545. forduló, 547. forduló, Quek Der-Gar összes nyilvános fordulója
Fordulóm kinézete legyen.
Kövesd a Túlélők Földje levelezős szerepjátékot: érdekességek, friss információk a Facebook oldalunkon! http://www.facebook.com/tulelokfoldje

TÚLÉLŐK FÖLDJE

Betáplálva: 2007. szept. 3. 9h:18'
EZ A 602. JÁTÉKHETED, 546. FORDULÓD
603. játékheted kezdete: szept. 7.
A következő fordulódat azonnal betápláljuk, amint megkapjuk.
E-mail!
KALANDOZÓ: #3056
SZÁMLA : XXXX

QUEK DER-GAR KALANDJAI


3 nap telt el azóta, hogy letáboroztál a [360,64] koordinátán.
A táborozás 1. napján találkozol egy fekete, tüsi hajú, szürke szemű alakváltó férfival. Bőre bronzként csillog. Szeme fehérje aranyszínű, pillantása pedig mély és átható. Raia nagyhatalmú főpapja. Egy che-vállszalagot, egy csillogó karkötőt, egy dalebg.kristályvértet, egy démoni palástot, egy drakolder gyűrűt, egy értépő sarkantyút, egy fűzött kagylósort, egy háború gyűrűjét, egy hakamát, egy halálhozó karkötőjét, egy hatalom fülbevalóját, egy Morgan sipkáját, egy nap szimbólumot, egy ogre övet, egy örökkéval.kristályát, egy Ovgun nyakláncát, egy ryuku függőt, egy ryuku hüvelykgyűrűt, egy tűzúr csizmáját és egy Urgod kesztyűjét visel. Felszerelését egy Friedurgonoma trófea, egy Ylgoroth trófea és egy triklem drakolder trófea ékesíti. Valamilyen szövetség tagja, jelvénye: Aranysárkány. Jobb kezében egy kígyópengét, bal kezében egy wakizashit tart. Nem kell gyalog mászkálnia: pacija egy szelíd goldugar. Egy sárkány van messze mögötte. Illetve izé, vele. De milyen apró! És milyen szép! Mintha színaranyból lenne az egész. Mentális auráját felismered, a jó ártatlan tisztaságával ragyog. Összeismerkedtek. Az ő neve Mofo. Homlokérintéssel biztosítjátok a későbbi telepatikus összeköttetést.
Az 1. napon összefutsz egy szőke, hosszú hajú, zöld szemű elf férfival. Fekete a bőre. Raia földi és égi helytartója. Egy bársony övsálat, egy bo'adhun gyűrűt, egy drag'kór fülkarikát, egy drakolder gyűrűt, egy ezüsttölgy karkötőt, egy ezüsttölgy kesztyűt, egy ezüsttölgy köpenyt, egy ezüsttölgy nadrágot, egy ezüsttölgy sapkát, egy ezüsttölgy vállvédőt, egy fűzött kagylósort, egy háború gyűrűjét, egy haramakit, egy Hatalom Karkötőjét, egy hűbéresi gyűrűt, egy kamikáze fejfedőt, egy Khór maszkját, egy kreiton palástot, egy nap szimbólumot, egy natharion talizmánt, egy Notermanthi amulettet, egy óriások övét, egy örökkéval. rubinját, egy ősmágus fülbevalóját, egy ryuku hüvelykgyűrűt, egy Teremtő koronáját, egy torz fülkarikát, egy vascarai csizmát és egy védőtalizmánt visel. A Pöröly Olimpia ezüst emlékérmét viseli. Felszerelését egy élőholt drakolder trófea, egy ryuku sorkatona trófea és egy Kyeli Intluka trófea díszíti. Valamilyen szövetség tagja, jelvénye: Idős asszonyt szopógödörbe segítő ifjú harcos. Jobb kezében egy Gonemutlan tőrét, bal kezében egy kyorg tőrt tart. Lőfegyvere egy hosszú íj. Egy hoarián sárkánybébi a hátasa. Auráját érzékelve máris tudod, jelleme jó, valószínűleg nem akar rosszat. Összebarátkoztok egymással. Az ő neve El Shaar. Telepatikus kapcsolatot létesíttek.
Az 1. napon találkozol egy fekete, kontyos hajú, piros szemű gnóm férfival. Fekete a bőre. Tagja az Igaz Barátok Rendjének. Egy arany sárk. kesztyűt, egy arany sárk.karperecet, egy arany sárkánycsizmát, egy arany sárkányköpenyt, egy arany sárkánysisakot, egy árnyékpáncélt, egy Batharak vállemezét, egy cirkuszi kitűzőt, egy drag'kór fülkarikát, egy drakolder gyűrűt, egy értépő sarkantyút, egy haramakit, egy Hatalom Karkötőjét, egy hűbéresi gyűrűt, egy mágusgyűrűt, egy mihlanil medált, egy natharion talizmánt, egy ősmágus fülbevalóját, egy ősplazmát, egy Ovgun nyakláncát, egy rogalhal csuklópántot, egy ryuku csataszoknyát, egy ryuku hüvelykgyűrűt, egy tradicionális övet, egy vívónadrágot és egy Vlagyimir gyűrűjét visel. Büszkén hordja a varkaudar invázió bronz emlékérmét. Fegyverzetét egy ryuku sorkatona trófea, egy triklem drakolder trófea és egy teriád nekromanta trófea ékesíti. Furcsa jelvénye van: egy koronára fonódó kígyó. Jobb kezében egy biethlan lándzsát, bal kezében egy naginatát tart. Lőfegyvere egy mihlanil dobótőr. Egy szőrös azuka a hátasa. Málhásállata egy sivatagi doareg. Mentális auráját felismered, ő is semleges. Megbarátkoztok egymással. Az ő neve Sötét Igbut. Mentális kapcsolatot vesztek fel egymással. Tapasztalatot cseréltek, okítjátok egymást. Picit talán fejlődött a tanácsoknak köszönhetően pszi szakértelmed. Eközben te bányászat szakértelmeddel kapcsolatban adtál tippeket.
Az 1. napon összeakadsz Holdsárkány-nyal. Auráját mágikus vihar övezi. Tharr félisten hatalmú uralkodó papja. Tagja az Igaz Barátok Rendjének. A földmágusok rendjének mágus rangú tagja. Egy Buqqe karmát, egy che-vállszalagot, egy drakolder gyűrűt, egy Éjvadász ruhát, egy Emma kötényét, egy fattylord derékövet, egy Hatalom Karkötőjét, egy hősiesítő medált, egy két kard szimbólumot, egy kráken gyűrűt, egy Luthius karkötőjét, egy Morgan sipkáját, egy őselemek köpenyét, egy ősmágus fülbevalóját, egy ryuku kalózkendőt, egy ryuku ökölgyolcsot, egy torz fülkarikát, egy tűzúr csizmáját és egy Urgod fétisét visel. Fegyverzetét egy triklem drakolder trófea, egy gh'raiton ölész trófea és egy quwarg széltáncos trófea díszíti. Hovatartozását apró jelvény mutatja: egy mágikus viharban meditáló varázsló. Bal kezében egy ősi teknőcpajzsot tart. Lőfegyvere egy hosszú íj. Teherhordója is van: egy bazaltelementál! Szegény állat majd megszakad. Üdvözlitek egymást, mint két régi jóbarát. Rövid trécselés után folytatod utadat.
A 3. napon találkozol Lopez de Franconnal. Auráját mágikus vihar övezi. Leah teljhatalmú megbízottja és jobbkeze. A nekromanták rendjének ősmágus reinkarnáció rangú tagja. Egy árnyszőttest, egy bársony övsálat, egy bozontfonatot, egy díszes fegyvertokot, egy Doemon kőkarkötőjét, egy dr'thanox gyűrűt, egy drag'kór fülkarikát, egy draklen csizmát, egy drakolder gyűrűt, egy értépő sarkantyút, egy Fagyor övsálját, egy gárdista övcsatot, egy hakamát, egy Hantas karperecét, egy hűbéresi gyűrűt, egy Iniac nyakláncát, egy Istenek Talizmánját, egy jáde ékszert, egy játékmesteri palástot, egy kamikáze fejfedőt, egy Khór maszkját, egy kisebb napkorongot, egy koponya szimbólumot, egy kreiton palástot, egy lajstrom medált, egy lényegformázó gyűrűt, egy Luthius karkötőjét, egy moa nyakláncot, egy mordaith álarcot, egy mordaith kesztyűt, egy mordaith köpenyt, egy mordaith vállvédőt, egy nodonrod kitűzőt, egy Notermanthi amulettet, egy og'lhobn fülbevalót, egy rogalhal csuklópántot, egy ryuku csataszoknyát, egy ryuku hüvelykgyűrűt, egy ryuku kalózkendőt, egy Szakamó fülgyűrűjét, egy Teremtő koronáját, egy Toyaki csuklópántját, egy troglodita gyűrűt, egy tűzhaj diadémet, egy varkaudar szimbólumot, egy Vlagyimir gyűrűjét, egy Vlagyimir-díjat és egy Zarknod fülbevalóját visel. Fegyverzetét egy Szakamó trófea, egy Moi Ro Fa trófea és egy Genyuku trófea színesíti. Valamilyen szövetség tagja, jelvénye: egy mágikus viharban meditáló varázsló. Jobb kezében egy Aurgir lándzsáját, bal kezében egy Gonemutlan tőrét tart. Lőfegyvere egy vas dobónyíl. Hátasa egy idomított hoarián sárkánybébi. Tárgyainak egy részét egy mutáns hegyitroll viszi. Elég egy mentális pillantás aurájára: fekete, jelezve hogy gonosz. Jó lesz vigyázni!
Üdvözlitek egymást, mint két régi jóbarát. Rövid trécselés után folytatod utadat. Chan'de Francon (3060) ellopott tőled 22 sáfrányport.
A 3. napon összeakadsz egy hófehér, copfos hajú, égszínkék szemű árnymanó férfival. A bőre sötétebb az átlagosnál. Dornodon leghatalmasabb, halhatatlan főpapja. Egy bársony övsálat, egy beholderfej medált, egy bozontfonatot, egy denevér szimbólumot, egy díszes fegyvertokot, egy Doemon kőkarkötőjét, egy dr'thanox gyűrűt, egy drag'kór fülkarikát, egy drakolder gyűrűt, egy Erdauin gyűrűt, egy Ghudd'zilla kesztyűt, egy Hantas karperecét, egy hűbéresi gyűrűt, egy Istenek Talizmánját, egy jáde ékszert, egy játékmesteri palástot, egy kamikáze fejfedőt, egy Khór maszkját, egy kisebb napkorongot, egy kreiton palástot, egy kyorg övcsatot, egy lajstrom medált, egy lényegformázó gyűrűt, egy Luthius karkötőjét, egy moa nyakláncot, egy mordaith álarcot, egy mordaith nadrágot, egy mordaith vállvédőt, egy nemesi ruhadíszt, egy Notermanthi amulettet, egy og'lhobn fülbevalót, egy örökkév. igazgyöngét, egy ősplazmát, egy quwarg nyakpántot, egy Rettegés Köpenyét, egy rogalhal csuklópántot, egy ryuku csataszoknyát, egy ryuku hüvelykgyűrűt, egy ryuku kalózkendőt, egy ryuku ökölgyolcsot, egy Sárkány Amulettjét, egy Szakamó fülgyűrűjét, egy taumaturgikus övet, egy teknős mágiapáncélt, egy Teremtő koronáját, egy törpe bakancsot, egy Toyaki csuklópántját, egy troglodita gyűrűt, egy tűzhaj diadémet, egy varkaudar szimbólumot, egy Vlagyimir gyűrűjét, egy Yuin gyöngysorát és egy Zarknod fülbevalóját visel. Fegyverzetét egy Genyuku trófea, egy Moi Ro Fa trófea és egy Szakamó trófea teszi egyedivé. Hovatartozását apró jelvény mutatja: Kardra tekeredő, kitárt szárnyú háromfejű sárkány. Övén 26 kalandozóskalp fityeg! Jobb kezében egy Aurgir lándzsáját, bal kezében egy wakizashit tart. Lőfegyvere egy hosszú íj. Hátasállata egy hoarián sárkánybébi! Tárgyainak egy részét egy mutáns hegyitroll viszi. Tisztán érzed auráját: sötét, jelezve, hogy a másik gonosz. Összeismerkedtek. Az ő neve Ramirez Crashed. Kölcsönösen engedélyezitek egymás számára a további mentális kapcsolatot.
A 3. napon összefutsz Pinyóval. Raia első számú avatárja. Egy angyalok gyűrűjét, egy Batharak vállemezét, egy drag'kór fülkarikát, egy drag'kór lábvédőt, egy mihlanil medált, egy Morgan sipkáját, egy nap szimbólumot, egy natharion talizmánt, egy óriások övét, egy Ovgun nyakláncát, egy Rughar gyűrűjét, egy ryuku függőt, egy szirén köpenyét, egy szürke bőrkesztyűt, egy vámpírvértet, egy Vlagyimir-díjat, egy Xanathal karkötőjét és egy zafír fülbevalót visel. Felszerelését egy sötét kaszás trófea, egy triklem drakolder trófea és egy Techiulan trófea ékesíti. Egy szövetséghez tartozik, mutatja a ruhájára festett jel: Idős asszonyt szopógödörbe segítő ifjú harcos. Jobb kezében egy vámpírölőt, bal kezében egy sárkánytőrt tart. Lőfegyvere egy hosszú íj. Tisztán érzed auráját: fehér, jelezve, hogy jó.
Egy meleg kézfogás, rövid hírcsere, aztán újból elváltok.
A 3. napon összefutsz egy fekete, tüsi hajú, félszemű törpe férfival. Hosszú szakálla és harcsabajsza van. Fekete a bőre. Tharr személyes tanácsadója. Egy angyalok gyűrűjét, egy Batharak vállemezét, egy bozontfonatot, egy díszes tunikát, egy értépő sarkantyút, egy fattylord derékövet, egy háború gyűrűjét, egy hatalom fülbevalóját, egy hoarián bőrnadrágot, egy hósárkánybőr csizmát, egy hősiesítő medált, egy két kard szimbólumot, egy Luthius karkötőjét, egy Morgan sipkáját, egy Natharion amulettet, egy őselemek köpenyét, egy ryuku hüvelykgyűrűt, egy Urgod kesztyűjét, egy Xanathal karkötőjét és egy rubin fülbevalót visel. Fegyverzetét egy triklem drakolder trófea, egy zafír sárkány trófea és egy ében sárkány trófea ékesíti. Hovatartozását apró jelvény mutatja: egy sújtásra emelt pöröly. Jobb kezében egy Kudlar ostorát, bal kezében egy Din cséphadaróját tart. Lőfegyvere egy vas dobónyíl. Holmiját egy sivatagi doareg cipeli. Összebarátkoztok egymással. Az ő neve Sújtólég. Mentális kapcsolatot vesztek fel egymással.
Fura érzésed van: mintha valamid hiányozna...
Megpróbálod a nyomok alapján felfedni a tolvaj kilétét. Aprócska, teszi-toszi árnymanó nyomok vezetnek el a táborodtól! Az is nyilvánvaló, hogy férfi nyomok. A tolvaj egyéb nyomot is hagyott: találsz egy normál ősz hajszálat. Egy sziklás vidéken bandukolsz, amikor csata zajára leszel figyelmes. Kíváncsian a hang irányába futsz, ahol észreveszed, hogy egy hatalmas, pikkelyes bőrű rémség harcol egy nála jóval kisebb alakkal. Közelebb haladva észreveszed, hogy egy több sebből vérző törpe hadakozik vitézen a démonnal, de már nem bírja sokáig. A vörös szemű szörny hatalmas csapást mér a törpére, akit az ütés ereje messzire repít. A monstrum diadalmasan üvölteni kezd és megindul a törpe felé, hogy kivégezze. A kis alak feltérdel, ujjait a földbe mélyeszti, és számodra hallhatatlanul mormolni kezd valamit. Kisvártatva váratlan dolog történik. Hatalmas robajjal egy láthatatlan erő lesújt a démonra, a földre taszítva azt. Páncélja lerobban testéről újabb sebeket okozva ezzel neki. A csontrepesztő csapásnak még ő sem tudott ellenállni. Összetört testtel fekszik a földön a halál küszöbén. A törpe még mindig zihálva térdel, és a nyakában lévő Tharr szimbólumot markolja vérző tenyerében. Ahogy felnéz rád, észreveszed a páncéljára festett jelet: egy izzó magmából előtörő gránit monolitot ábrázol. A vízió lassan foszlik csak szét, talán csak álom volt az egész?
Az aranytermő erszény 94 aranyat termelt. A teremtés zsákja létrehozott 1 kerek követ. Varázserőd regenerálódik. (+2048 varázspont.) Időt cserélsz (+10 TVP, -5 VP). Pszi energiáid is töltődnek. (+162 pszi pont.) Erőt merítesz a Közös Tudatból. (+3 tudatpont.) A táborozás alatt vadászott neked a chaktra vadászeb. (+4 kaja.) A lottó 727. hetének nyerőszámai: 27, 2, 16. 1 db 0 találatos szelvényed volt. 1 db 1 találatos szelvényed volt. Erre összesen 13 arany nyereményt kapsz.

* 1. KP: t. energia kisütése: 145 2
Felkészülsz a kasztroplanáris transzformáció förtelmesen undorító szertartására. [-1 TU.] [10 pontot használtál fel, van még 886. Kapsz 10 VP-t.]

* 2. KP: elmormolod a 71. varázslatot az 53. varázslatot a 28. varázslatot
Szupersebesen mormolsz. Újabb lehetőségek nyílnak meg előtted szürkeállományod kihasználására. [-20 pszi pont.] [2 pontot használtál fel, van még 884. Kapsz 2 VP-t.]
Beizzik a turbómágia. Csapásaid erősebbek lesznek! (+17 sebzés támadásonként.) [-39 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 882. Kapsz 2 VP-t.]
Hihetetlen sebességgel varázsolsz. Izmaid megnőnek, megdagadnak (+21 erő). [-25 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 880. Kapsz 2 VP-t.]

* 3. KP: elmormolod a 182. varázslatot a 165. varázslatot az 57. varázslatot
Fürgén varázsolsz! Zöldes fényű erőtér kezd körülötted vibrálni. [-27 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 878. Kapsz 2 VP-t.]
Hihetetlen sebességgel varázsolsz. Esszenciavédelem vonja be tested. [-30 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 876. Kapsz 2 VP-t.]
Gyorsvarázsolsz! Lelked megacélosodik. [-32 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [0 pontot használtál fel, van még 876.]

* 4. KP: elmormolod a 209. varázslatot a 127. varázslatot a 88. varázslatot
Gyorsvarázsolsz! Felkészülsz a vadászatra. [-40 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 874. Kapsz 2 VP-t.]
Fürgén varázsolsz! Az erőpajzs láthatatlanul vibrálni kezd körülötted. [-30 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 872. Kapsz 2 VP-t.]
Sajnos nincs a birtokodban valamilyen komponens, ami feltétlenül szükséges lenne a varázslat elmondásához (1 szopókő). [0 pontot használtál fel, van még 872.]

* 5. KP: elmormolod a 220. varázslatot a 90. varázslatot a 224. varázslatot
Fürgén varázsolsz! (+2 minden tulajdonságodra.) [-40 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 870. Kapsz 2 VP-t.]
Beizzik a turbómágia. Agyburok feszül a tudatod köré. [-26 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [0 pontot használtál fel, van még 870.]
Szupersebesen mormolsz. Munkád gyümölcsözni fog! [-25 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Öregedtél 1 évet. [0 pontot használtál fel, van még 870.]

* 6. KP: leveszed/lerakod a 309. tárgyat a 956. tárgyat a 453. tárgyat
Leveszed az arany papi karkötőt.
Leveszed a Xanathal karkötőjét.
Leveszed a mágusköpenyt. [0 pontot használtál fel, van még 870.]

* 7. KP: kézbeveszed/felveszed a 842. tárgyat az 527. tárggyal az 1297. tárgyat
Felöltöd a hótarantula köpenyt. [0 pontot használtál fel, van még 870.]
A csuklódra húzod a Luthius karkötőjét. [0 pontot használtál fel, van még 870.]
A csuklódra húzod a teriádbőr karkötőt. [0 pontot használtál fel, van még 870.]

* 8. KP: használod a 745. tárgyat a 841. tárgyat
Használod a bo'adhun idolt. A varázslat működésbe lép, láthatatlanul védelmezve testedet. [1 pontot használtál fel, van még 869. Kapsz 1 VP-t.]
Használod a varkaudar csészét. Szerencsésebb lettél 1 körre (+4 szerencse következő táborozásod végéig.) [1 pontot használtál fel, van még 868. Kapsz 1 VP-t.]

* 9. KP: elmormolod a 178. varázslatot a 188. varázslatot a 14. varázslatot
Hihetetlen sebességgel varázsolsz. Leheletvékony mágikus aura jelenik meg a tárgyaid körül. [-29 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 866. Kapsz 2 VP-t.]
Gyorsvarázsolsz! Kékes fény vonja be bőröd. [-30 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 864. Kapsz 2 VP-t.]
Szupersebesen mormolsz. A varázslat az agyadban lapul, használatra készen. [-25 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 862. Kapsz 2 VP-t.]

vv 157 73 73 elmormolod a 157. varázslatot a 73. varázslatot a 73. varázslatot
Fürgén varázsolsz! [-39 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 860. Kapsz 2 VP-t.]
Hihetetlen sebességgel varázsolsz. Alapvető gyakorlatokat végzel, amelyek pszi szakértelmedet fejlesztik. [-20 pszi pont.] [5 pontot használtál fel, van még 855. Kapsz 5 VP-t.]
Beizzik a turbómágia. Pszi energiádat próbálod megismerni különböző gyakorlatok útján. [-20 pszi pont.] [5 pontot használtál fel, van még 850. Kapsz 5 VP-t.]

ftv 155 329 felt. tám/véd. varázslat a 155. varázslatot a 329. szörnyet
Ok, ezt a támadó varázslatot fogod használni, ha a megadott lénnyel szembekerülsz. [0 pontot használtál fel, van még 850.]

bb 280 2 beraksz a bankba a 280. tárgyat (2 darabot)
Beraksz a bank széfjébe 2 tyrex csontot. [0 pontot használtál fel, van még 850.]

hu 729 1572 122 hulladék: 729 1572 122
Hulladékgyűjtés törölve: rubin fejék. Hulladékgyűjtés törölve: életköves gyűrű. Hulladékgyűjtés törölve: dözmöng szív. [0 pontot használtál fel, van még 850.]

ft 332 1 támadod a 332. szörnyet
FT 332 parancs tárolva. [0 pontot használtál fel, van még 850.]

h 1167 16 használod az 1167. tárgyat
Ezen a tereptípuson nem tudsz/nem lenne értelme főzni! [0 pontot használtál fel, van még 850.]

ek 134 85 2 t. energia kisütése: 134 85 2
Feláldozol 2 ónt a törpe szellemeknek. A következő forduló elejéig +4 támadásod és +4 sebzésed lesz. [5 pontot használtál fel, van még 845. Kapsz 5 VP-t.]

m 4 mozogsz délre
[360,65] Nekivágsz a hegyeknek. Hágót keresel, de nem találsz, így igazi hegymászónak való feladat az előrejutás. Úgy érzed, mintha lenne valami mögötted, és hirtelen megpördülsz: de nem, nincs ott semmi. Egyszercsak megtorpansz. Hohó, nicsak, mit fedeztél fel: egy gejzírt. Megtorpansz, mert valami felkelti a figyelmedet. Aha! Találtál egy oltárt. Tharr hívői építették. Szemedet összehúzva előrekémlelsz: igen, jól látod, találtál egy törpe bányát. Utad során felfedezel egy olvasztókemencét. Felfedeztél egy vaskohót. Egy különös szoborra leszel figyelmes. Apró, színes homokszemek kavargása alkotja. Magát Chara-dint ábrázolja, amint egy nála hatalmasabb lény, Analotha lábát masszírozza. Séta közben felkapod az orrodat: semmi kétség, itt valahol a föld alatt fém (ezüstdarab) van!
(Feltételes ásás:) A gejzír tövében kutatsz, hisz tudod, itt rengeteg az ásvány. Nocsak, egyszercsak egy mihlanil fordul ki a földből! Megpillantasz egy felfelé kapaszkodó élőlényt. Egy lidércóriás nem ijeszthet meg. Nyugodtan várod a találkozást. Mivel minden egyéb kommunikációs lehetőséget kizár a szörny agresszív magatartása, felkészülsz a csatára.

Egy bo'adhun csapás varázslatot dobsz ellenfeledre. 500 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Ében dobónyilat hajítasz a másik védtelen testébe. Elrepül 6 ében dobónyíl. Alaposan megsorozod a lidércóriás testét. (6 támadással 394 életpontot sebezve.) A szörny hideget lehel! A támadás kevésbé volt veszélyes, mint ahogy számítottad, de azért jégcsapok nőnek az álladon. (31 életpontot vesztettél.) Fegyvert váltasz: előkapod a Thór pörölyét. Marokra fogva a Thór pörölyét ellenfeledre ugrasz. Thór pörölyével néhányszor megcsapod a lidércóriás jobb lábát. (3 támadással 283 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+57 életerő). Transzformálsz! (+28 varázspont.) Üdvözlésképpen egy villámsújtás varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. 83 életpontot sebeztél. Cápafoggal meghorzsolod a lidércóriás testét. (1 támadással 71 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+15 életerő). Transzformálsz! (+7 varázspont.) Egy méregfelhő III varázslattal köszöntöd a másikat. A támadásnak sajnos semmi eredménye sem volt. A lidércóriás mancsával feléd csap, de Te résen vagy. Yeeee! Lenyomtad az ellenfeledet, esélye sem volt.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 ében dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 12287 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1331, sebződés: 31, gyógyulás: 76, összesen: +45 ÉP}

Öreg nyomkövetőként körbeszaglászol. Nem valami friss (kb. 1 hetes) alakváltó nyomok vezetnek északkeletre. Találsz még kb. 2 hetes alakváltó nyomokat, amelyek délre vezetnek.
Találkozol Xantia Morphiliával. Egy Buqqe karmát, egy che-vállszalagot, egy derit láncvértt, egy drakolder gyűrűt, egy Élet gyűrűjét, egy fattylord derékövet, egy gyakorlónadrágot, egy halálhozó karkötőjét, egy hókeresztet, egy Huddens alkarvédőjét, egy Khór maszkját, egy kreiton palástot, egy kyorg övcsatot, egy lidérckoronát, egy lovagi sisakforgót, egy natharion gömböt, egy natharion talizmánt, egy örökkéval. topázát, egy ősmágus fülbevalóját, egy rinóbőr övet, egy rogalhal csuklópántot, egy ryuku kalózkendőt, egy ryuku ökölgyolcsot, egy ryuku vadászinget, egy tűzúr csizmáját, egy varkaudar szimbólumot és egy Vlagyimir gyűrűjét visel. Felszerelését egy triklem drakolder trófea, egy Tobias Ak'radal trófea és egy varkaudar őslich trófea színesíti. Jelet látsz a ruhájára festve: földbe szúrt kard. Övén 3 kalandozóskalp fityeg! Bal kezében egy wakizashit tart. Egy spagulár a hátasa. Xantia Morphilia kihívott egy barátságos szkander-partira! Egy sima kőlapra könyököltök, jobb híján. Most ellenfeledre akadtál! Izzadság ül ki a homlokodon, de hiába szenvedsz: gyenge vagy, mint a harmat. Kikaptál! Ezt a szégyent... Köszöntitek egymást, aztán tovább.
[19 pontot használtál fel, van még 826. Kapsz 19 VP-t.]

h 578 2 használod az 578. tárgyat
Behajítasz 2 ében toboz a gejzír forró vizébe. Hamarosan pattogó hang hallatszik, a tobozok kirepülnek, a héjuk felrepedve! Izgatottan vizsgálod meg őket. Ez az! Fáradozásaidat siker koronázta - találtál 1 iknegurint. [10 pontot használtál fel, van még 816. Kapsz 10 VP-t.]

h 578 2 használod az 578. tárgyat
Behajítasz 2 ében toboz a gejzír forró vizébe. Hamarosan pattogó hang hallatszik, a tobozok kirepülnek, a héjuk felrepedve! Izgatottan vizsgálod meg őket. Sajnos üres mindahány! [10 pontot használtál fel, van még 806. Kapsz 10 VP-t.]

m 4 mozogsz délre
[360,66] A tömény gonoszságot rejtő óriási hegyek közé hatolsz be lassan, óvatosan. Hegynyi Thargodan behemótok csordája húz el a távolban, te csak leesett állal bámulsz. Megpillantasz egy felfelé kapaszkodó élőlényt. Úgy érzed, el tudsz bújni néhány satnya bokor mögé. Az ellenfélnek jobb az orra, mint gondoltad. A szörny észrevett. Egy gh'raiton ölész közeledik feléd! A mennydörgő istennyila hibernált lajhár hozzád képest. Te is meglepődsz, hogy milyen gyorsan magad mögött hagyod a lényt.

Egyszercsak megtorpansz. Hohó, nicsak, mit fedeztél fel: egy viharóriás barlangot. Felfedeztél egy törpe bányát. Valami érdekesre bukkantál: azonosítasz magad előtt egy Chara-din monolitját. Vándorlásod során egy különös szoborra bukkansz. Milliárdnyi színes, apró porszem kavargásából áll össze. A szobor magát Chara-dint ábrázolja, amint behódol egy nála nagyobb istennek, ami nem más, mint Dred Hornwill. Speciális mentális képességed segítségével megérzed, hogy fém (mithril) közelében vagy.
(Feltételes ásás:) Egy szép, mély gödröt ástál. Eredményes volt a munkád. Kiástál 1 mithrilt! délnyugatra látsz egy viharfelhőt, benne a következő név rajzolódik ki: De'Cugel. Alaposan körülnézel a földön. Épphogy megismerhető (kb. 2 hetes) alakváltó nyomok vezetnek keletre. [19 pontot használtál fel, van még 787. Kapsz 19 VP-t.]

be 612 bemész a 612. épületbe
Harciasan, becsörtetsz az óriások barlangjába. A viharóriás a barlang közepén épp valamilyen mágikus rituálét gyakorol. Kezdődjék hát a csata!

Gyorsan felraksz egy védelem tűz ellen varázslatot. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Ellenfeled láthatatlan védekező varázslattal készül a csatára. Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre bo'adhun csapás varázslatot lősz. Semmi hatás! (úgy látszik elektromos pajzs védte a csupasz testét.) Gyógyulsz (+2 életpont). Üdvözlésképpen egy villámcsapás varázslatot ereszt meg irányodba ellenfeled. 45 életpontot vesztettél. A hosszú íjjal ellenfeledre célzol és lősz. Elrepül 5 ezüsttollú nyíl. Több lövedéked átfúrja a viharóriás testét. (5 támadással 301 életpontot sebezve.) Fegyvert váltasz: előkapod a Thór pörölyét. Vad csatakiáltással, felemelve a Thór pörölyét ellenfeledre támadsz. Thór pörölyével gyilkos csapásokat szórva összezúzod a viharóriás testét. (4 támadással 431 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+87 életerő). Transzformálsz! (+43 varázspont.) Cápafoggal jól megszúrod a viharóriás bal lábát. (1 támadással 93 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+19 életerő). Transzformálsz! (+9 varázspont.) Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy méregfelhő III. Semmi eredménye! Ellenfeled épphogy megpöccint. (1 támadástól 53 életpontot vesztesz.) Távolról villámsújtás varázslatot lő rád a másik. 47 életpontot vesztettél. A viharóriás most már meggondolná a harcot, de egy kicsit elkésett. Megölted!
Törpregenerálsz! (+35 életerő.) Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 5 ezüsttollú nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Szereztél 87 aranyat. 8157 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 825, sebződés: 145, gyógyulás: 147, összesen: +2 ÉP}

Mosolyogva hagyod hátra a tetemet. [10 pontot használtál fel, van még 777. Kapsz 10 VP-t.]

v 198 350 76 elmormolod a 198. varázslatot
Nekilátsz a varázslat elmondásának. A mágia tűzként árad szét tagjaidban. Egy végső mozdulattal előhívod a tiltott teleport varázslatot! Vuuush, elteleportálsz!

A TELEPORTÁLÁS PILLANATA ELŐTTI TÉRKÉPED


(360,64) fegyvermester háza (#686), Trikornis Futárszolgálat (#746), Ördögi Kör (#747), maffia bank (#748)
(360,65) gejzír (#576), Tharr oltár, törpe bánya (#435), olvasztókemence (#86), vaskohó (#155), művészi porolit (#720), érclelőhely, lidércóriás (#401), Xantia Morphilia (5216. kalandozó)
(360,66) gh'raiton ölész (#412), viharóriás barlang (#612), törpe bánya (#435), Chara-din monolitja (#534), művészi porolit (#720), érclelőhely, viharóriás (#278)

[350,76] Kiégett pusztaságra érkeztél, életnek semmi jelét nem látod.

Miközben fütyörészve sétálsz, megpillantasz a közelben egy Thargodan tábort.
(Feltételes kutatás:) Elmúlt a vadászat hatása. Üvöltve, megrohamozod a tábort. Nem törődsz a tábort körüllengő sötét aurával. Ahogy a Thargodanok feléd fordulnak, kissé elbizonytalanodsz, de most már nincs visszaút. Egy Orkhan Thai intéz feléd kihívást.

A halálraítélt, aki veled szemben áll, küszködik életéért: elmormol egy fehér glóbusz varázst. Távolról tűzgolyó varázslatot lő rád a másik. 21 életpontot vesztettél. Ében dobónyilat hajítasz a másik védtelen testébe. Elrepül 3 ében dobónyíl. Alaposan megsorozod az Orkhan Thai tűztestét. (3 támadással 234 életpontot sebezve.) Az Orkhan Thai szemében félelem villan, aztán lassan lehunyja, miközben lelke kitör testének fogságából.
Törpregenerálsz! (+21 életerő.) Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 3 ében dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Átkutatod a tetemet. Nemhiába, alkalmas tápszereket találsz! Nézzük, milyen kincsre bukkantál: egy obszidián függő [obszidián függő ládikóba-> (310,64)-> nem kaptál semmit! -2 ÉP] és egy Eldaran karkötője [Eldaran karkötője ládikóba-> (310,64)-> 50 arany, -2 ÉP]. Felhasználva 4 csepp spirituszt, szereztél 1 Thargodan esszenciát. 3108 tapasztalati pontot kaptál.
{Csatastatisztika; sebzés: 234, sebződés: 25, gyógyulás: 21, összesen: -4 ÉP}

Látszik, hogy a Thargodanok meglepődtek. Nem számítottak arra, hogy ilyen kemény ellenfelet kapnak! Egyelőre semmi zsákmány, de talán most úgyis csak a túlélésre kell koncentrálnod. Egy Thargodan légiós jön feléd.

Ellenfeledre bo'adhun csapás varázslatot lősz. 500 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Teli erőből ében dobónyilat dobsz az ellenfeledre. Elrepül 5 ében dobónyíl. Alaposan megsorozod a Thargodan légiós testét. (5 támadással 381 életpontot sebezve.) A szörny még egy utolsó halálüvöltést hallat, majd eldől.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 5 ében dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva 4 csepp spirituszt, szereztél 1 Thargodan esszenciát. 9363 tapasztalati pontot kaptál.
{Csatastatisztika; sebzés: 881, sebződés: 0, gyógyulás: 2, összesen: +2 ÉP}

Felkészülsz a csata folytatására. Halálvarázs sújt le rád hátulról, de te csak kacagsz rajta (magadban pedig csodálkozol óriási szerencséden). Egy lidérckirály védelmezi a vadászterületét.

Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre bo'adhun csapás varázslatot lősz. 500 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Mielőtt közelharcba bocsátkoznál, ében dobónyilat ragadva megsorozod ellenfeledet. Elrepül 4 ében dobónyíl. Több lövedéked átfúrja a lidérckirály köpenyét. (4 támadással 315 életpontot sebezve.) A másik elterül, rángatózik egy kicsit, majd csendben meghal.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 4 ében dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 8166 tapasztalati pontot kaptál.
{Csatastatisztika; sebzés: 815, sebződés: 0, gyógyulás: 2, összesen: +2 ÉP}

A Thargodanok egyenként elteleportálnak, és csak egyetlen, óriási árnyalak marad. Egy Sötétség Hercege jön feléd.

Hatalmadat demonstrálandó, mormolni kezdesz. Létrejött egy védelem tűz ellen. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Mormolsz, majd ujjaidból kirepül egy bo'adhun csapás varázslat. 500 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Távolról jégoszlop varázslatot lő rád a másik. 69 életpontot vesztettél. (-20 védekezés.) Teli erőből ében dobónyilat dobsz az ellenfeledre. Elrepül 5 ében dobónyíl. Több lövedéked átfúrja a Sötétség Hercege jobb karját. (5 támadással 377 életpontot sebezve.) Yeeee! Lenyomtad az ellenfeledet, esélye sem volt.
Törpregenerálsz! (+35 életerő.) Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 4 ében dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Átkutatod a tetemet. Úgy tűnik, alkalmasan betápoltál. Szerzeményed: egy gyöngymangó, egy igazgy. fülbevaló [igazgy. fülbevaló ládikóba-> (310,64)-> 20 arany, -2 ÉP], egy aranytű, egy szent jogar [szent jogar ládikóba-> (310,64)-> 50 arany, -2 ÉP], 24 arany, 4 fekete gyöngy [fekete gyöngy ládikóba-> (310,64)-> 24 arany, -2 ÉP] és 2 vasérc. Felhasználva a vadászkést, szereztél 3 jégkristályt. 9280 tapasztalati pontot kaptál.
{Csatastatisztika; sebzés: 877, sebződés: 75, gyógyulás: 39, összesen: -36 ÉP}

Mohón kutatod fel a Thargodanok kincsét. Kincs! KIIINCS! Lássuk, mire bukkantál: 46 arany, egy vassisak [vassisak ládikóba-> (310,64)-> 18 arany, -2 ÉP], egy mérgezett vasnyíl [mérgezett vasnyíl ládikóba-> (310,64)-> 8 arany, -2 ÉP], egy fekete bőrcsizma [fekete bőrcsizma ládikóba-> (310,64)-> 16 arany, -2 ÉP] és egy vortex amulettje. Semmi értelme a szükségesnél több időt tölteni a tábornál, gyorsan távozol.
Utad során felfedezel egy tündöklő szobrot. Elenios rád kacsint! Csodálatos érzés kerít hatalmába, miközben virágeső hull az égből. Vidáman gyűjtöd csokorba a szépséges virágokat, ami egy mocsári penke és néhány mákrózsa. Azanya! Olyan szobrot fedeztél fel, aminek láttán nem hiszel a szemednek. Alaposabb nézelődés után inkább mégis. Látod, hogy Rhiannon egy győztes csata után jóízűen falatozik egy Thargodan hercegből. Az étvágygerjesztő alkotást nézve a te szádban is összefut a nyál... Mindenesetre kicsit elborult lehetett a művész. Megéheztél, elő az elemózsiás kosarat! (-1 kaja.) Éles szemeddel azonnal kiszúrod, hogy van valami a földön... Aránylag régi (kb. 2 hetes) emberi nyomok vezetnek északkeletre. Találsz még kb. 2 hetes kobudera nyomokat, amelyek északra, kb. 1 hetes emberi nyomokat, amelyek északra vezetnek.
[-100 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). [70 pontot használtál fel, van még 707. Kapsz 70 VP-t.]

m 1 7 mozogsz északkeletre, északnyugatra
[351,75] Változik a terep, a fekete Thargodan-hegyek között vagy. A távolban hatalmas, szárnyas teremtmény kél útra a horizonton. Néhány lefelé guruló kő figyelmeztet a veszélyre. Jobban megnézed, és rájössz, hogy ez csak egy taalru lehet. Itt csata lesz.

A mészárlásra kiszemelt áldozat láthatatlan védekező varázst lök magára. Ellenfeled háló varázslatot lő rád. Semmi eredménye! Ében dobónyilat hajítasz a másik védtelen testébe. Elrepül 5 ében dobónyíl. Több lövedéked átfúrja a taalru testét. (5 támadással 349 életpontot sebezve.) A taalru összecsuklik, majd megpróbál feltápászkodni, de végleg elhagyja az ereje, és elterül. Megölted.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 5 ében dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Átvizsgálod a testet. A következő kincseket találtad: egy réz papi karkötő [réz papi karkötő ládikóba-> (310,64)-> 20 arany, -2 ÉP], egy arany karperec [arany karperec ládikóba-> (310,64)-> 26 arany, -2 ÉP] és egy pular kristály [pular kristály ládikóba-> (310,64)-> 8 arany, -2 ÉP]. Felhasználva 4 csepp spirituszt, szereztél 1 Thargodan esszenciát. 4089 tapasztalati pontot kaptál.
{Csatastatisztika; sebzés: 349, sebződés: 6, gyógyulás: 0, összesen: -6 ÉP}

Szemedet összehúzva előrekémlelsz: igen, jól látod, találtál egy törpe bányát. Utad során felfedezel egy félig kész olvasztókemencét. (Ahhoz, hogy felépüljön, még 17 pontot kell rákölteni.) Miközben fütyörészve sétálsz, megpillantasz a közelben egy oltárt. Raia híveié. Egy lebegő porszemekből álló műalkotást látsz. Épp új formát ölt, mégpedig ezt: Chara-din néhány satnya híve megpróbál elmenekülni egy rájuk dőlő ocsmány monolit alól, de ez szerencsére nem sikerül nekik. Az összeomló tákolmány másik oldalán egy tűzfőnix vigyorog kajánul. Érzékeled, hogy valamilyen fémszerű anyag (arkog kő) van alattad. Némi ásással hozzájuthatnál.
(Feltételes ásás:) Egy jó nagy lukat ástál. Az ásás eredménnyel járt! Találtál 3 arkog követ! [arkog kő ládikóba-> (310,64)-> 3 arany, -2 ÉP] Nocsak, itt van valami érdekes! Épphogy megismerhető (kb. 2 hetes) emberi nyomok vezetnek északnyugatra.

(Továbbmész...) [350,74] Tovább csatangolsz a félelmetes sziklatengerben. A sziklák mögül kibukkanó lény nem tudott meglepni. A feléd közeledő zafír sárkány mosolyt csal ajkaidra. Nagyot ásítasz, amíg vársz rá. Rögtön látod, hogy ez nem lesz békés találkozó. Felkészülsz az összecsapásra.

Szemöldöködet összehúzva koncentrálsz, ahogy pszi-acéltorony pszi védekezést raksz fel. A halálraítélt, aki veled szemben áll, küszködik életéért: elmormol egy láthatatlan védekező varázst. Távolról tűzgolyó varázslatot lősz a másikra. 264 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Ellenfeled végigsöpör rajtad egy az agy kifacsarása pszi támadással. A támadásnak - hála az égnek - semmi eredménye sem volt. (köszönhetően pszi-acéltorony védelmednek.) Ellenfeled mormol, majd ujjaiból kirepül egy ősvillám varázslat. 107 életpontot vesztettél. Távolról gömbvillám varázslatot lő rád a másik. 83 életpontot vesztettél. Hajító csillagot hajítasz a másik védtelen testébe. Elrepül 6 hajító csillag. Több lövedéked átfúrja a zafír sárkány óriási karmát. (6 támadással 415 életpontot sebezve.) Ellenfeled kitátja pofáját, és máris elektromos szikrák repülnek feléd. Félrehajolsz, ezért csak kevésbé pörkölődsz meg. (86 életpontot vesztettél.) Fegyvert váltasz: előkapod a Thór pörölyét. Elszántan a másikra rontasz. Thór pörölyével borzalmas ütéseket mérve rá összetöröd a zafír sárkány pikkelyes testét. (5 támadással 545 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+110 életerő). Transzformálsz! (+27 varázspont.) Cápafoggal megdöfködöd a zafír sárkány jobb szárnyát. (2 támadással 172 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+35 életerő). Transzformálsz! (+8 varázspont.) Ellenfeledre méregfelhő III varázslatot lősz. A támadásnak sajnos semmi eredménye sem volt. Egy kis bőrt csippent le a lábfejedről a zafír sárkány, ahogy megpróbál megharapni. (1 támadástól 37 életpontot vesztesz.) A zafír sárkány farkával a kezedre csap. (1 támadástól 16 életpontot vesztesz.) A zafír sárkány többször végigkarmolja a derekadat. (2 támadástól 50 életpontot vesztesz.) A zafír sárkány még megpróbál elszaladni, de két-három lépés után összeesik, és nem mozdul többet.
Törpregenerálsz! (+35 életerő.) Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 hajító csillagot találsz meg, amelyet még használni tudsz. Alaposan átvizsgálod a tetemet. Érdemes volt keresni: kincsre bukkansz! A zsákmány egy pszi kő, egy gyöngysor [gyöngysor ládikóba-> (310,64)-> 48 arany, -2 ÉP] és egy ezüst gyűrű [ezüst gyűrű ládikóba-> (310,64)-> nem kaptál semmit! -2 ÉP]. Felhasználva a vadászkést, szereztél 6 sárkánypikkelyt. 17643 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1396, sebződés: 383, gyógyulás: 184, összesen: -199 ÉP}

Utad során felfedezel egy sárkánybarlangot. Oldalt pillantva, meglátsz egy oltárt. Fairlight hívői építették. A táj egyhangúságát egy különös szobor töri meg. Milliónyi színes porszem kavargásából a következő kép bontakozik ki szemed előtt: Saját magadat látod a szobor tövében békésen pihenni, a háttérben Dred Hornwill irtja Chara-din híveit, mintegy vigyázva az álmodat. Felfedeztél egy tündöklő szobrot. Elenios rád kacsint! Csodálatos érzés kerít hatalmába, miközben virágeső hull az égből. Vidáman gyűjtöd csokorba a szépséges virágokat, ami egy mocsári penke és néhány mákrózsa. Szemedet összehúzva előrekémlelsz: igen, jól látod, találtál egy fekete kaktuszt. Felfedeztél egy csillezsályát. Oldalt pillantva, meglátsz egy törpe bányát. Felfedeztél egy nothar cserjét. Oldalt pillantva, meglátsz egy fekete lótuszt. Ahogy cammogsz, egyszercsak hogy, hogy nem: kiszúrsz egy gyilkos csalánt. Oopsz, e mellett nehogy elmenj! Éles szemeddel kiszúrtál egy kreommat-liliomot. Megállsz, és koncentrálni kezdesz: semmi kétség, a talaj fémtartalmú anyagot (ramit kő) rejt!
(Feltételes ásás:) Kiásol egy nagy gödröt. Az ásás eredménnyel járt! Találtál 1 ramit követ! [ramit kő ládikóba-> (310,64)-> 3 arany, -2 ÉP] Alaposan körülnézel a földön. Kicsit régi (kb. 1 hetes) kobudera nyomok vezetnek nyugatra. Találsz még kb. 2 hetes kobudera nyomokat, amelyek délre, kb. 1 hetes emberi nyomokat, amelyek nyugatra, kb. 1 hetes árnymanó nyomokat, amelyek délre vezetnek. [38 pontot használtál fel, van még 669. Kapsz 38 VP-t.]

be 620 bemész a 620. épületbe
Egy utolsó fohászt rebegsz istenedhez, majd elindulsz befelé. Bíznod kell benne, hogy a sárkány nincs otthon, hajtogatod magadban. Mocorgást hallasz. Úristen, csak nem a sárkány? De nem, ez a valami annál sokkal apróbb: mindössze egy drakón vicsorog rád.

Gyorsan felraksz egy védelem tűz ellen varázslatot. A szilánk működik (+2 életpont). Potenciális célpontod gyorsan felrak egy számodra ismeretlen védekező mágiát. Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre bo'adhun csapás varázslatot lősz. 500 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Ellenfeled méregfelhő II varázslatot lő rád. Szerencsére nem hatott rád. Még elég távol vagytok egymástól ahhoz, hogy a hosszú íjjal beleereszthess néhány lövedéket. Elrepül 3 ezüsttollú nyíl. Lövedékeiddel perforálod a smaragd drakón bal szárnyát. (3 támadással 185 életpontot sebezve.) A smaragd drakón szemében félelem villan, aztán lassan lehunyja, miközben lelke kitör testének fogságából.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 3 ezüsttollú nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a vadászkést, szereztél 1 sárkányfogat. 7099 tapasztalati pontot kaptál.
{Csatastatisztika; sebzés: 685, sebződés: 0, gyógyulás: 4, összesen: +4 ÉP}

Egy darabig mozdulatlanul vársz: gyors voltál, mégis, meghallhatott a sárkány, ha itthon van. De semmi! Továbbra is óvatosan mész előre. Elérkezel a hatalmas központi barlangba. Középen aranykincs és egyéb tárgyak mérhetetlen tömege van felhalmozva. Most már csak a kincs tetején trónoló óriási sárkánnyal kéne egyezkedned. A hüllő gonosz szemét feléd fordítja, és üdvözlete jeléül felkészül lehelete használatára.

Még megfelelő a távolság - felhúzol egy védelem tűz ellen varázslatot. Gyógyulsz (+2 életpont). Sajnos ellenfeled sem kezdő: felhelyez egy láthatatlan védekező varázslatot. Ellenfeledre bo'adhun csapás varázslatot lősz. 500 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Üdvözlésképpen egy a hatalom szava varázslatot ereszt meg irányodba ellenfeled. Ellenfeled mormol, majd ujjaiból kirepül egy nekromanta csókja varázslat. 95 életpontot vesztettél. Az ellenfél gyógyult. Ellenfeled mormol, majd ujjaiból kirepül egy savhurrikán varázslat. 75 életpontot vesztettél. Hajító csillagot markolva becélzod a mozgó célpontot. Elrepül 6 hajító csillag. Alaposan megsorozod az ében sárkány pikkelyes testét. (6 támadással 411 életpontot sebezve.) A szörny nagy levegőt vesz, majd savfelhőt okád. A savtámadás kevésbé volt veszélyes, mint ahogy számítottad. (87 életpontot vesztettél.) Fegyvert váltasz: előkapod a Thór pörölyét. Vad csatakiáltással, felemelve a Thór pörölyét a másikra rontasz. Thór pörölyével halálos csapásokat osztva péppé vered az ében sárkány testét. (4 támadással 460 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+93 életerő). Transzformálsz! (+23 varázspont.) Cápafoggal meghorzsolod az ében sárkány óriási karmát. (1 támadással 88 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+18 életerő). Transzformálsz! (+4 varázspont.) Egy gyenge harapást kapsz a jobb válladba. (1 támadástól 46 életpontot vesztesz.) Siralmas támadást intéz farkával az ében sárkány, épp csak megsuhint. (1 támadástól 30 életpontot vesztesz.) Az ében sárkány néhányszor belevágja karmát a jobb válladba. (2 támadástól 75 életpontot vesztesz.) Az ében sárkány összeesik, és nem mozdul többé. Megölted!
Törpregenerálsz! (+35 életerő.) Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 5 hajító csillagot találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a vadászkést, szereztél 6 sárkánypikkelyt. 17643 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1459, sebződés: 408, gyógyulás: 152, összesen: -256 ÉP}

Még mindig hitetlenkedve azon, hogy győztél, lapátolni kezded a zsákodba a kincseket: Kincs! KIIINCS! Lássuk, mire bukkantál: egy rézpáncél [rézpáncél ládikóba-> (310,64)-> 24 arany, -2 ÉP], egy Szent Kulacs [Szent Kulacs ládikóba-> (310,64)-> nem kaptál semmit! -2 ÉP], egy arx formázó minta [arx formázó minta ládikóba-> (310,64)-> nem kaptál semmit! -2 ÉP] és 91 arany. Szárnycsapásokat hallasz. Felnézel. A felül üreges kürtő felől egy másik sárkány közeledik! Menekülsz. [30 pontot használtál fel, van még 639. Kapsz 30 VP-t.]
(Feltételes gyógyítás:) Kimondva az utolsó varázsszót, létrehoztad az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+300 életerő). [-30 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [5 pontot használtál fel, van még 634. Kapsz 5 VP-t.]

m 6 mozogsz nyugatra
[349,74] Lassan haladsz, hiszen óvatosnak kell lenned - a sziklák borotvaélesek. Egy Thargodan összeaszalódott tetemére bukkansz. Valószínűleg saját fajtársai fordultak ellene. Szemedet összehúzva előrekémlelsz: igen, jól látod, találtál egy sárkánybarlangot. Hopp! Egy örvénylő porfelhőből kialakuló szoborral találkoztál, mely White Nor Wacak formáját vette fel, amint éppen egy megfelelőnek látszó Chara-din trófeát tűz az övébe! Ezt az alkotást! Te vajon milyen szobrot csinálnál? Találsz egy oltárt. Raia híveié. Ahogy sétálsz, egyszercsak megragadja valami a figyelmedet. Megvizsgálod közelebbről: találtál egy fekete kaktuszt. Szemedet összehúzva előrekémlelsz: igen, jól látod, találtál egy tündöklő szobrot. Elenios rád kacsint! Csodálatos érzés kerít hatalmába, miközben virágeső hull az égből. Vidáman gyűjtöd csokorba a szépséges virágokat, ami egy mocsári penke és néhány mákrózsa. Észreveszel egy törpe bányát. Valami érdekesre bukkantál: azonosítasz magad előtt egy morgud hagymatövet. Látsz egy vaskohót. Ahogy cammogsz, egyszercsak hogy, hogy nem: kiszúrsz egy csillezsályát. Oopsz, e mellett nehogy elmenj! Éles szemeddel kiszúrtál egy óriás liánt. Ahogy továbbmész, egyszercsak bizsergető érzés kerít hatalmába: aha, itt valahol fém (ramit kő) van a föld alatt!
(Feltételes ásás:) Kiásol egy nagy gödröt. Sikeres volt a földtúrás: Kiástál 1 ramit követ! [ramit kő ládikóba-> (310,64)-> nem kaptál semmit! -2 ÉP]
(Feltételes támadás:) Egy rd'alv lélektipró! Ezt kerested. Mivel minden egyéb kommunikációs lehetőséget kizár a szörny agresszív magatartása, felkészülsz a csatára.

Néhány mozdulatot teszel, mormolsz, és a következő másodpercben már agytaposás vibrál körülötted. Gyógyulsz (+2 életpont). A mészárlásra kiszemelt áldozat számodra ismeretlen védekező varázst lök magára. Az elnyelés kiolt minden védekező varázslatot. Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy éjfattyak végzete varázslatot. 3000 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Ellenfeled néhány elegáns kézmozdulata után már süvít is feléd egy armageddon. 650 életpontot vesztettél. Mielőtt közelharcba bocsátkoznál, ében dobónyilat ragadva megsorozod ellenfeledet. Elrepül 6 ében dobónyíl. Lövedékeiddel perforálod a rd'alv lélektipró testét. (6 támadással 451 életpontot sebezve.) A lény őstüzet köp rád. Félrehajolsz, ezért csak kevésbé pörkölődsz meg. (169 életpontot vesztettél.) Megmarkolva a vámpírölőt a másikra támadsz. Vámpírölővel jól megszurkálod a rd'alv lélektipró izzó testét. (7 támadással 882 életpontot sebezve.) Egy nekromanta csókja varázslatot dobsz ellenfeledre. 77 életpontot sebeztél. Cápafoggal néhány helyen meghorzsolod a rd'alv lélektipró testét. (5 támadással 426 életpontot sebezve.) Előremozdulva, a rd'alv lélektipró kitátja a pofáját és beléd harap! (1 támadástól 145 életpontot vesztesz.) A varázsló kékes villámokat küld rád. Félig megúsztad. 56 életpontot vesztettél. Vámpírölővel meghorzsolod a rd'alv lélektipró bal oldalát. (1 támadással 127 életpontot sebezve.) Egy nekromanta csókja varázslatot dobsz ellenfeledre. 85 életpontot sebeztél. Cápafoggal megkarcolod a rd'alv lélektipró izzó testét. (1 támadással 82 életpontot sebezve.) Előremozdulva, a rd'alv lélektipró kitátja a pofáját és beléd harap! (1 támadástól 200 életpontot vesztesz.) A varázsló kékes villámokat küld rád. Alig pörkölődsz. 61 életpontot vesztettél. Ennyi! A másik kigúvadt szemmel borul a földre. Meghalt.
Törpregenerálsz! (+35 életerő.) Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 ében dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a tl'urlang fiolát, szereztél 1 rd'alv származékot. (ld. enc.) 25456 tapasztalati pontot kaptál.
{Csatastatisztika; sebzés: 5130, sebződés: 1281, gyógyulás: 39, összesen: -1242 ÉP}


(Feltételes gyógyítás:) Létrehoztad az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+300 életerő). [-30 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Kimondva az utolsó varázsszót, létrehoztad az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+300 életerő). [-30 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Egy végső mozdulattal előhívod az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+300 életerő). [-30 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Megidézted az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+300 életerő). [-30 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). A sok gyakorlás növelte tudásodat (+1 teológia). Észreveszel valamit a földön. Már nehezen felismerhető (kb. 2 hetes) kobudera nyomok vezetnek keletre. Találsz még kb. 1 hetes kobudera nyomokat, amelyek délnyugatra, kb. 1 hetes kobudera nyomokat, amelyek északnyugatra, kb. 3 hetes mutáns nyomokat, amelyek délre, kb. 1 hetes árnymanó nyomokat, amelyek északnyugatra, kb. 1 hetes emberi nyomokat, amelyek északnyugatra vezetnek.
Összefutsz egy fekete, tüsi hajú, piros szemű, körszakállas kobudera férfival. Bőre bronzként csillog. Leah kisebb avatárja. Egy dalebg.kristályvértet, egy drakolder gyűrűt, egy háború gyűrűjét, egy hakamát, egy hatalom fülbevalóját, egy hósárkánybőr csizmát, egy Huddens kesztyűjét, egy kabutót, egy koponya szimbólumot, egy Luthius karkötőjét, egy mágusköpenyt, egy Ovgun nyakláncát, egy rizspapír-vértet, egy ryuku függőt, egy ryuku ökölgyolcsot, egy sodét, egy szerencsetalizmánt, egy teriádbőr karkötőt és egy tradicionális övet visel. Felszerelését egy Nateilena úrnő trófea, egy Friedurgonoma trófea és egy triklem drakolder trófea ékesíti. Furcsa jelvénye van: Otthonát védelmező Jáde-sárkány. Övén 1 kalandozóskalp fityeg! Lőfegyvere egy vas dobónyíl. Érzékeled auráját: sötét, jelezve, hogy a másik gonosz. Megbarátkoztok egymással. Az ő neve Swarnold Arceneger. Homlokérintéssel biztosítjátok a későbbi telepatikus összeköttetést. 9 tanítvány kíséri, lesi minden mozdulatát. Mikor elhaladsz mellettük, egy tanítvány megszólít: Már megbocsáss, de olyan sután vonszolod magad! Gyere és tanuld el Te is a Mesterünktől, hogyan lép egy igazi, büszke harcos! Az ifjoncok elköszönnek tőled, és te magadra maradsz a gondolataiddal. Aztán elbúcsúztok, és mindenki megy tovább a maga útján.
(Feltételes készítés:) Legyártottál 1 hajító csillagot. IQ-d TF-elődött. [43 pontot használtál fel, van még 591. Kapsz 43 VP-t.]

be 620 bemész a 620. épületbe
Merészen, elindulsz befelé a sárkány barlangjába. Titkon azon reménykedsz, hogy a sárkány épp vadászik, vagy jóllakottan szunyókál. Mocorgást hallasz. Úristen, csak nem a sárkány? De nem, ez a valami annál sokkal apróbb: mindössze egy drakón vicsorog rád.

Úgy ítéled meg, hogy nem árt egy elektromos pajzs védekező rúna felrakása. A következő pillanatban már meg is idézted. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). A másik mormol valamit: egy láthatatlan védekező varázslat! Mormolsz, majd ujjaidból kirepül egy bo'adhun csapás varázslat. A támadásnak sajnos semmi eredménye sem volt. (elektromos pajzs védte meg a nyomorultat.) A szilánk működik (+2 életpont). Ellenfeled támadó varázslatot alkalmaz: villámsújtás varázslatot lő rád. Semmi eredménye! (elektromos pajzs védelmez.) A hosszú íjjal ellenfeledre célzol és lősz. Elrepül 5 ezüsttollú nyíl. Pár lövedéked átjárja a zafír drakón pikkelyes testét. (5 támadással 215 életpontot sebezve.) A szörny nagy levegőt vesz, és a következő pillanatban villámok repülnek feléd. Semmilyen kárt nem okozott benned. Fegyvert váltasz: előkapod a Thór pörölyét. Elszántan a másikra rontasz. Thór pörölyével többször kegyetlenül megütöd a zafír drakón jobb első lábát. (5 támadással 445 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+90 életerő). Transzformálsz! (+8 varázspont.) Cápafoggal meghorzsolod a zafír drakón jobb első lábát. (1 támadással 56 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+12 életerő). Transzformálsz! (+1 varázspont.) A zafír drakón megpróbál beléd marni, de kudarca teljes. A zafír drakón melléd csap a farkával! A másik elterül, rángatózik egy kicsit, majd csendben meghal.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 5 ezüsttollú nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a vadászkést, szereztél 1 sárkányfogat. 7099 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 716, sebződés: 0, gyógyulás: 108, összesen: +108 ÉP}

Egy darabig mozdulatlanul vársz: gyors voltál, mégis, meghallhatott a sárkány, ha itthon van. De semmi! Továbbra is óvatosan mész előre. A barlang kiszélesedik egy óriási barlangcsarnokká. Középen hatalmas kupac kincs hever! Most már csak a kincs tetején trónoló óriási sárkánnyal kéne egyezkedned. A hüllő gonosz szemét feléd fordítja, és üdvözlete jeléül felkészül lehelete használatára.

Úgy ítéled meg, hogy nem árt egy védelem tűz ellen védekező rúna felrakása. A következő pillanatban már meg is idézted. Gyógyulsz (+2 életpont). Potenciális célpontod gyorsan felrak egy láthatatlan védekező mágiát. Egy bo'adhun csapás varázslattal köszöntöd a másikat. 500 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Mélyen koncentrálva, ellenfeled megidéz egy Asylux csapdája varázslatot, majd rád küldi. A támadásnak - hála az égnek - semmi eredménye sem volt. Üdvözlésképpen egy káosz szava varázslatot ereszt meg irányodba ellenfeled. Szerencsére nem hatott rád. Üdvözlésképpen egy méregfelhő III varázslatot ereszt meg irányodba ellenfeled. Semmi hatás! Hajító csillagot küldesz ellenfeled felé. Elrepül 6 hajító csillag. Pár lövedéked átjárja a smaragd sárkány óriási karmát. (6 támadással 411 életpontot sebezve.) Ellenfeled kitátja pofáját, és máris gyilkos méregfelhő repül feléd. Próbálod visszatartani a lélegzetedet, de csak félig jársz sikerrel. (91 életpontot vesztettél.) Fegyvert váltasz: előkapod a Thór pörölyét. Megmarkolva a Thór pörölyét a másikra ugrasz. Thór pörölyével halálos csapásokat osztva péppé vered a smaragd sárkány farkát. (4 támadással 433 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+87 életerő). Transzformálsz! (+8 varázspont.) Cápafoggal megérinted a smaragd sárkány testét. (1 támadással 90 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+19 életerő). Transzformálsz! (+1 varázspont.) Üdvözlésképpen egy méregfelhő III varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. A támadás sajnos hatástalan volt. Egy kis bőrt csippent le a lábfejedről a smaragd sárkány, ahogy megpróbál megharapni. (1 támadástól 39 életpontot vesztesz.) A smaragd sárkány farkával a kezedre csap. (1 támadástól 31 életpontot vesztesz.) Karmával néhányszor a smaragd sárkány megcsapja a fejedet. (2 támadástól 66 életpontot vesztesz.) Ennyi! A másik kigúvadt szemmel borul a földre. Meghalt.
Törpregenerálsz! (+35 életerő.) Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 5 hajító csillagot találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a vadászkést, szereztél 5 sárkánypikkelyt. 17643 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1434, sebződés: 227, gyógyulás: 147, összesen: -80 ÉP}

Boldogan kezdesz turkálni a kincsek között, és igyekszel felmarkolni annyit, amennyit csak elbírsz: Úgy tűnik, alkalmasan betápoltál. Szerzeményed: egy cru formázó minta [cru formázó minta ládikóba-> (310,64)-> nem kaptál semmit! -2 ÉP], 2 nyílvessző, 120 arany, egy vashegyű nyíl, egy obszidián karkötő [obszidián karkötő ládikóba-> (310,64)-> 30 arany, -2 ÉP] és egy deus ex machina. Szárnycsapásokat hallasz. Felnézel. A felül üreges kürtő felől egy másik sárkány közeledik! Menekülsz. [30 pontot használtál fel, van még 561. Kapsz 30 VP-t.]

m 6 7 7 mozogsz nyugatra, északnyugatra, északnyugatra
[348,74] Elérkeztél a Thargodanok által megkínzott és kiégetett pusztaság határához. Egy szörny közeledik, szerencsére a szél felőle fúj, így Te hamarabb megérzed. Hmm, csak egy drótszőrű mópat. Ettől nincs semmi félnivalód. Úgy tűnik ma Te vagy a főfogás a szörny étlapján. Mivel szavakkal úgy sem tudnád meggyőzni, jöhetnek a fegyverek.

Egy pszi-acéltorony felrakása sosem árthat. Védekezően feszül agyad köré. Alattomos ellenfeled láthatatlan védekező pszivel bohóckodik. Egy bo'adhun csapás varázslattal köszöntöd a másikat. 500 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Ellenfeled mentális energiáit gyűrűbe gyűjti, majd útjának ereszt egy fehérál.roncsolása pszi támadást. Semmi eredménye! (mivel pszi-acéltorony van rajtad.) Hajító csillagot hajítasz a másik védtelen testébe. Elrepül 6 hajító csillag. Lövedékeiddel perforálod a drótszőrű mópat ocsmány testét. (6 támadással 398 életpontot sebezve.) A lény szörnyű sugárzása káros az egészségedre! (-16 életerő.) A párducbőr pénztárcád megóvja aranyaidat a sugárzástól. Megmarkolva a vámpírölőt ellenfeledre rohansz. Vámpírölővel tökéletesen perforálod a drótszőrű mópat meredező tüskéit. (7 támadással 841 életpontot sebezve.) Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre nekromanta csókja varázslatot lősz. 78 életpontot sebeztél. Cápafoggal megkarcolod a drótszőrű mópat testét. (1 támadással 86 életpontot sebezve.) A drótszőrű mópat feléd szúr agyarával, de nem talál. A drótszőrű mópat feléd rúg, de nem talál el. A lény szörnyű sugárzása káros az egészségedre! (-15 életerő.) A párducbőr pénztárcád megóvja aranyaidat a sugárzástól. A drótszőrű mópat szemében félelem villan, aztán lassan lehunyja, miközben lelke kitör testének fogságából.
Törpregenerálsz! (+29 életerő.) Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 hajító csillagot találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a vadászkést, szereztél 12 drótszőrt. 18560 tapasztalati pontot kaptál.
{Csatastatisztika; sebzés: 1903, sebződés: 31, gyógyulás: 31, összesen: +0 ÉP}

Megtorpansz, mert valami felkelti a figyelmedet. Aha! Találtál egy lávatavat. Éles szemeddel azonnal kiszúrod, hogy van valami a földön... Már nehezen felismerhető (kb. 2 hetes) emberi nyomok vezetnek északnyugatra. Találsz még kb. 3 hetes emberi nyomokat, amelyek délnyugatra vezetnek.
(Feltételes készítés:) Legyártottál 1 hajító csillagot. IQ-d TF-elődött.
(Feltételes készítés:) Legyártottál 8 mihlanil dobótőrt. IQ-d TF-elődött.
(Feltételes készítés:) Legyártottál 3 mérg.mihlan.dobótőrt. IQ-d TF-elődött.

(Továbbmész...) [347,73] Változik a terep, a fekete Thargodan-hegyek között vagy. Megtorpansz, mert valami felkelti a figyelmedet. Aha! Találtál egy oltárt. Fairlight hívei emelték. Speciális mentális képességed segítségével megérzed, hogy fém (arkog kő) közelében vagy.
(Feltételes ásás:) Kiásol egy nagy gödröt. Sikeres volt a földtúrás: Kiástál 3 arkog követ! [arkog kő ládikóba-> (310,64)-> 3 arany, -2 ÉP]

Nocsak, itt van valami érdekes! Aránylag régi (kb. 2 hetes) emberi nyomok vezetnek északnyugatra. Eszel valamit. (-1 kaja.)

(Továbbmész...) [346,72] Folytatod utadat az alacsonyabb hegyek közt vezető hágón. A vörös égboltot egy pillanatra óriási villámok teszik még fényesebbé. Felfedeztél egy oltárt. Tharr hívei emelték. Utad során felfedezel egy vaskohót. Egy különös szoborra leszel figyelmes. Apró, színes homokszemek kavargása alkotja. Magát Chara-dint ábrázolja, amint egy nála hatalmasabb lény, Tamarinai Geodrin lábát masszírozza. Séta közben felkapod az orrodat: semmi kétség, itt valahol a föld alatt fém (adamantit) van!

Alaposan körülnézel a földön. Aránylag régi (kb. 2 hetes) emberi nyomok vezetnek nyugatra. Találsz még friss emberi nyomokat, amelyek északra vezetnek. [119 pontot használtál fel, van még 442. Kapsz 119 VP-t.]

m 8 mozogsz északra
[346,71] A tömény gonoszságot rejtő óriási hegyek közé hatolsz be lassan, óvatosan. A vörös égboltot egy pillanatra óriási villámok teszik még fényesebbé.

Ki nyitott szemmel jár, talál: esetedben egy ében sziklatornyot. Egy lebegő porszemekből álló műalkotást látsz. Épp új formát ölt, mégpedig ezt: Chara-din néhány satnya híve megpróbál elmenekülni egy rájuk dőlő ocsmány monolit alól, de ez szerencsére nem sikerül nekik. Az összeomló tákolmány másik oldalán egy tűzfőnix vigyorog kajánul. Miközben fütyörészve sétálsz, megpillantasz a közelben egy Chara-din monolitját. Oopsz, e mellett nehogy elmenj! Éles szemeddel kiszúrtál egy törpe bányát.
(Feltételes mászás:) ÖÖ! Nyögsz, ahogy tériszonyodat leküzdve, mászni kezdesz fölfelé a megbízhatatlannak tűnő mászó-karpereccel. A profi hegymászók elbújhatnak melletted, gondolod, ahogy felfelé törekszel. Óráknak tűnik, mire felérsz, de végre sikerül. Izgatottan bújsz át a nyíláson. A falak halvány, vörös fénnyel izzanak, így ki tudod venni valamennyire a torony belsejét. Micsoda ocsmányság! Kínzóeszközök, állati és Thargodan csontok mindenfelé. Valami félelmetes hangon felbődül, és a következő pillanatban egy óriási alak terem előtted. Egy káoszbajnok!

Mielőtt közelharcba bocsátkoznál, ében dobónyilat ragadva megsorozod ellenfeledet. Elrepül 6 ében dobónyíl. Lövedékeiddel perforálod a káoszbajnok jobb lábát. (6 támadással 347 életpontot sebezve.) A szörny koncentrál. Rosszat sejtesz: valamilyen mentális támadásra készül! Mentális barikád mögé bújva, ellenállsz a félelem-sugaraknak. Fegyvert váltasz: előkapod a Thór pörölyét. Félelmet nem ismerve a másikra támadsz. Thór pörölyével többször kegyetlenül megütöd a káoszbajnok testét. (4 támadással 379 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+76 életerő). Transzformálsz! (+7 varázspont.) Cápafoggal megérinted a káoszbajnok jobb vállát. (1 támadással 67 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+14 életerő). Transzformálsz! (+1 varázspont.) A káoszbajnok megvágja a jobb lábadat. (1 támadástól 8 életpontot vesztesz.) A szörny még egy utolsó halálüvöltést hallat, majd eldől.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 ében dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva 4 csepp spirituszt, szereztél 1 Thargodan esszenciát. 6830 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 793, sebződés: 8, gyógyulás: 92, összesen: +84 ÉP}

Megtörtént a baj, a zaj, amit okoztál, egy újabb szörnyeteg figyelmét keltette fel. Egy smaragd drakón!

Ki tudja, mire készül a másik - jobb az óvatosság! A biztonság kedvéért felraksz egy védelem tűz ellen varázst. Gyógyulsz (+2 életpont). Ellenfeled ujjai a levegőben táncolnak, ajkai hangtalanul mozognak. Varázsol! Aha, egy számodra ismeretlen védekező mágia... Ellenfeledre bo'adhun csapás varázslatot lősz. 500 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Ellenfeled néhány elegáns kézmozdulata után már süvít is feléd egy méregfelhő II. Semmi hatás! Még elég távol vagytok egymástól ahhoz, hogy a hosszú íjjal beleereszthess néhány lövedéket. Elrepül 3 ezüsttollú nyíl. Alaposan megsorozod a smaragd drakón pikkelyes testét. (3 támadással 185 életpontot sebezve.) Véres nyál csordul ki a smaragd drakón száján, majd halk hörgéssel a porba hull.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 3 ezüsttollú nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a vadászkést, szereztél 1 sárkányfogat. 7099 tapasztalati pontot kaptál.
{Csatastatisztika; sebzés: 685, sebződés: 0, gyógyulás: 4, összesen: +4 ÉP}

Csak ennyi? nézel körül fitymálva. NEM! - kapod a világos választ a hely egy másik lakójától. Egy Sötétség Hercege!

Gyorsan felraksz egy védelem tűz ellen varázslatot. Gyógyulsz (+2 életpont). Egy bo'adhun csapás varázslattal köszöntöd a másikat. 500 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Egy jégoszlop varázslatot dob rád a másik. 55 életpontot vesztettél. (-20 védekezés.) Mielőtt közelharcba bocsátkoznál, ében dobónyilat ragadva megsorozod ellenfeledet. Elrepül 5 ében dobónyíl. Pár lövedéked átjárja a Sötétség Hercege bal karját. (5 támadással 392 életpontot sebezve.) A szörny még egy utolsó halálüvöltést hallat, majd eldől.
Törpregenerálsz! (+35 életerő.) Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 4 ében dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Átvizsgálod a testet. Érdemes volt keresni: kincsre bukkansz! A zsákmány 3 aranygyűrű [aranygyűrű ládikóba-> (310,64)-> 36 arany, -2 ÉP], egy arany papi karkötő, egy fekete gyöngy [fekete gyöngy ládikóba-> (310,64)-> nem kaptál semmit! -2 ÉP] és 2 borostyán függő [borostyán függő ládikóba-> (310,64)-> 12 arany, -2 ÉP]. Felhasználva a vadászkést, szereztél 3 jégkristályt. 9280 tapasztalati pontot kaptál.
{Csatastatisztika; sebzés: 892, sebződés: 61, gyógyulás: 39, összesen: -22 ÉP}

A falat végigtapogatva, egy ajtóra bukkansz. Mögötte egy kőláda! Óvatosan felnyitod, találsz benne 97 aranyat. Megkönnyebbülten, felszabadultan mászol le a sziklatorony oldalán. A végén nagy cuppanással leugrasz a falról. Speciális mentális képességed segítségével megérzed, hogy fém (mithril) közelében vagy.
(Feltételes ásás:) Kiásol egy nagy gödröt. Az ásás eredménnyel járt! Találtál 1 mithrilt! Nocsak, itt van valami érdekes! Szinte felismerhetetlen (kb. 3 hetes) kobudera nyomok vezetnek délkeletre. Találsz még friss emberi nyomokat, amelyek délnyugatra, kb. 2 hetes elf nyomokat, amelyek délnyugatra, kb. 1 hetes emberi nyomokat, amelyek északnyugatra, kb. 3 hetes kobudera nyomokat, amelyek délnyugatra vezetnek. [59 pontot használtál fel, van még 383. Kapsz 59 VP-t.]

szk 329 keresed a 329. szörnyet
Felkészülsz a terepgyakorlatra: táborozás után megpróbálsz keresni egy zafír sárkányt. Bár nem hallottál még róla, hogy ilyen terepen élne az a lény. [0 pontot használtál fel, van még 383.]

* 1. BP: használod a 243. tárgyat
Felállítod a csapdát úgy, hogy a közeledbe lopódzkodók ne vehessék észre, csak akkor, ha már késő. [5 pontot használtál fel, van még 378. Kapsz 5 VP-t.]

* 2. BP: kézbeveszed/felveszed a 309. tárgyat a 453. tárggyal a 956. tárgyat
Leveszed a teriádbőr karkötőt, majd a csuklódra húzod az arany papi karkötőt. [0 pontot használtál fel, van még 378.]
Leveszed a hótarantula köpenyt, majd felöltöd a mágusköpenyt. [0 pontot használtál fel, van még 378.]
Leveszed a Luthius karkötőjét, majd a csuklódra húzod a Xanathal karkötőjét. [0 pontot használtál fel, van még 378.]

* 3. BP: elmormolod a 172. varázslatot
Miközben a varázsigéket mormolod, kezeddel fura mozdulatokat teszel. Az utolsó szavakra megtelsz energiával. Létrehoztad a planetáris őrdémon varázslatot! Kékesen vibrálni kezd a levegő, és a villódzásból kibontakozik egy planetáris őrdémon. Micsoda fenséges látvány! Teljesen békésnek látszik, remélhetőleg tökéletesen fogja feladatát ellátni. [-33 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [0 pontot használtál fel, van még 378.]

* 4. BP: használod a 473. tárgyat a 473. tárgyat a 473. tárgyat
Sajnos nincs a birtokodban az a tárgy. [0 pontot használtál fel, van még 378.]
Sajnos nincs a birtokodban az a tárgy. [0 pontot használtál fel, van még 378.]
Sajnos nincs a birtokodban az a tárgy. [0 pontot használtál fel, van még 378.]

Több pontod maradt, mint amennyit a következő körre át tudsz vinni. Ebből automatikusan gyógyítasz / gyakorolsz / élelmet szerzel.

tf 2 40 fejleszted a 2. tulajdonságodat 40 pontért
Felhasználva egy ágat és a talajt, rajzos matematikai feladványokat készítesz, logikád csiszolása érdekében. Már csak egész keveset kell gyakorolnod, hogy az IQ-d észrevehetően fejlődjön. [Még 210 TVP-t kell elköltened.] [40 pontot használtál fel, van még 338. Kapsz 40 VP-t.]

tf 2 40 fejleszted a 2. tulajdonságodat 40 pontért
Elméd csiszolása érdekében két ismeretlenes egyenleteket oldasz meg, fejben. Most már nem is olyan szörnyen sok tréning szükséges ahhoz, hogy az IQ-d érezhetően megnövekedjen. [Még 170 TVP-t kell elköltened.] [40 pontot használtál fel, van még 298. Kapsz 40 VP-t.]

tf 2 40 fejleszted a 2. tulajdonságodat 40 pontért
Komplex elméleti feladványokon gondolkodsz, logikai feladványokat próbálsz kiötleni, és rögtön meg is oldani. Most már nem is olyan szörnyen sok tréning szükséges ahhoz, hogy az IQ-d érezhetően megnövekedjen. [Még 130 TVP-t kell elköltened.]

[40 pontot használtál fel, van még 258. Kapsz 40 VP-t.]

tf 2 40 fejleszted a 2. tulajdonságodat 40 pontért
Teljes kényelembe helyezkedsz (már amennyire itt lehet), és töprengeni kezdesz a világ dolgain. Most már nem is olyan szörnyen sok tréning szükséges ahhoz, hogy az IQ-d komolyan megnőjön. [Még 90 TVP-t kell elköltened.]

[40 pontot használtál fel, van még 218. Kapsz 40 VP-t.]

tf 2 18 fejleszted a 2. tulajdonságodat 18 pontért
Elméd csiszolása érdekében két ismeretlenes egyenleteket oldasz meg, fejben. Már nem is olyan sok gyakorlás kell ahhoz, hogy az IQ-d érezhetően megnövekedjen. [Még 72 TVP-t kell elköltened.] [18 pontot használtál fel, van még 200. Kapsz 18 VP-t.]
Egy kis vizet iszol a kulacsodból. [KT képesség hatása:] Üzenetet kapsz a Fairlight banktól: mivel ebben a körben elfelejtettél lottót vásárolni, megtették helyetted, 1 szelvénnyel, általuk választott számokkal játszották meg neked. A 10 arany költséget a bank fizette. Vásárolsz egy lottószelvényt, amelyen a tippjeid: 5, 20, 28.
Etetési idő! Megeteted a szörnyeidet. Egy kaját nyel le az eszement trappoló. 2 kaját bezabál a pikkelyes ptog. Még egyszer végiggondolva a nap eseményeit, táborhelyet keresel. Egyet fordulsz fektedben, és már alszol is. A heti megpróbáltatások megedzették a szervezetedet. (+1 max. életerő.) Elmúlt a munka gyümölcse hatása.
Ebben a körben 200 pontod maradt, ebből a következő körre 200 pontot vihetsz át. Kapsz még 687 pontot. A következő körben tehát 921 pontot költhetsz el.

ENCYCLOPEDIA FANTASIA


RD'ALV SZÁRMAZÉK (790. TÁRGY)
A rd'alv lélektipróból visszamaradt esszencia egy borzalmas, negatív folyadék. Tárolásakor a maximális elővigyázatossággal kell eljárnod. Természetesen nem átadható.

KARAKTERLAP

Quek Der-Gar, egy fekete, hosszú hajú, zöld szemű törpe férfi vagy. Hosszú szakállad és harcsabajuszod van. Tharr félisten hatalmú uralkodó papja vagy. Papi hited: 651. A Vashegyek Nemzete (#9122) K.T. tagjai közé tartozol. Ez az 546. fordulód.

Erő: 85 (116) Szint: 52 Merészség: 10/5 Magasság: 122 cm
IQ: 94 (101) Támadás: 80 (85) Agresszió: 3 Testsúly: 80 kg
Ügyesség: 86 (91) Védekezés: 143 Menekülés: 40 % Életkor: 80/132 év
Egészség: 88 (109) Életpont: 1692/1790 Jellem: semleges Tul. pont: 0
Szerencse: 86 (103) Varázspont: 3943/2468 Pénz: 7477 arany Kép. pont: 17
Tudatpont: 21/3 Pszi pont: 701/224 Halhatatlanság: 13 % EFejl: 14
Eddig összesen 7409 szörnyet (17 ebben a körben) és 1 kalandozót öltél meg. Ebben a fordulóban 188802 TP-t kaptál. Jelenleg 34671439 TP-d van. A következő szinthez még 6328561 TP szükséges. Trófeáid: triklem drakolder, Fürge Maidena, káoszdémon. A 461. fordulódban 6078 arany került a bankszámládra. 8661 aranyat vehetsz fel a kamatokat is beleszámítva.

HARCI ISMERETEK
víziharc: 12/4 ökölvívás: 19/62 szúrófegyverek: 50/6 (+1%)
vágófegyverek: 33/37 ütőfegyverek: 31/24 (+9%) lőfegyverek: 28/30 (+3%)
dobófegyverek: 40/43 (+3%)

Feltételes fegyverváltás: Thór pörölye (#640) (170%) << Fókuszpenge (#639) (170%)
Feltételes lőfegyver használat: semmi (0 -13.); vashegyű nyíl (#176) (14 -24.); ezüsttollú nyíl (#363) (25 -35.); hajító csillag (#939) (36 -997.); ében dobónyíl (#849) (998 -);
Óvatosság (labirintusokban): 0 KPCS: automatikusan minden kapcsolónál

EGYÉB ISMERETEK
1. rejtőzködés: 28/76 2. nyomkövetés: 174/67 (+45%) 3. lopás: 6/79
4. mászás: 36/93 (+6%) 5. csapdakészítés: 40/55 (+6%) 6. csapdaészlelés: 26/72
7. gyógyítás: 67/83 8. titkosírás: 4/33 9. felderítés: 32/28 (+7%)
10. szörnyidomítás: 21/44 11. teológia: 240/22 (+76%) 12. taumaturgia: 153/69 (+15%)
13. szerencsejáték: 6/56 14. versengés: 16/47 15. harcművészetek: 3/59
16. zene: 7/4 17. szörnyismeret: 29/30 18. pszi: 44/55 (+9%)
19. zárnyitás: 3/37 20. vadászat: 10/73 21. vitalitás: 6/27
22. bányászat: 55/61 (+32%) 23. úszás: 24/64 24. főzés: 6/49

FEJLESZTÉSI PONTOK
Felhasználatlan fejlesztési pont: 14
2. támadás bónusz: 5 9. gyors fejlődés: 4 10. vp regeneráció: 5

FELTÉTELES PARANCSOK (még 4 lehet)
deus ex machinád 1 mezőre repítsen
totem 80% életpont alatt (ősi gyógyítás (#267))
gyógyítasz 60% életerő alatt 40 TVP-ért (max. 6 alkalommal)
kutatsz max. 250 TVP-ért
ásol max. 80 TVP-ért
készítesz kerek követ (#19) (max. 12 darabot ), csillagbotot (#929) (max. 10 darabot ), pézsmatökmagot (#934) (max. 10 darabot ), hajító csillagot (#939) (max. 10 darabot ), ében dobónyilat (#849) (max. 7 darabot ), mihlanil dobótőrt (#599) (max. 8 darabot ), mérg.mihlan.dobótőrt (#600) (max. 8 darabot )
mászol max. 250 TVP-ért
cirkusz: céllövölde, ötpróba, küldetés, kártyabarlang, labirintus, szellemkastély (63)
maradék TVP-dből az IQ (2) tulajdonságodat TF-eled
Feltételes támadás (aktív: 13, max: 16)
szintszívó (#96), élőholt ősmágus (#179), öregedést okozó lények (#9095), halált okozó lények (#9098), ében sárkány (#327), rubin sárkány (#330), Eruol (#378) (csak egyszer), Nateilena úrnő (#404) (csak egyszer), tleikan főbíra (#512) (csak egyszer), őrjáratozó katona (#274), eszement trappoló (#549), ml'othag szürcsölő (#415) (csak egyszer), Ylgoroth (#332)
Barátságosság (aktív: 7, max: 16)
törpe (#3), Vashegyek Nemzete (#9122), bűbájlidérc (#761), elmeszonda (#487), vg'axtol torzító (#416), kr'uagon pusztító (#414), gh'raiton ölész (#412)

VARÁZSLATAID ÉS PSZI KÉPESSÉGEID
Varázslói varázslataid
energiatüskék (#29, 5 VP) tüskepajzs (#30, 4 VP) lángcsóva (#31, 5 VP)
varázsvédelem (#34, 8 VP) mágiatörés (#35, 10 VP) jégcsóva (#41, 15 VP)
fehér glóbusz (#47, 13 VP) villámcsapás (#50, 18 VP) elektromos pajzs (#51, 14 VP)
varázslat olvasása (#67, 30 VP, 20 TVP) mágiafeloldás (#75, 5 VP, 5 TVP) láthatatlanság (#76, 15 VP, 5 TVP)
fúzió (#77, 25 VP, 5 TVP) városi teleport (#96, 50 VP, 10 TVP) varázsital főzése (#100, 30 VP)
varázsvédelem II (#108, 18 VP) felszínre ugrás (#109, 25 VP, 5 TVP) tűzgolyó (#155, 25 VP)
tűzmágia (#157, 24 VP, 5 TVP) familiáris idézése (#159, 40 VP, 20 TVP) dimenzióugrás (#163, 55 VP, 5 TVP)
városi teleport II (#181, 60 VP, 10 TVP) Symulf rúnája (#182, 12 VP, 5 TVP) varázsszem (#184, 9 VP, 5 TVP)
vízlélegzés (#185, 15 VP, 5 TVP) háló (#186, 24 VP) tiltott teleport (#198, 100 VP, 10 TVP)
a munka gyümölcse (#224, 10 VP) jégoszlop (#231, 24 VP) minta formázása (#237, 120 VP, 10 TVP)
Thargodan illúzió (#242, 50 VP) éjfattyak végzete (#260, 100 VP) jégmágia (#279, 25 VP, 5 TVP)
ryuku átokvarázs (#280, 45 VP) időcsere (#285, 5 VP) mágikus gyorsítás (#330, 0 VP)
Papi varázslataid
vámpirizáció (#1, 8 VP, 5 TVP) éber kakukk (#3, 6 VP) gyógymógy (#5, 6 VP, 5 TVP)
áldomás (#6, 5 VP, 5 TVP) alkímia (#7, 7 VP, 3 TVP) erőpajzs I (#12, 6 VP, 5 TVP)
hadiszerencse I (#13, 4 VP, 5 TVP) méregsemlegesítés (#14, 10 VP, 5 TVP) vak őrület (#18, 3 VP, 5 TVP)
kitartó ló (#19, 10 VP, 5 TVP) korgó gyomor, huss (#21, 3 VP, 5 TVP) unkreáció (#22, 0 VP, 5 TVP)
hadiszerencse II (#24, 6 VP, 5 TVP) tündérfény (#25, 1 VP) tulajdonságpajzs (#26, 16 VP, 5 TVP)
csupasz izom (#28, 10 VP, 5 TVP) méregfelhő (#37, 12 VP) védelem tűz ellen (#38, 12 VP)
óriáserő (#53, 24 VP, 5 TVP) a lélek védelme (#57, 32 VP) azonnali gyógyítás (#58, 15 VP, 5 TVP)
hadiszerencse III (#59, 15 VP, 5 TVP) puha ütés (#60, 18 VP) tűzeső (#61, 16 VP)
erőpajzs II (#63, 24 VP, 5 TVP) oltár eltörlése (#79, 60 VP, 10 TVP) vadítás (#81, 8 VP, 5 TVP)
szörnyészlelés I (#82, 8 VP, 5 TVP) szörnycsábítás (#83, 14 VP, 3 TVP) szörnyidézés (#84, 72 VP, 10 TVP)
vasszervezet (#86, 8 VP) szopókőpusztítás (#88, 21 VP, 5 TVP) agyburok (#90, 11 VP)
fürgülés (#92, 22 VP) rúnapukkasztás (#94, 0 VP) DEM kreálása (#95, 50 VP, 10 TVP)
erőpajzs III (#127, 30 VP, 5 TVP) élőholt pozdorja (#134, 40 VP) tárgyészlelés (#135, 30 VP, 10 TVP)
földelem idézése (#144, 70 VP, 20 TVP) Tharr haragja (#145, 16 VP) ongóliant tombolás (#146, 40 VP)
mágikus ütés (#147, 18 VP) becsületjel (#158, 14 VP) esszenciavédelem (#165, 15 VP, 5 TVP)
oltár teremtése (#167, 50 VP, 10 TVP) áldomás II (#169, 10 VP, 5 TVP) planetáris őrdémon (#172, 18 VP)
szopógödöreltörlés (#173, 30 VP, 10 TVP) szopókőirtás (#174, 10 VP, 5 TVP) tárgyvédelem (#178, 14 VP, 5 TVP)
gyorsvarázslás (#179, 0 VP) agytaposás (#180, 12 VP) kényszerport (#183, 8 VP)
esszenciavédelem 2 (#188, 15 VP, 5 TVP) méregfelhő II (#193, 18 VP) megfejtés (#199, 28 VP, 5 TVP)
Pörhemór köre (#205, 30 VP, 5 TVP) kisebb kívánság (#208, 300 VP, 30 TVP) vadászat (#209, 40 VP, 5 TVP)
áldomás III (#217, 15 VP, 5 TVP) hatalomvarázs (#220, 25 VP, 5 TVP) földrengés (#221, 160 VP, 20 TVP)
csapdaészlelés (#222, 12 VP, 5 TVP) mágia megértése (#226, 0 VP) pajzszúzás (#251, 24 VP)
bo'adhun csapás (#266, 60 VP) ősi gyógyítás (#267, 30 VP, 5 TVP)
Pszi képességeid
pszi-ernyő (#64, 6 PP, 5 TVP) auratranszformáció (#65, 10 PP, 10 TVP) pszi-regeneráció (#66, 12 PP, 5 TVP)
felejtés (#68, 5 PP, 5 TVP) kí koncentráció (#69, 14 PP, 5 TVP) agyletapogatás (#70, 16 PP, 2 TVP)
szürkeáll. aktiv (#71, 20 PP, 5 TVP) mentális pajzs (#72, 9 PP, 5 TVP) pszi fejlesztés (#73, 20 PP, 10 TVP)
molekulaátrendezés (#74, 10 PP, 5 TVP) agykorbács (#97, 6 PP) pszi-acéltorony (#98, 8 PP)
tudatkutatás (#99, 20 PP, 10 TVP) térképelemzés (#104, 20 PP, 10 TVP) kontinuum-tágítás (#105, 60 PP, 10 TVP)
tudatrombolás (#111, 25 PP) pszi-gyűjtés (#112, 300 PP, 30 TVP) pszi-ernyő II (#113, 10 PP, 3 TVP)
agybénítás (#114, 10 PP) pszi-konverzió (#115, 50 PP, 20 TVP) az elme fölénye (#116, 10 PP, 5 TVP)
szuperpszi kif. (#117, 400 PP, 60 TVP) teljes őrület (#118, 12 PP) térképelemzés II (#119, 80 PP, 40 TVP)
nagyobb agypajzs (#120, 15 PP, 5 TVP) direkt kontaktus I (#121, 35 PP) direkt kontakt. II (#122, 45 PP)
az elme hatalma (#123, 15 PP, 5 TVP) a möszék kiirtása (#189, 8 PP, 5 TVP) igazlátás (#190, 3 PP)
ragály (#191, 5 PP, 5 TVP) gyors pihenés (#194, 0 PP) pszi-konverzió II (#195, 20 PP, 15 TVP)
Butaság ára beállítás: teológia: +15 vp 26 költség alatt; taumaturgia: +15 vp 26 költség alatt;
A varázslatok tanulására elkölthető: 60 kör eleji VP regeneráció.

JELENLEG RAJTAD LEVŐ AKTÍV VARÁZSLATOK ÉS PSZI HATÁSOK
Pörhemór köre (#205) (109,10,2) vámpirizáció (#1) méregsemlegesítés (#14) szürkeáll. aktiv (#71)
óriáserő (#53) csupasz izom (#28) Symulf rúnája (#182) esszenciavédelem (#165)
a lélek védelme (#57) erőpajzs III (#127) hatalomvarázs (#220) agyburok (#90)
tulajdonságpajzs (#26) hadiszerencse III (#59) tárgyvédelem (#178) esszenciavédelem 2 (#188)
tűzmágia (#157) planetáris őrdémon (#172)

TÁMADÓ ÉS VÉDEKEZŐ VARÁZSLATOK LISTÁJA
Feltételes varázslat-használat
30. és magasabb szintűek ellen
Támadó varázslatok (aktív: 6, max: 10)
villámcsapás (#50), élőholt pozdorja (#134), tűzgolyó (#155), bo'adhun csapás (#266), jégoszlop (#231), éjfattyak végzete (#260)
Védekező varázslatok (aktív: 3, max: 10)
védelem tűz ellen (#38), elektromos pajzs (#51), pszi-acéltorony (#98)
Feltételes támadó varázslatok (aktív: 33, max: 59 - védekező varázslatokkal együtt)
villámcsapás (#50) >> szintszívó (#96) villámcsapás (#50) >> autentikus vámpír (#154)
tűzgolyó (#155) >> pszi elementál lord (#272) jégoszlop (#231) >> Techiulan (#400)
jégoszlop (#231) >> elemi pulzátor (#440) háló (#186) >> sötét ülnök (#508)
háló (#186) >> tleikan főbíra (#512) pajzszúzás (#251) >> greén örvény (#443)
villámcsapás (#50) >> púpos zsokarg (#451) tűzgolyó (#155) >> hájas okerón (#462)
tűzgolyó (#155) >> harci mugrath (#491) tűzgolyó (#155) >> fekélyes hernyó (#489)
tűzgolyó (#155) >> tüskés totemblarg (#482) tűzgolyó (#155) >> ében tigris (#488)
tűzgolyó (#155) >> pikkelyes ptog (#470) ryuku átokvarázs (#280) >> kísértetvándor (#568)
ryuku átokvarázs (#280) >> quwarg széltáncos (#540) éjfattyak végzete (#260) >> ml'othag szürcsölő (#415)
éjfattyak végzete (#260) >> rd'alv lélektipró (#413) éjfattyak végzete (#260) >> gh'raiton ölész (#412)
éjfattyak végzete (#260) >> kr'uagon pusztító (#414) éjfattyak végzete (#260) >> vg'axtol torzító (#416)
tűzgolyó (#155) >> zafír sárkány (#329)
Feltételes védekező varázslatok (aktív: 33, max: 59 - támadó varázslatokkal együtt)
agytaposás (#180) >> rd'alv lélektipró (#413) agytaposás (#180) >> ml'othag szürcsölő (#415)
agytaposás (#180) >> greén örvény (#443) védelem tűz ellen (#38) >> tleikan főbíra (#512)
pszi-acéltorony (#98) >> Nateilena úrnő (#404) védelem tűz ellen (#38) >> Eruol (#378)
agytaposás (#180) >> rubin sárkány (#330) pszi-acéltorony (#98) >> drótszőrű mópat (#426)
pszi-acéltorony (#98) >> pszi elementál lord (#272) agytaposás (#180) >> őrjáratozó katona (#274)

ELFOGOTT SZÖRNYEID
pikkelyes ptog (#470) (hátas: 10 lépés/kör; 6 TVP/lépés; +10 védettség; +4 támadás;) státusz: OK
chaktra vadászeb (#459) (vadászik) státusz: OK
eszement trappoló (#549) (málhás: +60 kg teher) státusz: OK

ISTENI KÜLDETÉSEID
1.) Lássuk, meg tudsz-e felelni a Sötét Föld kihívásainak - végezz öt Rémmel! (számláló: 0)
2.) Egy igazi kihívást egy nagy harcos számára: pusztíts el három kronoelementált! (számláló: 0)
3.) Imádkozz, amikor már félisten hatalmú felszentelt főpapom vagy!

HŐSTETTEID
A quwarg rajzásban leölt quwargjaid: 14 harcos, 14 királynő, 29 élőholt, 19 vadász, 10 nagymester, 17 parafenomén, 17 rohamosztagos.
Olimpiai helyezéseid: második hely az 5. kategóriában a XIX. olimpián.

A FORDULÓ ELEJÉN MÉG MEGVOLT...
2 csillagbot (#929) 2 ében dobónyíl (#849) 4 ében toboz (#578)
4 isteni könnycsepp (#260) 37 kaja (#2) 1 kaktuszbogyó (#429)
8 madártoll (#112) 7 mihlanil (#539) 2 óndarab (#85)
2 pézsmatökmag (#934) 1 pirkit (#153) 1 quwarg tojás (#360)
1 rézdarab (#70) 1 sallank karom (#128) 23 spiritusz (#170)
1 tl'urlang fiola (#788) 3 toxyl (#591) 1 tükör (#43)
2 tyrex csont (#280) 24 víz (#27)

EBBEN A FORDULÓBAN KERÜLT HOZZÁD...
971 arany (#50) 1 arany papi karkötő (#309) 1 aranytű (#272)
1 deus ex machina (#1) 12 drótszőr (#37) 1 gyöngymangó (#135)
1 iknegurin (#541) 6 jégkristály (#593) 26 mákrózsa virág (#56)
3 mérg.mihlan.dobótőr (#600) 5 mihlanil dobótőr (#599) 2 mithril (#352)
2 mocsári penke (#148) 1 nyílvessző (#108) 1 pszi kő (#248)
1 rd'alv származék (#790) 3 sárkányfog (#617) 17 sárkánypikkely (#292)
1 Thargodan esszencia (#328) 2 vasérc (#152) 1 vashegyű nyíl (#176)
1 vortex amulettje (#607)

E KÖRBEN TETT LÉPÉSEID TÉRKÉPE


(346,71) ében sziklatorony (#589), művészi porolit (#720), Chara-din monolitja (#534), törpe bánya (#435), káoszbajnok (#293), smaragd drakón (#321), Sötétség Hercege (#296), érclelőhely
(346,72) Tharr oltár, vaskohó (#155), művészi porolit (#720), érclelőhely
(347,73) Fairlight oltár, érclelőhely
(348,74) drótszőrű mópat (#426), lávató (#595)
(349,74) sárkánybarlang (#620), művészi porolit (#720), Raia oltár, fekete kaktusz (#577, belőle készíthető: #578), tündöklő szobor (#1587), törpe bánya (#435), morgud hagymatő (#402, belőle készíthető: #403), vaskohó (#155), csillezsálya (#1252, belőle készíthető: #1253), óriás lián (#208, belőle készíthető: #209), érclelőhely, rd'alv lélektipró (#413), Swarnold Arceneger (1353. kalandozó), zafír drakón (#320), smaragd sárkány (#326)
(350,74) zafír sárkány (#329), sárkánybarlang (#620), Fairlight oltár, művészi porolit (#720), tündöklő szobor (#1587), fekete kaktusz (#577, belőle készíthető: #578), csillezsálya (#1252, belőle készíthető: #1253), törpe bánya (#435), nothar cserje (#922, belőle készíthető: #923), fekete lótusz (#446, belőle készíthető: #447), gyilkos csalán (#581, belőle készíthető: #582), kreommat-liliom (#924, belőle készíthető: #925), érclelőhely, smaragd drakón (#321), ében sárkány (#327)
(350,76) Orkhan Thai (#238), Thargodan légiós (#311), lidérckirály (#316), Sötétség Hercege (#296), Thargodan tábor (#588), tündöklő szobor (#1587), művészi porolit (#720)
(351,75) taalruk (#249), törpe bánya (#435), olvasztókemence (#86), Raia oltár, művészi porolit (#720), érclelőhely

Üzenet küldése a karakternek