568. forduló, 570. forduló, Stekker Parakmé összes nyilvános fordulója
Fordulóm kinézete legyen.
Kövesd a Túlélők Földje levelezős szerepjátékot: érdekességek, friss információk a Facebook oldalunkon! http://www.facebook.com/tulelokfoldje

TÚLÉLŐK FÖLDJE

Betáplálva: 2005. nov. 23. 15h:17'
EZ A 580. JÁTÉKHETED, 569. FORDULÓD
581. játékheted kezdete: dec. 1.
A következő fordulódat azonnal betápláljuk, amint megkapjuk.
E-mail!
KALANDOZÓ: #4595
SZÁMLA : XXXX

STEKKER PARAKMÉ KALANDJAI


16 nap telt el azóta, hogy letáboroztál a [256,98] koordinátán.
Nyakadon két apró pont van. Vért szívtak tőled! (-134 életerő.)
A táborozás 1. napján összefutsz egy fekete, göndör hajú, zöld szemű törpe férfival. Körszakálla és bajsza van. Bőre bronzként csillog. Tharr félisten hatalmú felszentelt főpapja. Egy arany papi karkötőt, egy átkozott karkötőt, egy che-vállszalagot, egy dalebg.kristályvértet, egy drag'kór fülkarikát, egy drakolder gyűrűt, egy Emma kötényét, egy gólemgyűrűt, egy háború gyűrűjét, egy két kard szimbólumot, egy Khór maszkját, egy kreiton palástot, egy lidérckoronát, egy Natharion amulettet, egy natharion talizmánt, egy örökkéval.smaragdját, egy ősmágus fülbevalóját, egy Ovgun nyakláncát, egy regeneráló övet, egy Rettegés Köpenyét, egy rogalhal csuklópántot, egy ryuku kalózkendőt, egy tleikan kesztyűt, egy torz fülkarikát és egy tűzúr csizmáját visel. Ruházatát egy triklem drakolder trófea, egy Rettegés Ura trófea és egy Tobias Ak'radal trófea színesíti. Egy szövetséghez tartozik, mutatja a ruhájára festett jel: mindent elsöprő hömpölygő ármádia. Övén 10 kalandozóskalp fityeg! Jobb kezében egy vámpírölőt, bal kezében egy kyorg tőrt tart. Lőfegyvere egy vas dobónyíl. Teherhordója is van: egy bazaltelementál! Szegény állat majd megszakad. Érzékeled auráját: színtelen, jelezve a pártatlan semlegest. Barátságosnak néz ki, de Te nem vagy túl barátkozós kedvedben. Elismerően fejet hajt előtted. Azt mondod: " Ajánlom ne lopj, ne bűvölj tőlem, mert ÁTKOZOTTUL mérges leszek!" Otthagyod a másik kalandozót.
A 2. napon találkozol egy szőke hajú, kék szemű ember férfival. Fairlight félisten hatalmú uralkodó papja. Tagja az Igaz Barátok Rendjének. Egy arany papi karkötőt, egy Batharak vállemezét, egy derit sodronynadrágot, egy drag'kór fülkarikát, egy drakolder gyűrűt, egy Eldereth kristályt, egy gólemgyűrűt, egy lidérckoronát, egy Luthius karkötőjét, egy mahagóni kesztyűt, egy mahagóni vértet, egy mihlanil medált, egy örökkéval.kristályát, egy Ovgun nyakláncát, egy rogalhal csuklópántot, egy Rughar gyűrűjét, egy ryuku vadászinget, egy Sshreakza amulettjét, egy tűzúr csizmáját, egy villám szimbólumot és egy zafír erőövet visel. Ruházatát egy kyorg szolgasárkány trófea, egy triklem drakolder trófea és egy árnytündér csontváz trófea díszíti. Egy szövetséghez tartozik, mutatja a ruhájára festett jel: egy tűzförgetegből kilépő ember. Jobb kezében egy Olimposzt, bal kezében egy varkaudar korbácsot tart. Lőfegyvere egy hajító csillag. Hátasállata egy pikkelyes ptog! Teherhordója is van: egy sivatagi doareg! Szegény állat majd megszakad. Tisztán érzed auráját: színtelen, jelezve a pártatlan semlegest. Csak néhány pillantásra méltatjátok egymást. Odaveted: " A pollátor üzeni: Bocs!" Elfordulsz, és tovább totyogsz.
A 4. napon találkozol Döngölővel. Dornodon félisten hatalmú uralkodó papja. Egy balkezes gyűrűt, egy che-vállszalagot, egy denevér szimbólumot, egy derit láncvértt, egy drag'kór fülkarikát, egy drag'kór lábvédőt, egy drakolder gyűrűt, egy ében talizmánt, egy lidérckoronát, egy Luthius karkötőjét, egy mithril kesztyűt, egy natharion gömböt, egy natharion talizmánt, egy óriás fülbevalót, egy örökkéval. topázát, egy regeneráló övet, egy rogalhal csuklópántot, egy Rughar gyűrűjét, egy szirén köpenyét, egy torz fülkarikát, egy tűzúr csizmáját és egy Xanathal karkötőjét visel. Ruházatát egy triklem drakolder trófea, egy tleikan főbíra trófea és egy Morghatal A'ton trófea díszíti. Furcsa jelvénye van: Kardra tekeredő, kitárt szárnyú háromfejű sárkány. Övén 7 kalandozóskalp fityeg! Jobb kezében egy Olimposzt, bal kezében egy Baghar korbácsát tart. Lőfegyvere egy hosszú íj. Hátasállata egy pikkelyes ptog! Tárgyainak egy részét egy sivatagi doareg viszi. Auráját érzékelve máris tudod, gonosz, mint Te. Így szólsz: " Mit bámulsz? Szétszedlek, mint hülyegyerek a meséskönyvet!" Üdvözlitek egymást, mint két régi jóbarát. Rövid trécselés után folytatod utadat.
A 8. napon összefutsz egy hosszú ősz hajú, csillogó szemű mutáns férfival. Bőre színe zöld. Sheran személyes testőrként szolgáló avatárja. Egy arany papi karkötőt, egy drakolder gyűrűt, egy Eldereth kristályt, egy gyémánt védőgyűrűt, egy lidérckoronát, egy Luthius karkötőjét, egy mélybíbor kesztyűt, egy mélybíbor köpenyt, egy mélybíbor lábvédőt, egy mélybíbor páncélt, egy mélybíbor vállpántot, egy natharion gömböt, egy natharion talizmánt, egy óriás fülbevalót, egy óriások övét, egy örökkéval.kristályát, egy Ovgun nyakláncát, egy regeneráló övet, egy rogalhal csuklópántot, egy ryuku kalózkendőt, egy Teremtő koronáját, egy törpe bakancsot, egy virág szimbólumot és egy zafír védőgyűrűt visel. Fegyverzetét egy triklem drakolder trófea, egy Rettegés Ura trófea és egy vtoeken döntőbíra trófea teszi egyedivé. Valamilyen szövetség tagja, jelvénye: MOSOLYGÓ RETTENET RÓZSASZÍN BUGYIBAN. Bal kezében egy mélybíbor pajzsot tart. Lőfegyvere egy vas dobónyíl. Hátasállata egy spagulár! Auráját érzékelve máris tudod, semleges jellemű a hitvány! Mogorván egymásra bámultok. Azért harcra nem fog sor kerülni. Odaveted: " Mit bámulsz? Szétszedlek, mint hülyegyerek a meséskönyvet!" Otthagyod a másik kalandozót.
A 10. napon összefutsz Kék sequator W.D.-vel. Mozgása könnyed, szinte már légies. Szemében a poklok tüze lángol, az örökké tartó kárhozat; a fájdalom és a kéj, melyet hamarosan megoszt veled... Tisztán érzed auráját: jelleme gonosz, akárcsak Neked. Odaveted: " A pollátor üzeni: Bocs!" Köszöntitek egymást, aztán tovább. Percekkel később is a különös találkozás hatása alatt állsz... de már nem vagy képes felidézni a részleteket. A 11. napon találkozol Longnowerrel. Tharr első számú avatárja. Egy Batharak vállemezét, egy Blounther gyűrűjét, egy drag'kór fülkarikát, egy drag'kór vértet, egy drakolder gyűrűt, egy drakolit lábvédőt, egy hósárkánybőr csizmát, egy két kard szimbólumot, egy kreiton palástot, egy Luthius karkötőjét, egy Morgan sipkáját, egy natharion gömböt, egy natharion talizmánt, egy óriás fülbevalót, egy óriások övét, egy ősmágus fülbevalóját, egy Ovgun nyakláncát, egy regeneráló övet, egy rogalhal csuklópántot, egy Rughar gyűrűjét, egy szirén köpenyét, egy teriadan karkötőt és egy tleikan kesztyűt visel. Ruházatát egy kyorg szolgasárkány trófea, egy Morghatal A'ton trófea és egy triklem drakolder trófea teszi egyedivé. Hovatartozását apró jelvény mutatja: hatalmas hegyek ormai mögött lenyugvó Nap. Jobb kezében egy Daramoula pálcáját, bal kezében egy otagi csápot tart. Lőfegyvere egy hosszú íj. Egy pikkelyes ptog a hátasa. Teherhordója is van: egy sivatagi doareg! Szegény állat majd megszakad. Auráját érzékelve máris tudod, semleges jellemű az alávaló. Barátságosnak néz ki, de Te nem vagy túl barátkozós kedvedben. Így szólsz: " Ajánlom ne lopj, ne bűvölj tőlem, mert ÁTKOZOTTUL mérges leszek!" Továbbmész.
A 14. napon ismét összefutsz Longnowerrel. Elég egy mentális pillantás aurájára: semleges a nyomorult. Kérdőn néz Rád, de Te csak távolról végigméred. Azt mondod: " Ajánlom ne lopj, ne bűvölj tőlem, mert ÁTKOZOTTUL mérges leszek!" Továbbmész. A 16. napon megintcsak összeakadsz egy fekete, göndör hajú, zöld szemű törpe férfival. Körszakálla és bajsza van. Bőre bronzként csillog. Auráját érzékelve máris tudod, színtelen, jelezve semleges mivoltát a féregnek. Bizalmatlanul végigméred, de nem tetszik igazán a képe. Megszólal: - Tiszteletem mester. - Büszkén húzod ki magad. Azt mondod: " Ajánlom ne lopj, ne bűvölj tőlem, mert ÁTKOZOTTUL mérges leszek!" Továbbmész. A 16. napon megintcsak összeakadsz egy szőke hajú, kék szemű ember férfival. Mentális auráját felismered, semleges jellemű a hitvány! Szótlanul méregetitek egymást egy ideig. Odaveted: " A pollátor üzeni: Bocs!" Odébbállsz. A legutóbbi forduló óta sok érdekes dolgot tanultál. Elmondták neked, milyen is a dombi yeti (ld. enc.), a Chara-din avatárja (ld. enc.), a sarki róka (ld. enc.), a yeti poronty (ld. enc.), a fagyféreg (ld. enc.), az ulkor jéglény (ld. enc.) és a hópárduc (ld. enc.). Most már tudod, hogy hogyan kell szerezni (készíteni) láthatatlan köpenyt (ld. enc.), sámán erszényt (ld. enc.), alligátorfogat (ld. enc.), nyomkereső talizmánt (ld. enc.), rinóbőr övet (ld. enc.), gnóm csontot (ld. enc.) és ében dobónyilat (ld. enc.). Zúgás, tompa dübörgés kél füledben - eljött a dagály ideje. A vér tengere kiemelkedik medréből, erővel töltve fel az üres kelyheket. Magadhoz térsz álomtalan álmodból, és utadra indulsz. Tudod, ha harcot hoz is az éj, végén mindig megtelik a kehely (a tested) a tenger erejével. Aztán mielőtt eljő a hajnal, s az apállyal visszahúzódik magába, összegyűjti a kelyhek gyümölcsét; téged pedig újra magával ragad a halálos álom...
A kinemfogyó tegez termelt 2 tünde nyilat. Zu'lit tarsolya termel 7 spirituszt. Az aranytermő erszény 82 aranyat termelt. A teremtés zsákja létrehozott 1 amnioszt.
A táborozás alatt próbáltál minél többet pihenni. Ennek köszönhetően visszanyerted erőd egy részét. (+331 életerő.) Varázserőd regenerálódik. (+1028 varázspont.) Időt cserélsz (+10 TVP, -5 VP). Pszi energiáid is töltődnek. (+165 pszi pont.) Erőt merítesz a Közös Tudatból. (+4 tudatpont.) Megfejed a tüskés harci gromakot. (+3 kaja.) A lottó 633. hetének nyerőszámai: 10, 15, 8. 1 db 0 találatos szelvényed volt.
Időközben sokat nézelődtél, keresgéltél, hátha egy harcos hárpia nyomára bukkansz. Minden hiába - a kutatás eredménytelen volt. [7 pontot használtál fel, van még 707. Kapsz 4 VP-t.]

* 1. KP: elmormolod a 112. varázslatot a 71. varázslatot a 224. varázslatot
Sajnos nincs meg a kellő tapasztalatod még a pszi-gyűjtés használatához. [0 pontot használtál fel, van még 707.]
Beizzik a turbómágia. Újabb lehetőségek nyílnak meg előtted szürkeállományod kihasználására. [-20 pszi pont.] [2 pontot használtál fel, van még 705. Kapsz 1 VP-t.]
Hihetetlen sebességgel varázsolsz. Munkád gyümölcsözni fog! [-24 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [0 pontot használtál fel, van még 705.]

* 2. KP: elmormolod a 88. varázslatot a 26. varázslatot a 165. varázslatot
Sajnos nincs a birtokodban valamilyen komponens, ami feltétlenül szükséges lenne a varázslat elmondásához (1 szopókő). [0 pontot használtál fel, van még 705.]
Beizzik a turbómágia. A varázslat működésbe lép, láthatatlanul védelmezve testedet. [-16 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 703. Kapsz 1 VP-t.]
Fürgén varázsolsz! Esszenciavédelem vonja be tested. [-30 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 701. Kapsz 1 VP-t.]

* 3. KP: t. energia kisütése: 145 2
Felkészülsz a kasztroplanáris transzformáció förtelmesen undorító szertartására. [-1 TU.] [10 pontot használtál fel, van még 691. Kapsz 6 VP-t.]

* 4. KP: elmormolod a 182. varázslatot a 24. varázslatot a 209. varázslatot
Beizzik a turbómágia. Zöldes fényű erőtér kezd körülötted vibrálni. [-26 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 689. Kapsz 1 VP-t.]
Beizzik a turbómágia. A hatás azonnal érezhető. (+2 szerencse forduló végéig.) [-21 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 687. Kapsz 1 VP-t.]
Hihetetlen sebességgel varázsolsz. Felkészülsz a vadászatra. [-40 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 685. Kapsz 1 VP-t.]

* 5. KP: kézbeveszed/felveszed az 531. tárgyat
Leveszed a Zu'lit koronáját, majd a fejedre teszed a lidérckoronát. [0 pontot használtál fel, van még 685.]

* 6. KP: elmormolod a 28. varázslatot az 53. varázslatot a 188. varázslatot
Szupersebesen mormolsz. Izmaid megnőnek, megdagadnak (+24 erő). [-25 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 683. Kapsz 1 VP-t.]
Gyorsvarázsolsz! Csapásaid erősebbek lesznek! (+20 sebzés támadásonként.) [-24 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 681. Kapsz 1 VP-t.]
Szupersebesen mormolsz. Kékes fény vonja be bőröd. [-30 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 679. Kapsz 1 VP-t.]

* 7. KP: elmormolod a 63. varázslatot a 128. varázslatot a 178. varázslatot
Hihetetlen sebességgel varázsolsz. Az erőpajzs láthatatlanul vibrálni kezd körülötted. [-24 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 677. Kapsz 1 VP-t.]
Hihetetlen sebességgel varázsolsz. A növényzet elsorvad körülötted, miközben a gyógyító energia a testedbe áramlik (+1 életerő). [-30 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 675. Kapsz 1 VP-t.]
Fürgén varázsolsz! Leheletvékony mágikus aura jelenik meg a tárgyaid körül. [-29 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 673. Kapsz 1 VP-t.]

* 8. KP: elmormolod a 128. varázslatot a 210. varázslatot a 222. varázslatot
Gyorsvarázsolsz! A növényzet elsorvad körülötted, miközben a gyógyító energia a testedbe áramlik (+1 életerő). [-30 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 671. Kapsz 1 VP-t.]
Beizzik a turbómágia. [-40 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 669. Kapsz 1 VP-t.]
Fürgén varázsolsz! (+6 csapdaészlelés) [-27 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 667. Kapsz 1 VP-t.]

* 9. KP: elmormolod a 120. varázslatot a 123. varázslatot a 70. varázslatot
Beizzik a turbómágia. Iszonyatosan erős mentális pajzs feszül védelmezőn az elméd köré. [-15 pszi pont.] [2 pontot használtál fel, van még 665. Kapsz 1 VP-t.]
Hihetetlen sebességgel varázsolsz. Érzed, ahogy egyre erősebben buzog az Elméd Hatalma. [-15 pszi pont.] [2 pontot használtál fel, van még 663. Kapsz 1 VP-t.]
Beizzik a turbómágia. Felkészülsz az agyakban való turkálásra. [-16 pszi pont.] [1 pontot használtál fel, van még 662.]

* 10. KP: fejleszted a 4. tulajdonságodat 40 pontért
Fogat mosol egy darab fával, napozol egy kicsit, és egyéb módokon növeled szervezeted ellenálló képességét. Már csak egész keveset kell gyakorolnod, hogy az egészséged érezhetően megnövekedjen. [Még 131 TVP-t kell elköltened.] [40 pontot használtál fel, van még 622. Kapsz 24 VP-t.]

ef 6 energia fejlesztése 6
Egy parányi tégla berakásával te is hozzájárulsz a KT új tudati képességének kifejlesztéséhez: tudati energiát ölsz a fejlesztésbe. [-6 TU.] A befejezéshez még 516 TU szükséges. [60 pontot használtál fel, van még 562. Kapsz 36 VP-t.]

fno 2 fejl. pont elköltés 2
Elköltesz 100 fejlesztés pontot a támadás bónusz képesség növelésére. (+1 támadás.) [0 pontot használtál fel, van még 562.]

vv 79 167 73 elmormolod a 79. varázslatot a 167. varázslatot a 73. varázslatot
Szupersebesen mormolsz. Irtóztató detonáció kíséretében tűnik el a nyomorúságos tákolmány. Helyén csak por és füst marad. [-60 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [5 pontot használtál fel, van még 557. Kapsz 3 VP-t.]
Hihetetlen sebességgel varázsolsz. Sikeresen létrehoztál egy felszentelt oltárt! Áldott legyen az istened! [-50 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [5 pontot használtál fel, van még 552. Kapsz 3 VP-t.]
Beizzik a turbómágia. Hosszasan meditálsz, pszi gyakorlatokat hajtasz végre. [-20 pszi pont.] [5 pontot használtál fel, van még 547. Kapsz 3 VP-t.]

im 0 8 imádkozol
Az oltárra helyezel 4 szent kelyhet, remélve, hogy istened feltölti könnycseppjeivel. Hosszú idő telik el csendes meditációban. A szent kehely megtelt! Kellemes, bizsergető érzés fut végig rajtad, ahogy istened tudtul adja, hallotta imád. (+38 varázspont.) Figyelmedet a földenergiavonalak rezdülései irányítják a földelem síkját megzavaró lényre: egy hájas okerón.

Néhány mozdulatot teszel, mormolsz, és a következő másodpercben már hhaar burka vibrál körülötted. Gyógyulsz (+2 életpont). Egy sötét halál varázslatot dobsz ellenfeledre. 675 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). A tünde íjjal ellenfeledre célzol és lősz. Elrepül 7 tünde nyíl. Pár lövedéked átjárja a hájas okerón tömzsi lábát. (7 támadással 455 életpontot sebezve.) Durranás, és máris bűzfelhővel vagy körülvéve! Majdnem elhányod magad, de aztán megacélozod magad. Vad csatakiáltással, felemelve az Olimpikont a másikra rohansz. Olimpikonnal néhányszor teljesen átdöföd a hájas okerón testét. (6 támadással 816 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+164 életerő). Transzformálsz! (+81 varázspont.) Adamantit pajzzsal épp hogy eltalálod a hájas okerón tömzsi lábát. (1 támadással 75 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+16 életerő). Transzformálsz! (+7 varázspont.) Pestisaurád működik (3 ép-t sebezve). A hájas okerón mancsával feléd csap, de Te résen vagy. A hájas okerón összecsuklik, majd megpróbál feltápászkodni, de végleg elhagyja az ereje, és elterül. Megölted.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 tünde nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 12632 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 2024, sebződés: 0, gyógyulás: 188, összesen: +188 ÉP}

[30 pontot használtál fel, van még 517. Kapsz 18 VP-t.]
Megtalálod az oltárt, és imádkozni kezdesz. Hosszú idő telik el csendes meditációban. Kellemes, bizsergető érzés fut végig rajtad, ahogy istened tudtul adja, hallotta imád. (+36 varázspont.) Figyelmedet a földenergiavonalak rezdülései irányítják a földelem síkját megzavaró lényre: egy fekélyes hernyó.

Ki tudja, mire készül a másik - jobb az óvatosság! A biztonság kedvéért felraksz egy hhaar burka varázst. Gyógyulsz (+2 életpont). Ellenfeledre sötét halál varázslatot lősz. 741 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Az esélyek kiegyensúlyozása céljából ellenfeledre lősz a tünde íjjal. Elrepül 7 tünde nyíl. Több lövedéked átfúrja a fekélyes hernyó testét. (7 támadással 456 életpontot sebezve.) A szörny sugárzása sejtjeidet roncsolja. (-25 életerő.) A párducbőr pénztárcád megóvja aranyaidat a sugárzástól. Durranás, és máris bűzfelhővel vagy körülvéve! Leküzdöd a feltörő rosszullétet. Elszántan ellenfeledre rohansz. {GYD:} Olimpikonnal tökéletesen perforálod a fekélyes hernyó testét. (6 támadással 826 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+166 életerő). Transzformálsz! (+82 varázspont.) Adamantit pajzzsal kicsit megvágod a fekélyes hernyó széles száját. (1 támadással 76 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+16 életerő). Transzformálsz! (+7 varázspont.) Pestisaurád 15 sebzést okoz. A fekélyes hernyó feléd harap, de sikertelenül. A lény szörnyű sugárzása káros az egészségedre! (-28 életerő.) A párducbőr pénztárcád megóvja aranyaidat a sugárzástól. Yeeee! Lenyomtad az ellenfeledet, esélye sem volt.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 tünde nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 12850 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 2114, sebződés: 53, gyógyulás: 190, összesen: +137 ÉP}

[30 pontot használtál fel, van még 487. Kapsz 18 VP-t.]
Megtalálod az oltárt, és imádkozni kezdesz. Hosszú idő telik el csendes meditációban. Forró, simogató fuvallat szalad végig hátadon. Az imád meghallgatásra került. (+37 varázspont.) Figyelmedet a földenergiavonalak rezdülései irányítják a földelem síkját megzavaró lényre: egy fekélyes hernyó.

Gyorsan felraksz egy hhaar burka varázslatot. A szilánk működik (+2 életpont). Távolról sötét halál varázslatot lősz a másikra. 735 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). A tünde íjjal ellenfeledre célzol és lősz. Elrepül 7 tünde nyíl. Pár lövedéked átjárja a fekélyes hernyó testét. (7 támadással 455 életpontot sebezve.) A lényből áradó sugarak sejtjeidet pusztítják. (-19 életerő.) A párducbőr pénztárcád megóvja aranyaidat a sugárzástól. Ellenfeled bűzfelhőt bocsát rád. Visszafojtod lélegzetedet. Elszántan ellenfeledre támadsz. Olimpikonnal néhányszor teljesen átdöföd a fekélyes hernyó testét. (6 támadással 833 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+167 életerő). Transzformálsz! (+83 varázspont.) {KCC:} Adamantit pajzzsal épp hogy eltalálod a fekélyes hernyó testét. (1 támadással 76 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+16 életerő). Transzformálsz! (+7 varázspont.) Pestisaurád 7 sebzést okoz. A fekélyes hernyó fogai megkarcolják kézfejedet. (1 támadástól 42 életpontot vesztesz.) Majdnem elhányod magad, annyira rosszul leszel. (-4 minden tulajdonságodra kör végéig.) A lény szörnyű sugárzása káros az egészségedre! (-19 életerő.) A párducbőr pénztárcád megóvja aranyaidat a sugárzástól. A szörny még egy utolsó halálüvöltést hallat, majd eldől.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 tünde nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 12850 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 2106, sebződés: 80, gyógyulás: 191, összesen: +111 ÉP}

[30 pontot használtál fel, van még 457. Kapsz 18 VP-t.]
Rábukkansz az oltárra. Letérdelsz, és imádkozni kezdesz. Egy óra telik el buzgó mormolással. Forró, simogató fuvallat szalad végig hátadon. Az imád meghallgatásra került. (+40 varázspont.) Figyelmedet a földenergiavonalak rezdülései irányítják a földelem síkját megzavaró lényre: egy harcos hárpia.

Még megfelelő a távolság - felhúzol egy hhaar burka varázslatot. A szilánk működik (+2 életpont). Egy sötét halál varázslattal köszöntöd a másikat. 661 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). A tünde íjjal célzol és lősz. Elrepül 7 tünde nyíl. Pár lövedéked átjárja a harcos hárpia bal oldalát. (7 támadással 410 életpontot sebezve.) Borzalmas méretű, vörös bőrű lebegő gomba nő ki előtted a földből. Mérgező spórákból álló, sárga gáz indul feléd. Menekülni szeretnél, de lábad a földbe gyökerezett! Átlátva az illúzión, koncentrálni kezdesz, meggyőzni az agyadat arról, hogy a szemeddel lásson, és ne a nyúlványként a tudatodba tapadó varázslattal. Igen, úgy tűnik sikerült! Az illúzió semmivé foszlik. Elszántan ellenfeledre ugrasz. Olimpikonnal több döféssel felnyársalod a harcos hárpia szélfútta haját. (6 támadással 723 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+145 életerő). Transzformálsz! (+72 varázspont.) {KCC:} Adamantit pajzzsal épp hogy megvágod a harcos hárpia testét. (1 támadással 68 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+14 életerő). Transzformálsz! (+6 varázspont.) Pestisaurád működik (10 ép-t sebezve). A harcos hárpia többször végigkarmolja a derekadat. (2 támadástól 134 életpontot vesztesz.) A szörny vérfagyasztó módon huhog! 71 életpontot vesztettél. Véres nyál csordul ki a harcos hárpia száján, majd halk hörgéssel a porba hull.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 tünde nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a vadászkést, szereztél 15 madártollat. 13321 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1872, sebződés: 205, gyógyulás: 167, összesen: -38 ÉP}

[30 pontot használtál fel, van még 427. Kapsz 18 VP-t.]
Rábukkansz az oltárra. Letérdelsz, és imádkozni kezdesz. Hosszú idő telik el csendes meditációban. Forró, simogató fuvallat szalad végig hátadon. Az imád meghallgatásra került. (+40 varázspont.) Figyelmedet a földenergiavonalak rezdülései irányítják a földelem síkját megzavaró lényre: egy ében tigris.

Gyorsan felraksz egy hhaar burka varázslatot. A szilánk működik (+2 életpont). Egy sötét halál varázslattal köszöntöd a másikat. 610 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Ellenfeled hibázott: túl távol van tőled. Ezért lőhetsz rá a tünde íjjal. Elrepül 7 tünde nyíl. Alaposan megsorozod az ében tigris testét. (7 támadással 450 életpontot sebezve.) A lény jeget köp rád. A támadás kevésbé volt veszélyes, mint ahogy számítottad, de azért jégcsapok nőnek az álladon. (43 életpontot vesztettél.) Félelmet nem ismerve ellenfeledre támadsz. Olimpikonnal néhányszor teljesen átdöföd az ében tigris testét. (5 támadással 687 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+138 életerő). Transzformálsz! (+68 varázspont.) Ellenfeled 5 pontot sebződik a pestisaurától. Az ében tigris többször végigkarmolja a derekadat. (2 támadástól 136 életpontot vesztesz.) Az ében tigris belemar bal oldaladba, de jó reflexeidnek köszönhetően csak gyenge sebet ejt. (1 támadástól 21 életpontot vesztesz.) Véres nyál csordul ki az ében tigris száján, majd halk hörgéssel a porba hull.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 tünde nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 13251 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1752, sebződés: 200, gyógyulás: 146, összesen: -54 ÉP}

[30 pontot használtál fel, van még 397. Kapsz 18 VP-t.]
Rábukkansz az oltárra. Letérdelsz, és imádkozni kezdesz. Egy óra telik el buzgó mormolással. Forró, simogató fuvallat szalad végig hátadon. Az imád meghallgatásra került. (+37 varázspont.) Figyelmedet a földenergiavonalak rezdülései irányítják a földelem síkját megzavaró lényre: egy tüskés totemblarg.

Még megfelelő a távolság - felhúzol egy hhaar burka varázslatot. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Távolról sötét halál varázslatot lősz a másikra. 540 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Még elég távol vagytok egymástól ahhoz, hogy a tünde íjjal beleereszthess néhány lövedéket. Elrepül 7 tünde nyíl. Pár lövedéked átjárja a tüskés totemblarg testét. (7 támadással 454 életpontot sebezve.) A lény szörnyű sugárzása káros az egészségedre! (-35 életerő.) A párducbőr pénztárcád megóvja aranyaidat a sugárzástól. A szörny ragacsos lét öklend rád. Rémülten félrehajolsz. Fegyvert váltasz: előkapod a vámpírkardot. Félelmet nem ismerve a másikra ugrasz. {GYD:} Vámpírkarddal kegyetlenül összevagdalod a tüskés totemblarg testét. (5 támadással 602 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+121 életerő). Transzformálsz! (+60 varázspont.) {GYD:} Adamantit pajzzsal épp hogy eltalálod a tüskés totemblarg kitinpáncélját. (1 támadással 76 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+16 életerő). Transzformálsz! (+7 varázspont.) Pestisaurád működik (11 ép-t sebezve). A tüskés totemblarg csáprágója kisebb sebet ejt a bal kezeden. (1 támadástól 79 életpontot vesztesz.) A szörny antennáit hozzád érinti, majd váladékot enged a nálad levő vadászkés felszínére. Mázli! Semmi baja sem esett. A lény szörnyű sugárzása káros az egészségedre! (-22 életerő.) A párducbőr pénztárcád megóvja aranyaidat a sugárzástól. A tüskés totemblarg összeesik, és nem mozdul többé. Megölted!
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 tünde nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a vadászkést, szereztél 1 kitintüskét. 11976 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). A sok gyakorlás növelte tudásodat (+1 teológia).
{Csatastatisztika; sebzés: 1683, sebződés: 136, gyógyulás: 145, összesen: +9 ÉP}

[30 pontot használtál fel, van még 367. Kapsz 18 VP-t.]
Megtalálod az oltárt, és imádkozni kezdesz. Egy óra telik el buzgó mormolással. Jóleső meleg fut végig a testeden. (+37 varázspont.) Figyelmedet a földenergiavonalak rezdülései irányítják a földelem síkját megzavaró lényre: egy hájas okerón.

Védekezésképp villámgyorsan felhúzol egy hhaar burka varázst. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Egy sötét halál varázslatot dobsz ellenfeledre. 673 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). A tünde íjjal célzol és lősz. Elrepül 7 tünde nyíl. Lövedékeiddel perforálod a hájas okerón jobb hátsó lábát. (7 támadással 445 életpontot sebezve.) Egy pukkanást hallasz, és a következő pillanatban émelyítő bűz ölel körül. Majdnem elhányod magad, de aztán megacélozod magad. Félelmet nem ismerve a másikra rontasz. {KCC:} Olimpikonnal nagy lendületekkel át- meg átszúrod a hájas okerón fejét. (6 támadással 819 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+164 életerő). Transzformálsz! (+40 varázspont.) Adamantit pajzzsal épp hogy megvágod a hájas okerón jobb hátsó lábát. (1 támadással 78 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+16 életerő). Transzformálsz! (+3 varázspont.) Ellenfeled 6 pontot sebződik a pestisaurától. A hájas okerón mancsa nem tudott sebet ejteni Rajtad. A hájas okerón összeesik, és nem mozdul többé. Megölted!
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 tünde nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 12632 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 2021, sebződés: 0, gyógyulás: 188, összesen: +188 ÉP}

[30 pontot használtál fel, van még 337. Kapsz 18 VP-t.]
Megtalálod az oltárt, és imádkozni kezdesz. Hosszú idő telik el csendes meditációban. Kellemes, bizsergető érzés fut végig rajtad, ahogy istened tudtul adja, hallotta imád. (+35 varázspont.) Figyelmedet a földenergiavonalak rezdülései irányítják a földelem síkját megzavaró lényre: egy dübörgő bahrot.

Védekezésképp villámgyorsan felhúzol egy hhaar burka varázst. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). A lényt antimágikus aura védi, ezért nem is próbálsz rá varázsolni. Az esélyek kiegyensúlyozása céljából ellenfeledre lősz a tünde íjjal. Elrepül 7 tünde nyíl. Több lövedéked átfúrja a dübörgő bahrot vaskos lábát. (7 támadással 458 életpontot sebezve.) A szörny szemeivel rád bámul. Ellenállsz a kővéváltoztató varázsnak. Meglengetve az Olimpikont a másikra ugrasz. {KCC:} Olimpikonnal néhányszor teljesen átdöföd a dübörgő bahrot jobb hátsó lábát. (6 támadással 821 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+95 életerő). Transzformálsz! (+41 varázspont.) {GYD:} Adamantit pajzzsal megvagdalod a dübörgő bahrot testét. (4 támadással 297 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+1 életerő). Transzformálsz! (+14 varázspont.) Ellenfeled 7 pontot sebződik a pestisaurától. Beléd öklel a dübörgő bahrot! bal karodat és kezedet találja el. (2 támadástól 98 életpontot vesztesz.) Lábával meglök a dübörgő bahrot. (1 támadástól 20 életpontot vesztesz.) A lény összetapos! 88 életpontot vesztettél. Olimpikonnal épp hogy megszúrod a dübörgő bahrot testét. (1 támadással 145 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+30 életerő). Transzformálsz! (+7 varázspont.) Adamantit pajzzsal kissé megkarcolod a dübörgő bahrot fejét. (1 támadással 73 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+15 életerő). Transzformálsz! (+3 varázspont.) A pestisaura 6 ép-t sebez. Kisebb sebet ejt a dübörgő bahrot agyarával a testeden. (1 támadástól 25 életpontot vesztesz.) Patájával a dübörgő bahrot többször megrúgja az oldaladat. (2 támadástól 71 életpontot vesztesz.) A szörny megtipor. 88 életpontot vesztettél. Yeeee! Lenyomtad az ellenfeledet, esélye sem volt.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 tünde nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a vadászkést, szereztél 1 bahrot bőrt. 12540 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1807, sebződés: 390, gyógyulás: 147, összesen: -243 ÉP}

[30 pontot használtál fel, van még 307. Kapsz 18 VP-t.]

m 4 1 8 mozogsz délre, északkeletre, északra
[256,99] Még mindig füves síkságon vagy. Az irányodba osonó szörny tehetségtelen a rejtőzködésben, ezért rögtön kiszúrod. Már gyerekkorodban sem ijedtél meg, ha egy fekélyes hernyó közeledett feléd. Most sem aggódsz különösebben. Ha a szörny harcolni akar, ám legyen. Majd megmutatod neki.

Megfontoltan felméred a helyzeted, majd elmormolsz egy hhaar burka varázslatot. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Távolról sötét halál varázslatot lősz a másikra. 750 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Megveted a lábad, és a tünde íjjal ellenfeledre lősz. Elrepül 7 tünde nyíl. Pár lövedéked átjárja a fekélyes hernyó fekélyes bőrét. (7 támadással 445 életpontot sebezve.) A szörny sugárzása sejtjeidet roncsolja. (-33 életerő.) A párducbőr pénztárcád megóvja aranyaidat a sugárzástól. Durranás, és máris bűzfelhővel vagy körülvéve! Ellenállsz a borzalmas rosszullétnek. Vad csatakiáltással, felemelve az Olimpikont a másikra rohansz. Olimpikonnal tökéletesen perforálod a fekélyes hernyó testét. (6 támadással 809 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+162 életerő). Transzformálsz! (+40 varázspont.) Adamantit pajzzsal néhányszor megkarcolod a fekélyes hernyó fekélyes bőrét. (2 támadással 147 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+30 életerő). Transzformálsz! (+7 varázspont.) Pestisaurád működik (6 ép-t sebezve). A fekélyes hernyó fogai végigkarcolják a bal combodat. (1 támadástól 34 életpontot vesztesz.) Borzalmas fejfájásod lesz. (-4 minden tulajdonságodra kör végéig.) A lény szörnyű sugárzása káros az egészségedre! (-41 életerő.) A párducbőr pénztárcád megóvja aranyaidat a sugárzástól. A másik elterül, rángatózik egy kicsit, majd csendben meghal.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 tünde nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 12850 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 2157, sebződés: 108, gyógyulás: 200, összesen: +92 ÉP}

Ki nyitott szemmel jár, talál: esetedben egy ősi rúnatornyot. Két tazunkarókakölyök talált egy kerek sajtot, de nem tudják megfelezni. Ahhoz, hogy segíthess nekik, szükséged van egy mérlegre és 5 TVP-re (31. jellempróba). Oldalt pillantva, meglátsz egy oltárt. Raia hívői építették. A távolban egy gigászi csatajelenetet ábrázoló szoborcsoportot látsz. A részleteket is alaposan kiértékelve feltűnik a nagy kavarodás közepén egy apró alak. Ez nem más, mint Tamarinai Geodrin, amint Chara-din hordáit szecskázza apróra. A torz lények tömege sem bírja legyűrni, mert Ghalla hét valódi istene támogatja.
(Feltételes mászás:) Felcsatolod a mászó-karpereced, majd nekiveselkedsz az ősi rúnatorony megmászásának. Nem egyszerű! A tapadókorongoknak és az óriási szerencsédnek hála, nem zuhansz vissza félúton. Az építmény felső szegélyén átlendülve sikeresen megveted lábad a tetőn. Az ősi rúnatorony teteje teljesen sima, csupán itt-ott látszik a talajon néhány nagyobb repedés. Majdhogynem összepiszkítod magad félelmedben, amikor nagy robajjal beszakad alattad az ősi rúnatorony teteje. Egy nagyobb csarnokba zuhansz, ahol egy szörny ront neked. Egy szellemdarázs!

Néhány mozdulatot teszel, mormolsz, és a következő másodpercben már hhaar burka vibrál körülötted. Gyógyulsz (+2 életpont). Egy sötét halál varázslattal köszöntöd a másikat. 531 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Ellenfeled hibázott: túl távol van tőled. Ezért lőhetsz rá a tünde íjjal. Elrepül 7 tünde nyíl. Pár lövedéked átjárja a szellemdarázs fejét. (7 támadással 446 életpontot sebezve.) A seb azonnal beforr! A szörny - épp hogy csak egy hangyafuttatónyira - összevonja szemöldökét. Kacagsz a lényen - csak nem valami speciális támadást próbált alkalmazni? Hát, alaposan felsült. Vad csatakiáltással, felemelve az Olimpikont a másikra támadsz. Olimpikonnal nagy lendületekkel át- meg átszúrod a szellemdarázs bal oldalát. (6 támadással 801 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+161 életerő). Transzformálsz! (+40 varázspont.) Adamantit pajzzsal megvagdalod a szellemdarázs szellemtestét. (3 támadással 220 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+45 életerő). Transzformálsz! (+11 varázspont.) Ellenfeled 16 pontot sebződik a pestisaurától. A szellemdarázs farka bal karodra és kezedre csap le. (2 támadástól 232 életpontot vesztesz.) Rossz előérzeted támad - lehet, hogy a csípés mérgező volt, bár most még nem érzel semmit. A szellemdarázs még megpróbál elszaladni, de két-három lépés után összeesik, és nem mozdul többet.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 tünde nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 10554 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). (Varázsolsz:) Gyorsan semlegesíted a mérget. Miközben a varázsigéket mormolod, kezeddel fura mozdulatokat teszel. Az erő gyűlik, egyre csak gyűlik benned. Elmormoltad a méregsemlegesítés varázslatot! A varázslat az agyadban lapul, használatra készen. [-25 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1569, sebződés: 232, gyógyulás: 216, összesen: -16 ÉP}

Dübörgő lépteket hallasz. Rémülten észleled, hogy a faltörmelékek közül egy újabb alak nyomul feléd. Egy sötét ülnök!

Ki tudja, mire készül a másik - jobb az óvatosság! A biztonság kedvéért felraksz egy hhaar burka varázst. Gyógyulsz (+2 életpont). Mormolsz, majd ujjaidból kirepül egy sötét halál varázslat. 526 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Mielőtt ellenfeled a közeledbe érhetne, megcélzod a tünde íjjal. Elrepül 7 tünde nyíl. Alaposan megsorozod a sötét ülnök sötét bőrét. (7 támadással 443 életpontot sebezve.) A lény ítéletet hirdet fölötted. BŰNÖS! Korbácsként sújt rajtad végig a fájdalom (-587 életerő). Az ítéletet lehajtott fejjel fogadod, távozol. Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 969, sebződés: 587, gyógyulás: 6, összesen: -581 ÉP}

Arra sincs idő, hogy a port kitörölgesd a szemedből, menekülve mászol fel a romba dőlt falon. Visszafelé könnyebben megy a mászás, hiszen valamennyire már sikerült kiismerni a rúnatorony homorú oldalának buktatóit. Pár percen belül sikeresen földet érsz. Nyomok után kutatsz, sikeresen! Még egész friss mutáns nyomok vezetnek északkeletre. Találsz még friss emberi nyomokat, amelyek északra, kb. 1 hetes törpe nyomokat, amelyek északra, friss törpe nyomokat, amelyek északkeletre, friss törpe nyomokat, amelyek északnyugatra, kb. 2 hetes emberi nyomokat, amelyek északnyugatra, kb. 2 hetes emberi nyomokat, amelyek délre, kb. 2 hetes emberi nyomokat, amelyek északkeletre vezetnek.

(Továbbmész...) [257,98] Még mindig füves síkságon vagy. Fehér mandula illatát hozza a szél. Egy rosszkedvű elflánnyal találkozol. Elmeséli, hogy ma van a születésnapja, és nem kapott senkitől semmit. A rokonai meghaltak a tűzviharban, és most magányos. Ahhoz, hogy felvidítsad, valamilyen szép ajándékot kellene adnod - például egy ezüst nyakláncot. Ez a segítség 4 TVP-be kerül (38. jellempróba). Ahogy cammogsz, egyszercsak hogy, hogy nem: kiszúrsz egy oltárt. Tharr hívei emelték. Megérezve a magas fűből érződő szagot, rájössz, hogy valami rád leselkedik. Pár lépést teszel a szörny felé, és felismered. Egy pikkelyes ptog. Itt csata lesz.

Néhány mozdulatot teszel, mormolsz, és a következő másodpercben már védelem tűz ellen vibrál körülötted. A szilánk működik (+2 életpont). Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre sötét halál varázslatot lősz. 619 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Még elég távol vagytok egymástól ahhoz, hogy a tünde íjjal beleereszthess néhány lövedéket. Elrepül 7 tünde nyíl. Több lövedéked átfúrja a pikkelyes ptog pikkelyes bőrét. (7 támadással 448 életpontot sebezve.) Ellenfeled kitátja pofáját, és tüzet fúj rád. Fürdesz a piros lángnyelvekben. Megmarkolva az Olimpikont a másikra rontasz. Olimpikonnal nagy lendületekkel át- meg átszúrod a pikkelyes ptog testét. (6 támadással 771 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+155 életerő). Transzformálsz! (+15 varázspont.) {KCC:} Adamantit pajzzsal megkarcolod a pikkelyes ptog testét. (1 támadással 76 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+16 életerő). Transzformálsz! (+1 varázspont.) A pestisaura 14 ép-t sebez. A pikkelyes ptog farkával megérint. (1 támadástól 59 életpontot vesztesz.) Purifikálódsz. (+0 jóság.) Ennyi! A másik kigúvadt szemmel borul a földre. Meghalt.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 tünde nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 11931 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1928, sebződés: 59, gyógyulás: 179, összesen: +120 ÉP}

Észreveszel valamit a földön. Nem túl régi (maximum néhány napos) törpe nyomok vezetnek északra. Találsz még friss emberi nyomokat, amelyek délnyugatra vezetnek.

(Továbbmész...) [257,97] A síkságot ritka erdő váltja fel. Gyanús mozgást látsz a fák között. Hmm, csak egy ro'galhal kísértet. Ettől nincs semmi félnivalód. Legjobb védekezés a támadás, kiáltod, és már ugrasz is.

Nem árt valamilyen védekező mágiát alkalmazni: hhaar burka létrehozásához szükséges szavakat mormolsz. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Ellenfeled varázstudó! Elmond magára egy számodra ismeretlen védekező varázslatot. Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy sötét halál varázslatot. Sajnos nem hatott ellenfeledre. A szilánk működik (+2 életpont). Ellenfeled egy kézmozdulatot tesz, majd ellő egy sorvasztás varázslatot. Szerencsére nem hatott rád. A tünde íjjal célzol és lősz. Elrepül 7 tünde nyíl. Pár lövedéked átjárja a ro'galhal kísértet testét. (7 támadással 466 életpontot sebezve.) A seb azonnal beforr! Elszántan ellenfeledre rontasz. Olimpikonnal néhányszor teljesen átdöföd a ro'galhal kísértet jobb karját. (6 támadással 798 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+160 életerő). Transzformálsz! (+15 varázspont.) Adamantit pajzzsal végigvagdosod a ro'galhal kísértet jobb oldalát. (4 támadással 293 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+59 életerő). Transzformálsz! (+5 varázspont.) Pestisaurád 3 sebzést okoz. A ro'galhal kísértet nem hagy pihenőt: lesújt a karodra és a mellkasodra. (2 támadástól 194 életpontot vesztesz.) Ellenfeled regenerálódik! Olimpikonnal nagy lendületekkel át- meg átszúrod a ro'galhal kísértet testét. (6 támadással 808 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+162 életerő). Transzformálsz! (+3 varázspont.) Adamantit pajzzsal épp hogy megvágod a ro'galhal kísértet áttetsző karját. (1 támadással 74 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+15 életerő). Pestisaurád 18 sebzést okoz. A ro'galhal kísértet pusztító erejű támadást indít, félresöpörve védekezésedet. (2 támadástól 220 életpontot vesztesz.) Ennyi! A másik kigúvadt szemmel borul a földre. Meghalt.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 tünde nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 13344 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1995, sebződés: 414, gyógyulás: 404, összesen: -10 ÉP}

Látsz egy ősi rúnatornyot. Megtorpansz, mert valami felkelti a figyelmedet. Aha! Találtál egy teljesen lerombolt oltárt. Ki nyitott szemmel jár, talál: esetedben egy szent tölgyfát.
(Feltételes mászás:) A mászó-karperecet a csuklódra csatolva mászni kezdesz felfelé. Az ősi rúnatorony meredek falain alig találsz fogódzkodót. Eltelik egy-két óra, amíg sikerül feljutnod a piramis tetejére (vagy aljára???). Remegő térdekkel, de izgatottan nézel körül. A rúnatorony teteje teljesen sima és üres. Hát ezért törted magad ennyire, mérgelődsz magad elé. Teljesen váratlanul megmozdul alattad a föld, és alázuhansz egy lentebb fekvő terembe. Megrettensz, amikor egy szörny ront neked, úgy látszik már várt rád. Egy szellemdarázs!

Megfontoltan felméred a helyzeted, majd elmormolsz egy hhaar burka varázslatot. A szilánk működik (+2 életpont). Mélyen koncentrálva, megidézel egy sötét halál varázslatot, majd ellenfeledre küldöd. 538 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). A közelharc előtt még megeresztesz a tünde íjjal néhány lövedéket. Elrepül 7 tünde nyíl. Lövedékeiddel perforálod a szellemdarázs testét. (7 támadással 453 életpontot sebezve.) A seb azonnal beforr! A lény megtorpan egy pillanatra, és meredten rádbámul. Egy pillanatra elködösödik az elméd, de aztán lerázod a szörny pszi tapogatódzását. Vad csatakiáltással, felemelve az Olimpikont ellenfeledre ugrasz. Olimpikonnal tökéletesen perforálod a szellemdarázs áttetsző fullánkját. (6 támadással 778 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+156 életerő). {KCC:} Adamantit pajzzsal megvagdalod a szellemdarázs áttetsző fullánkját. (3 támadással 221 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+45 életerő). Pestisaurád 9 sebzést okoz. Ütéseket mér a szellemdarázs a farkával a bal válladra. (2 támadástól 243 életpontot vesztesz.) Ennyi! A másik kigúvadt szemmel borul a földre. Meghalt.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 tünde nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 10554 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1547, sebződés: 243, gyógyulás: 209, összesen: -34 ÉP}

Úgy néz ki, a csatazaj egy újabb szörnynek keltette fel a figyelmét, ami dühösen neked ront. Egy kreiton bűvölő!

Nem árt az elővigyázatosság! Egy hhaar burka varázslattal készülsz a csatára. A szilánk működik (+2 életpont). Ellenfeledre sötét halál varázslatot lősz. 638 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Távolról szerencsétlenség varázslatot lő rád a másik. (-40 szerencse a harc időtartamára.) A tünde íjjal célzol és lősz. Elrepül 7 tünde nyíl. Alaposan megsorozod a kreiton bűvölő testét. (7 támadással 461 életpontot sebezve.) A lény igéző tekintetét rád emeli. Akaratodat kasztroplanáris pajzsba tömörítve, ellenállsz. Meglengetve az Olimpikont a másikra rohansz. {GYD:} Olimpikonnal több döféssel felnyársalod a kreiton bűvölő testét. (6 támadással 801 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+161 életerő). Adamantit pajzzsal kicsit megvágod a kreiton bűvölő nyakát. (1 támadással 76 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+16 életerő). Pestisaurád 19 sebzést okoz. A kreiton bűvölő csápjai a bal lábad köré tekerednek. Kikászálódsz, de milyen áron! (2 támadástól 78 életpontot vesztesz.) Maga az idő szivárog el (-12 TVP). A szörny még egy utolsó halálüvöltést hallat, majd eldől.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 tünde nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 14503 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1995, sebződés: 78, gyógyulás: 185, összesen: +107 ÉP}

Mintha mindez nem lenne elég, újabb lény ugrik elő a semmiből! Egy tleikan behemót!

Nem árt valamilyen védekező mágiát alkalmazni: hhaar burka létrehozásához szükséges szavakat mormolsz. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Távolról sötét halál varázslatot lősz a másikra. 795 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Az esélyek kiegyensúlyozása céljából ellenfeledre lősz a tünde íjjal. Elrepül 7 tünde nyíl. Lövedékeiddel perforálod a tleikan behemót testét. (7 támadással 362 életpontot sebezve.) A szörny nagy levegőt vesz, majd mérgező párát lehel feléd. Próbálod visszatartani a lélegzetedet, de csak félig jársz sikerrel. (45 életpontot vesztettél.) Félelmet nem ismerve ellenfeledre rohansz. Olimpikonnal többször eltalálod a tleikan behemót jókora fejét. (6 támadással 651 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+131 életerő). Adamantit pajzzsal kissé megkarcolgatod a tleikan behemót bal oldalát. (4 támadással 233 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+47 életerő). Pestisaurád 15 sebzést okoz. Mielőtt észbe kapnál, a tleikan behemót megsorozza az oldaladat és a hasadat mancsával. (2 támadástól 281 életpontot vesztesz.) Megpróbál megragadni. Azonban te erősebbnek bizonyulsz - ellököd magadtól. {GYD:} Olimpikonnal néhány helyen meghorzsolod a tleikan behemót jókora fejét. (2 támadással 205 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+42 életerő). {GYD:} Adamantit pajzzsal épp hogy eltalálod a tleikan behemót testét. (1 támadással 59 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+12 életerő). Pestisaurád 12 sebzést okoz. A tleikan behemót Neked esik, és mancsaival püfölni kezd. (2 támadástól 219 életpontot vesztesz.) A szörny kitárja karjait, és megpróbál átölelni. Egymásnak feszültök, de te bizonyulsz az erősebbnek. A tleikan behemót összeesik, és nem mozdul többé. Megölted!
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 tünde nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 15056 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 2332, sebződés: 545, gyógyulás: 240, összesen: -305 ÉP}

Egy kupac ismeretlen eredetű csont szomszédságában jókora faládára lelsz. Kifeszegeted a tetejét. Találsz benne 1 gyöngyberakásos övet. (ld. enc.) Visszafelé könnyebben megy a mászás, hiszen valamennyire már sikerült kiismerni a rúnatorony homorú oldalának buktatóit. Pár percen belül sikeresen földet érsz. Megéheztél, elő az elemózsiás kosarat! (-1 kaja.) Nyomok után kutatsz, sikeresen! Nem túl régi (maximum néhány napos) mutáns nyomok vezetnek északnyugatra. Találsz még friss emberi nyomokat, amelyek délre, kb. 1 hetes árnymanó nyomokat, amelyek délre, kb. 1 hetes emberi nyomokat, amelyek északnyugatra, kb. 1 hetes törpe nyomokat, amelyek északnyugatra, kb. 2 hetes törpe nyomokat, amelyek délre, friss törpe nyomokat, amelyek délnyugatra, kb. 2 hetes emberi nyomokat, amelyek délnyugatra vezetnek. [111 pontot használtál fel, van még 184. Kapsz 66 VP-t.]

vv 73 73 73 elmormolod a 73. varázslatot a 73. varázslatot a 73. varázslatot
Gyorsvarázsolsz! Pszi energiádat próbálod megismerni különböző gyakorlatok útján. [-20 pszi pont.] [5 pontot használtál fel, van még 179. Kapsz 3 VP-t.]
Szupersebesen mormolsz. Pszi energiádat próbálod megismerni különböző gyakorlatok útján. [-20 pszi pont.] [5 pontot használtál fel, van még 174. Kapsz 3 VP-t.]
Beizzik a turbómágia. Alapvető gyakorlatokat végzel, amelyek pszi szakértelmedet fejlesztik. [-20 pszi pont.] [5 pontot használtál fel, van még 169. Kapsz 3 VP-t.]

h 504 használod az 504. tárgyat
Nekilátsz, hogy minden szemetet beledobálj az aranytermő ládikóba: drag'kór bökő (186,106)-> (280 ap), kyorgölő kés (200 ap), Techiulan amulettje (500 ap), összesen 980 arany, 6 ÉP veszteség, 0 VP veszteség. [5 pontot használtál fel, van még 164. Kapsz 3 VP-t.]

v 198 256 76 elmormolod a 198. varázslatot
Elkezdesz a mágia mítikus nyelvén mormolni. A mágia tűzként árad szét tagjaidban. Elmondtad a tiltott teleport varázslatot! Vuuush, elteleportálsz!

A TELEPORTÁLÁS PILLANATA ELŐTTI TÉRKÉPED


(256,98) hájas okerón (#462), fekélyes hernyó (#489), harcos hárpia (#485), ében tigris (#488), tüskés totemblarg (#482), dübörgő bahrot (#479)
(256,99) fekélyes hernyó (#489), ősi rúnatorony (#852), 31. jellempróba, Raia oltár, művészi porolit (#720), szellemdarázs (#481), sötét ülnök (#508)
(257,97) ro'galhal kísértet (#463), ősi rúnatorony (#852), oltár, szent tölgyfa (#393), szellemdarázs (#481), kreiton bűvölő (#506), tleikan behemót (#511)
(257,98) 38. jellempróba, Tharr oltár, pikkelyes ptog (#470)

[256,76] Tovább barangolsz a fák között.

Oldalt pillantva, meglátsz egy ősi rúnatornyot. Észreveszel egy teljesen lerombolt oltárt. Szemedet összehúzva előrekémlelsz: igen, jól látod, találtál egy szent tölgyfát.
(Feltételes mászás:) A mászó-karperecet a csuklódra csatolva mászni kezdesz felfelé. Az ősi rúnatorony meredek falain alig találsz fogódzkodót. Eltelik egy-két óra, amíg sikerül feljutnod a piramis tetejére (vagy aljára???). Remegő térdekkel, de izgatottan nézel körül. A rúnatorony teteje teljesen sima és üres. Hát ezért törted magad ennyire, mérgelődsz magad elé. Ijedten felkiáltasz, amikor beszakad alattad a rúnatorony teteje. Pár méter zuhanás után egy terembe esel, ahol már vár rád valami! Egy elemi pulzátor!

Még megfelelő a távolság - felhúzol egy hhaar burka varázslatot. A szilánk működik (+2 életpont). Ellenfeled varázstudó! Elmond magára egy láthatatlan védekező varázslatot. Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy sötét halál varázslatot. 508 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Egy gigaököl varázslatot dob rád a másik. 13 életpontot vesztettél. Mielőtt ellenfeled a közeledbe érhetne, megcélzod a tünde íjjal. Elrepül 7 tünde nyíl. Alaposan megsorozod az elemi pulzátor testét. (7 támadással 446 életpontot sebezve.) A lény koncentrál egy hangyányit. Sziklamerev pillantással véded ki a gyilkos pszi sugarakat. Fegyvert váltasz: előkapod a vámpírkardot. Félelmet nem ismerve ellenfeledre rontasz. Vámpírkarddal többször mélyen végigmetszed az elemi pulzátor furcsa alakját. (4 támadással 477 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+96 életerő). {KCC:} Adamantit pajzzsal épp hogy megvágod az elemi pulzátor furcsa alakját. (1 támadással 74 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+15 életerő). A pestisaura 17 ép-t sebez. Az elemi pulzátor csápja eltalálja a bokádat. (1 támadástól 36 életpontot vesztesz.) Maga az idő szivárog el (-7 TVP). Az elemi pulzátor nyelvét a nyakad köré tekeri, de Te gyorsan kiszabadítod magad. (1 támadástól 35 életpontot vesztesz.) Purifikálódsz. (+0 jóság.) A másik elterül, rángatózik egy kicsit, majd csendben meghal.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 tünde nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a vadászkést, szereztél 2 madártollat. 10483 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1522, sebződés: 84, gyógyulás: 119, összesen: +35 ÉP}

Mielőtt még kifújhatnád magad, máris előtted terem a következő ellenfél. Egy kreiton bűvölő!

Védekezésképp villámgyorsan felhúzol egy hhaar burka varázst. Gyógyulsz (+2 életpont). Egy sötét halál varázslatot dobsz ellenfeledre. 648 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Távolról szerencsétlenség varázslatot lő rád a másik. (-40 szerencse a harc időtartamára.) Szemöldöködet ráncolva, lélegzetedet visszafojtva koncentrálsz, hogy a tünde íjjal célba találj. Elrepül 7 tünde nyíl. Lövedékeiddel perforálod a kreiton bűvölő vaskos nyúlványait. (7 támadással 453 életpontot sebezve.) A lény igéző tekintetét rád emeli. Akaratodat kasztroplanáris pajzsba tömörítve, ellenállsz. Megmarkolva az Olimpikont ellenfeledre rohansz. {GYD:} Olimpikonnal tökéletesen perforálod a kreiton bűvölő vaskos nyúlványait. (6 támadással 776 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+156 életerő). Adamantit pajzzsal súrolod a kreiton bűvölő testét. (1 támadással 73 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+15 életerő). A pestisaura 14 ép-t sebez. A kreiton bűvölő csápja eltalálja a bokádat. (1 támadástól 83 életpontot vesztesz.) Maga az idő szivárog el (-6 TVP). A kreiton bűvölő szemében félelem villan, aztán lassan lehunyja, miközben lelke kitör testének fogságából.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 tünde nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Átvizsgálod a testet. Kincs! KIIINCS! Lássuk, mire bukkantál: 1 kreiton agy (ld. enc.). 14503 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1964, sebződés: 83, gyógyulás: 179, összesen: +96 ÉP}

Egy kupacot látsz. Biztos kincs! Megpiszkálod. A kupac megmozdul. Egy tleikan főbíra!

Gyorsan felraksz egy hhaar burka varázslatot. A szilánk működik (+2 életpont). A mészárlásra kiszemelt áldozat számodra ismeretlen védekező varázst lök magára. Az elnyelés kiolt minden védekező varázslatot. Üdvözlésképpen egy sötét halál varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. 553 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Egy armageddon varázslatot dob rád a másik. 388 életpontot vesztettél. Mielőtt összecsapnátok, a tünde íjjal ellenfeledre lősz néhány lövedéket. Elrepül 7 tünde nyíl. Pár lövedéked átjárja a tleikan főbíra jobb lábát. (7 támadással 450 életpontot sebezve.) A teremtmény rád emeli fekete szemét, és meghozza a döntést. ÁRTATLAN! Nocsak, erre nem számítottál! Ideje köszönetet mondanod. Meglengetve az Olimpikont a másikra rohansz. Olimpikonnal néhányszor teljesen átdöföd a tleikan főbíra jobb lábát. (6 támadással 792 életpontot sebezve.) Adamantit pajzzsal néhányszor megcsapod a tleikan főbíra testét. (3 támadással 220 életpontot sebezve.) Ellenfeled 6 pontot sebződik a pestisaurától. Sajnos nem sikerült a tleikan főbíra minden csapását hárítanod. (4 támadástól 178 életpontot vesztesz.) Elporlad egy vámpírfog (a szörny a hited ellen intézett támadást). A tleikan főbíra összeesik, és nem mozdul többé. Megölted!
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 tünde nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Alaposan átvizsgálod a tetemet. A következő kincseket találtad: egy zafír erőöv, egy szent jogar és egy vas dobónyíl, ezenkívül 1 angyalok gyűrűje és 1 kreiton palást. 25647 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 2021, sebződés: 566, gyógyulás: 6, összesen: -560 ÉP}

Módszeresen végigkutatod a termet ősi relikviák utáni vágyakozással, és úgy néz ki, nagy szerencse ért. Rövid idő elteltével kincsre lelsz. Találtál 1 pszi követ. A mászó-karperecet újra rátapasztod a rúnatorony külső falára, és óvatosan leereszkedsz.
(Feltételes gyógyítás:) Egy utolsó kézmozdulattal kisütöd az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+450 életerő). [-30 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Hoppsz, egy quwarg! Rálépsz, és mész tovább. 1 tapasztalati pontot kaptál. Oppsz, itt járt már valaki! Még egész friss troll nyomok vezetnek délre. Találsz még kb. 2 hetes árnymanó nyomokat, amelyek délkeletre, kb. 3 hetes elf nyomokat, amelyek délre, kb. 2 hetes elf nyomokat, amelyek északkeletre, kb. 1 hetes troll nyomokat, amelyek délkeletre, kb. 2 hetes emberi nyomokat, amelyek délkeletre, friss gnóm nyomokat, amelyek északra, friss árnymanó nyomokat, amelyek északra vezetnek.
[-100 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [60 pontot használtál fel, van még 91. Kapsz 36 VP-t.]

m 5 5 8 mozogsz délnyugatra, délnyugatra, északra
[255,77] Az erdőt síkság váltja fel. Megérezve a magas fűből érződő szagot, rájössz, hogy valami rád leselkedik. Egy pikkelyes ptog nem ijeszthet meg. Nyugodtan várod a találkozást. No, ma sem fognak berozsdálni az izmaid. Felkészülten várod ellenfeled.

Védekezésképp villámgyorsan felhúzol egy védelem tűz ellen varázst. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy sötét halál. 580 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Az esélyek kiegyensúlyozása céljából ellenfeledre lősz a tünde íjjal. Elrepül 7 tünde nyíl. Lövedékeiddel perforálod a pikkelyes ptog jobb első lábát. (7 támadással 448 életpontot sebezve.) A szörny nagy levegőt vesz, majd tüzed okád. Fürdesz a piros lángnyelvekben. Megmarkolva az Olimpikont a másikra támadsz. Olimpikonnal nagy lendületekkel át- meg átszúrod a pikkelyes ptog pikkelyes bőrét. (5 támadással 675 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+136 életerő). {KCC:} Adamantit pajzzsal kicsit megvágod a pikkelyes ptog pikkelyes bőrét. (1 támadással 76 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+16 életerő). A pestisaura 6 ép-t sebez. A pikkelyes ptog farka végigsúrolja a jobb karodat. (1 támadástól 83 életpontot vesztesz.) Purifikálódsz. (+0 jóság.) A pikkelyes ptog összecsuklik, majd megpróbál feltápászkodni, de végleg elhagyja az ereje, és elterül. Megölted.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 tünde nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 11931 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1785, sebződés: 83, gyógyulás: 160, összesen: +77 ÉP}

Ahogy kalandozol, valamin megakad a szemed. Egy zöld bőrű, sovány troll férfi áll egy tuskón a fák között, nyakára egy kötél van kötve, a kötél meg egy fára. Hoppá, ez öngyilkos akar lenni! Talán ha mesélnél neki az élet szépségeiről 5 TVP-ért, nem csinálna ilyen meggondolatlanságot (50. jellempróba).

(Továbbmész...) [254,78] Síkság, továbbra is csak síkság. Szerencsédre hamar észreveszed a fűben feléd lopakodó valamit. Ráismersz a lényre. Egy dübörgő bahrot. Mivel esélytelen veled szemben, nyugodtan várod. No, ma sem fognak berozsdálni az izmaid. Felkészülten várod ellenfeled.

Még megfelelő a távolság - felhúzol egy hhaar burka varázslatot. A szilánk működik (+2 életpont). A lényt antimágikus aura védi, ezért nem is próbálsz rá varázsolni. A tünde íjjal célzol és lősz. Elrepül 7 tünde nyíl. Alaposan megsorozod a dübörgő bahrot vaskos lábát. (7 támadással 451 életpontot sebezve.) A szörny szemeivel rád bámul. Agyadat megfeszítve, ellenállsz a kővéváltoztató varázsnak. Félelmet nem ismerve ellenfeledre ugrasz. Olimpikonnal tökéletesen perforálod a dübörgő bahrot testét. (6 támadással 845 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+170 életerő). Adamantit pajzzsal mély sebeket nyitva megvagdosod a dübörgő bahrot testét. (4 támadással 294 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+59 életerő). Pestisaurád működik (8 ép-t sebezve). A dübörgő bahrot megtaszít agyarával. (1 támadástól 21 életpontot vesztesz.) A dübörgő bahrot szinte eltipor támadásaival! (2 támadástól 57 életpontot vesztesz.) A lény összetapos! 90 életpontot vesztettél. A dübörgő bahrot szemében félelem villan, aztán lassan lehunyja, miközben lelke kitör testének fogságából.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 tünde nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a vadászkést, szereztél 1 bahrot bőrt. 12540 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1598, sebződés: 168, gyógyulás: 235, összesen: +67 ÉP}

Egy kapkodó, fűben kotorászó ember nőre leszel figyelmes. Kérdésedre könnyes szemmel válaszolja, hogy családja megbetegedett és ő most gyógyfüveket próbál nekik keresni, bár még sohasem csinált ilyet. Ha segíteni akarsz a lányon és családján itt az alkalom, 25 TVP-ért (46. jellempróba). Utad során felfedezel egy oltárt. Dornodon hívei emelték.

(Továbbmész...) [254,77] Továbbra is síkságon vagy. A terep egyhangúságát csak néha töri meg egy-egy fehér szikla. Megérezve a magas fűből érződő szagot, rájössz, hogy valami rád leselkedik. Már gyerekkorodban sem ijedtél meg, ha egy tüskés totemblarg közeledett feléd. Most sem aggódsz különösebben. No, ma sem fognak berozsdálni az izmaid. Felkészülten várod ellenfeled.

Hatalmadat demonstrálandó, mormolni kezdesz. Létrejött egy hhaar burka. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Egy sötét halál varázslatot dobsz ellenfeledre. 567 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Szemöldöködet ráncolva, lélegzetedet visszafojtva koncentrálsz, hogy a tünde íjjal célba találj. Elrepül 7 tünde nyíl. Pár lövedéked átjárja a tüskés totemblarg egyik lábát. (7 támadással 441 életpontot sebezve.) A szörny sugárzása sejtjeidet roncsolja. (-48 életerő.) A párducbőr pénztárcád megóvja aranyaidat a sugárzástól. Ellenfeled ragasztót köp! Kecsesen félreugrasz. Vad csatakiáltással, felemelve az Olimpikont ellenfeledre rontasz. {KCC:} Olimpikonnal nagy lendületekkel át- meg átszúrod a tüskés totemblarg testét. (5 támadással 654 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+131 életerő). {GYD:} Adamantit pajzzsal kissé megkarcolod a tüskés totemblarg egyik lábát. (1 támadással 77 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+16 életerő). Pestisaurád működik (9 ép-t sebezve). A tüskés totemblarg feléd sújt csáprágóival, de mellé! A lényből áradó sugarak sejtjeidet pusztítják. (-12 életerő.) A párducbőr pénztárcád megóvja aranyaidat a sugárzástól. A tüskés totemblarg szemében félelem villan, aztán lassan lehunyja, miközben lelke kitör testének fogságából.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 tünde nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a vadászkést, szereztél 1 kitintüskét. 11976 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1748, sebződés: 60, gyógyulás: 155, összesen: +95 ÉP}

Szemedet összehúzva előrekémlelsz: igen, jól látod, találtál egy oltárt. Chara-din hívői építették. Egyszercsak megpillantasz egy vermet. Egy kövér ember nő üldögél benne. Elhaló nyöszörgéssel próbálja a segítségedet kérni. Ha segíteni akarsz rajta, szükséged van egy szuperkötélre és 8 TVP-re (42. jellempróba). Egy quwarg mozdul a földön. Rálépsz, és mész tovább. 1 tapasztalati pontot kaptál. [21 pontot használtál fel, van még 70. Kapsz 12 VP-t.]

m 8 1 4 mozogsz északra, északkeletre, délre
[254,76] A sík vidék bozótos terepbe vált át. Szemedet összehúzva előrekémlelsz: igen, jól látod, találtál egy raaba-fát. Egy ormánygőte sántikál oda hozzád. Egy tüske fúródott a talpába, és már alig tud járni. Ahhoz, hogy kihúzd a tüskét a talpából, 3 TVP-t kell elköltened (29. jellempróba). Már messziről meghallod a feléd tartó lényt. Hmm, csak egy ro'galhal kísértet. Ettől nincs semmi félnivalód. Kicsit sokat tud ez az állat. Majd Te megtanítod a jómodorra...

Megfontoltan felméred a helyzeted, majd elmormolsz egy hhaar burka varázslatot. A szilánk működik (+2 életpont). Egy számodra ismeretlen védekező rúnavarázst mormol el ellenfeled. Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy sötét halál. Sajnos nem hatott ellenfeledre. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Ellenfeled sorvasztás varázslatot lő rád. Semmi hatás! A tünde íjjal célzol és lősz. Elrepül 7 tünde nyíl. Lövedékeiddel perforálod a ro'galhal kísértet testét. (7 támadással 437 életpontot sebezve.) A seb azonnal beforr! Vad csatakiáltással, felemelve az Olimpikont a másikra ugrasz. Olimpikonnal néhányszor teljesen átdöföd a ro'galhal kísértet áttetsző karját. (6 támadással 782 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+157 életerő). Adamantit pajzzsal megvagdalod a ro'galhal kísértet áttetsző karját. (4 támadással 290 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+59 életerő). Ellenfeled 8 pontot sebződik a pestisaurától. A ro'galhal kísértet feléd sújt, de csak horzsolja a jobb karodat. (1 támadástól 92 életpontot vesztesz.) Ellenfeled regenerálódik! {KCC:} Olimpikonnal nagy lendületekkel át- meg átszúrod a ro'galhal kísértet jobb lábát. (5 támadással 666 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+134 életerő). Adamantit pajzzsal kissé megkarcolod a ro'galhal kísértet szellemtestét. (1 támadással 72 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+15 életerő). A pestisaura 10 ép-t sebez. Nem sikerült a ro'galhal kísértet ravasz és erős ütései közül mindet hárítanod. (2 támadástól 276 életpontot vesztesz.) Véres nyál csordul ki a ro'galhal kísértet száján, majd halk hörgéssel a porba hull.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 tünde nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 13344 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1829, sebződés: 368, gyógyulás: 373, összesen: +5 ÉP}

Lepihensz, és eszel. (-1 kaja.)
(Feltételes készítés:) Begyűjtöttél 2 raaba-gumót. Egészséged TF-elődött.
(Feltételes készítés:) Begyűjtöttél 4 tüskét. Egészséged TF-elődött.

(Továbbmész...) [255,75] Még mindig sűrű bozótos van mindenfelé. Már messziről meghallod a feléd tartó lényt. Hamar rájössz, hogy a feléd közeledő szörny egy bo'adhun lidérc. Az ellenfeled úgy döntött, eljött a halálod napja. Szerinted pedig az övé.

Védekezésképp villámgyorsan felhúzol egy hhaar burka varázst. A szilánk működik (+2 életpont). A csata nem lesz könnyű: célpontod energiapajzs varázslatot rak magára. Üdvözlésképpen egy sötét halál varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. 673 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Egy sorvasztás varázslatot dob rád a másik. Szerencsére nem hatott rád. Még elég távol vagytok egymástól ahhoz, hogy a tünde íjjal beleereszthess néhány lövedéket. Elrepül 7 tünde nyíl. Pár lövedéked átjárja a bo'adhun lidérc bal oldalát. (7 támadással 450 életpontot sebezve.) Meglengetve az Olimpikont ellenfeledre támadsz. Olimpikonnal tökéletesen perforálod a bo'adhun lidérc testét. (6 támadással 797 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+160 életerő). {KCC:} Adamantit pajzzsal épp hogy eltalálod a bo'adhun lidérc szellemalakját. (1 támadással 74 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+15 életerő). Ellenfeled 13 pontot sebződik a pestisaurától. Egy jégcsóva varázslattal köszönt csatapartnered. 22 életpontot vesztettél. Ellenfeled támadó varázslatot alkalmaz: sorvasztás varázslatot lő rád. A támadásnak - hála az égnek - semmi eredménye sem volt. A bo'adhun lidérc feléd sújt, de csak horzsolja a jobb karodat. (1 támadástól 28 életpontot vesztesz.) Felfénylik az esszenciavédelem! A teremtmény fülsiketítő robbanással szakad darabokra (-73 életerő). A bo'adhun lidérc összecsuklik, majd megpróbál feltápászkodni, de végleg elhagyja az ereje, és elterül. Megölted.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 tünde nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 14917 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 2007, sebződés: 123, gyógyulás: 183, összesen: +60 ÉP}

Egy elkínzott arcú gnóm közeledik feléd. Megszólít: - Testvér! Nincsen nálad véletlenül egy felesleges móri gyümölcs? Nagyon sürgős lenne! - Hogy segíthess rajta, egy móri gyümölcsre és 3 TVP-re van szükség (40. jellempróba). Öreg nyomkövetőként körbeszaglászol. Még egész friss gnóm nyomok vezetnek délkeletre.

(Továbbmész...) [255,76] A bokrok megritkulnak, most sík terepen vagy. A zöld mező egyhangúságát csak néha töri meg egy-egy csupasz kenyérfa. Szerencsédre hamar észreveszed a fűben feléd lopakodó valamit. A feléd közeledő dübörgő bahrot mosolyt csal ajkaidra. Nagyot ásítasz, amíg vársz rá. Mivel minden egyéb kommunikációs lehetőséget kizár a szörny agresszív magatartása, felkészülsz a csatára.

Ki tudja, mire készül a másik - jobb az óvatosság! A biztonság kedvéért felraksz egy hhaar burka varázst. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). A lényt antimágikus aura védi, ezért nem is próbálsz rá varázsolni. Ellenfeled hibázott: túl távol van tőled. Ezért lőhetsz rá a tünde íjjal. Elrepül 7 tünde nyíl. Pár lövedéked átjárja a dübörgő bahrot jobb vállát. (7 támadással 444 életpontot sebezve.) A lény mereven rádnéz. Mentális burkot vonva magad köré, lerázod a támadást. Félelmet nem ismerve ellenfeledre rontasz. {GYD:} Olimpikonnal több döféssel felnyársalod a dübörgő bahrot testét. (6 támadással 802 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+161 életerő). Adamantit pajzzsal mély sebeket nyitva megvagdosod a dübörgő bahrot fejét. (4 támadással 295 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+60 életerő). Ellenfeled 9 pontot sebződik a pestisaurától. A dübörgő bahrot meglök agyarával. (1 támadástól 36 életpontot vesztesz.) Kisebb rúgást kapsz a bal bokádba. (1 támadástól 42 életpontot vesztesz.) A szörny megtipor. 82 életpontot vesztettél. Olimpikonnal épp hogy megszúrod a dübörgő bahrot bal oldalát. (1 támadással 139 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+28 életerő). Adamantit pajzzsal kissé megkarcolod a dübörgő bahrot testét. (1 támadással 73 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+15 életerő). Pestisaurád 9 sebzést okoz. Beléd öklel a dübörgő bahrot! bal karodat és kezedet találja el. (2 támadástól 92 életpontot vesztesz.) A dübörgő bahrot szinte eltipor támadásaival! (2 támadástól 60 életpontot vesztesz.) Ordítasz, ahogy a szörnyeteg rád tapos. 93 életpontot vesztettél. A dübörgő bahrot szemében félelem villan, aztán lassan lehunyja, miközben lelke kitör testének fogságából.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 tünde nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a vadászkést, szereztél 1 bahrot bőrt. 12540 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1771, sebződés: 405, gyógyulás: 270, összesen: -135 ÉP}

[35 pontot használtál fel, van még 35. Kapsz 21 VP-t.]

szk 479 485 keresed a 479. szörnyet a 485. szörnyet
A táborozás ideje alatt majd megpróbálsz nyomokat kutatni, hátha találsz egy dübörgő bahrotot. [0 pontot használtál fel, van még 35.]

in 1686 233 252 leírod az 1686. kalandozónak a 233. szörnyet a 252. tárgyat
Mentálisan üzensz. Leírod pontosan, hogy milyen is egy alanori csatamén. Elmeséled, hogy hogyan lehet szerezni (készíteni) smaragd koszorút. [0 pontot használtál fel, van még 35.]

in 1686 319 274 leírod az 1686. kalandozónak a 319. szörnyet a 274. tárgyat
Információt küldesz tudattársadnak. Leírod pontosan, hogy milyen is egy lélekelementál. Elmeséled, hogy hogyan lehet szerezni (készíteni) szuper hálócsapdát. [0 pontot használtál fel, van még 35.]

in 1686 320 289 leírod az 1686. kalandozónak a 320. szörnyet a 289. tárgyat
Szemöldöködet ráncolva, mentális kapcsolatot keresel tudattársaddal. Leírod pontosan, hogy milyen is egy zafír drakón. Elmeséled, hogy hogyan lehet szerezni (készíteni) sárkányölő kardot. [0 pontot használtál fel, van még 35.]

in 1686 321 290 leírod az 1686. kalandozónak a 321. szörnyet a 290. tárgyat
Szemöldöködet ráncolva, mentális kapcsolatot keresel tudattársaddal. Leírod pontosan, hogy milyen is egy smaragd drakón. Elmeséled, hogy hogyan lehet szerezni (készíteni) energiapajzsot. [0 pontot használtál fel, van még 35.]

in 1686 322 306 leírod az 1686. kalandozónak a 322. szörnyet a 306. tárgyat
Mentálisan üzensz. Leírod pontosan, hogy milyen is egy márvány drakón. Elmeséled, hogy hogyan lehet szerezni (készíteni) adamantit kesztyűt. [0 pontot használtál fel, van még 35.]

in 1686 323 318 leírod az 1686. kalandozónak a 323. szörnyet a 318. tárgyat
Mentálisan üzensz. Leírod pontosan, hogy milyen is egy Notermanthi báró. Elmeséled, hogy hogyan lehet szerezni (készíteni) taposó tappancsot. [0 pontot használtál fel, van még 35.]

in 1686 324 319 leírod az 1686. kalandozónak a 324. szörnyet a 319. tárgyat
Szemöldöködet ráncolva, mentális kapcsolatot keresel tudattársaddal. Leírod pontosan, hogy milyen is egy viharóriás sámán. Elmeséled, hogy hogyan lehet szerezni (készíteni) ködkardot. [0 pontot használtál fel, van még 35.]

in 1686 326 320 leírod az 1686. kalandozónak a 326. szörnyet a 320. tárgyat
Szemöldöködet ráncolva, mentális kapcsolatot keresel tudattársaddal. Leírod pontosan, hogy milyen is egy smaragd sárkány. Elmeséled, hogy hogyan lehet szerezni (készíteni) kregon zúzmót. [0 pontot használtál fel, van még 35.]

in 1686 392 321 leírod az 1686. kalandozónak a 392. szörnyet a 321. tárgyat
Információt küldesz tudattársadnak. Leírod pontosan, hogy milyen is egy csontgólem. Elmeséled, hogy hogyan lehet szerezni (készíteni) plazmacsillagot. [0 pontot használtál fel, van még 35.]

* 1. BP: használod a 243. tárgyat
Felállítod a csapdát úgy, hogy a közeledbe lopódzkodók ne vehessék észre, csak akkor, ha már késő. [5 pontot használtál fel, van még 30. Kapsz 3 VP-t.]

* 2. BP: leveszed/lerakod a 816. tárgyat
Sajnos nincs a birtokodban az a tárgy. [0 pontot használtál fel, van még 30.]

* 3. BP: kézbeveszed/felveszed a 373. tárgyat a 821. tárggyal
Leveszed az obszidián karkötőt, majd a csuklódra húzod az Eldaran karkötőjét.
Leveszed a lidérckoronát, majd a fejedre teszed a Zu'lit koronáját. [0 pontot használtál fel, van még 30.]

* 4. BP: fejleszted a 3. tulajdonságodat 30 pontért
Többször végigrohansz egy akadályokkal zsúfolt terepszakaszon: a dolog egyre jobban megy, fürgébben, kecsesebben. Most már nem is olyan szörnyen sok tréning szükséges ahhoz, hogy az ügyességed észrevehetően fejlődjön. [Még 183 TVP-t kell elköltened.] [30 pontot használtál fel, van még 0. Kapsz 18 VP-t.]

* 5. BP: fejleszted a 3. tulajdonságodat
Nincs elég pontod ahhoz, hogy ezt a parancsot végre tudd hajtani.

* 6. BP: fejleszted a 3. tulajdonságodat
Nincs elég pontod ahhoz, hogy ezt a parancsot végre tudd hajtani.

* 7. BP: fejleszted a 3. tulajdonságodat
Nincs elég pontod ahhoz, hogy ezt a parancsot végre tudd hajtani.

* 8. BP: fejleszted a 3. tulajdonságodat
Nincs elég pontod ahhoz, hogy ezt a parancsot végre tudd hajtani.

* 9. BP: leveszed/lerakod a 373. tárgyat
Leveszed az Eldaran karkötőjét. [0 pontot használtál fel, van még 0.]

* 10. BP: kézbeveszed/felveszed a 229. tárgyat az 527. tárggyal a 817. tárgyat
A csuklódra húzod az obszidián karkötőt.
Ezt már megtetted korábban. [0 pontot használtál fel, van még 0.]
Ezt már megtetted korábban. [0 pontot használtál fel, van még 0.]
Uhhh, de megszomjaztál! Mohón kortyolsz a vizestömlőből. Az aranypikkelyek kifejtik jótékony hatásukat. (+0 jóság.) [KT képesség hatása:] Üzenetet kapsz a Fairlight banktól: mivel ebben a körben elfelejtettél lottót vásárolni, megtették helyetted, 1 szelvénnyel, általuk választott számokkal játszották meg neked. A 10 arany költséget a bank fizette. Vásárolsz egy lottószelvényt, amelyen a tippjeid: 25, 5, 23.
Etetési idő! Megeteted a szörnyeidet. 2 kaját fal föl a pikkelyes ptog. Egy kaját töm magába a smaragd őrsárkány. Lestrapálva a nap eseményeitől, keresel egy helyet, ahol letáborozhatsz. Amint ledőlsz, szemeid lecsukódnak, és a következő percben már a lóbőrt húzod. Karaktered megállíthatatlanul fejlődik, a tapasztalatoknak köszönhetően. (+1 max. életerő.) Elmúlt a szürkeáll. aktiv hatása. Elmúlt a munka gyümölcse hatása. Elmúlt a tulajdonságpajzs hatása. Elmúlt az esszenciavédelem hatása. Elmúlt a Symulf rúnája hatása. Elmúlt a hadiszerencse II hatása. Elmúlt a vadászat hatása. Elmúlt az esszenciavédelem 2 hatása. Elmúlt az erőpajzs II hatása. Elmúlt a tárgyvédelem hatása. Elmúlt a csapdaészlelés hatása. Elmúlt az agyletapogatás hatása.
Ebben a körben 0 pontod maradt. Most kapsz 710 pontot. A következő körben tehát 710 pontot költhetsz el.

ENCYCLOPEDIA FANTASIA


DOMBI YETI (366. SZÖRNY)
A dombi yetik elvadult ősmajmok, mindenkivel szemben agresszívak. Hatalmas pofonokat képesek osztani, és agyaraikkal is szétharapnak mindent, ami él és mozog. Még szerencse, hogy közelharcban a dombi yeti általában vakon támad, nem törődik a védekezéssel - ha beviszel egy precíz ütést, akkor a dombi yetinek vége. A tudósok a dombi yetik származásával magyarázzák az ősmajmok teljes immunitását a mágiával szemben.

CHARA-DIN AVATÁRJA (387. LÉNY)
Mióta Chara-din az istenek közötti helyét követelve visszatért Ghalla hétköznapi életébe, számtalan hívőre és követőre talált a jelenkor nagyjai közül. Azok a kitüntetettek pedig, akik tőle kapták meg a halhatatlanságra emelkedés kiváltságát, hirtelen elérhetetlenek lettek; már csupán a legmegoldhatatlanabb helyzetekben avatkoznak az anyagi síkon történt csip-csup történésekbe - például ha egy Chara-din hívő a halandók közül, jogosan a segítségüket kéri. Ilyenkor azonban kínos precizitással számolnak le vallásuk ellenségeivel, gonosz jellemükhöz hűen, feldúlt földeket hagyva hátra emlékeztetőül.

SARKI RÓKA (636. SZÖRNY)
Ez a gyorsmozgású ragadozó akkor van a leginkább elemében, amikor az időjárás a legcudarabb: hófehér bőrén csak itt-ott látszanak sötétebb foltok, elég ritkán ahhoz, hogy ne árulja el közeledtét a préda számára, amikor vadászni indul. Nagy ritkán nálánál nagyobb testű lényeknek is nekitámad, akár kalandozóknak is, hiszen nincs lelkében félelem, ami elriaszthatná. Egy alaposan kiképzett kalandozónak azonban nem okozhat gondot egy sarki rókát miszlikbe aprítani.

YETI PORONTY (638. SZÖRNY)
Bár a yeti porontynak még alig áll pár év a háta mögött, máris magasabb a legmagasabb elfnél. Ha pedig alaposabban megvizsgáljuk, már fel is fedezhetjük viselkedésében a yetik alapvető tulajdonságait: bamba tekintet, lomha mozgású, de annál izmosabb végtagok, és parányi felfogóképesség a világ dolgaival kapcsolatban. Valószínűleg nem értekezésben fogod meggyőzni arról, hogy ne tekintsen le rád úgy, mint egy bosszantó kis mitugrászra, akit a legjobb lenne eltaposni.

FAGYFÉREG (640. SZÖRNY)
Az örök jég és fagy létsíkjáról érkezett szörnyek legundorítóbbika lehet ez a szörnyen nagyra megnőtt, hernyószerű csúszómászó. Tömzsi lábak hordják előre bundás szelvényekből álló testét, melyek piciny karomban végződnek, hogy még a legcsúszósabb területeken is minden különösebb nehézség nélkül képes legyen előrehaladni, előre az ismeretlen céljai felé. Ha pedig ebben bárki megpróbálná megakadályozni, tudja mi a teendő. Fűrészfogait kivillantva rögtön támadásba lendül, és már az első cseppet sem lomha rohammal megpróbálja ledönteni átfagyott ellenfelét a lábáról. Ha pedig ez sikerült, nincs az az áldozat, aki képes lenne ezután még újra talpra állni.

ULKOR JÉGLÉNY (641. SZÖRNY)
Az ulkor jéglény testét tömör jég alkotja, melynek szilárdsága ellenére ez a teremtmény rendkívül mozgékonynak tűnik. Legalábbis jégnek tűnik, de valójában egy eddig ismeretlen anyagból, ulkorból áll. Életerejét valószínűleg a mindent átjáró hidegből meríti, de szinte biztosnak tűnik, még a langymeleg napsütés sem képes eléggé ártani neki. Ezek szerint legyőzhetetlen? Talán nem, vámpirizálni azonban nem lehet belőle.

HÓPÁRDUC (642. SZÖRNY)
A hópárduc puha, nagymacska-mancsain közlekedve még a friss, ropogós hóval borított mezőkön is abszolút hangtalan lopakodásra képes. Ráadásul vakítóan fehér bőre úgy simul bele környezetébe, mintha egy lenne azzal, és ez többnyire így is van. Hogy a jég létsíkján bebörtönözve mi szolgált neki táplálékul, nem tudni, de az egyes szemtanúk állításai szerint nincs olyan élőlény, aminek Ghallán ne támadna neki: látták már trikornist szétmarcangolni, sallankokkal acsarkodni egy dögletes sünmedve teteme felett, de már olyan is előfordult, hogy egy bibircsók-óriás rohant lélekszakadva, nyomában a hópárducok egy megtermett példányával.

LÁTHATATLANSÁG KÖPENYE (441. TÁRGY)
Ezt a vékony, szinte átlátszó selyemköpenyt valamikor pókfonálból szőtték. Igen sérülékeny, átsüt rajta a nap, keresztülfújja a szél, mégis igen sokan kedvelik. Hogy miért? Mert a minták közé mágikus szálakkal rúnákat szőttek, aminek következtében a köpeny egy igen hasznos tulajdonsággal bír: ha felveszed a KF 441 paranccsal, vagy használod a H 441 paranccsal (úgy, hogy már rajtad van a köpeny, azaz be van KF-elve) és elköltesz 7 VP-t, láthatatlanná válsz egészen a következő köröd elejéig. Ha már van rajtad láthatatlanság, a varázslat természetesen nem fog kisülni. Hogy ez miért is jó? Jobban tudsz lopni, tőled nem tudnak lopni, jobb lesz a védettséged, és a kalandozók nem látnak - de megtámadni sem tudod őket. A köpeny használatához min. 5-ös taumaturgia szükséges.

SÁMÁN ERSZÉNY (650. TÁRGY)
Ha legyőzöl egy ork sámánt, néha előfordul, hogy találsz nála egy koszos, bőrből készült erszényt, benne mindenféle megmagyarázhatatlan eredetű izével - megfeketedett füvek, félig elrohadt lényszervek stb. Ezt az ocsmány tárgyat nem adhatod oda más kalandornak, még a boltban sem veszik meg, legfeljebb eldobhatod a D 650 paranccsal.

ALLIGÁTORFOG (663. TÁRGY)
Ritkán, de előfordul, hogy egy levadászott alligátor szájában egy tökéletesen ép harapófogat találsz elöl, a legnagyobbak között. Ilyenkor ezt elteszed trófea gyanánt, és nem válnál meg tőle semmi áron!

NYOMKERESŐ TALIZMÁN (671. TÁRGY)
A lápi hajlékban élő gnóm egy nyomkereső talizmánt ajánl neked, ha hírt hozol Tiumbéról! Tiumbe batyuján kívül a gnómnak el kell vinned 2 rókafarkat és 12 elkarog szőrt is, hogy a mágikus tárgyat elkészíthesse neked. A tárgyak átadásához a lápi hajlékon a Küldetés Teljesítése: KT 671 parancsot kell kiadnod, 5 TVP-ért.
A talizmánt nem kell KF-elned, varázsereje enélkül is működik: ha a birtokodban van, az SZK parancs sikerére 13%-kal nagyobb esélyed van, és ezzel az esély az SZK-nál leírt maximális fölé is mehet!

RINÓBŐR ÖV (685. TÁRGY)
A rinóbőr elkészítéséhez a tímárnak a következő tárgyakat kell vinned: 5 db rinóbőr, 8 adag nektoraf faggyú, és 20 aurach fog, az öv díszítéséhez. Ezenkívül, ha azt akarod, hogy az öv némi mágikus potenciállal is rendelkezzen, szerezned kell egy varkaudar tekercset, amely egy páncélkészítő rítus leírását tartalmazza. A rinóbőr övet a Küldetés Teljesítése: KT 685 paranccsal kérheted el a tímártól, 5 TVP árán. A rinóbőr öv a védettségedet 3-mal, a max. ÉP-det 20-szal növeli meg.

GNÓM CSONT (706. TÁRGY)
Ez az apró, girgbegurba alkarcsont csakis egy gnómtól származhat! Szegény fickó, ez sem fog már semmit se feltalálni.

ÉBEN DOBÓNYÍL (849. TÁRGY)
Ha Éjvadász tűhegyes karmait használnád egy dobónyíl hegyének, bozótos terepen keresnél megfelelő nyelet a dobónyílnak, és a végébe pedig egy madártollat tűznél (a könnyebb célzás érdekében), nagyon értékes dobófegyvert kapsz. Az összeillesztés fáradalmai 3 TVP-det emésztik fel. Az így kapott ében dobónyíl Éjvadász nehezen beszerezhető karmai miatt mágikus fegyvernek számít, 6D6+6-t sebez, és használatakor +5 támadást kapsz. A csata után, melyben használtad, szinte biztos, hogy megtalálod, hiszen ha kell, akár hosszú ideig is kutatsz minden egyes darabja után.

GYÖNGYBERAKÁSOS ÖV (732. TÁRGY)
Ez a szemet gyönyörködtető ékesség a nemesek viselete ünnepi alkalmakkor. Ha egy szörny kincseskamrájában bukkansz rá, annak számtalan oka lehet: a kalandvágyó nemes a szörny gyomrában végezte, vagy a tolvaj járt ugyanígy, aki a nemes házából a különleges kincset elorozta.

KREITON AGY (1142. TÁRGY)
Minden mágus álma, hogy egyszer egy kreiton agyába láthasson, hogy onnan minden ősi varázslat receptjét és rituáléját pillanatok alatt elsajátíthassa. Nos, erre eddig nem termett még biológus, de talán sikerül valami más felhasználási módját találnod a kreitonok agyának. A még halálában is lilán pulzáló szervet azonban nem könnyű kimetszeni, hiszen elég egy eret átvágnod, és az agy, mint valami kocsonya, szétfolyik az ujjaid között.

KARAKTERLAP

Stekker Parakmé, egy copfos aranyhajú, csillogó szemű elf férfi vagy. Bőröd teljesen fehér! Dornodon hírvivője az univerzumban vagy. A Serény Múmiák (#9103) K.T. tagjai közé tartozol. Ez az 569. fordulód.

Erő: 86 (117) Szint: 51 Merészség: 10/5 Magasság: 161 cm
IQ: 88 (110) Támadás: 79 (80) Agresszió: 5 Testsúly: 48 kg
Ügyesség: 87 (93) Védekezés: 137 Menekülés: 18 % Életkor: 164/401 év
Egészség: 86 (99) Életpont: 1350/1245 Jellem: gonosz (666) Tul. pont: 0
Szerencse: 86 (93) Varázspont: 3929/1757 Pénz: 6173 arany Kép. pont: 0
Tudatpont: 28/18 Pszi pont: 419/233 Halhatatlanság: 14 % EFejl: 30
Eddig összesen 6541 szörnyet (24 ebben a körben) és 2 kalandozót öltél meg. Ebben a fordulóban 318727 TP-t kaptál. Jelenleg 28861325 TP-d van. A következő szinthez még 3138675 TP szükséges. Trófeáid: Techiulan, triklem drakolder, tleikan főbíra. A 566. fordulódban 10540 arany került a bankszámládra. 10698 aranyat vehetsz fel a kamatokat is beleszámítva.

HARCI ISMERETEK
víziharc: 7/40 ökölvívás: 29/0 szúrófegyverek: 43/83 (+9%)
vágófegyverek: 43/76 (+9%) ütőfegyverek: 8/48 lőfegyverek: 42/95 (+10%)
dobófegyverek: 29/95

Feltételes fegyverváltás: vámpírkard (#358) (290%)
Feltételes lőfegyver használat: semmi (0 -11.); bumeráng (#249) (12 -20.); tünde nyíl (#554) (21 -996.); ezüsthegyű nyíl (#323) (997 .); ezüsttollú nyíl (#363) (998 .); mérgezett vasnyíl (#187) ( kalandozókra);
Óvatosság (labirintusokban): 2 KPCS: automatikusan minden kapcsolónál

EGYÉB ISMERETEK
1. rejtőzködés: 20/28 2. nyomkövetés: 164/66 (+30%) 3. lopás: 11/13
4. mászás: 27/62 (+27%) 5. csapdakészítés: 42/63 (+6%) 6. csapdaészlelés: 31/65
7. gyógyítás: 109/69 8. titkosírás: 16/75 9. felderítés: 29/91
10. szörnyidomítás: 18/59 11. teológia: 234/63 (+104%) 12. taumaturgia: 133/76 (+36%)
13. szerencsejáték: 22/68 14. versengés: 22/57 15. harcművészetek: 21/46
16. zene: 19/12 17. szörnyismeret: 69/76 (+18%) 18. pszi: 45/99 (+20%)
19. zárnyitás: 31/90 20. vadászat: 20/24 21. vitalitás: 6/7
22. bányászat: 35/92 23. úszás: 14/49

FEJLESZTÉSI PONTOK
Felhasználatlan fejlesztési pont: 40
1. sebzés bónusz: 1 2. támadás bónusz: 1 5. varázslat sebzés: 2 6. regeneráció: 4
10. vp regeneráció: 3

FELTÉTELES PARANCSOK (még 3 lehet)
deus ex machinád 0 mezőre repítsen
totem 70% életpont alatt (ősi gyógyítás (#267))
gyógyítasz 60% életerő alatt 15 TVP-ért (max. 8 alkalommal)
kutatsz max. 200 TVP-ért
ásol max. 48 TVP-ért csak 352. fémet, vagy jobbat
készítesz szögletes követ (#17) (max. 20 darabot ), lótuszvirágot (#447) (max. 50 darabot ), csuklyavirágot (#133) (max. 50 darabot ), amnioszt (#203) (max. 30 darabot ), raaba-gumót (#936) (max. 50 darabot ), tüskét (#22) (max. 20 darabot ), kaktuszbogyót (#429) (max. 50 darabot ), tükröt (#43) (max. 30 darabot )
mászol max. 200 TVP-ért
cirkusz: céllövölde, ötpróba, küldetés, kártyabarlang, labirintus, szellemkastély (63)
maradék TVP-dből az egészség (4) tulajdonságodat TF-eled
Feltételes támadás (aktív: 7, max: 16)
agyfröccsentő (#666), öregedést okozó lények (#9095), kputtyintó csalán (#247), adószedő (#234), bávatag golombár (#165), halált okozó lények (#9098), armageddont lövő lények (#9099)
Barátságosság (aktív: 4, max: 16)
9366. szövetség (#9366), Ősi Hajnal Lovagjai (#9167), éjfattyak (#9096), Tankcsapda (#3033)

VARÁZSLATAID ÉS PSZI KÉPESSÉGEID
Varázslói varázslataid
energiatüskék (#29, 5 VP) tüskepajzs (#30, 4 VP) hhaar burka (#32, 6 VP)
izomernyesztés (#33, 6 VP) varázsvédelem (#34, 8 VP) mágiatörés (#35, 10 VP)
védelem sav ellen (#36, 12 VP) tompítás (#40, 8 VP) jégcsóva (#41, 15 VP)
fehér glóbusz (#47, 13 VP) villámcsapás (#50, 18 VP) elektromos pajzs (#51, 14 VP)
varázslat olvasása (#67, 30 VP, 20 TVP) mágiafeloldás (#75, 5 VP, 5 TVP) láthatatlanság (#76, 15 VP, 5 TVP)
láth. észlelése (#78, 7 VP, 5 TVP) városi teleport (#96, 50 VP, 10 TVP) varázsital főzése (#100, 30 VP)
savhurrikán (#107, 40 VP) varázsvédelem II (#108, 18 VP) felszínre ugrás (#109, 25 VP, 5 TVP)
tűzgolyó (#155, 25 VP) tűzmágia (#157, 24 VP, 5 TVP) familiáris idézése (#159, 40 VP, 20 TVP)
varázskő készítés (#160, 120 VP, 10 TVP) dimenzióugrás (#163, 55 VP, 5 TVP) városi teleport II (#181, 60 VP, 10 TVP)
Symulf rúnája (#182, 12 VP, 5 TVP) varázsszem (#184, 9 VP, 5 TVP) vízlélegzés (#185, 15 VP, 5 TVP)
háló (#186, 24 VP) állatvédelem (#192, 25 VP, 5 TVP) tiltott teleport (#198, 100 VP, 10 TVP)
a munka gyümölcse (#224, 10 VP) minta formázása (#237, 120 VP, 10 TVP) Thargodan illúzió (#242, 50 VP)
időcsere (#285, 5 VP)
Papi varázslataid
vámpirizáció (#1, 8 VP, 5 TVP) tolvajszem (#2, 8 VP) áldomás (#6, 5 VP, 5 TVP)
alkímia (#7, 7 VP, 3 TVP) gondolatolvasás (#8, 9 VP, 1 TVP) varázsfesték (#9, 4 VP, 5 TVP)
életszívás (#10, 5 VP, 5 TVP) erőpajzs I (#12, 6 VP, 5 TVP) méregsemlegesítés (#14, 10 VP, 5 TVP)
vak őrület (#18, 3 VP, 5 TVP) kitartó ló (#19, 10 VP, 5 TVP) unkreáció (#22, 0 VP, 5 TVP)
jellemrejtés (#23, 10 VP, 5 TVP) hadiszerencse II (#24, 6 VP, 5 TVP) tulajdonságpajzs (#26, 16 VP, 5 TVP)
harmadik szem (#27, 12 VP, 5 TVP) csupasz izom (#28, 10 VP, 5 TVP) méregfelhő (#37, 12 VP)
védelem tűz ellen (#38, 12 VP) sötét halál (#45, 18 VP) vérbeli borzongás (#46, 9 VP)
szárazság (#48, 6 VP) óriáserő (#53, 24 VP, 5 TVP) Sötét Ceremónia (#55, 50 VP, 10 TVP)
hadiszerencse III (#59, 15 VP, 5 TVP) puha ütés (#60, 18 VP) tűzeső (#61, 16 VP)
erőpajzs II (#63, 24 VP, 5 TVP) oltár eltörlése (#79, 60 VP, 10 TVP) életszívás II (#80, 12 VP, 5 TVP)
vadítás (#81, 8 VP, 5 TVP) szörnyészlelés I (#82, 8 VP, 5 TVP) szopókőpusztítás (#88, 21 VP, 5 TVP)
agyroppantás (#91, 16 VP) rúnapukkasztás (#94, 0 VP) DEM kreálása (#95, 50 VP, 10 TVP)
energiapajzs (#103, 20 VP) pusztító végzet (#106, 30 VP) szopógödör kreálás (#125, 60 VP, 10 TVP)
életszívás III (#128, 15 VP, 5 TVP) sötét rítus (#131, 30 VP) mágiadagály (#132, 25 VP, 5 TVP)
kreáció (#148, 12 VP, 2 TVP) esszenciavédelem (#165, 15 VP, 5 TVP) oltár teremtése (#167, 50 VP, 10 TVP)
infralátás (#171, 8 VP) planetáris őrdémon (#172, 18 VP) szopókőirtás (#174, 10 VP, 5 TVP)
tűzvihar (#175, 24 VP) túlvilág lehelete (#177, 22 VP, 5 TVP) tárgyvédelem (#178, 14 VP, 5 TVP)
gyorsvarázslás (#179, 0 VP) kényszerport (#183, 8 VP) esszenciavédelem 2 (#188, 15 VP, 5 TVP)
méregfelhő II (#193, 18 VP) megfejtés (#199, 28 VP, 5 TVP) Pörhemór köre (#205, 30 VP, 5 TVP)
kisebb kívánság (#208, 300 VP, 30 TVP) vadászat (#209, 40 VP, 5 TVP) pestisaura (#210, 40 VP, 5 TVP)
menekülés (#212, 12 VP) áldomás III (#217, 15 VP, 5 TVP) armageddon (#218, 100 VP)
lidércidézés (#219, 30 VP) csapdaészlelés (#222, 12 VP, 5 TVP) a mágia megértése (#226, 0 VP)
meditáció (#250, 0 VP) vámpírvér (#257, 0 VP) bo'adhun csapás (#266, 60 VP)
ősi gyógyítás (#267, 30 VP, 5 TVP) bo'adhun gyógyítás (#272, 0 VP) kyorg tudás (#273, 0 VP)
Pszi képességeid
pszi-ernyő (#64, 6 PP, 5 TVP) auratranszformáció (#65, 10 PP, 10 TVP) pszi-regeneráció (#66, 12 PP, 5 TVP)
felejtés (#68, 5 PP, 5 TVP) kí koncentráció (#69, 14 PP, 5 TVP) agyletapogatás (#70, 16 PP, 2 TVP)
szürkeáll. aktiv (#71, 20 PP, 5 TVP) mentális pajzs (#72, 9 PP, 5 TVP) pszi fejlesztés (#73, 20 PP, 10 TVP)
molekulaátrendezés (#74, 10 PP, 5 TVP) agykorbács (#97, 6 PP) pszi-acéltorony (#98, 8 PP)
tudatkutatás (#99, 20 PP, 10 TVP) térképelemzés (#104, 20 PP, 10 TVP) kontinuum-tágítás (#105, 60 PP, 10 TVP)
tudatrombolás (#111, 25 PP) pszi-gyűjtés (#112, 300 PP, 30 TVP) pszi-ernyő II (#113, 10 PP, 3 TVP)
agybénítás (#114, 10 PP) pszi-konverzió (#115, 50 PP, 20 TVP) az elme fölénye (#116, 10 PP, 5 TVP)
szuperpszi kif. (#117, 400 PP, 60 TVP) teljes őrület (#118, 12 PP) térképelemzés II (#119, 80 PP, 40 TVP)
nagyobb agypajzs (#120, 15 PP, 5 TVP) direkt kontaktus I (#121, 35 PP) direkt kontakt. II (#122, 45 PP)
az elme hatalma (#123, 15 PP, 5 TVP) a möszék kiirtása (#189, 8 PP, 5 TVP) igazlátás (#190, 3 PP)
ragály (#191, 5 PP, 5 TVP) gyors pihenés (#194, 0 PP) pszi-konverzió II (#195, 20 PP, 15 TVP)
Butaság ára beállítás: teológia: +15 vp 16 költség alatt; taumaturgia: +14 vp 15 költség alatt;
A varázslatok tanulására elkölthető: 160 kör eleji VP regeneráció.

JELENLEG RAJTAD LEVŐ AKTÍV VARÁZSLATOK ÉS PSZI HATÁSOK
állatvédelem (#192) Pörhemór köre (#205) (106,3,3) vámpirizáció (#1) áldomás (#6)
csupasz izom (#28) óriáserő (#53) pestisaura (#210) nagyobb agypajzs (#120)
az elme hatalma (#123) méregsemlegesítés (#14)

TÁMADÓ ÉS VÉDEKEZŐ VARÁZSLATOK LISTÁJA
Feltételes varázslat-használat
25. és magasabb szintűek ellen
Támadó varázslatok (aktív: 2, max: 10)
méregfelhő (#37), sötét halál (#45)
Védekező varázslatok (aktív: 5, max: 10)
hhaar burka (#32), tompítás (#40), védelem tűz ellen (#38), elektromos pajzs (#51), védelem sav ellen (#36)
Feltételes támadó varázslatok (aktív: 26, max: 59 - védekező varázslatokkal együtt)
agyroppantás (#91) >> férfiak (#998) agyroppantás (#91) >> nők (#999)
pusztító végzet (#106) >> tűzrája (#531) háló (#186) >> öregedést okozó lények (#9095)
armageddon (#218) >> lidérctűz (#457) armageddon (#218) >> greén örvény (#443)
pusztító végzet (#106) >> agyfröccsentő (#666)
Feltételes védekező varázslatok (aktív: 26, max: 59 - támadó varázslatokkal együtt)
lidércidézés (#219) >> agyfröccsentő (#666) védelem tűz ellen (#38) >> pirogólem (#514)
védelem tűz ellen (#38) >> tűzrája (#531) elektromos pajzs (#51) >> kreiton idéző (#510)
védelem sav ellen (#36) >> Baalgarmon szolgája (#439) védelem sav ellen (#36) >> zseléféreg (#453)
tompítás (#40) >> varkaudar vajákos (#690) pszi-acéltorony (#98) >> csápos otagi (#395)
elektromos pajzs (#51) >> zafír sárkány (#329) elektromos pajzs (#51) >> ezerszemű bestia (#288)
védelem tűz ellen (#38) >> Ekhnagorhu (#291) védelem tűz ellen (#38) >> tűzelementál (#276)
elektromos pajzs (#51) >> viharóriás (#278) lidércidézés (#219) >> nők (#999)
lidércidézés (#219) >> férfiak (#998) védelem tűz ellen (#38) >> vortexmágus (#418)
tompítás (#40) >> zoloboo sámán (#230) tompítás (#40) >> Tguarkhan (#212)
tompítás (#40) >> őrült varázsló (#255)

ELFOGOTT SZÖRNYEID
smaragd őrsárkány (#344) státusz: OK
pikkelyes ptog (#470) (hátas: 10 lépés/kör; 6 TVP/lépés; +8 védettség;) státusz: OK
tüskés harci gromak (#156) (tejet ad) státusz: OK

ISTENI KÜLDETÉSEID
1.) Tűzvarázslataid gyakorlására sose sajnáld az időt. A tarajos mandragok jól égnek, lobbants lángra tizet - de ha más módon végzel velük, az is elégedetté tesz... (számláló: 0)
2.) Keress magadnak tanítványt, aki legalább 10-zel alacsonyabb szintű nálad (de 20-nál nem alacsonyabb szintű), és add át neki szent szimbólumodat, majd ő adja vissza. Ha tanítványod legalább 3 szintet lépett, IMádkozz oltáramnál! (A valódi, szintszívás nélküli szint számít).
3.) Az éjfattyak az egész világot fenyegetik, még az én szolgáimat is. Kezdd meg a harcot, végezz egy rd'alv lélektipróval!

A FORDULÓ ELEJÉN MÉG MEGVOLT...
22 csuklyavirág (#133) 14 drag'kór bökő (#873) 2 kaja (#2)
1 kyorgölő kés (#868) 1 nyílvessző (#108) 1 quwarg tojás (#360)
1 sallank karom (#128) 1 szvó-ektoplazma (#151) 1 Techiulan amulettje (#499)
1 tükör (#43) 5 tünde nyíl (#554) 1 vámpírfog (#1221)
12 víz (#27)

EBBEN A FORDULÓBAN KERÜLT HOZZÁD...
1062 arany (#50) 1 amniosz (#203) 1 angyalok gyűrűje (#529)
3 bahrot bőr (#938) 1 gyöngyberakásos öv (#732) 2 kitintüske (#879)
1 kreiton agy (#1142) 1 kreiton palást (#888) 17 madártoll (#112)
1 pszi kő (#248) 2 raaba-gumó (#936) 5 spiritusz (#170)
1 szent jogar (#150) 2 tüske (#22) 1 vas dobónyíl (#189)
1 zafír erőöv (#397)

E KÖRBEN TETT LÉPÉSEID TÉRKÉPE


(254,76) raaba-fa (#935, belőle készíthető: #936), 29. jellempróba, ro'galhal kísértet (#463)
(254,77) tüskés totemblarg (#482), Chara-din oltár, 42. jellempróba
(254,78) dübörgő bahrotok (#479), 46. jellempróba, Dornodon oltár
(255,75) bo'adhun lidérc (#467), 40. jellempróba
(255,76) dübörgő bahrot (#479)
(255,77) pikkelyes ptog (#470), 50. jellempróba
(256,76) ősi rúnatorony (#852), oltár, szent tölgyfa (#393), elemi pulzátor (#440), kreiton bűvölő (#506), tleikan főbíra (#512)

Változások a Túlélők Földjén a legutóbbi fordulód óta...


* Megváltozott az internetes fordulók kinézete. A fontosabb változások:
- Minden sebzés, sebződés ki van emelve (korábban volt, ami elsikkadt a szövegben), illetve a gyógyulások, forduló végéig tartó és permanens változások, valamint a szerzett kincsek is. Ezenkívül a hibaüzenetek, hibás parancsok is kiemelést kaptak.
- Ha online nézed a fordulódat, a tárgyak, szörnyek, varázslatok nevére kattintva feljönnek azok enciklopédiái.
- A karakterlapon a tárgylistán a KF-elhető tárgyak slotonként vannak felsorolva azoknál a karaktereknél, amelyeknek legalább 100 féle tárgya van. Itt a tárgyak neve fölé mozgatva az egeret, kiírja a böngésző a tárgy fontosabb tulajdonságait.
- A csatákat kicsit beljebb kezdjük, hogy elváljon a többi szövegtől, s mögöttük rövid statisztikát közlünk arról, hogy a karakter mennyit sebzett, mennyit sebződött, mennyit gyógyult a csata közben.
- A bolti tárgylistát és a varázslótornyos varázslatkészletet táblázatba szedtük.
- Hogy a labirintusok, titkosírások tökéletesen megjelenhessenek, az ehhez szükséges képeket töltsd le erről az oldalról: http://www.beholder.hu/?m=-&in=letoltes.php&l id=4 .
- Amennyiben nem vagy elégedett a forduló színeivel, letölthetsz más stílusbeállításokat a következő oldalról: http://www.beholder.hu/?m=-&in=letoltes.php&l id=5 .

Üzenet küldése a karakternek