589. forduló, 591. forduló, Lad összes nyilvános fordulója
Fordulóm kinézete legyen.
Kövesd a Túlélők Földje levelezős szerepjátékot: érdekességek, friss információk a Facebook oldalunkon! http://www.facebook.com/tulelokfoldje

TÚLÉLŐK FÖLDJE

Betáplálva: 2007. szept. 7. 9h:03'
EZ A 590. JÁTÉKHETED, 590. FORDULÓD
591. játékheted kezdete: szept. 10.
A következő fordulódat legkorábban a 591. játékhéten tudjuk betáplálni.
Számládon a zsetonok száma 64 alá esett!
EXT - Már megkaptad az extra fordulót!
E-mail!
KALANDOZÓ: #2131

LAD KALANDJAI


10 nap telt el azóta, hogy letáboroztál a [217,13] koordinátán. Ez az idő nem múlt el esemény nélkül:
Táborozásod egyik napján felkeresett az Aukciós Ház ügynöke. Átvette a felajánlott 160 kaját (20 arany kikiáltási áron), 1 ryuku vadászinget (2000 arany kikiáltási áron). A felajánlási költség tételenként 15 arany.
Táborozásod egyik napján felkeresett az Aukciós Ház ügynöke. Átveszed a sikeresen eladott 160 kaja (eladási ár: 200 arany, ebből a kezelési költség: 20 arany), 1 ryuku vadászing (eladási ár: 2000 arany, ebből a kezelési költség: 200 arany) ellenértékét.
A táborozás 6. napján összeakadsz Brandonnal. Szeme fehérje aranyszínű, pillantása pedig mély és átható. Raia testi manifesztációja. Egy Batharak vállemezét, egy Blounther gyűrűjét, egy drag'kór fülkarikát, egy drag'kór lábvédőt, egy drakolder gyűrűt, egy hósárkánybőr csizmát, egy Huddens alkarvédőjét, egy játékmesteri palástot, egy kisebb napkorongot, egy lajstrom medált, egy Luthius karkötőjét, egy mihlanil medált, egy Morgan sipkáját, egy nap szimbólumot, egy natharion gömböt, egy natharion talizmánt, egy óriás fülbevalót, egy óriások övét, egy ősmágus fülbevalóját, egy rizspapír-vértet, egy rogalhal csuklópántot, egy ryuku hüvelykgyűrűt, egy ryuku ökölgyolcsot, egy szirén köpenyét, egy vámpírkesztyűt és egy Vlagyimir gyűrűjét visel. Ruházatát egy triklem drakolder trófea, egy ősféreg trófea és egy káoszdémon trófea színesíti. Jelet látsz a ruhájára festve: Aranysárkány. Lőfegyvere egy vas dobónyíl. Hátasállata egy pikkelyes ptog! Holmiját egy sivatagi doareg cipeli. Eddig úgy tudtad, hogy a sárkányok hatalmas, félelmetes állatok. A vele levő példány viszont alig egy arasz, és ráadásul egészen barátságosnak tűnik. No né! Egyszer csak átröppen hozzád, és vidáman üdvözöl! Számodra jól felismerhető a körülötte lebegő láthatatlan aura: fehér, jelezve, hogy jó. Elmosolyodsz, majd vad csatakiáltással a másikra rohansz.

Hatalmadat demonstrálandó, mormolni kezdesz. Létrejött egy hhaar burka II. A szilánk működik (+4 életpont). A csata nem lesz könnyű: célpontod láthatatlan védekező varázslatot rak magára. Üdvözlésképpen egy háló varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. Semmi eredménye! Gyógyulsz (+4 életpont). Ellenfeled támadó varázslatot alkalmaz: puha ütés varázslatot lő rád. Szerencsére nem hatott rád. Vas dobónyilat markolva becélzod a mozgó célpontot. Elrepül 6 vas dobónyíl. Ellenfeled könnyedén félreüti! Vas dobónyilat markolva becéloz ellenfeled. Feléd repül 6 vas dobónyíl. Több lövedéke átfúrja a testedet. Valamilyen számodra ismeretlen technikát alkalmazott. (6 támadástól 308 életpontot vesztesz.) Tűzelementálja rád támad. 61 életpontot sebződsz. Meglengetve a vámpírölőt a másikra rontasz. Vámpírölővel tökéletesen perforálod Brandon testét. (5 támadással 482 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+97 életerő). Egy nekromanta csókja varázslatot dobsz ellenfeledre. 94 életpontot sebeztél. 1 életpontot gyógyultál. Sárkánytőrrel jól megszurkálod Brandon testét. (3 támadással 171 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+35 életerő). Ököllel Brandon halálos csapásokat osztva péppé veri a fejedet. (7 támadástól 757 életpontot vesztesz.) Ellenfeled regenerálódik! Lángba borulsz, ahogy tűzelementálja a közeledbe ér. 32 életpontot sebződsz. Ököllel Brandon néhányszor megcsapja a testedet. (5 támadástól 291 életpontot vesztesz.) Ellenfeled regenerálódik! Megpörkölődsz tűzelementáljának támadásától. 17 életpontot sebződsz. Ellenfeled fényaurája 4 sebzést okoz. Te itt életveszélyben vagy. Úgy gondolod, jót tenne egy erős sprint. Szerencsédre üldöződ hamarabb elfáradt mint te. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont). Megújítod az áldomás II varázslatot. [-10 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont). {Csatastatisztika; sebzés: 746, sebződés: 1470, gyógyulás: 149, összesen: -1321 ÉP}


A tervezett kaland helyszínére pontosan érkezel, és meglepődve tapasztalod, hogy már mindenki itt van. Gyorsan körbenézel, kik ezek: Ramirez Crashed, Brandon, White Nor Wacak, Reno Rainess és Kadera Forsetti. Ramirez Crashed bemutatkozik neked, valóban nem találkoztatok még korábban. Brandon már az első pillanatban játszani kezdi a generálist. Oh, hogy utálod az ilyet! Nem véletlen, hogy nem álltál be a seregbe, mikor megtehetted volna. Egy ideig hallgatjátok a mondókáját, aztán vállat vonva, a "tiszteljük a mások agybaját!" - mottónak engedelmeskedve, egyszerűen faképnél hagyjátok. Az erdei tisztáson egy ryuku mintára épített akadálypálya áll. Szakszerűen létrehozták, ehhez kétség sem férhet, már csak némi keménykötésű alapanyag hiányzik egy ütőképes yaurr hadsereg felkészítéséhez! Távolabb szurokkal feketére kent barakkok sorakoznak, középütt egy nagy parancsnoki épülettel, zászlórúddal. Mintha csak egy minihadsereg téli szállásán volnátok. A katonák talán pihennek, talán oda vannak valamerre gyakorlatozni, mindenesetre a táborban csend és nyugalom honol. Egyenest a főépület felé veszitek az irányt.
Néhány perc, némi formalitás, és a kötelező, kölcsönös udvariaskodás után a táborparancsnok végre a lényegre tér.
- A nevem Sir Talpash. Máris megjegyzem, hogy a tisztek társaságában szigorúan tilos a tegeződés, és kéretik nem kuncogni a nevem hallatán, mert egyáltalán nem vicces! A táborban csakis tisztek tartózkodnak. Itt nem alapkiképzés folyik, hanem felkészítés egy esetleges ryuku invázió elleni hatékonyabb fellépés érdekében. Az önök által átadott tapasztalat, reményeink szerint, kiképzőtisztjeinken keresztül, a seregünk épülését és erősödését szolgálja majd. Mielőtt azonban nekifognánk a tényleges feladatoknak, kérem, tegyék tanúbizonyságát annak, hogy jól ismerik egymást, és a közelharc trükkjeit! - a parancsnoki épület elé vonultok, és Sir Talpash egy rögtönzött fantomharcot szeretne látni tőletek. (Önanalízis: +19% csapatmunka.) Gyorsiramban imitáltok néhány harchelyzetet, a közönséges támadást hatásvadász mozdulatokkal megfűszerezve próbáljátok kivívni Sir Talpash elismerését. Ez nem is olyan nehéz, hiszen szinte kitaláljátok egymás gondolatait, nagyon jól működtök csapatban. A rögtönzött csata elégedett mosolyt csikar elő a kiképzőtisztből.
- Mint a felhívásban is kikötöttük, a profi kiképzőknek hatfős csoportokban kell együtt ténykedniük a gyors, és hatékony eredmény érdekében, de látom, ezzel nem lesz gond. Néhány óra múlva kezdődhet is a kiképzés. Kadétjaink épp egy kis hegyi túrán vesznek részt, erőnlétük ugyanis némi kívánni valót hagy maga után. Ha visszaérnek a táborba, engedélyezek egy minimális pihenőt számukra, és aztán Önök máris munkába léphetnek! Elvárom, hogy egy színvonalas, pusztakezes bemutatóval kezdjenek! Nem harcművész kunsztokat akarok látni, azok elsajátítására ennyi idő úgysem lenne elég. Csak mutasson valamelyikük néhány erőteljes, hatékony ütésformát, kitérést, ilyesmit. Jómagam is igen kíváncsi vagyok.
Mire a tisztek lihegve, és hullafáradtan visszaérkeznek a táborba, nekikészültök a rögtönzött ökölvívó-bemutatónak. Az a feladat pont Brandon szerepkörébe illik, és ő boldogan vállalja magára azt. A rögtönzött erődemonstráció remekül sikerül. A tiszti növendékek ámulattal figyelnek, és lelkesen tapsolnak a bemutató végén. Remek! A tekintélyt máris sikerült kivívnotok. Most azonban máris újabb feladat következik. A parancsnok utasítása alapján három csoportba rendeződnek a fiatal tisztek, és a barakkok mellett sorakozó állványokról fegyvereket vesznek magukhoz. Bár az ütőfegyver nem része a klasszikus yaurr katonai hagyományoknak, erre a területre is muszáj némi hangsúlyt fektetni. Erre a próbára Reno Rainesst választjátok, ő lesz a legalkalmasabb. Míg az egyik csoport az ütőfegyverek helyes használatának, és kivédésének fortélyait tanulja, a másik csoport kissé távolabb ugyanezt teszi a kardvívás terén. A feladatot Kadera Forsetti fogja teljesíteni, ő a leginkább szakértő a témában.
Kard pendül kardnak, és szerencsére igen jól halad a vívás-óra. A harmadik csoportba sorolt kadétok eközben szálfegyvereket ragadnak, és várják az oktatást. Erre a próbára Ramirez Crashedt választjátok, ő lesz a legalkalmasabb. Mikor mindhárom csoport végez a gyakorlással, pár perc pihenő után csere következik, és ti, újdonsült oktatók máris előadhatjátok ugyanazt, amivel épp az imént végeztetek. Eléggé monoton feladat, nem kalandozónak való. Semmi pénzért nem csinálnátok folyton, egész évben! Mikor a második csere is lezajlik, és a gyakorlás véget ér, újabb pihenő után a távfegyver-oktatás következik. A kadétok Sir Talpash vezetésével átmasíroznak a lőtérre, és ti megújult kíváncsisággal követitek őket. A tiszteket két csoportra osztja a táborvezető, és máris kezdetét veszi a gyakorlás. Talán White Nor Wacak ismeri a legjobban ezt a szituációt, így ő ragadja magához az irányítást. Míg az egyik csapat íjjal lő a céltáblákra, a tisztek másik fele a tőrdobást gyakorolja a lőtér másik végében. A feladatra egyértelmű, hogy te vagy a legalkalmasabb. Mikor a gyakorlat a végéhez ér, a két csoport helyet cserél, és megkezdődik az oktatás. Mintha ugyanazt az álmot látnátok még egyszer! A végére nem csak a tisztek, hanem ti is alaposan elfáradtok, alig várjátok, hogy lepihenhessetek.
Sir Talpash a parancsnoki barakkba vezet, és többféle szeszes itallal kínál benneteket, majd a tárgyra tér: a jól megérdemelt jutalmatokra! Egy kisebb, arannyal teli ládikót nyit fel előttetek, néhány érdemrendet és egy övet is szorongat a kezében. A kincs szétosztását követően neked 1 kiképzői érdemérem (ld. enc.), 200 arany és 1 szaké (ld. enc.) jut. (Ramirez Crashed 1 kiképzői érdeméremmel, 200 arannyal és 1 szakéval , Brandon 1 kiképzői érdeméremmel, 200 arannyal és 1 varkaudar pálinkával , White Nor Wacak 1 kiképzői érdeméremmel, 1 bajnoki övvel, 200 arannyal és 1 varkaudar pálinkával , Reno Rainess 1 kiképzői érdeméremmel, 200 arannyal és 1 rummal , Kadera Forsetti 1 kiképzői érdeméremmel, 200 arannyal és 1 rummal gazdagodott.) A történteken elmélkedve, hullafáradtan tértek vissza a táborhelyetekre. (Önanalízis: +80% csapatmunka.) A sok gyakorlás növelte tudásodat (+1 csapatmunka). Tapasztalataid alapján újabb dolgokat vagy képes megállapítani a többszemélyes kalandokról. (ld. enc.) 111708 tapasztalati pontot kaptál. [90 pontot használtál fel, van még 840.]
Táborozásod egyik napján felkeresett az Aukciós Ház ügynöke. Kifizetted a megvett 1 pókkarmokat (16000 arany). Mivel nem volt nálad elég készpénz, a maradék összeget a bankszámládról utalod át az Aukciós Háznak.
A krónikából levont következtetések révén nem csinálsz hiábavaló tevékenységeket (+7 tvp ). Sötét van, bíbor színeivel tündököl a telihold. Megbabonázva figyeled ragyogását, mindent betölt a lüktető ragyogás. Kis fájdalmat érzel, majd határtalan szenvedélyt, végül aléltan zuhansz a földre. Felébredsz, megkönnyebbülve, de sóvárogva is gondolod: hisz ez csak álom volt! - Akkor mi ez a seb a nyakamon?!
Azon töprengsz, mily kevesen is értik meg a mutánsokat. Pedig Te is mennyire igyekezel, mégis a legtöbben idegenkednek tőled. Talán a pszi miatt... Pedig most, hogy képes vagy bárki gondolatait módosítani, könnyen elérhetnél bármit, mégis valami visszatart. Igen, kell lennie más útnak is, hiszen annyian élnek e vidéken rajtad kívül. De nem, a pszi nagyon jó dolog, az lenne a legjobb, ha mindenki megismerné. S talán te át tudnád úgy alakítani az elméket, hogy más is érezze, miről van szó. Igen, most rögtön munkához kell látnod, így hát felébredsz, és útnak indulsz. Csak később jut eszedbe, mindez csupán álom volt.
Zu'lit tarsolya termel 2 fekete gyöngyöt. [fekete gyöngy ládikóba-> (183,31)-> 12 arany, -2 ÉP] Az aranytermő erszény 130 aranyat termelt. A teremtés zsákja létrehozott 1 nyílvesszőt. A teremtés zsákja létrehozott 1 ramit követ. A teremtés zsákja létrehozott 1 yetifogat.
A táborozás alatt próbáltál minél többet pihenni. Ennek köszönhetően visszanyerted erőd egy részét. (+87 életerő.) Varázserőd regenerálódik. (+933 varázspont.) Időt cserélsz (+10 TVP, -5 VP). Mély meditáció segít a pszid regenerálásában. (+500 pszi pont.) Erőt merítesz a Közös Tudatból. (+6 tudatpont.) A lottó 727. hetének nyerőszámai: 27, 2, 16. 1 db 0 találatos szelvényed volt. [A két forduló között 4 új/megváltoztatott Encyclopedia Fantasia-t kaptál. (ld. enc.)]
Sokat keresgéltél, hátha találsz egy kentaurusz fészket vagy búvóhelyet. A hosszas kutatás, amelyet a pihenés rovására folytattál, eredménytelen maradt. (Önanalízis: +26% szörnyismeret.) [7 pontot használtál fel, van még 850.]

* 1. KP: elmormolod a 303. varázslatot a 71. varázslatot a 70. varázslatot
Gyorsvarázsolsz! [-25 pszi pont.] (Önanalízis: +1% pszi.) [7 pontot használtál fel, van még 843.]
Gyorsvarázsolsz! Újabb lehetőségek nyílnak meg előtted szürkeállományod kihasználására. [-20 pszi pont.] (Önanalízis: +2% pszi.) [2 pontot használtál fel, van még 841.]
Gyorsvarázsolsz! Felkészülsz az agyakban való turkálásra. [-16 pszi pont.] (Önanalízis: +1% pszi.) [1 pontot használtál fel, van még 840.]

* 2. KP: elmormolod a 26. varázslatot a 28. varázslatot az 53. varázslatot
Beizzik a turbómágia. A varázslat működésbe lép, láthatatlanul védelmezve testedet. [-16 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 838.]
Szupersebesen mormolsz. Izmaid megnőnek, megdagadnak (+15 erő). [-10 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 836.]
Hihetetlen sebességgel varázsolsz. Csapásaid erősebbek lesznek! (+13 sebzés támadásonként.) [-24 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 834.]

* 3. KP: elmormolod a 209. varázslatot a 165. varázslatot a 188. varázslatot
Szupersebesen mormolsz. Felkészülsz a vadászatra. [-40 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 832.]
Gyorsvarázsolsz! Esszenciavédelem vonja be tested. [-15 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 830.]
Gyorsvarázsolsz! Kékes fény vonja be bőröd. [-15 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 828.]

* 4. KP: elmormolod a 19. varázslatot a 224. varázslatot az 57. varázslatot
Beizzik a turbómágia. Kitartásod, fáradtságtűrésed megnövekedett! [-10 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 826.]
Beizzik a turbómágia. Munkád gyümölcsözni fog! [-10 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont). [0 pontot használtál fel, van még 826.]
Fürgén varázsolsz! Lelked megacélosodik. [-32 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). [0 pontot használtál fel, van még 826.]

* 5. KP: energia fejlesztése 10
KT-dnek segédkezel egy új tudati képesség kifejlesztésében: hosszan koncentrálsz, a közös gyűjtőbe ömlesztve tudati energiáidat. [-6 TU.] A befejezéshez még 145 TU szükséges. Egészséged TF-elődött. [60 pontot használtál fel, van még 766.]

* 6. KP: kézbeveszed/felveszed az 560. tárgyat
Leveszed a ryuku vadászinget, majd felöltöd az őselemek köpenyét. [0 pontot használtál fel, van még 766.]

* 7. KP: leveszed/lerakod az 511. tárgyat a 611. tárgyat
Kiveszed a füledből az Eldereth kristályt.
Ez a tárgy már nem is volt a kezedben, ezért eleve nincs szükség erre a parancsra. [0 pontot használtál fel, van még 766.]

* 8. KP: kézbeveszed/felveszed a 614. tárgyat a 466. tárggyal a 822. tárgyat
A füledre akasztod az óriás fülbevalót. [0 pontot használtál fel, van még 766.]
Leveszed a Zu'lit koronáját, majd a fejedre teszed a Morgan sipkáját. [0 pontot használtál fel, van még 766.]
Ezt már megtetted korábban. [0 pontot használtál fel, van még 766.]

* 9. KP: használod az 1534. tárgyat az 1269. tárgyat
Működésbe hozod a quwarg teleportgömböt. Az történik, amire számítani lehet, a teleport egy quwarg boly kellős közepébe repít. Alig szűrődik be fény, úgyhogy a quwarg-hegyek zsezsgő mocorgása még félelmetesebbnek tűnik. Most látod, hogy jónéhány sebből vérzel már (-8 életerő). Eltűnik a fény, ahogy egy lény magasodik föléd: a boly gazdája nyilvánvalóan nincs házon kívül. Egy quwarg királynő!

Fegyvert váltasz: előkapod a tyrex bunkót. Megmarkolva a tyrex bunkót ellenfeledre rontasz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Tyrex bunkóval borzalmas ütéseket mérve rá összetöröd a quwarg királynő testét. (2 támadással 172 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+35 életerő). Sárkánytőrrel megdöföd a quwarg királynő torát. (1 támadással 43 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+9 életerő). A quwarg királynő feléd sújt csáprágóival, de mellé! A szörny még egy utolsó halálüvöltést hallat, majd eldől.
Felhasználva az uzbány csőrt, szereztél 5 csepp ugh mérget. [ugh méreg ládikóba-> (183,31)-> 10 arany, -2 ÉP] 1486 tapasztalati pontot kaptál. (Önanalízis: +1% ütőfegyverek.) (Önanalízis: +1% szúrófegyverek.) Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). Megújítod az áldomás II varázslatot. [-10 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 215, sebződés: 2, gyógyulás: 52, összesen: +50 ÉP}

Csak ennyi? nézel körül fitymálva. NEM! - kapod a világos választ a hely egy másik lakójától. Egy quwarg ősmágus!

Megfontoltan felméred a helyzeted, majd elmormolsz egy hhaar burka II varázslatot. Gyógyulsz (+4 életpont). Potenciális célpontod gyorsan felrak egy örvénykerítés mágiát. Üdvözlésképpen egy háló varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. Ellenfeled teljesen belegabalyodott a hálóba! A szilánk működik (+4 életpont). Ellenfeled egy kézmozdulatot tesz, majd ellő egy jégcsóva varázslatot. 13 életpontot vesztettél. Ellenfeled néhány elegáns kézmozdulata után már süvít is feléd egy villámcsapás. 24 életpontot vesztettél. Mielőtt közelharcba bocsátkoznál, vas dobónyilat ragadva megsorozod ellenfeledet. Elrepül 6 vas dobónyíl. Alaposan megsorozod a quwarg ősmágus díszes potrohát. (6 támadással 236 életpontot sebezve.) A másik elterül, rángatózik egy kicsit, majd csendben meghal.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Úgy tűnik, alkalmasan betápoltál. Szerzeményed: 8 madártoll és 4 pirkit. 3450 tapasztalati pontot kaptál. (Önanalízis: +1% dobófegyverek.) Megújítod az áldomás II varázslatot. [-10 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 236, sebződés: 37, gyógyulás: 12, összesen: -25 ÉP}

Ugrálsz egy kicsit a quwargokon, mire elslisszolnak. És ami marad - az KINCS! Felveszel 1 pular kristályt. [pular kristály ládikóba-> (183,31)-> 8 arany, -2 ÉP] Újabb kavargó, teleportérzés lesz úrrá rajtad, ahogy megtörténik a visszaút. A következő pillanatban a kimerült teleportgömböt a kezedben tartva térsz magadhoz. [41 pontot használtál fel, van még 725.]
Belenézel a kaleidoszkópba. A különböző fényű üvegszilánkok hatására rögtön transzba zuhansz. Fel sem tűnik, mikor veszett oda az elmúlt pár perc. (-6 TVP.) Gyorsan elpakolod a kaleidoszkópot. [4 pontot használtál fel, van még 715.]

vv 133 277 277 elmormolod a 133. varázslatot a 277. varázslatot a 277. varázslatot
Fürgén varázsolsz! Sebeid gyógyulnak (+752 életerő). [-50 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 713.]
Fürgén varázsolsz! Kutakodni kezdesz az emlékeid között, hogy összeszedd, mely épületekben kaptál még teljesítetlen küldetéseket, és hamarosan ki is alakul a lista:
városháza (Gatin) - szeretnék, ha tennéd dolgod a 20. labirintusban;
szürke kastély - szeretnék, ha tennéd dolgod a 33. labirintusban;
királyi palota - valamilyen tárgyat szeretnének, de elfelejtetted mit;
barbár barlang - szeretnék, ha tennéd dolgod a 107. labirintusban;
cirkuszi fősátor - nem emlékszel, itt mit kell csinálnod;
kémhálózat - nem emlékszel, itt mit kell csinálnod. [-20 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont). [5 pontot használtál fel, van még 708.]
Szupersebesen mormolsz. Kutakodni kezdesz az emlékeid között, hogy összeszedd, mely épületekben kaptál még teljesítetlen küldetéseket, és hamarosan ki is alakul a lista:
városháza (Gatin) - szeretnék, ha tennéd dolgod a 20. labirintusban;
szürke kastély - szeretnék, ha tennéd dolgod a 33. labirintusban;
királyi palota - valamilyen tárgyat szeretnének, de elfelejtetted mit;
barbár barlang - szeretnék, ha tennéd dolgod a 107. labirintusban;
cirkuszi fősátor - nem emlékszel, itt mit kell csinálnod;
kémhálózat - nem emlékszel, itt mit kell csinálnod. [-20 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). [5 pontot használtál fel, van még 703.]

fvh 5 felt. varázslat haszn. 5
Harci varázslataidat használni fogod minden 5. vagy magasabb szintű ellenfélre. [0 pontot használtál fel, van még 703.]

ff 640 1284 felt. fegyverváltás: 640 1284
Felt. fegyverváltás: << Thór pörölye << teriád kard. [0 pontot használtál fel, van még 703.]

a 886 5903 1 átadod a 886. tárgyat az 5903. kalandozónak (1 darabot)
Ok, sikeresen átadtál 1 pókkarmokat Reno Rainess részére. [0 pontot használtál fel, van még 703.]

kf 1634 kézbeveszed/felveszed az 1634. tárgyat
A ruhádra illeszted a kiképzői érdemérmet. [0 pontot használtál fel, van még 703.]

v 84 330 elmormolod a 84. varázslatot
Varázsolni kezdesz. A kisülni készülő varázslat a következő pillanatban már benned van. Sikerült elmondanod a szörnyidézés varázslatot! Megidézel egy rubin sárkányt! Szegény gyámoltalanul pislog, nem egészen érti, hogy hol van.
(Feltételes támadás:) Egy rubin sárkány! Ezt kerested. Felkészülsz, hogy minél jobban el tudd kalapálni az agresszort.

Ki tudja, mire készül a másik - jobb az óvatosság! A biztonság kedvéért felraksz egy védelem tűz ellen varázst. Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). Sajnos ellenfeled sem kezdő: felhelyez egy számodra ismeretlen védekező varázslatot. Az elnyelés besül. Egy háló varázslattal köszöntöd a másikat. Ellenfeled teljesen belegabalyodott a hálóba! Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). Ellenfeled támadó varázslatot alkalmaz: armageddon varázslatot lő rád. Szerencsére nem hatott rád. (kiválóan működik felrakott védelem tűz ellen védelmed.) Mélyen koncentrálva, ellenfeled megidéz egy háló varázslatot, majd rád küldi. Szerencsére nem hatott rád. Vas dobónyilat hajítasz a másik védtelen testébe. Elrepül 6 vas dobónyíl. Lövedékeiddel perforálod a rubin sárkány testét. (6 támadással 229 életpontot sebezve.) Ellenfeled ügyesen kibújik a hálóból, de legalább most ezzel volt elfoglalva. Fegyvert váltasz: előkapod a teriád kardot. Megmarkolva a teriád kardot a másikra támadsz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Teriád karddal hatalmas csapásokat adva felmetszed a rubin sárkány fejét. (6 támadással 598 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+120 életerő). Sárkánytőrrel jól megszurkálod a rubin sárkány bal első lábát. (3 támadással 188 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+38 életerő). A rubin sárkány fogai megkarcolják kézfejedet. (1 támadástól 74 életpontot vesztesz.) A rubin sárkány farkával a kezedre csap. (1 támadástól 38 életpontot vesztesz.) A rubin sárkány csapásokat oszt a jobb karodra karmaival. (2 támadástól 114 életpontot vesztesz.) Teriád karddal megvagdalod a rubin sárkány gigászi testét. (4 támadással 408 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+82 életerő). Sárkánytőrrel megbököd a rubin sárkány gigászi testét. (1 támadással 62 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+13 életerő). A rubin sárkány fogai végigkarcolják a jobb combodat. (1 támadástól 72 életpontot vesztesz.) Siralmas támadást intéz farkával a rubin sárkány, épp csak megsuhint. (1 támadástól 37 életpontot vesztesz.) A rubin sárkány többször végigkarmolja a derekadat. (2 támadástól 101 életpontot vesztesz.) A szörny még egy utolsó halálüvöltést hallat, majd eldől.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Átvizsgálod a testet. Érdemes volt keresni: kincsre bukkansz! A zsákmány 2 ezüst papi karkötő [ezüst papi karkötő ládikóba-> (184,32)-> 60 arany, -2 ÉP], 24 arany, egy rejtőköpeny [rejtőköpeny ládikóba-> (183,31)-> nem kaptál semmit! -2 ÉP] és egy sárga erőöv [sárga erőöv ládikóba-> (183,31)-> 25 arany, -2 ÉP]. Felhasználva a kőkést, szereztél 6 sárkánypikkelyt. (Ez idézett szörny volt, TP sajnos nem jár érte.) (Önanalízis: +1% vágófegyverek.) Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont). Megújítod az áldomás II varázslatot. [-10 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1485, sebződés: 442, gyógyulás: 269, összesen: -173 ÉP}

[-72 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont). A sok gyakorlás növelte tudásodat (+1 teológia). [10 pontot használtál fel, van még 693.]

v 198 199 119 elmormolod a 198. varázslatot
Mély, misztikus hangon kántálni kezdesz. Az utolsó szavakra megtelsz energiával. Létrehoztad a tiltott teleport varázslatot! Vuuush, elteleportálsz!

A TELEPORTÁLÁS PILLANATA ELŐTTI TÉRKÉPED


(217,13) quwarg királynő (#153), quwarg ősmágus (#302), rubin sárkány (#330)

[199,119] Egyre több fényt engednek át a lombok, sűrűbb az aljnövényzet: ritka erdőben vagy. Néhány gyökerestől kitépett smirglibokor, tövéig letaposott aljnövényzet... árulkodó jelek ezek arról, hogy nem Sheran hívei élnek a környéken. Oldalt pillantva, meglátsz egy manilla-fát. Miközben fütyörészve sétálsz, megpillantasz a közelben egy varkaudar falut.
(Feltételes kutatás:) Gyorsan magad mögött hagyod kezdeti tétovázásodat, és üvöltve rontasz a varkaudarok sátrai közé. Csak első pillanatra tűnik kihaltnak a hely, aztán már lebbennek is fel a sátornyílást elfedő ponyvák, és mire újra feleszmélhetsz, torzonborz alakok vesznek körbe. Egy borzalmas varkaudar intéz feléd kihívást.

Gyorsan felraksz egy hhaar burka II varázslatot. Gyógyulsz (+4 életpont). Sajnos ellenfeled sem kezdő: felhelyez egy láthatatlan védekező varázslatot. Mentális támadást alkalmazol: bevetsz egy direkt kontaktus I pszit. Elszívod ellenfeled pszi energiáit! (+110 pszi pont.) (Önanalízis: +1% pszi.) Ellenfeled végigsöpör rajtad egy agykorbács pszi támadással. 4 életpontot vesztettél. Ellenfeled mereven rádnéz, majd megindítja mentális támadását. Tudatodat megacélozva, ellenállsz a támadásnak. Fegyvert váltasz: előkapod a Thór pörölyét. Elszántan ellenfeledre rohansz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Thór pörölyével többször kegyetlenül megütöd a borzalmas varkaudar testét. (2 támadással 175 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+36 életerő). Sárkánytőrrel teljesen átszúrod a borzalmas varkaudar jobb vállát. (1 támadással 58 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+12 életerő). A borzalmas varkaudar megrohamoz, és hátrébb taszít. Ahogy megperdülsz, fegyverét többször a hátadba döfi. (2 támadástól 11 életpontot vesztesz.) A másik elterül, rángatózik egy kicsit, majd csendben meghal.
Átvizsgálod a testet. Kincs! KIIINCS! Lássuk, mire bukkantál: egy ezüstshuriken [ezüstshuriken ládikóba-> (186,106)-> 8 arany, -2 ÉP], ezenkívül 1 varkaudar látógömb [varkaudar látógömb ládikóba-> (186,106)-> nem kaptál semmit! -2 ÉP]. 2147 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). Megújítod az áldomás II varázslatot. [-10 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 233, sebződés: 19, gyógyulás: 60, összesen: +41 ÉP}

A varkaudarok valahogy elszántabbnak tűnnek, pihenni sincs időd, máris újabb ellenfeled akad. Egy borzalmas varkaudar készül a lemészárlásodra.

Nem árt valamilyen védekező mágiát alkalmazni: hhaar burka II létrehozásához szükséges szavakat mormolsz. Gyógyulsz (+4 életpont). Potenciális célpontod gyorsan felrak egy láthatatlan védekező mágiát. Mentális energiáidat gyűrűbe gyűjtöd, majd útjának eresztesz egy direkt kontaktus I pszi támadást. Elszívod ellenfeled pszi energiáit! (+110 pszi pont.) (Önanalízis: +1% pszi.) Egy mágiatörés varázslattal köszönt csatapartnered. Szerencsére nem hatott rád. A szörny rád mered, majd a félelem sugarait lövi feléd. Fölényesen, tudomást sem veszel a próbálkozásáról. Fegyvert váltasz: előkapod a Thór pörölyét. Meglengetve a Thór pörölyét a másikra rohansz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Thór pörölyével többször kegyetlenül megütöd a borzalmas varkaudar bal karját. (2 támadással 182 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+37 életerő). Egy villámsújtás varázslattal köszöntöd a másikat. 112 életpontot sebeztél. Sárkánytőrrel teljesen átdöföd a borzalmas varkaudar rücskös bőrét. (1 támadással 58 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+12 életerő). Kisebb sebet ejt oldaladon a borzalmas varkaudar. (1 támadástól 4 életpontot vesztesz.) Yeeee! Lenyomtad az ellenfeledet, esélye sem volt.
Alaposan átvizsgálod a tetemet. A következő kincseket találtad: egy vasérc és egy vas dobónyíl. 2147 tapasztalati pontot kaptál. (Önanalízis: +2% ütőfegyverek.) (Önanalízis: +1% szúrófegyverek.) Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont). Megújítod az áldomás II varázslatot. [-10 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 352, sebződés: 4, gyógyulás: 61, összesen: +57 ÉP}

Néma csend telepszik a megkövülten bámuló varkaudarokra. Az iménti küzdelem kimenetele sokkolhatta őket. Egy borzalmas varkaudar készül a lemészárlásodra.

Ki tudja, mire készül a másik - jobb az óvatosság! A biztonság kedvéért felraksz egy hhaar burka II varázst. Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). Egy láthatatlan védekező rúnavarázst mormol el ellenfeled. Mentális támadást alkalmazol: bevetsz egy direkt kontaktus I pszit. Elszívod ellenfeled pszi energiáit! (+110 pszi pont.) (Önanalízis: +1% pszi.) Ellenfeled néhány elegáns kézmozdulata után már süvít is feléd egy mágiatörés. Szerencsére nem hatott rád. Ellenfeled mereven rádnéz, majd megindítja mentális támadását. Tudatodat megacélozva, ellenállsz a támadásnak. Fegyvert váltasz: előkapod a Thór pörölyét. Meglengetve a Thór pörölyét ellenfeledre ugrasz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Thór pörölyével többször kegyetlenül megütöd a borzalmas varkaudar testét. (2 támadással 179 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+36 életerő). Sárkánytőrrel nagy lendületet véve kegyetlenül megszúrod a borzalmas varkaudar jobb karját. (1 támadással 57 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+12 életerő). A borzalmas varkaudar feléd döf, de csak ijesztésképp. A borzalmas varkaudar összeesik, és nem mozdul többé. Megölted!
Átkutatod a tetemet. Kincs! KIIINCS! Lássuk, mire bukkantál: 2 ezüst nyaklánc [ezüst nyaklánc ládikóba-> (187,107)-> 20 arany, -2 ÉP]. 2147 tapasztalati pontot kaptál. (Önanalízis: +2% ütőfegyverek.) Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont). Megújítod az áldomás II varázslatot. [-10 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 236, sebződés: 2, gyógyulás: 60, összesen: +58 ÉP}

A varkaudarok körülötted tülekednek, egyesek feléd is nyúlnak, hogy letépjék nyakadból Poomr Ko szimbólumát. Aztán egy bátrabb eléd lép, hogy megküzdjetek. Egy borzalmas varkaudar intéz feléd kihívást.

Nem árt valamilyen védekező mágiát alkalmazni: hhaar burka II létrehozásához szükséges szavakat mormolsz. Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). Potenciális célpontod gyorsan felrak egy láthatatlan védekező mágiát. Egy háló varázslatot dobsz ellenfeledre. Ellenfeled teljesen belegabalyodott a hálóba! Gyógyulsz (+4 életpont). Ellenfeled támadó varázslatot alkalmaz: mágiatörés varázslatot lő rád. Szerencsére nem hatott rád. Ellenfeled megpróbál kikászálódni a hálóból, de szerencsére az erősen fogva tartja. Fegyvert váltasz: előkapod a Thór pörölyét. Félelmet nem ismerve ellenfeledre rohansz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Thór pörölyével halálos csapásokat osztva péppé vered a borzalmas varkaudar testét. (2 támadással 176 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+36 életerő). Sárkánytőrrel teljesen átdöföd a borzalmas varkaudar fejét. (1 támadással 56 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+12 életerő). Ellenfeled megpróbál kikászálódni a hálóból, de szerencsére az erősen fogva tartja. A borzalmas varkaudar szemében félelem villan, aztán lassan lehunyja, miközben lelke kitör testének fogságából.
Átkutatod a tetemet. Úgy tűnik, alkalmasan betápoltál. Szerzeményed: 6 arany és egy ezüst karkötő [ezüst karkötő ládikóba-> (187,107)-> 14 arany, -2 ÉP]. 2147 tapasztalati pontot kaptál. (Önanalízis: +1% ütőfegyverek.) Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont). Megújítod az áldomás II varázslatot. [-10 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 232, sebződés: 2, gyógyulás: 64, összesen: +62 ÉP}

A hangosan skandáló tömegből újabb ellenfél lép eléd. Nincs cécó, itt harc lesz. Egy borzalmas varkaudar készül a lemészárlásodra.

Nem árt az elővigyázatosság! Egy hhaar burka II varázslattal készülsz a csatára. A szilánk működik (+4 életpont). A másik mormol valamit: egy láthatatlan védekező varázslat! Egy háló varázslattal köszöntöd a másikat. Ellenfeled teljesen belegabalyodott a hálóba! Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). Ellenfeled mágiatörés varázslatot lő rád. Semmi hatás! Ellenfeled megpróbál kikászálódni a hálóból, de szerencsére az erősen fogva tartja. Fegyvert váltasz: előkapod a Thór pörölyét. Vad csatakiáltással, felemelve a Thór pörölyét ellenfeledre rontasz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Thór pörölyével többször kegyetlenül megütöd a borzalmas varkaudar testét. (2 támadással 183 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+37 életerő). Sárkánytőrrel felnyársalod a borzalmas varkaudar jobb oldalát. (1 támadással 59 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+12 életerő). Ellenfeled megpróbál kikászálódni a hálóból, de szerencsére az erősen fogva tartja. A borzalmas varkaudar összecsuklik, majd megpróbál feltápászkodni, de végleg elhagyja az ereje, és elterül. Megölted.
Átvizsgálod a testet. Érdemes volt keresni: kincsre bukkansz! A zsákmány egy ezüstshuriken [ezüstshuriken ládikóba-> (186,106)-> 8 arany, -2 ÉP]. 2147 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont). Megújítod az áldomás II varázslatot. [-10 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 242, sebződés: 2, gyógyulás: 65, összesen: +63 ÉP}

Ez már a varkaudaroknak is sok! A szélrózsa minden irányában eltűnnek a sátrak között. Csak egyetlen lény marad itt az utolsó csata idejére! Egy varkaudar iszákos készül a lemészárlásodra.

Nem árt valamilyen védekező mágiát alkalmazni: hhaar burka II létrehozásához szükséges szavakat mormolsz. A szilánk működik (+4 életpont). Egy láthatatlan védekező rúnavarázst mormol el ellenfeled. Egy háló varázslatot dobsz ellenfeledre. Ellenfeled teljesen belegabalyodott a hálóba! Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). Ellenfeled néhány elegáns kézmozdulata után már süvít is feléd egy méregfelhő II. Semmi eredménye! Ellenfeled megpróbál kikászálódni a hálóból, de szerencsére az erősen fogva tartja. Fegyvert váltasz: előkapod a Thór pörölyét. Meglengetve a Thór pörölyét ellenfeledre rohansz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Thór pörölyével gyilkos csapásokat szórva összezúzod a varkaudar iszákos testét. (5 támadással 429 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+86 életerő). Sárkánytőrrel megdöföd a varkaudar iszákos testét. (1 támadással 61 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+13 életerő). Ellenfeled megpróbál kikászálódni a hálóból, de szerencsére az erősen fogva tartja. Ennyi! A másik kigúvadt szemmel borul a földre. Meghalt.
3391 tapasztalati pontot kaptál. (Önanalízis: +1% ütőfegyverek.) Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont). Megújítod az áldomás II varázslatot. [-10 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 490, sebződés: 0, gyógyulás: 115, összesen: +115 ÉP}

Most, hogy egyedül maradtál, van időd végigkutatni a sátrakat. Kincs! KIIINCS! Lássuk, mire bukkantál: egy nagy bronzkulcs [nagy bronzkulcs ládikóba-> (186,106)-> 14 arany, -2 ÉP], egy réz papi karkötő [réz papi karkötő ládikóba-> (187,107)-> 20 arany, -2 ÉP], 12 arany, egy nagy vaskulcs [nagy vaskulcs ládikóba-> (186,106)-> 16 arany, -2 ÉP], egy ezüst gyűrű [ezüst gyűrű ládikóba-> (187,107)-> nem kaptál semmit! -2 ÉP], 3 vasérc, egy ametiszt medál [ametiszt medál ládikóba-> (187,107)-> 28 arany, -2 ÉP] és egy sámán gyógykenőcs. Nincs értelme tovább időzni. Rendbe szeded a ruházatod, és kisétálsz a faluból. (Önanalízis: +5% felderítés.)
Valami érdekesre bukkantál: azonosítasz magad előtt egy teljesen lerombolt oltárt. Ilyen értelmetlen pusztítást csak egy gonosz karakter okozhat. Egyszercsak megtorpansz. Hohó, nicsak, mit fedeztél fel: egy gyilkos csalánt. Észreveszel egy fekete kaktuszt. Ki nyitott szemmel jár, talál: esetedben egy borkonyó cserjét. Szemedet összehúzva előrekémlelsz: igen, jól látod, találtál egy csillagbozótost. Utad során felfedezel egy pézsmatököt. Látsz egy szent tölgyfát. A távolban egy gigászi csatajelenetet ábrázoló szoborcsoportot látsz. A részleteket is alaposan kiértékelve feltűnik a nagy kavarodás közepén egy apró alak. Ez nem más, mint Rhiannon, amint Chara-din hordáit szecskázza apróra. A torz lények tömege sem bírja legyűrni, mert Ghalla hét valódi istene támogatja. Ki nyitott szemmel jár, talál: esetedben egy tündöklő szobrot. Elenios rád kacsint! Csodálatos érzés kerít hatalmába, miközben virágeső hull az égből. Vidáman gyűjtöd csokorba a szépséges virágokat, ami egy mocsári penke és néhány mákrózsa. [mákrózsa virág ->eldobod] Ki nyitott szemmel jár, talál: esetedben egy óriás liánt. Az ágak reccsenése idejében jelzi a közelgő veszélyt. Hmm, csak egy sérült varkaudar katona. Ettől nincs semmi félnivalód. Rögtön látod, hogy ez nem lesz békés találkozó. Felkészülsz az összecsapásra.

Hatalmadat demonstrálandó, mormolni kezdesz. Létrejött egy tompítás. Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). Ellenfeled felkészül egy esetleges mentális támadásra egy láthatatlan védekező pszi felhúzásával. Üdvözlésképpen egy háló varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. Ellenfeled teljesen belegabalyodott a hálóba! A szilánk működik (+4 életpont). Mélyen koncentrálva, ellenfeled megidéz egy Tharr haragja varázslatot, majd rád küldi. A támadása szerencsére hatástalan volt. (tompítás védelmez.) Ellenfeled megpróbál kikászálódni a hálóból, de szerencsére az erősen fogva tartja. Fegyvert váltasz: előkapod a Thór pörölyét. Marokra fogva a Thór pörölyét ellenfeledre rohansz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Thór pörölyével gyilkos csapásokat szórva összezúzod a varkaudar katona jobb vállát. (5 támadással 443 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+89 életerő). Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre villámsújtás varázslatot lősz. 405 életpontot sebeztél. Sárkánytőrrel épp hogy megszúrod a varkaudar katona bal lábát. (1 támadással 58 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+12 életerő). Ellenfeled megpróbál kikászálódni a hálóból, de szerencsére az erősen fogva tartja. A varkaudar katona szemében félelem villan, aztán lassan lehunyja, miközben lelke kitör testének fogságából.
Felhasználva a kőkést, szereztél 1 varkaudar csontot. 5830 tapasztalati pontot kaptál. (Önanalízis: +2% ütőfegyverek.) Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). Megújítod az áldomás II varázslatot. [-10 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 906, sebződés: 0, gyógyulás: 117, összesen: +117 ÉP}

Oppsz, itt járt már valaki! Már nehezen felismerhető (kb. 2 hetes) alakváltó nyomok vezetnek északkeletre. Találsz még friss kobudera nyomokat, amelyek északkeletre vezetnek. (Önanalízis: +5% nyomkövetés.)
Összeakadsz Silverina. Homlokán a mágia ezüstszínű rúnáját látod. Tagja az Igaz Barátok Rendjének. Egy arany papi karkötőt, egy Batharak vállemezét, egy hatalom fülbevalóját, egy ryuku csizmát, egy ryuku karvédőt, egy ryuku kesztyűt, egy ryuku köpenyt, egy ryuku mellvértet, egy ryuku nadrágot, egy ryuku sisakot, egy vark. pecsétgyűrűt, egy varkaudar szimbólumot, egy villám szimbólumot és egy vortex talizmánt visel. Felszerelését egy varkaudar katona trófea, egy ongóliant trófea és egy bűbájlidérc trófea ékesíti. Valamilyen szövetség tagja, jelvénye: két kört formázó ezüst kígyó. Jobb kezében egy Thór pörölyét, bal kezében egy Zarknod szemét tart. Lőfegyvere egy vas dobónyíl. Teherhordója is van: egy sivatagi doareg! Szegény állat majd megszakad. Egymásra mosolyogtok, híreket cseréltek. A mentális kapcsolat megerősítése után elbúcsúztok egymástól.
Összefutsz Shadowfighterrel. Tharr korlátlan hatalmú főpapja. Egy arany papi karkötőt, egy che-vállszalagot, egy díszes tunikát, egy drakolder gyűrűt, egy Eldaran karkötőjét, egy hatalom fülbevalóját, egy Huddens kesztyűjét, egy Kabol gyűrűjét, egy gránit szimbólumot, egy kyorg övcsatot, egy lidérckoronát, egy natharion gömböt, egy Ovgun nyakláncát, egy ryuku derékszíjat, egy ryuku függőt, egy ryuku hüvelykgyűrűt, egy ryuku nadrágot, egy ryuku ökölgyolcsot, egy szirén köpenyét és egy tűzúr csizmáját visel. Ruházatát egy királyi őrjáratos trófea, egy kisebb quwarg isten trófea és egy csataremák trófea díszíti. Valamilyen szövetség tagja, jelvénye: Izzó magmából előtörő gránit monolit. Bal kezében egy ryuku menetpajzsot tart. Lőfegyvere egy vas dobónyíl. Hátasa egy idomított mutáns pók. Málhásállata egy sivatagi doareg. Üdvözlitek egymást, mint két régi jóbarát. Rövid trécselés után folytatod utadat.
Összeakadsz Hétkilenceddel. Fairlight főpap-jelöltje. Homlokán a mágia ezüstszínű rúnáját látod. Egy arany papi karkötőt, egy arany pikkelyvértet, egy Batharak vállemezét, egy gólem talizmánt, egy Gorhud gyűrűjét, egy hoarián sarut, egy Khór maszkját, egy kreiton fókuszt, egy lidérckoronát, egy mágusköpenyt, egy örökkéval.smaragdját, egy ryuku karvédőt, egy ryuku nadrágot, egy Urgod kesztyűjét, egy vérpettyes gyűrűt, egy villám szimbólumot, egy zafír erőövet és egy zafír fülbevalót visel. Felszerelését egy Blounther apó trófea, egy orbitális mackósajt trófea és egy bűbájlidérc trófea díszíti. Jelet látsz a ruhájára festve: két kört formázó ezüst kígyó. Jobb kezében egy biami kvazárlándzsát, bal kezében egy agyartőrt tart. Lőfegyvere egy hosszú íj. Érzékeled auráját: semleges jellemű, mint ahogy Te is. {Agyletapogatás: megtudod, hogy milyen egy bőrkantár (ld. enc.)} Időmúlatás gyanánt mágikus párviadalt vívtok. Gyűlik és formálódik az energia, míg végül megjelenik két manaelementál, és küzdeni kezdenek. Hosszas csata után, már mindketten elfáradtok, amikor végül elementálod egy csapással köddé foszlatja ellenfeled lényét. Te voltál a jobb! Üdvözlitek egymást, aztán ki-ki folytatja a maga útját.
(Feltételes készítés:) Begyűjtöttél 1 csalánvirágot. [Rahn ékkő:] 2084 tapasztalati pontot kaptál. Egészséged TF-elődött.
(Feltételes készítés:) Begyűjtöttél 2 borkonyó bibét. [Rahn ékkő:] 4169 tapasztalati pontot kaptál. Egészséged TF-elődött.
[-100 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont). [85 pontot használtál fel, van még 608.]

v 84 330 elmormolod a 84. varázslatot
Kezed lágy mozdulatokba kezd, miközben a varázsigét mormolod. A forró energia testedbe áramlik. Kimondva az utolsó varázsszót, létrehoztad a szörnyidézés varázslatot! Megidézel egy rubin sárkányt! Szegény gyámoltalanul pislog, nem egészen érti, hogy hol van.
(Feltételes támadás:) Egy rubin sárkány! Ezt kerested. Itt csata lesz.

Úgy ítéled meg, hogy nem árt egy védelem tűz ellen védekező rúna felrakása. A következő pillanatban már meg is idézted. A szilánk működik (+4 életpont). A másik mormol valamit: egy számodra ismeretlen védekező varázslat! Az elnyelés besül. Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy háló. Ellenfeled teljesen belegabalyodott a hálóba! Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). Ellenfeled támadó varázslatot alkalmaz: armageddon varázslatot lő rád. A támadásnak - hála az égnek - semmi eredménye sem volt. (védelem tűz ellen védelmez.) Ellenfeled egy kézmozdulatot tesz, majd ellő egy háló varázslatot. Szerencsére nem hatott rád. Ellenfeled ügyesen kibújik a hálóból, de legalább most ezzel volt elfoglalva. Fegyvert váltasz: előkapod a teriád kardot. Megmarkolva a teriád kardot a másikra rohansz. Teriád karddal kegyetlenül összevagdalod a rubin sárkány óriási karmát. (6 támadással 617 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+124 életerő). Sárkánytőrrel jól megszurkálod a rubin sárkány gigászi testét. (3 támadással 176 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+36 életerő). A rubin sárkány fogai megkarcolják kézfejedet. (1 támadástól 71 életpontot vesztesz.) A rubin sárkány farka végigsúrolja a jobb karodat. (1 támadástól 31 életpontot vesztesz.) A rubin sárkány többször végigkarmolja a derekadat. (2 támadástól 86 életpontot vesztesz.) Teriád karddal többször mélyen végigmetszed a rubin sárkány fejét. (6 támadással 603 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+121 életerő). Sárkánytőrrel megkarcolod a rubin sárkány bal hátsó lábát. (1 támadással 61 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+13 életerő). Egy kis bőrt csippent le a lábfejedről a rubin sárkány, ahogy megpróbál megharapni. (1 támadástól 75 életpontot vesztesz.) A rubin sárkány farka végigsúrolja a bal karodat. (1 támadástól 48 életpontot vesztesz.) A szörny több karmával is a lábadra csap. (2 támadástól 102 életpontot vesztesz.) A szörny még egy utolsó halálüvöltést hallat, majd eldől.
Átkutatod a tetemet. Érdemes volt keresni: kincsre bukkansz! A zsákmány 2 nagy bronzkulcs [nagy bronzkulcs ládikóba-> (186,106)-> 28 arany, -2 ÉP], 2 borostyán függő [borostyán függő ládikóba-> (187,107)-> 12 arany, -2 ÉP], 3 gyöngymangó, egy bíbor erőöv [bíbor erőöv ládikóba-> (186,106)-> 60 arany, -2 ÉP], egy aranygyűrű [aranygyűrű ládikóba-> (187,107)-> nem kaptál semmit! -2 ÉP] és egy igazgy. fülbevaló [igazgy. fülbevaló ládikóba-> (187,107)-> 20 arany, -2 ÉP]. Felhasználva a kőkést, szereztél 8 sárkánypikkelyt. (Ez idézett szörny volt, TP sajnos nem jár érte.) Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). Megújítod az áldomás II varázslatot. [-10 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1457, sebződés: 423, gyógyulás: 310, összesen: -113 ÉP}

[-72 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). [10 pontot használtál fel, van még 598.]

m 1 1 2 mozogsz északkeletre, északkeletre, keletre
[200,118] Az erdő fái mögötted maradnak, bozótos terepen vagy. Néhány gyökerestől kitépett smirglibokor, tövéig letaposott aljnövényzet... árulkodó jelek ezek arról, hogy nem Sheran hívei élnek a környéken. Oopsz, e mellett nehogy elmenj! Éles szemeddel kiszúrtál egy rúnakövet. Pillanatnyi mentális érintkezés után már látod, hogy ez valószínűleg Leah rúnaköve. Egyszercsak megtorpansz. Hohó, nicsak, mit fedeztél fel: egy fekete kaktuszt. Valami érdekesre bukkantál: azonosítasz magad előtt egy gyilkos csalánt. Ahogy cammogsz, egyszercsak hogy, hogy nem: kiszúrsz egy borkonyó cserjét. Egy cserkész kobolddal találkoztál. Van nála egy térkép, de nem tudja, hogy pontosan merre van. Ha van nálad szeksztáns, akkor pontosan megmondhatod neki 5 TVP-ért (33. jellempróba). Látsz egy oltárt. Tharr hívei emelték. Utad során felfedezel egy álomvirágot. Épp virágzik! Begyűjtesz 1 álomport. Azanya! Olyan szobrot fedeztél fel, aminek láttán nem hiszel a szemednek. Alaposabb nézelődés után inkább mégis. Látod, hogy Véres Holló egy győztes csata után jóízűen falatozik egy Thargodan hercegből. Az étvágygerjesztő alkotást nézve a te szádban is összefut a nyál... Mindenesetre kicsit elborult lehetett a művész. Egy pillanat alatt megérzed, hogy már nem vagy egyedül. Hamar rájössz, hogy a feléd közeledő szörny egy zoloboo sámán. Itt csata lesz.

Ki tudja, mire készül a másik - jobb az óvatosság! A biztonság kedvéért felraksz egy tompítás varázst. Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). Ellenfeled varázstudó! Elmond magára egy láthatatlan védekező varázslatot. Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre háló varázslatot lősz. Ellenfeled teljesen belegabalyodott a hálóba! A szilánk működik (+4 életpont). Ellenfeled támadó varázslatot alkalmaz: szárazság varázslatot lő rád. Semmi hatás! Ellenfeled megpróbál kikászálódni a hálóból, de szerencsére az erősen fogva tartja. Fegyvert váltasz: előkapod a Thór pörölyét. Elszántan ellenfeledre támadsz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Thór pörölyével többször kegyetlenül megütöd a zoloboo sámán fekete testét. (3 támadással 257 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+52 életerő). Egy villámsújtás varázslattal köszöntöd a másikat. Sajnos nem hatott ellenfeledre. (elektromos pajzs védelmezte.) Sárkánytőrrel megdöföd a zoloboo sámán fekete testét. (1 támadással 57 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+12 életerő). Ellenfeled megpróbál kikászálódni a hálóból, de szerencsére az erősen fogva tartja. A zoloboo sámán összeesik, és nem mozdul többé. Megölted!
Követed a nyomokat. Megtaláltad a búvóhelyét! Szereztél 1 varázskövet. 2556 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont). Megújítod az áldomás II varázslatot. [-10 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 314, sebződés: 0, gyógyulás: 80, összesen: +80 ÉP}

Körbevizsgálódsz. Szinte felismerhetetlen (kb. 3 hetes) árnymanó nyomok vezetnek keletre. Találsz még kb. 1 hetes elf nyomokat, amelyek délnyugatra, kb. 2 hetes mutáns nyomokat, amelyek északkeletre, kb. 2 hetes alakváltó nyomokat, amelyek északkeletre, kb. 3 hetes elf nyomokat, amelyek keletre, kb. 1 hetes mutáns nyomokat, amelyek délre, friss kobudera nyomokat, amelyek északkeletre, kb. 3 hetes árnymanó nyomokat, amelyek délnyugatra vezetnek. (Önanalízis: +4% nyomkövetés.)
Összeakadsz Reskatorral. Tharr korlátlan hatalmú főpapja. Egy angyalok gyűrűjét, egy Eldereth kristályt, egy fűzött kagylósort, egy két kard szimbólumot, egy Khór maszkját, egy ogre övet, egy Ovgun nyakláncát, egy ryuku csizmát, egy ryuku függőt, egy ryuku hüvelykgyűrűt, egy ryuku karvédőt, egy ryuku kesztyűt, egy ryuku köpenyt, egy ryuku mellvértet, egy ryuku nadrágot, egy ryuku sisakot, egy ryuku vállvédőt, egy varkaudar szimbólumot, egy Vlagyimir gyűrűjét és egy Xanathal karkötőjét visel. Ruházatát egy csataremák trófea, egy őrjáratozó katona trófea és egy kisebb quwarg isten trófea díszíti. Hovatartozását apró jelvény mutatja: egybeolvadó szent szimbólumok. Jobb kezében egy Daramoula pálcáját, bal kezében egy Din cséphadaróját tart. Lőfegyvere egy vas dobónyíl. Egy pikkelyes ptog a hátasa. Tárgyainak egy részét egy sivatagi doareg viszi. Üdvözlitek egymást, mint két régi jóbarát. Rövid trécselés után folytatod utadat.
(Feltételes készítés:) Begyűjtöttél 1 csalánvirágot. [Rahn ékkő:] 2084 tapasztalati pontot kaptál. Egészséged TF-elődött.

(Továbbmész...) [201,117] Bozótok, bokrok, cserjék továbbra is mindenütt. Egy alaposan kitaposott csapást fedezel fel nem messze. Nem kell sok ész ahhoz, hogy kitaláld: az izmos talpnyomok varkaudaroktól származnak. Miközben fütyörészve sétálsz, megpillantasz a közelben egy ovimon-bokrot. Miközben fütyörészve sétálsz, megpillantasz a közelben egy oltárt. Leah hívői építették. Érdekes dolgot veszel észre a távolban: Chara-din egyik hitvány szolgáját látod, amint éppen kegyelemért könyörög Véres Holló előtt. Mikor közelebb érsz, akkor veszed csak észre, hogy mindez egy művészien megformált szobor. Pár pillanat erejéig azon spekulálsz, hogy te milyen jelenetet építenél. A sűrű bozótban a szörnynek esélye sem volt arra, hogy meglepjen. Megörülsz, amikor rájössz, hogy egy varkaudar katona került az utadba. Az ellenfeled úgy döntött, eljött a halálod napja. Szerinted pedig az övé.

Megfontoltan felméred a helyzeted, majd elmormolsz egy tompítás varázslatot. A szilánk működik (+4 életpont). Döbbenten érzékeled, hogy ravasz ellenfeled kifeszít egy láthatatlan védekező pszit. Ellenfeledre háló varázslatot lősz. Ellenfeled teljesen belegabalyodott a hálóba! Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). Ellenfeled egy kézmozdulatot tesz, majd ellő egy Tharr haragja varázslatot. Semmi hatás! (tompítás védelmez.) Vas dobónyilat hajítasz a másik védtelen testébe. Elrepül 6 vas dobónyíl. Több lövedéked átfúrja a varkaudar katona jobb lábát. (6 támadással 226 életpontot sebezve.) Ellenfeled megpróbál kikászálódni a hálóból, de szerencsére az erősen fogva tartja. Fegyvert váltasz: előkapod a teriád kardot. Megmarkolva a teriád kardot a másikra ugrasz. Teriád karddal irtózatos ütéseket osztva több helyen felvágod a varkaudar katona testét. (6 támadással 585 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+118 életerő). Sárkánytőrrel jól megszurkálod a varkaudar katona jobb vállát. (3 támadással 167 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+34 életerő). Ellenfeled megpróbál kikászálódni a hálóból, de szerencsére az erősen fogva tartja. Teriád karddal épp hogy megvágod a varkaudar katona testét. (1 támadással 103 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+21 életerő). Sárkánytőrrel épp hogy megszúrod a varkaudar katona testét. (1 támadással 54 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+11 életerő). Ellenfeled megpróbál kikászálódni a hálóból, de szerencsére az erősen fogva tartja. Yeeee! Lenyomtad az ellenfeledet, esélye sem volt.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a kőkést, szereztél 1 varkaudar csontot. 7774 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont). Megújítod az áldomás II varázslatot. [-10 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1135, sebződés: 0, gyógyulás: 200, összesen: +200 ÉP}

Oppsz, itt járt már valaki! Szinte felismerhetetlen (kb. 3 hetes) elf nyomok vezetnek délnyugatra. Találsz még kb. 2 hetes mutáns nyomokat, amelyek keletre, kb. 2 hetes alakváltó nyomokat, amelyek keletre, kb. 1 hetes mutáns nyomokat, amelyek délnyugatra, friss kobudera nyomokat, amelyek keletre vezetnek. (Önanalízis: +5% nyomkövetés.)

(Továbbmész...) [202,117] Még mindig bozótos. Valami egészen sajátos dologra bukkansz: egy tábla, felirattal. Elolvasod: " Ízleld meg a rózsa vérét, tapasztald meg: jó a holtlét... " Miközben fütyörészve sétálsz, megpillantasz a közelben egy varkaudar falut.
(Feltételes kutatás:) Minden mozdulatod a vakmerőséget sugall, miközben berontasz a varkaudar sátrak közé. Amint észrevesznek a helybeliek, zűrzavar támad, van, aki menekülni próbál, a többség azonban vicsorogva feléd indul. Ijedten lekapod a fejed, amikor egy varkaudar vajákos tűzcsóvát hajít feléd, valahonnan a varkaudarok gyűrűjéből. Egy szénné égetett remák hangos puffanással elterül mögötted, miután a varázslat célba ért. Egy varkaudar hírnök készül a lemészárlásodra.

Gyorsan felraksz egy hhaar burka II varázslatot. Gyógyulsz (+4 életpont). Mormolsz, majd ujjaidból kirepül egy háló varázslat. Ellenfeled teljesen belegabalyodott a hálóba! Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). Ellenfeled megpróbál kikászálódni a hálóból, de szerencsére az erősen fogva tartja. Fegyvert váltasz: előkapod a Thór pörölyét. Meglengetve a Thór pörölyét a másikra támadsz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Thór pörölyével gyilkos csapásokat szórva összezúzod a varkaudar hírnök izmos felkarját. (2 támadással 185 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+38 életerő). Sárkánytőrrel teljesen átdöföd a varkaudar hírnök testét. (1 támadással 62 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+13 életerő). Ellenfeled megpróbál kikászálódni a hálóból, de szerencsére az erősen fogva tartja. Yeeee! Lenyomtad az ellenfeledet, esélye sem volt.
1955 tapasztalati pontot kaptál. (Önanalízis: +1% ütőfegyverek.) Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). Megújítod az áldomás II varázslatot. [-10 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 247, sebződés: 0, gyógyulás: 67, összesen: +67 ÉP}

A varkaudarok valahogy elszántabbnak tűnnek, pihenni sincs időd, máris újabb ellenfeled akad. Egy borzalmas varkaudar támad rád.

Nem árt az elővigyázatosság! Egy hhaar burka II varázslattal készülsz a csatára. Gyógyulsz (+4 életpont). Ellenfeled varázstudó! Elmond magára egy láthatatlan védekező varázslatot. Mélyen koncentrálva, megidézel egy háló varázslatot, majd ellenfeledre küldöd. Ellenfeled teljesen belegabalyodott a hálóba! Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). Mentális támadást alkalmaznak ellened: ellenfeled rád zuhogtat egy agykorbács pszit. 4 életpontot vesztettél. Ellenfeled megpróbál kikászálódni a hálóból, de szerencsére az erősen fogva tartja. Fegyvert váltasz: előkapod a Thór pörölyét. Megmarkolva a Thór pörölyét ellenfeledre rohansz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Thór pörölyével gyilkos csapásokat szórva összezúzod a borzalmas varkaudar jobb vállát. (2 támadással 176 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+30 életerő). Sárkánytőrrel felnyársalod a borzalmas varkaudar jobb lábát. (1 támadással 58 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+1 életerő). Ellenfeled megpróbál kikászálódni a hálóból, de szerencsére az erősen fogva tartja. Ennyi! A másik kigúvadt szemmel borul a földre. Meghalt.
Alaposan átvizsgálod a tetemet. A következő kincseket találtad: egy vas dobónyíl és 5 arany. 2147 tapasztalati pontot kaptál. (Önanalízis: +1% szúrófegyverek.) Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont). Megújítod az áldomás II varázslatot. [-10 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 234, sebződés: 4, gyógyulás: 47, összesen: +43 ÉP}

Látszik a köréd gyűlt varkaudar seregen, hogy már kicsit óvatosabban mozognak körülötted. Egy varkaudar íjász intéz feléd kihívást.

Védekezésképp villámgyorsan felhúzol egy hhaar burka II varázst. Gyógyulsz (+4 életpont). Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy háló varázslatot. Ellenfeled teljesen belegabalyodott a hálóba! Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). Ellenfeled megpróbál kikászálódni a hálóból, de szerencsére az erősen fogva tartja. Fegyvert váltasz: előkapod a Thór pörölyét. Vad csatakiáltással, felemelve a Thór pörölyét a másikra rohansz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Thór pörölyével többször kegyetlenül megütöd a varkaudar íjász testét. (2 támadással 189 életpontot sebezve.) (Nincs értelme vámpirizálni.) Sárkánytőrrel teljesen átdöföd a varkaudar íjász bal oldalát. (1 támadással 61 életpontot sebezve.) Ellenfeled megpróbál kikászálódni a hálóból, de szerencsére az erősen fogva tartja. A szörny még egy utolsó halálüvöltést hallat, majd eldől.
Átvizsgálod a testet. Kincs! KIIINCS! Lássuk, mire bukkantál: 1 nyílvessző. 1878 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod az áldomás II varázslatot. [-10 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 250, sebződés: 0, gyógyulás: 12, összesen: +12 ÉP}

A varkaudarok körülötted tülekednek, egyesek feléd is nyúlnak, hogy letépjék nyakadból Poomr Ko szimbólumát. Aztán egy bátrabb eléd lép, hogy megküzdjetek. Egy varkaudar hírnök jön feléd.

Hatalmadat demonstrálandó, mormolni kezdesz. Létrejött egy hhaar burka II. Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre háló varázslatot lősz. Ellenfeled teljesen belegabalyodott a hálóba! A szilánk működik (+4 életpont). Ellenfeled megpróbál kikászálódni a hálóból, de szerencsére az erősen fogva tartja. Fegyvert váltasz: előkapod a Thór pörölyét. Megmarkolva a Thór pörölyét a másikra rontasz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Thór pörölyével borzalmas ütéseket mérve rá összetöröd a varkaudar hírnök jobb karját. (2 támadással 185 életpontot sebezve.) (Nincs értelme vámpirizálni.) Mormolsz, majd ujjaidból kirepül egy villámsújtás varázslat. 97 életpontot sebeztél. Sárkánytőrrel teljesen átszúrod a varkaudar hírnök bal karját. (1 támadással 58 életpontot sebezve.) Ellenfeled megpróbál kikászálódni a hálóból, de szerencsére az erősen fogva tartja. A varkaudar hírnök összeesik, és nem mozdul többé. Megölted!
1955 tapasztalati pontot kaptál. (Önanalízis: +1% ütőfegyverek.) Megújítod az áldomás II varázslatot. [-10 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 340, sebződés: 0, gyógyulás: 12, összesen: +12 ÉP}

Egyszercsak szétnyílik a tömeg, hogy utat engedjen egy nagyobb teremtésnek. A harc elkerülhetetlen. Egy varkaudar hírnök intéz feléd kihívást.

Úgy ítéled meg, hogy nem árt egy hhaar burka II védekező rúna felrakása. A következő pillanatban már meg is idézted. Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). Egy háló varázslatot dobsz ellenfeledre. Ellenfeled teljesen belegabalyodott a hálóba! A szilánk működik (+4 életpont). A sok gyakorlás növelte tudásodat (+1 taumaturgia). Varázsenergiád fejlődik. (+6 max. varázspont.) Ellenfeled megpróbál kikászálódni a hálóból, de szerencsére az erősen fogva tartja. Fegyvert váltasz: előkapod a Thór pörölyét. Elszántan a másikra rohansz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Thór pörölyével borzalmas ütéseket mérve rá összetöröd a varkaudar hírnök fejét. (2 támadással 175 életpontot sebezve.) (Nincs értelme vámpirizálni.) Sárkánytőrrel nagy lendületet véve kegyetlenül megszúrod a varkaudar hírnök bal lábát. (1 támadással 58 életpontot sebezve.) Ellenfeled megpróbál kikászálódni a hálóból, de szerencsére az erősen fogva tartja. Ennyi! A másik kigúvadt szemmel borul a földre. Meghalt.
1955 tapasztalati pontot kaptál. (Önanalízis: +2% ütőfegyverek.) (Önanalízis: +1% szúrófegyverek.) Megújítod az áldomás II varázslatot. [-10 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 233, sebződés: 0, gyógyulás: 12, összesen: +12 ÉP}

A legerősebb, legtermetesebb falulakó előrelép az egyik sátor tövéből, ahonnan eddig ráérősen a harcstílusodat figyelte, hogy végre véget vessen életednek. Egy nőstény varkaudar védelmezi a vadászterületét.

Néhány mozdulatot teszel, mormolsz, és a következő másodpercben már hhaar burka II vibrál körülötted. Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). Távolról háló varázslatot lősz a másikra. Ellenfeled teljesen belegabalyodott a hálóba! Gyógyulsz (+4 életpont). Egy éhínség varázslattal köszönt csatapartnered. Szerencsére nem hatott rád. Teli erőből vas dobónyilat dobsz az ellenfeledre. Elrepül 6 vas dobónyíl. Több lövedéked átfúrja a nőstény varkaudar testét. (6 támadással 237 életpontot sebezve.) Ellenfeled megpróbál kikászálódni a hálóból, de szerencsére az erősen fogva tartja. Fegyvert váltasz: előkapod a Thór pörölyét. Elszántan ellenfeledre rontasz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Thór pörölyével borzalmas ütéseket mérve rá összetöröd a nőstény varkaudar jobb oldalát. (2 támadással 179 életpontot sebezve.) (Nincs értelme vámpirizálni.) Sárkánytőrrel jól megszúrod a nőstény varkaudar bal oldalát. (1 támadással 56 életpontot sebezve.) Ellenfeled megpróbál kikászálódni a hálóból, de szerencsére az erősen fogva tartja. A nőstény varkaudar még megpróbál elszaladni, de két-három lépés után összeesik, és nem mozdul többet.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 3355 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod az áldomás II varázslatot. [-10 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 472, sebződés: 0, gyógyulás: 12, összesen: +12 ÉP}

Néma csend borul a tájra, egyedül maradtál. Végigjárod a sátrakat, hátha találsz valami használhatót. Úgy tűnik, alkalmasan betápoltál. Szerzeményed: egy bakkura csizma [bakkura csizma ládikóba-> (186,106)-> 11 arany, -2 ÉP], egy ezüst papi karkötő [ezüst papi karkötő ládikóba-> (187,107)-> 30 arany, -2 ÉP], egy rövid íj [rövid íj ládikóba-> (186,106)-> nem kaptál semmit! -2 ÉP], 2 igazgy. fülbevaló [igazgy. fülbevaló ládikóba-> (187,107)-> 40 arany, -2 ÉP] és egy varkaudar pálinka [varkaudar pálinka ládikóba-> (186,106)-> 22 arany, -2 ÉP]. Szánalmas jutalom ezért a mészárlásért, amit rendeztél. Legközelebb keményebben megvámolod a falut! Továbbindulsz. (Önanalízis: +5% felderítés.)
Oldalt pillantva, meglátsz egy rát-fát. Ahogy sétálsz, egyszercsak megragadja valami a figyelmedet. Megvizsgálod közelebbről: találtál egy fekete kaktuszt. Szemedet összehúzva előrekémlelsz: igen, jól látod, találtál egy krómkaktuszt. Ahogy sétálsz, egyszercsak megragadja valami a figyelmedet. Megvizsgálod közelebbről: találtál egy borkonyó cserjét. Találsz egy smirglibokrot. Látsz egy szent tölgyfát. Valami érdekesre bukkantál: azonosítasz magad előtt egy gyilkos csalánt. Megtorpansz, mert valami felkelti a figyelmedet. Aha! Találtál egy oltárt. Tharr híveié. Egy lebegő porszemekből álló műalkotást látsz. Épp új formát ölt, mégpedig ezt: Chara-din néhány satnya híve megpróbál elmenekülni egy rájuk dőlő ocsmány monolit alól, de ez szerencsére nem sikerül nekik. Az összeomló tákolmány másik oldalán Rowena vigyorog kajánul. Egy pillanat alatt megérzed, hogy már nem vagy egyedül. Egy picit sem remegsz meg, amikor felismered, hogy egy borzalmas varkaudar közeledik. Mivel meglepni nem sikerült, ezért gondolkodás nélkül neked ront a szörny. Persze te sem maradsz tétlen.

Néhány mozdulatot teszel, mormolsz, és a következő másodpercben már hhaar burka II vibrál körülötted. A szilánk működik (+4 életpont). Egy láthatatlan védekező rúnavarázst mormol el ellenfeled. Távolról háló varázslatot lősz a másikra. Ellenfeled teljesen belegabalyodott a hálóba! Gyógyulsz (+4 életpont). Mélyen koncentrálva, ellenfeled megidéz egy mágiatörés varázslatot, majd rád küldi. Semmi eredménye! Ellenfeled megpróbál kikászálódni a hálóból, de szerencsére az erősen fogva tartja. Fegyvert váltasz: előkapod a Thór pörölyét. Marokra fogva a Thór pörölyét a másikra rontasz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Thór pörölyével gyilkos csapásokat szórva összezúzod a borzalmas varkaudar bal lábát. (2 támadással 178 életpontot sebezve.) (Nincs értelme vámpirizálni.) Sárkánytőrrel felnyársalod a borzalmas varkaudar testét. (1 támadással 56 életpontot sebezve.) Ellenfeled megpróbál kikászálódni a hálóból, de szerencsére az erősen fogva tartja. A másik elterül, rángatózik egy kicsit, majd csendben meghal.
Átvizsgálod a testet. Érdemes volt keresni: kincsre bukkansz! A zsákmány egy vas dobónyíl és egy ezüst gyűrű [ezüst gyűrű ládikóba-> (187,107)-> 6 arany, -2 ÉP]. 2147 tapasztalati pontot kaptál. (Önanalízis: +1% ütőfegyverek.) Megújítod az áldomás II varázslatot. [-10 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 234, sebződés: 2, gyógyulás: 12, összesen: +10 ÉP}


Összefutsz Mirtill Maximával. Sheran bíborosa. Egy arany papi karkötőt, egy féregíz nyakpántot, egy gyémánt védőgyűrűt, egy moa csiptetőt, egy örökkéval.smaragdját, egy Ovgun nyakláncát, egy rinóbőr övet, egy ryuku csizmát, egy ryuku karvédőt, egy ryuku kesztyűt, egy ryuku köpenyt, egy ryuku mellvértet, egy ryuku nadrágot, egy ryuku sisakot, egy varkaudar szimbólumot és egy virág szimbólumot visel. Ruházatát egy taalru trófea, egy ősdentor trófea és egy Notermanthi trófea színesíti. Furcsa jelvénye van: egy kristálygömb belsejében épülő mágustorony. Jobb kezében egy Fókuszpengét, bal kezében egy pengepajzsot tart. Lőfegyvere egy gnóm nyílpuska. Málhásállata egy sivatagi doareg. Auráját érzékelve máris tudod, az ő jelleme is semleges. Köszöntitek egymást, aztán tovább.
(Feltételes készítés:) Begyűjtöttél 1 csalánvirágot. [Rahn ékkő:] 2084 tapasztalati pontot kaptál. Egészséged TF-elődött. [92 pontot használtál fel, van még 506.]

v 84 330 elmormolod a 84. varázslatot
Megfelelő mozdulatok kíséretében mormolni kezdesz. Hamarosan érzed, hogy kezed erővel telik meg. Egy végső mozdulattal előhívod a szörnyidézés varázslatot! Megidézel egy rubin sárkányt! Szegény gyámoltalanul pislog, nem egészen érti, hogy hol van.
(Feltételes támadás:) Egy rubin sárkány! Ezt kerested. Itt csata lesz.

Gyorsan felraksz egy védelem tűz ellen varázslatot. A szilánk működik (+4 életpont). Ellenfeled ujjai a levegőben táncolnak, ajkai hangtalanul mozognak. Varázsol! Aha, egy számodra ismeretlen védekező mágia... Az elnyelés besül. Üdvözlésképpen egy háló varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. Ellenfeled teljesen belegabalyodott a hálóba! Gyógyulsz (+4 életpont). Ellenfeled mormol, majd ujjaiból kirepül egy armageddon varázslat. Semmi hatás! (mivel védelem tűz ellen van rajtad.) Ellenfeled egy kézmozdulatot tesz, majd ellő egy háló varázslatot. Semmi hatás! Vas dobónyilat hajítasz a másik védtelen testébe. Elrepül 6 vas dobónyíl. Alaposan megsorozod a rubin sárkány fejét. (6 támadással 232 életpontot sebezve.) Ellenfeled ügyesen kibújik a hálóból, de legalább most ezzel volt elfoglalva. Fegyvert váltasz: előkapod a teriád kardot. Meglengetve a teriád kardot a másikra ugrasz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Teriád karddal többször mélyen végigmetszed a rubin sárkány gigászi testét. (6 támadással 633 életpontot sebezve.) (Nincs értelme vámpirizálni.) Sárkánytőrrel jól megszurkálod a rubin sárkány gigászi testét. (3 támadással 190 életpontot sebezve.) A rubin sárkány fogai megkarcolják kézfejedet. (1 támadástól 72 életpontot vesztesz.) Siralmas támadást intéz farkával a rubin sárkány, épp csak megsuhint. (1 támadástól 43 életpontot vesztesz.) A rubin sárkány többször végigkarmolja a derekadat. (2 támadástól 97 életpontot vesztesz.) Teriád karddal néhányszor megcsapod a rubin sárkány fejét. (3 támadással 297 életpontot sebezve.) Sárkánytőrrel kicsit megsebzed a rubin sárkány gigászi testét. (1 támadással 61 életpontot sebezve.) Egy gyenge harapást kapsz a bal válladba. (1 támadástól 53 életpontot vesztesz.) A rubin sárkány farkával a kezedre csap. (1 támadástól 41 életpontot vesztesz.) A rubin sárkány néhányszor belevágja karmát a bal válladba. (2 támadástól 99 életpontot vesztesz.) A másik elterül, rángatózik egy kicsit, majd csendben meghal.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Alaposan átvizsgálod a tetemet. A következő kincseket találtad: egy ezüst papi karkötő [ezüst papi karkötő ládikóba-> (187,107)-> 30 arany, -2 ÉP], 11 arany, 3 ezüst nyaklánc [ezüst nyaklánc ládikóba-> (187,107)-> 30 arany, -2 ÉP] és 2 gyöngysor [gyöngysor ládikóba-> (187,107)-> nem kaptál semmit! -2 ÉP]. Felhasználva a kőkést, szereztél 8 sárkánypikkelyt. (Ez idézett szörny volt, TP sajnos nem jár érte.) (Önanalízis: +1% vágófegyverek.) (Önanalízis: +1% dobófegyverek.) Megújítod az áldomás II varázslatot. [-10 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1413, sebződés: 411, gyógyulás: 12, összesen: -399 ÉP}

[-72 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont). [10 pontot használtál fel, van még 496.]

m 8 7 7 mozogsz északra, északnyugatra, északnyugatra
[202,116] A bokrok megritkulnak, most sík terepen vagy. A zöld mező egyhangúságát csak néha töri meg egy-egy csupasz kenyérfa. Szerencsédre hamar észreveszed a fűben feléd lopakodó valamit. Felismered a közeledőt. Csak egy magger. Nem jelenthet különösebb problémát. Nem tetszik a szörny képe. Úgy döntesz, kiplasztikázod egy kicsit.

Nem árt valamilyen védekező mágiát alkalmazni: hhaar burka II létrehozásához szükséges szavakat mormolsz. Gyógyulsz (+4 életpont). Ellenfeled néhány elegáns kézmozdulata után már süvít is feléd egy puha ütés. Semmi eredménye! Fegyvert váltasz: előkapod a Thór pörölyét. Marokra fogva a Thór pörölyét a másikra ugrasz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Thór pörölyével borzalmas ütéseket mérve rá összetöröd a magger testét. (3 támadással 270 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+55 életerő). Sárkánytőrrel megdöföd a magger bal lábát. (1 támadással 56 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+12 életerő). A magger felszakítja a bőrt a térdeden ollójával. (1 támadástól 8 életpontot vesztesz.) Apró karcolást ejt rajtad a magger ollójával. (1 támadástól 7 életpontot vesztesz.) A magger most már meggondolná a harcot, de egy kicsit elkésett. Megölted!
Felhasználva a kőkést, szereztél 2 mandibulapengét. [mandibulapenge ládikóba-> (186,106)-> 6 arany, -2 ÉP] 2469 tapasztalati pontot kaptál. (Önanalízis: +1% ütőfegyverek.) Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont). Megújítod az áldomás II varázslatot. [-10 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 326, sebződés: 17, gyógyulás: 79, összesen: +62 ÉP}

Egyszercsak megtorpansz. Hohó, nicsak, mit fedeztél fel: egy tűzbokrot. Ahogy cammogsz, egyszercsak hogy, hogy nem: kiszúrsz egy Chara-din monolitját. Megtorpansz, mert valami felkelti a figyelmedet. Aha! Találtál egy oltárt. Sheran hívői építették. Egy elkínzott arcú gnóm közeledik feléd. Megszólít: - Testvér! Nincsen nálad véletlenül egy felesleges móri gyümölcs? Nagyon sürgős lenne! - Hogy segíthess rajta, egy móri gyümölcsre és 3 TVP-re van szükség (40. jellempróba). A ryuku kalózkendőn keresztül alaposan szemügyre veheted a környéket. Messze keletre látsz egy xantusz-kaktuszt. Délkeletre nézve látsz egy amniosz-fát. Nyugatra egy gránátkaktusz van. Északra egy márványtorony van. Jól kivehetőek a távolban. Megvizsgálod a talajt. Épphogy megismerhető (kb. 2 hetes) mutáns nyomok vezetnek északnyugatra. Találsz még friss kobudera nyomokat, amelyek északnyugatra, kb. 2 hetes alakváltó nyomokat, amelyek északnyugatra, kb. 1 hetes mutáns nyomokat, amelyek délre vezetnek. (Önanalízis: +5% nyomkövetés.)

(Továbbmész...) [201,115] Sűrű bozóttal teli terepre érkeztél. A hőségtől a távolban meg-megremeg a levegő. Megtorpansz, mert valami felkelti a figyelmedet. Aha! Találtál egy quwarg bolyt. Egyszercsak megtorpansz. Hohó, nicsak, mit fedeztél fel: egy oltárt. Tharr híveié.
(Feltételes mászás:) A boly nyüzsög az undorító kis quwargoktól, de azért te bátran mászni kezdesz fölfelé. (Önanalízis: +4% mászás.) Kínszenvedés a mászás, a quwargok állandóan ellepnek, folyamatosan sepergeted őket az arcodról. Mikor végre felérsz, egy üreget pillantasz meg a boly tetején. Gyorsan lemászol. Alig szűrődik be fény, úgyhogy a quwarg-hegyek zsezsgő mocorgása még félelmetesebbnek tűnik. Most látod, hogy jónéhány sebből vérzel már (-9 életerő). Eltűnik a fény, ahogy egy lény magasodik föléd: a boly gazdája nyilvánvalóan nincs házon kívül. Egy quwarg harcos!

Fegyvert váltasz: előkapod a Thór pörölyét. Meglengetve a Thór pörölyét a másikra támadsz. Thór pörölyével borzalmas ütéseket mérve rá összetöröd a quwarg harcos testét. (2 támadással 170 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+35 életerő). Sárkánytőrrel teljesen átszúrod a quwarg harcos testét. (1 támadással 49 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+10 életerő). A quwarg harcos feléd sújt csáprágóival, de mellé! A quwarg harcos összecsuklik, majd megpróbál feltápászkodni, de végleg elhagyja az ereje, és elterül. Megölted.
1304 tapasztalati pontot kaptál. Összetörsz 1 varázskövet. (+100 varázspont.) Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont). Megújítod az áldomás II varázslatot. [-10 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 219, sebződés: 0, gyógyulás: 53, összesen: +53 ÉP}

Már épp kincsek után kutatnál, amikor újabb vendéglátó vereget vállon. Egy quwarg szabotőr!

Még megfelelő a távolság - felhúzol egy hhaar burka II varázslatot. Gyógyulsz (+4 életpont). Távolról háló varázslatot lősz a másikra. Ellenfeled teljesen belegabalyodott a hálóba! Gyógyulsz (+4 életpont). Ellenfeled egy kézmozdulatot tesz, majd ellő egy gigaököl varázslatot. 7 életpontot vesztettél. Ellenfeled megpróbál kikászálódni a hálóból, de szerencsére az erősen fogva tartja. Fegyvert váltasz: előkapod a Thór pörölyét. Félelmet nem ismerve ellenfeledre támadsz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Thór pörölyével borzalmas ütéseket mérve rá összetöröd a quwarg szabotőr csíkos potrohát. (2 támadással 152 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+31 életerő). Sárkánytőrrel nagy lendületet véve kegyetlenül megszúrod a quwarg szabotőr jobb vállát. (1 támadással 59 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+12 életerő). Ellenfeled megpróbál kikászálódni a hálóból, de szerencsére az erősen fogva tartja. A másik elterül, rángatózik egy kicsit, majd csendben meghal.
Felhasználva a sullár hólyagot, szereztél 3 csepp spirituszt. (Nincs mibe rakni 3 spirituszt.) 983 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont). Megújítod az áldomás II varázslatot. [-10 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 211, sebződés: 7, gyógyulás: 59, összesen: +52 ÉP}

Ugrálsz egy kicsit a quwargokon, mire elslisszolnak. És ami marad - az KINCS! Felveszel 1 réz papi karkötőt. [réz papi karkötő ládikóba-> (187,107)-> 20 arany, -2 ÉP] Probléma nélkül leérsz a földre - a quwargok nem faltak fel útközben. Már messziről meghallod a feléd tartó lényt. Pár lépést teszel a szörny felé, és felismered. Egy csápos otagi. Felkészülsz, hogy minél jobban el tudd kalapálni az agresszort.

Úgy ítéled meg, hogy nem árt egy hhaar burka II védekező rúna felrakása. A következő pillanatban már meg is idézted. Gyógyulsz (+4 életpont). Ellenfeled szemöldökét összehúzva koncentrál, ahogy felrak egy láthatatlan védekező pszit. Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy Tharr haragja. 78 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). Ellenfeled mentális energiáit gyűrűbe gyűjti, majd útjának ereszt egy fehérál.roncsolása pszi támadást. 114 életpontot vesztettél. Vas dobónyilat hajítasz a másik védtelen testébe. Elrepül 6 vas dobónyíl. Nem találtad el. A lény igéző tekintetét rád emeli. Ellenállsz a gonosz bűbájnak! Fegyvert váltasz: előkapod a Thór pörölyét. Megmarkolva a Thór pörölyét a másikra rontasz. Thór pörölyével borzalmas ütéseket mérve rá összetöröd a csápos otagi testét. (5 támadással 440 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+89 életerő). Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre villámsújtás varázslatot lősz. 111 életpontot sebeztél. A csápos otagi csápol, de mindhiába. A csápos otagi csápjával feléd suhint, de ügyesen félrehajolsz. A szörny csápja feléd sújt, de Te fürgén félreugrasz. Csak súrol az ütés. (1 támadástól 9 életpontot vesztesz.) Yeeee! Lenyomtad az ellenfeledet, esélye sem volt.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 4144 tapasztalati pontot kaptál. (Önanalízis: +1% ütőfegyverek.) Porrá zúzol 1 varázskövet. (+100 varázspont.) Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont). Megújítod az áldomás II varázslatot. [-10 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 629, sebződés: 123, gyógyulás: 105, összesen: -18 ÉP}

Nyomok után kutatsz, sikeresen! Szinte felismerhetetlen (kb. 3 hetes) árnymanó nyomok vezetnek északnyugatra. Találsz még kb. 2 hetes mutáns nyomokat, amelyek északnyugatra, friss kobudera nyomokat, amelyek északnyugatra, kb. 1 hetes mutáns nyomokat, amelyek délkeletre, kb. 3 hetes árnymanó nyomokat, amelyek délre vezetnek. (Önanalízis: +5% nyomkövetés.)

(Továbbmész...) [200,114] Még mindig bozótos. Kis híján megbotlasz egy földön fekvő részeg árnymanóban. Cuccait már élelmes alakok meglovasították. Megpróbálod felpofozni, ami alatt majd elhányod magad a pálinkaillatú leheletétől. Életet viszont nem sikerül bele lehelni. Biztos nehéz lesz az ébredése. Nincs mit tenni, indulsz tovább. A sűrű bozótban a szörnynek esélye sem volt arra, hogy meglepjen. Hmm, csak egy csataremák. Ettől nincs semmi félnivalód. Nem tetszik a szörny képe. Úgy döntesz, kiplasztikázod egy kicsit.

Hatalmadat demonstrálandó, mormolni kezdesz. Létrejött egy hhaar burka II. Gyógyulsz (+4 életpont). Üdvözlésképpen egy háló varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. Ellenfeled teljesen belegabalyodott a hálóba! Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). Teli erőből vas dobónyilat dobsz az ellenfeledre. Elrepül 6 vas dobónyíl. Alaposan megsorozod a csataremák testét. (6 támadással 232 életpontot sebezve.) Ellenfeled megpróbál kikászálódni a hálóból, de szerencsére az erősen fogva tartja. Fegyvert váltasz: előkapod a teriád kardot. Megmarkolva a teriád kardot a másikra rontasz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Teriád karddal többször mélyen végigmetszed a csataremák testét. (6 támadással 612 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+123 életerő). Sárkánytőrrel jól megszurkálod a csataremák feléd kúszó csápját. (3 támadással 173 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+35 életerő). Ellenfeled megpróbál kikászálódni a hálóból, de szerencsére az erősen fogva tartja. Teriád karddal irtózatos ütéseket osztva több helyen felvágod a csataremák testét. (5 támadással 509 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+34 életerő). Sárkánytőrrel megbököd a csataremák fejét. (1 támadással 55 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+1 életerő). Ellenfeled megpróbál kikászálódni a hálóból, de szerencsére az erősen fogva tartja. A másik elterül, rángatózik egy kicsit, majd csendben meghal.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 5 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a kőkést, szereztél 1 remák szivet. 9840 tapasztalati pontot kaptál. (Önanalízis: +2% vágófegyverek.) Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). Megújítod az áldomás II varázslatot. [-10 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1581, sebződés: 0, gyógyulás: 209, összesen: +209 ÉP}

Látsz egy grok-képződményt. Oopsz, e mellett nehogy elmenj! Éles szemeddel kiszúrtál egy oltárt. Raia hívői építették.
(Feltételes mászás:) Egy nagy sóhajjal feltekintesz a grok-képződményre, majd lassan, óvatosan felmászol. (Önanalízis: +1% mászás.) Végre fent vagy! A tető-fészekbe nem sok fény szűrődik be. Bemászol. Ahogy vizsgálódni kezdesz, orrodat dögletes bűz csapja meg. Egyszercsak moccan valami a sarokban... Egy bundás csirmáz!

Fegyvert váltasz: előkapod a Thór pörölyét. Megmarkolva a Thór pörölyét ellenfeledre ugrasz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Thór pörölyével egy borzalmas ütést mérve rá összetöröd a bundás csirmáz fejét. (1 támadással 97 életpontot sebezve.) (Nincs értelme vámpirizálni.) Sárkánytőrrel felnyársalod a bundás csirmáz bal hátsó lábát. (1 támadással 57 életpontot sebezve.) A bundás csirmáz mancsával feléd csap, de Te résen vagy. A bundás csirmáz megpróbál beléd marni, de kudarca teljes. Véres nyál csordul ki a bundás csirmáz száján, majd halk hörgéssel a porba hull.
127 tapasztalati pontot kaptál.
{Csatastatisztika; sebzés: 154, sebződés: 0, gyógyulás: 0, összesen: +0 ÉP}

A kutatás eredménytelen, a gömb-fészek üres. Hátra sem nézel, amint elhagyod a grok-képződményt. Nocsak, itt van valami érdekes! Nem valami friss (kb. 1 hetes) mutáns nyomok vezetnek délkeletre. Találsz még kb. 3 hetes árnymanó nyomokat, amelyek északra, kb. 2 hetes mutáns nyomokat, amelyek északnyugatra, friss kobudera nyomokat, amelyek északnyugatra, kb. 3 hetes árnymanó nyomokat, amelyek délkeletre vezetnek. (Önanalízis: +5% nyomkövetés.) [78 pontot használtál fel, van még 418.]

h 1167 1 használod az 1167. tárgyat
Ma egy adag főtt ételt támad kedved főzni. Profi módra készíted el. Habzsolva nyeled be az elkészült ebédet. Finom nagyon, és egy időre minden éhségedet elmulasztotta. (Önanalízis: +20% főzés.) [3 pontot használtál fel, van még 415.]

m 8 7 6 mozogsz északra, északnyugatra, nyugatra
[200,113] A bokrok megritkulnak, árnyékba vonja őket az új terep, a ritka erdő. Megakad a szemed a földön egy rozsdás varkaudar páncélon. Annyira nincs jó állapotban, hogy tétovázás nélkül otthagyod, és nem pakolod be tárgyaid közé. Az ágak reccsenése idejében jelzi a közelgő veszélyt. Egy varkaudar vajákos közeledik. Mivel nyilván Te vagy az erősebb, elmosolyodsz. Felkészülsz, hogy minél jobban el tudd kalapálni az agresszort.

Megfontoltan felméred a helyzeted, majd elmormolsz egy tompítás varázslatot. Gyógyulsz (+4 életpont). Ellenfeled varázstudó! Elmond magára egy agytaposás varázslatot. Mélyen koncentrálva, megidézel egy háló varázslatot, majd ellenfeledre küldöd. Ellenfeled teljesen belegabalyodott a hálóba! Gyógyulsz (+4 életpont). Ellenfeled mormol, majd ujjaiból kirepül egy szerencsétlenség varázslat. (-40 szerencse a harc időtartamára.) Mentális támadást alkalmaznak ellened: ellenfeled rád zuhogtat egy az agy kifacsarása pszit. A támadása szerencsére hatástalan volt. Vas dobónyilat markolva becélzod a mozgó célpontot. Elrepül 6 vas dobónyíl. Alaposan megsorozod a varkaudar vajákos testét. (6 támadással 227 életpontot sebezve.) Ellenfeled megpróbál kikászálódni a hálóból, de szerencsére az erősen fogva tartja. Fegyvert váltasz: előkapod a Thór pörölyét. Megmarkolva a Thór pörölyét a másikra rohansz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Thór pörölyével többször kegyetlenül megütöd a varkaudar vajákos fonnyadt lábát. (5 támadással 439 életpontot sebezve.) (Nincs értelme vámpirizálni.) Sárkánytőrrel többször eltalálod a varkaudar vajákos testét. (3 támadással 167 életpontot sebezve.) Ellenfeled megpróbál kikászálódni a hálóból, de szerencsére az erősen fogva tartja. Thór pörölyével épp hogy eltalálod a varkaudar vajákos fonnyadt lábát. (1 támadással 81 életpontot sebezve.) Sárkánytőrrel kicsit megsebzed a varkaudar vajákos fejét. (1 támadással 57 életpontot sebezve.) Ellenfeled megpróbál kikászálódni a hálóból, de szerencsére az erősen fogva tartja. A másik elterül, rángatózik egy kicsit, majd csendben meghal.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 6209 tapasztalati pontot kaptál. (Önanalízis: +1% ütőfegyverek.) (Önanalízis: +1% szúrófegyverek.) Elmúlt az áldomás II hatása.
{Csatastatisztika; sebzés: 971, sebződés: 0, gyógyulás: 8, összesen: +8 ÉP}

Oldalt pillantva, meglátsz egy tűzbokrot. Ki nyitott szemmel jár, talál: esetedben egy tímárkunyhót. Egyszercsak megtorpansz. Hohó, nicsak, mit fedeztél fel: egy oltárt. Leah hívei emelték. Utad során felfedezel egy tündöklő szobrot. Elenios rád kacsint! Csodálatos érzés kerít hatalmába, miközben virágeső hull az égből. Vidáman gyűjtöd csokorba a szépséges virágokat, ami egy mocsári penke és néhány mákrózsa. [mákrózsa virág ->eldobod] Szemedet összehúzva előrekémlelsz: igen, jól látod, találtál egy fekete kaktuszt. Szemedet összehúzva előrekémlelsz: igen, jól látod, találtál egy rát-fát. Szemedet összehúzva előrekémlelsz: igen, jól látod, találtál egy fekete lótuszt. Ahogy cammogsz, egyszercsak hogy, hogy nem: kiszúrsz egy borkonyó cserjét. Találsz egy álomvirágot. Épp virágzik! Begyűjtesz 1 álomport. Azonnal észreveszed a feléd tartó lényt. Ráismersz a lényre. Egy vark. kardtáncos. Mivel esélytelen veled szemben, nyugodtan várod. Itt csata lesz.

Egy örvénykerítés rúnavarázst mormol el ellenfeled. Teli erőből vas dobónyilat dobsz az ellenfeledre. Elrepül 6 vas dobónyíl. Ellenfeled könnyedén félreüti! Fegyvert váltasz: előkapod a teriád kardot. Vad csatakiáltással, felemelve a teriád kardot ellenfeledre rontasz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Teriád karddal irtózatos ütéseket osztva több helyen felvágod a vark. kardtáncos kardot tartó kezét. (6 támadással 607 életpontot sebezve.) (Nincs értelme vámpirizálni.) Sárkánytőrrel jól megszurkálod a vark. kardtáncos szélsebes jobbkezét. (3 támadással 176 életpontot sebezve.) Pengéjét vadul forgatva, a vark. kardtáncos újra meg újra lecsap. (4 támadástól 123 életpontot vesztesz.) Teriád karddal párszor kilyukasztod a vark. kardtáncos szélsebes jobbkezét. (6 támadással 590 életpontot sebezve.) Sárkánytőrrel meghorzsolod a vark. kardtáncos jobb lábát. (1 támadással 57 életpontot sebezve.) A vark. kardtáncos fegyverével több sebet ejt a jobb válladon és karodon. (4 támadástól 120 életpontot vesztesz.) A vark. kardtáncos még megpróbál elszaladni, de két-három lépés után összeesik, és nem mozdul többet.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 9574 tapasztalati pontot kaptál. (Önanalízis: +1% vágófegyverek.)
{Csatastatisztika; sebzés: 1430, sebződés: 243, gyógyulás: 0, összesen: -243 ÉP}

Észreveszel valamit a földön. Nagyon régi (kb. 3 hetes) árnymanó nyomok vezetnek északnyugatra. Találsz még kb. 3 hetes árnymanó nyomokat, amelyek délre, kb. 1 hetes mutáns nyomokat, amelyek délre vezetnek. (Önanalízis: +4% nyomkövetés.)
(Feltételes készítés:) Begyűjtöttél 2 lótuszvirágot. [Rahn ékkő:] 1250 tapasztalati pontot kaptál. Egészséged TF-elődött.

(Továbbmész...) [199,112] Fák, mindenütt csak fák. Elborzadva veszed szemügyre a tőled nem messze álló, teljesen elszáradt manilla-fa ágán lógó három holttestet. Kettő kalandozó közülük, és látszik, hogy régebb óta itt aszalódnak, mint varkaudar sorstársuk. A holttesteket körbelengő bűz annyira facsarja az orrodat, hogy kénytelen vagy félrefordulni. Egy helyen egy tábla van a földbe szúrva, a következő felirattal: " Ízleld meg a rózsa vérét, tapasztald meg: jó a holtlét... " Megtorpansz, mert valami felkelti a figyelmedet. Aha! Találtál egy varkaudar falut.
(Feltételes kutatás:) Gyorsan magad mögött hagyod kezdeti tétovázásodat, és üvöltve rontasz a varkaudarok sátrai közé. Rohantadban fellöksz három kölyköt, akik a varkaudarok kitartásának jelképeiként hamar felpattannak a földről és utánad erednek. Egy tágasabb téren megállsz végre, és szusszansz egyet, amíg a varkaudarok körbevesznek. Egy varkaudar hírnök készül a lemészárlásodra.

Fegyvert váltasz: előkapod a Thór pörölyét. Félelmet nem ismerve a másikra rohansz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Thór pörölyével halálos csapásokat osztva péppé vered a varkaudar hírnök nyakát. (2 támadással 169 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+34 életerő). Sárkánytőrrel nagy lendületet véve kegyetlenül megszúrod a varkaudar hírnök izmos felkarját. (1 támadással 56 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+12 életerő). Feléd sújt a varkaudar hírnök a farkával, de elhibázta! A varkaudar hírnök karma a fejed mellett suhan el! Yeeee! Lenyomtad az ellenfeledet, esélye sem volt.
1955 tapasztalati pontot kaptál. (Önanalízis: +2% ütőfegyverek.) Elmúlt a vámpirizáció hatása.
{Csatastatisztika; sebzés: 225, sebződés: 0, gyógyulás: 46, összesen: +46 ÉP}

A varkaudarok valahogy elszántabbnak tűnnek, pihenni sincs időd, máris újabb ellenfeled akad. Egy varkaudar íjász készül a lemészárlásodra.

Máris repül feléd néhány nyílvessző. Sajnos nincs időd félreugrani előlük. 19 életpontot vesztettél. Fegyvert váltasz: előkapod a Thór pörölyét. Vad csatakiáltással, felemelve a Thór pörölyét ellenfeledre rohansz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Thór pörölyével többször kegyetlenül megütöd a varkaudar íjász testét. (2 támadással 183 életpontot sebezve.) Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy villámsújtás varázslatot. 97 életpontot sebeztél. Sárkánytőrrel felnyársalod a varkaudar íjász bal lábát. (1 támadással 59 életpontot sebezve.) A varkaudar íjász karmai majdnem eltalálnak! A varkaudar íjász még megpróbál elszaladni, de két-három lépés után összeesik, és nem mozdul többet.
Átvizsgálod a testet. Úgy tűnik, alkalmasan betápoltál. Szerzeményed: 1 rövid íj [rövid íj ládikóba-> (186,106)-> nem kaptál semmit! -2 ÉP] és 1 nyílvessző. 1878 tapasztalati pontot kaptál.
{Csatastatisztika; sebzés: 339, sebződés: 21, gyógyulás: 0, összesen: -21 ÉP}

Néma csend telepszik a megkövülten bámuló varkaudarokra. Az iménti küzdelem kimenetele sokkolhatta őket. A nagy küzdelem mámorában észre se vetted a homokos talajból kikandikáló valamit. A következő kincseket találtad: egy bakkura csizma [bakkura csizma ládikóba-> (186,106)-> 11 arany, -2 ÉP], egy szöges páncél [szöges páncél ládikóba-> (186,106)-> nem kaptál semmit! -2 ÉP], egy bőrsisak [bőrsisak ládikóba-> (186,106)-> 5 arany, -2 ÉP], 10 ubuk tüske, egy mérg. ubuk tüske [mérg. ubuk tüske ládikóba-> (186,106)-> 2 arany, -2 ÉP] és egy bronzpajzs [bronzpajzs ládikóba-> (186,106)-> 16 arany, -2 ÉP]. Egy varkaudar hírnök intéz feléd kihívást.

Fegyvert váltasz: előkapod a Thór pörölyét. Elszántan ellenfeledre rontasz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Thór pörölyével borzalmas ütéseket mérve rá összetöröd a varkaudar hírnök testét. (2 támadással 178 életpontot sebezve.) Sárkánytőrrel teljesen átdöföd a varkaudar hírnök izmos felkarját. (1 támadással 59 életpontot sebezve.) A varkaudar hírnök farkával melletted a levegőbe suhint. A varkaudar hírnök karma a fejed mellett suhan el! A varkaudar hírnök most már meggondolná a harcot, de egy kicsit elkésett. Megölted!
Alaposan átvizsgálod a tetemet. Nemhiába, alkalmas tápszereket találsz! Nézzük, milyen kincsre bukkantál: 1 varkaudar látógömb [varkaudar látógömb ládikóba-> (186,106)-> 100 arany, -2 ÉP]. 1955 tapasztalati pontot kaptál. (Önanalízis: +1% ütőfegyverek.) (Önanalízis: +1% szúrófegyverek.)
{Csatastatisztika; sebzés: 237, sebződés: 2, gyógyulás: 0, összesen: -2 ÉP}

A varkaudarok valahogy elszántabbnak tűnnek, pihenni sincs időd, máris újabb ellenfeled akad. Egy varkaudar íjász támad rád.

A lény gyors egymásutánban néhány nyílvesszőt lő ki rád. Sajnos nincs időd félreugrani előlük. 15 életpontot vesztettél. Fegyvert váltasz: előkapod a Thór pörölyét. Megmarkolva a Thór pörölyét ellenfeledre ugrasz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Thór pörölyével többször kegyetlenül megütöd a varkaudar íjász fejét. (2 támadással 171 életpontot sebezve.) Sárkánytőrrel nagy lendületet véve kegyetlenül megszúrod a varkaudar íjász bal lábát. (1 támadással 58 életpontot sebezve.) A szörny több karmával is a lábadra csap. (2 támadástól 23 életpontot vesztesz.) A varkaudar íjász összecsuklik, majd megpróbál feltápászkodni, de végleg elhagyja az ereje, és elterül. Megölted.
Átvizsgálod a testet. Kincs! KIIINCS! Lássuk, mire bukkantál: 1 rövid íj [rövid íj ládikóba-> (186,106)-> 8 arany, -2 ÉP] és 1 nyílvessző. 1878 tapasztalati pontot kaptál. (Önanalízis: +1% ütőfegyverek.)
{Csatastatisztika; sebzés: 229, sebződés: 40, gyógyulás: 0, összesen: -40 ÉP}

A hangosan skandáló tömegből újabb ellenfél lép eléd. Már képtelenség meghátrálni! Egy varkaudar íjász támad rád.

Máris repül feléd néhány nyílvessző. 19 életpontot sebződsz. Fegyvert váltasz: előkapod a Thór pörölyét. Megmarkolva a Thór pörölyét ellenfeledre rontasz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Thór pörölyével borzalmas ütéseket mérve rá összetöröd a varkaudar íjász testét. (2 támadással 183 életpontot sebezve.) Sárkánytőrrel teljesen átszúrod a varkaudar íjász testét. (1 támadással 58 életpontot sebezve.) A varkaudar íjász karmai majdnem eltalálnak! A szörny még egy utolsó halálüvöltést hallat, majd eldől.
Átvizsgálod a testet. Kincs! KIIINCS! Lássuk, mire bukkantál: 1 nyílvessző. 1878 tapasztalati pontot kaptál.
{Csatastatisztika; sebzés: 241, sebződés: 19, gyógyulás: 0, összesen: -19 ÉP}

A varkaudarok menekülőre fogják. Csak egy marad közülük, hogy végezzen veled. Egy varkaudar hadúr készül a lemészárlásodra.

Ellenfeled láthatatlan védekező varázslattal készül a csatára. Távolról Tharr haragja varázslatot lő rád a másik. 15 életpontot vesztettél. Teli erőből vas dobónyilat dobsz az ellenfeledre. Elrepül 6 vas dobónyíl. Pár lövedéked átjárja a varkaudar hadúr testét. (6 támadással 234 életpontot sebezve.) A varkaudar hadúr összeesik, és nem mozdul többé. Megölted!
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Átvizsgálod a testet. Nemhiába, alkalmas tápszereket találsz! Nézzük, milyen kincsre bukkantál: egy ezüst karkötő [ezüst karkötő ládikóba-> (187,107)-> nem kaptál semmit! -2 ÉP], egy gyöngymangó és egy ezüst nyaklánc [ezüst nyaklánc ládikóba-> (187,107)-> 10 arany, -2 ÉP]. 3426 tapasztalati pontot kaptál. (Önanalízis: +1% dobófegyverek.)
{Csatastatisztika; sebzés: 234, sebződés: 19, gyógyulás: 0, összesen: -19 ÉP}

Néma csend borul a tájra, egyedül maradtál. Végigjárod a sátrakat, hátha találsz valami használhatót. A következő kincseket találtad: egy varkaudar lándzsa [varkaudar lándzsa ládikóba-> (186,106)-> 5 arany, -2 ÉP], 12 arany, 14 ugh méreg [ugh méreg ládikóba-> (186,106)-> 28 arany, -2 ÉP] és egy varkaudar pálinka [varkaudar pálinka ládikóba-> (186,106)-> 22 arany, -2 ÉP]. Szánalmas jutalom ezért a mészárlásért, amit rendeztél. Legközelebb keményebben megvámolod a falut! Továbbindulsz. (Önanalízis: +5% felderítés.)
Azanya! Olyan szobrot fedeztél fel, aminek láttán nem hiszel a szemednek. Alaposabb nézelődés után inkább mégis. Látod, hogy Syrac Hold egy győztes csata után jóízűen falatozik egy Thargodan hercegből. Az étvágygerjesztő alkotást nézve a te szádban is összefut a nyál... Mindenesetre kicsit elborult lehetett a művész. Ahogy cammogsz, egyszercsak hogy, hogy nem: kiszúrsz egy álomvirágot. Épp virágzik! Begyűjtesz 1 álomport. Ki nyitott szemmel jár, talál: esetedben egy teljesen lerombolt oltárt. Megtorpansz, mert valami felkelti a figyelmedet. Aha! Találtál egy szent tölgyfát. Észreveszel egy szent ligetet. Valami furcsát érzel: békesség és harmónia uralja a tájat. Azonnal észreveszed a feléd tartó lényt. Egy varkaudar katona nem ijeszthet meg. Nyugodtan várod a találkozást. Végre egy kis testmozgás. Fincsi!

Ellenfeled szemöldökét összehúzva koncentrál, ahogy felrak egy láthatatlan védekező pszit. Ellenfeled egy kézmozdulatot tesz, majd ellő egy Tharr haragja varázslatot. 16 életpontot vesztettél. Vas dobónyilat hajítasz a másik védtelen testébe. Elrepül 6 vas dobónyíl. Pár lövedéked átjárja a varkaudar katona bal karját. (6 támadással 223 életpontot sebezve.) Fegyvert váltasz: előkapod a teriád kardot. Félelmet nem ismerve ellenfeledre ugrasz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Teriád karddal kegyetlenül összevagdalod a varkaudar katona testét. (6 támadással 623 életpontot sebezve.) Sárkánytőrrel többször eltalálod a varkaudar katona bal lábát. (3 támadással 176 életpontot sebezve.) Sajnos nem sikerült a varkaudar katona minden csapását hárítanod. (4 támadástól 66 életpontot vesztesz.) Teriád karddal kicsit megvágod a varkaudar katona jobb lábát. (1 támadással 100 életpontot sebezve.) Sárkánytőrrel épp hogy megszúrod a varkaudar katona nyakát. (1 támadással 53 életpontot sebezve.) A varkaudar katona fegyverével több sebet ejt a jobb válladon és karodon. (4 támadástól 57 életpontot vesztesz.) A szörny még egy utolsó halálüvöltést hallat, majd eldől.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a kőkést, szereztél 1 varkaudar csontot. 7774 tapasztalati pontot kaptál.
{Csatastatisztika; sebzés: 1175, sebződés: 139, gyógyulás: 0, összesen: -139 ÉP}

Megvizsgálod a talajt. Friss kobudera nyomok vezetnek északkeletre. (Önanalízis: +5% nyomkövetés.) A sok gyakorlás növelte tudásodat (+1 nyomkövetés).
Összefutsz egy hosszú aranyhajú, kék szemű alakváltó nővel. A bőre kreolszínű. Sheran felszentelt papja. Tagja az Igaz Barátok Rendjének. Egy arany papi karkötőt, egy hatalom fülbevalóját, egy Huddens alkarvédőjét, egy jegygyűrűt, egy mágusköpenyt, egy mithril kesztyűt, egy Morgan sipkáját, egy Rhatt páncélját, egy Rughar gyűrűjét, egy smaragd védőgyűrűt, egy szerencsetalizmánt, egy virág szimbólumot, egy vortex talizmánt, egy zafír erőövet, egy zafír fülbevalót és egy zangrozi csizmát visel. Felszerelését egy hidra trófea, egy Hoxxurton trófea és egy varkaudar hadúr trófea teszi egyedivé. Jelet látsz a ruhájára festve: MOSOLYGÓ RETTENET RÓZSASZÍN BUGYIBAN. Jobb kezében egy Fókuszpengét, bal kezében egy pengepajzsot tart. Lőfegyvere egy hosszú íj. Málhásállata egy törpemammut. Egy gyermek van vele. Bemutatkoztok egymásnak. Az ő neve Corin. Homlokérintéssel biztosítjátok a későbbi telepatikus összeköttetést. Bye-bye-t és csocsit mondtok egymásnak, aztán továbbállsz.
Találkozol Laria-ával. Tharr eljövendő papja. Tagja az Igaz Barátok Rendjének. Egy arany papi karkötőt, egy hatalom fülbevalóját, egy gránit szimbólumot, egy Ovgun nyakláncát, egy ryuku csizmát, egy ryuku karvédőt, egy ryuku kesztyűt, egy ryuku köpenyt, egy ryuku mellvértet, egy ryuku nadrágot, egy ryuku sisakot, egy vark. pecsétgyűrűt, egy varkaudar szimbólumot és egy zafír védőgyűrűt visel. Fegyverzetét egy ongóliant trófea, egy ősdentor trófea és egy bűbájlidérc trófea színesíti. Hovatartozását apró jelvény mutatja: Izzó magmából előtörő gránit monolit. Jobb kezében egy biami kvazárlándzsát, bal kezében egy cápafogat tart. Lőfegyvere egy vas dobónyíl. Teherhordója is van: egy sivatagi doareg! Szegény állat majd megszakad. Köszöntitek egymást, aztán tovább.

(Továbbmész...) [198,112] Az erdőt bozótos vidék váltja fel. Néhol hólyagkaktuszok emelkednek ki a zöld tengerből. Egyszercsak megtorpansz. Hohó, nicsak, mit fedeztél fel: egy manilla-fát. Utad során felfedezel egy oltárt. Raia hívői építették. Ahogy sétálsz, egyszercsak megragadja valami a figyelmedet. Megvizsgálod közelebbről: találtál egy Chara-din monolitját. Remek ösztöneidnek köszönhetően hamar megérzed a rád leselkedő veszélyt. Felismered a közeledőt. Csak egy nőstény varkaudar. Nem jelenthet különösebb problémát. A szörny a halálodat akarja, és neked ront.

Egy éhínség varázslatot dob rád a másik. A támadásnak - hála az égnek - semmi eredménye sem volt. Vas dobónyilat markolva becélzod a mozgó célpontot. Elrepül 6 vas dobónyíl. Pár lövedéked átjárja a nőstény varkaudar jobb lábát. (6 támadással 230 életpontot sebezve.) Fegyvert váltasz: előkapod a Thór pörölyét. Marokra fogva a Thór pörölyét ellenfeledre támadsz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Thór pörölyével borzalmas ütéseket mérve rá összetöröd a nőstény varkaudar testét. (2 támadással 174 életpontot sebezve.) Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy villámsújtás. 114 életpontot sebeztél. Sárkánytőrrel jól megszúrod a nőstény varkaudar jobb karját. (1 támadással 59 életpontot sebezve.) Karmaival a nőstény varkaudar megpróbálja felszakítani a bőrödet, de sikertelenül. A nőstény varkaudar karma a fejed mellett suhan el! A nőstény varkaudar szemében félelem villan, aztán lassan lehunyja, miközben lelke kitör testének fogságából.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 3355 tapasztalati pontot kaptál. (Önanalízis: +1% dobófegyverek.)
{Csatastatisztika; sebzés: 577, sebződés: 0, gyógyulás: 0, összesen: +0 ÉP}

Alaposan körülnézel a földön. Még egész friss alakváltó nyomok vezetnek keletre. (Önanalízis: +4% nyomkövetés.) [78 pontot használtál fel, van még 337.]

m 6 6 mozogsz nyugatra, nyugatra
[197,112] A bozótos vidéket zöld síkság váltja fel. Virágzó orchidea illatát hozza a szél. A feléd lopakodó szörny nem volt elég óvatos, ezért már messziről kiszúrod. Úgy gondolod, hogy a közeledő kultúrmasztodon nem jelenthet komoly veszélyt. Úgy tűnik ma Te vagy a főfogás a szörny étlapján. Mivel szavakkal úgy sem tudnád meggyőzni, jöhetnek a fegyverek.

Fegyvert váltasz: előkapod a Thór pörölyét. Elszántan ellenfeledre rontasz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Thór pörölyével halálos csapásokat osztva péppé vered a kultúrmasztodon ormányát. (5 támadással 389 életpontot sebezve.) Sárkánytőrrel eltalálod a kultúrmasztodon testét. (1 támadással 57 életpontot sebezve.) Sikeres döféseket ejt testeden a kultúrmasztodon. (2 támadástól 16 életpontot vesztesz.) Egyensúlyodat egy pillanatra elvesztve, oldalra fordulsz. Máris rúgások érik a hátadat és a fenekedet. (2 támadástól 19 életpontot vesztesz.) Yeeee! Lenyomtad az ellenfeledet, esélye sem volt.
Felhasználva a kőkést, szereztél 14 kaját. 2837 tapasztalati pontot kaptál. (Önanalízis: +1% ütőfegyverek.) (Önanalízis: +1% szúrófegyverek.)
{Csatastatisztika; sebzés: 446, sebződés: 35, gyógyulás: 0, összesen: -35 ÉP}

Utad során felfedezel egy oltárt. Leah hívei emelték. Érdekes dolgot veszel észre a távolban: Chara-din egyik hitvány szolgáját látod, amint éppen kegyelemért könyörög Elendil előtt. Mikor közelebb érsz, akkor veszed csak észre, hogy mindez egy művészien megformált szobor. Pár pillanat erejéig azon spekulálsz, hogy te milyen jelenetet építenél. Ráérősen sétálsz, amikor egy aprócska alakot pillantasz meg, aki - kezében egy darab sült hússal - egy hatalmas troll elől menekül lélekszakadva. Ha segíteni akarsz az árnymanó kölykön, 5 TVP-re és 2 kajára van szükséged (41. jellempróba). Valami érdekesre bukkantál: azonosítasz magad előtt egy Chara-din monolitját. A ryuku kalózkendőn keresztül alaposan szemügyre veheted a környéket. Amikor délnyugatra nézel, észreveszel egy ősi csatamezőt. Nyugatra nézve látsz egy gyöngymangó bokrot. Északra egy rát-fa van. Jól kivehetőek a távolban.

(Továbbmész...) Mielőtt továbbindulnál, felidézed az eddig megtett lépéseid térképét.

AZ EDDIGI TÉRKÉPED


(197,112) kultúrmasztodon (#227), Leah oltár, művészi porolit (#720), 41. jellempróba, Chara-din monolitja (#534)
(198,112) manilla-fa (#91, belőle készíthető: #92), Raia oltár, Chara-din monolitja (#534), nőstény varkaudar (#689)
(199,112) varkaudar hírnök (#686), varkaudar íjász (#687), varkaudar hadúr (#270), varkaudar falu (#1109), művészi porolit (#720), álomvirág (#395, belőle készíthető: #396), oltár, szent tölgyfa (#393), szent liget (#439), varkaudar katona (#691), Corin (1654. kalandozó), Laria (4138. kalandozó)
(199,119) manilla-fa (#91, belőle készíthető: #92), borzalmas varkaudar (#166), varkaudar iszákos (#688), varkaudar falu (#1109), oltár, gyilkos csalán (#581, belőle készíthető: #582), fekete kaktusz (#577, belőle készíthető: #578), borkonyó cserje (#311, belőle készíthető: #312), csillagbozótos (#928, belőle készíthető: #929), pézsmatök (#933, belőle készíthető: #934), szent tölgyfa (#393), művészi porolit (#720), tündöklő szobor (#1587), óriás lián (#208, belőle készíthető: #209), varkaudar katona (#691), Silverina (2081. kalandozó), Shadowfighter (5125. kalandozó), Hétkilenced (5705. kalandozó), rubin sárkány (#330)
(200,113) varkaudar vajákos (#690), tűzbokor (#35, belőle készíthető: #36), tímárkunyhó (#684), Leah oltár, tündöklő szobor (#1587), fekete kaktusz (#577, belőle készíthető: #578), rát-fa (#77, belőle készíthető: #69), fekete lótusz (#446, belőle készíthető: #447), borkonyó cserje (#311, belőle készíthető: #312), álomvirág (#395, belőle készíthető: #396), vark. kardtáncos (#693)
(200,114) csataremák (#694), grok-képződmény (#149), 255. jellempróba, Raia oltár, bundás csirmáz (#93)
(200,118) Leah rúnaköve, fekete kaktusz (#577, belőle készíthető: #578), gyilkos csalán (#581, belőle készíthető: #582), borkonyó cserje (#311, belőle készíthető: #312), 33. jellempróba, Tharr oltár, álomvirág (#395, belőle készíthető: #396), művészi porolit (#720), zoloboo sámánok (#230), Reskator (5803. kalandozó)
(201,115) quwarg boly (#359), Tharr oltár, quwarg harcos (#201), quwarg szabotőr (#301), csápos otagi (#395)
(201,117) ovimon-bokor (#206, belőle készíthető: #207), Leah oltár, 255. jellempróba, művészi porolit (#720), varkaudar katona (#691)
(202,116) magger (#747), tűzbokor (#35, belőle készíthető: #36), Chara-din monolitja (#534), Sheran oltár, 40. jellempróba
(202,117) varkaudar hírnök (#686), borzalmas varkaudar (#166), varkaudar íjász (#687), nőstény varkaudar (#689), varkaudar falu (#1109), rát-fa (#77, belőle készíthető: #69), fekete kaktusz (#577, belőle készíthető: #578), krómkaktusz (#46, belőle készíthető: #43), borkonyó cserje (#311, belőle készíthető: #312), smirglibokor (#31, belőle készíthető: #29), szent tölgyfa (#393), gyilkos csalán (#581, belőle készíthető: #582), Tharr oltár, művészi porolit (#720), Mirtill Maxima (4689. kalandozó), rubin sárkány (#330)

[196,112] Továbbra is síkságon vagy. Kesernyés zergenye illatát hozza a szél. Miközben fütyörészve sétálsz, megpillantasz a közelben egy gyöngymangó bokrot. Egyszercsak megpillantasz egy vermet. Egy kövér ember nő üldögél benne. Elhaló nyöszörgéssel próbálja a segítségedet kérni. Ha segíteni akarsz rajta, szükséged van egy szuperkötélre és 8 TVP-re (42. jellempróba). Utad során felfedezel egy Chara-din monolitját. Felhágsz egy magasabb pontra, és a ryuku kalózkendőn keresztül körbevizslatod a tájat. Néhány mérföldre északkeletre megpillantasz egy rát-fát. Délre nézve látsz egy ősi csatamezőt. Délnyugatra egy rát-fa van. Nyugatra egy friss csatamező van. Északnyugatra egy márványtorony van. Még jó, hogy ilyen remek a látásod. Az irányodba osonó szörny tehetségtelen a rejtőzködésben, ezért rögtön kiszúrod. Ráismersz a lényre. Egy csapat qwarg rohamosztagos. Mivel esélytelen veled szemben, nyugodtan várod. Végre egy kis testmozgás. Fincsi!

Fegyvert váltasz: előkapod a Thór pörölyét. Félelmet nem ismerve ellenfeledre ugrasz. Thór pörölyével halálos csapásokat osztva péppé vered a qwarg rohamosztagos torát. (5 támadással 431 életpontot sebezve.) Sárkánytőrrel többször eltalálod a qwarg rohamosztagos bal oldalát. (2 támadással 96 életpontot sebezve.) Marásokat ejt rajtad a 10 qwarg rohamosztagos. (4 támadástól 18 életpontot vesztesz.) A szörny még egy utolsó halálüvöltést hallat, majd eldől.
2556 tapasztalati pontot kaptál. (Önanalízis: +1% ütőfegyverek.)
{Csatastatisztika; sebzés: 527, sebződés: 18, gyógyulás: 0, összesen: -18 ÉP}

A feléd lopakodó szörny nem volt elég óvatos, ezért már messziről kiszúrod. Ráismersz a lényre. Egy ősdentor. Mivel esélytelen veled szemben, nyugodtan várod. Mivel meglepni nem sikerült, ezért gondolkodás nélkül neked ront a szörny. Persze te sem maradsz tétlen.

Egy láthatatlan védekező rúnavarázst mormol el ellenfeled. Ellenfeled támadó varázslatot alkalmaz: méregfelhő II varázslatot lő rád. Semmi hatás! Mielőtt közelharcba bocsátkoznál, vas dobónyilat ragadva megsorozod ellenfeledet. Elrepül 6 vas dobónyíl. A lény megpróbálja félreütni, de elügyetlenkedi. Alaposan megsorozod az ősdentor testét. (6 támadással 237 életpontot sebezve.) A seb azonnal beforr! Fegyvert váltasz: előkapod a Thór pörölyét. Marokra fogva a Thór pörölyét a másikra rohansz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Thór pörölyével gyilkos csapásokat szórva összezúzod az ősdentor tüskés hátát. (5 támadással 439 életpontot sebezve.) Mélyen koncentrálva, megidézel egy villámsújtás varázslatot, majd ellenfeledre küldöd. 93 életpontot sebeztél. Sárkánytőrrel megdöföd az ősdentor testét. (1 támadással 60 életpontot sebezve.) Az ősdentor néhányszor belevágja karmát a bal válladba. (2 támadástól 16 életpontot vesztesz.) Ellenfeled néhány elegáns kézmozdulata után már süvít is feléd egy méregfelhő II. Semmi hatás! Ennyi! A másik kigúvadt szemmel borul a földre. Meghalt.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a kőkést, szereztél 1 dentor bőrt. [dentor bőr ládikóba-> (186,106)-> 35 arany, -2 ÉP] 4347 tapasztalati pontot kaptál.
{Csatastatisztika; sebzés: 593, sebződés: 18, gyógyulás: 0, összesen: -18 ÉP}

Néhány tárgyat pillantasz meg a földön: 3 mákrózsa virág[*]. (A [*]-al jelölt tárgyakat egyáltalán nem vagy nem mind vetted fel, a GYJ parancs miatt, vagy azért, mert betelt a hátizsákod.) [18 pontot használtál fel, van még 319.]

h 697 6000 használod a 697. tárgyat
Megfújod az Ezüstmágusok kürtjét. Életenergiád mágikus energiává alakul! (+675 varázspont, -1350 életpont.) [0 pontot használtál fel, van még 319.]

vv 133 79 167 elmormolod a 133. varázslatot a 79. varázslatot a 167. varázslatot
Beizzik a turbómágia. Sebeid gyógyulnak (+1235 életerő). [-50 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 317.]
Sajnos ezen a mezőn nincs olyan felszentelt oltár, amit elpusztíthatnál. [0 pontot használtál fel, van még 317.]
Szupersebesen mormolsz. Sikeresen létrehoztál egy felszentelt oltárt! Áldott legyen az istened! [-50 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). [5 pontot használtál fel, van még 312.]

p 195 22 használod a 195. pszi képességet
Gondolataidat összeszedve koncentrálsz. A pszi energia pezsegve tódul szét testedben! Elcsattintod a pszi-konverzió II pszi képességet. Pszi energiáidat konvertálva, előállítottál 22 Tudatpontot. [-440 pszi pont.] [15 pontot használtál fel, van még 297.]

at 2042 14 TU-t adsz át a 2042. kalandozónak 14
Koncentrálsz, akaratotok összekapcsolódik. 14 TU árán átcsúsztatsz 14 TU-t. [0 pontot használtál fel, van még 297.]

im 0 20 imádkozol
Az oltárra helyezel 5 szent kelyhet, remélve, hogy istened feltölti könnycseppjeivel. Egy óra telik el buzgó mormolással. A szent kehely megtelt! Forró, simogató fuvallat szalad végig hátadon. Az imád meghallgatásra került. [30 pontot használtál fel, van még 267.]
Megtalálod az oltárt, és imádkozni kezdesz. Egy óra telik el buzgó mormolással. Kellemes, bizsergető érzés fut végig rajtad, ahogy istened tudtul adja, hallotta imád. [30 pontot használtál fel, van még 237.]
Megtalálod az oltárt, és imádkozni kezdesz. Hosszú idő telik el csendes meditációban. Jóleső meleg fut végig a testeden. [30 pontot használtál fel, van még 207.]
Rábukkansz az oltárra. Letérdelsz, és imádkozni kezdesz. Hosszú idő telik el csendes meditációban. Kellemes, bizsergető érzés fut végig rajtad, ahogy istened tudtul adja, hallotta imád. [30 pontot használtál fel, van még 177.]
Megtalálod az oltárt, és imádkozni kezdesz. Egy óra telik el buzgó mormolással. Jóleső meleg fut végig a testeden. [30 pontot használtál fel, van még 147.]
Rábukkansz az oltárra. Letérdelsz, és imádkozni kezdesz. Egy óra telik el buzgó mormolással. Jóleső meleg fut végig a testeden. [30 pontot használtál fel, van még 117.]
Megtalálod az oltárt, és imádkozni kezdesz. Egy óra telik el buzgó mormolással. Forró, simogató fuvallat szalad végig hátadon. Az imád meghallgatásra került. [30 pontot használtál fel, van még 87.]
Megtalálod az oltárt, és imádkozni kezdesz. Hosszú idő telik el csendes meditációban. Forró, simogató fuvallat szalad végig hátadon. Az imád meghallgatásra került. [30 pontot használtál fel, van még 57.]
Megtalálod az oltárt, és imádkozni kezdesz. Hosszú idő telik el csendes meditációban. Jóleső meleg fut végig a testeden. [30 pontot használtál fel, van még 27.]
Nincs elég pontod ahhoz, hogy ezt a parancsot végre tudd hajtani. [0 pontot használtál fel, van még 27.]

szk 239 keresed a 239. szörnyet
A táborozás ideje alatt majd megpróbálsz nyomokat kutatni, hátha találsz egy Raia szent lovagját. [0 pontot használtál fel, van még 27.]

* 1. BP: használod a 163. tárgyat
Ravasz csapdát állítasz a táborhelyed közelében. [5 pontot használtál fel, van még 22.]

* 2. BP: leveszed/lerakod a 614. tárgyat
Kiveszed a füledből az óriás fülbevalót. [0 pontot használtál fel, van még 22.]

* 3. BP: kézbeveszed/felveszed az 1158. tárgyat
Leveszed az őselemek köpenyét, majd felöltöd a ryuku vadászinget. [0 pontot használtál fel, van még 22.]

* 4. BP: kézbeveszed/felveszed a 821. tárgyat az 511. tárggyal
Leveszed a Morgan sipkáját, majd a fejedre teszed a Zu'lit koronáját. [0 pontot használtál fel, van még 22.]
A füledre akasztod az Eldereth kristályt. [0 pontot használtál fel, van még 22.]

* 5. BP: elmormolod a 21. varázslatot
Mély koncentrációban hozzálátsz a varázslat elmondásának. Hamarosan érzed, hogy kezed erővel telik meg. Kimondva az utolsó varázsszót, létrehoztad a korgó gyomor, huss varázslatot! Terülj, terülj, asztalkám! És íme, előtted van 40 kaja. [-120 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont). [5 pontot használtál fel, van még 17.]

* 6. BP: elmormolod a 21. varázslatot
Mormolni kezdesz. Energia árad testedbe. Egy végső mozdulattal előhívod a korgó gyomor, huss varázslatot! Terülj, terülj, asztalkám! És íme, előtted van 40 kaja. [-120 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). [5 pontot használtál fel, van még 12.]

* 7. BP: elmormolod a 21. varázslatot
Mély, misztikus hangon kántálni kezdesz. Az utolsó szavakra megtelsz energiával. Sikerült elmondanod a korgó gyomor, huss varázslatot! Terülj, terülj, asztalkám! És íme, előtted van 40 kaja. [-120 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont). [5 pontot használtál fel, van még 7.]

* 8. BP: elmormolod a 21. varázslatot
Kezed lágy mozdulatokba kezd, miközben a varázsigét mormolod. A földből energia áramlik testedbe. Megidézted a korgó gyomor, huss varázslatot! Terülj, terülj, asztalkám! És íme, előtted van 40 kaja. [-120 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). A sok gyakorlás növelte tudásodat (+1 teológia). [5 pontot használtál fel, van még 2.]
(Önanalízis: +6% csapdakészítés.) Etetési idő! Megeteted a szörnyeidet. 4 kaját fal föl a pikkelyes ptog. 3 kaját fal föl a sivatagi doareg. Alaposan elfáradva, találsz egy helyet, amely táborozásra alkalmasnak tűnik. Amint ledőlsz, szemeid lecsukódnak, és a következő percben már a lóbőrt húzod. Karaktered megállíthatatlanul fejlődik, a tapasztalatoknak köszönhetően. (Szerencséd egy picit megnövekedett - kb. 5 TVP-nyi fejlesztésnek megfelelő mértékben.) Elmúlt az agyletapogatás hatása. Elmúlt a vadászat hatása. Elmúlt a kitartó ló hatása. Elmúlt a munka gyümölcse hatása.
Ebben a körben 2 pontod maradt, ebből a következő körre 2 pontot vihetsz át. Kapsz még 731 pontot. A következő körben tehát 733 pontot költhetsz el.

ENCYCLOPEDIA FANTASIA


KIKÉPZŐI ÉRDEMÉREM (1634. TÁRGY)
A yaurr hadvezetés három tucatnál is több, különböző érdemérmet tart nyilván és adományoz oda az arra érdemeseknek. Kár lenne időt vesztegetni ezek tételes felsorolására, ezért a lényegre szorítkozom. Ez a tenyérnyi bronzmedál az egyik legcsekélyebb értékű az érdemérmek közül, mégis igen keresett és megbecsült a kalandozók között. A tényleges elismerést akkor fogod észrevenni, ha megjelensz a fegyvermesternél, hogy továbbfejleszd a szakértelmeid. Minden ajtó azonnal megnyílik előtted, és előre szólítanak a várakozók közül (tehát a tanulás 5 TVP-vel olcsóbb), és még a tandíj 10%-át is elengedi majd az oktató! (Ryuku földön persze hiába mutogatod az érdemérmedet, nekik ez semmit sem jelent.) Több érdemérem hatása nem adódik össze. Mindehhez nem kell a nyakadba venned e tárgyat, automatikusan megteszed ezt, mikor szükségét érzed. Ha akarod, természetesen KF-elheted ruhadíszként, de ez esetben mindössze annyi további kedvezményt fogsz tapasztalni, hogy az Alanori Íjásztelepen talán kevésbé lesznek szigorúak veled a bírák a pontozáskor. A kiképzői érdemérem nem átadható.

SZAKÉ (1295. TÁRGY)
A szaké egy hosszúkás fiolában tárolt, rendkívül erős, világossárga színű ryuku alkohol. A rizsből készítik valamiképp. Amellett, hogy mind fizikailag, mind mentálisan feltüzel, hatására részben eltompulnak az érzékeid. Kicsit konkrétabban a következő történik, ha elfogyasztasz egy adagot: ütéseidre némi plusz sebzést kapsz, ugyanakkor az ellenfeleid is ugyanennyivel többet képesek rajtad sebezni. Emellett, ha a szaké általi befolyásoltság alatt besétálnál egy olyan labirintusba, ahol cudar hideg van, nem fogsz sebződni a hidegtől. A táborozásod alatt kijózanodsz. Még a ryukuk között is ritka, hogy valaki háromnál több adagot meg tudna inni ebből az amúgy édeskés nedűből, anélkül, hogy az asztal alá ájulna a hatásától. Az első szaké elfogyasztása 2 TVP-be kerül, a második 3 TVP-be, a harmadik 4 TVP-be (ha esetleg még bírnád, így tovább).

FOKOZÓDÓ KITARTÁS
Ennyi kalanddal a hátad mögött már nem is tűnik olyan idegennek ez a kezdetben újfajta harcmodor, a harc több ellenféllel. Azzal párhuzamosan, ahogy egyre inkább kiismered magad ezekben a csatákban, a kitartásod is nő: mostantól ha több szörnnyel harcolsz, a csata nem 1+ellenfelek száma/2 körig tart, hanem 1+ellenfelek száma körig.

PÓKKARMOK (886. TÁRGY)
Eszedbe jut a pillanat, amikor egy pókot egy teljesen sima, függőleges felületen láttál kapaszkodni. Amikor közelebb léptél, a kis állat, nem törődve a gravitációval, pillanatok alatt elmászott a szemed elől. Nos, igen, ha te is ilyen póklábakkal rendelkeznél, nem lenne az a meredek felület, amin ne tudnál felmászni. Már csak egy megfelelő pókot kellene keresni... Micsoda felfedezés! A hótarantulák fehér lábainak végén apró karmok meredeznek, melyek pont megfelelőek lennének e célra. Ha három karmot két csepp ragasztóval összeillesztesz, remek mászóeszközt kapsz. Ha mind a négy végtagodra ilyet helyezel, (tehát 12 tarantulakarom, 8 csepp ragasztó) szinte a legmeredekebb falfelületen is tesztelheted mászótudásodat. A pókkarmok elkészítése aprólékos munka, így elkészítéséhez kell némi idő: a KT 886 paranccsal 40 TVP-be kerül.

BŐRKANTÁR (1125. TÁRGY)
Elégedetlen vagy a hátasoddal, mert nem mindig azt teszi, amit szeretnél? Mondjuk, pont a legkritikusabb helyzetben makacsolja meg magát, és ez sokszor akár végzetes is lehet, például amikor nyakig vagy egy viharóriás lemészárolásában... Van a problémádra megoldás, nem kell rögtön a szörnypiacra sietni, hogy ott potom pénzért megválj a hálátlan dögtől, és aztán hátas nélkül ródd tovább az utadat. Itt az ideje, hogy bőrkantárt készíts. A szíjhoz egy mammutbőrre lesz szükséged, a végére pedig egy hókutya nyakörvre, na meg 27 TVP-nyi időre az elkészítéséhez. Ha ilyen van a birtokodban, hátasod +2 védettséget fog adni (ehhez nem kell KFelni).

KARAKTERLAP

Lad, egy szőke, copfos hajú, zöld szemű mutáns nő vagy. Fekete a bőröd. Tharr halandók felett uralkodó helyettese vagy. A HALHATATLANOK (#9166) K.T. tagjai közé tartozol. Ez az 590. fordulód.

Erő: 83 (118) Szint: 50 Merészség: 10/5 Magasság: 154 cm
IQ: 83 (103) Támadás: 56 Agresszió: 6 Testsúly: 64 kg
Ügyesség: 83 (93) Védekezés: 116 Menekülés: 30 % Életkor: 15/36 év
Egészség: 93 (108) Életpont: 1245/1269 Jellem: semleges (-2) Tul. pont: 13
Szerencse: 71 (92) Varázspont: 3434/98 Pénz: 998 arany Kép. pont: 4
Tudatpont: 22/8 Pszi pont: 1237/451 Halhatatlanság: 15 % EFejl: 264
Eddig összesen 7875 szörnyet (40 ebben a körben) öltél meg. Ebben a fordulóban 130774 TP-t kaptál. Jelenleg 22164724 TP-d van. A következő szinthez még 2835276 TP szükséges. Trófeáid: rubin sárkány, bo'adhun lidérc, triklem drakolder. A 590. fordulódban 539 arany került a bankszámládra. 539 aranyat vehetsz fel a kamatokat is beleszámítva. Eddig 9 többszemélyes kalandot teljesítettél.

HARCI ISMERETEK
víziharc: 26 ökölvívás: 7 szúrófegyverek: 35
vágófegyverek: 37 ütőfegyverek: 31 lőfegyverek: 20
dobófegyverek: 39

Feltételes fegyverváltás: Thór pörölye (#640) (140%) << teriád kard (#1284) (120%)
Feltételes lőfegyver használat: semmi (0 -22.); ubuk dobónyíl (#138) (23 -);
Óvatosság (labirintusokban): 0 KPCS: automatikusan minden kapcsolónál
A negatív esszencia épp teriád kard fegyverre kenve.

EGYÉB ISMERETEK
1. rejtőzködés: 58 2. nyomkövetés: 151 (+1) 3. lopás: 1
4. mászás: 25 5. csapdakészítés: 33 6. csapdaészlelés: 15
7. gyógyítás: 24 8. titkosírás: 8 9. felderítés: 43
10. szörnyidomítás: 11 11. teológia: 154 (+2) 12. taumaturgia: 135 (+1)
13. szerencsejáték: 6 14. versengés: 25 15. harcművészetek: 3
16. szörnyismeret: 61 17. pszi: 134 18. zárnyitás: 1
19. vadászat: 11 20. vitalitás: 2 21. bányászat: 35
22. úszás: 57 23. főzés: 4 24. csapatmunka: 7

FEJLESZTÉSI PONTOK
Felhasználatlan fejlesztési pont: 20

FELTÉTELES PARANCSOK (még 1 lehet)
deus ex machinád 8 mezőre repítsen
udvarolsz az 1872. karakternek
kutatsz max. 400 TVP-ért
ásol max. 104 TVP-ért
készítesz lótuszvirágot (#447) (max. 50 darabot ), csalánvirágot (#582) (max. 50 darabot ), ében tobozt (#578) (max. 40 darabot ), csillezsályalevelet (#1253) (max. 50 darabot ), csillagbotot (#929) (max. 20 darabot ), pézsmatökmagot (#934) (max. 20 darabot ), hajító csillagot (#939) (max. 20 darabot ), borkonyó bibét (#312) (max. 50 darabot ), azúrharmatot (#1161) (max. 100 darabot )
elfogod dombi yetit (#366) fedett veremmel (#219)
mászol max. 300 TVP-ért
cirkusz: céllövölde, ötpróba, küldetés, kártyabarlang, labirintus, szellemkastély (63)
maradék TVP-dből az egészség (4) tulajdonságodat TF-eled
Feltételes támadás (aktív: 14, max: 16)
öregedést okozó lények (#9095), szintszívó lények (#9097), kputtyintó csalán (#247), halált okozó lények (#9098), armageddont lövő lények (#9099), bávatag golombár (#165), halálelementál (#279), Rém (#315), rubin sárkány (#330), purifikátor császár (#393), Sötétség Hercege (#296), ezerszemű bestia (#288), manaelementál (#290), aranyfecske (#283)
Barátságosság (aktív: 1, max: 16)
bűbájlidérc (#761)

VARÁZSLATAID ÉS PSZI KÉPESSÉGEID
Varázslói varázslataid
energiatüskék (#29, 5 VP) tüskepajzs (#30, 4 VP) lángcsóva (#31, 5 VP)
hhaar burka (#32, 6 VP) izomernyesztés (#33, 6 VP) varázsvédelem (#34, 8 VP)
mágiatörés (#35, 10 VP) védelem sav ellen (#36, 12 VP) tompítás (#40, 8 VP)
jégcsóva (#41, 15 VP) örvénykerítés (#42, 10 VP) fehér glóbusz (#47, 13 VP)
gigaököl (#49, 12 VP) villámcsapás (#50, 18 VP) elektromos pajzs (#51, 14 VP)
varázslat olvasása (#67, 30 VP, 20 TVP) mágiafeloldás (#75, 5 VP, 5 TVP) láthatatlanság (#76, 15 VP, 5 TVP)
fúzió (#77, 25 VP, 5 TVP) láth. észlelése (#78, 7 VP, 5 TVP) városi teleport (#96, 50 VP, 10 TVP)
varázsital főzése (#100, 30 VP) tükörpajzs (#101, 26 VP) varázsvédelem II (#108, 18 VP)
felszínre ugrás (#109, 25 VP, 5 TVP) tűzgolyó (#155, 25 VP) familiáris idézése (#159, 40 VP, 20 TVP)
varázskő készítés (#160, 120 VP, 10 TVP) varázsenergia (#161, 35 VP, 5 TVP) hhaar burka II (#162, 10 VP)
dimenzióugrás (#163, 55 VP, 5 TVP) városi teleport II (#181, 60 VP, 10 TVP) Symulf rúnája (#182, 12 VP, 5 TVP)
varázsszem (#184, 9 VP, 5 TVP) vízlélegzés (#185, 15 VP, 5 TVP) háló (#186, 24 VP)
állatvédelem (#192, 25 VP, 5 TVP) tiltott teleport (#198, 100 VP, 10 TVP) a munka gyümölcse (#224, 10 VP)
Asylux csapdája (#233, 20 VP) minta formázása (#237, 120 VP, 10 TVP) Thargodan illúzió (#242, 50 VP)
filofaxáció (#277, 20 VP, 10 TVP) ryuku átokvarázs (#280, 45 VP) ryuku teremtőerő (#281, 200 VP, 50 TVP)
időcsere (#285, 5 VP) mágikus gyorsítás (#330, 0 VP)
Papi varázslataid
vámpirizáció (#1, 8 VP, 5 TVP) éber kakukk (#3, 6 VP) gyógymógy (#5, 6 VP, 5 TVP)
áldomás (#6, 5 VP, 5 TVP) alkímia (#7, 7 VP, 3 TVP) erőpajzs I (#12, 6 VP, 5 TVP)
hadiszerencse I (#13, 4 VP, 5 TVP) méregsemlegesítés (#14, 10 VP, 5 TVP) vak őrület (#18, 3 VP, 5 TVP)
kitartó ló (#19, 10 VP, 5 TVP) korgó gyomor, huss (#21, 3 VP, 5 TVP) unkreáció (#22, 0 VP, 5 TVP)
hadiszerencse II (#24, 6 VP, 5 TVP) tündérfény (#25, 1 VP) tulajdonságpajzs (#26, 16 VP, 5 TVP)
harmadik szem (#27, 12 VP, 5 TVP) csupasz izom (#28, 10 VP, 5 TVP) méregfelhő (#37, 12 VP)
védelem tűz ellen (#38, 12 VP) óriáserő (#53, 24 VP, 5 TVP) a lélek védelme (#57, 32 VP)
azonnali gyógyítás (#58, 15 VP, 5 TVP) hadiszerencse III (#59, 15 VP, 5 TVP) puha ütés (#60, 18 VP)
tűzeső (#61, 16 VP) erőpajzs II (#63, 24 VP, 5 TVP) oltár eltörlése (#79, 60 VP, 10 TVP)
vadítás (#81, 8 VP, 5 TVP) szörnyészlelés I (#82, 8 VP, 5 TVP) szörnycsábítás (#83, 14 VP, 3 TVP)
szörnyidézés (#84, 72 VP, 10 TVP) vasszervezet (#86, 8 VP) szopókőpusztítás (#88, 21 VP, 5 TVP)
agyburok (#90, 11 VP) fürgülés (#92, 22 VP) rúnapukkasztás (#94, 0 VP)
DEM kreálása (#95, 50 VP, 10 TVP) erőpajzs III (#127, 30 VP, 5 TVP) teljes gyógyulás (#133, 50 VP, 5 TVP)
élőholt pozdorja (#134, 40 VP) tárgyészlelés (#135, 30 VP, 10 TVP) földelem idézése (#144, 70 VP, 20 TVP)
Tharr haragja (#145, 16 VP) ongóliant tombolás (#146, 40 VP) mágikus ütés (#147, 18 VP)
becsületjel (#158, 14 VP) esszenciavédelem (#165, 15 VP, 5 TVP) oltár teremtése (#167, 50 VP, 10 TVP)
áldomás II (#169, 10 VP, 5 TVP) isteni küldetés (#170, 40 VP, 5 TVP) planetáris őrdémon (#172, 18 VP)
szopógödöreltörlés (#173, 30 VP, 10 TVP) szopókőirtás (#174, 10 VP, 5 TVP) tárgyvédelem (#178, 14 VP, 5 TVP)
gyorsvarázslás (#179, 0 VP) agytaposás (#180, 12 VP) kényszerport (#183, 8 VP)
esszenciavédelem 2 (#188, 15 VP, 5 TVP) méregfelhő II (#193, 18 VP) megfejtés (#199, 28 VP, 5 TVP)
Pörhemór köre (#205, 30 VP, 5 TVP) kisebb kívánság (#208, 300 VP, 30 TVP) vadászat (#209, 40 VP, 5 TVP)
áldomás III (#217, 15 VP, 5 TVP) hatalomvarázs (#220, 25 VP, 5 TVP) földrengés (#221, 160 VP, 20 TVP)
csapdaészlelés (#222, 12 VP, 5 TVP) mágia megértése (#226, 0 VP) bo'adhun gyógyítás (#272, 0 VP)
kyorg tudás (#273, 0 VP)
Pszi képességeid
pszi-ernyő (#64, 6 PP, 5 TVP) auratranszformáció (#65, 10 PP, 10 TVP) pszi-regeneráció (#66, 12 PP, 5 TVP)
felejtés (#68, 5 PP, 5 TVP) kí koncentráció (#69, 14 PP, 5 TVP) agyletapogatás (#70, 16 PP, 2 TVP)
szürkeáll. aktiv (#71, 20 PP, 5 TVP) mentális pajzs (#72, 9 PP, 5 TVP) pszi fejlesztés (#73, 20 PP, 10 TVP)
molekulaátrendezés (#74, 10 PP, 5 TVP) agykorbács (#97, 6 PP) pszi-acéltorony (#98, 8 PP)
tudatkutatás (#99, 20 PP, 10 TVP) térképelemzés (#104, 20 PP, 10 TVP) kontinuum-tágítás (#105, 60 PP, 10 TVP)
tudatrombolás (#111, 25 PP) pszi-gyűjtés (#112, 300 PP, 30 TVP) pszi-ernyő II (#113, 10 PP, 3 TVP)
agybénítás (#114, 10 PP) pszi-konverzió (#115, 50 PP, 20 TVP) az elme fölénye (#116, 10 PP, 5 TVP)
szuperpszi kif. (#117, 400 PP, 60 TVP) teljes őrület (#118, 12 PP) térképelemzés II (#119, 80 PP, 40 TVP)
nagyobb agypajzs (#120, 15 PP, 5 TVP) direkt kontaktus I (#121, 35 PP) direkt kontakt. II (#122, 45 PP)
az elme hatalma (#123, 15 PP, 5 TVP) a möszék kiirtása (#189, 8 PP, 5 TVP) igazlátás (#190, 3 PP)
ragály (#191, 5 PP, 5 TVP) gyors pihenés (#194, 0 PP) pszi-konverzió II (#195, 20 PP, 15 TVP)
az agy kifacsarása (#197, 14 PP) agybénítás II (#246, 15 PP) elme dominanciája (#247, 20 PP, 5 TVP)
fehérál.roncsolása (#248, 22 PP) spirituális ext. (#249, 0 PP) pszi fejlesztés II (#295, 100 PP, 100 TVP)
önanalízis (#296, 15 PP, 5 TVP) pszi-ernyő III (#297, 20 PP, 5 TVP) gyilkos ösztönök (#298, 50 PP)
pszi meditáció (#299, 100 PP) önanalízis II (#300, 20 PP, 10 TVP) elmehártya (#301, 30 PP)
agybénítás III (#302, 25 PP) önanalízis III (#303, 25 PP, 15 TVP)
A varázslatok tanulására elkölthető: 150 kör eleji VP regeneráció.

JELENLEG RAJTAD LEVŐ AKTÍV VARÁZSLATOK ÉS PSZI HATÁSOK
állatvédelem (#192) méregsemlegesítés (#14) önanalízis III (#303) szürkeáll. aktiv (#71)
tulajdonságpajzs (#26) csupasz izom (#28) óriáserő (#53) esszenciavédelem (#165)
esszenciavédelem 2 (#188) a lélek védelme (#57)

TÁMADÓ ÉS VÉDEKEZŐ VARÁZSLATOK LISTÁJA
Feltételes varázslat-használat
5. és magasabb szintűek ellen
Támadó varázslatok (aktív: 2, max: 10)
Asylux csapdája (#233), háló (#186)
Védekező varázslatok (aktív: 1, max: 10)
hhaar burka II (#162)
Feltételes támadó varázslatok (aktív: 40, max: 59 - védekező varázslatokkal együtt)
Tharr haragja (#145) >> pszi elementál lord (#272) direkt kontaktus I (#121) >> borzalmas varkaudar (#166)
fehérál.roncsolása (#248) >> kronoelementál (#287) Tharr haragja (#145) >> csápos otagi (#395)
direkt kontakt. II (#122) >> nőstény varkaudar (#689) direkt kontakt. II (#122) >> varkaudar iszákos (#688)
direkt kontakt. II (#122) >> varkaudar vajákos (#690) direkt kontakt. II (#122) >> varkaudar hadúr (#270)
fehérál.roncsolása (#248) >> bolyongó lidérc (#388) fehérál.roncsolása (#248) >> ezerszemű bestia (#288)
fehérál.roncsolása (#248) >> smaragdgólem (#417) fehérál.roncsolása (#248) >> vortexmágus (#418)
fehérál.roncsolása (#248) >> halálhozó (#419) fehérál.roncsolása (#248) >> korinthai amőba (#420)
fehérál.roncsolása (#248) >> kék rothasztó (#421) fehérál.roncsolása (#248) >> ősi szellem (#422)
fehérál.roncsolása (#248) >> csontváz hadúr (#423) fehérál.roncsolása (#248) >> kísértetvarázsló (#424)
direkt kontaktus I (#121) >> aranyfecske (#283) fehérál.roncsolása (#248) >> kisebb quwarg isten (#213)
fehérál.roncsolása (#248) >> Quwaxotix (#961)
Feltételes védekező varázslatok (aktív: 40, max: 59 - támadó varázslatokkal együtt)
tompítás (#40) >> varkaudar katona (#691) tompítás (#40) >> varkaudar hadúr (#270)
fehér glóbusz (#47) >> Sötétség Hercege (#296) védelem tűz ellen (#38) >> pikkelyes ptog (#470)
tompítás (#40) >> zoloboo sámán (#230) tompítás (#40) >> varkaudar vajákos (#690)
pszi-acéltorony (#98) >> Eruol (#378) fehér glóbusz (#47) >> Ylgoroth (#332)
védelem tűz ellen (#38) >> rubin sárkány (#330) pszi-acéltorony (#98) >> zafír sárkány (#329)
fehér glóbusz (#47) >> márvány sárkány (#328) fehér glóbusz (#47) >> Notermanthi báró (#323)
védelem tűz ellen (#38) >> kronoelementál (#287) pszi-acéltorony (#98) >> pszi elementál lord (#272)
elektromos pajzs (#51) >> zafír drakón (#320) elektromos pajzs (#51) >> viharóriás (#278)
pszi-acéltorony (#98) >> őrjáratozó katona (#274) pszi-acéltorony (#98) >> pszi őselementál (#258)
fehér glóbusz (#47) >> Mnebolath (#237)

ELFOGOTT SZÖRNYEID
sivatagi doareg (#240) (málhás: +40 kg teher) státusz: OK
pikkelyes ptog (#470) (hátas: 10 lépés/kör; 6 TVP/lépés; +6 védettség;) státusz: OK

ISTENI KÜLDETÉSEID
1.) Az éjfattyak a legiszonyatosabb fenyegetést jelentik világunkra. Kezdd az irtásukat egy rd'alv lélektipróval!
2.) Fejlesztési pontjaidat használva, növeld gyors fejlődés képességedet legalább 4-es szintre!
3.) Lássuk, meg tudsz-e felelni a Sötét Föld kihívásainak - végezz öt Rémmel! (számláló: 1)

HŐSTETTEID
Olimpiai helyezéseid: harmadik hely a 2. kategóriában a VIII. olimpián, első hely az 5. kategóriában a XXV. olimpián.

A FORDULÓ ELEJÉN MÉG MEGVOLT...
20 ragasztó (#83) 1 sallank karom (#128) 1 varázskő (#305)
5 víz (#27) 1 pókkarmok (#886)

EBBEN A FORDULÓBAN KERÜLT HOZZÁD...
998 arany (#50) 3 álompor (#396) 3 csalánvirág (#582)
4 gyöngymangó (#135) 21 isteni könnycsepp (#260) 166 kaja (#2)
2 lótuszvirág (#447) 8 madártoll (#112) 1 mocsári penke (#148)
4 nyílvessző (#108) 4 pirkit (#153) 1 ramit kő (#226)
1 remák szív (#264) 1 sámán gyógykenőcs (#1139) 19 sárkánypikkely (#292)
10 ubuk tüske (#131) 3 varkaudar csont (#1113) 2 vas dobónyíl (#189)
4 vasérc (#152) 1 yetifog (#863)

E KÖRBEN TETT LÉPÉSEID TÉRKÉPE


(196,112) gyöngymangó bokor (#134, belőle készíthető: #135), 42. jellempróba, Chara-din monolitja (#534), qwarg rohamosztagosok (#242), ősdentor (#282)

ÜZENET A JÁTÉKVEZETŐTŐL


2007.09.06 15:06 Változások a számládon! 9 zsetont átutaltak a(z) 4464. számláról!
˙

TÚLÉLŐK FÖLDJE REFERENCIA


Lad 590. fordulója

Szörnyek

vadász tatu (#10) lila brekk (#11) szárnyas gömböc (#12) gonyolék (#13) rambó bogár (#14)
démontetű (#15) homokvarány (#16) bolhakutya (#17) ormánygőte (#18) kavadu (#19)
mérges pók (#20) goblin (#21) drótszőrű pincsi (#22) öreg varázsló (#23) gazda (#24)
grákó denevér (#25) királygyík (#26) óriás sáska (#27) sakál (#28) gyilkos mókus (#29)
surranó kígyó (#30) woor-antilop (#31) gnóm boltos (#32) sünmedve (#33) kőszáli disznó (#34)
acélkolosszus (#35) manó (#36) sötét motyogó (#37) gorombilla (#38) lebegő gomba (#39)
hamupók (#40) görgőte (#41) óriás patkány (#42) tigroszlán (#43) Baar-ork (#44)
Duer-ork (#45) Tugt-ork (#46) harcos (#47) csontváz (#48) zombi (#49)
technokolin (#50) gyíkember (#51) bakkura (#52) százfogú (#53) bo-skorpió (#54)
rőtmanó (#55) félelem-járó (#56) gátvakond (#57) rájanyék (#58) pókvadász (#59)
drasmólyom (#60) hegyi rák (#61) kőevő (#62) umor-pióca (#63) varkaudar (#64)
goldugar (#65) vízionár (#66) húsevő magszim (#67) móleon (#68) evaporőr (#69)
vadtroll (#70) fabontó szójer (#71) óriás skorpió (#72) garokk (#73) tintacsiga (#74)
mirg (#75) gitonga (#76) zoloboo (#77) színes dözmöng (#78) bombagoly (#79)
trollfa (#80) tazunkaróka (#81) spagulár (#82) kaszabolósáska (#83) bíborgörény (#84)
gyilkos sallank (#85) topránypolip (#86) árnyékrája (#87) kaffogó hebrencs (#88) sörényes ubuk (#89)
törpe kovács (#90) alpesi tehén (#91) púpos burástya (#92) bundás csirmáz (#93) légirozmár (#94)
mérges nyukmár (#95) szintszívó (#96) mosolygó rettenet (#97) téfea magoflux (#98) piromenyét (#99)
szőrös pók (#100) sullár (#101) uzbány (#102) mélységi grittang (#103) trikornis (#104)
óriás griff (#105) griffőniksz (#106) fekete griff (#107) vadász varkaudar (#108) kőkorszaki szaki (#109)
nyuhaj karbin (#110) ragyás burástya (#111) sóhajtó dorony (#112) süvítő rája (#113) vérszomjas csüldő (#114)
törpemammut (#115) gyilkos tetű (#116) mutáns pók (#117) trappoló dinymák (#118) emberevő (#119)
bibircsók-óriás (#120) homokféreg (#121) xirnox (#122) tetemember (#123) manifesztátor (#124)
büntető praglonc (#125) miksziszi húsgólem (#126) Morbid (#127) varkaudar mágus (#128) Lord Kovács József (#129)
útonálló (#130) orgyilkos (#131) sötét gnóm (#132) elit palotaőr (#133) palotaőr (#134)
élőholt mirg (#135) sötét főgnóm (#136) karmos tankány (#137) agglomerátor (#138) proteinfecske (#139)
acéldarázs (#140) szőrlajhár (#141) udvari mágus (#142) vadászkutya (#143) arató csattanat (#144)
pattanóböde (#145) kardfogú fülemüle (#146) epokitféreg (#147) vérfürdető magszim (#148) szőrös bozsó (#149)
fémbontó szójer (#150) dehidrátor (#151) kardszárnyú pocok (#152) quwarg királynő (#153) autentikus vámpír (#154)
nukleáris cickány (#155) tüskés harci gromak (#156) purifikátor (#157) nómenklatúra (#158) ongóliant (#159)
tyrannoszaurusz rex (#160) velociraptor (#161) hadroszaurusz (#162) kétfejű troll (#163) jégtroll (#164)
bávatag golombár (#165) borzalmas varkaudar (#166) kvazár kovács (#167) halálosztó kain (#168) orgoró (#170)
óriásféreg (#171) sírlidérc (#172) vark. nekromanta (#173) dögkeselyű (#174) élőholt mágus (#175)
óriás csontváz (#176) csontváz lord (#177) ongóliant hadúr (#178) élőholt ősmágus (#179) Zinthurg (#180)
gnóm szolgáló (#181) pöfögő kregon (#182) elf mesterharcos (#183) ezoterikus mardel (#184) karmazsin huhogó (#185)
szeppent rákfatty (#186) részeg kalandozó (#187) kocsmai verekedő (#188) varkaudar behemót (#189) varkaudar bajnok (#190)
szutykos remák (#191) trosnyogó szakóca (#192) vércápa (#193) hínárevő piranha (#194) opati polip (#195)
elektromos angolna (#196) étkezési homár (#197) moszatrája (#198) mélység fattya (#199) magnetikus praglonc (#200)
quwarg harcos (#201) élőholt quwarg (#202) agyagelementál (#203) bazaltelementál (#204) gránitelementál (#205)
kacagó szépia (#206) diuretikus kráken (#207) drónkeselyű (#208) kneopatikus mollusk (#209) degradátor (#210)
joviális m.szockó (#211) Tguarkhan (#212) kisebb quwarg isten (#213) quwarg nagymester (#214) tűzfőnix (#215)
élőholt sullár (#216) massza (#217) tormikus egér (#218) északi tűzsárkány (#219) királyi palotaőr (#220)
pszi elementál (#221) aurapollátor (#222) szubreális vámpír (#223) nanda (#224) átokmurgattyú (#225)
norpadolótika (#226) kultúrmasztodon (#227) éjkornis (#228) orbitális mackósajt (#229) zoloboo sámán (#230)
woorgard (#231) ekharion (#232) alanori csatamén (#233) adószedő (#234) káoszteknőc (#235)
Chara-din fattya (#236) Mnebolath (#237) Orkhan Thai (#238) Raia szent lovagja (#239) sivatagi doareg (#240)
vadász quwarg (#241) qwarg rohamosztagos (#242) áeratikus hasnyák (#243) hegyi góliát (#244) Rughar familiárisa (#245)
nagyobb vércápa (#246) kputtyintó csalán (#247) quwarg parafenomén (#248) taalru (#249) noth szellem (#250)
zombi mester (#251) lidércúr (#252) pordémon (#253) hordóagyú mameluk (#254) őrült varázsló (#255)
tüskés gigaféreg (#256) Notermanthi (#257) pszi őselementál (#258) holle anyó (#259) kőtipró (#260)
trikornis herceg (#261) zsoldoskatona (#262) bérmágus (#263) páncélos lovag (#264) harci mágus (#265)
elit gárdista (#266) mestervarázsló (#267) zoloboo törzsfő (#268) quwarg anyakirálynő (#269) varkaudar hadúr (#270)
varkaudar varázsló (#271) pszi elementál lord (#272) Főmágus (#273) őrjáratozó katona (#274) triklem drakolder (#275)
tűzelementál (#276) jégelementál (#277) viharóriás (#278) halálelementál (#279) Védőnővér (#280)
vércápa sámán (#281) ősdentor (#282) aranyfecske (#283) molgan (#284) kronokukac (#285)
kronotapír (#286) kronoelementál (#287) ezerszemű bestia (#288) titánkolosszus (#289) manaelementál (#290)
Ekhnagorhu (#291) ragadozó (#292) káoszbajnok (#293) ében hadúr (#294) ében halálhajcsár (#295)
Sötétség Hercege (#296) Thargodan csontváz (#297) Maffiózó (#298) quwarg felderítő (#299) ősquwarg (#300)
quwarg szabotőr (#301) quwarg ősmágus (#302) óriáspók (#303) aranygriff (#304) Banyapók (#305)
méregelementál (#306) taalru herceg (#307) uchako (#308) mópat gigász (#309) Thargodan zsoldos (#310)
Thargodan légiós (#311) talriai behemót (#312) ősöreg góliát (#313) sötét ölész (#314) Rém (#315)
lidérckirály (#316) mópat fatty (#317) Thargodan mágus (#318) lélekelementál (#319) zafír drakón (#320)
smaragd drakón (#321) márvány drakón (#322) Notermanthi báró (#323) viharóriás sámán (#324) Ovgun (#325)
smaragd sárkány (#326) ében sárkány (#327) márvány sárkány (#328) zafír sárkány (#329) rubin sárkány (#330)
Folrang (#331) Ylgoroth (#332) Raia angyala (#333) Sir Rasolphius (#334) Thargodan kufár (#335)
áldott okerón (#336) küklopsz (#337) albinó küklopsz (#338) sziklaskorpió (#339) sárkányfajzat (#340)
dűnelord (#341) árnylord (#342) bölcs szilmill (#343) smaragd őrsárkány (#344) ork sámán (#345)
szürke rinocérosz (#346) varkaudar kósza (#347) khór darázs (#348) liumbe (#349) északi aurach (#350)
halálmadár (#351) láplidérc (#352) tesh alligátor (#353) erszényes elkarog (#354) nektoraf (#355)
vörös rakolits (#356) dűnekukac (#357) bíbor szulfagor (#358) földsárkány (#359) ryuku gárdista (#360)
ryuku légiós (#361) ryuku ostromteknős (#362) partravetett medúza (#363) fekete amőba (#364) troll ritualista (#365)
dombi yeti (#366) dombi óriásyeti (#367) kérődző etra (#368) rőtmanó berzerker (#369) Hrumagurk (#370)
élőholt hadúr (#371) átokosztó (#372) mutáns patkány (#373) oglyth (#374) bérgyilkos (#375)
gorath lárva (#376) Thargodan berzerker (#377) Eruol (#378) Zinthurg börtönőr (#379) Leah avatárja (#380)
Dornodon avatárja (#381) Raia avatárja (#382) Elenios avatárja (#383) Sheran avatárja (#384) Tharr avatárja (#385)
Fairlight avatárja (#386) Chara-din avatárja (#387) bolyongó lidérc (#388) zombi mágus (#389) lélekorzó (#390)
halottidéző (#391) csontgólem (#392) purifikátor császár (#393) ryuku gólem (#394) csápos otagi (#395)
bunthar (#396) hegyi óriás (#397) mutáns bunthar (#398) erdei rém (#399) Techiulan (#400)
lidércóriás (#401) varkaudar őslich (#402) fertőzött ent (#403) Nateilena úrnő (#404) villámrája (#405)
triton (#406) vérkeszeg (#407) vízdémon (#408) vízbeölt ryuku (#409) óriás vízi sün (#410)
hullámelementál (#411) gh'raiton ölész (#412) rd'alv lélektipró (#413) kr'uagon pusztító (#414) ml'othag szürcsölő (#415)
vg'axtol torzító (#416) smaragdgólem (#417) vortexmágus (#418) halálhozó (#419) korinthai amőba (#420)
kék rothasztó (#421) ősi szellem (#422) csontváz hadúr (#423) kísértetvarázsló (#424) Dl'orkhaugruk (#425)
drótszőrű mópat (#426) rothadó lián (#427) natharion gólem (#428) gothag döglidérc (#429) verg elmeszaggató (#430)
esthari vérszopó (#431) krathan csontváz (#432) trakhon (#433) homogén artikula (#434) táncoló ogre (#435)
elemi pulzátor (#440) vastagbőrű mutak (#442) greén örvény (#443) animált korall (#445) veszett gorilla (#446)
homokcápa (#448) púpos zsokarg (#451) hegyi yeti (#454) lidérctűz (#457) chaktra vadászeb (#459)
titokzatos kroa (#460) hájas okerón (#462) ro'galhal kísértet (#463) hótarantula (#464) varkaudar remete (#465)
bo'adhun lidérc (#467) pikkelyes ptog (#470) kettéroppantó (#471) káoszszellem (#472) algaleioda (#474)
hamuelementál (#475) leviathán lárva (#476) quwarg lázhozó (#478) tüskés totemblarg (#482) ében tigris (#488)
fekélyes hernyó (#489) harci mugrath (#491) Ébenuszonyú Tekla (#497) Fehér Özvegy (#500) torz gólem (#516)
zztrissh veterán (#527) pszionikus entitás (#553) Gyorsröptű Kabol (#575) mutáns kopó (#582) sötét kaszás (#591)
Lord Daramoula (#615) Kromhor Xanathal (#618) tollaskígyó (#635) sarki róka (#636) jegesmedve (#637)
yeti poronty (#638) fagyféreg (#640) ulkor jéglény (#641) hópárduc (#642) rozmárember (#643)
fagyelementál (#644) dermesztő lidérc (#645) sarki óriásteknős (#646) lábascet (#647) eszkimó óriás (#648)
jégzabáló (#649) jégdémon (#652) kisebb jégisten (#662) mouthlan (#665) agyfröccsentő (#666)
quwarg szellem (#676) quwarg őrparancsnok (#677) troll bányász (#679) varkaudar kölyök (#685) varkaudar hírnök (#686)
varkaudar íjász (#687) varkaudar iszákos (#688) nőstény varkaudar (#689) varkaudar vajákos (#690) varkaudar katona (#691)
vark. kardtáncos (#693) csataremák (#694) szikrázó manahal (#705) bölcsőpolip (#706) őscápa (#719)
mélytengeri kráken (#720) csontlepke (#746) magger (#747) vezérfarkas (#748) mammutóriás (#749)
adamantit gólem (#750) pacaszúnyog (#751) érző szívű dromedár (#753) csodabogár (#755) alattomos manó (#756)
lajhárlord (#757) bandita (#758) burástya királynő (#759) drakolich (#760) bűbájlidérc (#761)
kentaurusz (#762) darázsfelhő (#763) Bufa hírnöke (#764) ryuku futárbérenc (#765) élőholt tigris (#766)
kamionoszaurusz (#767) ekharion bébi (#768) mantikór (#769) umbatari bromag (#770) proteinsólyom (#771)
köpködő bruhatag (#773) mocsári ácsorgó (#774) hattyúkirály (#776) ryuku csapásvezető (#778) roguena (#779)
hidra (#780) ork bérgyilász (#781) vámpírféreg (#782) térfaló (#783) méregféreg (#784)
kiütéses negátor (#785) elemi rin (#786) nekrit parazita (#787) mösze uralkodó (#789) skarlátdémon (#790)
fattylord (#791) szánalmas pondró (#792) ryuku lovas (#835) ryuku szamuráj (#836) yuong tűzsárkány (#864)
esszenciavámpír (#895) ködsárkány (#947) Jerome (#956) Yurk, a profi (#958) Mallon (#960)
Quwaxotix (#961) Kitaszított (#962) Quwargamanga (#963) Arsa (#964) Ayagira Tanaka (#965)
Teijiyoshi (#970) Barnega (#971) Blounther apó (#972) Droma Shelagoru (#973) Pszinapszis (#974)
Quirov (#975) Ciang Csí (#978) Hoxxurton (#979) Krogan, a pusztító (#7001) Cenarius (#7003)
Shear'niz'il (#7005) Pikoló (#7010) Zuramagor (#7012) sellő őrszem (#7033) Mamajaga kőbanya (#7034)
Kaszás Ubaron (#7040) gnorrathi vérfarkas (#7047) sellő városlakó (#7050) sellő szellem (#7051) sellőkirály (#7052)
vámpír őrszem (#7057) fertőzött entitás (#7074) genrath vérmedve (#7080)

Tárgyak

deus ex machina (#1) kaja (#2) vizestömlő (#3) bot (#4) bunkó (#5)
kőkés (#6) kőhegyű lándzsa (#7) $szöges bunkó (#8) $bunkósbot (#9) dárda (#10)
$csontkés (#11) $csontszurony (#12) kőkalapács (#13) sünmedve tüske (#14) vadász tatu bőr (#15)
$bordacsont (#16) szögletes kő (#17) parittya (#18) kerek kő (#19) fúvócső (#20)
ormánygőte csont (#21) tüske (#22) mérgezett tüske (#23) kavadu lebeny (#24) kavadu iszák (#25)
$gyenge méreg (#26) víz (#27) ököl (#28) smirglilevél (#29) varányszem (#30)
smirglibokor (#31) szeksztáns (#32) $lapockacsont (#33) ásó (#34) tűzbokor (#35)
fáklya (#36) drótszőr (#37) gumifa (#38) $zárnyitó készlet (#39) kis vaskulcs (#40)
grákóbőr (#41) távcső (#42) tükör (#43) királygyík bőr (#44) $kis bőrpajzs (#45)
krómkaktusz (#46) $surranó kígyó bőr (#47) $antilopbőr (#48) $kígyóbőr kesztyű (#49) arany (#50)
$bőrpáncél (#51) patak (#52) tavacska (#53) szökőkút (#54) mákrózsa bokor (#55)
$mákrózsa virág (#56) $bőrsisak (#57) ködmangó cserje (#58) ködmangó (#59) ködkapu (#60)
árnyéksár (#61) ködcsillag (#62) $tigroszlán fog (#63) $csontszablya (#64) $szöges páncél (#65)
$szöges bőrpajzs (#66) kék orchideacserje (#67) kék orchidea (#68) $szárnyas hernyó (#69) rézdarab (#70)
$rézpáncél (#71) $rézsisak (#72) $rézpajzs (#73) csontkulcs (#74) rézkulcs (#75)
bronzkulcs (#76) rát-fa (#77) mászókarom (#78) korongfa (#79) $lapkorong (#80)
$mérleg (#81) zöld üveg (#82) ragasztó (#83) $díszes rézpajzs (#84) $óndarab (#85)
olvasztókemence (#86) $bronzhegyű lándzsa (#87) $bronzsisak (#88) $bronzpajzs (#89) $bronzpáncél (#90)
manilla-fa (#91) kötél (#92) mély kút (#93) $bronzhegyű nyíl (#94) $bakkura bőr (#95)
$bakkura csizma (#96) rákpáncél (#97) $rákpajzs (#98) $fekete gyöngy (#99) aranyló ugarhéj (#100)
tinta (#101) vízionár szem (#102) $magszim bél (#103) fémrúd (#104) $evaporőr háj (#105)
$fabontó (#106) $rövid íj (#107) nyílvessző (#108) vapár cserje (#109) vapár ág (#110)
$hosszú íj (#111) madártoll (#112) xantusz-kaktusz (#113) kaktusztüske (#114) móricserje (#115)
móri gyümölcs (#116) $ezüst nyaklánc (#117) púderszikla (#118) púderkő (#119) $tábla (#120)
jellempróba (#121) $dözmöng szív (#122) $göcsörtös bunkó (#123) $rókafarok (#124) $mandibulapenge (#125)
$bronzpenge (#126) $mandibulakasza (#127) sallank karom (#128) sallank nyíl (#129) $hebrencs állkapocs (#130)
ubuk tüske (#131) hóhérbimbó (#132) $csuklyavirág (#133) gyöngymangó bokor (#134) gyöngymangó (#135)
rúnakő (#136) $mérg. ubuk tüske (#137) ubuk dobónyíl (#138) $koponya szimbólum (#139) $denevér szimbólum (#140)
$nap szimbólum (#141) $szem szimbólum (#142) $virág szimbólum (#143) két kard szimbólum (#144) $villám szimbólum (#145)
oltár (#146) hebrencs csapda (#147) mocsári penke (#148) grok-képződmény (#149) szent jogar (#150)
$szvó-ektoplazma (#151) vasérc (#152) pirkit (#153) mély szakadék (#154) vaskohó (#155)
világítótorony (#156) $nyu-shuriken (#157) $ezüst karkötő (#158) $kis vaspajzs (#159) $vassisak (#160)
$nagy vaspajzs (#161) $borostyán függő (#162) karócsapda (#163) $vasvért (#164) mászókampó (#165)
$ugh méreg (#166) sziklafészek (#167) sullár hólyag (#168) uzbány csőr (#169) spiritusz (#170)
$rövid kard (#171) $téfea-agy (#172) nekrofun (#173) $harci kalapács (#174) márványtorony (#175)
$vashegyű nyíl (#176) szopógödör (#177) mínosz-kúp (#178) grifftojás (#179) $ezüst gyűrű (#180)
$vasalt bunkó (#181) $vashegyű lándzsa (#182) $vaskulcs (#183) $ezüst kulcs (#184) $nagy bronzkulcs (#185)
$nagy vaskulcs (#186) $mérgezett vasnyíl (#187) mérg. ubuk dobónyíl (#188) vas dobónyíl (#189) mérg. vas dobónyíl (#190)
$aranylánc (#191) $gyöngysor (#192) $aranygyűrű (#193) $arany karperec (#194) $obszidián függő (#195)
$trófea nyaklánc (#196) $igazgy. fülbevaló (#197) $trikornis szarv (#198) karbin plazma (#199) gyíkfű csomó (#200)
$gyíkfű (#201) amniosz-fa (#202) amniosz (#203) kazmár (#204) kazmár gyökér (#205)
ovimon-bokor (#206) ovimon-bogyó (#207) óriás lián (#208) $szuperkötél (#209) fűszertartó (#210)
sáfránypor (#211) $dorony tüdő (#212) xirnox szív (#213) $manifeszt.nyúlvány (#214) $praglonc hártya (#215)
ketrec (#216) hurokcsapda (#217) $ketrec-csapda (#218) fedett verem (#219) háló-csapda (#220)
$dobóháló (#221) $láncing (#222) $smaragd védőgyűrű (#223) $varkaudar lándzsa (#224) $orgyilkos tőr (#225)
ramit kő (#226) helytartói jogar (#228) $obszidián karkötő (#229) $lánckesztyű (#230) $acélpengőke (#231)
ilkin érc (#232) furulya (#233) tatu dob (#234) dorony duda (#235) $lajhár csont (#236)
$tankány karom (#237) lant (#238) $pular kristály (#239) $kis aranykulcs (#240) $smaragd kulcs (#241)
tüskecsapda (#242) nyílcsapda (#243) $kvazár (#244) márványkulcs (#245) nagy aranykulcs (#246)
$fekete bőrcsizma (#247) pszi kő (#248) $bumeráng (#249) $kvazár páncél (#251) smaragd koszorú (#252)
nekrofun medál (#253) $regeneráló gyűrű (#254) $tatu ködmön (#255) templom (#256) szent kehely (#257)
$nehezék (#258) szopókő (#259) isteni könnycsepp (#260) $bájital (#261) friss csatamező (#262)
ősi csatamező (#263) remák szív (#264) $kristálygömb (#265) $kvazár sisak (#266) fülemüle agyar (#267)
$gromak bőr (#268) purifikátor háj (#269) gromak páncél (#270) $szürke bőrkesztyű (#271) $aranytű (#272)
$szuper dobóháló (#273) szuper hálócsapda (#274) $ametiszt medál (#275) $sárga erőöv (#276) $rejtőköpeny (#277)
$umbatari karkötő (#278) $Mágikus Koponya (#279) $tyrex csont (#280) $raptor karom (#281) $jégszív (#282)
Fekete Kehely (#283) sötét ital (#284) Szent Kulacs (#285) Sheran főzete (#286) Tharr Keresztje (#287)
zan indukátor (#288) sárkányölő kard (#289) energiapajzs (#290) $bíbor erőöv (#291) sárkánypikkely (#292)
drako pikkelyvért (#293) $varkaudar páncél (#294) $elit csatavért (#295) $kvazár pajzs (#296) $kvazár kard (#297)
$arx formázó minta (#298) $bev formázó minta (#299) $cru formázó minta (#300) $din formázó minta (#301) $Fairlight köpenye (#303)
$kőszem (#304) varázskő (#305) adamantit kesztyű (#306) $réz papi karkötő (#307) $ezüst papi karkötő (#308)
arany papi karkötő (#309) galachmit (#310) borkonyó cserje (#311) borkonyó bibe (#312) gyógykenőcs (#313)
$roxati zárfaló (#314) optiri agysisak (#315) $Pusztítás Botja (#316) $varkaudar csizma (#317) taposó tappancs (#318)
ködkard (#319) kregon zúzmó (#320) plazmacsillag (#321) $ezüsttőr (#322) $ezüsthegyű nyíl (#323)
$ezüsthegyű lándzsa (#324) ezüstkard (#325) ezüstdarab (#326) $ezüstshuriken (#327) $Thargodan esszencia (#328)
$csontpálca (#329) mirtuszkoszorú (#330) $mutáns csont (#331) huhogó bibe (#332) rákfatty váladék (#333)
acéltű (#334) olló (#335) pukkanó tűcsapda (#336) piranha zsákvédő (#337) $királyi korona (#338)
hadilobogó (#340) alkímiázó üst (#341) fagyöngy füzér (#342) $rézgolyó (#343) kincs (#344)
viharfelhő (#345) rózsaszín bugyogó (#346) súlyzó (#347) $shinai gömb (#348) lovagi tabard (#349)
esszenciakristály (#350) tolmokov-koktél (#351) mithril (#352) $molluszk ház (#353) degradátor váladék (#354)
szockó hólyag (#355) Tguarkhan-csapda (#356) Baghar korbácsa (#357) vámpírkard (#358) quwarg boly (#359)
$quwarg tojás (#360) káosz szimbólum (#361) árnyékköpeny (#362) ezüsttollú nyíl (#363) $vámpírtőr (#364)
tyrkiai mászógép (#365) $szerencsetalizmán (#366) Trákin csákánya (#367) kinemfogyó tegez (#368) gránit őrszobor (#369)
vascarai csizma (#370) Raia papi palástja (#371) phua-kúp (#372) $Eldaran karkötője (#373) fekete tű (#374)
fekete csuha (#375) fény szentélye (#376) moa smaragd (#377) moa gyöngy (#378) moa rubin (#379)
moa obszidián (#380) moa zafír (#381) moa jádekő (#382) moa üveggömb (#383) moa burát (#384)
moa gyémánt (#385) moa katalizátor (#386) ónix piramis (#387) natali kő (#388) $szigony (#389)
halcsont (#390) polip szívóka (#391) mászó-karperec (#392) szent tölgyfa (#393) kőtorony (#394)
álomvirág (#395) álompor (#396) $zafír erőöv (#397) városépítkezés (#398) főutca (#399)
ház (#400) kristálypalota (#401) morgud hagymatő (#402) fokhagyma (#403) $rájabőr (#404)
rájabőr úszógatya (#405) réz fejpánt (#406) bronz fejpánt (#407) vas fejpánt (#408) árnyékharcos gyűrű (#409)
kígyóbőr öv (#410) királyi emlékmű (#411) vérvörös köpeny (#412) moa stuki (#413) stukilövedék (#414)
aranypikkely (#415) $teknőcteknő (#416) $teknőcpajzs (#417) $era formázó minta (#418) $fpi formázó minta (#419)
$agyartőr (#420) $tyrex bunkó (#421) mágusölő (#422) szívkereső (#423) $csontpozdorja (#424)
pengepajzs (#425) $Raia pallosa (#426) $őstroll agyaló (#427) gránátkaktusz (#428) kaktuszbogyó (#429)
bogyógránát (#430) gránátcsapda (#431) Thargodan csatamező (#432) Vlagyimir szobra (#433) bányászcsákány (#434)
törpe bánya (#435) réz masszariasztó (#436) arany masszariasztó (#437) ónix masszavadító (#438) szent liget (#439)
láthatatlan köpeny (#441) Muezli aranykeze (#442) $roxati üvegszem (#443) $gór formázó minta (#444) $kvazár kesztyű (#445)
fekete lótusz (#446) lótuszvirág (#447) $lótuszfőzet (#448) kristályfolyadék (#449) feketekard nyaklánc (#450)
$zangrozi csizma (#451) térkapu (#452) $mágusköpeny (#453) $krapixlon fürdőruha (#454) kampós acélszigony (#455)
$arany pikkelyvért (#456) mithril láncing (#457) Rhatt páncélja (#458) $Tharr pajzsa (#459) $mithril pajzs (#460)
$szellempajzs (#461) Urgod kesztyűje (#462) mithril kesztyű (#463) nehéz harci kesztyű (#464) mithril sisak (#465)
Morgan sipkája (#466) gyémántsisak (#467) Dantor amulettje (#468) Dantor vértje (#469) kholden kulcs (#470)
norgat kulcs (#471) dizen kulcs (#472) fiatalság itala (#473) Tilnetor kardja (#474) törpe bakancs (#475)
Fairlight botja (#476) $zafír fülbevaló (#477) drakolder szem (#478) áspis védőköpeny (#479) $cápaölő tőr (#480)
obszidián tüske (#481) $raptor szablya (#482) egykezes súlyzó (#483) barátság szent tüze (#484) Szent Pöröly (#485)
sörsátor (#486) rothadás szentélye (#487) erődítmény (#488) pusztulás sírjai (#489) elefántcsont torony (#490)
obszidián erőd (#491) sárkánytanya (#492) rejtett kolostor (#493) Techiulan amulettje (#499) manakristály (#500)
kdole (#501) kihívás tornya (#502) $Morgan pálcája (#503) aranytermő ládikó (#504) totemoszlop (#505)
bolondok aranya (#506) Krugrog terítője (#507) Morgan szilánkja (#508) bűvös lant (#509) ostromlétra (#510)
Eldereth kristály (#511) Eldereth szilánk (#512) $pásztorbot (#513) $zafír medallion (#514) városi kút (#515)
$varkaudar szablya (#516) Chara-din ékköve (#517) Rughar gyűrűje (#518) tükörpáncél (#519) Tharr kalapácsa (#520)
mágusbot (#521) tudás gyöngye (#522) Mjölborg kalapácsa (#523) drakolder kulcs (#524) $moa töltő (#525)
gránátlövedék (#526) Luthius karkötője (#527) $óriásölő (#528) angyalok gyűrűje (#529) lordok öve (#530)
lidérckorona (#531) zafír védőgyűrű (#532) tűzúr csizmája (#533) Chara-din monolitja (#534) sötét tekercs (#535)
Thargodan amulett (#536) Zu'lit tarsolya (#537) Bufa páncélja (#538) mihlanil (#539) eknozol (#540)
iknegurin (#541) mágikus pulzáns (#542) $Thargodan korona (#543) kisebb zan (#544) kristályrend (#545)
gnóm nyílpuska (#546) nyílpuska lövedék (#547) mérg. nyílp.lövedék (#548) szent nyílp.lövedék (#549) troll dorong (#550)
$dentor bőr (#551) troll klopfoló (#552) tünde íj (#553) tünde nyíl (#554) csatabárd (#555)
jing-jang fejpánt (#556) árnyéktőr (#557) szélkorona (#558) Fairlight öve (#559) őselemek köpenye (#560)
Urgod fétise (#561) bűvös shuriken (#562) főnixtoll (#563) $dalebg.kristályvért (#564) amul kulcs (#565)
árnyékkulcs (#566) Tudás Könyve (#567) biami kvazárlándzsa (#568) Martian tekercse (#569) feneketlen bugyor (#570)
quwarg gödör (#571) $aranytoll (#572) dentor vért (#573) koponyalékelő (#574) $mithril kard (#575)
gejzír (#576) fekete kaktusz (#577) ében toboz (#578) kátránygödör (#579) kátrány (#580)
gyilkos csalán (#581) csalánvirág (#582) mópat boly (#583) $mópat tetem (#584) mópat token (#585)
áldozati oltár (#586) ősvortex (#587) Thargodan tábor (#588) ében sziklatorony (#589) dentor szüttyő (#590)
$toxyl (#591) toxyl üvegcse (#592) jégkristály (#593) gravia öve (#594) lávató (#595)
mihlanil sisak (#596) mihlanil nyíl (#597) mérg. mihlanil nyíl (#598) mihlanil dobótőr (#599) mérg.mihlan.dobótőr (#600)
$hro formázó minta (#601) mihlanil csizma (#602) mihlanil kesztyű (#603) vörös zyel (#606) vortex amulettje (#607)
ősmágus fülbevalója (#608) angyalok kesztyűje (#609) pszi katalizátor (#610) viharamulett (#611) viharóriás barlang (#612)
óriások öve (#613) óriás fülbevaló (#614) Ovgun nyaklánca (#615) rémplazma (#616) sárkányfog (#617)
$pszi kristály (#618) lélekesszencia (#619) sárkánybarlang (#620) életszikla (#621) bíborcserje (#622)
tűzbimbó (#623) lovagi tábor (#624) sárkánytőr (#626) adamantit (#627) adamantit páncél (#628)
arkog kő (#632) törpe őskő (#633) univerzum nektárja (#634) Halálpöröly (#635) Végítélet (#636)
$Fókuszpenge (#639) Thór pörölye (#640) bronz taider (#641) áldott kő (#642) $küklopsz szem (#643)
gyémántkoponya (#644) Fortuna szentélye (#645) kulcskarika (#648) Huddens kesztyűje (#649) sámán erszény (#650)
rinóbőr (#651) $darázsszárny (#652) varkaudar tekercs (#653) darázsfarok (#654) liumbe hajtás (#655)
liumbe bimbó (#656) aurach fog (#657) aurach bőr (#658) Morgan kristálya (#659) alligátorbőr (#661)
alligátorbőr cipő (#662) alligátorfog (#663) $elf csont (#664) elkarog szőr (#665) nektoraf faggyú (#667)
sáska amulett (#668) rakolits por (#669) lápi hajlék (#670) nyomkereső talizmán (#671) dalb.kristálycsizma (#674)
sáfránykristály (#675) szulfin (#676) szulfagor agyar (#677) smaragdkő (#678) rubinkő (#679)
hibátlan gyémánt (#680) elf kósza háza (#681) orvosságos zacskó (#682) elf tekercs (#683) tímárkunyhó (#684)
rinóbőr öv (#685) tűzfény (#686) ryuku karvédő (#687) ryuku sisak (#688) ryuku mellvért (#689)
ryuku kesztyű (#690) ryuku nadrág (#691) ryuku csizma (#692) ryuku köpeny (#693) $ryuku kopja (#694)
$ryuku szablya (#695) $ryuku buzogány (#696) Ezüstmágus kürt (#697) manóodú (#698) sötét kámzsa (#699)
tubarkő (#700) Rahn ékkő (#701) $teknősesszencia (#702) medúzacsáp (#703) troll csont (#704)
kobudera csont (#705) $gnóm csont (#706) smaragd karkötő (#707) yeti mokasszin (#710) csontamulett (#711)
etra hályog (#712) berzerker tüske (#713) $rőtmanó kacagány (#714) csillagrubin (#715) $Zinthurg pallos (#716)
kij formázó minta (#717) lélekkulcs (#718) Harcosok Könyve (#719) művészi porolit (#720) háború gyűrűje (#722)
$császári kesztyű (#723) ryuku kalapács (#724) otagi csáp (#725) gyémánt védőgyűrű (#726) Zu'lit fülkarikája (#727)
gyémánt karperec (#728) rubin fejék (#729) smaragd orrkarika (#730) bunthar bőr (#733) bunthar zsák (#734)
mágikus hátizsák (#735) jegygyűrű (#736) Natharion karkötő (#738) kyorg köpeny (#741) bo'adhun gyűrű (#743)
nyers zafír (#752) bronz nyakörv (#761) adamantit érme (#762) mihlanil érme (#764) káosztiara (#765)
tl'urlang fiola (#788) rd'alv esszencia (#799) gólem talizmán (#811) vortex talizmán (#812) halálhozó talizmán (#813)
korinthai talizmán (#814) rothasztó talizmán (#815) halálhozó karkötője (#816) hatalom fülbevalója (#817) teremtés zsákja (#818)
aranytermő erszény (#819) szirén köpenye (#820) Zu'lit koronája (#821) Vlagyimir gyűrűje (#822) mihlanil medál (#823)
játékmesteri palást (#824) tl'urlang erőkő (#825) varázsfiola (#828) dlathog kőzet (#829) Batharak vállemeze (#831)
cápabőr csizma (#832) ogre öv (#834) Din cséphadarója (#840) ében nyílvessző (#848) ében dobónyíl (#849)
kreiton fókusz (#853) yetifog (#863) natharion gömb (#865) pókkarmok (#886) agvari manafókusz (#890)
örökkéval. rubinja (#900) nothar cserje (#922) nothar bogyó (#923) kreommat-liliom (#924) kreommat szirom (#925)
csillagbozótos (#928) csillagbot (#929) $cápazsír (#932) pézsmatök (#933) pézsmatökmag (#934)
raaba-fa (#935) raaba-gumó (#936) hajító csillag (#939) $sziréngyűrű (#948) Daramoula pálcája (#950)
vámpírölő (#951) Ssszissszenő bőre (#953) Xanathal karkötője (#956) ytterium kőzet (#965) drakolder csatamező (#966)
drakolder gyűrű (#969) sáfránykő (#979) örökkéval.gyémántja (#1065) párducbőr (#1066) jegesmedve bunda (#1067)
rozmárfog (#1069) féregbél (#1071) ulkor gyöngy (#1072) párducszem (#1073) lidércesszencia (#1074)
cetuszony (#1075) mammutbőr (#1078) hósárkánybőr csizma (#1088) hibátlan cetbőr (#1090) cetbőr válltömés (#1091)
csodák kútja (#1096) Augur varázskönyve (#1097) $törpe védőgyűrű (#1104) $varkaudar látógömb (#1107) varkaudar falu (#1109)
nagy ónixkulcs (#1111) varkaudar csont (#1113) párducbőr pénztárca (#1118) csontzúzó diszkosz (#1124) bőrkantár (#1125)
$fenékkavics (#1130) $csigakagyló (#1131) $varkaudar pálinka (#1137) Khór maszkja (#1138) sámán gyógykenőcs (#1139)
királyi őrsánc (#1140) hűségérme (#1141) torz fülkarika (#1148) ryuku evező (#1152) ryuku amfora (#1153)
ryuku védőkenőcs (#1154) $tenger gyümölcse (#1155) ryuku ökölgyolcs (#1156) ryuku kalózkendő (#1157) ryuku vadászing (#1158)
ryuku harmatgyűjtő (#1159) korallföveny (#1160) azúrharmat (#1161) ryuku rúnatekercs (#1162) ryuku hajóroncs (#1163)
őscápa fog (#1164) kráken gyűrű (#1165) Rodger kezdő üstje (#1167) tűzrakó hely (#1169) fűszerkeverék (#1170)
oldalzsák (#1172) Elenios szentélye (#1176) negatív esszencia (#1184) malom (#1204) szekérkaraván (#1215)
megbűvölt utazóláda (#1218) kir.érd.műv. kitűző (#1220) vámpírfog (#1221) hattyútoll (#1222) sólyomcsőr (#1223)
$íjászkence (#1225) hattyútoll vánkos (#1226) $ork csodaszer (#1228) $mösze hátpáncél (#1229) pondróvér (#1232)
cirkuszi pergamen (#1233) holdbőr (#1236) fejsze (#1240) vaspánt (#1241) csillezsálya (#1252)
csillezsályalevél (#1253) viharmadár totem (#1260) Halatir kalapja (#1262) tünde tegez (#1263) vadászkés (#1264)
kis mágneses bigyó (#1266) kaleidoszkóp (#1269) Sheran cserepe (#1271) Kaldor varázspora (#1272) teriád háló-csapda (#1280)
teriád dobóháló (#1281) teriád kard (#1284) szaké (#1295) ryuku hüvelykgyűrű (#1321) ryuku vállvédő (#1323)
$extra takarmány (#1360) csodabazár (#1404) agyértágító (#1406) sejtfiatalító (#1408) esélynövelő (#1409)
angolna szálka (#1465) triton szigony (#1472) értépő sarkantyú (#1482) gyöngykagyló (#1505) ryuku tűvető (#1521)
precíziós vetőtű (#1522) őskristály-szilánk (#1525) Mallon botja (#1526) varkaudar szimbólum (#1528) nodonrod kitűző (#1533)
quwarg teleportgömb (#1534) trikornis nyereg (#1536) Raia csataszoknyája (#1537) térhajlító kavics (#1539) megsemmisítő (#1540)
Arsa potrohgyűrűje (#1541) Blounther gyűrűje (#1548) $balkezes gyűrű (#1549) Huddens alkarvédője (#1550) méregfog (#1553)
$Krogan buzogánya (#1561) Métely páncélja (#1562) fattylord deréköv (#1564) fülemüle síp (#1576) griff nyakék (#1579)
tündöklő szobor (#1587) manóétek (#1588) csonka fülbevaló (#1598) mágikus gyertya (#1600) ezüstszelence (#1602)
elmevédő kristály (#1603) Holtak Akarata (#1604) lélekharang (#1607) vámpírkesztyű (#1613) árnygyűrű (#1617)
vérvörös rózsa (#1622) kiképzői érdemérem (#1634) lélekkő (#1650) szithon vízfókusz (#1654) gyöngyhalász maszk (#1655)
kulcsgenerátor (#1665) $genrath vérmedvefog (#1674) agori szegecscsizma (#1676) oázis (#1682) égig érő pálma (#1689)
Földanya gyümölcse (#1690) $tengerszín smaragd (#1700) krónika (#1725) vörös dragnit (#1744)

Receptek

főtt étel (#1) elrontott hurka (#4) istenek eledele (#7) fokhagymás oldalas (#8) halászlé (#9)
bátrak eledele (#11)

Parancsok

A    tárgy     kalandozó darab        -  tárgy átadása
AA   tárgy     [tárgy]   [tárgy]      -  összes par. tárgy átadása
ÁL   tárgy1    tárgy2    tárgy3      20  áldozat bemutatása
AMT  kalandozó MXTU                   -  MXTU átadása
AT   kalandozó TU                     -  TU átadása
BA   élőlény   [élőlény] [élőlény]    -  barátságosság
BB   tárgy     darab                  -  berakás bankszéfbe
BE   [épület]                         5  belépés épületbe/lab.-ba
BEAJ kalandozó                        -  beajánlás Közös Tudatba
BEEN kalandozó                       20  belépés engedélyezése
BPB  [sorszám]                        -  befejező parancs berakása
BPK  sorszám                          -  befejező parancs kivétele
CIR  [beállítás]                      -  vándorcirkusz látogatása  
D    tárgy                            -  tárgy eldobása
D    tárgy     darab     hova         6  tárgy elrejtése
DD   tárgy     [tárgy]   [tárgy]      -  összes par.tárgy eldobása
DX   1-20                             -  D.E.M. beállítása
É    TVP                           1-40  élelemszerzés
EA   mit       darab                  -  eladás boltban
EE   tárgy     [tárgy]   [tárgy]      -  összes par. tárgy eladása
EF   TU                           10*TU  Tudati Energia Fejlesztés
EK   sorszám   ?         ?            ?  tudati energia kisütése
ÉP   épület    TVP                  TVP  építkezés
ERKI [kaland.]                       20  erőszakos kilép(tet)és
ESK  kaland.   [kaland.]             30  esküvő
EXT                                   -  játékhét visszadátumozási kérelem
F    tárgy                           10  kísérletezés, feltalálás
FA   tárgy     kalandozó darab        3  futárpostának átad
FAA  tárgy     [tárgy]   [tárgy]  par*3  futárpostának átad
FÁS  TVP                            TVP  felt. ásás, max. TVPért
FELV KT/szövetség                     -  szövetségi felvétel
FF   1.fegyver 2.fegyver 3.fegyver    -  feltételes fegyverváltás
FFK  %         [%]       [%]          -  felt. fegyverv. kockázata
FGY  életerő%  TVP    [hányszor]    TVP  feltételes gyógyítás
FKÉR [kaland.]                        -  feloszl/felfügg. kérése
FKT  tárgy     darab     [1]          ?  feltételes készítés
FKU  TVP                            TVP  feltételes kutatás
FLH  szint     fegyver                -  felt. lőfegyver használat
FOG  szörny    csapda                 ?  feltételes szörnyelfogás
FOK  tágy      tárgy                  -  fókuszkristály behelyezése
FM   TVP                              -  feltételes mászás
FNO  képesség  [hányszor]             -  fejl. pont felhasználása
FSE  TVP                            TVP  feltételes segítség
FU   kalandozó                      (5)  feltételes udvarlás
FV   tárgy     darab     honnan       4  felvesz elrejtett tárgyat
FTV  varázslat élőlény                -  feltételes T/V varázslat
FVH  szint                            -  felt. T/V mágia használat
GO   próbaszám                       10  jellempróba-gonoszság
GY   TVP                           1-40  gyógyítás
GYJ  [tárgy]   [megterh] [érték]      -  gyűjtés szelekció
GYK  fegyver   TVP                 1-50  gyakorlás fegyverrel
H    tárgy                            ?  használja a tárgyat
HH   tárgy [tárgy] [tárgy]    par*(?+1)  gyors tárgyhasználat
HIR  hírszám   [1. par.] [2. par.]    -  KT hír közlése
HU   [tárgy]   [tárgy]   [tárgy]      -  hulladékgyűjtés
ID   szörny    TVP                  TVP  elfogott szörny idomítása
IM                                   30  imádkozás oltárnál
IN   kalandozó élőlény   tárgy        -  információ átadás
JLK  kód                              5  jelszó kimondása
K,FK faj       lépésszám irány       10  követi a megadott fajt
KB   tárgy     darab                  -  kivét bankszéfből
KLD  [1. par.]                        -  küldetés teljesítése
KIEN kalandozó                        -  K.T.-ból kilépés enged.
KF   tárgy     [1-2]	   	      -  felvesz/felölt/kézbevesz
KF   tárgy     3		      -  őriz a tolvajok ellen
KF   lőfegyver [lövedék]              -  bekészíti a lőfegyvert
KNO  képesség  [hányszor]             -  képesség növelése
KÖKI                                  -  Közös Tudatból kilépés
KÖTB K.Tudat                          -  Közös Tudatba belépés
KÖTL létszám   vezető                 -  Közös Tudat létrehozása
KPB  [sorszám]                        -  kezdeti parancs berakása
KPCS [1-3]                         0/20  kapcsoló állítása
KPK  sorszám                          -  kezdeti parancs kivétele
KT   tárgy     [darab]                ?  készít/begyűjt
KUT  TVP                           1-50  átkutatja a terepet
L,FL kalandozó [tárgy]                5  lopás kalandozótól
LE   tárgy                            -  letesz/elrak
LM   pont      [pont]     [pont]   5+OV  labirintusban való mozgás
LOT  1.tipp    2.tipp     3.tipp      -  lottózás (10 arany)
M    irány     [irány]    [irány]    10  adott irányba mozgás
MAK  sorszám   [param1]  [param2]     -  makró definiálása, futtatása
OV   0-5                              -  óvatosság labirintusban
P    pszi      [param1]  [param2]  5(?)  pszi képesség használata
PBE  pénz                             -  pénz berakása bankba
PKI  pénz                             -  pénz kivétele bankból
PPF  PP                               -  spórolt pszi pont felszabadítás
PPS  PP                               -  pszi pont letiltása, spórolása
RM   fegyver   mit        TVP       TVP  növény/épület rombolása
SE   próbaszám                        ?  jellempróba-segítség
SZE  szörny                           -  fogoly szörny elengedése
SZK  szörny                          10  szörnykeresés
SZM  szörny                           -  elfogott szörny leölése
T,FT élőlény   [élőlény] [élőlény]    -  élőlény megtámadása
TF   tulajd.   TVP                  TVP  tulajdonság fejlesztése
TIM  TVP                            TVP  titkosírás megfejtése
TK   kaland kalandozó                 ?  többszemélyes kalandra indulás
TKB  beállítás beállítás              -  többszemélyes kaland beállítása
TNO  tulajdonság [hányszor]           -  tulajdonság növelése
TPF  TVP                              -  spórolt TVP felszabadítás
TPS  TVP                              -  TVP letiltása, spórolása
TV   varázslat [varázsl] [varázsl]    -  varázslat T/V listába
USZ  TVP                            TVP  úszás
V    varázslat [param1]  [param2]  5(?)  varázslás
VE   mit       darab                  -  vásárlás boltban
VI   merészség agresszió menekülés%   -  viselkedés
VIK  merészség                        -  merészség kalandozókra
VPF  VP                               -  spórolt VP felszabadítás
VPS  VP                               -  VP letiltása, spórolása
VTN  varázslat                       35  var. tanulása mestertől
VV   varázslat [varázsl] [varázsl]    -  gyors varázslás
ZIP  mit        TVP                 TVP  rombolás nemes céllal

Üzenet küldése a karakternek