573. forduló, 575. forduló, Stekker Parakmé összes nyilvános fordulója
Fordulóm kinézete legyen.
Kövesd a Túlélők Földje levelezős szerepjátékot: érdekességek, friss információk a Facebook oldalunkon! http://www.facebook.com/tulelokfoldje

TÚLÉLŐK FÖLDJE

Betáplálva: 2006. márc. 10. 14h:12'
EZ A 595. JÁTÉKHETED, 574. FORDULÓD
596. játékheted kezdete: márc. 16.
A következő fordulódat azonnal betápláljuk, amint megkapjuk.
E-mail!
KALANDOZÓ: #4595
SZÁMLA : XXXX

STEKKER PARAKMÉ KALANDJAI


21 nap telt el azóta, hogy letáboroztál a [244,43] koordinátán.
A táborozás 6. napján összefutsz Babsalátával. Szeme fehérje aranyszínű, pillantása pedig mély és átható. Raia földi és égi helytartója. Egy Batharak vállemezét, egy drag'kór fülkarikát, egy drag'kór vértet, egy drakolder gyűrűt, egy gólemgyűrűt, egy gyakorlónadrágot, egy hatalom fülbevalóját, egy hósárkánybőr csizmát, egy jegygyűrűt, egy kreiton palástot, egy Luthius karkötőjét, egy mihlanil övet, egy moa karkötőt, egy moa köntöst, egy Morgan sipkáját, egy nap szimbólumot, egy natharion gömböt, egy natharion talizmánt, egy örökkéval.tűzopálját, egy Ovgun nyakláncát, egy rogalhal csuklópántot, egy Teremtő koronáját, egy tleikan kesztyűt, egy Vlagyimir gyűrűjét és egy zafír fülbevalót visel. Fegyverzetét egy triklem drakolder trófea, egy trakuun lidérc trófea és egy Bropxat trófea díszíti. Valamilyen szövetség tagja, jelvénye: Aranysárkány. Jobb kezében egy kígyópengét, bal kezében egy nitmák pengét tart. Lőfegyvere egy gnóm nyílpuska. Hátasállata egy pikkelyes ptog! Málhásállata egy sivatagi doareg. Eddig úgy tudtad, hogy a sárkányok hatalmas, félelmetes állatok. A vele levő példány viszont alig egy arasz, és ráadásul egészen barátságosnak tűnik. No né! Egyszer csak átröppen hozzád, és vidáman üdvözöl! Mentális auráját felismered, undorító fehér! Egy jó! Így szólsz: " Mit bámulsz? Szétszedlek, mint hülyegyerek a meséskönyvet!" Habozás nélkül megtámadod.

Hatalmadat demonstrálandó, mormolni kezdesz. Létrejött egy lidércidézés. Megjelenik egy lidérc! A szilánk működik (+2 életpont). Ellenfeled ujjai a levegőben táncolnak, ajkai hangtalanul mozognak. Varázsol! Aha, egy számodra ismeretlen védekező mágia... Távolról agyroppantás varázslatot lősz a másikra. A támadás sajnos hatástalan volt. Gyógyulsz (+2 életpont). Ellenfeled egy kézmozdulatot tesz, majd ellő egy Asylux csapdája varázslatot. (-20 támadás). Mielőtt összecsapnátok, a tünde íjjal ellenfeledre lősz néhány lövedéket. A közelharc előtt ellenfeled még megereszt gnóm nyílpuskával néhány lövedéket. Elrepül 7 tünde nyíl. A lény megpróbálja félreütni, de elügyetlenkedi. Több lövedéked átfúrja a gnóm fejét. (7 támadással 464 életpontot sebezve.) Feléd repül 6 nyílpuska lövedék. Alaposan megsorozza a jobb karodat. (6 támadástól 383 életpontot vesztesz.) Elszántan ellenfeledre rontasz. Olimpikonnal több döféssel felnyársalod a gnóm fejét. (7 támadással 927 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+186 életerő). Adamantit pajzzsal néhányszor megcsapod a gnóm jobb oldalát. (4 támadással 313 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+63 életerő). A lidérced támad! (3 támadással 38 sebzést okozott.) Pestisaurád 12 sebzést okoz. Kígyópengével a gnóm kegyetlenül összevagdalja a fejedet. (9 támadástól 1112 életpontot vesztesz.) Ellenfeled regenerálódik! Ellenfeled mormol, majd ujjaiból kirepül egy méregfelhő II varázslat. Semmi hatás! Nitmák pengével a gnóm többször mélyen végigmetszi a jobb lábadat. (6 támadástól 461 életpontot vesztesz.) Ellenfeled regenerálódik! 29 pontot sebződsz a fényaurától. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] {Csatastatisztika; sebzés: 1754, sebződés: 1985, gyógyulás: 253, összesen: -1732 ÉP}


Minden elfeketedik, mintha egy feneketlen kútba zuhannál. A halál nyújtja feléd ölelő karjait. Az örökkévalóságnak tűnő pillanat után azonban furcsa dolog történik: gyomrod a torkodba, lábad a fejed fölé ugrik - igen furcsa érzések egy halott számára! Aztán, a füstölve eltűnő deus ex machina helyére pillantva rádöbbensz, hogy mi is történt: az utolsó pillanatban a csodálatos varázstárgy nemcsak hogy megmentett a biztos pusztulástól, hanem még valamennyit gyógyított is rajtad. (+1274 életerő.) [20 pontot használtál fel.] A táborozás hátralevő részét azzal töltöd, hogy visszacammogsz a táborozásod eredeti helyszínére.
A 7. napon összeakadsz egy fekete, rövid hajú, kék szemű, körszakállas kobudera férfival. Bőre a sírok márvány fehérjét idézi. Tharr félisten hatalmú uralkodó papja. Tagja az Igaz Barátok Rendjének. Egy arany papi karkötőt, egy Batharak vállemezét, egy dalebg.kristályvértet, egy drakolder gyűrűt, egy fattylord derékövet, egy háború gyűrűjét, egy hatalom fülbevalóját, egy hoarián bőrnadrágot, egy Huddens alkarvédőjét, egy Huddens kesztyűjét, egy két kard szimbólumot, egy kyorg köpenyt, egy Morgan sipkáját, egy Natharion amulettet, egy örökkéval. topázát, egy ryuku függőt, egy ryuku ökölgyolcsot, egy Tharr Keresztjét és egy tűzúr csizmáját visel. Ruházatát egy Shengoroth trófea, egy triklem drakolder trófea és egy bosszantó apróság trófea színesíti. Furcsa jelvénye van: Kékes fényben úszó, derengő szellemalak. Jobb kezében egy krathan pallost, bal kezében egy ősi teknőcpajzsot tart. Lőfegyvere egy tolmokov-koktél. Málhásállata egy sivatagi doareg. Számodra jól felismerhető a körülötte lebegő láthatatlan aura: színtelen, jelezve a pártatlan semlegest. Határozatlanul biccent feléd, de Te nem viszonzod a köszönését. Egy valódi harcművésznek tűnik. Odaveted: " A pollátor üzeni: Bocs!" Folytatod utadat.
A 11. napon összefutsz egy hosszú ősz hajú, szürke szemű ember férfival. Körszakálla és bajsza van. A bőre kreolszínű. A Halál, a Tűz és a Káosz Angyala kíséri. Leah inkvizítora. Tagja az Igaz Barátok Rendjének. Egy che-vállszalagot, egy dalebg.kristályvértet, egy drakolder gyűrűt, egy hatalom fülbevalóját, egy koponya szimbólumot, egy lidérckoronát, egy Luthius karkötőjét, egy mithril kesztyűt, egy óriás fülbevalót, egy óriások övét, egy Ovgun nyakláncát, egy Rughar gyűrűjét, egy szerencsetalizmánt, egy szirén köpenyét, egy tűzúr csizmáját és egy Xanathal karkötőjét visel. Rangja: Inkvizíció főpapja. Fegyverzetét egy Őrült Montrix trófea, egy Friedurgonoma trófea és egy triklem drakolder trófea színesíti. Jelet látsz a ruhájára festve: egy koponya, mely szemüregében haláltusádat látod. Övén 1 kalandozóskalp fityeg! Jobb kezében egy inkvizítori korbácsot, bal kezében egy Zarknod szemét tart. Lőfegyvere egy hosszú íj. Hátasállata egy élőholt sullár! Holmiját egy Thargodan csontváz cipeli. Auráját érzékelve máris tudod, jelleme gonosz, akárcsak Neked. Megbarátkoztok egymással. Az ő neve Halálhozó Leoford. Bizalmas homlokérintésetek lehetővé teszi, hogy a későbbiekben is kapcsolatot tarthassatok fenn. Így szólsz: " Ajánlom ne lopj, ne bűvölj tőlem, mert ÁTKOZOTTUL mérges leszek!"
A 13. napon találkozol Kék sequator W.D.-vel. Mozgása könnyed, szinte már légies. Arca - mely a hűvös sírszobrok szépségét idézi - megmagyarázhatatlan keserűséget kelt benned... Érzékeled auráját: ugyanolyan sötét, mint a Tied. Így szólsz: " A pollátor üzeni: Bocs!" Üdvözlitek egymást, aztán ki-ki folytatja a maga útját. Percekkel később is a különös találkozás hatása alatt állsz... de már nem vagy képes felidézni a részleteket.
A 17. napon összeakadsz Storm Masterrel. Fairlight félisten hatalmú személyes tanácsadója. Homlokán a mágia ezüstszínű rúnáját látod. Tagja az Igaz Barátok Rendjének. Egy che-vállszalagot, egy dalebg.kristályvértet, egy derit sodronynadrágot, egy drakolder gyűrűt, egy Fairlight övét, egy hatalom fülbevalóját, egy Huddens kesztyűjét, egy lidérckoronát, egy Luthius karkötőjét, egy mihlanil medált, egy Ovgun nyakláncát, egy ryuku csizmát, egy smaragd karkötőt, egy szirén köpenyét, egy villám szimbólumot, egy Vlagyimir gyűrűjét és egy zafír fülbevalót visel. Ruházatát egy triklem drakolder trófea, egy Őrült Montrix trófea és egy mennydörgő titán trófea ékesíti. Furcsa jelvénye van: két kört formázó ezüst kígyó. Jobb kezében egy vámpírölőt, bal kezében egy Gonemutlan tőrét tart. Lőfegyvere egy nyu-shuriken. Tárgyainak egy részét egy sivatagi doareg viszi. Mentális auráját felismered, semleges jellemű a hitvány! Barátságosnak néz ki, de Te nem vagy túl barátkozós kedvedben. Azt mondod: " A pollátor üzeni: Bocs!" Folytatod utadat.
A 19. napon összefutsz egy szőke, hosszú hajú, kék szemű ember nővel. Bőre teljesen fehér! Egy adamantit kesztyűt, egy angyali sisakot, egy che-vállszalagot, egy csodálatos nyakláncot, egy démoni palástot, egy drakolder gyűrűt, egy haramakit, egy Luthius karkötőjét, egy óriás fülbevalót, egy óriások övét, egy ősmágus fülbevalóját, egy Raia csataszoknyáját, egy Rughar gyűrűjét, egy szem szimbólumot, egy tűzúr csizmáját, egy Urgod fétisét és egy Xanathal karkötőjét visel. Ruházatát egy Nateilena úrnő trófea, egy triklem drakolder trófea és egy Techiulan trófea díszíti. Furcsa jelvénye van: csőrében mákrózsát tartó galamb. Jobb kezében egy kígyópengét, bal kezében egy möszehát pajzsot tart. Lőfegyvere egy rövid íj. Nem kell gyalog mászkálnia: pacija egy szelíd tüskés gigaféreg. Teherhordója is van: egy sivatagi doareg! Szegény állat majd megszakad. Egy vidáman csipogó ezüstsólyom kíséri. Érzékeled auráját: ugyanolyan sötét, mint a Tied. Bemutatkoztok egymásnak. Az ő neve Elena. Mentális kapcsolatot vesztek fel egymással. Odaveted: " A pollátor üzeni: Bocs!" A kalandozó udvariasan megkérdezi, előadhat-e egy dalt. Beleegyezésedre muzsikálni kezd. Csodálatos!
Nyakadon két apró pont van. Vért szívtak tőled! (-135 életerő.) Már éppen indulnál, amikor egy vérvörös rózsát veszel észre a hátizsákodra fektetve. Vajon hogyan kerülhetett oda? Nem tudsz ellenállni élénk színének és illatának, így óvatosan elteszed. [Betelt a hátizsákod, így ezt a tárgyat már nem veheted fel.] (ld. enc.) Elkeseredett harc folyt, de már csak egy terem, egy szarkofág van hátra... Nem törődve a tiltó rúnákkal, berontotok. Az elsők két vérrel teli medencét és egy díszes sírt találnak; mire mindenki beér a terembe a medencék vére forrni látszik, mintha valami a felszín felé törne. Aztán kirobbannak (a pajzsokkal véditek magatokat, amennyire tudjátok) imbolygó alakot öltve: két vérgólem áll ott. A padlóra fröccsent vér megindul, csorog a gólemek felé, majd beolvad a testükbe. Lassan, komótosan indulnak meg, végül is nekik nem sietős... De nektek igen! Rátámadtok a gólemekre, szinte minden ütés talál, de a sebzés elenyésző. Az ütések nyomán szétválik a vértest, de majdnem azonnal össze is záródik. Ekkor csap le a gólemek ökle, ahol embert ér csont ropog, vér fröccsen. A sebesültek vére pedig megindul a gólem felé, és csatlakozva növeli életerejüket. Látványosan nő a méretük...és csapásaik ereje. Fizikai erő itt nem győzhet. A csata hamarosan véget ér... A kétszeresükre nőtt gólemek visszatérnek és belemerülnek a medencékbe; a kriptára újra a halotti csend borul...
A kinemfogyó tegez termelt 2 tünde nyilat. Zu'lit tarsolya termel 1 xirnox szivet. Az aranytermő erszény 78 aranyat termelt. A teremtés zsákja létrehozott 1 nyílvesszőt.
A táborozás alatt próbáltál minél többet pihenni. Ennek köszönhetően visszanyerted erőd egy részét. (+365 életerő.) Varázserőd regenerálódik. (+1036 varázspont.) Időt cserélsz (+10 TVP, -5 VP). Pszi energiáid is töltődnek. (+168 pszi pont.) Erőt merítesz a Közös Tudatból. (+4 tudatpont.) Megfejed a tüskés harci gromakot. (+1 kaja.) A lottó 647. hetének nyerőszámai: 16, 17, 26. 1 db 0 találatos szelvényed volt.
Reménykedsz, hogy a táborozás alatt nyomolvasással töltött idő egy vastagbőrű mutak nyomára vezet. Sajnos nem jártál sikerrel - talán majd legközelebb. [7 pontot használtál fel, van még 697. Kapsz 4 VP-t.]

* 1. KP: elmormolod a 112. varázslatot a 71. varázslatot a 224. varázslatot
198 pszi-pontod van, és ahhoz, hogy ezt a pszi képességet használhasd, 300 pontra lenne szükség - így ez most sajnos nem megy. [0 pontot használtál fel, van még 697.]
Fürgén varázsolsz! Újabb lehetőségek nyílnak meg előtted szürkeállományod kihasználására. [-20 pszi pont.] [2 pontot használtál fel, van még 695. Kapsz 1 VP-t.]
Fürgén varázsolsz! Munkád gyümölcsözni fog! [-24 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [0 pontot használtál fel, van még 695.]

* 2. KP: elmormolod a 88. varázslatot a 26. varázslatot a 165. varázslatot
Sajnos nincs a birtokodban valamilyen komponens, ami feltétlenül szükséges lenne a varázslat elmondásához (1 szopókő). [0 pontot használtál fel, van még 695.]
Beizzik a turbómágia. A varázslat működésbe lép, láthatatlanul védelmezve testedet. [-16 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 693. Kapsz 1 VP-t.]
Fürgén varázsolsz! Esszenciavédelem vonja be tested. [-30 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 691. Kapsz 1 VP-t.]

* 3. KP: t. energia kisütése: 145 2
Felkészülsz a kasztroplanáris transzformáció förtelmesen undorító szertartására. [-1 TU.] [10 pontot használtál fel, van még 681. Kapsz 6 VP-t.]

* 4. KP: elmormolod a 182. varázslatot a 24. varázslatot a 209. varázslatot
Gyorsvarázsolsz! Zöldes fényű erőtér kezd körülötted vibrálni. [-26 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 679. Kapsz 1 VP-t.]
Beizzik a turbómágia. A hatás azonnal érezhető. (+2 szerencse forduló végéig.) [-21 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 677. Kapsz 1 VP-t.]
Szupersebesen mormolsz. Felkészülsz a vadászatra. [-40 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 675. Kapsz 1 VP-t.]

* 5. KP: kézbeveszed/felveszed az 531. tárgyat
Leveszed a Zu'lit koronáját, majd a fejedre teszed a lidérckoronát. [0 pontot használtál fel, van még 675.]

* 6. KP: elmormolod a 28. varázslatot az 53. varázslatot a 188. varázslatot
Szupersebesen mormolsz. Izmaid megnőnek, megdagadnak (+25 erő). [-25 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). A sok gyakorlás növelte tudásodat (+1 teológia). [2 pontot használtál fel, van még 673. Kapsz 1 VP-t.]
Fürgén varázsolsz! Csapásaid erősebbek lesznek! (+21 sebzés támadásonként.) [-24 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 671. Kapsz 1 VP-t.]
Hihetetlen sebességgel varázsolsz. Kékes fény vonja be bőröd. [-30 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 669. Kapsz 1 VP-t.]

* 7. KP: elmormolod a 63. varázslatot a 128. varázslatot a 178. varázslatot
Szupersebesen mormolsz. Az erőpajzs láthatatlanul vibrálni kezd körülötted. [-24 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 667. Kapsz 1 VP-t.]
Gyorsvarázsolsz! A növényzet elsorvad körülötted, miközben a gyógyító energia a testedbe áramlik (+150 életerő). [-30 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 665. Kapsz 1 VP-t.]
Gyorsvarázsolsz! Leheletvékony mágikus aura jelenik meg a tárgyaid körül. [-29 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 663. Kapsz 1 VP-t.]

* 8. KP: elmormolod a 128. varázslatot a 210. varázslatot a 222. varázslatot
Fürgén varázsolsz! A növényzet elsorvad körülötted, miközben a gyógyító energia a testedbe áramlik (+150 életerő). [-30 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 661. Kapsz 1 VP-t.]
Gyorsvarázsolsz! [-40 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 659. Kapsz 1 VP-t.]
Szupersebesen mormolsz. (+6 csapdaészlelés) [-27 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 657. Kapsz 1 VP-t.]

* 9. KP: elmormolod a 120. varázslatot a 123. varázslatot a 70. varázslatot
Gyorsvarázsolsz! Iszonyatosan erős mentális pajzs feszül védelmezőn az elméd köré. [-15 pszi pont.] [2 pontot használtál fel, van még 655. Kapsz 1 VP-t.]
Fürgén varázsolsz! Érzed, ahogy egyre erősebben buzog az Elméd Hatalma. [-15 pszi pont.] [2 pontot használtál fel, van még 653. Kapsz 1 VP-t.]
Hihetetlen sebességgel varázsolsz. Felkészülsz az agyakban való turkálásra. [-16 pszi pont.] [1 pontot használtál fel, van még 652.]

* 10. KP: fejleszted a 4. tulajdonságodat 40 pontért
Átszortírozod a kajatartalékaidat, kidobva a zsíros részeket, feldúsítva a vitaminban gazdag, fehérjedús porciókat. Még nagyon sok kell ahhoz, hogy az egészséged komolyan megnőjön. [40 pontot használtál fel, van még 612. Kapsz 24 VP-t.]

fno 10 1 fejl. pont elköltés 10 1
Elköltesz 100 fejlesztés pontot a vp regeneráció képesség növelésére. (+1 vp regeneráció / TVP.) [0 pontot használtál fel, van még 612.]

vv 73 73 73 elmormolod a 73. varázslatot a 73. varázslatot a 73. varázslatot
Hihetetlen sebességgel varázsolsz. Alapvető gyakorlatokat végzel, amelyek pszi szakértelmedet fejlesztik. [-20 pszi pont.] [5 pontot használtál fel, van még 607. Kapsz 4 VP-t.]
Fürgén varázsolsz! Alapvető gyakorlatokat végzel, amelyek pszi szakértelmedet fejlesztik. [-20 pszi pont.] [5 pontot használtál fel, van még 602. Kapsz 4 VP-t.]
Hihetetlen sebességgel varázsolsz. Alapvető gyakorlatokat végzel, amelyek pszi szakértelmedet fejlesztik. [-20 pszi pont.] [5 pontot használtál fel, van még 597. Kapsz 4 VP-t.]

vv 73 73 73 elmormolod a 73. varázslatot a 73. varázslatot a 73. varázslatot
Fürgén varázsolsz! Pszi energiádat próbálod megismerni különböző gyakorlatok útján. [-20 pszi pont.] [5 pontot használtál fel, van még 592. Kapsz 4 VP-t.]
Beizzik a turbómágia. Pszi energiádat próbálod megismerni különböző gyakorlatok útján. [-20 pszi pont.] Öregedtél 1 évet. [5 pontot használtál fel, van még 587. Kapsz 4 VP-t.]
Szupersebesen mormolsz. Alapvető gyakorlatokat végzel, amelyek pszi szakértelmedet fejlesztik. [-20 pszi pont.] Elegendő tapasztalatra tettél szert ahhoz, hogy pszi szakértelmed megnövekedjen! (Ezt a karakterlapon * jelöli.) [5 pontot használtál fel, van még 582. Kapsz 4 VP-t.]

v 198 248 29 elmormolod a 198. varázslatot
Szemöldöködet ráncolva gyors ujjmozdulatokba és kántálásba kezdesz. A forró energia testedbe áramlik. Sikerült elmondanod a tiltott teleport varázslatot! Vuuush, elteleportálsz!

A TELEPORTÁLÁS PILLANATA ELŐTTI TÉRKÉPED



[248,29] Vált a terep: sűrű erdőben vagy. Egy pillanatra olyan érzésed van, mintha a sűrűből figyelne valaki! Egy ormánygőte sántikál oda hozzád. Egy tüske fúródott a talpába, és már alig tud járni. Ahhoz, hogy kihúzd a tüskét a talpából, 3 TVP-t kell elköltened (29. jellempróba).
(Vándorcirkusz:) Már messziről megpillantod a cirkuszos sátrakat, és izgatottan, de határozott léptekkel feléjük indulsz. Mielőtt azonban közéjük léphetnél, egy izgága törpe állja utad, aki jegyet osztogat. A tenyerébe perkálod a kért 20 aranyat, majd kíváncsian a cirkuszba lépsz.
A céllövölde felé tartasz. Az óriás, aki a hely tulajdonosa, rád mosolyog és maga előtt tolva a sátor belsejébe lökdös. Mire magadhoz térsz, már egyedül állsz a furcsa levegőjű helyiségben. Egy kék rothasztó les rád a sátor sötétjéből.

Védekezésképp villámgyorsan felhúzol egy hhaar burka varázst. A szilánk működik (+2 életpont). Mélyen koncentrálva, megidézel egy sötét halál varázslatot, majd ellenfeledre küldöd. 428 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Ellenfeled bűzfelhőt bocsát rád. Ellenállsz a borzalmas rosszullétnek. Meglengetve az Olimpikont a másikra ugrasz. {GYD:} Olimpikonnal több döféssel felnyársalod a kék rothasztó testét. (6 támadással 816 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+164 életerő). Transzformálsz! (+81 varázspont.) {KCC:} Adamantit pajzzsal súrolod a kék rothasztó kocsonyás testét. (1 támadással 76 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+16 életerő). Transzformálsz! (+7 varázspont.) Pestisaurád működik (6 ép-t sebezve). Néhány döfést kapsz a jobb karodba. (2 támadástól 25 életpontot vesztesz.) Érdes nyelvével a kék rothasztó néhányszor végigsimítja oldaladat. Mint a smirgli! (2 támadástól 2 életpontot vesztesz.) A tulajdonságpajzs védelmez. A kék rothasztó szemében félelem villan, aztán lassan lehunyja, miközben lelke kitör testének fogságából.
Átvizsgálod a testet. A következő kincseket találtad: 1 rothasztó talizmán. 12000 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1326, sebződés: 27, gyógyulás: 188, összesen: +161 ÉP}


Hirtelen a titokzatos szellemkastély bukkan fel előtted. Lenyűgöz nagysága, valamint ködbe vesző gigantikus mérete. A bejárat előtt egy kísértet áll, unott arca semmilyen érzelmet nem tükröz. Amikor közelebb lépsz, félreáll, hogy beengedjen a rémségek birodalmába. Belépsz. A sötét folyosó, mely a bejárat mögött vár rád, kihaltnak tűnik. Pár lépés után azonban egy alak bukkan eléd a sötétből. Nagyot ugrasz hátra, és küzdőállásba ereszkedve várod, hogy ő tegye meg az első lépést. Ellenfeled hosszú percekig nem mozdul. Minden bátorságodat összeszedve közelebb lépsz hozzá, és alaposabban szemügyre veszed. Hangosan felnevetsz, amikor felismered, hogy csupán egy kitömött bohócbábú ijesztett meg. Jókedvűen indulsz tovább. Magabiztosan lépdelsz a folyosó útvesztőiben, amikor rémületes sikoly hallatszik. A néhány percig tartó iszonyatos hang erősen megviseli közérzetedet. (220 életpontot vesztettél.) A folyosó hirtelen változtat irányt. A forduló túloldalán a csontváz hadúr vár rád, viselkedéséből ítélve a harc elkerülhetetlen.

Nem árt valamilyen védekező mágiát alkalmazni: hhaar burka létrehozásához szükséges szavakat mormolsz. Gyógyulsz (+2 életpont). Egy méregfelhő varázslattal köszöntöd a másikat. 269 életpontot sebeztél. Ellenfeled öklendezni kezd. Gyógyulsz (+2 életpont). A szörny rád mered, majd a félelem sugarait lövi feléd. Mentális barikád mögé bújva, ellenállsz a félelem-sugaraknak. Fegyvert váltasz: előkapod a vámpírkardot. Megmarkolva a vámpírkardot a másikra rohansz. Vámpírkarddal kegyetlenül összevagdalod a csontváz hadúr testét. (2 támadással 254 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+51 életerő). Transzformálsz! (+25 varázspont.) Adamantit pajzzsal megvágod a csontváz hadúr fejét. (1 támadással 74 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+15 életerő). Transzformálsz! (+7 varázspont.) A pestisaura 15 ép-t sebez. Sajnos nem sikerült a csontváz hadúr minden csapását hárítanod. (3 támadástól 70 életpontot vesztesz.) A csontváz hadúr most már meggondolná a harcot, de egy kicsit elkésett. Megölted!
5831 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 612, sebződés: 70, gyógyulás: 74, összesen: +4 ÉP}

Hamarosan egy különös terem falai közé érkezel. Egy embernyi nagyságú nyálkás szörny válik ki a sötétből, csápjai vaksin kutakodnak irányodba. Egy pillanat alatt felméred, hogy e nem mindennapi lény ellen nem sok esélyed, és valószínűleg csak egy finom fogásként végeznéd az étlapján. Mint a kámfor, úgy hagyod ott az ocsmányságot, visszafutva az úton, amerről érkeztél. Lehajtott fejjel sétálsz el a bejáratnál álló kísértet előtt, és folytatod félbehagyott, kalandokkal teli utad.
Téged még az erdőben sem lephet meg buta szörny. Magabiztosan nézed a közeledőt. Hiszen csak egy púpos zsokarg. Rögtön látod, hogy ez nem lesz békés találkozó. Felkészülsz az összecsapásra.

Nem árt valamilyen védekező mágiát alkalmazni: hhaar burka létrehozásához szükséges szavakat mormolsz. A szilánk működik (+2 életpont). A mészárlásra kiszemelt áldozat láthatatlan védekező varázst lök magára. Ellenfeledre sötét halál varázslatot lősz. 400 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Mélyen koncentrálva, ellenfeled megidéz egy izomernyesztés varázslatot, majd rád küldi. A támadása szerencsére hatástalan volt. A lény bűzfelhőt lő rád! Visszafojtod lélegzetedet. Meglengetve az Olimpikont ellenfeledre rontasz. {KCC:} Olimpikonnal tökéletesen perforálod a púpos zsokarg fejét. (6 támadással 776 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+156 életerő). Transzformálsz! (+77 varázspont.) {GYD:} Adamantit pajzzsal épp hogy eltalálod a púpos zsokarg szőrös púpját. (1 támadással 80 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+17 életerő). Transzformálsz! (+8 varázspont.) A pestisaura 10 ép-t sebez. A púpos zsokarg mancsával feléd csap, de Te résen vagy. Agyarával a púpos zsokarg felkarcolja a combodat. (1 támadástól 19 életpontot vesztesz.) A púpos zsokarg szemében félelem villan, aztán lassan lehunyja, miközben lelke kitör testének fogságából.
Alaposan átvizsgálod a tetemet. Kincs! KIIINCS! Lássuk, mire bukkantál: 1 türkiz karika [türkiz karika ládikóba-> (184,32)-> 50 arany, -2 ÉP]. 8207 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1266, sebződés: 21, gyógyulás: 181, összesen: +160 ÉP}

Öreg nyomkövetőként körbeszaglászol. Még egész friss törpe nyomok vezetnek északnyugatra. A sok gyakorlás növelte tudásodat (+1 nyomkövetés). Végre, ennivaló! Zabálni kezdesz. (-3 kaja.)
[-100 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). [30 pontot használtál fel, van még 552. Kapsz 24 VP-t.]

m 7 8 2 mozogsz északnyugatra, északra, keletre
[247,28] Az erdőt bozótos vidék váltja fel. Valamiért úgy érzed, mint ha valami lesne rád. Megörülsz, amikor rájössz, hogy egy sebesült vadkos került az utadba. Legjobb védekezés a támadás, kiáltod, és már ugrasz is.

Nem árt valamilyen védekező mágiát alkalmazni: hhaar burka létrehozásához szükséges szavakat mormolsz. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre méregfelhő varázslatot lősz. 282 életpontot sebeztél. Ellenfeled öklendezni kezd. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). A közelharc előtt még megeresztesz a tünde íjjal néhány lövedéket. Elrepül 3 tünde nyíl. Pár lövedéked átjárja a vadkos jobb első lábát. (3 támadással 189 életpontot sebezve.) A szörny még egy utolsó halálüvöltést hallat, majd eldől.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 3 tünde nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 4398 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 471, sebződés: 0, gyógyulás: 6, összesen: +6 ÉP}

Ahogy sétálsz, egyszercsak megragadja valami a figyelmedet. Megvizsgálod közelebbről: találtál egy ősi rúnatornyot. Szemedet összehúzva előrekémlelsz: igen, jól látod, találtál egy oltárt. Dornodon híveié. Egy haldokló gnómra bukkansz egy tisztás közepén. Látszik rajta, hogy hatalmas csatában vett részt. Már az utolsókat rúgja... Egyetlen megoldás az, hogyha adsz neki egy deus ex machinát. Ez a tevékenység nem kerül TVP-be (30. jellempróba).
(Feltételes mászás:) A mászó-karperecet a csuklódra csatolva mászni kezdesz felfelé. Az ősi rúnatorony meredek falain alig találsz fogódzkodót. Eltelik egy-két óra, amíg sikerül feljutnod a piramis tetejére (vagy aljára???). Remegő térdekkel, de izgatottan nézel körül. A rúnatorony teteje teljesen sima és üres. Hát ezért törted magad ennyire, mérgelődsz magad elé. Hirtelen megmozdul alattad a föld, és hangos recsegéssel beomlik alattad. A sötét teremben, ahova jutottál, már nem vagy egyedül. Egy elemi pulzátor!

Ki tudja, mire készül a másik - jobb az óvatosság! A biztonság kedvéért felraksz egy hhaar burka varázst. Gyógyulsz (+2 életpont). A másik mormol valamit: egy láthatatlan védekező varázslat! Ellenfeledre sötét halál varázslatot lősz. 517 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Egy gigaököl varázslattal köszönt csatapartnered. 16 életpontot vesztettél. Még elég távol vagytok egymástól ahhoz, hogy a tünde íjjal beleereszthess néhány lövedéket. Elrepül 7 tünde nyíl. Lövedékeiddel perforálod az elemi pulzátor jobb lábát. (7 támadással 453 életpontot sebezve.) A teremtmény hunyorít egyet. Kacagsz a lényen - csak nem valami speciális támadást próbált alkalmazni? Hát, alaposan felsült. Fegyvert váltasz: előkapod a vámpírkardot. Vad csatakiáltással, felemelve a vámpírkardot ellenfeledre ugrasz. {GYD:} Vámpírkarddal kegyetlenül összevagdalod az elemi pulzátor furcsa alakját. (4 támadással 516 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+104 életerő). Transzformálsz! (+51 varázspont.) Adamantit pajzzsal súrolod az elemi pulzátor testét. (1 támadással 77 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+16 életerő). Transzformálsz! (+7 varázspont.) Ellenfeled 11 pontot sebződik a pestisaurától. Az elemi pulzátor csápja eltalálja a bokádat. (1 támadástól 48 életpontot vesztesz.) Egy mikronnyit öregedtél (-6 TVP). Az elemi pulzátor nyelve nem tudott sebet ejteni Rajtad. Az elemi pulzátor még megpróbál elszaladni, de két-három lépés után összeesik, és nem mozdul többet.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 tünde nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a vadászkést, szereztél 2 madártollat. 10483 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1574, sebződés: 64, gyógyulás: 128, összesen: +64 ÉP}

Dübörgő lépteket hallasz. Rémülten észleled, hogy a faltörmelékek közül egy újabb alak nyomul feléd. Egy tleikan házőrző!

Nem árt valamilyen védekező mágiát alkalmazni: hhaar burka létrehozásához szükséges szavakat mormolsz. A szilánk működik (+2 életpont). Mélyen koncentrálva, megidézel egy sötét halál varázslatot, majd ellenfeledre küldöd. 407 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Megveted a lábad, és a tünde íjjal ellenfeledre lősz. Elrepül 7 tünde nyíl. Pár lövedéked átjárja a tleikan házőrző vicsorgó pofáját. (7 támadással 459 életpontot sebezve.) Vad csatakiáltással, felemelve az Olimpikont a másikra ugrasz. Olimpikonnal több döféssel felnyársalod a tleikan házőrző csupacsáp fejét. (7 támadással 910 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+183 életerő). Transzformálsz! (+91 varázspont.) {KCC:} Adamantit pajzzsal néhányszor megcsapod a tleikan házőrző fejét. (4 támadással 307 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+62 életerő). Transzformálsz! (+30 varázspont.) Pestisaurád működik (14 ép-t sebezve). Végighúz rajtad a tleikan házőrző a csápjával. (1 támadástól 132 életpontot vesztesz.) A tleikan házőrző a jobb karodba mélyeszti hegyes fogait! (1 támadástól 125 életpontot vesztesz.) Olimpikonnal többször eltalálod a tleikan házőrző jobb oldalát. (2 támadással 279 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+56 életerő). Transzformálsz! (+27 varázspont.) Adamantit pajzzsal kissé megkarcolod a tleikan házőrző testét. (1 támadással 75 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+16 életerő). Transzformálsz! (+7 varázspont.) Pestisaurád működik (15 ép-t sebezve). A tleikan házőrző rávág csápjával a térdedre. (1 támadástól 180 életpontot vesztesz.) A tleikan házőrző a jobb karodba mélyeszti hegyes fogait! (1 támadástól 148 életpontot vesztesz.) Ennyi! A másik kigúvadt szemmel borul a földre. Meghalt.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 tünde nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 14296 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 2466, sebződés: 585, gyógyulás: 325, összesen: -260 ÉP}

Ez könnyű volt! - porolod le magad. Velőtrázó üvöltést hallasz magad mögött. Az ütő is megáll, amikor sarkon pördülsz. Egy tleikan hadúr!

Nem árt valamilyen védekező mágiát alkalmazni: hhaar burka létrehozásához szükséges szavakat mormolsz. A szilánk működik (+2 életpont). Üdvözlésképpen egy sötét halál varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. 621 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Egy a halál szava varázslatot dob rád a másik. Semmi eredménye! Mielőtt ellenfeled a közeledbe érhetne, megcélzod a tünde íjjal. Elrepül 7 tünde nyíl. Lövedékeiddel perforálod a tleikan hadúr jobb lábát. (7 támadással 472 életpontot sebezve.) Vad csatakiáltással, felemelve az Olimpikont ellenfeledre támadsz. {KCC:} Olimpikonnal több döféssel felnyársalod a tleikan hadúr testét. (5 támadással 713 életpontot sebezve.) Adamantit pajzzsal súrolod a tleikan hadúr fejét. (1 támadással 75 életpontot sebezve.) A pestisaura 15 ép-t sebez. Üdvözlésképpen egy ősi sorvasztás varázslatot ereszt meg irányodba ellenfeled. A támadásnak - hála az égnek - semmi eredménye sem volt. A tleikan hadúr megvágja a bal lábadat. (1 támadástól 57 életpontot vesztesz.) Véres nyál csordul ki a tleikan hadúr száján, majd halk hörgéssel a porba hull.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 tünde nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 15411 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1896, sebződés: 57, gyógyulás: 6, összesen: -51 ÉP}

Egy kupac ismeretlen eredetű csont szomszédságában jókora faládára lelsz. Kifeszegeted a tetejét. Találsz benne 3 angyalok gyűrűjét. Óvatosan leereszkedsz a visszafelé még veszélyesebbnek tűnő falon, és pár perc múlva újra szilárd talajt érzel a lábad alatt. Végre, egy kis kaja! Befalatozol. (-3 kaja.) Öreg nyomkövetőként körbeszaglászol. Szinte felismerhetetlen (kb. 3 hetes) elf nyomok vezetnek északra. Találsz még friss törpe nyomokat, amelyek nyugatra vezetnek.
(Feltételes készítés:) Begyűjtöttél 2 tüskét. Egészséged TF-elődött.

(Továbbmész...) [247,27] Vége a bozótosnak. Az új terep dombvidék. Joanauth hegyeinek szélén jársz. Úgy érzed mintha valami kellemetlenség közeledne hozzád. Hamar rájössz, hogy a feléd közeledő szörny egy chaktra vadászeb. Legjobb védekezés a támadás, kiáltod, és már ugrasz is.

Gyorsan felraksz egy tompítás varázslatot. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre sötét halál varázslatot lősz. 607 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Megveted a lábad, és a tünde íjjal ellenfeledre lősz. Elrepül 7 tünde nyíl. Több lövedéked átfúrja a chaktra vadászeb fejét. (7 támadással 430 életpontot sebezve.) A szörny rád mered, majd a félelem sugarait lövi feléd. Tudatodat megacélozva, ellenállsz a támadásnak. Megmarkolva az Olimpikont a másikra rohansz. Olimpikonnal nagy lendületekkel át- meg átszúrod a chaktra vadászeb sárgás bőrét. (5 támadással 666 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+134 életerő). Transzformálsz! (+33 varázspont.) Adamantit pajzzsal kissé megkarcolod a chaktra vadászeb testét. (1 támadással 73 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+15 életerő). Transzformálsz! (+3 varázspont.) A pestisaura 2 ép-t sebez. A chaktra vadászeb csapásokat oszt a jobb karodra karmaival. (2 támadástól 152 életpontot vesztesz.) A csípés nyomán a szervezetedbe bénító méreg is jutott. (-7 támadás.) Egy kis bőrt csippent le a lábfejedről a chaktra vadászeb, ahogy megpróbál megharapni. (1 támadástól 38 életpontot vesztesz.) A másik elterül, rángatózik egy kicsit, majd csendben meghal.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 tünde nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 12379 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). (Varázsolsz:) Gyorsan semlegesíted a mérget. Mormolni kezdesz. Az utolsó szavakra megtelsz energiával. Befejezted a méregsemlegesítés varázslatot! A varázslat az agyadban lapul, használatra készen. [-25 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1778, sebződés: 190, gyógyulás: 159, összesen: -31 ÉP}

Észreveszel egy borkonyó cserjét. Látsz egy oltárt. Dornodon hívei emelték. A mesebeli kis vakondot pillantod meg, ahogy egy nadrág megszövésére próbálja rábírni a pókot. A pók vállalkozna rá, de az alapanyagok lent vannak a földön, a pók hálója pedig a fa egyik ágán. Ha segíteni akarsz rajta, szükséged van egy mászókaromra. Ez a tevékenység 6 TVP-be kerül (22. jellempróba). Különleges érzékeid megállítanak: a közelben fém (rézdarab) kell, hogy legyen! Kiásol a földből pár vadhagyma-gubót. (+1 kaja.) Végre, egy kis kaja! Befalatozol. (-2 kaja.) Nocsak, itt van valami érdekes! Szinte felismerhetetlen (kb. 3 hetes) elf nyomok vezetnek északra.
(Feltételes készítés:) Begyűjtöttél 1 szögletes követ. Egészséged TF-elődött.

(Továbbmész...) [248,27] Még mindig dombos terepen vagy. Egy női hangot hallasz: "Segítség!" Kapkodod a fejed, de csak pár másodperc múlva találod meg a hang forrását. A melletted álló magas tölgy kinyúló ágán egy gyönyörű elf nő ül. "Nézd vándor s figyeld bajom, lantom néma s nem hallhatom, csak egy kicsiny húr kéne még, egy húrért egy húron pendülnék." Nem hiába fejlesztetted az intelligenciádat: "Megpurcant egy drótszőr, mi?" Ha segíteni akarsz a bárdon, egy drótszőrre és 5 TVP-re van szükséged (49. jellempróba). Felfedeztél egy oltárt. Dornodon hívei emelték. Megállsz, és koncentrálni kezdesz: semmi kétség, a talaj fémtartalmú anyagot (rézdarab) rejt! Enyhe zápor kerekedik. Na végre, egy kis víz! Tátott szájjal, felfelé fordított fejjel, csukott szemmel állsz, és kortyokban nyeled az életet adó nedűt. Vizestömlődet is az ég felé fordítod, hogy feltöltődjön. Amilyen gyorsan jött, olyan hamar a zápor véget is ér. Kicsit megfáztál a hideg víztől (-2 életerő). Úgy érzed mintha valami kellemetlenség közeledne hozzád. Hmm, csak egy tarajos mandrag. Ettől nincs semmi félnivalód. Mivel meglepni nem sikerült, ezért gondolkodás nélkül neked ront a szörny. Persze te sem maradsz tétlen.

Ki tudja, mire készül a másik - jobb az óvatosság! A biztonság kedvéért felraksz egy hhaar burka varázst. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre sötét halál varázslatot lősz. 604 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Ellenfeled hibázott: túl távol van tőled. Ezért lőhetsz rá a tünde íjjal. Elrepül 7 tünde nyíl. Alaposan megsorozod a tarajos mandrag testét. (7 támadással 360 életpontot sebezve.) Ellenfeled ragasztót köp! Rémülten félrehajolsz. Félelmet nem ismerve a másikra rohansz. Olimpikonnal tökéletesen perforálod a tarajos mandrag torát. (7 támadással 774 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+155 életerő). Transzformálsz! (+38 varázspont.) Adamantit pajzzsal épp hogy megvágod a tarajos mandrag testét. (1 támadással 60 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+13 életerő). Transzformálsz! (+3 varázspont.) A pestisaura 6 ép-t sebez. A tarajos mandrag megkarcolja csáprágójával a karodat. (1 támadástól 64 életpontot vesztesz.) A szörny antennáit hozzád érinti, majd váladékot enged a nálad levő ezüstdarab felszínére. Szerencsére semmi hatása sincs. Csáprágó csattan csípőd közelében. Véres nyál csordul ki a tarajos mandrag száján, majd halk hörgéssel a porba hull.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 tünde nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 12505 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1804, sebződés: 64, gyógyulás: 176, összesen: +112 ÉP}

Szerelmi nászuk közben válik élelemtartalékoddá két levelibéka. (+2 kaja.) Nyomok után kutatsz, sikeresen! Már nehezen felismerhető (kb. 2 hetes) troll nyomok vezetnek északnyugatra. Találsz még kb. 1 hetes troll nyomokat, amelyek északkeletre vezetnek. Jóízűen falatozol. (-1 kaja.) [70 pontot használtál fel, van még 476. Kapsz 56 VP-t.]

vv 79 167 73 elmormolod a 79. varázslatot a 167. varázslatot a 73. varázslatot
Sajnos ezen a mezőn nincs olyan felszentelt oltár, amit elpusztíthatnál. [0 pontot használtál fel, van még 476.]
Ezen a mezőn már áll oltár ill. templom. [0 pontot használtál fel, van még 476.]
12 pszi-pontod van, és ahhoz, hogy ezt a pszi képességet használhasd, 20 pontra lenne szükség - így ez most sajnos nem megy. [0 pontot használtál fel, van még 476.]

im 0 4 imádkozol
Az oltárra helyezel 4 szent kelyhet, remélve, hogy istened feltölti könnycseppjeivel. Hosszú idő telik el csendes meditációban. A szent kehely megtelt! Kellemes, bizsergető érzés fut végig rajtad, ahogy istened tudtul adja, hallotta imád. (+40 varázspont.) Figyelmedet a földenergiavonalak rezdülései irányítják a földelem síkját megzavaró lényre: egy chaktra vadászeb.

Megfontoltan felméred a helyzeted, majd elmormolsz egy tompítás varázslatot. Gyógyulsz (+2 életpont). Ellenfeledre sötét halál varázslatot lősz. 574 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Ellenfeled hibázott: túl távol van tőled. Ezért lőhetsz rá a tünde íjjal. Elrepül 7 tünde nyíl. Több lövedéked átfúrja a chaktra vadászeb testét. (7 támadással 449 életpontot sebezve.) A szörny rád mered, majd a félelem sugarait lövi feléd. Fölényesen, tudomást sem veszel a próbálkozásáról. Elszántan ellenfeledre ugrasz. Olimpikonnal néhányszor teljesen átdöföd a chaktra vadászeb testét. (5 támadással 679 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+136 életerő). Transzformálsz! (+33 varázspont.) Adamantit pajzzsal megkarcolod a chaktra vadászeb bal oldalát. (1 támadással 74 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+15 életerő). Transzformálsz! (+3 varázspont.) Pestisaurád működik (11 ép-t sebezve). Karmával néhányszor a chaktra vadászeb megcsapja a fejedet. (2 támadástól 235 életpontot vesztesz.) Egy kis bőrt csippent le a lábfejedről a chaktra vadászeb, ahogy megpróbál megharapni. (1 támadástól 17 életpontot vesztesz.) Véres nyál csordul ki a chaktra vadászeb száján, majd halk hörgéssel a porba hull.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 tünde nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 12379 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1787, sebződés: 252, gyógyulás: 159, összesen: -93 ÉP}

[30 pontot használtál fel, van még 446. Kapsz 24 VP-t.]
Megtalálod az oltárt, és imádkozni kezdesz. Egy óra telik el buzgó mormolással. Jóleső meleg fut végig a testeden. (+35 varázspont.) Figyelmedet a földenergiavonalak rezdülései irányítják a földelem síkját megzavaró lényre: egy titokzatos kroa.

Úgy ítéled meg, hogy nem árt egy hhaar burka védekező rúna felrakása. A következő pillanatban már meg is idézted. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Ellenfeledre sötét halál varázslatot lősz. 641 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Még elég távol vagytok egymástól ahhoz, hogy a tünde íjjal beleereszthess néhány lövedéket. Elrepül 7 tünde nyíl. Lövedékeiddel perforálod a titokzatos kroa testét. (7 támadással 455 életpontot sebezve.) Marokra fogva az Olimpikont ellenfeledre rohansz. Olimpikonnal több döféssel felnyársalod a titokzatos kroa testét. (6 támadással 802 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+161 életerő). Transzformálsz! (+40 varázspont.) Adamantit pajzzsal épp hogy eltalálod a titokzatos kroa testét. (1 támadással 74 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+15 életerő). Transzformálsz! (+3 varázspont.) A pestisaura 15 ép-t sebez. A titokzatos kroa kitátja pofáját, és többször belemar a testedbe. (2 támadástól 250 életpontot vesztesz.) A szörny még egy utolsó halálüvöltést hallat, majd eldől.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 tünde nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 13044 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Elegendő gyakorlatra tettél szert ahhoz, hogy vágófegyverek szakértelmedet megnövelhesd egy fegyvermesternél. (Ezt a karakterlapon * jelöli.) Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1987, sebződés: 250, gyógyulás: 184, összesen: -66 ÉP}

[30 pontot használtál fel, van még 416. Kapsz 24 VP-t.]
Rábukkansz az oltárra. Letérdelsz, és imádkozni kezdesz. Egy óra telik el buzgó mormolással. Jóleső meleg fut végig a testeden. (+38 varázspont.) Figyelmedet a földenergiavonalak rezdülései irányítják a földelem síkját megzavaró lényre: egy titokzatos kroa.

Védekezésképp villámgyorsan felhúzol egy hhaar burka varázst. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Ellenfeledre sötét halál varázslatot lősz. 655 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). A tünde íjjal ellenfeledre célzol és lősz. Elrepül 7 tünde nyíl. Alaposan megsorozod a titokzatos kroa bal oldalát. (7 támadással 468 életpontot sebezve.) Vad csatakiáltással, felemelve az Olimpikont a másikra ugrasz. Olimpikonnal nagy lendületekkel át- meg átszúrod a titokzatos kroa testét. (6 támadással 868 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+174 életerő). Transzformálsz! (+17 varázspont.) Adamantit pajzzsal épp hogy megvágod a titokzatos kroa testét. (1 támadással 77 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+16 életerő). Transzformálsz! (+1 varázspont.) Ellenfeled 10 pontot sebződik a pestisaurától. A titokzatos kroa megharapdálja a bal lábfejedet és a combodat. (2 támadástól 248 életpontot vesztesz.) Lehet, hogy a csípés mérgező volt? Yeeee! Lenyomtad az ellenfeledet, esélye sem volt.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 tünde nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 13044 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). (Varázsolsz:) Gyorsan semlegesíted a mérget. Mormolni kezdesz. A mágia tűzként árad szét tagjaidban. Megidézted a méregsemlegesítés varázslatot! A varázslat az agyadban lapul, használatra készen. [-25 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 2078, sebződés: 248, gyógyulás: 200, összesen: -48 ÉP}

[30 pontot használtál fel, van még 386. Kapsz 24 VP-t.]
Rábukkansz az oltárra. Letérdelsz, és imádkozni kezdesz. Hosszú idő telik el csendes meditációban. Jóleső meleg fut végig a testeden. (+35 varázspont.) Figyelmedet a földenergiavonalak rezdülései irányítják a földelem síkját megzavaró lényre: egy chaktra vadászeb.

Úgy ítéled meg, hogy nem árt egy tompítás védekező rúna felrakása. A következő pillanatban már meg is idézted. A szilánk működik (+2 életpont). Egy sötét halál varázslattal köszöntöd a másikat. 606 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). A közelharc előtt még megeresztesz a tünde íjjal néhány lövedéket. Elrepül 7 tünde nyíl. Pár lövedéked átjárja a chaktra vadászeb vicsorgó pofáját. (7 támadással 445 életpontot sebezve.) A szörny koncentrál. Rosszat sejtesz: valamilyen mentális támadásra készül! Fölényesen, tudomást sem veszel a próbálkozásáról. Megmarkolva az Olimpikont a másikra rontasz. Olimpikonnal tökéletesen perforálod a chaktra vadászeb sárgás bőrét. (5 támadással 667 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+134 életerő). Transzformálsz! (+13 varázspont.) Adamantit pajzzsal megkarcolod a chaktra vadászeb fejét. (1 támadással 76 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+16 életerő). Transzformálsz! (+1 varázspont.) Pestisaurád működik (5 ép-t sebezve). A chaktra vadászeb többször végigkarmolja a derekadat. (2 támadástól 198 életpontot vesztesz.) Testedbe bénító méreg áramlik! (-7 támadás.) A chaktra vadászeb belemar bal oldaladba, de jó reflexeidnek köszönhetően csak gyenge sebet ejt. (1 támadástól 24 életpontot vesztesz.) A chaktra vadászeb most már meggondolná a harcot, de egy kicsit elkésett. Megölted!
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 tünde nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 12379 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). (Varázsolsz:) Gyorsan semlegesíted a mérget. Nekilátsz a varázslat elmondásának. Bizsergető, csípős érzés fut végig rajtad. Az utolsó ige kiejtésével elmondtad a méregsemlegesítés varázslatot! A varázslat az agyadban lapul, használatra készen. [-25 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1799, sebződés: 222, gyógyulás: 160, összesen: -62 ÉP}


(Feltételes gyógyítás:) Befejezted az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+441 életerő). [-30 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [35 pontot használtál fel, van még 351. Kapsz 28 VP-t.]

v 96 185 31 elmormolod a 96. varázslatot
Miközben a varázsigéket mormolod, kezeddel fura mozdulatokat teszel. Az erő gyűlik, egyre csak gyűlik benned. Elmondtad a városi teleport varázslatot! Vuuush, elteleportálsz!

A TELEPORTÁLÁS PILLANATA ELŐTTI TÉRKÉPED


(247,27) chaktra vadászeb (#459), borkonyó cserje (#311, belőle készíthető: #312), Dornodon oltár, 22. jellempróba, érclelőhely
(247,28) vadkos (#461), ősi rúnatorony (#852), Dornodon oltár, 30. jellempróba, elemi pulzátor (#440), tleikan házőrző (#507), tleikan hadúr (#509)
(248,27) 49. jellempróba, Dornodon oltár, érclelőhely, tarajos mandrag (#441), chaktra vadászeb (#459), titokzatos kroa (#460)
(248,29) 29. jellempróba, kék rothasztó (#421), csontváz hadúr (#423), púpos zsokargok (#451)

[185,31] Épületek tűnnek fel.

Felfedeztél egy templomot. Tharr hívei emelték. Jóízűen falatozol. (-1 kaja.) Épületeket látsz: egy kvazár kohó (627. épület.) és egy fegyvermester háza (630. épület.).
[-50 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [10 pontot használtál fel, van még 341. Kapsz 8 VP-t.]

be 630 3 bemész a 630. épületbe
Belesel az ajtón. Párba állított kalandozók vívnak egymással, ki kőhegyű lándzsával, ki szöges bunkóval, ki rövid karddal harcol. Vannak, akik egzotikusabb fegyvereket forgatnak. Odasétál hozzád az oktatást vezető fegyvermester, és megkérdezi, mit parancsolsz. Elmondod, hogy szeretnél néhány professzionális trükköt ellesni vágófegyverek szakértelem terén. A hátsó terembe vezetnek, és megkezdődik a tanulás. A fegyvermester elismeri, hogy nagyon profi a technikád, majd megtanít néhány új trükkre, amelyet még te sem ismertél! (+1 vágófegyverek.) Hálásan megköszönöd a segítséget, majd átnyújtod a most már nevetségesen kevésnek tűnő 220 aranyat fizetségképp. Köszönsz és távozol. [50 pontot használtál fel, van még 291. Kapsz 40 VP-t.]

be 630 6 bemész a 630. épületbe
Belesel az ajtón. Párba állított kalandozók vívnak egymással, ki kőhegyű lándzsával, ki szöges bunkóval, ki rövid karddal harcol. Vannak, akik egzotikusabb fegyvereket forgatnak. Odasétál hozzád az oktatást vezető fegyvermester, és megkérdezi, mit parancsolsz. Elmondod, hogy szeretnél néhány professzionális trükköt ellesni dobófegyverek szakértelem terén. A hátsó terembe vezetnek, és megkezdődik a tanulás. A fegyvermester elismeri, hogy nagyon profi a technikád, majd megtanít néhány új trükkre, amelyet még te sem ismertél! (+1 dobófegyverek.) Hálásan megköszönöd a segítséget, majd átnyújtod a most már nevetségesen kevésnek tűnő 150 aranyat fizetségképp. Köszönsz és távozol. [50 pontot használtál fel, van még 241. Kapsz 40 VP-t.]

m 1 8 mozogsz északkeletre, északra
[186,30] Továbbmész a város utcáján. Egy kapualjban gyanús árnyat pillantasz meg. Egy őrült varázsló közeledik. Mivel nyilván Te vagy az erősebb, elmosolyodsz. Kicsit sokat tud ez az állat. Majd Te megtanítod a jómodorra...

Nem árt valamilyen védekező mágiát alkalmazni: tompítás létrehozásához szükséges szavakat mormolsz. A szilánk működik (+2 életpont). A csata nem lesz könnyű: célpontod láthatatlan védekező varázslatot rak magára. Ellenfeled támadó varázslatot alkalmaz: tűzgolyó varázslatot lő rád. 17 életpontot vesztettél. Távolról méregfelhő II varázslatot lő rád a másik. Semmi eredménye! Bumerángot markolva becélzod a mozgó célpontot. Elrepül 4 bumeráng. Pár lövedéked átjárja az őrült varázsló jobb lábát. (4 támadással 230 életpontot sebezve.) Az őrült varázsló még megpróbál elszaladni, de két-három lépés után összeesik, és nem mozdul többet.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 4 bumerángot találsz meg, amelyet még használni tudsz. A következő kincseket találtad: 4 gyöngymangó és 4 pirkit. 2343 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 230, sebződés: 17, gyógyulás: 4, összesen: -13 ÉP}


Összeakadsz egy szőke, hosszú hajú, szürke szemű árnymanó férfival. Kecskeszakálla és rövid bajsza van. A bőre kreolszínű. Első pillantásra észreveszed, hogy egy míves bűvös lant van nála. Leah személyes tanácsadója. Egy adamantit kesztyűt, egy cetbőr válltömést, egy dalebg.kristályvértet, egy drakolder gyűrűt, egy ében talizmánt, egy jegygyűrűt, egy kir.érd.műv. kitűzőt, egy koponya szimbólumot, egy Luthius karkötőjét, egy mágusköpenyt, egy mihlanil medált, egy óriás fülbevalót, egy óriások övét, egy Rughar gyűrűjét, egy ryuku függőt, egy ryuku nadrágot, egy törpe bakancsot, egy Xanathal karkötőjét és egy Zu'lit koronáját visel. Fegyverzetét egy triklem drakolder trófea, egy drótszőrű mópat trófea és egy zafír sárkány trófea díszíti. Hovatartozását apró jelvény mutatja: Lant, mit angyal s ördög tart. Övén 1 kalandozóskalp fityeg! Jobb kezében egy Shengoroth karmát, bal kezében egy otagi csápot tart. Lőfegyvere egy hosszú íj. Hátasállata egy pikkelyes ptog! Teherhordója is van: egy Thargodan csontváz! Szegény állat majd megszakad. Tisztán érzed auráját: ugyanolyan sötét, mint a Tied. Bemutatkoztok egymásnak. Az ő neve Enyasio. Telepatikus kapcsolatot létesíttek. {Agyletapogatás: megtudod, hogy milyen egy viharfelhő (ld. enc.)} Odaveted: " A pollátor üzeni: Bocs!" Aztán elköszöntök egymástól.
Előpakolod a kaját, és eszel. (-1 kaja.)

(Továbbmész...) Gyomorkavaró érzés vesz erőt rajtad: a teleport varázslat befejezéseképp most visszarepít a kiinduló mezőre. Hushhh, elteleportálsz!
[248,27] Kaptatók és lejtők váltják fel a sík terepet: dombvidék. Egy női hangot hallasz: "Segítség!" Kapkodod a fejed, de csak pár másodperc múlva találod meg a hang forrását. A melletted álló magas tölgy kinyúló ágán egy gyönyörű elf nő ül. "Nézd vándor s figyeld bajom, lantom néma s nem hallhatom, csak egy kicsiny húr kéne még, egy húrért egy húron pendülnék." Nem hiába fejlesztetted az intelligenciádat: "Megpurcant egy drótszőr, mi?" Ha segíteni akarsz a bárdon, egy drótszőrre és 5 TVP-re van szükséged (49. jellempróba). Ahogy cammogsz, egyszercsak hogy, hogy nem: kiszúrsz egy oltárt. Dornodon híveié. Egy quwargot látsz odébb iparkodni. Megtaposod, majd megtörlöd a talpad. 1 tapasztalati pontot kaptál. Megállsz, és koncentrálni kezdesz: semmi kétség, a talaj fémtartalmú anyagot (rézdarab) rejt! Néhány lefelé guruló kő figyelmeztet a veszélyre. Felismered a közeledőt. Csak egy őshonos sziklozug. Nem jelenthet különösebb problémát. Felkészülsz, hogy minél jobban el tudd kalapálni az agresszort.

Nem árt az elővigyázatosság! Egy hhaar burka varázslattal készülsz a csatára. Gyógyulsz (+2 életpont). Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre sötét halál varázslatot lősz. 559 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Az esélyek kiegyensúlyozása céljából ellenfeledre lősz a tünde íjjal. Elrepül 7 tünde nyíl. Pár lövedéked átjárja az őshonos sziklozug bal oldalát. (7 támadással 319 életpontot sebezve.) A szörny szemeivel rád bámul. Ellenállsz a kővéváltoztató varázsnak. Félelmet nem ismerve ellenfeledre ugrasz. Olimpikonnal nagy lendületekkel át- meg átszúrod az őshonos sziklozug testét. (7 támadással 658 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+132 életerő). Transzformálsz! (+13 varázspont.) {KCC:} Adamantit pajzzsal súrolod az őshonos sziklozug farkát. (1 támadással 53 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+11 életerő). Transzformálsz! (+1 varázspont.) A pestisaura 11 ép-t sebez. Az őshonos sziklozug fogai végigkarcolják a jobb combodat. (1 támadástól 70 életpontot vesztesz.) Aurád tisztul. (+0 jóság.) Az őshonos sziklozug farka végigsúrolja a bal karodat. (1 támadástól 47 életpontot vesztesz.) Energia áramlik beléd (+6 vp). A szörny még egy utolsó halálüvöltést hallat, majd eldől.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 tünde nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 10217 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1600, sebződés: 117, gyógyulás: 151, összesen: +34 ÉP}

Egy satnya hangyauborka-bokrot találsz. Van rajta néhány érett gumó. (+1 kaja.) Öreg nyomkövetőként körbeszaglászol. Aránylag régi (kb. 2 hetes) troll nyomok vezetnek északnyugatra. Találsz még kb. 1 hetes troll nyomokat, amelyek északkeletre vezetnek. Megéheztél, elő az elemózsiás kosarat! (-1 kaja.)
(Feltételes készítés:) Begyűjtöttél 3 szögletes követ. Egészséged TF-elődött.
[20 pontot használtál fel, van még 221. Kapsz 16 VP-t.]

im 0 4 imádkozol
Megtalálod az oltárt, és imádkozni kezdesz. Hosszú idő telik el csendes meditációban. Forró, simogató fuvallat szalad végig hátadon. Az imád meghallgatásra került. (+35 varázspont.) Figyelmedet a földenergiavonalak rezdülései irányítják a földelem síkját megzavaró lényre: egy chaktra vadászeb.

Nem árt valamilyen védekező mágiát alkalmazni: tompítás létrehozásához szükséges szavakat mormolsz. Gyógyulsz (+2 életpont). Üdvözlésképpen egy sötét halál varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. 593 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). A tünde íjjal ellenfeledre célzol és lősz. Elrepül 7 tünde nyíl. Alaposan megsorozod a chaktra vadászeb bal oldalát. (7 támadással 440 életpontot sebezve.) A szörny rád mered, majd a félelem sugarait lövi feléd. Mentális barikád mögé bújva, ellenállsz a félelem-sugaraknak. Megmarkolva az Olimpikont a másikra támadsz. Olimpikonnal néhányszor teljesen átdöföd a chaktra vadászeb testét. (5 támadással 672 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+135 életerő). Transzformálsz! (+13 varázspont.) Adamantit pajzzsal megkarcolod a chaktra vadászeb sárgás bőrét. (1 támadással 78 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+16 életerő). Transzformálsz! (+1 varázspont.) Pestisaurád működik (14 ép-t sebezve). A chaktra vadászeb néhányszor belevágja karmát a jobb válladba. (2 támadástól 188 életpontot vesztesz.) A chaktra vadászeb fogai végigkarcolják a jobb combodat. (1 támadástól 28 életpontot vesztesz.) A szörny még egy utolsó halálüvöltést hallat, majd eldől.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 tünde nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 12379 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1797, sebződés: 216, gyógyulás: 159, összesen: -57 ÉP}

[30 pontot használtál fel, van még 191. Kapsz 24 VP-t.]
Rábukkansz az oltárra. Letérdelsz, és imádkozni kezdesz. Egy óra telik el buzgó mormolással. Jóleső meleg fut végig a testeden. (+36 varázspont.) Figyelmedet a földenergiavonalak rezdülései irányítják a földelem síkját megzavaró lényre: egy tarajos mandrag.

Nem árt valamilyen védekező mágiát alkalmazni: hhaar burka létrehozásához szükséges szavakat mormolsz. A szilánk működik (+2 életpont). Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy sötét halál. 616 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Ellenfeled hibázott: túl távol van tőled. Ezért lőhetsz rá a tünde íjjal. Elrepül 7 tünde nyíl. Pár lövedéked átjárja a tarajos mandrag torát. (7 támadással 362 életpontot sebezve.) A szörny ragacsos lét öklend rád. Rémülten félrehajolsz. Megmarkolva az Olimpikont a másikra rohansz. Olimpikonnal néhányszor teljesen átdöföd a tarajos mandrag testét. (7 támadással 769 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+154 életerő). Transzformálsz! (+15 varázspont.) Adamantit pajzzsal kissé megkarcolod a tarajos mandrag jobb középső lábát. (1 támadással 62 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+13 életerő). Transzformálsz! (+1 varázspont.) Pestisaurád működik (13 ép-t sebezve). Csáprágójával a tarajos mandrag megsebzi a bal combodat. (1 támadástól 88 életpontot vesztesz.) A szörny antennáit hozzád érinti, majd váladékot enged a nálad levő mászókampó felszínére. Mázli! Semmi baja sem esett. Csáprágójával a tarajos mandrag megsebzi a bal combodat. (1 támadástól 97 életpontot vesztesz.) A lény kicsit mozgatja az antennáit, majd hirtelen ráköp a birtokodban levő vadászkés felületére. Szerencsére semmi hatása sincs. A másik elterül, rángatózik egy kicsit, majd csendben meghal.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 tünde nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 12505 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1822, sebződés: 185, gyógyulás: 175, összesen: -10 ÉP}

[30 pontot használtál fel, van még 161. Kapsz 24 VP-t.]
Rábukkansz az oltárra. Letérdelsz, és imádkozni kezdesz. Hosszú idő telik el csendes meditációban. Jóleső meleg fut végig a testeden. (+39 varázspont.) Figyelmedet a földenergiavonalak rezdülései irányítják a földelem síkját megzavaró lényre: egy őshonos sziklozug.

Néhány mozdulatot teszel, mormolsz, és a következő másodpercben már hhaar burka vibrál körülötted. Gyógyulsz (+2 életpont). Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy sötét halál. 544 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). A közelharc előtt még megeresztesz a tünde íjjal néhány lövedéket. Elrepül 7 tünde nyíl. Alaposan megsorozod az őshonos sziklozug testét. (7 támadással 325 életpontot sebezve.) A lény mereven rádnéz. Agyadat megfeszítve, ellenállsz a kővéváltoztató varázsnak. Marokra fogva az Olimpikont ellenfeledre rontasz. Olimpikonnal néhányszor teljesen átdöföd az őshonos sziklozug testét. (7 támadással 683 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+137 életerő). Transzformálsz! (+13 varázspont.) Adamantit pajzzsal épp hogy eltalálod az őshonos sziklozug bal oldalát. (1 támadással 53 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+11 életerő). Transzformálsz! (+1 varázspont.) Pestisaurád működik (20 ép-t sebezve). Ellenfeled fogaival elkapja a bal lábadat. (1 támadástól 116 életpontot vesztesz.) Purifikálódsz. (+0 jóság.) Az őshonos sziklozug farkával meglegyinti a válladat. (1 támadástól 51 életpontot vesztesz.) Bizsergető érzésed van (+5 vp). A szörny még egy utolsó halálüvöltést hallat, majd eldől.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 tünde nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 10217 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1625, sebződés: 167, gyógyulás: 156, összesen: -11 ÉP}

[30 pontot használtál fel, van még 131. Kapsz 24 VP-t.]
Megtalálod az oltárt, és imádkozni kezdesz. Egy óra telik el buzgó mormolással. Kellemes, bizsergető érzés fut végig rajtad, ahogy istened tudtul adja, hallotta imád. (+39 varázspont.) Figyelmedet a földenergiavonalak rezdülései irányítják a földelem síkját megzavaró lényre: egy őshonos sziklozug.

Úgy ítéled meg, hogy nem árt egy hhaar burka védekező rúna felrakása. A következő pillanatban már meg is idézted. A szilánk működik (+2 életpont). Egy sötét halál varázslattal köszöntöd a másikat. 550 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). A tünde íjjal célzol és lősz. Elrepül 7 tünde nyíl. Pár lövedéked átjárja az őshonos sziklozug testét. (7 támadással 320 életpontot sebezve.) Az éterbe látó szemek lelkedbe próbálnak fúródni. Agyadat megfeszítve, ellenállsz a kővéváltoztató varázsnak. Marokra fogva az Olimpikont ellenfeledre ugrasz. Olimpikonnal néhányszor teljesen átdöföd az őshonos sziklozug békés pofikáját. (7 támadással 637 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+128 életerő). Transzformálsz! (+12 varázspont.) Adamantit pajzzsal megkarcolod az őshonos sziklozug testét. (1 támadással 52 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+11 életerő). Transzformálsz! (+1 varázspont.) Pestisaurád működik (11 ép-t sebezve). Az őshonos sziklozug beleharap a kezedbe. (1 támadástól 125 életpontot vesztesz.) Aurád tisztul. (+0 jóság.) Az őshonos sziklozug farkával meglegyinti a válladat. (1 támadástól 39 életpontot vesztesz.) Csiklandozó az érintés (+4 vp). A másik elterül, rángatózik egy kicsit, majd csendben meghal.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 tünde nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 10217 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1570, sebződés: 164, gyógyulás: 147, összesen: -17 ÉP}

[30 pontot használtál fel, van még 101. Kapsz 24 VP-t.]

m 8 8 8 mozogsz északra, északra, északra
[248,26] Meredekebbek már a lejtők: itt már kisebb hegyek vannak. A sziklák mögül kibukkanó lény nem tudott meglepni. Már távolról sem tűnik túl veszélyesnek a szörny. Amint közelebb ér, rá is ismersz. Egy sziklaelementál. Nyugodtan várod, hogy megleckéztethessed a pimasz lényt.

Nem árt valamilyen védekező mágiát alkalmazni: tompítás létrehozásához szükséges szavakat mormolsz. A szilánk működik (+2 életpont). Mormolsz, majd ujjaidból kirepül egy sötét halál varázslat. 579 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Mielőtt ellenfeled a közeledbe érhetne, megcélzod a tünde íjjal. Elrepül 7 tünde nyíl. Alaposan megsorozod a sziklaelementál tömör fejét. (7 támadással 260 életpontot sebezve.) Félelmet nem ismerve ellenfeledre támadsz. Olimpikonnal több döféssel felnyársalod a sziklaelementál bal karját. (7 támadással 555 életpontot sebezve.) Adamantit pajzzsal néhányszor megcsapod a sziklaelementál jobb lábát. (5 támadással 220 életpontot sebezve.) Pestisaurád működik (9 ép-t sebezve). A sziklaelementál leken néhány pofont. (2 támadástól 116 életpontot vesztesz.) A sziklaelementál összeesik, és nem mozdul többé. Megölted!
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 tünde nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 12023 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1623, sebződés: 116, gyógyulás: 6, összesen: -110 ÉP}

Felfedeztél egy Dornodon szentélyét. Észreveszel egy oltárt. Dornodon hívői építették. Érzékeled, hogy valamilyen fémszerű anyag (rézdarab) van alattad. Némi ásással hozzájuthatnál.
(Feltételes készítés:) Begyűjtöttél 2 szögletes követ. Egészséged TF-elődött.

(Továbbmész...) [248,25] Fellélegzel, lazíthatsz egy kicsit. A hegységnek vége, dombok közt vagy. Ahogy cammogsz, egyszercsak hogy, hogy nem: kiszúrsz egy oltárt. Dornodon hívői építették. Egy női hangot hallasz: "Segítség!" Kapkodod a fejed, de csak pár másodperc múlva találod meg a hang forrását. A melletted álló magas tölgy kinyúló ágán egy gyönyörű elf nő ül. "Nézd vándor s figyeld bajom, lantom néma s nem hallhatom, csak egy kicsiny húr kéne még, egy húrért egy húron pendülnék." Nem hiába fejlesztetted az intelligenciádat: "Megpurcant egy drótszőr, mi?" Ha segíteni akarsz a bárdon, egy drótszőrre és 5 TVP-re van szükséged (49. jellempróba). Furcsa megérzéseid nem hagynak cserben: fém (óndarab) jelenlétét érzed a föld alól. A feléd lépkedő lény meg sem próbál rejtőzni, ezért hamar kiszúrod. Már gyerekkorodban sem ijedtél meg, ha egy tarajos mandrag közeledett feléd. Most sem aggódsz különösebben. Az ellenfeled láthatólag harcra készül. Te felkészülten várod.

Hatalmadat demonstrálandó, mormolni kezdesz. Létrejött egy hhaar burka. Gyógyulsz (+2 életpont). Egy sötét halál varázslatot dobsz ellenfeledre. 626 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). A közelharc előtt még megeresztesz a tünde íjjal néhány lövedéket. Elrepül 7 tünde nyíl. Pár lövedéked átjárja a tarajos mandrag torát. (7 támadással 369 életpontot sebezve.) Ellenfeled ragasztót köp! Még idejében félreszökkensz. Meglengetve az Olimpikont ellenfeledre rohansz. {KCC:} Olimpikonnal nagy lendületekkel át- meg átszúrod a tarajos mandrag testét. (7 támadással 737 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+148 életerő). Transzformálsz! (+14 varázspont.) {KCC:} Adamantit pajzzsal kissé megkarcolod a tarajos mandrag testét. (1 támadással 59 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+12 életerő). Transzformálsz! (+1 varázspont.) Pestisaurád 11 sebzést okoz. Csáprágójával a tarajos mandrag megsebzi a jobb combodat. (1 támadástól 49 életpontot vesztesz.) A szörny tűnődve szaglászik, majd nyálat fecskendez egy nálad levő vas dobónyíl felületére. A tárgy a szemed előtt folyik szét! A teremtmény élvezettel szürcsöli fel. Csáprágójával a tarajos mandrag megsebzi a jobb combodat. (1 támadástól 77 életpontot vesztesz.) A szörny antennáit hozzád érinti, majd váladékot enged a nálad levő mászókampó felszínére. Szerencsére semmi hatása sincs. Ennyi! A másik kigúvadt szemmel borul a földre. Meghalt.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 tünde nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 12505 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1802, sebződés: 126, gyógyulás: 168, összesen: +42 ÉP}


(Továbbmész...) [248,24] A buckák mögötted maradnak, síkságon vagy. A zöld mező egyhangúságát csak néha töri meg egy-egy littara bozótos. A feléd lopakodó szörny nem volt elég óvatos, ezért már messziről kiszúrod. Egy picit sem remegsz meg, amikor felismered, hogy egy vastagbőrű mutak közeledik. Már éppen kezdted elunni a céltalan bóklászást. Egy kis csata éppen jól jön.

Védekezésképp villámgyorsan felhúzol egy hhaar burka varázst. A szilánk működik (+2 életpont). Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre sötét halál varázslatot lősz. 399 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Megveted a lábad, és a tünde íjjal ellenfeledre lősz. Elrepül 7 tünde nyíl. Lövedékeiddel perforálod a vastagbőrű mutak oszlopos lábát. (7 támadással 401 életpontot sebezve.) Marokra fogva az Olimpikont a másikra rontasz. Olimpikonnal több döféssel felnyársalod a vastagbőrű mutak testét. (7 támadással 891 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+179 életerő). Transzformálsz! (+17 varázspont.) {GYD:} Adamantit pajzzsal néhányszor megcsapod a vastagbőrű mutak vastag bőrét. (3 támadással 206 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+42 életerő). Transzformálsz! (+4 varázspont.) A pestisaura 7 ép-t sebez. Rúgásokat kapsz a kezedre és a lábadra. (3 támadástól 48 életpontot vesztesz.) Összetipor lábával. 84 életpontot vesztettél. Agyarával a vastagbőrű mutak felkarcolja a combodat. (1 támadástól 11 életpontot vesztesz.) A másik elterül, rángatózik egy kicsit, majd csendben meghal.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 tünde nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 13734 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1904, sebződés: 143, gyógyulás: 229, összesen: +86 ÉP}

Felfedeztél egy márványtornyot.
(Feltételes mászás:) Aránylag könnyen sikerül a kampót beakasztani odafönt, egy kiálló szegletbe. A mászás azonban nagyon kemény, embert próbáló feladat. Professzionális hegymászó-bemutatót tartasz, ahogy felmászol a sima falon, majd bemászol az ablakon. Odabent félhomály fogad. Lejáratot nem látsz az alsóbb szintekre, és a szoba berendezése egyetlen asztal. A szoba nem lakatlan, a lakó pedig egy ellenséges szándékú szörny. Egy ragyás burástya!

A lény savat köp rád. Villámgyorsan lehajolsz - a sav csak itt-ott mar szét. (14 életpontot vesztettél.) Fegyvert váltasz: előkapod a vámpírkardot. Elszántan ellenfeledre ugrasz. Vámpírkarddal egy hatalmas csapással felmetszed a ragyás burástya hosszú tojócsövét. (1 támadással 110 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+23 életerő). Transzformálsz! (+2 varázspont.) Adamantit pajzzsal egy irtózatos ütéssel felvágod a ragyás burástya bal karját. (1 támadással 69 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+14 életerő). Transzformálsz! (+1 varázspont.) Pestisaurád 13 sebzést okoz. A ragyás burástya csáprágói a közeledben csápolnak, de eredménytelenül. A ragyás burástya farkával melletted a levegőbe suhint. A ragyás burástya csápol, de mindhiába. A másik elterül, rángatózik egy kicsit, majd csendben meghal.
Felhasználva az uzbány csőrt, szereztél 3 csepp ugh mérget. 742 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 192, sebződés: 14, gyógyulás: 41, összesen: +27 ÉP}

Egy kupacot látsz. Biztos kincs! Megpiszkálod. A kupac megmozdul. Egy óriáspók!

Fegyvert váltasz: előkapod a vámpírkardot. Félelmet nem ismerve a másikra rontasz. {GYD:} Vámpírkarddal egy irtózatos ütéssel felvágod az óriáspók förtelmes fejét. (1 támadással 126 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+26 életerő). Transzformálsz! (+2 varázspont.) Adamantit pajzzsal kilukasztod az óriáspók testét. (1 támadással 77 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+16 életerő). Transzformálsz! (+1 varázspont.) Ellenfeled 16 pontot sebződik a pestisaurától. Az óriáspók csáprágói a közeledben csápolnak, de eredménytelenül. A másik elterül, rángatózik egy kicsit, majd csendben meghal.
Felhasználva az uzbány csőrt, szereztél 4 csepp ugh mérget. 696 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 219, sebződés: 0, gyógyulás: 46, összesen: +46 ÉP}

A falak tövében szétszórt bútorroncsok között kezdesz kutatni. Sikerrel! Találtál 1 kis vaspajzsot. [kis vaspajzs ládikóba-> (183,31)-> 16 arany, -2 ÉP] Mikor lemásztál a kötélen, egy laza rántással kiakasztod a vaskampót, és elcsomagolsz. Sikerül a földből kirángatnod egy vastag farkasrépát. (+1 kaja.) [53 pontot használtál fel, van még 48. Kapsz 42 VP-t.]

m 8 mozogsz északra
[248,23] Még mindig füves síkságon vagy. A fű zizzenésére felfigyelve, észreveszel egy feléd törtető szörnyet. Már majdnem megijedtél, de aztán felismered, hogy ez egy krathan csontváz. Legjobb védekezés a támadás, kiáltod, és már ugrasz is.

Ki tudja, mire készül a másik - jobb az óvatosság! A biztonság kedvéért felraksz egy hhaar burka varázst. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Egy sötét halál varázslattal köszöntöd a másikat. 617 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Ellenfeled támadó varázslatot alkalmaz: méregfelhő II varázslatot lő rád. A támadásnak - hála az égnek - semmi eredménye sem volt. Még elég távol vagytok egymástól ahhoz, hogy a tünde íjjal beleereszthess néhány lövedéket. Elrepül 7 tünde nyíl. Alaposan megsorozod a krathan csontváz testét. (7 támadással 444 életpontot sebezve.) A seb azonnal beforr! Félelmet nem ismerve ellenfeledre támadsz. {GYD:} Olimpikonnal néhányszor teljesen átdöföd a krathan csontváz jobb karját. (7 támadással 1013 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+203 életerő). Transzformálsz! (+16 varázspont.) Pestisaurád működik (7 ép-t sebezve). A krathan csontváz fegyverével feléd sújt, de nem sebzett meg. A varázsló kitárja kezét, néhány szót mormol, és pusztító tüzet lő rád. Félig megúsztad. 23 életpontot vesztettél. Mélyen koncentrálva, ellenfeled megidéz egy méregfelhő II varázslatot, majd rád küldi. A támadása szerencsére hatástalan volt. Ellenfeled regenerálódik! Olimpikonnal megdöfködöd a krathan csontváz bal lábát. (2 támadással 270 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+55 életerő). A pestisaura 18 ép-t sebez. Ellenfeled ügyetlen csapása csak apró vágást ejt a válladon. (1 támadástól 30 életpontot vesztesz.) A varázsló kékes villámokat küld rád. Alig pörkölődsz. 18 életpontot vesztettél. Egy méregfelhő II varázslattal köszönt csatapartnered. A támadása szerencsére hatástalan volt. Véres nyál csordul ki a krathan csontváz száján, majd halk hörgéssel a porba hull.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 tünde nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 13959 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1926, sebződés: 71, gyógyulás: 266, összesen: +195 ÉP}

Előpakolod a kaját, és eszel. (-1 kaja.) [7 pontot használtál fel, van még 41. Kapsz 5 VP-t.]

szk 432 keresed a 432. szörnyet
A táborozás ideje alatt majd megpróbálsz nyomokat kutatni, hátha találsz egy krathan csontvázat. [0 pontot használtál fel, van még 41.]

vv 171 171 171 elmormolod a 171. varázslatot a 171. varázslatot a 171. varázslatot
Beizzik a turbómágia. Hirtelen sokkal jobban kezdesz látni! [-23 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). [0 pontot használtál fel, van még 41.]
Szupersebesen mormolsz. Hirtelen sokkal jobban kezdesz látni! [-23 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [0 pontot használtál fel, van még 41.]
Beizzik a turbómágia. Hirtelen sokkal jobban kezdesz látni! [-23 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [0 pontot használtál fel, van még 41.]

vv 171 171 171 elmormolod a 171. varázslatot a 171. varázslatot a 171. varázslatot
Szupersebesen mormolsz. Hirtelen sokkal jobban kezdesz látni! [-23 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [0 pontot használtál fel, van még 41.]
Gyorsvarázsolsz! Hirtelen sokkal jobban kezdesz látni! [-23 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). [0 pontot használtál fel, van még 41.]
Beizzik a turbómágia. Hirtelen sokkal jobban kezdesz látni! [-23 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [0 pontot használtál fel, van még 41.]

vv 171 171 171 elmormolod a 171. varázslatot a 171. varázslatot a 171. varázslatot
Összetörsz 1 varázskövet. (+100 varázspont.) Szupersebesen mormolsz. Hirtelen sokkal jobban kezdesz látni! [-23 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [0 pontot használtál fel, van még 41.]
Gyorsvarázsolsz! Hirtelen sokkal jobban kezdesz látni! [-23 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [0 pontot használtál fel, van még 41.]
Fürgén varázsolsz! Hirtelen sokkal jobban kezdesz látni! [-23 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [0 pontot használtál fel, van még 41.]

vv 171 171 171 elmormolod a 171. varázslatot a 171. varázslatot a 171. varázslatot
Fürgén varázsolsz! Hirtelen sokkal jobban kezdesz látni! [-23 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). A sok gyakorlás növelte tudásodat (+1 teológia). [0 pontot használtál fel, van még 41.]
Összetörsz 1 varázskövet. (+100 varázspont.) Szupersebesen mormolsz. Hirtelen sokkal jobban kezdesz látni! [-23 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [0 pontot használtál fel, van még 41.]
Hihetetlen sebességgel varázsolsz. Hirtelen sokkal jobban kezdesz látni! [-23 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). [0 pontot használtál fel, van még 41.]

vv 171 171 171 elmormolod a 171. varázslatot a 171. varázslatot a 171. varázslatot
Gyorsvarázsolsz! Hirtelen sokkal jobban kezdesz látni! [-23 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [0 pontot használtál fel, van még 41.]
Szupersebesen mormolsz. Hirtelen sokkal jobban kezdesz látni! [-23 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [0 pontot használtál fel, van még 41.]
Beizzik a turbómágia. Hirtelen sokkal jobban kezdesz látni! [-23 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). [0 pontot használtál fel, van még 41.]

* 1. BP: használod a 243. tárgyat
Csapdát állítasz fel a motyód mellett. [5 pontot használtál fel, van még 36. Kapsz 4 VP-t.]

* 2. BP: leveszed/lerakod a 816. tárgyat
Sajnos nincs a birtokodban az a tárgy. [0 pontot használtál fel, van még 36.]

* 3. BP: kézbeveszed/felveszed a 373. tárgyat a 821. tárggyal
Leveszed az obszidián karkötőt, majd a csuklódra húzod az Eldaran karkötőjét. [0 pontot használtál fel, van még 36.]
Leveszed a lidérckoronát, majd a fejedre teszed a Zu'lit koronáját. [0 pontot használtál fel, van még 36.]

* 4. BP: fejleszted a 3. tulajdonságodat 36 pontért
Bukfencezel, cigánykereket hánysz, egyensúlyozol, hogy az ügyességedet fejleszd. Már nem is olyan sok gyakorlás kell ahhoz, hogy az ügyességed észrevehetően fejlődjön. [Még 45 TVP-t kell elköltened.] [36 pontot használtál fel, van még 0. Kapsz 28 VP-t.]

* 5. BP: fejleszted a 3. tulajdonságodat
Nincs elég pontod ahhoz, hogy ezt a parancsot végre tudd hajtani.

* 6. BP: fejleszted a 3. tulajdonságodat
Nincs elég pontod ahhoz, hogy ezt a parancsot végre tudd hajtani.

* 7. BP: fejleszted a 3. tulajdonságodat
Nincs elég pontod ahhoz, hogy ezt a parancsot végre tudd hajtani.

* 8. BP: fejleszted a 3. tulajdonságodat
Nincs elég pontod ahhoz, hogy ezt a parancsot végre tudd hajtani.

* 9. BP: leveszed/lerakod a 373. tárgyat
Leveszed az Eldaran karkötőjét. [0 pontot használtál fel, van még 0.]

* 10. BP: kézbeveszed/felveszed a 229. tárgyat az 527. tárggyal a 817. tárgyat
A csuklódra húzod az obszidián karkötőt. [0 pontot használtál fel, van még 0.]
Ezt már megtetted korábban. [0 pontot használtál fel, van még 0.]
Ezt már megtetted korábban. [0 pontot használtál fel, van még 0.]
Uhhh, de megszomjaztál! Mohón kortyolsz a vizestömlőből. Az aranypikkelyek kifejtik jótékony hatásukat. (+0 jóság.) [KT képesség hatása:] Üzenetet kapsz a Fairlight banktól: mivel ebben a körben elfelejtettél lottót vásárolni, megtették helyetted, 1 szelvénnyel, általuk választott számokkal játszották meg neked. A 10 arany költséget a bank fizette. Vásárolsz egy lottószelvényt, amelyen a tippjeid: 21, 25, 27.
Etetési idő! Megeteted a szörnyeidet. 2 kaját nyel le a pikkelyes ptog. Egy kaját töm magába a smaragd őrsárkány. Kezd sötétedni, ideje lepihenni. Kiliheged magad, majd keresel egy helyet, ahol letáborozhatsz. A fáradtság a legjobb altatómester: szinte azonnal elalszol. A megpróbáltatások egyre szívósabbá tesznek. (+1 max. életerő.) Elmúlt a szürkeáll. aktiv hatása. Elmúlt a munka gyümölcse hatása. Elmúlt a tulajdonságpajzs hatása. Elmúlt az esszenciavédelem hatása. Elmúlt a Symulf rúnája hatása. Elmúlt a hadiszerencse II hatása. Elmúlt a vadászat hatása. Elmúlt az esszenciavédelem 2 hatása. Elmúlt az erőpajzs II hatása. Elmúlt a tárgyvédelem hatása. Elmúlt a csapdaészlelés hatása. Elmúlt az agyletapogatás hatása.
Ebben a körben 0 pontod maradt. Most kapsz 715 pontot. A következő körben tehát 715 pontot költhetsz el.

ENCYCLOPEDIA FANTASIA


VÉRVÖRÖS RÓZSA (1622. TÁRGY)
Egy szál rózsát tartasz a kezedben, aminek bársonyos szirmai a vér sötétjében játszanak. Hosszan nézegeted, forgatod, beszívod bódító illatát, s csak miután visszahelyezed hátizsákodba, veszed észre, hogy ismét megszúrtad magad a töviseivel. Tűnődve lenyalod ujjadról a vért, s csodálkozva észleled, mennyire édes, hosszan megmaradó íz terül el a szádban...

VIHARFELHŐ (345. TÁRGY)

KARAKTERLAP

Stekker Parakmé, egy copfos aranyhajú, csillogó szemű elf férfi vagy. Bőröd teljesen fehér! Dornodon lényének egy jelentős része vagy. A Serény Múmiák (#9103) K.T. tagjai közé tartozol. Ez az 574. fordulód.

Erő: 86 (118) Szint: 51 Merészség: 10/5 Magasság: 161 cm
IQ: 88 (110) Támadás: 79 (80) Agresszió: 5 Testsúly: 48 kg
Ügyesség: 88 (94) Védekezés: 138 Menekülés: 18 % Életkor: 164/402 év
Egészség: 87 (100) Életpont: 1355/1599 Jellem: gonosz (666) Tul. pont: 0
Szerencse: 86 (93) Varázspont: 3941/37 Pénz: 6160 arany Kép. pont: 0
Tudatpont: 28/20 Pszi pont: 433/12 Halhatatlanság: 14 % EFejl: 30
Eddig összesen 6653 szörnyet (25 ebben a körben) és 2 kalandozót öltél meg. Ebben a fordulóban 257894 TP-t kaptál. Jelenleg 30180347 TP-d van. A következő szinthez még 1819653 TP szükséges. Trófeáid: Techiulan, triklem drakolder, tleikan főbíra. A 566. fordulódban 10540 arany került a bankszámládra. 10961 aranyat vehetsz fel a kamatokat is beleszámítva.

HARCI ISMERETEK
víziharc: 7/40 ökölvívás: 29/0 szúrófegyverek: 44/16 (+6%)
vágófegyverek: 44/1 (+4%) ütőfegyverek: 8/48 lőfegyverek: 43/25 (+7%)
dobófegyverek: 30/0 (-1%)

Feltételes fegyverváltás: vámpírkard (#358) (290%)
Feltételes lőfegyver használat: semmi (0 -11.); bumeráng (#249) (12 -20.); tünde nyíl (#554) (21 -996.); ezüsthegyű nyíl (#323) (997 .); ezüsttollú nyíl (#363) (998 .); mérgezett vasnyíl (#187) ( kalandozókra);
Óvatosság (labirintusokban): 2 KPCS: automatikusan minden kapcsolónál

EGYÉB ISMERETEK
1. rejtőzködés: 20/28 2. nyomkövetés: 166/28 (+30%) 3. lopás: 11/13
4. mászás: 28/33 (+10%) 5. csapdakészítés: 42/93 (+6%) 6. csapdaészlelés: 31/65
7. gyógyítás: 109/69 8. titkosírás: 16/86 9. felderítés: 29/91
10. szörnyidomítás: 18/59 11. teológia: 240/7 (+114%) 12. taumaturgia: 135/48 (+36%)
13. szerencsejáték: 22/68 14. versengés: 22/76 (-991%) 15. harcművészetek: 21/46
16. zene: 19/12 17. szörnyismeret: 70/60 (+18%) 18. pszi: *46/100 (+27%)
19. zárnyitás: 31/90 20. vadászat: 20/24 21. vitalitás: 6/7
22. bányászat: 36/14 (+5%) 23. úszás: 14/49

FEJLESZTÉSI PONTOK
Felhasználatlan fejlesztési pont: 39
1. sebzés bónusz: 1 2. támadás bónusz: 1 5. varázslat sebzés: 2 6. regeneráció: 4
10. vp regeneráció: 4

FELTÉTELES PARANCSOK (még 3 lehet)
deus ex machinád 0 mezőre repítsen
totem 70% életpont alatt (ősi gyógyítás (#267))
gyógyítasz 60% életerő alatt 15 TVP-ért (max. 8 alkalommal)
kutatsz max. 200 TVP-ért
ásol max. 48 TVP-ért csak 352. fémet, vagy jobbat
készítesz szögletes követ (#17) (max. 20 darabot ), lótuszvirágot (#447) (max. 50 darabot ), csuklyavirágot (#133) (max. 50 darabot ), amnioszt (#203) (max. 30 darabot ), raaba-gumót (#936) (max. 50 darabot ), tüskét (#22) (max. 20 darabot ), kaktuszbogyót (#429) (max. 50 darabot ), tükröt (#43) (max. 30 darabot )
mászol max. 200 TVP-ért
cirkusz: céllövölde, ötpróba, küldetés, kártyabarlang, labirintus, szellemkastély (63)
maradék TVP-dből az egészség (4) tulajdonságodat TF-eled
Feltételes támadás (aktív: 7, max: 16)
agyfröccsentő (#666), öregedést okozó lények (#9095), kputtyintó csalán (#247), adószedő (#234), bávatag golombár (#165), halált okozó lények (#9098), armageddont lövő lények (#9099)
Barátságosság (aktív: 4, max: 16)
9366. szövetség (#9366), Ősi Hajnal Lovagjai (#9167), éjfattyak (#9096), Tankcsapda (#3033)

VARÁZSLATAID ÉS PSZI KÉPESSÉGEID
Varázslói varázslataid
energiatüskék (#29, 5 VP) tüskepajzs (#30, 4 VP) hhaar burka (#32, 6 VP)
izomernyesztés (#33, 6 VP) varázsvédelem (#34, 8 VP) mágiatörés (#35, 10 VP)
védelem sav ellen (#36, 12 VP) tompítás (#40, 8 VP) jégcsóva (#41, 15 VP)
fehér glóbusz (#47, 13 VP) villámcsapás (#50, 18 VP) elektromos pajzs (#51, 14 VP)
varázslat olvasása (#67, 30 VP, 20 TVP) mágiafeloldás (#75, 5 VP, 5 TVP) láthatatlanság (#76, 15 VP, 5 TVP)
láth. észlelése (#78, 7 VP, 5 TVP) városi teleport (#96, 50 VP, 10 TVP) varázsital főzése (#100, 30 VP)
savhurrikán (#107, 40 VP) varázsvédelem II (#108, 18 VP) felszínre ugrás (#109, 25 VP, 5 TVP)
tűzgolyó (#155, 25 VP) tűzmágia (#157, 24 VP, 5 TVP) familiáris idézése (#159, 40 VP, 20 TVP)
varázskő készítés (#160, 120 VP, 10 TVP) dimenzióugrás (#163, 55 VP, 5 TVP) városi teleport II (#181, 60 VP, 10 TVP)
Symulf rúnája (#182, 12 VP, 5 TVP) varázsszem (#184, 9 VP, 5 TVP) vízlélegzés (#185, 15 VP, 5 TVP)
háló (#186, 24 VP) állatvédelem (#192, 25 VP, 5 TVP) tiltott teleport (#198, 100 VP, 10 TVP)
a munka gyümölcse (#224, 10 VP) minta formázása (#237, 120 VP, 10 TVP) Thargodan illúzió (#242, 50 VP)
időcsere (#285, 5 VP)
Papi varázslataid
vámpirizáció (#1, 8 VP, 5 TVP) tolvajszem (#2, 8 VP) áldomás (#6, 5 VP, 5 TVP)
alkímia (#7, 7 VP, 3 TVP) gondolatolvasás (#8, 9 VP, 1 TVP) varázsfesték (#9, 4 VP, 5 TVP)
életszívás (#10, 5 VP, 5 TVP) erőpajzs I (#12, 6 VP, 5 TVP) méregsemlegesítés (#14, 10 VP, 5 TVP)
vak őrület (#18, 3 VP, 5 TVP) kitartó ló (#19, 10 VP, 5 TVP) unkreáció (#22, 0 VP, 5 TVP)
jellemrejtés (#23, 10 VP, 5 TVP) hadiszerencse II (#24, 6 VP, 5 TVP) tulajdonságpajzs (#26, 16 VP, 5 TVP)
harmadik szem (#27, 12 VP, 5 TVP) csupasz izom (#28, 10 VP, 5 TVP) méregfelhő (#37, 12 VP)
védelem tűz ellen (#38, 12 VP) sötét halál (#45, 18 VP) vérbeli borzongás (#46, 9 VP)
szárazság (#48, 6 VP) óriáserő (#53, 24 VP, 5 TVP) Sötét Ceremónia (#55, 50 VP, 10 TVP)
hadiszerencse III (#59, 15 VP, 5 TVP) puha ütés (#60, 18 VP) tűzeső (#61, 16 VP)
erőpajzs II (#63, 24 VP, 5 TVP) oltár eltörlése (#79, 60 VP, 10 TVP) életszívás II (#80, 12 VP, 5 TVP)
vadítás (#81, 8 VP, 5 TVP) szörnyészlelés I (#82, 8 VP, 5 TVP) szopókőpusztítás (#88, 21 VP, 5 TVP)
agyroppantás (#91, 16 VP) rúnapukkasztás (#94, 0 VP) DEM kreálása (#95, 50 VP, 10 TVP)
energiapajzs (#103, 20 VP) pusztító végzet (#106, 30 VP) szopógödör kreálás (#125, 60 VP, 10 TVP)
életszívás III (#128, 15 VP, 5 TVP) sötét rítus (#131, 30 VP) mágiadagály (#132, 25 VP, 5 TVP)
kreáció (#148, 12 VP, 2 TVP) esszenciavédelem (#165, 15 VP, 5 TVP) oltár teremtése (#167, 50 VP, 10 TVP)
infralátás (#171, 8 VP) planetáris őrdémon (#172, 18 VP) szopókőirtás (#174, 10 VP, 5 TVP)
tűzvihar (#175, 24 VP) túlvilág lehelete (#177, 22 VP, 5 TVP) tárgyvédelem (#178, 14 VP, 5 TVP)
gyorsvarázslás (#179, 0 VP) kényszerport (#183, 8 VP) esszenciavédelem 2 (#188, 15 VP, 5 TVP)
méregfelhő II (#193, 18 VP) megfejtés (#199, 28 VP, 5 TVP) Pörhemór köre (#205, 30 VP, 5 TVP)
kisebb kívánság (#208, 300 VP, 30 TVP) vadászat (#209, 40 VP, 5 TVP) pestisaura (#210, 40 VP, 5 TVP)
menekülés (#212, 12 VP) áldomás III (#217, 15 VP, 5 TVP) armageddon (#218, 100 VP)
lidércidézés (#219, 30 VP) csapdaészlelés (#222, 12 VP, 5 TVP) mágia megértése (#226, 0 VP)
meditáció (#250, 0 VP) vámpírvér (#257, 0 VP) bo'adhun csapás (#266, 60 VP)
ősi gyógyítás (#267, 30 VP, 5 TVP) bo'adhun gyógyítás (#272, 0 VP) kyorg tudás (#273, 0 VP)
Pszi képességeid
pszi-ernyő (#64, 6 PP, 5 TVP) auratranszformáció (#65, 10 PP, 10 TVP) pszi-regeneráció (#66, 12 PP, 5 TVP)
felejtés (#68, 5 PP, 5 TVP) kí koncentráció (#69, 14 PP, 5 TVP) agyletapogatás (#70, 16 PP, 2 TVP)
szürkeáll. aktiv (#71, 20 PP, 5 TVP) mentális pajzs (#72, 9 PP, 5 TVP) pszi fejlesztés (#73, 20 PP, 10 TVP)
molekulaátrendezés (#74, 10 PP, 5 TVP) agykorbács (#97, 6 PP) pszi-acéltorony (#98, 8 PP)
tudatkutatás (#99, 20 PP, 10 TVP) térképelemzés (#104, 20 PP, 10 TVP) kontinuum-tágítás (#105, 60 PP, 10 TVP)
tudatrombolás (#111, 25 PP) pszi-gyűjtés (#112, 300 PP, 30 TVP) pszi-ernyő II (#113, 10 PP, 3 TVP)
agybénítás (#114, 10 PP) pszi-konverzió (#115, 50 PP, 20 TVP) az elme fölénye (#116, 10 PP, 5 TVP)
szuperpszi kif. (#117, 400 PP, 60 TVP) teljes őrület (#118, 12 PP) térképelemzés II (#119, 80 PP, 40 TVP)
nagyobb agypajzs (#120, 15 PP, 5 TVP) direkt kontaktus I (#121, 35 PP) direkt kontakt. II (#122, 45 PP)
az elme hatalma (#123, 15 PP, 5 TVP) a möszék kiirtása (#189, 8 PP, 5 TVP) igazlátás (#190, 3 PP)
ragály (#191, 5 PP, 5 TVP) gyors pihenés (#194, 0 PP) pszi-konverzió II (#195, 20 PP, 15 TVP)
az agy kifacsarása (#197, 14 PP)
Butaság ára beállítás: teológia: +15 vp 16 költség alatt; taumaturgia: +14 vp 15 költség alatt;
A varázslatok tanulására elkölthető: 160 kör eleji VP regeneráció.

JELENLEG RAJTAD LEVŐ AKTÍV VARÁZSLATOK ÉS PSZI HATÁSOK
állatvédelem (#192) vámpirizáció (#1) áldomás (#6) csupasz izom (#28)
óriáserő (#53) pestisaura (#210) nagyobb agypajzs (#120) az elme hatalma (#123)
méregsemlegesítés (#14)

TÁMADÓ ÉS VÉDEKEZŐ VARÁZSLATOK LISTÁJA
Feltételes varázslat-használat
25. és magasabb szintűek ellen
Támadó varázslatok (aktív: 2, max: 10)
méregfelhő (#37), sötét halál (#45)
Védekező varázslatok (aktív: 5, max: 10)
hhaar burka (#32), tompítás (#40), védelem tűz ellen (#38), elektromos pajzs (#51), védelem sav ellen (#36)
Feltételes támadó varázslatok (aktív: 26, max: 59 - védekező varázslatokkal együtt)
agyroppantás (#91) >> férfiak (#998) agyroppantás (#91) >> nők (#999)
pusztító végzet (#106) >> tűzrája (#531) háló (#186) >> öregedést okozó lények (#9095)
armageddon (#218) >> lidérctűz (#457) armageddon (#218) >> greén örvény (#443)
pusztító végzet (#106) >> agyfröccsentő (#666)
Feltételes védekező varázslatok (aktív: 26, max: 59 - támadó varázslatokkal együtt)
lidércidézés (#219) >> agyfröccsentő (#666) védelem tűz ellen (#38) >> pirogólem (#514)
védelem tűz ellen (#38) >> tűzrája (#531) elektromos pajzs (#51) >> kreiton idéző (#510)
védelem sav ellen (#36) >> Baalgarmon szolgája (#439) védelem sav ellen (#36) >> zseléféreg (#453)
tompítás (#40) >> varkaudar vajákos (#690) pszi-acéltorony (#98) >> csápos otagi (#395)
elektromos pajzs (#51) >> zafír sárkány (#329) elektromos pajzs (#51) >> ezerszemű bestia (#288)
védelem tűz ellen (#38) >> Ekhnagorhu (#291) védelem tűz ellen (#38) >> tűzelementál (#276)
elektromos pajzs (#51) >> viharóriás (#278) lidércidézés (#219) >> nők (#999)
lidércidézés (#219) >> férfiak (#998) védelem tűz ellen (#38) >> vortexmágus (#418)
tompítás (#40) >> zoloboo sámán (#230) tompítás (#40) >> Tguarkhan (#212)
tompítás (#40) >> őrült varázsló (#255)

ELFOGOTT SZÖRNYEID
smaragd őrsárkány (#344) státusz: OK
pikkelyes ptog (#470) (hátas: 10 lépés/kör; 6 TVP/lépés; +8 védettség;) státusz: OK
tüskés harci gromak (#156) (tejet ad) státusz: OK

ISTENI KÜLDETÉSEID
1.) Tűzvarázslataid gyakorlására sose sajnáld az időt. A tarajos mandragok jól égnek, lobbants lángra tizet - de ha más módon végzel velük, az is elégedetté tesz... (számláló: 6)
2.) Keress magadnak tanítványt, aki legalább 10-zel alacsonyabb szintű nálad (de 20-nál nem alacsonyabb szintű), és add át neki szent szimbólumodat, majd ő adja vissza. Ha tanítványod legalább 3 szintet lépett, IMádkozz oltáramnál! (A valódi, szintszívás nélküli szint számít).
3.) Az éjfattyak az egész világot fenyegetik, még az én szolgáimat is. Kezdd meg a harcot, végezz egy rd'alv lélektipróval!

A FORDULÓ ELEJÉN MÉG MEGVOLT...
246 arany (#50) 20 csuklyavirág (#133) 2 gyenge méreg (#26)
10 kaja (#2) 1 quwarg tojás (#360) 1 sallank karom (#128)
1 szvó-ektoplazma (#151) 1 tükör (#43) 2 varázskő (#305)
1 vas dobónyíl (#189)

EBBEN A FORDULÓBAN KERÜLT HOZZÁD...
3 angyalok gyűrűje (#529) 4 gyöngymangó (#135) 2 madártoll (#112)
4 pirkit (#153) 1 rothasztó talizmán (#815) 1 tünde nyíl (#554)
7 ugh méreg (#166) 25 víz (#27) 1 xirnox szív (#213)

E KÖRBEN TETT LÉPÉSEID TÉRKÉPE


(248,23) krathan csontváz (#432)
(248,24) vastagbőrű mutak (#442), márványtorony (#175), ragyás burástya (#111), óriáspók (#303)
(248,25) Dornodon oltár, 49. jellempróba, érclelőhely, tarajos mandragok (#441)
(248,26) sziklaelementál (#437), Dornodon szentélye (#1174), Dornodon oltár, érclelőhely
(248,27) 49. jellempróba, Dornodon oltár, érclelőhely, tarajos mandrag (#441), chaktra vadászeb (#459), titokzatos kroa (#460), őshonos sziklozug (#447)

Változások a Túlélők Földjén a legutóbbi fordulód óta...


* Amennyiben elvesztetted szent szimbólumodat (pl. mert egy szörny lehelete elégette), fohászkodhatsz istenedhez az IM 5 paranccsal, hogy adjon egy újat.
* Mostantól a "meghalás" milyenségének állításához (H 1 999) nem szükséges, hogy deus ex machina a karakternél legyen.

Üzenet küldése a karakternek