz, a régmúlt idők kincsei után kutatva. Egy mesés moa obszidián! [moa obszidián ládikóba-> (448,19)-> 12 arany, -2 ÉP] Van itt még valami! Egy fantasztikus moa üveggömb! [moa üveggömb ládikóba-> (448,19)-> 5 arany, -2 ÉP] Elhagyod a phua-kúpot. [15 pontot használtál fel, van még 526. Kapsz 24 VP-t.]
[-28 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Erőd TF-elődött. Beizzik a turbómágia. Elmerülsz egy rövid időre agyad legmélyebb bugyraiban, hogy számba vehesd a közeljövőben végrehajtandó teendőidet. (+20 TVP.) A meditáció végeztével frissen, energiával telve térsz magadhoz. [-100 pszi pont.] Erőd TF-elődött. [0 pontot használtál fel, van még 546.]
Szupersebesen mormolsz. Elmerülsz egy rövid időre agyad legmélyebb bugyraiban, hogy számba vehesd a közeljövőben végrehajtandó teendőidet. (+20 TVP.) A meditáció végeztével frissen, energiával telve térsz magadhoz. [-100 pszi pont.] Erőd TF-elődött. [0 pontot használtál fel, van még 566.]
(Feltételes gyógyítás:) Az utolsó ige kiejtésével elmondtad az isteni gyógyítás varázslatot! [-4 TVP] Sebeid gyógyulnak (+750 életerő). [-60 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Erőd TF-elődött.
(Feltételes gyógyítás:) Befejezted az isteni gyógyítás varázslatot! [-4 TVP] Sebeid gyógyulnak (+750 életerő). [-60 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Erőd TF-elődött. [8 pontot használtál fel, van még 558. Kapsz 12 VP-t.]

m 7 mozogsz északnyugatra
[445,30] A talaj lápossá, ingoványossá válik: mocsárvidéken jársz. A mocsári sás zizegése veszélyt jelez. Egy picit sem remegsz meg, amikor felismered, hogy egy ősöreg teknős közeledik. {támadása: 200.} Nyugodtan várod, hogy megleckéztethessed a pimasz lényt.

Ki tudja, mire készül a másik - jobb az óvatosság! A biztonság kedvéért felraksz egy fizikai pajzs II varázst. Az ősi mágia oltalmazón körbeöleli testedet. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). A lényt antimágikus aura védi, ezért nem is próbálsz rá varázsolni. Teli erőből vas dobónyilat dobsz az ellenfeledre. Elrepül 12 vas dobónyíl. Alaposan megsorozod az ősöreg teknős bal karját. (12 támadással 748 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi segítségedre siet és megtámadja ellenfeled. (43 életpontot sebezve.) A szörny sugárzása sejtjeidet roncsolja. (-20 életerő.) Sajnálatos módon tönkrement 42 aranyad is. Félelmet nem ismerve a másikra rontasz. Használod a Belső időt. Lovagi karddal irtózatos ütéseket osztva több helyen felvágod az ősöreg teknős fejét. (12 támadással 1792 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi támad, irdatlan darabot szakítva ki fogaival ellenségedből. (17 életpontot sebezve.) Sárkánypengével mély sebeket nyitva megvagdosod az ősöreg teknős fejét. (10 támadással 777 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi segítségedre siet és megtámadja ellenfeled. (22 életpontot sebezve.) Egy tűzkéz varázslatot dobsz ellenfeledre. 62 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Egy szellempárduc harcol az oldaladon! (43 sebzést okozott az ellenfélnek.) Ellenfeled 11 pontot sebződik a pestisaurától. Ellenfeled nagyon fürge: döféseket kapsz a lábadba és a lábfejedbe. (2 támadástól 275 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +55 ÉP.) Szerencsére egyetlen tárgyad sem semmisült meg. Szúrásokat kapsz a válladba és a felkarodba. (2 támadástól 261 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +53 ÉP.) Megpróbálod elhessegetni őket, de hasztalan, a cheloniciták máris új gazdát találtak maguknak! A lényből áradó sugarak sejtjeidet pusztítják. (-92 életerő.) Ezenkívül elkorrodált 40 aranyad. Lovagi karddal mély sebeket nyitva megvagdosod az ősöreg teknős testét. (8 támadással 1184 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi megmarja ellenfeledet. (32 életpontot sebezve.) Sárkánypengével megkarcolod az ősöreg teknős jobb karját. (1 támadással 81 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi nagyot harap ellenfeledbe. (38 életpontot sebezve.) Ellenfeledre tűzkéz varázslatot lősz. 58 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Váratlanul egy szellempárduc jelenik meg melletted, és karmaival az ellenfelet kezdi csépelni. (53 sebzést okozott.) A pestisaura 11 ép-t sebez. Az ősöreg teknős megrohamoz, és hátrébb taszít. Ahogy megperdülsz, fegyverét többször a hátadba döfi. (2 támadástól 220 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +44 ÉP.) Tárgyaid ezúttal megúszták! Ellenfeled nagyon fürge: döféseket kapsz a lábadba és a lábfejedbe. (2 támadástól 245 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +49 ÉP.) Váratlanul viszketni kezd a manakortexed! Aaaah! Anyagtalan cheloniciták tapadtak hozzá! A lény szörnyű sugárzása káros az egészségedre! (-104 életerő.) A dolgot még 21 aranyad bánja.
Az ősöreg teknős még megpróbál elszaladni, de két-három lépés után összeesik, és nem mozdul többet.
Gyorsan ellátod a sebeidet: +30 életerő. Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 12 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Átkutatod a tetemet. Nemhiába, alkalmas tápszereket találsz! Nézzük, milyen kincsre bukkantál: 1 teknős mágiapáncél. 58 751 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 4972, sebződés: 1217, gyógyulás: 209, összesen: -1008 ÉP}


(Feltételes gyógyítás:) Elmormoltad az isteni gyógyítás varázslatot! [-4 TVP] Sebeid gyógyulnak (+750 életerő). [-60 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Erőd TF-elődött. Valami érdekesre bukkantál: azonosítasz magad előtt egy ryuku remetelakot. Gyorsan ellátod a sebeidet: +30 életerő. Inkább a véredet szívnák a nyavalyás cheloniciták, de ezek a manádat eszik! (-2 VP.) [9 pontot használtál fel, van még 549. Kapsz 14 VP-t.]

kb 1311 1 kiveszel a bankból az 1311. tárgyat (1 darabot)
Kiveszel a bank széfjéből 1 Durghal pörölyét. [0 pontot használtál fel, van még 549.]

kb 1312 1 kiveszel a bankból az 1312. tárgyat (1 darabot)
Kiveszel a bank széfjéből 1 Méniach kardját. Figyelmeztetés: megterheltséged 100 % fölé emelkedett! [0 pontot használtál fel, van még 549.]

kb 1314 1 kiveszel a bankból az 1314. tárgyat (1 darabot)
Kiveszel a bank széfjéből 1 Aurgir lándzsáját. [0 pontot használtál fel, van még 549.]

kt 1304 1 elkészíted az 1304. tárgyat (1 darabot)
Az összegyűjtött tárgyakért cserébe kaptál 1 Zarknod fülbevalóját. 49 500 tapasztalati pontot kaptál. [5 pontot használtál fel, van még 544. Kapsz 8 VP-t.]

h 1755 3000 használod az 1755. tárgyat
Aranyakat szórsz a ládikóba, hamarosan meg is kapod a kívánt varázserőt. (+3000 vp ). [5 pontot használtál fel, van még 539. Kapsz 8 VP-t.]

v 198 445 58 elmormolod a 198. varázslatot
Megfelelő mozdulatok kíséretében mormolni kezdesz. Érzed, ahogy erő áramlik a tagjaidba. Létrehoztad a tiltott teleport varázslatot! Vuuush, elteleportálsz!

A TELEPORTÁLÁS PILLANATA ELŐTTI TÉRKÉPED

444 445 446 447 448 449 450 451 452 453
27
28
29
30
31
32
33
(445,30) ősöreg teknős (#880), ryuku remetelak (#1317)
(446,31) széleshátú bahrot (#7013), nagyobb phua-kúp (#1410), Moa hatalmasság (#841)
(447,31) topáz draklen (#811), érclelőhely
(448,32) nagyobb phua-kúp (#1410), érclelőhely, draklen medúzák (#817), óriásmassza (#840), teriád varázsló (#798)
(449,31) fényes griff (#952), érclelőhely
(450,30) magányos küklopsz (#7036)
(451,29) shintar pásztor (#849), nagyobb phua-kúp (#1410), óriásmassza (#840), teriád varázsló (#798)
(452,28) szőrös azuka (#903)

[445,58] Egy utolsó pillantást vetsz a part felé, majd az Utazók Gyűrűjéből elővarázsolt vitorláshajó fedélzetén magad mögött hagyod a szárazföldet.

Ahogy cammogsz, egyszercsak hogy, hogy nem: kiszúrsz egy elhagyott kalózhajót.
(Feltételes kutatás:) Megkapaszkodsz a repedésnél, kitámasztod magad, és mászni kezdesz. Nagy huppanással érkezel a fedélzetre. Néhány kitekeredett, oszlásnak indult holttestet találsz. Felismered őket, ezek a szerencsétlenek kalózok lehettek életükben. Vigyázva lépkedsz, mert nem könnyű az erősen megdőlt fedélzeten egyensúlyozni. Megreccsen a hajópadló. Sarkon penderülsz, de csak a saját árnyékodat látod. Hátulról árnyék vetül rád. Érdekes az alakja, hát még a mérete! Nincs idő játszadozni. Harcra készen pördülsz meg. Egy teishin keselyű intéz feléd kihívást. (ld. enc.) {max. életpontja: 3848-4747.}

Megfontoltan felméred a helyzeted, majd elmormolsz egy fizikai pajzs II varázslatot. Az ősi mágia oltalmazón körbeöleli testedet. A szilánk működik (+2 életpont). Úgy ítéled meg, hogy nem árt egy védelem tűz ellen védekező rúna felrakása. A következő pillanatban már meg is idézted. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). A másik mormol valamit: egy fehér glóbusz varázslat! Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre őstűz varázslatot lősz. 144 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Egy izomernyesztés varázslatot dobsz ellenfeledre. Ellenfeled elernyed. A szilánk működik (+2 életpont). Ellenfeled puha ütés varázslatot lő rád. Semmi eredménye! (Az immunitáskő védett meg.) Teli erőből vas dobónyilat dobsz az ellenfeledre. Elrepül 1 vas dobónyíl. Becsapódva, megdöfi a teishin keselyű fejét. (1 támadással 81 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi nagyot harap ellenfeledbe. (31 életpontot sebezve.) Megmarkolva a lovagi kardot ellenfeledre támadsz. Használod a Belső időt. Lovagi karddal többször mélyen végigmetszed a teishin keselyű bal oldalát. (12 támadással 2381 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+477 életerő). A hoarián sárkánybébi megmarja ellenfeledet. (38 életpontot sebezve.) Sárkánypengével megvagdalod a teishin keselyű tollas testét. (10 támadással 1055 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+212 életerő). A hoarián sárkánybébi is bekapcsolódik a harcba. (16 életpontot sebezve.) Mélyen koncentrálva, megidézel egy tűzkéz varázslatot, majd ellenfeledre küldöd. 63 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Hirtelen elősuhan a hátad mögül egy szellempárduc, és karmaival az ellenfélnek esik. (32 sebzést okozott.) Pestisaurád 11 sebzést okoz. A teishin keselyű belecsíp a kezedbe. Gyenge próbálkozás. (1 támadástól 87 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +18 ÉP.) A szörny kiszakít belőled egy kis húst, és hamm, bekapja! Még 322 életpontot vesztettél. Ellenfeled regenerálódik! Lovagi karddal megvagdalod a teishin keselyű tollas testét. (6 támadással 1218 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+244 életerő). A hoarián sárkánybébi segítségedre siet és megtámadja ellenfeled. (5 életpontot sebezve.) Sárkánypengével néhányszor súrolod a teishin keselyű jobb oldalát. (2 támadással 217 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+44 életerő). A hoarián sárkánybébi segítségedre siet és megtámadja ellenfeled. (22 életpontot sebezve.) Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy tűzkéz varázslatot. 57 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Egy szellempárduc harcol az oldaladon! (55 sebzést okozott az ellenfélnek.) Ellenfeled 13 pontot sebződik a pestisaurától. A teishin keselyű belecsíp a kezedbe. Gyenge próbálkozás. (1 támadástól 49 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +10 ÉP.) A szörny hatalmas darabot tép ki húsodból, és bekebelezi. Még 305 életpontot vesztettél.
Yeeee! Lenyomtad az ellenfeledet, esélye sem volt.
Gyorsan ellátod a sebeidet: +30 életerő. Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 1 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a lovagi kardot, szereztél 2 keselyűmirigyet. 43 011 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 5439, sebződés: 763, gyógyulás: 1021, összesen: +258 ÉP}

Kifújod magad, és alaposabban körülnézel. A fedélzet azonban nem tartogat kincseket. Gyerünk lejjebb! Tévedhetetlen magabiztossággal csörtetsz az egyik sarok felé. Nem hiába jöttél, van itt valami! Nemhiába, alkalmas tápszereket találsz! Nézzük, milyen kincsre bukkantál: egy finom keszkenő (ld. enc.). Egy bámulatos zombi készül a lemészárlásodra. {max. életpontja: 2813-3812.}

Néhány mozdulatot teszel, mormolsz, és a következő másodpercben már fizikai pajzs II vibrál körülötted. Az ősi mágia oltalmazón körbeöleli testedet. Gyógyulsz (+2 életpont). Ellenfeledre őstűz varázslatot lősz. 97 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Üdvözlésképpen egy izomernyesztés varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. Ellenfeled elernyed. Gyógyulsz (+2 életpont). Vas dobónyilat küldesz ellenfeled felé. Elrepül 1 vas dobónyíl. Lövedéked átfúrja a bámulatos zombi testét. (1 támadással 49 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi megmarja ellenfeledet. (28 életpontot sebezve.) Meglengetve a lovagi kardot ellenfeledre rohansz. Használod a Belső időt. Lovagi karddal többször mélyen végigmetszed a bámulatos zombi bal vállát. (12 támadással 1436 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi is bekapcsolódik a harcba. (48 életpontot sebezve.) Sárkánypengével néhányszor megcsapod a bámulatos zombi testét. (10 támadással 624 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi nagyot harap ellenfeledbe. (17 életpontot sebezve.) Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy tűzkéz. 30 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Hirtelen elősuhan a hátad mögül egy szellempárduc, és karmaival az ellenfélnek esik. (51 sebzést okozott.) Pestisaurád működik (18 ép-t sebezve). A bámulatos zombi karmai megsebesítik a bal kezedet. (1 támadástól 117 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +24 ÉP.) Szörnyű fejfájás vesz erőt rajtad. (-1 minden tulajdonságodra kör végéig.) Lovagi karddal párszor kilyukasztod a bámulatos zombi rotható húsát. (12 támadással 1396 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi megmarja ellenfeledet. (32 életpontot sebezve.) Sárkánypengével kissé megkarcolod a bámulatos zombi fejét. (1 támadással 63 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi nagyot harap ellenfeledbe. (50 életpontot sebezve.) Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre tűzkéz varázslatot lősz. 35 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Mg'thorath kövének szellempárduca is beszáll a küzdelembe. (52 sebzést okozott az ellenfélnek.) Pestisaurád 11 sebzést okoz. Félrehajolsz, de a bámulatos zombi karmai így is karcolják az arcodat. (1 támadástól 133 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +27 ÉP.) Szörnyű fejfájás vesz erőt rajtad. (-1 minden tulajdonságodra kör végéig.) A bámulatos zombi összecsuklik, majd megpróbál feltápászkodni, de végleg elhagyja az ereje, és elterül. Megölted.
Gyorsan ellátod a sebeidet: +30 életerő. Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 1 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 25 351 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 4037, sebződés: 250, gyógyulás: 63, összesen: -187 ÉP}

Úgy tűnik a sötétség elrejtett még valamit idelenn. Kihúzod magad, teszel egy gunyoros megjegyzést, és ellenfeled szemébe kacagsz. Egy méregzsák támad rád. {támadása: 133.}

Gyorsan felraksz egy fizikai pajzs II varázslatot. Az ősi mágia oltalmazón körbeöleli testedet. A szilánk működik (+2 életpont). Üdvözlésképpen egy őstűz varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. 80 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy izomernyesztés. Ellenfeled elernyed. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Vas dobónyilat markolva becélzod a mozgó célpontot. Elrepül 1 vas dobónyíl. A szörny nagyot fúj, eltérítve a gyenge lövést. A lény iszonyatos rikácsolásba kezd. Szép muzsikával próbálod a kibírhatatlan hangot kivédeni. Szépen zenélsz, és a lény végül abbahagyja a sivítást. Megmarkolva a lovagi kardot ellenfeledre ugrasz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Lovagi karddal párszor kilyukasztod a méregzsák bal lábát. (12 támadással 2417 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+484 életerő). A hoarián sárkánybébi megmarja ellenfeledet. (30 életpontot sebezve.) Sárkánypengével mély sebeket nyitva megvagdosod a méregzsák testét. (9 támadással 954 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+191 életerő). A hoarián sárkánybébi megmarja ellenfeledet. (23 életpontot sebezve.) Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy tűzkéz varázslatot. 64 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Mg'thorath kövének szellempárduca is beszáll a küzdelembe. (58 sebzést okozott az ellenfélnek.) A pestisaura 9 ép-t sebez. A méregzsák belecsíp a kezedbe. Gyenge próbálkozás. (1 támadástól 40 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +8 ÉP.) A szörny hatalmas detonáció közepette darabokra robban (-676 életerő). A méregzsák összeesik, és nem mozdul többé. Megölted!
Gyorsan ellátod a sebeidet: +30 életerő. Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 1 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 34 042 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 3635, sebződés: 716, gyógyulás: 695, összesen: -21 ÉP}

Sorra végigjárod az alsó fedélzet kabinjait. Bekukkantasz mindenhová, de csak kacatot, és szemetet találsz. Hiába halogatod, lejjebb kell menned, már csak a raktárban reménykedhetsz. Itt bizony úsznod kellene. Még szerencse, hogy szinte második lételemed a víz! Levetkőzöl, és mindenre felkészülve aláereszkedsz. Hrrr! Egy szörny! Már sosem lesz nyugtod tőlük? Egy nagyobb kaktuszhal támad rád. (ld. enc.) {védettsége: 45 szúró, 45 vágó, 45 ütő ellen.} [védettséged: 40]

Marokra fogva a kampós acélszigonyt a másikra rontasz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Kampós acélszigonnyal tökéletesen perforálod a nagyobb kaktuszhal testét. (4 támadással 367 életpontot sebezve.) A hosszú tüskék fájdalmat okoznak! (-917 életpont.) Mg'thorath kövének szellempárduca is beszáll a küzdelembe. (44 sebzést okozott az ellenfélnek.) Pestisaurád működik (16 ép-t sebezve). Kampós acélszigonnyal néhányszor teljesen átdöföd a nagyobb kaktuszhal hegyes tüskéit. (2 támadással 182 életpontot sebezve.) Az ellenfelet borító méretes tüskék sebeznek. (-455 életpont.) Egy szellempárduc harcol az oldaladon! (55 sebzést okozott az ellenfélnek.) A pestisaura 5 ép-t sebez. Ennyi! A szörny végre a halálát lelte!
Gyorsan ellátod a sebeidet: +30 életerő. Felhasználva a lovagi kardot, szereztél 1 halcsontot. 15 781 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 669, sebződés: 1372, gyógyulás: 2, összesen: -1370 ÉP}

Már-már feladod a reményt, hogy találj valami értékeset, de végül sikerrel jársz! Széles vigyor terül szét az arcodon. Az egyik szétbomlott bála alatt egy jókora, kövér erszényt találsz. Úgy tűnik, alkalmasan betápoltál. Szerzeményed: egy rövid kard [rövid kard ládikóba-> (447,18)-> 23 arany, -2 ÉP], egy fekete bőrcsizma [fekete bőrcsizma ládikóba-> (447,18)-> 16 arany, -2 ÉP], egy robbanó golyóbis (ld. enc.) és egy kamikáze fejfedő [kamikáze fejfedő ládikóba-> (447,18)-> nem kaptál semmit! -2 ÉP]. Már lefelé mászol, mikor eszedbe jut, hogy a tatfedélzeten is körül kellett volna nézni, aztán gondolatban legyintesz. Majd legközelebb!
(Feltételes gyógyítás:) Egy végső mozdulattal előhívod az isteni gyógyítás varázslatot! [-4 TVP] Sebeid gyógyulnak (+750 életerő). [-60 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Erőd TF-elődött.
(Feltételes gyógyítás:) Egy végső mozdulattal előhívod az isteni gyógyítás varázslatot! [-4 TVP] Sebeid gyógyulnak (+750 életerő). [-60 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Erőd TF-elődött.
Gyorsan ellátod a sebeidet: +30 életerő. A cheloniciták egymással versengve habzsolják a manatartalékodat. (-2 VP.) Befoltozgatod a lyukakat hajódon - egész gyorsan elkészülsz. (+18% használhatóság.)
[-100 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Erőd TF-elődött. [101 pontot használtál fel, van még 438. Kapsz 161 VP-t.]

m 4 4 4 mozogsz délre, délre, délre
[445,59] Tajtékos hullámokon lovagolsz, hajód egyelőre jól bírja a terhelést. Mindenütt csak víz, akármerre nézel. A szörny előtt, és a szörny után is. Héhéhé! Hamar rájössz, hogy a feléd közeledő szörny egy dagálydémon. (ld. enc.) {támadása: 200.} Rögtön látod, hogy ez nem lesz békés találkozó. Felkészülsz az összecsapásra.

Védekezésképp villámgyorsan felhúzol egy fizikai pajzs II varázst. Az ősi mágia oltalmazón körbeöleli testedet. Gyógyulsz (+2 életpont). Hatalmadat demonstrálandó, mormolni kezdesz. Létrejött egy védelem tűz ellen. Gyógyulsz (+2 életpont). Egy számodra ismeretlen védekező rúnavarázst mormol el ellenfeled. Ellenfeledre őstűz varázslatot lősz. A rezisztenciának köszönhetően a varázslat kudarcot vallott! Gyógyulsz (+2 életpont). Egy izomernyesztés varázslatot dobsz ellenfeledre. A rezisztenciának köszönhetően a varázslat kudarcot vallott! A szilánk működik (+2 életpont). Távolról vakító fény varázslatot lő rád a másik. Semmi hatás! Mélyen koncentrálva, ellenfeled megidéz egy hullámkeltés varázslatot, majd rád küldi. Az Istenek Talizmánja semlegesíti a varázslatot. Vas dobónyilat küldesz ellenfeled felé. Elrepül 12 vas dobónyíl. Lövedékeiddel perforálod a dagálydémon bal oldalát. (12 támadással 996 életpontot sebezve.) A szörny által keltett, megvadult hullámok a hajódat tiporják! (-1% használhatóság.) Elszántan a másikra támadsz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Lovagi karddal párszor kilyukasztod a dagálydémon testét. (12 támadással 2386 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+478 életerő). Sárkánypengével megvagdalod a dagálydémon testét. (10 támadással 1068 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+214 életerő). Egy tűzkéz varázslattal köszöntöd a másikat. 75 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Váratlanul egy szellempárduc jelenik meg melletted, és karmaival az ellenfelet kezdi csépelni. (33 sebzést okozott.) Ellenfeled 10 pontot sebződik a pestisaurától. A dagálydémon jobb combodat és térdedet célozta a nyelvével, és méghozzá milyen hatékonyan! (2 támadástól 155 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +31 ÉP.) Karmával néhányszor a dagálydémon megcsapja a fejedet. (2 támadástól 86 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +18 ÉP.) Távolról hullámkeltés varázslatot lő rád a másik. 70 életpontot vesztettél. Egy hullámkeltés varázslatot dob rád a másik. 117 életpontot vesztettél. Lovagi karddal végigvagdosod a dagálydémon testét. (4 támadással 755 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+152 életerő). Sárkánypengével kicsit megvágod a dagálydémon tengervíz mancsát. (1 támadással 109 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+22 életerő). Egy tűzkéz varázslatot dobsz ellenfeledre. 64 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Mg'thorath kövének szellempárduca is beszáll a küzdelembe. (51 sebzést okozott az ellenfélnek.) Ellenfeled 17 pontot sebződik a pestisaurától. A dagálydémon nyelvével fájdalmas sebeket ejt a jobb karodon. (2 támadástól 203 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +41 ÉP.) A dagálydémon néhányszor belevágja karmát a jobb válladba. (2 támadástól 91 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +19 ÉP.) Ellenfeled néhány elegáns kézmozdulata után már süvít is feléd egy hullámkeltés. Az Istenek Talizmánja semlegesíti a varázslatot. Távolról hullámkeltés varázslatot lő rád a másik. 76 életpontot vesztettél.
A dagálydémon összeesik, és nem mozdul többé. Megölted!
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 12 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 79 458 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 5564, sebződés: 798, gyógyulás: 991, összesen: +193 ÉP}

Inkább a véredet szívnák a nyavalyás cheloniciták, de ezek a manádat eszik! (-2 VP.)

(Továbbmész...) [445,60] Hajód vígan szeli a habokat. Felhágsz egy magasabb pontra, és a ryuku kalózkendőn keresztül körbevizslatod a tájat. Amint a kukkert délre fordítod, megpillantasz egy elhagyott kalózhajót. Jól kivehetőek a távolban. A víz csobogása elandalít, de azért a reflexeid még a régiek! Már majdnem megijedtél, de aztán felismered, hogy ez egy teishin keselyű. {védettsége: 90 szúró, 90 vágó, 90 ütő ellen.} Úgy tűnik, ma Te vagy a főfogás a szörny étlapján. Mivel szavakkal úgy sem tudnád meggyőzni, jöhetnek a fegyverek.

Néhány mozdulatot teszel, mormolsz, és a következő másodpercben már fizikai pajzs II vibrál körülötted. Az ősi mágia oltalmazón körbeöleli testedet. A szilánk működik (+2 életpont). Nem árt valamilyen védekező mágiát alkalmazni: védelem tűz ellen létrehozásához szükséges szavakat mormolsz. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Ellenfeled ujjai a levegőben táncolnak, ajkai hangtalanul mozognak. Varázsol! Aha, egy fehér glóbusz mágia... Mormolsz, majd ujjaidból kirepül egy őstűz varázslat. 65 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). A sok gyakorlás növelte tudásodat (+1 őstaumaturgia). Üdvözlésképpen egy izomernyesztés varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. Ellenfeled elernyed. Gyógyulsz (+2 életpont). Ellenfeled néhány elegáns kézmozdulata után már süvít is feléd egy puha ütés. Semmi eredménye! (Az immunitáskő védett meg.) Vas dobónyilat markolva becélzod a mozgó célpontot. Elrepül 1 vas dobónyíl. Pontos célzásodnak köszönhetően meglőtted a teishin keselyű csupasz nyakát. (1 támadással 83 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi is veled harcol. Elszántan harapdálja meg ellenfeledet. (16 életpontot sebezve.) Vad csatakiáltással, felemelve a lovagi kardot ellenfeledre ugrasz. Használod a Belső időt. Lovagi karddal kegyetlenül összevagdalod a teishin keselyű jobb lábát. (12 támadással 2437 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+488 életerő). A hoarián sárkánybébi segítségedre siet és megtámadja ellenfeled. (45 életpontot sebezve.) Sárkánypengével néhányszor megcsapod a teishin keselyű farkát. (10 támadással 1078 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+216 életerő). A hoarián sárkánybébi segítségedre siet és megtámadja ellenfeled. (56 életpontot sebezve.) Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre tűzkéz varázslatot lősz. 65 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Váratlanul egy szellempárduc jelenik meg melletted, és karmaival az ellenfelet kezdi csépelni. (43 sebzést okozott.) Ellenfeled 17 pontot sebződik a pestisaurától. Csőrével a teishin keselyű belemar kézfejedbe. (1 támadástól 76 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +16 ÉP.) Iszonyatos fájdalmat érzel, ahogy a karmok kitépnek belőled egy darabot. Még 313 életpontot vesztettél. Ellenfeled regenerálódik! Lovagi karddal néhányszor megcsapod a teishin keselyű testét. (3 támadással 577 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+116 életerő). A hoarián sárkánybébi is veled harcol. Elszántan harapdálja meg ellenfeledet. (51 életpontot sebezve.) Sárkánypengével néhányszor megkarcolod a teishin keselyű bal szárnyát. (2 támadással 207 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+42 életerő). A hoarián sárkánybébi is bekapcsolódik a harcba. (12 életpontot sebezve.) Mélyen koncentrálva, megidézel egy tűzkéz varázslatot, majd ellenfeledre küldöd. 59 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Mg'thorath kövének szellempárduca is beszáll a küzdelembe. (34 sebzést okozott az ellenfélnek.) Ellenfeled 16 pontot sebződik a pestisaurától. A teishin keselyű megcsípi a jobb füledet. (1 támadástól 85 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +17 ÉP.) A lény kiszakít belőled egy részt, és gyorsan behabzsolja. Még 268 életpontot vesztettél.
A teishin keselyű összeesik, és nem mozdul többé. Megölted!
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 1 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a lovagi kardot, szereztél 2 keselyűmirigyet. 43 011 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 4861, sebződés: 742, gyógyulás: 911, összesen: +169 ÉP}

Tehetetlenül tűröd, hogy a cheloniciták belezabálnak mentális tartalékaidba. (-2 VP.)

(Továbbmész...) [445,61] A szél kitart, a vitorlásod himbálózva szeli tovább a tenger hullámait. Oopsz, e mellett nehogy elmenj! Éles szemeddel kiszúrtál egy elhagyott kalózhajót.
(Feltételes kutatás:) Szerencsére más segédeszközre nincs szükség, a kötéllétra pont elbírja a súlyod. Gyorsan átmászol a kalózhajóra. Mintha tornádó söpört volna végig a fedélzeten, széttört használati tárgyak, és oszló, kalózholttestek mindenütt. Hopp! Ott valami megmozdult! Lélegzetvisszafojtva figyelsz, de csak a szél játszadozik egy elszabadult rögzítő kötéllel. Valami megmoccant mögötted, de nem fogsz bedőlni, csak azért se fordulsz meg! - döntöd el, de úgy tűnik, muszáj lesz. Egy csapat ryuku kalóz intéz feléd kihívást. (ld. enc.) {támadása: 140.}

Néhány mozdulatot teszel, mormolsz, és a következő másodpercben már fizikai pajzs II vibrál körülötted. Az ősi mágia oltalmazón körbeöleli testedet. A szilánk működik (+2 életpont). Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy őstűz varázslatot. 148 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Üdvözlésképpen egy izomernyesztés varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. Ellenfeled elernyed. A szilánk működik (+2 életpont). Vas dobónyilat küldesz ellenfeled felé. Elrepül 12 vas dobónyíl. Alaposan megsorozod a ryuku kalóz testét. (12 támadással 986 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi megmarja ellenfeledet. (28 életpontot sebezve.) A lény dobófegyverként ryuku harci dárdát használ. Már repül is belőlük feléd pár. A becsapódástól 571 életpontot vesztettél. Vad csatakiáltással, felemelve a lovagi kardot a másikra rontasz. Lovagi karddal párszor kilyukasztod a ryuku kalóz testét. (12 támadással 2368 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+474 életerő). A hoarián sárkánybébi megmarja ellenfeledet. (12 életpontot sebezve.) Sárkánypengével néhányszor megcsapod a ryuku kalóz nyakát. (10 támadással 1056 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+212 életerő). A hoarián sárkánybébi nagyot harap ellenfeledbe. (6 életpontot sebezve.) Ellenfeledre tűzkéz varázslatot lősz. 62 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Mg'thorath kövének szellempárduca is beszáll a küzdelembe. (34 sebzést okozott az ellenfélnek.) A pestisaura 10 ép-t sebez. Elegáns támadássorozat eredményeként több vágást kapsz az oldaladra és a lábadra. (27 támadástól 200 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +40 ÉP.) Pengéjét vadul forgatva, a 9 ryuku kalóz újra meg újra lecsap. (18 támadástól 53 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +11 ÉP.) Lovagi karddal mély sebeket nyitva megvagdosod a ryuku kalóz jobb lábát. (6 támadással 1235 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+248 életerő). A hoarián sárkánybébi megmarja ellenfeledet. (56 életpontot sebezve.) Sárkánypengével súrolod a ryuku kalóz bal lábát. (1 támadással 108 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+22 életerő). A hoarián sárkánybébi megmarja ellenfeledet. (3 életpontot sebezve.) Távolról tűzkéz varázslatot lősz a másikra. 61 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Váratlanul egy szellempárduc jelenik meg melletted, és karmaival az ellenfelet kezdi csépelni. (41 sebzést okozott.) A pestisaura 13 ép-t sebez. Pengéjét vadul forgatva, a 2 ryuku kalóz újra meg újra lecsap. (6 támadástól 32 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +7 ÉP.) Elegáns támadássorozat eredményeként több vágást kapsz az oldaladra és a lábadra. (4 támadástól 8 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +2 ÉP.)
A 2 ryuku kalóz összecsuklik, majd megpróbál feltápászkodni, de végleg elhagyja az ereje, és elterül. Megölted.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 12 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Átvizsgálod a testet. A következő kincseket találtad: egy sárga erőöv [sárga erőöv ládikóba-> (448,19)-> 40 arany, -2 ÉP], egy pular kristály [pular kristály ládikóba-> (448,19)-> 8 arany, -2 ÉP], 2 ezüst gyűrű [ezüst gyűrű ládikóba-> (450,19)-> 12 arany, -2 ÉP] és egy borostyán függő [borostyán függő ládikóba-> (450,19)-> 6 arany, -2 ÉP], ezenkívül 1 rum és 1 hajóács szerszám (ld. enc.). 47 012 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 6227, sebződés: 872, gyógyulás: 1030, összesen: +158 ÉP}

Némi bamba bizonytalankodás után a fedélközbe vezető lépcső felé veszed az irányt. Rutinos fosztogatóként szemléled a hajó zegzugait. Aha! Az egyik saroknak erős kincsszaga van! Nemhiába, alkalmas tápszereket találsz! Nézzük, milyen kincsre bukkantál: egy robbanó golyóbis. Egy esszenciavámpír védelmezi a vadászterületét. {védettsége: 100 szúró, 100 vágó, 100 ütő ellen.}

Védekezésképp villámgyorsan felhúzol egy fizikai pajzs II varázst. Az ősi mágia oltalmazón körbeöleli testedet. Gyógyulsz (+2 életpont). Ki tudja, mire készül a másik - jobb az óvatosság! A biztonság kedvéért felraksz egy védelem tűz ellen varázst. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre őstűz varázslatot lősz. 79 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy izomernyesztés varázslatot. Ellenfeled elernyed. A szilánk működik (+2 életpont). Ellenfeled néhány elegáns kézmozdulata után már süvít is feléd egy nekromanta csókja. 48 életpontot vesztettél. Az ellenfél gyógyult. Vas dobónyilat markolva becélzod a mozgó célpontot. Elrepül 12 vas dobónyíl. Pár lövedéked átjárja az esszenciavámpír fejét. (12 támadással 984 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi nagyot harap ellenfeledbe. (23 életpontot sebezve.) Ellenfeled mereven rádnéz, majd megindítja mentális támadását. Tudatodat megacélozva, ellenállsz a támadásnak. Marokra fogva a lovagi kardot ellenfeledre támadsz. Használod a Belső időt. Lovagi karddal többször mélyen végigmetszed az esszenciavámpír testét. (12 támadással 2436 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi roppant éles fogait rosszakaród végtagjaiba mélyeszti. (44 életpontot sebezve.) Sárkánypengével mély sebeket nyitva megvagdosod az esszenciavámpír fejét. (6 támadással 635 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi is veled harcol. Elszántan harapdálja meg ellenfeledet. (25 életpontot sebezve.) Ellenfeledre tűzkéz varázslatot lősz. 67 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Egy szellempárduc harcol az oldaladon! (49 sebzést okozott az ellenfélnek.) A pestisaura 14 ép-t sebez. Karmával néhányszor az esszenciavámpír megcsapja a fejedet. (4 támadástól 116 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +24 ÉP.) Alig tudod elkerülni, hogy a szörny le ne metssze a fejed. Ennyi! A másik kigúvadt szemmel borul a földre. Meghalt.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 12 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a lovagi kardot, szereztél 2 vámpírfogat. 55 673 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 4356, sebződés: 164, gyógyulás: 36, összesen: -128 ÉP}

Csak az ösztönök mentettek meg. Még két lépést sem teszel, és máris újra csatázni kényszerülsz. Egy bámulatos zombi készül a lemészárlásodra. {védettsége: 1 szúró, 1 vágó, 1 ütő ellen.}

Nem árt az elővigyázatosság! Egy fizikai pajzs II varázslattal készülsz a csatára. Az ősi mágia oltalmazón körbeöleli testedet. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Egy őstűz varázslatot dobsz ellenfeledre. 87 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Üdvözlésképpen egy izomernyesztés varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. Ellenfeled elernyed. Gyógyulsz (+2 életpont). Mielőtt közelharcba bocsátkoznál, vas dobónyilat ragadva megsorozod ellenfeledet. Elrepül 1 vas dobónyíl. Becsapódva, megdöfi a bámulatos zombi rotható húsát. (1 támadással 49 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi segítségedre siet és megtámadja ellenfeled. (3 életpontot sebezve.) Elszántan ellenfeledre rohansz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Lovagi karddal többször mélyen végigmetszed a bámulatos zombi jobb karját. (12 támadással 1452 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi megmarja ellenfeledet. (37 életpontot sebezve.) Sárkánypengével néhányszor megcsapod a bámulatos zombi foszladozó testét. (10 támadással 630 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi nagyot harap ellenfeledbe. (16 életpontot sebezve.) Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre tűzkéz varázslatot lősz. 37 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Hirtelen elősuhan a hátad mögül egy szellempárduc, és karmaival az ellenfélnek esik. (56 sebzést okozott.) Pestisaurád 15 sebzést okoz. A bámulatos zombi karmai megsebesítik a bal kezedet. (1 támadástól 149 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +30 ÉP.) Majdnem elhányod magad, annyira rosszul leszel. (-1 minden tulajdonságodra kör végéig.) Lovagi karddal néhányszor megcsapod a bámulatos zombi rotható húsát. (7 támadással 842 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi roppant éles fogait rosszakaród végtagjaiba mélyeszti. (17 életpontot sebezve.) Sárkánypengével épp hogy megvágod a bámulatos zombi jobb karját. (1 támadással 60 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi segítségedre siet és megtámadja ellenfeled. (49 életpontot sebezve.) Távolról tűzkéz varázslatot lősz a másikra. 46 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Egy szellempárduc harcol az oldaladon! (43 sebzést okozott az ellenfélnek.) Ellenfeled 10 pontot sebződik a pestisaurától. A bámulatos zombi karmai felhorzsolják a bal karodat. (1 támadástól 156 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +32 ÉP.) Majdnem elhányod magad, annyira rosszul leszel. (-1 minden tulajdonságodra kör végéig.)
Véres nyál csordul ki a bámulatos zombi száján, majd halk hörgéssel a porba hull.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 1 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 25 351 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 3449, sebződés: 305, gyógyulás: 74, összesen: -231 ÉP}

A legénység koszlott kabinjaiban semmit sem találsz. Pedig a tiszti kabinokat, és még a kapitányét is átkutattad. Akkor irány a hajófenék! A raktár sajnos víz alatt van, de semmi gond. Pikk-pakk nekivetkőzöl, és belegázolsz a fekete vízbe. Piszkosul fázol, ezért igyekszel gyorsan tájékozódni. Ajjaj! Felzavartál egy vízi bestiát! A sok gyakorlás növelte tudásodat (+1 úszás). Egy zugkígyó védelmezi a vadászterületét. (ld. enc.) {védettsége: 60 szúró, 60 vágó, 60 ütő ellen.} [védettséged: 39]

A szörny - épp hogy csak egy hangyafuttatónyira - összevonja szemöldökét. A pszi sugarakat képtelen vagy kivédeni: lábaid megroggyannak. (-31000 TP.) A lény mereven rádnéz. Mentális energiáidat összpontosítva, elhárítod a kővéváltoztató pillantást. Elszántan ellenfeledre rohansz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Kampós acélszigonnyal néhányszor teljesen átdöföd a zugkígyó fejét. (4 támadással 357 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+72 életerő). Egy szellempárduc harcol az oldaladon! (44 sebzést okozott az ellenfélnek.) Ellenfeled 13 pontot sebződik a pestisaurától. Ellenfeled fogaival elkapja a bal lábadat. (1 támadástól 307 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +62 ÉP.) A zugkígyó beleharap a kezedbe. (1 támadástól 307 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +62 ÉP.) Csontjaidba hideg kúszik (-1 erő forduló végéig). Kampós acélszigonnyal többször eltalálod a zugkígyó jobb oldalát. (2 támadással 173 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+35 életerő). Hirtelen elősuhan a hátad mögül egy szellempárduc, és karmaival az ellenfélnek esik. (59 sebzést okozott.) Ellenfeled 11 pontot sebződik a pestisaurától. Előremozdulva, a zugkígyó kitátja a pofáját és beléd harap! (1 támadástól 307 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +62 ÉP.) Előremozdulva, a zugkígyó kitátja a pofáját és beléd harap! (1 támadástól 307 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +62 ÉP.) Hideg markol a szívedbe (-1 erő forduló végéig). Ennyi! A szörny végre a halálát lelte!
Gyorsan ellátod a sebeidet: +30 életerő. 40 896 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 657, sebződés: 1228, gyógyulás: 359, összesen: -869 ÉP}

Folytatod a felderítést. A raktár végre nem okoz csalódást. A drága selyembálák szétbomlottak, és a boroshordókban is halak laknak már. Az egyik helyiségben mégis egy félig nyitott, pántos ládára lelsz. A következő kincseket találtad: egy tolmokov-koktél [tolmokov-koktél ládikóba-> (447,18)-> 8 arany, -2 ÉP], egy vassisak [vassisak ládikóba-> (447,18)-> 22 arany, -2 ÉP], egy halálfejes zászló (ld. enc.) és egy ezüsttollú nyíl [ezüsttollú nyíl ládikóba-> (447,18)-> 60 arany, -2 ÉP]. Kissé csalódottan cammogsz a korláthoz, hogy elhagyd a kalózhajót. Hát ez nem volt valami nagy szám! - gondolod, azzal ügyesen aláereszkedsz.
(Feltételes gyógyítás:) Létrehoztad az isteni gyógyítás varázslatot! [-4 TVP] Sebeid gyógyulnak (+721 életerő). [-60 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Erőd TF-elődött.
Találsz egy ryuku kereskedőhajót. (ld. enc.) Bár a kalmárok dzsunkája valamivel terebélyesebb, mint a te kis lélekvesztőd, összességében véve nem túl nagy. Biztos nem lehetetlen elsüllyeszteni - gondolod -, hisz akkor nem kérte volna ezt Zayi. Izgatott vagy kicsit, hisz még sosem tettél ilyet. A félfülű bandita a fedélközben lapul, huncutul rád kacsint, aztán odasúgja neked:
- Bátran! Vágj bele!
Ügyesen a kereskedőhajó mellé lavírozol kis vitorlásoddal. A kalmárok érdeklődve szemlélik ténykedésed, teljesen gyanútlanok. Úgy látszik, hogy volt már dolguk hozzád hasonló furcsa figurákkal. Mikor a két hajó oldala összekoppan, vad csatakiáltást hallatsz, és átugrasz. Nem ütközöl túl nagy ellenállásba. A hájas ryuku kalmárok egy-kettőre a tengerbe ugrálnak tomboló dühöd elől. Furcsa, de sem testőr, sem bérmágus, sem egyetlen zsoldos nem kíséri őket. Hm... Ez könnyű volt! Felkapsz egy alkalmas szerszámot és egy perc múlva már a tenyérnyi lyukat szemléled, amit a hajófenékbe ütöttél. Na iszkiri! Hiszen mindjárt elsüllyed! Mit sem törődve a vízben úszkáló kalmárok jajveszékelésével, átlépsz a saját hajódra. A kereskedők dzsunkája néhány perc alatt végleg elmerül, de te sem vagy teljesen féleszű: 1 smaragd orrkarikát azért sikerült megmentened a rakományból. Zayi a vállad veregeti, és hosszan mesél a hasonló jellegű kalandjairól. Kis bolond, ha tudná! De persze te dicsekvés helyett, inkább bölcsen hallgatsz. [smaragd orrkarika ládikóba-> (450,19)-> 100 arany, -2 ÉP] A ryuku kalózkendőnek köszönhetően messzire ellátsz. Amint a kukkert délre fordítod, megpillantasz egy nekrofunt. Délnyugatra nézve látsz egy Fairlight oltárt. Olyan élesen látod őket, mintha az orrod előtt lennének. A hajód meginog, mikor egy szörnnyel találod szembe magad. Magabiztosan nézed a közeledőt. Hiszen csak egy cunami teknős. (ld. enc.) {támadása: 200.} Legjobb védekezés a támadás, kiáltod, és már ugrasz is.

Néhány mozdulatot teszel, mormolsz, és a következő másodpercben már fizikai pajzs II vibrál körülötted. Az ősi mágia oltalmazón körbeöleli testedet. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Nem árt valamilyen védekező mágiát alkalmazni: védelem tűz ellen létrehozásához szükséges szavakat mormolsz. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). A lényt antimágikus aura védi, ezért nem is próbálsz rá varázsolni. Mélyen koncentrálva, ellenfeled megidéz egy izomernyesztés varázslatot, majd rád küldi. Semmi eredménye! Ellenfeled egy kézmozdulatot tesz, majd ellő egy természet haragja varázslatot. 71 életpontot vesztettél. Darabokra robban egy birtokodban levő deus ex machina. Ellenfeled speciális támadást alkalmaz: harsogva csattan rajtad egy fehérál.roncsolása pszi hatás. 107 életpontot vesztettél. Teli erőből vas dobónyilat dobsz az ellenfeledre. Elrepül 12 vas dobónyíl. Több lövedéked átfúrja a cunami teknős bal lábát. (12 támadással 1009 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi megcsócsálja ellenfeledet. (37 életpontot sebezve.) Marokra fogva a lovagi kardot a másikra rohansz. Használod a Belső időt. Lovagi karddal többször mélyen végigmetszed a cunami teknős testét. (12 támadással 2401 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi támad, irdatlan darabot szakítva ki fogaival ellenségedből. (13 életpontot sebezve.) Sárkánypengével végigvagdosod a cunami teknős testét. (10 támadással 1055 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi nagyot harap ellenfeledbe. (32 életpontot sebezve.) Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy tűzkéz varázslatot. 63 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Egy szellempárduc harcol az oldaladon! (33 sebzést okozott az ellenfélnek.) Pestisaurád 14 sebzést okoz. Ellenfeled néhány elegáns kézmozdulata után már süvít is feléd egy ősi hurrikán. 256 életpontot vesztettél. Mélyen koncentrálva, ellenfeled megidéz egy természet haragja varázslatot, majd rád küldi. 70 életpontot vesztettél. Távolról ősi hurrikán varázslatot lő rád a másik. 599 életpontot vesztettél. Lovagi karddal épp hogy eltalálod a cunami teknős bal vállát. (1 támadással 204 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi segítségedre siet és megtámadja ellenfeled. (19 életpontot sebezve.) Sárkánypengével kicsit megvágod a cunami teknős testét. (1 támadással 96 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi is bekapcsolódik a harcba. (29 életpontot sebezve.) Távolról tűzkéz varázslatot lősz a másikra. 68 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Mg'thorath kövének szellempárduca ellenfeledre ront. (59 sebzést okozott.) Pestisaurád működik (8 ép-t sebezve). Üdvözlésképpen egy széllöket varázslatot ereszt meg irányodba ellenfeled. 248 életpontot vesztettél. Ellenfeled koncentrál, majd megindít egy fehérál.roncsolása pszi támadást. 107 életpontot vesztettél. Ellenfeled mormol, majd ujjaiból kirepül egy természet haragja varázslat. 66 életpontot vesztettél.
Véres nyál csordul ki a cunami teknős száján, majd halk hörgéssel a porba hull.
Gyorsan ellátod a sebeidet: +30 életerő. Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 11 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 70 313 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 5140, sebződés: 1524, gyógyulás: 10, összesen: -1514 ÉP}


(Feltételes gyógyítás:) Az utolsó ige kiejtésével elmondtad az isteni gyógyítás varázslatot! [-4 TVP] Sebeid gyógyulnak (+750 életerő). [-60 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Erőd TF-elődött.
(Feltételes gyógyítás:) Elmondtad az isteni gyógyítás varázslatot! [-4 TVP] Sebeid gyógyulnak (+732 életerő). [-60 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Erőd TF-elődött. Értékes varázserőd a rusnya chelonicitákat táplálja. (-2 VP.) Ügyesen kijavítgatod hajódon a nagyobb hibákat, megerősítgeted a fedélzetdeszkákat. (+18% használhatóság.) Figyelmeztetés: megterheltséged 100 % fölé emelkedett! [122 pontot használtál fel, van még 316. Kapsz 195 VP-t.]

h 1477 5 7 használod az 1477. tárgyat
Felülsz a jokonbia ágra. A szárát magad előtt markolod, míg a levéltelen, száraz gally mögötted a földet sepri. Nagyot ugrasz, és akarod, nagyon erősen AKAROD, hogy pont arra repülj, amerre indultál. A koncentráció kitölti a tudatod, ezért a tájra nincs érkezésed figyelni. [10 pontot használtál fel, van még 306. Kapsz 16 VP-t.]

AZ UTAZÁS MEGKEZDÉSE ELŐTTI TÉRKÉPED

444 445 446
57
58
59
60
61
62
(445,58) teishin keselyű (#892), bámulatos zombi (#896), méregzsák (#897), nagyobb kaktuszhal (#887), elhagyott kalózhajó (#1434)
(445,59) dagálydémon (#898)
(445,60) teishin keselyűk (#892)
(445,61) ryuku kalóz (#891), esszenciavámpír (#895), bámulatos zombi (#896), zugkígyó (#886), elhagyott kalózhajó (#1434), ryuku kereskedőhajó (#1437), cunami teknős (#944)

[438,68] Kezded megszokni a hullámzást és a hajód billegését. Közben lassan haladsz előre.

Ki nyitott szemmel jár, talál: esetedben egy elhagyott kalózhajót.
(Feltételes kutatás:) Szerencsére más segédeszközre nincs szükség, a kötéllétra pont elbírja a súlyod. Gyorsan átmászol a kalózhajóra. Néhány kitekeredett, oszlásnak indult holttestet találsz. Felismered őket, ezek a szerencsétlenek kalózok lehettek életükben. Egy albatrosz felrikolt, aztán pont a válladra pottyant! Platty! Átkozódva rázod az öklödet felé. Elébed áll, nem bújik el, és nem próbálkozik cselvetéssel. Ellenfeled szemtől-szembe akar harcolni veled. Egy tengeri parazita készül a lemészárlásodra. {max. életpontja: 4103-4662.}

Gyorsan felraksz egy fizikai pajzs II varázslatot. Az ősi mágia oltalmazón körbeöleli testedet. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Úgy ítéled meg, hogy nem árt egy védelem tűz ellen védekező rúna felrakása. A következő pillanatban már meg is idézted. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Egy őstűz varázslattal köszöntöd a másikat. 23 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Egy izomernyesztés varázslatot dobsz ellenfeledre. Ellenfeled elernyed. Gyógyulsz (+2 életpont). Távolról pusztító végzet varázslatot lő rád a másik. Semmi eredménye! Vas dobónyilat hajítasz a másik védtelen testébe. Elrepül 12 vas dobónyíl. Pár lövedéked átjárja a tengeri parazita testét. (12 támadással 976 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi megcsócsálja ellenfeledet. (11 életpontot sebezve.) A szörny iszonytató kiáltást hallat! De te csak kacagsz rajta. Csak ennyit tudsz, rém? Marokra fogva a lovagi kardot a másikra támadsz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Lovagi karddal párszor kilyukasztod a tengeri parazita testét. (12 támadással 2372 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi támad, irdatlan darabot szakítva ki fogaival ellenségedből. (11 életpontot sebezve.) Sárkánypengével mély sebeket nyitva megvagdosod a tengeri parazita bal oldalát. (10 támadással 1041 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi megmarja ellenfeledet. (20 életpontot sebezve.) Egy tűzkéz varázslattal köszöntöd a másikat. 24 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Egy szellempárduc harcol az oldaladon! (54 sebzést okozott az ellenfélnek.) Pestisaurád működik (9 ép-t sebezve). Csápok szívnak vért a combjaidból. (4 támadástól 18 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +4 ÉP.) Lovagi karddal kicsit megvágod a tengeri parazita testét. (1 támadással 189 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi nagyot harap ellenfeledbe. (51 életpontot sebezve.) Sárkánypengével kicsit megvágod a tengeri parazita jobb vállát. (1 támadással 106 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi segítségedre siet és megtámadja ellenfeled. (4 életpontot sebezve.) Ellenfeledre tűzkéz varázslatot lősz. 24 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Egy szellempárduc harcol az oldaladon! (56 sebzést okozott az ellenfélnek.) A pestisaura 14 ép-t sebez. Csápok szívnak vért a combjaidból. (4 támadástól 14 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +3 ÉP.) Ennyi! A másik kigúvadt szemmel borul a földre. Meghalt.
Gyorsan ellátod a sebeidet: +11 életerő. Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 12 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 53 698 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 4985, sebződés: 32, gyógyulás: 21, összesen: -11 ÉP}

Kellemes testmozgás volt! Kicsit még nézelődsz, de rájössz, itt nem terem számodra babér. A lépcsőkhöz indulsz. Egy kaotikus ősvégzet készül a lemészárlásodra. {max. életpontja: 4276-5275.}

Nem árt az elővigyázatosság! Egy fizikai pajzs II varázslattal készülsz a csatára. Az ősi mágia oltalmazón körbeöleli testedet. A szilánk működik (+2 életpont). Ki tudja, mire készül a másik - jobb az óvatosság! A biztonság kedvéért felraksz egy védelem tűz ellen varázst. A szilánk működik (+2 életpont). Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy őstűz. 78 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy izomernyesztés varázslatot. Ellenfeled elernyed. A szilánk működik (+2 életpont). Ellenfeled koncentrál, majd megindít egy teljes őrület pszi támadást. Az Istenek Talizmánja semlegesíti a varázslatot. Vas dobónyilat hajítasz a másik védtelen testébe. Elrepül 12 vas dobónyíl. Alaposan megsorozod a kaotikus ősvégzet testét. (12 támadással 640 életpontot sebezve.) Vad csatakiáltással, felemelve a lovagi kardot a másikra rontasz. Használod a Belső időt. Lovagi karddal többször mélyen végigmetszed a kaotikus ősvégzet testét. (12 támadással 2377 életpontot sebezve.) Sárkánypengével néhányszor megcsapod a kaotikus ősvégzet testét. (10 támadással 1028 életpontot sebezve.) Egy tűzkéz varázslattal köszöntöd a másikat. 61 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Egy szellempárduc harcol az oldaladon! (46 sebzést okozott az ellenfélnek.) Pestisaurád működik (8 ép-t sebezve). Csápjaival a kaotikus ősvégzet csapásokat mér a hasadra. (2 támadástól 120 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +24 ÉP.) Szörnyű fejfájás vesz erőt rajtad. (-1 minden tulajdonságodra kör végéig.) Csápjaival a kaotikus ősvégzet lecsap a bal karodra. (2 támadástól 131 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +27 ÉP.) Az idő néhány momentumig visszafelé halad (+6 TVP). A kaotikus ősvégzet csápjai a bal lábad köré tekerednek. Kikászálódsz, de milyen áron! (2 támadástól 98 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +20 ÉP.) Lovagi karddal megvagdalod a kaotikus ősvégzet testét. (4 támadással 781 életpontot sebezve.) Sárkánypengével kissé megkarcolod a kaotikus ősvégzet testét. (1 támadással 108 életpontot sebezve.) Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy tűzkéz varázslatot. 63 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Mg'thorath kövének szellempárduca is beszáll a küzdelembe. (55 sebzést okozott az ellenfélnek.) Pestisaurád működik (8 ép-t sebezve). Csápjaival a kaotikus ősvégzet lecsap a jobb karodra. (2 támadástól 98 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +20 ÉP.) Majdnem elhányod magad, annyira rosszul leszel. (-1 minden tulajdonságodra kör végéig.) A kaotikus ősvégzet csápjai a bal lábad köré tekerednek. Kikászálódsz, de milyen áron! (2 támadástól 126 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +26 ÉP.) Pár pillantással visszább kúsztok az időben (+6 TVP). A kaotikus ősvégzet csápjai a jobb lábad köré tekerednek. Kikászálódsz, de milyen áron! (2 támadástól 122 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +25 ÉP.)
Véres nyál csordul ki a kaotikus ősvégzet száján, majd halk hörgéssel a porba hull.
Gyorsan ellátod a sebeidet: +30 életerő. Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 12 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 73 647 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 5253, sebződés: 695, gyógyulás: 156, összesen: -539 ÉP}

A lépcsők az alsó fedélzetre vezetnek, ahol igen sötét van és büdös. Már vártak rád! Egy méregzsák védelmezi a vadászterületét. {támadása: 133.}

Nem árt az elővigyázatosság! Egy fizikai pajzs II varázslattal készülsz a csatára. Az ősi mágia oltalmazón körbeöleli testedet. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Távolról őstűz varázslatot lősz a másikra. 155 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Üdvözlésképpen egy izomernyesztés varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. Ellenfeled elernyed. A szilánk működik (+2 életpont). Mielőtt közelharcba bocsátkoznál, vas dobónyilat ragadva megsorozod ellenfeledet. Elrepül 1 vas dobónyíl. A szörny nagyot fúj, eltérítve a gyenge lövést. A teremtmény iszonyatos hangerővel rikoltozni kezd. Gyorsan zenével próbálod a dolgot ellensúlyozni. A tehetség! A harmonikus zene legyőzi és elhallgattatja a szörnyet. Meglengetve a lovagi kardot a másikra rontasz. Használod a Belső időt. Lovagi karddal hatalmas csapásokat adva felmetszed a méregzsák bal oldalát. (12 támadással 2358 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+472 életerő). A hoarián sárkánybébi is bekapcsolódik a harcba. (15 életpontot sebezve.) Sárkánypengével végigvagdosod a méregzsák jobb lábát. (6 támadással 617 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+124 életerő). A hoarián sárkánybébi is bekapcsolódik a harcba. (13 életpontot sebezve.) Mormolsz, majd ujjaidból kirepül egy tűzkéz varázslat. 64 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Hirtelen elősuhan a hátad mögül egy szellempárduc, és karmaival az ellenfélnek esik. (42 sebzést okozott.) Pestisaurád 10 sebzést okoz. A méregzsák belecsíp a kezedbe. Gyenge próbálkozás. (1 támadástól 40 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +8 ÉP.) A szörny hatalmas detonáció közepette darabokra robban (-717 életerő). Véres nyál csordul ki a méregzsák száján, majd halk hörgéssel a porba hull.
Gyorsan ellátod a sebeidet: +30 életerő. Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 1 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 34 042 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 3274, sebződés: 757, gyógyulás: 616, összesen: -141 ÉP}

Az alsó fedélzeten sem jársz sikerrel. Hiába kutattad át még a kapitány utazóládáját is, csupa lom, meg szemét mindenütt, sehol semmi ÉRTÉK! Talán valaki megelőzött. Nincs mese, le kell menned a hajófenékbe! Szerencsére a vízlégzés a segítségedre van. Gyorsan ledobálod a holmid, és a vízbe lábalsz. Ez nem lehet igaz! Egy vízi szörny ebédnek néz! Egy méretes oktopusz támad rád. {védettsége: 3 szúró, 3 vágó, 3 ütő ellen.} [védettséged: 38]

A szörny tintát bocsát ki magából. A fenébe, így aztán nem sok esélyed van! Marokra fogva a kampós acélszigonyt ellenfeledre rohansz. Használod a Belső időt. Kampós acélszigonnyal néhányszor teljesen átdöföd a méretes oktopusz egyik csápját. (4 támadással 354 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+71 életerő). Hirtelen elősuhan a hátad mögül egy szellempárduc, és karmaival az ellenfélnek esik. (59 sebzést okozott.) Pestisaurád 7 sebzést okoz. Csápok szívnak vért a combjaidból. (2 támadástól 126 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +26 ÉP.) Vitalitásod védelmez. Csápjaival a méretes oktopusz lecsap a jobb karodra. (2 támadástól 119 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +24 ÉP.) Csápjaival a méretes oktopusz lecsap a jobb karodra. (2 támadástól 152 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +31 ÉP.) Megpróbál karjaival összeroppantani. Egymásnak feszültök, de te bizonyulsz az erősebbnek. Ellenfeled regenerálódik! Kampós acélszigonnyal több döféssel felnyársalod a méretes oktopusz testét. (4 támadással 354 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+71 életerő). Váratlanul egy szellempárduc jelenik meg melletted, és karmaival az ellenfelet kezdi csépelni. (36 sebzést okozott.) Pestisaurád 12 sebzést okoz. A méretes oktopusz csápjai a bal lábad köré tekerednek. Kikászálódsz, de milyen áron! (2 támadástól 103 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +21 ÉP.) Öregedtél 3 évet. Csápok tekergődznek feléd. Megpróbálod elkerülni őket, de néhány lecsap a testedre. (2 támadástól 115 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +23 ÉP.) Csápok tekergődznek feléd. Megpróbálod elkerülni őket, de néhány lecsap a testedre. (2 támadástól 126 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +26 ÉP.) Megpróbál karjaival összeroppantani. Lerázod magadról! Ellenfeled regenerálódik! Kampós acélszigonnyal több döféssel felnyársalod a méretes oktopusz fejét. (4 támadással 349 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+70 életerő). Mg'thorath kövének szellempárduca is beszáll a küzdelembe. (37 sebzést okozott az ellenfélnek.) Pestisaurád 18 sebzést okoz. Csápok tekergődznek feléd. Megpróbálod elkerülni őket, de néhány lecsap a testedre. (2 támadástól 135 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +27 ÉP.) Nem öregedsz. Csápok szívnak vért a combjaidból. (2 támadástól 156 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +32 ÉP.) Csápok szívnak vért a combjaidból. (2 támadástól 140 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +28 ÉP.) Megpróbál karjaival összeroppantani. Egymásnak feszültök, de te bizonyulsz az erősebbnek.
Az élet elillant ellenfeled testéből. Bugyborékolva alámerül.
Gyorsan ellátod a sebeidet: +30 életerő. Felhasználva a lovagi kardot, szereztél 1 polip szívókát. [polip szívóka ládikóba-> (494,66)-> 2 arany, -2 ÉP] 51 263 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1226, sebződés: 1174, gyógyulás: 454, összesen: -720 ÉP}

Folytatod a felderítést. A raktár végre nem okoz csalódást. A drága selyembálák szétbomlottak, és a boroshordókban is halak laknak már. Az egyik helyiségben mégis egy félig nyitott, pántos ládára lelsz. Kincs! KIIINCS! Lássuk, mire bukkantál: 2 ezüst nyaklánc, egy orgyilkos tőr [orgyilkos tőr ládikóba-> (494,66)-> 8 arany, -2 ÉP], egy bronzsisak [bronzsisak ládikóba-> (494,66)-> 9 arany, -2 ÉP], egy ametiszt medál [ametiszt medál ládikóba-> (450,19)-> 28 arany, -2 ÉP], egy ezüstshuriken [ezüstshuriken ládikóba-> (494,66)-> 8 arany, -2 ÉP], 2 ezüst gyűrű [ezüst gyűrű ládikóba-> (450,19)-> 12 arany, -2 ÉP], egy bronzhegyű nyíl [bronzhegyű nyíl ládikóba-> (494,66)-> 5 arany, -2 ÉP], egy szeksztáns és egy ryuku harmatgyűjtő. Már a következő kalandon jár az eszed, miközben elmormolsz egy gyors imát a kalózok lelkéért. Ki tudja, te mikor jutsz hasonló sorsra? Ezen agyalsz, miközben elhagyod a hajót.
(Feltételes gyógyítás:) Egy végső mozdulattal előhívod az isteni gyógyítás varázslatot! [-4 TVP] Sebeid gyógyulnak (+750 életerő). [-60 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Erőd TF-elődött.
A ryuku kalózkendőn keresztül alaposan szemügyre veheted a környéket. Amint a kukkert keletre fordítod, megpillantasz egy világítótornyot. Olyan élesen látod őket, mintha az orrod előtt lennének. Gyorsan ellátod a sebeidet: +30 életerő. Tehetetlenül tűröd, hogy a cheloniciták belezabálnak mentális tartalékaidba. (-2 VP.)
[72 pontot használtál fel, van még 246. Kapsz 115 VP-t.]

vv 342 elmormolod a 342. varázslatot
Gyorsvarázsolsz! Kezedet dörzsölve, izgatottan várod a hatást. A kincsek utáni sóvárgásod, versenyre kell a hatalomvágyaddal. Ez az, az elhagyott kalózhajót újra birtokba vették a szörnyek! [-150 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). A sok gyakorlás növelte tudásodat (+1 taumaturgia). Varázsenergiád fejlődik. (+6 max. varázspont.) Erőd TF-elődött. [5 pontot használtál fel, van még 241. Kapsz 8 VP-t.]

kut 70 kutatsz 70 pontért
Megkapaszkodsz a repedésnél, kitámasztod magad, és mászni kezdesz. Nagy huppanással érkezel a fedélzetre. Szörnyű látvány fogad. A kalózokkal kegyetlen alapossággal végeztek, de hogy a császár katonái voltak-e, vagy valami alattomos kór, azt nehéz eldönteni. Hopp! Ott valami megmozdult! Lélegzetvisszafojtva figyelsz, de csak a szél játszadozik egy elszabadult rögzítő kötéllel. Valami megmoccant mögötted, de nem fogsz bedőlni, csak azért se fordulsz meg! - döntöd el, de úgy tűnik, muszáj lesz. Egy tengeri parazita intéz feléd kihívást. {max. életpontja: 4103-4662.}

Gyorsan felraksz egy fizikai pajzs II varázslatot. Az ősi mágia oltalmazón körbeöleli testedet. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Gyorsan felraksz egy védelem tűz ellen varázslatot. Gyógyulsz (+2 életpont). Egy őstűz varázslatot dobsz ellenfeledre. 53 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Ellenfeledre izomernyesztés varázslatot lősz. Ellenfeled elernyed. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Ellenfeled egy kézmozdulatot tesz, majd ellő egy halálvarázs II varázslatot. Semmi hatás! Vas dobónyilat hajítasz a másik védtelen testébe. Elrepül 12 vas dobónyíl. Lövedékeiddel perforálod a tengeri parazita testét. (12 támadással 1005 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi megmarja ellenfeledet. (55 életpontot sebezve.) A lény kiáltásával megpróbálja megállítani a szívedet. De te csak kacagsz rajta. Csak ennyit tudsz, rém? Marokra fogva a lovagi kardot ellenfeledre rontasz. Használod a Belső időt. Lovagi karddal párszor kilyukasztod a tengeri parazita fejét. (12 támadással 2423 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi támad, irdatlan darabot szakítva ki fogaival ellenségedből. (36 életpontot sebezve.) Sárkánypengével néhányszor megcsapod a tengeri parazita testét. (10 támadással 1036 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi is bekapcsolódik a harcba. (24 életpontot sebezve.) Üdvözlésképpen egy tűzkéz varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. 24 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Hirtelen elősuhan a hátad mögül egy szellempárduc, és karmaival az ellenfélnek esik. (33 sebzést okozott.) Pestisaurád működik (15 ép-t sebezve). Csápok tekergődznek feléd. Megpróbálod elkerülni őket, de néhány lecsap a testedre. (4 támadástól 11 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +3 ÉP.) A tengeri parazita összeesik, és nem mozdul többé. Megölted!
Gyorsan ellátod a sebeidet: +30 életerő. Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 12 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 53 698 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 4704, sebződés: 11, gyógyulás: 15, összesen: +4 ÉP}

Némi bamba bizonytalankodás után a fedélközbe vezető lépcső felé veszed az irányt. Egy esszenciavámpír jön feléd. {max. életpontja: 3834-4633.}

Megfontoltan felméred a helyzeted, majd elmormolsz egy fizikai pajzs II varázslatot. Az ősi mágia oltalmazón körbeöleli testedet. A szilánk működik (+2 életpont). Hatalmadat demonstrálandó, mormolni kezdesz. Létrejött egy védelem tűz ellen. A szilánk működik (+2 életpont). Mélyen koncentrálva, megidézel egy őstűz varázslatot, majd ellenfeledre küldöd. 70 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Távolról izomernyesztés varázslatot lősz a másikra. Ellenfeled elernyed. A szilánk működik (+2 életpont). Ellenfeled nekromanta csókja varázslatot lő rád. 54 életpontot vesztettél. Az ellenfél gyógyult. Vas dobónyilat küldesz ellenfeled felé. Elrepül 12 vas dobónyíl. Alaposan megsorozod az esszenciavámpír jobb vállát. (12 támadással 985 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi segítségedre siet és megtámadja ellenfeled. (16 életpontot sebezve.) Ellenfeled mereven rádnéz, majd megindítja mentális támadását. Mentális barikád mögé bújva, ellenállsz a félelem-sugaraknak. Elszántan a másikra rohansz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Lovagi karddal többször mélyen végigmetszed az esszenciavámpír testét. (12 támadással 2430 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi roppant éles fogait rosszakaród végtagjaiba mélyeszti. (26 életpontot sebezve.) Sárkánypengével megvagdalod az esszenciavámpír jobb lábát. (6 támadással 637 életpontot sebezve.) A hoarián sárkánybébi megmarja ellenfeledet. (21 életpontot sebezve.) Egy tűzkéz varázslattal köszöntöd a másikat. 69 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Hirtelen elősuhan a hátad mögül egy szellempárduc, és karmaival az ellenfélnek esik. (30 sebzést okozott.) A pestisaura 16 ép-t sebez. A szörny több karmával is a lábadra csap. (4 támadástól 153 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +31 ÉP.) Szerencsére a szörny támadása nem okoz további kárt. Yeeee! Lenyomtad az ellenfeledet, esélye sem volt.
Gyorsan ellátod a sebeidet: +30 életerő. Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 11 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a lovagi kardot, szereztél 2 vámpírfogat. 55 673 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 4300, sebződés: 207, gyógyulás: 43, összesen: -164 ÉP}

Az alsó fedélzet sötétjében nem könnyű tájékozódni, te is csak az ösztöneidre hagyatkozol. A fene egye meg! Megleptek! Egy kaotikus ősvégzet intéz feléd kihívást. {támadása: 250.}

Néhány mozdulatot teszel, mormolsz, és a következő másodpercben már fizikai pajzs II vibrál körülötted. Az ősi mágia oltalmazón körbeöleli testedet. Gyógyulsz (+2 életpont). Néhány mozdulatot teszel, mormolsz, és a következő másodpercben már védelem tűz ellen vibrál körülötted. Gyógyulsz (+2 életpont). Távolról őstűz varázslatot lősz a másikra. 155 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy izomernyesztés. Ellenfeled elernyed. Gyógyulsz (+2 életpont). Ellenfeled mentális energiáit gyűrűbe gyűjti, majd útjának ereszt egy teljes őrület pszi támadást. Semmi hatás! Vas dobónyilat markolva becélzod a mozgó célpontot. Elrepül 12 vas dobónyíl. Alaposan megsorozod a kaotikus ősvégzet testét. (12 támadással 641 életpontot sebezve.) Félelmet nem ismerve a másikra rontasz. Használod a Belső időt. Lovagi karddal párszor kilyukasztod a kaotikus ősvégzet testét. (12 támadással 2374 életpontot sebezve.) Sárkánypengével mély sebeket nyitva megvagdosod a kaotikus ősvégzet testét. (10 támadással 1021 életpontot sebezve.) Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy tűzkéz. 62 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Mg'thorath kövének szellempárduca is beszáll a küzdelembe. (46 sebzést okozott az ellenfélnek.) Pestisaurád 5 sebzést okoz. A kaotikus ősvégzet csápjai a bal lábad köré tekerednek. Kikászálódsz, de milyen áron! (2 támadástól 105 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +21 ÉP.) Szörnyű fejfájás vesz erőt rajtad. (-1 minden tulajdonságodra kör végéig.) Csápok tekergődznek feléd. Megpróbálod elkerülni őket, de néhány lecsap a testedre. (2 támadástól 113 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +23 ÉP.) Az idő néhány momentumig visszafelé halad (+6 TVP). Csápjaival a kaotikus ősvégzet lecsap a jobb karodra. (2 támadástól 117 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +24 ÉP.) Lovagi karddal végigvagdosod a kaotikus ősvégzet testét. (4 támadással 800 életpontot sebezve.) Sárkánypengével kissé megkarcolod a kaotikus ősvégzet testét. (1 támadással 95 életpontot sebezve.) Ellenfeledre tűzkéz varázslatot lősz. 71 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Hirtelen elősuhan a hátad mögül egy szellempárduc, és karmaival az ellenfélnek esik. (42 sebzést okozott.) A pestisaura 8 ép-t sebez. Csápok szívnak vért a combjaidból. (2 támadástól 118 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +24 ÉP.) Rosszullét fog el. (-1 minden tulajdonságodra kör végéig.) Csápjaival a kaotikus ősvégzet lecsap a jobb karodra. (2 támadástól 110 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +22 ÉP.) Pár pillantással visszább kúsztok az időben (+4 TVP). A kaotikus ősvégzet csápjai a jobb lábad köré tekerednek. Kikászálódsz, de milyen áron! (2 támadástól 109 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +22 ÉP.)
A szörny még egy utolsó halálüvöltést hallat, majd eldől.
Gyorsan ellátod a sebeidet: +30 életerő. Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 12 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 73 647 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 5320, sebződés: 672, gyógyulás: 150, összesen: -522 ÉP}

Az alsó fedélzeten sem jársz sikerrel. Hiába kutattad át még a kapitány utazóládáját is, csupa lom, meg szemét mindenütt, sehol semmi ÉRTÉK! Talán valaki megelőzött. Nincs mese, le kell menned a hajófenékbe! Szerencsére a vízlégzés a segítségedre van. Gyorsan ledobálod a holmid, és a vízbe lábalsz. Ez nem lehet igaz! Egy vízi szörny ebédnek néz! Egy méretes oktopusz készül a lemészárlásodra. {védettsége: 3 szúró, 3 vágó, 3 ütő ellen.} [védettséged: 37]

A teremtmény fekete váladékot pumpál a vízbe. A fenébe, így aztán nem sok esélyed van! Megmarkolva a kampós acélszigonyt ellenfeledre támadsz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Kampós acélszigonnyal nagy lendületekkel át- meg átszúrod a méretes oktopusz testét. (4 támadással 352 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+71 életerő). Váratlanul egy szellempárduc jelenik meg melletted, és karmaival az ellenfelet kezdi csépelni. (30 sebzést okozott.) Pestisaurád 9 sebzést okoz. Csápok tekergődznek feléd. Megpróbálod elkerülni őket, de néhány lecsap a testedre. (2 támadástól 137 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +28 ÉP.) Szerencsére nem öregszel. Csápok tekergődznek feléd. Megpróbálod elkerülni őket, de néhány lecsap a testedre. (2 támadástól 184 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +37 ÉP.) A méretes oktopusz csápjai a bal lábad köré tekerednek. Kikászálódsz, de milyen áron! (2 támadástól 128 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +26 ÉP.) Megpróbál megragadni. Egymásnak feszültök, de te bizonyulsz az erősebbnek. Ellenfeled regenerálódik! Kampós acélszigonnyal több döféssel felnyársalod a méretes oktopusz legközelebbi karját. (4 támadással 356 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+72 életerő). Egy szellempárduc harcol az oldaladon! (36 sebzést okozott az ellenfélnek.) Ellenfeled 5 pontot sebződik a pestisaurától. Csápok szívnak vért a combjaidból. (2 támadástól 146 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +30 ÉP.) Öregedtél 4 évet. Kezded megérezni a korod súlyát. Csápok szívnak vért a combjaidból. (2 támadástól 115 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +23 ÉP.) Csápok szívnak vért a combjaidból. (2 támadástól 166 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +34 ÉP.) Megpróbál karjaival összeroppantani. Azonban te erősebbnek bizonyulsz - ellököd magadtól. Ellenfeled regenerálódik! Kampós acélszigonnyal néhányszor teljesen átdöföd a méretes oktopusz legközelebbi karját. (4 támadással 353 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+71 életerő). Hirtelen elősuhan a hátad mögül egy szellempárduc, és karmaival az ellenfélnek esik. (40 sebzést okozott.) Pestisaurád 11 sebzést okoz. A méretes oktopusz csápjai a bal lábad köré tekerednek. Kikászálódsz, de milyen áron! (2 támadástól 108 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +22 ÉP.) Nem öregedsz. Csápjaival a méretes oktopusz csapásokat mér a hasadra. (2 támadástól 111 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +23 ÉP.) Csápok szívnak vért a combjaidból. (2 támadástól 133 életpontot vesztesz.) (bőröd védelmez +27 ÉP.) Megpróbál karjaival összeroppantani. Lerázod magadról! Ellenfeled regenerálódik!
Gyorsan ellátod a sebeidet: +30 életerő. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1192, sebződés: 1228, gyógyulás: 468, összesen: -760 ÉP}

Ebben a helyzetben a menekülés a legbölcsebb lépés. Szerencsére ellenfeled nem követett. Nekiállsz felderíteni a környéket. A felderítő munka nem vezetett eredményre. [70 pontot használtál fel, van még 181. Kapsz 112 VP-t.]
(Feltételes gyógyítás:) Az utolsó ige kiejtésével elmondtad az isteni gyógyítás varázslatot! [-4 TVP] Sebeid gyógyulnak (+750 életerő). [-60 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Erőd TF-elődött.
(Feltételes gyógyítás:) Megidézted az isteni gyógyítás varázslatot! [-4 TVP] Sebeid gyógyulnak (+750 életerő). [-60 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Erőd TF-elődött. [8 pontot használtál fel, van még 173. Kapsz 12 VP-t.]

bpb bef. parancs berakása:

ef 30 520 energia fejlesztése 30
24 varázspont felhasználásával előállítasz 2 TU-t. Hosszan meditálsz, a többi tudattaggal egyesülve dolgozol egy új tudati képesség kifejlesztésén. [-24 TU.] [168 pontot használtál fel, van még 5. Kapsz 268 VP-t.]
[A parancs tárolásra került.]

szk 923 keresed a 923. szörnyet
Felkészülsz a terepgyakorlatra: táborozás után megpróbálsz keresni egy bálnarákot. [0 pontot használtál fel, van még 5.]

* 1. BP: h 2107 0 0 használod a 2107. tárgyat
Ravasz csapdát állítasz a táborhelyed közelében. [5 pontot használtál fel, van még 0. Kapsz 8 VP-t.]

* 2. BP: h 1269 0 0 használod az 1269. tárgyat
Nincs elég pontod ahhoz, hogy ezt a parancsot végre tudd hajtani. [0 pontot használtál fel, van még 0.]

* 3. BP: ext 0 0 0 visszadátumozás kérelem
Még nem telt el egy hónap (legutóbb 2016. évben 7. hónapban adtad ki) a parancs utolsó használata óta. [0 pontot használtál fel, van még 0.]

* 4. BP: h 949 1 0 használod a 949. tárgyat
Nincs elég pontod ahhoz, hogy ezt a parancsot végre tudd hajtani. [0 pontot használtál fel, van még 0.]

* 5. BP: h 949 1 0 használod a 949. tárgyat
Nincs elég pontod ahhoz, hogy ezt a parancsot végre tudd hajtani. [0 pontot használtál fel, van még 0.]

* 6. BP: h 949 1 0 használod a 949. tárgyat
Nincs elég pontod ahhoz, hogy ezt a parancsot végre tudd hajtani. [0 pontot használtál fel, van még 0.]

* 7. BP: h 949 1 0 használod a 949. tárgyat
Nincs elég pontod ahhoz, hogy ezt a parancsot végre tudd hajtani. [0 pontot használtál fel, van még 0.]

* 8. BP: h 949 1 0 használod a 949. tárgyat
Nincs elég pontod ahhoz, hogy ezt a parancsot végre tudd hajtani. [0 pontot használtál fel, van még 0.]

* 9. BP: h 949 1 0 használod a 949. tárgyat
Nincs elég pontod ahhoz, hogy ezt a parancsot végre tudd hajtani. [0 pontot használtál fel, van még 0.]
Nem tudsz ellenállni, egy kicsit olvasgatod a sötét tekercseket. (+1 gonoszság.) Elmúlt a csillezsályalevél hatása (-14 szerencse). Végtagjaid felengednek, ahogy a dermedtség elmúlik. Lassan visszatér az erő bénult tagjaidba. [KT képesség hatása:] Üzenetet kapsz a Fairlight banktól: mivel ebben a körben elfelejtettél lottót vásárolni, megtették helyetted, 1 szelvénnyel, általuk választott számokkal játszották meg neked. A 10 arany költséget a bank fizette. Vásárolsz egy lottószelvényt, amelyen a tippjeid: 17, 8, 15.
Etetési idő! Megeteted a szörnyeidet. 8 kaját habzsol be a hoarián sárkánybébi. 4 kaját töm magába az uchako. Egy kaját bezabál a smaragd őrsárkány. Az elviselhetetlen kiszolgáltatottság érzését éled át, mikor néhány chelonicita osztódásba fog. Meg kell szabadulnod tőlük! Mivel a környéken egyetlen szigetet sem látsz, az éjszakát a nyílt tengeren töltöd. Reméled, nem lesz belőle gond. Amint ledőlsz, szemeid lecsukódnak, és a következő percben már a lóbőrt húzod. A kalandozás közben szerzett tapasztalatok jó hatással voltak. (+1 max. életerő.) Elmúlt a kitartó ló hatása. Elmúlt a munka gyümölcse hatása. Elmúlt a vadászat hatása. Elmúlt a széljárás hatása.
Ebben a körben 0 pontod maradt. Most kapsz 760 pontot. A következő körben tehát 760 pontot költhetsz el.

ENCYCLOPEDIA FANTASIA


PAPAGÁJSÍP (1415. TÁRGY)
Arra rögtön rájöttél, hogy ez a tenyérhosszú, üreges pálca valójában egy kezdetleges hangszer, bár megszólaltatni már nem egyszerű, igényel némi szakértelmet. A kalózok állítólag papagájok tanítgatásához is ezt a sípot használják (innen az elnevezés), de ehhez sokkal több türelemre, és időre volna szükség, mint amennyivel te rendelkezel. [Ha már értesz a zenéhez, a H 1415 <TVP> paranccsal igen kellemes dallamokat csalogathatsz elő belőle.]

TITÁNKOLOSSZUS (289. SZÖRNY)
Az elmúlt évek során kiderült, hogy a Fairlight bankokat védelmező acélkolosszusok korántsem annyira legyőzhetetlenek, mint hitték. A bankok adósságbehajtását végző gólemek gyakran megsemmisültek, a bankhálózat hatalmas károkat szenvedett el. Így aztán elrendelték az újabb, hatékonyabb modell kifejlesztését, így született meg a titánkolosszus. Az új gólem előállítása rettenetesen drága, ezért a barbár gyarmatvidéken még nem alkalmazzák, csak a csatorna keleti oldalán.

LEAH AVATÁRJA (380. LÉNY)
Az árnyas csuklya alól elővillanó beesett arc, az ölni tudó tekintet (ez szó szerint értendő, épp emiatt van FT parancsra szükség e lény megtámadásához), az élesre fent vágófegyver, melyen még a Halál Istenével szembeszállt utolsó test véres lenyomata csillog, és az azt fogó megfeketedett kéz, melynek már megpillantása elképesztő látomásokat szül: egy csata képét, melyben a hozzátartozó görcsös kar előkelő precízséggel osztja a halált, ellenfelek dőlnek el holtan jobbra és balra, akiknek már nem adatott meg az élet további élvezetének lehetősége. Ahol Leah avatárja sötét fellegekkel kísérve megjelenik, nincs olyan halandó, akinek szívébe rettegés ne költözne... ilyenkor csak egyetlen esély marad a túlélésre: a remény, hogy az avatár nem a te likvidálásod érdekében érkezett e létsíkra...

TSUTOMU AMULETTJE (1507. TÁRGY)
Az öreg ryuku most azt a történetet meséli el neked, amikor napokra eltévedt a Szentumu szigetének magashegységeiben. Valójában el sem tévedt, mondja ő, hanem direkt ment oda: méghozzá draklenre vadászni. Mivel elterjedt, hogy akkor a leghíresebb draklen lordok tartottak ülést azon a szigeten, balga módon azt hitte, gigászi küzdelemben egyszerre szerezheti majd meg Durghal pörölyét, Aurgir lándzsáját, illetve Méniach kardját, a varázstárgyakat, melyekről legendák szólnak ryuku honban. Hiába készíttetett felbecsülhetetlen összegért egy draklenvadász amulettet a főpapnők egyikével, a küldetés balul sült el, Tsutomu az életét csupán a végtelen nagy szerencséjének köszönhette - na meg Yuki papnő vészteleport varázslatának. Az amulettet azóta is kredencének fiókjában őrizgeti, s mivel buzgón bólogatsz a kérdésre, hogy akarod-e szemügyre vételezni, elő is veszi. Csodás amulett, zöld ékkő berakásokkal. Nem várva a kérdéstől sokat, megérdeklődöd Tsutomutól, hajlandó-e megválni érte. Meglepetésre a férfi igent mond. Ha neki adod a moa varázsdobozod, plusz még 3 moa gyöngyöt és 3 moa obszidiánt, a volt ryuku kalandor neked adja az amulettjét.
Ahhoz, hogy Tsutomu amulettjét a nyakadba akaszthasd legalább 55. szintűnek kell lenned. Ekkor +5 védettséget kapsz, valamint ha draklennel találkozol támadásaidhoz +15, sebzésedhez szintén +15 járul. [A küldetés teljesítéséhez a KT 1507 parancsot add ki a ryuku remetelaknál 5 TVP-ért. A tárgy átadható.]

ZARKNOD FÜLBEVALÓJA (1304. TÁRGY)
A ryuku remete mutat neked egy bájos ékszert, melyre ki tudja, hogyan tette rá a kezét. Elmondása szerint a csillogó fülbevalót valaha maga Zarknod viselte. Az éjfattyakkal vívott, gigászi csata helyszínén vesztette el, és kész csoda, hogy egyáltalán megkerült. Zarknod persze nem tud minderről, és a ryuku remete szerint jobb is, ha ez a jövőben is így marad. Még ellenségének sem kívánja, hogy e fülbevalóval a fülében fusson össze a jövőben a hírhedt triklem drakolderrel.
A varázstárgyat nem kaphatod meg ingyen, sőt igenis tenned kell érte. Alig tudod meggyőzni a ryuku remetét arról, hogy tegyen egy ajánlatot, hiszen ő is csak vonakodva válna meg egy ekkora értékű ékszertől. Csereajánlata egyenesen felháborító, de nagyon úgy néz ki, hogy nem hajlandó engedni belőle: a fülbevalóért cserébe Aurgir lándzsájára, Méniach kardjára, Durghal pörölyére és egy draklen talizmánra lenne szüksége. Nevetséges! Nincs kalandozó, aki ezt mind össze tudná neki szedni! Neki sem sikerült annak idején...
Ha a tárgyakat mégis megszerzed valahogy, a KT 1304 parancsot add ki a ryuku remetelaknál.
Ha Zarknod fülbevalóját viseled, egyrészt varázsolni tudsz a mágiaimmúnis lényekre is, ezen felül varázslataid +30% sebzést okoznak (ez nem adódik össze más, hasonló effektet produkáló, legalább 20% pluszt adó tárgyak hatásával). Ezenkívül +50 max. ÉP-t, +50 max. VP-t, +5 IQ-t és +5 védekezést kapsz. A tárgy természetesen nem átadható.

HOLDKÓROS ROZSOMÁK (905. SZÖRNY)
A dombvidék egyik legjellegzetesebb lakója ez a hosszú szőrű rágcsálófajta. Igazándiból húsevő, de ha egy-egy vadászat nem jár sikerrel, ráfanyalodik a növényi táplálékra is, és a dögevéstől sem riad vissza. Testalkata egy óriásira nőtt pocokhoz teszi hasonlatossá, bár az elkeskenyedő pofájából elővillanó hatalmas tépőfogak ellentmondanak ennek. Főleg a nálánál kisebb testű vermelő rozsomákra, gourryra és rezisztens zsizsikre vadászik, többnyire sikerrel. Ha elszántad magad, hogy a nappal egyébként pihenni húzódó rozsomákot felzargasd a vackáról, emlékezetes csatára készülj!

MOA KÉMLELŐ (1333. TÁRGY)
A moa kémlelő fémes anyagból készült, lapos tárgy. Ha megtapintod a felületét, megakadhat kezed egy apró gombon, mely színében semmiben sem tér el a tárgy anyagának szürke színétől. Ha megnyomod, a fémes felület elsötétül, és egy térkép jelenik meg az eszközön. Ha intelligenciád elég magas (legalább 100), meg tudod fejteni a rajta lévő jeleket, sőt arra is rájöhetsz, hogyan tudod rábírni, hogy a neked megfelelő térképet mutassa. A kémlelőt akkor érdemes működésre bírnod, mielőtt belépnél egy ismeretlen labirintusba. Ilyenkor az abban található csapdák helyét azonnal megismered. Ezeket koordinátákkal jelöljük, ahol a koordináta-rendszer (0,0) pontja az adott térkép-szint bal felső sarka. (A koordinátáknak nincs köze a referenciapontokhoz.)
A moa kémlelő használata a H 1333 <labirintus száma> paranccsal történik, és a művelet 20 TVP-nyi időbe kerül. A sikeres használatához a labirintusban, vagy a labirintus mezőjén kell állnod.

TEISHIN KESELYŰ (892. SZÖRNY)
A teishin keselyű szerencsére főképp dögökkel táplálkozik. Erőteljes karmaival könnyedén kiragadhatna egy-egy nagyobb halat a vízből, és a szigetvilágban élő bennszülöttek sem tudnának elmenekülni a csőrcsapásai elől, ő azonban az oszlásnak indult hús ízét jobban kedveli, és a holtakból ráadásul mindig bőséggel válogathat. Az is lehet, hogy csak nem szeret megharcolni a legjobb falatokért, pedig igazán nincs mitől tartania. Mindegy, hogy egy hadigályára, egy kereskedő dzsunkára, vagy egy kalóz karavellára esik a lustán vitorlázó, bivaly méretű teishin keselyű árnyéka, a legénység - biztos, ami biztos -, azonnal a fedélközbe vonul.

FINOM KESZKENŐ (1484. TÁRGY)
Elképzelni sem tudod, hogyan kerülhetett a tengeri martalócok birtokába ez az elegáns, úri holmi. Fura tapintása és egzotikus illata érzéki gondolatokat gerjeszt benned. Drága, de egy vérbeli kalandozó számára igencsak haszontalan holmihoz jutottál, amit legfeljebb ajándékként használhatsz fel, ha szíved választottját szeretnéd levenni a lábáról. Ha a női nemhez tartozol, és egy úri társaságban szeretnél felvágni a szerzeményeddel, akár a csuklódra is kötheted (a KF 1484 paranccsal, kesztyű gyanánt), a hatás nem fog elmaradni!

NAGYOBB KAKTUSZHAL (887. SZÖRNY)
Mikor először pillantod meg a nagyobb kaktuszhalat, amint mélységes nyugalommal ellebeg előtted, megpróbálsz egy ebihalnál is kisebbre összezsugorodni félelmedben. Mikor rájössz, hogy nem vagy életveszélyben, óhatatlanul egy szórakozott, magában dudorászó varázsló jut eszedbe róla, amint az élet nagy dolgain merengve, ügyet se vetve a külvilágra, végigcsámpázik Alanor főutcáján. Nos, igen, a kaktuszhalnak nem sok ellensége van. Egészen pontosan csak egy akad: a mindenre elszánt, kincsre éhes kalandozó, aki nem átallja ezt a békés növényevőt háborgatni, mikor a véletlen az útjába sodorja. Ha teljesen elment az eszed, te is megpróbálhatod elpusztítani, de készülj fel, hogy nem lesz könnyű dolgod! A kaktuszhal gömbtestét vastag, szinte áthatolhatatlan bőr fedi, amiből félméteres tüskék ezrei meredeznek mindenfelé.

ROBBANÓ GOLYÓBIS (1502. TÁRGY)
A hajózás egyidős a ryuku civilizációval, és a hosszú évezredek alatt minden csínját-bínját kitudták már a szigetlakó népek e tudománynak. Persze amióta csak hajó járja az óceánt, létezik a tengeri csata fogalma is, és az ehhez szükséges eszközök mára sokat tökéletesedtek. Ezeket a szilva méretű, kemény héjú golyóbisokat általában szakajtószám katapultálják a harcoló felek egymásra, hogy lehetőség szerint végzetes pusztítást okozzanak a másik hajójában. Sajnos nem tudod, hogyan készül, és azt sem, miféle gyúelegy képes ilyen hatásra, ám ez nem gátol benne, hogy felhasználd a céljaidra. Egy hajókatapultot természetesen nem hurcolhatsz magaddal, de van egy eszköz, mégpedig a bo'adhun nyílpuska, amiből egyesével szintén ki lehet lőni ezeket a golyóbisokat. A becsapódáskor az ellenfél 4D6 sebzést szenved el, ráadásul a robbanás elvakítja, és összezavarja majd (minden sikeres találat 3-mal csökkenti a támadását, és a védekezését a harc végéig). Mivel szétrobban, a kilőtt golyóbisokat lehetetlenség ismét összegyűjteni.

DAGÁLYDÉMON (898. SZÖRNY)
Először a szokatlan csendre fogsz felfigyelni, de persze ekkor még nem gyanakszol. Aztán a hajód váratlanul hánykolódni, rázkódni kezd. Vadul dobálják a hullámok, holott egy apró szellő se rezdül, és ekkor... kirobban a vízből a dagálydémon! Föléd tornyosul. Minden, az egész világ, eltörpülni látszik gigantikus méretei mellett. Őrjítő sikolya, és félelmetes ábrázata majd' megállítja a szíved. Alig bírsz talpon maradni imbolygó lélekvesztődön, míg az általa keltett, házméretű hullámok között a szörnyeteg rezzenetlenül, egyre csak közeledik. Nem tudom, miben bízhatsz még ezután. Ha a dagálydémon egyszer kiszemelt téged ebédre, nem utasíthatod vissza a meghívását.

RYUKU KALÓZOK (891. ELLENFÉL)
Amint megpillantod a halálfejes lobogót, ránts fegyvert, mondj el egy gyors imát, és készülj a halálra! A ryuku kalózok minden veszélyes zátonyt, rejtekadó lagúnát, és feltérképezetlen szigetet ismernek Ghallától a Thui-then kontinensig elterülő, szinte végtelen Déli-tengeren (vagy ahogyan ők nevezik, a Fájdalom Tengerén). A nyílt víz egyeduralkodói, nem félnek senkitől, és semmitől. A kereskedők rettegik őket, és jobb, ha te is messzire elkerülöd fekete hajóikat! A kalózok tán egyedül a Császári Légió hatalmas gályáival, és kötelékben vonuló karavelláival nem vállalnak összecsapást, habár ezek többnyire éppen azért portyáznak errefelé, hogy írmagjukat is kiirtsák a tengeri rablóknak. Ha már megtörtént a baj, és nem tértél ki időben a harc elől, véres-verejtékes küzdelemre számíts. Egy messziről teljesen üresnek látszó hajó rejthet akár több tucatnyi ryuku kalózt is! Sosem mehetsz biztosra, ha ezek az elvetemült, fegyverforgatásban kiváltképp jártas, napcserzett bőrű banditák körülvesznek téged. Néha akad köztük mágiahasználó, de neked éles szablyáiktól kell leginkább tartanod. Csak bandában ilyen merészek, ha sikerül egyet nyakon csípni közülük, alaposan elláthatod a baját!

HAJÓÁCS SZERSZÁM (1475. TÁRGY)
A hajóács szerszám egy szorítóvas, egy speciális végű kalapács, egy vitorlafoltozótű, vagy bármilyen egyéb hasznos holmi lehet. A kalózok tudják a módját hogyan tartsák karban a háborgó tenger által megtépázott hajójukat. A hajóács szerszámmal te is megkísérelheted a javítgatást, nekieshetsz, hogy újjá varázsold hajódat. Mivel azonban a hajóácsolás maga nem éppen a szakmádba vágó feladat, szinte biztos lehetsz benne, hogy olyan esetlenül forgatod e szerszámot, hogy az rövid időn belül tönkremegy. A hajóács szerszám a H 1475 parancs hatására 5 TVP-ért 8%-ot javít hajód használhatóságán. Ha kiadod a H 1475 <hajó állapot> parancsot, akkor nem egyből javítod meg a hajódat, hanem automatikusan akkor, amikor annak állapota a 2. paraméterben megadott % alá kerül. (Figyelem! Csak a mozgás parancsonk végén vizsgálja a program a hajó állapotát a javítás szempontjából. Ha több tárgyra is ki van adva ily módon a feltételes javítás, akkor először mindig az alacsonyabb hajóállapotra beállítottat próbálja meg használni. A feltételes hajó javítást nem kell minden fordulóban kiadnod, de ha elfogy/elveszik az a tárgyad, amire ki van adva, akkor a beállítás is törlődik.)

ZUGKÍGYÓ (886. SZÖRNY)
A ryuku kereskedő szerint a zugkígyó minden vízi szörnynél veszedelmesebb. Órákig, sőt, napokig képes lapulni egy alkalmasnak vélt, sötét lyukban, hogy az arra tévedő, gyanútlan halakra lecsapva megtöltse feneketlen bendőjét. Sajnos a zugkígyó szempontjából te is csak bendőtöltelék vagy, mivel az igazán vén példányok még a tizenkét méteres hosszt is elérhetik. Fogai könnyedén átlyukasztják a páncélt, ráadásul a rajtuk lévő méreg akár azonnali halált is okozhat.

HALÁLFEJES ZÁSZLÓ (1416. TÁRGY)
A kalózok csak akkor vonják fel a zászlajukat, ha az áldozat már semmiképp nem menekülhet, hiszen használata főbenjáró bűnnek számít hajós berkekben. A koromfekete lobogó általában hímzett, vagy festett halálfejet ábrázol, keresztbe tett lábszárcsontok társaságában. Persze nincs két egyforma kalózlobogó, és a tengeri rablók legalább akkora becsben tartják, mint a ryuku hadsereg egy-egy alegysége a saját csapatzászlaját.

RYUKU KERESKEDŐHAJÓ (1437. TÁRGY)
Kár, hogy nem értesz még eléggé a tengerészethez, és számodra egy távcsővel szemlélt vitorla semmit sem mond az alatta haladó hajóról. Kár, mert némi tapasztalattal a hátad mögött, bizonnyal már mérföldekről felismernéd a ryuku kereskedők jellegzetes dzsunkáját, a trapéz alakú, csíkos vitorlákról, és a smaragdzöld kígyók gyanánt hullámzó, keskeny páros-zászlókról. Bizony, ők azok, a déli tengerek legbékésebb kalmárjai! No nem azért ilyen jámborak, mert nem gyűlölnek téged is legalább annyira, mint saját fajtájuk vérszívó hivatalnokait, nem-nem. Csakis az üzlet érdekében tartják fenn a látszólagos barátságot. Megtámadni botorság volna őket, mert a gyapotbálák, és boroshordók álcája mögött veszedelmes tűzköpők, dárdavetők, és állványos számszeríjak sorakoznak, ráadásul a kereskedők többsége a Mindenható Császár seregének kiszolgált veteránja. Ha tartod magad a hajósok íratlan törvényeihez, és nem mutatkozol ellenségesnek, valószínűleg felajánlanak majd neked ezt-azt a dzsunka mélyén rejtegetett kincseik közül. Azon már meg sem kell lepődnöd, hogy a kereskedők jól beszélik a ghallai közöst, és viszonylag tájékozottak a vén kontinens ügyes-bajos dolgaiban. [A kereskedőhajó állandóan mozgásban van, felesleges később visszatérned oda, ahol összefutottál vele. Még ha kiszúrsz egy távcsővel egy ilyen hajót valamelyik irányban, s arra hajózol, sem biztos, hogy ott lesz még, amikor odaérsz. Ha kinéztél valamit a kalmárok értékes portékái közül, használd rá az FKT (Feltételes Küldetés Teljesítés) parancsot, így a következő találkozáskor létrejöhet az üzlet.]

CUNAMI TEKNŐS (944. SZÖRNY)
A teknősök közül csak igen kevés él a szárazföldön, a többségük inkább a végtelen óceán mélységeit kedveli. A cunami teknős azonban mindkét területen jól elboldogul, találkozhatsz vele a nyílt tengeren, és az eldugott mocsarak mélyén egyaránt. Általában meglepetésből támad, hatalmas teste szinte kirobban a vízből, óriási hullámokat keltve, innen ered az elnevezése is. Ha összeakasztod vele a bajszod, igen hatékony varázslataival kell számolnod. Fajtársaival ellentétben az ő esetében felesleges a legmegfelelőbb fegyverekre szót vesztegetni, ugyanis egyaránt jól védett minden típusukkal szemben. Mivel páncéljáról leperegnek a varázslatok, így taktika gyanánt csak azt tanácsolhatom: jobb, ha elkerülöd őt!

KARAKTERLAP

Chardonnay, egy vörös, hosszú hajú, izzóan vörös szemű ember nő vagy. Bőröd sárga. Dornodon első számú avatárja vagy. Az Idő Porszemei (#9130) K.T. tagjai közé tartozol. Ez a 619. fordulód.

Erő: 85 (114) Szint: 62 Merészség: 99/7 Magasság: 156 cm
IQ: 86 (114) Támadás: 136 (142) Agresszió: 6 Testsúly: 81 kg
Ügyesség: 85 (110) Védekezés: 167 (179) Menekülés: 10 % Életkor: 35/69 év
Egészség: 84 (118) Életpont: 3485/3131 Jellem: gonosz (666) Tul. pont: 0
Szerencse: 85 (148) Varázspont: 6603/3514 Pénz: 156427 arany Kép. pont: 52
Tudatpont: 60/0 Pszi pont: 1469/668 Halhatatlanság: 44 % EFejl: 30
Eddig összesen 11547 szörnyet (41 ebben a körben) öltél meg. Ebben a fordulóban 2 186 867 TP-t kaptál. Jelenleg 234 379 354 TP-d van. A következő szinthez még 6 620 646 TP szükséges. Trófeáid: ködsárkány, ódon vízköpő, Genyuku. A 598. fordulódban 6278 arany került a bankszámládra. 6403 aranyat vehetsz fel a kamatokat is beleszámítva.

HARCI ISMERETEK
víziharc: 10/56 (+16%) ökölvívás: 3/76 szúrófegyverek: 21/46
vágófegyverek: 65/31 (+9%) ütőfegyverek: 42/89 (+4%) lőfegyverek: 6/17
dobófegyverek: 53/28 (+8%)

Feltételes fegyverváltás: Kudral ostora (#1736) (300%)
Feltételes lőfegyver használat: semmi (0 -14.); vas dobónyíl (#189) max. 1 db (15 -49.); vas dobónyíl (#189) (50 -);
Óvatosság (labirintusokban): 0 KPCS: automatikusan minden kapcsolónál
438,68 mezőn táborozol
Kedvenc táborhely: 444,29
Kisebb kívánság: legutóbb 2016. évben 4. hónapban.
Esszenciamágnes: legutóbb 614. fordulóban.
Legfeljebb 85 TU-t válthatsz TVP-re.
A negatív esszencia épp lovagi kard fegyverre kenve.
Feltételes hajójavítás: hajóács készlettel 60 százalék alatt.
JLKzott minoszkúpok: 65, 85, 88, 83, 91, 82, 87, 93

SZÁMLÁLÓK
Kontinuum tágítás 29/18 Tapasztalatkő 20/2 Kék golyó 20/3
Földanya gyümölcse 20/20 Pszi katalizátor 50/50 Max életkor 107 év
Átcsoportosítási és instabil keret: 396 236 TVP

EGYÉB ISMERETEK
1. rejtőzködés: 33/8 2. nyomkövetés: 184/87 (+5%) 3. lopás: 5/31
4. mászás: 50/2 5. hajózás: 18/48 (+45%) 6. csapdakészítés: 46/89 (+11%)
7. csapdaészlelés: 34/34 8. gyógyítás: 61/87 9. titkosírás: 10/15 (+36%)
10. felderítés: 45/76 (+38%) 11. szörnyidomítás: 17/21 12. teológia: 290/39 (+64%)
13. taumaturgia: 254/12 (+141%) 14. szerencsejáték: 6/15 15. versengés: 13/98
16. harcművészetek: 7/72 17. zene: 39/21 18. szörnyismeret: 46/92 (+37%)
19. pszi: 131/19 (+4%) 20. zárnyitás: 46/49 21. vadászat: 6/50
22. vitalitás: 14/22 (+34%) 23. bányászat: 39/95 (+4%) 24. testépítés: 47/44
25. úszás: 8/72 (+112%) 26. főzés: 26/18 27. ősteológia: 83/86 (+36%)
28. őstaumaturgia: 69/10 (+41%)

FEJLESZTÉSI PONTOK
Felhasználatlan fejlesztési pont: 1088
1. sebzés bónusz: 5 4. max. életpont: 1 6. regeneráció: 10(11) 7. tulajdonságpont: 1
8. képességpont: 4 10. vp regeneráció: 4(8) 11. kincskeresés: 5 12. halhatatlanság: 1
15. rezisztencia: 10 16. tulajdonságpajzs: 10 17. mágiaerő: 10

FELTÉTELES PARANCSOK (még 37 lehet)
totem 80% életpont alatt (isteni gyógyítás (#324))
kutatsz max. 500 TVP-ért
készítesz mágikus pulzánst (#542) (max. 20 darabot ), nyílvesszőt (#108) (max. 20 darabot ), tükröt (#43) (max. 10 darabot ), csillezsályalevelet (#1253) (max. 100 darabot ), jokonbia ágat (#1477) (max. 20 darabot ), zergenye tölcsért (#1445) (max. 10 darabot ), galócapálinkát (#1474) (max. 20 darabot ), édesmoha csomót (#1479) (max. 10 darabot ), terrathua levelet (#1443) (max. 20 darabot ), csillogó nyakéket (#1120) (max. 2 darabot ), csalánvirágot (#582) (max. 20 darabot )
mászol max. 500 TVP-ért
maradék TVP-dből az erő (1) tulajdonságodat TF-eled
Az immunitáskristály varázslatlopás elleni védelemre állítva.
Feltételes támadás (aktív: 14, max: 50)
aranyfecske (#283), öregedést okozó lények (#9095), éjfattyak (#9096), szintszívó lények (#9097), halált okozó lények (#9098), zafír sárkány (#329), Kudral (#7127), T'vadar (#7118), Techiulan (#400), élőholt drakolder (#628), teriád varázsló (#798), armageddont lövő lények (#9099), Kjotoannam (#928), Kyeli Intluka (#807)
Barátságosság (aktív: 5, max: 50)
9375. szövetség (#9375), bűbájlidérc (#761), vg'axtol torzító (#416), ml'othag szürcsölő (#415), Goachan, a Bíbor (#821), Igaz Barátok (9141. KT)

VARÁZSLATAID ÉS PSZI KÉPESSÉGEID
Varázslói varázslataid
tüskepajzs (#30, 4 VP) hhaar burka (#32, 6 VP) izomernyesztés (#33, 6 VP)
varázsvédelem (#34, 8 VP) mágiatörés (#35, 10 VP) védelem sav ellen (#36, 12 VP)
tompítás (#40, 8 VP) jégcsóva (#41, 15 VP) fehér glóbusz (#47, 13 VP)
villámcsapás (#50, 18 VP) elektromos pajzs (#51, 14 VP) varázslat olvasása (#67, 30 VP, 20 TVP)
mágiafeloldás (#75, 5 VP, 5 TVP) láthatatlanság (#76, 15 VP, 5 TVP) láth. észlelése (#78, 7 VP, 5 TVP)
városi teleport (#96, 50 VP, 10 TVP) varázsital főzése (#100, 30 VP) tükörpajzs (#101, 26 VP)
varázsvédelem II (#108, 18 VP) felszínre ugrás (#109, 25 VP, 5 TVP) varázslatlopás (#154, 20 VP)
tűzgolyó (#155, 25 VP) varázspáncél (#156, 15 VP, 10 TVP) familiáris idézése (#159, 40 VP, 20 TVP)
varázskő készítés (#160, 120 VP, 10 TVP) varázsenergia (#161, 35 VP, 5 TVP) hhaar burka II (#162, 10 VP)
dimenzióugrás (#163, 55 VP, 5 TVP) városi teleport II (#181, 60 VP, 10 TVP) Symulf rúnája (#182, 12 VP, 5 TVP)
varázsszem (#184, 9 VP, 5 TVP) vízlélegzés (#185, 15 VP, 5 TVP) háló (#186, 24 VP)
állatvédelem (#192, 25 VP, 5 TVP) tiltott teleport (#198, 100 VP, 10 TVP) a munka gyümölcse (#224, 10 VP)
jégoszlop (#231, 24 VP) Asylux csapdája (#233, 20 VP) elnyelés (#236, 35 VP)
minta formázása (#237, 120 VP, 10 TVP) Thargodan illúzió (#242, 50 VP) időtorzítás (#243, 35 VP, 10 TVP)
éjfattyak végzete (#260, 100 VP) tl'urlang formázás (#262, 500 VP) jégmágia (#279, 25 VP, 5 TVP)
ryuku átokvarázs (#280, 45 VP) időcsere (#285, 5 VP) ősi harcmodor (#287, 120 VP)
mágikus gyorsítás (#330, 0 VP) emléktörlés (#338, 50 VP, 5 TVP) benépesítés (#342, 150 VP, 10 TVP)
keltetés (#347, 200 VP, 25 TVP) jégvihar (#353, 45 VP) Morgan rúnája (#363, 33 VP, 33 TVP)
tolvajvér (#364, 22 VP, 5 TVP) klónozás (#367, 60 VP, 5 TVP) oldás (#372, 15 VP)
mentesség (#387, 40 VP) vérfürdő (#392, 80 VP) Trinigan rúnája (#453, 10 VP, 3 TVP)
Papi varázslataid
vámpirizáció (#1, 8 VP, 5 TVP) tolvajszem (#2, 8 VP) áldomás (#6, 5 VP, 5 TVP)
alkímia (#7, 7 VP, 3 TVP) gondolatolvasás (#8, 9 VP, 1 TVP) varázsfesték (#9, 4 VP, 5 TVP)
életszívás (#10, 5 VP, 5 TVP) erőpajzs I (#12, 6 VP, 5 TVP) méregsemlegesítés (#14, 10 VP, 5 TVP)
vak őrület (#18, 3 VP, 5 TVP) kitartó ló (#19, 10 VP, 5 TVP) unkreáció (#22, 0 VP, 5 TVP)
jellemrejtés (#23, 10 VP, 5 TVP) hadiszerencse II (#24, 6 VP, 5 TVP) tulajdonságpajzs (#26, 16 VP, 5 TVP)
harmadik szem (#27, 12 VP, 5 TVP) csupasz izom (#28, 10 VP, 5 TVP) méregfelhő (#37, 12 VP)
védelem tűz ellen (#38, 12 VP) sötét halál (#45, 18 VP) vérbeli borzongás (#46, 10 VP)
szárazság (#48, 6 VP) óriáserő (#53, 24 VP, 5 TVP) Sötét Ceremónia (#55, 50 VP, 10 TVP)
hadiszerencse III (#59, 15 VP, 5 TVP) puha ütés (#60, 18 VP) tűzeső (#61, 16 VP)
erőpajzs II (#63, 24 VP, 5 TVP) oltár eltörlése (#79, 60 VP, 10 TVP) életszívás II (#80, 12 VP, 5 TVP)
vadítás (#81, 8 VP, 5 TVP) szörnyészlelés (#82, 20 VP, 5 TVP) szörnyidézés (#84, 72 VP, 10 TVP)
szopókőpusztítás (#88, 21 VP, 5 TVP) agyroppantás (#91, 16 VP) rúnapukkasztás (#94, 0 VP)
DEM kreálása (#95, 50 VP, 10 TVP) energiapajzs (#103, 20 VP) pusztító végzet (#106, 30 VP)
szopógödör kreálás (#125, 60 VP, 10 TVP) életszívás III (#128, 15 VP, 5 TVP) sötét rítus (#131, 30 VP)
mágiadagály (#132, 25 VP, 5 TVP) szemmelverés (#137, 18 VP, 5 TVP) széljárás (#138, 15 VP, 5 TVP)
ongóliant tombolás (#146, 40 VP) mágikus ütés (#147, 18 VP) kreáció (#148, 12 VP, 2 TVP)
esszenciavédelem (#165, 15 VP, 5 TVP) oltár teremtése (#167, 50 VP, 10 TVP) feltámadás (#168, 50 VP, 5 TVP)
infralátás (#171, 8 VP) planetáris őrdémon (#172, 18 VP) szopókőirtás (#174, 10 VP, 5 TVP)
tűzvihar (#175, 30 VP) túlvilág lehelete (#177, 22 VP, 5 TVP) tárgyvédelem (#178, 14 VP, 5 TVP)
gyorsvarázslás (#179, 0 VP) kényszerport (#183, 8 VP) esszenciavédelem 2 (#188, 15 VP, 5 TVP)
méregfelhő II (#193, 20 VP) megfejtés (#199, 28 VP, 5 TVP) Pörhemór köre (#205, 30 VP, 5 TVP)
kisebb kívánság (#208, 300 VP, 30 TVP) vadászat (#209, 40 VP, 5 TVP) pestisaura (#210, 40 VP, 5 TVP)
menekülés (#212, 12 VP) áldomás III (#217, 15 VP, 5 TVP) armageddon (#218, 100 VP)
lidércidézés (#219, 30 VP) csapdaészlelés (#222, 12 VP, 5 TVP) mágia megértése (#226, 0 VP)
méregfelhő III (#229, 30 VP) meditáció (#250, 0 VP) pajzszúzás (#251, 24 VP)
avatár idézése (#253, 300 VP, 20 TVP) vámpírvér (#257, 0 VP) bo'adhun csapás (#266, 60 VP)
ősi gyógyítás (#267, 30 VP, 5 TVP) kiszáradás (#268, 70 VP) árnyak segítsége (#270, 24 VP)
bo'adhun gyógyítás (#272, 0 VP) kyorg tudás (#273, 0 VP) istenítélet (#284, 50 VP)
különcség vonzása (#286, 0 VP) avatári áldás (#359, 150 VP, 30 TVP)
Pszi képességeid
pszi-ernyő (#64, 6 PP, 5 TVP) auratranszformáció (#65, 10 PP, 10 TVP) pszi-regeneráció (#66, 12 PP, 5 TVP)
felejtés (#68, 5 PP, 5 TVP) kí koncentráció (#69, 14 PP, 5 TVP) agyletapogatás (#70, 16 PP, 2 TVP)
szürkeáll. aktiv (#71, 20 PP, 5 TVP) mentális pajzs (#72, 9 PP, 5 TVP) pszi fejlesztés (#73, 20 PP, 10 TVP)
molekulaátrendezés (#74, 10 PP, 5 TVP) agykorbács (#97, 6 PP) pszi-acéltorony (#98, 8 PP)
tudatkutatás (#99, 20 PP, 10 TVP) térképelemzés (#104, 20 PP, 10 TVP) kontinuum-tágítás (#105, 60 PP, 10 TVP)
tudatrombolás (#111, 25 PP) pszi-gyűjtés (#112, 300 PP, 30 TVP) pszi-ernyő II (#113, 10 PP, 3 TVP)
agybénítás (#114, 10 PP) pszi-konverzió (#115, 50 PP, 20 TVP) az elme fölénye (#116, 10 PP, 5 TVP)
szuperpszi kif. (#117, 400 PP, 60 TVP) teljes őrület (#118, 12 PP) térképelemzés II (#119, 80 PP, 40 TVP)
nagyobb agypajzs (#120, 15 PP, 5 TVP) direkt kontaktus I (#121, 35 PP) direkt kontakt. II (#122, 45 PP)
az elme hatalma (#123, 15 PP, 5 TVP) a möszék kiirtása (#189, 8 PP, 5 TVP) igazlátás (#190, 3 PP)
ragály (#191, 5 PP, 5 TVP) gyors pihenés (#194, 0 PP) pszi-konverzió II (#195, 20 PP, 15 TVP)
az agy kifacsarása (#197, 14 PP) agybénítás II (#246, 15 PP) elme dominanciája (#247, 20 PP, 5 TVP)
fehérál.roncsolása (#248, 22 PP) spirituális ext. (#249, 0 PP) pszi fejlesztés II (#295, 100 PP, 100 TVP)
önanalízis (#296, 15 PP, 5 TVP) pszi-ernyő III (#297, 20 PP, 5 TVP) gyilkos ösztönök (#298, 50 PP)
pszi meditáció (#299, 100 PP) önanalízis II (#300, 20 PP, 10 TVP) elmehártya (#301, 30 PP)
agybénítás III (#302, 25 PP) önanalízis III (#303, 25 PP, 15 TVP) tudatháló (#304, 35 PP)
belső idő (#305, 0 PP) mentális tükör (#306, 40 PP) mentálturbó (#478, 50 PP, 5 TVP)
próba elemzése (#485, 20 PP, 10 TVP) harci ösztönök (#490, 50 PP)
Ősteológia varázslataid
megifjodás (#309, 200 VP, 10 TVP) isteni kontaktus (#315, 3000 VP, 300 TVP) halhatatlanság (#317, 0 VP)
fizikai pajzs (#318, 50 VP) isteni bölcsesség (#319, 200 VP, 4 TVP) isteni gyógyítás (#324, 60 VP, 4 TVP)
isteni eledel (#326, 70 VP, 6 TVP) fizikai pajzs II (#327, 75 VP)
Őstaumaturgia varázslataid
őstűz (#310, 50 VP) őskreáció (#320, 30 VP, 5 TVP) redukció (#365, 80 VP, 5 TVP)
Butaság ára beállítás: taumaturgia: 20 vp;
A varázslatok tanulására elkölthető: 360 kör eleji VP regeneráció.

JELENLEG RAJTAD LEVŐ AKTÍV VARÁZSLATOK ÉS PSZI HATÁSOK
Pörhemór köre (#205) (183,15,3) méregsemlegesítés (#14) áldomás (#6) (9763,20) vámpirizáció (#1) (9817,50)
szürkeáll. aktiv (#71) elme dominanciája (#247) nagyobb agypajzs (#120) Morgan rúnája (#363)
Symulf rúnája (#182) csupasz izom (#28) óriáserő (#53) mágikus ütés (#147)
pestisaura (#210) varázsenergia (#161) tulajdonságpajzs (#26) hadiszerencse III (#59)
esszenciavédelem 2 (#188) a lélek védelme (#57) tárgyvédelem (#178) láthatatlanság (#76)
vízlélegzés (#185)

TÁMADÓ ÉS VÉDEKEZŐ VARÁZSLATOK LISTÁJA
Feltételes varázslat-használat
26. és magasabb szintűek ellen
Támadó varázslatok (aktív: 2, max: 20)
izomernyesztés (#33), őstűz (#310)
Védekező varázslatok (aktív: 9, max: 20)
védelem tűz ellen (#38), oldás (#372), védelem sav ellen (#36), fehér glóbusz (#47), elektromos pajzs (#51), tompítás (#40), tükörpajzs (#101), mentesség (#387), fizikai pajzs II (#327)
Feltételes támadó varázslatok (aktív: 105, max: 119 - védekező varázslatokkal együtt)
pusztító végzet (#106) >> Ébenuszonyú Tekla (#497) armageddon (#218) >> greén örvény (#443)
háló (#186) >> sötét ülnök (#508) háló (#186) >> tleikan főbíra (#512)
armageddon (#218) >> lidérctűz (#457) kiszáradás (#268) >> fertőzött ent (#403)
pusztító végzet (#106) >> Kíméletlen Ardo (#574) pusztító végzet (#106) >> vérszomjas karvaly (#555)
háló (#186) >> káoszdémon (#547) pajzszúzás (#251) >> pszionikus entitás (#553)
istenítélet (#284) >> ködmágus (#597) pusztító végzet (#106) >> kristálynyálka (#632)
pusztító végzet (#106) >> rothadó borzalom (#633) pusztító végzet (#106) >> végzetes szójer (#631)
pusztító végzet (#106) >> jók (#990) pusztító végzet (#106) >> semlegesek (#989)
istenítélet (#284) >> árnytündér csontváz (#629) istenítélet (#284) >> gonoszok (#988)
kiszáradás (#268) >> sötét kaszás (#591) istenítélet (#284) >> tl'urlang vadász (#610)
pusztító végzet (#106) >> kocsonyakígyó (#598) pusztító végzet (#106) >> nekromanta kóborló (#596)
armageddon (#218) >> Dranadáni Salamon (#616) kiszáradás (#268) >> ősi matéria (#600)
pusztító végzet (#106) >> garmhegyi szerzetes (#599) pusztító végzet (#106) >> templomos lovag (#587)
kiszáradás (#268) >> P. Vlagyimir (#570) méregfelhő (#37) >> fényhozó (#602)
pusztító végzet (#106) >> árnygólem (#586) pusztító végzet (#106) >> Kromhor Xanathal (#618)
pusztító végzet (#106) >> élőholt drakolder (#628) armageddon (#218) >> baljós árny (#588)
istenítélet (#284) >> takarító (#609) halálos érintés (#271) >> agyfröccsentő (#666)
halálos érintés (#271) >> zg'umrad facsaró (#738) kiszáradás (#268) >> Bohmer Kair (#2201)
pusztító végzet (#106) >> ryuku orgyilkos (#942) kiszáradás (#268) >> bársony gyilkos (#546)
kiszáradás (#268) >> nt'lagod csámcsogó (#735) direkt kontaktus I (#121) >> aranyfecske (#283)
háló (#186) >> élőholt teriád (#799) pusztító végzet (#106) >> szolgalidérc (#931)
pusztító végzet (#106) >> Kudral (#7127) direkt kontaktus I (#121) >> zafír sárkány (#329)
pusztító végzet (#106) >> T'vadar (#7118) kiszáradás (#268) >> gnóm szolgáló (#943)
pusztító végzet (#106) >> féregtenyészet (#803) pusztító végzet (#106) >> teriád törzsfő (#805)
kiszáradás (#268) >> leleplezett teriád (#7025) kiszáradás (#268) >> bíbor anguaxin (#875)
háló (#186) >> tükördémon (#844) kiszáradás (#268) >> tengeri kígyó (#919)
kiszáradás (#268) >> mutáns hegyitroll (#859) pusztító végzet (#106) >> ryuku szamuráj (#836)
háló (#186) >> ryuku tolvaj (#883) kiszáradás (#268) >> lidércherceg (#929)
pusztító végzet (#106) >> quwarg inspirátor (#7556) pusztító végzet (#106) >> quwarg gigász (#7128)
pusztító végzet (#106) >> quwarg ölész (#855) pusztító végzet (#106) >> szívfaló (#826)
pusztító végzet (#106) >> Kyeli Intluka (#807) pusztító végzet (#106) >> quwarg gyújtogató (#7555)
halálos érintés (#271) >> teriád főmágus (#808) kiszáradás (#268) >> teriád varázsló (#798)
halálos érintés (#271) >> hrutemocha inda (#7069) bo'adhun csapás (#266) >> teriád harcos (#804)
pusztító végzet (#106) >> quwarg b.háborító (#850) pusztító végzet (#106) >> quwarg harcmágus (#851)
pusztító végzet (#106) >> Genyuku (#847) halálos érintés (#271) >> ódon vízköpő (#954)
pusztító végzet (#106) >> Goachan, a Bíbor (#821) jégvihar (#353) >> Gotac (#7104)
pusztító végzet (#106) >> Baurtac (#7106) pusztító végzet (#106) >> Lordac (#7100)
pusztító végzet (#106) >> Zortac (#7105) pusztító végzet (#106) >> Cerberus (#7108)
pusztító végzet (#106) >> férfiak (#998) pusztító végzet (#106) >> nők (#999)
pusztító végzet (#106) >> draklen családfő (#820)
Feltételes védekező varázslatok (aktív: 105, max: 119 - támadó varázslatokkal együtt)
ongóliant tombolás (#146) >> Cerberus (#7108) ongóliant tombolás (#146) >> Zortac (#7105)
védelem tűz ellen (#38) >> Katrac (#7102) árnyak segítsége (#270) >> Virotac (#7099)
ongóliant tombolás (#146) >> Baurtac (#7106) mentesség (#387) >> Lordac (#7100)
árnyak segítsége (#270) >> Gotac (#7104) ongóliant tombolás (#146) >> Genyuku (#847)
oldás (#372) >> tangi óriásféreg (#865) tükörpajzs (#101) >> hallgatag térdeplő (#888)
ongóliant tombolás (#146) >> ryuku sorkatona (#828) ongóliant tombolás (#146) >> mélytengeri polip (#916)
árnyak segítsége (#270) >> gnóm szolgáló (#943) varázsvédelem II (#108) >> T'vadar (#7118)
mentesség (#387) >> szolgalidérc (#931) ongóliant tombolás (#146) >> Kudral (#7127)
árnyak segítsége (#270) >> Zt'tuzzarxn (#743) pszi-acéltorony (#98) >> og'hlobn mészáros (#742)
árnyak segítsége (#270) >> élőholt drakolder (#628) lidércidézés (#219) >> varkaudar őslich (#402)
ongóliant tombolás (#146) >> Bohmer Kair (#2201) elnyelés (#236) >> ködmágus (#597)
energiapajzs (#103) >> lidérctűz (#457) energiapajzs (#103) >> kreiton jótündér (#538)
ongóliant tombolás (#146) >> nők (#999) ongóliant tombolás (#146) >> férfiak (#998)

ELFOGOTT SZÖRNYEID
smaragd őrsárkány (#344) státusz: OK
uchako (#308) státusz: OK
hoarián sárkánybébi (#830) (hátas: 12 lépés/kör; 8 TVP/lépés; +15 védettség;) státusz: OK

ISTENI KÜLDETÉSEID
1.) Azt mondják a bálnarákok vastag bőrében nem képes az armageddont kárt ejteni. Ideje, hogy rádöbbentsük a világot e tévedésre - pusztíts el ötöt ebből a szörnyfajtából. (számláló: 0)
2.) A világégés óta egyre több hűséges követőm akad. Mutasd meg, hogy továbbra is kiemelkedsz közülük tudásoddal és hatalmaddal! Haladj tovább a halhatatlansághoz vezető ösvényen, és imádkozz, amint az út feléhez értél!
3.) Ahhoz, hogy ellenfeleid folyamatosan rettegjenek tőled, varázstudásod fejlődésére lesz szükség: imádkozz hozzám, ha már 12 újabb taumaturgia varázslatot elsajátítottál! (számláló: 0)

HŐSTETTEID
Kiszabadítottad Zarknodot az éjfattyak fogságából, s ezzel közvetve ugyan, de egész Ghallát megmentetted az igazi tl'urlang fenyegetéstől.
A III. quwarg rajzásban megölt quwargjaid száma: 1253 (limit: 1281), pontszámod: 17 074.

MAKRÓID (jelenleg 2 lehet)
1. makró parancsai: v 84 329, vv 319 177 137, vv 297 303, hh 1945 1554 504, h 1271 1477, h 2229 1, kb 1516 1, v 347 1516, h 1497.

KT-d eddig kifejlesztett képességei:
gyógyító totem (116)
aranyszámla (126)
keményebb bicepsz (149)
kaszt.kiteljesedés (166)
átcsoportosítás (189)
kasztrop.kitágulás (197)
a hatalom rúnája (215)
önismeret (236)
a butaság ára (273)
mágiafókusz (275)
fejleszt.gyümölcse (292)
harci mágia (334)
új remény, új élet (369)
a mágia szeretete (393)
időfolyamok (394)
Tudati képességfa:
tudati portya (501) OK
auraerősítés (502) OK
kedvenc táborhely (503) OK
tudatforrás (505) OK
tudati gyorsítás (506) OK
kőbőr (507) OK
tudatkinézis II (511) belefejlesztettél: 0 TU. szükséges még: 70 TU.
mentális felfrissülés (512) OK
tudati gyorsítás II (513) OK
tudati kincstár (518) belefejlesztettél: 0 TU. szükséges még: 90 TU.
tudati ismétlés (519) OK
tudati gyorsítás III (520) belefejlesztettél: 54 TU. szükséges még: 56 TU.
vakmerőség (526) OK
tudati erősítés (527) belefejlesztettél: 0 TU. szükséges még: 130 TU.
gyűjtögető életmód (533) OK
tudati erősítés II (534) belefejlesztettél: 0 TU. szükséges még: 150 TU.
halhatatlanság (540) OK
a düh vérvörös köde (541) belefejlesztettél: 0 TU. szükséges még: 170 TU.
nyakláncviselés (547) belefejlesztettél: 0 TU. szükséges még: 170 TU.
kritikus találat (548) belefejlesztettél: 0 TU. szükséges még: 190 TU.
tudati cserkészés (554) belefejlesztettél: 0 TU. szükséges még: 190 TU.
bénító sebzés (555) belefejlesztettél: 0 TU. szükséges még: 210 TU. (KT-d jelenleg ezt fejleszti, kifejlesztéséhez még 425 TU szükséges.)
kincsvadászat (561) belefejlesztettél: 0 TU. szükséges még: 210 TU.

A FORDULÓ ELEJÉN MÉG MEGVOLT...
1 angyalok gyűrűje (#529) 1 csillezsályalevél (#1253) 3 csontkulcs (#74)
1 deus ex machina (#1) 1 draklen talizmán (#1303) 1 jokonbia ág (#1477)
1 magányos zsizsik (#1441) 1 nyílvessző (#108) 1 purifikátor háj (#269)
1 quwarg tojás (#360) 1 ryuku védőkenőcs (#1154) 1 sáfránypor (#211)
1 sallank karom (#128) 1 szvó-ektoplazma (#151) 5 vas dobónyíl (#189)
105 víz (#27)

EBBEN A FORDULÓBAN KERÜLT HOZZÁD...
427 arany (#50) 2 dinó szaru (#1385) 2 ezüst nyaklánc (#117)
1 finom keszkenő (#1484) 1 gyöngymangó (#135) 1 hajóács szerszám (#1475)
1 halálfejes zászló (#1416) 16 kaja (#2) 4 keselyűmirigy (#941)
4 madártoll (#112) 1 moa fogaskerék (#1348) 1 moa kémlelő (#1333)
1 moa tértorzító (#1213) 2 robbanó golyóbis (#1502) 1 ryuku harmatgyűjtő (#1159)
1 ryuku tál (#1365) 1 szeksztáns (#32) 1 teknős mágiapáncél (#1396)
11 teriád féreg (#1276) 1 topáz drakpikkely (#1307) 2 vámpírfog (#1221)
1 Zarknod fülbevalója (#1304)

E KÖRBEN TETT LÉPÉSEID TÉRKÉPE

437 438 439
67
68
69
(438,68) tengeri parazita (#893), kaotikus ősvégzet (#894), méregzsák (#897), méretes oktopusz (#885), elhagyott kalózhajó (#1434), esszenciavámpír (#895)

Üzenet küldése a karakternek