563. forduló, 565. forduló, Lábszagú Vargánya összes nyilvános fordulója
Fordulóm kinézete legyen.
Kövesd a Túlélők Földje levelezős szerepjátékot: érdekességek, friss információk a Facebook oldalunkon! http://www.facebook.com/tulelokfoldje

TÚLÉLŐK FÖLDJE

Betáplálva: 2007. dec. 19. 15h:06'
EZ A 672. JÁTÉKHETED, 564. FORDULÓD
673. játékheted kezdete: dec. 25.
A következő fordulódat azonnal betápláljuk, amint megkapjuk.
EXT - Már megkaptad az extra fordulót!
E-mail!
KALANDOZÓ: #1055
SZÁMLA : XXXX

LÁBSZAGÚ VARGÁNYA KALANDJAI


44 nap telt el azóta, hogy letáboroztál a [269,62] koordinátán.
A táborozás 1. napján összefutsz Gobó Munfannnal. A Törpe Ősök e Hírvivőjének bölcsességét 19 arasznyi, azaz 5 rőfnyi hosszú szakálla szimbolizálja! Ő Lyneth Sus Scrofus férje! Egy árnyszőttest, egy dr'thanox gyűrűt, egy drag'kór fülkarikát, egy drakolder gyűrűt, egy drakolit kesztyűt, egy drakolit lábvédőt, egy drakolit sisakot, egy drakolit vállvédőt, egy játékmesteri palástot, egy jegygyűrűt, egy kisebb napkorongot, egy kreiton palástot, egy kyorg övcsatot, egy Luthius karkötőjét, egy mihlanil medált, egy Notermanthi amulettet, egy óriás fülbevalót, egy örökkév. igazgyöngét, egy ősi csizmát, egy ősi karkötőt, egy ősi kígyóbőr övet, egy ősi nyakláncot, egy ősmágus fülbevalóját, egy regeneráló övet, egy Rettegés Köpenyét, egy rogalhal csuklópántot, egy ryuku hüvelykgyűrűt, egy Teremtő koronáját és egy Vlagyimir gyűrűjét visel. Ruházatát egy magh-goth párduc trófea, egy triklem drakolder trófea és egy élőholt drakolder trófea ékesíti. Hovatartozását apró jelvény mutatja: Az ősök szellemiségével eltelt Törpe Lélek. Jobb kezében egy biethlan kardot, bal kezében egy Din cséphadaróját tart. Lőfegyvere egy vas dobónyíl. Hátasállata egy élőholt sullár! Tárgyainak egy részét egy eszement trappoló viszi. {legmagasabb egyéb szakértelme: teológia (234).} Auráját érzékelve máris tudod, semleges a nyomorult. Mosolyogni próbál, de Te csak komoran végigméred. Azt mondod: " A napra lehet nézni, rám nem!" Továbbmész.
Az 1. napon összeakadsz Fushito Gichinnel. Tharr halandók felett uralkodó helyettese. Egy bozontfonatot, egy che-vállszalagot, egy csodálatos nyakláncot, egy drag'kór fülkarikát, egy drakolder gyűrűt, egy Hatalom Karkötőjét, egy hósárkánybőr csizmát, egy Iniac nyakláncát, egy kabutót, egy két kard szimbólumot, egy Khór maszkját, egy kráken gyűrűt, egy kreiton palástot, egy kyorg övcsatot, egy Lordac kesztyűjét, egy Luthius karkötőjét, egy medvebőr övet, egy óriás fülbevalót, egy örökkéval.tűzopálját, egy őselemek köpenyét, egy rizspapír-vértet, egy rogalhal csuklópántot, egy ryuku hüvelykgyűrűt, egy ryuku kalózkendőt, egy ryuku ökölgyolcsot, egy teknős mágiapáncélt, egy teknősbőr nadrágot, egy Thargodan amulettet, egy torz fülkarikát, egy vámpírvértet, egy Vlagyimir gyűrűjét és egy Vlagyimir-díjat visel. Ruházatát egy triklem drakolder trófea, egy végzetes szójer trófea és egy fertőzött dr.lárva trófea ékesíti. Valamilyen szövetség tagja, jelvénye: mindent elsöprő hömpölygő ármádia. Lőfegyvere egy ubuk dobónyíl. Egy élőholt sullár a hátasa. Holmiját egy eszement trappoló cipeli. {max. varázspontja: 4630; max. pszije: 616.} Auráját érzékelve máris tudod, semleges a nyomorult. Mosolyogni próbál, de Te csak komoran végigméred. Elismerően fejet hajt előtted. Azt mondod: " A napra lehet nézni, rám nem!" Elfordulsz, és tovább totyogsz.
Az 1. napon találkozol Weisser Riese-ével. Ő Kharizmosz felesége! Tagja az Igaz Barátok Rendjének. Egy bozontfonatot, egy che-vállszalagot, egy csodálatos nyakláncot, egy drag'kór fülkarikát, egy drakolder gyűrűt, egy értépő sarkantyút, egy gólemgyűrűt, egy hakamát, egy hatalom fülbevalóját, egy Hatalom Karkötőjét, egy hósárkánybőr csizmát, egy jegygyűrűt, egy kabutót, egy kisebb napkorongot, egy kreiton palástot, egy lajstrom medált, egy Luthius karkötőjét, egy mihlanil medált, egy natharion talizmánt, egy örökkéval. topázát, egy őselemek köpenyét, egy ősi kígyóbőr övet, egy rogalhal csuklópántot, egy ryuku függőt, egy ryuku hüvelykgyűrűt, egy ryuku ökölgyolcsot, egy uglaok lánckesztyűt, egy uglaok páncélt és egy Vlagyimir gyűrűjét visel. Ruházatát egy trakuun lidérc trófea, egy triklem drakolder trófea és egy Morghatal A'ton trófea ékesíti. Valamilyen szövetség tagja, jelvénye: Táguló téridő kontinuum. Jobb kezében egy Shengoroth karmát, bal kezében egy möszehát pajzsot tart. Lőfegyvere egy hajító csillag. Egy pikkelyes ptog a hátasa. Tárgyainak egy részét egy sivatagi doareg viszi. {max. varázspontja: 3866; max. pszije: 711.} Érzékeled auráját: színtelen, jelezve a pártatlan semlegest. Odaveted: " A napra lehet nézni, rám nem!" Egy meleg kézfogás, rövid hírcsere, aztán újból elváltok.
Az 1. napon találkozol Radul Renierrel. Ő Alaria Volerdi férje! Chara-din teljhatalmú megbízottja és jobbkeze. Egy drag'kór fülkarikát, egy drakolder gyűrűt, egy drakolit kesztyűt, egy ében talizmánt, egy értépő sarkantyút, egy hakamát, egy Hatalom Karkötőjét, egy inváziós amulettet, egy játékmesteri palástot, egy jegygyűrűt, egy kabutót, egy káosz szimbólumot, egy kisebb napkorongot, egy kreiton palástot, egy kyorg övcsatot, egy lajstrom medált, egy Luthius karkötőjét, egy mágusgyűrűt, egy mihlanil medált, egy mihlanil övet, egy örökkév. igazgyöngét, egy őselemek köpenyét, egy ősi csizmát, egy ősi kígyóbőr övet, egy ősi vállvédőt, egy ősmágus fülbevalóját, egy rogalhal csuklópántot, egy ryuku függőt, egy ryuku hüvelykgyűrűt, egy Teremtő koronáját, egy tűzhaj diadémet és egy Vlagyimir gyűrűjét visel. Felszerelését egy triklem drakolder trófea, egy quwarg ölész trófea és egy quwarg gigász trófea teszi egyedivé. Valamilyen szövetség tagja, jelvénye: prédára leső drónkeselyű. Jobb kezében egy vámpírölőt, bal kezében egy Gonemutlan tőrét tart. Lőfegyvere egy hosszú íj. Egy pikkelyes ptog a hátasa. Holmiját egy Thargodan csontváz cipeli. {védettsége: 178 szúró, 178 vágó, 178 ütő ellen.} Elég egy mentális pillantás aurájára: ugyanolyan sötét, mint a Tied. Odaveted: " Nekem bizonyíték kell, nem ígéret! Ezért vagyok gonosz!"
Üdvözlitek egymást, aztán ki-ki folytatja a maga útját.
Táborozásod egyik napján felkeresett az Aukciós Ház ügynöke. Átvette a felajánlott 1 kyorg tőrt (1000 arany kikiáltási áron). A felajánlási költség tételenként 15 arany.
Az 1. napon egy láthatatlan alak lopni próbált tőled, szerencsére sikertelenül. Látva felsülését, elinalt a gyáva.
Az 1. napon ismét összeakadsz Weisser Riese-ével. {támadása: 113.} Elég egy mentális pillantás aurájára: semleges a nyomorult. Azt mondod: " A napra lehet nézni, rám nem!" Köszöntitek egymást, aztán tovább.
Az 1. napon összefutsz Médzsik Hórsszal. Fairlight teljhatalmú megbízottja és jobbkeze. Homlokán a mágia ezüstszínű rúnáját látod. Tagja az Igaz Barátok Rendjének. Egy bársony övsálat, egy csodálatos nyakláncot, egy dr'thanox gyűrűt, egy drag'kór fülkarikát, egy drakolder gyűrűt, egy értépő sarkantyút, egy Istenek Talizmánját, egy játékmesteri palástot, egy kamikáze fejfedőt, egy kiképzői érdemérmet, egy kreiton palástot, egy kyorg övcsatot, egy lajstrom medált, egy lovagi sisakforgót, egy Luthius karkötőjét, egy mélybíbor álarcot, egy mélybíbor csizmát, egy mélybíbor kesztyűt, egy mélybíbor lábvédőt, egy mélybíbor vállpántot, egy Notermanthi amulettet, egy nt'lagod karkötőt, egy og'lhobn fülbevalót, egy ogre övet, egy örökkév. igazgyöngét, egy ősmágus fülbevalóját, egy Rettegés Köpenyét, egy rogalhal csuklópántot, egy ryuku hüvelykgyűrűt, egy ryuku kalózkendőt, egy ryuku ökölgyolcsot, egy Teremtő koronáját, egy troglodita gyűrűt, egy tűzhaj diadémet, egy villám szimbólumot és egy Vlagyimir gyűrűjét visel. Ruházatát egy élőholt drakolder trófea, egy triklem drakolder trófea és egy Zt'tuzzarxn trófea ékesíti. Valamilyen szövetség tagja, jelvénye: két kört formázó ezüst kígyó. Jobb kezében egy Méniach kardját, bal kezében egy wakizashit tart. Lőfegyvere egy vas dobónyíl. Egy pikkelyes ptog a hátasa. Málhásállata egy sivatagi doareg. {támadása: 171.} Érzékeled auráját: semleges jellemű a hitvány! Odaveted: " Oh mondd, Te kit választanál? Dornodon vagy Leah?" Baráti varázspárbajt vívtok. Mélyen koncentráltok, mire két manaelementál jelenik meg előttetek, majd egymásnak estek. Régóta harcoltok, lényeitek alig élnek. Végül elementálodat hatalmas ütés éri, eltűnik - vesztettél! Üdvözlitek egymást, mint két régi jóbarát. Rövid trécselés után folytatod utadat.
A 2. napon összeakadsz egy ezüsthajú, kék szemű alakváltó férfival. Bőre teljesen fehér! Egy arany sárk. kesztyűt, egy arany sárkánynadrágot, egy arany sárkánysisakot, egy árnyszőttest, egy bársony övsálat, egy Bropxat vállvédőjét, egy bűzölgő csizmát, egy csodálatos nyakláncot, egy Doemon kőkarkötőjét, egy dr'thanox gyűrűt, egy drag'kór fülkarikát, egy drakolder gyűrűt, egy Istenek Talizmánját, egy játékmesteri palástot, egy Kabol gyűrűjét, egy kreiton palástot, egy Luthius karkötőjét, egy natharion talizmánt, egy Notermanthi amulettet, egy og'lhobn fülbevalót, egy ogre övet, egy Rettegés Köpenyét, egy ryuku hüvelykgyűrűt, egy ryuku ökölgyolcsot, egy Teremtő koronáját, egy torz fülkarikát és egy varkaudar szimbólumot visel. Fegyverzetét egy élőholt drakolder trófea, egy Zt'tuzzarxn trófea és egy triklem drakolder trófea színesíti. Valamilyen szövetség tagja, jelvénye: mindent elsöprő hömpölygő ármádia. Jobb kezében egy Aurgir lándzsáját, bal kezében egy T'vadar tőrét tart. Lőfegyvere egy hosszú íj. Holmiját egy bazaltelementál cipeli. {legmagasabb egyéb szakértelme: teológia (384).} Számodra jól felismerhető a körülötte lebegő láthatatlan aura: semleges jellemű az alávaló. Barátságosnak néz ki, de Te nem vagy túl barátkozós kedvedben. Tudása félelmetes, így meghajolsz előtte. Odaveted: " Oh mondd, Te kit választanál? Dornodon vagy Leah?" Folytatod utadat.
A 2. napon összefutsz Demoszthenésszel. Furcsán, betegesen sápadtnak tűnik. Egy arany sárk. kesztyűt, egy arany sárk.karperecet, egy arany sárkánycsizmát, egy arany sárkánynadrágot, egy arany sárkánysisakot, egy arany sárkányvállapot, egy arany sárkányvértet, egy dr'thanox gyűrűt, egy drag'kór fülkarikát, egy drakolder gyűrűt, egy gyémánt védőgyűrűt, egy Istenek Talizmánját, egy jégisten amulettet, egy kreiton palástot, egy Natharion amulettet, egy Notermanthi amulettet, egy nt'lagod karkötőt, egy óriás fülbevalót, egy örökkév. igazgyöngét, egy ősi kígyóbőr övet, egy ősmágus fülbevalóját, egy Rettegés Köpenyét, egy rogalhal csuklópántot, egy ryuku hüvelykgyűrűt, egy Teremtő koronáját, egy tradicionális övet és egy tűzhaj diadémet visel. Felszerelését egy triklem drakolder trófea, egy élőholt drakolder trófea és egy Zt'tuzzarxn trófea ékesíti. Egy szövetséghez tartozik, mutatja a ruhájára festett jel: földbe szúrt kard. Övén 1 kalandozóskalp fityeg! Jobb kezében egy biethlan lándzsát, bal kezében egy möszehát pajzsot tart. Lőfegyvere egy hosszú íj. Hátasállata egy élőholt sullár! Tárgyainak egy részét egy sivatagi doareg viszi. {legmagasabb egyéb szakértelme: teológia (323).} Mentális auráját felismered, semleges jellemű az alávaló. Határozatlanul biccent feléd, de Te nem viszonzod a köszönését. Azt mondod: " Nekem bizonyíték kell, nem ígéret! Ezért vagyok gonosz!" Otthagyod a másik kalandozót.
A 3. napon találkozol egy kopasz, szürke szemű, harcsabajszos ember férfival. Bőre bronzként csillog. Sheran isteni megnyilvánulása. Egy bársony övsálat, egy csodálatos nyakláncot, egy dr'thanox gyűrűt, egy drag'kór fülkarikát, egy draklen csizmát, egy drakolder gyűrűt, egy Istenek Talizmánját, egy játékmesteri palástot, egy kisebb napkorongot, egy kreiton palástot, egy kyorg övcsatot, egy lajstrom medált, egy Luthius karkötőjét, egy mahagóni kesztyűt, egy mahagóni koronát, egy mahagóni lábvédőt, egy mahagóni vállvédőt, egy mihlanil medált, egy Notermanthi amulettet, egy nt'lagod karkötőt, egy og'lhobn fülbevalót, egy óriások övét, egy örökkév. igazgyöngét, egy Rettegés Köpenyét, egy rogalhal csuklópántot, egy ryuku hüvelykgyűrűt, egy ryuku kalózkendőt, egy ryuku ökölgyolcsot, egy Teremtő koronáját, egy torz fülkarikát, egy tűzhaj diadémet, egy virág szimbólumot és egy Vlagyimir gyűrűjét visel. Felszerelését egy triklem drakolder trófea, egy élőholt drakolder trófea és egy Zt'tuzzarxn trófea díszíti. Hovatartozását apró jelvény mutatja: egy tölgyfakoszorú. Jobb kezében egy biethlan lándzsát, bal kezében egy Gonemutlan tőrét tart. Lőfegyvere egy hosszú íj. Nem kell gyalog mászkálnia: pacija egy szelíd pikkelyes ptog. Málhásállata egy sivatagi doareg. Mentális auráját felismered, színtelen, jelezve a pártatlan semlegest. Határozatlanul biccent feléd, de Te nem viszonzod a köszönését. Így szólsz: " A napra lehet nézni, rám nem!" Továbbmész.
Táborozásod egyik napján felkeresett az Aukciós Ház ügynöke. Az ügynök visszahozta az eladhatatlan 1 kyorg tőrt.
Táborozásod egyik napján felkeresett az Aukciós Ház ügynöke. Kifizetted a megvett 1 értépő sarkantyút (1144 arany).
Táborozásod egyik napján felkeresett az Aukciós Ház ügynöke. Kifizetted a megvett 20 nyílvesszőt (106 arany).
Táborozásod egyik napján felkeresett az Aukciós Ház ügynöke. Kifizetted a megvett 1 ryuku hüvelykgyűrűt (314 arany). Beváltottál egy Alanori Krónika kupont, cserébe kaptál egy Krónikát. Beváltottál egy Alanori Krónika kupont, cserébe kaptál egy Krónikát. Beváltottál egy Alanori Krónika kupont, cserébe kaptál egy Krónikát. Beváltottál egy Alanori Krónika kupont, cserébe kaptál egy Krónikát. Beváltottál egy Alanori Krónika kupont, cserébe kaptál egy Krónikát. Beváltottál egy Alanori Krónika kupont, cserébe kaptál egy Krónikát. Beváltottál egy Alanori Krónika kupont, cserébe kaptál egy Krónikát. Beváltottál egy Alanori Krónika kupont, cserébe kaptál egy Krónikát. Beváltottál egy Alanori Krónika kupont, cserébe kaptál egy Krónikát.
Táborozásod alatt beszerzel minden információt Snafall, a hóvihart előidézni szándékozó renegát udvari mágus tevékenységével kapcsolatban. Megismerted a 181. labirintus rejtekhelyét. [Térképét, koordinátáit és további információkat az Alanori Krónika 132. számában találsz.]
Táborozásod alatt elhatározod, hogy mélyebbre ásod magad a Hortu-Szimán féle konfliktusban, azaz amint teheted a híres várostrom helyszínére vonulsz. Megismerted a 180. labirintus rejtekhelyét. [Térképét, koordinátáit és további információkat az Alanori Krónika 131. számában találsz.]
Táborozásod alatt hallottál az épségben talált esthar palotáról, és hogy Kratifix munkát ajánl a helyszínen. Amint lehet, oda sietsz majd. Megismerted a 178. labirintus rejtekhelyét. [Térképét, koordinátáit és további információkat az Alanori Krónika 129. számában találsz.]
Táborozásod alatt megismerted Monstarax titkos laboratóriumának helyét, akit olyannyira köröznek most Alanorban. Megismerted a 177. labirintus rejtekhelyét. [Térképét, koordinátáit és további információkat az Alanori Krónika 128. számában találsz.]
Táborozásod alatt sokat elmélkedtél Billion Ghaspaq látomásán, és elhatároztad, hogy te is megpróbálsz utána járni Vuhtakoa kapitány rejtélyének. Megismerted a 174. labirintus rejtekhelyét. [Térképét, koordinátáit és további információkat az Alanori Krónika 125. számában találsz.]
Táborozásod alatt tudomásodra jut egy történet, melyet az Alanori Krónika szerkesztői terjesztenek, egy erdőről, melyet az éjszaka teremtményei laknak. Talán érdemes lenne utánanézni ennek a helynek, ezért minden szükséges információt beszerzel róla, amit csak lehet. Megismerted a 173. labirintus rejtekhelyét. [Térképét, koordinátáit és további információkat az Alanori Krónika 124. számában találsz.]
Táborozásod alatt úgy döntöttél, hogy szeretnél kicsit többet megtudni Kaszás Ubaron mesterkedéséről, ezért felvetted a kapcsolatot az Invázióügyi Minisztériummal. Megismerted a 171. labirintus rejtekhelyét. [Térképét, koordinátáit és további információkat az Alanori Krónika 122. számában találsz.]
A krónikát olvasgatva néhány dolgot már hatékonyabban fogsz végrehajtani (+9 tvp ).
A táborozás alatt próbáltál minél többet pihenni. Ennek köszönhetően visszanyerted erőd egy részét. (+90 életerő.) Varázserőd regenerálódik. (+1171 varázspont.) Mély meditáció segít a pszid regenerálásában. (+107 pszi pont.) Erőt merítesz a Közös Tudatból. (+5 tudatpont.) Sajnos túl sok idő telt el legutóbbi lépésed óta, esetleges lottónyereményed elévült. [A két forduló között 3 új/megváltoztatott Encyclopedia Fantasia-t kaptál. (ld. enc.)]
(Szörnykeresés: ilyen terepen a keresett szörny nem él, ezért nem is pazarolsz most kutatásra TVP-t.)

* 1. KP: elmormolod a 71. varázslatot a 64. varázslatot a 70. varázslatot
Szupersebesen mormolsz. Újabb lehetőségek nyílnak meg előtted szürkeállományod kihasználására. [-20 pszi pont.] [2 pontot használtál fel, van még 709.]
Hihetetlen sebességgel varázsolsz. [-6 pszi pont.] [2 pontot használtál fel, van még 707.]
Szupersebesen mormolsz. Felkészülsz az agyakban való turkálásra. [-16 pszi pont.] [1 pontot használtál fel, van még 706.]

* 2. KP: elmormolod a 72. varázslatot a 78. varázslatot a 188. varázslatot
Beizzik a turbómágia. Agyad köré mentális pajzsot vonsz. [-9 pszi pont.] [2 pontot használtál fel, van még 704.]
Fürgén varázsolsz! [-27 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 702.]
Hihetetlen sebességgel varázsolsz. Kékes fény vonja be bőröd. [-15 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 700.]

* 3. KP: elmormolod a 224. varázslatot a 165. varázslatot a 157. varázslatot
Gyorsvarázsolsz! Munkád gyümölcsözni fog! [-10 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). [0 pontot használtál fel, van még 700.]
Szupersebesen mormolsz. Esszenciavédelem vonja be tested. [-15 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 698.]
Szupersebesen mormolsz. [-24 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 696.]

* 4. KP: t. energia kisütése: 145 2
Felkészülsz a kasztroplanáris transzformáció förtelmesen undorító szertartására. [-1 TU.] [10 pontot használtál fel, van még 686.]

* 5. KP: elmormolod a 63. varázslatot az 59. varázslatot a 26. varázslatot
Beizzik a turbómágia. Az erőpajzs láthatatlanul vibrálni kezd körülötted. [-24 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 684.]
Beizzik a turbómágia. Szerencsésebb lettél 1 körre (+4 szerencse következő táborozásod végéig.) [-15 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 682.]
Fürgén varázsolsz! A varázslat működésbe lép, láthatatlanul védelmezve testedet. [-16 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 680.]

* 6. KP: elmormolod a 178. varázslatot a 177. varázslatot a 209. varázslatot
Fürgén varázsolsz! Leheletvékony mágikus aura jelenik meg a tárgyaid körül. [-14 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 678.]
Fürgén varázsolsz! [-22 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 676.]
Beizzik a turbómágia. Felkészülsz a vadászatra. [-40 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 674.]

* 7. KP: elmormolod a 210. varázslatot a 8. varázslatot a 2. varázslatot
Szupersebesen mormolsz. [-40 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 672.]
Szupersebesen mormolsz. Készen állsz a tudatokba való behatolásra. [-9 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [0 pontot használtál fel, van még 672.]
Hihetetlen sebességgel varázsolsz. Felkészülsz, hogy a mágia segítségével majd más motyóját kileshesd. [-28 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [0 pontot használtál fel, van még 672.]

* 8. KP: használod az 1099. tárgyat
Használod a brakkarát. Lelked megacélosodik. [0 pontot használtál fel, van még 672.]

* 9. KP: elmormolod a 88. varázslatot az 53. varázslatot a 178. varázslatot
Sajnos nincs a birtokodban valamilyen komponens, ami feltétlenül szükséges lenne a varázslat elmondásához (1 szopókő). [0 pontot használtál fel, van még 672.]
Hihetetlen sebességgel varázsolsz. Csapásaid erősebbek lesznek! (+16 sebzés támadásonként.) [-24 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 670.]
Azt a varázslatot már elmondtad! [0 pontot használtál fel, van még 670.]

* 10. KP: kiveszel a bankból a 392. tárgyat (886 darabot)
Kiveszel a bank széfjéből 1 mászó-karperecet. Kiveszel a bank széfjéből 1 pókkarmokat. Sajnálom, de a széfben nincs a megadott tárgyból. [0 pontot használtál fel, van még 670.]

bb 938 980 416 beraksz a bankba a 938. tárgyat (980 darabot)
Beraksz a bank széfjébe 9 bahrot bőrt. Beraksz a bank széfjébe 1 daleb.kristálykulcsot. Beraksz a bank széfjébe 1 teknőcteknőt. [0 pontot használtál fel, van még 670.]

ftv 106 44 felt. tám/véd. varázslat a 106. varázslatot a 44. szörnyet
Ok, ezt a támadó varázslatot fogod használni, ha a megadott szintű lénnyel szembekerülsz. [0 pontot használtál fel, van még 670.]

ftv 106 45 felt. tám/véd. varázslat a 106. varázslatot a 45. szörnyet
Ok, a megadott támadó varázslat-lény feltétel törölve. [0 pontot használtál fel, van még 670.]

v 6 9999 30 elmormolod a 6. varázslatot
Koncentrálsz, majd hozzálátsz a mágia megidézésének. A forró energia testedbe áramlik. Kimondva az utolsó varázsszót, létrehoztad az áldomás varázslatot! A következő csatában pontosabban fogsz találni. (+4 támadás.) [-25 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [5 pontot használtál fel, van még 665.]

v 1 9999 15 elmormolod az 1. varázslatot
Kántálni kezdesz. Hamarosan összegyűlik a szükséges varázsenergia. Befejezted a vámpirizáció varázslatot! Ellenfeled közelharcban elfüstölő életenergiájának egy részét fel tudod fogni. A vámpirizáció csak azokban a csatákban fog kisülni, ha a jobbkezes fegyver első csapásával legalább 15 életpontot tudsz így gyógyulni. [-28 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). [5 pontot használtál fel, van még 660.]

vps 150 VP spórolása: 150
Félreraktunk, letiltottunk neked 150 VP-t, addig nem használhatod fel, amíg ki nem adsz egy VPF parancsot (ill. kör végéig). [0 pontot használtál fel, van még 660.]

kre 879 1221 6 kreálsz a 879. tárggyal az 1221. tárgyat (6 darabot)
Kántálni kezdesz. Az utolsó szavakra megtelsz energiával. Elmormoltad a kreáció varázslatot! Kreáltál 6 vámpírfogat. [-72 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 658.]

hh 1253 473 473 használod az 1253. tárgyat a 473. tárgyat a 473. tárgyat
Az orrod alá dugod, és belélegzed a csillezsályalevélből áradó kellemes illataromát. Egy rövid időre teljesen el is bódulsz tőle. (Hatása a kör végéig maradandó: +137 max. életerő, +137 életerő.) [6 pontot használtál fel, van még 652.]
Behörpintesz egy adag fiatalság italát. Kisvártatva jelentkezik a várva várt hatás. ( fiatalodtál 3 évet.) [1 pontot használtál fel, van még 651.]
Behörpintesz egy adag fiatalság italát. A hatás rögtön érezhető! ( fiatalodtál 1 évet.) [1 pontot használtál fel, van még 650.]

ek 273 t. energia kisütése: 273
Butaság ára beállítás törölve. [0 pontot használtál fel, van még 650.]

kf 893 kézbeveszed/felveszed a 893. tárgyat
Leveszed az Urgod kesztyűjét, majd felhúzod a kezedre a tleikan kesztyűt. [0 pontot használtál fel, van még 650.]

tf 3 fejleszted a 3. tulajdonságodat
Rendben, ha a kör végén az átvihetőnél több tvp-d marad, TF-elni fogod az ügyességed. [0 pontot használtál fel, van még 650.]

fas felt. ásás
Minden fas parancs törölve. [0 pontot használtál fel, van még 650.]

vv 53 192 63 elmormolod az 53. varázslatot a 192. varázslatot a 63. varázslatot
Azt a varázslatot már elmondtad! [0 pontot használtál fel, van még 650.]
Azt a varázslatot már elmondtad! [0 pontot használtál fel, van még 650.]
Azt a varázslatot már elmondtad! [0 pontot használtál fel, van még 650.]

v 96 144 61 elmormolod a 96. varázslatot
Varázsolni kezdesz. A forró energia testedbe áramlik. Az utolsó ige kiejtésével elmondtad a városi teleport varázslatot! Vuuush, elteleportálsz!

A TELEPORTÁLÁS PILLANATA ELŐTTI TÉRKÉPED



[144,61] Egy kisebb településhez érkeztél.

Itt, a vadon közepén kissé meglepő megnyilvánulását találod: egy útmutató táblát. Azaz valóban útmutató? Közelebb mész, hogy elolvasd. " Ízleld meg a rózsa vérét, tapasztald meg: jó a holtlét... " Oldalt pillantva, meglátsz egy főutcát. Felfedeztél egy nekrofunt. Itt találkoztál az emberrel, aki egy ősi katedrálist akar felkutatni. (44. többszemélyes kaland, 60 TVP szükséges hozzá, innen nyugatra 3, délre 3 mérföldre teljesítheted.) Van itt egy maffia bank (705. épület.), egy ezüst mágustorony (706. épület.), egy Ördögi Kör (710. épület.) és egy Trikornis Futárszolgálat (712. épület.).
(Feltételes készítés:) Legyártottál 7 hajító csillagot. Ügyességed TF-elődött.
[-50 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [38 pontot használtál fel, van még 612.]

vtn 236 varázslat tanulás: a 236. varázslatot
Azt a varázslatot itt nem tanulhatod meg. [0 pontot használtál fel, van még 612.]

be 710 213 127 bemész a 710. épületbe
Mindig megborzongsz, ha az Ördögi Kör közelébe kerülsz. Erőt véve magadon, határozottan indulsz előre. Lehunyod a szemed, ahogy a fekete gyertyák hideg füstje bekúszik a ruhád alá, de aztán az érzés lassan elmúlik. Bejutottál...
Elindulsz az egyik csuhás alak felé és elmondod, mire lenne szükséged. Ez 105 arany lesz. Szó nélkül kinyújtja a tenyerét, melybe leszámolod a csengő érméket. Az alak felemeli karjait és mély, torokhangú mormogásba kezd. Érzed a mágia lüktetését, mely egyetlen mozdulattal csapódik testedbe, ahogy a varázslat befejeződik! Aktivizálódik rajtad egy fürkésző szemek [Sokkal alaposabb leszel, ha kutatni kell.] és egy erőpajzs III [Az erőpajzs láthatatlanul vibrálni kezd körülötted.] varázslat! [5 pontot használtál fel, van még 607.]

m 1 1 8 mozogsz északkeletre, északkeletre, északra
Gyomorkavaró érzés vesz erőt rajtad: a teleport varázslat befejezéseképp most visszarepít a kiinduló mezőre. Hushhh, elteleportálsz!
[269,62] Vált a terep: ritka erdőben vagy. Téged még az erdőben sem lephet meg buta szörny. Felismered a közeledőt. Csak egy kyorg álomherceg. Nem jelenthet különösebb problémát. {max. életpontja: 2401-2640.} Már éppen kezdted elunni a céltalan bóklászást. Egy kis csata éppen jól jön.

Védekezésképp villámgyorsan felhúzol egy lidércidézés varázst. Megjelenik egy lidérc! Gyógyulsz (+2 életpont). Ellenfeled varázstudó! Elmond magára egy fehér glóbusz varázslatot. Mormolsz, majd ujjaidból kirepül egy pusztító végzet varázslat. 843 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Ellenfeled néhány elegáns kézmozdulata után már süvít is feléd egy a halál szava. Szerencsére nem hatott rád. Hajító csillagot hajítasz a másik védtelen testébe. Elrepül 6 hajító csillag. Ez mellément. A lény jeget köp rád. Félrehajolsz, ezért csak nem fagysz teljesen csonttá. (79 életpontot vesztettél.) Fegyvert váltasz: előkapod a vámpírkardot. Meglengetve a vámpírkardot ellenfeledre rontasz. Vámpírkarddal mély sebeket nyitva megvagdosod a kyorg álomherceg testét. (5 támadással 461 életpontot sebezve.) A lidérced támad! (3 támadással 30 sebzést okozott.) Pestisaurád 12 sebzést okoz. Szúrásokat kapsz a válladba és a felkarodba. (2 támadástól 241 életpontot vesztesz.) Egy birtokodban lévő vámpírfog porrá zúzódik, a hited viszont kitart. Ellenfeled negatív csapás varázslatot lő rád. 242 életpontot vesztettél. Vámpírkarddal mély sebeket nyitva megvagdosod a kyorg álomherceg fejét. (5 támadással 452 életpontot sebezve.) A lidérced támad! (3 támadással 35 sebzést okozott.) Pestisaurád 8 sebzést okoz. Szúrásokat kapsz a válladba és a felkarodba. (2 támadástól 232 életpontot vesztesz.) Elporlad egy vámpírfog (a szörny a hited ellen intézett támadást). Egy negatív csapás varázslatot dob rád a másik. 242 életpontot vesztettél. Túl erős az ellenfeled. Úgy gondolod, jót tenne egy erős sprint. Szerencsédre üldöződ hamarabb elfáradt mint te. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1841, sebződés: 1036, gyógyulás: 6, összesen: -1030 ÉP}


(Feltételes gyógyítás:) Az utolsó ige kiejtésével elmondtad az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+450 életerő). [-30 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Befejezted az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+450 életerő). [-30 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). A sok gyakorlás növelte tudásodat (+1 teológia).
(Feltételes gyógyítás:) Befejezted az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+363 életerő). [-30 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Látsz egy ősi rúnatornyot. A táj egyhangúságát egy különös szobor töri meg. Milliónyi színes porszem kavargásából a következő kép bontakozik ki szemed előtt: Saját magadat látod a szobor tövében békésen pihenni, a háttérben Bohmer Kair irtja Chara-din híveit, mintegy vigyázva az álmodat. Ahogy cammogsz, egyszercsak hogy, hogy nem: kiszúrsz egy teljesen lerombolt oltárt. Két tazunkarókakölyök talált egy kerek sajtot, de nem tudják megfelezni. Ahhoz, hogy segíthess nekik, szükséged van egy mérlegre és 5 TVP-re (31. jellempróba). Észreveszel egy Chara-din monolitját.
(Feltételes mászás:) A mászó-karperecet a csuklódra csatolva mászni kezdesz felfelé. Az ősi rúnatorony meredek falain alig találsz fogódzkodót. Többször az élet-halál küszöbén csüngsz alá a homorú falakról. Hálát adsz az isteneknek, amikor sikeresen felérsz a tetőre. Az ősi rúnatorony teteje teljesen sima, csupán itt-ott látszik a talajon néhány nagyobb repedés. Hirtelen megmozdul alattad a föld, és hangos recsegéssel beomlik alattad. A sötét teremben, ahova jutottál, már nem vagy egyedül. Egy szellemdarázs! {max. életpontja: 1451-1550.}

Néhány mozdulatot teszel, mormolsz, és a következő másodpercben már varázsvédelem vibrál körülötted. Gyógyulsz (+2 életpont). Távolról méregfelhő III varázslatot lősz a másikra. 235 életpontot sebeztél. Ellenfeled rosszul lesz. Gyógyulsz (+2 életpont). Hajító csillagot hajítasz a másik védtelen testébe. Elrepül 4 hajító csillag. Pár lövedéked átjárja a szellemdarázs testét. (4 támadással 214 életpontot sebezve.) A lény megtorpan egy pillanatra, és meredten rádbámul. Sziklamerev pillantással véded ki a gyilkos pszi sugarakat. Meglengetve a vámpírölőt a másikra ugrasz. Vámpírölővel tökéletesen perforálod a szellemdarázs testét. (7 támadással 701 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+141 életerő). Transzformálsz! (+70 varázspont.) Távolról nekromanta csókja varázslatot lősz a másikra. 108 életpontot sebeztél. 108 életpontot gyógyultál. Cápafoggal többször eltalálod a szellemdarázs fejét. (4 támadással 269 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+54 életerő). Transzformálsz! (+26 varázspont.) Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy méregfelhő III. Semmi eredménye! Pestisaurád működik (15 ép-t sebezve). A szellemdarázs melléd csap a farkával! Ennyi! A másik kigúvadt szemmel borul a földre. Meghalt.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 3 hajító csillagot találsz meg, amelyet még használni tudsz. 11503 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1542, sebződés: 0, gyógyulás: 311, összesen: +311 ÉP}

Alig sikerül fellélegezned, döbbenten konstatálod, hogy újabb szörnyeteg közeledik feléd. Egy tleikan házőrző! {támadása: 60.}

Nem árt az elővigyázatosság! Egy varázsvédelem varázslattal készülsz a csatára. A szilánk működik (+2 életpont). Távolról armageddon varázslatot lősz a másikra. 400 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Mielőtt közelharcba bocsátkoznál, hajító csillagot ragadva megsorozod ellenfeledet. Elrepül 3 hajító csillag. Több lövedéked átfúrja a tleikan házőrző bal hátsó lábát. (3 támadással 156 életpontot sebezve.) Félelmet nem ismerve a másikra támadsz. Vámpírölővel tökéletesen perforálod a tleikan házőrző testét. (7 támadással 715 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+144 életerő). Transzformálsz! (+71 varázspont.) Távolról nekromanta csókja varázslatot lősz a másikra. 45 életpontot sebeztél. 45 életpontot gyógyultál. Cápafoggal megdöfködöd a tleikan házőrző egyik csápját. (5 támadással 316 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+64 életerő). Transzformálsz! (+31 varázspont.) Pestisaurád működik (3 ép-t sebezve). A tleikan házőrző csápja lecsap a bal karodra. (1 támadástól 144 életpontot vesztesz.) A tleikan házőrző beleharap a kezedbe. (1 támadástól 186 életpontot vesztesz.) Vámpírölővel megdöfködöd a tleikan házőrző bal hátsó lábát. (7 támadással 695 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+140 életerő). Transzformálsz! (+69 varázspont.) Egy nekromanta csókja varázslatot dobsz ellenfeledre. 40 életpontot sebeztél. 40 életpontot gyógyultál. Cápafoggal kicsit megsebzed a tleikan házőrző jobb hátsó lábát. (1 támadással 70 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+15 életerő). Transzformálsz! (+7 varázspont.) Egy méregfelhő III varázslattal köszöntöd a másikat. Semmi hatás! Ellenfeled 16 pontot sebződik a pestisaurától. A tleikan házőrző rávág csápjával a térdedre. (1 támadástól 136 életpontot vesztesz.) A tleikan házőrző a jobb karodba mélyeszti hegyes fogait! (1 támadástól 146 életpontot vesztesz.) A tleikan házőrző szemében félelem villan, aztán lassan lehunyja, miközben lelke kitör testének fogságából.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 2 hajító csillagot találsz meg, amelyet még használni tudsz. 15582 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 2456, sebződés: 612, gyógyulás: 456, összesen: -156 ÉP}

Valami puhára lépsz. Még egy alvó szörny, ami rögvest felriad! Egy tleikan hadúr! {védettsége: 60 szúró, 80 vágó, 60 ütő ellen.}

Még megfelelő a távolság - felhúzol egy varázsvédelem varázslatot. Gyógyulsz (+2 életpont). Mormolsz, majd ujjaidból kirepül egy bo'adhun csapás varázslat. 600 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Egy a halál szava varázslattal köszönt csatapartnered. A támadásnak - hála az égnek - semmi eredménye sem volt. Hajító csillagot küldesz ellenfeled felé. Elrepül 2 hajító csillag. Több lövedéked átfúrja a tleikan hadúr bal lábát. (2 támadással 110 életpontot sebezve.) Vad csatakiáltással, felemelve a vámpírölőt ellenfeledre ugrasz. Vámpírölővel tökéletesen perforálod a tleikan hadúr oszladozó fejét. (7 támadással 751 életpontot sebezve.) Ellenfeledre nekromanta csókja varázslatot lősz. 94 életpontot sebeztél. Cápafoggal jól megszurkálod a tleikan hadúr ősöreg testét. (3 támadással 196 életpontot sebezve.) Mormolsz, majd ujjaidból kirepül egy méregfelhő III varázslat. Semmi eredménye! A pestisaura 12 ép-t sebez. Ellenfeled támadó varázslatot alkalmaz: ősi sorvasztás varázslatot lő rád. A támadásnak - hála az égnek - semmi eredménye sem volt. A tleikan hadúr fegyverével több sebet ejt a bal válladon és karodon. (2 támadástól 312 életpontot vesztesz.) A másik elterül, rángatózik egy kicsit, majd csendben meghal.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 2 hajító csillagot találsz meg, amelyet még használni tudsz. 16797 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1763, sebződés: 312, gyógyulás: 6, összesen: -306 ÉP}

Reménykedve, hogy az ősi birodalmak néhány relikviájára bukkanhatsz a falak között, kutakodni kezdesz. Egy eldugott sarokban ládikát találsz. Kiüríted. Szereztél 2 angyalok gyűrűjét. Óvatosan leereszkedsz a visszafelé még veszélyesebbnek tűnő falon, és pár perc múlva újra szilárd talajt érzel a lábad alatt. Egy bokor tövében elkapsz egy szarvasbogarat. Túl lassú volt a fiú! (+1 kaja.) Észreveszel valamit a földön. Nem túl régi (maximum néhány napos) kobudera nyomok vezetnek délre. Találsz még friss emberi nyomokat, amelyek északkeletre, friss troll nyomokat, amelyek északkeletre, friss troll nyomokat, amelyek délnyugatra, friss kobudera nyomokat, amelyek északkeletre, kb. 1 hetes emberi nyomokat, amelyek délkeletre, kb. 1 hetes törpe nyomokat, amelyek északkeletre, kb. 1 hetes troll nyomokat, amelyek délkeletre vezetnek. A sok gyakorlás növelte tudásodat (+1 nyomkövetés).
(Feltételes készítés:) Legyártottál 8 hajító csillagot. Ügyességed TF-elődött.

(Továbbmész...) [270,61] Az erdő fái mögötted maradnak, bozótos terepen vagy. Megtorpansz, mert valami felkelti a figyelmedet. Aha! Találtál egy oltárt. Fairlight hívei emelték. Éktelen káromkodást hallasz. A hang gazdája egy gnóm fickó. Furcsa, idétlennek tűnő szárnyas szerkezet mellett áll és egy hatalmas csavarkulccsal a kezében szidja azt. Kiderül, hogy a fura gépezetnek eltörött a tengelye. Segíthetsz a gnómnak, ha van nálad egy fémrúd és rászánsz 15 TVP-t (47. jellempróba). Észreveszel egy Chara-din monolitját. Remek ösztöneidnek köszönhetően hamar megérzed a rád leselkedő veszélyt. Jobban megnézed, és rájössz, hogy ez csak egy vérszomjas karvaly lehet. {egyik sebzési módja: 1x 20d8+135.} Az ellenfeled úgy döntött, eljött a halálod napja. Szerinted pedig az övé.

Néhány mozdulatot teszel, mormolsz, és a következő másodpercben már varázsvédelem vibrál körülötted. A szilánk működik (+2 életpont). Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre bo'adhun csapás varázslatot lősz. 600 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Mielőtt közelharcba bocsátkoznál, hajító csillagot ragadva megsorozod ellenfeledet. Elrepül 6 hajító csillag. Lövedékeiddel perforálod a vérszomjas karvaly szürke hátát. (6 támadással 304 életpontot sebezve.) Ellenfeled kitátja pofáját, és máris elektromos szikrák repülnek feléd. Hasra vágod magad, úgyhogy csak a szőrödet borzolják a szikrák. (104 életpontot vesztettél.) Megmarkolva a vámpírölőt a másikra rontasz. Vámpírölővel jól megszurkálod a vérszomjas karvaly testét. (7 támadással 652 életpontot sebezve.) Ellenfeledre nekromanta csókja varázslatot lősz. 104 életpontot sebeztél. Cápafoggal jól megszurkálod a vérszomjas karvaly testét. (5 támadással 317 életpontot sebezve.) Pestisaurád 16 sebzést okoz. Nagydarab húst csippent ki a jobb válladból a vérszomjas karvaly csőrével. (1 támadástól 216 életpontot vesztesz.) A lény elszívja életenergiádat, és magát gyógyítja! 58 életpontot vesztettél. Komoly sebet ejt a bal könyöködön a szörny csőrével. (1 támadástól 210 életpontot vesztesz.) A szörny vérfagyasztó módon huhog! 68 életpontot vesztettél. Vámpírölővel megdöfködöd a vérszomjas karvaly testét. (7 támadással 641 életpontot sebezve.) Mormolsz, majd ujjaidból kirepül egy nekromanta csókja varázslat. 84 életpontot sebeztél. Cápafoggal meghorzsolod a vérszomjas karvaly fejét. (1 támadással 58 életpontot sebezve.) Ellenfeled 18 pontot sebződik a pestisaurától. A vérszomjas karvaly belevágja csőrét a karodba. (1 támadástól 193 életpontot vesztesz.) Erősen belecsíp az oldaladba a vérszomjas karvaly. (1 támadástól 189 életpontot vesztesz.) A szörny önbizalmadból merítve huhog. 69 életpontot vesztettél. A vérszomjas karvaly szemében félelem villan, aztán lassan lehunyja, miközben lelke kitör testének fogságából.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 hajító csillagot találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a vámpírkardot, szereztél 3 madártollat. 21737 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 2794, sebződés: 1107, gyógyulás: 6, összesen: -1101 ÉP}


(Feltételes gyógyítás:) Egy végső mozdulattal előhívod az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+450 életerő). [-30 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Sikerült elmondanod az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+450 életerő). [-30 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Megidézted az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+346 életerő). [-30 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Körbevizsgálódsz. Elég régi (kb. 3 hetes) alakváltó nyomok vezetnek délnyugatra. Találsz még kb. 1 hetes emberi nyomokat, amelyek délnyugatra, kb. 1 hetes törpe nyomokat, amelyek északra, friss troll nyomokat, amelyek délnyugatra, kb. 1 hetes kobudera nyomokat, amelyek délnyugatra, friss emberi nyomokat, amelyek északra, friss troll nyomokat, amelyek északra, friss kobudera nyomokat, amelyek északra vezetnek.

(Továbbmész...) [270,60] A bozótos vidéket zöld síkság váltja fel. Miközben fütyörészve sétálsz, megpillantasz a közelben egy tükörtornyot. Szemedet összehúzva előrekémlelsz: igen, jól látod, találtál egy oltárt. Tharr hívői építették. Egy manólányt veszel észre, amint egy odvas fa előtt sír. A kedvenc gonyolék babáját beledobta a faodúba egy árnymanó. Sajnos az odúban méhek laknak. Ahhoz, hogy segíthess rajta, szükséged van egy kígyóbőr kesztyűre. Ez a tevékenység 3 TVP-be kerül (21. jellempróba). Vándorlásod során egy különös szoborra bukkansz. Milliárdnyi színes, apró porszem kavargásából áll össze. A szobor magát Chara-dint ábrázolja, amint behódol egy nála nagyobb istennek, ami nem más, mint Chardonnay. Felfedeztél egy szent tölgyfát.
(Feltételes mászás:) A pókkarmokkal a kezeden és a lábaidon mászni kezdesz a tükörtorony falán. Felveszed az építmény forgásának ritmusát. Szinte csukott szemmel haladsz előre a vakító fény miatt, ami bárhogy is fordulsz, a szemedbe tükröződik. Hosszú idő telik el, míg eléred a lentről kiszúrt rést. Csak pár lépés, és a sötét átjárót magad mögött hagyva egy fényesen kivilágított terembe érkezel. Miközben ráébredsz, hogy a tükörtorony egy egyértelműen idegen civilizáció elképesztő remekműve, arra is rájössz, hogy nem vagy egyedül. Ez egy shokara bogár! {max. életpontja: 1531-1730.}

Gyorsan felraksz egy varázsvédelem varázslatot. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Üdvözlésképpen egy méregfelhő III varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. 176 életpontot sebeztél. Ellenfeled rosszul lesz. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). A lény szeméből hősugár lövell ki feléd. Villámgyorsan félrepördülsz. Marokra fogva a vámpírölőt a másikra rohansz. Vámpírölővel néhányszor teljesen átdöföd a shokara bogár testét. (7 támadással 591 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+119 életerő). Transzformálsz! (+59 varázspont.) Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy nekromanta csókja. 57 életpontot sebeztél. 57 életpontot gyógyultál. Cápafoggal többször eltalálod a shokara bogár jobb oldalát. (5 támadással 300 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+61 életerő). Transzformálsz! (+30 varázspont.) Ellenfeled 12 pontot sebződik a pestisaurától. A shokara bogár megkarcolja csáprágójával a karodat. (1 támadástól 90 életpontot vesztesz.) Megpróbál megragadni. Egymásnak feszültök, de te bizonyulsz az erősebbnek. Vámpírölővel több döféssel felnyársalod a shokara bogár bal vállát. (7 támadással 599 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+120 életerő). Transzformálsz! (+59 varázspont.) Ellenfeledre nekromanta csókja varázslatot lősz. 65 életpontot sebeztél. 65 életpontot gyógyultál. Cápafoggal kicsit megsebzed a shokara bogár testét. (1 támadással 56 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+12 életerő). Transzformálsz! (+5 varázspont.) Üdvözlésképpen egy méregfelhő III varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. Semmi eredménye! Pestisaurád 9 sebzést okoz. A shokara bogár csáprágói a közeledben csápolnak, de eredménytelenül. A shokara bogár most már meggondolná a harcot, de egy kicsit elkésett. Megölted!
14105 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1865, sebződés: 90, gyógyulás: 442, összesen: +352 ÉP}

Fellélegezni sincs időd, egy újabb szörny materializálódik meg a hátad mögött. Ez egy tleikan ölőművész! {védettsége: 85 szúró, 85 vágó, 85 ütő ellen.}

Néhány mozdulatot teszel, mormolsz, és a következő másodpercben már varázsvédelem vibrál körülötted. Gyógyulsz (+2 életpont). Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy bo'adhun csapás varázslatot. 600 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Hajító csillagot hajítasz a másik védtelen testébe. Elrepül 6 hajító csillag. Alaposan megsorozod a tleikan ölőművész rusnya testét. (6 támadással 310 életpontot sebezve.) Ellenfeled kitátja pofáját, és máris gyilkos méregfelhő repül feléd. Félrehajolsz, így nem lélegzed be az összes gázt. (65 életpontot vesztettél.) Vad csatakiáltással, felemelve a vámpírölőt a másikra rontasz. Vámpírölővel többször eltalálod a tleikan ölőművész bal lábát. (7 támadással 651 életpontot sebezve.) Ellenfeledre nekromanta csókja varázslatot lősz. 96 életpontot sebeztél. Cápafoggal megdöfködöd a tleikan ölőművész bal oldalát. (5 támadással 310 életpontot sebezve.) A pestisaura 15 ép-t sebez. A tleikan ölőművész csapásokat oszt a jobb karodra karmaival. (2 támadástól 321 életpontot vesztesz.) Az ütés kritikus! (Felizzik a drakolder gyűrű, és elfüstöl egy angyalok gyűrűje!) Vámpírölővel megdöfködöd a tleikan ölőművész rusnya testét. (3 támadással 280 életpontot sebezve.) Mélyen koncentrálva, megidézel egy nekromanta csókja varázslatot, majd ellenfeledre küldöd. 106 életpontot sebeztél. Cápafoggal megérinted a tleikan ölőművész testét. (1 támadással 56 életpontot sebezve.) Mélyen koncentrálva, megidézel egy méregfelhő III varázslatot, majd ellenfeledre küldöd. Semmi hatás! A pestisaura 13 ép-t sebez. A tleikan ölőművész csapásokat oszt a jobb karodra karmaival. (2 támadástól 313 életpontot vesztesz.) A tleikan ölőművész összecsuklik, majd megpróbál feltápászkodni, de végleg elhagyja az ereje, és elterül. Megölted.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 hajító csillagot találsz meg, amelyet még használni tudsz. 17106 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 2437, sebződés: 699, gyógyulás: 6, összesen: -693 ÉP}

Rémülten felnyögsz: még egy szörny ront rád! Ez egy kreiton jótündér! {egyik sebzési módja: 2x 10d8+100.}

Hatalmadat demonstrálandó, mormolni kezdesz. Létrejött egy varázsvédelem. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Ellenfeled láthatatlan védekező varázslattal készül a csatára. Üdvözlésképpen egy bo'adhun csapás varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. 600 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Ellenfeled éhínség varázslatot lő rád. 78 életpontot vesztettél. Hirtelen iszonyatosan éhes leszel! Hajító csillagot hajítasz a másik védtelen testébe. Elrepül 6 hajító csillag. Lövedékeiddel perforálod a kreiton jótündér testét. (6 támadással 328 életpontot sebezve.) Az éterbe látó szemek lelkedbe próbálnak fúródni. Ellenállsz a kővéváltoztató varázsnak. Félelmet nem ismerve ellenfeledre rontasz. Vámpírölővel jól megszurkálod a kreiton jótündér testét. (7 támadással 652 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+131 életerő). Transzformálsz! (+32 varázspont.) Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre nekromanta csókja varázslatot lősz. 84 életpontot sebeztél. 84 életpontot gyógyultál. Cápafoggal megdöfködöd a kreiton jótündér jobb oldalát. (5 támadással 322 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+65 életerő). Transzformálsz! (+16 varázspont.) Pestisaurád működik (14 ép-t sebezve). Csápjaival a kreiton jótündér lecsap a bal karodra. (2 támadástól 142 életpontot vesztesz.) Energia áramlik beléd (+4 vp). Csápok szívnak vért a combjaidból. (2 támadástól 157 életpontot vesztesz.) Bizsergető érzésed van (+4 vp). Vámpírölővel valamennyire megsebezgeted a kreiton jótündér bal lábát. (2 támadással 193 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+39 életerő). Transzformálsz! (+9 varázspont.) Ellenfeledre nekromanta csókja varázslatot lősz. 93 életpontot sebeztél. 93 életpontot gyógyultál. Cápafoggal megkarcolod a kreiton jótündér bal oldalát. (1 támadással 68 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+14 életerő). Transzformálsz! (+3 varázspont.) Üdvözlésképpen egy méregfelhő III varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. Semmi eredménye! Ellenfeled 4 pontot sebződik a pestisaurától. Csápok szívnak vért a combjaidból. (2 támadástól 169 életpontot vesztesz.) Mágikus energia árad beléd (+4 vp). Csápjával megérint a kreiton jótündér. (1 támadástól 101 életpontot vesztesz.) Csiklandozó az érintés (+7 vp). A kreiton jótündér most már meggondolná a harcot, de egy kicsit elkésett. Megölted!
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 hajító csillagot találsz meg, amelyet még használni tudsz. Átvizsgálod a testet. Érdemes volt keresni: kincsre bukkansz! A zsákmány 1 áldott kő. 22169 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 2358, sebződés: 647, gyógyulás: 434, összesen: -213 ÉP}

Módszeresen végigtapogatod a fénylő falakat. Az egyik kő mintha kapcsoló lenne, megnyomása feltárja előtted egy titkos rekesz tartalmát. Találsz 3 deus ex machinát. Lefelé mászva már nem is zavar annyira sem a visszaverődő fény, sem a torony forgása. Hamar leérsz.
(Feltételes gyógyítás:) Sikerült elmondanod az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+450 életerő). [-30 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Felkapaszkodsz egy magasabb pontra, ahonnét jó kilátás nyílik, és körbevizsgálódsz a távcsővel. Amikor keletre nézel, észreveszel egy olvasztókemencét. Délkeletre nézve látsz egy Tharr oltárt. Délnyugatra egy márványtorony van. Északnyugatra egy Elenios oltár van. Elrakod a távcsövet. A feléd lopakodó szörny nem volt elég óvatos, ezért már messziről kiszúrod. Úgy gondolod, hogy a közeledő P. Vlagyimir nem jelenthet komoly veszélyt. (ld. enc.) {támadása: 82.} Úgy tűnik ma Te vagy a főfogás a szörny étlapján. Mivel szavakkal úgy sem tudnád meggyőzni, jöhetnek a fegyverek.

Megfontoltan felméred a helyzeted, majd elmormolsz egy lidércidézés varázslatot. Megjelenik egy lidérc! Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Ellenfeled láthatatlan védekező varázslattal készül a csatára. Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre pusztító végzet varázslatot lősz. 1340 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Üdvözlésképpen egy méregfelhő III varázslatot ereszt meg irányodba ellenfeled. Semmi eredménye! Teli erőből hajító csillagot dobsz az ellenfeledre. Elrepül 6 hajító csillag. Ez mellément. Fegyvert váltasz: előkapod a vámpírkardot. Megmarkolva a vámpírkardot ellenfeledre rontasz. Vámpírkarddal néhányszor megcsapod a P. Vlagyimir fejét. (4 támadással 377 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+76 életerő). Transzformálsz! (+18 varázspont.) Mélyen koncentrálva, megidézel egy méregfelhő III varázslatot, majd ellenfeledre küldöd. Semmi eredménye! A lidérced támad! (3 támadással 41 sebzést okozott.) Pestisaurád működik (12 ép-t sebezve). Gyilkos csapásokat oszt a P. Vlagyimir fegyverével. (3 támadástól 546 életpontot vesztesz.) A lény kacagva szívja el életnedveidet. 57 életpontot vesztettél. Egy villámsújtás varázslattal köszönt csatapartnered. 47 életpontot vesztettél. Ellenfeled regenerálódik! Vámpírkarddal megvagdalod a P. Vlagyimir testét. (4 támadással 375 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+76 életerő). Transzformálsz! (+18 varázspont.) A lidérced támad! (3 támadással 35 sebzést okozott.) Pestisaurád 16 sebzést okoz. Gyilkos csapásokat oszt a P. Vlagyimir fegyverével. (3 támadástól 573 életpontot vesztesz.) A lény elszívja életenergiádat, és magát gyógyítja! 48 életpontot vesztettél. Ellenfeled néhány elegáns kézmozdulata után már süvít is feléd egy villámsújtás. 45 életpontot vesztettél. Ellenfeled regenerálódik! Te itt életveszélyben vagy. Rohansz, ahogy csak bírsz. Áldod az eget, hogy ellenfeled lustább annál, hogy kövessen. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 2196, sebződés: 1316, gyógyulás: 158, összesen: -1158 ÉP}


(Feltételes gyógyítás:) Egy utolsó kézmozdulattal kisütöd az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+450 életerő). [-30 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Megidézted az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+450 életerő). [-30 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Befejezted az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+354 életerő). [-30 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Öreg nyomkövetőként körbeszaglászol. Friss troll nyomok vezetnek északra. Találsz még friss kobudera nyomokat, amelyek északnyugatra, kb. 1 hetes törpe nyomokat, amelyek északra, friss troll nyomokat, amelyek délre, friss emberi nyomokat, amelyek északra, kb. 1 hetes kobudera nyomokat, amelyek északra, kb. 1 hetes emberi nyomokat, amelyek délre, friss kobudera nyomokat, amelyek délnyugatra vezetnek.
Összefutsz Ababoval. Ő Darlan férje! Tharr lényének egy apró része. Mellkasán a Jáde Sárkány tetoválását viseli. Egy Blounther gyűrűjét, egy drag'kór fülkarikát, egy drakolder gyűrűt, egy értépő sarkantyút, egy Hatalom Karkötőjét, egy játékmesteri palástot, egy jegygyűrűt, egy két kard szimbólumot, egy kreiton palástot, egy kyorg övcsatot, egy lidérckoronát, egy Luthius karkötőjét, egy mágusgyűrűt, egy mihlanil medált, egy natharion talizmánt, egy örökkéval.gyémántját, egy ősi kígyóbőr övet, egy ősmágus fülbevalóját, egy rizspapír-vértet, egy rogalhal csuklópántot, egy ryuku hüvelykgyűrűt, egy ryuku ökölgyolcsot, egy ryuku vadászinget, egy sodét, egy Sshreakza amulettjét, egy Teremtő koronáját, egy torz fülkarikát, egy tradicionális övet, egy yiang kesztyűt, egy yiang nadrágot és egy yiang surranót visel. Felszerelését egy Rettegés Ura trófea, egy vtoeken döntőbíra trófea és egy Mialden trófea teszi egyedivé. Furcsa jelvénye van: egy kolostort védelmező Jáde- sárkány. {max. életpontja: 2163.} Auráját érzékelve máris tudod, semleges jellemű a hitvány! Kérdőn néz Rád, de Te csak távolról végigméred. Odaveted: " Oh mondd, Te kit választanál? Dornodon vagy Leah?" A tolvajszem működésbe lép! Néhány, a zsákban lapuló tárgy: adamantit érme, agvari manafókusz, áldott kő, amniosz, aranyfétis. {Gondolatolvasás: ft 9095; ft 9097; ft 9098; ft 9099; ft 9096;} Folytatod utadat.
Üres gyomrodat kajával tömöd meg. (-3 kaja.)
(Feltételes készítés:) Legyártottál 5 hajító csillagot. Ügyességed TF-elődött. [220 pontot használtál fel, van még 387.]

m 1 8 1 mozogsz északkeletre, északra, északkeletre
[271,59] Sűrű bozóttal teli terepre érkeztél. Egyszercsak megtorpansz. Hohó, nicsak, mit fedeztél fel: egy csillagbozótost. Éktelen káromkodást hallasz. A hang gazdája egy gnóm fickó. Furcsa, idétlennek tűnő szárnyas szerkezet mellett áll és egy hatalmas csavarkulccsal a kezében szidja azt. Kiderül, hogy a fura gépezetnek eltörött a tengelye. Segíthetsz a gnómnak, ha van nálad egy fémrúd és rászánsz 15 TVP-t (47. jellempróba). Egyszercsak megtorpansz. Hohó, nicsak, mit fedeztél fel: egy oltárt. Tharr híveié. Észreveszel egy quwargot. Rálépsz - reccs! Vége. 1 tapasztalati pontot kaptál. A sűrű bozótban a szörnynek esélye sem volt arra, hogy meglepjen. Hmm, csak egy elfajzott enkala. Ettől nincs semmi félnivalód. {támadása: 75.} Az ellenfeled úgy döntött, eljött a halálod napja. Szerinted pedig az övé.

Ki tudja, mire készül a másik - jobb az óvatosság! A biztonság kedvéért felraksz egy varázsvédelem varázst. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). A mészárlásra kiszemelt áldozat számodra ismeretlen védekező varázst lök magára. Mormolsz, majd ujjaidból kirepül egy bo'adhun csapás varázslat. Az agytaposásnak köszönhetően a varázslat kudarcot vallott! A szilánk működik (+2 életpont). Ellenfeled végigsöpör rajtad egy agybénítás pszi támadással. Semmi eredménye! Mielőtt közelharcba bocsátkoznál, hajító csillagot ragadva megsorozod ellenfeledet. Elrepül 6 hajító csillag. Több lövedéked átfúrja az elfajzott enkala jobb karját. (6 támadással 329 életpontot sebezve.) A szörny ragacsos lét öklend rád. Még idejében félreszökkensz. Megmarkolva a vámpírölőt a másikra rohansz. Vámpírölővel jól megszurkálod az elfajzott enkala bal karját. (7 támadással 691 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+139 életerő). Transzformálsz! (+34 varázspont.) Egy nekromanta csókja varázslatot dobsz ellenfeledre. 88 életpontot sebeztél. 88 életpontot gyógyultál. Cápafoggal jól megszurkálod az elfajzott enkala bal lábát. (5 támadással 333 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+67 életerő). Transzformálsz! (+16 varázspont.) Pestisaurád működik (7 ép-t sebezve). Az elfajzott enkala mancsai a bordázatod épségét veszélyeztetik! (2 támadástól 217 életpontot vesztesz.) Hideg markol a szívedbe (-5 erő forduló végéig). Karmával néhányszor az elfajzott enkala megcsapja a fejedet. (2 támadástól 211 életpontot vesztesz.) Varázsenergiát vesztesz. (-9 varázspont.) Ellenfeled regenerálódik! Vámpírölővel többször eltalálod az elfajzott enkala fejét. (7 támadással 657 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+132 életerő). Transzformálsz! (+26 varázspont.) Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy nekromanta csókja varázslatot. 84 életpontot sebeztél. 84 életpontot gyógyultál. Cápafoggal jól megszurkálod az elfajzott enkala bordás testét. (5 támadással 328 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+66 életerő). Ellenfeled 5 pontot sebződik a pestisaurától. Az elfajzott enkala mancsai a bordázatod épségét veszélyeztetik! (2 támadástól 210 életpontot vesztesz.) Hideg markol a szívedbe (-5 erő forduló végéig). Az elfajzott enkala néhányszor belevágja karmát a bal válladba. (2 támadástól 181 életpontot vesztesz.) A másik elterül, rángatózik egy kicsit, majd csendben meghal.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 hajító csillagot találsz meg, amelyet még használni tudsz. Alaposan átvizsgálod a tetemet. Nemhiába, alkalmas tápszereket találsz! Nézzük, milyen kincsre bukkantál: 1 raskhiir bozaka (ld. enc.). 23157 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 2522, sebződés: 819, gyógyulás: 584, összesen: -235 ÉP}

Megvizsgálod a talajt. Még egész friss kobudera nyomok vezetnek délnyugatra. Találsz még kb. 2 hetes kobudera nyomokat, amelyek délre vezetnek. Végre, egy kis kaja! Befalatozol. (-2 kaja.)

(Továbbmész...) [271,58] Elhagyod a bokrokat, dombok között vagy. A Küzdelem Dombság szélénél jársz. Állítólag csak az válhatott a kyorg máguskirály katonájává, aki a dombság területén lévő iskolákban elsajátította a közelharc minden csínját-bínját. Valami érdekesre bukkantál: azonosítasz magad előtt egy pézsmatököt. Ritka errefelé a fekete manógyerek, de te mégis találtál egyet. Találkozott egy tintacsigával és az leköpte. Feketén nem mer hazamenni, mert fél, hogy otthon el fogják verni. Ha van nálad púderkő, azzal újra kifehérítheted a bőrét, megmentve a veréstől. Ehhez 8 TVP-t kell elköltened (28. jellempróba). Egyszercsak megtorpansz. Hohó, nicsak, mit fedeztél fel: egy oltárt. Dornodon híveié. Ahogy továbbmész, egyszercsak bizsergető érzés kerít hatalmába: aha, itt valahol fém (óndarab) van a föld alatt! Megállsz pihenésképpen, és azért, hogy a távcsővel körbevizsgálódj. Amint a kukkert északkeletre fordítod, megpillantasz egy Fairlight oltárt. Nyugatra nézve látsz egy vaskohót. Északnyugatra egy Tharr oltár van. Északra egy Raia oltár van. Elégedetten elrakod a távcsövet, és továbbmész. Úgy érzed mintha valami kellemetlenség közeledne hozzád. Már gyerekkorodban sem ijedtél meg, ha egy kísértetvándor közeledett feléd. Most sem aggódsz különösebben. {max. életpontja: 2150.} Az ellenséges teremtmény a földbe akar döngölni. Nem hagyod magad.

Gyorsan felraksz egy varázsvédelem varázslatot. Gyógyulsz (+2 életpont). A mészárlásra kiszemelt áldozat láthatatlan védekező varázst lök magára. Egy pusztító végzet varázslatot dobsz ellenfeledre. 1175 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Mélyen koncentrálva, ellenfeled megidéz egy méregfelhő III varázslatot, majd rád küldi. Semmi hatás! Mielőtt közelharcba bocsátkoznál, hajító csillagot ragadva megsorozod ellenfeledet. Elrepül 6 hajító csillag. Ez mellément. Fegyvert váltasz: előkapod a vámpírkardot. Vad csatakiáltással, felemelve a vámpírkardot a másikra támadsz. Vámpírkarddal végigvagdosod a kísértetvándor jobb hátsó lábát. (5 támadással 437 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+88 életerő). A pestisaura 17 ép-t sebez. Elegáns támadássorozat eredményeként több vágást kapsz az oldaladra és a lábadra. (2 támadástól 291 életpontot vesztesz.) A teremtmény kiszívja életenergiádat, magát gyógyítva. 48 életpontot vesztettél. Ellenfeled támadó varázslatot alkalmaz: villámsújtás varázslatot lő rád. 53 életpontot vesztettél. Ellenfeled regenerálódik! Vámpírkarddal végigvagdosod a kísértetvándor testét. (5 támadással 448 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+90 életerő). Pestisaurád 15 sebzést okoz. Jobbra-balra szökkenve osztja a kísértetvándor nehezen védhető csapásait. (2 támadástól 288 életpontot vesztesz.) Ellenfeled vámpirizál belőled. 42 életpontot vesztettél. Üdvözlésképpen egy villámsújtás varázslatot ereszt meg irányodba ellenfeled. 44 életpontot vesztettél. Ellenfeled regenerálódik! Ellenfeled menekül, te pedig túl fáradt vagy, hogy kövesd. Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 hajító csillagot találsz meg, amelyet még használni tudsz. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 2092, sebződés: 766, gyógyulás: 184, összesen: -582 ÉP}


(Feltételes gyógyítás:) Létrehoztad az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+450 életerő). [-30 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Megidézted az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+363 életerő). [-30 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Észreveszel valamit a földön. Friss kobudera nyomok vezetnek délre. Találsz még kb. 2 hetes elf nyomokat, amelyek délnyugatra vezetnek. Megéheztél, elő az elemózsiás kosarat! (-1 kaja.)
(Feltételes készítés:) Begyűjtöttél 15 kerek követ. Ügyességed TF-elődött.

(Továbbmész...) [272,57] Továbbra is dombság. Látsz egy oltárt. Fairlight hívői építették. Egy turbános alak ül a földön, előtte egy kosár, amiből egy kobra emelkedik kifelé. Ez egy kígyóbűvölő. Látod, hogy most nem különleges mutatványról van szó, a férfinál nincsen furulya, pedig csak azzal tudná irányítani a kobrát. Ha van nálad egy furulya, akkor lehet, hogy segíthetsz rajta 12 TVP-ért (34. jellempróba). Valami érdekesre bukkantál: azonosítasz magad előtt egy vaskohót. Ahogy továbbmész, egyszercsak bizsergető érzés kerít hatalmába: aha, itt valahol fém (rézdarab) van a föld alatt! Megállsz pihenésképpen, és azért, hogy a távcsővel körbevizsgálódj. Messze északkeletre látsz egy Fairlight oltárt. Nyugatra nézve látsz egy Raia oltárt. Északnyugatra egy épület van. Északra egy Dornodon oltár van. Elteszed a látcsövet. A feléd lépkedő lény meg sem próbál rejtőzni, ezért hamar kiszúrod. Csak egy bumshir óriásmacska. Megvető mosollyal várod a találkozást. {egyik sebzési módja: 2x 10d16+160.} A szörny a halálodat akarja, és neked ront.

Néhány mozdulatot teszel, mormolsz, és a következő másodpercben már varázsvédelem vibrál körülötted. Gyógyulsz (+2 életpont). Ellenfeled varázstudó! Elmond magára egy láthatatlan védekező varázslatot. Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy bo'adhun csapás varázslatot. 600 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Ellenfeled egy kézmozdulatot tesz, majd ellő egy természet haragja varázslatot. 39 életpontot vesztettél. Darabokra robban egy birtokodban levő deus ex machina. Hajító csillagot küldesz ellenfeled felé. Elrepül 6 hajító csillag. Pár lövedéked átjárja a bumshir óriásmacska fejét. (6 támadással 286 életpontot sebezve.) Elszántan a másikra rontasz. Vámpírölővel megdöfködöd a bumshir óriásmacska testét. (7 támadással 580 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+117 életerő). Ellenfeledre nekromanta csókja varázslatot lősz. 87 életpontot sebeztél. 87 életpontot gyógyultál. Cápafoggal többször eltalálod a bumshir óriásmacska aggresszív fejét. (5 támadással 289 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+58 életerő). Pestisaurád 5 sebzést okoz. A szörny több karmával is a lábadra csap. (2 támadástól 360 életpontot vesztesz.) Varázsenergiád szökik! (-10 varázspont.) Vámpírölővel többször eltalálod a bumshir óriásmacska aggresszív fejét. (7 támadással 602 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+121 életerő). Üdvözlésképpen egy nekromanta csókja varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. 92 életpontot sebeztél. 92 életpontot gyógyultál. Cápafoggal kicsit megsebzed a bumshir óriásmacska aggresszív fejét. (1 támadással 59 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+12 életerő). Pestisaurád 7 sebzést okoz. Kegyetlen ütéseket mér rád karmával a bumshir óriásmacska. (2 támadástól 418 életpontot vesztesz.) A bumshir óriásmacska összeesik, és nem mozdul többé. Megölted!
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 hajító csillagot találsz meg, amelyet még használni tudsz. 22196 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 2607, sebződés: 817, gyógyulás: 495, összesen: -322 ÉP}


(Feltételes gyógyítás:) Befejezted az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+320 életerő). [-30 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megvizsgálod a talajt. Már nehezen felismerhető (kb. 2 hetes) elf nyomok vezetnek délnyugatra. Találsz még kb. 2 hetes kobudera nyomokat, amelyek nyugatra vezetnek. Csillapítod az éhségedet. (-1 kaja.)
(Feltételes készítés:) Begyűjtöttél 1 kerek követ. Ügyességed TF-elődött. [49 pontot használtál fel, van még 338.]

m 7 mozogsz északnyugatra
[271,56] Meredekebbek már a lejtők: itt már kisebb hegyek vannak. Utad során felfedezel egy oltárt. Elenios hívői építették. Bányászat képességeddel fémet (vasérc) érzel a föld alatt. Keresel egy magasabb pontot, és onnét körbenézel a távcsöveddel. Amikor északkeletre nézel, észreveszel egy Fairlight oltárt. Keletre nézve látsz egy Dornodon oltárt. Délre egy Raia oltár van. Délnyugatra egy Tharr oltár van. Nyugatra egy púderszikla van. Északnyugatra egy Sheran oltár van. Északra egy Elenios oltár van. Elégedetten elrakod a távcsövet, és továbbmész. Néhány lefelé guruló kő figyelmeztet a veszélyre. Kissé összehúzod a szemed, hogy jobban lássál. Á, csak egy Garmhuun familiáris. {védettsége: 80 szúró, 80 vágó, 80 ütő ellen.} Mivel meglepni nem sikerült, ezért gondolkodás nélkül neked ront a szörny. Persze te sem maradsz tétlen.

Ellenfeled varázstudó! Elmond magára egy számodra ismeretlen védekező varázslatot. Ellenfeled támadó varázslatot alkalmaz: inst.szingularitás varázslatot lő rád. Szörnyűség, szerencse és ügyesség tulajdonságod közelebb került egymáshoz (-2 az elsőre, +2 a másodikra)! Egy inst.szingularitás varázslattal köszönt csatapartnered. Szörnyűség, erő és IQ tulajdonságod közelebb került egymáshoz (-2 az elsőre, +2 a másodikra)! Hajító csillagot küldesz ellenfeled felé. Elrepül 6 hajító csillag. Pár lövedéked átjárja a Garmhuun familiáris jobb oldalát. (6 támadással 337 életpontot sebezve.) Marokra fogva a vámpírölőt a másikra támadsz. Vámpírölővel megdöfködöd a Garmhuun familiáris nyakát. (7 támadással 696 életpontot sebezve.) Egy nekromanta csókja varázslatot dobsz ellenfeledre. 87 életpontot sebeztél. Cápafoggal jól megszurkálod a Garmhuun familiáris testét. (5 támadással 307 életpontot sebezve.) A pestisaura 15 ép-t sebez. A Garmhuun familiáris újból meg újból lesújt rád. (2 támadástól 398 életpontot vesztesz.) Jeges érzés járja át tested (-5 erő forduló végéig). Vámpírölővel jól megszurkálod a Garmhuun familiáris jobb lábát. (7 támadással 625 életpontot sebezve.) Egy nekromanta csókja varázslattal köszöntöd a másikat. 81 életpontot sebeztél. Cápafoggal megdöfködöd a Garmhuun familiáris bal lábát. (5 támadással 338 életpontot sebezve.) Pestisaurád 5 sebzést okoz. A Garmhuun familiáris óriási erejű ütésekkel sújt le, eltalálva a jobb karodat és oldaladat. (2 támadástól 426 életpontot vesztesz.) Borzasztó hideg hatol a csontjaidba (-5 erő forduló végéig). A másik úgy érzi veszélyben van, jobbnak látja, ha eltűnik a színről. Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 hajító csillagot találsz meg, amelyet még használni tudsz. Elmúlt az áldomás hatása.
{Csatastatisztika; sebzés: 2491, sebződés: 824, gyógyulás: 0, összesen: -824 ÉP}

Van itt egy karbionális látomás (693. épület.). Éles szemeddel azonnal kiszúrod, hogy van valami a földön... Nem túl friss (kb. 1 hetes) troll nyomok vezetnek nyugatra. Találsz még friss kobudera nyomokat, amelyek délre, kb. 1 hetes troll nyomokat, amelyek délnyugatra, kb. 2 hetes kobudera nyomokat, amelyek délnyugatra, kb. 2 hetes emberi nyomokat, amelyek délnyugatra, kb. 2 hetes elf nyomokat, amelyek délkeletre vezetnek. Bekapsz pár falatot. (-1 kaja.) [6 pontot használtál fel, van még 332.]

be 693 bemész a 693. épületbe
Laza mozdulatokkal indulsz előre a függőhídon, amikor viszont a rozoga tákolmány megremeg a lábad alatt, riadtan kapsz a kötélkorlát felé. Még szerencse, hogy senki nem látta. Izzasztó percek után átérsz a túloldalra, és belépsz a világító aranykapun. A látványtól lenyűgözve, hangtalan léptekkel osonsz előre, míg Zelephiir meg nem jelenik előtted. Mesélsz arról, hogy mi mindent láttál kalandjaid során. Meglepve tapasztalod, hogy Zelephiirt sikertelenségeddel sem lehet kihozni a sodrából. Mozdulatlan ajkakkal teszi fel neked a kérdést: a feladat? Megcsóválod a fejed, így semmi újat nem fogsz tudni kiszedni belőle. Búcsút intesz, és a függőhídon keresztül elhagyod a különös építményt. [5 pontot használtál fel, van még 327.]

vpf 150 VP elővétele: 150
Felszabadítottunk neked 150 VP-t a korábban letiltottból. [0 pontot használtál fel, van még 327.]

v 198 291 12 elmormolod a 198. varázslatot
Varázsolni kezdesz. Hamarosan érzed, hogy kezed erővel telik meg. Egy végső mozdulattal előhívod a tiltott teleport varázslatot! Vuuush, elteleportálsz!

A TELEPORTÁLÁS PILLANATA ELŐTTI TÉRKÉPED


(269,62) kyorg álomherceg (#550), ősi rúnatorony (#852), művészi porolit (#720), oltár, 31. jellempróba, Chara-din monolitja (#534), szellemdarázs (#481), tleikan házőrző (#507), tleikan hadúr (#509)
(270,60) tükörtorony (#885), Tharr oltár, 21. jellempróba, művészi porolit (#720), szent tölgyfa (#393), shokara bogár (#436), tleikan ölőművész (#535), kreiton jótündér (#538), P. Vlagyimir (#570), Ababo (1697. kalandozó)
(270,61) Fairlight oltár, 47. jellempróba, Chara-din monolitja (#534), vérszomjas karvalyok (#555)
(271,56) karbionális látomás (#693), Elenios oltár, érclelőhely, Garmhuun familiáris (#543)
(271,58) pézsmatök (#933, belőle készíthető: #934), 28. jellempróba, Dornodon oltár, érclelőhely, kísértetvándor (#568)
(271,59) csillagbozótos (#928, belőle készíthető: #929), 47. jellempróba, Tharr oltár, elfajzott enkala (#564)
(272,57) Fairlight oltár, 34. jellempróba, vaskohó (#155), érclelőhely, bumshir óriásmacskák (#492)

[291,12] Minden átmenet nélkül a hegyvidéki terep bozótosba vált át. Ahogy sétálsz, egyszercsak megragadja valami a figyelmedet. Megvizsgálod közelebbről: találtál egy oltárt. Tharr híveié. Egy elkínzott arcú gnóm közeledik feléd. Megszólít: - Testvér! Nincsen nálad véletlenül egy felesleges móri gyümölcs? Nagyon sürgős lenne! - Hogy segíthess rajta, egy móri gyümölcsre és 3 TVP-re van szükség (40. jellempróba). A táj egyhangúságát egy különös szobor töri meg. Milliónyi színes porszem kavargásából a következő kép bontakozik ki szemed előtt: Saját magadat látod a szobor tövében békésen pihenni, a háttérben Analotha irtja Chara-din híveit, mintegy vigyázva az álmodat.


(Feltételes gyógyítás:) Sikerült elmondanod az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+450 életerő). [-30 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
Összefutsz Analothával. Elenios félisten hatalmú uralkodó papja. Egy angyalok gyűrűjét, egy drag'kór fülkarikát, egy értépő sarkantyút, egy Hantas karperecét, egy játékmesteri palástot, egy kisebb napkorongot, egy kyorg karkötőt, egy lajstrom medált, egy lidérckoronát, egy mágusgyűrűt, egy mahagóni csizmát, egy mahagóni karvédőt, egy mahagóni kesztyűt, egy mahagóni lábvédőt, egy mahagóni vállvédőt, egy mihlanil medált, egy natharion gömböt, egy natharion talizmánt, egy óriás fülbevalót, egy óriások övét, egy örökkéval. rubinját, egy rogalhal csuklópántot, egy ryuku függőt, egy ryuku hüvelykgyűrűt, egy ryuku kalózkendőt, egy ryuku ökölgyolcsot, egy szem szimbólumot, egy szirén köpenyét és egy Vlagyimir gyűrűjét visel. Büszkén hordja a varkaudar invázió vas emlékérmét. Ruházatát egy Rettegés Ura trófea, egy trakuun lidérc trófea és egy triklem drakolder trófea ékesíti. Furcsa jelvénye van: csőrében mákrózsát tartó galamb. Jobb kezében egy Olimposzt, bal kezében egy Din cséphadaróját tart. Lőfegyvere egy hosszú íj. Hátasa egy idomított pikkelyes ptog. Teherhordója is van: egy eszement trappoló! Szegény állat majd megszakad. Familiárisa egy hófehér galamb. {támadása: 79.} Auráját érzékelve máris tudod, visszataszítóan tiszta, jelezve, hogy jó. Odaveted: " A napra lehet nézni, rám nem!" A tolvajszem működésbe lép! Néhány, a zsákban lapuló tárgy: amul kulcs, apró zsákocska, bányászcsákány, bordacsont, bőrkantár. {Gondolatolvasás: ft 9097; ft 9095; ft 9098;} {Agyletapogatás: megtudod, hogy milyen egy Techiulan amulettje (ld. enc.)} Elmosolyodsz, majd vad csatakiáltással a másikra rohansz.

Nem árt az elővigyázatosság! Egy varázsvédelem varázslattal készülsz a csatára. Gyógyulsz (+2 életpont). Egy láthatatlan védekező rúnavarázst mormol el ellenfeled. Mélyen koncentrálva, ellenfeled megidéz egy bo'adhun csapás varázslatot, majd rád küldi. 623 életpontot vesztettél. Ellenfeled hosszú íjjal megcéloz Téged. Feléd repül 6 vashegyű nyíl. Több lövedéke átfúrja a jobb karodat. (6 támadástól 401 életpontot vesztesz.) Te itt életveszélyben vagy. Egy pillanat alatt kereket oldasz. A másik úgy dönt, még hagy élni egy kicsit, és nem követ. {Csatastatisztika; sebzés: 0, sebződés: 1024, gyógyulás: 2, összesen: -1022 ÉP}


(Feltételes gyógyítás:) Végre hosszas kutatás után sikerült találnod egy blaszterpók-hálót. Miután a pókot sikerült kilakoltatnod, a hálót óvatosan az arcodra rakod. A bőröd azonnal bizseregni kezd, majd ez az érzés lassan szétfut a testeden. Amikor már a bal lábad kisujja is bizsereg, hirtelen letéped a hálót és csinálsz húsz gyors fejkörzést. A szédülés elmúltával jelentős javulást érzel. (+521 életerő.) Jóízűen falatozol. (-1 kaja.) Találsz valamit: 1 szögletes kő[*]. (A [*]-al jelölt tárgyakat egyáltalán nem vagy nem mind vetted fel, a GYJ parancs miatt, vagy azért, mert betelt a hátizsákod.)
[-100 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [55 pontot használtál fel, van még 272.]

be 110 bemész a 110. titkos labirintusba
Hosszasan kutatsz bármilyen fajta bejárat után. Hogy csak Te nem voltál elég figyelmes, vagy teljesen rossz nyomon jársz, nem tudhatod. Végül feladod a dolgot. [0 pontot használtál fel, van még 272.]

lm 7 7 8 mozogsz 7 7 8
Ez a parancs csak labirintusokban működik. [0 pontot használtál fel, van még 272.]

hu 917 hulladék: 917
Sajnos nem ismersz ilyen tárgyat. [0 pontot használtál fel, van még 272.]

h 341 használod a 341. tárgyat
Elfelejtetted megadni a 2. paramétert (egy tárgyat). [0 pontot használtál fel, van még 272.]

lm 11 12 mozogsz 11 12
Ez a parancs csak labirintusokban működik. [0 pontot használtál fel, van még 272.]

lm 20 14 14 mozogsz 20 14 14
Ez a parancs csak labirintusokban működik. [0 pontot használtál fel, van még 272.]

lm 18 18 18 mozogsz 18 18 18
Ez a parancs csak labirintusokban működik. [0 pontot használtál fel, van még 272.]

lm 16 16 16 mozogsz 16 16 16
Ez a parancs csak labirintusokban működik. [0 pontot használtál fel, van még 272.]

h 341 917 20 használod a 341. tárgyat
Ekkor döbbensz rá, hogy ilyen tárgyad nincs is! [0 pontot használtál fel, van még 272.]

vv 109 elmormolod a 109. varázslatot
Ez a varázslat csak labirintusokban alkalmazható. [0 pontot használtál fel, van még 272.]

m 5 4 5 mozogsz délnyugatra, délre, délnyugatra
[290,13] Még mindig bozótos. Remek ösztöneidnek köszönhetően hamar megérzed a rád leselkedő veszélyt. Amint közelebb ér rögtön tudod, hogy mi az! Egy pszionikus entitás. Úgy döntesz, itt az ideje, hogy demonstráld hatalmadat. Rárontasz a szörnyre.

Nem árt az elővigyázatosság! Egy varázsvédelem varázslattal készülsz a csatára. A szilánk működik (+2 életpont). Sajnos ellenfeled sem kezdő: felhelyez egy energiapajzs varázslatot. Ellenfeled koncentrál, majd megindít egy fehérál.roncsolása pszi támadást. 436 életpontot vesztettél. Üdvözlésképpen egy pszi ragyogás varázslatot ereszt meg irányodba ellenfeled. Szerencsére nem hatott rád. Hideg veríték folyik végig a hátadon - ez a támadás egy öngyilkos vállalkozás volt! Elmegy a kedved a harctól. Rohansz, ahogy csak bírsz. Áldod az eget, hogy ellenfeled lustább annál, hogy kövessen.
{Csatastatisztika; sebzés: 0, sebződés: 436, gyógyulás: 2, összesen: -434 ÉP}


(Feltételes gyógyítás:) Szerencsére találsz néhány alkalmas mungrotüskét. Hanyattfekszel, relaxálsz egy kicsit, majd a tüskéket óvatosan beszurkálod a kézfejedbe és a hónod alá. Az eredmény csodálatos! (+503 életerő.) A sok gyakorlás növelte tudásodat (+1 gyógyítás). Egy rosszkedvű elflánnyal találkozol. Elmeséli, hogy ma van a születésnapja, és nem kapott senkitől semmit. A rokonai meghaltak a tűzviharban, és most magányos. Ahhoz, hogy felvidítsad, valamilyen szép ajándékot kellene adnod - például egy ezüst nyakláncot. Ez a segítség 4 TVP-be kerül (38. jellempróba). Egy pillanatig bambán bámuljátok egymást egy mucugróval, aztán gyorsan elkapod, mielőtt alámerülhetne a pocsolyában. (+1 kaja.)

(Továbbmész...) [290,14] Vége a bozótosnak. Az új terep dombvidék. Valami érdekesre bukkantál: azonosítasz magad előtt egy oltárt. Sheran hívei emelték. Egy embert látsz, aki egy spagulárt próbál megközelíteni. Látva téged, elmondja, hogy a bátyjától kapta kölcsön a hátast, de az ledobta magáról. Sajnos nem ért az állatokhoz, hiába mondja neki, hogy hő, ahogy a bátyjától látta. Ahhoz, hogy segíthess rajta, idomítás szakértelemre és 25 TVP-re van szükség (35. jellempróba). Különleges érzékeid megállítanak: a közelben fém (rézdarab) kell, hogy legyen! A távcsővel lassan körülnézel. Néhány mérföldre északkeletre megpillantasz egy Tharr oltárt. Délkeletre nézve látsz egy Tharr oltárt. Délre egy Tharr oltár van. Délnyugatra egy Tharr oltár van. Elégedetten elrakod a távcsövet, és továbbmész. Megpillantasz egy felfelé kapaszkodó élőlényt. Már gyerekkorodban sem ijedtél meg, ha egy bumshir óriásmacska közeledett feléd. Most sem aggódsz különösebben. {egyik sebzési módja: 2x 10d16+160.} Legjobb védekezés a támadás, kiáltod, és már ugrasz is.

Ellenfeled varázstudó! Elmond magára egy láthatatlan védekező varázslatot. Mélyen koncentrálva, ellenfeled megidéz egy természet haragja varázslatot, majd rád küldi. 38 életpontot vesztettél. Darabokra robban egy birtokodban levő deus ex machina. Mielőtt közelharcba bocsátkoznál, hajító csillagot ragadva megsorozod ellenfeledet. Elrepül 6 hajító csillag. Több lövedéked átfúrja a bumshir óriásmacska testét. (6 támadással 288 életpontot sebezve.) Vad csatakiáltással, felemelve a vámpírölőt a másikra támadsz. Vámpírölővel jól megszurkálod a bumshir óriásmacska bal vállát. (7 támadással 565 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+114 életerő). Távolról nekromanta csókja varázslatot lősz a másikra. 88 életpontot sebeztél. 88 életpontot gyógyultál. Cápafoggal valamennyire megsebezgeted a bumshir óriásmacska bal első lábát. (5 támadással 278 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+56 életerő). A pestisaura 11 ép-t sebez. A bumshir óriásmacska többször végigkarmolja a derekadat. (2 támadástól 370 életpontot vesztesz.) Varázsenergiád szökik! (-5 varázspont.) Vámpírölővel megdöfködöd a bumshir óriásmacska bal oldalát. (7 támadással 583 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+117 életerő). Üdvözlésképpen egy nekromanta csókja varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. 80 életpontot sebeztél. 80 életpontot gyógyultál. Cápafoggal gyengén megszurkálod a bumshir óriásmacska aggresszív fejét. (5 támadással 270 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+55 életerő). A pestisaura 2 ép-t sebez. Iszonyatos karmolásokat kapsz a fejedre. (2 támadástól 416 életpontot vesztesz.) Elmegy a kedved a harctól. Ennél jobb véget szánsz magadnak, ezért futni kezdesz, mint egy őrült. Elmúlt a vámpirizáció hatása.
{Csatastatisztika; sebzés: 2165, sebződés: 824, gyógyulás: 510, összesen: -314 ÉP}


(Feltételes gyógyítás:) Soha nem tudtad, hogy miért van gyógyereje az óriásvakond vastagbelének. Igazán soha nem is érdekelt. Miután kiemeled a belet eredeti tulajdonosából, egy darabját a fejedre tekered, a többit a két csuklódra, illetve bokádra. Hanyattfekszel, és csendben várod, hogy a természet megtegye kötelességét. (+501 életerő.)
(Feltételes készítés:) Begyűjtöttél 2 kerek követ. Ügyességed TF-elődött.

(Továbbmész...) [289,15] Még mindig dombos terepen vagy. A Király-hegység széléhez érkeztél. Neve még a kyorg időkből származik. Találsz egy pézsmatököt. Egy kapkodó, fűben kotorászó ember nőre leszel figyelmes. Kérdésedre könnyes szemmel válaszolja, hogy családja megbetegedett és ő most gyógyfüveket próbál nekik keresni, bár még sohasem csinált ilyet. Ha segíteni akarsz a lányon és családján itt az alkalom, 25 TVP-ért (46. jellempróba). Ahogy cammogsz, egyszercsak hogy, hogy nem: kiszúrsz egy oltárt. Tharr híveié. Különleges érzékeid megállítanak: a közelben fém (vasérc) kell, hogy legyen! A távcsővel lassan körülnézel. Néhány mérföldre keletre megpillantasz egy Tharr oltárt. Délkeletre nézve látsz egy Fairlight oltárt. Délre egy épület van. Nyugatra egy Dornodon oltár van. Északnyugatra egy Raia oltár van. Leereszted a távcsövet, és továbbindulsz. Megpillantasz egy felfelé kapaszkodó élőlényt. Ráismersz a lényre. Egy bumshir óriásmacska. Mivel esélytelen veled szemben, nyugodtan várod. {max. életpontja: 2451-2640.} Kicsit sokat tud ez az állat. Majd Te megtanítod a jómodorra...

Ellenfeled láthatatlan védekező varázslattal készül a csatára. Üdvözlésképpen egy természet haragja varázslatot ereszt meg irányodba ellenfeled. 38 életpontot vesztettél. Darabokra robban egy birtokodban levő deus ex machina. Hajító csillagot hajítasz a másik védtelen testébe. Elrepül 3 hajító csillag. Alaposan megsorozod a bumshir óriásmacska jobb oldalát. (3 támadással 148 életpontot sebezve.) Meglengetve a vámpírölőt a másikra támadsz. Vámpírölővel jól megszurkálod a bumshir óriásmacska bal hátsó lábát. (7 támadással 597 életpontot sebezve.) Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy nekromanta csókja. 88 életpontot sebeztél. 88 életpontot gyógyultál. Cápafoggal kicsit megbökdösöd a bumshir óriásmacska testét. (5 támadással 275 életpontot sebezve.) Ellenfeledre méregfelhő III varázslatot lősz. Sajnos nem hatott ellenfeledre. Pestisaurád működik (13 ép-t sebezve). A bumshir óriásmacska csapásokat oszt a bal karodra karmaival. (2 támadástól 373 életpontot vesztesz.) Vámpírölővel megdöfködöd a bumshir óriásmacska aggresszív fejét. (7 támadással 553 életpontot sebezve.) Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy nekromanta csókja varázslatot. 92 életpontot sebeztél. 92 életpontot gyógyultál. Cápafoggal valamennyire megsebezgeted a bumshir óriásmacska testét. (5 támadással 279 életpontot sebezve.) Pestisaurád működik (16 ép-t sebezve). A szörny több karmával is a lábadra csap. (2 támadástól 385 életpontot vesztesz.) Elmegy a kedved a harctól. Beintesz neki, majd olajra lépsz. Ellenfeled egy darabig üldöz, de aztán ráun a dologra.
{Csatastatisztika; sebzés: 2061, sebződés: 796, gyógyulás: 180, összesen: -616 ÉP}

Nyomok után kutatsz, sikeresen! Nagyon régi (kb. 3 hetes) kobudera nyomok vezetnek északnyugatra. [103 pontot használtál fel, van még 169.]

szk 490 keresed a 490. szörnyet
Felkészülsz a terepgyakorlatra: táborozás után megpróbálsz keresni egy csupaszbőrű macloghot. [0 pontot használtál fel, van még 169.]

vv 128 128 128 elmormolod a 128. varázslatot a 128. varázslatot a 128. varázslatot
0 varázslatpontod van, és ahhoz, hogy ezt a varázslatot elmondhasd, 15 pontra lenne szükség - így ez most sajnos nem megy. [0 pontot használtál fel, van még 169.]
0 varázslatpontod van, és ahhoz, hogy ezt a varázslatot elmondhasd, 15 pontra lenne szükség - így ez most sajnos nem megy. [0 pontot használtál fel, van még 169.]
0 varázslatpontod van, és ahhoz, hogy ezt a varázslatot elmondhasd, 15 pontra lenne szükség - így ez most sajnos nem megy. [0 pontot használtál fel, van még 169.]

* 1. BP: használod a 147. tárgyat
Csapdát állítasz fel a motyód mellett. [3 pontot használtál fel, van még 166.]

* 2. BP: imádkozol
Itt nincs oltár ill. templom! (A templomkereső imához az IM parancs helyett az IM 1 -et kell kiadni.) [0 pontot használtál fel, van még 166.]

* 3. BP: elmormolod a 88. varázslatot a 88. varázslatot a 172. varázslatot
Sajnos nincs a birtokodban valamilyen komponens, ami feltétlenül szükséges lenne a varázslat elmondásához (1 szopókő). [0 pontot használtál fel, van még 166.]
Sajnos nincs a birtokodban valamilyen komponens, ami feltétlenül szükséges lenne a varázslat elmondásához (1 szopókő). [0 pontot használtál fel, van még 166.]
0 varázslatpontod van, és ahhoz, hogy ezt a varázslatot elmondhasd, 18 pontra lenne szükség - így ez most sajnos nem megy. [0 pontot használtál fel, van még 166.]

* 4. BP: t. energia kisütése: 103 1
Elhelyezed a jellempróba-illúziót, majd összedörzsölöd tenyeredet. He-he, jó móka lesz! [1 pontot használtál fel, van még 165.]

* 5. BP: elmormolod a 75. varázslatot
0 varázslatpontod van, és ahhoz, hogy ezt a varázslatot elmondhasd, 5 pontra lenne szükség - így ez most sajnos nem megy. [0 pontot használtál fel, van még 165.]

* 6. BP: kézbeveszed/felveszed a 462. tárgyat
Leveszed a tleikan kesztyűt, majd felhúzod a kezedre az Urgod kesztyűjét. [0 pontot használtál fel, van még 165.]

* 7. BP: beraksz a bankba a 392. tárgyat (886 darabot)
Beraksz a bank széfjébe 1 mászó-karperecet. Beraksz a bank széfjébe 1 pókkarmokat. Sajnos nincs a birtokodban az a tárgy. [0 pontot használtál fel, van még 165.]
Alaposan elfáradtál, jól esne egy kis innivaló. Kortyolsz a vizestömlőből. Az aranypikkelyek kifejtik jótékony hatásukat. (+0 jóság.) Elmúlt a csillezsályalevél hatása (-137 max. életerő). Lassan visszatér az erő bénult tagjaidba. A testedben levő méregtől egyre gyengébb vagy (-40 életerő.) [KT képesség hatása:] Üzenetet kapsz a Fairlight banktól: mivel ebben a körben elfelejtettél lottót vásárolni, megtették helyetted, 1 szelvénnyel, általuk választott számokkal játszották meg neked. A 10 arany költséget a bank fizette. Vásárolsz egy lottószelvényt, amelyen a tippjeid: 13, 2, 28.
Elvégzed a rituálét, melyre csak igen kevés sámán képes a világon: erőt gyűjtesz az Élet Forrásából. (+1 max. ép.) Etetési idő! Megeteted a szörnyeidet. Egy kaját fal föl a chaktra vadászeb. 2 kaját töm magába a pikkelyes ptog. Kimerülve a megpróbáltatásoktól, keresel egy helyet, ahol letáborozhatsz. Hamarosan alámerülsz az álom tengerébe. Karaktered megállíthatatlanul fejlődik, a tapasztalatoknak köszönhetően. (+1 max. életerő.) Elmúlt az agyletapogatás hatása. Elmúlt a munka gyümölcse hatása. Elmúlt a vadászat hatása. Elmúlt a gondolatolvasás hatása. Elmúlt a tolvajszem hatása.
Ebben a körben 165 pontod maradt, ebből a következő körre 165 pontot vihetsz át. Kapsz még 705 pontot. A következő körben tehát 870 pontot költhetsz el.

ENCYCLOPEDIA FANTASIA


ÉRTÉPŐ SARKANTYÚ (1482. TÁRGY)
A ryuku ölőművészek fegyverarzenálja hihetetlen fantáziáról, és harci tapasztalatról árulkodik. Ők mesteri módon használnak sok olyan eszközt, amiről te azt sem tudod eldönteni, egyáltalán micsoda. Ez a hüvelykujjnyi, borotvaélesre fent, recés penge szerencsére nem tartozik közéjük. A rugalmas, patkó lakú foglalatot a csizmádra (vagy más lábbelidre) a KF paranccsal erősítheted fel, és a hátrafelé meredő pengét, némi gyakorlatozás után, az ellenfél váratlan megsebesítésére is használhatod. Mindezek miatt a sarkantyú a közelharci sebzésedet +1-el növeli meg.

RYUKU HÜVELYKGYŰRŰ (1321. TÁRGY)
A ryuku hüvelykgyűrű attól lesz különleges, hogy olyan ujjadra húzhatod, amelyre amúgy eszedbe sem jutott volna gyűrűt húzni (ezáltal nem foglalja a helyet más gyűrűk elől). De hát ha a ryukuk ott hordják, és oda tervezték, miért ne vehetnéd fel te is. Ha megteszed, +1 támadást, +1 védekezést, +1 sebzést kapsz. A hüvelykgyűrű viseléséhez legalább 25. tapasztalati szintűnek kell lenned.

KRÓNIKA (1725. TÁRGY)
A világégés előtti időkből maradó ősi történeteket olvasva értékes tapasztalatokra tehetsz szert. Amíg a krónikák a birtokodban vannak (nem kell KF-elni őket, de a bankból nem fejtik ki hatásukat), rendszeresen újraolvasod őket, így folyamatosan élvezheted az előnyeiket. Ahány krónikád van, annyi plusz TVP-t kapsz minden normál fordulóban. Segít megérteni az ősi varázslatokat is, így minden egyes birtokolt krónika kettővel csökkenti az ősteológia és őstaumaturgia megvásárlásához szükséges teológia és taumaturgia szinteket. Ráadásul minden egyes krónika 1%-kal növeli a kapott tapasztalati pontokat. Ilyen értékes kincstől természetesen nem fogsz megválni, ezért a krónika nem átadható tárgy.

P. VLAGYIMIR (570. SZÖRNY)
P. Vlagyimir a kyorg földre elsőként érkezett, szerencsét próbálni áhítozó kalandozók egyike. Amikor a kyorg átok beteljesült, és ő társaival együtt a kísértetvándorok egyhangú életére kényszerült, a P. új jelentést nyert nevében; többen csak úgy emlegetik: a Póruljárt. Bár kalandozásai során kivívott hírneve a múlt feneketlen ködébe veszett, a Sötét Földön edzett kardforgató tudása továbbra is a régi. T. Vlagyimir nyilatkozta róla egyszer: "Egy méltó névrokon!"

RASKHIIR BOZAKA (768. TÁRGY)
A raskhiirok a kyorg máguskirály testőrkatonái. A bozaka az általuk használt rettenetes fegyver. Mintegy harminc centi hosszú, középen elvékonyodó rúd, amely a megfelelő varázsszavak esetén, a megfelelő kyorg kezében életre kel: mindkét végéből méter hosszú, kék energiacsík ugrik elő, amely úgy vágja az acélt, mint kés a vajat. Kár, hogy te nem ismered sem a megfelelő varázsszavakat, és valószínűleg a megfelelő kyorg sem vagy.... A raskhiir bozaka nem átadható.

TECHIULAN AMULETTJE (499. TÁRGY)
Egy különös, ébenfekete amulett. Lánca valamilyen ismeretlen fémből készült, végén egy állati koponyát ábrázoló apró faragvány fityeg. Nem kétséges, az amulettből sugárzik a gonosz - borsódzó háttal rejted el hátizsákod legtávolabbi zugába, és igyekszel tőle minél hamarabb megszabadulni.

KARAKTERLAP

Lábszagú Vargánya, egy hófehér, copfos hajú, izzóan vörös szemű ember férfi vagy. Fekete a bőröd. Dornodon esszenciájának örököse vagy. A Serény Múmiák (#9103) K.T. tagjai közé tartozol. Ez az 564. fordulód.

Erő: 75 (80) Szint: 51 Merészség: 10/5 Magasság: 172 cm
IQ: 75 (81) Támadás: 74 Agresszió: 5 Testsúly: 96 kg
Ügyesség: 74 (84) Védekezés: 136 Menekülés: 30 % Életkor: 33/56 év
Egészség: 73 (90) Életpont: 1377/275 Jellem: gonosz (666) Tul. pont: 0
Szerencse: 76 (90) Varázspont: 3642/0 Pénz: 20189 arany Kép. pont: 72
Tudatpont: 39/6 Pszi pont: 493/160 Halhatatlanság: 13 % EFejl: 48
Eddig összesen 5573 szörnyet (9 ebben a körben) öltél meg. Ebben a fordulóban 164353 TP-t kaptál. Jelenleg 25577477 TP-d van. A következő szinthez még 6422523 TP szükséges. Trófeáid: kyorg szolgasárkány, tleikan főbíra, triklem drakolder. A 481. fordulódban 7895 arany került a bankszámládra. 11171 aranyat vehetsz fel a kamatokat is beleszámítva.

HARCI ISMERETEK
víziharc: 7/94 ökölvívás: 8/71 szúrófegyverek: 48/38 (+6%)
vágófegyverek: 32/42 (+5%) ütőfegyverek: 31/44 lőfegyverek: 25/33
dobófegyverek: 39/17 (+4%)

Feltételes fegyverváltás: Pusztítás Botja (#316) (250%) << vámpírkard (#358) (300%) << vámpírölő (#951) (60%)
Feltételes lőfegyver használat: semmi (0 -19.); hajító csillag (#939) (20 -40.); hajító csillag (#939) (41 -996.); hajító csillag (#939) (997 .); hajító csillag (#939) (998 -);
Óvatosság (labirintusokban): 0 KPCS: automatikusan minden kapcsolónál

EGYÉB ISMERETEK
1. rejtőzködés: 27/76 2. nyomkövetés: 146/36 (+40%) 3. lopás: 20/47
4. mászás: 28/20 (+16%) 5. csapdakészítés: 37/85 (+6%) 6. csapdaészlelés: 31/36
7. gyógyítás: 127/35 (+69%) 8. titkosírás: 13/54 9. felderítés: 27/98
10. szörnyidomítás: 15/45 11. teológia: 187/49 (+70%) 12. taumaturgia: 116/70 (+13%)
13. szerencsejáték: 7/56 14. versengés: 17/69 15. harcművészetek: 8/62
16. zene: 11/59 17. szörnyismeret: 33/69 18. pszi: 27/10 (+8%)
19. zárnyitás: 2/43 20. vadászat: 17/79 21. vitalitás: 7/7
22. bányászat: 40/94 (+6%) 23. úszás: 7/78 24. csapatmunka: 1/9

FEJLESZTÉSI PONTOK
Felhasználatlan fejlesztési pont: 184
8. képességpont: 4 11. kincskeresés: 5

FELTÉTELES PARANCSOK (még 3 lehet)
deus ex machinád 0 mezőre repítsen
totem 80% életpont alatt (ősi gyógyítás (#267))
gyógyítasz 30% életerő alatt 40 TVP-ért (max. 3 alkalommal)
kutatsz max. 300 TVP-ért
készítesz ében tobozt (#578) (max. 99 darabot, csak egyszer), lótuszvirágot (#447) (max. 99 darabot, csak egyszer), borkonyó bibét (#312) (max. 99 darabot, csak egyszer), csuklyavirágot (#133) (max. 99 darabot, csak egyszer), kaktuszbogyót (#429) (max. 20 darabot ), kerek követ (#19) (max. 40 darabot ), tükröt (#43) (max. 10 darabot ), csillezsályalevelet (#1253) (max. 99 darabot, csak egyszer), hajító csillagot (#939) (max. 10 darabot )
mászol max. 300 TVP-ért
cirkusz: céllövölde, ötpróba, küldetés, kártyabarlang, labirintus, szellemkastély (63)
maradék TVP-dből az ügyesség (3) tulajdonságodat TF-eled
Feltételes támadás (aktív: 14, max: 16)
kputtyintó csalán (#247), adószedő (#234), szintszívó lények (#9097), kronoelementál (#287), Rém (#315), halált okozó lények (#9098), rubin sárkány (#330), öregedést okozó lények (#9095), Üdvhadsereg (#9142), áldott okerón (#336), tleikan főbíra (#512), kreiton lich (#536), Morghatal A'ton (#544), eszement trappoló (#549)
Barátságosság (aktív: 3, max: 16)
bűbájlidérc (#761), mösze uralkodó (#789), éjfattyak (#9096), Igaz Barátok (9141. KT)

VARÁZSLATAID ÉS PSZI KÉPESSÉGEID
Varázslói varázslataid
energiatüskék (#29, 5 VP) varázsvédelem (#34, 8 VP) jégcsóva (#41, 15 VP)
fehér glóbusz (#47, 13 VP) varázslat olvasása (#67, 30 VP, 20 TVP) mágiafeloldás (#75, 5 VP, 5 TVP)
láthatatlanság (#76, 15 VP, 5 TVP) láth. észlelése (#78, 7 VP, 5 TVP) városi teleport (#96, 50 VP, 10 TVP)
varázsital főzése (#100, 30 VP) tükörpajzs (#101, 26 VP) varázsvédelem II (#108, 18 VP)
felszínre ugrás (#109, 25 VP, 5 TVP) tűzgolyó (#155, 25 VP) tűzmágia (#157, 24 VP, 5 TVP)
varázskő készítés (#160, 120 VP, 10 TVP) dimenzióugrás (#163, 55 VP, 5 TVP) városi teleport II (#181, 60 VP, 10 TVP)
vízlélegzés (#185, 15 VP, 5 TVP) háló (#186, 24 VP) állatvédelem (#192, 25 VP, 5 TVP)
tiltott teleport (#198, 100 VP, 10 TVP) a munka gyümölcse (#224, 10 VP) villámmágia (#227, 36 VP, 5 TVP)
kalmárszem (#228, 11 VP, 15 TVP) minta formázása (#237, 120 VP, 10 TVP) Thargodan illúzió (#242, 50 VP)
mágikus gyorsítás (#330, 0 VP) tolvajvér (#364, 22 VP, 5 TVP)
Papi varázslataid
vámpirizáció (#1, 8 VP, 5 TVP) tolvajszem (#2, 8 VP) áldomás (#6, 5 VP, 5 TVP)
alkímia (#7, 7 VP, 3 TVP) gondolatolvasás (#8, 9 VP, 1 TVP) varázsfesték (#9, 4 VP, 5 TVP)
életszívás (#10, 5 VP, 5 TVP) erőpajzs I (#12, 6 VP, 5 TVP) vak őrület (#18, 3 VP, 5 TVP)
kitartó ló (#19, 10 VP, 5 TVP) unkreáció (#22, 0 VP, 5 TVP) jellemrejtés (#23, 10 VP, 5 TVP)
hadiszerencse II (#24, 6 VP, 5 TVP) tulajdonságpajzs (#26, 16 VP, 5 TVP) harmadik szem (#27, 12 VP, 5 TVP)
méregfelhő (#37, 12 VP) védelem tűz ellen (#38, 12 VP) sötét halál (#45, 18 VP)
vérbeli borzongás (#46, 9 VP) szárazság (#48, 6 VP) óriáserő (#53, 24 VP, 5 TVP)
Sötét Ceremónia (#55, 50 VP, 10 TVP) hadiszerencse III (#59, 15 VP, 5 TVP) puha ütés (#60, 18 VP)
tűzeső (#61, 16 VP) erőpajzs II (#63, 24 VP, 5 TVP) oltár eltörlése (#79, 60 VP, 10 TVP)
életszívás II (#80, 12 VP, 5 TVP) vadítás (#81, 8 VP, 5 TVP) szörnyészlelés I (#82, 8 VP, 5 TVP)
szopókőpusztítás (#88, 21 VP, 5 TVP) agyroppantás (#91, 16 VP) rúnapukkasztás (#94, 0 VP)
DEM kreálása (#95, 50 VP, 10 TVP) energiapajzs (#103, 20 VP) pusztító végzet (#106, 30 VP)
szopógödör kreálás (#125, 60 VP, 10 TVP) életszívás III (#128, 15 VP, 5 TVP) sötét rítus (#131, 30 VP)
mágiadagály (#132, 25 VP, 5 TVP) kreáció (#148, 12 VP, 2 TVP) esszenciavédelem (#165, 15 VP, 5 TVP)
oltár teremtése (#167, 50 VP, 10 TVP) infralátás (#171, 8 VP) planetáris őrdémon (#172, 18 VP)
tűzvihar (#175, 24 VP) túlvilág lehelete (#177, 22 VP, 5 TVP) tárgyvédelem (#178, 14 VP, 5 TVP)
gyorsvarázslás (#179, 0 VP) kényszerport (#183, 8 VP) esszenciavédelem 2 (#188, 15 VP, 5 TVP)
méregfelhő II (#193, 18 VP) megfejtés (#199, 28 VP, 5 TVP) Pörhemór köre (#205, 30 VP, 5 TVP)
kisebb kívánság (#208, 300 VP, 30 TVP) vadászat (#209, 40 VP, 5 TVP) pestisaura (#210, 40 VP, 5 TVP)
menekülés (#212, 12 VP) áldomás III (#217, 15 VP, 5 TVP) armageddon (#218, 100 VP)
lidércidézés (#219, 30 VP) csapdaészlelés (#222, 12 VP, 5 TVP) mágia megértése (#226, 0 VP)
méregfelhő III (#229, 25 VP) meditáció (#250, 0 VP) avatár idézése (#253, 300 VP, 20 TVP)
vámpírvér (#257, 0 VP) bo'adhun csapás (#266, 60 VP) ősi gyógyítás (#267, 30 VP, 5 TVP)
bo'adhun gyógyítás (#272, 0 VP) kyorg tudás (#273, 0 VP)
Pszi képességeid
pszi-ernyő (#64, 6 PP, 5 TVP) auratranszformáció (#65, 10 PP, 10 TVP) pszi-regeneráció (#66, 12 PP, 5 TVP)
felejtés (#68, 5 PP, 5 TVP) kí koncentráció (#69, 14 PP, 5 TVP) agyletapogatás (#70, 16 PP, 2 TVP)
szürkeáll. aktiv (#71, 20 PP, 5 TVP) mentális pajzs (#72, 9 PP, 5 TVP) pszi fejlesztés (#73, 20 PP, 10 TVP)
molekulaátrendezés (#74, 10 PP, 5 TVP) agykorbács (#97, 6 PP) pszi-acéltorony (#98, 8 PP)
tudatkutatás (#99, 20 PP, 10 TVP) térképelemzés (#104, 20 PP, 10 TVP) kontinuum-tágítás (#105, 60 PP, 10 TVP)
tudatrombolás (#111, 25 PP) pszi-gyűjtés (#112, 300 PP, 30 TVP) pszi-ernyő II (#113, 10 PP, 3 TVP)
agybénítás (#114, 10 PP) pszi-konverzió (#115, 50 PP, 20 TVP) az elme fölénye (#116, 10 PP, 5 TVP)
A varázslatok tanulására elkölthető: 180 kör eleji VP regeneráció.

JELENLEG RAJTAD LEVŐ AKTÍV VARÁZSLATOK ÉS PSZI HATÁSOK
Pörhemór köre (#205) (106,5,3) állatvédelem (#192) szürkeáll. aktiv (#71) pszi-ernyő (#64)
mentális pajzs (#72) láth. észlelése (#78) esszenciavédelem 2 (#188) esszenciavédelem (#165)
tűzmágia (#157) hadiszerencse III (#59) tulajdonságpajzs (#26) tárgyvédelem (#178)
túlvilág lehelete (#177) pestisaura (#210) a lélek védelme (#57) óriáserő (#53)
fürkésző szemek (#213) erőpajzs III (#127)

TÁMADÓ ÉS VÉDEKEZŐ VARÁZSLATOK LISTÁJA
Feltételes varázslat-használat
19. és magasabb szintűek ellen
Támadó varázslatok (aktív: 1, max: 10)
méregfelhő III (#229)
Védekező varázslatok (aktív: 2, max: 10)
varázsvédelem II (#108), varázsvédelem (#34)
Feltételes támadó varázslatok (aktív: 48, max: 59 - védekező varázslatokkal együtt)
pusztító végzet (#106) >> férfiak (#998) pusztító végzet (#106) >> nők (#999)
armageddon (#218) >> magnetikus praglonc (#200) méregfelhő (#37) >> viharóriás (#278)
puha ütés (#60) >> 15. szintű lényekre pusztító végzet (#106) >> erdei rém (#399)
háló (#186) >> molgan (#284) méregfelhő III (#229) >> 30. szintű lényekre
pusztító végzet (#106) >> tollaskígyó (#635) pusztító végzet (#106) >> rothadó lián (#427)
pusztító végzet (#106) >> albinó féreg (#529) pusztító végzet (#106) >> tűzrája (#531)
pusztító végzet (#106) >> káoszpók (#530) puha ütés (#60) >> ro'galhal kísértet (#463)
pusztító végzet (#106) >> dübörgő bahrot (#479) bo'adhun csapás (#266) >> vámpírféreg (#782)
méregfelhő III (#229) >> 34. szintű lényekre bo'adhun csapás (#266) >> rubin góliát (#473)
bo'adhun csapás (#266) >> 38. szintű lényekre háló (#186) >> sötét ülnök (#508)
armageddon (#218) >> tleikan házőrző (#507) pusztító végzet (#106) >> kreiton átokmester (#537)
bo'adhun csapás (#266) >> testzabáló (#438) pusztító végzet (#106) >> zseléféreg (#453)
pusztító végzet (#106) >> natharion gólem (#428) armageddon (#218) >> greén örvény (#443)
pusztító végzet (#106) >> Sshreakza (#496) armageddon (#218) >> lidérctűz (#457)
armageddon (#218) >> több ellenfél elleni harcban (#985) pusztító végzet (#106) >> társak oldalán harcolva (#986)
pusztító végzet (#106) >> Dreighatran (#523) méregfelhő III (#229) >> csupaszbőrű maclogh (#490)
bo'adhun csapás (#266) >> káoszszellem (#472) bo'adhun csapás (#266) >> pszionikus entitás (#553)
pusztító végzet (#106) >> kísértetvándor (#568) pusztító végzet (#106) >> 44. szintű lényekre
Feltételes védekező varázslatok (aktív: 48, max: 59 - támadó varázslatokkal együtt)
lidércidézés (#219) >> 45. szintű lényekre pszi-acéltorony (#98) >> káoszszellem (#472)
pszi-acéltorony (#98) >> Eruol (#378) pszi-acéltorony (#98) >> zafír sárkány (#329)
pszi-acéltorony (#98) >> aranyfecske (#283) energiapajzs (#103) >> Raia angyala (#333)
lidércidézés (#219) >> nők (#999) lidércidézés (#219) >> férfiak (#998)
védelem tűz ellen (#38) >> Ekhnagorhu (#291) védelem tűz ellen (#38) >> tűzelementál (#276)
védelem tűz ellen (#38) >> vortexmágus (#418) védelem tűz ellen (#38) >> Orkhan Thai (#238)

ELFOGOTT SZÖRNYEID
pikkelyes ptog (#470) (hátas: 10 lépés/kör; 6 TVP/lépés; +6 védettség;) státusz: OK
chaktra vadászeb (#459) (idomítás alatt) státusz: OK
gothag döglidérc (#429) (őrzi a holmidat: +32 lopás ellen) státusz: OK

ISTENI KÜLDETÉSEID
1.) Az elmúlt idők legendás páncéljait sokszor ősi hüllők gyomrában találhatod meg. Végezz 10 csupaszbőrű macloghhal, hátha szerencséd lesz! (számláló: 1)
2.) Fel kell készülnöd az eljövendő, újabb világégésre. Készíttess magadnak valamilyen páncélt Zarknod piramisában!
3.) Az éjfattyak az egész világot fenyegetik, még az én szolgáimat is. Kezdd meg a harcot, végezz egy rd'alv lélektipróval!

HŐSTETTEID
A quwarg rajzásban leölt quwargjaid: 15 királynő, 40 élőholt, 16 vadász, 8 nagymester, 18 parafenomén, 11 rohamosztagos.

A FORDULÓ ELEJÉN MÉG MEGVOLT...
105 arany (#50) 9 bahrot bőr (#938) 20 csillagbot (#929)
1 csillezsályalevél (#1253) 1 daleb.kristálykulcs (#980) 2 fiatalság itala (#473)
3 hajító csillag (#939) 5 isteni könnycsepp (#260) 28 kaja (#2)
1 kaktuszbogyó (#429) 3 karbin plazma (#199) 6 kitintüske (#879)
1 lótuszvirág (#447) 1 nyílvessző (#108) 20 pézsmatökmag (#934)
1 rókafarok (#124) 1 sallank karom (#128) 1 szvó-ektoplazma (#151)
1 teknőcteknő (#416) 2 Thargodan esszencia (#328) 2 toxyl (#591)
1 tükör (#43) 51 víz (#27)

EBBEN A FORDULÓBAN KERÜLT HOZZÁD...
1 áldott kő (#642) 1 angyalok gyűrűje (#529) 6 kerek kő (#19)
3 madártoll (#112) 1 raskhiir bozaka (#768) 4 vámpírfog (#1221)

E KÖRBEN TETT LÉPÉSEID TÉRKÉPE


(289,15) pézsmatök (#933, belőle készíthető: #934), 46. jellempróba, Tharr oltár, érclelőhely, bumshir óriásmacska (#492)
(290,13) pszionikus entitás (#553), 38. jellempróba
(290,14) Sheran oltár, 35. jellempróba, érclelőhely, bumshir óriásmacska (#492)
(291,12) Tharr oltár, 40. jellempróba, művészi porolit (#720), Analotha (3489. kalandozó)

Változások a Túlélők Földjén a legutóbbi fordulód óta...


* A 40-es TK-ból kivettük a szamurájkardot, ami ezentúl csak Toyaki kristályából szerezhet‹ meg.
* A ganüidekre, mint lénycsoportra adható ki feltételes parancs. Számuk: 9094

Üzenet küldése a karakternek