557. forduló, 564. forduló, Issus Banth összes nyilvános fordulója
Fordulóm kinézete legyen.
Kövesd a Túlélők Földje levelezős szerepjátékot: érdekességek, friss információk a Facebook oldalunkon! http://www.facebook.com/tulelokfoldje

TÚLÉLŐK FÖLDJE

Betáplálva: 2006. nov. 13. 9h:07'
EZ A 641. JÁTÉKHETED, 558. FORDULÓD
642. játékheted kezdete: nov. 14.
A következő fordulódat azonnal betápláljuk, amint megkapjuk.
E-mail!
KALANDOZÓ: #1173
SZÁMLA : XXXX

ISSUS BANTH KALANDJAI


124 nap telt el azóta, hogy letáboroztál a [372,106] koordinátán.
A táborozás 1. napján összeakadsz Jaelithe a "Más"-sal. Raia isteni megnyilvánulása. Egy bozontfonatot, egy dalebg.kristályvértet, egy drag'kór fülkarikát, egy drag'kór lábvédőt, egy drakolder gyűrűt, egy ezüsttölgy vállvédőt, egy gólemgyűrűt, egy háború gyűrűjét, egy hatalom fülbevalóját, egy hósárkánybőr csizmát, egy jégisten amulettet, egy Khór maszkját, egy kotét, egy Luthius karkötőjét, egy Morgan sipkáját, egy nap szimbólumot, egy natharion talizmánt, egy őselemek köpenyét, egy ősmágus fülbevalóját, egy Ovgun nyakláncát, egy regeneráló övet, egy rogalhal csuklópántot, egy ryuku derékszíjat, egy ryuku kalózkendőt és egy tleikan kesztyűt visel. Felszerelését egy fertőzött dr.lárva trófea, egy triklem drakolder trófea és egy trakuun lidérc trófea díszíti. Furcsa jelvénye van: egy koronára fonódó kígyó. Jobb kezében egy Aurgir lándzsáját, bal kezében egy ezüsttölgy pajzsot tart. Lőfegyvere egy vas dobónyíl. Hátasa egy idomított pikkelyes ptog. Lát téged! Vajon hogyan? Érzékeled auráját: ő is a jó oldalhoz tartozik. Időt szakíttok egy kis tapasztalatcserére. Te teológia szakértelmed terén kapsz néhány hasznos tanácsot, cserébe a úszás szakértelemről mesélsz beszélgetőpartnerednek. Egymásra mosolyogtok, híreket cseréltek. A mentális kapcsolat megerősítése után elbúcsúztok egymástól.
Az 1. napon összeakadsz Antares. Furcsán, betegesen sápadtnak tűnik. Tharr halandók felett uralkodó helyettese. Tagja az Igaz Barátok Rendjének. Egy árnyszőttest, egy bársony övsálat, egy csillogó fülbevalót, egy dr'thanox gyűrűt, egy drag'kór fülkarikát, egy draklen csizmát, egy drakolder gyűrűt, egy értépő sarkantyút, egy háború gyűrűjét, egy Hantas karperecét, egy inváziós amulettet, egy gránit szimbólumot, egy Khór maszkját, egy kreiton palástot, egy Luthius karkötőjét, egy mélybíbor álarcot, egy mélybíbor karvédőt, egy mélybíbor kesztyűt, egy mélybíbor köpenyt, egy mélybíbor lábvédőt, egy mélybíbor vállpántot, egy natharion talizmánt, egy Notermanthi amulettet, egy óriások övét, egy örökkéval.tűzopálját, egy ősi nyakláncot, egy ősi páncélt, egy ősmágus fülbevalóját, egy rogalhal csuklópántot, egy ryuku hüvelykgyűrűt, egy Teremtő koronáját és egy tűzhaj diadémet visel. Ruházatát egy élőholt drakolder trófea, egy triklem drakolder trófea és egy zg'umrad facsaró trófea teszi egyedivé. Egy szövetséghez tartozik, mutatja a ruhájára festett jel: Izzó magmából előtörő gránit monolit. Jobb kezében egy Urgol lángpallosát, bal kezében egy Zarknod szemét tart. Lőfegyvere egy vas dobónyíl. Egy pikkelyes ptog a hátasa. Tárgyainak egy részét egy sivatagi doareg viszi. Nem tudod elképzelni, hogyan lehetséges, de lát téged. Elég egy mentális pillantás aurájára: jellegtelen, mint minden semlegesé.
Köszöntitek egymást, aztán tovább.
Kedélyes hangulatban sétálsz a helyszínre, ahova a gyülekezőt beszélted meg a többiekkel. Nagy kaland lesz, és a társaság tagjai is elég jól felkészültnek tűnnek. Eljött még Antares és Ramirez Crashed. Antares mindenkit nevén szólít, és jegyzeteivel szöszmötöl. Nem kétséges, hogy jó vezető, de nagyon unod a totojázást. Fegyvereid már a rémek vérét kívánják! A semmiből lép elő a Síkok Vándora, és ő ugyanolyan izgatott, mint te. Maga köré gyűjt mindenkit, s gyorsan elmondja a részleteket.
- A feladat: gyűrűt alkotni körülöttem! Így fogunk egyre beljebb nyomulni a Szakadékba. Akinek hiányos a páncélzata, csak hátráltatja a többieket, ha elbukik, rés nyílik a gyűrűn, és minden hiába volt. A Vándor még egy próbát kér. Egy védőkört akar maga körül, aztán illúzióból ellenfeleket teremt. Lassan araszoltok előre, miközben a szellemlények folyamatos támadásait kell hárítanotok. Nagyon nehéz művelet, de sikerül. A Síkok Vándora elégedett a teljesítményetekkel, megszünteti az illúziót, aztán óvatosan tovább indultok a Szakadék felé. Még éppen hogy csak beértek a szirtfalak közé, mikor iszonyatos üvöltéssel egy egész Thargodan horda veti magát rátok. Kicsit felhördülsz, amikor meglátod, hogy ki az ellenfeled: egy káoszbajnok, egy Mnebolath és két Notermanthi .

Első támadásod káoszbajnok ellen intézed. Megfontoltan felméred a helyzeted, majd elmormolsz egy hhaar burka II varázslatot. Gyógyulsz (+2 életpont). [+1% tau] [Mnebolath:] Egy elektromos pajzs rúnavarázst mormol el ellenfeled. [első Notermanthi:] Ellenfeled varázstudó! Elmond magára egy elektromos pajzs varázslatot. [második Notermanthi:] A halálraítélt, aki veled szemben áll, küszködik életéért: elmormol egy elektromos pajzs varázst.
Mélyen koncentrálva, megidézel egy puha ütés varázslatot, majd ellenfeledre küldöd. Ellenfeled csapásai puhábbak lesznek. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [+1% teo] [első Notermanthi:] Ellenfeled néhány elegáns kézmozdulata után már süvít is feléd egy mágiatörés. Semmi eredménye! Ellenfeled támadó varázslatot alkalmaz: a hatalom szava varázslatot lő rád. A varázslat kudarcot vallott. [második Notermanthi:] Ellenfeled mormol, majd ujjaiból kirepül egy mágiatörés varázslat. Szerencsére nem hatott rád. Távolról a hatalom szava varázslatot lő rád a másik.
Teli erőből vas dobónyilat dobsz az ellenfeledre. Elrepül 6 vas dobónyíl. Pár lövedéked átjárja a káoszbajnok jobb lábát. (6 támadással 113 életpontot sebezve.) A seb azonnal beforr! [káoszbajnok:] A szörny koncentrál. Rosszat sejtesz: valamilyen mentális támadásra készül! Fölényesen, tudomást sem veszel a próbálkozásáról. [Mnebolath:] A lényből áradó sugarak sejtjeidet pusztítják. (-3 életerő.) A dolgot még 14 aranyad bánja. A szörny nagy levegőt vesz, majd borzalmasan hideg levegőt okád. Szerencsére nem kaptál telitalálatot. (29 életpontot vesztettél.) [első Notermanthi:] Ajjaj! A szörny kputtyintott egyet! Huh, szerencsére nem észlelsz semmi hatást. [második Notermanthi:] A szörny irtózatosat kputtyint. Egy pillanatig megdermedsz, de aztán megnyugodva látod, hogy megúsztad a borzalmas kputtyintást. Elkiáltod magad: "Ezt kapd ki!" Fegyvert váltasz: előkapod a Démonölőt.
{FM:} Démonölővel kegyetlenül összevagdalod a káoszbajnok nyakát. (5 támadással 478 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+96 életerő). [káoszbajnok:] A káoszbajnok fegyverével több sebet ejt a bal válladon és karodon. (4 támadástól 16 életpontot vesztesz.) A teremtmény kiszívja életenergiádat, magát gyógyítva. 33 életpontot vesztettél. Ellenfeled regenerálódik! [Mnebolath:] A szörny több karmával is a lábadra csap. (4 támadástól 29 életpontot vesztesz.) Ellenfeled regenerálódik! A lény szörnyű sugárzása káros az egészségedre! (-8 életerő.) Sajnálatos módon tönkrement 5 aranyad is. [első Notermanthi:] Az első Notermanthi Neked esik, és mancsaival püfölni kezd. (2 támadástól 16 életpontot vesztesz.) Az első Notermanthi sorozatos szúrás-támadásai egyre hátrébb szorítanak. (2 támadástól 11 életpontot vesztesz.) [második Notermanthi:] A második Notermanthi mancsával csapásokat mér karjaidra. (2 támadástól 16 életpontot vesztesz.) Húsodat át- meg átjárja a második Notermanthi szarva. (2 támadástól 12 életpontot vesztesz.)
{GYD:} Démonölővel irtózatos ütéseket osztva több helyen felvágod a káoszbajnok testét. (3 támadással 292 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+59 életerő). [káoszbajnok:] Jobbra-balra szökkenve osztja a káoszbajnok nehezen védhető csapásait. (4 támadástól 25 életpontot vesztesz.) [Mnebolath:] A szörny több karmával is a lábadra csap. (4 támadástól 23 életpontot vesztesz.) Ellenfeled regenerálódik! A lény szörnyű sugárzása káros az egészségedre! (-4 életerő.) A dolgot még 10 aranyad bánja. [első Notermanthi:] Az első Notermanthi mancsai a bordázatod épségét veszélyeztetik! (2 támadástól 16 életpontot vesztesz.) Néhány döfést kapsz a bal karodba. (2 támadástól 13 életpontot vesztesz.) [második Notermanthi:] Mielőtt észbe kapnál, a második Notermanthi megsorozza az oldaladat és a hasadat mancsával. (2 támadástól 14 életpontot vesztesz.) A második Notermanthi többször beléd döfi a szarvát. (2 támadástól 13 életpontot vesztesz.) [káoszbajnok:] A káoszbajnok szemében félelem villan, aztán lassan lehunyja, miközben lelke kitör testének fogságából. Úgy döntesz, Mnebolath lesz a következő áldozatod.
{FM:} Démonölővel párszor kilyukasztod a Mnebolath testét. (3 támadással 292 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+59 életerő). [Mnebolath:] A Mnebolath többször végigkarmolja a derekadat. (4 támadástól 24 életpontot vesztesz.) A lényből áradó sugarak sejtjeidet pusztítják. (-6 életerő.) Ezenkívül elkorrodált 10 aranyad. [első Notermanthi:] Az első Notermanthi leken néhány pofont. (2 támadástól 18 életpontot vesztesz.) Az első Notermanthi sorozatos szúrás-támadásai egyre hátrébb szorítanak. (2 támadástól 10 életpontot vesztesz.) [második Notermanthi:] A második Notermanthi mancsai a bordázatod épségét veszélyeztetik! (2 támadástól 15 életpontot vesztesz.) Néhány döfést kapsz a jobb karodba. (2 támadástól 13 életpontot vesztesz.) [Mnebolath:] A Mnebolath most már meggondolná a harcot, de egy kicsit elkésett. Megölted! Szembefordulsz a következő ellenféllel, első Notermanthi lesz az. Itt már nem terem babér neked, menekülőre fogod. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). {Csatastatisztika; sebzés: 1063, sebződés: 367, gyógyulás: 222, összesen: -145 ÉP}


A veszély elmúltával csatlakozol a csapathoz. Épp feltűnik előttetek, nem túl messze, egy furcsán derengő, teljesen sima sziklafal, mikor ismét támadás ér benneteket. Vándor átszellemült arccal gyűjti a manát, nem tud segíteni. Meg kell őt védenetek! Ellenfeled egy Thargodan légiós, egy Thargodan berzerker és egy Notermanthi báró lesz. (ld. enc.)

Úgy döntesz, Thargodan légiós lesz az első ellenfeled. Ki tudja, mire készül a másik - jobb az óvatosság! A biztonság kedvéért felraksz egy hhaar burka II varázst. A szilánk működik (+2 életpont). [+1% tau] [Notermanthi báró:] Egy energiapajzs rúnavarázst mormol el ellenfeled.
Mélyen koncentrálva, megidézel egy puha ütés varázslatot, majd ellenfeledre küldöd. Ellenfeled csapásai puhábbak lesznek. Gyógyulsz (+2 életpont). [+1% teo] [Notermanthi báró:] Ellenfeled támadó varázslatot alkalmaz: mágiatörés varázslatot lő rád. Szerencsére nem hatott rád. Ellenfeled támadó varázslatot alkalmaz: a hatalom szava varázslatot lő rád.
[Notermanthi báró:] Hirtelen valami iszonyatos dolog érint meg: a szörny halál-aurája! Minden akaratodat megfeszítve, ellenállsz! Majdnem beleöregedtél a látványba! Azt üvöltöd: "A PÖRÖLY nevében!" Fegyvert váltasz: előkapod a Démonölőt.
{FM:} Démonölővel irtózatos ütéseket osztva több helyen felvágod a Thargodan légiós testét. (5 támadással 476 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+96 életerő). [Thargodan légiós:] A Thargodan légiós többször végigkarmolja a derekadat. (2 támadástól 7 életpontot vesztesz.) A Thargodan légiós belemar bal oldaladba, de jó reflexeidnek köszönhetően csak gyenge sebet ejt. (1 támadástól 9 életpontot vesztesz.) Vad döféseivel a Thargodan légiós nyilvánvalóan a földre akar dönteni. (2 támadástól 6 életpontot vesztesz.) [Thargodan berzerker:] A szörny több karmával is a lábadra csap. (3 támadástól 71 életpontot vesztesz.) A Thargodan berzerker belemar bal oldaladba, de jó reflexeidnek köszönhetően csak gyenge sebet ejt. (1 támadástól 64 életpontot vesztesz.) A lény kacagva szívja el életnedveidet. 48 életpontot vesztettél. A Thargodan berzerker farkával meglegyinti a válladat. (1 támadástól 10 életpontot vesztesz.) [Notermanthi báró:] A Notermanthi báró Neked esik, és mancsaival püfölni kezd. (2 támadástól 27 életpontot vesztesz.) Vad döféseivel a Notermanthi báró nyilvánvalóan a földre akar dönteni. (2 támadástól 14 életpontot vesztesz.) Ellenfeled jégoszlop varázslatot lő rád. 74 életpontot vesztettél. (-20 védekezés.)
{KCC:} Démonölővel kegyetlenül összevagdalod a Thargodan légiós fejét. (5 támadással 468 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+94 életerő). [Thargodan légiós:] A Thargodan légiós csapásokat oszt a jobb karodra karmaival. (2 támadástól 19 életpontot vesztesz.) A Thargodan légiós belemar bal oldaladba, de jó reflexeidnek köszönhetően csak gyenge sebet ejt. (1 támadástól 9 életpontot vesztesz.) Néhány döfést kapsz a jobb karodba. (2 támadástól 5 életpontot vesztesz.) [Thargodan berzerker:] A Thargodan berzerker néhányszor belevágja karmát a bal válladba. (3 támadástól 87 életpontot vesztesz.) A Thargodan berzerker belemar bal oldaladba, de jó reflexeidnek köszönhetően csak gyenge sebet ejt. (1 támadástól 47 életpontot vesztesz.) Ellenfeled vámpirizál belőled. 51 életpontot vesztettél. Siralmas támadást intéz farkával a Thargodan berzerker, épp csak megsuhint. (1 támadástól 7 életpontot vesztesz.) [Notermanthi báró:] A Notermanthi báró mancsával csapásokat mér karjaidra. (2 támadástól 33 életpontot vesztesz.) Húsodat át- meg átjárja a Notermanthi báró szarva. (2 támadástól 14 életpontot vesztesz.) Egy jégoszlop varázslatot dob rád a másik. 87 életpontot vesztettél. (-20 védekezés.) [Thargodan légiós:] A Thargodan légiós szemében félelem villan, aztán lassan lehunyja, miközben lelke kitör testének fogságából. Következő áldozatnak Thargodan berzerkert választod. Eleged lesz a harcból, futásnak indulsz a másik irányba. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). {Csatastatisztika; sebzés: 944, sebződés: 689, gyógyulás: 198, összesen: -491 ÉP}


Miután véget ér a csata, újra csatlakozol a csapathoz. Minden sebed tökéletesen begyógyult! (+985 életerő.) A szent jogar használat után porrá válik.
Kiderült, hogy miért derengett az árnyak közt az a szikla. Egy hatalmas szörny lebeg a levegőben, különös burokba zárva. Titeket figyel! Körülötte sötét ölészek népes csapata strázsál. Ajjaj! A burok hirtelen megreped, és Ouitmlen elétek ugrik! A helyezkedésen múlik, ki kivel küzd meg. Neked egy sötét ölész és egy Ouitmlen lesz az ellenfeled. (ld. enc.)

Első támadásod sötét ölész ellen intézed. Megfontoltan felméred a helyzeted, majd elmormolsz egy hhaar burka II varázslatot. A szilánk működik (+2 életpont). [+1% tau] [Ouitmlen:] Ellenfeled ujjai a levegőben táncolnak, ajkai hangtalanul mozognak. Varázsol! Aha, egy elektromos pajzs mágia...
Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy armageddon varázslatot. [sötét ölész:] 348 életpontot sebeztél. [Ouitmlen:] 171 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). [+7% teo] [Ouitmlen:] Ellenfeled néhány elegáns kézmozdulata után már süvít is feléd egy mágiatörés. Átok! Ellenfeled kioltotta az összes varázslatot, ami rajtad volt. Ellenfeled támadó varázslatot alkalmaz: a hatalom szava varázslatot lő rád.
[sötét ölész:] A rém borzalmasat üvölt. Ellenállsz! Nemhiába, erős a szervezeted. [Ouitmlen:] Egek! Mekkorát kputtyintott ez a mocsok! Egy pillanatig megdermedsz, de aztán megnyugodva látod, hogy megúsztad a borzalmas kputtyintást. Azt üvöltöd: "Üsd, vágd, nem apád!" Fegyvert váltasz: előkapod a Démonölőt.
{HD:} Démonölővel néhányszor megcsapod a sötét ölész testét. (5 támadással 272 életpontot sebezve.) [sötét ölész:] Félrehajolsz, de a sötét ölész karmai így is karcolják az arcodat. (1 támadástól 62 életpontot vesztesz.) Karmait felemelve, a sötét ölész meglegyinti a jobb lábadat. (1 támadástól 54 életpontot vesztesz.) [Ouitmlen:] Az Ouitmlen mancsai rettenetes pontossággal zúdulnak le tested különböző részeire. (2 támadástól 350 életpontot vesztesz.) Mély döféseket ejt az Ouitmlen rajtad szarvával. (2 támadástól 371 életpontot vesztesz.)
{KCC:} Démonölővel megvagdalod a sötét ölész bal lábát. (5 támadással 268 életpontot sebezve.) [sötét ölész:] Félrehajolsz, de a sötét ölész karmai így is karcolják az arcodat. (1 támadástól 59 életpontot vesztesz.) A sötét ölész karmai felhorzsolják a jobb karodat. (1 támadástól 50 életpontot vesztesz.) [Ouitmlen:] Az Ouitmlen mancsával végső csapást mér koponyádra. (2 támadástól 363 életpontot vesztesz.) Az Ouitmlen szarvát a szívedbe szúrja! (2 támadástól 363 életpontot vesztesz.) Véged! {Csatastatisztika; sebzés: 1059, sebződés: 1672, gyógyulás: 4, összesen: -1668 ÉP}

Ahogy minden elsötétedik előtted, lelked öntudatlanul is kapaszkodik mihaszna testedbe. Utolsó gondolatoddal görcsösen tiltakozol a halál ellen. Beleegyezéssel várod, hogy lelked elhagyja a megkínzott tested. Ehelyett azonban egészen furcsa dolog történik: olyan érzésed van, mintha felemelne valaki, és egy hatalmasat lódítana rajtad. Pillanatnyi kábaság után kinyitod a szemed: a mennyország nagyon is hasonlít a halandók világára... vagy pedig még mindig élsz! Ez utóbbi lehetőséget igazolja az is, hogy a deus ex machina eltűnt oldaladról. Tehát működött! Azon kívül, hogy elrepített a veszély helyszínéről, még gyógyított is rajtad. (+1122 életerő.)
Megvárod, míg a csapat végez az ellenséggel, majd újra csatlakozol hozzájuk. A Síkok Vándora épp ekkor fejezi be a varázslatot. A kőfalon egyre táguló fénykör jelenik meg, ami aztán örvénylő, kavargó lyukká szélesedik. Összenéztek, és elértitek egymás gondolatait. Mi lenne, ha ti is elkísérnétek a titokzatos idegent? Persze igaziból egyikőtök sem szívesen menne el az ismeretlenbe. A Vándor gyorsan szétosztja a jutalmatokat.
Komoly vitát követően a kincsből neked 1 telerótt rúnalap (ld. enc.), 1 vörös zyel, 1 lélekharang (ld. enc.) és 10 angyalok gyűrűje jut. (Antares 1 telerótt rúnalappal, 1 vörös zyellel, 1 Ouitmlen esszenciájával és 10 angyalok gyűrűjével , Ramirez Crashed 1 telerótt rúnalappal, 1 vörös zyellel és 10 angyalok gyűrűjével gazdagodott.) Még alig záródik be a dimenziórés a Vándor mögött, máris szörnyek százai tűnnek fel mindenfelől. Na ebből elég ennyi mára! Szégyen a futás, de hasznos! Gyorsan visszaloholtok a gyülekezőhelyre, és a szörnyek nem követnek a szakadékon túlra benneteket. Visszatértek a táborhelyre. Valami egészen új dolgot tanultál, egy új képességet szereztél (csapatmunka: 1. szint). (ld. enc.) Ismereteid bővülnek a többszemélyes kalandokkal kapcsolatban. (ld. enc.) 65000 tapasztalati pontot kaptál. [82 TVP-t használtál fel.]
Az 1. napon összefutsz Seuso di Pelsoval. Egy árnygyűrűt, egy árnyszőttest, egy bársony övsálat, egy drag'kór fülkarikát, egy drakolder gyűrűt, egy gólemgyűrűt, egy gyémánt védőgyűrűt, egy kreiton palástot, egy moa csiptetőt, egy moa karkötőt, egy moa nadrágot, egy moa sisakot, egy moa vállapot, egy moa védőkesztyűt, egy napmedált, egy natharion talizmánt, egy Notermanthi amulettet, egy óriás fülbevalót, egy örökkéval.kristályát, egy ősi csizmát, egy ősi karkötőt, egy ősi nyakláncot, egy ősi páncélt, egy ősmágus fülbevalóját, egy regeneráló övet, egy Rettegés Köpenyét, egy rogalhal csuklópántot, egy ryuku hüvelykgyűrűt és egy Teremtő koronáját visel. Felszerelését egy élőholt drakolder trófea, egy Dl'orkhaugruk trófea és egy Nap bírája trófea ékesíti. Furcsa jelvénye van: egy halványan vibráló nyunyónyűvő vikócmajom. Jobb kezében egy vámpírölőt, bal kezében egy moa hárítópajzsot tart. Lőfegyvere egy vas dobónyíl. Hátasállata egy pikkelyes ptog! Számodra jól felismerhető a körülötte lebegő láthatatlan aura: ő is a jó oldalhoz tartozik. A másik kalandozó aurája gyógyított rajtad. (+7 életpont.) A másik, mielőtt tiltakozhatnál, a sebeidre rakja kezét. Elmond egy azonnali gyógyítást. Sebeid gyógyulnak: +182 életerő. Üdvözlitek egymást, mint két régi jóbarát. Rövid trécselés után folytatod utadat.
A 2. napon egy láthatatlan alak megpróbált lopni tőled, de kiszúrtad idejében. Rögtön elszaladt a sunyi.
A 2. napon összeakadsz Xantia Morphiliával. Tharr első számú avatárja. Egy che-vállszalagot, egy derit láncvértt, egy drakolder gyűrűt, egy Élet gyűrűjét, egy halálhozó karkötőjét, egy hósárkánybőr csizmát, egy hótarantula köpenyt, egy Huddens alkarvédőjét, egy Huddens kesztyűjét, egy két kard szimbólumot, egy Khór maszkját, egy kristályrendet, egy Morgan sipkáját, egy örökkéval. zafírját, egy Ovgun nyakláncát, egy rinóbőr övet, egy ryuku kalózkendőt, egy ryuku ökölgyolcsot, egy Urgod fétisét, egy varkaudar szimbólumot és egy zafír fülbevalót visel. Ruházatát egy triklem drakolder trófea, egy wayazamund szirén trófea és egy nekromanta kóborló trófea díszíti. Jelet látsz a ruhájára festve: földbe szúrt kard. Övén 3 kalandozóskalp fityeg! Bal kezében egy wakizashit tart. Lőfegyvere egy vas dobónyíl. Egy pikkelyes ptog a hátasa. Tisztán érzed auráját: semleges jellemű. Xantia Morphiliát kihívott egy barátságos szkander-partira! Rögtönzött asztalon, egy fatuskón feszültök egymásnak. Most ellenfeledre akadtál! Izzadság ül ki a homlokodon, de hiába szenvedsz: gyenge vagy, mint a harmat. Kikaptál! Ezt a szégyent...
Egy meleg kézfogás, rövid hírcsere, aztán újból elváltok. Egymásra mosolyogtok, híreket cseréltek. A mentális kapcsolat megerősítése után elbúcsúztok egymástól. Üdvözlitek egymást, mint két régi jóbarát. Rövid trécselés után folytatod utadat.
Az 5. napon összefutsz egy lila, hosszú hajú, izzóan vörös szemű, bajuszos alakváltó férfival. Bőre mélykék színű. Dornodon testi manifesztációja. Egy arany sárk. kesztyűt, egy arany sárk.karperecet, egy arany sárkánycsizmát, egy arany sárkánynadrágot, egy arany sárkánysisakot, egy arany sárkányvállapot, egy árnyszőttest, egy bársony övsálat, egy csodálatos nyakláncot, egy denevér szimbólumot, egy dr'thanox gyűrűt, egy drag'kór fülkarikát, egy drakolder gyűrűt, egy értépő sarkantyút, egy hűbéresi gyűrűt, egy Istenek Talizmánját, egy játékmesteri palástot, egy kreiton palástot, egy Luthius karkötőjét, egy mihlanil medált, egy nemesi vívópalástot, egy Notermanthi amulettet, egy og'lhobn fülbevalót, egy óriások övét, egy rogalhal csuklópántot, egy ryuku függőt, egy ryuku hüvelykgyűrűt, egy Teremtő koronáját, egy troglodita gyűrűt, egy tűzhaj diadémet és egy Vlagyimir gyűrűjét visel. Felszerelését egy ködsárkány trófea, egy Zt'tuzzarxn trófea és egy élőholt drakolder trófea ékesíti. Jelet látsz a ruhájára festve: Táguló téridő kontinuum. Övén 2 kalandozóskalp fityeg! Jobb kezében egy Durghal pörölyét, bal kezében egy fagyott kalapácsot tart. Egy élőholt sullár a hátasa. Tárgyainak egy részét egy sivatagi doareg viszi. Elég egy mentális pillantás aurájára: sötét, mint az éj. A gonosz követője! Szótlanul méregetitek egymást egy ideig. Folytatod utadat.
Az 5. napon találkozol Thoron - Laure-val. Fairlight hírvivője az univerzumban. Egy árnygyűrűt, egy árnyszőttest, egy dr'thanox gyűrűt, egy drag'kór fülkarikát, egy drakolder gyűrűt, egy ezüsttölgy karkötőt, egy ezüsttölgy kesztyűt, egy ezüsttölgy köpenyt, egy ezüsttölgy mellényt, egy ezüsttölgy nadrágot, egy ezüsttölgy surranót, egy ezüsttölgy vállvédőt, egy Khór maszkját, egy kreiton palástot, egy kyorg karkötőt, egy mihlanil medált, egy Morgan sipkáját, egy natharion talizmánt, egy Notermanthi amulettet, egy óriások övét, egy örökkéval.tűzopálját, egy ősmágus fülbevalóját, egy Ovgun nyakláncát, egy regeneráló övet, egy rogalhal csuklópántot, egy ryuku függőt, egy ryuku hüvelykgyűrűt, egy ryuku kalózkendőt, egy Teremtő koronáját, egy tűzhaj diadémet, egy villám szimbólumot, egy Vlagyimir gyűrűjét és egy Yuin gyöngysorát visel. Ruházatát egy tleikan rémeb trófea, egy zg'umrad facsaró trófea és egy bn'oxrad szaggató trófea ékesíti. Egy szövetséghez tartozik, mutatja a ruhájára festett jel: egy eltaposott quwarg. Övén 1 kalandozóskalp fityeg! Jobb kezében egy Alkotó kalapácsot, bal kezében egy Urgol káoszpajzsát tart. Lőfegyvere egy tünde íj. Hátasállata egy pikkelyes ptog! Tárgyainak egy részét egy sivatagi doareg viszi. Csicskása egy élőholt quwarg. Hálás kutyatekintettel bámulja mesterét. Elég egy mentális pillantás aurájára: semlegesnek tűnik. Megszólal: " Haver! Ilyen satnya trófeákat nem mutogatnék!" A másik barátságos viselkedése belőled is felszabadítja a pozitív energiákat (+8 varázspont).
Üdvözlitek egymást, mint két régi jóbarát. Rövid trécselés után folytatod utadat.
Az 5. napon összeakadsz egy fekete, hosszú hajú, piros szemű ember férfival. Bőre teljesen fehér! Raia földi és égi helytartója. Egy bársony övsálat, egy drag'kór fülkarikát, egy drakolder gyűrűt, egy Fairlight övét, egy gólemgyűrűt, egy kreiton palástot, egy Luthius karkötőjét, egy mahagóni csizmát, egy mahagóni karvédőt, egy mahagóni kesztyűt, egy mahagóni koronát, egy mahagóni lábvédőt, egy mahagóni vállvédőt, egy mahagóni vértet, egy nap szimbólumot, egy örökkéval.tűzopálját, egy ősi nyakláncot, egy ősmágus fülbevalóját, egy Ovgun nyakláncát, egy rd'alv amulettet, egy Rettegés Köpenyét, egy rogalhal csuklópántot, egy Rughar gyűrűjét, egy Teremtő koronáját és egy torz fülkarikát visel. Fegyverzetét egy Nap bírája trófea, egy Dl'orkhaugruk trófea és egy triklem drakolder trófea díszíti. Hovatartozását apró jelvény mutatja: egy koronára fonódó kígyó. Jobb kezében egy vámpírölőt, bal kezében egy mahagóni pajzsot tart. Lőfegyvere egy hosszú íj. Egy pikkelyes ptog a hátasa. Teherhordója is van: egy eszement trappoló! Szegény állat majd megszakad. Érzékeled auráját: ő is a jó oldalhoz tartozik. Bemutatkoztok egymásnak. Az ő neve Magiszter. Mentális kapcsolatot vesztek fel egymással. Tanítod a másik kalandozót, amiért ő viszonzásképp téged tanít. Kis mértékben fejlődött taumaturgia szakértelmed, míg te őt a úszás szakértelemre oktattad. Fürge Gyopi elszívott tőled 70 varázspontot a táborozásod 62. napján.
Az egyik napon összefutsz egy kék egyenruhát viselő, tintacsigán lovagló ember nővel. Ruháján egy zöld korona jelvényt látsz, raja aranyló "Yaurr" felirattal. Már messziről integet, és ahogy közelebb ér, beszélni kezd.
- Üdv! Az Alanori Olimpiai játékok követe vagyok. Mindenkit megkeresünk, akinek van (volt) deus ex machinája. Szeretnék átnyújtani egy meghívót a közeljövőben megrendezendő bajnokságra. köszönettel elfogadod a meghívást.
- Még egy kérdés - jegyzed meg. - hogyan juthatok el az Arénába?
- Ó, mi sem egyszerűbb ennél! A központi magoflex teleturbulátor a szabványos deus ex machinák varázsrezgéseire van hangolva. Csak megfogod a deus ex machinát, megforgatod háromszor, kimondod az "Alanor" szót, és megnyílik egy teleport-kapu, egyenesen az Arénába! Átlépsz rajta, és azonnal regisztrálják a jelentkezést. És még a D.E.M. is megmarad! (ld. enc.) A mostani olimpián is lehetőség van arra, hogy csak a játékos versenyeken vegyél részt, ha H 1 <tárgy> 9 parancsot írsz, azaz kilencet adsz meg 3. paraméternek. Ezenkívül kérheted azt is, hogy a fordulódat kizárólag emailben kapd meg, a találkozó utáni hétfőn. Ehhez 3. paraméternek 10-et írj, ha base64, 20-at, ha uuencode-val kódolva kéred. Ha nyomtatva és base64-ben is kéred a fordulót, 30-at, ha nyomtatva és uuencode-vel is kéred a fordulót, 40-et írj. Ha mindkét opciót igénybe veszed, tehát az emailes fordulót is kéred, és csak a játékos versenyekben akarsz részt venni, akkor 9-et adj a fenti paraméterekhez (19, 29, 39, 49). [Az Olimpiára való jelentkezés határideje 2006. november 21., kedd. Nem árt azonban, ha a jelentkezést MÁR JÓVAL A HATÁRIDŐ ELŐTT megteszed, mert esetleg lemaradsz a nagy eseményről! Az olimpiai fordulókat a november 25-i találkozón veheted át, ill. ha nem tudsz eljönni, postán ill. emailben elküldjük. FIGYELEM: A védettséget nem osztjuk le úgy, mint a normál játékban.]
Miután elbúcsúztál a hírvivőtől, rögtön tervezgetni kezded a részleteket.
Az aranytermő erszény 96 aranyat termelt.
A táborozás alatt próbáltál minél többet pihenni. Bár nagyon le vagy már gyengülve az szomjazástól, azért visszanyerted erőd egy részét. (+26 életerő.) Varázserőd regenerálódik. (+872 varázspont.) Időt cserélsz (+10 TVP, -5 VP). Mentális erőd regenerálódik. (+126 pszi pont.) Erőt merítesz a Közös Tudatból. (+2 tudatpont.) Sajnos túl sok idő telt el legutóbbi lépésed óta, esetleges lottónyereményed elévült. [A két forduló között 6 új/megváltoztatott Encyclopedia Fantasia-t kaptál. (ld. enc.)]

* 1. KP: elmormolod a 71. varázslatot a 224. varázslatot a 88. varázslatot
Szupersebesen mormolsz. Újabb lehetőségek nyílnak meg előtted szürkeállományod kihasználására. [-20 pszi pont.] [2 pontot használtál fel, van még 804.]
Fürgén varázsolsz! Munkád gyümölcsözni fog! [-10 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [0 pontot használtál fel, van még 804.]
Sajnos nincs a birtokodban valamilyen komponens, ami feltétlenül szükséges lenne a varázslat elmondásához (1 szopókő). [0 pontot használtál fel, van még 804.]

* 2. KP: elmormolod a 88. varázslatot a 165. varázslatot a 26. varázslatot
Sajnos nincs a birtokodban valamilyen komponens, ami feltétlenül szükséges lenne a varázslat elmondásához (1 szopókő). [0 pontot használtál fel, van még 804.]
Sajnos nincs a birtokodban valamilyen komponens, ami feltétlenül szükséges lenne a varázslat elmondásához (1 isteni könnycsepp). [0 pontot használtál fel, van még 804.]
Gyorsvarázsolsz! A varázslat működésbe lép, láthatatlanul védelmezve testedet. [-16 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [+2% teo] [2 pontot használtál fel, van még 802.]

* 3. KP: elmormolod a 28. varázslatot az 53. varázslatot a 209. varázslatot
Fürgén varázsolsz! Izmaid megnőnek, megdagadnak (+17 erő). [-10 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [+2% teo] [2 pontot használtál fel, van még 800.]
Hihetetlen sebességgel varázsolsz. Csapásaid erősebbek lesznek! (+14 sebzés támadásonként.) [-24 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [+3% teo] [2 pontot használtál fel, van még 798.]
Beizzik a turbómágia. Felkészülsz a vadászatra. [-40 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [+3% teo] [2 pontot használtál fel, van még 796.]

* 4. KP: t. energia kisütése: 145 2
Felkészülsz a kasztroplanáris transzformáció förtelmesen undorító szertartására. [-1 TU.] [10 pontot használtál fel, van még 786.]

* 5. KP: elmormolod a 188. varázslatot az 59. varázslatot a 127. varázslatot
Sajnos nincs a birtokodban valamilyen komponens, ami feltétlenül szükséges lenne a varázslat elmondásához (1 isteni könnycsepp). [0 pontot használtál fel, van még 786.]
Sajnos nincs a birtokodban valamilyen komponens, ami feltétlenül szükséges lenne a varázslat elmondásához (1 rókafarok). [0 pontot használtál fel, van még 786.]
Szupersebesen mormolsz. Az erőpajzs láthatatlanul vibrálni kezd körülötted. [-30 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). [+2% teo] [2 pontot használtál fel, van még 784.]

* 6. KP: kézbeveszed/felveszed az 1206. tárgyat a 820. tárggyal a 971. tárgyat
Lecsatolod a dalebg.kristályvértet, majd magadra öltöd a derit láncvértt. [0 pontot használtál fel, van még 784.]
Ezt már megtetted korábban. [0 pontot használtál fel, van még 784.]
Ezt már megtetted korábban. [0 pontot használtál fel, van még 784.]

* 7. KP: használod a 69. pszi képességet
Mélyen koncentrálni kezdesz. A pszi energia pezsegve tódul szét testedben! Kisütöd a kí koncentráció pszi képességet. Érzed, hogy nagyobb a kontrollod a testedben buzgó kí felett. [-14 pszi pont.] [5 pontot használtál fel, van még 779.]

* 8. KP: leveszed/lerakod a 853. tárgyat a 812. tárgyat a 738. tárgyat
Ez a tárgy már nem is volt a kezedben, ezért eleve nincs szükség erre a parancsra. [0 pontot használtál fel, van még 779.]
Ez a tárgy már nem is volt a kezedben, ezért eleve nincs szükség erre a parancsra. [0 pontot használtál fel, van még 779.]
Ez a tárgy már nem is volt a kezedben, ezért eleve nincs szükség erre a parancsra. [0 pontot használtál fel, van még 779.]

* 9. KP: kézbeveszed/felveszed a 615. tárgyat az 1087. tárggyal az 560. tárgyat
Ezt már megtetted korábban. [0 pontot használtál fel, van még 779.]
Ezt már megtetted korábban. [0 pontot használtál fel, van még 779.]
Leveszed a szirén köpenyét, majd felöltöd az őselemek köpenyét. [0 pontot használtál fel, van még 779.]

* 10. KP: kézbeveszed/felveszed a 816. tárgyat
Ezt már megtetted korábban. [0 pontot használtál fel, van még 779.]

h 150 használod a 150. tárgyat
Az összes sebed begyógyult, újra max. életerőn vagy! (+319 életerő.) A szent jogar használat után porrá válik. [2 pontot használtál fel, van még 777.]

h 473 2 használod a 473. tárgyat
Ledöntesz egy adagnyi fiatalság italát. Már érzed is a hatást. ( fiatalodtál 3 évet.) Némi tétovázás után leöntesz a torkodon egy adag fiatalság italát. A hatás rögtön érezhető! ( fiatalodtál 1 évet.) [0 pontot használtál fel, van még 777.]

d 2 60 eldobod a 2. tárgyat (60 darabot)
Elhajítasz 60 kaját. [0 pontot használtál fel, van még 777.]

kt 19 1 elkészíted a 19. tárgyat (1 darabot)
Begyűjtöttél 1 kerek követ. Erőd TF-elődött. [1 pontot használtál fel, van még 776.]

d 190 1 eldobod a 190. tárgyat (1 darabot)
Elhajítasz 1 mérg. vas dobónyilat. [0 pontot használtál fel, van még 776.]

v 181 313 117 elmormolod a 181. varázslatot
Koncentrálsz, majd hozzálátsz a mágia megidézésének. Ereidben a vér forrón lendül előre. Befejezted a városi teleport II varázslatot! Megfelelő mozdulatok kíséretében mormolni kezdesz. Érzed, ahogy erő áramlik a tagjaidba. Befejezted a Thargodan illúzió varázslatot! Elhelyezel egy Thargodan illúziót magadon. Megnézed magad egy tükörben - fúj, de ocsmány módon nézel ki! [-50 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). [+3% tau] Vuuush, elteleportálsz!

A TELEPORTÁLÁS PILLANATA ELŐTTI TÉRKÉPED



[313,117] Épületek tűnnek fel. A városon óriási lávafolyó kígyózik keresztül, amelyet a közeli aktív vulkán táplál - a település innen kapta a nevét.

Épületeket látsz: egy Thargodan vegyesbolt (679. épület.) és egy Thargodan fegyverbolt (682. épület.).
[-60 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [+3% tau] [10 pontot használtál fel, van még 766.]

ve 170 80 megveszed a 170. tárgyat 80
Vásároltál 80 spirituszt. 160 aranyat fizettél. [0 pontot használtál fel, van még 766.]

le 425 614 969 leveszed/lerakod a 425. tárgyat a 614. tárgyat a 969. tárgyat
Elrakod a pengepajzsot.
Kiveszed a füledből az óriás fülbevalót.
Lehúzod az ujjadról a drakolder gyűrűt. [0 pontot használtál fel, van még 766.]

kf 643 1 kézbeveszed/felveszed a 643. tárgyat a jobb kezedbe
A jobb kezedbe veszed a küklopsz szemet. [0 pontot használtál fel, van még 766.]

tno 5 3 növeled az 5. tulajdonságodat
A tapasztalat meghozta gyümölcsét: Egy picit talán szerencsésebb leszel a jövőben. A tapasztalat meghozta gyümölcsét: Egy picit talán szerencsésebb leszel a jövőben. A tapasztalat meghozta gyümölcsét: Egy picit talán szerencsésebb leszel a jövőben. [0 pontot használtál fel, van még 766.]

tno 3 5 növeled a 3. tulajdonságodat
A tapasztalat meghozta gyümölcsét: Ügyesebbnek, fürgébbnek érzed magad. Sajnos a Ghallán uralkodó genetikai törvényszerűségek miatt lehetetlen, hogy a TNO paranccsal egy olyan tulajdonságodat növeld meg, amely már 12-vel vagy még többel haladja meg a leggyengébb tulajdonságodat. Testi vagy szellemi nyomorék válna belőled így. Ez persze nem jelenti azt, hogy TF paranccsal vagy egyéb módon nem lépheted át ezt a bűvös határt. [0 pontot használtál fel, van még 766.]

kf 190 kézbeveszed/felveszed a 190. tárgyat
Előkészíted a mérg. vas dobónyilat. [0 pontot használtál fel, van még 766.]

kf 564 477 223 kézbeveszed/felveszed az 564. tárgyat a 477. tárggyal a 223. tárgyat
Lecsatolod a derit láncvértt, majd magadra öltöd a dalebg.kristályvértet. [0 pontot használtál fel, van még 766.]
A füledre akasztod a zafír fülbevalót. [0 pontot használtál fel, van még 766.]
Az ujjadra húzod a smaragd védőgyűrűt. [0 pontot használtál fel, van még 766.]

vv 161 168 76 elmormolod a 161. varázslatot a 168. varázslatot a 76. varázslatot
Gyorsvarázsolsz! Következő fordulódban varázsenergiát nyersz ki. [-35 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 764.]
Hihetetlen sebességgel varázsolsz. Nem kell félned Leah birodalmától... [-50 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). [+3% teo] [2 pontot használtál fel, van még 762.]
Beizzik a turbómágia. Láthatatlanná váltál. [-15 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [+1% tau] [2 pontot használtál fel, van még 760.]

tv 60 229 162 támadó/véd. varázslat a 60. varázslatot a 229. varázslatot a 162. varázslatot
60. varázslat listáról törölve. Támadó varázslatok listájára került: méregfelhő III. 162. varázslat listáról törölve. [0 pontot használtál fel, van még 760.]

tv 38 támadó/véd. varázslat a 38. varázslatot
Védekező varázslatok listájára került: védelem tűz ellen. [0 pontot használtál fel, van még 760.]

h 1 50 10 használod az 1. tárgyat
Háromszor megforgatod a deus ex machinát, majd azt mondod: "Alanor". Egy vibráló, zöld kapu nyílik meg előtted! Átlépsz rajta. [Az Olimpián történt események leírását egy külön fordulóban kapod meg, amelyet az Olimpia szimulálása után postázunk.] ...Hosszú idő elteltével érkezel vissza. [0 pontot használtál fel, van még 760.]

kf 327 kézbeveszed/felveszed a 327. tárgyat
Elrakod a mérg. vas dobónyilat, majd előkészíted az ezüstshurikent. [0 pontot használtál fel, van még 760.]

kf 951 1 kézbeveszed/felveszed a 951. tárgyat a jobb kezedbe
Elrakod a küklopsz szemet, majd a jobb kezedbe veszed a vámpírölőt. [0 pontot használtál fel, van még 760.]

kf 626 2 kézbeveszed/felveszed a 626. tárgyat a bal kezedbe
Elrakod a szellempajzsot, majd a bal kezedbe veszed a sárkánytőrt. [0 pontot használtál fel, van még 760.]

kf 969 1206 kézbeveszed/felveszed a 969. tárgyat az 1206. tárggyal
Lehúzod az ujjadról a törpe védőgyűrűt, majd az ujjadra húzod a drakolder gyűrűt. [0 pontot használtál fel, van még 760.]
Lecsatolod a dalebg.kristályvértet, majd magadra öltöd a derit láncvértt. [0 pontot használtál fel, van még 760.]

h 1107 használod az 1107. tárgyat
Működésbe hozod a varkaudar látógömböt. Váratlanul egy térkép anyagiasul előtted a levegőben. Elnagyoltan megrajzolt falak és utak. A látványt elraktározod valahova, a tudatod mélyére, ahonnan bármikor előbányászhatod, ha szükség lesz rá.

1
6 7 16
2 5 8 15
3 4 9 14
10 11 12 13
lépcsõk hova visznek:
1: bejárat/kijárat
10: kijárat
16: 2. térkép 1. pont
1
10 7 6
11 8 5 2
12 9 4 3
13 14 15 16
lépcsõk hova visznek:
1: 1. térkép 16. pont
10: kijárat
16: 3. térkép 1. pont
13 14 15 16
12 9 4 3
11 8 5 2
1
10 7 6
lépcsõk hova visznek:
1: 2. térkép 16. pont
10: 4. térkép 1. pont
16: kijárat
10 11 12 13
3 4 9 14
2 5 8 15
1
6 7 16
lépcsõk hova visznek:
1: 3. térkép 10. pont
10: kijárat
16: kijárat

Ez a 131. labirintus térképe. A bejárat Alanor központjától keletre 201, délre 90 mérföldre található.

Meglepődve veszed észre, hogy időközben a varkaudar látógömb eltűnt a kezedből. [10 pontot használtál fel, van még 750.]

v 1 666 20 elmormolod az 1. varázslatot
Megfelelő mozdulatok kíséretében mormolni kezdesz. Hamarosan érzed, hogy kezed erővel telik meg. Elmondtad a vámpirizáció varázslatot! Ellenfeled közelharcban elfüstölő életenergiájának egy részét fel tudod fogni. A vámpirizáció csak azokban a csatákban fog kisülni, ha a jobbkezes fegyver első csapásával legalább 20 életpontot tudsz így gyógyulni. [-8 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [+2% teo] [5 pontot használtál fel, van még 745.]

v 6 666 38 elmormolod a 6. varázslatot
Varázsolni kezdesz. Érzed, ahogy erő áramlik a tagjaidba. Egy végső mozdulattal előhívod az áldomás varázslatot! A következő csatában pontosabban fogsz találni. (+4 támadás.) [-5 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [5 pontot használtál fel, van még 740.]

ea 292 77 eladod a 292. tárgyat 77
Az Olimpia kezdetéig azt a tárgyat nem adhatod el. [0 pontot használtál fel, van még 740.]

tv 38 162 60 támadó/véd. varázslat a 38. varázslatot a 162. varázslatot a 60. varázslatot
38. varázslat listáról törölve. Védekező varázslatok listájára került: hhaar burka II. Támadó varázslatok listájára került: puha ütés. [0 pontot használtál fel, van még 740.]

vi 10 10 viselkedésed: 10 10
Mostantól borzalmasan vakmerő vagy. Belekötsz mindenbe és mindenkibe, még ha Nálad kétszer nagyobb is. Csak rá ne fázz... Merészségi szinted ettől kezdve 10. Abszolút gyilkos kedvedben vagy: mindenkit megtámadsz, aki az utadba kerül. Barátsági szinted mostantól 10. [0 pontot használtál fel, van még 740.]

be 679 bemész a 679. épületbe
Belépsz a groteszk építménybe. Egy hatalmas termetű, izzó szemű Thargodan kufár lép elő a sarokból.
- Mi kell, te féreg? Gyorsan, ide az aranyaddal, amíg szét nem lapítalak! - Kufár, most az egyszer ráfizetsz. Utazó vagyok az anyagi síkról, nem pedig Thargodan. Azért jöttem, hogy elpusztítsalak! - kiáltod. A kufár meglepetten felhorkan, de aztán felemelve karmait, rád ront.

Nem árt az elővigyázatosság! Egy hhaar burka II varázslattal készülsz a csatára. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). A mészárlásra kiszemelt áldozat számodra ismeretlen védekező varázst lök magára. Az elnyelés kiolt minden védekező varázslatot. Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy méregfelhő III. 227 életpontot sebeztél. Ellenfeled rosszul lesz. Gyógyulsz (+2 életpont). [+1% teo] Ellenfeled mormol, majd ujjaiból kirepül egy ősvillám varázslat. 48 életpontot vesztettél. Ezüstshurikent hajítasz a másik védtelen testébe. Elrepül 6 ezüstshuriken. Lövedékeiddel perforálod a Thargodan kufár koszlott szőrét. (6 támadással 190 életpontot sebezve.) A seb azonnal beforr! Elkiáltod magad: "Ez egy jó nap a halálra!" Fegyvert váltasz: előkapod a Démonölőt. Elszántan a másikra rontasz. {FM:} Démonölővel hatalmas csapásokat adva felmetszed a Thargodan kufár koszlott szőrét. (5 támadással 495 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+100 életerő). Transzformálsz! (+49 varázspont.) {FM:} Sárkánytőrrel többször eltalálod a Thargodan kufár sebhelyes hasát. (4 támadással 211 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+43 életerő). Transzformálsz! (+21 varázspont.) A Thargodan kufár karmaival megsebesíti a válladat. (1 támadástól 15 életpontot vesztesz.) A derit láncvért működik: ellenfeled sebződik 4 életpontot. A Thargodan kufár belemar bal oldaladba, de jó reflexeidnek köszönhetően csak gyenge sebet ejt. (1 támadástól 16 életpontot vesztesz.) Páncélod 4 életpontot sebez ellenfeleden. Yeeee! Lenyomtad az ellenfeledet, esélye sem volt.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 ezüstshurikent találsz meg, amelyet még használni tudsz. A következő kincseket találtad: egy manifeszt.nyúlvány és egy kék orchidea. Felhasználva 4 csepp spirituszt, szereztél 2 Thargodan esszenciát. 10494 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [+1% teo]
{Csatastatisztika; sebzés: 942, sebződés: 79, gyógyulás: 149, összesen: +70 ÉP}

Alapjaiban gyengítetted meg a sötétség fellegvárát! (+5 jóság.) [5 pontot használtál fel, van még 735.]

be 682 bemész a 682. épületbe
Belépsz a bizarr építménybe. Egy óriási, mágiától vibráló, izzó szemű Thargodan kufár lép elő a sarokból.
- Mi kell, te csúszómászó? Azt akarod, hogy felfaljalak? - Te vagy a csúszómászó, ocsmány Thargodan! Utazó vagyok az anyagi síkról, és azért jöttem, hogy megsemmisítselek! - kiáltod. A kufár meglepetten felhorkan, de aztán felemelve karmait, rád ront.

Ki tudja, mire készül a másik - jobb az óvatosság! A biztonság kedvéért felraksz egy hhaar burka II varázst. A szilánk működik (+2 életpont). [+1% tau] Sajnos ellenfeled sem kezdő: felhelyez egy számodra ismeretlen védekező varázslatot. Az elnyelés kiolt minden védekező varázslatot. Ellenfeledre méregfelhő III varázslatot lősz. 234 életpontot sebeztél. Ellenfeled rosszul lesz. A szilánk működik (+2 életpont). [+2% teo] Ellenfeled támadó varázslatot alkalmaz: ősvillám varázslatot lő rád. 52 életpontot vesztettél. Mielőtt közelharcba bocsátkoznál, ezüstshurikent ragadva megsorozod ellenfeledet. Elrepül 6 ezüstshuriken. Több lövedéked átfúrja a Thargodan kufár bal lábát. (6 támadással 187 életpontot sebezve.) A seb azonnal beforr! Hatalmasat kiáltasz: "Már megint nincs rajtad sapja!" Fegyvert váltasz: előkapod a Démonölőt. Marokra fogva a Démonölőt ellenfeledre rohansz. Démonölővel párszor kilyukasztod a Thargodan kufár koszlott szőrét. (5 támadással 440 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+89 életerő). Transzformálsz! (+44 varázspont.) {FM:} Sárkánytőrrel jól megszurkálod a Thargodan kufár koszlott szőrét. (4 támadással 219 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+44 életerő). Transzformálsz! (+21 varázspont.) A Thargodan kufár karmai felhorzsolják a jobb karodat. (1 támadástól 13 életpontot vesztesz.) Támadása közben ellenfeled is sebződik 3 életpontot. A Thargodan kufár fogai végigkarcolják a jobb combodat. (1 támadástól 18 életpontot vesztesz.) Támadása közben ellenfeled is sebződik 5 életpontot. {GYD:} Démonölővel megvágod a Thargodan kufár testét. (1 támadással 109 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+22 életerő). Transzformálsz! (+10 varázspont.) {FM:} Sárkánytőrrel megbököd a Thargodan kufár testét. (1 támadással 55 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+12 életerő). Transzformálsz! (+5 varázspont.) A Thargodan kufár karmai majdnem eltalálnak! A Thargodan kufár feléd harap, de sikertelenül. A másik elterül, rángatózik egy kicsit, majd csendben meghal.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 ezüstshurikent találsz meg, amelyet még használni tudsz. Nemhiába, alkalmas tápszereket találsz! Nézzük, milyen kincsre bukkantál: 2 sáfránypor és 2 púderkő [púderkő ->eldobod]. Felhasználva 4 csepp spirituszt, szereztél 2 Thargodan esszenciát. 10494 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [+2% teo]
{Csatastatisztika; sebzés: 1066, sebződés: 83, gyógyulás: 173, összesen: +90 ÉP}

Alapjaiban gyengítetted meg a sötétség fellegvárát! (+5 jóság.) [5 pontot használtál fel, van még 730.]

vi 8 3 viselkedésed: 8 3
Mostantól nagyon bátor vagy. Nálad láthatóan nagyobb és erősebb szörnyeket is kihívsz. Merészségi szinted ettől kezdve 8. Barátságosan fogsz viselkedni azokkal a kalandozókkal, akiknek nem ellentétes a jelleme. A szörnyeket megtámadod. Barátsági szinted mostantól 3. [0 pontot használtál fel, van még 730.]

m 7 7 mozogsz északnyugatra, északnyugatra
[312,116] Még mindig a városban vagy. Távol tartod magad az izzóan forró lávafolyótól, amelyen több helyen is gránitból épült groteszk híd ível keresztül.

Valamilyen épületet látsz! Felismered, egy Thargodan mágustorony (676. épület.).

(Továbbmész...) Gyomorkavaró érzés vesz erőt rajtad: a teleport varázslat befejezéseképp most visszarepít a kiinduló mezőre. Hushhh, elteleportálsz!
[372,106] Változik a terep, a fekete Thargodan-hegyek között vagy. A feléd lépkedő lény meg sem próbál rejtőzni, ezért hamar kiszúrod. Jobban megnézed, és rájössz, hogy ez csak egy zafír sárkány lehet. Mivel meglepni nem sikerült, ezért gondolkodás nélkül neked ront a szörny. Persze te sem maradsz tétlen.

Nem árt valamilyen védekező mágiát alkalmazni: hhaar burka II létrehozásához szükséges szavakat mormolsz. A szilánk működik (+2 életpont). Egy láthatatlan védekező rúnavarázst mormol el ellenfeled. Ellenfeledre méregfelhő III varázslatot lősz. 222 életpontot sebeztél. Ellenfeled rosszul lesz. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [+1% teo] Ellenfeled speciális támadást alkalmaz: harsogva csattan rajtad egy az agy kifacsarása pszi hatás. A támadása szerencsére hatástalan volt. Ellenfeled ősvillám varázslatot lő rád. 66 életpontot vesztettél. Ellenfeled néhány elegáns kézmozdulata után már süvít is feléd egy gömbvillám. A varázslat kudarcot vallott. Teli erőből ezüstshurikent dobsz az ellenfeledre. Elrepül 6 ezüstshuriken. Pár lövedéked átjárja a zafír sárkány fejét. (6 támadással 189 életpontot sebezve.) A szörny nagy levegőt vesz, és a következő pillanatban villámok repülnek feléd. Hasra vágod magad, úgyhogy csak a szőrödet borzolják a szikrák. (101 életpontot vesztettél.) Ellenfeledre nézel, és a képébe ordítod: "Ez egy jó nap a halálra!" 21 ép-nyi sebzést okoztál. Meglengetve a vámpírölőt ellenfeledre rohansz. {FM:} Vámpírölővel néhányszor teljesen átdöföd a zafír sárkány óriási karmát. (6 támadással 542 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+109 életerő). Transzformálsz! (+54 varázspont.) Mormolsz, majd ujjaidból kirepül egy nekromanta csókja varázslat. 78 életpontot sebeztél. 1 életpontot gyógyultál. {FM:} Sárkánytőrrel jól megszurkálod a zafír sárkány testét. (4 támadással 218 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+44 életerő). Transzformálsz! (+21 varázspont.) A zafír sárkány belemar jobb oldaladba, de jó reflexeidnek köszönhetően csak gyenge sebet ejt. (1 támadástól 27 életpontot vesztesz.) Páncélod 8 életpontot sebez ellenfeleden. A zafír sárkány farka végigsúrolja a jobb karodat. (1 támadástól 18 életpontot vesztesz.) A derit láncvért működik: ellenfeled sebződik 5 életpontot. A zafír sárkány karmai megsebesítik a bal kezedet. (1 támadástól 16 életpontot vesztesz.) A derit láncvért működik: ellenfeled sebződik 4 életpontot. {FM:} Vámpírölővel kicsit megsebzed a zafír sárkány bal oldalát. (1 támadással 91 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+19 életerő). Transzformálsz! (+9 varázspont.) Távolról nekromanta csókja varázslatot lősz a másikra. 74 életpontot sebeztél. 1 életpontot gyógyultál. {KCC:} Sárkánytőrrel megbököd a zafír sárkány testét. (1 támadással 59 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+12 életerő). Transzformálsz! (+5 varázspont.) A zafír sárkány feléd harap, de sikertelenül. A zafír sárkány farkával meglegyinti a válladat. (1 támadástól 21 életpontot vesztesz.) Páncélod 6 életpontot sebez ellenfeleden. A zafír sárkány többször végigkarmolja a derekadat. (2 támadástól 43 életpontot vesztesz.) Támadása közben ellenfeled is sebződik 12 életpontot.
A zafír sárkány összecsuklik, majd megpróbál feltápászkodni, de végleg elhagyja az ereje, és elterül. Megölted.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 ezüstshurikent találsz meg, amelyet még használni tudsz. Átkutatod a tetemet. Kincs! KIIINCS! Lássuk, mire bukkantál: egy umbatari karkötő [umbatari karkötő ládikóba-> 40 arany, -2 ÉP], egy obszidián karkötő, 54 arany, 3 ezüst nyaklánc és egy borostyán függő [borostyán függő ládikóba-> 6 arany, -2 ÉP]. Felhasználva a Démonölőt, szereztél 6 sárkánypikkelyt. 15210 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1529, sebződés: 296, gyógyulás: 194, összesen: -102 ÉP}

Miközben fütyörészve sétálsz, megpillantasz a közelben egy oltárt. Chara-din hívei emelték. Hűha! Ilyet sem láttál még. Ugyanis azt veszed észre, hogy Rhiannon orrából hatalmas mennyiségű zöld ektoplazma jut Chara-din fizikai manifesztációjára, de ez az istenségen meg sem látszik. Még jó hogy csak szobor az egész, különben attól félnél, hogy elnyel ez a nagy rakás trutymó... Oldalt pillantva, meglátsz egy Chara-din monolitját. Észreveszel egy nekrofunt. Séta közben felkapod az orrodat: semmi kétség, itt valahol a föld alatt fém (arkog kő) van!
(Feltételes ásás:) Egy szép, mély gödröt ástál. Eredményes volt a munkád. Kiástál 3 arkog követ! [arkog kő ládikóba-> 3 arany, -2 ÉP] A távcsővel lassan körülnézel. Messze északnyugatra látsz egy Chara-din monolitját. Elrakod a távcsövet. Ahogy tovább gyalogolsz, észreveszed egy vörös, hosszú hajú, izzóan vörös szemű törpe férfi táborát. Hosszú szakálla és bajsza van. Fekete a bőre. Chara-din teljhatalmú megbízottja és jobbkeze. Egy adamantit kesztyűt, egy árnygyűrűt, egy Batharak vállemezét, egy drag'kór fülkarikát, egy drag'kór lábvédőt, egy drakolder gyűrűt, egy ében talizmánt, egy Eldereth kristályt, egy értépő sarkantyút, egy fattylord derékövet, egy Hatalom Karkötőjét, egy hósárkánybőr csizmát, egy inváziós amulettet, egy játékmesteri palástot, egy jegygyűrűt, egy káosz szimbólumot, egy Luthius karkötőjét, egy mágusgyűrűt, egy mihlanil medált, egy örökkéval.tűzopálját, egy ősmágus fülbevalóját, egy rogalhal csuklópántot, egy ryuku vadászinget, egy tűzhaj diadémet, egy Vlagyimir gyűrűjét és egy Zu'lit koronáját visel. Ruházatát egy triklem drakolder trófea, egy Nateilena úrnő trófea és egy ősöreg hósárkány trófea díszíti. Furcsa jelvénye van: prédára leső drónkeselyű. Jobb kezében egy vámpírölőt, bal kezében egy sárkánytőrt tart. Lőfegyvere egy hosszú íj. Hátasa egy idomított pikkelyes ptog. Málhásállata egy Thargodan csontváz. Lát téged! Vajon hogyan? Mentális auráját felismered, gonosz fekete, a sötét oldalt szolgálja! Nálad ő jóval tapasztaltabbnak látszik - a harcban biztos, hogy alulmaradnál. Vigyázva elkerülöd a veszélyes kalandozó táborhelyét.
Összefutsz egy kopasz, piros szemű árnymanó férfival. Fekete a bőre. Egy dr'thanox gyűrűt, egy drag'kór fülkarikát, egy drakolder gyűrűt, egy értépő sarkantyút, egy Istenek Talizmánját, egy kreiton palástot, egy mordaith álarcot, egy mordaith karkötőt, egy mordaith kesztyűt, egy mordaith köpenyt, egy mordaith mellényt, egy mordaith nadrágot, egy mordaith vállvédőt, egy natharion talizmánt, egy Notermanthi amulettet, egy nt'lagod karkötőt, egy óriás fülbevalót, egy óriások övét, egy örökkéval.tűzopálját, egy ősi csizmát, egy ősmágus fülbevalóját, egy Ovgun nyakláncát, egy regeneráló övet, egy rogalhal csuklópántot, egy ryuku kalózkendőt, egy Teremtő koronáját és egy Vlagyimir gyűrűjét visel. Felszerelését egy ryuku sorkatona trófea, egy Zt'tuzzarxn trófea és egy élőholt drakolder trófea ékesíti. Furcsa jelvénye van: Kardra tekeredő, kitárt szárnyú háromfejű sárkány. Övén 15 kalandozóskalp fityeg! Jobb kezében egy biethlan pörölyt, bal kezében egy Urgol káoszpajzsát tart. Lőfegyvere egy hosszú íj. Nem kell gyalog mászkálnia: pacija egy szelíd élőholt sullár. Legnagyobb megdöbbenésedre, jól lát téged! Auráját érzékelve máris tudod, csúf fekete, jelezve, hogy mennyire elvetemült gonosz! Szótlanul méregetitek egymást egy ideig. Otthagyod a másik kalandozót.
[32 pontot használtál fel, van még 698.]

t 288 1 támadod a 288. szörnyet
FT 288 parancs tárolva.

v 198 366 112 elmormolod a 198. varázslatot
Elkezdesz a mágia mítikus nyelvén mormolni. A földből energia áramlik testedbe. Elmondtad a tiltott teleport varázslatot! Vuuush, elteleportálsz!

A TELEPORTÁLÁS PILLANATA ELŐTTI TÉRKÉPED


(372,106) zafír sárkány (#329), Chara-din oltár, művészi porolit (#720), Chara-din monolitja (#534), nekrofun (#173), érclelőhely, egy törpe férfi, egy árnymanó férfi

[366,112] Változik a terep: magashegységben vagy. Jó órányi mászás után lihegve pillantasz vissza a megtett útra. Egy kalandozó csontvázára bukkansz. A rengeteg sérülésből látszik, hogy alaposan megkínozták, és lelke valószínűleg most is itt raboskodik valamelyik Thargodan szolgálatában.

Egyszercsak megtorpansz. Hohó, nicsak, mit fedeztél fel: egy ében sziklatornyot.
(Feltételes mászás:) ÖÖ! Nyögsz, ahogy tériszonyodat leküzdve, mászni kezdesz fölfelé a megbízhatatlannak tűnő mászó-karpereccel. A profi hegymászók elbújhatnak melletted, gondolod, ahogy felfelé törekszel. Óráknak tűnik, mire felérsz, de végre sikerül. Izgatottan bújsz át a nyíláson. Ha lehet mondani, most aztán beléptél a fenevad barlangjába. A sötétből mindenfelé vörösen izzó szempárak merednek rád. Valami félelmetes hangon felbődül, és a következő pillanatban egy óriási alak terem előtted. Egy káoszbajnok!

Hatalmadat demonstrálandó, mormolni kezdesz. Létrejött egy hhaar burka II. Gyógyulsz (+2 életpont). [+1% tau] Mélyen koncentrálva, megidézel egy méregfelhő III varázslatot, majd ellenfeledre küldöd. 232 életpontot sebeztél. Ellenfeled rosszul lesz. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [+1% teo] Ezüstshurikent hajítasz a másik védtelen testébe. Elrepül 6 ezüstshuriken. Lövedékeiddel perforálod a káoszbajnok jobb karját. (6 támadással 92 életpontot sebezve.) A seb azonnal beforr! A szörny rád mered, majd a félelem sugarait lövi feléd. Fölényesen, tudomást sem veszel a próbálkozásáról. Teli tüdőből elordítod: "Üsd, vágd, nem apád!" Fegyvert váltasz: előkapod a Démonölőt. Vad csatakiáltással, felemelve a Démonölőt a másikra rohansz. {HD:} Démonölővel többször mélyen végigmetszed a káoszbajnok testét. (5 támadással 495 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+100 életerő). Transzformálsz! (+49 varázspont.) Sárkánytőrrel megbököd a káoszbajnok állatpofáját. (1 támadással 31 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+7 életerő). Transzformálsz! (+3 varázspont.) Ügyesen félrehajolsz a szörny csapása elől. A másik elterül, rángatózik egy kicsit, majd csendben meghal.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 5 ezüstshurikent találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva 4 csepp spirituszt, szereztél 1 Thargodan esszenciát. 5888 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [+2% teo]
{Csatastatisztika; sebzés: 759, sebződés: 0, gyógyulás: 113, összesen: +113 ÉP}

Mielőtt még kifújhatnád magad, máris előtted terem a következő ellenfél. Egy zafír drakón!

Hatalmadat demonstrálandó, mormolni kezdesz. Létrejött egy hhaar burka II. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). A halálraítélt, aki veled szemben áll, küszködik életéért: elmormol egy láthatatlan védekező varázst. Ellenfeledre méregfelhő III varázslatot lősz. 194 életpontot sebeztél. Ellenfeled rosszul lesz. A szilánk működik (+2 életpont). [+1% teo] Távolról villámsújtás varázslatot lő rád a másik. 24 életpontot vesztettél. Ezüstshurikent hajítasz a másik védtelen testébe. Elrepül 6 ezüstshuriken. Több lövedéked átfúrja a zafír drakón testét. (5 támadással 58 életpontot sebezve.) Ellenfeled kitátja pofáját, és máris elektromos szikrák repülnek feléd. Villámgyorsan lehajolsz, de még így is görcsbe rándulnak az izmaid. (37 életpontot vesztettél.) Csatakiáltást hallatsz: "Harcra fel, ma győzni kell!" 17 ép-nyi sebzést okoztál. Fegyvert váltasz: előkapod a Démonölőt. Marokra fogva a Démonölőt ellenfeledre rohansz. Démonölővel hatalmas csapásokat adva felmetszed a zafír drakón farkát. (5 támadással 388 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+78 életerő). Transzformálsz! (+38 varázspont.) {HD:} Sárkánytőrrel megérinted a zafír drakón testét. (1 támadással 38 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+8 életerő). Transzformálsz! (+3 varázspont.) A zafír drakón megpróbál beléd marni, de kudarca teljes. A zafír drakón melléd csap a farkával! A szörny még egy utolsó halálüvöltést hallat, majd eldől.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 ezüstshurikent találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a Démonölőt, szereztél 1 sárkányfogat. [sárkányfog ládikóba-> nem kaptál semmit! -2 ÉP] 6120 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [+1% teo]
{Csatastatisztika; sebzés: 695, sebződés: 63, gyógyulás: 92, összesen: +29 ÉP}

Ez könnyű volt! - porolod le magad. Velőtrázó üvöltést hallasz magad mögött. Az ütő is megáll, amikor sarkon pördülsz. Egy Sötétség Hercege!

Gyorsan felraksz egy hhaar burka II varázslatot. A szilánk működik (+2 életpont). [+1% tau] Üdvözlésképpen egy méregfelhő III varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. 203 életpontot sebeztél. Ellenfeled rosszul lesz. A szilánk működik (+2 életpont). [+3% teo] A sok gyakorlás növelte tudásodat (+1 teológia). Ellenfeled jégoszlop varázslatot lő rád. 33 életpontot vesztettél. (-20 védekezés.) Ezüstshurikent küldesz ellenfeled felé. Elrepül 6 ezüstshuriken. Több lövedéked átfúrja a Sötétség Hercege testét. (6 támadással 198 életpontot sebezve.) A seb azonnal beforr! Ellenfeledre nézel, és a képébe ordítod: "Rajta, rajta, rajta, fel a diadalra!" Fegyvert váltasz: előkapod a Démonölőt. Marokra fogva a Démonölőt ellenfeledre ugrasz. {FM:} Démonölővel irtózatos ütéseket osztva több helyen felvágod a Sötétség Hercege bal oldalát. (5 támadással 484 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+97 életerő). Transzformálsz! (+48 varázspont.) {FM:} Sárkánytőrrel jól megszurkálod a Sötétség Hercege testét. (4 támadással 211 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+43 életerő). Transzformálsz! (+21 varázspont.) Ellenfeled néhány elegáns kézmozdulata után már süvít is feléd egy nekromanta csókja. 63 életpontot vesztettél. Az ellenfél gyógyult. Karmaival a Sötétség Hercege megpróbálja felszakítani a bőrödet, de sikertelenül. A Sötétség Hercege összecsuklik, majd megpróbál feltápászkodni, de végleg elhagyja az ereje, és elterül. Megölted.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 ezüstshurikent találsz meg, amelyet még használni tudsz. Alaposan átvizsgálod a tetemet. A következő kincseket találtad: egy nagy vaskulcs [nagy vaskulcs ládikóba-> nem kaptál semmit! -2 ÉP], egy réz papi karkötő [réz papi karkötő ládikóba-> nem kaptál semmit! -2 ÉP], egy ezüst gyűrű, egy pular kristály [pular kristály ládikóba-> 8 arany, -2 ÉP] és egy gyöngymangó. Felhasználva a Démonölőt, szereztél 3 jégkristályt. 8000 tapasztalati pontot kaptál. Elegendő gyakorlatra tettél szert ahhoz, hogy vágófegyverek szakértelmedet megnövelhesd egy fegyvermesternél. (Ezt a karakterlapon * jelöli.) Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [+1% teo]
{Csatastatisztika; sebzés: 899, sebződés: 102, gyógyulás: 146, összesen: +44 ÉP}

A falat végigtapogatva, egy ajtóra bukkansz. Mögötte egy kőláda! Óvatosan felnyitod, találsz benne 1 Thargodan koronát. [Thargodan korona ládikóba-> 150 arany, -2 ÉP] Megkönnyebbülten, felszabadultan mászol le a sziklatorony oldalán. A végén nagy cuppanással leugrasz a falról. Speciális mentális képességed segítségével megérzed, hogy fém (pular kristály) közelében vagy.
(Feltételes ásás:) Leásol elég mélyre. Az ásás eredménnyel járt! Találtál 1 pular kristályt! [pular kristály ládikóba-> 8 arany, -2 ÉP] Felkapaszkodsz egy magasabb pontra, ahonnét jó kilátás nyílik, és körbevizsgálódsz a távcsővel. Messze délnyugatra látsz egy mópat bolyt. Elrakod a távcsövet. Körbevizsgálódsz. Nem valami friss (kb. 1 hetes) troll nyomok vezetnek északra. Találsz még kb. 1 hetes árnymanó nyomokat, amelyek északnyugatra vezetnek.
[-100 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [+5% tau] [58 pontot használtál fel, van még 640.]

m 5 4 3 mozogsz délnyugatra, délre, délkeletre
[365,113] Elérted a kiégett pusztaság határát. Habozva folytatod utadat. A vörös égboltot egy pillanatra óriási villámok teszik még fényesebbé. A szélbe szagolva megérzed, hogy valami a Te irányodba jön. Jobb az óvatosság - megpróbálsz elrejtőzni egy félig kiégett bozótos mögött. Kíváncsiságod nagyobb a félelmednél. Úgy döntesz, óvatosan megvizsgálod a szörnyet. Ez nem lehet más, mint egy sötét ölész. Most már nincs semmi gáz. Előbújsz.

Látsz egy mópat bolyt. Keresel egy magasabb pontot, és onnét körbenézel a távcsöveddel. Amikor nyugatra nézel, észreveszel egy Dornodon oltárt. Északnyugatra nézve látsz egy mópat bolyt. Elrakod a távcsövet. Csillapítod az éhségedet. (-1 kaja.)

(Továbbmész...) [365,114] Mocsárvidékre érkeztél. A víz sekély, de az iszap feneketlenül mély. Egy rossz lépés, és halott vagy. Egy Thargodan herceg kíséretével együtt előtted szaggat szét egy mópat bolyt! A mópatok sikítozva menekülnek, de a Thargodanok röhögve felfalják őket, majd az utolsó túlélőket acélkampóra akasztva, magukkal viszik, szórakozás gyanánt. Gyanús csobbanást hallasz a latyakból. Egy lélekelementál nem lehet ellenfél a hozzád hasonló profinak. Nyugodtan várod a találkozást. Az ellenfeled láthatólag harcra készül. Te felkészülten várod.

Nem árt az elővigyázatosság! Egy hhaar burka II varázslattal készülsz a csatára. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre méregfelhő III varázslatot lősz. 232 életpontot sebeztél. Ellenfeled rosszul lesz. Gyógyulsz (+2 életpont). [+1% teo] Egy pusztító végzet varázslattal köszönt csatapartnered. Szerencsére nem hatott rád. Mielőtt közelharcba bocsátkoznál, ezüstshurikent ragadva megsorozod ellenfeledet. Elrepül 6 ezüstshuriken. Lövedékeiddel perforálod a lélekelementál anyagtalan testét. (6 támadással 196 életpontot sebezve.) A seb azonnal beforr! Teli tüdőből elordítod: "Rajta, rajta, rajta, fel a diadalra!" Fegyvert váltasz: előkapod a Démonölőt. Félelmet nem ismerve a másikra támadsz. {FM:} Démonölővel párszor kilyukasztod a lélekelementál anyagtalan testét. (5 támadással 389 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+78 életerő). Transzformálsz! (+19 varázspont.) {FM:} Sárkánytőrrel megdöfködöd a lélekelementál testét. (4 támadással 201 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+41 életerő). Transzformálsz! (+10 varázspont.) A lélekelementál karma a fejed mellett suhan el! A lélekelementál karma a fejed mellett suhan el! {KCC:} Démonölővel megvagdalod a lélekelementál fejét. (2 támadással 143 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+29 életerő). Transzformálsz! (+7 varázspont.) {HD:} Sárkánytőrrel kicsit megsebzed a lélekelementál testét. (1 támadással 51 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+11 életerő). Transzformálsz! (+2 varázspont.) A lélekelementál karmai felhorzsolják a jobb karodat. (1 támadástól 22 életpontot vesztesz.) Páncélod 6 életpontot sebez ellenfeleden. Félrehajolsz, de a lélekelementál karmai így is karcolják az arcodat. (1 támadástól 26 életpontot vesztesz.) Páncélod 7 életpontot sebez ellenfeleden. A szörny még egy utolsó halálüvöltést hallat, majd eldől.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 ezüstshurikent találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva az angyalok kesztyűjét, szereztél 1 lélekesszenciát. 9918 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). [+1% teo]
{Csatastatisztika; sebzés: 1030, sebződés: 48, gyógyulás: 165, összesen: +117 ÉP}

Felkapaszkodsz egy magasabb pontra, ahonnét jó kilátás nyílik, és körbevizsgálódsz a távcsővel. Amikor délre nézel, észreveszel egy lávatavat. Északnyugatra nézve látsz egy Dornodon oltárt. Elteszed a látcsövet.

(Továbbmész...) [366,115] Kiégett pusztaságra érkeztél, életnek semmi jelét nem látod. Megállsz pihenésképpen, és azért, hogy a távcsővel körbevizsgálódj. Amint a kukkert délkeletre fordítod, megpillantasz egy Fairlight oltárt. Nyugatra nézve látsz egy lávatavat. Elrakod a távcsövet.
(Feltételes támadás:) Egy mópat fatty! Ezt kerested. Úgy tűnik ma Te vagy a főfogás a szörny étlapján. Mivel szavakkal úgy sem tudnád meggyőzni, jöhetnek a fegyverek.

Még megfelelő a távolság - felhúzol egy hhaar burka II varázslatot. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Egy méregfelhő III varázslattal köszöntöd a másikat. 212 életpontot sebeztél. Ellenfeled rosszul lesz. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [+2% teo] Ezüstshurikent markolva becélzod a mozgó célpontot. Elrepül 6 ezüstshuriken. Alaposan megsorozod a mópat fatty testét. (6 támadással 192 életpontot sebezve.) A lény bűzfelhőt lő rád! Majdnem elhányod magad, de aztán megacélozod magad. Elüvöltöd magad: "Pusztulj!" 19 ép-nyi sebzést okoztál. Marokra fogva a vámpírölőt a másikra támadsz. {HD:} Vámpírölővel többször eltalálod a mópat fatty ocsmány féregtestét. (6 támadással 534 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+107 életerő). Transzformálsz! (+26 varázspont.) Egy nekromanta csókja varázslattal köszöntöd a másikat. 82 életpontot sebeztél. 1 életpontot gyógyultál. {FM:} Sárkánytőrrel valamennyire megsebezgeted a mópat fatty puha torát. (4 támadással 211 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+43 életerő). Transzformálsz! (+10 varázspont.) A 16 mópat fatty feléd sújt csáprágóival, de mellé! {FM:} Vámpírölővel jól megszurkálod a mópat fatty testét. (6 támadással 550 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+20 életerő). Mélyen koncentrálva, megidézel egy nekromanta csókja varázslatot, majd ellenfeledre küldöd. 88 életpontot sebeztél. 1 életpontot gyógyultál. {FM:} Sárkánytőrrel valamennyire megsebezgeted a mópat fatty testét. (2 támadással 106 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+1 életerő). Csáprágó csattan csípőd közelében. A másik elterül, rángatózik egy kicsit, majd csendben meghal.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 ezüstshurikent találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a Démonölőt, szereztél 3 mópat tetemet. [mópat tetem ládikóba-> 12 arany, -2 ÉP] 12000 tapasztalati pontot kaptál. Elegendő gyakorlatra tettél szert ahhoz, hogy szúrófegyverek szakértelmedet megnövelhesd egy fegyvermesternél. (Ezt a karakterlapon * jelöli.) Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1994, sebződés: 2, gyógyulás: 179, összesen: +177 ÉP}

[36 pontot használtál fel, van még 604.]

m 3 3 5 mozogsz délkeletre, délkeletre, délnyugatra
[367,116] Felmászol a lankás hegyoldalra. Életnek persze itt sincs semmi jele. Sötét porfelhőket pillantasz meg a távolban. Oldalt pillantva, meglátsz egy oltárt. Fairlight hívei emelték. Érzékeled, hogy valamilyen fémszerű anyag (ezüstdarab) van alattad. Némi ásással hozzájuthatnál.
(Feltételes ásás:) Leásol elég mélyre. Sikeres volt a földtúrás: Kiástál 3 ezüstdarabot! A sok gyakorlás növelte tudásodat (+1 bányászat). Megállsz pihenésképpen, és azért, hogy a távcsővel körbevizsgálódj. Messze északkeletre látsz egy Fairlight oltárt. Keletre nézve látsz egy Dornodon oltárt. Délkeletre egy ében sziklatorony van. Elteszed a látcsövet. Néhány lefelé guruló kő figyelmeztet a veszélyre. Egy zafír sárkány közeledik. Mivel nyilván Te vagy az erősebb, elmosolyodsz. Nem tetszik a szörny képe. Úgy döntesz, kiplasztikázod egy kicsit.

Hatalmadat demonstrálandó, mormolni kezdesz. Létrejött egy hhaar burka II. A szilánk működik (+2 életpont). A mészárlásra kiszemelt áldozat láthatatlan védekező varázst lök magára. Ellenfeledre méregfelhő III varázslatot lősz. 201 életpontot sebeztél. Ellenfeled rosszul lesz. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [+2% teo] Ellenfeled koncentrál, majd megindít egy az agy kifacsarása pszi támadást. A támadásnak - hála az égnek - semmi eredménye sem volt. Üdvözlésképpen egy ősvillám varázslatot ereszt meg irányodba ellenfeled. 71 életpontot vesztettél. Ellenfeled néhány elegáns kézmozdulata után már süvít is feléd egy gömbvillám. A varázslat kudarcot vallott. Ezüstshurikent hajítasz a másik védtelen testébe. Elrepül 6 ezüstshuriken. Alaposan megsorozod a zafír sárkány óriási karmát. (6 támadással 184 életpontot sebezve.) A szörny villámokat lehel! Szerencsére nem kaptál telitalálatot. (92 életpontot vesztettél.) Hatalmasat kiáltasz: "Csak a fejét, hogy meg ne sántuljon!" 27 életpontot sebeztél. Megmarkolva a vámpírölőt ellenfeledre támadsz. {GYD:} Vámpírölővel nagy lendületekkel át- meg átszúrod a zafír sárkány pikkelyes testét. (6 támadással 516 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+104 életerő). Távolról nekromanta csókja varázslatot lősz a másikra. 78 életpontot sebeztél. 1 életpontot gyógyultál. {HD:} Sárkánytőrrel jól megszurkálod a zafír sárkány óriási karmát. (4 támadással 227 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+46 életerő). Egy gyenge harapást kapsz a jobb válladba. (1 támadástól 38 életpontot vesztesz.) Páncélod 11 életpontot sebez ellenfeleden. A zafír sárkány farka végigsúrolja a jobb karodat. (1 támadástól 16 életpontot vesztesz.) Támadása közben ellenfeled is sebződik 4 életpontot. A zafír sárkány karmaival megsebesíti a válladat. (1 támadástól 31 életpontot vesztesz.) Támadása közben ellenfeled is sebződik 9 életpontot. {FM:} Vámpírölővel épp hogy megszúrod a zafír sárkány testét. (1 támadással 96 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+20 életerő). Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy nekromanta csókja. 84 életpontot sebeztél. 1 életpontot gyógyultál. {FM:} Sárkánytőrrel megérinted a zafír sárkány testét. (1 támadással 55 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+12 életerő). Egy kis bőrt csippent le a lábfejedről a zafír sárkány, ahogy megpróbál megharapni. (1 támadástól 37 életpontot vesztesz.) Páncélod 11 életpontot sebez ellenfeleden. A zafír sárkány farkával meglegyinti a válladat. (1 támadástól 18 életpontot vesztesz.) A derit láncvért működik: ellenfeled sebződik 5 életpontot. A zafír sárkány többször végigkarmolja a derekadat. (2 támadástól 44 életpontot vesztesz.) Páncélod 13 életpontot sebez ellenfeleden.
A zafír sárkány összeesik, és nem mozdul többé. Megölted!
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 ezüstshurikent találsz meg, amelyet még használni tudsz. Átkutatod a tetemet. Nemhiába, alkalmas tápszereket találsz! Nézzük, milyen kincsre bukkantál: egy umbatari karkötő [umbatari karkötő ládikóba-> 40 arany, -2 ÉP], egy gyöngysor [gyöngysor ládikóba-> 48 arany, -2 ÉP], 5 arany, egy sárga erőöv [sárga erőöv ládikóba-> nem kaptál semmit! -2 ÉP], 3 fekete gyöngy és egy vas dobónyíl. Felhasználva a Démonölőt, szereztél 6 sárkánypikkelyt. 15210 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1521, sebződés: 353, gyógyulás: 192, összesen: -161 ÉP}


(Továbbmész...) [368,117] Változik a terep: magashegységben vagy. Jó órányi mászás után lihegve pillantasz vissza a megtett útra. Megpillantasz egy felfelé kapaszkodó élőlényt. Hmm, csak egy Thargodan mágus. Ettől nincs semmi félnivalód. Mivel meglepni nem sikerült, ezért gondolkodás nélkül neked ront a szörny. Persze te sem maradsz tétlen.

Nem árt az elővigyázatosság! Egy hhaar burka II varázslattal készülsz a csatára. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). A másik mormol valamit: egy láthatatlan védekező varázslat! Mormolsz, majd ujjaidból kirepül egy méregfelhő III varázslat. 215 életpontot sebeztél. Ellenfeled rosszul lesz. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [+1% teo] Ellenfeled mormol, majd ujjaiból kirepül egy méregfelhő III varázslat. Semmi hatás! Mélyen koncentrálva, ellenfeled megidéz egy nekromanta csókja varázslatot, majd rád küldi. 60 életpontot vesztettél. Az ellenfél gyógyult. Ellenfeled mormol, majd ujjaiból kirepül egy Asylux átka varázslat. Szerencsére nem hatott rád. Mielőtt közelharcba bocsátkoznál, vas dobónyilat ragadva megsorozod ellenfeledet. Elrepül 1 vas dobónyíl. Lövedéked becsapódik! Eltaláltad a Thargodan mágus lilán pulzáló lábát. (1 támadással 34 életpontot sebezve.) Ellenfeledre nézel, és a képébe ordítod: "Ghalláért!" 24 ép-nyi sebzést okoztál. Fegyvert váltasz: előkapod a Démonölőt. Megmarkolva a Démonölőt a másikra támadsz. {FM:} Démonölővel párszor kilyukasztod a Thargodan mágus jobb lábát. (5 támadással 494 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+99 életerő). {GYD:} Sárkánytőrrel megdöfködöd a Thargodan mágus bal lábát. (3 támadással 153 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+31 életerő). Ellenfeled Asylux átka varázslatot lő rád. Semmi eredménye! Ellenfeled Asylux átka varázslatot lő rád. Szerencsére nem hatott rád. Ellenfeled egy kézmozdulatot tesz, majd ellő egy Asylux átka varázslatot. Semmi hatás! Ennyi! A másik kigúvadt szemmel borul a földre. Meghalt.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 1 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Nemhiába, alkalmas tápszereket találsz! Nézzük, milyen kincsre bukkantál: 2 púderkő [púderkő ->eldobod] és 2 csuklyavirág [csuklyavirág ládikóba-> 2 arany, -2 ÉP]. 7904 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [+2% teo]
{Csatastatisztika; sebzés: 920, sebződés: 62, gyógyulás: 136, összesen: +74 ÉP}

Találsz egy ében sziklatornyot.
(Feltételes mászás:) Merész arckifejezést vágva, mászni kezdesz fölfelé az ében sziklatorony oldalán tapadókorongos karpereceid segítségével! Egy örökkévalóságnak tűnő idő után érsz fel az ében sziklatorony tetejére. Már remeg a kezed és lábad, mire felérsz. Nagy nehezen bepréseled magad az apró nyíláson. Odabent szinte kézzel fogható sötétség és irtózatos dögszag fogad. Szíved a torkodban dobog, ahogy valami megmoccan az egyik sarokban. Egy ében halálhajcsár!

Megfontoltan felméred a helyzeted, majd elmormolsz egy hhaar burka II varázslatot. Gyógyulsz (+2 életpont). A lényt antimágikus aura védi, ezért nem is próbálsz rá varázsolni. Vas dobónyilat hajítasz a másik védtelen testébe. Elrepül 1 vas dobónyíl. Becsapódva, megdöfi az ében halálhajcsár bal lábát. (1 támadással 39 életpontot sebezve.) Ellenfeledre nézel, és a képébe ordítod: "Rajta, rajta, rajta, fel a diadalra!" 17 ép-nyi sebzést okoztál. Fegyvert váltasz: előkapod a Démonölőt. Vad csatakiáltással, felemelve a Démonölőt a másikra rontasz. {FM:} Démonölővel párszor kilyukasztod az ében halálhajcsár testét. (5 támadással 493 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+83 életerő). {FM:} Sárkánytőrrel megkarcolod az ében halálhajcsár jobb lábát. (1 támadással 54 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+1 életerő). Ellenfeled úgy látszik, képtelen áthatolni a védelmeden. Yeeee! Lenyomtad az ellenfeledet, esélye sem volt.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 1 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva 4 csepp spirituszt, szereztél 1 Thargodan esszenciát. 5104 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). [+2% teo]
{Csatastatisztika; sebzés: 603, sebződés: 0, gyógyulás: 88, összesen: +88 ÉP}

Megtörtént a baj, a zaj, amit okoztál, egy újabb szörnyeteg figyelmét keltette fel. Egy zafír drakón!

Nem árt valamilyen védekező mágiát alkalmazni: hhaar burka II létrehozásához szükséges szavakat mormolsz. Gyógyulsz (+2 életpont). [+1% tau] Ellenfeled ujjai a levegőben táncolnak, ajkai hangtalanul mozognak. Varázsol! Aha, egy láthatatlan védekező mágia... Ellenfeledre méregfelhő III varázslatot lősz. 209 életpontot sebeztél. Ellenfeled rosszul lesz. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [+1% teo] Ellenfeled mormol, majd ujjaiból kirepül egy villámsújtás varázslat. 25 életpontot vesztettél. Mielőtt közelharcba bocsátkoznál, vas dobónyilat ragadva megsorozod ellenfeledet. Elrepül 1 vas dobónyíl. Lövedéked átfúrja a zafír drakón csontos pofáját. (1 támadással 14 életpontot sebezve.) A lény villámokat köp rád. Villámgyorsan lehajolsz, de még így is görcsbe rándulnak az izmaid. (36 életpontot vesztettél.) Csatakiáltást hallatsz: "Pokolra veled!" 19 ép-nyi sebzést okoztál. Fegyvert váltasz: előkapod a Démonölőt. Elszántan ellenfeledre támadsz. {HD:} Démonölővel kegyetlenül összevagdalod a zafír drakón testét. (5 támadással 403 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+54 életerő). {HD:} Sárkánytőrrel meghorzsolod a zafír drakón csontos pofáját. (1 támadással 37 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+1 életerő). A zafír drakón megpróbál beléd marni, de kudarca teljes. Feléd sújt a zafír drakón a farkával, de elhibázta! A zafír drakón még megpróbál elszaladni, de két-három lépés után összeesik, és nem mozdul többet.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 1 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a Démonölőt, szereztél 1 sárkányfogat. [sárkányfog ládikóba-> 20 arany, -2 ÉP] 6120 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). [+2% teo]
{Csatastatisztika; sebzés: 682, sebződés: 63, gyógyulás: 61, összesen: -2 ÉP}

Épphogy csak kifújod magad, máris újabb támadó liheg a nyakadba. Egy taalru herceg!

Gyorsan felraksz egy hhaar burka II varázslatot. A szilánk működik (+2 életpont). [+1% tau] A halálraítélt, aki veled szemben áll, küszködik életéért: elmormol egy láthatatlan védekező varázst. Ellenfeledre méregfelhő III varázslatot lősz. 227 életpontot sebeztél. Ellenfeled rosszul lesz. A szilánk működik (+2 életpont). [+3% teo] Ellenfeled támadó varázslatot alkalmaz: háló varázslatot lő rád. Szerencsére nem hatott rád. Vas dobónyilat küldesz ellenfeled felé. Elrepül 1 vas dobónyíl. Pontos célzásodnak köszönhetően meglőtted a taalru herceg egyik lábát. (1 támadással 37 életpontot sebezve.) A seb azonnal beforr! Ellenfeled mereven rádnéz, majd megindítja mentális támadását. Mentális barikád mögé bújva, ellenállsz a félelem-sugaraknak. Azt üvöltöd: "Éljen a Pöröly Rend!" Fegyvert váltasz: előkapod a Démonölőt. Meglengetve a Démonölőt a másikra rontasz. {GYD:} Démonölővel többször mélyen végigmetszed a taalru herceg tigristestét. (5 támadással 454 életpontot sebezve.) (Nincs értelme vámpirizálni.) {FM:} Sárkánytőrrel megdöfködöd a taalru herceg fejét. (2 támadással 107 életpontot sebezve.) A taalru herceg mancsai a bordázatod épségét veszélyeztetik! (2 támadástól 14 életpontot vesztesz.) Páncélod 4 életpontot sebez ellenfeleden. A taalru herceg meglegyint mancsával, de csak súrol. (1 támadástól 7 életpontot vesztesz.) A derit láncvért működik: ellenfeled sebződik 2 életpontot. Egy kis bőrt csippent le a lábfejedről a taalru herceg, ahogy megpróbál megharapni. (1 támadástól 8 életpontot vesztesz.) Páncélod 2 életpontot sebez ellenfeleden. A taalru herceg összecsuklik, majd megpróbál feltápászkodni, de végleg elhagyja az ereje, és elterül. Megölted.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 1 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Alaposan átvizsgálod a tetemet. Érdemes volt keresni: kincsre bukkansz! A zsákmány egy bíbor erőöv [bíbor erőöv ládikóba-> 60 arany, -2 ÉP], 2 ezüst gyűrű, egy umbatari karkötő [umbatari karkötő ládikóba-> nem kaptál semmit! -2 ÉP] és egy ezüst nyaklánc. Felhasználva 4 csepp spirituszt, szereztél 1 Thargodan esszenciát. 7200 tapasztalati pontot kaptál.
{Csatastatisztika; sebzés: 797, sebződés: 33, gyógyulás: 4, összesen: -29 ÉP}

A falat végigtapogatva, egy ajtóra bukkansz. Mögötte egy kőláda! Óvatosan felnyitod, találsz benne 1 toxyl üvegcsét. Megkönnyebbülten, felszabadultan mászol le a sziklatorony oldalán. A végén nagy cuppanással leugrasz a falról. Furcsa megérzéseid nem hagynak cserben: fém (mithril) jelenlétét érzed a föld alól. Keresel egy magasabb pontot, és onnét körbenézel a távcsöveddel. Ahogy a szemedet erőlteted, észreveszel északkeletre egy Sheran oltárt. Keletre nézve látsz egy kátránygödröt. Délre egy áldozati oltár van. Délnyugatra egy sárkánybarlang van. Északra egy Dornodon oltár van. Elégedetten elrakod a távcsövet, és továbbmész.

(Továbbmész...) [367,118] Változik a terep, ez már alacsonyhegység. A sziklák mögül kibukkanó lény nem tudott meglepni. Kissé összehúzod a szemed, hogy jobban lássál. Á, csak egy zafír sárkány. Ha a szörny harcolni akar, ám legyen. Majd megmutatod neki.

Gyorsan felraksz egy hhaar burka II varázslatot. Gyógyulsz (+2 életpont). Ellenfeled láthatatlan védekező varázslattal készül a csatára. Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy méregfelhő III varázslatot. 220 életpontot sebeztél. Ellenfeled rosszul lesz. Gyógyulsz (+2 életpont). [+2% teo] Ellenfeled speciális támadást alkalmaz: harsogva csattan rajtad egy az agy kifacsarása pszi hatás. Szerencsére nem hatott rád. Ellenfeled mormol, majd ujjaiból kirepül egy ősvillám varázslat. 67 életpontot vesztettél. Távolról gömbvillám varázslatot lő rád a másik. 45 életpontot vesztettél. Vas dobónyilat küldesz ellenfeled felé. Elrepül 1 vas dobónyíl. Becsapódva, megdöfi a zafír sárkány jobb vállát. (1 támadással 34 életpontot sebezve.) Ellenfeled kitátja pofáját, és máris elektromos szikrák repülnek feléd. Szerencsére nem kaptál telitalálatot. (106 életpontot vesztettél.) Elüvöltöd magad: "Búcsúzz az életedtől!" 17 életpontot sebeztél. Félelmet nem ismerve a másikra rohansz. {FM:} Vámpírölővel tökéletesen perforálod a zafír sárkány testét. (6 támadással 552 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+111 életerő). Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy nekromanta csókja. 80 életpontot sebeztél. 1 életpontot gyógyultál. {KCC:} Sárkánytőrrel többször eltalálod a zafír sárkány óriási karmát. (4 támadással 228 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+46 életerő). A zafír sárkány fogai végigkarcolják a jobb combodat. (1 támadástól 25 életpontot vesztesz.) Páncélod 7 életpontot sebez ellenfeleden. A zafír sárkány farkával megérint. (1 támadástól 29 életpontot vesztesz.) Páncélod 8 életpontot sebez ellenfeleden. A zafír sárkány csapásokat oszt a jobb karodra karmaival. (2 támadástól 30 életpontot vesztesz.) Páncélod 8 életpontot sebez ellenfeleden. {HD:} Vámpírölővel többször eltalálod a zafír sárkány óriási karmát. (2 támadással 195 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+40 életerő). Mormolsz, majd ujjaidból kirepül egy nekromanta csókja varázslat. 81 életpontot sebeztél. 1 életpontot gyógyultál. {GYD:} Sárkánytőrrel épp hogy megszúrod a zafír sárkány testét. (1 támadással 55 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+12 életerő). A zafír sárkány belemar jobb oldaladba, de jó reflexeidnek köszönhetően csak gyenge sebet ejt. (1 támadástól 36 életpontot vesztesz.) A derit láncvért működik: ellenfeled sebződik 10 életpontot. A zafír sárkány farkával a kezedre csap. (1 támadástól 18 életpontot vesztesz.) A derit láncvért működik: ellenfeled sebződik 5 életpontot. Karmával néhányszor a zafír sárkány megcsapja a fejedet. (2 támadástól 44 életpontot vesztesz.) Páncélod 13 életpontot sebez ellenfeleden.
Ennyi! A másik kigúvadt szemmel borul a földre. Meghalt.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 1 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Alaposan átvizsgálod a tetemet. Érdemes volt keresni: kincsre bukkansz! A zsákmány egy nagy vaskulcs [nagy vaskulcs ládikóba-> 16 arany, -2 ÉP], egy fűszertartó, 2 aranygyűrű [aranygyűrű ládikóba-> 24 arany, -2 ÉP], 2 nagy bronzkulcs [nagy bronzkulcs ládikóba-> 28 arany, -2 ÉP], egy gyöngymangó, 2 ezüst gyűrű, 9 arany és egy ezüst karkötő. Felhasználva a Démonölőt, szereztél 5 sárkánypikkelyt. 15210 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). [+1% teo] Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1513, sebződés: 406, gyógyulás: 219, összesen: -187 ÉP}

Észreveszel egy sárkánybarlangot. Ki nyitott szemmel jár, talál: esetedben egy oltárt. Raia híveié. Megérzed, hogy a talaj, amelyen taposol, fémet (ramit kő) rejt.
(Feltételes ásás:) Leásol elég mélyre. Sikeres volt a földtúrás: Kiástál 3 ramit követ! [ramit kő ládikóba-> 9 arany, -2 ÉP] Megállsz pihenésképpen, és azért, hogy a távcsővel körbevizsgálódj. Ahogy a szemedet erőlteted, észreveszel keletre egy áldozati oltárt. Délre nézve látsz egy Dornodon oltárt. Elégedetten elrakod a távcsövet, és továbbmész. Bekapsz pár falatot. (-1 kaja.) [92 pontot használtál fel, van még 512.]

be 620 bemész a 620. épületbe
Folyamatosan próbálsz rejtőzködni, úgy lopódzol be a hatalmas barlangba. Istenedhez fohászkodsz, hogy segítsen elmenekülni, ha a sárkány mégis otthon lenne. Hirtelen valami mozdul előtted. Majd elájulsz az ijedtségtől! De látod, hogy ez csak egy sárkányfatty. Elmosolyodsz.

Gyorsan felraksz egy hhaar burka II varázslatot. Gyógyulsz (+2 életpont). [+1% tau] Ellenfeled ujjai a levegőben táncolnak, ajkai hangtalanul mozognak. Varázsol! Aha, egy láthatatlan védekező mágia... Ellenfeledre méregfelhő III varázslatot lősz. 233 életpontot sebeztél. Ellenfeled rosszul lesz. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [+1% teo] Ellenfeled villámsújtás varázslatot lő rád. 28 életpontot vesztettél. Teli erőből vas dobónyilat dobsz az ellenfeledre. Elrepül 1 vas dobónyíl. Lövedéked becsapódik! Eltaláltad a zafír drakón farkát. (1 támadással 17 életpontot sebezve.) A szörny nagy levegőt vesz, és a következő pillanatban villámok repülnek feléd. Hasra vágod magad, úgyhogy csak a szőrödet borzolják a szikrák. (37 életpontot vesztettél.) Elkiáltod magad: "Nem fog fájni!" 18 ép-nyi sebzést okoztál. Fegyvert váltasz: előkapod a Démonölőt. Vad csatakiáltással, felemelve a Démonölőt ellenfeledre rohansz. {FM:} Démonölővel kegyetlenül összevagdalod a zafír drakón pikkelyes testét. (5 támadással 402 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+81 életerő). {FM:} Sárkánytőrrel megbököd a zafír drakón jobb oldalát. (1 támadással 39 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+8 életerő). A zafír drakón megpróbál beléd marni, de kudarca teljes. Feléd sújt a zafír drakón a farkával, de elhibázta! A másik elterül, rángatózik egy kicsit, majd csendben meghal.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 1 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a Démonölőt, szereztél 1 sárkányfogat. [sárkányfog ládikóba-> 20 arany, -2 ÉP] 6120 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [+2% teo]
{Csatastatisztika; sebzés: 709, sebződés: 67, gyógyulás: 95, összesen: +28 ÉP}

Rémülten nézel körbe: mindjárt nyakadon a sárkány! De nem történik semmi. Kifújva a sokáig benntartott levegőt, tovább lopódzol befelé. Elérkezel a hatalmas központi barlangba. Középen aranykincs és egyéb tárgyak mérhetetlen tömege van felhalmozva. A figyelmedet azonban a kincsről hamar elvonja a gigantikus sárkány, ami a kincs közepén trónol. Lassan felemeli a fejét, feléd fordítja, és kitátja a pofáját.

Védekezésképp villámgyorsan felhúzol egy hhaar burka II varázst. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [+1% tau] Egy számodra ismeretlen védekező rúnavarázst mormol el ellenfeled. Az elnyelés kiolt minden védekező varázslatot. Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre méregfelhő III varázslatot lősz. 239 életpontot sebeztél. Ellenfeled rosszul lesz. Gyógyulsz (+2 életpont). [+2% teo] Távolról Asylux átka varázslatot lő rád a másik. Semmi eredménye! Egy jégoszlop varázslattal köszönt csatapartnered. 54 életpontot vesztettél. (-20 védekezés.) Távolról pszi ragyogás varázslatot lő rád a másik. Semmi eredménye! Vas dobónyilat küldesz ellenfeled felé. Elrepül 1 vas dobónyíl. Becsapódva, megdöfi a márvány sárkány testét. (1 támadással 33 életpontot sebezve.) Ellenfeled kitátja pofáját, és iszonyatos hideget fúj rád. A támadás kevésbé volt veszélyes, mint ahogy számítottad, de azért jégcsapok nőnek az álladon. (90 életpontot vesztettél.) Hatalmasat kiáltasz: "Nincs végzet, csak ha bevégzed!" 16 ép-nyi sebzést okoztál. Meglengetve a vámpírölőt ellenfeledre támadsz. {FM:} Vámpírölővel nagy lendületekkel át- meg átszúrod a márvány sárkány pikkelyes testét. (6 támadással 548 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+110 életerő). Távolról nekromanta csókja varázslatot lősz a másikra. 84 életpontot sebeztél. 1 életpontot gyógyultál. {HD:} Sárkánytőrrel megdöfködöd a márvány sárkány bal szárnyát. (4 támadással 227 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+46 életerő). A márvány sárkány fogai megkarcolják kézfejedet. (1 támadástól 74 életpontot vesztesz.) Páncélod 22 életpontot sebez ellenfeleden. A márvány sárkány farkával megérint. (1 támadástól 31 életpontot vesztesz.) Páncélod 9 életpontot sebez ellenfeleden. A márvány sárkány többször végigkarmolja a derekadat. (2 támadástól 107 életpontot vesztesz.) Támadása közben ellenfeled is sebződik 32 életpontot. A szörny még egy utolsó halálüvöltést hallat, majd eldől.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 1 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a Démonölőt, szereztél 5 sárkánypikkelyt. 15210 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). [+1% teo]
{Csatastatisztika; sebzés: 1210, sebződés: 356, gyógyulás: 165, összesen: -191 ÉP}

Boldogan kezdesz turkálni a kincsek között, és igyekszel felmarkolni annyit, amennyit csak elbírsz: Úgy tűnik, alkalmasan betápoltál. Szerzeményed: egy galachmit, egy bronzsisak [bronzsisak ládikóba-> 9 arany, -2 ÉP], 4 rézgolyó [rézgolyó ládikóba-> 4 arany, -2 ÉP], egy aranylánc [aranylánc ládikóba-> 20 arany, -2 ÉP], egy varázskő és 114 arany. Dübörgést hallasz: kövek potyognak fentről, a barlang kezd beomlani! Menekülsz, fájó szívvel hagyod hátra a maradék kincset. [30 pontot használtál fel, van még 482.]

szk 200 keresed a 200. szörnyet
Úgy készülsz, hogy a táborozási időd egy részében keresni próbálsz egy magnetikus pragloncot. [0 pontot használtál fel, van még 482.]

vv 67 25 25 elmormolod a 67. varázslatot a 25. varázslatot a 25. varázslatot
Hihetetlen sebességgel varázsolsz. Hosszas böngészésbe kezdesz, hogy megfejthesd a kezed ügyébe került jégrúna-tekercset. Hosszú perceket töltesz azzal, hogy többször, mindenféle irányban végigmenj a felvésett sorokon. És igen! Lassan összeáll, mit is tartalmaz az írás: azt, hogyan kell elsajátítani egy varázslatot, melynek neve jégvihar. Most már te is képes leszel rá. (ld. enc.) Meglepetten tapasztalod, hogy miután az ábrák szétfolytak a kezedben tartott tekercsen, a papiros darabokra szakadva hull ki a kezedből. [-30 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [+2% tau] [10 pontot használtál fel, van még 472.]
Gyorsvarázsolsz! A kézfejed halványan világítani kezd. [-1 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [0 pontot használtál fel, van még 472.]
Gyorsvarázsolsz! A kézfejed halványan világítani kezd. [-1 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [0 pontot használtál fel, van még 472.]

vv 73 73 73 elmormolod a 73. varázslatot a 73. varázslatot a 73. varázslatot
Beizzik a turbómágia. Pszi energiádat próbálod megismerni különböző gyakorlatok útján. [-20 pszi pont.] [5 pontot használtál fel, van még 467.]
Gyorsvarázsolsz! Hosszasan meditálsz, pszi gyakorlatokat hajtasz végre. [-20 pszi pont.] [5 pontot használtál fel, van még 462.]
Fürgén varázsolsz! Hosszasan meditálsz, pszi gyakorlatokat hajtasz végre. [-20 pszi pont.] [5 pontot használtál fel, van még 457.]

vv 73 73 73 elmormolod a 73. varázslatot a 73. varázslatot a 73. varázslatot
Beizzik a turbómágia. Pszi energiádat próbálod megismerni különböző gyakorlatok útján. [-20 pszi pont.] [5 pontot használtál fel, van még 452.]
Gyorsvarázsolsz! Pszi energiádat próbálod megismerni különböző gyakorlatok útján. [-20 pszi pont.] [5 pontot használtál fel, van még 447.]
Gyorsvarázsolsz! Hosszasan meditálsz, pszi gyakorlatokat hajtasz végre. [-20 pszi pont.] [5 pontot használtál fel, van még 442.]

* 1. BP: használod a 243. tárgyat
Felállítod a csapdát úgy, hogy a közeledbe lopódzkodók ne vehessék észre, csak akkor, ha már késő. [5 pontot használtál fel, van még 437.]

Több pontod maradt, mint amennyit a következő körre át tudsz vinni. Ebből automatikusan gyógyítasz / gyakorolsz / élelmet szerzel.

tf 1 40 fejleszted az 1. tulajdonságodat 40 pontért
Száz guggolást-felállást, és száz fekvőtámaszt csinálsz. Huh, huh! Még nagyon sok kell ahhoz, hogy az erőd érezhetően megnövekedjen. Néhány lefelé guruló kő figyelmeztet a veszélyre. Ráismersz a lényre. Egy zafír sárkány. Mivel esélytelen veled szemben, nyugodtan várod. Nem tetszik a szörny képe. Úgy döntesz, kiplasztikázod egy kicsit.

Hatalmadat demonstrálandó, mormolni kezdesz. Létrejött egy hhaar burka II. A szilánk működik (+2 életpont). [+1% tau] Ellenfeled láthatatlan védekező varázslattal készül a csatára. Mélyen koncentrálva, megidézel egy méregfelhő III varázslatot, majd ellenfeledre küldöd. 212 életpontot sebeztél. Ellenfeled rosszul lesz. A szilánk működik (+2 életpont). [+2% teo] Ellenfeled speciális támadást alkalmaz: harsogva csattan rajtad egy az agy kifacsarása pszi hatás. Semmi eredménye! Ellenfeled ősvillám varázslatot lő rád. 63 életpontot vesztettél. Egy gömbvillám varázslattal köszönt csatapartnered. 36 életpontot vesztettél. Vas dobónyilat hajítasz a másik védtelen testébe. Elrepül 1 vas dobónyíl. Lövedéked becsapódik! Eltaláltad a zafír sárkány pikkelyes testét. (1 támadással 35 életpontot sebezve.) Ellenfeled kitátja pofáját, és máris elektromos szikrák repülnek feléd. Szerencsére nem kaptál telitalálatot. (88 életpontot vesztettél.) Elüvöltöd magad: "Üsd, vágd, nem apád!" 20 ép-nyi sebzést okoztál. Marokra fogva a vámpírölőt a másikra rohansz. {FM:} Vámpírölővel néhányszor teljesen átdöföd a zafír sárkány nyakát. (6 támadással 549 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+110 életerő). Üdvözlésképpen egy nekromanta csókja varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. 89 életpontot sebeztél. 1 életpontot gyógyultál. {FM:} Sárkánytőrrel megdöfködöd a zafír sárkány óriási karmát. (4 támadással 226 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+46 életerő). A zafír sárkány fogai végigkarcolják a bal combodat. (1 támadástól 41 életpontot vesztesz.) A derit láncvért működik: ellenfeled sebződik 12 életpontot. A zafír sárkány farkával meglegyinti a válladat. (1 támadástól 19 életpontot vesztesz.) Páncélod 5 életpontot sebez ellenfeleden. Karmait felemelve, a zafír sárkány meglegyinti a jobb lábadat. (1 támadástól 20 életpontot vesztesz.) Támadása közben ellenfeled is sebződik 5 életpontot. {KCC:} Vámpírölővel jól megszurkálod a zafír sárkány fejét. (2 támadással 169 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+34 életerő). Távolról nekromanta csókja varázslatot lősz a másikra. 99 életpontot sebeztél. 1 életpontot gyógyultál. {FM:} Sárkánytőrrel kicsit megsebzed a zafír sárkány jobb vállát. (1 támadással 54 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+11 életerő). A zafír sárkány belemar jobb oldaladba, de jó reflexeidnek köszönhetően csak gyenge sebet ejt. (1 támadástól 23 életpontot vesztesz.) Páncélod 6 életpontot sebez ellenfeleden. A zafír sárkány farkával megérint. (1 támadástól 30 életpontot vesztesz.) Támadása közben ellenfeled is sebződik 8 életpontot. Karmával néhányszor a zafír sárkány megcsapja a fejedet. (2 támadástól 45 életpontot vesztesz.) Támadása közben ellenfeled is sebződik 13 életpontot.
Véres nyál csordul ki a zafír sárkány száján, majd halk hörgéssel a porba hull.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 1 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Átkutatod a tetemet. Nemhiába, alkalmas tápszereket találsz! Nézzük, milyen kincsre bukkantál: 3 vasérc, 2 obszidián karkötő, egy gyöngysor [gyöngysor ládikóba-> 48 arany, -2 ÉP], egy ametiszt medál [ametiszt medál ládikóba-> 28 arany, -2 ÉP] és egy ezüst gyűrű. Felhasználva a Démonölőt, szereztél 5 sárkánypikkelyt. 15210 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [+2% teo]
{Csatastatisztika; sebzés: 1502, sebződés: 369, gyógyulás: 211, összesen: -158 ÉP}

[40 pontot használtál fel, van még 397.]

tf 1 40 fejleszted az 1. tulajdonságodat 40 pontért
Itt az ideje egy kis izomfejlesztésnek - fekvőtámaszokat kezdesz nyomni. Még nagyon sok kell ahhoz, hogy az erőd észrevehetően fejlődjön. Úgy érzed mintha valami kellemetlenség közeledne hozzád. Csak egy zafír sárkány. Megvető mosollyal várod a találkozást. Kicsit sokat tud ez az állat. Majd Te megtanítod a jómodorra...

Úgy ítéled meg, hogy nem árt egy hhaar burka II védekező rúna felrakása. A következő pillanatban már meg is idézted. Gyógyulsz (+2 életpont). [+1% tau] Egy láthatatlan védekező rúnavarázst mormol el ellenfeled. Üdvözlésképpen egy méregfelhő III varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. 215 életpontot sebeztél. Ellenfeled rosszul lesz. A szilánk működik (+2 életpont). [+3% teo] Ellenfeled mentális energiáit gyűrűbe gyűjti, majd útjának ereszt egy az agy kifacsarása pszi támadást. A támadása szerencsére hatástalan volt. Mélyen koncentrálva, ellenfeled megidéz egy ősvillám varázslatot, majd rád küldi. 67 életpontot vesztettél. Egy gömbvillám varázslatot dob rád a másik. A varázslat kudarcot vallott. Vas dobónyilat küldesz ellenfeled felé. Elrepül 1 vas dobónyíl. Pontos célzásodnak köszönhetően meglőtted a zafír sárkány testét. (1 támadással 39 életpontot sebezve.) A lény villámokat köp rád. Villámgyorsan lehajolsz, de még így is görcsbe rándulnak az izmaid. (86 életpontot vesztettél.) Csatakiáltást hallatsz: "Dögölj meg!" 18 életpontot sebeztél. Félelmet nem ismerve a másikra rohansz. {FM:} Vámpírölővel több döféssel felnyársalod a zafír sárkány bal vállát. (6 támadással 560 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+113 életerő). Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy nekromanta csókja. 74 életpontot sebeztél. 28 életpontot gyógyultál. {GYD:} Sárkánytőrrel megdöfködöd a zafír sárkány testét. (4 támadással 219 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+44 életerő). Egy gyenge harapást kapsz a bal válladba. (1 támadástól 26 életpontot vesztesz.) A derit láncvért működik: ellenfeled sebződik 7 életpontot. A zafír sárkány farka végigsúrolja a bal karodat. (1 támadástól 21 életpontot vesztesz.) Páncélod 6 életpontot sebez ellenfeleden. Félrehajolsz, de a zafír sárkány karmai így is karcolják az arcodat. (1 támadástól 16 életpontot vesztesz.) Páncélod 4 életpontot sebez ellenfeleden. {FM:} Vámpírölővel megdöfködöd a zafír sárkány pikkelyes testét. (2 támadással 203 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+41 életerő). Egy nekromanta csókja varázslattal köszöntöd a másikat. 83 életpontot sebeztél. 1 életpontot gyógyultál. Sárkánytőrrel megérinted a zafír sárkány bal szárnyát. (1 támadással 58 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+12 életerő). Egy kis bőrt csippent le a lábfejedről a zafír sárkány, ahogy megpróbál megharapni. (1 támadástól 26 életpontot vesztesz.) Páncélod 7 életpontot sebez ellenfeleden. A zafír sárkány farka végigsúrolja a jobb karodat. (1 támadástól 17 életpontot vesztesz.) Támadása közben ellenfeled is sebződik 5 életpontot. A zafír sárkány csapásokat oszt a jobb karodra karmaival. (2 támadástól 56 életpontot vesztesz.) Páncélod 16 életpontot sebez ellenfeleden.
A zafír sárkány most már meggondolná a harcot, de egy kicsit elkésett. Megölted!
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 1 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Alaposan átvizsgálod a tetemet. Érdemes volt keresni: kincsre bukkansz! A zsákmány egy ametiszt medál [ametiszt medál ládikóba-> 28 arany, -2 ÉP], egy ezüst papi karkötő [ezüst papi karkötő ládikóba-> 30 arany, -2 ÉP], egy arany, 2 pular kristály [pular kristály ládikóba-> 16 arany, -2 ÉP] és 3 borostyán függő [borostyán függő ládikóba-> 18 arany, -2 ÉP]. Felhasználva a Démonölőt, szereztél 5 sárkánypikkelyt. 15210 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1514, sebződés: 323, gyógyulás: 247, összesen: -76 ÉP}

[40 pontot használtál fel, van még 357.]

tf 1 40 fejleszted az 1. tulajdonságodat 40 pontért
Hozzálátsz bicepszeid fejlesztéséhez. Egy illriani testépítőtől ellesett izomerősítő gyakorlatokat végzel. Már csak egész keveset kell gyakorolnod, hogy az erőd komolyan megnőjön. [Még 358 TVP-t kell elköltened.] [40 pontot használtál fel, van még 317.]

tf 1 40 fejleszted az 1. tulajdonságodat 40 pontért
Nekilátsz, hogy tested minden porcikáját megmozgató gyakorlatokat végezzél. Most már nem is olyan szörnyen sok tréning szükséges ahhoz, hogy az erőd észrevehetően fejlődjön. [Még 318 TVP-t kell elköltened.] [40 pontot használtál fel, van még 277.]

tf 1 40 fejleszted az 1. tulajdonságodat 40 pontért
Száz guggolást-felállást, és száz fekvőtámaszt csinálsz. Huh, huh! Már csak egész keveset kell gyakorolnod, hogy az erőd észrevehetően fejlődjön. [Még 278 TVP-t kell elköltened.] [40 pontot használtál fel, van még 237.]

tf 1 37 fejleszted az 1. tulajdonságodat 37 pontért
Helybenfutás, guggolások, és egyéb tornagyakorlatok segítenek hozzá bicepszeid fejlesztéséhez. Most már nem is olyan szörnyen sok tréning szükséges ahhoz, hogy az erőd érezhetően megnövekedjen. [Még 241 TVP-t kell elköltened.]
(Feltételes támadás:) Egy ezerszemű bestia! Ezt kerested. Végre egy kis testmozgás. Fincsi!

Nem árt valamilyen védekező mágiát alkalmazni: hhaar burka II létrehozásához szükséges szavakat mormolsz. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [+1% tau] Ellenfeled varázstudó! Elmond magára egy láthatatlan védekező varázslatot. Egy méregfelhő III varázslattal köszöntöd a másikat. 202 életpontot sebeztél. Ellenfeled rosszul lesz. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [+2% teo] Ellenfeled támadó varázslatot alkalmaz: tűzgolyó varázslatot lő rád. 35 életpontot vesztettél. Ellenfeled energiatüskék varázslatot lő rád. A varázslat kudarcot vallott. Teli erőből vas dobónyilat dobsz az ellenfeledre. Elrepül 1 vas dobónyíl. Pontos célzásodnak köszönhetően meglőtted az ezerszemű bestia hártyás orrnyergét. (1 támadással 34 életpontot sebezve.) A seb azonnal beforr! A szörny sugárzása sejtjeidet roncsolja. (-10 életerő.) Ezenkívül elkorrodált 13 aranyad. A lény savat köp rád. Félrehajolsz, ezért csak kevésbé marja szét a bőrödet. (67 életpontot vesztettél.) Csatakiáltást hallatsz: "Dögölj meg!" Meglengetve a vámpírölőt ellenfeledre ugrasz. {GYD:} Vámpírölővel nagy lendületekkel át- meg átszúrod az ezerszemű bestia ragyogó észlelőjét. (6 támadással 519 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+104 életerő). Egy nekromanta csókja varázslattal köszöntöd a másikat. 86 életpontot sebeztél. 72 életpontot gyógyultál. {GYD:} Sárkánytőrrel megdöfködöd az ezerszemű bestia testét. (4 támadással 208 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+42 életerő). Ellenfeled támadó varázslatot alkalmaz: tűzgolyó varázslatot lő rád. 38 életpontot vesztettél. Egy villámcsapás varázslattal köszönt csatapartnered. 25 életpontot vesztettél. Az ezerszemű bestia csápjával megpöccinti a válladat. (1 támadástól 15 életpontot vesztesz.) Öregedtél 5 évet. Kezded megérezni a korod súlyát. Páncélod 4 életpontot sebez ellenfeleden. Az ezerszemű bestia fogai végigkarcolják a jobb combodat. (1 támadástól 39 életpontot vesztesz.) Támadása közben ellenfeled is sebződik 11 életpontot. Az ezerszemű bestia nyelvét a nyakad köré tekeri, de Te gyorsan kiszabadítod magad. (1 támadástól 11 életpontot vesztesz.) A szörny tűnődve szaglászik, majd nyálat fecskendez egy nálad levő aranytű felületére. Iszonyodva látod, hogy a tárgy szétfolyik! A lény felnyalja a finom csemegét. A derit láncvért működik: ellenfeled sebződik 3 életpontot. A lényből áradó sugarak sejtjeidet pusztítják. (-33 életerő.) Sajnálatos módon tönkrement 8 aranyad is. Az ezerszemű bestia összeesik, és nem mozdul többé. Megölted!
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 1 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Átvizsgálod a testet. Érdemes volt keresni: kincsre bukkansz! A zsákmány egy aranygyűrű [aranygyűrű ládikóba-> nem kaptál semmit! -2 ÉP], egy Mágikus Koponya [Mágikus Koponya ládikóba-> 100 arany, -2 ÉP], egy ezüst nyaklánc, 30 arany, egy fekete gyöngy és egy réz papi karkötő [réz papi karkötő ládikóba-> 20 arany, -2 ÉP]. Felhasználva a Démonölőt, szereztél 1 galachmitot. 13000 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [+2% teo]
{Csatastatisztika; sebzés: 1034, sebződés: 279, gyógyulás: 224, összesen: -55 ÉP}

[37 pontot használtál fel, van még 200.]
Megpillantasz egy kutat. Felkiáltasz: "Víz!" Három szomjas kinézetű goblin dugja ki a fejét belőle, mohón érdeklődve: "Hol?". A gonosz délibáb szertefoszlik, csak a szomjúság marad. (-63 életerő.) Nem tudsz ellenállni, egy kicsit olvasgatod a sötét tekercseket. (+0 gonoszság.) [KT képesség hatása:] Üzenetet kapsz a Fairlight banktól: mivel ebben a körben elfelejtettél lottót vásárolni, megtették helyetted, 1 szelvénnyel, általuk választott számokkal játszották meg neked. A 10 arany költséget a bank fizette. Vásárolsz egy lottószelvényt, amelyen a tippjeid: 25, 10, 29.
Tested megpihen fárasztó kalandjaid után, lelked szomját oltod az Élet Forrásával... (+1 max. ép.) Itt az ideje a pihenésnek. A környéken körülnézel, táborhelyet keresel. Betakaródzva, gyorsan álomba merülsz. A kalandozás közben szerzett tapasztalatok jó hatással voltak. (+1 max. életerő.) Elmúlt a munka gyümölcse hatása. Elmúlt a vadászat hatása. Elmúlt a Thargodan illúzió hatása.
Ebben a körben 200 pontod maradt, ebből a következő körre 200 pontot vihetsz át. Kapsz még 699 pontot. A következő körben tehát 899 pontot költhetsz el.

ENCYCLOPEDIA FANTASIA


KATEGÓRIÁK AZ OLIMPIÁN
Az idei Olimpián a kategóriabesorolás rendszere megegyezik az előző olimpián használttal. Ezúttal is 7 kategória lesz, plusz 1 kategória azoknak, akik már benne voltak az első háromban a legfelső kategóriában egy korábbi olimpián.
Nincsenek előre meghatározott kategóriák, amelyekre optimalizálgatnod kell a karakteredet, védettség korlátok meg hasonlók. Egyszerűen csak készülj fel az Olimpiára legjobb tudásod szerint, és kész. Rakd fel a legjobb páncélzatot, fegyvert, stb. Az Olimpiai bizottság speciális teszt elé fog majd állítani, harci tudásod összessége fogja eldönteni, hogy végül melyik kategóriában fogsz indulni a hat közül. Azok, akik az előző olimpián helyezettek voltak valamelyik kategóriában, legalább eggyel feljebb fognak indulni. A legmagasabb kategória korábbi helyezettjei számára szokás szerint egy speciális, "felsőligás" kategóriát rendezünk, komoly díjak nélkül.
Minden egyes párviadal előtt pontosan ugyanúgy indulsz, mint ahogy beneveztél. Tehát ha az előző harcban lemágiatörték rólad a varázslatokat, megsemmisült a páncélod, nem számít, minden újra meglesz a következő csatában. Ezenkívül a varázspontod és a lőfegyvered sem fog így elfogyni, tehát nem szükséges 20 varázskővel vagy 40 mérgezett vasnyíllal rendelkezned ahhoz, hogy esélyed legyen. Elindulhatsz tehát a kedvenc lőfegyvereddel, a legbrutálisabb varázslataiddal, nem fogysz ki az erőforrásokból. Következménye azonban, hogy a lőfegyverek közül tiltott az esszenciakristály használata.
Itt említjük még meg, hogy a menekülés varázslat az olimpián nem működik, és a háló varázslat hatékonyságát csakis a verseny időtartamára csökkentve van, a lőfegyver használat helyett a hálóból mindenképp kikászálódsz. Az Istenek Talizmánja nevű tárgy agytaposás nevű képessége nem működik.
Megjegyzés: Az Olimpia során a Tudatturbó tudati képesség nem használható, ha ilyen van rajtad, leoldják rólad. Nem szeretnénk, ha a Közös Tudatok vezetői jogtalan előnyhöz jutnának. Az Olimpián azt a lő/dobófegyvert fogod használni, amelyet a KF <lő/dobófegyver> paranccsal bekészítettél. Az FLH 999 parancsnak nincs jelentősége.
FONTOS!!! Az idei olimpián is lehetőség van arra, hogy többször jelentkezhess, ha esetleg a korábbi jelentkezésedet elrontod. Az újabb jelentkezéshez ugyanazt a parancsot kell kiadni, és ugyanúgy aranyba kerül. Az olimpián a legutolsó jelentkezésedet fogjuk figyelembe venni.

THARGODAN BERZERKER (377. SZÖRNY)
A Thargodanok, bár iszonyatos hatalommal bírnak, azonban mégis vannak gyengéik, ugyanúgy rettegnek a végső megsemmisüléstől, mint más, halandóbb teremtmények. Ezért aztán gyakran előfordul, hogy elárulják gyenge gazdájukat, hogy az erősebb meghagyja életüket, vagy elmenekülnek, amikor az erőviszonyok az ellenfeleik irányába billennek. Azonban megváltozik a helyzet, ha a Sötétség egy nagyhatalmú hercege kiöli a gondolkodást szolgáiból - az így kapott Thargodanok elpusztíthatatlan gyilkológépek, akik megsemmisülésükig harcolnak. Ezek a megkérdőjelezhetetlen lojalitású berzerkerek nemcsak hogy a Sötét Föld legrettenetesebb harcosai, akiket még a sárkányok is elkerülnek: Az őket védő mágikus bűbájnak köszönhetően legfeljebb varázserejű vágófegyverrel, vagy esetleg isteni hatalmú harcművész technikákkal lehet őket megsebezni.

OUITMLEN (7032. SZÖRNY)
Ez az ősöreg Notermanthi már akkor is a káoszhordák generálisa volt, mikor a dimenziók közti háború dúlt egykoron. A hiteles források nem taglalják, hogy akkor mi lett a sorsa ennek a nagyhatalmú Thargodannak, de a halandók végleg elpusztítani, úgy tűnik, nem voltak képesek. Most sok-sok év rejtőzködés után, ismét előbukkant a semmiből. Ouitmlen külsőre nagyon hasonlít a közönséges Notermanthira, csak minden tekintetben szörnyűségesebb annál. Előszeretettel veszi körül magát alacsonyabb rendű, veszedelmes szörnyekkel, mint amilyenek például a sötét ölészek. Elsősorban ellenállhatatlan erejű csapásairól híres, amivel a mágia szövetét képes ízekre szaggatni, és jobb, ha felkészülsz aljas kputtyintására is!

TELERÓTT RÚNALAP (1661. TÁRGY)
Ezen a korong formájú pergamenlapon mithril-rúnák sorakoznak, melyek nyilvánvalóan fontos tudást, talán épp egy varázslat igéit tartalmazzák. Nem tudni, hogy miféle mágus véste azt oda, vagy hogy mi is áll rajta konkrétan, hacsak az általad elsőre ismeretlennek tűnő rúnák jelentését meg nem fejted valahogy. A telerótt rúnalap mágikusan ragaszkodik ahhoz, aki megtalálta, így nem adhatod át másik karakternek azt.

LÉLEKHARANG (1607. TÁRGY)
Ez az ezüstös kis harangocska nem sokkal nagyobb egy gyermekjátéknál, mégis erőteljes varázserőt hordoz. Ha próbaképp megpróbálod megszólaltatni, rájössz, hogy nem hallod a hangját. Nem csoda, mert azt halandó lény nem hallhatja, az csakis a Kárpiton túli világban érzékelhető. Ám ott elementáris erővel hat mindenre, ami élt egykoron. Fordulónként egyszer használhatod, a H 1607 paranccsal 20 TVP-ért, ha ellen tudsz állni a zsigeredig átjáró iszonyatnak, amit eközben érzel (tehát már legalább 40. szintű vagy). Mindezt csatamezőn, vagy olyan tereptárgynál teheted meg, ahová fel- vagy lemászva szörnyekkel harcoltál ugyanabban a fordulódban. A tereptárgy, vagy csatamező egykori lakói visszatérnek a túlvilágról, és azonnal elfoglalják az egykori lakóhelyüket (tehát a tereptárgy ismét kiKUTathatóvá, ill. mászhatóvá válik). Ha a fordulódban egyszer már használtál benépesítés varázslatot, nem használhatod a lélekharangot, illetve ha a lélekharangot használtad, nem használhatod a benépesítés varázslatot.

CSAPATMUNKA
A csapatmunka szakértelem a többszemélyes kalandokban való megfelelés tudománya, növekedése egyben jelképezi a szociális viselkedés, a csapat egészét segítő képességek, és a kettőnél több résztvevős harcban való helytállás fejlődését is. Minden egyes alkalommal, amikor többszemélyes kalandban veszel részt, a csapatmunka fejlődik - mértéke a kaland próbáinak számával arányos. A kaland vezetőjének fejlődése olyan, mint ha eggyel több próbát teljesített volna. Ha olyan csapattal tartasz, melynek minden tagja a te Közös Tudatod tagja, már szinte félszavakból is megértitek egymást, így a fejlődés másfélszer annyi lesz, mint egyébként. Ha már csak egyedül maradtál a kalandban, mert a többiek elbuktak valahol útközben, már a csapatmunkád sem fejlődik. Mivel a csapatmunka önképzésben nem fejleszthető szakértelem, KNO-zni nem lehet, ill. a tudatturbó és a sziklozug ragu elfogyasztása sem hat rá. A csapatmunka növekedésével új beállítási lehetőségeket, képességeket szerezhetsz, melyeket a többszemélyes kalandokban használhatsz majd fel. Ezekről mindig enciklopédia tájékoztat majd. Az adott képességet attól a szinttől használhatod majd, ahányas szakértelemnél azt megkaptad. Az első ilyen "képesség" a "Mindenki egyért", melyet alant olvashatsz.

"MINDENKI EGYÉRT" BEÁLLÍTÁS
Most, hogy megszerezted első tapasztalataidat a többszemélyes kalandozás terén, talán épp egy összeszokottabb, minden kalandba közösen induló csapatra vágysz. Ez azonban nem működhet teljesen, amíg a csapattagok szenvtelenül figyelik, miként buknak el társaik, és ők, mintha mi sem történt volna, folytatják a kalandozást. Mostantól ezt a tényezőt kiküszöbölheted a TKB 1 <beállítás> parancs használatával, ahol
ha a beállításnak 1-et adsz meg: ha valaki elbukik, a teljes csapat elbukja a kalandot,
ha a beállításnak 0-t adsz meg (azaz TKB 1 parancs hatására): ha valaki elbukik, a csapat attól még folytatja a kalandot. (Ez az alapállapot, csak ha átállítottad korábban, és most törölni akarod, akkor van szükséged erre a parancsra.)
Azokban a többszemélyes kalandokban, ahol te vezeted csatába társaidat, a te beállításod határozza meg a kaland milyenségét.

JÉGVIHAR (353. TÁMADÓ VARÁZSLAT)
Harc elején elmondva a jégvihart, ellenfeled körül olyan hideget teremthetsz, hogy könnyedén halálra fagyhat. Ha valamilyen isteni csoda folytán túl is élné ezt a szintenként D10 sebzésű varázslatot, a harc további részét akkor is 30-cal kevesebb védelem birtokában kell megvívja. A varázslat maximumát az 50-es szinten éri el, 50D10 sebzésnél. A jégvihar varázslat anyagi komponense egy jégkristály és egy sárkánypikkely, elmondása pedig 45 varázspontba kerül.

KARAKTERLAP

Issus Banth, egy barna, rövid hajú, barna szemű, bajuszos kobudera férfi vagy. Bőröd bronzként csillog. Raia személyes testőrként szolgáló avatárja vagy. Papi hited: 954. A Pöröly Rend (#9114) K.T. tagjai közé tartozol. Ez az 558. fordulód.

Erő: 77 (101) Szint: 46 Merészség: 8/6 Magasság: 152 cm
IQ: 67 (69) Támadás: 62 Agresszió: 3 Testsúly: 55 kg
Ügyesség: 77 Védekezés: 122 Menekülés: 15 % Életkor: 41/84 év
Egészség: 65 (66) Életpont: 1094/908 Jellem: jó (777) Tul. pont: 6
Szerencse: 71 (86) Varázspont: 1998/682 Pénz: 3920 arany Kép. pont: 25
Tudatpont: 14/7 Pszi pont: 250/126 Halhatatlanság: 8 % EFejl: 7
Eddig összesen 5733 szörnyet (19 ebben a körben) és 2 kalandozót öltél meg. Ebben a fordulóban 199622 TP-t kaptál. Jelenleg 14924416 TP-d van. A következő szinthez még 175584 TP szükséges. Trófeáid: rubin sárkány, triklem drakolder, Friedurgonoma. A 523. fordulódban 5355 arany került a bankszámládra. 6292 aranyat vehetsz fel a kamatokat is beleszámítva. Eddig 1 többszemélyes kalandot teljesítettél.

HARCI ISMERETEK
víziharc: 24/67 ökölvívás: 36/57 szúrófegyverek: *37/100 (+4%)
vágófegyverek: *31/100 (+1%) ütőfegyverek: 3/23 lőfegyverek: 15/70
dobófegyverek: 39/51 (+6%)

Feltételes fegyverváltás: Démonölő (#625) (120%) << ököl (#28) (150%)
Feltételes lőfegyver használat: semmi (0 -10.); bumeráng (#249) (11 -13.); nyu-shuriken (#157) (14 -27.); vas dobónyíl (#189) (28 -); kerek kő (#19) ( kalandozókra);
Óvatosság (labirintusokban): 0 KPCS: automatikusan minden kapcsolónál

EGYÉB ISMERETEK
1. rejtőzködés: 71/45 (+16%) 2. nyomkövetés: 134/55 (+5%) 3. lopás: 1/32
4. mászás: 27/46 (+18%) 5. csapdakészítés: 32/93 (+6%) 6. csapdaészlelés: 15/70
7. gyógyítás: 61/77 8. titkosírás: 5/56 9. felderítés: 35/97
10. szörnyidomítás: 19/38 11. teológia: 152/39 (-130%) 12. taumaturgia: 99/92 (+24%)
13. szerencsejáték: 6/36 14. versengés: 12/58 15. harcművészetek: 36/37
16. zene: 18/69 17. szörnyismeret: 38/52 18. pszi: 35/39 (+28%)
19. zárnyitás: 2/89 20. vadászat: 7/92 21. vitalitás: 1/90 (+11%)
22. bányászat: 40/6 (+17%) 23. úszás: 44/21 24. ordítás: 30/69 (+23%)
25. csapatmunka: 1/49

FEJLESZTÉSI PONTOK
Felhasználatlan fejlesztési pont: 11

FELTÉTELES PARANCSOK (még 5 lehet)
deus ex machinád 8 mezőre repítsen
totem 40% életpont alatt (szent jogar (#150))
gyógyítasz 40% életerő alatt 10 TVP-ért
kutatsz max. 2 TVP-ért
ásol max. 120 TVP-ért csak 152. fémet, vagy jobbat
készítesz ében tobozt (#578) (max. 80 darabot ), borkonyó bibét (#312) (max. 999 darabot ), azúrharmatot (#1161) (max. 20 darabot ), csillezsályalevelet (#1253) (max. 99 darabot )
elfogod mutáns pókot (#117) fedett veremmel (#219), dombi yetit (#366) fedett veremmel (#219)
mászol max. 400 TVP-ért
cirkusz: ötpróba (2)
maradék TVP-dből az erő (1) tulajdonságodat TF-eled
Feltételes támadás (aktív: 13, max: 16)
szintszívó lények (#9097), Ovgun (#325), noth szellem (#250), mópat fatty (#317), kputtyintó csalán (#247), bávatag golombár (#165), trikornis herceg (#261), vérkeszeg (#407), halálelementál (#279), smaragd sárkány (#326), rubin sárkány (#330), Raia szent lovagja (#239), ezerszemű bestia (#288)
Barátságosság (aktív: 8, max: 16)
erdei rém (#399), adószedő (#234), hegyi óriás (#397), semlegesek (#989), jók (#990), vércápa sámán (#281), hullámelementál (#411), bűbájlidérc (#761), Igaz Barátok (9141. KT)

VARÁZSLATAID ÉS PSZI KÉPESSÉGEID
Varázslói varázslataid
energiatüskék (#29, 5 VP) tüskepajzs (#30, 4 VP) védelem sav ellen (#36, 12 VP)
tompítás (#40, 8 VP) jégcsóva (#41, 15 VP) fehér glóbusz (#47, 13 VP)
elektromos pajzs (#51, 14 VP) varázslat olvasása (#67, 30 VP, 20 TVP) mágiafeloldás (#75, 5 VP, 5 TVP)
láthatatlanság (#76, 15 VP, 5 TVP) láth. észlelése (#78, 7 VP, 5 TVP) felszínre ugrás (#109, 25 VP, 5 TVP)
tűzmágia (#157, 24 VP, 5 TVP) familiáris idézése (#159, 40 VP, 20 TVP) varázskő készítés (#160, 120 VP, 10 TVP)
varázsenergia (#161, 35 VP, 5 TVP) hhaar burka II (#162, 10 VP) dimenzióugrás (#163, 55 VP, 5 TVP)
városi teleport II (#181, 60 VP, 10 TVP) vízlélegzés (#185, 15 VP, 5 TVP) háló (#186, 24 VP)
állatvédelem (#192, 25 VP, 5 TVP) tiltott teleport (#198, 100 VP, 10 TVP) a munka gyümölcse (#224, 10 VP)
villámmágia (#227, 36 VP, 5 TVP) kalmárszem (#228, 11 VP, 15 TVP) jégoszlop (#231, 24 VP)
Thargodan illúzió (#242, 50 VP) jégmágia (#279, 25 VP, 5 TVP) ryuku átokvarázs (#280, 45 VP)
időcsere (#285, 5 VP) jégvihar (#353, 45 VP)
Papi varázslataid
vámpirizáció (#1, 8 VP, 5 TVP) éber kakukk (#3, 6 VP) auralátás (#4, 8 VP, 5 TVP)
gyógymógy (#5, 6 VP, 5 TVP) áldomás (#6, 5 VP, 5 TVP) erőpajzs I (#12, 6 VP, 5 TVP)
méregsemlegesítés (#14, 10 VP, 5 TVP) vak őrület (#18, 3 VP, 5 TVP) korgó gyomor, huss (#21, 3 VP, 5 TVP)
unkreáció (#22, 0 VP, 5 TVP) hadiszerencse II (#24, 6 VP, 5 TVP) tündérfény (#25, 1 VP)
tulajdonságpajzs (#26, 16 VP, 5 TVP) harmadik szem (#27, 12 VP, 5 TVP) csupasz izom (#28, 10 VP, 5 TVP)
méregfelhő (#37, 12 VP) védelem tűz ellen (#38, 12 VP) vakító fény (#43, 7 VP)
tisztítótűz (#44, 13 VP) óriáserő (#53, 24 VP, 5 TVP) gyóntatás (#56, 10 VP)
azonnali gyógyítás (#58, 15 VP, 5 TVP) hadiszerencse III (#59, 15 VP, 5 TVP) puha ütés (#60, 18 VP)
tűzeső (#61, 16 VP) éber vadászkutya (#62, 12 VP) erőpajzs II (#63, 24 VP, 5 TVP)
oltár eltörlése (#79, 60 VP, 10 TVP) szörnyészlelés I (#82, 8 VP, 5 TVP) szörnycsábítás (#83, 14 VP, 3 TVP)
restoráció (#85, 50 VP, 5 TVP) vasszervezet (#86, 8 VP) szopókőpusztítás (#88, 21 VP, 5 TVP)
fürgülés (#92, 22 VP) rúnapukkasztás (#94, 0 VP) DEM kreálása (#95, 50 VP, 10 TVP)
erőpajzs III (#127, 30 VP, 5 TVP) teljes gyógyulás (#133, 50 VP, 5 TVP) élőholt pozdorja (#134, 40 VP)
tárgyészlelés (#135, 30 VP, 10 TVP) energiafolyam (#136, 24 VP) fiatalítás (#140, 40 VP, 10 TVP)
életpajzs (#142, 16 VP) mágikus ütés (#147, 18 VP) becsületjel (#158, 14 VP)
égető tekintet (#164, 25 VP, 5 TVP) esszenciavédelem (#165, 15 VP, 5 TVP) oltár teremtése (#167, 50 VP, 10 TVP)
feltámadás (#168, 50 VP, 5 TVP) planetáris őrdémon (#172, 18 VP) szopógödöreltörlés (#173, 30 VP, 10 TVP)
szopókőirtás (#174, 10 VP, 5 TVP) tűzvihar (#175, 24 VP) gyorsvarázslás (#179, 0 VP)
kényszerport (#183, 8 VP) esszenciavédelem 2 (#188, 15 VP, 5 TVP) méregfelhő II (#193, 18 VP)
megfejtés (#199, 28 VP, 5 TVP) Pörhemór köre (#205, 30 VP, 5 TVP) kisebb kívánság (#208, 300 VP, 30 TVP)
vadászat (#209, 40 VP, 5 TVP) fényaura (#211, 40 VP, 5 TVP) menekülés (#212, 12 VP)
aranyeső (#214, 12 VP, 5 TVP) lélektisztulás (#215, 30 VP, 5 TVP) áldomás III (#217, 15 VP, 5 TVP)
armageddon (#218, 100 VP) csapdaészlelés (#222, 12 VP, 5 TVP) mágia megértése (#226, 0 VP)
méregfelhő III (#229, 25 VP) energiaspirál (#232, 32 VP) Solisar aurája (#240, 18 VP)
fénypajzs (#241, 18 VP) pajzszúzás (#251, 24 VP) avatár idézése (#253, 300 VP, 20 TVP)
Pszi képességeid
pszi-ernyő (#64, 6 PP, 5 TVP) auratranszformáció (#65, 10 PP, 10 TVP) pszi-regeneráció (#66, 12 PP, 5 TVP)
felejtés (#68, 5 PP, 5 TVP) kí koncentráció (#69, 14 PP, 5 TVP) agyletapogatás (#70, 16 PP, 2 TVP)
szürkeáll. aktiv (#71, 20 PP, 5 TVP) mentális pajzs (#72, 9 PP, 5 TVP) pszi fejlesztés (#73, 20 PP, 10 TVP)
molekulaátrendezés (#74, 10 PP, 5 TVP) agykorbács (#97, 6 PP) pszi-acéltorony (#98, 8 PP)
tudatkutatás (#99, 20 PP, 10 TVP) térképelemzés (#104, 20 PP, 10 TVP) kontinuum-tágítás (#105, 60 PP, 10 TVP)
tudatrombolás (#111, 25 PP) pszi-gyűjtés (#112, 300 PP, 30 TVP) pszi-ernyő II (#113, 10 PP, 3 TVP)
agybénítás (#114, 10 PP) pszi-konverzió (#115, 50 PP, 20 TVP) az elme fölénye (#116, 10 PP, 5 TVP)
szuperpszi kif. (#117, 400 PP, 60 TVP) teljes őrület (#118, 12 PP) térképelemzés II (#119, 80 PP, 40 TVP)
nagyobb agypajzs (#120, 15 PP, 5 TVP) direkt kontaktus I (#121, 35 PP) direkt kontakt. II (#122, 45 PP)
A varázslatok tanulására elkölthető: 90 kör eleji VP regeneráció.

JELENLEG RAJTAD LEVŐ AKTÍV VARÁZSLATOK ÉS PSZI HATÁSOK
szürkeáll. aktiv (#71) tulajdonságpajzs (#26) csupasz izom (#28) óriáserő (#53)
erőpajzs III (#127) kí koncentráció (#69) varázsenergia (#161) feltámadás (#168)
láthatatlanság (#76) vámpirizáció (#1) áldomás (#6)

TÁMADÓ ÉS VÉDEKEZŐ VARÁZSLATOK LISTÁJA
Feltételes varázslat-használat
23. és magasabb szintűek ellen
Támadó varázslatok (aktív: 2, max: 10)
méregfelhő III (#229), puha ütés (#60)
Védekező varázslatok (aktív: 1, max: 10)
hhaar burka II (#162)
Feltételes támadó varázslatok (aktív: 33, max: 59 - védekező varázslatokkal együtt)
vakító fény (#43) >> quwarg parafenomén (#248) puha ütés (#60) >> kisebb quwarg isten (#213)
pajzszúzás (#251) >> purifikátor császár (#393) méregfelhő III (#229) >> magnetikus praglonc (#200)
ryuku átokvarázs (#280) >> halálhozó (#419) méregfelhő II (#193) >> vortexmágus (#418)
méregfelhő II (#193) >> korinthai amőba (#420) méregfelhő II (#193) >> smaragdgólem (#417)
méregfelhő II (#193) >> kék rothasztó (#421) méregfelhő III (#229) >> Ovgun (#325)
méregfelhő III (#229) >> tollaskígyó (#635) méregfelhő III (#229) >> vark. kardtáncos (#693)
armageddon (#218) >> varkaudar böllér (#692) vakító fény (#43) >> ősdentor (#282)
méregfelhő III (#229) >> csataremák (#694) méregfelhő III (#229) >> lidércóriás (#401)
armageddon (#218) >> sötét ölész (#314) armageddon (#218) >> drótszőrű mópat (#426)
méregfelhő III (#229) >> rubin sárkány (#330) energiafolyam (#136) >> vámpírféreg (#782)
energiafolyam (#136) >> rothadó lián (#427) vakító fény (#43) >> őrült varázsló (#255)
Feltételes védekező varázslatok (aktív: 33, max: 59 - támadó varázslatokkal együtt)
hhaar burka II (#162) >> dűnelord (#341) hhaar burka II (#162) >> lidércóriás (#401)
elektromos pajzs (#51) >> zafír sárkány (#329) tompítás (#40) >> varkaudar vajákos (#690)
életpajzs (#142) >> halálelementál (#279) védelem sav ellen (#36) >> ében hadúr (#294)
védelem sav ellen (#36) >> ében sárkány (#327) elektromos pajzs (#51) >> viharóriás (#278)
életpajzs (#142) >> varkaudar varázsló (#271) tompítás (#40) >> őrült varázsló (#255)
védelem tűz ellen (#38) >> vortexmágus (#418)

ISTENI KÜLDETÉSEID
1.) A fény ragyogása örökkön örökké uralkodik a sötétség felett. Semmisítsd meg Dornodon avatárját!
2.) Chara-din káoszba taszítja a világot. Gyengítsd őt azzal, hogy a nemlétbe küldöd avatárját!
3.) Szeretném ellenőrizni, hogy tényleg közeledsz-e hozzám. Imádkozz, amint halhatatlanságod legalább 10%!

HŐSTETTEID
Olimpiai helyezéseid: harmadik hely a 4. kategóriában a XIX. olimpián.
Eddigi legjobb helyezésed az alanori íjász- és dobóversenyen: 9. Legjobb pontszámod: 158.

A FORDULÓ ELEJÉN MÉG MEGVOLT...
1 aranytű (#272) 1 ezüstshuriken (#327) 2 fiatalság itala (#473)
1 jégrúna-tekercs (#1575) 62 kaja (#2) 1 mérg. vas dobónyíl (#190)
1 nyílvessző (#108) 1 sallank karom (#128) 1 szent jogar (#150)
18 toxyl (#591) 1 tükör (#43) 1 varkaudar látógömb (#1107)

EBBEN A FORDULÓBAN KERÜLT HOZZÁD...
933 arany (#50) 6 ezüst gyűrű (#180) 1 ezüst karkötő (#158)
5 ezüst nyaklánc (#117) 3 ezüstdarab (#326) 4 fekete gyöngy (#99)
1 fűszertartó (#210) 2 galachmit (#310) 2 gyöngymangó (#135)
3 jégkristály (#593) 1 kék orchidea (#68) 1 kerek kő (#19)
1 lélekesszencia (#619) 3 obszidián karkötő (#229) 1 sáfránypor (#211)
32 sárkánypikkely (#292) 60 spiritusz (#170) 7 Thargodan esszencia (#328)
1 toxyl üvegcse (#592) 1 varázskő (#305) 1 vas dobónyíl (#189)
3 vasérc (#152)

E KÖRBEN TETT LÉPÉSEID TÉRKÉPE


(365,113) sötét ölész (#314), mópat boly (#583)
(365,114) lélekelementál (#319)
(366,112) ében sziklatorony (#589), káoszbajnok (#293), zafír drakón (#320), Sötétség Hercege (#296), érclelőhely
(366,115) mópat fatty (#317)
(367,116) Fairlight oltár, érclelőhely, zafír sárkány (#329)
(367,118) zafír sárkány (#329), sárkánybarlang (#620), Raia oltár, érclelőhely, zafír drakón (#320), márvány sárkány (#328), ezerszemű bestia (#288)
(368,117) Thargodan mágus (#318), ében sziklatorony (#589), ében halálhajcsár (#295), zafír drakón (#320), taalru herceg (#307), érclelőhely

ÜZENET A JÁTÉKVEZETŐTŐL


Kedves Játékostársunk!
2006. nov. 25-én szombaton 9 órától a szokásos helyen, a Láng Művelődési házban Beholder találkozót rendezünk. (Cím: Budapest, XIII. ker. Rozsnyai u. 3., megközelíthető: kék metróval, Forgách utcai megállónál kell leszállni.) Személyesen mondhatod el véleményedet, javaslataidat a TF programozójának és játékvezetőjének, élőben találkozhatsz a többi játékossal. Mókás vetélkedők, észbontó TF-es árverés, tombola, kedvezményes zsetonbefizetési lehetőség, akciós könyv és kártyavásár, ingyenfordulók, információözön, élő bemutató és még sok más program vár! Egyedi varázstárgyat, az Örökkévalóság drágakövét kérhet mindenki a karaktere részére. A találkozón veheted át a TF olimpiai fordulódat is. A TF olimpiára való jelentkezés határideje 2006. nov. 21. kedd.
A találkozón ezenkívül a Sárkánymágia nevű vadonatúj Hatalom Kártyái kiegészítő bemutató versenye lesz.
Várunk nov. 25-én!
A Beholder Kft. munkatársai.
2006.09.12. Számládról 30 zsetont levontunk a Krónika külön postázása miatt.
2006.10.20. Számládról 30 zsetont levontunk a Krónika külön postázása miatt.
˙

Változások a Túlélők Földjén a legutóbbi fordulód óta...


* Ha a karakter és a szörny egyszerre ölte meg egymást, akkor még a D.E.M.-ezés előtt kiíródott, hogy a szörny meghalt/eldemezett, stb. Ezt a jövőben már nem fogják látni a karakterek. A karakterek demezése előtt íródott furcsán "elfutós" szöveget szintén töröltük onnan.
* Elenios tündöklő szobra akkor is kifejtette hatását, ha lerombolták azt, ezt javítottuk.
* Mostantól, ha egy Közös Tudat már meglevő képességet fejleszt minden változtatás nélkül, és ez a képesség a 14-nél korábbi képesség, akkor lehetőség van a fejlesztési időt 100 napról 50 napra csökkenteni. Vagyis, ha a KT 50 nap alatt, vagy előbb készen van a fejlesztéssel, a képességet az 50. napon megkaphatják, és ekkor kezdődik a következő 100 vagy 50 nap számolása is.
* A sikeres szörnyelfogásnál nem törlődött az összes FOG parancs az adott szörnyre, csupán egy közülük. Igazából ez hiba volt, mert így ugyanazt a szörnyet el lehetett fogni még egyszer (márpedig a szabály szerint ugyanabból a szörnyből kettő nem lehet a karakter birtokában). Mostantól az adott, elfogott szörnyre vonatkozó minden FOG parancs törlődni fog a foglyul ejtéskor.
* A BB, KB bankművelet parancsoknál előfordulhatott, hogy 32000-nél több tárgy került a karakter birtokába, és ezen kiakadt a program. A hibát javítottuk, 32000-nél több egy tárgyból sem a karakternél, sem a bankszéfben nem lehet.
* Sajnos olyan mértékben elterjedtek a csillogó nyakékek a játékban, hogy szinte lehetetlenné teszik már a tolvajkodást. Emiatt a csillogó nyakék lopásának valószínűségét 100%-ról 50%-ra csökkentettük.

Üzenet küldése a karakternek