550. forduló, 552. forduló, Lábszagú Vargánya összes nyilvános fordulója
Fordulóm kinézete legyen.
Kövesd a Túlélők Földje levelezős szerepjátékot: érdekességek, friss információk a Facebook oldalunkon! http://www.facebook.com/tulelokfoldje

TÚLÉLŐK FÖLDJE

Betáplálva: 2006. jún. 19. 9h:28'
EZ A 593. JÁTÉKHETED, 551. FORDULÓD
594. játékheted kezdete: jún. 20.
A következő fordulódat azonnal betápláljuk, amint megkapjuk.
EXT - Már megkaptad az extra fordulót!
E-mail!
KALANDOZÓ: #1055
SZÁMLA : XXXX
ingyenf: 2

LÁBSZAGÚ VARGÁNYA KALANDJAI


11 nap telt el azóta, hogy letáboroztál a [239,47] koordinátán. Ez az idő nem múlt el esemény nélkül:
A táborozás 1. napján találkozol egy barna, rövid hajú, barna szemű, rövid bajszú ember férfival. Raia lényének egy apró része. Egy angyali sisakot, egy Batharak vállemezét, egy drag'kór fülkarikát, egy drakolder gyűrűt, egy fűzött kagylósort, egy gyémánt védőgyűrűt, egy haramakit, egy kreiton palástot, egy Luthius karkötőjét, egy nap szimbólumot, egy natharion talizmánt, egy örökkéval.smaragdját, egy őselemek köpenyét, egy Ovgun nyakláncát, egy regeneráló övet, egy rogalhal csuklópántot, egy Rughar gyűrűjét, egy teknősbőr nadrágot, egy tleikan karkötőt, egy tleikan kesztyűt, egy torz fülkarikát, egy tűzúr csizmáját és egy zafír fülbevalót visel. Büszkén hordja a varkaudar invázió bronz emlékérmét. Felszerelését egy tleikan főbíra trófea, egy triklem drakolder trófea és egy Techiulan trófea ékesíti. Furcsa jelvénye van: egy halványan vibráló nyunyónyűvő vikócmajom. Jobb kezében egy kígyópengét, bal kezében egy nitmák pengét tart. Lőfegyvere egy hosszú íj. Hátasa egy idomított pikkelyes ptog. Holmiját egy sivatagi doareg cipeli. {ereje: 68.} Mentális auráját felismered, undorító fehér! Egy jó! Odaveted: " Nekem bizonyíték kell, nem ígéret! Ezért vagyok gonosz!" Elmosolyodsz, majd vad csatakiáltással a másikra rohansz.

Ki tudja, mire készül a másik - jobb az óvatosság! A biztonság kedvéért felraksz egy varázsvédelem varázst. A szilánk működik (+2 életpont). Távolról pusztító végzet varázslatot lősz a másikra. 534 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Ellenfeled mormol, majd ujjaiból kirepül egy izomernyesztés varázslat. Szerencsére nem hatott rád. Az esélyek kiegyensúlyozása céljából ellenfeled Rád lő moa stukival. Feléd repül 6 gránátlövedék. Párszor kipécézi a bal válladat. (6 támadástól 366 életpontot vesztesz.) Félelmet nem ismerve a másikra rohansz. Vámpírölővel több döféssel felnyársalod az ember testét. (7 támadással 689 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+138 életerő). Egy nekromanta csókja varázslatot dobsz ellenfeledre. 51 életpontot sebeztél. 51 életpontot gyógyultál. Kyorg tőrrel többször eltalálod az ember testét. (5 támadással 347 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+70 életerő). Pestisaurád 10 sebzést okoz. Kígyópengével az ember kegyetlenül összevagdalja a fejedet. (7 támadástól 611 életpontot vesztesz.) Ellenfeled regenerálódik! Ellenfeled egy kézmozdulatot tesz, majd ellő egy méregfelhő II varázslatot. Semmi hatás! Nitmák pengével az ember mély sebeket nyitva megvagdossa a nyakadat. (5 támadástól 267 életpontot vesztesz.) Ellenfeled regenerálódik! Fényaura sebez téged (-20 ép). A másik úgy érzi veszélyben van, jobbnak látja, ha eltűnik a színről. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). {Csatastatisztika; sebzés: 1631, sebződés: 1264, gyógyulás: 267, összesen: -997 ÉP}


Kedélyes hangulatban sétálsz a helyszínre, ahova a gyülekezőt beszélted meg a többiekkel. Nagy kaland lesz, és a társaság tagjai is elég jól felkészültnek tűnnek. Eljött még Ababo, Lord Rochford, Halálhozó Leoford, Ymmor-Thal, Anram Salle és Ilinir Doaron. Lord Rochford meg te még sosem találkoztatok, gyorsan bemutatkoztok egymásnak. Úgy tűnik Ababo lesz az önjelölt parancsnok a mocsár-dagonyában, legalábbis ő így döntött. Közli, hogy először is meg kell találni Kratifixet, mert az öreg valószínűleg eltévedt. Némi bóklászás, és hangos szólongatás után aztán végre rá is találtok. Az öreg kutató alaposan szemügyre vesz benneteket. Ahhoz képest, hogy tudós, nagyon magabiztos. Talán nem tudja, hogy ti mindenre kész kalandozók vagytok?
- Mondtam, hogy a túl alacsony testmagasság alkalmatlanná teszi a jelentkezőt? - mondja. A kutató gyorsan megméricskél mindannyiótokat. Kratifix röviden el is magyarázza, hogy miért. Olyan területre mentek, ahová épeszű kalandozó egyébként nem teszi be a lábát, és aki ki se látszik a mocsárból, annak a tudós nem veszi hasznát.
- Lássuk hát, mit is keresünk! Feltételezésem, és a talált feljegyzések szerint egy keskeny, mindössze egy lépés széles, és három öl magas kőasztal fekszik itt valahol a közelben. Ezt kell felkutatnunk. Az oldalán kígyó motívumoknak kell lenniük. Persze elsődleges feladat a tájékozódási pontok feltérképezése, azok alapján aztán könnyen megleljük az oltárt. Minden különleges jelet jegyezzetek fel, és itt találkozunk három óra múlva - mondja Kratifix, aztán meghatározza a kutatás irányát, és szétváltok.
Hamarosan már egyedül cuppogsz a derékig érő kulimászban. Jó pár óra telik el hiábavaló dagonyászással. Nemhogy oltárt nem találsz, meg különleges jeleket, de egy valamire való fát, vagy nagyobb bokrot sem! Csak a szúnyogok milliárdjai mindenütt. Ah, ez egy képtelen feladat! Sosem lesz ebből semmi eredmény! Talán nem is létezik az az ősi oltár, talán már rég elmentél mellette, vagy ellepte a láp, vagy ki tudja. Egyszerre csak hirtelen nagyon eleged lesz az egészből, és még arra sem méltatod a tudóst, hogy elköszönj. Egyenest a táborhelyed felé veszed az irányt. Hát, igen. Ehhez a feladathoz nem csak nagyobb türelem, de magasabb felderítés jártasság is szükséges volna. Valami egészen új dolgot tanultál, egy új képességet szereztél (csapatmunka: 1. szint). (ld. enc.) Újabb dolgokat tudsz meg a többszemélyes kalandokról. (ld. enc.) [33 TVP-t használtál fel.]
Táborozásod egyik napján felkeresett az Aukciós Ház ügynöke. Kifizetted a megvett 1 vörös zselét (50 arany).
Az 1. napon összeakadsz Halálhozó Leoforddal. A Halál, a Tűz és a Káosz Angyala kíséri. Leah inkvizítora. Tagja az Igaz Barátok Rendjének. Egy Batharak vértjét, egy che-vállszalagot, egy csillogó karkötőt, egy drag'kór fülkarikát, egy drag'kór lábvédőt, egy drakolder gyűrűt, egy jégisten amulettet, egy koponya szimbólumot, egy kreiton palástot, egy Luthius karkötőjét, egy mihlanil medált, egy mithril kesztyűt, egy Morgan sipkáját, egy nodonrod kitűzőt, egy óriás fülbevalót, egy óriások övét, egy Ovgun nyakláncát, egy regeneráló övet, egy rogalhal csuklópántot, egy Rughar gyűrűjét, egy szirén köpenyét, egy törpe bakancsot, egy torz fülkarikát és egy Vlagyimir gyűrűjét visel. Rangja: Inkvizíció főpapja. Felszerelését egy Morghatal A'ton trófea, egy kisebb jégisten trófea és egy triklem drakolder trófea színesíti. Egy szövetséghez tartozik, mutatja a ruhájára festett jel: egy koponya, mely szemüregében haláltusádat látod. Övén 1 kalandozóskalp fityeg! Jobb kezében egy inkvizítori korbácsot, bal kezében egy Zarknod szemét tart. Lőfegyvere egy hosszú íj. Hátasa egy idomított élőholt sullár. Holmiját egy Thargodan csontváz cipeli. {legmagasabb egyéb szakértelme: teológia (217).} Elég egy mentális pillantás aurájára: gonosz, mint Te. Így szólsz: " Nekem bizonyíték kell, nem ígéret! Ezért vagyok gonosz!"
Üdvözlitek egymást, mint két régi jóbarát. Rövid trécselés után folytatod utadat.
A 4. napon összeakadsz Kharizmosszal. Fairlight első számú avatárja. Egy átkozott karkötőt, egy balkezes gyűrűt, egy che-vállszalagot, egy csillogó fülbevalót, egy dalebg.kristályvértet, egy drag'kór fülkarikát, egy drakolder gyűrűt, egy inváziós amulettet, egy kreiton palástot, egy lidérckoronát, egy natharion talizmánt, egy óriás fülbevalót, egy óriások övét, egy örökkéval.smaragdját, egy őselemek köpenyét, egy Ovgun nyakláncát, egy rogalhal csuklópántot, egy ryuku hüvelykgyűrűt, egy tleikan karkötőt, egy tleikan kesztyűt, egy tűzhaj diadémet, egy tűzúr csizmáját, egy uglaok lábszárvédőt, egy vark. pecsétgyűrűt és egy villám szimbólumot visel. Fegyverzetét egy triklem drakolder trófea, egy Rettegés Ura trófea és egy varkaudar őslich trófea színesíti. Valamilyen szövetség tagja, jelvénye: egy véres csatabárdot nyalogató Troll. Jobb kezében egy véres csatabárdot, bal kezében egy adamantit pajzsot tart. Lőfegyvere egy vas dobónyíl. Hátasállata egy tüskés gigaféreg! Holmiját egy sivatagi doareg cipeli. {max. életpontja: 1715.} Számodra jól felismerhető a körülötte lebegő láthatatlan aura: semleges jellemű az alávaló. Bizalmatlanul végigméred, de nem tetszik igazán a képe. Azt mondod: " A napra lehet nézni, rám nem!" Folytatod utadat. Egyik reggel nyomokat veszel észre táborod körül. A nyomok alapján megpróbálod megállapítani, hogy ki volt az illető. Egyértelműen patanyomok. További hosszas keresgélés után megpillantasz a földön egy pár vikócmajom szőrszálat. Igazi nyomkövetőként nem okoz gondot, hogy végre észrevedd a hátizsákod mellett heverő dobozt. Chitarel neve szerepel a csomagoláson. Megkönnyebbülten felsóhajtasz, amikor rájössz, hogy csak a Trikornis Futárszolgálat hozott valamit: 1 pszi katalizátort.
A 6. napon összeakadsz Anram Salle-lal. Ő Corin férje! Tagja az Igaz Barátok Rendjének. Egy bársony övsálat, egy dr'thanox gyűrűt, egy drag'kór fülkarikát, egy drakolder gyűrűt, egy fűzött kagylósort, egy hókeresztet, egy jegygyűrűt, egy kráken gyűrűt, egy kreiton palástot, egy Luthius karkötőjét, egy mahagóni csizmát, egy mahagóni karvédőt, egy mahagóni kesztyűt, egy mahagóni köpenyt, egy mahagóni koronát, egy mahagóni lábvédőt, egy mahagóni vállvédőt, egy mahagóni vértet, egy mihlanil övet, egy natharion talizmánt, egy Notermanthi amulettet, egy örökkéval.tűzopálját, egy ősmágus fülbevalóját, egy Ovgun nyakláncát, egy rogalhal csuklópántot, egy ryuku kalózkendőt és egy Teremtő koronáját visel. Felszerelését egy élőholt drakolder trófea, egy teriád törzsfő trófea és egy teriád gyilkos trófea díszíti. Egy szövetséghez tartozik, mutatja a ruhájára festett jel: egy tűzförgetegből kilépő ember. Jobb kezében egy Olimposzt, bal kezében egy fagyott kalapácsot tart. Lőfegyvere egy vas dobónyíl. Egy élőholt sullár a hátasa. Holmiját egy bazaltelementál cipeli. {legmagasabb egyéb szakértelme: teológia (273).} Tisztán érzed auráját: semleges a nyomorult. Azt mondod: " Oh mondd, Te kit választanál? Dornodon vagy Leah?" A másik felhívja figyelmedet ügyesség tulajdonságod fejlesztésére, és rögtön egy kis edzést is tart, melynek során egy parányit fejlődsz is.
Egy meleg kézfogás, rövid hírcsere, aztán újból elváltok.
Táborozásod egyik napján felkeresett az Aukciós Ház ügynöke. Kifizetted a megvett 1 tl'urlang fiolát (144 arany).
A 7. napon újból összefutsz Halálhozó Leoforddal. {max. életpontja: 1453.} Mentális auráját felismered, gonosz, mint Te. Azt mondod: " Nekem bizonyíték kell, nem ígéret! Ezért vagyok gonosz!" Köszöntitek egymást, aztán tovább.
A 8. napon összeakadsz Lord Rochforddal. Raia lényének egy apró része. Egy angyali sisakot, egy Batharak vállemezét, egy drag'kór fülkarikát, egy drakolder gyűrűt, egy fűzött kagylósort, egy gyémánt védőgyűrűt, egy haramakit, egy kreiton palástot, egy Luthius karkötőjét, egy nap szimbólumot, egy natharion talizmánt, egy örökkéval.smaragdját, egy őselemek köpenyét, egy Ovgun nyakláncát, egy regeneráló övet, egy rogalhal csuklópántot, egy Rughar gyűrűjét, egy teknősbőr nadrágot, egy tleikan karkötőt, egy tleikan kesztyűt, egy törpe bakancsot, egy torz fülkarikát és egy zafír fülbevalót visel. Büszkén hordja a varkaudar invázió bronz emlékérmét. Fegyverzetét egy tleikan főbíra trófea, egy triklem drakolder trófea és egy Techiulan trófea ékesíti. Furcsa jelvénye van: egy halványan vibráló nyunyónyűvő vikócmajom. Jobb kezében egy kígyópengét, bal kezében egy nitmák pengét tart. Lőfegyvere egy hosszú íj. Egy pikkelyes ptog a hátasa. Tárgyainak egy részét egy sivatagi doareg viszi. {legmagasabb egyéb szakértelme: teológia (211).} Auráját érzékelve máris tudod, fehér, mint minden jónak. Pfuj! Odaveted: " Nekem bizonyíték kell, nem ígéret! Ezért vagyok gonosz!" Itt az alkalom egy kis csatározásra! Megtámadod őt.

Néhány mozdulatot teszel, mormolsz, és a következő másodpercben már varázsvédelem vibrál körülötted. A szilánk működik (+2 életpont). Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy méregfelhő III varázslatot. 132 életpontot sebeztél. Ellenfeled rosszul lesz. A szilánk működik (+2 életpont). Ellenfeled mormol, majd ujjaiból kirepül egy istenítélet varázslat. 371 életpontot vesztettél. (ő is sebződik 50 ép-t.) Moa stukival céloz Rád ellenfeled, majd lő. Feléd repül 6 gránátlövedék. Párszor kipécézi a fejedet. (6 támadástól 484 életpontot vesztesz.) Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] {Csatastatisztika; sebzés: 182, sebződés: 855, gyógyulás: 4, összesen: -851 ÉP}

Minden elfeketedik, mintha egy feneketlen kútba zuhannál. A halál nyújtja feléd ölelő karjait. Az örökkévalóságnak tűnő pillanat után azonban furcsa dolog történik: gyomrod a torkodba, lábad a fejed fölé ugrik - igen furcsa érzések egy halott számára! Aztán, a füstölve eltűnő deus ex machina helyére pillantva rádöbbensz, hogy mi is történt: az utolsó pillanatban a csodálatos varázstárgy nemcsak hogy megmentett a biztos pusztulástól, hanem még valamennyit gyógyított is rajtad. (+652 életerő.) [20 pontot használtál fel.] A táborozás hátralevő részét azzal töltöd, hogy visszacammogsz a táborozásod eredeti helyszínére.
Szunyókálsz, amikor a táborodat tazunkarókákon lovagló rőtmanók rohanják meg, szám szerint nyolcan! Bár a dolog reménytelennek tűnik, felveszed a harcot.
A 8 rőtmanóból 7 talált el (12 támadástól 162 életpontot vesztesz). A tazunkarókák megharapdálnak! (6 támadástól 32 életpontot vesztesz). Minden elfeketedik... Aztán újra megvilágosodik, ahogy kinyitod a szemedet. Felébredtél! Pokolba a rémálommal, és minden rőtmanóval. Ideje tábort bontani.
A táborozás alatt próbáltál minél többet pihenni. Ennek köszönhetően visszanyerted erőd egy részét. (+84 életerő.) Varázserőd regenerálódik. (+1026 varázspont.) Mély meditáció segít a pszid regenerálásában. (+48 pszi pont.) Erőt merítesz a Közös Tudatból. (+5 tudatpont.) A lottó 663. hetének nyerőszámai: 24, 29, 12. 1 db 1 találatos szelvényed volt. Erre összesen 12 arany nyereményt kapsz. [A két forduló között 3 új/megváltoztatott Encyclopedia Fantasia-t kaptál. (ld. enc.)]
Sokat keresgéltél, hátha találsz egy Baalgarmon szolgája fészket vagy búvóhelyet. A hosszas kutatás, amelyet a pihenés rovására folytattál, eredménytelen maradt. [7 pontot használtál fel, van még 643.]

* 1. KP: elmormolod a 71. varázslatot a 64. varázslatot a 70. varázslatot
Gyorsvarázsolsz! Újabb lehetőségek nyílnak meg előtted szürkeállományod kihasználására. [-20 pszi pont.] [2 pontot használtál fel, van még 641.]
Fürgén varázsolsz! [-6 pszi pont.] [2 pontot használtál fel, van még 639.]
Beizzik a turbómágia. Felkészülsz az agyakban való turkálásra. [-16 pszi pont.] [1 pontot használtál fel, van még 638.]

* 2. KP: elmormolod a 72. varázslatot a 78. varázslatot a 188. varázslatot
Szupersebesen mormolsz. Agyad köré mentális pajzsot vonsz. [-9 pszi pont.] [2 pontot használtál fel, van még 636.]
Gyorsvarázsolsz! [-7 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 634.]
Gyorsvarázsolsz! Kékes fény vonja be bőröd. [-15 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 632.]

* 3. KP: elmormolod a 224. varázslatot a 165. varázslatot a 157. varázslatot
Gyorsvarázsolsz! Munkád gyümölcsözni fog! [-10 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [0 pontot használtál fel, van még 632.]
Gyorsvarázsolsz! Esszenciavédelem vonja be tested. [-15 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 630.]
Hihetetlen sebességgel varázsolsz. [-24 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 628.]

* 4. KP: t. energia kisütése: 145 2
Felkészülsz a kasztroplanáris transzformáció förtelmesen undorító szertartására. [-1 TU.] [10 pontot használtál fel, van még 618.]

* 5. KP: elmormolod a 63. varázslatot az 59. varázslatot a 26. varázslatot
Beizzik a turbómágia. Az erőpajzs láthatatlanul vibrálni kezd körülötted. [-24 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 616.]
Beizzik a turbómágia. Szerencsésebb lettél 1 körre (+4 szerencse következő táborozásod végéig.) [-15 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 614.]
Gyorsvarázsolsz! A varázslat működésbe lép, láthatatlanul védelmezve testedet. [-16 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 612.]

* 6. KP: elmormolod a 178. varázslatot a 177. varázslatot a 209. varázslatot
Gyorsvarázsolsz! Leheletvékony mágikus aura jelenik meg a tárgyaid körül. [-14 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 610.]
Szupersebesen mormolsz. [-22 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 608.]
Beizzik a turbómágia. Felkészülsz a vadászatra. [-40 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 606.]

* 7. KP: elmormolod a 210. varázslatot a 8. varázslatot a 2. varázslatot
Hihetetlen sebességgel varázsolsz. [-40 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 604.]
Beizzik a turbómágia. Készen állsz a tudatokba való behatolásra. [-9 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [0 pontot használtál fel, van még 604.]
Beizzik a turbómágia. Felkészülsz, hogy a mágia segítségével majd más motyóját kileshesd. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [0 pontot használtál fel, van még 604.]

* 8. KP: használod az 1099. tárgyat
Használod a brakkarát. Lelked megacélosodik. [0 pontot használtál fel, van még 604.]

* 9. KP: elmormolod a 88. varázslatot az 53. varázslatot a 178. varázslatot
Sajnos nincs a birtokodban valamilyen komponens, ami feltétlenül szükséges lenne a varázslat elmondásához (1 szopókő). [0 pontot használtál fel, van még 604.]
Fürgén varázsolsz! Csapásaid erősebbek lesznek! (+16 sebzés támadásonként.) [-24 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 602.]
Azt a varázslatot már elmondtad! [0 pontot használtál fel, van még 602.]

* 10. KP: kiveszel a bankból a 392. tárgyat (886 darabot)
Kiveszel a bank széfjéből 1 mászó-karperecet. Kiveszel a bank széfjéből 1 pókkarmokat. Sajnálom, de a széfben nincs a megadott tárgyból. [0 pontot használtál fel, van még 602.]

dd 64 56 eldobod a 64. tárgyat az 56. tárgyat
Elhajítasz 1 csontszablyát. Elhajítasz 30 mákrózsa virágot. [0 pontot használtál fel, van még 602.]
(Feltételes gyógyítás:) Létrehoztad az életszívás III varázslatot! [-5 TVP] A növényzet elsorvad körülötted, miközben a gyógyító energia a testedbe áramlik (+148 életerő). [-15 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Egy végső mozdulattal előhívod az életszívás III varázslatot! [-5 TVP] A növényzet elsorvad körülötted, miközben a gyógyító energia a testedbe áramlik (+148 életerő). [-15 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Egy utolsó kézmozdulattal kisütöd az életszívás III varázslatot! [-5 TVP] A növényzet elsorvad körülötted, miközben a gyógyító energia a testedbe áramlik (+148 életerő). [-15 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). [15 pontot használtál fel, van még 587.]

kb 248 5 kiveszel a bankból a 248. tárgyat (5 darabot)
Kiveszel a bank széfjéből 5 pszi követ. [0 pontot használtál fel, van még 587.]

kf 610 kézbeveszed/felveszed a 610. tárgyat
Leveszed a lidérckoronát, majd a fejedre teszed a pszi katalizátort. [0 pontot használtál fel, van még 587.]

h 248 használod a 248. tárgyat
Gyorsan elnyeled a pszi követ. A következő pillanatban pusztító fájdalomhullám fut végig a testeden. (-61 életerő.) Ordítva dobálod magadat, átkozódva, amiért ilyen őrültséget követtél el. Aztán lassan magadhoz térsz. Pszi képességed fejlődött! A pszi katalizátor felfénylik (+3 max. pszi pont.) [5 pontot használtál fel, van még 582.]
(Feltételes gyógyítás:) Létrehoztad az életszívás III varázslatot! [-5 TVP] A növényzet elsorvad körülötted, miközben a gyógyító energia a testedbe áramlik (+119 életerő). [-15 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [5 pontot használtál fel, van még 577.]

h 248 használod a 248. tárgyat
Nagyra tátod a szádat, és elnyeled a pszi követ. Gulp! Ahogy a kő még nyelés közben szétolvad, iszonyatos fájdalom árad szét testedben. (-69 életpont.) Percekig a földön fetrengesz, míg valamennyire magadhoz térsz. Pszi képességed fejlődött! A pszi katalizátor felfénylik (+3 max. pszi pont.) Elegendő tapasztalatra tettél szert ahhoz, hogy pszi szakértelmed megnövekedjen! (Ezt a karakterlapon * jelöli.) [5 pontot használtál fel, van még 572.]

h 248 használod a 248. tárgyat
Behunyod a szemed, és lenyeled a rücskös követ. Érzed, ahogy az energia szétárad a testedben. Jaj de perzsel! (-57 életpont.) Hosszú ideig fetrengsz, amíg a fájdalom lassan enyhül. Pszi képességed fejlődött! A pszi katalizátor felfénylik (+4 max. pszi pont.) [5 pontot használtál fel, van még 567.]
(Feltételes gyógyítás:) Elmormoltad az életszívás III varázslatot! [-5 TVP] A növényzet elsorvad körülötted, miközben a gyógyító energia a testedbe áramlik (+124 életerő). [-15 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [5 pontot használtál fel, van még 562.]

h 248 használod a 248. tárgyat
Behunyod a szemed, és lenyeled a rücskös követ. Érzed, ahogy az energia szétárad a testedben. Jaj de perzsel! (-65 életpont.) Hosszú ideig fetrengsz, amíg a fájdalom lassan enyhül. Pszi képességed fejlődött! A pszi katalizátor felfénylik (+3 max. pszi pont.) [5 pontot használtál fel, van még 557.]

h 248 használod a 248. tárgyat
Nagyra tátod a szádat, és elnyeled a pszi követ. Gulp! Ahogy a kő még nyelés közben szétolvad, iszonyatos fájdalom árad szét testedben. (-66 életpont.) Percekig a földön fetrengesz, míg valamennyire magadhoz térsz. Pszi képességed fejlődött! A pszi katalizátor felfénylik (+3 max. pszi pont.) [5 pontot használtál fel, van még 552.]
(Feltételes gyógyítás:) Elmondtad az életszívás III varázslatot! [-5 TVP] A növényzet elsorvad körülötted, miközben a gyógyító energia a testedbe áramlik (+129 életerő). [-15 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [5 pontot használtál fel, van még 547.]

kf 531 kézbeveszed/felveszed az 531. tárgyat
Leveszed a pszi katalizátort, majd a fejedre teszed a lidérckoronát. [0 pontot használtál fel, van még 547.]

vv 112 128 128 elmormolod a 112. varázslatot a 128. varázslatot a 128. varázslatot
Fürgén varázsolsz! Vooooaaaaah! Irtózatos fájdalom jár át, ahogy agyi kapacitásodat egy parányi mértékben megnöveled a hatalmas mennyiségű szabadjára engedett pszi energia segítségével. [-21 életpont.] A sok gyakorlás növelte tudásodat (+1 pszi). Magasfokú mentális képzettségednek köszönhetően újabb pszi-képességet sajátíthatsz el, melynek neve pszi-konverzió. (ld. enc.) Mentális képességed érezhetően fejlődött. (+10 max. pszi pont.) [-300 pszi pont.] [15 pontot használtál fel, van még 532.]
Beizzik a turbómágia. A növényzet elsorvad körülötted, miközben a gyógyító energia a testedbe áramlik (+19 életerő). [-15 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 530.]
Hihetetlen sebességgel varázsolsz. A növényzet elsorvad körülötted, miközben a gyógyító energia a testedbe áramlik (+1 életerő). [-15 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 528.]

vv 128 227 128 elmormolod a 128. varázslatot a 227. varázslatot a 128. varázslatot
Hihetetlen sebességgel varázsolsz. A növényzet elsorvad körülötted, miközben a gyógyító energia a testedbe áramlik (+1 életerő). [-15 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 526.]
Szupersebesen mormolsz. [-36 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 524.]
Gyorsvarázsolsz! A növényzet elsorvad körülötted, miközben a gyógyító energia a testedbe áramlik (+1 életerő). [-15 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 522.]

h 1253 használod az 1253. tárgyat
Az orrod alá dugod, és belélegzed a csillezsályalevélből áradó kellemes illataromát. Egy rövid időre teljesen el is bódulsz tőle. (Nem volt maradandó hatása.) [5 pontot használtál fel, van még 517.]

kf 1148 893 kézbeveszed/felveszed az 1148. tárgyat a 893. tárggyal
Ezt már megtetted korábban. [0 pontot használtál fel, van még 517.]
Ezt már megtetted korábban. [0 pontot használtál fel, van még 517.]

v 96 144 61 elmormolod a 96. varázslatot
Arkánum-jeleket rajzolva a levegőbe, mormolni kezdesz. Az erő gyűlik, egyre csak gyűlik benned. Befejezted a városi teleport varázslatot! Vuuush, elteleportálsz!

A TELEPORTÁLÁS PILLANATA ELŐTTI TÉRKÉPED



[144,61] Egy kisebb településhez érkeztél.

Ahogy tovább caplatsz, egyszercsak megakad valamin a szemed. Közelebb nyomulva meggyőződhetsz róla, hogy ez egy tábla, valamilyen felirattal. Kiböngészed: " Œzleld meg a rózsa vérét, tapasztald meg: jó a holtlét... " Ahogy cammogsz, egyszercsak hogy, hogy nem: kiszúrsz egy főutcát. Ahogy cammogsz, egyszercsak hogy, hogy nem: kiszúrsz egy nekrofunt. A következő épületeket látod: egy maffia bank (705. épület.), egy ezüst mágustorony (706. épület.), egy Ördögi Kör (710. épület.) és egy Trikornis Futárszolgálat (712. épület.).
Összeakadsz egy barna, hosszú hajú, zöld szemű elf férfival. Fekete a bőre. Egy bűvös lant van nála, ami csodálatos motívumokkal van ékesítve. Sheran főpap-jelöltje. Egy arany papi karkötőt, egy Batharak vállemezét, egy csontamulettet, egy dal.kristálykesztyűt, egy díszes tunikát, egy gyémánt védőgyűrűt, egy hatalom fülbevalóját, egy hoarián bőrnadrágot, egy hoarián ujjkarikát, egy hósárkánybőr csizmát, egy kir.érd.műv. kitűzőt, egy Luthius karkötőjét, egy örökkéval.tűzopálját, egy rémbőr tarkóvédőt, egy ryuku derékszíjat, egy ryuku függőt, egy szerencsetalizmánt, egy szirén köpenyét, egy virág szimbólumot és egy Vlagyimir-díjat visel. Fegyverzetét egy mammutóriás trófea, egy magnetikus praglonc trófea és egy kamionoszaurusz trófea színesíti. Egy szövetséghez tartozik, mutatja a ruhájára festett jel: Lant, mit angyal s ördög tart. Jobb kezében egy Mjölborg kalapácsát, bal kezében egy ryuku menetpajzsot tart. Lőfegyvere egy tünde íj. Egy pikkelyes ptog a hátasa. Tisztán érzed auráját: színtelen, jelezve a pártatlan semlegest. Határozatlanul biccent feléd, de Te nem viszonzod a köszönését. Így szólsz: " Oh mondd, Te kit választanál? Dornodon vagy Leah?" A tolvajszem működésbe lép! Néhány, a zsákban lapuló tárgy: agyartőr, alligátorfog, ametiszt medál, aranyló ugarhéj. {Agyletapogatás: megtudod, hogy milyen egy khór darázs (ld. enc.)} Továbbmész.
[-50 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [10 pontot használtál fel, van még 507.]

be 710 127 213 bemész a 710. épületbe
Mindig megborzongsz, ha az Ördögi Kör közelébe kerülsz. Erőt véve magadon, határozottan indulsz előre. Lehunyod a szemed, ahogy a fekete gyertyák hideg füstje bekúszik a ruhád alá, de aztán az érzés lassan elmúlik. Bejutottál...
Elindulsz az egyik csuhás alak felé és elmondod, mire lenne szükséged. Ez 105 arany lesz. Szó nélkül kinyújtja a tenyerét, melybe leszámolod a csengő érméket. Az alak felemeli karjait és mély, torokhangú mormogásba kezd. Érzed a mágia lüktetését, mely egyetlen mozdulattal csapódik testedbe, ahogy a varázslat befejeződik! Aktivizálódik rajtad egy erőpajzs III [Az erőpajzs láthatatlanul vibrálni kezd körülötted.] és egy fürkésző szemek [Sokkal alaposabb leszel, ha kutatni kell.] varázslat! [5 pontot használtál fel, van még 502.]

m 1 1 1 mozogsz északkeletre, északkeletre, északkeletre
Gyomorkavaró érzés vesz erőt rajtad: a teleport varázslat befejezéseképp most visszarepít a kiinduló mezőre. Hushhh, elteleportálsz!
[239,47] A terep lápos, mocsaras területre vált. Damouth mocsarának szélén jársz. Állítólag félelmetes fenevadaktól nyüzsög, melyek annak idején a krathan seregeket is alaposan megtizedelték. Látsz egy kidőlt óriáspáfrányok alá szorult Aranysárkányt, amelyről parasztok feszegetik a pikkelyeit. Ha segíteni akarsz, költs el 1 TVP-t! (54. jellempróba). Gyanús csobbanást hallasz a latyakból. Jobban megnézed, és rájössz, hogy ez csak egy trakhon lehet. (ld. enc.) {támadása: 55.} Rögtön látod, hogy ez nem lesz békés találkozó. Felkészülsz az összecsapásra.

Megfontoltan felméred a helyzeted, majd elmormolsz egy varázsvédelem varázslatot. A szilánk működik (+2 életpont). Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy méregfelhő III varázslatot. 204 életpontot sebeztél. Ellenfeled rosszul lesz. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Távolról káosz szava varázslatot lő rád a másik. A támadása szerencsére hatástalan volt. Teli erőből vas dobónyilat dobsz az ellenfeledre. Elrepül 6 vas dobónyíl. Pár lövedéked átjárja a trakhon lóbáló ormányát. (6 támadással 259 életpontot sebezve.) Elszántan ellenfeledre rontasz. Vámpírölővel több döféssel felnyársalod a trakhon testét. (7 támadással 668 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+134 életerő). Transzformálsz! (+66 varázspont.) Mélyen koncentrálva, megidézel egy nekromanta csókja varázslatot, majd ellenfeledre küldöd. 100 életpontot sebeztél. 100 életpontot gyógyultál. Kyorg tőrrel többször eltalálod a trakhon bal oldalát. (5 támadással 322 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+65 életerő). Transzformálsz! (+32 varázspont.) Pestisaurád 7 sebzést okoz. A trakhon mancsa centiméterekre az arcodtól suhan el! A mágus kinyújtja a kezét, és a lángok elborítanak téged! Alig pörkölődsz. 17 életpontot vesztettél. Ellenfeled támadó varázslatot alkalmaz: pajzszúzás varázslatot lő rád. 187 életpontot vesztettél. A trakhon összeesik, és nem mozdul többé. Megölted!
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 13481 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1560, sebződés: 204, gyógyulás: 307, összesen: +103 ÉP}


(Továbbmész...) [240,46] Változik a terep: ritka erdőben vagy. Az ágak reccsenése idejében jelzi a közelgő veszélyt. Jobban megnézed, és rájössz, hogy ez csak egy megsebzett dögbűzös liliom lehet. (ld. enc.) {max. életpontja: 1711-1881.} Legjobb védekezés a támadás, kiáltod, és már ugrasz is.

Ki tudja, mire készül a másik - jobb az óvatosság! A biztonság kedvéért felraksz egy varázsvédelem varázst. A szilánk működik (+2 életpont). Egy méregfelhő III varázslattal köszöntöd a másikat. 215 életpontot sebeztél. Ellenfeled rosszul lesz. Gyógyulsz (+2 életpont). Teli erőből vas dobónyilat dobsz az ellenfeledre. Elrepül 5 vas dobónyíl. Alaposan megsorozod a dögbűzös liliom bűzös bibéjét. (5 támadással 219 életpontot sebezve.) A szörny még egy utolsó halálüvöltést hallat, majd eldől.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 5 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 6332 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 434, sebződés: 0, gyógyulás: 6, összesen: +6 ÉP}

Oldalt pillantva, meglátsz egy Chara-din monolitját. Lepihensz, és eszel. (-1 kaja.) Megvizsgálod a talajt. Nem túl friss (kb. 1 hetes) emberi nyomok vezetnek délnyugatra. Találsz még kb. 1 hetes emberi nyomokat, amelyek északkeletre, kb. 2 hetes troll nyomokat, amelyek délnyugatra vezetnek.

(Továbbmész...) [241,45] Tovább barangolsz a fák között. Gyanús mozgást látsz a fák között. Jobban megnézed, és rájössz, hogy ez csak egy sérült dögbűzös liliom lehet. {max. életpontja: 1711-1881.} Úgy tűnik ma Te vagy a főfogás a szörny étlapján. Mivel szavakkal úgy sem tudnád meggyőzni, jöhetnek a fegyverek.

Védekezésképp villámgyorsan felhúzol egy varázsvédelem varázst. A szilánk működik (+2 életpont). Üdvözlésképpen egy méregfelhő III varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. 229 életpontot sebeztél. Ellenfeled rosszul lesz. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Vas dobónyilat küldesz ellenfeled felé. Elrepül 6 vas dobónyíl. Pár lövedéked átjárja a dögbűzös liliom testét. (6 támadással 261 életpontot sebezve.) Durranás, és máris bűzfelhővel vagy körülvéve! Leküzdöd a feltörő rosszullétet. Meglengetve a vámpírölőt ellenfeledre rontasz. Vámpírölővel több döféssel felnyársalod a dögbűzös liliom duzzadt szárát. (6 támadással 574 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+115 életerő). Transzformálsz! (+57 varázspont.) Mélyen koncentrálva, megidézel egy nekromanta csókja varázslatot, majd ellenfeledre küldöd. 93 életpontot sebeztél. 93 életpontot gyógyultál. Kyorg tőrrel épp hogy megszúrod a dögbűzös liliom duzzadt szárát. (1 támadással 58 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+12 életerő). Transzformálsz! (+5 varázspont.) A pestisaura 7 ép-t sebez. Csápok szívnak vért a combjaidból. (2 támadástól 255 életpontot vesztesz.) Borzalmas fejfájásod lesz. (-4 minden tulajdonságodra kör végéig.) Ennyi! A másik kigúvadt szemmel borul a földre. Meghalt.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 9499 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1222, sebződés: 255, gyógyulás: 228, összesen: -27 ÉP}

Ahogy sétálsz, egyszercsak megragadja valami a figyelmedet. Megvizsgálod közelebbről: találtál egy fekete lótuszt. Szemedet összehúzva előrekémlelsz: igen, jól látod, találtál egy szent tölgyfát. Megtorpansz, mert valami felkelti a figyelmedet. Aha! Találtál egy Chara-din monolitját. Egy különös szoborra leszel figyelmes. Apró, színes homokszemek kavargása alkotja. Magát Chara-dint ábrázolja, amint egy nála hatalmasabb lény, Thor a Mjölnir Ura lábát masszírozza. Az ágak reccsenése idejében jelzi a közelgő veszélyt. Ráismersz a lényre. Egy veszett gorilla. Mivel esélytelen veled szemben, nyugodtan várod. Nem tetszik a szörny képe. Úgy döntesz, kiplasztikázod egy kicsit.

Gyorsan felraksz egy varázsvédelem varázslatot. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Mormolsz, majd ujjaidból kirepül egy méregfelhő III varázslat. A támadásnak sajnos semmi eredménye sem volt. A szilánk működik (+2 életpont). Vas dobónyilat küldesz ellenfeled felé. Elrepül 6 vas dobónyíl. Pár lövedéked átjárja a veszett gorilla jobb lábát. (6 támadással 274 életpontot sebezve.) A lény bűzfelhőt lő rád! Visszafojtod lélegzetedet. Elszántan a másikra rontasz. Vámpírölővel néhányszor teljesen átdöföd a veszett gorilla testét. (7 támadással 648 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+130 életerő). Transzformálsz! (+64 varázspont.) Egy nekromanta csókja varázslatot dobsz ellenfeledre. 91 életpontot sebeztél. 91 életpontot gyógyultál. Kyorg tőrrel megdöfködöd a veszett gorilla bal lábát. (5 támadással 346 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+70 életerő). Transzformálsz! (+34 varázspont.) Ellenfeled 15 pontot sebződik a pestisaurától. A veszett gorilla mancsával csapásokat mér karjaidra. (2 támadástól 88 életpontot vesztesz.) Megpróbál karjaival összeroppantani. Egymásnak feszültök, de te bizonyulsz az erősebbnek. A veszett gorilla a jobb karodba mélyeszti hegyes fogait! (1 támadástól 114 életpontot vesztesz.) Testedbe bénító méreg áramlik! (-7 támadás.) Vámpírölővel nagy lendületekkel át- meg átszúrod a veszett gorilla jobb lábát. (7 támadással 661 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+133 életerő). Transzformálsz! (+66 varázspont.) Egy nekromanta csókja varázslatot dobsz ellenfeledre. 70 életpontot sebeztél. 70 életpontot gyógyultál. Kyorg tőrrel megkarcolod a veszett gorilla bal lábát. (1 támadással 57 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+12 életerő). Transzformálsz! (+5 varázspont.) Ellenfeled 3 pontot sebződik a pestisaurától. A veszett gorilla mancsai a bordázatod épségét veszélyeztetik! (2 támadástól 73 életpontot vesztesz.) Megpróbál karjaival összeroppantani. Egymásnak feszültök, de te bizonyulsz az erősebbnek. A veszett gorilla fogait a derekadba mélyeszti. (1 támadástól 126 életpontot vesztesz.) Testedbe bénító méreg áramlik! (-7 támadás.) A veszett gorilla most már meggondolná a harcot, de egy kicsit elkésett. Megölted!
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Átkutatod a tetemet. Nemhiába, alkalmas tápszereket találsz! Nézzük, milyen kincsre bukkantál: 1 nyers zafír (ld. enc.). 12712 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 2165, sebződés: 401, gyógyulás: 514, összesen: +113 ÉP}

Körbevizsgálódsz. Épphogy megismerhető (kb. 2 hetes) troll nyomok vezetnek délnyugatra. Találsz még kb. 1 hetes emberi nyomokat, amelyek délnyugatra, kb. 1 hetes emberi nyomokat, amelyek északkeletre vezetnek.
(Feltételes készítés:) Begyűjtöttél 2 lótuszvirágot. Egészséged TF-elődött. [24 pontot használtál fel, van még 478.]

f 861 kísérletezel a 861. tárggyal
Mint önjelölt feltaláló, lelkiismeretesen látsz hozzá egy új kísérletnek. Vadul gondolkozol... Érdemes volt kísérletezni! Rájöttél, hogy hogyan készíthetsz memóriaelixírt. (ld. enc.) 302 tapasztalati pontot kaptál. [10 pontot használtál fel, van még 468.]

kt 860 1 elkészíted a 860. tárgyat (1 darabot)
Arkánum-jeleket rajzolva a levegőbe, mormolni kezdesz. A forró energia testedbe áramlik. Kimondva az utolsó varázsszót, létrehoztad a varázsital főzése varázslatot! Miközben forralod a főzetet, illatos füveket szórsz bele. De még így is nagyon büdös lesz, amikor beledobod a fő komponenseket és kimondod a megfelelő varázsszavakat. Elkészült a nagy mű! [-30 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Legyártottál 1 memóriaelixírt. Egészséged TF-elődött. (+1 egészség.) [40 pontot használtál fel, van még 428.]

m 1 mozogsz északkeletre
[242,44] Nocsak! Hiszen már ritka erdőben vagy! A madarak már messziről jelzik VALAMI érkezését. Egy zseléféreg nem lehet ellenfél a hozzád hasonló profinak. Nyugodtan várod a találkozást. {egyik sebzési módja: 1x 12d20+20.} Már éppen kezdted elunni a céltalan bóklászást. Egy kis csata éppen jól jön.

Még megfelelő a távolság - felhúzol egy varázsvédelem varázslatot. Gyógyulsz (+2 életpont). Egy méregfelhő III varázslatot dobsz ellenfeledre. A támadásnak sajnos semmi eredménye sem volt. Gyógyulsz (+2 életpont). A sok gyakorlás növelte tudásodat (+1 teológia). A szörny nagy levegőt vesz, majd savfelhőt okád. Villámgyorsan lehajolsz - a sav csak itt-ott mar szét. (125 életpontot vesztettél.) Fegyvert váltasz: előkapod a vámpírkardot. Vad csatakiáltással, felemelve a vámpírkardot ellenfeledre rohansz. Vámpírkarddal megvagdalod a zseléféreg kocsonyás testét. (5 támadással 464 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+93 életerő). Transzformálsz! (+46 varázspont.) Ellenfeled 10 pontot sebződik a pestisaurától. A zseléféreg a jobb karodba mélyeszti hegyes fogait! (1 támadástól 218 életpontot vesztesz.) Lehet, hogy a csípés mérgező volt? A zseléféreg farka ostorként csattan az arcodon! (1 támadástól 111 életpontot vesztesz.) Felfénylik az esszenciavédelem II! Vámpírkarddal végigvagdosod a zseléféreg tekergő farkát. (5 támadással 454 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+91 életerő). Transzformálsz! (+45 varázspont.) A pestisaura 13 ép-t sebez. Előremozdulva, a zseléféreg kitátja a pofáját és beléd harap! (1 támadástól 162 életpontot vesztesz.) Rossz előérzeted támad - lehet, hogy a csípés mérgező volt, bár most még nem érzel semmit. A zseléféreg farka ostorként csattan az arcodon! (1 támadástól 110 életpontot vesztesz.) Felfénylik az esszenciavédelem II! Ellenfeled elmenekül. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 941, sebződés: 726, gyógyulás: 190, összesen: -536 ÉP}


(Feltételes gyógyítás:) Egy végső mozdulattal előhívod az életszívás III varázslatot! [-5 TVP] A növényzet elsorvad körülötted, miközben a gyógyító energia a testedbe áramlik (+184 életerő). [-15 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Kimondva az utolsó varázsszót, létrehoztad az életszívás III varázslatot! [-5 TVP] A növényzet elsorvad körülötted, miközben a gyógyító energia a testedbe áramlik (+138 életerő). [-15 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Miközben fütyörészve sétálsz, megpillantasz a közelben egy szent tölgyfát. Ahogy sétálsz, egyszercsak megragadja valami a figyelmedet. Megvizsgálod közelebbről: találtál egy teljesen lerombolt oltárt. Éktelen káromkodást hallasz. A hang gazdája egy gnóm fickó. Furcsa, idétlennek tűnő szárnyas szerkezet mellett áll és egy hatalmas csavarkulccsal a kezében szidja azt. Kiderül, hogy a fura gépezetnek eltörött a tengelye. Segíthetsz a gnómnak, ha van nálad egy fémrúd és rászánsz 15 TVP-t (47. jellempróba). Egy különös szoborra leszel figyelmes. Apró, színes homokszemek kavargása alkotja. Magát Chara-dint ábrázolja, amint egy nála hatalmasabb lény, Dred Hornwill lábát masszírozza. Mikor felbukkan előtted Kratifix nádfedeles kunyhója, felötlik benned a vén tudós ajánlata. Megvonod a vállad, és tovább bandukolsz. (24. többszemélyes kaland, 50 TVP szükséges hozzá, innen nyugatra 9, délre 9 mérföldre teljesítheted.) Egy quwargot látsz odébb iparkodni. Mély undorral taposod el. 1 tapasztalati pontot kaptál. Van itt egy történelemkutató intézet (691. épület.). Éles szemeddel azonnal kiszúrod, hogy van valami a földön... Nem valami friss (kb. 1 hetes) emberi nyomok vezetnek délnyugatra. Találsz még kb. 1 hetes mutáns nyomokat, amelyek keletre, kb. 1 hetes kobudera nyomokat, amelyek északnyugatra, kb. 1 hetes emberi nyomokat, amelyek északkeletre, friss troll nyomokat, amelyek északkeletre, kb. 2 hetes emberi nyomokat, amelyek északnyugatra, kb. 2 hetes mutáns nyomokat, amelyek északkeletre, kb. 2 hetes troll nyomokat, amelyek délnyugatra vezetnek. [16 pontot használtál fel, van még 412.]

be 691 bemész a 691. épületbe
Megközelíted a kunyhó félig földbe vájt faajtaját, és beólálkodsz rajta. Az apró lépcsőfokok a föld alá vezetnek. Lesétálsz a lenti szobába, ahol Kratifixet a szokásos asztal fölé görnyedő pozíciójában találod. Mesélsz neki legutóbbi kalandjaidról. Vidám arckifejezésedről rögtön leolvassa, sikerrel jártál. [25 fejlesztési pontot kaptál.] Átnyújtod a memóriaelixírt Kratifixnek, melyet ő komoly homlokráncolás közepette elvesz, miközben dörmög valamit az orra alatt. Mintha nem is emlékezne... Kis idő múlva előjön a hátsó szobából, ahova a csodatévő szerrel együtt vonult vissza, és barátságosan rád mosolyog.
- Át kellett csoportosítani a fejemben gyülekező emlékképeket, hogy minél több minden eszembe jusson. Így bizonyos dolgok a háttérbe szorultak, de ez a memóriaelixír csodákra képes... Tudtad, hogy már a rakshallionok is ezt használták?
Udvariasan bólogatsz, majd érdeklődésed vágyakozásba fordul, amikor Kratifix a kincseskamráról kezd mesélni. Esthar Kulcsa kell a bejutáshoz, viszont szinte biztos, hogy ez nem elég. A császárság papjai nem voltak kezdők, számítani lehet arra, hogy a végső kincset számtalan csapda és a múlt árnyainak szelleme védi az illetéktelen behatolóktól.
- Mégis - beszél tovább Kratifix -, muszáj megpróbálni, hiszen történelmi jelentőségű felfedezés birtokába juthatunk.
Bólogatsz, és megvizsgálod a térképet, melyet a tudós a tekercsek között talált a helyről:

24 25
22 27
23 26
3 5 7 9 11 13 15
29
1 30 31 32 33 28
2 4 6 8 10 12 14
17 20
16 21
18 19
lépcsõk hova visznek:
1: bejárat/kijárat
29: 2. térkép 1. pont
21 20 19
10 9 8 7 6 5
4 3
22
11 2
25 26 1
12 14 15 16 17
23 24 27
13 18
lépcsõk hova visznek:
1: 1. térkép 29. pont
18: 3. térkép 1. pont
19
5
16
20 18
21 17
15 27 3
22 26 2
4
14
23 25
12 8
24
1
13 11 10 9 7 6
lépcsõk hova visznek:
1: 2. térkép 18. pont

Ez a 106. labirintus térképe. A bejárat innét nyugatra 27, északra 102 mérföldre található.

Szívélyesen megrázod Kratifix kezét, majd utadra indulsz. [5 pontot használtál fel, van még 407.]

m 2 1 mozogsz keletre, északkeletre
[243,44] Fellélegzel, ahogy az erdő nyomasztó súlya mögötted marad. Sík területre értél. Egy női hangot hallasz: "Segítség!" Kapkodod a fejed, de csak pár másodperc múlva találod meg a hang forrását. A melletted álló magas tölgy kinyúló ágán egy gyönyörű elf nő ül. "Nézd vándor s figyeld bajom, lantom néma s nem hallhatom, csak egy kicsiny húr kéne még, egy húrért egy húron pendülnék." Nem hiába fejlesztetted az intelligenciádat: "Megpurcant egy drótszőr, mi?" Ha segíteni akarsz a bárdon, egy drótszőrre és 5 TVP-re van szükséged (49. jellempróba). Oldalt pillantva, meglátsz egy oltárt. Tharr hívői építették.
(Vándorcirkusz:) Egyszercsak vidám beszéd és nyikorgó szekérkerék hangja üti meg füledet. Hamar megpillantod az út mellett táborozó cirkuszkaravánt. Hirtelen, szinte a semmiből, előtted terem egy szívélyes törpe és arra kér, vegyél részt valamelyik játékukban. Közlöd vele, hogy most nem mennél be, csak nézelődtél kicsit, majd továbbindulsz. [Jelenleg nincs olyan hely, ahol próbálkozhatnál (vagy nincs rá aktív CIR parancsod).] A távcsővel lassan körülnézel. Messze északkeletre látsz egy Dornodon oltárt. Keletre nézve látsz egy Chara-din monolitját. Északra egy művészi porolit van. Elégedetten elrakod a távcsövet, és továbbmész. Az irányodba osonó szörny tehetségtelen a rejtőzködésben, ezért rögtön kiszúrod. Csak egy krathan csontváz. Megvető mosollyal várod a találkozást. {védettsége: 70 szúró, 140 vágó, 70 ütő ellen.} Végre egy kis testmozgás. Fincsi!

Megfontoltan felméred a helyzeted, majd elmormolsz egy varázsvédelem varázslatot. A szilánk működik (+2 életpont). Üdvözlésképpen egy méregfelhő III varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. 228 életpontot sebeztél. Ellenfeled rosszul lesz. Gyógyulsz (+2 életpont). Ellenfeled méregfelhő II varázslatot lő rád. A támadásnak - hála az égnek - semmi eredménye sem volt. Hajító csillagot markolva becélzod a mozgó célpontot. Elrepül 6 hajító csillag. Alaposan megsorozod a krathan csontváz nyakát. (6 támadással 309 életpontot sebezve.) Elszántan ellenfeledre rohansz. Vámpírölővel nagy lendületekkel át- meg átszúrod a krathan csontváz testét. (7 támadással 691 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+139 életerő). Transzformálsz! (+69 varázspont.) Mélyen koncentrálva, megidézel egy nekromanta csókja varázslatot, majd ellenfeledre küldöd. 85 életpontot sebeztél. 85 életpontot gyógyultál. Kyorg tőrrel többször eltalálod a krathan csontváz testét. (5 támadással 296 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+60 életerő). Transzformálsz! (+29 varázspont.) Ellenfeled 7 pontot sebződik a pestisaurától. Előrehajolva csap a krathan csontváz, de Te könnyedén hárítasz, csak egy apró karcolást kapsz. (1 támadástól 34 életpontot vesztesz.) A varázsló kitárja kezét, néhány szót mormol, és pusztító tüzet lő rád. Alig pörkölődsz. 21 életpontot vesztettél. Ellenfeled egy kézmozdulatot tesz, majd ellő egy méregfelhő II varázslatot. A támadásnak - hála az égnek - semmi eredménye sem volt. Ellenfeled regenerálódik! Vámpírölővel jól megszurkálod a krathan csontváz testét. (2 támadással 212 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+43 életerő). Transzformálsz! (+21 varázspont.) Egy nekromanta csókja varázslatot dobsz ellenfeledre. 86 életpontot sebeztél. 86 életpontot gyógyultál. Kyorg tőrrel meghorzsolod a krathan csontváz bal lábát. (1 támadással 65 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+14 életerő). Transzformálsz! (+6 varázspont.) A pestisaura 12 ép-t sebez. Ügyesen félrehajolsz a szörny csapása elől. A varázsló tenyeréből lángnyelvek csapnak elő. Félig megúsztad. 19 életpontot vesztettél. Távolról méregfelhő II varázslatot lő rád a másik. Semmi eredménye! A krathan csontváz összeesik, és nem mozdul többé. Megölted!
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 hajító csillagot találsz meg, amelyet még használni tudsz. Átvizsgálod a testet. Kincs! KIIINCS! Lássuk, mire bukkantál: 1 natharion opál. 13959 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1991, sebződés: 74, gyógyulás: 435, összesen: +361 ÉP}

Megvizsgálod a talajt. Épphogy megismerhető (kb. 2 hetes) mutáns nyomok vezetnek keletre. Találsz még kb. 3 hetes emberi nyomokat, amelyek keletre, kb. 3 hetes alakváltó nyomokat, amelyek nyugatra, kb. 3 hetes alakváltó nyomokat, amelyek keletre, kb. 2 hetes troll nyomokat, amelyek nyugatra, kb. 2 hetes mutáns nyomokat, amelyek északkeletre, kb. 1 hetes mutáns nyomokat, amelyek délkeletre vezetnek.

(Továbbmész...) [244,43] Síkság, továbbra is csak síkság. Döbbenetes látvány tárul a szemed elé: egy hatalmas méretű verem szélén egy óriási fa álldogál, egy vastag ágáról a verem fölé egy ketrec lóg. A ketrecben egy rémült tekintetű mutáns lapul. A verem mélyéről mocorgást hallasz. Ha segíteni akarsz a szerencsétlen mutánson, egy zárnyitó készletre, legalább 5-ös zárnyitás szakértelemre, és 14 TVP-re van szükség (43. jellempróba). Ahogy cammogsz, egyszercsak hogy, hogy nem: kiszúrsz egy oltárt. Dornodon híveié. Megállsz pihenésképpen, és azért, hogy a távcsővel körbevizsgálódj. Amikor északkeletre nézel, észreveszel egy Chara-din monolitját. Keletre nézve látsz egy Chara-din oltárt. Délkeletre egy ősi rúnatorony van. Délre egy Chara-din monolitja van. Nyugatra egy művészi porolit van. Északnyugatra egy Tharr oltár van. Északra egy Leah oltár van. Elégedetten elrakod a távcsövet, és továbbmész. Az irányodba osonó szörny tehetségtelen a rejtőzködésben, ezért rögtön kiszúrod. Már majdnem megijedtél, de aztán felismered, hogy ez egy pengekarú nitmák. {egyik sebzési módja: 4x 9d14+25.} Végre egy kis testmozgás. Fincsi!

Ki tudja, mire készül a másik - jobb az óvatosság! A biztonság kedvéért felraksz egy varázsvédelem varázst. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). A halálraítélt, aki veled szemben áll, küszködik életéért: elmormol egy számodra ismeretlen védekező varázst. Egy méregfelhő III varázslattal köszöntöd a másikat. Az agytaposásnak köszönhetően a varázslat kudarcot vallott! Gyógyulsz (+2 életpont). Ellenfeled puha ütés varázslatot lő rád. Semmi eredménye! Teli erőből vas dobónyilat dobsz az ellenfeledre. Elrepül 6 vas dobónyíl. Több lövedéked átfúrja a pengekarú nitmák testét. (6 támadással 145 életpontot sebezve.) Vad csatakiáltással, felemelve a vámpírölőt ellenfeledre rohansz. Vámpírölővel jól megszurkálod a pengekarú nitmák ízelt lábát. (7 támadással 484 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+97 életerő). Transzformálsz! (+24 varázspont.) Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy nekromanta csókja. 68 életpontot sebeztél. 68 életpontot gyógyultál. Kyorg tőrrel megdöfködöd a pengekarú nitmák kitinpáncélját. (5 támadással 198 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+40 életerő). Transzformálsz! (+9 varázspont.) Pestisaurád 15 sebzést okoz. Pengéjét vadul forgatva, a pengekarú nitmák újra meg újra lecsap. (4 támadástól 287 életpontot vesztesz.) Vámpírölővel többször eltalálod a pengekarú nitmák testét. (7 támadással 499 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+100 életerő). Transzformálsz! (+1 varázspont.) Ellenfeledre nekromanta csókja varázslatot lősz. 96 életpontot sebeztél. 96 életpontot gyógyultál. Kyorg tőrrel kicsit megbökdösöd a pengekarú nitmák ízelt lábát. (2 támadással 87 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+18 életerő). Pestisaurád működik (11 ép-t sebezve). Jobbra-balra szökkenve osztja a pengekarú nitmák nehezen védhető csapásait. (4 támadástól 252 életpontot vesztesz.) A pengekarú nitmák még megpróbál elszaladni, de két-három lépés után összeesik, és nem mozdul többet.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 13183 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1603, sebződés: 539, gyógyulás: 427, összesen: -112 ÉP}

Észreveszel valamit a földön. Épphogy megismerhető (kb. 2 hetes) emberi nyomok vezetnek nyugatra. Találsz még kb. 1 hetes mutáns nyomokat, amelyek délkeletre, kb. 1 hetes mutáns nyomokat, amelyek nyugatra, kb. 1 hetes mutáns nyomokat, amelyek északnyugatra, kb. 3 hetes troll nyomokat, amelyek északnyugatra, kb. 3 hetes emberi nyomokat, amelyek délkeletre, kb. 1 hetes mutáns nyomokat, amelyek délnyugatra, kb. 2 hetes troll nyomokat, amelyek délkeletre vezetnek. [12 pontot használtál fel, van még 395.]

kb 260 30 kiveszel a bankból a 260. tárgyat (30 darabot)
(Nincs mibe rakni 9 isteni könnycseppet.) Kiveszel a bank széfjéből 21 isteni könnycseppet. [0 pontot használtál fel, van még 395.]

vv 79 167 128 elmormolod a 79. varázslatot a 167. varázslatot a 128. varázslatot
Sajnos ezen a mezőn nincs olyan felszentelt oltár, amit elpusztíthatnál. [0 pontot használtál fel, van még 395.]
Ezen a mezőn már áll oltár ill. templom. [0 pontot használtál fel, van még 395.]
Beizzik a turbómágia. A növényzet elsorvad körülötted, miközben a gyógyító energia a testedbe áramlik (+1 életerő). [-15 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 393.]

ek 7 19 28 t. energia kisütése: 7 19 28
Erőt kölcsönözve a Közös Tudattól, megnöveled szakértelmedet. (+28 zárnyitás.) [-28 TU.] [0 pontot használtál fel, van még 393.]

im imádkozol
Az oltárra helyezel 3 szent kelyhet, remélve, hogy istened feltölti könnycseppjeivel. Hosszú idő telik el csendes meditációban. A szent kehely megtelt! Megérkezik a telepatikus üzenet.
- Gratulálok, ezt jól csináltad! Jutalmat érdemelsz. (+1 max. életerő, +28 max. varázspont.) Jutalmad ezúttal nem egy újabb varázslat: inkább mágikus hatalmadat növelem, ezentúl a fordulód elején +10 varázspontot fogsz regenerálni. [Ezt a nekrofun és egyéb hatások nem növelik.] [VP regenerációból elsajátítható varázslatok (IM <varázslat száma> parancsot kell kiadnod hozzá 50 TVP-ért): esőidézés (#11) 10 pontért, méregsemlegesítés (#14) 10 pontért, korgó gyomor, huss (#21) 10 pontért, mágikus ütés (#147) 10 pontért, a halál csókja (#187) 20 pontért, nekromanta csókja (#230) 20 pontért, pajzszúzás (#251) 10 pontért, istenítélet (#284) 30 pontért, kitartás (#362) 20 pontért, öntözés II (#378) 20 pontért.] A teljesített feladat helyett kapsz egy újabbat, és természetesen továbbra is kihívás számodra a másik kettő: 1.) Az elmúlt idők legendás páncéljait sokszor ősi hüllők gyomrában találhatod meg. Végezz 10 csupaszbőrű macloghhal, hátha szerencséd lesz! 2.) Tűzvarázslataid gyakorlására sose sajnáld az időt. A tarajos mandragok jól égnek, lobbants lángra tizet - de ha más módon végzel velük, az is elégedetté tesz... 3.) Az éjfattyak az egész világot fenyegetik, még az én szolgáimat is. Kezdd meg a harcot, végezz egy rd'alv lélektipróval! [30 pontot használtál fel, van még 363.]

m 3 3 2 mozogsz délkeletre, délkeletre, keletre
[245,44] Szűnni nem akar a zöld síkság. A terep egyhangúságát csak néha töri meg egy-egy csupasz kenyérfa. Látsz egy ősi rúnatornyot. Szemedet összehúzva előrekémlelsz: igen, jól látod, találtál egy Chara-din monolitját. Egy embert látsz, aki egy spagulárt próbál megközelíteni. Látva téged, elmondja, hogy a bátyjától kapta kölcsön a hátast, de az ledobta magáról. Sajnos nem ért az állatokhoz, hiába mondja neki, hogy hő, ahogy a bátyjától látta. Ahhoz, hogy segíthess rajta, idomítás szakértelemre és 25 TVP-re van szükség (35. jellempróba). Utad során felfedezel egy oltárt. Tharr hívői építették.
(Feltételes mászás:) Felcsatolod a mászó-karpereced, majd nekiveselkedsz az ősi rúnatorony megmászásának. Nem egyszerű! Alaposan leizzadsz, mire eléred az építmény tetejét. Lihegve nézel körül. Az ősi rúnatorony teteje teljesen sima, csupán itt-ott látszik a talajon néhány nagyobb repedés. Teljesen váratlanul megmozdul alattad a föld, és alázuhansz egy lentebb fekvő terembe. Megrettensz, amikor egy szörny ront neked, úgy látszik már várt rád. Egy púpos zsokarg! {támadása: 50.}

Gyorsan felraksz egy varázsvédelem varázslatot. Gyógyulsz (+2 életpont). Sajnos ellenfeled sem kezdő: felhelyez egy láthatatlan védekező varázslatot. Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre méregfelhő III varázslatot lősz. 222 életpontot sebeztél. Ellenfeled rosszul lesz. Gyógyulsz (+2 életpont). Egy izomernyesztés varázslatot dob rád a másik. Semmi hatás! Teli erőből vas dobónyilat dobsz az ellenfeledre. Elrepül 6 vas dobónyíl. Pár lövedéked átjárja a púpos zsokarg szőrös púpját. (6 támadással 271 életpontot sebezve.) Ellenfeled bűzfelhőt bocsát rád. Visszafojtod lélegzetedet. Vad csatakiáltással, felemelve a vámpírölőt a másikra ugrasz. Vámpírölővel nagy lendületekkel át- meg átszúrod a púpos zsokarg szőrös púpját. (7 támadással 637 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+128 életerő). Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy nekromanta csókja varázslatot. 92 életpontot sebeztél. 92 életpontot gyógyultál. Kyorg tőrrel meghorzsolod a púpos zsokarg szőrös púpját. (1 támadással 62 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+13 életerő). Ellenfeled 20 pontot sebződik a pestisaurától. A púpos zsokarg mancsa centiméterekre az arcodtól suhan el! A púpos zsokarg feléd szúr agyarával, de nem talál. Yeeee! Lenyomtad az ellenfeledet, esélye sem volt.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 8207 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1304, sebződés: 0, gyógyulás: 241, összesen: +241 ÉP}

Mielőtt még kifújhatnád magad, máris előtted terem a következő ellenfél. Egy kreiton bűvölő! {egyik sebzési módja: 2x 6d18+75.}

Hatalmadat demonstrálandó, mormolni kezdesz. Létrejött egy varázsvédelem. Gyógyulsz (+2 életpont). Távolról méregfelhő III varázslatot lősz a másikra. 201 életpontot sebeztél. Ellenfeled rosszul lesz. A szilánk működik (+2 életpont). Ellenfeled mormol, majd ujjaiból kirepül egy szerencsétlenség varázslat. (-40 szerencse a harc időtartamára.) Vas dobónyilat markolva becélzod a mozgó célpontot. Elrepül 6 vas dobónyíl. Pár lövedéked átjárja a kreiton bűvölő testét. (6 támadással 238 életpontot sebezve.) A lény elbűvölően rád mosolyog! Akaratodat kasztroplanáris pajzsba tömörítve, ellenállsz. Megmarkolva a vámpírölőt a másikra rontasz. Vámpírölővel néhányszor teljesen átdöföd a kreiton bűvölő testét. (7 támadással 691 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+123 életerő). Egy nekromanta csókja varázslattal köszöntöd a másikat. 85 életpontot sebeztél. 1 életpontot gyógyultál. Kyorg tőrrel jól megszurkálod a kreiton bűvölő vaskos nyúlványait. (5 támadással 318 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+1 életerő). Pestisaurád működik (10 ép-t sebezve). A kreiton bűvölő csápjával feléd suhint, de ügyesen félrehajolsz. Vámpírölővel megdöfködöd a kreiton bűvölő testét. (4 támadással 369 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+1 életerő). Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy nekromanta csókja. 78 életpontot sebeztél. 1 életpontot gyógyultál. Kyorg tőrrel épp hogy megszúrod a kreiton bűvölő testét. (1 támadással 58 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+1 életerő). Pestisaurád működik (5 ép-t sebezve). A kreiton bűvölő csápjával feléd suhint, de ügyesen félrehajolsz. Yeeee! Lenyomtad az ellenfeledet, esélye sem volt.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 14503 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 2053, sebződés: 0, gyógyulás: 136, összesen: +136 ÉP}

Valami puhára lépsz. Még egy alvó szörny, ami rögvest felriad! Egy tleikan behemót!

Nem árt valamilyen védekező mágiát alkalmazni: varázsvédelem létrehozásához szükséges szavakat mormolsz. Gyógyulsz (+2 életpont). Egy bo'adhun csapás varázslatot dobsz ellenfeledre. 640 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Teli erőből vas dobónyilat dobsz az ellenfeledre. Elrepül 6 vas dobónyíl. Alaposan megsorozod a tleikan behemót testét. (6 támadással 214 életpontot sebezve.) A szörny nagy levegőt vesz, majd mérgező párát lehel feléd. Hasra vágod magad, azonban így is jut a gázból. (53 életpontot vesztettél.) Vad csatakiáltással, felemelve a vámpírölőt a másikra támadsz. Vámpírölővel többször eltalálod a tleikan behemót testét. (7 támadással 520 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+40 életerő). Ellenfeledre nekromanta csókja varázslatot lősz. 81 életpontot sebeztél. 1 életpontot gyógyultál. Kyorg tőrrel gyengén megszurkálod a tleikan behemót jókora fejét. (5 támadással 227 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+1 életerő). Pestisaurád 11 sebzést okoz. A tleikan behemót mancsai a bordázatod épségét veszélyeztetik! (2 támadástól 321 életpontot vesztesz.) Megpróbál megragadni. Azonban te erősebbnek bizonyulsz - ellököd magadtól. Vámpírölővel megdöfködöd a tleikan behemót fejét. (7 támadással 524 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+105 életerő). Mormolsz, majd ujjaidból kirepül egy nekromanta csókja varázslat. 85 életpontot sebeztél. 85 életpontot gyógyultál. Kyorg tőrrel meghorzsolod a tleikan behemót termetes combját. (1 támadással 56 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+12 életerő). Ellenfeled 13 pontot sebződik a pestisaurától. A tleikan behemót mancsával csapásokat mér karjaidra. (2 támadástól 302 életpontot vesztesz.) Megpróbál megragadni. Azonban te erősebbnek bizonyulsz - ellököd magadtól. A másik elterül, rángatózik egy kicsit, majd csendben meghal.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 15056 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 2371, sebződés: 676, gyógyulás: 252, összesen: -424 ÉP}

Reménykedve, hogy az ősi birodalmak néhány relikviájára bukkanhatsz a falak között, kutakodni kezdesz. Egy eldugott sarokban ládikát találsz. Kiüríted. Szereztél 1 obszidián keresztet. Óvatosan leereszkedsz a visszafelé még veszélyesebbnek tűnő falon, és pár perc múlva újra szilárd talajt érzel a lábad alatt. A távcsővel lassan körülnézel. Néhány mérföldre északkeletre megpillantasz egy Fairlight oltárt. Keletre nézve látsz egy Dornodon oltárt. Délkeletre egy Dornodon oltár van. Délre egy Raia oltár van. Nyugatra egy Chara-din monolitja van. Északra egy Chara-din oltár van. Elrakod a távcsövet. Szerencsédre hamar észreveszed a fűben feléd lopakodó valamit. Hamar rájössz, hogy a feléd közeledő szörny egy Kronga hadúr. {támadása: 65.} Ha a szörny harcolni akar, ám legyen. Majd megmutatod neki.

Néhány mozdulatot teszel, mormolsz, és a következő másodpercben már varázsvédelem vibrál körülötted. A szilánk működik (+2 életpont). A mészárlásra kiszemelt áldozat számodra ismeretlen védekező varázst lök magára. Üdvözlésképpen egy méregfelhő III varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. 212 életpontot sebeztél. Ellenfeled rosszul lesz. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Ellenfeled mormol, majd ujjaiból kirepül egy sötét halál varázslat. Semmi hatás! Hajító csillagot markolva becélzod a mozgó célpontot. Elrepül 6 hajító csillag. Pár lövedéked átjárja a Kronga hadúr fejét. (6 támadással 307 életpontot sebezve.) Elszántan a másikra támadsz. Vámpírölővel tökéletesen perforálod a Kronga hadúr jobb karját. (7 támadással 708 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+142 életerő). Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre nekromanta csókja varázslatot lősz. 85 életpontot sebeztél. 85 életpontot gyógyultál. Kyorg tőrrel többször eltalálod a Kronga hadúr zörgő csontjait. (5 támadással 307 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+62 életerő). Ellenfeled 11 pontot sebződik a pestisaurától. Jobbra-balra szökkenve osztja a Kronga hadúr nehezen védhető csapásait. (4 támadástól 264 életpontot vesztesz.) A mágus kinyújtja a kezét, és a lángok elborítanak téged! Félig megúsztad. 20 életpontot vesztettél. Ellenfeled néhány elegáns kézmozdulata után már süvít is feléd egy méregfelhő II. Szerencsére nem hatott rád. Ellenfeled regenerálódik! Vámpírölővel többször eltalálod a Kronga hadúr testét. (4 támadással 408 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+82 életerő). Távolról nekromanta csókja varázslatot lősz a másikra. 80 életpontot sebeztél. 80 életpontot gyógyultál. Kyorg tőrrel épp hogy megszúrod a Kronga hadúr zörgő csontjait. (1 támadással 61 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+13 életerő). A pestisaura 10 ép-t sebez. Pengéjét vadul forgatva, a Kronga hadúr újra meg újra lecsap. (3 támadástól 204 életpontot vesztesz.) A mágus kinyújtja a kezét, és a lángok elborítanak téged! Félig megúsztad. 21 életpontot vesztettél. Üdvözlésképpen egy méregfelhő II varázslatot ereszt meg irányodba ellenfeled. A támadásnak - hála az égnek - semmi eredménye sem volt. A Kronga hadúr most már meggondolná a harcot, de egy kicsit elkésett. Megölted!
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 hajító csillagot találsz meg, amelyet még használni tudsz. Átkutatod a tetemet. Úgy tűnik, alkalmasan betápoltál. Szerzeményed: 1 Batharak vállemeze. 19548 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 2189, sebződés: 509, gyógyulás: 472, összesen: -37 ÉP}

Sikerül a földből kirángatnod egy vastag farkasrépát. (+1 kaja.) Megvizsgálod a talajt. Nem valami friss (kb. 1 hetes) mutáns nyomok vezetnek délkeletre. Találsz még kb. 2 hetes troll nyomokat, amelyek nyugatra, kb. 1 hetes mutáns nyomokat, amelyek északnyugatra, friss troll nyomokat, amelyek délkeletre, kb. 1 hetes emberi nyomokat, amelyek nyugatra, kb. 1 hetes mutáns nyomokat, amelyek keletre, kb. 2 hetes emberi nyomokat, amelyek északnyugatra, kb. 3 hetes alakváltó nyomokat, amelyek keletre vezetnek. Itt az ebéd ideje. (-1 kaja.)

(Továbbmész...) [246,45] Továbbra is síkságon vagy. A zöld mező egyhangúságát csak néha töri meg egy-egy facsoport. A fű zizzenésére felfigyelve, észreveszel egy feléd törtető szörnyet. Egy pengekarú nitmák nem lehet ellenfél a hozzád hasonló profinak. Nyugodtan várod a találkozást. Felkészülsz, hogy minél jobban el tudd kalapálni az agresszort.

Nem árt valamilyen védekező mágiát alkalmazni: varázsvédelem létrehozásához szükséges szavakat mormolsz. Gyógyulsz (+2 életpont). Potenciális célpontod gyorsan felrak egy számodra ismeretlen védekező mágiát. Mélyen koncentrálva, megidézel egy méregfelhő III varázslatot, majd ellenfeledre küldöd. Az agytaposásnak köszönhetően a varázslat kudarcot vallott! A szilánk működik (+2 életpont). Mélyen koncentrálva, ellenfeled megidéz egy puha ütés varázslatot, majd rád küldi. Semmi hatás! Mielőtt közelharcba bocsátkoznál, vas dobónyilat ragadva megsorozod ellenfeledet. Elrepül 6 vas dobónyíl. Lövedékeiddel perforálod a pengekarú nitmák testét. (6 támadással 140 életpontot sebezve.) Félelmet nem ismerve a másikra rontasz. Vámpírölővel jól megszurkálod a pengekarú nitmák testét. (7 támadással 485 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+98 életerő). Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy nekromanta csókja. 83 életpontot sebeztél. 83 életpontot gyógyultál. Kyorg tőrrel többször eltalálod a pengekarú nitmák testét. (5 támadással 220 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+45 életerő). Ellenfeled 14 pontot sebződik a pestisaurától. Jobbra-balra szökkenve osztja a pengekarú nitmák nehezen védhető csapásait. (4 támadástól 261 életpontot vesztesz.) Vámpírölővel megdöfködöd a pengekarú nitmák testét. (6 támadással 442 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+89 életerő). Egy nekromanta csókja varázslattal köszöntöd a másikat. 81 életpontot sebeztél. 81 életpontot gyógyultál. Kyorg tőrrel megdöfködöd a pengekarú nitmák fejét. (5 támadással 215 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+44 életerő). Pestisaurád működik (17 ép-t sebezve). Elegáns támadássorozat eredményeként több vágást kapsz az oldaladra és a lábadra. (4 támadástól 283 életpontot vesztesz.) A szörny még egy utolsó halálüvöltést hallat, majd eldől.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 5 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 13183 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1697, sebződés: 544, gyógyulás: 448, összesen: -96 ÉP}

Valami érdekesre bukkantál: azonosítasz magad előtt egy csillagbozótost. Miközben fütyörészve sétálsz, megpillantasz a közelben egy oltárt. Dornodon híveié. Csatazajra leszel figyelmes. Közelebb lopózva látod, hogy egy iszonytató ragyás burástya magasodik egy kalandozó fölé. Pajzsát az elf a feje fölé emeli, de látod, hogy nem sok esélye van, mivel a hátizsákjából egy szopókő kandikál ki, amit bizonyára még észre sem vett. Egy módon segíthetsz: ha odarohansz, és elveszed tőle a szopókövet! [ettől a szerencséd 1 lesz!] Ez 5 TVP-be kerül (44. jellempróba). A táj egyhangúságát egy különös szobor töri meg. Milliónyi színes porszem kavargásából a következő kép bontakozik ki szemed előtt: Saját magadat látod a szobor tövében békésen pihenni, a háttérben egy Fairlight avatárja irtja Chara-din híveit, mintegy vigyázva az álmodat. Felemeled a távcsövedet, és körülnézel. Néhány mérföldre északkeletre megpillantasz egy Tharr oltárt. Keletre nézve látsz egy ősi rúnatornyot. Délkeletre egy Dornodon oltár van. Délre egy Elenios oltár van. Nyugatra egy Raia oltár van. Északra egy Dornodon oltár van. Leereszted a távcsövet, és továbbindulsz. Éles szemeddel azonnal kiszúrod, hogy van valami a földön... Kicsit régi (kb. 1 hetes) mutáns nyomok vezetnek keletre. Találsz még kb. 1 hetes mutáns nyomokat, amelyek északnyugatra, kb. 3 hetes emberi nyomokat, amelyek keletre, friss troll nyomokat, amelyek keletre, kb. 3 hetes troll nyomokat, amelyek északnyugatra, kb. 1 hetes emberi nyomokat, amelyek északnyugatra vezetnek.

(Továbbmész...) [247,45] Szűnni nem akar a zöld síkság. Találsz egy ősi rúnatornyot. Miközben fütyörészve sétálsz, megpillantasz a közelben egy oltárt. Dornodon híveié. Ágak ropogására leszel figyelmes. Egy hatalmas, morgó tigroszlán üldöz egy kedves kis cicát. A közöttük lévő távolság egyre csökken. Ahhoz, hogy megmentsd a cicát, nem kell TVP-t elköltened (26. jellempróba).
(Feltételes mászás:) Felnézel az ősi rúnatorony föléd terebélyesedő formáira, veszel egy mély levegőt, és mászni kezdesz felfelé. A tapadókorongoknak és az óriási szerencsédnek hála, nem zuhansz vissza félúton. Az építmény felső szegélyén átlendülve sikeresen megveted lábad a tetőn. Az ősi rúnatorony tetejéről messzire ellátni, Ghalla alant elterülő tájaira. Biztosnak tűnik, hogy réges-régen őrhelyként használták ezt a helyet. Hirtelen megmozdul alattad a föld, és hangos recsegéssel beomlik alattad. A sötét teremben, ahova jutottál, már nem vagy egyedül. Egy elemi pulzátor! {támadása: 54.}

Ki tudja, mire készül a másik - jobb az óvatosság! A biztonság kedvéért felraksz egy varázsvédelem varázst. Gyógyulsz (+2 életpont). A halálraítélt, aki veled szemben áll, küszködik életéért: elmormol egy láthatatlan védekező varázst. Ellenfeledre méregfelhő III varázslatot lősz. 212 életpontot sebeztél. Ellenfeled rosszul lesz. Gyógyulsz (+2 életpont). Távolról gigaököl varázslatot lő rád a másik. 5 életpontot vesztettél. Teli erőből vas dobónyilat dobsz az ellenfeledre. Elrepül 6 vas dobónyíl. Több lövedéked átfúrja az elemi pulzátor fejét. (6 támadással 267 életpontot sebezve.) A lény megtorpan egy pillanatra, és meredten rádbámul. Kacagsz a lényen - csak nem valami speciális támadást próbált alkalmazni? Hát, alaposan felsült. Meglengetve a vámpírölőt ellenfeledre támadsz. Vámpírölővel néhányszor teljesen átdöföd az elemi pulzátor testét. (7 támadással 628 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+126 életerő). Mélyen koncentrálva, megidézel egy nekromanta csókja varázslatot, majd ellenfeledre küldöd. 77 életpontot sebeztél. 77 életpontot gyógyultál. Kyorg tőrrel többször eltalálod az elemi pulzátor bal oldalát. (4 támadással 238 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+48 életerő). A pestisaura 9 ép-t sebez. Csápjaival az elemi pulzátor lecsap a bal karodra. (2 támadástól 107 életpontot vesztesz.) Ez kronoérintés volt (-10 TVP). Az elemi pulzátor nyelve feléd kap, de Te félrehajolsz! Az elemi pulzátor szemében félelem villan, aztán lassan lehunyja, miközben lelke kitör testének fogságából.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a kőkést, szereztél 2 madártollat. 10483 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1431, sebződés: 112, gyógyulás: 259, összesen: +147 ÉP}

Mielőtt még kifújhatnád magad, máris előtted terem a következő ellenfél. Egy tleikan házőrző! {védettsége: 85 szúró, 85 vágó, 85 ütő ellen.}

Megfontoltan felméred a helyzeted, majd elmormolsz egy varázsvédelem varázslatot. A szilánk működik (+2 életpont). Távolról armageddon varázslatot lősz a másikra. 407 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Vas dobónyilat küldesz ellenfeled felé. Elrepül 6 vas dobónyíl. Alaposan megsorozod a tleikan házőrző testét. (6 támadással 234 életpontot sebezve.) Vad csatakiáltással, felemelve a vámpírölőt a másikra rohansz. Vámpírölővel többször eltalálod a tleikan házőrző vicsorgó pofáját. (6 támadással 601 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+121 életerő). Egy nekromanta csókja varázslatot dobsz ellenfeledre. 37 életpontot sebeztél. 37 életpontot gyógyultál. Kyorg tőrrel többször eltalálod a tleikan házőrző testét. (5 támadással 320 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+65 életerő). Pestisaurád 14 sebzést okoz. A tleikan házőrző csápja rátapad a karodra. Amikor lerántod, vér ömlik a sebből. (1 támadástól 154 életpontot vesztesz.) Ellenfeled fogaival elkapja a jobb lábadat. (1 támadástól 180 életpontot vesztesz.) Vámpírölővel megdöfködöd a tleikan házőrző testét. (7 támadással 633 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+127 életerő). Ellenfeledre nekromanta csókja varázslatot lősz. 46 életpontot sebeztél. 46 életpontot gyógyultál. Kyorg tőrrel meghorzsolod a tleikan házőrző bal oldalát. (1 támadással 61 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+13 életerő). Pestisaurád működik (4 ép-t sebezve). A tleikan házőrző rávág csápjával a térdedre. (1 támadástól 196 életpontot vesztesz.) A tleikan házőrző beleharap a kezedbe. (1 támadástól 185 életpontot vesztesz.) A szörny még egy utolsó halálüvöltést hallat, majd eldől.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 14296 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 2357, sebződés: 715, gyógyulás: 417, összesen: -298 ÉP}

Épphogy csak kifújod magad, máris újabb támadó liheg a nyakadba. Egy tleikan hadúr! {támadása: 60.}

Ki tudja, mire készül a másik - jobb az óvatosság! A biztonság kedvéért felraksz egy varázsvédelem varázst. Gyógyulsz (+2 életpont). Mormolsz, majd ujjaidból kirepül egy bo'adhun csapás varázslat. 640 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Ellenfeled támadó varázslatot alkalmaz: a halál szava varázslatot lő rád. Semmi hatás! Mielőtt közelharcba bocsátkoznál, vas dobónyilat ragadva megsorozod ellenfeledet. Elrepül 6 vas dobónyíl. Pár lövedéked átjárja a tleikan hadúr ősöreg testét. (6 támadással 257 életpontot sebezve.) Elszántan a másikra ugrasz. Vámpírölővel néhányszor teljesen átdöföd a tleikan hadúr bal karját. (7 támadással 705 életpontot sebezve.) Egy nekromanta csókja varázslattal köszöntöd a másikat. 93 életpontot sebeztél. Kyorg tőrrel megérinted a tleikan hadúr oszladozó fejét. (1 támadással 67 életpontot sebezve.) Ellenfeled 16 pontot sebződik a pestisaurától. Ellenfeled ősi sorvasztás varázslatot lő rád. Szerencsére nem hatott rád. A tleikan hadúr fegyverével több sebet ejt a jobb válladon és karodon. (2 támadástól 306 életpontot vesztesz.) Yeeee! Lenyomtad az ellenfeledet, esélye sem volt.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 15411 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1778, sebződés: 306, gyógyulás: 6, összesen: -300 ÉP}

Egy kupac ismeretlen eredetű csont szomszédságában jókora faládára lelsz. Kifeszegeted a tetejét. Találsz benne 3 fiatalság italát. Visszafelé könnyebben megy a mászás, hiszen valamennyire már sikerült kiismerni a rúnatorony homorú oldalának buktatóit. Pár percen belül sikeresen földet érsz.
(Feltételes gyógyítás:) Befejezted az életszívás III varázslatot! [-5 TVP] A növényzet elsorvad körülötted, miközben a gyógyító energia a testedbe áramlik (+148 életerő). [-15 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Egy utolsó kézmozdulattal kisütöd az életszívás III varázslatot! [-5 TVP] A növényzet elsorvad körülötted, miközben a gyógyító energia a testedbe áramlik (+148 életerő). [-15 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Keresel egy magasabb pontot, és onnét körbenézel a távcsöveddel. Ahogy a szemedet erőlteted, észreveszel északkeletre egy tükörtornyot. Délre nézve látsz egy Dornodon oltárt. Délnyugatra egy Elenios oltár van. Északnyugatra egy Dornodon oltár van. Északra egy Tharr oltár van. Leereszted a távcsövet, és továbbindulsz. Megérezve a magas fűből érződő szagot, rájössz, hogy valami rád leselkedik. Kissé összehúzod a szemed, hogy jobban lássál. Á, csak egy vastagbőrű mutak. {egyik sebzési módja: 2x 8d10+12.} Az ellenfeled úgy döntött, eljött a halálod napja. Szerinted pedig az övé.

Ki tudja, mire készül a másik - jobb az óvatosság! A biztonság kedvéért felraksz egy varázsvédelem varázst. Gyógyulsz (+2 életpont). Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre méregfelhő III varázslatot lősz. 141 életpontot sebeztél. Ellenfeled rosszul lesz. Gyógyulsz (+2 életpont). Teli erőből vas dobónyilat dobsz az ellenfeledre. Elrepül 6 vas dobónyíl. Több lövedéked átfúrja a vastagbőrű mutak oszlopos lábát. (6 támadással 244 életpontot sebezve.) Marokra fogva a vámpírölőt a másikra támadsz. Vámpírölővel nagy lendületekkel át- meg átszúrod a vastagbőrű mutak bal első lábát. (7 támadással 581 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+117 életerő). Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy nekromanta csókja varázslatot. 55 életpontot sebeztél. 55 életpontot gyógyultál. Kyorg tőrrel megdöfködöd a vastagbőrű mutak testét. (5 támadással 290 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+59 életerő). Ellenfeled 13 pontot sebződik a pestisaurától. A vastagbőrű mutak rúgásaival megsorozza a bal lábadat. (2 támadástól 42 életpontot vesztesz.) Ordítasz, ahogy a szörnyeteg rád tapos. 93 életpontot vesztettél. Néhány döfést ejt rajtad a vastagbőrű mutak agyarával. (2 támadástól 31 életpontot vesztesz.) Vámpírölővel megdöfködöd a vastagbőrű mutak testét. (7 támadással 553 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+111 életerő). Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy nekromanta csókja. 46 életpontot sebeztél. 46 életpontot gyógyultál. Kyorg tőrrel megérinted a vastagbőrű mutak jobb hátsó lábát. (1 támadással 56 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+12 életerő). A pestisaura 9 ép-t sebez. Időben félreugrasz a vastagbőrű mutak rúgása elől. Sikeres döféseket ejt testeden a vastagbőrű mutak. (2 támadástól 30 életpontot vesztesz.) A másik elterül, rángatózik egy kicsit, majd csendben meghal.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 13734 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1988, sebződés: 196, gyógyulás: 408, összesen: +212 ÉP}

Nyomok után kutatsz, sikeresen! Nem túl friss (kb. 1 hetes) mutáns nyomok vezetnek északnyugatra. Találsz még friss troll nyomokat, amelyek északkeletre, kb. 2 hetes emberi nyomokat, amelyek északnyugatra, kb. 1 hetes mutáns nyomokat, amelyek nyugatra, kb. 1 hetes mutáns nyomokat, amelyek északkeletre, kb. 1 hetes emberi nyomokat, amelyek nyugatra, kb. 3 hetes emberi nyomokat, amelyek délre, kb. 3 hetes alakváltó nyomokat, amelyek északkeletre vezetnek. [118 pontot használtál fel, van még 235.]

vv 79 167 128 elmormolod a 79. varázslatot a 167. varázslatot a 128. varázslatot
Sajnos ezen a mezőn nincs olyan felszentelt oltár, amit elpusztíthatnál. [0 pontot használtál fel, van még 235.]
Ezen a mezőn már áll oltár ill. templom. [0 pontot használtál fel, van még 235.]
Gyorsvarázsolsz! A növényzet elsorvad körülötted, miközben a gyógyító energia a testedbe áramlik (+1 életerő). [-15 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 233.]

im imádkozol
Az oltárra helyezel 3 szent kelyhet, remélve, hogy istened feltölti könnycseppjeivel. Egy óra telik el buzgó mormolással. A szent kehely megtelt! Kellemes, bizsergető érzés fut végig rajtad, ahogy istened tudtul adja, hallotta imád. (+37 varázspont.) Figyelmedet a földenergiavonalak rezdülései irányítják a földelem síkját megzavaró lényre: egy krathan csontváz. {védettsége: 70 szúró, 140 vágó, 70 ütő ellen.}

Gyorsan felraksz egy varázsvédelem varázslatot. A szilánk működik (+2 életpont). Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy méregfelhő III. 212 életpontot sebeztél. Ellenfeled rosszul lesz. A szilánk működik (+2 életpont). Ellenfeled támadó varázslatot alkalmaz: méregfelhő II varázslatot lő rád. A támadásnak - hála az égnek - semmi eredménye sem volt. Hajító csillagot hajítasz a másik védtelen testébe. Elrepül 6 hajító csillag. Alaposan megsorozod a krathan csontváz testét. (6 támadással 304 életpontot sebezve.) Vad csatakiáltással, felemelve a vámpírölőt ellenfeledre rohansz. Vámpírölővel több döféssel felnyársalod a krathan csontváz zörgő csontjait. (7 támadással 698 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+140 életerő). Egy nekromanta csókja varázslattal köszöntöd a másikat. 93 életpontot sebeztél. 93 életpontot gyógyultál. Kyorg tőrrel jól megszurkálod a krathan csontváz testét. (5 támadással 319 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+64 életerő). Pestisaurád 13 sebzést okoz. A krathan csontváz vágása nem talált el. A mágus kezéből elektromos szikrák repülnek elő! Alig pörkölődsz. 19 életpontot vesztettél. Ellenfeled néhány elegáns kézmozdulata után már süvít is feléd egy méregfelhő II. Szerencsére nem hatott rád. Ellenfeled regenerálódik! Vámpírölővel jól megszurkálod a krathan csontváz zörgő csontjait. (2 támadással 203 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+41 életerő). Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy nekromanta csókja varázslatot. 80 életpontot sebeztél. 80 életpontot gyógyultál. Kyorg tőrrel meghorzsolod a krathan csontváz testét. (1 támadással 66 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+14 életerő). Ellenfeled 16 pontot sebződik a pestisaurától. Nem sikerült tökéletesen félreszökkenned: a krathan csontváz vágásával megsebezte a bal oldaladat. (1 támadástól 48 életpontot vesztesz.) A mágus kinyújtja a kezét, és a lángok elborítanak téged! Alig pörkölődsz. 21 életpontot vesztettél. Mélyen koncentrálva, ellenfeled megidéz egy méregfelhő II varázslatot, majd rád küldi. Semmi eredménye! A szörny még egy utolsó halálüvöltést hallat, majd eldől.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 hajító csillagot találsz meg, amelyet még használni tudsz. 13959 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 2004, sebződés: 88, gyógyulás: 440, összesen: +352 ÉP}

[30 pontot használtál fel, van még 203.]

v 198 233 10 elmormolod a 198. varázslatot
Koncentrálsz, majd hozzálátsz a mágia megidézésének. Energia árad testedbe. Elmormoltad a tiltott teleport varázslatot! Vuuush, elteleportálsz!

A TELEPORTÁLÁS PILLANATA ELŐTTI TÉRKÉPED


(239,47) 54. jellempróba, trakhon (#433)
(240,46) dögbűzös liliom (#455), Chara-din monolitja (#534)
(241,45) dögbűzös liliom (#455), fekete lótusz (#446, belőle készíthető: #447), szent tölgyfa (#393), Chara-din monolitja (#534), művészi porolit (#720), veszett gorilla (#446)
(242,44) zseléféreg (#453), történelemkutató intézet (#691), szent tölgyfa (#393), 255. jellempróba, oltár, 47. jellempróba, művészi porolit (#720), 24. többszemélyes kaland
(243,44) 49. jellempróba, Tharr oltár, krathan csontváz (#432)
(244,43) 43. jellempróba, Dornodon oltár, pengekarú nitmák (#450)
(245,44) ősi rúnatorony (#852), Chara-din monolitja (#534), 35. jellempróba, Tharr oltár, púpos zsokarg (#451), kreiton bűvölő (#506), tleikan behemót (#511), Kronga hadúr (#494)
(246,45) pengekarú nitmák (#450), csillagbozótos (#928, belőle készíthető: #929), 255. jellempróba, Dornodon oltár, 44. jellempróba, művészi porolit (#720)
(247,45) ősi rúnatorony (#852), Dornodon oltár, 26. jellempróba, elemi pulzátor (#440), tleikan házőrző (#507), tleikan hadúr (#509), vastagbőrű mutak (#442), krathan csontváz (#432)

[233,10] Kaptatók és lejtők váltják fel a sík terepet: dombvidék. Találsz egy pézsmatököt. Egyszercsak megtorpansz. Hohó, nicsak, mit fedeztél fel: egy olvasztókemencét. Utad során felfedezel egy oltárt. Elenios híveié. Észreveszel egy vaskohót. Valami érdekesre bukkantál: azonosítasz magad előtt egy Chara-din monolitját. Hűha! Ilyet sem láttál még. Ugyanis azt veszed észre, hogy Süsü orrából hatalmas mennyiségű zöld ektoplazma jut Chara-din fizikai manifesztációjára, de ez az istenségen meg sem látszik. Még jó hogy csak szobor az egész, különben attól félnél, hogy elnyel ez a nagy rakás trutymó... Egy kapkodó, fűben kotorászó ember nőre leszel figyelmes. Kérdésedre könnyes szemmel válaszolja, hogy családja megbetegedett és ő most gyógyfüveket próbál nekik keresni, bár még sohasem csinált ilyet. Ha segíteni akarsz a lányon és családján itt az alkalom, 25 TVP-ért (46. jellempróba). Érzékeled, hogy valamilyen fémszerű anyag (vasérc) van alattad. Némi ásással hozzájuthatnál.
(Feltételes ásás:) Leásol elég mélyre. Sikeres volt a földtúrás: Kiástál 1 vasércet! Keresel egy magasabb pontot, és onnét körbenézel a távcsöveddel. Amikor északkeletre nézel, észreveszel egy tükörtornyot. Keletre nézve látsz egy Fairlight oltárt. Délre egy Chara-din monolitja van. Délnyugatra egy Tharr oltár van. Nyugatra egy Dornodon oltár van. Északnyugatra egy Dornodon oltár van. Északra egy Tharr oltár van. Elrakod a távcsövet.

Megvizsgálod a talajt. Nagyon régi (kb. 3 hetes) alakváltó nyomok vezetnek délkeletre. Találsz még kb. 1 hetes mutáns nyomokat, amelyek északkeletre vezetnek.
(Feltételes készítés:) Begyűjtöttél 25 kerek követ. Egészséged TF-elődött.
[-100 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [43 pontot használtál fel, van még 160.]

be 106 bemész a 106. titkos labirintusba
Rövid keresgélés után egy nagyobb kőtömb mögött rábukkansz a barlang bejáratára. Előtted egy titanit ötvözetből készült kapu tornyosul, boltíves keretben. Hiába kopogtatsz az ajtó közepén lógó sárkányfejekkel, semmi sem történik. Rövid keresgélés után a kaputól jobbra rábukkansz a sziklába vájt különös jelekre. Az ismeretlen szöveg alatt apró mélyedést találsz, mely, mint egy kulcslyuk, tátong előtted. Néhány pillanatnyi töprengés után remek ötleted támad: előhúzod az ékkövet a hátizsákodból, melyet Kratifix Esthar Kulcsának nevezett, majd a nyílásba dugod. A titanitkapu hangos nyikorgás kíséretében kitárul. Esthar Kulcsát újra a hátizsákodba rejtve szemléled a mélységbe vezető boltíves alagutat. Odabent sötét honol. Ujjaid táncba kezdenek, ahogy hozzálátsz az idézéshez. A forró energia testedbe áramlik. Elmormoltad az infralátás varázslatot! Hirtelen sokkal jobban kezdesz látni! [-8 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Vonakodva sétálsz be a hatalmas átjárón, míg egy T elágazáshoz nem érsz. A továbbvezető utak már kevésbé szélesek. [5 pontot használtál fel, van még 155.]

lm 31 19 14 mozogsz 31 19 14
Peckesen lépdelsz előre a kihalt folyosón. [2. PONT.] Egy kattanást hallasz, és a következő pillanatban egy hatalmas dárdahegy siklik elő a falból. Gyors reflexeidnek köszönhető, hogy félre tudtál ugrani.
Egy elágazásba érkeztél. A továbbvezető utak végei a sötétségbe vesznek. [4. PONT.]
Továbbmész. Egy minden fényt elnyelő vortex ajtó jelent átmeneti akadályt. Lenyomod a kilincset: Sajnos be van zárva. Előkapod a roxati zárfalót, és megpróbálod kinyitni. Sikerült! Egy kisebb terem. A falakon baljóslatú árnyak gyülekeznek. [31. PONT.] Hirtelen gyomorkavaró érzésed lesz, a levegő cuppan egyet, és elteleportálsz a 21. PONTRA.
Egy kisebb terem bukkan fel előtted. A komor falakból nyirkosság árad. [20. PONT.] Egy kart látsz a falon. Próba szerencse, meghúzod! Nyekergő hang szűrődik el a füledhez a labirintus mélyéről. Valami mozog előtted! Közelebb lopódzol. Egy púpos zsokarg! {egyik sebzési módja: 2x 12d9+14.} Ha a szörny harcolni akar, ám legyen. Majd megmutatod neki.

Néhány mozdulatot teszel, mormolsz, és a következő másodpercben már varázsvédelem vibrál körülötted. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Sajnos ellenfeled sem kezdő: felhelyez egy láthatatlan védekező varázslatot. Egy méregfelhő III varázslatot dobsz ellenfeledre. 233 életpontot sebeztél. Ellenfeled rosszul lesz. A szilánk működik (+2 életpont). Mélyen koncentrálva, ellenfeled megidéz egy izomernyesztés varázslatot, majd rád küldi. Semmi hatás! Vas dobónyilat markolva becélzod a mozgó célpontot. Elrepül 6 vas dobónyíl. Pár lövedéked átjárja a púpos zsokarg testét. (6 támadással 258 életpontot sebezve.) Ellenfeled bűzfelhőt bocsát rád. Ellenállsz a borzalmas rosszullétnek. Meglengetve a vámpírölőt a másikra ugrasz. Vámpírölővel tökéletesen perforálod a púpos zsokarg testét. (7 támadással 618 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+124 életerő). Távolról nekromanta csókja varázslatot lősz a másikra. 85 életpontot sebeztél. 1 életpontot gyógyultál. Kyorg tőrrel épp hogy megszúrod a púpos zsokarg jobb lábát. (1 támadással 69 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+1 életerő). Ellenfeled 13 pontot sebződik a pestisaurától. A púpos zsokarg mancsa centiméterekre az arcodtól suhan el! A púpos zsokarg agyarával feléd döf, de félrehajolsz. A púpos zsokarg összeesik, és nem mozdul többé. Megölted!
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 8207 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1276, sebződés: 0, gyógyulás: 134, összesen: +134 ÉP}

Egy szörnyet pillantasz meg - innét úgy tűnik, hogy egy drag'kór sámánúr. (ld. enc.) Fegyvere egy drag'kór bökő. Éhes szörny kalandozóval álmodik. Ez viszont nem alszik, hanem éppen neked akar ugrani.

Gyorsan felraksz egy varázsvédelem varázslatot. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). A halálraítélt, aki veled szemben áll, küszködik életéért: elmormol egy láthatatlan védekező varázst. Egy méregfelhő III varázslattal köszöntöd a másikat. 225 életpontot sebeztél. Ellenfeled rosszul lesz. A szilánk működik (+2 életpont). Ellenfeled Asylux átka varázslatot lő rád. Semmi eredménye! Vas dobónyilat markolva becélzod a mozgó célpontot. Elrepül 6 vas dobónyíl. Lövedékeiddel perforálod a drag'kór sámánúr kiugró pofacsontját. (6 támadással 261 életpontot sebezve.) Félelmet nem ismerve a másikra rohansz. Vámpírölővel tökéletesen perforálod a drag'kór sámánúr bal oldalát. (7 támadással 664 életpontot sebezve.) Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy nekromanta csókja. 83 életpontot sebeztél. Kyorg tőrrel többször eltalálod a drag'kór sámánúr kiugró pofacsontját. (5 támadással 307 életpontot sebezve.) A pestisaura 19 ép-t sebez. A drag'kór sámánúr feléd döf, de csak ijesztésképp. Ellenfeled mormol, majd ujjaiból kirepül egy tűzgolyó varázslat. 46 életpontot vesztettél. Vámpírölővel jól megszurkálod a drag'kór sámánúr testét. (4 támadással 356 életpontot sebezve.) Mélyen koncentrálva, megidézel egy nekromanta csókja varázslatot, majd ellenfeledre küldöd. 82 életpontot sebeztél. Kyorg tőrrel épp hogy megszúrod a drag'kór sámánúr bal lábát. (1 támadással 67 életpontot sebezve.) Pestisaurád 14 sebzést okoz. A drag'kór sámánúr gyenge döfése nem tudott megsebezni. Ellenfeled néhány elegáns kézmozdulata után már süvít is feléd egy tűzgolyó. 48 életpontot vesztettél. A szörny még egy utolsó halálüvöltést hallat, majd eldől.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 13447 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 2078, sebződés: 94, gyógyulás: 6, összesen: -88 ÉP}

Átkutatod a szörnyet. Találsz nála 1 drag'kór bökőt (ld. enc.).
Körültekintően, óvatosan lopódzkodsz tovább. Egy gyémántkemény adamantit ajtóba ütközöl. Találsz egy kilincset: Könnyen nyílik. A térképen jelölt világos falú szobába érkezel. Valószínűleg egy tanácsadó szobája lehetett az ősi időkben. Azóta mindent vastagon belepett a por. [19. PONT.] A fal mellett találsz egy bronzból öntött nagy dobozt. Nincs bezárva: óvatosan kinyitod. Amint kinyitod a fedelet, előrepül egy hihetetlenül éles, forgó fémkorong, hajszál híján lenyakazva téged. (-26 életerő.) Megnézed, hogy mi a zsákmány: 1 sötét ital, 50 arany és 1 halgar kulcs. Gyorsan kiüríted a ládát.
Egy kisebb terem bukkan fel előtted. A komor falakból nyirkosság árad. [20. PONT.] A falból egy kar áll ki. [már meghúztad]
Egy óriási csarnokba jutottál. Valamikor harci játékokat folytathattak itt, hiszen a terem közepén álló pódium padlózatát vörösre festette a rabszolgák kiontott vére. [21. PONT.]
Úgy néz ki ez zsákutca! A térképet elővéve megbizonyosodsz erről. [14. PONT.] Szoborrá dermedsz, amikor észreveszed, hogy egy veszett gorilla van előtted! {max. életpontja: 1811-1960.} Mivel meglepni nem sikerült, ezért gondolkodás nélkül neked ront a szörny. Persze te sem maradsz tétlen.

Hatalmadat demonstrálandó, mormolni kezdesz. Létrejött egy varázsvédelem. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Egy méregfelhő III varázslatot dobsz ellenfeledre. Semmi eredménye! Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Vas dobónyilat hajítasz a másik védtelen testébe. Elrepül 6 vas dobónyíl. Pár lövedéked átjárja a veszett gorilla testét. (6 támadással 266 életpontot sebezve.) A lény bűzfelhőt lő rád! Majdnem elhányod magad, de aztán megacélozod magad. Marokra fogva a vámpírölőt ellenfeledre ugrasz. Vámpírölővel tökéletesen perforálod a veszett gorilla csapzott bundáját. (7 támadással 660 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+104 életerő). Üdvözlésképpen egy nekromanta csókja varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. 90 életpontot sebeztél. 1 életpontot gyógyultál. Kyorg tőrrel jól megszurkálod a veszett gorilla csapzott bundáját. (5 támadással 298 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+1 életerő). Ellenfeled 9 pontot sebződik a pestisaurától. A veszett gorilla leken néhány pofont. (2 támadástól 92 életpontot vesztesz.) Megpróbál megragadni. Egymásnak feszültök, de te bizonyulsz az erősebbnek. A veszett gorilla beleharap a kezedbe. (1 támadástól 113 életpontot vesztesz.) Vámpírölővel néhányszor teljesen átdöföd a veszett gorilla bal lábát. (7 támadással 599 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+120 életerő). Ellenfeledre nekromanta csókja varázslatot lősz. 86 életpontot sebeztél. 83 életpontot gyógyultál. Kyorg tőrrel meghorzsolod a veszett gorilla fejét. (1 támadással 63 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+1 életerő). Ellenfeled 11 pontot sebződik a pestisaurától. A veszett gorilla mancsával csapásokat mér karjaidra. (2 támadástól 93 életpontot vesztesz.) Megpróbál megragadni. Egymásnak feszültök, de te bizonyulsz az erősebbnek. Előremozdulva, a veszett gorilla kitátja a pofáját és beléd harap! (1 támadástól 119 életpontot vesztesz.) Testedbe bénító méreg áramlik! (-7 támadás.) A veszett gorilla összecsuklik, majd megpróbál feltápászkodni, de végleg elhagyja az ereje, és elterül. Megölted.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 12712 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 2082, sebződés: 417, gyógyulás: 318, összesen: -99 ÉP}

Megfelelő mozdulatok kíséretében mormolni kezdesz. A forró energia testedbe áramlik. Befejezted a kényszerport varázslatot! [-8 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Hirtelen meglódul veled a világ, és máris másutt vagy. Teleport! [22. PONT.]
[40 pontot használtál fel, van még 115.]

lm 24 30 32 mozogsz 24 30 32
Jeges fuvallat csapja meg arcod, amikor belépsz a következő terembe. [23. PONT.] Majdnem elkerülte a figyelmedet egy apró gomb a falon. Ezt nem szabad kihagyni! Óvatosan megnyomod. Kő mozog kövön, ahogy az ősi mechanika mozgásba lendül. Vajon mi történik? Egy púpos zsokargot veszel észre magad előtt. {egyik sebzési módja: 2x 10d13+20.} Az ellenséges teremtmény a földbe akar döngölni. Nem hagyod magad.

Hatalmadat demonstrálandó, mormolni kezdesz. Létrejött egy varázsvédelem. A szilánk működik (+2 életpont). Egy láthatatlan védekező rúnavarázst mormol el ellenfeled. Távolról méregfelhő III varázslatot lősz a másikra. 242 életpontot sebeztél. Ellenfeled rosszul lesz. Gyógyulsz (+2 életpont). Ellenfeled mormol, majd ujjaiból kirepül egy izomernyesztés varázslat. Szerencsére nem hatott rád. Teli erőből vas dobónyilat dobsz az ellenfeledre. Elrepül 6 vas dobónyíl. Alaposan megsorozod a púpos zsokarg testét. (6 támadással 267 életpontot sebezve.) A lény bűzfelhőt lő rád! Visszafojtod lélegzetedet. Félelmet nem ismerve ellenfeledre rohansz. Vámpírölővel tökéletesen perforálod a púpos zsokarg bamba pofáját. (7 támadással 628 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+126 életerő). Üdvözlésképpen egy nekromanta csókja varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. 78 életpontot sebeztél. 75 életpontot gyógyultál. Kyorg tőrrel meghorzsolod a púpos zsokarg szőrös púpját. (1 támadással 69 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+1 életerő). Pestisaurád 10 sebzést okoz. A púpos zsokarg mancsa nem tudott sebet ejteni Rajtad. A púpos zsokarg feléd szúr agyarával, de nem talál. A szörny még egy utolsó halálüvöltést hallat, majd eldől.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 5 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Átkutatod a tetemet. Nemhiába, alkalmas tápszereket találsz! Nézzük, milyen kincsre bukkantál: 1 áldott kő. 8207 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1294, sebződés: 0, gyógyulás: 210, összesen: +210 ÉP}

Egy drag'kór féregűző lakik itt. (ld. enc.) {egyik sebzési módja: 2x 16d8+70.} Fegyvere egy drag'kór bökő. Az ellenfeled láthatólag harcra készül. Te felkészülten várod.

Gyorsan felraksz egy varázsvédelem varázslatot. A szilánk működik (+2 életpont). Távolról méregfelhő III varázslatot lősz a másikra. 227 életpontot sebeztél. Ellenfeled rosszul lesz. Gyógyulsz (+2 életpont). Ellenfeled mormol, majd ujjaiból kirepül egy rovarfelhő varázslat. 57 életpontot vesztettél. (Darazsak vesznek körül, és csípnek!) Vas dobónyilat hajítasz a másik védtelen testébe. Elrepül 6 vas dobónyíl. Lövedékeiddel perforálod a drag'kór féregűző jobb lábát. (6 támadással 251 életpontot sebezve.) Megmarkolva a vámpírölőt a másikra ugrasz. Vámpírölővel tökéletesen perforálod a drag'kór féregűző testét. (7 támadással 614 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+48 életerő). Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre nekromanta csókja varázslatot lősz. 77 életpontot sebeztél. 1 életpontot gyógyultál. Kyorg tőrrel megdöfködöd a drag'kór féregűző bal vállát. (5 támadással 313 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+1 életerő). Pestisaurád működik (8 ép-t sebezve). A drag'kór féregűző feléd döf, de csak ijesztésképp. Ellenfeled mormol, majd ujjaiból kirepül egy rovarfelhő varázslat. 59 életpontot vesztettél. (Darazsak vesznek körül, és csípnek!) Vámpírölővel többször eltalálod a drag'kór féregűző testét. (3 támadással 274 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+55 életerő). Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy nekromanta csókja varázslatot. 91 életpontot sebeztél. 2 életpontot gyógyultál. Kyorg tőrrel meghorzsolod a drag'kór féregűző hegyes orrát. (1 támadással 51 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+1 életerő). A pestisaura 12 ép-t sebez. A drag'kór féregűző feléd döf, de csak ijesztésképp. Üdvözlésképpen egy rovarfelhő varázslatot ereszt meg irányodba ellenfeled. 59 életpontot vesztettél. (Darazsak vesznek körül, és csípnek!) A drag'kór féregűző most már meggondolná a harcot, de egy kicsit elkésett. Megölted!
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 12516 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1918, sebződés: 175, gyógyulás: 116, összesen: -59 ÉP}

Átkutatod a szörnyet. Találsz nála 1 drag'kór bökőt és 1 dizen kulcsot.
Körültekintően, óvatosan lopódzkodsz tovább. Egy minden fényt elnyelő vortex ajtó állja utadat. Elővigyázatosan próbát teszel: Sajnos be van zárva. Kis keresgélés, próbálkozás után rájössz, hogy a nálad levő norgat kulcs nyitja az ajtót. A kulcs sajnos tönkrement. Átléped a küszöböt, amely egy csodálatos épségben maradt szobába vezet. A falak egyszínű fehérre lettek festve, a terem túlsó végében egy asztal áll, körülötte székekkel. Levonod a következtetést: minden bizonnyal a rakshallion testőrségének étkezőhelye lehetett annak idején. [24. PONT.] Éles szemmel körbevizslatsz. Hohó, az egyik követ a falban be lehet nyomni! Bizonyára valamilyen titkos funkcióval bír! Vigyázva benyomod. Először nem történik semmi, majd tompa morajt hallasz nem is olyan messziről.
Jeges fuvallat csapja meg arcod, amikor belépsz a következő terembe. [23. PONT.] Majdnem elkerülte a figyelmedet egy apró gomb a falon. [már megnyomtad]
Jókora terembe érkeztél. A mennyezetre pillantva (melyet amúgy nem is látni, olyan magasan van) sárgásan villogó, téged figyelő szempárokat fedezel fel. [22. PONT.]
Unatkozva haladsz előre. Lépéseid hangos koppanásai betöltik a folyosó áporodott levegőjét. [3. PONT.]
Hamarosan egy T elágazásba érkezel. A falakat fényes pókháló borítja. [5. PONT.] Egy surranó hang, és egy óriási és hegyes dárda csusszan elő az oldalsó falból! És aztán felnyársal téged. 86 életpontot vesztettél.
Egy nyirkos, alacsony terembe érkeztél. A falak mellett széttöredezett hordók állnak, a padlót sötétre színezte a bennük tárolt folyadék. [30. PONT.] Egy esthari vérszopó lakik itt. {max. életpontja: 1901-2050.} Rögtön látod, hogy ez nem lesz békés találkozó. Felkészülsz az összecsapásra.

Úgy ítéled meg, hogy nem árt egy varázsvédelem védekező rúna felrakása. A következő pillanatban már meg is idézted. A szilánk működik (+2 életpont). Üdvözlésképpen egy méregfelhő III varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. 202 életpontot sebeztél. Ellenfeled rosszul lesz. Gyógyulsz (+2 életpont). Teli erőből vas dobónyilat dobsz az ellenfeledre. Elrepül 6 vas dobónyíl. Pár lövedéked átjárja az esthari vérszopó testét. (6 támadással 234 életpontot sebezve.) Meglengetve a vámpírölőt a másikra ugrasz. Vámpírölővel megdöfködöd az esthari vérszopó jobb vállát. (6 támadással 543 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+109 életerő). Üdvözlésképpen egy nekromanta csókja varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. 69 életpontot sebeztél. 27 életpontot gyógyultál. Kyorg tőrrel megdöfködöd az esthari vérszopó bal első lábát. (5 támadással 290 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+1 életerő). Pestisaurád működik (11 ép-t sebezve). A szörny több karmával is a lábadra csap. (2 támadástól 69 életpontot vesztesz.) Az esthari vérszopó feléd harap, de sikertelenül. Vámpírölővel tökéletesen perforálod az esthari vérszopó testét. (7 támadással 662 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+68 életerő). Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre nekromanta csókja varázslatot lősz. 89 életpontot sebeztél. 1 életpontot gyógyultál. Kyorg tőrrel kicsit megsebzed az esthari vérszopó fejét. (1 támadással 62 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+1 életerő). A pestisaura 18 ép-t sebez. Az esthari vérszopó karmai megsebesítik a bal kezedet. (1 támadástól 49 életpontot vesztesz.) Az esthari vérszopó beleharap a kezedbe. (1 támadástól 109 életpontot vesztesz.) A másik elterül, rángatózik egy kicsit, majd csendben meghal.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 13171 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 2180, sebződés: 227, gyógyulás: 215, összesen: -12 ÉP}


Hamarosan egy T elágazásba érkezel. A falakat fényes pókháló borítja. [5. PONT.]
Az utak elágaznak. Könnyen tájékozódsz Kratifix térképe alapján. [7. PONT.]
Felkészülve a legrosszabbra is, tovább merészkedsz. Egy minden fényt elnyelő vortex ajtó jelent átmeneti akadályt. Lenyomod a kilincset: Sajnos be van zárva. Előkapod a roxati zárfalót, és megpróbálod kinyitni. Sikerült! Egy díszes szobába érkezel. A terem közepén álló rozoga asztal áll, a hely minden bizonnyal egykoron tanácskozások színhelyéül szolgált. [32. PONT.] Zutty! Mi volt ez? Ahá, teleportáltál! [27. PONTON vagy.]
[50 pontot használtál fel, van még 65.]

lm 25 15 18 mozogsz 25 15 18
Egy újabb szoba! A sziklába vájt terem sarkaiban nehezen felfedezhető őrposztokat alakítottak ki, valószínűleg a rakshalliont védő harcosok bújtak el ezeken a rejtekhelyeken. [26. PONT.] Egy kart látsz a falon. Valamire biztosan jó! Magabiztosan meghúzod. Kő mozog kövön, ahogy az ősi mechanika mozgásba lendül. Vajon mi történik? Egy púpos zsokarg lakik itt. {max. életpontja: 1001-1120.} Végre egy kis testmozgás. Fincsi!

Nem árt valamilyen védekező mágiát alkalmazni: varázsvédelem létrehozásához szükséges szavakat mormolsz. A szilánk működik (+2 életpont). Potenciális célpontod gyorsan felrak egy láthatatlan védekező mágiát. Mélyen koncentrálva, megidézel egy méregfelhő III varázslatot, majd ellenfeledre küldöd. 233 életpontot sebeztél. Ellenfeled rosszul lesz. A szilánk működik (+2 életpont). Ellenfeled támadó varázslatot alkalmaz: izomernyesztés varázslatot lő rád. A támadása szerencsére hatástalan volt. Teli erőből vas dobónyilat dobsz az ellenfeledre. Elrepül 6 vas dobónyíl. Alaposan megsorozod a púpos zsokarg testét. (6 támadással 265 életpontot sebezve.) Ellenfeled bűzfelhőt bocsát rád. Majdnem elhányod magad, de aztán megacélozod magad. Megmarkolva a vámpírölőt ellenfeledre rohansz. Vámpírölővel nagy lendületekkel át- meg átszúrod a púpos zsokarg testét. (6 támadással 589 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+118 életerő). Egy nekromanta csókja varázslattal köszöntöd a másikat. 77 életpontot sebeztél. 30 életpontot gyógyultál. Kyorg tőrrel megérinted a púpos zsokarg bal lábát. (1 támadással 55 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+1 életerő). Ellenfeled 10 pontot sebződik a pestisaurától. A púpos zsokarg mancsa centiméterekre az arcodtól suhan el! A púpos zsokarg agyarával feléd döf, de félrehajolsz. Yeeee! Lenyomtad az ellenfeledet, esélye sem volt.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 5 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 8207 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1229, sebződés: 0, gyógyulás: 157, összesen: +157 ÉP}

Egy szörnnyel találkoztál. Közel osonva látod, hogy egy drag'kór sámánúr. {támadása: 50.} Fegyvere egy drag'kór bökő. Úgy tűnik ma Te vagy a főfogás a szörny étlapján. Mivel szavakkal úgy sem tudnád meggyőzni, jöhetnek a fegyverek.

Gyorsan felraksz egy varázsvédelem varázslatot. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Ellenfeled ujjai a levegőben táncolnak, ajkai hangtalanul mozognak. Varázsol! Aha, egy láthatatlan védekező mágia... Üdvözlésképpen egy méregfelhő III varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. 202 életpontot sebeztél. Ellenfeled rosszul lesz. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Mélyen koncentrálva, ellenfeled megidéz egy Asylux átka varázslatot, majd rád küldi. Szerencsére nem hatott rád. Mielőtt közelharcba bocsátkoznál, vas dobónyilat ragadva megsorozod ellenfeledet. Elrepül 6 vas dobónyíl. Alaposan megsorozod a drag'kór sámánúr fejét. (6 támadással 260 életpontot sebezve.) Megmarkolva a vámpírölőt a másikra rohansz. Vámpírölővel nagy lendületekkel át- meg átszúrod a drag'kór sámánúr nyakát. (7 támadással 671 életpontot sebezve.) Üdvözlésképpen egy nekromanta csókja varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. 83 életpontot sebeztél. Kyorg tőrrel megdöfködöd a drag'kór sámánúr jobb karját. (5 támadással 313 életpontot sebezve.) A pestisaura 14 ép-t sebez. A drag'kór sámánúr feléd döf, de csak ijesztésképp. Távolról tűzgolyó varázslatot lő rád a másik. 45 életpontot vesztettél. Vámpírölővel megdöfködöd a drag'kór sámánúr jobb vállát. (5 támadással 428 életpontot sebezve.) Ellenfeledre nekromanta csókja varázslatot lősz. 70 életpontot sebeztél. Kyorg tőrrel épp hogy megszúrod a drag'kór sámánúr jobb lábát. (1 támadással 73 életpontot sebezve.) Ellenfeled 13 pontot sebződik a pestisaurától. A drag'kór sámánúr fegyvere végigkarcolja a jobb válladat. (1 támadástól 26 életpontot vesztesz.) Távolról tűzgolyó varázslatot lő rád a másik. 49 életpontot vesztettél. Véres nyál csordul ki a drag'kór sámánúr száján, majd halk hörgéssel a porba hull.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 13447 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 2127, sebződés: 120, gyógyulás: 6, összesen: -114 ÉP}

Átkutatod a szörnyet. Találsz nála 1 drag'kór bökőt.
Elszántan mész előre. Egy gyémántkemény adamantit ajtó bukkan fel a sötétből. Találsz egy kilincset: Szerencsére nyitva van. Egy kisebb szoba bukkan fel előtted. A falakat és a mennyezetet körben, kifeszített fátyol fedi, így olyan érzést kelt, mintha még mindig lakna itt valaki az ősi időkből. [25. PONT.] A fal mellett találsz egy bronzból öntött nagy dobozt. Nincs bezárva: óvatosan kinyitod. Mohón felnyitod a ládát, és drágán fizetsz óvatlanságodért: fehér lángnyelvek csapnak ki, alaposan összeégetve. (-10 életerő.) Megnézed, hogy mi a zsákmány: 1 szent jogar, 50 arany és 1 halgar kulcs. Gyorsan kiüríted a ládát.
Egy újabb szoba! A sziklába vájt terem sarkaiban nehezen felfedezhető őrposztokat alakítottak ki, valószínűleg a rakshalliont védő harcosok bújtak el ezeken a rejtekhelyeken. [26. PONT.] Egy kart látsz a falon. [már meghúztad]
Egy hatalmas csarnokba érkezel. A mennyezet látótávolságon kívül helyezkedik el, eltűnve a homályban. Hetedik érzéked veszélyt jelez: mintha néhány vérszívó tekintet figyelne odafentről. [27. PONT.]
A folyosó hirtelen véget ér. Lépteid zaja felzavar néhány denevért a sarokból. [15. PONT.] Egy veszett gorillát pillantasz meg. {támadása: 64.} Felkészülsz, hogy minél jobban el tudd kalapálni az agresszort.

Úgy ítéled meg, hogy nem árt egy varázsvédelem védekező rúna felrakása. A következő pillanatban már meg is idézted. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Üdvözlésképpen egy méregfelhő III varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. A támadásnak sajnos semmi eredménye sem volt. A szilánk működik (+2 életpont). Vas dobónyilat markolva becélzod a mozgó célpontot. Elrepül 6 vas dobónyíl. Több lövedéked átfúrja a veszett gorilla jobb karját. (6 támadással 239 életpontot sebezve.) Durranás, és máris bűzfelhővel vagy körülvéve! Leküzdöd a feltörő rosszullétet. Megmarkolva a vámpírölőt a másikra támadsz. Vámpírölővel néhányszor teljesen átdöföd a veszett gorilla bal lábát. (7 támadással 667 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+115 életerő). Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre nekromanta csókja varázslatot lősz. 71 életpontot sebeztél. 1 életpontot gyógyultál. Kyorg tőrrel többször eltalálod a veszett gorilla testét. (5 támadással 292 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+1 életerő). Pestisaurád működik (4 ép-t sebezve). Mielőtt észbe kapnál, a veszett gorilla megsorozza az oldaladat és a hasadat mancsával. (2 támadástól 86 életpontot vesztesz.) Megpróbál megragadni. Iszonyatos erővel kezdi el a szörny a testedet összepréselni. 934 életpontot vesztettél. A veszett gorilla beleharap a kezedbe. (1 támadástól 125 életpontot vesztesz.) Vámpírölővel nagy lendületekkel át- meg átszúrod a veszett gorilla megtépázott szőrét. (6 támadással 593 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+119 életerő). Üdvözlésképpen egy nekromanta csókja varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. 73 életpontot sebeztél. 73 életpontot gyógyultál. Kyorg tőrrel kicsit megsebzed a veszett gorilla testét. (1 támadással 52 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+11 életerő). Pestisaurád 8 sebzést okoz. A veszett gorilla leken néhány pofont. (2 támadástól 85 életpontot vesztesz.) A szörny kitárja karjait, és megpróbál átölelni. Azonban te erősebbnek bizonyulsz - ellököd magadtól. A veszett gorilla a jobb karodba mélyeszti hegyes fogait! (1 támadástól 132 életpontot vesztesz.) A veszett gorilla összecsuklik, majd megpróbál feltápászkodni, de végleg elhagyja az ereje, és elterül. Megölted.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Alaposan átvizsgálod a tetemet. Kincs! KIIINCS! Lássuk, mire bukkantál: 1 jáde rakshallion. 12712 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1999, sebződés: 1362, gyógyulás: 328, összesen: -1034 ÉP}

Kántálni kezdesz. Érzed, ahogy erő áramlik a tagjaidba. Az utolsó ige kiejtésével elmondtad a kényszerport varázslatot! [-8 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Hirtelen meglódul veled a világ, és máris másutt vagy. Teleport! [16. PONT.]
Rövid séta után egy kisebb terembe érkezel. Gyomorfelkavaró áporodottság árad a falakból. Jó volna egy kis friss levegő! [17. PONT.] Hah, épphogy észrevettél az egyik bemélyedésben egy elrejtett gombot! Ezt nem szabad kihagyni! Óvatosan megnyomod. Tompa dübörgést hallasz a távolból. Egy púpos zsokargot veszel észre magad előtt. {max. életpontja: 1001-1120.} Rögtön látod, hogy ez nem lesz békés találkozó. Felkészülsz az összecsapásra.

Ki tudja, mire készül a másik - jobb az óvatosság! A biztonság kedvéért felraksz egy varázsvédelem varázst. A szilánk működik (+2 életpont). A mészárlásra kiszemelt áldozat láthatatlan védekező varázst lök magára. Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre méregfelhő III varázslatot lősz. 211 életpontot sebeztél. Ellenfeled rosszul lesz. Gyógyulsz (+2 életpont). Ellenfeled egy kézmozdulatot tesz, majd ellő egy izomernyesztés varázslatot. Semmi eredménye! Vas dobónyilat küldesz ellenfeled felé. Elrepül 6 vas dobónyíl. Lövedékeiddel perforálod a púpos zsokarg testét. (6 támadással 255 életpontot sebezve.) Ellenfeled bűzfelhőt bocsát rád. Majdnem elhányod magad, de aztán megacélozod magad. Megmarkolva a vámpírölőt ellenfeledre ugrasz. Vámpírölővel tökéletesen perforálod a púpos zsokarg testét. (7 támadással 664 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+133 életerő). Üdvözlésképpen egy nekromanta csókja varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. 73 életpontot sebeztél. 73 életpontot gyógyultál. Kyorg tőrrel megbököd a púpos zsokarg bamba pofáját. (1 támadással 63 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+13 életerő). Pestisaurád 4 sebzést okoz. A púpos zsokarg mancsával feléd csap, de Te résen vagy. A púpos zsokarg feléd szúr agyarával, de nem talál. A szörny még egy utolsó halálüvöltést hallat, majd eldől.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Alaposan átvizsgálod a tetemet. Érdemes volt keresni: kincsre bukkansz! A zsákmány 1 áldott kő. 8207 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1270, sebződés: 0, gyógyulás: 227, összesen: +227 ÉP}

Egy drag'kór féregűzőt veszel észre magad előtt. {egyik sebzési módja: 2x 16d8+70.} Fegyvere egy drag'kór bökő. Végre egy kis testmozgás. Fincsi!

Úgy ítéled meg, hogy nem árt egy varázsvédelem védekező rúna felrakása. A következő pillanatban már meg is idézted. Gyógyulsz (+2 életpont). Üdvözlésképpen egy méregfelhő III varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. 215 életpontot sebeztél. Ellenfeled rosszul lesz. A szilánk működik (+2 életpont). Ellenfeled Asylux csapdája varázslatot lő rád. A támadásnak - hála az égnek - semmi eredménye sem volt. Teli erőből vas dobónyilat dobsz az ellenfeledre. Elrepül 6 vas dobónyíl. Alaposan megsorozod a drag'kór féregűző fejét. (6 támadással 258 életpontot sebezve.) Félelmet nem ismerve a másikra rontasz. Vámpírölővel néhányszor teljesen átdöföd a drag'kór féregűző jobb vállát. (7 támadással 629 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+126 életerő). Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy nekromanta csókja varázslatot. 80 életpontot sebeztél. 80 életpontot gyógyultál. Kyorg tőrrel megdöfködöd a drag'kór féregűző jobb lábát. (5 támadással 323 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+65 életerő). Ellenfeled 9 pontot sebződik a pestisaurától. A szörny fegyverével feléd szúr, de nem talál. Vámpírölővel többször eltalálod a drag'kór féregűző hegyes orrát. (3 támadással 276 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+56 életerő). Ellenfeledre nekromanta csókja varázslatot lősz. 79 életpontot sebeztél. 79 életpontot gyógyultál. Kyorg tőrrel kicsit megsebzed a drag'kór féregűző testét. (1 támadással 67 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+14 életerő). A pestisaura 15 ép-t sebez. A szörny fegyverével feléd szúr, de nem talál. A drag'kór féregűző összeesik, és nem mozdul többé. Megölted!
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 12516 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1951, sebződés: 0, gyógyulás: 428, összesen: +428 ÉP}

Átkutatod a szörnyet. Találsz nála 1 drag'kór bökőt és 1 norgat kulcsot.
Bátran haladsz tovább. Egy minden fényt elnyelő vortex ajtóba ütközöl. Lenyomod a kilincset: Sajnos be van zárva. Kis keresgélés, próbálkozás után rájössz, hogy a nálad levő dizen kulcs nyitja az ajtót. A törékeny mágikus kulcs összeroppan! Díszes, felcicomázott terembe érkeztél. Ez valószínűleg egy hálószoba lehetett a régmúltban, erre utal az is, hogy egy baldachinos ágy maradványait találod a terem közepén. [18. PONT.] Éles szemmel körbevizslatsz. Hohó, az egyik követ a falban be lehet nyomni! Bizonyára valamilyen titkos funkcióval bír! Vigyázva benyomod. Távoli dübörgést hallasz, aztán semmi.
Figyelmeztetés: megterheltséged 100 % fölé emelkedett! [35 pontot használtál fel, van még 30.]

vv 109 128 128 elmormolod a 109. varázslatot a 128. varázslatot a 128. varázslatot
Hihetetlen sebességgel varázsolsz. Elhagyva a sötét labirintust, kiteleportálsz a felszínre. [-25 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Öregedtél 1 évet. [2 pontot használtál fel, van még 28.]
Szupersebesen mormolsz. A növényzet elsorvad körülötted, miközben a gyógyító energia a testedbe áramlik (+1 életerő). [-15 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 26.]
Hihetetlen sebességgel varázsolsz. A növényzet elsorvad körülötted, miközben a gyógyító energia a testedbe áramlik (+1 életerő). [-15 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 24.]

m 3 mozogsz délkeletre
[234,11] A buckák elmaradoznak, ritka erdőben vagy. Ahogy cammogsz, egyszercsak hogy, hogy nem: kiszúrsz egy nekrofunt. Egy embert látsz, aki egy spagulárt próbál megközelíteni. Látva téged, elmondja, hogy a bátyjától kapta kölcsön a hátast, de az ledobta magáról. Sajnos nem ért az állatokhoz, hiába mondja neki, hogy hő, ahogy a bátyjától látta. Ahhoz, hogy segíthess rajta, idomítás szakértelemre és 25 TVP-re van szükség (35. jellempróba). Megtorpansz, mert valami felkelti a figyelmedet. Aha! Találtál egy oltárt. Leah hívői építették. Hopp! Egy örvénylő porfelhőből kialakuló szoborral találkoztál, mely Dred Hornwill formáját vette fel, amint éppen egy megfelelőnek látszó Chara-din trófeát tűz az övébe! Ezt az alkotást! Te vajon milyen szobrot csinálnál? Ahogy sétálsz, egyszercsak megragadja valami a figyelmedet. Megvizsgálod közelebbről: találtál egy szent tölgyfát. Az ágak reccsenése idejében jelzi a közelgő veszélyt. Felismered a közeledőt. Csak egy veszett gorilla. Nem jelenthet különösebb problémát. {védettsége: 80 szúró, 80 vágó, 80 ütő ellen.} Éhes szörny kalandozóval álmodik. Ez viszont nem alszik, hanem éppen neked akar ugrani.

Néhány mozdulatot teszel, mormolsz, és a következő másodpercben már varázsvédelem vibrál körülötted. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy méregfelhő III varázslatot. A támadás sajnos hatástalan volt. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Vas dobónyilat küldesz ellenfeled felé. Elrepül 6 vas dobónyíl. Alaposan megsorozod a veszett gorilla fejét. (6 támadással 230 életpontot sebezve.) Durranás, és máris bűzfelhővel vagy körülvéve! Ellenállsz a borzalmas rosszullétnek. Elszántan ellenfeledre támadsz. Vámpírölővel nagy lendületekkel át- meg átszúrod a veszett gorilla testét. (7 támadással 650 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+131 életerő). Egy nekromanta csókja varázslattal köszöntöd a másikat. 84 életpontot sebeztél. 84 életpontot gyógyultál. Kyorg tőrrel jól megszurkálod a veszett gorilla csapzott bundáját. (5 támadással 301 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+61 életerő). Pestisaurád 11 sebzést okoz. A veszett gorilla leken néhány pofont. (2 támadástól 49 életpontot vesztesz.) Megpróbál karjaival összeroppantani. Mintha egy satuba kerültél volna! Csontjaid recsegnek ropognak. 829 életpontot vesztettél. A veszett gorilla a jobb karodba mélyeszti hegyes fogait! (1 támadástól 131 életpontot vesztesz.) Testedbe bénító méreg áramlik! (-7 támadás.) Vámpírölővel néhányszor teljesen átdöföd a veszett gorilla jobb oldalát. (7 támadással 589 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+118 életerő). Ellenfeledre nekromanta csókja varázslatot lősz. 85 életpontot sebeztél. 85 életpontot gyógyultál. Kyorg tőrrel épp hogy megszúrod a veszett gorilla testét. (1 támadással 41 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+9 életerő). Ellenfeled 8 pontot sebződik a pestisaurától. A veszett gorilla mancsával csapásokat mér karjaidra. (2 támadástól 92 életpontot vesztesz.) A szörny kitárja karjait, és megpróbál átölelni. Azonban te erősebbnek bizonyulsz - ellököd magadtól. A veszett gorilla belemar bal oldaladba, de jó reflexeidnek köszönhetően csak gyenge sebet ejt. (1 támadástól 56 életpontot vesztesz.) A csípéssel együtt bénító mérget is kaptál. (-7 támadás.) A veszett gorilla most már meggondolná a harcot, de egy kicsit elkésett. Megölted!
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 12712 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-5 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1999, sebződés: 1157, gyógyulás: 496, összesen: -661 ÉP}


(Feltételes gyógyítás:) Sikerült elmondanod az életszívás III varázslatot! [-5 TVP] A növényzet elsorvad körülötted, miközben a gyógyító energia a testedbe áramlik (+172 életerő). [-15 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Kimondva az utolsó varázsszót, létrehoztad az életszívás III varázslatot! [-5 TVP] A növényzet elsorvad körülötted, miközben a gyógyító energia a testedbe áramlik (+172 életerő). [-15 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Megidézted az életszívás III varázslatot! [-5 TVP] A növényzet elsorvad körülötted, miközben a gyógyító energia a testedbe áramlik (+172 életerő). [-15 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Körbevizsgálódsz. Nem túl friss (kb. 1 hetes) mutáns nyomok vezetnek északnyugatra. Találsz még kb. 3 hetes alakváltó nyomokat, amelyek délkeletre, kb. 3 hetes alakváltó nyomokat, amelyek északnyugatra, kb. 1 hetes mutáns nyomokat, amelyek délre vezetnek. [22 pontot használtál fel, van még 2.]

id 429 100 idomítod a 429. szörnyet 2 pontért
Hozzálátsz a gothag döglidérc neveléséhez. Nehéz egy ilyen szörnyet betörni, még nehezebb bizonyos dolgokra megtanítani, de azért érzed, hogy a dolog menni fog. Nehéz volt ez a mai oktatás, de láthatóan haladtatok. (Még 328 TVP szükséges ahhoz, hogy a szörny teljesen be legyen idomítva.) [2 pontot használtál fel, van még 0.]

szk 438 441 keresed a 438. szörnyet a 441. szörnyet
Elhatározod, hogy táborozás alatt megpróbálsz felkutatni egy testzabálót. [0 pontot használtál fel, van még 0.]

bpb 6 bef. parancs berakása: 6

kf 462 kézbeveszed/felveszed a 462. tárgyat
Leveszed a tleikan kesztyűt, majd felhúzod a kezedre az Urgod kesztyűjét. [0 pontot használtál fel, van még 0.]
[A parancs tárolásra került.]

* 1. BP: használod a 147. tárgyat
(Felhasználsz a következő forduló TVP-jéből:) Csapdát állítasz fel a motyód mellett. [3 pontot használtál fel, van még -3.]

* 2. BP: imádkozol
Nincs elég pontod ahhoz, hogy ezt a parancsot végre tudd hajtani. [0 pontot használtál fel, van még -3.]

* 3. BP: elmormolod a 88. varázslatot a 88. varázslatot a 172. varázslatot
Nincs elég pontod ahhoz, hogy ezt a parancsot végre tudd hajtani. [0 pontot használtál fel, van még -3.]
Nincs elég pontod ahhoz, hogy ezt a parancsot végre tudd hajtani. [0 pontot használtál fel, van még -3.]
Sajnos nincs a birtokodban valamilyen komponens, ami feltétlenül szükséges lenne a varázslat elmondásához (1 Thargodan esszencia). [0 pontot használtál fel, van még -3.]

* 4. BP: t. energia kisütése: 103 1
Nincs elég pontod ahhoz, hogy ezt a parancsot végre tudd hajtani. [0 pontot használtál fel, van még -3.]

* 5. BP: elmormolod a 75. varázslatot
Nincs elég pontod ahhoz, hogy ezt a parancsot végre tudd hajtani. [0 pontot használtál fel, van még -3.]

* 7. BP: beraksz a bankba a 392. tárgyat (886 darabot)
Beraksz a bank széfjébe 1 mászó-karperecet. Beraksz a bank széfjébe 1 pókkarmokat. Sajnos nincs a birtokodban az a tárgy. [0 pontot használtál fel, van még -3.]
Szerencsére van még víz a kulacsodban. Csillapítod szomjadat. Az aranypikkelyek kifejtik jótékony hatásukat. (+0 jóság.) Elmúlt a bénító méreg hatása (támadásod újra a régi). A szervezetedet méreg pusztítja (-42 életerő.) [KT képesség hatása:] Üzenetet kapsz a Fairlight banktól: mivel ebben a körben elfelejtettél lottót vásárolni, megtették helyetted, 1 szelvénnyel, általuk választott számokkal játszották meg neked. A 10 arany költséget a bank fizette. Vásárolsz egy lottószelvényt, amelyen a tippjeid: 24, 11, 10.
Figyelem: 1 forduló múlva az EFelésed nullázódik! Etetési idő! Megeteted a szörnyeidet. Egy kaját fal föl a chaktra vadászeb. 2 kaját nyel le a pikkelyes ptog. Túl fáradt vagy már, hogy tovább menj. Utolsó erőddel találsz egy helyet, amely táborozásra alkalmasnak tűnik. Betakaródzva, gyorsan álomba merülsz. A megpróbáltatások egyre szívósabbá tesznek. (+1 max. életerő.) Elmúlt az agyletapogatás hatása. Elmúlt a munka gyümölcse hatása. Elmúlt a vadászat hatása. Elmúlt a gondolatolvasás hatása. Elmúlt a tolvajszem hatása.
Ebben a körben -3 pontod maradt, ebből a következő körre -3 pontot vihetsz át. Kapsz még 692 pontot. A következő körben tehát 689 pontot költhetsz el.

ENCYCLOPEDIA FANTASIA


CSAPATMUNKA
A csapatmunka szakértelem a többszemélyes kalandokban való megfelelés tudománya, növekedése egyben jelképezi a szociális viselkedés, a csapat egészét segítő képességek, és a kettőnél több résztvevős harcban való helytállás fejlődését is. Minden egyes alkalommal, amikor többszemélyes kalandban veszel részt, a csapatmunka fejlődik - mértéke a kaland próbáinak számával arányos. A kaland vezetőjének fejlődése olyan, mint ha eggyel több próbát teljesített volna. Ha olyan csapattal tartasz, melynek minden tagja a te Közös Tudatod tagja, már szinte félszavakból is megértitek egymást, így a fejlődés másfélszer annyi lesz, mint egyébként. Ha már csak egyedül maradtál a kalandban, mert a többiek elbuktak valahol útközben, már a csapatmunkád sem fejlődik. Mivel a csapatmunka önképzésben nem fejleszthető szakértelem, KNO-zni nem lehet, ill. a tudatturbó és a sziklozug ragu elfogyasztása sem hat rá. A csapatmunka növekedésével új beállítási lehetőségeket, képességeket szerezhetsz, melyeket a többszemélyes kalandokban használhatsz majd fel. Ezekről mindig enciklopédia tájékoztat majd. Az adott képességet attól a szinttől használhatod majd, ahányas szakértelemnél azt megkaptad. Az első ilyen "képesség" a "Mindenki egyért", melyet alant olvashatsz.

"MINDENKI EGYÉRT" BEÁLLÍTÁS
Most, hogy megszerezted első tapasztalataidat a többszemélyes kalandozás terén, talán épp egy összeszokottabb, minden kalandba közösen induló csapatra vágysz. Ez azonban nem működhet teljesen, amíg a csapattagok szenvtelenül figyelik, miként buknak el társaik, és ők, mintha mi sem történt volna, folytatják a kalandozást. Mostantól ezt a tényezőt kiküszöbölheted a TKB 1 <beállítás> parancs használatával, ahol
ha a beállításnak 1-et adsz meg: ha valaki elbukik, a teljes csapat elbukja a kalandot,
ha a beállításnak 0-t adsz meg (azaz TKB 1 parancs hatására): ha valaki elbukik, a csapat attól még folytatja a kalandot. (Ez az alapállapot, csak ha átállítottad korábban, és most törölni akarod, akkor van szükséged erre a parancsra.)
Azokban a többszemélyes kalandokban, ahol te vezeted csatába társaidat, a te beállításod határozza meg a kaland milyenségét.

VÖRÖS ZSELÉ (862. TÁRGY)
Legyőzve a zseléférget, kimetszhetsz a testéből egy kisebb darabot, mely rendkívül különösen viselkedik a kezedben: kőkeménységűre szilárdul, és szinte bármilyen fizikai hatásnak képes ellenállni.

PSZI-KONVERZIÓ (115. PSZI KÉPESSÉG)
Ezt a pszi képességet csak akkor fogod tudni használni, ha már tagja vagy egy Közös Tudatnak. Segítségével direkt pszi energiát alakíthatsz át Tudati energiává. Természetesen az energiaveszteség mértéke igen nagy: egy Tudatpont előállításához 50 pszi pont szükséges. A TU-d nem mehet így az MXTU-d fölé. A pszi konverzió használatához a P 115 <TU mennyiség> parancsot kell kiadnod, 20 TVP-ért. A pszi-konverzió használatától a pszi szakértelmed nem fejlődik!

KHÓR DARÁZS (348. SZÖRNY)
Az erdőjáró vadász varkaudarok és varkaudar kószák által Khór bányáiból betelepített "házikedvencek" gyorsan az erdő rémeivé váltak. Ezek a kutya méretű, iszonyatos darazsak képesek az erdő bármely kisebb állatát egy pillanat alatt megölni, és a nagyobbakra is veszélyesek. A folyton repkedő darazsat nehéz szúrófegyverrel eltalálni, de egy ütőfegyverrel könnyedén lecsaphatod.

TRAKHON (433. SZÖRNY)
Ezek a kétlábú, ormányos teremtmények a mocsarak rosszindulatú és ellenséges lakói. Az embereket és más humanoidokat az Esthar császárság uralma idején gyűlölték meg, amikor állatként vadásztak rájuk. Hogy a trakhon intelligenciája mennyivel múlja felül egy állatét, arra hamarosan ráébredsz. A testükön viselt csúszós páncélon a vágófegyverek nem hatolnak át, és mágikus képességeik sok kezdő Ezüstmágust is maguk mögé utasítanak.

DÖGBŰZÖS LILIOM (455. SZÖRNY)
Ez az óriási, elsőre csodaszépnek tűnő liliomra emlékeztető virág borzalmas bűzt bocsát ki magától. Elfog a rosszullét, de nem tudsz menekülni, mert lábaid megroggyannak, elgyengülnek. A bűz erősödik, a virágból indák kúsznak elő, és lassan körbefonnak... Vagy villámgyorsan elmetszed a szárát, vagy átszúrod a dögbűzt kibocsátó virágot, vagy esetleg gyorsan elégeted egy varázslattal - így talán megúszhatod a szörnyű kínhalált, amely az élve megemésztéssel jár.

NYERS ZAFÍR (752. TÁRGY)
Ebből a pompás zafírdarabból egy képzett ékszerész drága és gyönyörű ékszert készíthetne - gondolod először, de aztán megérzed a mágia bizsergését. Talán valaki tudatosan hagyta meg így, nyers alakban ezt a gyönyörű követ?

MEMÓRIAELIXÍR (860. TÁRGY)
A memóriaelixírt az Esthar Császárság virágzásának idején használták az agyi kapacitás nagyobb kihasználása érdekében, az elkészítésének módját azonban mindig is rejtett könyvtáraik mélyén őrizték. Az esthar nép kipusztulásával ez a tudás odaveszett, csak a csodálatos szerre tett utalások maradtak fenn a kódexekben. A memóriaelixír elkészítése nem egyszerű, viszont egy általános felismerésen alapul: a vörös zselé a yeti foggal érintkezve cseppfolyóssá válik, majd az eggyé vált anyagot lassú kevergetés mellett egy energiamembránon átszűrve kapjuk meg a különös kotyvalékot. Sajnos ezt nem lehet akármilyen tárolóedénybe önteni, csupán a tl'urlang fiolában képes megőrizni kellő frissességét, amelyet később más célra már nem lehet felhasználni. A folyadék elkészítése a varázsital főzés varázslattal 40 TVP-t vesz igénybe. A következő probléma az elkészítés után jelentkezik: a memóriaelixír használatának módja is a múltba veszett. Talán a homlokodra kell kenni, talán az utolsó cseppig meg kell inni, miközben a hajnalban felkelő nap első sugarai az arcodat cirógatják, mára már senki sem tudja. Mindenesetre érdemes magadnál tartani, hátha kiderül majd egyszer... vagyis semmiféleképpen nem vagy hajlandó másik karakternek átadni.

DRAG'KÓR SÁMÁNÚR (521. SZÖRNY)
A drag'kórok föld alatt élő civilizációjának is megvannak a babonás ceremóniái, melyeket mindig a törzs sámánurai vezetnek le. Ezek általában rendkívül egyhangúak - legyen szó a törzs fiataljainak éretté nyilvánításáról, vagy egy új tárna felavatásáról -, a központban szinte mindig Mangathranhoz, a drag'kórok szentté avatott (egyes pletykák szerint isteni rangra emelkedett) hőséhez fohászkodó imádkozás áll. A drag'kórok sámánurai jelentős mágikus hatalom birtokában vannak, melyet képesek ügyesen a saját javukra fordítani. A vámpirizációra teljesen immúnisak.

DRAG'KÓR BÖKŐ (873. TÁRGY)
A drag'kórok fehér fényben tündöklő hegyes lándzsája a drag'kór bökő. Sebzése 4d6+4, tulajdonosa +2 védettséget és +20 max. ÉP-t kap. Forgatása nem egyszerű, legalább 20-as szintű szúrófegyver szakértelem szükséges hozzá.

DRAG'KÓR FÉREGŰZŐ (520. SZÖRNY)
A drag'kórok különös, tetőtől talpig páncélba öltözött, barlanglakó szerzetek. Az egyik elmélet szerint nem Ghalláról származnak, hanem egy idegen civilizáció (talán egy másik kontinens?) küldöttei, mások szerint pedig ők is emberek, akiknek zárt közösségei az evolúció során teljesen elszigetelt, önálló életet éltek. Arra, hogy elmondják mi az igazság, nincs lehetőség: beszédüket senki sem érti, mindenkivel bizonytalanok, agresszivitásuk legendás.
Amikor a drag'kór nép a törpéket megszégyenítő elszántsággal új járatokat fedez fel, hogy föld alatti birodalmuk határait kiszélesíthessék, akkor van szükség a törzs különös varázslóira, a drag'kór féregűzőkre. Amíg ők nem tisztítják meg az élősködő és betegségeket hordozó életformáktól a területet, más drag'kór nem léphet a meghódított folyosóra. Mindennapos feladatuk folyományaként különös érzékük van a gyilkoláshoz, pillanatnyi tétovázás nélkül bárkinek nekitámadnak, és a legtöbbször meg is találják a módját, hogy térdre kényszerítsék áldozatukat.

KARAKTERLAP

Lábszagú Vargánya, egy hófehér, copfos hajú, izzóan vörös szemű ember férfi vagy. Fekete a bőröd. Dornodon földi és égi helytartója vagy. A Serény Múmiák (#9103) K.T. tagjai közé tartozol. Ez az 551. fordulód.

Erő: 73 (78) Szint: 50 Merészség: 10/5 Magasság: 172 cm
IQ: 73 (79) Támadás: 71 Agresszió: 5 Testsúly: 96 kg
Ügyesség: 70 (80) Védekezés: 120 Menekülés: 30 % Életkor: 32/62 év
Egészség: 72 (82) Életpont: 1216/1199 Jellem: gonosz (666) Tul. pont: 0
Szerencse: 78 (92) Varázspont: 3467/57 Pénz: 17363 arany Kép. pont: 64
Tudatpont: 39/8 Pszi pont: 441/162 Halhatatlanság: 12 % EFejl: 30
Eddig összesen 5354 szörnyet (47 ebben a körben) öltél meg. Ebben a fordulóban 343910 TP-t kaptál. Jelenleg 22660904 TP-d van. A következő szinthez még 2339096 TP szükséges. Trófeáid: kreiton jótündér, tleikan főbíra, triklem drakolder. A 481. fordulódban 7895 arany került a bankszámládra. 10658 aranyat vehetsz fel a kamatokat is beleszámítva.

HARCI ISMERETEK
víziharc: 7/94 ökölvívás: 8/71 szúrófegyverek: 47/23 (+13%)
vágófegyverek: 32/20 (+1%) ütőfegyverek: 31/36 lőfegyverek: 25/33
dobófegyverek: 38/51 (+11%)

Feltételes fegyverváltás: Pusztítás Botja (#316) (250%) << vámpírkard (#358) (300%) << vámpírölő (#951) (60%)
Feltételes lőfegyver használat: semmi (0 -19.); vas dobónyíl (#189) (20 -996.); hajító csillag (#939) (997 .); hajító csillag (#939) (998 -);
Óvatosság (labirintusokban): 0 KPCS: automatikusan minden kapcsolónál

EGYÉB ISMERETEK
1. rejtőzködés: 27/32 2. nyomkövetés: 142/47 (+45%) 3. lopás: 20/47
4. mászás: 25/35 (+18%) 5. csapdakészítés: 36/96 (+6%) 6. csapdaészlelés: 30/58 (+24%)
7. gyógyítás: 125/17 8. titkosírás: 13/54 9. felderítés: 27/74 (+36%)
10. szörnyidomítás: 10/61 (+3%) 11. teológia: 176/68 (+99%) 12. taumaturgia: 120/88 (+222%)
13. szerencsejáték: 7/23 14. versengés: 16/33 15. harcművészetek: 8/62
16. zene: 11/48 17. szörnyismeret: 30/71 (+20%) 18. pszi: 25/2 (+39%)
19. zárnyitás: 30/43 (+2824%) 20. vadászat: 17/46 21. vitalitás: 6/83
22. bányászat: 40/42 (+4%) 23. úszás: 7/78 24. csapatmunka: 1/9

FEJLESZTÉSI PONTOK
Felhasználatlan fejlesztési pont: 436
8. képességpont: 4

FELTÉTELES PARANCSOK (még 3 lehet)
deus ex machinád 0 mezőre repítsen
totem 90% életpont alatt (életszívás III (#128))
gyógyítasz 30% életerő alatt 40 TVP-ért (max. 3 alkalommal)
kutatsz max. 300 TVP-ért
ásol max. 100 TVP-ért csak 152. fémet, vagy jobbat
készítesz ében tobozt (#578) (max. 99 darabot, csak egyszer), lótuszvirágot (#447) (max. 99 darabot, csak egyszer), borkonyó bibét (#312) (max. 99 darabot, csak egyszer), csuklyavirágot (#133) (max. 99 darabot, csak egyszer), kaktuszbogyót (#429) (max. 20 darabot ), kerek követ (#19) (max. 40 darabot ), tükröt (#43) (max. 10 darabot ), csillezsályalevelet (#1253) (max. 99 darabot, csak egyszer), hajító csillagot (#939) (max. 10 darabot )
mászol max. 300 TVP-ért
maradék TVP-dből az egészség (4) tulajdonságodat TF-eled
Feltételes támadás (aktív: 13, max: 16)
kputtyintó csalán (#247), adószedő (#234), szintszívó lények (#9097), kronoelementál (#287), Rém (#315), halált okozó lények (#9098), rubin sárkány (#330), öregedést okozó lények (#9095), Üdvhadsereg (#9142), áldott okerón (#336), tleikan főbíra (#512), kreiton lich (#536), Morghatal A'ton (#544)
Barátságosság (aktív: 3, max: 16)
bűbájlidérc (#761), mösze uralkodó (#789), éjfattyak (#9096), Igaz Barátok (9141. KT)

VARÁZSLATAID ÉS PSZI KÉPESSÉGEID
Varázslói varázslataid
energiatüskék (#29, 5 VP) varázsvédelem (#34, 8 VP) jégcsóva (#41, 15 VP)
fehér glóbusz (#47, 13 VP) varázslat olvasása (#67, 30 VP, 20 TVP) mágiafeloldás (#75, 5 VP, 5 TVP)
láthatatlanság (#76, 15 VP, 5 TVP) láth. észlelése (#78, 7 VP, 5 TVP) városi teleport (#96, 50 VP, 10 TVP)
varázsital főzése (#100, 30 VP) tükörpajzs (#101, 26 VP) varázsvédelem II (#108, 18 VP)
felszínre ugrás (#109, 25 VP, 5 TVP) tűzgolyó (#155, 25 VP) tűzmágia (#157, 24 VP, 5 TVP)
varázskő készítés (#160, 120 VP, 10 TVP) dimenzióugrás (#163, 55 VP, 5 TVP) városi teleport II (#181, 60 VP, 10 TVP)
vízlélegzés (#185, 15 VP, 5 TVP) háló (#186, 24 VP) tiltott teleport (#198, 100 VP, 10 TVP)
a munka gyümölcse (#224, 10 VP) villámmágia (#227, 36 VP, 5 TVP) kalmárszem (#228, 11 VP, 15 TVP)
minta formázása (#237, 120 VP, 10 TVP) Thargodan illúzió (#242, 50 VP)
Papi varázslataid
vámpirizáció (#1, 8 VP, 5 TVP) tolvajszem (#2, 8 VP) áldomás (#6, 5 VP, 5 TVP)
alkímia (#7, 7 VP, 3 TVP) gondolatolvasás (#8, 9 VP, 1 TVP) varázsfesték (#9, 4 VP, 5 TVP)
életszívás (#10, 5 VP, 5 TVP) erőpajzs I (#12, 6 VP, 5 TVP) vak őrület (#18, 3 VP, 5 TVP)
kitartó ló (#19, 10 VP, 5 TVP) unkreáció (#22, 0 VP, 5 TVP) jellemrejtés (#23, 10 VP, 5 TVP)
hadiszerencse II (#24, 6 VP, 5 TVP) tulajdonságpajzs (#26, 16 VP, 5 TVP) harmadik szem (#27, 12 VP, 5 TVP)
méregfelhő (#37, 12 VP) védelem tűz ellen (#38, 12 VP) sötét halál (#45, 18 VP)
vérbeli borzongás (#46, 9 VP) szárazság (#48, 6 VP) óriáserő (#53, 24 VP, 5 TVP)
Sötét Ceremónia (#55, 50 VP, 10 TVP) hadiszerencse III (#59, 15 VP, 5 TVP) puha ütés (#60, 18 VP)
tűzeső (#61, 16 VP) erőpajzs II (#63, 24 VP, 5 TVP) oltár eltörlése (#79, 60 VP, 10 TVP)
életszívás II (#80, 12 VP, 5 TVP) vadítás (#81, 8 VP, 5 TVP) szörnyészlelés I (#82, 8 VP, 5 TVP)
szopókőpusztítás (#88, 21 VP, 5 TVP) agyroppantás (#91, 16 VP) rúnapukkasztás (#94, 0 VP)
DEM kreálása (#95, 50 VP, 10 TVP) energiapajzs (#103, 20 VP) pusztító végzet (#106, 30 VP)
szopógödör kreálás (#125, 60 VP, 10 TVP) életszívás III (#128, 15 VP, 5 TVP) sötét rítus (#131, 30 VP)
mágiadagály (#132, 25 VP, 5 TVP) kreáció (#148, 12 VP, 2 TVP) esszenciavédelem (#165, 15 VP, 5 TVP)
oltár teremtése (#167, 50 VP, 10 TVP) isteni küldetés (#170, 40 VP, 5 TVP) infralátás (#171, 8 VP)
planetáris őrdémon (#172, 18 VP) tűzvihar (#175, 24 VP) túlvilág lehelete (#177, 22 VP, 5 TVP)
tárgyvédelem (#178, 14 VP, 5 TVP) gyorsvarázslás (#179, 0 VP) kényszerport (#183, 8 VP)
esszenciavédelem 2 (#188, 15 VP, 5 TVP) méregfelhő II (#193, 18 VP) megfejtés (#199, 28 VP, 5 TVP)
Pörhemór köre (#205, 30 VP, 5 TVP) kisebb kívánság (#208, 300 VP, 30 TVP) vadászat (#209, 40 VP, 5 TVP)
pestisaura (#210, 40 VP, 5 TVP) menekülés (#212, 12 VP) áldomás III (#217, 15 VP, 5 TVP)
armageddon (#218, 100 VP) lidércidézés (#219, 30 VP) csapdaészlelés (#222, 12 VP, 5 TVP)
mágia megértése (#226, 0 VP) méregfelhő III (#229, 25 VP) meditáció (#250, 0 VP)
avatár idézése (#253, 300 VP, 20 TVP) vámpírvér (#257, 0 VP) hősi babérok (#263, 500 VP, 50 TVP)
bo'adhun csapás (#266, 60 VP) bo'adhun gyógyítás (#272, 0 VP) kyorg tudás (#273, 0 VP)
Pszi képességeid
pszi-ernyő (#64, 6 PP, 5 TVP) auratranszformáció (#65, 10 PP, 10 TVP) pszi-regeneráció (#66, 12 PP, 5 TVP)
felejtés (#68, 5 PP, 5 TVP) kí koncentráció (#69, 14 PP, 5 TVP) agyletapogatás (#70, 16 PP, 2 TVP)
szürkeáll. aktiv (#71, 20 PP, 5 TVP) mentális pajzs (#72, 9 PP, 5 TVP) pszi fejlesztés (#73, 20 PP, 10 TVP)
molekulaátrendezés (#74, 10 PP, 5 TVP) agykorbács (#97, 6 PP) pszi-acéltorony (#98, 8 PP)
tudatkutatás (#99, 20 PP, 10 TVP) térképelemzés (#104, 20 PP, 10 TVP) kontinuum-tágítás (#105, 60 PP, 10 TVP)
tudatrombolás (#111, 25 PP) pszi-gyűjtés (#112, 300 PP, 30 TVP) pszi-ernyő II (#113, 10 PP, 3 TVP)
agybénítás (#114, 10 PP) pszi-konverzió (#115, 50 PP, 20 TVP)
A varázslatok tanulására elkölthető: 160 kör eleji VP regeneráció.

JELENLEG RAJTAD LEVŐ AKTÍV VARÁZSLATOK ÉS PSZI HATÁSOK
vámpirizáció (#1) áldomás (#6) Pörhemór köre (#205) (104,7,1) szürkeáll. aktiv (#71)
pszi-ernyő (#64) mentális pajzs (#72) láth. észlelése (#78) esszenciavédelem 2 (#188)
esszenciavédelem (#165) tűzmágia (#157) hadiszerencse III (#59) tulajdonságpajzs (#26)
tárgyvédelem (#178) túlvilág lehelete (#177) pestisaura (#210) a lélek védelme (#57)
óriáserő (#53) villámmágia (#227) erőpajzs III (#127) fürkésző szemek (#213)

TÁMADÓ ÉS VÉDEKEZŐ VARÁZSLATOK LISTÁJA
Feltételes varázslat-használat
19. és magasabb szintűek ellen
Támadó varázslatok (aktív: 1, max: 10)
méregfelhő III (#229)
Védekező varázslatok (aktív: 2, max: 10)
varázsvédelem II (#108), varázsvédelem (#34)
Feltételes támadó varázslatok (aktív: 43, max: 59 - védekező varázslatokkal együtt)
pusztító végzet (#106) >> férfiak (#998) pusztító végzet (#106) >> nők (#999)
armageddon (#218) >> magnetikus praglonc (#200) méregfelhő (#37) >> viharóriás (#278)
puha ütés (#60) >> 15. szintű lényekre pusztító végzet (#106) >> erdei rém (#399)
háló (#186) >> molgan (#284) méregfelhő III (#229) >> 30. szintű lényekre
pusztító végzet (#106) >> tollaskígyó (#635) pusztító végzet (#106) >> rothadó lián (#427)
pusztító végzet (#106) >> albinó féreg (#529) pusztító végzet (#106) >> tűzrája (#531)
pusztító végzet (#106) >> káoszpók (#530) puha ütés (#60) >> ro'galhal kísértet (#463)
pusztító végzet (#106) >> dübörgő bahrot (#479) bo'adhun csapás (#266) >> vámpírféreg (#782)
méregfelhő III (#229) >> 34. szintű lényekre bo'adhun csapás (#266) >> rubin góliát (#473)
bo'adhun csapás (#266) >> 38. szintű lényekre háló (#186) >> sötét ülnök (#508)
armageddon (#218) >> tleikan házőrző (#507) pusztító végzet (#106) >> 40. szintű lényekre
pusztító végzet (#106) >> kreiton átokmester (#537) bo'adhun csapás (#266) >> testzabáló (#438)
pusztító végzet (#106) >> zseléféreg (#453) pusztító végzet (#106) >> natharion gólem (#428)
armageddon (#218) >> greén örvény (#443) pusztító végzet (#106) >> Sshreakza (#496)
armageddon (#218) >> lidérctűz (#457) armageddon (#218) >> több ellenfél elleni harcban (#985)
pusztító végzet (#106) >> társak oldalán harcolva (#986)
Feltételes védekező varázslatok (aktív: 43, max: 59 - támadó varázslatokkal együtt)
pszi-acéltorony (#98) >> káoszszellem (#472) lidércidézés (#219) >> 36. szintű lényekre
pszi-acéltorony (#98) >> Eruol (#378) pszi-acéltorony (#98) >> zafír sárkány (#329)
pszi-acéltorony (#98) >> aranyfecske (#283) energiapajzs (#103) >> Raia angyala (#333)
lidércidézés (#219) >> nők (#999) lidércidézés (#219) >> férfiak (#998)
védelem tűz ellen (#38) >> Ekhnagorhu (#291) védelem tűz ellen (#38) >> tűzelementál (#276)
védelem tűz ellen (#38) >> vortexmágus (#418) védelem tűz ellen (#38) >> Orkhan Thai (#238)

ELFOGOTT SZÖRNYEID
pikkelyes ptog (#470) (hátas: 10 lépés/kör; 6 TVP/lépés; +6 védettség;) státusz: OK
chaktra vadászeb (#459) státusz: OK
gothag döglidérc (#429) (idomítás alatt) státusz: OK

ISTENI KÜLDETÉSEID
1.) Az elmúlt idők legendás páncéljait sokszor ősi hüllők gyomrában találhatod meg. Végezz 10 csupaszbőrű macloghhal, hátha szerencséd lesz! (számláló: 0)
2.) Tűzvarázslataid gyakorlására sose sajnáld az időt. A tarajos mandragok jól égnek, lobbants lángra tizet - de ha más módon végzel velük, az is elégedetté tesz... (számláló: 9)
3.) Az éjfattyak az egész világot fenyegetik, még az én szolgáimat is. Kezdd meg a harcot, végezz egy rd'alv lélektipróval!

HŐSTETTEID
A quwarg rajzásban leölt quwargjaid: 15 királynő, 40 élőholt, 16 vadász, 8 nagymester, 18 parafenomén, 11 rohamosztagos.

A FORDULÓ ELEJÉN MÉG MEGVOLT...
1 csillezsályalevél (#1253) 1 csontszablya (#64) 1 energiamembrán (#861)
1 ezüstdarab (#326) 1 isteni könnycsepp (#260) 10 kaja (#2)
1 kaktuszbogyó (#429) 1 vörös zselé (#862) 4 kerek kő (#19)
30 mákrózsa virág (#56) 1 nyílvessző (#108) 1 rókafarok (#124)
1 sallank karom (#128) 1 szvó-ektoplazma (#151) 1 tükör (#43)
3 vas dobónyíl (#189) 9 víz (#27) 1 yetifog (#863)
1 tl'urlang fiola (#788)

EBBEN A FORDULÓBAN KERÜLT HOZZÁD...
7 arany (#50) 2 áldott kő (#642) 1 Batharak vállemeze (#831)
4 drag'kór bökő (#873) 3 fiatalság itala (#473) 2 halgar kulcs (#877)
1 jáde rakshallion (#749) 1 lótuszvirág (#447) 2 madártoll (#112)
1 natharion opál (#747) 1 nyers zafír (#752) 1 obszidián kereszt (#756)
1 sötét ital (#284) 1 szent jogar (#150) 1 vasérc (#152)

E KÖRBEN TETT LÉPÉSEID TÉRKÉPE


(233,10) a 106. labirintus bejárata, pézsmatök (#933, belőle készíthető: #934), olvasztókemence (#86), Elenios oltár, vaskohó (#155), Chara-din monolitja (#534), művészi porolit (#720), 46. jellempróba, érclelőhely, púpos zsokarg (#451), drag'kór sámánúr (#521), veszett gorilla (#446), drag'kór féregűző (#520), esthari vérszopó (#431)
(234,11) nekrofun (#173), 35. jellempróba, Leah oltár, művészi porolit (#720), szent tölgyfa (#393), veszett gorilla (#446)

Üzenet küldése a karakternek