566. forduló, 568. forduló, Lábszagú Vargánya összes nyilvános fordulója
Fordulóm kinézete legyen.
Kövesd a Túlélők Földje levelezős szerepjátékot: érdekességek, friss információk a Facebook oldalunkon! http://www.facebook.com/tulelokfoldje

TÚLÉLŐK FÖLDJE

Betáplálva: 2008. aug. 21. 9h:11'
EZ A 707. JÁTÉKHETED, 567. FORDULÓD
708. játékheted kezdete: aug. 26.
A következő fordulódat azonnal betápláljuk, amint megkapjuk.
EXT - Már megkaptad az extra fordulót!
E-mail!
KALANDOZÓ: #1055
SZÁMLA : XXXX

LÁBSZAGÚ VARGÁNYA KALANDJAI


66 nap telt el azóta, hogy letáboroztál a [269,64] koordinátán.
A táborozás 1. napján találkozol egy szőke, copfos hajú, zöld szemű kobudera férfival. Bőre bronzként csillog. Talpig ezüstösen fénylő vértezetet visel, és ugyanolyan szimbólum látható rajta, mint hátasán: Sötét fellegek közül előtörő hajnali fénysugár. Fairlight félisten hatalmú uralkodó papja. Egy beholderfej medált, egy csodálatos nyakláncot, egy drag'kór fülkarikát, egy drakolder gyűrűt, egy életköves gyűrűt, egy fűzött kagylósort, egy hatalom fülbevalóját, egy hősi övcsatot, egy kyorg övcsatot, egy lajstrom medált, egy natharion talizmánt, egy Numerinor karkötőjét, egy örökkévaló holdkőjét, egy regeneráló övet, egy rogalhal csuklópántot, egy ryuku függőt, egy ryuku hüvelykgyűrűt, egy tradicionális övet, egy trix harci totemet, egy varkaudar szimbólumot, egy villám szimbólumot, egy Vlagyimir gyűrűjét, egy yiang csuklópántot, egy yiang köpenyt, egy yiang nadrágot és egy yiang vállvédőt visel. Felszerelését egy quwarg b.háborító trófea, egy quwarg bölcs trófea és egy Nap bírája trófea díszíti. Lőfegyvere egy vas dobónyíl. Hátasa egy idomított pikkelyes ptog. Holmiját egy Thargodan csontváz cipeli. {támadása: 103.} Elég egy mentális pillantás aurájára: semleges a nyomorult. Határozatlanul biccent feléd, de Te nem viszonzod a köszönését. Így szólsz: " A napra lehet nézni, rám nem!" Otthagyod a másik kalandozót.
Az 1. napon összefutsz egy vörös, tüsi hajú, zöld szemű kobudera férfival. Fekete a bőre. Tharr kisebb avatárja. Tagja az Igaz Barátok Rendjének. Egy drag'kór fülkarikát, egy drag'kór lábvédőt, egy drakolder gyűrűt, egy gólemgyűrűt, egy haramakit, egy hókeresztet, egy karomkesztyűt, egy két kard szimbólumot, egy kreiton palástot, egy kyorg övcsatot, egy Luthius karkötőjét, egy natharion talizmánt, egy örökkéval.tűzopálját, egy Ovgun nyakláncát, egy regeneráló övet, egy rogalhal csuklópántot, egy tradicionális övet, egy yiang csuklópántot, egy yiang surranót, egy yiang vállvédőt, egy Zu'lit koronáját és egy ősmágus fülbevalóját visel. Ruházatát egy végzetes szójer trófea, egy triklem drakolder trófea és egy árnytündér csontváz trófea teszi egyedivé. Valamilyen szövetség tagja, jelvénye: egy kolostort védelmező Jáde- sárkány. Lőfegyvere egy teriád íj. {legmagasabb egyéb szakértelme: teológia (180).} Mentális auráját felismered, semleges a nyomorult. Bemutatkoztok egymásnak. Az ő neve Tyr Rigel. Homlokérintéssel biztosítjátok a későbbi telepatikus összeköttetést. Így szólsz: " Nekem bizonyíték kell, nem ígéret! Ezért vagyok gonosz!" Látod rajta, hogy a KÍ nagy ismerője, ezért a kellő tisztelettel közeledsz hozzá, majd meghajoltok egymással szemben. Á, szóval, ő is meglátta benned a tudás szikráját! "Üdvözöllek, nagy tudású mester!" - köszöntöd, majd megkérded, hogy nem tanítana-e. Sajnos, nemet mond. Ajjaj, van mit tanulnod e nagy harcművésztől!
A 2. napon összeakadsz Manussal. Furcsán, betegesen sápadtnak tűnik. Homlokán a mágia ezüstszínű rúnáját látod. Tagja az Igaz Barátok Rendjének. Egy árnyékpáncélt, egy bársony övsálat, egy bozontfonatot, egy csodakarkötőt, egy díszes fegyvertokot, egy dr'thanox gyűrűt, egy drag'kór fülkarikát, egy draklen csizmát, egy drakolder gyűrűt, egy Erdauin gyűrűt, egy értépő sarkantyút, egy Fagyor övsálját, egy Hantas karperecét, egy hűbéresi gyűrűt, egy Istenek Talizmánját, egy jáde ékszert, egy kamikáze fejfedőt, egy Khór maszkját, egy kisebb napkorongot, egy kreiton palástot, egy kyorg övcsatot, egy lajstrom medált, egy lényegformázó gyűrűt, egy Luthius karkötőjét, egy mahagóni kesztyűt, egy mahagóni koronát, egy mahagóni vállvédőt, egy moa nyakláncot, egy nemesi ruhadíszt, egy Notermanthi amulettet, egy og'lhobn fülbevalót, egy örökkéval. rubinját, egy őselemi gyűrűt, egy quwarg nyakpántot, egy Rettegés Köpenyét, egy rogalhal csuklópántot, egy ryuku csataszoknyát, egy ryuku hüvelykgyűrűt, egy ryuku kalózkendőt, egy Sárkány Amulettjét, egy Szakamó fülgyűrűjét, egy szamurájvértet, egy teknős mágiapáncélt, egy Teremtő koronáját, egy Thargodan agyfókuszt, egy troglodita gyűrűt, egy tűzhaj diadémet, egy varkaudar szimbólumot, egy villám szimbólumot, egy vívónadrágot, egy Vlagyimir-díjat, egy Yuin gyöngysorát és egy Zarknod fülbevalóját visel. Fegyverzetét egy őssárkány trófea, egy zg'vzung zsarnokúr trófea és egy Genyuku trófea ékesíti. Valamilyen szövetség tagja, jelvénye: két kört formázó ezüst kígyó. Övén 1 kalandozóskalp fityeg! Jobb kezében egy pusztító lándzsát, bal kezében egy T'vadar tőrét tart. Lőfegyvere egy moa stuki. Nem kell gyalog mászkálnia: pacija egy szelíd hoarián sárkánybébi. Teherhordója is van: egy mutáns hegyitroll! Szegény állat majd megszakad. {ereje: 135.} Számodra jól felismerhető a körülötte lebegő láthatatlan aura: ő is gonosz. Így szólsz: " Oh mondd, Te kit választanál? Dornodon vagy Leah?" Időmúlatás gyanánt mágikus párviadalt vívtok. Gyűlik és formálódik az energia, míg végül megjelenik két manaelementál, és küzdeni kezdenek. Hosszú a küzdelem. Fejed már majd szétrobban, amikor végül elementálod megadja magát, és szétrobban. Gratulálsz ellenfelednek. Egy meleg kézfogás, rövid hírcsere, aztán újból elváltok.
A 2. napon egy láthatatlan alak megpróbált lopni tőled, de kiszúrtad idejében. Látva felsülését, elinalt a gyáva.
A 3. napon összeakadsz Alex Despronderrel. Leah lényével eggyé olvadó entitás. Egy árnyszőttest, egy bársony övsálat, egy derit sodronynadrágot, egy dr'thanox gyűrűt, egy drag'kór fülkarikát, egy draklen csizmát, egy drakolder gyűrűt, egy ében talizmánt, egy Hatalom Karkötőjét, egy Hulcarhud övét, egy Istenek Talizmánját, egy játékmesteri palástot, egy kiképzői érdemérmet, egy kisebb napkorongot, egy koponya szimbólumot, egy kreiton palástot, egy kyorg övcsatot, egy lajstrom medált, egy Lucius szerencsep.ét, egy Luthius karkötőjét, egy mágusgyűrűt, egy mahagóni kesztyűt, egy mahagóni koronát, egy mahagóni vállvédőt, egy mihlanil medált, egy Notermanthi amulettet, egy og'lhobn fülbevalót, egy örökkévaló holdkőjét, egy ősmágus fülbevalóját, egy Rettegés Köpenyét, egy rogalhal csuklópántot, egy ryuku hüvelykgyűrűt, egy Teremtő koronáját és egy tűzhaj diadémet visel. Ruháján a Quwarg Invázió Smaragd Keresztjét viseli. Fegyverzetét egy triklem drakolder trófea, egy élőholt drakolder trófea és egy Zt'tuzzarxn trófea díszíti. Ugyanabba a K.T.-be tartozik, mint te. Övén 3 kalandozóskalp fityeg! Jobb kezében egy Durghal pörölyét, bal kezében egy T'vadar tőrét tart. Lőfegyvere egy hosszú íj. Hátasa egy idomított aurapollátor. Málhásállata egy Thargodan csontváz. {egészsége: 126.} Érzékeled auráját: jelleme gonosz, akárcsak Neked. Megszólal: " Mit bámulsz? Szétszedlek, mint hülyegyerek a meséskönyvet!" Így szólsz: " Nekem bizonyíték kell, nem ígéret! Ezért vagyok gonosz!"
Egymásra mosolyogtok, híreket cseréltek. A mentális kapcsolat megerősítése után elbúcsúztok egymástól.
A 7. napon ismét összeakadsz Tyr Rigellel. {ereje: 23.} Számodra jól felismerhető a körülötte lebegő láthatatlan aura: semleges jellemű az alávaló. Odaveted: " Nekem bizonyíték kell, nem ígéret! Ezért vagyok gonosz!" Már messziről észreveszed a másikon kifinomult mozgását, tekintetében pedig a KÍ mélységes ismeretét látod. Földig hajolsz, majd hangosan köszöntöd, mint régen Mesteredet. Természetesen ő is viszonozza a meghajlást. Ajjaj, van mit tanulnod e nagy harcművésztől! Üdvözlitek egymást, mint két régi jóbarát. Rövid trécselés után folytatod utadat.
A 8. napon összeakadsz Weisser Riese-ével. Ő Kharizmosz felesége! Tagja az Igaz Barátok Rendjének. Egy bozontfonatot, egy csodálatos nyakláncot, egy drag'kór fülkarikát, egy drakolder gyűrűt, egy értépő sarkantyút, egy gólemgyűrűt, egy hakamát, egy Hatalom Karkötőjét, egy hósárkánybőr csizmát, egy jegygyűrűt, egy kabutót, egy kisebb napkorongot, egy kreiton palástot, egy lajstrom medált, egy Luthius karkötőjét, egy mihlanil medált, egy örökkéval.tűzopálját, egy ősi kígyóbőr övet, egy ősmágus fülbevalóját, egy rogalhal csuklópántot, egy ryuku függőt, egy ryuku hüvelykgyűrűt, egy ryuku ökölgyolcsot, egy Teremtő koronáját, egy uglaok lánckesztyűt, egy uglaok láncköpenyt, egy uglaok páncélt, egy uglaok vállvédőt, egy Urgod fétisét és egy Vlagyimir gyűrűjét visel. Ruházatát egy trakuun lidérc trófea, egy triklem drakolder trófea és egy Bropxat trófea színesíti. Valamilyen szövetség tagja, jelvénye: Táguló téridő kontinuum. Bal kezében egy möszehát pajzsot tart. Lőfegyvere egy hajító csillag. Egy pikkelyes ptog a hátasa. Teherhordója is van: egy sivatagi doareg! Szegény állat majd megszakad. Egy gyerek van vele! {max. varázspontja: 4176; max. pszije: 916.} Számodra jól felismerhető a körülötte lebegő láthatatlan aura: színtelen, jelezve semleges mivoltát a féregnek. Azt mondod: " A napra lehet nézni, rám nem!" Egymásra mosolyogtok, híreket cseréltek. A mentális kapcsolat megerősítése után elbúcsúztok egymástól.
A 9. napon összefutsz egy kopasz, piros szemű árnymanó férfival. Fekete a bőre. Egy árnyékpáncélt, egy árnyszőttest, egy bársony övsálat, egy dr'thanox gyűrűt, egy drag'kór fülkarikát, egy draklen csizmát, egy drakolder gyűrűt, egy Élet gyűrűjét, egy Erdauin gyűrűt, egy értépő sarkantyút, egy Fagyor övsálját, egy gárdista övcsatot, egy hűbéresi gyűrűt, egy jáde ékszert, egy kamikáze fejfedőt, egy kreiton palástot, egy lajstrom medált, egy lényegformázó gyűrűt, egy lovagi sisakforgót, egy Luthius karkötőjét, egy moa nyakláncot, egy mordaith álarcot, egy mordaith karkötőt, egy mordaith kesztyűt, egy mordaith vállvédőt, egy nemesi ruhadíszt, egy nodonrod kitűzőt, egy Notermanthi amulettet, egy og'lhobn fülbevalót, egy örökkéval.tűzopálját, egy Rettegés Köpenyét, egy rogalhal csuklópántot, egy ryuku csataszoknyát, egy ryuku hüvelykgyűrűt, egy ryuku kalózkendőt, egy Sárkány Amulettjét, egy Teremtő koronáját, egy teriád klipszet, egy titanit vértet, egy Toyaki csuklópántját, egy tűzhaj diadémet, egy védőtalizmánt, egy vívónadrágot, egy Vlagyimir-díjat és egy Zarknod fülbevalóját visel. Felszerelését egy zg'vzung zsarnokúr trófea, egy Genyuku trófea és egy őssárkány trófea ékesíti. Valamilyen szövetség tagja, jelvénye: Kardra tekeredő, kitárt szárnyú háromfejű sárkány. Övén 21 kalandozóskalp fityeg! Jobb kezében egy Durghal pörölyét, bal kezében egy fagyott kalapácsot tart. Lőfegyvere egy hosszú íj. Hátasa egy idomított hoarián sárkánybébi. Tárgyainak egy részét egy mutáns hegyitroll viszi. {legmagasabb fegyver szakértelme: 76.} Érzékeled auráját: éjfekete, akárcsak a Tiéd. Összeismerkedtek. Az ő neve Fekete Tetü. Homlokérintéssel biztosítjátok a későbbi telepatikus összeköttetést. Odaveted: " Oh mondd, Te kit választanál? Dornodon vagy Leah?"
A 9. napon összeakadsz Xantorpextyn Xorxyval. Tharr földi és égi helytartója. Egy bo'adhun gyűrűt, egy Bropxat vállvédőjét, egy derit sodronynadrágot, egy drag'kór fülkarikát, egy draklen csizmát, egy drakolder gyűrűt, egy hősi övcsatot, egy játékmesteri palástot, egy két kard szimbólumot, egy kisebb napkorongot, egy kreiton palástot, egy kyorg övcsatot, egy lajstrom medált, egy lidérckoronát, egy lovagi sisakforgót, egy Luthius karkötőjét, egy mágusgyűrűt, egy natharion talizmánt, egy ogre övet, egy óriás fülbevalót, egy örökkéval.smaragdját, egy őselemek köpenyét, egy ősmágus fülbevalóját, egy Ovgun nyakláncát, egy rogalhal csuklópántot, egy ryuku hüvelykgyűrűt, egy Teremtő koronáját, egy tradicionális övet, egy uglaok karvédőt és egy uglaok lánckesztyűt visel. Ruháján a Quwarg Invázió Smaragd Keresztjét viseli. Felszerelését egy quwarg b.háborító trófea, egy triklem drakolder trófea és egy trakuun lidérc trófea díszíti. Valamilyen szövetség tagja, jelvénye: egy véres csatabárdot nyalogató Troll. Övén 2 kalandozóskalp fityeg! Jobb kezében egy véres csatabárdot, bal kezében egy pengepajzsot tart. Lőfegyvere egy hosszú íj. Hátasa egy idomított tüskés gigaféreg. {max. varázspontja: 4735; max. pszije: 1004.} Auráját érzékelve máris tudod, semleges a nyomorult. Kérdőn néz Rád, de Te csak távolról végigméred. Azt mondod: " A napra lehet nézni, rám nem!" Elfordulsz, és tovább totyogsz.
A 10. napon összeakadsz Marok Vilivel. Egy bársony övsálat, egy csodálatos nyakláncot, egy drag'kór fülkarikát, egy draklen csizmát, egy drakolder gyűrűt, egy drakolit karvédőt, egy drakolit kesztyűt, egy drakolit lábvédőt, egy drakolit páncélt, egy drakolit sisakot, egy drakolit vállvédőt, egy fűzött kagylósort, egy gólemgyűrűt, egy háború gyűrűjét, egy kreiton palástot, egy kyorg övcsatot, egy Luthius karkötőjét, egy mihlanil medált, egy Notermanthi amulettet, egy óriás fülbevalót, egy örökkév. igazgyöngét, egy ősi kígyóbőr övet, egy ősmágus fülbevalóját, egy Rettegés Köpenyét, egy rogalhal csuklópántot, egy ryuku hüvelykgyűrűt és egy Teremtő koronáját visel. Fegyverzetét egy triklem drakolder trófea, egy zg'umrad facsaró trófea és egy élőholt drakolder trófea ékesíti. Egy szövetséghez tartozik, mutatja a ruhájára festett jel: hatalmas hegyek ormai mögött lenyugvó Nap. Jobb kezében egy ent pásztorbotot, bal kezében egy Urgol káoszpajzsát tart. Lőfegyvere egy vas dobónyíl. Nem kell gyalog mászkálnia: pacija egy szelíd pikkelyes ptog. Holmiját egy bazaltelementál cipeli. {támadása: 112.} Számodra jól felismerhető a körülötte lebegő láthatatlan aura: semleges jellemű az alávaló. Határozatlanul biccent feléd, de Te nem viszonzod a köszönését. Így szólsz: " Oh mondd, Te kit választanál? Dornodon vagy Leah?" Elfordulsz, és tovább totyogsz.
A krónikából levont következtetések révén nem csinálsz hiábavaló tevékenységeket (+13 tvp ). Különös gondolatok kínoznak: Vajon milyen lesz, ha újra eljő hozzád? Vajon újra hoz vérvörös rózsát neked? Vagy kegyvesztetté váltál és csak a halál vár rád? A kezedben lévő rózsa azt sugallja: a halál csak a kezdet...
A táborozás alatt próbáltál minél többet pihenni. Ennek köszönhetően visszanyerted erőd egy részét. (+9 életerő.) Varázserőd regenerálódik. (+1712 varázspont.) Pszi energiáid is töltődnek. (+107 pszi pont.) Erőt merítesz a Közös Tudatból. (+5 tudatpont.) Sajnos túl sok idő telt el legutóbbi lépésed óta, esetleges lottónyereményed elévült.
(Szörnykeresés: ilyen terepen a keresett szörny nem él, ezért nem is pazarolsz most kutatásra TVP-t.)

* 1. KP: elmormolod a 71. varázslatot a 64. varázslatot a 70. varázslatot
Fürgén varázsolsz! Újabb lehetőségek nyílnak meg előtted szürkeállományod kihasználására. [-20 pszi pont.] [2 pontot használtál fel, van még 715.]
Hihetetlen sebességgel varázsolsz. [-6 pszi pont.] [2 pontot használtál fel, van még 713.]
Gyorsvarázsolsz! Felkészülsz az agyakban való turkálásra. [-16 pszi pont.] [1 pontot használtál fel, van még 712.]

* 2. KP: elmormolod a 72. varázslatot a 78. varázslatot a 188. varázslatot
Hihetetlen sebességgel varázsolsz. Agyad köré mentális pajzsot vonsz. [-9 pszi pont.] [2 pontot használtál fel, van még 710.]
Beizzik a turbómágia. [-7 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 708.]
Hihetetlen sebességgel varázsolsz. Kékes fény vonja be bőröd. [-15 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 706.]

* 3. KP: elmormolod a 224. varázslatot a 165. varázslatot a 157. varázslatot
Gyorsvarázsolsz! Munkád gyümölcsözni fog! [-10 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [0 pontot használtál fel, van még 706.]
Hihetetlen sebességgel varázsolsz. Esszenciavédelem vonja be tested. [-15 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 704.]
Hihetetlen sebességgel varázsolsz. [-24 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 702.]

* 4. KP: t. energia kisütése: 145 2
Felkészülsz a kasztroplanáris transzformáció förtelmesen undorító szertartására. [-1 TU.] [10 pontot használtál fel, van még 692.]

* 5. KP: elmormolod a 63. varázslatot az 59. varázslatot a 26. varázslatot
Szupersebesen mormolsz. Az erőpajzs láthatatlanul vibrálni kezd körülötted. [-24 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 690.]
Hihetetlen sebességgel varázsolsz. Szerencsésebb lettél 1 körre (+4 szerencse következő táborozásod végéig.) [-15 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 688.]
Szupersebesen mormolsz. A varázslat működésbe lép, láthatatlanul védelmezve testedet. [-16 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 686.]

* 6. KP: elmormolod a 178. varázslatot a 177. varázslatot a 209. varázslatot
Fürgén varázsolsz! Leheletvékony mágikus aura jelenik meg a tárgyaid körül. [-14 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 684.]
Hihetetlen sebességgel varázsolsz. [-22 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 682.]
Hihetetlen sebességgel varázsolsz. Felkészülsz a vadászatra. [-40 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 680.]

* 7. KP: elmormolod a 210. varázslatot a 8. varázslatot a 2. varázslatot
Hihetetlen sebességgel varázsolsz. [-40 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 678.]
Fürgén varázsolsz! Készen állsz a tudatokba való behatolásra. [-9 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [0 pontot használtál fel, van még 678.]
Gyorsvarázsolsz! Felkészülsz, hogy a mágia segítségével majd más motyóját kileshesd. [-8 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). [0 pontot használtál fel, van még 678.]

* 8. KP: használod az 1099. tárgyat
Használod a brakkarát. Lelked megacélosodik. [0 pontot használtál fel, van még 678.]

* 9. KP: elmormolod a 88. varázslatot az 53. varázslatot a 178. varázslatot
Sajnos nincs a birtokodban valamilyen komponens, ami feltétlenül szükséges lenne a varázslat elmondásához (1 szopókő). [0 pontot használtál fel, van még 678.]
Beizzik a turbómágia. Csapásaid erősebbek lesznek! (+16 sebzés támadásonként.) [-24 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 676.]
Azt a varázslatot már elmondtad! [0 pontot használtál fel, van még 676.]

* 10. KP: kiveszel a bankból a 392. tárgyat (886 darabot)
Kiveszel a bank széfjéből 1 mászó-karperecet. Kiveszel a bank széfjéből 1 pókkarmokat. Sajnálom, de a széfben nincs a megadott tárgyból. [0 pontot használtál fel, van még 676.]

kb 305 2 kiveszel a bankból a 305. tárgyat (2 darabot)
Kiveszel a bank széfjéből 2 varázskövet. [0 pontot használtál fel, van még 676.]

hh 305 305 használod a 305. tárgyat a 305. tárgyat
Híján vagy a varázsenergiának - gyorsan összetörsz 1 varázskövet. (+100 varázspont.) [1 pontot használtál fel, van még 675.]
Összetörsz 1 varázskövet. (+100 varázspont.) [1 pontot használtál fel, van még 674.]

kf 939 kézbeveszed/felveszed a 939. tárgyat
Előkészíted a hajító csillagot. [0 pontot használtál fel, van még 674.]

hh 1253 473 473 használod az 1253. tárgyat a 473. tárgyat a 473. tárgyat
Beszippantod a csillezsálya levelének illatát, mely rövid ideig különösen intenzív hatást kelt benned. De aztán a bódulat elmúlik. (Nem volt maradandó hatása.) [6 pontot használtál fel, van még 668.]
Sajnos nincs a birtokodban az a tárgy. [0 pontot használtál fel, van még 668.]
Sajnos nincs a birtokodban az a tárgy. [0 pontot használtál fel, van még 668.]

kf 893 531 895 kézbeveszed/felveszed a 893. tárgyat az 531. tárggyal a 895. tárgyat
Leveszed az Urgod kesztyűjét, majd felhúzod a kezedre a tleikan kesztyűt. [0 pontot használtál fel, van még 668.]
Leveszed a Zu'lit koronáját, majd a fejedre teszed a lidérckoronát. [0 pontot használtál fel, van még 668.]
Leveszed a Xanathal karkötőjét, majd a csuklódra húzod a tleikan karkötőt. [0 pontot használtál fel, van még 668.]

vv 53 192 63 elmormolod az 53. varázslatot a 192. varázslatot a 63. varázslatot
Azt a varázslatot már elmondtad! [0 pontot használtál fel, van még 668.]
Azt a varázslatot már elmondtad! [0 pontot használtál fel, van még 668.]
Sajnos nincs a birtokodban valamilyen komponens, ami feltétlenül szükséges lenne a varázslat elmondásához (1 tükör). [0 pontot használtál fel, van még 668.]

v 96 144 61 elmormolod a 96. varázslatot
Elkezdesz a mágia mítikus nyelvén mormolni. Hamarosan összegyűlik a szükséges varázsenergia. Befejezted a városi teleport varázslatot! Vuuush, elteleportálsz!

A TELEPORTÁLÁS PILLANATA ELŐTTI TÉRKÉPED



[144,61] Épületek tűnnek fel.

Itt, a vadon közepén kissé meglepő megnyilvánulását találod: egy útmutató táblát. Azaz valóban útmutató? Közelebb mész, hogy elolvasd. " Ízleld meg a rózsa vérét, tapasztald meg: jó a holtlét... " Felfedeztél egy főutcát. Ki nyitott szemmel jár, talál: esetedben egy nekrofunt. Itt találkoztál az emberrel, aki egy ősi katedrálist akar felkutatni. (44. többszemélyes kaland, 60 TVP szükséges hozzá, innen nyugatra 3, délre 3 mérföldre teljesítheted.) Jóízűen falatozol. (-1 kaja.) Épületeket látsz: egy maffia bank (705. épület.), egy ezüst mágustorony (706. épület.), egy Ördögi Kör (710. épület.) és egy Trikornis Futárszolgálat (712. épület.).
Összeakadsz egy kopasz, zöld szemű, körszakállas ember férfival. A bőre sötétebb az átlagosnál. Tharr főpapja. Egy angyalok gyűrűjét, egy arany papi karkötőt, egy cetbőr válltömést, egy gólem talizmánt, egy halálhozó karkötőjét, egy hatalom fülbevalóját, egy két kard szimbólumot, egy Morgan sipkáját, egy párducbőr övtáskát, egy Rhatt páncélját, egy ryuku nadrágot, egy smaragd védőgyűrűt, egy szirén köpenyét, egy Tharr Keresztjét, egy zafír fülbevalót és egy zangrozi csizmát visel. Fegyverzetét egy taalru trófea, egy Notermanthi trófea és egy ősdentor trófea ékesíti. Furcsa jelvénye van: Táguló téridő kontinuum. Övén 1 kalandozóskalp fityeg! Jobb kezében egy szívkeresőt, bal kezében egy bíborarany tőrt tart. Lőfegyvere egy fúvócső. Tárgyainak egy részét egy sivatagi doareg viszi. {ereje: 46.} Auráját érzékelve máris tudod, színtelen, jelezve a pártatlan semlegest. Kérdőn néz Rád, de Te csak távolról végigméred. Odaveted: " Mit bámulsz? Szétszedlek, mint hülyegyerek a meséskönyvet!" A tolvajszem működésbe lép! Néhány, a zsákban lapuló tárgy: aranytermő erszény, aranytermő ládikó, aurach fog, bakkura bőr. {Gondolatolvasás: ft 9095;} Elfordulsz, és tovább totyogsz.
[-50 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). [10 pontot használtál fel, van még 658.]

be 710 213 147 bemész a 710. épületbe
Mindig megborzongsz, ha az Ördögi Kör közelébe kerülsz. Erőt véve magadon, határozottan indulsz előre. Lehunyod a szemed, ahogy a fekete gyertyák hideg füstje bekúszik a ruhád alá, de aztán az érzés lassan elmúlik. Bejutottál...
Elindulsz az egyik csuhás alak felé és elmondod, mire lenne szükséged. Ez 125 arany lesz. Szó nélkül kinyújtja a tenyerét, melybe leszámolod a csengő érméket. Az alak felemeli karjait és mély, torokhangú mormogásba kezd. Érzed a mágia lüktetését, mely egyetlen mozdulattal csapódik testedbe, ahogy a varázslat befejeződik! Aktivizálódik rajtad egy fürkésző szemek [Sokkal alaposabb leszel, ha kutatni kell.] és egy mágikus ütés [Csillogó energiafelhő jelzi, hogy képes vagy a mágikus teremtmények megsebzésére.] varázslat! [5 pontot használtál fel, van még 653.]

vps 100 VP spórolása: 100
Félreraktunk, letiltottunk neked 100 VP-t, addig nem használhatod fel, amíg ki nem adsz egy VPF parancsot (ill. kör végéig). [0 pontot használtál fel, van még 653.]

m 8 7 1 mozogsz északra, északnyugatra, északkeletre
Gyomorkavaró érzés vesz erőt rajtad: a teleport varázslat befejezéseképp most visszarepít a kiinduló mezőre. Hushhh, elteleportálsz!
[269,64] Sűrű bozóttal teli terepre érkeztél. Közeledtedre madárcsapat rebben fel. Határvidékre érkeztél. A terület fölött táborozó felhőkből könnyű megállapítani: innen délre húzódnak az árnybirodalom félhomályos vidékei. Remek ösztöneidnek köszönhetően hamar megérzed a rád leselkedő veszélyt. Már gyerekkorodban sem ijedtél meg, ha egy nekromanta kóborló közeledett feléd. Most sem aggódsz különösebben. (ld. enc.) {védettsége: 75 szúró, 75 vágó, 75 ütő ellen.} Az ellenfeled úgy döntött, eljött a halálod napja. Szerinted pedig az övé.

Néhány mozdulatot teszel, mormolsz, és a következő másodpercben már lidércidézés vibrál körülötted. Megjelenik egy lidérc! A szilánk működik (+2 életpont). A másik mormol valamit: egy számodra ismeretlen védekező varázslat! Az elnyelés kiolt minden védekező varázslatot. Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy pusztító végzet varázslatot. 2044 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Ellenfeled támadó varázslatot alkalmaz: szerencsétlenség varázslatot lő rád. (-40 szerencse a harc időtartamára.) Teli erőből hajító csillagot dobsz az ellenfeledre. Elrepül 6 hajító csillag. Alaposan megsorozod a nekromanta kóborló jobb oldalát. (6 támadással 165 életpontot sebezve.) Elszántan a másikra támadsz. Vámpírölővel jól megszurkálod a nekromanta kóborló fekete csuháját. (7 támadással 346 életpontot sebezve.) Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy nekromanta csókja. 115 életpontot sebeztél. Cápafoggal megkarcolod a nekromanta kóborló jobb lábát. (1 támadással 36 életpontot sebezve.) Pestisaurád 13 sebzést okoz. Nem vagy felkészülve a nekromanta kóborló gyors oldaltámadására. Többször eltalálja a bal karodat. (2 támadástól 254 életpontot vesztesz.) Ellenfeled néhány elegáns kézmozdulata után már süvít is feléd egy nekromanta csókja. 97 életpontot vesztettél. Az ellenfél gyógyult. Ellenfeled egy kézmozdulatot tesz, majd ellő egy nekromanta csókja varázslatot. 94 életpontot vesztettél. Az ellenfél gyógyult. A nekromanta kóborló összecsuklik, majd megpróbál feltápászkodni, de végleg elhagyja az ereje, és elterül. Megölted.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 hajító csillagot találsz meg, amelyet még használni tudsz. Elhajítod a vacak Gyorsröptű Kabol trófeát, és magadhoz veszel egy tekintélyes nekromanta kóborló trófeát. 31259 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 2719, sebződés: 445, gyógyulás: 6, összesen: -439 ÉP}


(Feltételes gyógyítás:) Befejezted az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+437 életerő). [-30 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Megtorpansz, mert valami felkelti a figyelmedet. Aha! Találtál egy tükörtornyot. Megtorpansz, mert valami felkelti a figyelmedet. Aha! Találtál egy oltárt. Tharr híveié. Oldalt pillantva, meglátsz egy smirglibokrot. Azanya! Olyan szobrot fedeztél fel, aminek láttán nem hiszel a szemednek. Alaposabb nézelődés után inkább mégis. Látod, hogy Pug egy győztes csata után jóízűen falatozik egy Thargodan hercegből. Az étvágygerjesztő alkotást nézve a te szádban is összefut a nyál... Mindenesetre kicsit elborult lehetett a művész. Felfedeztél egy szent tölgyfát. Valami érdekesre bukkantál: azonosítasz magad előtt egy bíborcserjét. Ahogy sétálsz, egyszercsak megragadja valami a figyelmedet. Megvizsgálod közelebbről: találtál egy nothar cserjét. Szemedet összehúzva előrekémlelsz: igen, jól látod, találtál egy nekrofunt. Észreveszel egy borkonyó cserjét. Megtorpansz, mert valami felkelti a figyelmedet. Aha! Találtál egy gránátkaktuszt. Ki nyitott szemmel jár, talál: esetedben egy csillagbozótost. Ki nyitott szemmel jár, talál: esetedben egy pézsmatököt. Ki nyitott szemmel jár, talál: esetedben egy Chara-din monolitját. Két tazunkarókakölyök talált egy kerek sajtot, de nem tudják megfelezni. Ahhoz, hogy segíthess nekik, szükséged van egy mérlegre és 5 TVP-re (31. jellempróba).
(Feltételes mászás:) A pókkarmokat a kezedre és a lábadra csatolod, majd mászni kezdesz felfelé. A gyors forgás miatt elég nehézkes a tapadás a torony felületén. Hosszú órákig izzadsz a falon, és sok-sok kört megteszel, míg felérsz a bejáratig. Bekukkantasz. Egy sötét folyosó vezet egy tágas, kivilágított terembe. Közelebbről is szemügyre veszed: de az ismeretlen fényforrást nem sikerül felfedezned. Nézelődsz egy darabig a különös helyiségben, míg meg nem érzed, hogy veszély leselkedik rád. Ez egy tüskés totemblarg! {támadása: 50.}

Néhány mozdulatot teszel, mormolsz, és a következő másodpercben már varázsvédelem vibrál körülötted. A szilánk működik (+2 életpont). Hajító csillagot küldesz ellenfeled felé. Elrepül 6 hajító csillag. Pár lövedéked átjárja a tüskés totemblarg testét. (6 támadással 332 életpontot sebezve.) A lényből áradó sugarak sejtjeidet pusztítják. (-21 életerő.) Sajnálatos módon tönkrement 10 aranyad is. Ellenfeled ragasztót köp! Rémülten félrehajolsz. Vad csatakiáltással, felemelve a vámpírölőt ellenfeledre rohansz. Vámpírölővel tökéletesen perforálod a tüskés totemblarg fejét. (7 támadással 694 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+139 életerő). Transzformálsz! (+69 varázspont.) Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre nekromanta csókja varázslatot lősz. 81 életpontot sebeztél. 81 életpontot gyógyultál. Cápafoggal többször eltalálod a tüskés totemblarg testét. (5 támadással 341 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+69 életerő). Transzformálsz! (+34 varázspont.) Mélyen koncentrálva, megidézel egy méregfelhő III varázslatot, majd ellenfeledre küldöd. Sajnos nem hatott ellenfeledre. Pestisaurád működik (14 ép-t sebezve). Csípéseket kapsz a lábaidba. (2 támadástól 229 életpontot vesztesz.) A szörny tűnődve szaglászik, majd nyálat fecskendez egy nálad levő ezüstshuriken felületére. Szerencsére semmi hatása sincs. A szörny sugárzása sejtjeidet roncsolja. (-40 életerő.) A dolgot még 6 aranyad bánja. Vámpírölővel jól megszurkálod a tüskés totemblarg testét. (2 támadással 194 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+39 életerő). Transzformálsz! (+19 varázspont.) Egy nekromanta csókja varázslatot dobsz ellenfeledre. 85 életpontot sebeztél. 85 életpontot gyógyultál. Cápafoggal megkarcolod a tüskés totemblarg testét. (1 támadással 71 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+15 életerő). Transzformálsz! (+7 varázspont.) Pestisaurád 12 sebzést okoz. A tüskés totemblarg csáprágója kisebb sebet ejt a jobb kezeden. (1 támadástól 85 életpontot vesztesz.) A szörny antennáit hozzád érinti, majd váladékot enged a nálad levő ezüstshuriken felszínére. Szerencsére a kiváló anyag ellenáll. A lényből áradó sugarak sejtjeidet pusztítják. (-38 életerő.) Sajnálatos módon tönkrement 12 aranyad is. A tüskés totemblarg most már meggondolná a harcot, de egy kicsit elkésett. Megölted!
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 hajító csillagot találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a vámpírkardot, szereztél 1 kitintüskét. 13532 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1824, sebződés: 413, gyógyulás: 434, összesen: +21 ÉP}

Hangos pukkanás kíséretében - mintha teleporttal érkezett volna - egy újabb szörnyeteg bukkan fel előtted. Ez egy tleikan hajadon!

Ki tudja, mire készül a másik - jobb az óvatosság! A biztonság kedvéért felraksz egy varázsvédelem varázst. Gyógyulsz (+2 életpont). Távolról bo'adhun csapás varázslatot lősz a másikra. 495 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Teli erőből hajító csillagot dobsz az ellenfeledre. Elrepül 6 hajító csillag. Lövedékeiddel perforálod a tleikan hajadon jobb lábát. (6 támadással 333 életpontot sebezve.) A lény igéző tekintetét rád emeli. Ellenállsz a gonosz bűbájnak! Vad csatakiáltással, felemelve a vámpírölőt ellenfeledre rohansz. Vámpírölővel jól megszurkálod a tleikan hajadon sima bőrét. (7 támadással 701 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+141 életerő). Transzformálsz! (+70 varázspont.) Egy nekromanta csókja varázslattal köszöntöd a másikat. 80 életpontot sebeztél. 80 életpontot gyógyultál. Cápafoggal többször eltalálod a tleikan hajadon jobb lábát. (5 támadással 348 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+70 életerő). Transzformálsz! (+34 varázspont.) Ellenfeledre méregfelhő III varázslatot lősz. A támadásnak sajnos semmi eredménye sem volt. Ellenfeled 13 pontot sebződik a pestisaurától. A tleikan hajadon csapásokat oszt a bal karodra karmaival. (2 támadástól 288 életpontot vesztesz.) Felfénylik az esszenciavédelem II! Vámpírölővel jól megszurkálod a tleikan hajadon testét. (3 támadással 294 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+59 életerő). Transzformálsz! (+29 varázspont.) Mormolsz, majd ujjaidból kirepül egy nekromanta csókja varázslat. 75 életpontot sebeztél. 75 életpontot gyógyultál. Cápafoggal megkarcolod a tleikan hajadon sima bőrét. (1 támadással 70 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+15 életerő). Transzformálsz! (+7 varázspont.) Pestisaurád működik (14 ép-t sebezve). A tleikan hajadon néhányszor belevágja karmát a jobb válladba. (2 támadástól 272 életpontot vesztesz.) Felfénylik az esszenciavédelem II! Yeeee! Lenyomtad az ellenfeledet, esélye sem volt.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 hajító csillagot találsz meg, amelyet még használni tudsz. Átvizsgálod a testet. Érdemes volt keresni: kincsre bukkansz! A zsákmány 1 cru tekercs (ld. enc.) és 1 fiatalság itala. 17734 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 2423, sebződés: 560, gyógyulás: 448, összesen: -112 ÉP}

Már épp kincsek után kutatnál, amikor újabb vendéglátó vereget vállon. Ez egy kreiton lich! {max. életpontja: 2181-2280.}

Még megfelelő a távolság - felhúzol egy varázsvédelem varázslatot. A szilánk működik (+2 életpont). A halálraítélt, aki veled szemben áll, küszködik életéért: elmormol egy energiapajzs varázst. Egy bo'adhun csapás varázslatot dobsz ellenfeledre. 550 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Egy szerencsétlenség varázslattal köszönt csatapartnered. (-40 szerencse a harc időtartamára.) Mielőtt közelharcba bocsátkoznál, hajító csillagot ragadva megsorozod ellenfeledet. Elrepül 6 hajító csillag. Alaposan megsorozod a kreiton lich foszladozó testét. (6 támadással 344 életpontot sebezve.) Marokra fogva a vámpírölőt ellenfeledre rontasz. Vámpírölővel nagy lendületekkel át- meg átszúrod a kreiton lich egyik csápját. (7 támadással 714 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+143 életerő). Transzformálsz! (+71 varázspont.) Egy nekromanta csókja varázslattal köszöntöd a másikat. 73 életpontot sebeztél. 73 életpontot gyógyultál. Cápafoggal jól megszurkálod a kreiton lich testét. (5 támadással 349 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+70 életerő). Transzformálsz! (+34 varázspont.) Pestisaurád működik (19 ép-t sebezve). A kreiton lich csápja rátapad a karodra. Amikor lerántod, vér ömlik a sebből. (1 támadástól 113 életpontot vesztesz.) Öregedtél 4 évet. Kezded megérezni a korod súlyát. Egy nekromanta csókja varázslatot dob rád a másik. 98 életpontot vesztettél. Az ellenfél gyógyult. Ellenfeled néhány elegáns kézmozdulata után már süvít is feléd egy sötét halál. 476 életpontot vesztettél. Vámpírölővel néhány helyen meghorzsolod a kreiton lich foszladozó testét. (2 támadással 227 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+46 életerő). Transzformálsz! (+22 varázspont.) Távolról nekromanta csókja varázslatot lősz a másikra. 79 életpontot sebeztél. 79 életpontot gyógyultál. Cápafoggal meghorzsolod a kreiton lich bal lábát. (1 támadással 67 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+14 életerő). Transzformálsz! (+6 varázspont.) Pestisaurád működik (3 ép-t sebezve). A kreiton lich csápjával megpöccinti a válladat. (1 támadástól 88 életpontot vesztesz.) Öregedtél 5 évet. Üdvözlésképpen egy nekromanta csókja varázslatot ereszt meg irányodba ellenfeled. 94 életpontot vesztettél. Az ellenfél gyógyult. Ellenfeled sötét halál varázslatot lő rád. 299 életpontot vesztettél. Yeeee! Lenyomtad az ellenfeledet, esélye sem volt.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 hajító csillagot találsz meg, amelyet még használni tudsz. 22073 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 2425, sebződés: 1168, gyógyulás: 433, összesen: -735 ÉP}

Jobban szemügyre veszed az idegen létesítmény idegen belsejét. Ez igen, kincsre bukkansz, találsz 1 kreiton esszenciát. Lefelé könnyebben megy. Fél óra alatt újra szilárd talajra érsz.
(Feltételes gyógyítás:) Sikerült elmondanod az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+450 életerő). [-30 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Befejezted az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+372 életerő). [-30 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Alaposan körülnézel a földön. Még egész friss törpe nyomok vezetnek északkeletre. Találsz még friss kobudera nyomokat, amelyek északra vezetnek.
Összefutsz Wizax Quicklyhanddel. Mozgása könnyed, szinte már légies. Szemében a poklok tüze lángol, az örökké tartó kárhozat; a fájdalom és a kéj, melyet hamarosan megoszt veled... {legmagasabb fegyver szakértelme: 51.} Mentális auráját felismered, éjfekete, akárcsak a Tiéd. A tolvajszem működésbe lép! Néhány, a zsákban lapuló tárgy: alkímiázó üst, angyalok gyűrűje, aranyló ugarhéj, aranytermő erszény. {Gondolatolvasás: ft 9095; ft 9099; ft 9098; ft 9097;} {Agyletapogatás: megtudod, hogy milyen egy liumbe (ld. enc.)} Odaveted: " Ajánlom ne lopj, ne bűvölj tőlem, mert ÁTKOZOTTUL mérges leszek!" Köszöntitek egymást, aztán tovább. Percekkel később is a különös találkozás hatása alatt állsz... de már nem vagy képes felidézni a részleteket.
(Feltételes készítés:) Begyűjtöttél 3 borkonyó bibét. Ügyességed TF-elődött.
(Feltételes készítés:) Begyűjtöttél 1 kaktuszbogyót. Ügyességed TF-elődött.

(Továbbmész...) [268,63] A terep továbbra is bokrokkal, bozóttal teli. A sűrű bozótban a szörnynek esélye sem volt arra, hogy meglepjen. A szerencsédben bízva csendesen meglapulsz egy bokor tövében. Szerencsére sikerült észrevétlennek maradnod. Kiváncsian kinézel, mi is zavarta meg nyugalmadat. Amint meglátod, rögtön rájössz, hogy ez egy bosszúálló. {védettsége: 102 szúró, 102 vágó, 102 ütő ellen.} Amikor már eltűnt szem elől, előbújsz.

Látsz egy xantusz-kaktuszt. Egyszercsak megtorpansz. Hohó, nicsak, mit fedeztél fel: egy oltárt. Leah hívői építették. Egy rosszkedvű elflánnyal találkozol. Elmeséli, hogy ma van a születésnapja, és nem kapott senkitől semmit. A rokonai meghaltak a tűzviharban, és most magányos. Ahhoz, hogy felvidítsad, valamilyen szép ajándékot kellene adnod - például egy ezüst nyakláncot. Ez a segítség 4 TVP-be kerül (38. jellempróba). Találsz egy Chara-din monolitját. Előtted bújik ki egy lukból egy ürge. Puff, nincs gond a kajára! (+1 kaja.)

(Továbbmész...) [269,62] Az aljnövényzet megritkul, megszaporodnak a fák: ritka erdőben vagy. Megtorpansz, mert valami felkelti a figyelmedet. Aha! Találtál egy ősi rúnatornyot. Egy különös szoborra leszel figyelmes. Apró, színes homokszemek kavargása alkotja. Magát Chara-dint ábrázolja, amint egy nála hatalmasabb lény, Bohmer Kair lábát masszírozza. Oldalt pillantva, meglátsz egy teljesen lerombolt oltárt. Két tazunkarókakölyök talált egy kerek sajtot, de nem tudják megfelezni. Ahhoz, hogy segíthess nekik, szükséged van egy mérlegre és 5 TVP-re (31. jellempróba). Oldalt pillantva, meglátsz egy Chara-din monolitját.
(Feltételes mászás:) Felnézel az ősi rúnatorony föléd terebélyesedő formáira, veszel egy mély levegőt, és mászni kezdesz felfelé. Sokszor csak egy hajszálon múlik, hogy nem zuhansz le a mélybe. Félve mászol tovább ilyenkor, s csak akkor könnyebbülsz meg, amikor átmászol az építmény tetőt szegélyező peremén. Az ősi rúnatorony tetejéről messzire ellátni, Ghalla alant elterülő tájaira. Biztosnak tűnik, hogy réges-régen őrhelyként használták ezt a helyet. Miközben egy félelmetes üvöltés tölti be a levegőt, beszakad alattad a rúnatorony teteje. Egy sötét terembe zuhansz, és alig tápászkodsz fel, amikor egy óriásira nőtt alak ront neked. Egy szellemdarázs! {támadása: 62.}

Megfontoltan felméred a helyzeted, majd elmormolsz egy varázsvédelem varázslatot. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Hajító csillagot küldesz ellenfeled felé. Elrepül 6 hajító csillag. Alaposan megsorozod a szellemdarázs bal szárnyát. (6 támadással 334 életpontot sebezve.) A lény koncentrál egy hangyányit. Sziklamerev pillantással véded ki a gyilkos pszi sugarakat. Vad csatakiáltással, felemelve a vámpírölőt a másikra rohansz. Vámpírölővel több döféssel felnyársalod a szellemdarázs bal szárnyát. (7 támadással 692 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+139 életerő). Transzformálsz! (+69 varázspont.) Ellenfeledre nekromanta csókja varázslatot lősz. 86 életpontot sebeztél. 86 életpontot gyógyultál. Cápafoggal megdöfködöd a szellemdarázs jobb szárnyát. (5 támadással 345 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+70 életerő). Transzformálsz! (+34 varázspont.) Egy méregfelhő III varázslattal köszöntöd a másikat. A támadásnak sajnos semmi eredménye sem volt. A pestisaura 14 ép-t sebez. Farokcsapások csattannak a hasadon. (2 támadástól 307 életpontot vesztesz.) Rossz előérzeted támad - lehet, hogy a csípés mérgező volt, bár most még nem érzel semmit. Ellenfeled regenerálódik! Vámpírölővel épp hogy megszúrod a szellemdarázs fejét. (1 támadással 101 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+21 életerő). Transzformálsz! (+10 varázspont.) Mélyen koncentrálva, megidézel egy nekromanta csókja varázslatot, majd ellenfeledre küldöd. 85 életpontot sebeztél. 85 életpontot gyógyultál. Cápafoggal megbököd a szellemdarázs fejét. (1 támadással 73 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+15 életerő). Transzformálsz! (+7 varázspont.) Pestisaurád működik (7 ép-t sebezve). Ütéseket mér a szellemdarázs a farkával a bal válladra. (2 támadástól 324 életpontot vesztesz.) Reménykedsz, hogy a csípéssel nem került méreg a szervezetedbe. A szellemdarázs összecsuklik, majd megpróbál feltápászkodni, de végleg elhagyja az ereje, és elterül. Megölted.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 hajító csillagot találsz meg, amelyet még használni tudsz. 11926 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1737, sebződés: 631, gyógyulás: 422, összesen: -209 ÉP}

Alig sikerül fellélegezned, döbbenten konstatálod, hogy újabb szörnyeteg közeledik feléd. Egy sötét ülnök! {támadása: 60.}

Megfontoltan felméred a helyzeted, majd elmormolsz egy varázsvédelem varázslatot. Gyógyulsz (+2 életpont). Üdvözlésképpen egy háló varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. Ellenfeled teljesen belegabalyodott a hálóba! Gyógyulsz (+2 életpont). A sok gyakorlás növelte tudásodat (+1 taumaturgia). Varázsenergiád fejlődik. (+6 max. varázspont.) Mielőtt közelharcba bocsátkoznál, hajító csillagot ragadva megsorozod ellenfeledet. Elrepül 6 hajító csillag. Pár lövedéked átjárja a sötét ülnök fejét. (6 támadással 333 életpontot sebezve.) Ellenfeled ügyesen kibújik a hálóból, de legalább most ezzel volt elfoglalva. Megmarkolva a vámpírölőt a másikra ugrasz. Vámpírölővel több döféssel felnyársalod a sötét ülnök sötét bőrét. (7 támadással 698 életpontot sebezve.) Üdvözlésképpen egy nekromanta csókja varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. 56 életpontot sebeztél. Cápafoggal jól megszurkálod a sötét ülnök töprengő fejét. (5 támadással 335 életpontot sebezve.) Ellenfeled 10 pontot sebződik a pestisaurától. Ellenfeled nagyon fürge: döféseket kapsz a lábadba és a lábfejedbe. (2 támadástól 200 életpontot vesztesz.) A sötét ülnök farkával a kezedre csap. (1 támadástól 79 életpontot vesztesz.) Csontjaidba hideg kúszik (-4 erő forduló végéig). Vámpírölővel többször eltalálod a sötét ülnök testét. (5 támadással 488 életpontot sebezve.) Egy nekromanta csókja varázslatot dobsz ellenfeledre. 68 életpontot sebeztél. Cápafoggal meghorzsolod a sötét ülnök sötét bőrét. (1 támadással 66 életpontot sebezve.) Mormolsz, majd ujjaidból kirepül egy méregfelhő III varázslat. A támadásnak sajnos semmi eredménye sem volt. A pestisaura 20 ép-t sebez. Bár ügyesen védekezel, a sötét ülnök sem kezdő, és megdöfködi a mellkasodat. (2 támadástól 199 életpontot vesztesz.) A sötét ülnök farka végigsúrolja a bal karodat. (1 támadástól 24 életpontot vesztesz.) Hideg markol a szívedbe (-4 erő forduló végéig). A sötét ülnök összeesik, és nem mozdul többé. Megölted!
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 hajító csillagot találsz meg, amelyet még használni tudsz. Alaposan átvizsgálod a tetemet. Nemhiába, alkalmas tápszereket találsz! Nézzük, milyen kincsre bukkantál: 1 angyalok gyűrűje. 17013 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 2074, sebződés: 502, gyógyulás: 6, összesen: -496 ÉP}

Morgást hallasz magad mögül, rosszat sejtve fordulsz meg. Egy tleikan behemót! {védettsége: 70 szúró, 70 vágó, 70 ütő ellen.}

Még megfelelő a távolság - felhúzol egy varázsvédelem varázslatot. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Üdvözlésképpen egy bo'adhun csapás varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. 550 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Teli erőből hajító csillagot dobsz az ellenfeledre. Elrepül 6 hajító csillag. Alaposan megsorozod a tleikan behemót bal oldalát. (6 támadással 265 életpontot sebezve.) A lény zöld felhőt fúj rád. Hasra vágod magad, azonban így is jut a gázból. (53 életpontot vesztettél.) Meglengetve a vámpírölőt ellenfeledre ugrasz. Vámpírölővel jól megszurkálod a tleikan behemót jobb oldalát. (7 támadással 555 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+112 életerő). Transzformálsz! (+27 varázspont.) Egy nekromanta csókja varázslatot dobsz ellenfeledre. 84 életpontot sebeztél. 84 életpontot gyógyultál. Cápafoggal többször eltalálod a tleikan behemót jókora fejét. (5 támadással 266 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+54 életerő). Transzformálsz! (+13 varázspont.) Egy méregfelhő III varázslatot dobsz ellenfeledre. A támadásnak sajnos semmi eredménye sem volt. Pestisaurád működik (10 ép-t sebezve). A tleikan behemót mancsai a bordázatod épségét veszélyeztetik! (2 támadástól 293 életpontot vesztesz.) Megpróbál karjaival összeroppantani. Azonban te erősebbnek bizonyulsz - ellököd magadtól. Vámpírölővel többször eltalálod a tleikan behemót jókora fejét. (7 támadással 551 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+111 életerő). Transzformálsz! (+27 varázspont.) Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy nekromanta csókja varázslatot. 83 életpontot sebeztél. 83 életpontot gyógyultál. Cápafoggal épp hogy megszúrod a tleikan behemót termetes combját. (1 támadással 57 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+12 életerő). Transzformálsz! (+2 varázspont.) A pestisaura 13 ép-t sebez. A tleikan behemót mancsai a bordázatod épségét veszélyeztetik! (2 támadástól 300 életpontot vesztesz.) Megpróbál karjaival összeroppantani. Egymásnak feszültök, de te bizonyulsz az erősebbnek. A másik elterül, rángatózik egy kicsit, majd csendben meghal.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 4 hajító csillagot találsz meg, amelyet még használni tudsz. 17013 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 2434, sebződés: 646, gyógyulás: 464, összesen: -182 ÉP}

Egy kupac ismeretlen eredetű csont szomszédságában jókora faládára lelsz. Kifeszegeted a tetejét. Találsz benne 3 angyalok gyűrűjét. Visszafelé könnyebben megy a mászás, hiszen valamennyire már sikerült kiismerni a rúnatorony homorú oldalának buktatóit. Pár percen belül sikeresen földet érsz.
(Feltételes gyógyítás:) Kimondva az utolsó varázsszót, létrehoztad az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+450 életerő). [-30 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Létrehoztad az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+433 életerő). [-30 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Az ágak reccsenése idejében jelzi a közelgő veszélyt. Már gyerekkorodban sem ijedtél meg, ha egy vérszomjas karvaly közeledett feléd. Most sem aggódsz különösebben. {max. életpontja: 2501-2750.} Úgy döntesz, itt az ideje, hogy demonstráld hatalmadat. Rárontasz a szörnyre.

Még megfelelő a távolság - felhúzol egy varázsvédelem varázslatot. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Távolról bo'adhun csapás varázslatot lősz a másikra. 550 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Hajító csillagot markolva becélzod a mozgó célpontot. Elrepül 6 hajító csillag. Alaposan megsorozod a vérszomjas karvaly bal lábát. (6 támadással 313 életpontot sebezve.) A szörny nagy levegőt vesz, és a következő pillanatban villámok repülnek feléd. Füstöl és szikrázik még a hajad is! (214 életpontot vesztettél.) A következő tárgyaid semmisültek meg az elektromos tűzben: nagy aranykulcs, 13 aranytű, ezüstshuriken, 2 csuklyavirág. Vad csatakiáltással, felemelve a vámpírölőt a másikra támadsz. Vámpírölővel többször eltalálod a vérszomjas karvaly bal szárnyát. (7 támadással 632 életpontot sebezve.) Mélyen koncentrálva, megidézel egy nekromanta csókja varázslatot, majd ellenfeledre küldöd. 79 életpontot sebeztél. Cápafoggal jól megszurkálod a vérszomjas karvaly jobb lábát. (5 támadással 320 életpontot sebezve.) Pestisaurád 13 sebzést okoz. A vérszomjas karvaly belevágja csőrét a karodba. (1 támadástól 181 életpontot vesztesz.) A lény elszívja életenergiádat, és magát gyógyítja! 41 életpontot vesztettél. Komoly sebet ejt a jobb könyöködön a szörny csőrével. (1 támadástól 195 életpontot vesztesz.) A lény huhog! 71 életpontot vesztettél. Vámpírölővel megdöfködöd a vérszomjas karvaly bal lábát. (7 támadással 680 életpontot sebezve.) Üdvözlésképpen egy nekromanta csókja varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. 91 életpontot sebeztél. Cápafoggal épp hogy megszúrod a vérszomjas karvaly szürke hátát. (1 támadással 64 életpontot sebezve.) Pestisaurád 9 sebzést okoz. A vérszomjas karvaly belevágja csőrét a karodba. (1 támadástól 198 életpontot vesztesz.) Csőrét a vérszomjas karvaly hasadba döfi. (1 támadástól 197 életpontot vesztesz.) A szörny önbizalmadból merítve huhog. 69 életpontot vesztettél. A vérszomjas karvaly szemében félelem villan, aztán lassan lehunyja, miközben lelke kitör testének fogságából.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 5 hajító csillagot találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a vámpírkardot, szereztél 3 madártollat. 22535 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 2751, sebződés: 1166, gyógyulás: 6, összesen: -1160 ÉP}


(Feltételes gyógyítás:) Elmondtad az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+450 életerő). [-30 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Sikerült elmondanod az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+450 életerő). [-30 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Nocsak, itt van valami érdekes! Friss elf nyomok vezetnek északra. Találsz még friss törpe nyomokat, amelyek északra, friss kobudera nyomokat, amelyek északkeletre, kb. 1 hetes emberi nyomokat, amelyek északkeletre, kb. 1 hetes törpe nyomokat, amelyek délre, kb. 1 hetes kobudera nyomokat, amelyek délkeletre, kb. 1 hetes elf nyomokat, amelyek délre, kb. 1 hetes emberi nyomokat, amelyek délkeletre vezetnek. [189 pontot használtál fel, van még 464.]

m 1 8 1 mozogsz északkeletre, északra, északkeletre
[270,61] A fák ritkulnak, az aljnövényzet sűrűsödik - ez már csak bozótos. Egy pillanat alatt megérzed, hogy már nem vagy egyedül. Egy picit sem remegsz meg, amikor felismered, hogy egy vérszomjas karvaly közeledik. {egyik sebzési módja: 1x 20d8+135.} Felkészülsz, hogy minél jobban el tudd kalapálni az agresszort.

Nem árt az elővigyázatosság! Egy varázsvédelem varázslattal készülsz a csatára. Gyógyulsz (+2 életpont). Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre bo'adhun csapás varázslatot lősz. 550 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Hajító csillagot hajítasz a másik védtelen testébe. Elrepül 6 hajító csillag. Pár lövedéked átjárja a vérszomjas karvaly szürke hátát. (6 támadással 333 életpontot sebezve.) Ellenfeled kitátja pofáját, és máris elektromos szikrák repülnek feléd. Hasra vágod magad, úgyhogy csak a szőrödet borzolják a szikrák. (107 életpontot vesztettél.) Vad csatakiáltással, felemelve a vámpírölőt ellenfeledre ugrasz. Vámpírölővel többször eltalálod a vérszomjas karvaly szürke hátát. (7 támadással 700 életpontot sebezve.) Mélyen koncentrálva, megidézel egy nekromanta csókja varázslatot, majd ellenfeledre küldöd. 75 életpontot sebeztél. Cápafoggal jól megszurkálod a vérszomjas karvaly testét. (5 támadással 332 életpontot sebezve.) Ellenfeled 9 pontot sebződik a pestisaurától. A vérszomjas karvaly belevágja csőrét a karodba. (1 támadástól 211 életpontot vesztesz.) A lény elszívja életenergiádat, és magát gyógyítja! 44 életpontot vesztettél. Csőrét a vérszomjas karvaly hasadba döfi. (1 támadástól 215 életpontot vesztesz.) A szörny önbizalmadból merítve huhog. 68 életpontot vesztettél. Vámpírölővel megdöfködöd a vérszomjas karvaly jobb lábát. (7 támadással 664 életpontot sebezve.) Üdvözlésképpen egy nekromanta csókja varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. 89 életpontot sebeztél. Cápafoggal kicsit megsebzed a vérszomjas karvaly bal szárnyát. (1 támadással 70 életpontot sebezve.) Pestisaurád működik (13 ép-t sebezve). A vérszomjas karvaly belevágja csőrét a karodba. (1 támadástól 188 életpontot vesztesz.) Csőrét a vérszomjas karvaly hasadba döfi. (1 támadástól 211 életpontot vesztesz.) A szörny önbizalmadból merítve huhog. 69 életpontot vesztettél. A vérszomjas karvaly még megpróbál elszaladni, de két-három lépés után összeesik, és nem mozdul többet.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 hajító csillagot találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a vámpírkardot, szereztél 3 madártollat. 22535 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 2835, sebződés: 1113, gyógyulás: 6, összesen: -1107 ÉP}


(Feltételes gyógyítás:) Megidézted az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+450 életerő). [-30 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Befejezted az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+450 életerő). [-30 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Elmormoltad az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+450 életerő). [-30 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Ahogy cammogsz, egyszercsak hogy, hogy nem: kiszúrsz egy oltárt. Tharr hívei emelték. Zajt hallasz a közeledből. Nem is zaj ez, hanem beszéd. Fülelsz egy percig: "Gyerekikispocok! Nembántalakkispocok!" Mi lehet ez? Odasettenkedsz. Egy, az átlagnál is alacsonyabb gnóm férfi térden állva beszél egy lyukba... Köszöntöd, majd atyáskodva megkérded mi jót csinál errefelé. Elmondja, hogy az Alanori Tudományegyetem biológiaszakos novíciusza és Ghalla állatfajait tanulmányozza. Most épp egy bíborgörényt próbál kicsalogatni a vackából, de nem nagyon megy. Ha segítesz, szükség van 10 TVP-re és egy amnioszra (48. jellempróba). Miközben fütyörészve sétálsz, megpillantasz a közelben egy Chara-din monolitját. Valamiért úgy érzed, mint ha valami lesne rád. Egy korhadt fatönk belseje jó búvóhelynek tűnik. Hiába, a tapasztalat. Ezúttal is megúsztad harc nélkül. Persze kíváncsi vagy, mi is volt az ellenfeled. Ahogy ellépked a rejtekhelyed mellett, megismered. Egy bosszúálló. {max. életpontja: 2112-2211.} Amint eltűnik szemed elől, kikecmeregsz a rejtekhelyről.

Öreg nyomkövetőként körbeszaglászol. Épphogy megismerhető (kb. 2 hetes) troll nyomok vezetnek délnyugatra. Találsz még kb. 2 hetes alakváltó nyomokat, amelyek délnyugatra, friss kobudera nyomokat, amelyek északra, kb. 1 hetes emberi nyomokat, amelyek délnyugatra, kb. 1 hetes kobudera nyomokat, amelyek délre, kb. 1 hetes emberi nyomokat, amelyek északra, kb. 1 hetes törpe nyomokat, amelyek északra vezetnek.

(Továbbmész...) [270,60] Változik a vidék képe, síkságon vagy. A végtelen síkság egyhangúságát csak néha töri meg egy-egy szomorúfűz. Valami érdekesre bukkantál: azonosítasz magad előtt egy tükörtornyot. Ki nyitott szemmel jár, talál: esetedben egy oltárt. Tharr hívői építették. Egy kisebb csoportosulást pillantasz meg. Hét törpe és egy alakváltó herceg álldogál egy üvegkoporsó mellett. Mindnyájan könnyeznek, mintha gyászolnának. A koporsóban egy gyönyörűséges ember nő fekszik. Nyilvánvalóan halott. Ha segíteni akarsz, 24 TVP-t kell elköltened (45. jellempróba). Utad során egy különös szoborra bukkansz, ami apró, színes porszemek kavargásából épül össze. A szobor Chara-din egy hívét ábrázolja, amint alamizsnáért kuncsorog Chardonnay előtt. Valami érdekesre bukkantál: azonosítasz magad előtt egy szent tölgyfát.
(Feltételes mászás:) A pókkarmok megtapadnak a felületen, így próbálsz egyre feljebb jutni a gyorsan pörgő építmény tükörsima falán. Tökéletes mászótechnikádnak és a végtagjaidra csatolt szerszámnak köszönhetően hamar eléred a bejáratot. Bekukkantasz. Egy sötét folyosó vezet egy tágas, kivilágított terembe. Közelebbről is szemügyre veszed: de az ismeretlen fényforrást nem sikerül felfedezned. Nézelődsz egy darabig a különös helyiségben, míg meg nem érzed, hogy veszély leselkedik rád. Ez egy shokara bogár! {max. életpontja: 1531-1730.}

Gyorsan felraksz egy varázsvédelem varázslatot. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). A lény szeméből hősugár lövell ki feléd. Szerencsére idejében félreugrasz. Megmarkolva a vámpírölőt a másikra rontasz. Vámpírölővel néhányszor teljesen átdöföd a shokara bogár jobb hátsó lábát. (7 támadással 635 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+128 életerő). Transzformálsz! (+8 varázspont.) Mélyen koncentrálva, megidézel egy nekromanta csókja varázslatot, majd ellenfeledre küldöd. 58 életpontot sebeztél. 58 életpontot gyógyultál. Cápafoggal többször eltalálod a shokara bogár nyakát. (5 támadással 297 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+60 életerő). Pestisaurád működik (9 ép-t sebezve). Akárhogyan is védekezel, itt is, ott is csáprágók marják húsodat! (2 támadástól 200 életpontot vesztesz.) A szörny kitárja karjait, és megpróbál átölelni. Azonban te erősebbnek bizonyulsz - ellököd magadtól. Vámpírölővel több döféssel felnyársalod a shokara bogár kitinpáncélját. (7 támadással 630 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+127 életerő). Mélyen koncentrálva, megidézel egy nekromanta csókja varázslatot, majd ellenfeledre küldöd. 54 életpontot sebeztél. 54 életpontot gyógyultál. Cápafoggal megkarcolod a shokara bogár összetett szemét. (1 támadással 60 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+13 életerő). Mormolsz, majd ujjaidból kirepül egy méregfelhő III varázslat. A támadásnak sajnos semmi eredménye sem volt. A pestisaura 13 ép-t sebez. Több marást ejt rajtad a shokara bogár csáprágójával. (2 támadástól 285 életpontot vesztesz.) Megpróbál karjaival összeroppantani. Azonban te erősebbnek bizonyulsz - ellököd magadtól. Yeeee! Lenyomtad az ellenfeledet, esélye sem volt.
14623 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1756, sebződés: 485, gyógyulás: 446, összesen: -39 ÉP}

Fellélegezni sincs időd, egy újabb szörny materializálódik meg a hátad mögött. Ez egy tleikan ölőművész! {egyik sebzési módja: 2x 10d12+123.}

Még megfelelő a távolság - felhúzol egy varázsvédelem varázslatot. A szilánk működik (+2 életpont). Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy bo'adhun csapás. 550 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Hajító csillagot markolva becélzod a mozgó célpontot. Elrepül 6 hajító csillag. Több lövedéked átfúrja a tleikan ölőművész bal lábát. (6 támadással 323 életpontot sebezve.) Ellenfeled kitátja pofáját, és máris gyilkos méregfelhő repül feléd. Hasra vágod magad, azonban így is jut a gázból. (64 életpontot vesztettél.) Elszántan a másikra ugrasz. Vámpírölővel jól megszurkálod a tleikan ölőművész testét. (7 támadással 681 életpontot sebezve.) Egy nekromanta csókja varázslatot dobsz ellenfeledre. 79 életpontot sebeztél. Cápafoggal jól megszurkálod a tleikan ölőművész rusnya testét. (5 támadással 306 életpontot sebezve.) A pestisaura 16 ép-t sebez. A szörny több karmával is a lábadra csap. (2 támadástól 303 életpontot vesztesz.) Vámpírölővel megdöfködöd a tleikan ölőművész testét. (3 támadással 265 életpontot sebezve.) Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre nekromanta csókja varázslatot lősz. 73 életpontot sebeztél. Cápafoggal megbököd a tleikan ölőművész testét. (1 támadással 69 életpontot sebezve.) Pestisaurád működik (9 ép-t sebezve). A tleikan ölőművész csapásokat oszt a jobb karodra karmaival. (2 támadástól 327 életpontot vesztesz.) A tleikan ölőművész összecsuklik, majd megpróbál feltápászkodni, de végleg elhagyja az ereje, és elterül. Megölted.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 5 hajító csillagot találsz meg, amelyet még használni tudsz. 17734 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 2371, sebződés: 694, gyógyulás: 6, összesen: -688 ÉP}

Egy kupacot látsz. Biztos kincs! Megpiszkálod. A kupac megmozdul. Ez egy kreiton jótündér! {védettsége: 70 szúró, 70 vágó, 70 ütő ellen.}

Néhány mozdulatot teszel, mormolsz, és a következő másodpercben már varázsvédelem vibrál körülötted. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Potenciális célpontod gyorsan felrak egy láthatatlan védekező mágiát. Ellenfeledre bo'adhun csapás varázslatot lősz. 550 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Ellenfeled egy kézmozdulatot tesz, majd ellő egy becsületjel varázslatot. Semmi hatás! Hajító csillagot küldesz ellenfeled felé. Elrepül 6 hajító csillag. Lövedékeiddel perforálod a kreiton jótündér bal vállát. (6 támadással 343 életpontot sebezve.) A lény mereven rádnéz. Ellenállsz a kővéváltoztató varázsnak. Vad csatakiáltással, felemelve a vámpírölőt a másikra ugrasz. Vámpírölővel tökéletesen perforálod a kreiton jótündér jobb karját. (7 támadással 678 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+136 életerő). Üdvözlésképpen egy nekromanta csókja varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. 83 életpontot sebeztél. 83 életpontot gyógyultál. Cápafoggal megdöfködöd a kreiton jótündér világító csápját. (5 támadással 323 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+65 életerő). Ellenfeled 18 pontot sebződik a pestisaurától. Csápjaival a kreiton jótündér lecsap a jobb karodra. (2 támadástól 197 életpontot vesztesz.) Energia áramlik beléd (+9 vp). A kreiton jótündér csápja eltalálja a bokádat. (1 támadástól 96 életpontot vesztesz.) Varázsenergiát kapsz (+9 vp). Vámpírölővel megdöfködöd a kreiton jótündér fejét. (3 támadással 288 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+58 életerő). Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy nekromanta csókja. 86 életpontot sebeztél. 86 életpontot gyógyultál. Cápafoggal kicsit megsebzed a kreiton jótündér testét. (1 támadással 70 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+15 életerő). A pestisaura 3 ép-t sebez. Csápok tekergődznek feléd. Megpróbálod elkerülni őket, de néhány lecsap a testedre. (2 támadástól 193 életpontot vesztesz.) Bizsergető érzésed van (+5 vp). Csápjaival a kreiton jótündér csapásokat mér a hasadra. (2 támadástól 194 életpontot vesztesz.) Energia áramlik beléd (+9 vp). A kreiton jótündér összecsuklik, majd megpróbál feltápászkodni, de végleg elhagyja az ereje, és elterül. Megölted.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 hajító csillagot találsz meg, amelyet még használni tudsz. Átkutatod a tetemet. Úgy tűnik, alkalmasan betápoltál. Szerzeményed: 1 áldott kő. 22983 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 2442, sebződés: 680, gyógyulás: 451, összesen: -229 ÉP}

Megtörlöd a homlokod, majd újra szemügyre veszed a kivilágított helyiséget. Egy mélyedésben kincsre bukkansz, találsz 1 kreiton esszenciát. A pókkarmokat újra felcsatolva, lefelé mászol. Mintha csillapodott volna a torony forgási sebessége, hamar leérsz. Felemeled a távcsövedet, és körülnézel. Amint a kukkert keletre fordítod, megpillantasz egy olvasztókemencét. Délkeletre nézve látsz egy Tharr oltárt. Délnyugatra egy márványtorony van. Északnyugatra egy Raia oltár van. Elégedetten elrakod a távcsövet, és továbbmész. Az irányodba osonó szörny tehetségtelen a rejtőzködésben, ezért rögtön kiszúrod. Behúzódsz egy bokorcsoport tövéhez, és csendben reménykedsz. Szörny esélytelen veled szemben, sehol sem talál. Kicsit később óvatosan kilesel. Azonnal rájössz, hogy egy bosszúálló ijesztett meg. Hamarosan elmúlik a veszély. Megnyugodva ugrasz elő.

Észreveszel valamit a földön. Nem túl friss (kb. 1 hetes) kobudera nyomok vezetnek délre. Találsz még friss törpe nyomokat, amelyek északnyugatra, friss kobudera nyomokat, amelyek északnyugatra vezetnek. Bekapsz pár falatot. (-1 kaja.)

(Továbbmész...) [271,59] Sűrű bozóttal teli terepre érkeztél. Találsz egy csillagbozótost. Éktelen káromkodást hallasz. A hang gazdája egy gnóm fickó. Furcsa, idétlennek tűnő szárnyas szerkezet mellett áll és egy hatalmas csavarkulccsal a kezében szidja azt. Kiderül, hogy a fura gépezetnek eltörött a tengelye. Segíthetsz a gnómnak, ha van nálad egy fémrúd és rászánsz 15 TVP-t (47. jellempróba). Találsz egy oltárt. Dornodon híveié. A sűrű bozótban a szörnynek esélye sem volt arra, hogy meglepjen. Kissé összehúzod a szemed, hogy jobban lássál. Á, csak egy pszionikus entitás. {max. életpontja: 2151-2350.} Úgy tűnik ma Te vagy a főfogás a szörny étlapján. Mivel szavakkal úgy sem tudnád meggyőzni, jöhetnek a fegyverek.

Nem árt az elővigyázatosság! Egy varázsvédelem varázslattal készülsz a csatára. A szilánk működik (+2 életpont). Ellenfeled ujjai a levegőben táncolnak, ajkai hangtalanul mozognak. Varázsol! Aha, egy energiapajzs mágia... Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy bo'adhun csapás varázslatot. 1622 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Ellenfeled mentális energiáit gyűrűbe gyűjti, majd útjának ereszt egy fehérál.roncsolása pszi támadást. 350 életpontot vesztettél. Ellenfeled mormol, majd ujjaiból kirepül egy pszi ragyogás varázslat. 118 életpontot vesztettél. Kábán tántorogsz (-4 támadás). Hideg veríték folyik végig a hátadon - ez a támadás egy öngyilkos vállalkozás volt! Ellenfeled meggondolta a dolgot, inkább menekül.
{Csatastatisztika; sebzés: 1622, sebződés: 468, gyógyulás: 4, összesen: -464 ÉP}

Megszűnik a látás és hallás köznapi értelme: a másodperc törtrésze alatt leperegnek lelki szemeid előtt életed fontosabb pillanatai. Ez a halál... [88 pontot használtál fel, van még 376.]
Az örökkévalóságnak tűnő pillanat után azonban furcsa dolog történik: gyomrod a torkodba, lábad a fejed fölé ugrik - igen furcsa érzések egy halott számára! Aztán, a füstölve eltűnő deus ex machina helyére pillantva rádöbbensz, hogy mi is történt: az utolsó pillanatban a csodálatos varázstárgy nemcsak hogy megmentett a biztos pusztulástól, hanem még valamennyit gyógyított is rajtad. (+719 életerő.)
[20 pontot használtál fel, van még 356.]
Oppsz, itt járt már valaki! Épphogy megismerhető (kb. 2 hetes) alakváltó nyomok vezetnek délkeletre. A sok gyakorlás növelte tudásodat (+1 nyomkövetés). [0 pontot használtál fel, van még 356.]

kt 929 20 elkészíted a 929. tárgyat (20 darabot)
Begyűjtöttél 20 csillagbotot. Ügyességed TF-elődött. [60 pontot használtál fel, van még 296.]

m 8 mozogsz északra
[271,58] A bozótos terep dombvidékbe megy át. A Küzdelem Dombság szélénél jársz. Állítólag csak az válhatott a kyorg máguskirály katonájává, aki a dombság területén lévő iskolákban elsajátította a közelharc minden csínját-bínját. Oldalt pillantva, meglátsz egy pézsmatököt. Ritka errefelé a fekete manógyerek, de te mégis találtál egyet. Találkozott egy tintacsigával és az leköpte. Feketén nem mer hazamenni, mert fél, hogy otthon el fogják verni. Ha van nálad púderkő, azzal újra kifehérítheted a bőrét, megmentve a veréstől. Ehhez 8 TVP-t kell elköltened (28. jellempróba). Oopsz, e mellett nehogy elmenj! Éles szemeddel kiszúrtál egy oltárt. Dornodon híveié. Megtorpansz: valami azt súgja, hogy a földfelszín közelében fémet (vasérc) találsz. Keresel egy magasabb pontot, és onnét körbenézel a távcsöveddel. Amikor északkeletre nézel, észreveszel egy Tharr oltárt. Nyugatra nézve látsz egy vaskohót. Északnyugatra egy Tharr oltár van. Északra egy Dornodon oltár van. Elrakod a távcsövet. A sziklák mögül kibukkanó lény nem tudott meglepni. Egy picit sem remegsz meg, amikor felismered, hogy egy selyemszárnyas közeledik. {max. életpontja: 2601-2800.} Mivel minden egyéb kommunikációs lehetőséget kizár a szörny agresszív magatartása, felkészülsz a csatára.

Nem árt az elővigyázatosság! Egy varázsvédelem varázslattal készülsz a csatára. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Ellenfeled pszi ragyogás varázslatot lő rád. Semmi eredménye! Hajító csillagot hajítasz a másik védtelen testébe. Elrepül 6 hajító csillag. Több lövedéked átfúrja a selyemszárnyas testét. (6 támadással 341 életpontot sebezve.) Vad csatakiáltással, felemelve a vámpírölőt a másikra rontasz. Vámpírölővel jól megszurkálod a selyemszárnyas testét. (7 támadással 668 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+134 életerő). Üdvözlésképpen egy nekromanta csókja varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. 80 életpontot sebeztél. 80 életpontot gyógyultál. Cápafoggal megdöfködöd a selyemszárnyas bal lábát. (5 támadással 332 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+67 életerő). Távolról méregfelhő III varázslatot lősz a másikra. Semmi hatás! A pestisaura 3 ép-t sebez. Többször beletép húsodba a selyemszárnyas. (2 támadástól 413 életpontot vesztesz.) A szörny önbizalmadból merítve huhog. 71 életpontot vesztettél. Vámpírölővel többször eltalálod a selyemszárnyas fejét. (7 támadással 677 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+136 életerő). Ellenfeledre nekromanta csókja varázslatot lősz. 93 életpontot sebeztél. 93 életpontot gyógyultál. Cápafoggal megdöfködöd a selyemszárnyas testét. (5 támadással 330 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+67 életerő). Pestisaurád 9 sebzést okoz. A selyemszárnyas hatalmas karmait arcodba vájja. (2 támadástól 401 életpontot vesztesz.) A szörny önbizalmadból merítve huhog. 71 életpontot vesztettél. Úgy döntesz, ebből elég volt. Megpróbálsz lelécelni. Ellenfeled jó kedvében lehet, mert negyedórányi üldözés után úgy dönt, hogy vége a reggeli tornának, és megáll. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 2533, sebződés: 956, gyógyulás: 583, összesen: -373 ÉP}


(Feltételes gyógyítás:) Gyanús mozgásra figyelsz fel egy bokor levelein. Ahogy közelebbről megvizsgálod, látod, hogy szürke roppantó bogarak roppantják a bokor ágait. Nagyapád tanácsát követve, óvatosan megfogsz egyet, és mielőtt ő roppantaná el az ujjadat, te roppantod össze őt. Vigyázva befalod, és várod a gyógyhatást. (+505 életerő.) Nyomok után kutatsz, sikeresen! Épphogy megismerhető (kb. 2 hetes) alakváltó nyomok vezetnek délnyugatra.
(Feltételes készítés:) Begyűjtöttél 26 kerek követ. Ügyességed TF-elődött. [72 pontot használtál fel, van még 224.]

kt 934 20 elkészíted a 934. tárgyat (20 darabot)
Begyűjtöttél 20 pézsmatökmagot. Ügyességed TF-elődött. (+1 ügyesség.) [60 pontot használtál fel, van még 164.]

m 1 mozogsz északkeletre
[272,57] Továbbra is dombság. Felfedeztél egy oltárt. Tharr hívői építették. Egy turbános alak ül a földön, előtte egy kosár, amiből egy kobra emelkedik kifelé. Ez egy kígyóbűvölő. Látod, hogy most nem különleges mutatványról van szó, a férfinál nincsen furulya, pedig csak azzal tudná irányítani a kobrát. Ha van nálad egy furulya, akkor lehet, hogy segíthetsz rajta 12 TVP-ért (34. jellempróba). Oldalt pillantva, meglátsz egy vaskohót. Megtorpansz: valami azt súgja, hogy a földfelszín közelében fémet (rézdarab) találsz. Megállsz pihenésképpen, és azért, hogy a távcsővel körbevizsgálódj. Amint a kukkert északkeletre fordítod, megpillantasz egy Fairlight oltárt. Nyugatra nézve látsz egy Dornodon oltárt. Északnyugatra egy épület van. Északra egy Tharr oltár van. Elégedetten elrakod a távcsövet, és továbbmész. A feléd lépkedő lény meg sem próbál rejtőzni, ezért hamar kiszúrod. Egy bumshir óriásmacska nem ijeszthet meg. Nyugodtan várod a találkozást. {védettsége: 80 szúró, 80 vágó, 80 ütő ellen.} Éhes szörny kalandozóval álmodik. Ez viszont nem alszik, hanem éppen neked akar ugrani.

Nem árt valamilyen védekező mágiát alkalmazni: varázsvédelem létrehozásához szükséges szavakat mormolsz. A szilánk működik (+2 életpont). A halálraítélt, aki veled szemben áll, küszködik életéért: elmormol egy láthatatlan védekező varázst. Ellenfeled támadó varázslatot alkalmaz: természet haragja varázslatot lő rád. 37 életpontot vesztettél. Darabokra robban egy birtokodban levő deus ex machina. Hajító csillagot hajítasz a másik védtelen testébe. Elrepül 4 hajító csillag. Lövedékeiddel perforálod a bumshir óriásmacska bal hátsó lábát. (4 támadással 197 életpontot sebezve.) Vad csatakiáltással, felemelve a vámpírölőt a másikra rontasz. Vámpírölővel jól megszurkálod a bumshir óriásmacska aggresszív fejét. (7 támadással 631 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+127 életerő). Mormolsz, majd ujjaidból kirepül egy nekromanta csókja varázslat. 80 életpontot sebeztél. 80 életpontot gyógyultál. Cápafoggal megdöfködöd a bumshir óriásmacska testét. (5 támadással 297 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+60 életerő). Ellenfeled 17 pontot sebződik a pestisaurától. Iszonyatos karmolásokat kapsz a fejedre. (2 támadástól 410 életpontot vesztesz.) Varázsenergiát vesztesz. (-10 varázspont.) Vámpírölővel többször eltalálod a bumshir óriásmacska testét. (7 támadással 619 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+124 életerő). Mélyen koncentrálva, megidézel egy nekromanta csókja varázslatot, majd ellenfeledre küldöd. 85 életpontot sebeztél. 85 életpontot gyógyultál. Cápafoggal megdöfködöd a bumshir óriásmacska testét. (5 támadással 302 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+61 életerő). Pestisaurád működik (9 ép-t sebezve). Többször beletép húsodba a bumshir óriásmacska. (2 támadástól 422 életpontot vesztesz.) Varázsenergiád szökik! (-9 varázspont.) Ellenfeled meggondolta a dolgot, inkább menekül. Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 4 hajító csillagot találsz meg, amelyet még használni tudsz. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 2237, sebződés: 869, gyógyulás: 543, összesen: -326 ÉP}

Megvizsgálod a talajt. Aránylag régi (kb. 2 hetes) alakváltó nyomok vezetnek délnyugatra.
(Feltételes készítés:) Begyűjtöttél 1 kerek követ. Ügyességed TF-elődött.
(Feltételes készítés:) Legyártottál 6 hajító csillagot. Ügyességed TF-elődött. [31 pontot használtál fel, van még 133.]

vpf 100 VP elővétele: 100
Felszabadítottunk neked 100 VP-t a korábban letiltottból. [0 pontot használtál fel, van még 133.]

v 198 259 57 elmormolod a 198. varázslatot
Koncentrálsz, majd hozzálátsz a mágia megidézésének. A kitörni készülő energia már az ujjaidban is van! Egy végső mozdulattal előhívod a tiltott teleport varázslatot! Vuuush, elteleportálsz!

A TELEPORTÁLÁS PILLANATA ELŐTTI TÉRKÉPED


(268,63) bosszúálló (#562), xantusz-kaktusz (#113, belőle készíthető: #114), Leah oltár, 255. jellempróba, 38. jellempróba, Chara-din monolitja (#534)
(269,62) ősi rúnatorony (#852), művészi porolit (#720), oltár, 31. jellempróba, Chara-din monolitja (#534), szellemdarázs (#481), sötét ülnök (#508), tleikan behemót (#511), vérszomjas karvaly (#555)
(269,64) nekromanta kóborló (#596), tükörtorony (#885), Tharr oltár, smirglibokor (#31, belőle készíthető: #29), művészi porolit (#720), szent tölgyfa (#393), bíborcserje (#622, belőle készíthető: #623), nothar cserje (#922, belőle készíthető: #923), nekrofun (#173), borkonyó cserje (#311, belőle készíthető: #312), gránátkaktusz (#428, belőle készíthető: #429), csillagbozótos (#928, belőle készíthető: #929), pézsmatök (#933, belőle készíthető: #934), Chara-din monolitja (#534), 31. jellempróba, tüskés totemblarg (#482), tleikan hajadon (#533), kreiton lich (#536), Wizax Quicklyhand (2479. kalandozó)
(270,60) tükörtorony (#885), Tharr oltár, 45. jellempróba, művészi porolit (#720), szent tölgyfa (#393), shokara bogár (#436), tleikan ölőművész (#535), kreiton jótündér (#538), bosszúálló (#562)
(270,61) vérszomjas karvalyok (#555), Tharr oltár, 48. jellempróba, Chara-din monolitja (#534), bosszúálló (#562)
(271,58) pézsmatök (#933, belőle készíthető: #934), 28. jellempróba, Dornodon oltár, érclelőhely, selyemszárnyas (#541)
(271,59) csillagbozótos (#928, belőle készíthető: #929), 47. jellempróba, Dornodon oltár, pszionikus entitás (#553)
(272,57) Tharr oltár, 34. jellempróba, vaskohó (#155), érclelőhely, bumshir óriásmacskák (#492)

[259,57] A dombságot elhagyod, ritka erdőbe érkeztél. Régen itt volt az Esthar Császárság és a kyorgok földjeinek képzeletbeli határa. Szemedet összehúzva előrekémlelsz: igen, jól látod, találtál egy manilla-fát.

Éles szemeddel azonnal kiszúrod, hogy van valami a földön... Nem túl régi (maximum néhány napos) árnymanó nyomok vezetnek nyugatra.
[-100 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [10 pontot használtál fel, van még 123.]

kt 92 1 elkészíted a 92. tárgyat (1 darabot)
Sajnos nincs nálad kőkés, pedig elengedhetetlenül szükséges lenne ahhoz, hogy kötelet készíthess/gyűjthess.
[0 pontot használtál fel, van még 123.]

m 5 mozogsz délnyugatra
[258,58] A fák ritkulnak, az aljnövényzet sűrűsödik - ez már csak bozótos. Valamiért úgy érzed, mint ha valami lesne rád. Egy lidérctűz közeledik. Mivel nyilván Te vagy az erősebb, elmosolyodsz. {támadása: 200.} Itt csata lesz.

Megfontoltan felméred a helyzeted, majd elmormolsz egy varázsvédelem varázslatot. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Távolról armageddon varázslatot lősz a másikra. 714 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Ellenfeled néhány elegáns kézmozdulata után már süvít is feléd egy tűzgolyó. 65 életpontot vesztettél. Ellenfeled támadó varázslatot alkalmaz: tűzgolyó varázslatot lő rád. 66 életpontot vesztettél. Ellenfeled mormol, majd ujjaiból kirepül egy energiaspirál varázslat. 146 életpontot vesztettél. A másik elterül, rángatózik egy kicsit, majd csendben meghal.
10252 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál.
{Csatastatisztika; sebzés: 714, sebződés: 277, gyógyulás: 4, összesen: -273 ÉP}


(Feltételes gyógyítás:) Végre találtál egy hatalmas parasztpáfrányt! A legendás Aranysárkány gyógyfű! Bár még soha nem láttál ilyet, ösztönösen megérzed, hogy hogyan használhatod gyógyerejét. Óvatosan leszakítasz néhány levelet, és leülsz. A levél rágcsálása közben elgondolkozol, miként lehetne a homlokodra tetoválni egy jól látható parasztpáfrányt. Sajnos semmi nem jut az eszedbe, ám a növény gyógyereje ennek ellenére működik. (+514 életerő.) Egy barna csuhás öregemberrel találkozol, aki egy szem szimbólumot visel a nyakában. Elmondja, hogy ő Elenios papja, és éppen szent küldetésen van. Azt a feladatot kapta, hogy keressen és áldozzon fel két mocsári penkét. Egyet már talált, de szükség lenne még egyre. Ha van nálad egy, akkor nem kell TVP-t költened a segítségre (37. jellempróba). Ahogy sétálsz, egyszercsak megragadja valami a figyelmedet. Megvizsgálod közelebbről: találtál egy oltárt. Dornodon hívői építették. Egy pillanat alatt megérzed, hogy már nem vagy egyedül. Úgy gondolod, hogy a közeledő esthari vérszopó nem jelenthet komoly veszélyt. {védettsége: 80 szúró, 80 vágó, 80 ütő ellen.} Az ellenfeled láthatólag harcra készül. Te felkészülten várod.

Megfontoltan felméred a helyzeted, majd elmormolsz egy varázsvédelem varázslatot. A szilánk működik (+2 életpont). Hajító csillagot hajítasz a másik védtelen testébe. Elrepül 6 hajító csillag. Ellenfeled megpróbálja félreütni a lövedéket, sikertelenül. Több lövedéked átfúrja az esthari vérszopó testét. (6 támadással 338 életpontot sebezve.) Meglengetve a vámpírölőt a másikra rohansz. Vámpírölővel több döféssel felnyársalod az esthari vérszopó testét. (7 támadással 681 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+137 életerő). Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre nekromanta csókja varázslatot lősz. 84 életpontot sebeztél. 84 életpontot gyógyultál. Cápafoggal jól megszurkálod az esthari vérszopó vicsorgó pofáját. (5 támadással 334 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+67 életerő). Pestisaurád működik (4 ép-t sebezve). Karmával néhányszor az esthari vérszopó megcsapja a fejedet. (2 támadástól 115 életpontot vesztesz.) Előremozdulva, az esthari vérszopó kitátja a pofáját és beléd harap! (1 támadástól 156 életpontot vesztesz.) Vámpírölővel megdöfködöd az esthari vérszopó jobb első lábát. (6 támadással 595 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+120 életerő). Egy nekromanta csókja varázslatot dobsz ellenfeledre. 81 életpontot sebeztél. 81 életpontot gyógyultál. Cápafoggal épp hogy megszúrod az esthari vérszopó testét. (1 támadással 59 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+12 életerő). A pestisaura 18 ép-t sebez. Az esthari vérszopó többször végigkarmolja a derekadat. (2 támadástól 65 életpontot vesztesz.) Ellenfeled fogaival elkapja a jobb lábadat. (1 támadástól 218 életpontot vesztesz.) A szörny még egy utolsó halálüvöltést hallat, majd eldől.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 hajító csillagot találsz meg, amelyet még használni tudsz. 14883 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 2194, sebződés: 554, gyógyulás: 507, összesen: -47 ÉP}

Itt az ebéd ideje. (-1 kaja.) [46 pontot használtál fel, van még 77.]

kt 259 1 elkészíted a 259. tárgyat (1 darabot)
Sajnos nincs nálad kötél, pedig elengedhetetlenül szükséges lenne ahhoz, hogy szopókövet készíthess/gyűjthess.
[0 pontot használtál fel, van még 77.]

m 4 mozogsz délre
[258,59] Még mindig bozótos. Észreveszel egy nekrofunt. Egy turbános alak ül a földön, előtte egy kosár, amiből egy kobra emelkedik kifelé. Ez egy kígyóbűvölő. Látod, hogy most nem különleges mutatványról van szó, a férfinál nincsen furulya, pedig csak azzal tudná irányítani a kobrát. Ha van nálad egy furulya, akkor lehet, hogy segíthetsz rajta 12 TVP-ért (34. jellempróba). Ahogy sétálsz, egyszercsak megragadja valami a figyelmedet. Megvizsgálod közelebbről: találtál egy oltárt. Tharr hívői építették. Oopsz, e mellett nehogy elmenj! Éles szemeddel kiszúrtál egy Chara-din monolitját. A táj egyhangúságát egy különös szobor töri meg. Milliónyi színes porszem kavargásából a következő kép bontakozik ki szemed előtt: Saját magadat látod a szobor tövében békésen pihenni, a háttérben Chitarel irtja Chara-din híveit, mintegy vigyázva az álmodat.
(Vándorcirkusz:) Már messziről észreveszed a felhúzott sátrak égnek meredő csúcsait, majd hamarosan a cirkuszosok kiabálását is meghallod, amint fennhangon hirdetik mennyi-mennyi próba vár a bátor kalandozókra náluk. Örömmel vegyes érdeklődéssel kezded szemlélni a ténykedésüket, míg egy törpe eléd nem lép, hogy elkérje szórakozásod árát. Vonakodva válsz meg a belépőre szánt 20 aranytól.
A céllövölde felé tartasz. Az óriás, aki a hely tulajdonosa, rád mosolyog és maga előtt tolva a sátor belsejébe lökdös. Mire magadhoz térsz, már egyedül állsz a furcsa levegőjű helyiségben. Éles szemed azonnal kiszúrja a terem távolabbi sarkából támadó lényt. Egy halálhozó. {támadása: 325.}

Védekezésképp villámgyorsan felhúzol egy lidércidézés varázst. Megjelenik egy lidérc! A szilánk működik (+2 életpont). Üdvözlésképpen egy pusztító végzet varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. 628 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Hajító csillagot küldesz ellenfeled felé. Elrepül 6 hajító csillag. Lövedékeiddel perforálod a halálhozó nyakát. (6 támadással 321 életpontot sebezve.) Ellenfeled kitátja pofáját, és savat böfög rád. Félrehajolsz, ezért csak kevésbé marja szét a bőrödet. (36 életpontot vesztettél.) Fegyvert váltasz: előkapod a Pusztítás Botját. Marokra fogva a Pusztítás Botját a másikra ugrasz. Pusztítás Botjával többször eltalálod a halálhozó testét. (3 támadással 216 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+44 életerő). Egy tűzeső varázslatot dobsz ellenfeledre. 63 életpontot sebeztél. Cápafoggal megkarcolod a halálhozó bal oldalát. (1 támadással 70 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+15 életerő). Ellenfeledre méregfelhő III varázslatot lősz. Semmi hatás! A lidérced támad! (3 támadással 35 sebzést okozott.) Ellenfeled 3 pontot sebződik a pestisaurától. Félrehajolsz, de a halálhozó karmai így is karcolják az arcodat. (1 támadástól 61 életpontot vesztesz.) A halálhozó karmaival megsebesíti a válladat. (1 támadástól 64 életpontot vesztesz.) A lény huhog! 68 életpontot vesztettél. A halálhozó belecsíp a kezedbe. Gyenge próbálkozás. (1 támadástól 94 életpontot vesztesz.) Fogait mohón a sebbe mélyeszti. A vérszívástól még 55 életpontot vesztettél. A halálhozó szemében félelem villan, aztán lassan lehunyja, miközben lelke kitör testének fogságából.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 hajító csillagot találsz meg, amelyet még használni tudsz. 13562 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1336, sebződés: 378, gyógyulás: 67, összesen: -311 ÉP}


- És a díj? - kérdezed az ajtó előtt álló óriástól. Ő hanyagul megvonja a vállát:
- Nem találtál kincset a szörnyben?!? Vagy nem volt szerencséd, vagy nem kutattad át elég alaposan a maradványait - feleli, majd miközben elmosolyodik, biztatva a válladra rakja a kezét: - De ne csüggedj! A következő alkalommal biztos nyersz valamit!
(Feltételes gyógyítás:) Hosszas kutatómunkával sikerült felfedezned egy langusz fát. Begyűjtesz róla néhány levelet. Óriási szerencsédre találsz pár fekete szőrhernyót is. A hernyókat egyenként becsavarod egy-egy levélbe, majd határozott mozdulatokkal belakmározod a finom falatokat. Az éhségedet ugyan ez a koszt nem csillapítja, valami másra azonban nagyon alkalmas. (+530 életerő.) A sok gyakorlás növelte tudásodat (+1 gyógyítás).
Megállsz egy sátor előtt, melynek a bejárata fölött nagybetűkkel írva a következő szó áll: "Ötpróba". Egy fiatal alakváltó siet eléd, hogy elmondja, az egyes területeken szerzett tudásod teheted próbára náluk. Legyen! Úgy döntesz, kipróbálod, mit tudsz. Az alakváltó a terem egyik sarkába vezet, ahol két súlyzó is fekszik a földön. Energikusan megragadod a kisebbiket, majd vigyorogva a magasba emeled. Az alakváltó azonban a fejét csóválja és a másikra mutat. Mérgesen veselkedsz neki, de vagy mert ezt már nem a te erődhöz mérték, vagy mert kimerültél az előző felemelésében, ez már nem sikerül. 2201 tapasztalati pontot kaptál. A kudarcérzéstől mérgesen továbbindulsz.
Határozott léptekkel a cirkusz boszorkájának sátra felé veszed az irányt. Az öregasszony mosolyogva fogad.
- De jó, a fekete gyöngy. - örömködik, majd mérgesen folytatja: - De hol a többi?!? Nem lehet semmit rád bízni... - Indulni készülsz, közben szomorúan konstatálod, hogy a tárgyadat már nem fogod visszakapni. A házigazda némi töprengés után elmosolyodik, majd megenyhülve ezt mondja:
- Talán jó is hogy jöttél. Kicsit módosítanék a listán. Legközelebb a következő dolgok legyenek nálad: 36 madártoll, 1 raptor szablya, 5 gyöngymangó, 1 bunthar bőr, 28 smirglilevél.
Nincs elég TVP-d a kártyabarlang kipróbálásához. Egy pillanat alatt megérzed, hogy már nem vagy egyedül. Egy picit sem remegsz meg, amikor felismered, hogy egy vadkos közeledik. {támadása: 50.} Ha a szörny harcolni akar, ám legyen. Majd megmutatod neki.

Hatalmadat demonstrálandó, mormolni kezdesz. Létrejött egy varázsvédelem. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Hajító csillagot küldesz ellenfeled felé. Elrepül 6 hajító csillag. Pár lövedéked átjárja a vadkos fejét. (6 támadással 338 életpontot sebezve.) Marokra fogva a vámpírölőt a másikra támadsz. Vámpírölővel több döféssel felnyársalod a vadkos testét. (7 támadással 688 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+138 életerő). Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre nekromanta csókja varázslatot lősz. 89 életpontot sebeztél. 89 életpontot gyógyultál. Cápafoggal többször eltalálod a vadkos testét. (2 támadással 135 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+28 életerő). Pestisaurád 16 sebzést okoz. A vadkos szarvai eltalálják a jobb térdedet. (1 támadástól 91 életpontot vesztesz.) A lény összetapos! 76 életpontot vesztettél. Ennyi! A másik kigúvadt szemmel borul a földre. Meghalt.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 hajító csillagot találsz meg, amelyet még használni tudsz. 9941 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1266, sebződés: 167, gyógyulás: 261, összesen: +94 ÉP}

Egy szederbokrot találtál, megtöltöd az elemózsiás zsákodat. (+1 kaja.) [76 pontot használtál fel, van még 1.]

szk 463 468 485 keresed a 463. szörnyet a 468. szörnyet a 485. szörnyet
A táborozás ideje alatt majd megpróbálsz nyomokat kutatni, hátha találsz egy ro'galhal kísértetet. [0 pontot használtál fel, van még 1.]

bpk 3 bef. parancs kivétele: 3
VV 88 88 172 parancs törölve. [0 pontot használtál fel, van még 1.]

bpb 7 bef. parancs berakása: 7

vv 172 75 elmormolod a 172. varázslatot a 75. varázslatot
Hihetetlen sebességgel varázsolsz. Kékesen vibrálni kezd a levegő, és a villódzásból kibontakozik egy planetáris őrdémon. Micsoda fenséges látvány! Teljesen békésnek látszik, remélhetőleg tökéletesen fogja feladatát ellátni. [-18 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [0 pontot használtál fel, van még 1.]
Nincs elég pontod ahhoz, hogy ezt a parancsot végre tudd hajtani. [0 pontot használtál fel, van még 1.]
[A parancs tárolásra került.]

bpb 8 bef. parancs berakása: 8

vv 128 128 128 elmormolod a 128. varázslatot a 128. varázslatot a 128. varázslatot
Nincs elég pontod ahhoz, hogy ezt a parancsot végre tudd hajtani. [0 pontot használtál fel, van még 1.]
Nincs elég pontod ahhoz, hogy ezt a parancsot végre tudd hajtani. [0 pontot használtál fel, van még 1.]
Nincs elég pontod ahhoz, hogy ezt a parancsot végre tudd hajtani. [0 pontot használtál fel, van még 1.]
[A parancs tárolásra került.]

v 79 167 elmormolod a 79. varázslatot
Nincs elég pontod ahhoz, hogy ezt a parancsot végre tudd hajtani. [0 pontot használtál fel, van még 1.]

im 0 5 imádkozol
Nincs elég pontod ahhoz, hogy ezt a parancsot végre tudd hajtani. [0 pontot használtál fel, van még 1.]

* 1. BP: használod a 147. tárgyat
(Felhasználsz a következő forduló TVP-jéből:) Ravasz csapdát állítasz a táborhelyed közelében. [3 pontot használtál fel, van még -2.]

* 2. BP: imádkozol
Nincs elég pontod ahhoz, hogy ezt a parancsot végre tudd hajtani. [0 pontot használtál fel, van még -2.]

* 3. BP: t. energia kisütése: 103 1
Nincs elég pontod ahhoz, hogy ezt a parancsot végre tudd hajtani. [0 pontot használtál fel, van még -2.]

* 4. BP: elmormolod a 75. varázslatot
Nincs elég pontod ahhoz, hogy ezt a parancsot végre tudd hajtani. [0 pontot használtál fel, van még -2.]

* 5. BP: beraksz a bankba a 392. tárgyat (886 darabot)
Beraksz a bank széfjébe 1 mászó-karperecet. Beraksz a bank széfjébe 1 pókkarmokat. Sajnos nincs a birtokodban az a tárgy. [0 pontot használtál fel, van még -2.]

* 6. BP: kézbeveszed/felveszed a 821. tárgyat a 462. tárggyal a 956. tárgyat
Leveszed a lidérckoronát, majd a fejedre teszed a Zu'lit koronáját. [0 pontot használtál fel, van még -2.]
Leveszed a tleikan kesztyűt, majd felhúzod a kezedre az Urgod kesztyűjét. [0 pontot használtál fel, van még -2.]
Leveszed a tleikan karkötőt, majd a csuklódra húzod a Xanathal karkötőjét. [0 pontot használtál fel, van még -2.]
A sok gyakorlás növelte tudásodat (+1 csapdakészítés). Szomjadat csillapítod, a kulacsodból kortyolva. Az aranypikkelyek kifejtik jótékony hatásukat. (+0 jóság.) Lassan visszatér az erő bénult tagjaidba. Méreg fejti ki gyilkos hatását a szervezetedben (-50 életerő.) [KT képesség hatása:] Üzenetet kapsz a Fairlight banktól: mivel ebben a körben elfelejtettél lottót vásárolni, megtették helyetted, 1 szelvénnyel, általuk választott számokkal játszották meg neked. A 10 arany költséget a bank fizette. Vásárolsz egy lottószelvényt, amelyen a tippjeid: 16, 24, 1.
Egy pillanatra a "testen kívüliség" érzete fut át tudatodon, ahogy kapcsolatba lépsz az Élet Forrásával. (+1 max. ép.) Etetési idő! Megeteted a szörnyeidet. Egy kaját bezabál a chaktra vadászeb. Energiáid már fogytán vannak, tested pihenésért kiált. A környéket felderítve, találsz egy pontot, ahol tábort verhetsz. Percek sem kellenek hozzá, hogy mély álomba merülj. A megpróbáltatások egyre szívósabbá tesznek. (+1 max. életerő.) Elmúlt az agyletapogatás hatása. Elmúlt a munka gyümölcse hatása. Elmúlt a vadászat hatása. Elmúlt a gondolatolvasás hatása. Elmúlt a tolvajszem hatása.
Ebben a körben -2 pontod maradt, ebből a következő körre -2 pontot vihetsz át. Kapsz még 708 pontot. A következő körben tehát 706 pontot költhetsz el.

ENCYCLOPEDIA FANTASIA


NEKROMANTA KÓBORLÓ (596. LÉNY)
Két világító szem, hosszú, hegyes fülek, földig érő palást, szitakötőszerű szárnyak hátul - ezek az első benyomások a nekromanta kóborló megpillantásakor. Az árnytündérek ezen rendje az élet és a vele kapcsolatos dolgok kutatására szakosodott, elsősorban azért, hogy titkolt vágyuk, a teljes jogú életbe való visszatérés egyszer valóra válhasson. Persze mindez a Halál lehetőségének teljes kizárásával történne, ami valljuk be, az isteni hatalom nagyságával lenne egyenértékű. A nekromanta kóborlók persze már azzal is elégedettek lennének, ha a folyamatos elanyagiatlanodást megszüntethetnék, hiszen ha továbbra is ilyen tempóban csúsznak át a túloldalra, még ezer év és... A nekromanta kóborlók sok mindenre immúnisak, és a vámpirizáció csak egy ezek közül. Azonnali halált okozó érintésüket elkerülendő minden esetben elbújsz előlük, amíg direkt FT parancsot nem adsz ki rájuk.

CRU TEKERCS (779. TÁRGY)
Ez egy hihetetlenül ősi pergamentekercs. Óvatosan nyitod szét, de várakozásod ellenére, nem omlik porrá. Apró rúnákkal van teleróva, amelyeket nem értesz, a papír első sorában azonban három nagyobb betűt látsz, a mágusiskolában tanult jelekkel. Azt mondják, hogy "CRU". [Ez a tárgy nem adható át.]

LIUMBE (349. SZÖRNY)
A liumbék az erdők mélyén élő, növényszerű lények. Leginkább egy óriási, színpompás virágra hasonlítanak, amely halálos csapdává válik, aki elég közel megy hozzá, hogy megcsodálja. Mérges gázzal elbódítja, majd csápjaival és nyelvével pillanatok alatt magához ragadja áldozatát, és elevenen megemészti! Szerencsére, a liumbe igencsak korlátozott helyváltoztatásra képes csak, ezért könnyű előle elszaladni, ha idejében felfigyelsz a veszélyre. Ha mégis a harcot választod, nos, természetesen a vágófegyver a legpraktikusabb ellene.

KARAKTERLAP

Lábszagú Vargánya, egy hófehér, copfos hajú, izzóan vörös szemű ember férfi vagy. Bőröd a sírok márvány fehérjét idézi. Dornodon esszenciájának örököse vagy. A Serény Múmiák (#9103) K.T. tagjai közé tartozol. Ez az 567. fordulód.

Erő: 75 (80) Szint: 51 Merészség: 10/5 Magasság: 172 cm
IQ: 75 (86) Támadás: 79 Agresszió: 5 Testsúly: 96 kg
Ügyesség: 76 (86) Védekezés: 131 Menekülés: 30 % Életkor: 33/61 év
Egészség: 73 (90) Életpont: 1383/974 Jellem: gonosz (666) Tul. pont: 0
Szerencse: 76 (90) Varázspont: 3648/739 Pénz: 20027 arany Kép. pont: 72
Tudatpont: 39/18 Pszi pont: 493/333 Halhatatlanság: 13 % EFejl: 18
Eddig összesen 5614 szörnyet (16 ebben a körben) öltél meg. Ebben a fordulóban 281799 TP-t kaptál. Jelenleg 26344149 TP-d van. A következő szinthez még 5655851 TP szükséges. Trófeáid: káoszdémon, nekromanta kóborló, triklem drakolder. A 481. fordulódban 7895 arany került a bankszámládra. 11289 aranyat vehetsz fel a kamatokat is beleszámítva.

HARCI ISMERETEK
víziharc: 7/94 ökölvívás: 8/71 szúrófegyverek: 48/65 (+11%)
vágófegyverek: 32/45 ütőfegyverek: 31/48 lőfegyverek: 25/33
dobófegyverek: 39/31 (+6%)

Feltételes fegyverváltás: Pusztítás Botja (#316) (250%) << vámpírkard (#358) (300%) << vámpírölő (#951) (60%)
Feltételes lőfegyver használat: semmi (0 -19.); mérg. vas dobónyíl (#190) (20 -44.); hajító csillag (#939) (45 -997.); hajító csillag (#939) (998 -);
Óvatosság (labirintusokban): 0 KPCS: automatikusan minden kapcsolónál

EGYÉB ISMERETEK
1. rejtőzködés: 28/64 (+33%) 2. nyomkövetés: 147/17 (+36%) 3. lopás: 20/47
4. mászás: 28/76 (+24%) 5. csapdakészítés: 38/3 (+6%) 6. csapdaészlelés: 31/36
7. gyógyítás: 128/4 (+69%) 8. titkosírás: 13/54 9. felderítés: 27/98
10. szörnyidomítás: 16/41 11. teológia: 184/80 (+67%) 12. taumaturgia: 112/8 (+15%)
13. szerencsejáték: 7/78 14. versengés: 18/57 (+24%) 15. harcművészetek: 8/62
16. zene: 11/59 17. szörnyismeret: 34/23 18. pszi: 27/36 (+8%)
19. zárnyitás: 2/43 20. vadászat: 17/79 21. vitalitás: 7/43 (+12%)
22. bányászat: 41/4 (+3%) 23. úszás: 7/78 24. csapatmunka: 1/9

FEJLESZTÉSI PONTOK
Felhasználatlan fejlesztési pont: 222
8. képességpont: 4 11. kincskeresés: 5

FELTÉTELES PARANCSOK (még 3 lehet)
deus ex machinád 0 mezőre repítsen
totem 80% életpont alatt (ősi gyógyítás (#267))
gyógyítasz 30% életerő alatt 40 TVP-ért (max. 3 alkalommal)
kutatsz max. 300 TVP-ért
készítesz ében tobozt (#578) (max. 99 darabot, csak egyszer), lótuszvirágot (#447) (max. 99 darabot, csak egyszer), borkonyó bibét (#312) (max. 99 darabot, csak egyszer), csuklyavirágot (#133) (max. 99 darabot, csak egyszer), kaktuszbogyót (#429) (max. 20 darabot ), kerek követ (#19) (max. 40 darabot ), tükröt (#43) (max. 10 darabot ), csillezsályalevelet (#1253) (max. 99 darabot, csak egyszer), hajító csillagot (#939) (max. 10 darabot )
mászol max. 300 TVP-ért
cirkusz: céllövölde, ötpróba, küldetés, kártyabarlang, labirintus, szellemkastély (63)
maradék TVP-dből az ügyesség (3) tulajdonságodat TF-eled
Feltételes támadás (aktív: 14, max: 16)
kputtyintó csalán (#247), adószedő (#234), szintszívó lények (#9097), kronoelementál (#287), Rém (#315), halált okozó lények (#9098), rubin sárkány (#330), öregedést okozó lények (#9095), Üdvhadsereg (#9142), áldott okerón (#336), tleikan főbíra (#512), kreiton lich (#536), Morghatal A'ton (#544), eszement trappoló (#549)
Barátságosság (aktív: 3, max: 16)
bűbájlidérc (#761), mösze uralkodó (#789), éjfattyak (#9096), Igaz Barátok (9141. KT)

VARÁZSLATAID ÉS PSZI KÉPESSÉGEID
Varázslói varázslataid
energiatüskék (#29, 5 VP) varázsvédelem (#34, 8 VP) jégcsóva (#41, 15 VP)
fehér glóbusz (#47, 13 VP) varázslat olvasása (#67, 30 VP, 20 TVP) mágiafeloldás (#75, 5 VP, 5 TVP)
láthatatlanság (#76, 15 VP, 5 TVP) láth. észlelése (#78, 7 VP, 5 TVP) városi teleport (#96, 50 VP, 10 TVP)
varázsital főzése (#100, 30 VP) tükörpajzs (#101, 26 VP) varázsvédelem II (#108, 18 VP)
felszínre ugrás (#109, 25 VP, 5 TVP) tűzgolyó (#155, 25 VP) tűzmágia (#157, 24 VP, 5 TVP)
varázskő készítés (#160, 120 VP, 10 TVP) dimenzióugrás (#163, 55 VP, 5 TVP) városi teleport II (#181, 60 VP, 10 TVP)
vízlélegzés (#185, 15 VP, 5 TVP) háló (#186, 24 VP) állatvédelem (#192, 25 VP, 5 TVP)
tiltott teleport (#198, 100 VP, 10 TVP) a munka gyümölcse (#224, 10 VP) villámmágia (#227, 36 VP, 5 TVP)
kalmárszem (#228, 11 VP, 15 TVP) minta formázása (#237, 120 VP, 10 TVP) Thargodan illúzió (#242, 50 VP)
mágikus gyorsítás (#330, 0 VP) tolvajvér (#364, 22 VP, 5 TVP)
Papi varázslataid
vámpirizáció (#1, 8 VP, 5 TVP) tolvajszem (#2, 8 VP) áldomás (#6, 5 VP, 5 TVP)
alkímia (#7, 7 VP, 3 TVP) gondolatolvasás (#8, 9 VP, 1 TVP) varázsfesték (#9, 4 VP, 5 TVP)
életszívás (#10, 5 VP, 5 TVP) erőpajzs I (#12, 6 VP, 5 TVP) vak őrület (#18, 3 VP, 5 TVP)
kitartó ló (#19, 10 VP, 5 TVP) unkreáció (#22, 0 VP, 5 TVP) jellemrejtés (#23, 10 VP, 5 TVP)
hadiszerencse II (#24, 6 VP, 5 TVP) tulajdonságpajzs (#26, 16 VP, 5 TVP) harmadik szem (#27, 12 VP, 5 TVP)
méregfelhő (#37, 12 VP) védelem tűz ellen (#38, 12 VP) sötét halál (#45, 18 VP)
vérbeli borzongás (#46, 9 VP) szárazság (#48, 6 VP) óriáserő (#53, 24 VP, 5 TVP)
Sötét Ceremónia (#55, 50 VP, 10 TVP) hadiszerencse III (#59, 15 VP, 5 TVP) puha ütés (#60, 18 VP)
tűzeső (#61, 16 VP) erőpajzs II (#63, 24 VP, 5 TVP) oltár eltörlése (#79, 60 VP, 10 TVP)
életszívás II (#80, 12 VP, 5 TVP) vadítás (#81, 8 VP, 5 TVP) szörnyészlelés I (#82, 8 VP, 5 TVP)
szopókőpusztítás (#88, 21 VP, 5 TVP) agyroppantás (#91, 16 VP) rúnapukkasztás (#94, 0 VP)
DEM kreálása (#95, 50 VP, 10 TVP) energiapajzs (#103, 20 VP) pusztító végzet (#106, 30 VP)
szopógödör kreálás (#125, 60 VP, 10 TVP) életszívás III (#128, 15 VP, 5 TVP) sötét rítus (#131, 30 VP)
mágiadagály (#132, 25 VP, 5 TVP) kreáció (#148, 12 VP, 2 TVP) esszenciavédelem (#165, 15 VP, 5 TVP)
oltár teremtése (#167, 50 VP, 10 TVP) infralátás (#171, 8 VP) planetáris őrdémon (#172, 18 VP)
tűzvihar (#175, 24 VP) túlvilág lehelete (#177, 22 VP, 5 TVP) tárgyvédelem (#178, 14 VP, 5 TVP)
gyorsvarázslás (#179, 0 VP) kényszerport (#183, 8 VP) esszenciavédelem 2 (#188, 15 VP, 5 TVP)
méregfelhő II (#193, 18 VP) megfejtés (#199, 28 VP, 5 TVP) Pörhemór köre (#205, 30 VP, 5 TVP)
kisebb kívánság (#208, 300 VP, 30 TVP) vadászat (#209, 40 VP, 5 TVP) pestisaura (#210, 40 VP, 5 TVP)
menekülés (#212, 12 VP) áldomás III (#217, 15 VP, 5 TVP) armageddon (#218, 100 VP)
lidércidézés (#219, 30 VP) csapdaészlelés (#222, 12 VP, 5 TVP) mágia megértése (#226, 0 VP)
méregfelhő III (#229, 25 VP) meditáció (#250, 0 VP) avatár idézése (#253, 300 VP, 20 TVP)
vámpírvér (#257, 0 VP) bo'adhun csapás (#266, 60 VP) ősi gyógyítás (#267, 30 VP, 5 TVP)
bo'adhun gyógyítás (#272, 0 VP) kyorg tudás (#273, 0 VP)
Pszi képességeid
pszi-ernyő (#64, 6 PP, 5 TVP) auratranszformáció (#65, 10 PP, 10 TVP) pszi-regeneráció (#66, 12 PP, 5 TVP)
felejtés (#68, 5 PP, 5 TVP) kí koncentráció (#69, 14 PP, 5 TVP) agyletapogatás (#70, 16 PP, 2 TVP)
szürkeáll. aktiv (#71, 20 PP, 5 TVP) mentális pajzs (#72, 9 PP, 5 TVP) pszi fejlesztés (#73, 20 PP, 10 TVP)
molekulaátrendezés (#74, 10 PP, 5 TVP) agykorbács (#97, 6 PP) pszi-acéltorony (#98, 8 PP)
tudatkutatás (#99, 20 PP, 10 TVP) térképelemzés (#104, 20 PP, 10 TVP) kontinuum-tágítás (#105, 60 PP, 10 TVP)
tudatrombolás (#111, 25 PP) pszi-gyűjtés (#112, 300 PP, 30 TVP) pszi-ernyő II (#113, 10 PP, 3 TVP)
agybénítás (#114, 10 PP) pszi-konverzió (#115, 50 PP, 20 TVP) az elme fölénye (#116, 10 PP, 5 TVP)
A varázslatok tanulására elkölthető: 180 kör eleji VP regeneráció.

JELENLEG RAJTAD LEVŐ AKTÍV VARÁZSLATOK ÉS PSZI HATÁSOK
Pörhemór köre (#205) (106,5,3) állatvédelem (#192) áldomás (#6) vámpirizáció (#1)
szürkeáll. aktiv (#71) pszi-ernyő (#64) mentális pajzs (#72) láth. észlelése (#78)
esszenciavédelem 2 (#188) esszenciavédelem (#165) tűzmágia (#157) erőpajzs II (#63)
hadiszerencse III (#59) tulajdonságpajzs (#26) tárgyvédelem (#178) túlvilág lehelete (#177)
pestisaura (#210) a lélek védelme (#57) óriáserő (#53) fürkésző szemek (#213)
mágikus ütés (#147) planetáris őrdémon (#172)

TÁMADÓ ÉS VÉDEKEZŐ VARÁZSLATOK LISTÁJA
Feltételes varázslat-használat
19. és magasabb szintűek ellen
Támadó varázslatok (aktív: 1, max: 10)
méregfelhő III (#229)
Védekező varázslatok (aktív: 2, max: 10)
varázsvédelem II (#108), varázsvédelem (#34)
Feltételes támadó varázslatok (aktív: 48, max: 59 - védekező varázslatokkal együtt)
pusztító végzet (#106) >> férfiak (#998) pusztító végzet (#106) >> nők (#999)
armageddon (#218) >> magnetikus praglonc (#200) méregfelhő (#37) >> viharóriás (#278)
puha ütés (#60) >> 15. szintű lényekre pusztító végzet (#106) >> erdei rém (#399)
háló (#186) >> molgan (#284) méregfelhő III (#229) >> 30. szintű lényekre
pusztító végzet (#106) >> tollaskígyó (#635) pusztító végzet (#106) >> rothadó lián (#427)
pusztító végzet (#106) >> albinó féreg (#529) pusztító végzet (#106) >> tűzrája (#531)
pusztító végzet (#106) >> káoszpók (#530) puha ütés (#60) >> ro'galhal kísértet (#463)
pusztító végzet (#106) >> dübörgő bahrot (#479) bo'adhun csapás (#266) >> vámpírféreg (#782)
méregfelhő III (#229) >> 34. szintű lényekre bo'adhun csapás (#266) >> rubin góliát (#473)
bo'adhun csapás (#266) >> 38. szintű lényekre háló (#186) >> sötét ülnök (#508)
armageddon (#218) >> tleikan házőrző (#507) pusztító végzet (#106) >> kreiton átokmester (#537)
bo'adhun csapás (#266) >> testzabáló (#438) pusztító végzet (#106) >> zseléféreg (#453)
pusztító végzet (#106) >> natharion gólem (#428) armageddon (#218) >> greén örvény (#443)
pusztító végzet (#106) >> Sshreakza (#496) armageddon (#218) >> lidérctűz (#457)
armageddon (#218) >> több ellenfél elleni harcban (#985) pusztító végzet (#106) >> társak oldalán harcolva (#986)
pusztító végzet (#106) >> Dreighatran (#523) méregfelhő III (#229) >> csupaszbőrű maclogh (#490)
bo'adhun csapás (#266) >> káoszszellem (#472) bo'adhun csapás (#266) >> pszionikus entitás (#553)
pusztító végzet (#106) >> kísértetvándor (#568) pusztító végzet (#106) >> 44. szintű lényekre
Feltételes védekező varázslatok (aktív: 48, max: 59 - támadó varázslatokkal együtt)
lidércidézés (#219) >> 45. szintű lényekre pszi-acéltorony (#98) >> káoszszellem (#472)
pszi-acéltorony (#98) >> Eruol (#378) pszi-acéltorony (#98) >> zafír sárkány (#329)
pszi-acéltorony (#98) >> aranyfecske (#283) energiapajzs (#103) >> Raia angyala (#333)
lidércidézés (#219) >> nők (#999) lidércidézés (#219) >> férfiak (#998)
védelem tűz ellen (#38) >> Ekhnagorhu (#291) védelem tűz ellen (#38) >> tűzelementál (#276)
védelem tűz ellen (#38) >> vortexmágus (#418) védelem tűz ellen (#38) >> Orkhan Thai (#238)

ELFOGOTT SZÖRNYEID
pikkelyes ptog (#470) (hátas: 10 lépés/kör; 6 TVP/lépés; +6 védettség;) státusz: éhes
chaktra vadászeb (#459) (idomítás alatt) státusz: OK
gothag döglidérc (#429) (őrzi a holmidat: +32 lopás ellen) státusz: OK

ISTENI KÜLDETÉSEID
1.) Az elmúlt idők legendás páncéljait sokszor ősi hüllők gyomrában találhatod meg. Végezz 10 csupaszbőrű macloghhal, hátha szerencséd lesz! (számláló: 1)
2.) Fel kell készülnöd az eljövendő, újabb világégésre. Készíttess magadnak valamilyen páncélt Zarknod piramisában!
3.) Az éjfattyak az egész világot fenyegetik, még az én szolgáimat is. Kezdd meg a harcot, végezz egy rd'alv lélektipróval!

HŐSTETTEID
A quwarg rajzásban leölt quwargjaid: 15 királynő, 40 élőholt, 16 vadász, 8 nagymester, 18 parafenomén, 11 rohamosztagos.

TUDATI ENTITÁS MANIFESZTÁLÁSA
A tudati térben összegyűjtött TU-k: 16955. A kt-d által összegyűjtött TU-k: 89.

A FORDULÓ ELEJÉN MÉG MEGVOLT...
173 arany (#50) 13 aranytű (#272) 1 csillezsályalevél (#1253)
2 csuklyavirág (#133) 2 deus ex machina (#1) 1 ezüstshuriken (#327)
3 fekete gyöngy (#99) 4 hajító csillag (#939) 6 isteni könnycsepp (#260)
26 kaja (#2) 2 karbin plazma (#199) 1 lótuszvirág (#447)
1 nagy aranykulcs (#246) 1 nyílvessző (#108) 1 ragasztó (#83)
1 rókafarok (#124) 1 sallank karom (#128) 1 szvó-ektoplazma (#151)
2 Thargodan esszencia (#328) 1 tükör (#43) 36 víz (#27)

EBBEN A FORDULÓBAN KERÜLT HOZZÁD...
1 áldott kő (#642) 4 angyalok gyűrűje (#529) 3 borkonyó bibe (#312)
1 cru tekercs (#779) 14 csillagbot (#929) 1 fiatalság itala (#473)
10 kerek kő (#19) 1 kitintüske (#879) 2 kreiton esszencia (#892)
6 madártoll (#112) 14 pézsmatökmag (#934)

E KÖRBEN TETT LÉPÉSEID TÉRKÉPE


(258,58) lidérctűz (#457), 37. jellempróba, Dornodon oltár, esthari vérszopó (#431)
(258,59) nekrofun (#173), 34. jellempróba, Tharr oltár, Chara-din monolitja (#534), művészi porolit (#720), halálhozó (#419), vadkos (#461)
(259,57) manilla-fa (#91, belőle készíthető: #92)

ÜZENET A JÁTÉKVEZETŐTŐL


2008.07.07. Számládról 40 zsetont levontunk a Krónika külön postázása miatt.
˙

Változások a Túlélők Földjén a legutóbbi fordulód óta...


* A 13 kifejlesztett képességgel rendelkező KT-k jelenleg nem tudják használni az EF parancsot a tudati teret blokkoló entitás kártékony jelenléte miatt. Ők az EK 500 <TU> paranccsal tudnak tudati energiát gyűjteni az entitás manifesztálásához.

Üzenet küldése a karakternek