516. forduló, 518. forduló, Lad összes nyilvános fordulója
Fordulóm kinézete legyen.
Kövesd a Túlélők Földje levelezős szerepjátékot: érdekességek, friss információk a Facebook oldalunkon! http://www.facebook.com/tulelokfoldje

TÚLÉLŐK FÖLDJE

Betáplálva: 2006. aug. 8. 9h:07'
EZ A 520. JÁTÉKHETED, 517. FORDULÓD
521. játékheted kezdete: aug. 14.
A következő fordulódat azonnal betápláljuk, amint megkapjuk.
EXT - Már megkaptad az extra fordulót!
E-mail!
KALANDOZÓ: #2131

LAD KALANDJAI


1 nap telt el azóta, hogy letáboroztál a [188,104] koordinátán.
A táborozás 1. napján találkozol Brandonnal. Szeme fehérje aranyszínű, pillantása pedig mély és átható. Egy angyali sisakot, egy che-vállszalagot, egy drakolder gyűrűt, egy gólem talizmánt, egy hatalom fülbevalóját, egy hósárkánybőr csizmát, egy Huddens alkarvédőjét, egy Huddens kesztyűjét, egy játékmesteri palástot, egy Luthius karkötőjét, egy óriások övét, egy ősmágus fülbevalóját, egy Raia csataszoknyáját, egy ryuku hüvelykgyűrűt, egy ryuku kalózkendőt, egy ryuku ökölgyolcsot, egy szirén köpenyét, egy viharamulettet és egy Vlagyimir gyűrűjét visel. Felszerelését egy triklem drakolder trófea, egy Őrült Montrix trófea és egy bosszantó apróság trófea színesíti. Valamilyen szövetség tagja, jelvénye: Aranysárkány. Lőfegyvere egy vas dobónyíl. Nem kell gyalog mászkálnia: pacija egy szelíd pikkelyes ptog. Holmiját egy sivatagi doareg cipeli. A sisak szárnyai közt trónol egy alig húszcentis aranyszínű sárkány, és egy hatalmas könyvet lapozgat komoly képpel. {egészsége: 83.} Tisztán érzed auráját: jelleme jó, valószínűleg nem akar rosszat. Üdvözlitek egymást, aztán ki-ki folytatja a maga útját.
Az 1. napon összefutsz Kadera Forsettivel. Szeme fehérje aranyszínű, pillantása pedig mély és átható. Raia testi manifesztációja. Egy Blounther gyűrűjét, egy Bropxat vállvédőjét, egy csodálatos nyakláncot, egy drag'kór fülkarikát, egy drakolder gyűrűt, egy drakolit csizmát, egy drakolit karvédőt, egy drakolit kesztyűt, egy drakolit lábvédőt, egy drakolit páncélt, egy fattylord derékövet, egy halálhozó talizmánt, egy hatalom fülbevalóját, egy inváziós amulettet, egy Luthius karkötőjét, egy mihlanil övet, egy Morgan sipkáját, egy nap szimbólumot, egy örökkéval.smaragdját, egy ősmágus fülbevalóját, egy Rettegés Köpenyét, egy rogalhal csuklópántot, egy ryuku hüvelykgyűrűt, egy ryuku kalózkendőt, egy Teremtő koronáját, egy tűzhaj diadémet és egy Vlagyimir gyűrűjét visel. Fegyverzetét egy Nap bírája trófea, egy triklem drakolder trófea és egy vtoeken döntőbíra trófea színesíti. Hovatartozását apró jelvény mutatja: Aranysárkány. Jobb kezében egy Shengoroth karmát, bal kezében egy drakolit pajzsot tart. Lőfegyvere egy vas dobónyíl. Hátasállata egy pikkelyes ptog! Teherhordója is van: egy sivatagi doareg! Szegény állat majd megszakad. Egy apró aranysárkány ül a vállán, és valamit hatalmas buzgalommal sugdos a fülébe. {legmagasabb fegyver szakértelme: 54.} Elég egy mentális pillantás aurájára: tiszta fehérrel ragyog, jelezve, hogy ő jó. Üdvözlitek egymást, mint két régi jóbarát. Rövid trécselés után folytatod utadat.
Az 1. napon összefutsz Reno Rainess-szel. Szeme fehérje aranyszínű, pillantása pedig mély és átható. Ő Noémi férje! Raia halandók felett uralkodó helyettese. Egy arany sárk. kesztyűt, egy arany sárk.karperecet, egy arany sárkányköpenyt, egy bársony övsálat, egy Bropxat vállvédőjét, egy drag'kór fülkarikát, egy drakolder gyűrűt, egy gyakorlónadrágot, egy háború gyűrűjét, egy játékmesteri palástot, egy jegygyűrűt, egy Kabol gyűrűjét, egy kreiton palástot, egy kyorg karkötőt, egy Morgan sipkáját, egy nap szimbólumot, egy Natharion amulettet, egy natharion talizmánt, egy óriás fülbevalót, egy örökkéval. topázát, egy ősmágus fülbevalóját, egy Ovgun nyakláncát, egy regeneráló övet, egy rogalhal csuklópántot, egy Teremtő koronáját és egy tűzúr csizmáját visel. Fegyverzetét egy triklem drakolder trófea, egy Dl'orkhaugruk trófea és egy trakuun lidérc trófea ékesíti. Valamilyen szövetség tagja, jelvénye: Aranysárkány. Jobb kezében egy Daramoula pálcáját, bal kezében egy Urgol káoszpajzsát tart. Lőfegyvere egy hosszú íj. Nem kell gyalog mászkálnia: pacija egy szelíd pikkelyes ptog. Holmiját egy sivatagi doareg cipeli. Egy apró aranysárkány ül a vállán, és valamit hatalmas buzgalommal sugdos a fülébe. {max. varázspontja: 3953; max. pszije: 883.} Érzékeled auráját: a jó ártatlan tisztaságával ragyog.
Egymásra mosolyogtok, híreket cseréltek. A mentális kapcsolat megerősítése után elbúcsúztok egymástól.
A tervezett kaland helyszínére pontosan érkezel, és meglepődve tapasztalod, hogy már mindenki itt van. Gyorsan körbenézel, kik ezek: Tenogi Cloagun, Double T, Kadera Forsetti, Reno Rainess, Caelum, Hayamu Oyabura, Rodin fia Danair, Cuchalain, Vetrox és Brandon. Tenogi Cloagun bemutatkozik neked, valóban nem találkoztatok még korábban. Double T előkap egy lélekkövet, és babrálni kezdi. A kristályba zárt szellem testet ölt, és pont úgy néz ki, mint megidézője! A szellem csatlakozik hozzátok a kaland idejére. Reno Rainess alkudozik Techilával egy sort, de persze a félszemű gnómot nem lehet meggyőzni. Ez a fickó már a bölcsőjében is kalmárkodott a cuclisüveggel! No de most már teljesen mindegy. Legyünk túl ezen az egészen mielőbb - gondolod, és már bánod, hogy olyan meggondolatlan voltál az elején. Techila névsorolvasást tart, és elvárja, hogy a neve hallatán mindannyian hangosan jelentkezzetek. Hrrr... Vérlázító, amit művel! Techila kisebb csoportokra oszt titeket (egy megfejthetetlen szisztéma szerint), majd a csoportokat a batárokba vezényli. Meglepő módon a batárok nem üresek. Amelyikbe a te csoportod kerül, két úri kisasszony, és három jól öltözött arisztokrata gubbaszt. Kicsit ki vannak pirosodva az izgalmaktól. A batár belseje rúnák sokaságától fénylik, amit persze ezek a manára teljesen vak civilek egyáltalán nem érzékelnek. A batárnak belülről nincs sem kilincse, sem ablaka. Eluralkodik rajtatok némi klausztrofóbia, aztán az egyik úriember udvarias kérdezősködésbe kezd, ami hamarosan kedélyes csevegésbe torkollik, és így a szorongásotok felenged. Sajnos fogalmatok sem lehet, hogy merre jártok, csak a kocsi zötykölődéséből tudjátok, hogy haladtok. Két alkalommal is elfog az a különös érzés, ami a dimenzióugrások sajátja. Szinte biztos, hogy valamilyen térmanipulációt használt a furfangos gnóm! Talán pont ezért használ élőholt jószágot. Az élőlények ugyanis felettébb berzenkednek az ilyen tértörésektől.
A batár hirtelen megáll, és az ajtó kinyílik.
- Rendben! Kiszállás, és máris harcra készüljetek! Megérkeztünk a Legendák Völgyébe! - hallod Techila hangját, miközben óvatosan kiszálltok a batárból.
Éjszakai sötétség fogad idekint, az ajtó azonnal becsukódik mögöttetek, és varázslatos módon üveggel védett ablakok keletkeznek a vastag fa oldalfalakban! Az a mocsok! Látványosságot szervezett a csatáitokból! Nyilván fogadásokat is kötnek majd rátok! Csak most van érkezésed körbenézni. Egy hatalmas vár körvonalait látod a távolban, míg közvetlenül előtted egy nyomasztó, sűrű erdő terül el. Ajjaj! Szörnyek közelednek! Egyedül kell kiállnod a rád támadó Ébenuszonyú Tekla ellen. (ld. enc.) {támadása: 75.}

Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre Asylux csapdája varázslatot lősz. Ellenfeled támadása csökkent hússzal. Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont).
Hajító csillagot küldesz ellenfeled felé. Elrepül 6 hajító csillag. Alaposan megsorozod az Ébenuszonyú Tekla testét. (5 támadással 180 életpontot sebezve.) Felkészülsz a spirituális extenzióra.
Fókuszpengével megvagdalod az Ébenuszonyú Tekla testét. (5 támadással 251 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+51 életerő). Sárkánytőrrel néhányszor megkarcolod az Ébenuszonyú Tekla testét. (3 támadással 54 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+11 életerő). Ellenfeled fogaival elkapja a bal lábadat. (1 támadástól 220 életpontot vesztesz.)
Fókuszpengével végigvagdosod az Ébenuszonyú Tekla testét. (5 támadással 261 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+53 életerő). Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy háló varázslatot. Sajnos nem hatott ellenfeledre. Sárkánytőrrel néhányszor megkarcolod az Ébenuszonyú Tekla testét. (3 támadással 65 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+14 életerő).
Az Ébenuszonyú Tekla a torkodba harap! (1 támadástól 264 életpontot vesztesz.)
Fókuszpengével végigvagdosod az Ébenuszonyú Tekla fejét. (5 támadással 228 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+46 életerő). Sárkánytőrrel néhány helyen meghorzsolod az Ébenuszonyú Tekla bal oldalát. (3 támadással 69 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+14 életerő). Az Ébenuszonyú Tekla tűhegyes fogait a jobb lábadba mélyeszti. (1 támadástól 266 életpontot vesztesz.) Látva esélytelenséged, inkább megfutamodsz a csatából. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont). {Csatastatisztika; sebzés: 1108, sebződés: 750, gyógyulás: 197, összesen: -553 ÉP}


Miután véget ér a csata, újra csatlakozol a csapathoz. Körülnéztek, és felméritek a veszteségeket, aztán csoportokba rendeződtök. Ekkor Techila hangja jut el hozzátok:
- Remek csata volt! Nagyszerűen szórakoztunk, kalandozók, de most irány az erdő!
Mit tehetnétek? Óvatosan megindultok az erdőbe vezető széles kocsiúton. A batárok szépen sorba rendeződnek, és utánatok indulnak. Veszedelmes környék, beleborsódzik a hátad! Egyszercsak váratlanul támadás ér titeket.
Kadera Forsettivel egymás hátát védve fogtok harcolni. Ellenfeletek egy Ébenuszonyú Tekla! {fizikai sebezhetőség: 90%.}

Kadera Forsetti mormolni kezd. Létrejött egy árnyak segítsége körülötte.
Kadera Forsetti néhány elegáns kézmozdulata után már süvít is az ellenfél felé egy Asylux csapdája. Az ellenfél támadása csökkent. Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy Asylux csapdája varázslatot. Ellenfeled támadása csökkent hússzal. Gyógyulsz (+4 életpont).
Hajító csillagot markolva becélzod a mozgó célpontot. Elrepül 6 hajító csillag. Alaposan megsorozod az Ébenuszonyú Tekla óriási pofáját. (5 támadással 178 életpontot sebezve.)
Shengoroth karmával Kadera Forsetti irtózatos ütéseket osztva több helyen felvágja az Ébenuszonyú Tekla farkát. (8 támadással 1046 életpontot sebezve.) Kadera Forsetti egy kézmozdulatot tesz, majd ellő egy nekromanta csókja varázslatot. 72 életpontot sebzett. Társad gyógyult. Fókuszpengével néhányszor megcsapod az Ébenuszonyú Tekla óriási pofáját. (5 támadással 246 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+50 életerő). Sárkánytőrrel gyengén megszurkálod az Ébenuszonyú Tekla testét. (3 támadással 56 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+12 életerő). Az Ébenuszonyú Tekla állkapcsa Kadera Forsetti mellett, ártalmatlanul csapódik össze.
Shengoroth karmával Kadera Forsetti végigvagdossa az Ébenuszonyú Tekla farkát. (4 támadással 516 életpontot sebezve.) Kadera Forsetti támadó varázslatot alkalmaz: az ellenfélre nekromanta csókja varázslatot lő. 87 életpontot sebzett. Társad gyógyult. Fókuszpengével kissé megkarcolod az Ébenuszonyú Tekla testét. (1 támadással 62 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+13 életerő). Sárkánytőrrel meghorzsolod az Ébenuszonyú Tekla ruganyos testét. (1 támadással 19 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+4 életerő). Az Ébenuszonyú Tekla Kadera Forsetti bal karjába mélyeszti hegyes fogait! (1 támadástól 195 életpontot vesztett.) A másik elterül, rángatózik egy kicsit, majd csendben meghal.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 hajító csillagot találsz meg, amelyet még használni tudsz. 7707 tapasztalati pontot kaptál. (Önanalízis: +1% vágófegyverek.) Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont). {Csatastatisztika; sebzés: 561, sebződés: 0, gyógyulás: 87, összesen: +87 ÉP, összes sebzés: 2306, összes sebződés: 195}


Double T és Double T másolat egy Mindabala, Kadera Forsetti és Lad egy Ébenuszonyú Tekla, Reno Rainess és Cuchalain egy nitmák lord, Caelum egy Éjvadász, Rodin fia Danair egy Fehér Özvegy, Vetrox egy Buqqe fölött diadalmaskodott.
Hayamu Oyaburát egy Kromhor Xanathal késztette menekülésre.
Figyelmetek az életben maradt ellenfeletek felé fordul. Tenogi Cloagunnal, Double Tével, Kadera Forsettivel, Reno Rainess-szel, Caelummal, Rodin fia Danairral, Vetrox-szal, Brandonnal, Double T másolattal és Cuchalainnal csapatban küzdesz. Ellenfeletek egy Kromhor Xanathal! (ld. enc.) {szintje: 48.} {max. életpontja: 2801-2900.}

Tenogi Cloagun elmormol egy hhaar burka varázslatot. Double T néhány mozdulatot tesz, mormol, és a következő másodpercben már szingulár. védelem vibrál körülötte. Kadera Forsetti egy árnyak segítsége védekező rúna felrakásával nyit. Reno Rainess felhúz egy hhaar burka II varázslatot. Caelum felhúz egy agytaposás varázslatot. Brandon egy tompítás védekező rúna felrakásával nyit. Double T másolat néhány mozdulatot tesz, mormol, és a következő másodpercben már szingulár. védelem vibrál körülötte. Nem árt az elővigyázatosság! Egy védelem tűz ellen varázslattal készülsz a csatára. A szilánk működik (+4 életpont). A mészárlásra kiszemelt áldozat agytaposás varázst lök magára.
Tenogi Cloagun ellenfelére őstűz varázslatot lő. 157 életpontot sebzett. Tenogi Cloagun mormol, majd ujjaiból kirepül egy bo'adhun csapás varázslat. 862 életpontot sebzett. Double T üdvözlésképpen egy ryuku átokvarázs varázslatot ereszt meg az ellenfél irányába. Kadera Forsetti ellenfelére istenítélet varázslatot lő. 1288 életpontot sebzett. Egyik társad miatt nem tudsz most támadóvarázslatot alkalmazni. Az ellenfél mormol, majd ujjaiból kirepül egy varázslatlopás varázslat, ami Tenogi Cloagunt célozza. A támadásnak semmi eredménye sem volt.
Double T vas dobónyilat markolva becélozza a mozgó célpontot. Elrepül 8 vas dobónyíl. Ez mellément. Kadera Forsetti a hosszú íjjal céloz és lő. Elrepül 5 bronzhegyű nyíl. Ez mellément. Társad háta mögé kényszerültél, így te nem tudsz most nyilazni. Felkészülsz a spirituális extenzióra.
Kyorgölő pengével Tenogi Cloagun néhányszor megkarcolja a Kromhor Xanathal testét. (4 támadással 153 életpontot sebezve.) Daramoula pálcájával Double T néhányszor megcsapja a Kromhor Xanathal testét. (7 támadással 378 életpontot sebezve.)Double T ellenfelére nekromanta csókja varázslatot lő. 151 életpontot sebzett. Zarknod szemével Double T súrolja a Kromhor Xanathal fekete csuháját. (1 támadással 38 életpontot sebezve.) Double T egy káoszcsapás varázslatot dob az ellenfélre. 106 életpontot sebzett. Alkotó kalapáccsal Kadera Forsetti megpöccinti a Kromhor Xanathal lábát. (1 támadással 85 életpontot sebezve.) Te már nem tudod az ellenfelet támadni társadtól. Az ellenfél nagyon fürge: döféseket kap Tenogi Cloagun a lábába és a lábfejébe. (2 támadástól 235 életpontot vesztett.) Egy ősi sorvasztás varázslattal köszönti Tenogi Cloagunt az ellenfél. Nem hatott rá. Ennyi! A másik kigúvadt szemmel borul a földre. Meghalt.
2759 tapasztalati pontot kaptál. {Csatastatisztika; sebzés: 0, sebződés: 0, gyógyulás: 4, összesen: +4 ÉP, összes sebzés: 3263, összes sebződés: 285}

Hayamu Oyabura amint véget ér a csata, visszatér. Kemény ütközet volt, de lám, túléltétek! Gyerünk tovább! Már nincs is szükség ösztönzésre. A kocsiút végén világosságot láttok, és egy tisztást, a tisztás túloldalán pedig egy várfalat. A holdvilág szépen megmutatja mindezt, és lassan eluralkodik rajtatok a kincsvadászat izgalma. Mikor kiértek a tisztásra egymásnak vetitek a hátatokat, és szárazat nyelve néztek farkasszemet a némán körétek sereglő legendás lényekkel. Vajon mit kereshetnek itt, ennyien együtt? Talán itt élnek a várban?
Reno Rainess-szel közösen harcoltok majd. Egy Gyorsröptű Kabol lesz az ellenfél! (ld. enc.) {szintje: 46.} {támadása: 75.}

Reno Rainess egy hhaar burka II védekező rúna felrakásával nyit. Védekezésképp villámgyorsan felhúzol egy védelem tűz ellen varázst. Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont).
Reno Rainess egy kiszáradás varázslatot dob az ellenfélre. 775 életpontot sebzett. Az ellenfél összeaszalódik. Mormolsz, majd ujjaidból kirepül egy Asylux csapdája varázslat. Ellenfeled támadása csökkent hússzal. A szilánk működik (+4 életpont). Mélyen koncentrálva, az ellenfél megidéz egy pszi ragyogás varázslatot, majd Reno Rainess felé küldi. A támadásnak semmi eredménye sem volt.
Reno Rainess még az összecsapás előtt a hosszú íjjal kilő néhány lövedéket. Elrepül 7 vashegyű nyíl. Lövedékeivel perforálja a Gyorsröptű Kabol testét. (7 támadással 584 életpontot sebezve.) Teli erőből hajító csillagot dobsz az ellenfeledre. Elrepül 6 hajító csillag. Több lövedéked átfúrja a Gyorsröptű Kabol selyempikkelyeit. (6 támadással 201 életpontot sebezve.) Felkészülsz a spirituális extenzióra.
Varkaudar che-karddal Reno Rainess mély sebeket nyitva megvagdossa a Gyorsröptű Kabol gyorsröptű testét. (6 támadással 803 életpontot sebezve.) Fókuszpengével kissé megkarcolgatod a Gyorsröptű Kabol gyorsröptű testét. (5 támadással 272 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+55 életerő). Sárkánytőrrel néhányszor megkarcolod a Gyorsröptű Kabol fejét. (3 támadással 55 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+12 életerő). A Gyorsröptű Kabol karma Reno Rainess feje mellett suhan el!
Varkaudar che-karddal Reno Rainess párszor súrolva eltalálja a Gyorsröptű Kabol nyakát. (2 támadással 270 életpontot sebezve.) Reno Rainess távolról ősvillám varázslatot lő a másikra. 138 életpontot sebzett. Fókuszpengével súrolod a Gyorsröptű Kabol testét. (1 támadással 36 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+8 életerő). Sárkánytőrrel megérinted a Gyorsröptű Kabol selyempikkelyeit. (1 támadással 15 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+4 életerő). A Gyorsröptű Kabol karmai majdnem eltalálják Reno Rainesst! A másik elterül, rángatózik egy kicsit, majd csendben meghal.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 hajító csillagot találsz meg, amelyet még használni tudsz. 14278 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont). {Csatastatisztika; sebzés: 579, sebződés: 0, gyógyulás: 91, összesen: +91 ÉP, összes sebzés: 3170, összes sebződés: 6}


Double T és Brandon egy Toodrok Din, Kadera Forsetti és Double T másolat egy Kronga hadúr, Reno Rainess és Lad egy Gyorsröptű Kabol, Caelum és Cuchalain egy troglodita hadvezér, Rodin fia Danair és Hayamu Oyabura egy Ébenuszonyú Tekla életét vette időközben. Előkerül Techila, és félelem nélkül a várfal felé sétál! Lehet, hogy be akar menni? Egyedül?! Ez teljesen megőrült! Aztán egy fekete köpönyeges alak lép elő a kapuból, és pár lépésre megáll a gnómtól. Nem hallani, miről beszélhetnek, de a félszemű kalandor-toborzó hevesen gesztikulál. Aztán a köpenyes széles mozdulatot tesz, és a varázslat nyomán egy hatalmas láda jelenik meg a semmiből. Techila vigyorog, és mohón a láda felé lép. A köpenyes figura pedig hátat fordít és elvonul. Ahogy becsukódik mögötte a kapu, az egész várfal hirtelen semmivé foszlik! Vagy legalábbis láthatatlanná válik. Milyen különös. Techila kivesz a ládából néhány tárgyat (sajnos ebből a távolságból nem látható, hogy mit), aztán int, hogy hajrá, lehet válogatni!
A kincs szétosztását követően neked 1 ogre öv (ld. enc.) és 1 sziréngyűrű (ld. enc.) jut. (Tenogi Cloagun 1 kyorg vállpánttal és 1 Xanathal karkötőjével , Double T 1 bo'adhun gyűrűvel , Kadera Forsetti 1 varkaudar csészével és 1 Natharion amulettel , Reno Rainess 1 Natharion karkötővel és 1 Salamon esszenciájával , Caelum 1 bo'adhun gyűrűvel , Rodin fia Danair 1 Natharion karkötővel és 1 Kabol irhájával , Vetrox 1 ogre övvel és 1 kyorg vállpánttal , Brandon 1 varkaudar csészével és 1 cápabőr csizmával , Cuchalain 1 troglodita fúvócsővel és 1 hókereszttel , Hayamu Oyabura 1 troglodita fúvócsővel és 1 Iszonyat csápjával lett gazdagabb.) Időközben lassan megvirrad, és ahogy a napfény szétárad a tájon, a legkülönösebb kép tárul elétek, amit valaha láttatok! A tisztás egy magaslaton van. A hátatok mögött az erdő, ami balról és jobbról szinte végtelen messzeségbe felnyúlik a ködbe vesző hegyoldalakra. Előttetek pedig egy csodálatos völgy terül el, amit erdőfoltok tarkítanak, patakok kereszteznek, és ahol furcsa, sosem látott várkastélyok tornyosulnak apró falvacskák fölé. Káprázatos! Mennyi titok, és rejtély! Még sosem hallottál a Legendák Völgyéről, de hogy még visszatérsz ide, az biztos!
A visszafelé vezető úton nem nagyon van kedvetek beszélgetni. Épp elég bajotok akad a saját sebeitekkel, a nyápic városlakók lelkes élménybeszámolója pedig kifejezetten fárasztó. Csak lennétek már túl ezen az egészen! Mindannyian mélázva forgatjátok kezetekben a szerzett kincset, és vegyes érzelmekkel próbáljátok megemészteni a történteket. Szemetekben azonban még mindig ott ragyog a napfényben fürdő völgy látványa. (Önanalízis: +34% csapatmunka.) A sok gyakorlás növelte tudásodat (+1 csapatmunka). 69600 tapasztalati pontot kaptál. [50 TVP-t használtál fel.]
Táborozásod egyik napján felkeresett az Aukciós Ház ügynöke. Átvette a felajánlott 1 sziréngyűrűt (1000 arany kikiáltási áron). A felajánlási költség tételenként 15 arany.
Zu'lit tarsolya termel 2 púderkövet. A teremtés zsákja létrehozott 1 ubuk dobónyílat.
A táborozás alatt próbáltál minél többet pihenni. Bár nagyon le vagy már gyengülve az éhezéstől, azért visszanyerted erőd egy részét. (+18 életerő.) Varázserőd regenerálódik. (+960 varázspont.) Időt cserélsz (+10 TVP, -5 VP). Mentális erőd regenerálódik. (+409 pszi pont.) Erőt merítesz a Közös Tudatból. (+8 tudatpont.) [A két forduló között 5 új/megváltoztatott Encyclopedia Fantasia-t kaptál. (ld. enc.)]
Időközben sokat nézelődtél, keresgéltél, hátha egy őrült varázsló nyomára bukkansz. Hiába. Semmi eredmény. (Önanalízis: +26% szörnyismeret.) A sok gyakorlás növelte tudásodat (+1 szörnyismeret). [7 pontot használtál fel, van még 808.]

* 1. KP: elmormolod a 71. varázslatot a 70. varázslatot a 192. varázslatot
Fürgén varázsolsz! Újabb lehetőségek nyílnak meg előtted szürkeállományod kihasználására. [-20 pszi pont.] [2 pontot használtál fel, van még 806.]
Fürgén varázsolsz! Felkészülsz az agyakban való turkálásra. [-16 pszi pont.] [1 pontot használtál fel, van még 805.]
Azt a varázslatot már elmondtad! [0 pontot használtál fel, van még 805.]

* 2. KP: elmormolod a 303. varázslatot a 297. varázslatot a 71. varázslatot
Fürgén varázsolsz! [-25 pszi pont.] (Önanalízis: +1% pszi.) [7 pontot használtál fel, van még 798.]
Gyorsvarázsolsz! [-20 pszi pont.] [2 pontot használtál fel, van még 796.]
Azt a varázslatot már elmondtad! [0 pontot használtál fel, van még 796.]

* 3. KP: elmormolod a 26. varázslatot a 28. varázslatot az 53. varázslatot
Szupersebesen mormolsz. A varázslat működésbe lép, láthatatlanul védelmezve testedet. [-16 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 794.]
Fürgén varázsolsz! Izmaid megnőnek, megdagadnak (+11 erő). [-10 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 792.]
Fürgén varázsolsz! Csapásaid erősebbek lesznek! (+10 sebzés támadásonként.) [-24 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 790.]

* 4. KP: elmormolod a 19. varázslatot a 224. varázslatot az 57. varázslatot
Gyorsvarázsolsz! Kitartásod, fáradtságtűrésed megnövekedett! [-10 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 788.]
Szupersebesen mormolsz. Munkád gyümölcsözni fog! [-10 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). [0 pontot használtál fel, van még 788.]
Szupersebesen mormolsz. Lelked megacélosodik. [-32 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont). [0 pontot használtál fel, van még 788.]

* 5. KP: elmormolod a 88. varázslatot a 165. varázslatot a 112. varázslatot
Sajnos nincs a birtokodban valamilyen komponens, ami feltétlenül szükséges lenne a varázslat elmondásához (1 szopókő). [0 pontot használtál fel, van még 788.]
Beizzik a turbómágia. Esszenciavédelem vonja be tested. [-15 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 786.]
Sajnos nincs meg a kellő tapasztalatod még a pszi-gyűjtés használatához. [0 pontot használtál fel, van még 786.]

* 6. KP: energia fejlesztése 10
Nem sajnálva az áldozatot, tudati energiáidat a KT elmetavába döntöd, az új tudati képesség kifejlesztése végett. [-8 TU.] A befejezéshez még 140 TU szükséges. Egészséged TF-elődött. [80 pontot használtál fel, van még 706.]

* 7. KP: kézbeveszed/felveszed az 560. tárgyat
Leveszed a kyorg köpenyt, majd felöltöd az őselemek köpenyét. [0 pontot használtál fel, van még 706.]

* 8. KP: elmormolod a 188. varázslatot a 209. varázslatot a 90. varázslatot
Gyorsvarázsolsz! Kékes fény vonja be bőröd. [-15 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 704.]
Beizzik a turbómágia. Felkészülsz a vadászatra. [-40 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 702.]
Gyorsvarázsolsz! Agyburok feszül a tudatod köré. [-11 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont). [0 pontot használtál fel, van még 702.]

* 9. KP: leveszed/lerakod az 511. tárgyat a 611. tárgyat
Kiveszed a füledből az Eldereth kristályt.
Ez a tárgy már nem is volt a kezedben, ezért eleve nincs szükség erre a parancsra. [0 pontot használtál fel, van még 702.]

* 10. KP: kézbeveszed/felveszed a 614. tárgyat a 287. tárggyal a 613. tárgyat
A füledre akasztod az óriás fülbevalót. [0 pontot használtál fel, van még 702.]
Ezt már megtetted korábban. [0 pontot használtál fel, van még 702.]
Sajnos nincs a birtokodban az a tárgy. [0 pontot használtál fel, van még 702.]

vv 133 elmormolod a 133. varázslatot
Gyorsvarázsolsz! Sebeid gyógyulnak (+311 életerő). [-50 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont). A sok gyakorlás növelte tudásodat (+1 teológia). [2 pontot használtál fel, van még 700.]

hu 258 1155 327 hulladék: 258 1155 327
Hulladék, ezért nem gyűjtesz nehezéket. El is dobod a birtokodban levő 5 darabot. Hulladék, ezért nem gyűjtesz tenger gyümölcsét. Hulladék, ezért nem gyűjtesz ezüstshurikent. [0 pontot használtál fel, van még 700.]

hu 618 56 244 hulladék: 618 56 244
Hulladék, ezért nem gyűjtesz pszi kristályt. Hulladék, ezért nem gyűjtesz mákrózsa virágot. El is dobod a birtokodban levő 75 darabot. Hulladék, ezért nem gyűjtesz kvazárt. [0 pontot használtál fel, van még 700.]

h 504 használod az 504. tárgyat
Nekilátsz, hogy minden szemetet beledobálj az aranytermő ládikóba: ezüstshuriken (186,106)-> (224 ap), kvazár (186,106)-> (99 ap), pszi kristály (186,106)-> (30 ap), tenger gyümölcse (186,106)-> (16 ap), összesen 369 arany, 8 ÉP veszteség, 0 VP veszteség. [5 pontot használtál fel, van még 695.]

dd 258 eldobod a 258. tárgyat
Sajnos nincs nálad nehezék. [0 pontot használtál fel, van még 695.]

h 305 használod a 305. tárgyat
Porrá zúzol 1 varázskövet. (+100 varázspont.) [0 pontot használtál fel, van még 695.]

h 305 használod a 305. tárgyat
Híján vagy a varázsenergiának - gyorsan összetörsz 1 varázskövet. (+100 varázspont.) [0 pontot használtál fel, van még 695.]

h 1602 112 10 használod az 1602. tárgyat
Használod az ezüstszelencét. Képességeit 10 madártoll beledobásával teszteled. A varázseszköz működésbe lépsz, és a haszontalan holmi helyett 10 tükröt kapsz. [3 pontot használtál fel, van még 692.]

p 195 17 használod a 195. pszi képességet
Gondolataidat összeszedve koncentrálsz. Pszi energia árad szét testedben. Kisütöd a pszi-konverzió II pszi képességet. Pszi energiáidat konvertálva, előállítottál 17 Tudatpontot. [-340 pszi pont.] [15 pontot használtál fel, van még 677.]

at 2042 15 TU-t adsz át a 2042. kalandozónak 15
Koncentrálsz, akaratotok összekapcsolódik. 15 TU árán átcsúsztatsz 15 TU-t. [0 pontot használtál fel, van még 677.]

v 84 283 elmormolod a 84. varázslatot
Varázsolni kezdesz. Érzed, ahogy erő áramlik a tagjaidba. Befejezted a szörnyidézés varázslatot! Megidézel egy aranyfecskét! Szegény gyámoltalanul pislog, nem egészen érti, hogy hol van.
(Feltételes támadás:) Egy aranyfecske! Ezt kerested. {szintje: 29.} {egyik sebzési módja: 1x 2d8+8.} Kicsit sokat tud ez az állat. Majd Te megtanítod a jómodorra...

Szemöldöködet összehúzva koncentrálsz, ahogy pszi-acéltorony pszi védekezést raksz fel. A mészárlásra kiszemelt áldozat láthatatlan védekező varázst lök magára. Koncentrálsz, majd megindítasz egy direkt kontaktus I pszi támadást. Elszívod ellenfeled pszi energiáit! (+110 pszi pont.) (Önanalízis: +1% pszi.) Ellenfeled mentális energiáit gyűrűbe gyűjti, majd útjának ereszt egy az agy kifacsarása pszi támadást. Szerencsére nem hatott rád. (mivel pszi-acéltorony van rajtad.) Hajító csillagot hajítasz a másik védtelen testébe. Elrepül 6 hajító csillag. Lövedékeiddel perforálod az aranyfecske bal oldalát. (6 támadással 237 életpontot sebezve.) Fegyvert váltasz: előkapod a vashegyű lándzsát. Elszántan a másikra rohansz. Vashegyű lándzsával nagy lendületekkel át- meg átszúrod az aranyfecske csillogó testét. (5 támadással 317 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+64 életerő). Sárkánytőrrel jól megszurkálod az aranyfecske testét. (2 támadással 98 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+20 életerő). Az aranyfecske megcsípi a bal füledet. (1 támadástól 4 életpontot vesztesz.) Apró csípést ejt rajtad az aranyfecske csőrével. (1 támadástól 7 életpontot vesztesz.) A szörny antennáit hozzád érinti, majd váladékot enged a nálad levő mérg. vas dobónyíl felszínére. Iszonyodva látod, hogy a tárgy szétfolyik! A lény felnyalja a finom csemegét. Az aranyfecske megcsípi a jobb füledet. (1 támadástól 5 életpontot vesztesz.) A lény elhuhogja magát. 50 életpontot vesztettél. A szörny még egy utolsó halálüvöltést hallat, majd eldől.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 hajító csillagot találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a Fókuszpengét, szereztél 100 aranyat. (Ez idézett szörny volt, TP sajnos nem jár érte.) (Önanalízis: +1% szúrófegyverek.) Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 652, sebződés: 66, gyógyulás: 88, összesen: +22 ÉP}

[-72 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont). [10 pontot használtál fel, van még 667.]

v 198 199 119 elmormolod a 198. varázslatot
Varázsolni kezdesz. Bizsergető, csípős érzés fut végig rajtad. Elmondtad a tiltott teleport varázslatot! Vuuush, elteleportálsz!

A TELEPORTÁLÁS PILLANATA ELŐTTI TÉRKÉPED


(188,104) a 171. labirintus bejárata, aranyfecske (#283)

[199,119] A síkság itt véget ér, és egy ritka erdő kezdődik. Egy haldokló varkaudar hírnökre bukkansz. Lehajolsz hozzá, és agresszív, de tehetetlen tekintetétől kísérve átvizsgálod holmiját. Valószínűleg mások már kirabolták, de vajon miért hagyták életben? Az övére tűzött rozsdás késsel végzel a gonosszal. (Tapasztalatot nem szereztél ezzel a kegyes gyilkossággal.) Valami érdekesre bukkantál: azonosítasz magad előtt egy manilla-fát. Szemedet összehúzva előrekémlelsz: igen, jól látod, találtál egy varkaudar falut.
(Feltételes kutatás:) Minden mozdulatod a vakmerőséget sugall, miközben berontasz a varkaudar sátrak közé. Amint észrevesznek a helybeliek, zűrzavar támad, van, aki menekülni próbál, a többség azonban vicsorogva feléd indul. Egy borzalmas varkaudar védelmezi a vadászterületét. {támadása: 42.}

Ellenfeled varázstudó! Elmond magára egy láthatatlan védekező varázslatot. Koncentrálsz, majd megindítasz egy direkt kontaktus I pszi támadást. Elszívod ellenfeled pszi energiáit! (+110 pszi pont.) (Önanalízis: +1% pszi.) Ellenfeled támadó varázslatot alkalmaz: mágiatörés varázslatot lő rád. Semmi hatás! Mielőtt közelharcba bocsátkoznál, bumerángot ragadva megsorozod ellenfeledet. Elrepül 3 bumeráng. Több lövedéked átfúrja a borzalmas varkaudar testét. (3 támadással 94 életpontot sebezve.) Izzó tűzlény nő ki előtted a földből. Lángoló karmait feléd lendíti, meggyújtva a ruhádat! Átlátva az illúzión, koncentrálni kezdesz, meggyőzni az agyadat arról, hogy a szemeddel lásson, és ne a nyúlványként a tudatodba tapadó varázslattal. Igen, úgy tűnik sikerült! Az illúzió semmivé foszlik. Fegyvert váltasz: előkapod a vashegyű lándzsát. Marokra fogva a vashegyű lándzsát a másikra rontasz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Vashegyű lándzsával néhányszor teljesen átdöföd a borzalmas varkaudar rücskös bőrét. (2 támadással 128 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+26 életerő). Sárkánytőrrel jól megszúrod a borzalmas varkaudar bal lábát. (1 támadással 49 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+10 életerő). Szúrásokat kapsz a válladba és a felkarodba. (3 támadástól 17 életpontot vesztesz.) A borzalmas varkaudar szemében félelem villan, aztán lassan lehunyja, miközben lelke kitör testének fogságából.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 3 bumerángot találsz meg, amelyet még használni tudsz. Alaposan átvizsgálod a tetemet. Érdemes volt keresni: kincsre bukkansz! A zsákmány egy kristálygömb [kristálygömb ládikóba-> (186,106)-> 10 arany, -2 ÉP]. 2007 tapasztalati pontot kaptál. (Önanalízis: +1% szúrófegyverek.) Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 271, sebződés: 19, gyógyulás: 40, összesen: +21 ÉP}

A varkaudarok körülötted tülekednek, egyesek feléd is nyúlnak, hogy letépjék nyakadból Poomr Ko szimbólumát. Aztán egy bátrabb eléd lép, hogy megküzdjetek. Egy varkaudar íjász készül a lemészárlásodra. {szintje: 17.} {max. életpontja: 121-160.}

Mielőtt közelharcba bocsátkoznál, bumerángot ragadva megsorozod ellenfeledet. Elrepül 3 bumeráng. Alaposan megsorozod a varkaudar íjász testét. (3 támadással 87 életpontot sebezve.) A lény néhány nyílvesszőt lő feléd. Sajnos nincs időd félreugrani előlük. 15 életpontot vesztettél. Fegyvert váltasz: előkapod a vashegyű lándzsát. Meglengetve a vashegyű lándzsát a másikra rontasz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Vashegyű lándzsával teljesen átdöföd a varkaudar íjász fejét. (1 támadással 71 életpontot sebezve.) (Nincs értelme vámpirizálni.) Sárkánytőrrel teljesen átdöföd a varkaudar íjász testét. (1 támadással 51 életpontot sebezve.) Félrehajolsz, de a varkaudar íjász karmai így is karcolják az arcodat. (1 támadástól 12 életpontot vesztesz.) A varkaudar íjász összeesik, és nem mozdul többé. Megölted!
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 3 bumerángot találsz meg, amelyet még használni tudsz. Átvizsgálod a testet. Kincs! KIIINCS! Lássuk, mire bukkantál: 1 rövid íj [rövid íj ládikóba-> (186,106)-> 8 arany, -2 ÉP] és 1 nyílvessző. 1756 tapasztalati pontot kaptál. (Önanalízis: +1% szúrófegyverek.)
{Csatastatisztika; sebzés: 209, sebződés: 29, gyógyulás: 0, összesen: -29 ÉP}

Halvány mosoly fut át az arcodon, mikor látod, hogy néhány varkaudar a hátsó sorokból ijedten elmenekült. A nagy küzdelem mámorában észre se vetted a homokos talajból kikandikáló valamit. Úgy tűnik, alkalmasan betápoltál. Szerzeményed: egy ezüsthegyű nyíl [ezüsthegyű nyíl ládikóba-> (186,106)-> 4 arany, -2 ÉP], egy szöges páncél [szöges páncél ládikóba-> (186,106)-> 24 arany, -2 ÉP] és egy mutáns csont [mutáns csont ládikóba-> (186,106)-> 4 arany, -2 ÉP]. Egy varkaudar íjász védelmezi a vadászterületét. {szintje: 17.} {védettsége: 30 szúró, 30 vágó, 30 ütő ellen.}

Bumerángot markolva becélzod a mozgó célpontot. Elrepül 3 bumeráng. Több lövedéked átfúrja a varkaudar íjász fejét. (3 támadással 86 életpontot sebezve.) Máris repül feléd néhány nyílvessző. 20 életpontot sebződsz. Fegyvert váltasz: előkapod a vashegyű lándzsát. Megmarkolva a vashegyű lándzsát ellenfeledre rontasz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Vashegyű lándzsával felnyársalod a varkaudar íjász fejét. (1 támadással 69 életpontot sebezve.) (Nincs értelme vámpirizálni.) Sárkánytőrrel teljesen átdöföd a varkaudar íjász jobb lábát. (1 támadással 49 életpontot sebezve.) Félrehajolsz, de a varkaudar íjász karmai így is karcolják az arcodat. (1 támadástól 11 életpontot vesztesz.) Ennyi! A másik kigúvadt szemmel borul a földre. Meghalt.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 3 bumerángot találsz meg, amelyet még használni tudsz. Átkutatod a tetemet. Érdemes volt keresni: kincsre bukkansz! A zsákmány 1 nyílvessző. 1756 tapasztalati pontot kaptál. (Önanalízis: +1% szúrófegyverek.) (Önanalízis: +1% dobófegyverek.)
{Csatastatisztika; sebzés: 204, sebződés: 31, gyógyulás: 0, összesen: -31 ÉP}

A varkaudarok valahogy elszántabbnak tűnnek, pihenni sincs időd, máris újabb ellenfeled akad. Egy varkaudar hírnök jön feléd. {szintje: 18.} {max. életpontja: 157-179.}

Mielőtt közelharcba bocsátkoznál, bumerángot ragadva megsorozod ellenfeledet. Elrepül 3 bumeráng. Alaposan megsorozod a varkaudar hírnök testét. (3 támadással 89 életpontot sebezve.) Fegyvert váltasz: előkapod a vashegyű lándzsát. Meglengetve a vashegyű lándzsát ellenfeledre támadsz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Vashegyű lándzsával tökéletesen perforálod a varkaudar hírnök testét. (2 támadással 129 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+26 életerő). Sárkánytőrrel megdöföd a varkaudar hírnök bal vállát. (1 támadással 50 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+11 életerő). Feléd sújt a varkaudar hírnök a farkával, de elhibázta! A varkaudar hírnök karma a fejed mellett suhan el! A varkaudar hírnök szemében félelem villan, aztán lassan lehunyja, miközben lelke kitör testének fogságából.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 3 bumerángot találsz meg, amelyet még használni tudsz. 1828 tapasztalati pontot kaptál. (Önanalízis: +2% szúrófegyverek.) (Önanalízis: +1% szúrófegyverek.) (Önanalízis: +1% dobófegyverek.) Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 268, sebződés: 0, gyógyulás: 41, összesen: +41 ÉP}

A varkaudarok hangos ujjongással engednek utat egy nagyobb lénynek. Nincs cécó, itt harc lesz. Egy borzalmas varkaudar intéz feléd kihívást. {szintje: 19.} {max. életpontja: 151-180.}

A mészárlásra kiszemelt áldozat láthatatlan védekező varázst lök magára. Mentális energiáidat gyűrűbe gyűjtöd, majd útjának eresztesz egy direkt kontaktus I pszi támadást. Elszívod ellenfeled pszi energiáit! (+110 pszi pont.) (Önanalízis: +1% pszi.) Ellenfeled mágiatörés varázslatot lő rád. Szerencsére nem hatott rád. Mielőtt közelharcba bocsátkoznál, bumerángot ragadva megsorozod ellenfeledet. Elrepül 3 bumeráng. Pár lövedéked átjárja a borzalmas varkaudar bal oldalát. (3 támadással 96 életpontot sebezve.) Ellenfeled mereven rádnéz, majd megindítja mentális támadását. Fölényesen, tudomást sem veszel a próbálkozásáról. Fegyvert váltasz: előkapod a vashegyű lándzsát. Meglengetve a vashegyű lándzsát a másikra ugrasz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Vashegyű lándzsával teljesen átszúrod a borzalmas varkaudar testét. (1 támadással 64 életpontot sebezve.) (Nincs értelme vámpirizálni.) Sárkánytőrrel teljesen átdöföd a borzalmas varkaudar testét. (1 támadással 52 életpontot sebezve.) Kisebb sebet ejt oldaladon a borzalmas varkaudar. (1 támadástól 4 életpontot vesztesz.) A borzalmas varkaudar összecsuklik, majd megpróbál feltápászkodni, de végleg elhagyja az ereje, és elterül. Megölted.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 3 bumerángot találsz meg, amelyet még használni tudsz. Átkutatod a tetemet. Kincs! KIIINCS! Lássuk, mire bukkantál: 10 arany és egy ezüst karkötő [ezüst karkötő ládikóba-> (187,107)-> 14 arany, -2 ÉP]. 2007 tapasztalati pontot kaptál. (Önanalízis: +1% szúrófegyverek.)
{Csatastatisztika; sebzés: 212, sebződés: 6, gyógyulás: 0, összesen: -6 ÉP}

A legerősebb, legtermetesebb falulakó előrelép az egyik sátor tövéből, ahonnan eddig ráérősen a harcstílusodat figyelte, hogy végre véget vessen életednek. Egy varkaudar hadúr készül a lemészárlásodra. {max. életpontja: 211-240.}

Ki tudja, mire készül a másik - jobb az óvatosság! A biztonság kedvéért felraksz egy védelem tűz ellen varázst. Gyógyulsz (+4 életpont). Ellenfeled varázstudó! Elmond magára egy láthatatlan védekező varázslatot. Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy Asylux csapdája. Ellenfeled támadása csökkent hússzal. Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). Ellenfeled támadó varázslatot alkalmaz: Tharr haragja varázslatot lő rád. 16 életpontot vesztettél. Mielőtt közelharcba bocsátkoznál, hajító csillagot ragadva megsorozod ellenfeledet. Elrepül 6 hajító csillag. Pár lövedéked átjárja a varkaudar hadúr testét. (6 támadással 243 életpontot sebezve.) A varkaudar hadúr összecsuklik, majd megpróbál feltápászkodni, de végleg elhagyja az ereje, és elterül. Megölted.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 hajító csillagot találsz meg, amelyet még használni tudsz. Alaposan átvizsgálod a tetemet. Kincs! KIIINCS! Lássuk, mire bukkantál: egy arany és egy pular kristály [pular kristály ládikóba-> (186,106)-> nem kaptál semmit! -2 ÉP]. 3202 tapasztalati pontot kaptál.
{Csatastatisztika; sebzés: 243, sebződés: 18, gyógyulás: 8, összesen: -10 ÉP}

Most, hogy egyedül maradtál, van időd végigkutatni a sátrakat. Úgy tűnik, alkalmasan betápoltál. Szerzeményed: egy ezüsthegyű nyíl [ezüsthegyű nyíl ládikóba-> (186,106)-> 4 arany, -2 ÉP], 22 arany, 12 ugh méreg [ugh méreg ládikóba-> (186,106)-> 24 arany, -2 ÉP] és egy varkaudar pálinka [varkaudar pálinka ládikóba-> (186,106)-> 22 arany, -2 ÉP]. Nincs értelme tovább időzni. Rendbe szeded a ruházatod, és kisétálsz a faluból. (Önanalízis: +5% felderítés.)
Ahogy sétálsz, egyszercsak megragadja valami a figyelmedet. Megvizsgálod közelebbről: találtál egy teljesen lerombolt oltárt. Miközben fütyörészve sétálsz, megpillantasz a közelben egy gyilkos csalánt. Miközben fütyörészve sétálsz, megpillantasz a közelben egy fekete kaktuszt. Megtorpansz, mert valami felkelti a figyelmedet. Aha! Találtál egy borkonyó cserjét. Ki nyitott szemmel jár, talál: esetedben egy csillagbozótost. Szemedet összehúzva előrekémlelsz: igen, jól látod, találtál egy pézsmatököt. Felfedeztél egy szent tölgyfát. Érdekes dolgot veszel észre a távolban: Chara-din egyik hitvány szolgáját látod, amint éppen kegyelemért könyörög egy bíborgörény előtt. Mikor közelebb érsz, akkor veszed csak észre, hogy mindez egy művészien megformált szobor. Pár pillanat erejéig azon spekulálsz, hogy te milyen jelenetet építenél. Észreveszel egy tündöklő szobrot. Elenios rád kacsint! Csodálatos érzés kerít hatalmába, miközben virágeső hull az égből. Vidáman gyűjtöd csokorba a szépséges virágokat, ami egy mocsári penke és néhány mákrózsa. [mákrózsa virág ->eldobod] Találsz egy óriás liánt.

Oppsz, itt járt már valaki! Nem túl friss (kb. 1 hetes) emberi nyomok vezetnek délkeletre. Találsz még friss mutáns nyomokat, amelyek északkeletre, friss elf nyomokat, amelyek északra, kb. 2 hetes törpe nyomokat, amelyek északkeletre, kb. 2 hetes emberi nyomokat, amelyek nyugatra, kb. 2 hetes gnóm nyomokat, amelyek északkeletre, kb. 2 hetes elf nyomokat, amelyek délre, kb. 2 hetes árnymanó nyomokat, amelyek északkeletre vezetnek. (Önanalízis: +4% nyomkövetés.)
Találkozol egy hosszú ezüsthajú, izzóan vörös szemű ember férfival. Hosszú szakálla és harcsabajsza van. Pikkelyes a bőre. Egy Batharak vállemezét, egy denevér szimbólumot, egy díszes tunikát, egy fűzött kagylósort, egy háború gyűrűjét, egy hoarián bőrnadrágot, egy kyorg köpenyt, egy lidérckoronát, egy obszidián karkötőt, egy Rughar gyűrűjét, egy ryuku derékszíjat, egy ryuku függőt, egy tűzúr csizmáját, egy Urgod kesztyűjét, egy varkaudar szimbólumot, egy Xanathal karkötőjét és egy Zu'lit fülkarikáját visel. Fegyverzetét egy őrjáratozó katona trófea, egy csataremák trófea és egy vark. kardtáncos trófea teszi egyedivé. Valamilyen szövetség tagja, jelvénye: egy koronára fonódó kígyó. Jobb kezében egy Daramoula pálcáját, bal kezében egy Baghar korbácsát tart. Lőfegyvere egy rövid íj. Málhásállata egy sivatagi doareg. {ereje: 50.} Auráját érzékelve máris tudod, sötét, jelezve, hogy a másik gonosz. Összeismerkedtek. Az ő neve McNewast. Bizalmas homlokérintésetek lehetővé teszi, hogy a későbbiekben is kapcsolatot tarthassatok fenn. Tapasztalatot cseréltek, okítjátok egymást. Picit talán fejlődött a tanácsoknak köszönhetően gyógyítás szakértelmed. Eközben te pszi szakértelmeddel kapcsolatban adtál tippeket. Egy végső búcsú, aztán mindegyikőtök megy tovább.
Összeakadsz Daemonnal. Ő Zanthia férje! Dornodon nagyhatalmú főpapja. Egy Batharak vállemezét, egy csontamulettet, egy denevér szimbólumot, egy Eldaran karkötőjét, egy háború gyűrűjét, egy hatalom fülbevalóját, egy jegygyűrűt, egy Ovgun nyakláncát, egy ryuku csizmát, egy ryuku függőt, egy ryuku karvédőt, egy ryuku kesztyűt, egy ryuku köpenyt, egy ryuku mellvértet, egy ryuku nadrágot, egy ryuku sisakot, egy vark. pecsétgyűrűt, egy varkaudar szimbólumot és egy zafír erőövet visel. Ruházatát egy élőholt ősmágus trófea, egy kisebb quwarg isten trófea és egy csataremák trófea ékesíti. Jelet látsz a ruhájára festve: egy csillogó szemű obszidián pók. Jobb kezében egy vámpírkardot, bal kezében egy otagi csápot tart. Lőfegyvere egy tünde íj. Málhásállata egy sivatagi doareg. {védettsége: 54 szúró, 54 vágó, 54 ütő ellen.} Érzékeled auráját: fekete, jelezve hogy gonosz. Jó lesz vigyázni! Barátságtalanul végigmér Téged, majd valami köszönésfélét vakkant feléd. Otthagyod a másik kalandozót.
Teleeszed magad. (-3 kaja.)
(Feltételes készítés:) Begyűjtöttél 1 csalánvirágot. [Rahn ékkő:] 1673 tapasztalati pontot kaptál. Egészséged TF-elődött.
(Feltételes készítés:) Begyűjtöttél 3 ében tobozt. [Rahn ékkő:] 5021 tapasztalati pontot kaptál. Egészséged TF-elődött.
(Feltételes készítés:) Begyűjtöttél 14 csillagbotot. [Rahn ékkő:] 7029 tapasztalati pontot kaptál. Egészséged TF-elődött.
(Feltételes készítés:) Begyűjtöttél 14 pézsmatökmagot. [Rahn ékkő:] 7029 tapasztalati pontot kaptál. Egészséged TF-elődött.
(Feltételes készítés:) Legyártottál 6 hajító csillagot. [Rahn ékkő:] 4017 tapasztalati pontot kaptál. Egészséged TF-elődött.
(Feltételes készítés:) Begyűjtöttél 2 borkonyó bibét. [Rahn ékkő:] 3347 tapasztalati pontot kaptál. Egészséged TF-elődött.
[-100 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont). [223 pontot használtál fel, van még 444.]

m 1 2 1 mozogsz északkeletre, keletre, északkeletre
[200,118] Fák, mindenütt csak fák. Elhasznált varkaudar cuccokra bukkansz: egy több helyen lyukas páncélra, egy belül szutykos csizmára és három szétharapott csuklópántra bukkansz. Hát sem használni, sem eladni nem tudnád őket, úgyhogy inkább itt hagyod a táj díszeként. A madarak már messziről jelzik VALAMI érkezését. Pár lépést teszel a szörny felé, és felismered. Egy zoloboo sámán. {védettsége: 20 szúró, 20 vágó, 20 ütő ellen.} Az ellenfeled úgy döntött, eljött a halálod napja. Szerinted pedig az övé.

Hatalmadat demonstrálandó, mormolni kezdesz. Létrejött egy tompítás. Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). Potenciális célpontod gyorsan felrak egy láthatatlan védekező mágiát. Egy Asylux csapdája varázslatot dobsz ellenfeledre. Ellenfeled támadása csökkent hússzal. Gyógyulsz (+4 életpont). Mélyen koncentrálva, ellenfeled megidéz egy szárazság varázslatot, majd rád küldi. Semmi hatás! Bumerángot küldesz ellenfeled felé. Elrepül 3 bumeráng. Alaposan megsorozod a zoloboo sámán bal karját. (3 támadással 84 életpontot sebezve.) A szörny hősugarat lő ki rád! Szerencsére idejében félreugrasz. Fegyvert váltasz: előkapod a vashegyű lándzsát. Félelmet nem ismerve a másikra rohansz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Vashegyű lándzsával tökéletesen perforálod a zoloboo sámán bal oldalát. (3 támadással 184 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+37 életerő). Sárkánytőrrel jól megszúrod a zoloboo sámán jobb karját. (1 támadással 44 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+9 életerő). A zoloboo sámán fegyverével feléd sújt, de nem sebzett meg. A mágus kezéből elektromos szikrák repülnek elő! Félig megúsztad. 20 életpontot vesztettél. A zoloboo sámán összecsuklik, majd megpróbál feltápászkodni, de végleg elhagyja az ereje, és elterül. Megölted.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 3 bumerángot találsz meg, amelyet még használni tudsz. Követed a nyomokat. Megtaláltad a búvóhelyét! Szereztél 1 varázskövet. 2389 tapasztalati pontot kaptál. (Önanalízis: +2% szúrófegyverek.) (Önanalízis: +1% szúrófegyverek.) Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 312, sebződés: 20, gyógyulás: 58, összesen: +38 ÉP}

Ahogy sétálsz, egyszercsak megragadja valami a figyelmedet. Megvizsgálod közelebbről: találtál egy rúnakövet. Pillanatnyi mentális érintkezés után már látod, hogy ez valószínűleg Leah rúnaköve. Találsz egy fekete kaktuszt. Utad során felfedezel egy gyilkos csalánt. Ahogy sétálsz, egyszercsak megragadja valami a figyelmedet. Megvizsgálod közelebbről: találtál egy borkonyó cserjét. Szemedet összehúzva előrekémlelsz: igen, jól látod, találtál egy teljesen lerombolt oltárt. A madarak már messziről jelzik VALAMI érkezését. Hmm, csak egy csataremák. Ettől nincs semmi félnivalód. {támadása: 78.} Itt csata lesz.

Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy Asylux csapdája. Ellenfeled támadása csökkent hússzal. Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). Hajító csillagot küldesz ellenfeled felé. Elrepül 6 hajító csillag. Alaposan megsorozod a csataremák testét. (6 támadással 242 életpontot sebezve.) Meglengetve a Fókuszpengét ellenfeledre támadsz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Fókuszpengével megvagdalod a csataremák jobb oldalát. (5 támadással 401 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+81 életerő). Sárkánytőrrel gyengén megszurkálod a csataremák fejét. (3 támadással 142 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+29 életerő). A csataremák csápjai a jobb lábad köré tekerednek. Kikászálódsz, de milyen áron! (12 támadástól 116 életpontot vesztesz.) Fókuszpengével végigvagdosod a csataremák testét. (5 támadással 386 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+78 életerő). Sárkánytőrrel gyengén megszurkálod a csataremák jobb oldalát. (3 támadással 144 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+29 életerő). Csápok szívnak vért a combjaidból. (12 támadástól 119 életpontot vesztesz.) Fókuszpengével megvagdalod a csataremák egyik csápját. (2 támadással 168 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+34 életerő). Sárkánytőrrel megérinted a csataremák feléd kúszó csápját. (1 támadással 51 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+11 életerő). Csápok tekergődznek feléd. Megpróbálod elkerülni őket, de néhány lecsap a testedre. (12 támadástól 109 életpontot vesztesz.) A szörny még egy utolsó halálüvöltést hallat, majd eldől.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 hajító csillagot találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a Fókuszpengét, szereztél 1 remák szivet. 9197 tapasztalati pontot kaptál. (Önanalízis: +2% vágófegyverek.) Elegendő gyakorlatra tettél szert ahhoz, hogy vágófegyverek szakértelmedet megnövelhesd egy fegyvermesternél. (Ezt a karakterlapon * jelöli.) Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1534, sebződés: 344, gyógyulás: 270, összesen: -74 ÉP}

Végre, ennivaló! Zabálni kezdesz. (-2 kaja.) Megvizsgálod a talajt. Kicsit régi (kb. 1 hetes) troll nyomok vezetnek délnyugatra. Találsz még friss mutáns nyomokat, amelyek keletre, kb. 2 hetes emberi nyomokat, amelyek északkeletre, kb. 2 hetes árnymanó nyomokat, amelyek északkeletre, kb. 1 hetes emberi nyomokat, amelyek északnyugatra, kb. 2 hetes gnóm nyomokat, amelyek északkeletre, kb. 2 hetes törpe nyomokat, amelyek keletre, kb. 1 hetes kobudera nyomokat, amelyek délnyugatra vezetnek. (Önanalízis: +4% nyomkövetés.)
(Feltételes készítés:) Begyűjtöttél 1 csalánvirágot. [Rahn ékkő:] 1673 tapasztalati pontot kaptál. Egészséged TF-elődött.
(Feltételes készítés:) Begyűjtöttél 3 ében tobozt. [Rahn ékkő:] 5021 tapasztalati pontot kaptál. Egészséged TF-elődött.

(Továbbmész...) [201,118] Tovább barangolsz a fák között. Rád telepszik az érzés, hogy valaki figyel. Kisvártatva észreveszed a kukkoló szempárt, melynek rózsaszínbőrű gazdája futásnak indul az ellenkező irányba. Hamar eltűnik a szemed elől, mintha soha nem is találkoztatok volna. Látsz egy fekete lótuszt. Megtorpansz, mert valami felkelti a figyelmedet. Aha! Találtál egy gyöngymangó bokrot. Érett termése van. Begyűjtesz 2 gyöngymangót. Oldalt pillantva, meglátsz egy teljesen lerombolt oltárt. Oldalt pillantva, meglátsz egy gyilkos csalánt. Ahogy cammogsz, egyszercsak hogy, hogy nem: kiszúrsz egy Chara-din monolitját. Hopp! Egy örvénylő porfelhőből kialakuló szoborral találkoztál, mely Skinhead formáját vette fel, amint éppen egy megfelelőnek látszó Chara-din trófeát tűz az övébe! Ezt az alkotást! Te vajon milyen szobrot csinálnál? Gyanús mozgást látsz a fák között. Magabiztosan nézed a közeledőt. Hiszen csak egy nőstény varkaudar. {szintje: 23.} {védettsége: 40 szúró, 40 vágó, 40 ütő ellen.} Mivel minden egyéb kommunikációs lehetőséget kizár a szörny agresszív magatartása, felkészülsz a csatára.

Ki tudja, mire készül a másik - jobb az óvatosság! A biztonság kedvéért felraksz egy védelem tűz ellen varázst. Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). Távolról Asylux csapdája varázslatot lősz a másikra. Ellenfeled támadása csökkent hússzal. Gyógyulsz (+4 életpont). Ellenfeled támadó varázslatot alkalmaz: éhínség varázslatot lő rád. Szerencsére nem hatott rád. Hajító csillagot küldesz ellenfeled felé. Elrepül 6 hajító csillag. Több lövedéked átfúrja a nőstény varkaudar bal vállát. (6 támadással 253 életpontot sebezve.) Fegyvert váltasz: előkapod a vashegyű lándzsát. Félelmet nem ismerve ellenfeledre támadsz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Vashegyű lándzsával nagy lendületekkel át- meg átszúrod a nőstény varkaudar testét. (2 támadással 130 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+27 életerő). Sárkánytőrrel jól megszúrod a nőstény varkaudar testét. (1 támadással 44 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+9 életerő). A nőstény varkaudar karma a fejed mellett suhan el! A nőstény varkaudar karmai majdnem eltalálnak! A nőstény varkaudar összecsuklik, majd megpróbál feltápászkodni, de végleg elhagyja az ereje, és elterül. Megölted.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 hajító csillagot találsz meg, amelyet még használni tudsz. 3136 tapasztalati pontot kaptál. (Önanalízis: +1% szúrófegyverek.) Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 427, sebződés: 0, gyógyulás: 48, összesen: +48 ÉP}

Öreg nyomkövetőként körbeszaglászol. Nem túl régi (maximum néhány napos) elf nyomok vezetnek délnyugatra. Találsz még kb. 1 hetes emberi nyomokat, amelyek nyugatra, kb. 1 hetes kobudera nyomokat, amelyek nyugatra, kb. 3 hetes mutáns nyomokat, amelyek nyugatra, kb. 2 hetes törpe nyomokat, amelyek északkeletre, kb. 1 hetes troll nyomokat, amelyek nyugatra, kb. 2 hetes kobudera nyomokat, amelyek északkeletre, friss mutáns nyomokat, amelyek északkeletre vezetnek. (Önanalízis: +5% nyomkövetés.) Bekapsz pár falatot. (-1 kaja.)
(Feltételes készítés:) Begyűjtöttél 1 csalánvirágot. [Rahn ékkő:] 1673 tapasztalati pontot kaptál. Egészséged TF-elődött.

(Továbbmész...) [202,117] Fák, mindenütt csak fák. Megpihensz egy kettéroppantott tábla előtt. Kíváncsiságból összeilleszted a darabokat, és kiböngészed a feliratot: "Ragrion". Nem mond semmit e név. Áldod az előrelátásodat, hogy annak idején megtanultál valamennyire olvasni. Most legalább ki tudod böngészni, hogy mi van a táblára írva, amit találtál: " Ízleld meg a rózsa vérét, tapasztald meg: jó a holtlét... " Ahogy sétálsz, egyszercsak megragadja valami a figyelmedet. Megvizsgálod közelebbről: találtál egy varkaudar falut.
(Feltételes kutatás:) Gyorsan magad mögött hagyod kezdeti tétovázásodat, és üvöltve rontasz a varkaudarok sátrai közé. Hamar megtalálod a főteret, és megállsz a közepén. Hamarosan a falu megtelik élettel, és morcos varkaudarok gyűrűjében találod magad. Egy varkaudar hírnök védelmezi a vadászterületét. {szintje: 18.} {támadása: 38.}

Bumerángot küldesz ellenfeled felé. Elrepül 3 bumeráng. Több lövedéked átfúrja a varkaudar hírnök jobb karját. (3 támadással 95 életpontot sebezve.) Fegyvert váltasz: előkapod a vashegyű lándzsát. Megmarkolva a vashegyű lándzsát ellenfeledre támadsz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Vashegyű lándzsával tökéletesen perforálod a varkaudar hírnök izmos felkarját. (2 támadással 134 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+27 életerő). Sárkánytőrrel megdöföd a varkaudar hírnök jobb oldalát. (1 támadással 45 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+10 életerő). A varkaudar hírnök melléd csap a farkával! A varkaudar hírnök karmai megsebesítik a bal kezedet. (1 támadástól 8 életpontot vesztesz.) A varkaudar hírnök összecsuklik, majd megpróbál feltápászkodni, de végleg elhagyja az ereje, és elterül. Megölted.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 3 bumerángot találsz meg, amelyet még használni tudsz. 1828 tapasztalati pontot kaptál. (Önanalízis: +2% szúrófegyverek.) (Önanalízis: +1% szúrófegyverek.) Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 274, sebződés: 8, gyógyulás: 41, összesen: +33 ÉP}

Valami susmorgást hallasz a háttérben ("Poomr Ko bérence"), majd újabb ellenfél ront rád. Egy borzalmas varkaudar támad rád. {max. életpontja: 151-180.}

A csata nem lesz könnyű: célpontod láthatatlan védekező varázslatot rak magára. Mentális támadást alkalmaznak ellened: ellenfeled rád zuhogtat egy agykorbács pszit. 6 életpontot vesztettél. Bumerángot küldesz ellenfeled felé. Elrepül 3 bumeráng. Több lövedéked átfúrja a borzalmas varkaudar bal karját. (3 támadással 92 életpontot sebezve.) A szörny koncentrál. Rosszat sejtesz: valamilyen mentális támadásra készül! Tudatodat megacélozva, ellenállsz a támadásnak. Fegyvert váltasz: előkapod a vashegyű lándzsát. Megmarkolva a vashegyű lándzsát ellenfeledre rohansz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Vashegyű lándzsával nagy lendületekkel át- meg átszúrod a borzalmas varkaudar testét. (2 támadással 127 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+26 életerő). Sárkánytőrrel megdöföd a borzalmas varkaudar testét. (1 támadással 46 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+10 életerő). Nem vagy felkészülve a borzalmas varkaudar gyors oldaltámadására. Többször eltalálja a bal karodat. (3 támadástól 16 életpontot vesztesz.) A borzalmas varkaudar most már meggondolná a harcot, de egy kicsit elkésett. Megölted!
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 3 bumerángot találsz meg, amelyet még használni tudsz. Átkutatod a tetemet. A következő kincseket találtad: egy vas dobónyíl és egy ezüst karkötő [ezüst karkötő ládikóba-> (187,107)-> 14 arany, -2 ÉP]. 2007 tapasztalati pontot kaptál. (Önanalízis: +2% szúrófegyverek.) Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 265, sebződés: 24, gyógyulás: 40, összesen: +16 ÉP}

Néma csend telepszik a megkövülten bámuló varkaudarokra. Az iménti küzdelem kimenetele sokkolhatta őket. Egy varkaudar íjász támad rád. {szintje: 17.} {védettsége: 30 szúró, 30 vágó, 30 ütő ellen.}

Bumerángot markolva becélzod a mozgó célpontot. Elrepül 3 bumeráng. Lövedékeiddel perforálod a varkaudar íjász fejét. (3 támadással 96 életpontot sebezve.) A lény gyors egymásutánban néhány nyílvesszőt lő ki rád. 17 életpontot sebződsz. Fegyvert váltasz: előkapod a vashegyű lándzsát. Félelmet nem ismerve ellenfeledre támadsz. Vashegyű lándzsával nagy lendületet véve kegyetlenül megszúrod a varkaudar íjász testét. (1 támadással 67 életpontot sebezve.) (Nincs értelme vámpirizálni.) Sárkánytőrrel teljesen átdöföd a varkaudar íjász testét. (1 támadással 49 életpontot sebezve.) A varkaudar íjász néhányszor belevágja karmát a bal válladba. (2 támadástól 21 életpontot vesztesz.) A varkaudar íjász szemében félelem villan, aztán lassan lehunyja, miközben lelke kitör testének fogságából.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 3 bumerángot találsz meg, amelyet még használni tudsz. Átvizsgálod a testet. A következő kincseket találtad: 1 nyílvessző. 1756 tapasztalati pontot kaptál. (Önanalízis: +1% szúrófegyverek.)
{Csatastatisztika; sebzés: 212, sebződés: 38, gyógyulás: 0, összesen: -38 ÉP}

A varkaudar szimbólumod gyűlölt látványából erőt merítve rögvest újabb ellenfeled akad. Egy varkaudar hírnök jön feléd. {szintje: 18.} {egyik sebzési módja: 1x 8d6+8.}

Teli erőből bumerángot dobsz az ellenfeledre. Elrepül 3 bumeráng. Pár lövedéked átjárja a varkaudar hírnök testét. (3 támadással 88 életpontot sebezve.) Fegyvert váltasz: előkapod a vashegyű lándzsát. Vad csatakiáltással, felemelve a vashegyű lándzsát ellenfeledre ugrasz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Vashegyű lándzsával nagy lendületekkel át- meg átszúrod a varkaudar hírnök fejét. (2 támadással 134 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+27 életerő). Sárkánytőrrel megdöföd a varkaudar hírnök bal lábát. (1 támadással 49 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+10 életerő). Feléd sújt a varkaudar hírnök a farkával, de elhibázta! A varkaudar hírnök karmaival megsebesíti a válladat. (1 támadástól 9 életpontot vesztesz.) Véres nyál csordul ki a varkaudar hírnök száján, majd halk hörgéssel a porba hull.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 3 bumerángot találsz meg, amelyet még használni tudsz. 1828 tapasztalati pontot kaptál. (Önanalízis: +1% szúrófegyverek.) Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 271, sebződés: 9, gyógyulás: 41, összesen: +32 ÉP}

A vicsorgó varkaudarok röhögve löknek eléd egy újabb ellenfelet. Nincs cécó, itt harc lesz. Egy borzalmas varkaudar jön feléd. {szintje: 19.} {egyik sebzési módja: 4x 4d5+4.}

Egy láthatatlan védekező rúnavarázst mormol el ellenfeled. Üdvözlésképpen egy mágiatörés varázslatot ereszt meg irányodba ellenfeled. A támadása szerencsére hatástalan volt. Bumerángot küldesz ellenfeled felé. Elrepül 3 bumeráng. Alaposan megsorozod a borzalmas varkaudar bal lábát. (3 támadással 90 életpontot sebezve.) A szörny rád mered, majd a félelem sugarait lövi feléd. Fölényesen, tudomást sem veszel a próbálkozásáról. Fegyvert váltasz: előkapod a vashegyű lándzsát. Elszántan a másikra rohansz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Vashegyű lándzsával néhányszor teljesen átdöföd a borzalmas varkaudar testét. (2 támadással 123 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+25 életerő). Sárkánytőrrel megdöföd a borzalmas varkaudar fejét. (1 támadással 47 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+10 életerő). A borzalmas varkaudar megböki fegyverével az oldaladat. (1 támadástól 6 életpontot vesztesz.) A borzalmas varkaudar még megpróbál elszaladni, de két-három lépés után összeesik, és nem mozdul többet.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 3 bumerángot találsz meg, amelyet még használni tudsz. Átvizsgálod a testet. Úgy tűnik, alkalmasan betápoltál. Szerzeményed: egy obszidián függő [obszidián függő ládikóba-> (187,107)-> 10 arany, -2 ÉP]. 2007 tapasztalati pontot kaptál. (Önanalízis: +1% szúrófegyverek.) (Önanalízis: +1% szúrófegyverek.) (Önanalízis: +1% dobófegyverek.) Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 260, sebződés: 8, gyógyulás: 39, összesen: +31 ÉP}

A varkaudarok menekülőre fogják. Csak egy marad közülük, hogy végezzen veled. Egy varkaudar hadúr támad rád. {egyik sebzési módja: 5x 4d6+8.}

Megfontoltan felméred a helyzeted, majd elmormolsz egy védelem tűz ellen varázslatot. Gyógyulsz (+4 életpont). Ellenfeled láthatatlan védekező varázslattal készül a csatára. Ellenfeledre Asylux csapdája varázslatot lősz. Ellenfeled támadása csökkent hússzal. Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). Mélyen koncentrálva, ellenfeled megidéz egy Tharr haragja varázslatot, majd rád küldi. 14 életpontot vesztettél. Mielőtt közelharcba bocsátkoznál, hajító csillagot ragadva megsorozod ellenfeledet. Elrepül 6 hajító csillag. Lövedékeiddel perforálod a varkaudar hadúr testét. (6 támadással 234 életpontot sebezve.) A varkaudar hadúr összeesik, és nem mozdul többé. Megölted!
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 hajító csillagot találsz meg, amelyet még használni tudsz. Alaposan átvizsgálod a tetemet. A következő kincseket találtad: 2 borostyán függő [borostyán függő ládikóba-> (187,107)-> 12 arany, -2 ÉP], egy ezüst karkötő [ezüst karkötő ládikóba-> (187,107)-> 14 arany, -2 ÉP] és egy aranytű [aranytű ládikóba-> (186,106)-> 4 arany, -2 ÉP]. 3202 tapasztalati pontot kaptál.
{Csatastatisztika; sebzés: 234, sebződés: 20, gyógyulás: 8, összesen: -12 ÉP}

Néma csend borul a tájra, egyedül maradtál. Végigjárod a sátrakat, hátha találsz valami használhatót. Érdemes volt keresni: kincsre bukkansz! A zsákmány egy szürke bőrkesztyű [szürke bőrkesztyű ládikóba-> (186,106)-> 12 arany, -2 ÉP], 8 ugh méreg [ugh méreg ládikóba-> (186,106)-> nem kaptál semmit! -2 ÉP], egy varkaudar lándzsa [varkaudar lándzsa ládikóba-> (186,106)-> 5 arany, -2 ÉP] és egy varkaudar pálinka [varkaudar pálinka ládikóba-> (186,106)-> 22 arany, -2 ÉP]. Szánalmas jutalom ezért a mészárlásért, amit rendeztél. Legközelebb keményebben megvámolod a falut! Továbbindulsz. (Önanalízis: +4% felderítés.)
Szemedet összehúzva előrekémlelsz: igen, jól látod, találtál egy rát-fát. Megtorpansz, mert valami felkelti a figyelmedet. Aha! Találtál egy fekete kaktuszt. Ki nyitott szemmel jár, talál: esetedben egy krómkaktuszt. Ahogy cammogsz, egyszercsak hogy, hogy nem: kiszúrsz egy borkonyó cserjét. Oopsz, e mellett nehogy elmenj! Éles szemeddel kiszúrtál egy smirglibokrot. Ahogy cammogsz, egyszercsak hogy, hogy nem: kiszúrsz egy szent tölgyfát. Észreveszel egy gyilkos csalánt. Vándorlásod során egy különös szoborra bukkansz. Milliárdnyi színes, apró porszem kavargásából áll össze. A szobor magát Chara-dint ábrázolja, amint behódol egy nála nagyobb istennek, ami nem más, mint Rowena. Téged még az erdőben sem lephet meg buta szörny. Magabiztosan nézed a közeledőt. Hiszen csak egy varkaudar hírnök. {szintje: 18.} {védettsége: 34 szúró, 34 vágó, 34 ütő ellen.} Legjobb védekezés a támadás, kiáltod, és már ugrasz is.

Bumerángot markolva becélzod a mozgó célpontot. Elrepül 3 bumeráng. Lövedékeiddel perforálod a varkaudar hírnök bal lábát. (3 támadással 94 életpontot sebezve.) Fegyvert váltasz: előkapod a vashegyű lándzsát. Elszántan a másikra támadsz. Vashegyű lándzsával több döféssel felnyársalod a varkaudar hírnök testét. (2 támadással 131 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+27 életerő). Sárkánytőrrel eltalálod a varkaudar hírnök bal oldalát. (1 támadással 49 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+10 életerő). Siralmas támadást intéz farkával a varkaudar hírnök, épp csak megsuhint. (1 támadástól 10 életpontot vesztesz.) A varkaudar hírnök karma a fejed mellett suhan el! A varkaudar hírnök még megpróbál elszaladni, de két-három lépés után összeesik, és nem mozdul többet.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 3 bumerángot találsz meg, amelyet még használni tudsz. 1828 tapasztalati pontot kaptál. (Önanalízis: +1% dobófegyverek.) Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 274, sebződés: 10, gyógyulás: 41, összesen: +31 ÉP}

Oppsz, itt járt már valaki! Nem túl friss (kb. 1 hetes) emberi nyomok vezetnek délnyugatra. Találsz még friss elf nyomokat, amelyek délnyugatra, friss mutáns nyomokat, amelyek északnyugatra, kb. 2 hetes elf nyomokat, amelyek nyugatra, kb. 2 hetes árnymanó nyomokat, amelyek északkeletre, kb. 2 hetes kobudera nyomokat, amelyek északnyugatra, friss elf nyomokat, amelyek északnyugatra, kb. 1 hetes kobudera nyomokat, amelyek délnyugatra vezetnek. (Önanalízis: +5% nyomkövetés.) Itt az ebéd ideje. (-1 kaja.)
(Feltételes készítés:) Begyűjtöttél 1 csalánvirágot. [Rahn ékkő:] 1673 tapasztalati pontot kaptál. Egészséged TF-elődött.
(Feltételes készítés:) Begyűjtöttél 3 ében tobozt. [Rahn ékkő:] 5021 tapasztalati pontot kaptál. Egészséged TF-elődött. [165 pontot használtál fel, van még 279.]

v 84 283 elmormolod a 84. varázslatot
Nekilátsz a varázslat elmondásának. Ismerős meleg fut végig karjaidon. Kimondva az utolsó varázsszót, létrehoztad a szörnyidézés varázslatot! Megidézel egy aranyfecskét! Szegény gyámoltalanul pislog, nem egészen érti, hogy hol van.
(Feltételes támadás:) Egy aranyfecske! Ezt kerested. {egyik sebzési módja: 1x 2d8+8.} Úgy döntesz, itt az ideje, hogy demonstráld hatalmadat. Rárontasz a szörnyre.

A biztonság kedvéért mentális energiát gyűjtesz, és kifeszítesz egy pszi-acéltorony pszit. (Önanalízis: +1% pszi.) A mészárlásra kiszemelt áldozat láthatatlan védekező varázst lök magára. Mormolsz, majd ujjaidból kirepül egy Asylux csapdája varázslat. Ellenfeled támadása csökkent hússzal. A szilánk működik (+4 életpont). Ellenfeled koncentrál, majd megindít egy az agy kifacsarása pszi támadást. A támadása szerencsére hatástalan volt. (köszönhetően pszi-acéltorony védelmednek.) Mielőtt közelharcba bocsátkoznál, hajító csillagot ragadva megsorozod ellenfeledet. Elrepül 6 hajító csillag. Lövedékeiddel perforálod az aranyfecske csillogó testét. (6 támadással 239 életpontot sebezve.) Fegyvert váltasz: előkapod a vashegyű lándzsát. Marokra fogva a vashegyű lándzsát ellenfeledre rontasz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Vashegyű lándzsával néhányszor teljesen átdöföd az aranyfecske csillogó testét. (5 támadással 325 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+66 életerő). Sárkánytőrrel többször eltalálod az aranyfecske csillogó testét. (2 támadással 91 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+19 életerő). Az aranyfecske belecsíp a bal térdedbe. (1 támadástól 6 életpontot vesztesz.) Csőrével az aranyfecske nem tudott megsebezni. Az aranyfecske feléd csap csőrével, de sikertelenül. A másik elterül, rángatózik egy kicsit, majd csendben meghal.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 hajító csillagot találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a Fókuszpengét, szereztél 94 aranyat. (Ez idézett szörny volt, TP sajnos nem jár érte.) (Önanalízis: +1% szúrófegyverek.) Elegendő gyakorlatra tettél szert ahhoz, hogy szúrófegyverek szakértelmedet megnövelhesd egy fegyvermesternél. (Ezt a karakterlapon * jelöli.) Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 655, sebződés: 6, gyógyulás: 93, összesen: +87 ÉP}

[-72 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont). [10 pontot használtál fel, van még 269.]

m 8 7 7 mozogsz északra, északnyugatra, északnyugatra
[202,116] Az erdőt síkság váltja fel. A végtelen síkság egyhangúságát csak néha töri meg egy-egy littara bozótos. Szikrázóan süt a nap. A türkizkék égen csak néhány bárányfelhő bóklászik. A fű zizzenésére felfigyelve, észreveszel egy feléd törtető szörnyet. Jobban megnézed, és rájössz, hogy ez csak egy ősdentor lehet. {szintje: 24.} Legjobb védekezés a támadás, kiáltod, és már ugrasz is.

Megfontoltan felméred a helyzeted, majd elmormolsz egy védelem tűz ellen varázslatot. A szilánk működik (+4 életpont). Egy láthatatlan védekező rúnavarázst mormol el ellenfeled. Távolról Asylux csapdája varázslatot lősz a másikra. Ellenfeled támadása csökkent hússzal. Gyógyulsz (+4 életpont). Mélyen koncentrálva, ellenfeled megidéz egy méregfelhő II varázslatot, majd rád küldi. Szerencsére nem hatott rád. Hajító csillagot hajítasz a másik védtelen testébe. Elrepül 6 hajító csillag. Ellenfeled megpróbálja félreütni a lövedéket, sikertelenül. Alaposan megsorozod az ősdentor tüskés hátát. (6 támadással 246 életpontot sebezve.) Fegyvert váltasz: előkapod a tyrex bunkót. Meglengetve a tyrex bunkót a másikra ugrasz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Tyrex bunkóval gyilkos csapásokat szórva összezúzod az ősdentor nyakát. (4 támadással 309 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+62 életerő). Sárkánytőrrel épp hogy megszúrod az ősdentor jobb lábát. (1 támadással 45 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+10 életerő). Az ősdentor karmai majdnem eltalálnak! Ellenfeled támadó varázslatot alkalmaz: méregfelhő II varázslatot lő rád. A támadása szerencsére hatástalan volt. Az ősdentor még megpróbál elszaladni, de két-három lépés után összeesik, és nem mozdul többet.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 hajító csillagot találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a Fókuszpengét, szereztél 1 dentor bőrt. [dentor bőr ládikóba-> (186,106)-> 35 arany, -2 ÉP] 4063 tapasztalati pontot kaptál. (Önanalízis: +2% ütőfegyverek.) Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 600, sebződés: 2, gyógyulás: 84, összesen: +82 ÉP}

Ahogy sétálsz, egyszercsak megragadja valami a figyelmedet. Megvizsgálod közelebbről: találtál egy tűzbokrot. Felfedeztél egy Chara-din monolitját. Utad során felfedezel egy teljesen lerombolt oltárt. Egy cserkész kobolddal találkoztál. Van nála egy térkép, de nem tudja, hogy pontosan merre van. Ha van nálad szeksztáns, akkor pontosan megmondhatod neki 5 TVP-ért (33. jellempróba). Váratlanul csepegni, majd zuhogni kezd az eső. Végre! Tátott szájjal, felfelé fordított fejjel, csukott szemmel állsz, és kortyokban nyeled az életet adó nedűt. Vizestömlődet is az ég felé fordítod, hogy feltöltődjön. Néhány perc múlva az eső eláll, csak a szivárvány marad, a szomjazástól viszont megmenekültél! Kicsit megfáztál a hideg víztől (-2 életerő). Leszüreteled egy gallopbokor érett bogyóit. Állítólag ehető. (+1 kaja.) Előpakolod a kaját, és eszel. (-1 kaja.) Nocsak, itt van valami érdekes! Épphogy megismerhető (kb. 2 hetes) emberi nyomok vezetnek délre. Találsz még kb. 3 hetes törpe nyomokat, amelyek délre, kb. 2 hetes kobudera nyomokat, amelyek délre, friss elf nyomokat, amelyek délre vezetnek. (Önanalízis: +4% nyomkövetés.)

(Továbbmész...) [201,115] Sűrű bozóttal teli terepre érkeztél. Látsz egy quwarg bolyt. Látsz egy oltárt. Tharr híveié. Ahogy cammogsz, egyszercsak hogy, hogy nem: kiszúrsz egy Chara-din monolitját.
(Feltételes mászás:) Ellenőrzöd, hogy a ruházatod tökéletesen zárt-e, majd mászni kezdesz fölfelé a boly oldalán. (Önanalízis: +3% mászás.) Nagy nehezen feljutsz a nyüzsgő quwargok ezrei közt. A boly tetején egy nyílás van, amely a mélybe vezet. Épphogy beférsz! Lemászol a lukba. Nyögve körbepillantasz. Száraz, tág helyen vagy, de minden zsizseg a rovaroktól. És a sok csípés, iszonyú fájdalmas! (-8 életerő). A fosztogatás előtt meg kell küzdened a boly jól megtermett lakójával. Egy quwarg harcos! {max. életpontja: 141-150.}

Mielőtt ellenfeled a közeledbe érhetne, megcélzod a fúvócsővel. Elrepül 3 ubuk tüske. Lövedékeiddel perforálod a quwarg harcos fejét. (3 támadással 20 életpontot sebezve.) Fegyvert váltasz: előkapod a vashegyű lándzsát. Félelmet nem ismerve ellenfeledre rohansz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Vashegyű lándzsával nagy lendületekkel át- meg átszúrod a quwarg harcos bal vállát. (3 támadással 161 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+33 életerő). Sárkánytőrrel jól megszúrod a quwarg harcos potrohát. (1 támadással 39 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+8 életerő). Csáprágó csattan csípőd közelében. A másik elterül, rángatózik egy kicsit, majd csendben meghal.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 1 ubuk tüskét találsz meg, amelyet még használni tudsz. 1219 tapasztalati pontot kaptál. (Önanalízis: +4% lőfegyverek.) Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 220, sebződés: 0, gyógyulás: 45, összesen: +45 ÉP}

Valami puhára lépsz. Még egy alvó szörny, ami rögvest felriad! Egy quwarg parafenomén! {egyik sebzési módja: 2x 4d6+4.}

Védekezésképp villámgyorsan felhúzol egy védelem tűz ellen varázst. A szilánk működik (+4 életpont). Potenciális célpontod gyorsan felrak egy láthatatlan védekező mágiát. Ellenfeledre Asylux csapdája varázslatot lősz. Ellenfeled támadása csökkent hússzal. Gyógyulsz (+4 életpont). Üdvözlésképpen egy vakító fény varázslatot ereszt meg irányodba ellenfeled. Szerencsére nem hatott rád. Távolról vakító fény varázslatot lő rád a másik. Szerencsére nem hatott rád. Ellenfeled mormol, majd ujjaiból kirepül egy vakító fény varázslat. Semmi eredménye! Mélyen koncentrálva, ellenfeled megidéz egy vakító fény varázslatot, majd rád küldi. Semmi eredménye! Bumerángot küldesz ellenfeled felé. Elrepül 3 bumeráng. Több lövedéked átfúrja a quwarg parafenomén jobb első lábát. (3 támadással 85 életpontot sebezve.) A parafenomén sejtelmes mosollyal rádnéz, majd tekintetével gúzsba köti a holmidat! Elfehéredsz! Egy hatalmas, kusza csomó kötődött egy mópat token felületére! Hihetetlen csoda. A tárgy mindenesetre hasznavehetetlenné vált, ezért elhajítod. Fegyvert váltasz: előkapod a vashegyű lándzsát. Meglengetve a vashegyű lándzsát a másikra rohansz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Vashegyű lándzsával néhányszor teljesen átdöföd a quwarg parafenomén potrohát. (2 támadással 127 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+26 életerő). Sárkánytőrrel jól megszúrod a quwarg parafenomén testét. (1 támadással 48 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+10 életerő). A quwarg parafenomén feléd sújt csáprágóival, de mellé! A quwarg parafenomén nyelve feléd kap, de Te félrehajolsz! Yeeee! Lenyomtad az ellenfeledet, esélye sem volt.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 3 bumerángot találsz meg, amelyet még használni tudsz. 2237 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 260, sebződés: 0, gyógyulás: 48, összesen: +48 ÉP}

Haha, büdös quwargok! Bőszen taposod őket, miközben kincsre bukkansz. Találtál 1 ezüsttőrt. [ezüsttőr ládikóba-> (186,106)-> 8 arany, -2 ÉP] Szerencsésen lemászol, és elhagyod a fosztogatás színhelyét.
(Feltételes támadás:) Egy kputtyintó csalán! Ezt kerested. {szintje: 22.} {támadása: 36.} Felkészülsz, hogy minél jobban el tudd kalapálni az agresszort.

Mélyen koncentrálva, megidézel egy Asylux csapdája varázslatot, majd ellenfeledre küldöd. Ellenfeled támadása csökkent hússzal. Gyógyulsz (+4 életpont). Teli erőből bumerángot dobsz az ellenfeledre. Elrepül 3 bumeráng. Alaposan megsorozod a kputtyintó csalán ragacsos virágát. (3 támadással 95 életpontot sebezve.) Egek! Mekkorát kputtyintott ez a mocsok! Huh, szerencsére nem észlelsz semmi hatást. Fegyvert váltasz: előkapod a vashegyű lándzsát. Megmarkolva a vashegyű lándzsát ellenfeledre támadsz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Vashegyű lándzsával néhányszor teljesen átdöföd a kputtyintó csalán testét. (5 támadással 265 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+54 életerő). Sárkánytőrrel kicsit megsebzed a kputtyintó csalán ragacsos virágát. (1 támadással 35 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+8 életerő). A kputtyintó csalán elhibázza az ütést csápjával. A kputtyintó csalán csápol, de mindhiába. A szörny még egy utolsó halálüvöltést hallat, majd eldől.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 3 bumerángot találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a zöld üveget, szereztél 7 csepp ragasztót. 2818 tapasztalati pontot kaptál. (Önanalízis: +1% dobófegyverek.) Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 395, sebződés: 0, gyógyulás: 70, összesen: +70 ÉP}

Nocsak, itt van valami érdekes! Még egész friss mutáns nyomok vezetnek északnyugatra. Találsz még kb. 3 hetes mutáns nyomokat, amelyek délre, kb. 3 hetes emberi nyomokat, amelyek északnyugatra, kb. 3 hetes törpe nyomokat, amelyek délkeletre, kb. 3 hetes gnóm nyomokat, amelyek délre, kb. 2 hetes kobudera nyomokat, amelyek délkeletre, kb. 2 hetes gnóm nyomokat, amelyek északra, friss elf nyomokat, amelyek délkeletre vezetnek. (Önanalízis: +4% nyomkövetés.) Csillapítod az éhségedet. (-1 kaja.)

(Továbbmész...) [200,114] A terep továbbra is bokrokkal, bozóttal teli. Találsz egy grok-képződményt. Miközben fütyörészve sétálsz, megpillantasz a közelben egy oltárt. Raia hívei emelték. Ahogy sétálsz, egyszercsak megragadja valami a figyelmedet. Megvizsgálod közelebbről: találtál egy Chara-din monolitját.
(Feltételes mászás:) Óvatosan, minden repedést kihasználva kezdesz felfelé mászni a grok-képződmény oldalán. (Önanalízis: +1% mászás.) Amikor eléred a képződmény tetejét, harcra készen beugrasz a felső, fedett rész belsejébe. Idebent félhomály van. Egy pillanatig vársz, hogy szemed hozzászokjon. Ebben a pillanatban egy fény által nem megvilágított szegletből valami előront! Egy drasmólyom! {szintje: 5.} {egyik sebzési módja: 4x 1d6+1.}

Fegyvert váltasz: előkapod a vashegyű lándzsát. Marokra fogva a vashegyű lándzsát a másikra rohansz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Vashegyű lándzsával felnyársalod a drasmólyom pikkelyes lábát. (1 támadással 65 életpontot sebezve.) (Nincs értelme vámpirizálni.) Sárkánytőrrel teljesen átdöföd a drasmólyom testét. (1 támadással 47 életpontot sebezve.) A drasmólyom feléd csap csőrével, de sikertelenül. A szörny még egy utolsó halálüvöltést hallat, majd eldől.
Felhasználva a Fókuszpengét, szereztél 5 madártollat. 164 tapasztalati pontot kaptál.
{Csatastatisztika; sebzés: 112, sebződés: 0, gyógyulás: 0, összesen: +0 ÉP}

A kutatás eredménytelen, a gömb-fészek üres. Hátra sem nézel, amint elhagyod a grok-képződményt. A sűrű bozótban a szörnynek esélye sem volt arra, hogy meglepjen. Hmm, csak egy sebesült vark. kardtáncos. Ettől nincs semmi félnivalód. {egyik sebzési módja: 4x 8d8+18.} Mivel minden egyéb kommunikációs lehetőséget kizár a szörny agresszív magatartása, felkészülsz a csatára.

Sajnos ellenfeled sem kezdő: felhelyez egy örvénykerítés varázslatot. Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre Asylux csapdája varázslatot lősz. Ellenfeled támadása csökkent hússzal. Gyógyulsz (+4 életpont). Hajító csillagot markolva becélzod a mozgó célpontot. Elrepül 6 hajító csillag. A teremtmény kacagva elüti a lövedéket! Marokra fogva a Fókuszpengét a másikra rontasz. Fókuszpengével néhányszor megcsapod a vark. kardtáncos fejét. (5 támadással 389 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+35 életerő). Sárkánytőrrel jól megszurkálod a vark. kardtáncos jobb vállát. (3 támadással 148 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+1 életerő). Elegáns támadássorozat eredményeként több vágást kapsz az oldaladra és a lábadra. (4 támadástól 147 életpontot vesztesz.) Fókuszpengével végigvagdosod a vark. kardtáncos jobb lábát. (3 támadással 242 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+49 életerő). Sárkánytőrrel megkarcolod a vark. kardtáncos szélsebes jobbkezét. (1 támadással 42 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+9 életerő). Elegáns támadássorozat eredményeként több vágást kapsz az oldaladra és a lábadra. (4 támadástól 148 életpontot vesztesz.) A vark. kardtáncos még megpróbál elszaladni, de két-három lépés után összeesik, és nem mozdul többet.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 hajító csillagot találsz meg, amelyet még használni tudsz. 6711 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 821, sebződés: 295, gyógyulás: 102, összesen: -193 ÉP}

Alaposan körülnézel a földön. Nagyon régi (kb. 3 hetes) emberi nyomok vezetnek északra. Találsz még kb. 3 hetes törpe nyomokat, amelyek délkeletre, friss mutáns nyomokat, amelyek északnyugatra, kb. 3 hetes törpe nyomokat, amelyek délnyugatra, kb. 3 hetes mutáns nyomokat, amelyek délkeletre, kb. 2 hetes kobudera nyomokat, amelyek délkeletre vezetnek. (Önanalízis: +5% nyomkövetés.) [81 pontot használtál fel, van még 188.]

v 84 283 elmormolod a 84. varázslatot
Ujjaid táncba kezdenek, ahogy hozzálátsz az idézéshez. Energia árad testedbe. Létrehoztad a szörnyidézés varázslatot! Megidézel egy aranyfecskét! Szegény gyámoltalanul pislog, nem egészen érti, hogy hol van.
(Feltételes támadás:) Egy aranyfecske! Ezt kerested. Végre egy kis testmozgás. Fincsi!

A biztonság kedvéért mentális energiát gyűjtesz, és kifeszítesz egy pszi-acéltorony pszit. A mészárlásra kiszemelt áldozat láthatatlan védekező varázst lök magára. Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy Asylux csapdája varázslatot. Ellenfeled támadása csökkent hússzal. A szilánk működik (+4 életpont). Ellenfeled koncentrál, majd megindít egy az agy kifacsarása pszi támadást. Semmi hatás! (köszönhetően pszi-acéltorony védelmednek.) Hajító csillagot küldesz ellenfeled felé. Elrepül 6 hajító csillag. Alaposan megsorozod az aranyfecske aranyszárnyát. (6 támadással 239 életpontot sebezve.) Fegyvert váltasz: előkapod a vashegyű lándzsát. Elszántan ellenfeledre rohansz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Vashegyű lándzsával több döféssel felnyársalod az aranyfecske csillogó testét. (5 támadással 335 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+68 életerő). Sárkánytőrrel meghorzsolod az aranyfecske bal vállát. (1 támadással 48 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+10 életerő). Az aranyfecske belecsíp a jobb térdedbe. (1 támadástól 5 életpontot vesztesz.) Csőrével az aranyfecske nem tudott megsebezni. Csőrével az aranyfecske belemar kézfejedbe. (1 támadástól 6 életpontot vesztesz.) Az ocsmány teremtmény huhog! 51 életpontot vesztettél. A szörny még egy utolsó halálüvöltést hallat, majd eldől.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 hajító csillagot találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a Fókuszpengét, szereztél 98 aranyat. (Ez idézett szörny volt, TP sajnos nem jár érte.) (Önanalízis: +1% dobófegyverek.) Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 622, sebződés: 62, gyógyulás: 86, összesen: +24 ÉP}

[-72 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont). [10 pontot használtál fel, van még 178.]

m 7 8 1 mozogsz északnyugatra, északra, északkeletre
[199,113] Még mindig bozótos. Valamiért úgy érzed, mint ha valami lesne rád. Már gyerekkorodban sem ijedtél meg, ha egy varkaudar iszákos közeledett feléd. Most sem aggódsz különösebben. {szintje: 23.} {védettsége: 10 szúró, 10 vágó, 10 ütő ellen.} Nyugodtan várod, hogy megleckéztethessed a pimasz lényt.

Még megfelelő a távolság - felhúzol egy védelem tűz ellen varázslatot. Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). Ellenfeled varázstudó! Elmond magára egy láthatatlan védekező varázslatot. Egy Asylux csapdája varázslatot dobsz ellenfeledre. Ellenfeled támadása csökkent hússzal. A szilánk működik (+4 életpont). Ellenfeled méregfelhő II varázslatot lő rád. A támadása szerencsére hatástalan volt. Mielőtt közelharcba bocsátkoznál, hajító csillagot ragadva megsorozod ellenfeledet. Elrepül 6 hajító csillag. Pár lövedéked átjárja a varkaudar iszákos testét. (6 támadással 239 életpontot sebezve.) Ellenfeled kitátja pofáját, és máris gyilkos méregfelhő repül feléd. Küzdesz a méreg ellen, a siker részleges. (44 életpontot vesztettél.) Fegyvert váltasz: előkapod a vashegyű lándzsát. Félelmet nem ismerve a másikra rontasz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Vashegyű lándzsával több döféssel felnyársalod a varkaudar iszákos bal lábát. (3 támadással 196 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+40 életerő). Sárkánytőrrel eltalálod a varkaudar iszákos testét. (1 támadással 48 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+10 életerő). Karmait felemelve, a varkaudar iszákos meglegyinti a jobb lábadat. (1 támadástól 9 életpontot vesztesz.) A varkaudar iszákos szemében félelem villan, aztán lassan lehunyja, miközben lelke kitör testének fogságából.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 hajító csillagot találsz meg, amelyet még használni tudsz. 3170 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 483, sebződés: 53, gyógyulás: 62, összesen: +9 ÉP}

Oldalt pillantva, meglátsz egy oltárt. Dornodon hívői építették. Vándorlásod során egy különös szoborra bukkansz. Milliárdnyi színes, apró porszem kavargásából áll össze. A szobor magát Chara-dint ábrázolja, amint behódol egy nála nagyobb istennek, ami nem más, mint egy tűzfőnix. Egy embert látsz, aki egy spagulárt próbál megközelíteni. Látva téged, elmondja, hogy a bátyjától kapta kölcsön a hátast, de az ledobta magáról. Sajnos nem ért az állatokhoz, hiába mondja neki, hogy hő, ahogy a bátyjától látta. Ahhoz, hogy segíthess rajta, idomítás szakértelemre és 25 TVP-re van szükség (35. jellempróba). Előtted bújik ki egy lukból egy ürge. Puff, nincs gond a kajára! (+1 kaja.) Oppsz, itt járt már valaki! Nagyon régi (kb. 3 hetes) kobudera nyomok vezetnek északra. Találsz még friss elf nyomokat, amelyek északra, friss mutáns nyomokat, amelyek északra vezetnek. (Önanalízis: +5% nyomkövetés.)

(Továbbmész...) [199,112] A bokrok megritkulnak, árnyékba vonja őket az új terep, a ritka erdő. Találkozol egy varkaudar bőrzekét viselő trollal. Barátságos kedvében lehet, mert mesébe kezd, melynek lényege, hogy innen pár mérföldre kifosztott egy varkaudar falut. Ott szerezte ezt a zekét is. Kétségeid támadnak történetének igazságtartalmát illetően, de azért lehet, hogy nem ártana utánanézni a helynek. Csak ez a pálinkabűz ne volna, ami ebből a fickóból árad. Hiába kérdezgeted, sajnos már arra sem emlékszik, merről érkezett. Ideje faképnél hagyni. Találsz egy táblát, rajta a következő felirattal: " Ízleld meg a rózsa vérét, tapasztald meg: jó a holtlét... " Miközben fütyörészve sétálsz, megpillantasz a közelben egy varkaudar falut.
(Feltételes kutatás:) Elégedett vigyorral arcodon megrohamozod a varkaudar falut. Rohantadban fellöksz három kölyköt, akik a varkaudarok kitartásának jelképeiként hamar felpattannak a földről és utánad erednek. Egy tágasabb téren megállsz végre, és szusszansz egyet, amíg a varkaudarok körbevesznek. Egy varkaudar hírnök védelmezi a vadászterületét. {szintje: 18.} {védettsége: 34 szúró, 34 vágó, 34 ütő ellen.}

Bumerángot markolva becélzod a mozgó célpontot. Elrepül 3 bumeráng. Lövedékeiddel perforálod a varkaudar hírnök testét. (3 támadással 91 életpontot sebezve.) Fegyvert váltasz: előkapod a vashegyű lándzsát. Elszántan ellenfeledre rontasz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Vashegyű lándzsával teljesen átdöföd a varkaudar hírnök testét. (1 támadással 69 életpontot sebezve.) (Nincs értelme vámpirizálni.) Sárkánytőrrel megdöföd a varkaudar hírnök testét. (1 támadással 51 életpontot sebezve.) Feléd sújt a varkaudar hírnök a farkával, de elhibázta! A varkaudar hírnök karmai majdnem eltalálnak! Ennyi! A másik kigúvadt szemmel borul a földre. Meghalt.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 3 bumerángot találsz meg, amelyet még használni tudsz. 1828 tapasztalati pontot kaptál. (Önanalízis: +1% dobófegyverek.)
{Csatastatisztika; sebzés: 211, sebződés: 0, gyógyulás: 0, összesen: +0 ÉP}

A varkaudarok valahogy elszántabbnak tűnnek, pihenni sincs időd, máris újabb ellenfeled akad. Egy varkaudar hírnök intéz feléd kihívást. {szintje: 18.} {max. életpontja: 157-179.}

Bumerángot küldesz ellenfeled felé. Elrepül 3 bumeráng. Pár lövedéked átjárja a varkaudar hírnök izmos felkarját. (3 támadással 97 életpontot sebezve.) Fegyvert váltasz: előkapod a vashegyű lándzsát. Marokra fogva a vashegyű lándzsát ellenfeledre rontasz. Vashegyű lándzsával tökéletesen perforálod a varkaudar hírnök nyakát. (2 támadással 130 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+27 életerő). Sárkánytőrrel eltalálod a varkaudar hírnök testét. (1 támadással 50 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+11 életerő). A varkaudar hírnök farka végigsúrolja a jobb karodat. (1 támadástól 9 életpontot vesztesz.) Félrehajolsz, de a varkaudar hírnök karmai így is karcolják az arcodat. (1 támadástól 6 életpontot vesztesz.) A másik elterül, rángatózik egy kicsit, majd csendben meghal.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 3 bumerángot találsz meg, amelyet még használni tudsz. 1828 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 277, sebződés: 15, gyógyulás: 42, összesen: +27 ÉP}

Halvány mosoly fut át az arcodon, mikor látod, hogy néhány varkaudar a hátsó sorokból ijedten elmenekült. Megvetésük jeleként a falulakók meghajigálnak a kezük ügyében lévő tárgyakkal. Ártani nem árthatnak ezzel neked, ráadásul még találhatsz is közte valami használhatót. Nemhiába, alkalmas tápszereket találsz! Nézzük, milyen kincsre bukkantál: egy rézsisak [rézsisak ládikóba-> (186,106)-> 7 arany, -2 ÉP], 2 szöges páncél [szöges páncél ládikóba-> (186,106)-> 48 arany, -2 ÉP] és egy rákpajzs [rákpajzs ládikóba-> (186,106)-> nem kaptál semmit! -2 ÉP]. Egy borzalmas varkaudar intéz feléd kihívást. {max. életpontja: 151-180.}

Ellenfeled láthatatlan védekező varázslattal készül a csatára. Mélyen koncentrálva, ellenfeled megidéz egy agyroppantás varázslatot, majd rád küldi. Szerencsére nem hatott rád. Bumerángot markolva becélzod a mozgó célpontot. Elrepül 3 bumeráng. Pár lövedéked átjárja a borzalmas varkaudar nyakát. (3 támadással 84 életpontot sebezve.) Ellenfeled mereven rádnéz, majd megindítja mentális támadását. Mentális barikád mögé bújva, ellenállsz a félelem-sugaraknak. Fegyvert váltasz: előkapod a vashegyű lándzsát. Félelmet nem ismerve ellenfeledre támadsz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Vashegyű lándzsával tökéletesen perforálod a borzalmas varkaudar jobb vállát. (2 támadással 133 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+27 életerő). Sárkánytőrrel jól megszúrod a borzalmas varkaudar fejét. (1 támadással 50 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+11 életerő). Bár ügyesen védekezel, a borzalmas varkaudar sem kezdő, és megdöfködi a mellkasodat. (2 támadástól 9 életpontot vesztesz.) A borzalmas varkaudar most már meggondolná a harcot, de egy kicsit elkésett. Megölted!
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 3 bumerángot találsz meg, amelyet még használni tudsz. Átvizsgálod a testet. Úgy tűnik, alkalmasan betápoltál. Szerzeményed: egy ezüstshuriken [ezüstshuriken ládikóba-> (186,106)-> 8 arany, -2 ÉP]. 2007 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 267, sebződés: 11, gyógyulás: 42, összesen: +31 ÉP}

A varkaudarok körülötted tülekednek, egyesek feléd is nyúlnak, hogy letépjék nyakadból Poomr Ko szimbólumát. Aztán egy bátrabb eléd lép, hogy megküzdjetek. Egy varkaudar íjász készül a lemészárlásodra. {szintje: 17.} {egyik sebzési módja: 2x 8d6+8.}

Bumerángot hajítasz a másik védtelen testébe. Elrepül 3 bumeráng. Alaposan megsorozod a varkaudar íjász jobb oldalát. (3 támadással 84 életpontot sebezve.) Máris repül feléd néhány nyílvessző. Sajnos nincs időd félreugrani előlük. 23 életpontot vesztettél. Fegyvert váltasz: előkapod a vashegyű lándzsát. Vad csatakiáltással, felemelve a vashegyű lándzsát ellenfeledre támadsz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Vashegyű lándzsával nagy lendületekkel át- meg átszúrod a varkaudar íjász testét. (2 támadással 122 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+25 életerő). Sárkánytőrrel teljesen átszúrod a varkaudar íjász testét. (1 támadással 52 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+11 életerő). Félrehajolsz, de a varkaudar íjász karmai így is karcolják az arcodat. (1 támadástól 12 életpontot vesztesz.) A varkaudar íjász még megpróbál elszaladni, de két-három lépés után összeesik, és nem mozdul többet.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 3 bumerángot találsz meg, amelyet még használni tudsz. Alaposan átvizsgálod a tetemet. Kincs! KIIINCS! Lássuk, mire bukkantál: 1 nyílvessző. 1756 tapasztalati pontot kaptál. (Önanalízis: +1% dobófegyverek.) Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 258, sebződés: 35, gyógyulás: 40, összesen: +5 ÉP}

A sorból újabb helybeli lép eléd. Már képtelenség meghátrálni! Egy varkaudar íjász védelmezi a vadászterületét. {szintje: 17.} {egyik sebzési módja: 2x 8d6+8.}

Bumerángot hajítasz a másik védtelen testébe. Elrepül 3 bumeráng. Alaposan megsorozod a varkaudar íjász bal lábát. (3 támadással 92 életpontot sebezve.) A lény néhány nyílvesszőt lő feléd. Sajnos nincs időd félreugrani előlük. 17 életpontot vesztettél. Fegyvert váltasz: előkapod a vashegyű lándzsát. Félelmet nem ismerve ellenfeledre rohansz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Vashegyű lándzsával teljesen átszúrod a varkaudar íjász testét. (1 támadással 67 életpontot sebezve.) (Nincs értelme vámpirizálni.) Sárkánytőrrel teljesen átdöföd a varkaudar íjász testét. (1 támadással 47 életpontot sebezve.) Karmával néhányszor a varkaudar íjász megcsapja a fejedet. (2 támadástól 21 életpontot vesztesz.) A varkaudar íjász most már meggondolná a harcot, de egy kicsit elkésett. Megölted!
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 3 bumerángot találsz meg, amelyet még használni tudsz. Átkutatod a tetemet. Nemhiába, alkalmas tápszereket találsz! Nézzük, milyen kincsre bukkantál: 1 nyílvessző. 1756 tapasztalati pontot kaptál. (Önanalízis: +1% dobófegyverek.)
{Csatastatisztika; sebzés: 206, sebződés: 38, gyógyulás: 0, összesen: -38 ÉP}

A varkaudarok menekülőre fogják. Csak egy marad közülük, hogy végezzen veled. Egy nőstény varkaudar jön feléd. {szintje: 23.} {védettsége: 40 szúró, 40 vágó, 40 ütő ellen.}

Hatalmadat demonstrálandó, mormolni kezdesz. Létrejött egy védelem tűz ellen. Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy Asylux csapdája. Ellenfeled támadása csökkent hússzal. Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). Ellenfeled éhínség varázslatot lő rád. Semmi hatás! Teli erőből hajító csillagot dobsz az ellenfeledre. Elrepül 6 hajító csillag. Több lövedéked átfúrja a nőstény varkaudar testét. (6 támadással 242 életpontot sebezve.) Fegyvert váltasz: előkapod a vashegyű lándzsát. Elszántan ellenfeledre rontasz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Vashegyű lándzsával tökéletesen perforálod a nőstény varkaudar bal lábát. (2 támadással 131 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+27 életerő). Sárkánytőrrel eltalálod a nőstény varkaudar jobb lábát. (1 támadással 46 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+10 életerő). Karmaival a nőstény varkaudar megpróbálja felszakítani a bőrödet, de sikertelenül. A nőstény varkaudar karmai majdnem eltalálnak! Ennyi! A másik kigúvadt szemmel borul a földre. Meghalt.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 hajító csillagot találsz meg, amelyet még használni tudsz. 3136 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 419, sebződés: 0, gyógyulás: 49, összesen: +49 ÉP}

Néma csend borul a tájra, egyedül maradtál. Végigjárod a sátrakat, hátha találsz valami használhatót. Kincs! KIIINCS! Lássuk, mire bukkantál: egy shinai gömb [shinai gömb ládikóba-> (186,106)-> 40 arany, -2 ÉP], egy szent jogar, egy trófea nyaklánc [trófea nyaklánc ládikóba-> (187,107)-> 30 arany, -2 ÉP] és egy borostyán függő [borostyán függő ládikóba-> (187,107)-> 6 arany, -2 ÉP]. Búcsút intesz a varkaudar falunak, ideje továbbindulni. (Önanalízis: +4% felderítés.)
A távolban egy gigászi csatajelenetet ábrázoló szoborcsoportot látsz. A részleteket is alaposan kiértékelve feltűnik a nagy kavarodás közepén egy apró alak. Ez nem más, mint Syrac Hold, amint Chara-din hordáit szecskázza apróra. A torz lények tömege sem bírja legyűrni, mert Ghalla hét valódi istene támogatja. Ki nyitott szemmel jár, talál: esetedben egy álomvirágot. Épp virágzik! Begyűjtesz 1 álomport. Ahogy cammogsz, egyszercsak hogy, hogy nem: kiszúrsz egy teljesen lerombolt oltárt. Ahogy cammogsz, egyszercsak hogy, hogy nem: kiszúrsz egy szent tölgyfát. A madarak már messziről jelzik VALAMI érkezését. Csak egy sebesült vark. kardtáncos. Megvető mosollyal várod a találkozást. {támadása: 100.} Mivel minden egyéb kommunikációs lehetőséget kizár a szörny agresszív magatartása, felkészülsz a csatára.

Ellenfeled varázstudó! Elmond magára egy örvénykerítés varázslatot. Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy Asylux csapdája varázslatot. Ellenfeled támadása csökkent hússzal. Gyógyulsz (+4 életpont). Hajító csillagot küldesz ellenfeled felé. Elrepül 6 hajító csillag. Ellenfeled könnyedén félreüti! Fegyvert váltasz: előkapod a vashegyű lándzsát. Meglengetve a vashegyű lándzsát a másikra rohansz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Vashegyű lándzsával jól megszurkálod a vark. kardtáncos bal lábát. (5 támadással 294 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+59 életerő). Sárkánytőrrel jól megszurkálod a vark. kardtáncos testét. (3 támadással 145 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+30 életerő). Jobbra-balra szökkenve osztja a vark. kardtáncos nehezen védhető csapásait. (4 támadástól 167 életpontot vesztesz.) Vashegyű lándzsával meghorzsolod a vark. kardtáncos szélsebes jobbkezét. (1 támadással 68 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+14 életerő). Sárkánytőrrel megérinted a vark. kardtáncos jobb oldalát. (1 támadással 45 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+10 életerő). Elegáns támadássorozat eredményeként több vágást kapsz az oldaladra és a lábadra. (4 támadástól 162 életpontot vesztesz.) Véres nyál csordul ki a vark. kardtáncos száján, majd halk hörgéssel a porba hull.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 hajító csillagot találsz meg, amelyet még használni tudsz. 4474 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 552, sebződés: 329, gyógyulás: 121, összesen: -208 ÉP}

Téged még az erdőben sem lephet meg buta szörny. Egy sebesült csataremák nem lehet ellenfél a hozzád hasonló profinak. Nyugodtan várod a találkozást. {szintje: 32.} {max. életpontja: 1401-1540.} Úgy döntesz, itt az ideje, hogy demonstráld hatalmadat. Rárontasz a szörnyre.

Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy Asylux csapdája. Ellenfeled támadása csökkent hússzal. Gyógyulsz (+4 életpont). Teli erőből hajító csillagot dobsz az ellenfeledre. Elrepül 6 hajító csillag. Pár lövedéked átjárja a csataremák feléd kúszó csápját. (6 támadással 240 életpontot sebezve.) Fegyvert váltasz: előkapod a vashegyű lándzsát. Megmarkolva a vashegyű lándzsát a másikra ugrasz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Vashegyű lándzsával megdöfködöd a csataremák feléd kúszó csápját. (5 támadással 327 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+66 életerő). Sárkánytőrrel néhányszor megkarcolod a csataremák véres nyúlványait. (3 támadással 142 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+29 életerő). Csápjaival a csataremák lecsap a jobb karodra. (12 támadástól 115 életpontot vesztesz.) Vashegyű lándzsával kicsit megsebzed a csataremák feléd kúszó csápját. (1 támadással 69 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+14 életerő). Sárkánytőrrel kicsit megsebzed a csataremák feléd kúszó csápját. (1 támadással 47 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+10 életerő). Csápok szívnak vért a combjaidból. (12 támadástól 95 életpontot vesztesz.) A csataremák még megpróbál elszaladni, de két-három lépés után összeesik, és nem mozdul többet.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 hajító csillagot találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a Fókuszpengét, szereztél 1 remák szivet. 6897 tapasztalati pontot kaptál. (Önanalízis: +1% dobófegyverek.) Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 825, sebződés: 210, gyógyulás: 127, összesen: -83 ÉP}

Nyomok után kutatsz, sikeresen! Nem valami friss (kb. 1 hetes) emberi nyomok vezetnek délnyugatra. Találsz még kb. 1 hetes emberi nyomokat, amelyek északra, friss elf nyomokat, amelyek délkeletre, kb. 1 hetes kobudera nyomokat, amelyek délkeletre, kb. 3 hetes gnóm nyomokat, amelyek délkeletre, kb. 2 hetes kobudera nyomokat, amelyek keletre, kb. 2 hetes elf nyomokat, amelyek délnyugatra, kb. 1 hetes kobudera nyomokat, amelyek nyugatra vezetnek. (Önanalízis: +5% nyomkövetés.)
Találkozol Ch'Boyoval. Mozgása könnyed, szinte már légies. Ahogy a szemébe nézel, egy pillanatra mintha elvesztenéd az irányítást tested felett... {max. életpontja: 452.} Köszöntitek egymást, aztán tovább. Percekkel később is a különös találkozás hatása alatt állsz... de már nem vagy képes felidézni a részleteket.
Összeakadsz Aldaer di'Messetarral. Ő Dolores férje! Tharr személyes testőrként szolgáló avatárja. Tagja az Igaz Barátok Rendjének. Egy arany papi karkötőt, egy gólem talizmánt, egy halálhozó karkötőjét, egy hatalom fülbevalóját, egy jegygyűrűt, egy gránit szimbólumot, egy lidérckoronát, egy mithril kesztyűt, egy Ovgun nyakláncát, egy rinóbőr övet, egy smaragd védőgyűrűt, egy szirén köpenyét és egy zangrozi csizmát visel. Ruházatát egy Ovgun trófea, egy őrjáratozó katona trófea és egy vark. kardtáncos trófea teszi egyedivé. Egy szövetséghez tartozik, mutatja a ruhájára festett jel: Izzó magmából előtörő gránit monolit. Jobb kezében egy teriád lándzsát, bal kezében egy kyorg tőrt tart. {legmagasabb fegyver szakértelme: 39.} Számodra jól felismerhető a körülötte lebegő láthatatlan aura: ő is semleges. Üdvözlitek egymást, mint két régi jóbarát. Rövid trécselés után folytatod utadat.
Összefutsz Earth Spirittel. Sheran hittérítője. Egy arany papi karkötőt, egy cetbőr válltömést, egy Eldereth kristályt, egy háború gyűrűjét, egy halálhozó talizmánt, egy hoarián sarut, egy Huddens kesztyűjét, egy Khór maszkját, egy Luthius karkötőjét, egy örökkéval. rubinját, egy rémbőr tarkóvédőt, egy ryuku kalózkendőt, egy szirén köpenyét, egy tükörpáncélt, egy ulkor kötényt, egy varkaudar szimbólumot, egy virág szimbólumot, egy zafír erőövet és egy zafír védőgyűrűt visel. Ruházatát egy varkaudar iszákos trófea, egy ősdentor trófea és egy varkaudar hadúr trófea ékesíti. Hovatartozását apró jelvény mutatja: MOSOLYGÓ RETTENET RÓZSASZÍN BUGYIBAN. Jobb kezében egy Fókuszpengét, bal kezében egy nitmák pengét tart. Lőfegyvere egy bumeráng. {legmagasabb egyéb szakértelme: nyomkövetés (36).} Egy meleg kézfogás, rövid hírcsere, aztán újból elváltok.

(Továbbmész...) [200,111] Egyre több fényt engednek át a lombok, sűrűbb az aljnövényzet: ritka erdőben vagy. Megakad a szemed a földön egy rozsdás varkaudar páncélon. Annyira nincs jó állapotban, hogy tétovázás nélkül otthagyod, és nem pakolod be tárgyaid közé. Ki nyitott szemmel jár, talál: esetedben egy friss csatamezőt.
(Feltételes kutatás:) Elmúlt a vadászat hatása. Mosolygó keselyűként csapsz a borzalmas mészárlás színhelyére. A tetemeket fürtökben lepik el a legyek. Itt egy átvágott torkú elf hever, amott egy kibelezett törpe. Szisztematikusan motozod meg a nem teljesen undorító hullákat. Hopsz, szünet! Ellenfél a láthatáron! Egy zombi védelmezi a vadászterületét. {szintje: 2.} {védettsége: 4 szúró, 4 vágó, 8 ütő ellen.}

Fegyvert váltasz: előkapod a vashegyű lándzsát. Meglengetve a vashegyű lándzsát ellenfeledre rontasz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Vashegyű lándzsával nagy lendületet véve kegyetlenül megszúrod a zombi foszladozó testét. (1 támadással 68 életpontot sebezve.) (Nincs értelme vámpirizálni.) Sárkánytőrrel teljesen átdöföd a zombi bal lábát. (1 támadással 51 életpontot sebezve.) Karmaival a zombi megpróbálja felszakítani a bőrödet, de sikertelenül. A zombi összeesik, és nem mozdul többé. Megölted!
31 tapasztalati pontot kaptál.
{Csatastatisztika; sebzés: 119, sebződés: 0, gyógyulás: 0, összesen: +0 ÉP}

Hátrahagyva a tetemet, folytatod a turkálást. Szorgosan nézelődsz, egyelőre eredmény nélkül. Hatodik érzéked veszélyt jelez, ezért átmenetileg felfüggeszted a fosztogatást. Egy dögkeselyű jön feléd. {szintje: 12.} {egyik sebzési módja: 3x 2d8+6.}

Fegyvert váltasz: előkapod a vashegyű lándzsát. Meglengetve a vashegyű lándzsát ellenfeledre rohansz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Vashegyű lándzsával tökéletesen perforálod a dögkeselyű fejét. (2 támadással 104 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+21 életerő). Sárkánytőrrel felnyársalod a dögkeselyű csupasz nyakát. (1 támadással 33 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+7 életerő). Csőrével a dögkeselyű nem tudott megsebezni. A dögkeselyű még megpróbál elszaladni, de két-három lépés után összeesik, és nem mozdul többet.
Felhasználva a Fókuszpengét, szereztél 6 madártollat. 904 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 137, sebződés: 0, gyógyulás: 32, összesen: +32 ÉP}

Kicsit a vártnál nagyobb a csatamező populációja. No sebaj! Benézel minden szétloccsantott koponya és kipréselt bél alá. Az az egy pozitív dolog van ebben a kukázásban, hogy nincsenek erre igazán komoly szörnyek. Hirtelen zajra leszel figyelmes - valami közeledik! Egy autentikus vámpír támad rád. {szintje: 12.} {max. életpontja: 81-96.}

Ellenfeled mereven rádnéz, majd megindítja mentális támadását. Mentális barikád mögé bújva, ellenállsz a félelem-sugaraknak. Fegyvert váltasz: előkapod a vashegyű lándzsát. Megmarkolva a vashegyű lándzsát a másikra támadsz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Vashegyű lándzsával tökéletesen perforálod az autentikus vámpír testét. (2 támadással 121 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+25 életerő). Sárkánytőrrel nagy lendületet véve kegyetlenül megszúrod az autentikus vámpír jobb lábát. (1 támadással 47 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+10 életerő). Karmaival az autentikus vámpír megpróbálja felszakítani a bőrödet, de sikertelenül. A másik elterül, rángatózik egy kicsit, majd csendben meghal.
Felhasználva a Fókuszpengét, szereztél 1 szvó-ektoplazmát. [szvó-ektoplazma ládikóba-> (186,106)-> 10 arany, -2 ÉP] 983 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 168, sebződés: 2, gyógyulás: 39, összesen: +37 ÉP}

Hirtelen ötlettől vezérelve, arra kutakodsz, amerről a szörny támadott. Ez az! Rábukkantál az igazi zsákmánytermő-vidékre: Nemhiába, alkalmas tápszereket találsz! Nézzük, milyen kincsre bukkantál: egy bronzpajzs [bronzpajzs ládikóba-> (186,106)-> 16 arany, -2 ÉP]. Eleged van a rothadó bűzű csatamezőből, gyorsan magad mögött hagyod. (Önanalízis: +2% felderítés.)
Az ágak reccsenése idejében jelzi a közelgő veszélyt. Egy varkaudar vajákos közeledik. Mivel nyilván Te vagy az erősebb, elmosolyodsz. {pusztító végzet varázslat nem hat rá.} {max. életpontja: 801-1000.} Az ellenséges teremtmény a földbe akar döngölni. Nem hagyod magad.

Nem árt az elővigyázatosság! Egy tompítás varázslattal készülsz a csatára. A szilánk működik (+4 életpont). Ellenfeled varázstudó! Elmond magára egy agytaposás varázslatot. Üdvözlésképpen egy Asylux csapdája varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. Ellenfeled támadása csökkent hússzal. Gyógyulsz (+4 életpont). Egy szerencsétlenség varázslatot dob rád a másik. (-40 szerencse a harc időtartamára.) Ellenfeled koncentrál, majd megindít egy az agy kifacsarása pszi támadást. 123 életpontot vesztettél. Elkábultál! (-10 támadás, -10 védekezés a harc végéig.) Meglengetve a Fókuszpengét a másikra ugrasz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Fókuszpengével többször mélyen végigmetszed a varkaudar vajákos testét. (5 támadással 385 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+78 életerő). Sárkánytőrrel megdöfködöd a varkaudar vajákos testét. (3 támadással 143 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+29 életerő). Egy nekromanta csókja varázslattal köszönt csatapartnered. 56 életpontot vesztettél. Az ellenfél gyógyult. Ellenfeled néhány elegáns kézmozdulata után már süvít is feléd egy természet haragja. Semmi hatás! (tompítás védett meg.) Karmait felemelve, a varkaudar vajákos meglegyinti a bal lábadat. (1 támadástól 8 életpontot vesztesz.) A mágus kezéből láng csap feléd. Alig pörkölődsz. 23 életpontot vesztettél. Fókuszpengével hatalmas csapásokat adva felmetszed a varkaudar vajákos testét. (5 támadással 384 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+77 életerő). Sárkánytőrrel meghorzsolod a varkaudar vajákos testét. (1 támadással 45 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+10 életerő). Ellenfeled támadó varázslatot alkalmaz: nekromanta csókja varázslatot lő rád. 56 életpontot vesztettél. Az ellenfél gyógyult. Egy természet haragja varázslatot dob rád a másik. Semmi hatás! (mivel tompítás van rajtad.) A varkaudar vajákos karmaival megsebesíti a válladat. (1 támadástól 9 életpontot vesztesz.) A mágus kinyújtja a kezét, és a lángok elborítanak téged! Alig pörkölődsz. 19 életpontot vesztettél. A varkaudar vajákos összecsuklik, majd megpróbál feltápászkodni, de végleg elhagyja az ereje, és elterül. Megölted.
5803 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 957, sebződés: 294, gyógyulás: 206, összesen: -88 ÉP}

Megvizsgálod a talajt. Aránylag régi (kb. 2 hetes) elf nyomok vezetnek nyugatra. (Önanalízis: +5% nyomkövetés.) Itt az ebéd ideje. (-1 kaja.) [95 pontot használtál fel, van még 83.]

m 1 mozogsz északkeletre
[201,110] A terep bozótos - világosabb, de nehezebb a mozgás. Oopsz, e mellett nehogy elmenj! Éles szemeddel kiszúrtál egy nekrofunt. Ritka errefelé a fekete manógyerek, de te mégis találtál egyet. Találkozott egy tintacsigával és az leköpte. Feketén nem mer hazamenni, mert fél, hogy otthon el fogják verni. Ha van nálad púderkő, azzal újra kifehérítheted a bőrét, megmentve a veréstől. Ehhez 8 TVP-t kell elköltened (28. jellempróba). Találsz egy oltárt. Raia hívei emelték.

Leszüreteled egy gallopbokor érett bogyóit. Állítólag ehető. (+1 kaja.) [10 pontot használtál fel, van még 73.]

szk 201 keresed a 201. szörnyet
Úgy készülsz, hogy a táborozási időd egy részében keresni próbálsz egy quwarg harcost. Bár nem hallottál még róla, hogy ilyen terepen élne az a lény. [0 pontot használtál fel, van még 73.]

h 1139 használod az 1139. tárgyat
Szinte tökéletesen jól vagy, kár lenne most egy ilyen tárgyat elpazarolni. [0 pontot használtál fel, van még 73.]

* 1. BP: elmormolod a 161. varázslatot a 189. varázslatot
Sajnos nincs a birtokodban valamilyen komponens, ami feltétlenül szükséges lenne a varázslat elmondásához (1 sáfránypor). [0 pontot használtál fel, van még 73.]
Nincs poszogó möszéd! [0 pontot használtál fel, van még 73.]

* 2. BP: kézbeveszed/felveszed a 741. tárgyat
Leveszed az őselemek köpenyét, majd felöltöd a kyorg köpenyt. [0 pontot használtál fel, van még 73.]

* 3. BP: használod a 163. tárgyat
Csapdát állítasz fel a motyód mellett. [5 pontot használtál fel, van még 68.]

* 4. BP: leveszed/lerakod a 614. tárgyat
Kiveszed a füledből az óriás fülbevalót. [0 pontot használtál fel, van még 68.]

* 5. BP: kézbeveszed/felveszed az 511. tárgyat
A füledre akasztod az Eldereth kristályt. [0 pontot használtál fel, van még 68.]
(Önanalízis: +6% csapdakészítés.) Előveszed a kulacsodat, és csillapítod szomjadat. Etetési idő! Megeteted a szörnyedet. 3 kaját töm magába a sivatagi doareg. Túl fáradt vagy már, hogy tovább menj. Utolsó erőddel egy helyet keresel, ahol aránylag biztonságban pihenhetsz. Percek sem kellenek hozzá, hogy mély álomba merülj. A kalandozás közben szerzett tapasztalatok jó hatással voltak. (Szerencséd egy picit megnövekedett - kb. 5 TVP-nyi fejlesztésnek megfelelő mértékben.) Elmúlt az agyletapogatás hatása. Elmúlt a kitartó ló hatása. Elmúlt a munka gyümölcse hatása.
Ebben a körben 68 pontod maradt, ebből a következő körre 68 pontot vihetsz át. Kapsz még 658 pontot. A következő körben tehát 726 pontot költhetsz el.

ENCYCLOPEDIA FANTASIA


ÉBENUSZONYÚ TEKLA (497. SZÖRNY)
Azt mesélik, a sivatagok leghírhedtebb homokcápája egyszer egy egész karavánt lenyelt egyetlen mozdulatával. A gyanútlan utazók éppen Go'aghal - a bo'adhun sámánfejedelem - kiszabadítása érdekében cipelték váltságdíjként szánt kincseiket az Esthar birodalom fővárosába. Még nem tudták az igazságot: ha nem Tekla vadászterületét választják az átkelés útvonalául, és sikeresen eljutnak Roelaothba, a rakshallionok akkor sem bocsátkoztak volna alkuba a bo'adhun vezető szabadon engedésével kapcsolatban. Egyesek szerint a felbecsülhetetlen értékű bo'adhun ereklyék azóta is Ébenuszonyú Tekla gyomrának mélyén fekszenek, de még a legnagyobb kalandorok is úgy gondolják, óriási a kockázat ennek megszerzésére. Valószínűleg igazuk van.

KROMHOR XANATHAL (618. LÉNY)
Kromhor Xanathal az árnytündér történelem leghíresebb ködmágusa. Még nagyon régen, évezredekkel ezelőtt, csapatnyi fajtársa élére állva hadjáratot indított Leah élőholt lényekből álló seregei ellen. A két fél Eldüen mezején sorakozott fel egymással szemben, majd több nappalba és éjszakába nyúló öldöklés kezdődött köztük. Hogy ki nyert, azt nehéz lenne megállapítani, mindkét oldalon akkorák voltak a veszteségek. A maroknyi túlélő szétszéledt az árnybirodalom területén, köztük Kromhor Xanathal is, aki a ködmágusok száműzött helyzetébe kényszerült. Mint a legtöbb ködmágus árnytündéren, Kromhor Xanathalon is csak mágikus fegyverrel lehet sebet ejteni, valamint szintszívó képességgel rendelkezik, ami miatt csak FT parancs kiadása után fogod megtámadni.

GYORSRÖPTŰ KABOL (575. SZÖRNY)
Gyorsröptű Kabol a keleti hegyvidékek sebes szárnyú "madarának", a selyemszárnyasoknak egyik jól kifejlett példánya. A kyorgok akkor figyeltek fel egyedi csíkozású selyempikkelyeire, miután a magányos lény már többször felbecsülhetetlen méretű károkat okozott a haszonállatokat tartó gazdaságaikban. Ekkor aggatták rá ezt a jóhangzású nevet, és ekkor nyert említést Gyorsröptű Kabol tetteivel az utókor számára írt figyelmeztető pergameneken. BA paranccsal hiába is próbálkoznál.

OGRE ÖV (834. TÁRGY)
Az ogrék húsos, hájas testükön ilyen apró drágakövekkel kirakott öveket viselnek, melyek különös varázshatalommal bírnak. Elkészítésének módjáról csupán a leghatalmasabb ogrék tudnak, de ők semmi pénzért nem tennék közkinccsé ezt az információt. Ha nem vagy elég tapasztalt, az ogre öv egyszerűen összeroppantana, így csupán 25. szintet elért kalandozók tekerhetik derekuk köré. A pluszok pedig, melyet az öv ad viselőjének: +2 védettség, +2 erő és +1 sebzés minden egyes közelharcban leadott ütésre.

SZIRÉNGYŰRŰ (948. TÁRGY)
Szépséges Ma'yiának, a wayazamund szirének legszebbikének a gyűrűje. Nem sok olyan halandó létezik, aki akár egyetlenegy pillantást is vethetett a smaragdkövekből kirakott, csillogó gyűrűre. Na de akkor mit keres most nálad az enciklopédiája? A sziréngyűrű amellett, hogy szépsége egyedülálló, csakúgy mint hajdanvolt gazdájának, nem hétköznapi, mágia kovácsolta tulajdonságokkal is bír: aki az ujjára húzza, +30 max. VP-t, +30 max. ÉP-t és +5 teológiát is kap. Ezenkívül a mentális varázslatokra +5 mentődobást kap, ellenfelei pedig -10-zel dobják a mentális mentődobásaikat. Mivel a sziréngyűrűt volt gazdájához igen erős kötelék fűzi, nem engedi akárkinek, hogy viselje: csak Elenios híveinek, azok közül is csak annak, aki már elérte a 30. szintet.

KARAKTERLAP

Lad, egy szőke, copfos hajú, zöld szemű mutáns nő vagy. Fekete a bőröd. Tharr személyes testőrként szolgáló avatárja vagy. A HALHATATLANOK (#9166) K.T. tagjai közé tartozol. Ez az 517. fordulód.

Erő: 76 (98) Szint: 45 Merészség: 10/5 Magasság: 154 cm
IQ: 71 (77) Támadás: 49 Agresszió: 3 Testsúly: 64 kg
Ügyesség: 71 (82) Védekezés: 105 Menekülés: 30 % Életkor: 13/76 év
Egészség: 78 (88) Életpont: 941/936 Jellem: semleges Tul. pont: 20
Szerencse: 59 (67) Varázspont: 2966/77 Pénz: 4371 arany Kép. pont: 0
Tudatpont: 30/2 Pszi pont: 1019/923 Halhatatlanság: 12 % EFejl: 210
Eddig összesen 5783 szörnyet (38 ebben a körben) öltél meg. Ebben a fordulóban 136696 TP-t kaptál. Jelenleg 13799307 TP-d van. A következő szinthez még 693 TP szükséges. Trófeáid: rubin sárkány, márvány sárkány, triklem drakolder. Eddig 1 többszemélyes kalandot teljesítettél.

HARCI ISMERETEK
víziharc: 19 ökölvívás: 7 szúrófegyverek: * 29
vágófegyverek: * 34 ütőfegyverek: 25 lőfegyverek: 13
dobófegyverek: 36

Feltételes fegyverváltás: vashegyű lándzsa (#182) (140%) << tyrex bunkó (#421) (120%)
Feltételes lőfegyver használat: semmi (0 -9.); ubuk tüske (#131) (10 -14.); bumeráng (#249) (15 -22.); hajító csillag (#939) (23 -);
Óvatosság (labirintusokban): 0 KPCS: automatikusan minden kapcsolónál

EGYÉB ISMERETEK
1. rejtőzködés: 53 2. nyomkövetés: 120 3. lopás: 1
4. mászás: 23 5. csapdakészítés: 27 6. csapdaészlelés: 15
7. gyógyítás: 23 8. titkosírás: 7 9. felderítés: 37
10. szörnyidomítás: 7 11. teológia: 102 (+1) 12. taumaturgia: 116
13. szerencsejáték: 4 14. versengés: 21 15. harcművészetek: 3
16. szörnyismeret: 45 (+1) 17. pszi: 111 18. zárnyitás: 1
19. vadászat: 8 20. vitalitás: 2 21. bányászat: 35
22. úszás: 29 23. csapatmunka: 2

FEJLESZTÉSI PONTOK
Felhasználatlan fejlesztési pont: 9

FELTÉTELES PARANCSOK (még 1 lehet)
deus ex machinád 8 mezőre repítsen
kutatsz max. 400 TVP-ért
ásol max. 104 TVP-ért
készítesz fokhagymát (#403) (max. 5 darabot ), lótuszvirágot (#447) (max. 50 darabot ), csalánvirágot (#582) (max. 50 darabot ), ében tobozt (#578) (max. 40 darabot ), csillezsályalevelet (#1253) (max. 50 darabot ), csillagbotot (#929) (max. 20 darabot ), pézsmatökmagot (#934) (max. 20 darabot ), hajító csillagot (#939) (max. 20 darabot ), borkonyó bibét (#312) (max. 50 darabot )
elfogod dombi yetit (#366) fedett veremmel (#219), pikkelyes ptogot (#470) fedett veremmel (#219)
mászol max. 300 TVP-ért
cirkusz: céllövölde, ötpróba, küldetés, kártyabarlang, labirintus, szellemkastély (63)
maradék TVP-dből az egészség (4) tulajdonságodat TF-eled
Feltételes támadás (aktív: 16, max: 16)
massza (#217), öregedést okozó lények (#9095), szintszívó lények (#9097), kputtyintó csalán (#247), halált okozó lények (#9098), armageddont lövő lények (#9099), bávatag golombár (#165), halálelementál (#279), Rém (#315), rubin sárkány (#330), purifikátor császár (#393), tesh alligátor (#353), Sötétség Hercege (#296), ezerszemű bestia (#288), manaelementál (#290), aranyfecske (#283)
Barátságosság (aktív: 5, max: 16)
gothag döglidérc (#429), bűbájlidérc (#761), skarlátdémon (#790), vámpírféreg (#782), erdei rém (#399)

VARÁZSLATAID ÉS PSZI KÉPESSÉGEID
Varázslói varázslataid
energiatüskék (#29, 5 VP) tüskepajzs (#30, 4 VP) lángcsóva (#31, 5 VP)
hhaar burka (#32, 6 VP) izomernyesztés (#33, 6 VP) varázsvédelem (#34, 8 VP)
mágiatörés (#35, 10 VP) védelem sav ellen (#36, 12 VP) tompítás (#40, 8 VP)
jégcsóva (#41, 15 VP) örvénykerítés (#42, 10 VP) fehér glóbusz (#47, 13 VP)
gigaököl (#49, 12 VP) villámcsapás (#50, 18 VP) elektromos pajzs (#51, 14 VP)
varázslat olvasása (#67, 30 VP, 20 TVP) mágiafeloldás (#75, 5 VP, 5 TVP) láthatatlanság (#76, 15 VP, 5 TVP)
fúzió (#77, 25 VP, 5 TVP) láth. észlelése (#78, 7 VP, 5 TVP) városi teleport (#96, 50 VP, 10 TVP)
varázsital főzése (#100, 30 VP) tükörpajzs (#101, 26 VP) varázsvédelem II (#108, 18 VP)
felszínre ugrás (#109, 25 VP, 5 TVP) tűzgolyó (#155, 25 VP) familiáris idézése (#159, 40 VP, 20 TVP)
varázskő készítés (#160, 120 VP, 10 TVP) varázsenergia (#161, 35 VP, 5 TVP) hhaar burka II (#162, 10 VP)
dimenzióugrás (#163, 55 VP, 5 TVP) városi teleport II (#181, 60 VP, 10 TVP) Symulf rúnája (#182, 12 VP, 5 TVP)
varázsszem (#184, 9 VP, 5 TVP) vízlélegzés (#185, 15 VP, 5 TVP) háló (#186, 24 VP)
állatvédelem (#192, 25 VP, 5 TVP) tiltott teleport (#198, 100 VP, 10 TVP) a munka gyümölcse (#224, 10 VP)
Asylux csapdája (#233, 20 VP) minta formázása (#237, 120 VP, 10 TVP) Thargodan illúzió (#242, 50 VP)
filofaxáció (#277, 20 VP, 10 TVP) időcsere (#285, 5 VP) mágikus gyorsítás (#330, 0 VP)
Papi varázslataid
vámpirizáció (#1, 8 VP, 5 TVP) éber kakukk (#3, 6 VP) gyógymógy (#5, 6 VP, 5 TVP)
áldomás (#6, 5 VP, 5 TVP) alkímia (#7, 7 VP, 3 TVP) erőpajzs I (#12, 6 VP, 5 TVP)
hadiszerencse I (#13, 4 VP, 5 TVP) méregsemlegesítés (#14, 10 VP, 5 TVP) vak őrület (#18, 3 VP, 5 TVP)
kitartó ló (#19, 10 VP, 5 TVP) korgó gyomor, huss (#21, 3 VP, 5 TVP) unkreáció (#22, 0 VP, 5 TVP)
hadiszerencse II (#24, 6 VP, 5 TVP) tündérfény (#25, 1 VP) tulajdonságpajzs (#26, 16 VP, 5 TVP)
harmadik szem (#27, 12 VP, 5 TVP) csupasz izom (#28, 10 VP, 5 TVP) méregfelhő (#37, 12 VP)
védelem tűz ellen (#38, 12 VP) óriáserő (#53, 24 VP, 5 TVP) a lélek védelme (#57, 32 VP)
azonnali gyógyítás (#58, 15 VP, 5 TVP) hadiszerencse III (#59, 15 VP, 5 TVP) puha ütés (#60, 18 VP)
tűzeső (#61, 16 VP) erőpajzs II (#63, 24 VP, 5 TVP) oltár eltörlése (#79, 60 VP, 10 TVP)
vadítás (#81, 8 VP, 5 TVP) szörnyészlelés I (#82, 8 VP, 5 TVP) szörnycsábítás (#83, 14 VP, 3 TVP)
szörnyidézés (#84, 72 VP, 10 TVP) vasszervezet (#86, 8 VP) szopókőpusztítás (#88, 21 VP, 5 TVP)
agyburok (#90, 11 VP) fürgülés (#92, 22 VP) rúnapukkasztás (#94, 0 VP)
DEM kreálása (#95, 50 VP, 10 TVP) erőpajzs III (#127, 30 VP, 5 TVP) teljes gyógyulás (#133, 50 VP, 5 TVP)
élőholt pozdorja (#134, 40 VP) tárgyészlelés (#135, 30 VP, 10 TVP) földelem idézése (#144, 70 VP, 20 TVP)
Tharr haragja (#145, 16 VP) ongóliant tombolás (#146, 40 VP) mágikus ütés (#147, 18 VP)
becsületjel (#158, 14 VP) esszenciavédelem (#165, 15 VP, 5 TVP) oltár teremtése (#167, 50 VP, 10 TVP)
áldomás II (#169, 10 VP, 5 TVP) isteni küldetés (#170, 40 VP, 5 TVP) planetáris őrdémon (#172, 18 VP)
szopógödöreltörlés (#173, 30 VP, 10 TVP) szopókőirtás (#174, 10 VP, 5 TVP) tárgyvédelem (#178, 14 VP, 5 TVP)
gyorsvarázslás (#179, 0 VP) agytaposás (#180, 12 VP) kényszerport (#183, 8 VP)
esszenciavédelem 2 (#188, 15 VP, 5 TVP) méregfelhő II (#193, 18 VP) megfejtés (#199, 28 VP, 5 TVP)
Pörhemór köre (#205, 30 VP, 5 TVP) kisebb kívánság (#208, 300 VP, 30 TVP) vadászat (#209, 40 VP, 5 TVP)
áldomás III (#217, 15 VP, 5 TVP) hatalomvarázs (#220, 25 VP, 5 TVP) földrengés (#221, 160 VP, 20 TVP)
csapdaészlelés (#222, 12 VP, 5 TVP) mágia megértése (#226, 0 VP) hősi babérok (#263, 500 VP, 50 TVP)
bo'adhun gyógyítás (#272, 0 VP) kyorg tudás (#273, 0 VP)
Pszi képességeid
pszi-ernyő (#64, 6 PP, 5 TVP) auratranszformáció (#65, 10 PP, 10 TVP) pszi-regeneráció (#66, 12 PP, 5 TVP)
felejtés (#68, 5 PP, 5 TVP) kí koncentráció (#69, 14 PP, 5 TVP) agyletapogatás (#70, 16 PP, 2 TVP)
szürkeáll. aktiv (#71, 20 PP, 5 TVP) mentális pajzs (#72, 9 PP, 5 TVP) pszi fejlesztés (#73, 20 PP, 10 TVP)
molekulaátrendezés (#74, 10 PP, 5 TVP) agykorbács (#97, 6 PP) pszi-acéltorony (#98, 8 PP)
tudatkutatás (#99, 20 PP, 10 TVP) térképelemzés (#104, 20 PP, 10 TVP) kontinuum-tágítás (#105, 60 PP, 10 TVP)
tudatrombolás (#111, 25 PP) pszi-gyűjtés (#112, 300 PP, 30 TVP) pszi-ernyő II (#113, 10 PP, 3 TVP)
agybénítás (#114, 10 PP) pszi-konverzió (#115, 50 PP, 20 TVP) az elme fölénye (#116, 10 PP, 5 TVP)
szuperpszi kif. (#117, 400 PP, 60 TVP) teljes őrület (#118, 12 PP) térképelemzés II (#119, 80 PP, 40 TVP)
nagyobb agypajzs (#120, 15 PP, 5 TVP) direkt kontaktus I (#121, 35 PP) direkt kontakt. II (#122, 45 PP)
az elme hatalma (#123, 15 PP, 5 TVP) a möszék kiirtása (#189, 8 PP, 5 TVP) igazlátás (#190, 3 PP)
ragály (#191, 5 PP, 5 TVP) gyors pihenés (#194, 0 PP) pszi-konverzió II (#195, 20 PP, 15 TVP)
az agy kifacsarása (#197, 14 PP) agybénítás II (#246, 15 PP) elme dominanciája (#247, 20 PP, 5 TVP)
fehérál.roncsolása (#248, 22 PP) spirituális ext. (#249, 0 PP) pszi fejlesztés II (#295, 100 PP, 100 TVP)
önanalízis (#296, 15 PP, 5 TVP) pszi-ernyő III (#297, 20 PP, 5 TVP) gyilkos ösztönök (#298, 50 PP)
pszi meditáció (#299, 100 PP) önanalízis II (#300, 20 PP, 10 TVP) elmehártya (#301, 30 PP)
agybénítás III (#302, 25 PP) önanalízis III (#303, 25 PP, 15 TVP)
A varázslatok tanulására elkölthető: 150 kör eleji VP regeneráció.

JELENLEG RAJTAD LEVŐ AKTÍV VARÁZSLATOK ÉS PSZI HATÁSOK
vámpirizáció (#1) állatvédelem (#192) áldomás III (#217) szürkeáll. aktiv (#71)
önanalízis III (#303) pszi-ernyő III (#297) tulajdonságpajzs (#26) csupasz izom (#28)
óriáserő (#53) a lélek védelme (#57) esszenciavédelem (#165) esszenciavédelem 2 (#188)
agyburok (#90)

TÁMADÓ ÉS VÉDEKEZŐ VARÁZSLATOK LISTÁJA
Feltételes varázslat-használat
20. és magasabb szintűek ellen
Támadó varázslatok (aktív: 1, max: 10)
Asylux csapdája (#233)
Védekező varázslatok (aktív: 2, max: 10)
pszi-acéltorony (#98), védelem tűz ellen (#38)
Feltételes támadó varázslatok (aktív: 36, max: 59 - védekező varázslatokkal együtt)
Tharr haragja (#145) >> pszi elementál lord (#272) direkt kontaktus I (#121) >> borzalmas varkaudar (#166)
fehérál.roncsolása (#248) >> kronoelementál (#287) Tharr haragja (#145) >> csápos otagi (#395)
direkt kontakt. II (#122) >> nőstény varkaudar (#689) direkt kontakt. II (#122) >> varkaudar iszákos (#688)
direkt kontakt. II (#122) >> varkaudar vajákos (#690) direkt kontakt. II (#122) >> varkaudar hadúr (#270)
fehérál.roncsolása (#248) >> bolyongó lidérc (#388) fehérál.roncsolása (#248) >> ezerszemű bestia (#288)
fehérál.roncsolása (#248) >> smaragdgólem (#417) fehérál.roncsolása (#248) >> vortexmágus (#418)
fehérál.roncsolása (#248) >> halálhozó (#419) fehérál.roncsolása (#248) >> korinthai amőba (#420)
fehérál.roncsolása (#248) >> kék rothasztó (#421) fehérál.roncsolása (#248) >> ősi szellem (#422)
fehérál.roncsolása (#248) >> csontváz hadúr (#423) fehérál.roncsolása (#248) >> kísértetvarázsló (#424)
direkt kontaktus I (#121) >> aranyfecske (#283)
Feltételes védekező varázslatok (aktív: 36, max: 59 - támadó varázslatokkal együtt)
fehér glóbusz (#47) >> Sötétség Hercege (#296) védelem tűz ellen (#38) >> pikkelyes ptog (#470)
tompítás (#40) >> zoloboo sámán (#230) tompítás (#40) >> varkaudar vajákos (#690)
pszi-acéltorony (#98) >> Eruol (#378) fehér glóbusz (#47) >> Ylgoroth (#332)
védelem tűz ellen (#38) >> rubin sárkány (#330) pszi-acéltorony (#98) >> zafír sárkány (#329)
fehér glóbusz (#47) >> márvány sárkány (#328) fehér glóbusz (#47) >> Notermanthi báró (#323)
védelem tűz ellen (#38) >> kronoelementál (#287) pszi-acéltorony (#98) >> pszi elementál lord (#272)
elektromos pajzs (#51) >> zafír drakón (#320) elektromos pajzs (#51) >> viharóriás (#278)
pszi-acéltorony (#98) >> őrjáratozó katona (#274) pszi-acéltorony (#98) >> pszi őselementál (#258)
fehér glóbusz (#47) >> Mnebolath (#237)

ELFOGOTT SZÖRNYEID
sivatagi doareg (#240) (málhás: +40 kg teher) státusz: OK

ISTENI KÜLDETÉSEID
1.) Az éjfattyak a legiszonyatosabb fenyegetést jelentik világunkra. Kezdd az irtásukat egy rd'alv lélektipróval!
2.) Fejlesztési pontjaidat használva, növeld gyors fejlődés képességedet legalább 4-es szintre!
3.) Lássuk, meg tudsz-e felelni a Sötét Föld kihívásainak - végezz öt Rémmel! (számláló: 1)

HŐSTETTEID
Olimpiai helyezéseid: harmadik hely a 2. kategóriában a VIII. olimpián, első hely az 5. kategóriában a XXV. olimpián.

A FORDULÓ ELEJÉN MÉG MEGVOLT...
28 ezüstshuriken (#327) 5 isteni könnycsepp (#260) 10 kaja (#2)
9 kvazár (#244) 75 mákrózsa virág (#56) 1 mérg. vas dobónyíl (#190)
1 mópat token (#585) 5 nehezék (#258) 1 pszi kristály (#618)
1 sallank karom (#128) 1 tenger gyümölcse (#1155) 16 tinta (#101)
2 ubuk tüske (#131) 1 varázskő (#305)

EBBEN A FORDULÓBAN KERÜLT HOZZÁD...
1106 arany (#50) 1 álompor (#396) 1 borkonyó bibe (#312)
4 csalánvirág (#582) 8 csillagbot (#929) 9 ében toboz (#578)
2 gyöngymangó (#135) 6 hajító csillag (#939) 1 madártoll (#112)
4 nyílvessző (#108) 8 pézsmatökmag (#934) 2 púderkő (#119)
7 ragasztó (#83) 2 remák szív (#264) 1 szent jogar (#150)
10 tükör (#43) 1 ubuk dobónyíl (#138) 1 vas dobónyíl (#189)
8 víz (#27)

E KÖRBEN TETT LÉPÉSEID TÉRKÉPE


(199,112) varkaudar hírnök (#686), borzalmas varkaudar (#166), varkaudar íjász (#687), nőstény varkaudar (#689), varkaudar falu (#1109), művészi porolit (#720), álomvirág (#395, belőle készíthető: #396), oltár, szent tölgyfa (#393), vark. kardtáncos (#693), csataremák (#694), Ch'Boyo (2206. kalandozó), Aldaer di'Messetar (2695. kalandozó), Earth Spirit (3797. kalandozó)
(199,113) varkaudar iszákos (#688), 255. jellempróba, Dornodon oltár, művészi porolit (#720), 35. jellempróba
(199,119) manilla-fa (#91, belőle készíthető: #92), borzalmas varkaudar (#166), varkaudar íjász (#687), varkaudar hírnök (#686), varkaudar hadúr (#270), varkaudar falu (#1109), oltár, gyilkos csalán (#581, belőle készíthető: #582), fekete kaktusz (#577, belőle készíthető: #578), borkonyó cserje (#311, belőle készíthető: #312), csillagbozótos (#928, belőle készíthető: #929), pézsmatök (#933, belőle készíthető: #934), szent tölgyfa (#393), művészi porolit (#720), tündöklő szobor (#1587), óriás lián (#208, belőle készíthető: #209), McNewast (4842. kalandozó), Daemon (5654. kalandozó)
(200,111) zombi (#49), dögkeselyű (#174), autentikus vámpír (#154), friss csatamező (#262), varkaudar vajákos (#690)
(200,114) grok-képződmény (#149), 255. jellempróba, Raia oltár, Chara-din monolitja (#534), drasmólyom (#60), vark. kardtáncos (#693), aranyfecske (#283)
(200,118) zoloboo sámánok (#230), Leah rúnaköve, fekete kaktusz (#577, belőle készíthető: #578), gyilkos csalán (#581, belőle készíthető: #582), borkonyó cserje (#311, belőle készíthető: #312), oltár, csataremák (#694)
(201,110) nekrofun (#173), 28. jellempróba, Raia oltár
(201,115) quwarg boly (#359), Tharr oltár, Chara-din monolitja (#534), quwarg harcos (#201), quwarg parafenomén (#248), kputtyintó csalán (#247)
(201,118) fekete lótusz (#446, belőle készíthető: #447), gyöngymangó bokor (#134, belőle készíthető: #135), oltár, gyilkos csalán (#581, belőle készíthető: #582), Chara-din monolitja (#534), művészi porolit (#720), nőstény varkaudar (#689)
(202,116) ősdentor (#282), tűzbokor (#35, belőle készíthető: #36), Chara-din monolitja (#534), oltár, 33. jellempróba
(202,117) varkaudar hírnök (#686), borzalmas varkaudar (#166), varkaudar íjász (#687), varkaudar hadúr (#270), varkaudar falu (#1109), rát-fa (#77, belőle készíthető: #69), fekete kaktusz (#577, belőle készíthető: #578), krómkaktusz (#46, belőle készíthető: #43), borkonyó cserje (#311, belőle készíthető: #312), smirglibokor (#31, belőle készíthető: #29), szent tölgyfa (#393), gyilkos csalán (#581, belőle készíthető: #582), művészi porolit (#720), aranyfecske (#283)

Üzenet küldése a karakternek