441. forduló, 443. forduló, Tompaeszü Nyüzsi összes nyilvános fordulója
Fordulóm kinézete legyen.
Kövesd a Túlélők Földje levelezős szerepjátékot: érdekességek, friss információk a Facebook oldalunkon! http://www.facebook.com/tulelokfoldje

TÚLÉLŐK FÖLDJE

Betáplálva: 2008. szept. 18. 12h:03'
EZ A 719. JÁTÉKHETED, 442. FORDULÓD
720. játékheted kezdete: szept. 24.
A következő fordulódat azonnal betápláljuk, amint megkapjuk.
E-mail!
KALANDOZÓ: #3894
SZÁMLA : XXXX

TOMPAESZÜ NYÜZSI KALANDJAI


360 nap telt el azóta, hogy letáboroztál a [193,24] koordinátán. Egy labirintusban vagy, az 1. szinten/térképen, az 53. pontnál.
Bossy átadott neked a 22. napon 12 TU-t. Yoro Okiyi mentális üzenete érinti elmédet: Adjatok információt a 778 lényről/karakterről és a 428 tárgyról. Köszi! Yoro Okiyi híre tudati energiák segítségével jut el hozzád: Adjatok információt a 352 lényről/karakterről és a 404 tárgyról. Köszi! Yoro Okiyi érdekes híreket mesél a kasztroplanáris csatornákon: Adjatok információt a 356 lényről/karakterről és a 733 tárgyról. Köszi! Yoro Okiyi mentális híre jut el tudatodhoz: Adjatok információt a 353 lényről/karakterről és a 525 tárgyról. Köszi!
A táborozás 64. napján összefutsz Tohony a Melákkal. Tharr személyes testőrként szolgáló avatárja. Egy Batharak vállemezét, egy díszes tunikát, egy drakolder gyűrűt, egy értépő sarkantyút, egy fattylord derékövet, egy halálhozó karkötőjét, egy hókeresztet, egy hősiesítő medált, egy két kard szimbólumot, egy kyorg övcsatot, egy lidérckoronát, egy nehéz harci kesztyűt, egy örökkév. igazgyöngét, egy Ovgun nyakláncát, egy ryuku hüvelykgyűrűt, egy ryuku nadrágot, egy ryuku vadászinget, egy törpe bakancsot, egy torz fülkarikát, egy Vlagyimir gyűrűjét és egy Xanathal karkötőjét visel. Fegyverzetét egy ősöreg góliát trófea, egy márvány sárkány trófea és egy zafír sárkány trófea színesíti. Hovatartozását apró jelvény mutatja: földbe szúrt kard. Jobb kezében egy vámpírölőt, bal kezében egy ryuku menetpajzsot tart. Lőfegyvere egy hosszú íj. Holmiját egy bazaltelementál cipeli. {ereje: 90.} Auráját érzékelve máris tudod, semleges jellemű. Tohony a Melákot kihívott egy barátságos szkander-partira! Egy sima kőlapra könyököltök, jobb híján. Most ellenfeledre akadtál! Izzadság ül ki a homlokodon, de hiába szenvedsz: gyenge vagy, mint a harmat. Kikaptál! Ezt a szégyent... Üdvözlitek egymást, mint két régi jóbarát. Rövid trécselés után folytatod utadat.
A 64. napon ismét összeakadsz Tohony a Melákkal. {ereje: 90.} Számodra jól felismerhető a körülötte lebegő láthatatlan aura: színtelen semleges. Talán a magad oldalára állíthatod. Tohony a Melákot kihívott egy barátságos szkander-partira! Rögtönzött asztalon, egy fatuskón feszültök egymásnak. Most ellenfeledre akadtál! Izzadság ül ki a homlokodon, de hiába szenvedsz: gyenge vagy, mint a harmat. Kikaptál! Ezt a szégyent... Köszöntitek egymást, aztán tovább.
A 86. napon találkozol egy fekete, kontyos hajú, szürke szemű, rövid bajszú kobudera férfival. Bőre sárga. Szeme fehérje aranyszínű, pillantása pedig mély és átható. Raia főpap-jelöltje. Egy Batharak vállemezét, egy bíbor erőövet, egy Eldaran karkötőjét, egy gromak páncélt, egy hatalom fülbevalóját, egy Huddens alkarvédőjét, egy Huddens kesztyűjét, egy mentát koronát, egy nap szimbólumot, egy örökkéval.kristályát, egy rothasztó talizmánt, egy ryuku hüvelykgyűrűt, egy ryuku ökölgyolcsot, egy smaragd védőgyűrűt, egy törpe bakancsot, egy Vlagyimir-díjat és egy vortex talizmánt visel. Fegyverzetét egy Notermanthi trófea, egy taalru trófea és egy szánalmas pondró trófea ékesíti. Hovatartozását apró jelvény mutatja: Aranysárkány. Bal kezében egy Ek'Hor pajzsát tart. Lőfegyvere egy vas dobónyíl. Teherhordója is van: egy sivatagi doareg! Szegény állat majd megszakad. Egy sárkány van messze mögötte. Illetve izé, vele. De milyen apró! És milyen szép! Mintha színaranyból lenne az egész. {ereje: 37.} Auráját érzékelve máris tudod, ártatlan fehér, mint a Tied is. Megbarátkoztok egymással. Az ő neve Next Generation. Telepatikus kapcsolatot létesíttek.
Yoro Okiyi mentális híre jut el tudatodhoz: Adjatok információt a 974 lényről/karakterről és a 661 tárgyról. Köszi!
A 95. napon újból összefutsz Next Generationnel. {max. életpontja: 470.} Auráját érzékelve máris tudod, az ő jelleme is tiszta fehér, akárcsak a Tiéd. Köszöntitek egymást, aztán tovább. Yoro Okiyi mentális üzenete érinti elmédet: Adjatok információt a 765 lényről/karakterről és a 680 tárgyról. Köszi!
A 156. napon találkozol egy fekete, rövid hajú, szürke szemű kobudera férfival. A bőre kreolszínű. Szeme fehérje aranyszínű, pillantása pedig mély és átható. Raia korlátlan hatalmú főpapja. Tagja az Igaz Barátok Rendjének. Egy hatalom fülbevalóját, egy Huddens kesztyűjét, egy lidérckoronát, egy nap szimbólumot, egy obszidián karkötőt, egy Ovgun nyakláncát, egy ryuku karvédőt, egy ryuku ökölgyolcsot, egy szerencsetalizmánt, egy szirén köpenyét, egy törpe bakancsot, egy tükörpáncélt, egy vark. pecsétgyűrűt, egy varkaudar szimbólumot, egy zafír erőövet, egy zafír fülbevalót és egy zafír védőgyűrűt visel. Fegyverzetét egy szánalmas pondró trófea, egy varkaudar vajákos trófea és egy Kitaszított trófea színesíti. Furcsa jelvénye van: Aranysárkány. Bal kezében egy pengepajzsot tart. Holmiját egy sivatagi doareg cipeli. A hátizsákja tetején egy apró aranysárkány napozik. De vajon honnan szerzett magának keresztrejtvényt? {max. varázspontja: 865; max. pszije: 187.} Mentális auráját felismered, ő is a jó oldalhoz tartozik. Összeismerkedtek. Az ő neve Clayd Di Alaver. Kölcsönösen engedélyezitek egymás számára a további mentális kapcsolatot.
K.T.-dnek mostantól új vezetője van: Yoro Okiyi. Kétharmados többséggel lett megválasztva.
Bossy, amikor összefutottatok, adott neked egy galachmitot.
Ahriman, amikor találkoztál vele, adott neked egy aranypikkelyt. A kinemfogyó tegez termelt 2 bronzhegyű nyilat. Az aranytermő erszény 52 aranyat termelt.
A táborozás alatt próbáltál minél többet pihenni. Ennek köszönhetően visszanyerted erőd egy részét. (+64 életerő.) Varázserőd regenerálódik. (+257 varázspont.) Pszi energiáid is töltődnek. (+74 pszi pont.) A poszogó möszék csámcsogva habzsolják pszi energiáidat. (-5 pszi pont.) A jóltápláltság következtében szaporodtak a kis aranyosak! (+1 poszogó mösze.) Erőt merítesz a Közös Tudatból. (+2 tudatpont.) Sajnos túl sok idő telt el legutóbbi lépésed óta, esetleges lottónyereményed elévült. 8 tanítványod van, akik mindenhová követnek, lesik minden mozdulatodat.

* 1. KP: t. energia kisütése: 145 2
Felkészülsz a kasztroplanáris transzformáció förtelmesen undorító szertartására. [-1 TU.] [10 pontot használtál fel, van még 772.]

* 2. KP: elmormolod a 71. varázslatot a 64. varázslatot a 78. varázslatot
Beizzik a turbómágia. Újabb lehetőségek nyílnak meg előtted szürkeállományod kihasználására. [-20 pszi pont.] [2 pontot használtál fel, van még 770.]
Gyorsvarázsolsz! [-6 pszi pont.] [2 pontot használtál fel, van még 768.]
Szupersebesen mormolsz. [-7 varázspont.] [2 pontot használtál fel, van még 766.]

* 3. KP: használod a 65. pszi képességet
Koncentrálsz. A pszi energia pezsegve tódul szét testedben! Kisütöd az auratranszformáció pszi képességet. Aurád transzformálódik! (+2 jóság.) [-10 pszi pont.] [10 pontot használtál fel, van még 756.]

* 4. KP: elmormolod a 26. varázslatot a 224. varázslatot
Fürgén varázsolsz! A varázslat működésbe lép, láthatatlanul védelmezve testedet. [-16 varázspont.] [2 pontot használtál fel, van még 754.]
Fürgén varázsolsz! Munkád gyümölcsözni fog! [-10 varázspont.] [0 pontot használtál fel, van még 754.]

* 5. KP: kézbeveszed/felveszed a 649. tárgyat a 466. tárggyal az 560. tárgyat
Ezt már megtetted korábban. [0 pontot használtál fel, van még 754.]
Leveszed a lidérckoronát, majd a fejedre teszed a Morgan sipkáját. [0 pontot használtál fel, van még 754.]
Sajnos nincs a birtokodban az a tárgy. [0 pontot használtál fel, van még 754.]

t 9095 9097 223 támadod a 9095. kalandozót a 9097. kalandozót a 223. szörnyet
FT 9095 parancs tárolva. FT 9097 parancs tárolva. FT 223 parancs tárolva. [0 pontot használtál fel, van még 754.]

lm 54 54 905 mozogsz 54 54 905
Mindenfelé figyelve haladsz tovább. Az út egy nagy szobába torkollik. [54. PONT.] Egy szubreális vámpír lakik itt. {egyik sebzési módja: 4x 2d6+6.} Mivel meglepni nem sikerült, ezért gondolkodás nélkül neked ront a szörny. Persze te sem maradsz tétlen.

Megfontoltan felméred a helyzeted, majd elmormolsz egy hhaar burka varázslatot. Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy izomernyesztés. Ellenfeled elernyed. Ellenfeled egy kézmozdulatot tesz, majd ellő egy mágiatörés varázslatot. Szerencsére nem hatott rád. A közelharc előtt még megeresztesz a hosszú íjjal néhány lövedéket. Elrepül 4 bronzhegyű nyíl. Lövedékeiddel perforálod a szubreális vámpír bal vállát. (4 támadással 61 életpontot sebezve.) A seb azonnal beforr! A szörny koncentrál. Rosszat sejtesz: valamilyen mentális támadásra készül! Fölényesen, tudomást sem veszel a próbálkozásáról. Félelmet nem ismerve ellenfeledre rontasz. Emberfeletti gyorsaságot kölcsönöz számodra a kí, de ez szükséges is a Sziklazuhataghoz. Ököllel gyilkos csapásokat szórva összezúzod a szubreális vámpír bal vállát. (4 támadással 186 életpontot sebezve.) Transzformálsz! (+18 varázspont.) {FM:} Agyartőrrel megkarcolod a szubreális vámpír jobb lábát. (1 támadással 16 életpontot sebezve.) Transzformálsz! (+1 varázspont.) A szubreális vámpír csapásokat oszt a bal karodra karmaival. (4 támadástól 18 életpontot vesztesz.) A szörny még egy utolsó halálüvöltést hallat, majd eldől.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 4 bronzhegyű nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a kőkést, szereztél 1 szvó-ektoplazmát. [szvó-ektoplazma ládikóba-> (183,31)-> nem kaptál semmit! -2 ÉP] 1768 tapasztalati pontot kaptál.
{Csatastatisztika; sebzés: 203, sebződés: 20, gyógyulás: 0, összesen: -20 ÉP}

Átkutatod a szörnyet. Találsz nála 1 ezüst kulcsot [ezüst kulcs ládikóba-> (183,31)-> 12 arany, -2 ÉP], 1 optiri agysisakot [optiri agysisak ládikóba-> (183,31)-> 50 arany, -2 ÉP], 8 fokhagymát és 2 tükröt [*]. (A [*]-al jelölt tárgyakat egyáltalán nem vagy nem mind vetted fel, a GYJ parancs miatt, vagy azért, mert betelt a hátizsákod.) Egyhelyben toporogsz.
Minden lépés után igen alaposan körbevizsgálódsz, hogy nem csapdagyanús-e a környék, minden ismert típus után kutatsz. [6 pontot használtál fel, van még 748.]

lm 55 900 57 mozogsz 55 900 57
Folytatod a felderítést. Egy nagy vasalt ajtót látsz. Az ajtóra egy gyanús, nagyon gyanús rúna van rajzolva. Mély koncentrációban hozzálátsz a varázslat elmondásának. Hamarosan érzed, hogy kezed erővel telik meg. Egy utolsó kézmozdulattal kisütöd a rúnapukkasztás varázslatot! Némi mágikus vizsgálattal megállapítod, hogy pontosan mekkora mágikus energiára lenne szükség a perfekt rúnapukkasztáshoz. Pukk! Elpukkant a rúna, megszűnt a védővarázslat. [-30 varázspont.] A sok gyakorlás növelte tudásodat (+1 teológia). Megpróbálod a kilincset: Sajnos be van zárva. Kis keresgélés, próbálkozás után rájössz, hogy a nálad levő kulcskarika nyitja az ajtót. Úgy határozol, hogy körülnézel a következő teremben: [55. PONT.] A fal mellett találsz egy nehéz kőládát. Sajnos zárva van. Rövid próbálkozás után kiderül, hogy a birtokodban levő kulcskarika nyitja a ládát. Amint kinyitod a fedelet, előrepül egy hihetetlenül éles, forgó fémkorong, hajszál híján lenyakazva téged. (-25 életerő.) A sok gyakorlás növelte tudásodat (+1 csapdaészlelés). Megnézed, hogy mi a zsákmány: 1 tyrex bunkó [tyrex bunkó ládikóba-> (183,31)-> 200 arany, -2 ÉP], 300 arany, 3 kvazár, 10 gyógykenőcs és 20 mérgezett vasnyíl [mérgezett vasnyíl ládikóba-> (183,31)-> nem kaptál semmit! -2 ÉP]. Gyorsan kiüríted a ládát. A rengeteg táp mellett még egy fontos dolgot találsz: a varázsbot harmadik darabját! Mostantól nem foglalkozol a csapdákkal. Mindenfelé figyelve haladsz tovább. Az út egy nagy szobába torkollik. [54. PONT.] Izzadó tenyeredet megtörlöd, miközben a labirintusban mész tovább. Egy kanyarhoz érkeztél. [56. PONT.] Visszamész a bejárati lépcsőhöz, és elhagyod a labirintust. [29 pontot használtál fel, van még 719.]

m 4 4 mozogsz délre, délre
[193,25] A terep változik: ismét síkságon vagy. Nemrég eshetett, mert a fűszálak végén még imitt-amott megcsillan egy esőcsepp. Felfedeztél egy Chara-din monolitját. Valami érdekesre bukkantál: azonosítasz magad előtt egy oltárt. Leah hívei emelték. Két tazunkarókakölyök talált egy kerek sajtot, de nem tudják megfelezni. Ahhoz, hogy segíthess nekik, szükséged van egy mérlegre és 5 TVP-re (31. jellempróba). Felkapaszkodsz egy magasabb pontra, ahonnét jó kilátás nyílik, és körbevizsgálódsz a távcsővel. Amikor északkeletre nézel, észreveszel egy rúnakövet. Nyugatra nézve látsz egy rúnakövet. Északnyugatra egy Thargodan csatamező van. Leereszted a távcsövet, és továbbindulsz.


(Továbbmész...) [193,26] A sík vidéket bozótos váltja fel.

Látsz egy phua-kúpot.
(Feltételes kutatás:) Hmm! Hiszen itt van a feladvány rögtön az orrod előtt, a kúp oldalán:
Mindenki osztogatja, de csak kevesen fogadják el mástól.
Szemedet összehúzva előrekémlelsz: igen, jól látod, találtál egy Chara-din monolitját. Érdekes dolgot veszel észre a távolban: Chara-din egyik hitvány szolgáját látod, amint éppen kegyelemért könyörög egy bávatag golombár előtt. Mikor közelebb érsz, akkor veszed csak észre, hogy mindez egy művészien megformált szobor. Pár pillanat erejéig azon spekulálsz, hogy te milyen jelenetet építenél. Látsz egy quwargot. Átgyalogolsz rajta. 1 tapasztalati pontot kaptál. [21 pontot használtál fel, van még 698.]

tim 40 titkosírás megfejtése 40 pontért
Nem kímélve időt és agymunkát, megpróbálod kibogarászni a feladványt. Yoppéé! Megtaláltad, megoldottad! Hangosan, jól érthetően mondod ki a megoldást. Úgy látszik, a megoldás tökéletes: az ajtó feltárul. Gombócot érzel a torkodban, ahogy penetrálod az évezredes építmény légterét. Odabent világos van, ősi titok ad fényt a kúp belsejének. Hajaj, gondok vannak! Egy Moa teremtmény, egy massza rohan rád meglepetésszerűen! {támadása: 54.}

Nem árt az elővigyázatosság! Egy hhaar burka varázslattal készülsz a csatára. Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy izomernyesztés. Ellenfeled elernyed. Ellenfeled hibázott: túl távol van tőled. Ezért lőhetsz rá a hosszú íjjal. Elrepül 4 bronzhegyű nyíl. Több lövedéked átfúrja a massza csöpögő potrohát. (4 támadással 18 életpontot sebezve.) Ellenfeled sziklát dob rád. Eltrafált a lövedék. (17 életpontot vesztettél.) Félelmet nem ismerve ellenfeledre rontasz. A kí izzó csomókban árad ujjhegyeidbe, készen az ellenfél életenergiájának elszívására. Ököllel többször kegyetlenül megütöd a massza csöpögő potrohát. (6 támadással 294 életpontot sebezve.) Te 36 ép-t gyógyultál, a kí-érintésnek köszönhetően. Transzformálsz! (+29 varázspont.) {FM:} Agyartőrrel párszor épp hogy megérintgeted a massza fejét. (2 támadással 13 életpontot sebezve.) Transzformálsz! (+1 varázspont.) A massza kemény csapásokat osztogatva kényszerít védekezésre. (4 támadástól 28 életpontot vesztesz.) A kí izzó csomókban árad ujjhegyeidbe, készen az ellenfél életenergiájának elszívására. Ököllel eltalálod a massza jobb oldalát. (1 támadással 46 életpontot sebezve.) Te 5 ép-t gyógyultál, a kí-érintésnek köszönhetően. Transzformálsz! (+4 varázspont.) {HD:} Agyartőrrel megkarcolod a massza nyitott pofáját. (1 támadással 9 életpontot sebezve.) A massza újból meg újból lesújt rád. (4 támadástól 28 életpontot vesztesz.) A massza összecsuklik, majd megpróbál feltápászkodni, de végleg elhagyja az ereje, és elterül. Megölted.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 3 bronzhegyű nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Átkutatod a tetemet. Kincs! KIIINCS! Lássuk, mire bukkantál: egy ametiszt medál [ametiszt medál ládikóba-> (184,32)-> nem kaptál semmit! -2 ÉP] és egy réz papi karkötő [réz papi karkötő ládikóba-> (184,32)-> 20 arany, -2 ÉP]. Felhasználva a kőkést, szereztél 1 rézdarabot. [rézdarab ládikóba-> (183,31)-> 1 arany, -2 ÉP] 2673 tapasztalati pontot kaptál.
{Csatastatisztika; sebzés: 380, sebződés: 79, gyógyulás: 41, összesen: -38 ÉP}

A neheze megvolt! Most lássuk a kincset! ... Igen, megvan! Úgy tűnik, alkalmasan betápoltál. Szerzeményed: egy pszi kő, egy göcsörtös bunkó [göcsörtös bunkó ládikóba-> (183,31)-> 8 arany, -2 ÉP], egy vashegyű nyíl, 2 ubuk tüske [ubuk tüske ládikóba-> (183,31)-> 2 arany, -2 ÉP], egy bőrsisak [bőrsisak ládikóba-> (183,31)-> 5 arany, -2 ÉP] és egy ezüst karkötő [ezüst karkötő ládikóba-> (184,32)-> 14 arany, -2 ÉP]. Hát, nem volt nagy szám ez a phua-kúp. Kitotyogsz. [40 pontot használtál fel, van még 658.]

h 1167 1 használod az 1167. tárgyat
Lefőzöl egy adag főtt ételt. Habzsolva nyeled be az elkészült ebédet. Finom nagyon, és egy időre minden éhségedet elmulasztotta. A sok gyakorlás növelte tudásodat (+1 főzés). [3 pontot használtál fel, van még 655.]

m 4 3 4 mozogsz délre, délkeletre, délre
[193,27] Még mindig sűrű bozótos van mindenfelé. Nem messze tőled három szarka veszekszik valami fénylő kavicsdarabon. Egy pillanat alatt megérzed, hogy már nem vagy egyedül. Úgy gondolod, hogy a közeledő quwarg királynő nem jelenthet komoly veszélyt. Úgy tűnik ma Te vagy a főfogás a szörny étlapján. Mivel szavakkal úgy sem tudnád meggyőzni, jöhetnek a fegyverek.

Néhány mozdulatot teszel, mormolsz, és a következő másodpercben már hhaar burka vibrál körülötted. Mélyen koncentrálva, megidézel egy izomernyesztés varázslatot, majd ellenfeledre küldöd. Ellenfeled elernyed. Megveted a lábad, és a hosszú íjjal ellenfeledre lősz. Elrepül 4 bronzhegyű nyíl. Alaposan megsorozod a quwarg királynő bal hátsó lábát. (4 támadással 20 életpontot sebezve.) Elszántan a másikra támadsz. A kí fantasztikus tánclépéseket ad: Haláltáncba kezdesz. Egy különösen bonyolult manőverbe kezdesz, de ha sikerül, a kí egyik mesterfogását, az Élet-Halál Érintést alkalmaztad sikeresen. Ököllel gyilkos csapásokat szórva összezúzod a quwarg királynő torát. (3 támadással 144 életpontot sebezve.) Te 18 ép-t gyógyultál, a kí-érintésnek köszönhetően. Transzformálsz! (+14 varázspont.) {FM:} Agyartőrrel kicsit megsebzed a quwarg királynő jobb középső lábát. (1 támadással 9 életpontot sebezve.) A quwarg királynő feléd sújt csáprágóival, de mellé! Ennyi! A másik kigúvadt szemmel borul a földre. Meghalt.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 3 bronzhegyű nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 1163 tapasztalati pontot kaptál.
{Csatastatisztika; sebzés: 173, sebződés: 0, gyógyulás: 18, összesen: +18 ÉP}

Miközben fütyörészve sétálsz, megpillantasz a közelben egy márványtornyot. Felfedeztél egy teljesen lerombolt oltárt. Egy különös szoborra leszel figyelmes. Apró, színes homokszemek kavargása alkotja. Magát Chara-dint ábrázolja, amint egy nála hatalmasabb lény, egy alanori csatamén lábát masszírozza. Egy hajléktalan troll csörtet feléd, megszólít: - Haver, aggyá egy aranyat! Három hónapig ispotályba' vótam, nincsen pénzem. - Ha megszánod, adjál neki egy aranyat, ez nem kerül TVP-be (39. jellempróba).
(Feltételes segítség:) Előhalászol erszényed mélyéről egy aranyat, és odaadod a trollnak. Elmeséli, hogy őt manyulával és nyunyóval gyógyították, ami igen jónak bizonyult. (+2 jóság.)
Remek ösztöneidnek köszönhetően hamar megérzed a rád leselkedő veszélyt. Úgy teszel, mintha te is csak egy lennél a bokrok közül. Természetesen sikeres volt a rejtőzködés. Aztán a tudásvágy győz, és kipillantasz. Amint meglátod, rögtön rájössz, hogy ez egy sebesült kronotapír. {védettsége: 30 szúró, 60 vágó, 60 ütő ellen.} Amikor elhal a zaj, előmászol.

Nyomok után kutatsz, sikeresen! Kicsit régi (kb. 1 hetes) alakváltó nyomok vezetnek délnyugatra. Találsz még kb. 1 hetes alakváltó nyomokat, amelyek délkeletre, kb. 1 hetes alakváltó nyomokat, amelyek északkeletre vezetnek.

(Továbbmész...) [194,28] Változik a vidék képe, síkságon vagy. Megérezve a magas fűből érződő szagot, rájössz, hogy valami rád leselkedik. Jobban megnézed, és rájössz, hogy ez csak egy quwarg harcos lehet. {max. életpontja: 141-150.} Úgy tűnik ma Te vagy a főfogás a szörny étlapján. Mivel szavakkal úgy sem tudnád meggyőzni, jöhetnek a fegyverek.

Megfontoltan felméred a helyzeted, majd elmormolsz egy hhaar burka varázslatot. Egy izomernyesztés varázslattal köszöntöd a másikat. Ellenfeled elernyed. Ellenfeled hibázott: túl távol van tőled. Ezért lőhetsz rá a hosszú íjjal. Elrepül 4 bronzhegyű nyíl. Több lövedéked átfúrja a quwarg harcos testét. (4 támadással 20 életpontot sebezve.) Elszántan ellenfeledre támadsz. Félelmetes Haláltáncba kezdesz, elvágva ellenfeled menekülésének útját. Felkészülsz egy Élet-Halál Érintésre. Ököllel többször kegyetlenül megütöd a quwarg harcos potrohát. (3 támadással 148 életpontot sebezve.) Te 18 ép-t gyógyultál, a kí-érintésnek köszönhetően. Transzformálsz! (+14 varázspont.) {GYD:} Agyartőrrel megbököd a quwarg harcos potrohát. (1 támadással 10 életpontot sebezve.) Transzformálsz! (+1 varázspont.) A quwarg harcos csáprágói a közeledben csápolnak, de eredménytelenül. A másik elterül, rángatózik egy kicsit, majd csendben meghal.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 4 bronzhegyű nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 1021 tapasztalati pontot kaptál.
{Csatastatisztika; sebzés: 178, sebződés: 0, gyógyulás: 18, összesen: +18 ÉP}

Látsz egy oltárt. Sheran híveié. Megállsz pihenésképpen, és azért, hogy a távcsővel körbevizsgálódj. Néhány mérföldre keletre megpillantasz egy Thargodan csatamezőt. Délre nézve látsz egy Raia oltárt. Nyugatra egy Thargodan csatamező van. Északra egy csodabazár van. Elteszed a látcsövet. A feléd lopakodó szörny nem volt elég óvatos, ezért már messziről kiszúrod. Csak egy ősdentor. Megvető mosollyal várod a találkozást. {max. életpontja: 521-540.} Legjobb védekezés a támadás, kiáltod, és már ugrasz is.

Úgy ítéled meg, hogy nem árt egy hhaar burka védekező rúna felrakása. A következő pillanatban már meg is idézted. Ellenfeled láthatatlan védekező varázslattal készül a csatára. Távolról izomernyesztés varázslatot lősz a másikra. Sajnos nem hatott ellenfeledre. Egy méregfelhő II varázslattal köszönt csatapartnered. A támadása szerencsére hatástalan volt. Mielőtt ellenfeled a közeledbe érhetne, megcélzod a hosszú íjjal. Elrepül 4 bronzhegyű nyíl. Ellenfeled könnyedén félreüti! Elszántan ellenfeledre támadsz. A kí mesterfokát jelenti a Haláltánc, amelybe döbbent ellenfeled körül kezdesz. Felkészülsz egy Élet-Halál Érintésre. Ököllel többször kegyetlenül megütöd az ősdentor jobb karját. (6 támadással 267 életpontot sebezve.) Te 33 ép-t gyógyultál, a kí-érintésnek köszönhetően. Transzformálsz! (+26 varázspont.) {GYD:} Agyartőrrel néhányszor megkarcolod az ősdentor ragyás testét. (2 támadással 40 életpontot sebezve.) Transzformálsz! (+4 varázspont.) Az ősdentor néhányszor belevágja karmát a jobb válladba. (2 támadástól 18 életpontot vesztesz.) Ellenfeled méregfelhő II varázslatot lő rád. Szerencsére nem hatott rád. A helyzet alkalmasnak látszik az Acél Ököl alkalmazására. Ököllel többször kegyetlenül megütöd az ősdentor jobb lábát. (5 támadással 259 életpontot sebezve.) Transzformálsz! (+25 varázspont.) {GYD:} Agyartőrrel épp hogy megszúrod az ősdentor testét. (1 támadással 9 életpontot sebezve.) Az ősdentor többször végigkarmolja a derekadat. (2 támadástól 28 életpontot vesztesz.) Egy méregfelhő II varázslatot dob rád a másik. A támadása szerencsére hatástalan volt. Az ősdentor most már meggondolná a harcot, de egy kicsit elkésett. Megölted!
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 4 bronzhegyű nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a kőkést, szereztél 1 dentor bőrt. [dentor bőr ládikóba-> (183,31)-> 35 arany, -2 ÉP] 3400 tapasztalati pontot kaptál.
{Csatastatisztika; sebzés: 575, sebződés: 48, gyógyulás: 33, összesen: -15 ÉP}

Alaposan körülnézel a földön. Nem valami friss (kb. 1 hetes) alakváltó nyomok vezetnek északnyugatra. Találsz még kb. 1 hetes alakváltó nyomokat, amelyek északkeletre vezetnek.

(Továbbmész...) [194,29] Még mindig füves síkságon vagy. Az irányodba osonó szörny tehetségtelen a rejtőzködésben, ezért rögtön kiszúrod. Egy ezoterikus mardel nem lehet ellenfél a hozzád hasonló profinak. Nyugodtan várod a találkozást. {védettsége: 30 szúró, 30 vágó, 30 ütő ellen.} Itt csata lesz.

Úgy ítéled meg, hogy nem árt egy hhaar burka védekező rúna felrakása. A következő pillanatban már meg is idézted. Ellenfeledre izomernyesztés varázslatot lősz. Ellenfeled elernyed. Mielőtt ellenfeled a közeledbe érhetne, megcélzod a hosszú íjjal. Elrepül 4 bronzhegyű nyíl. Pár lövedéked átjárja az ezoterikus mardel testét. (4 támadással 52 életpontot sebezve.) A teremtmény hunyorít egyet. Kacagsz a lényen - csak nem valami speciális támadást próbált alkalmazni? Hát, alaposan felsült. Félelmet nem ismerve a másikra rontasz. Félelmetes Haláltáncba kezdesz, elvágva ellenfeled menekülésének útját. Kí energiáidat koncentrálod, és megindítasz egy támadást, amelynek eredménye egy Élet-Halál érintés lesz. Ököllel többször kegyetlenül megütöd az ezoterikus mardel fejét. (3 támadással 140 életpontot sebezve.) Te 17 ép-t gyógyultál, a kí-érintésnek köszönhetően. Transzformálsz! (+14 varázspont.) Agyartőrrel megkarcolod az ezoterikus mardel testét. (1 támadással 19 életpontot sebezve.) Transzformálsz! (+1 varázspont.) Az ezoterikus mardel megpróbál beléd marni, de kudarca teljes. Yeeee! Lenyomtad az ellenfeledet, esélye sem volt.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 4 bronzhegyű nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a kőkést, szereztél 9 drótszőrt. [drótszőr ládikóba-> (183,31)-> 18 arany, -2 ÉP] 1298 tapasztalati pontot kaptál.
{Csatastatisztika; sebzés: 211, sebződés: 2, gyógyulás: 17, összesen: +15 ÉP}

Észreveszel egy oltárt. Raia hívői építették. Két tazunkarókakölyök talált egy kerek sajtot, de nem tudják megfelezni. Ahhoz, hogy segíthess nekik, szükséged van egy mérlegre és 5 TVP-re (31. jellempróba). A távcsővel lassan körülnézel. Messze északkeletre látsz egy Thargodan csatamezőt. Délkeletre nézve látsz egy oltárt. Délre egy friss csatamező van. Északnyugatra egy Thargodan csatamező van. Elteszed a látcsövet. Megpillantasz valamit: 1 smirglilevél[*]. (A [*]-al jelölt tárgyakat egyáltalán nem vagy nem mind vetted fel, a GYJ parancs miatt, vagy azért, mert betelt a hátizsákod.) [24 pontot használtál fel, van még 631.]

kt 29 20 elkészíted a 29. tárgyat (20 darabot)
Itt nincs smirglibokor, pedig elengedhetetlenül szükséges lenne ahhoz, hogy smirglilevelet készíthess/gyűjthess.
[0 pontot használtál fel, van még 631.]

a 29 1131 20 átadod a 29. tárgyat az 1131. kalandozónak (20 darabot)
Sajnos nincs nálad smirglilevél. [0 pontot használtál fel, van még 631.]

v 198 182 27 elmormolod a 198. varázslatot
Mormolni kezdesz. Bizsergető, csípős érzés fut végig rajtad. Megidézted a tiltott teleport varázslatot! Vuuush, elteleportálsz!

A TELEPORTÁLÁS PILLANATA ELŐTTI TÉRKÉPED


(193,24) a 76. labirintus bejárata, szubreális vámpír (#223)
(193,25) Chara-din monolitja (#534), Leah oltár, 31. jellempróba
(193,26) phua-kúp (#372), Chara-din monolitja (#534), művészi porolit (#720), massza (#217)
(193,27) quwarg királynők (#153), márványtorony (#175), oltár, művészi porolit (#720), 39. jellempróba, kronotapír (#286)
(194,28) quwarg harcosok (#201), Sheran oltár, ősdentor (#282)
(194,29) ezoterikus mardelek (#184), Raia oltár, 31. jellempróba

[182,27] A síkságot ritka erdő váltja fel. Utad során felfedezel egy szent ligetet. Valami furcsát érzel: békesség és harmónia uralja a tájat. Egyszercsak megtorpansz. Hohó, nicsak, mit fedeztél fel: egy teljesen lerombolt oltárt. Azanya! Olyan szobrot fedeztél fel, aminek láttán nem hiszel a szemednek. Alaposabb nézelődés után inkább mégis. Látod, hogy egy alanori csatamén egy győztes csata után jóízűen falatozik egy Thargodan hercegből. Az étvágygerjesztő alkotást nézve a te szádban is összefut a nyál... Mindenesetre kicsit elborult lehetett a művész. Szemedet összehúzva előrekémlelsz: igen, jól látod, találtál egy barátság szent tüzét.

Mint béka a lesben, úgy ülsz egy órán át, mozdulatlanul. Az eredmény: négy óvatlan szitakötő. (+1 kaja.) Van itt egy erdei bölcs háza (666. épület.). Alaposan körülnézel a földön. Épphogy megismerhető (kb. 2 hetes) árnymanó nyomok vezetnek délkeletre. Találsz még kb. 1 hetes emberi nyomokat, amelyek délre vezetnek.
[-100 varázspont.] [10 pontot használtál fel, van még 621.]

be 666 bemész a 666. épületbe
Közelebb mész, és bekopogsz az ajtón. Valami motyogásféle hangzik bentről, amit igennek veszel. Belépsz. Odabent barátságos meleg fogad. Mindenfelé könyvek hevernek, és egy ócska, roskatag asztal mögött egy vénségesen vén öregapót pillantasz meg, orrán hatalmas okuláréval. Éppen egy megsárgult lapokból álló kötetet lapozgat. - Üdv, erdei bölcs! - köszöntöd az apókát, mire ő is feléd biccent. Elmondod neki, hogy mi minden történt veled az utóbbi időben. - Sikerült! - közlöd az apókával mosolyogva. [3000 tapasztalati pontot kaptál.] A bölcs izgatottan a harmadik darabot az előző kettőhöz illeszti. A boton a kék kígyótest - vagy inkább sárkány? - egyre jobban kirajzolódik. Hirtelen zizegő hang hallatszik, a botból elektromos szikrák pattognak, és a bölcs összes haja feláll. A bölcs elvigyorodik.
- Uhú! Csak óvatosan! Nos... - koncentrálni kezd, és megjelenik előttetek tisztán a pálca következő darabjának rejtekhelye. Micsoda mágia! - ...attól tartok, ez valahol a tengerben lesz! Tehát nagy valószínűség szerint víz alatti labirintus. Mindenképpen sajátítsd el a vízlélegzés varázslatot, mielőtt oda bemész!

1 5
16 14
15 13 2 3 6 9
17 19
11 4 7 10
18
21
20 8
12
27 22 34
26 25
23
24
28 30 33
32
29 31
lépcsõk hova visznek:
1: bejárat/kijárat

Ez a 77. labirintus térképe. A bejárat innét nyugatra 39, északra 60 mérföldre található.

- Elbúcsúzol a könyvmoly bölcstől, és kilépsz a parányi vályogházikó ajtaján. [5 pontot használtál fel, van még 616.]

m 3 5 2 mozogsz délkeletre, délnyugatra, keletre
[183,28] Fellélegzel, ahogy az erdő nyomasztó súlya mögötted marad. Sík területre értél. A végtelen síkság egyhangúságát csak néha töri meg egy-egy szomorúfűz. Utad során felfedezel egy kristálypalotát. Valami érdekesre bukkantál: azonosítasz magad előtt egy oltárt. Leah híveié. Egy különös szoborra leszel figyelmes. Apró, színes homokszemek kavargása alkotja. Magát Chara-dint ábrázolja, amint egy nála hatalmasabb lény, Emella a Bombázó lábát masszírozza. A távcsővel lassan körülnézel. Messze keletre látsz egy művészi porolitot. Délkeletre nézve látsz egy Leah templomot. Délre egy csodák kútja van. Elégedetten elrakod a távcsövet, és továbbmész.

Megvizsgálod a talajt. Már nehezen felismerhető (kb. 2 hetes) árnymanó nyomok vezetnek délnyugatra.

(Továbbmész...) [182,29] Vált a terep: ritka erdőben vagy.

Valami érdekesre bukkantál: azonosítasz magad előtt egy márványtornyot. Valami érdekesre bukkantál: azonosítasz magad előtt egy Chara-din monolitját. Találsz egy teljesen lerombolt oltárt. A táj egyhangúságát egy különös szobor töri meg. Milliónyi színes porszem kavargásából a következő kép bontakozik ki szemed előtt: Saját magadat látod a szobor tövében békésen pihenni, a háttérben U.M.A. irtja Chara-din híveit, mintegy vigyázva az álmodat. Nyomok után kutatsz, sikeresen! Már nehezen felismerhető (kb. 2 hetes) árnymanó nyomok vezetnek délnyugatra.

(Továbbmész...) [183,29] Épületek tűnnek fel.

Megtorpansz, mert valami felkelti a figyelmedet. Aha! Találtál egy csodák kútját. Hogy kerül ide egy csokivirág? Na mindegy, no problemo, lehántod az édes héját. Igazi ínyencfalat! (+1 kaja.) [24 pontot használtál fel, van még 592.]

h 1096 használod az 1096. tárgyat
A kút üreges belsejébe hajítasz 1 aranyérmét, majd izgalomteljes bizonytalanságban várod, hogy csörömpölve elérje a kút alját. Belenézel a kút belsejébe. A messzi távolban fodrozódó víztükör furcsa alakzatoknak ad otthont, melyek egyre jobban kitisztulnak, hogy végül egy épkézláb mondattá álljanak össze: "Elárulom, hogy a bibircsók-óriás számára az a legfájdalmasabb, amikor a szőrös kezét támadják." Ennél izgalmasabb dologról nem is hallhattál volna. Majd jobban oda kell rá figyelned, amikor a jövődet tervezed. [3 pontot használtál fel, van még 589.]

h 1096 használod az 1096. tárgyat
Bal kézzel megpörgetsz a jobb tenyereden egy aranyérmét, majd a kútba hajítod. Egy pillanatnyi homály után kitisztul a kép. Füves mezőn állsz, kezed egy fegyvert markolászik. Melletted Raia papok állnak, akik egyetlen cél érdekében gyűltek ma itt össze. Leigázni a világot, és minden törvény fölé magukat kikiáltani. A másik oldalon - a tisztás túlsó oldalán - csenevész hadsereg gyülekezik, ifjú trollok, kétbalkezes elfek, és fegyverüket esetlenül markolászó gnómok alkotják. Ők lehetnek az ellenség. A melletted álló hadvezér támadást kiált, miközben meglengeti a kezében lévő jogart... Mintha vízbe mártottad volna a fejed, olyan gyorsan térsz magadhoz. A kút előtt állsz, csak egy emlékkép maradt: a nyílvesszők záporában történt esztelen rohanás előre, mindig csak előre. 5127 tapasztalati pontot kaptál. Remek hangulatba kerülsz, és gyors imát mormolsz a megtörtént eseményekért. [3 pontot használtál fel, van még 586.]

h 1096 használod az 1096. tárgyat
Elegáns mozdulattal 1 aranyérmét hajítasz a kútba. Egy kéz megböködi a válladat. Megfordulsz, hogy láthasd ki az: egy ezüstös kontúrokkal rendelkező elf teremtés, aki néhány kacatjától próbál megszabadulni. Önfeláldozón átveszel tőle 6 drótszőrt. Miután újra felpillantasz, a hölgy már sehol. [drótszőr ládikóba-> (183,31)-> 12 arany, -2 ÉP] Le sem tudod törölni az elégedett mosolyt az arcodról. [3 pontot használtál fel, van még 583.]

m 4 4 mozogsz délre, délre
[183,30] Továbbmész a város utcáján. Oldalt pillantva, meglátsz egy templomot. Sheran hívői építették.
(Vándorcirkusz:) Mint egy különös látomás, úgy terül szét előtted a vándorcirkusz rengeteg apró épülete. Bizsergő tenyérrel veted bele magad a szokatlan tömegbe, míg egy apró termetű férfi meg nem állít. Elveszi a belépőre szánt 20 aranyérmét, majd az utat mutatva előreenged.
A céllövöldéhez sétálsz. Egy nálad három fejjel magasabb óriás befelé invitál, s közben fennhangon az odabent rád váró veszedelmekről mesél. El sem jutnak agyadig intelmei, s már a sátor belsejében találod magad. A terem távolabbi sarkában egy lényt veszel észre. Egy smaragdgólem. Arckifejezéséből ítélve rendkívül finom falatnak találhat. {egyik sebzési módja: 2x 4d6+63.}

Védekezésképp villámgyorsan felhúzol egy hhaar burka varázst. Egy izomernyesztés varázslatot dobsz ellenfeledre. Ellenfeled elernyed. Mielőtt összecsapnátok, a hosszú íjjal ellenfeledre lősz néhány lövedéket. Elrepül 1 vashegyű nyíl. Becsapódva, megdöfi a smaragdgólem nyakát. (1 támadással 14 életpontot sebezve.) Félelmet nem ismerve a másikra rontasz. Haláltáncba kezdesz ellenfeled körül. Felkészülsz egy Élet-Halál Érintésre. Ököllel többször kegyetlenül megütöd a smaragdgólem gyémántkemény fejét. (5 támadással 242 életpontot sebezve.) Te 30 ép-t gyógyultál, a kí-érintésnek köszönhetően. Transzformálsz! (+12 varázspont.) Agyartőrrel valamennyire megsebezgeted a smaragdgólem gyémántkemény fejét. (2 támadással 24 életpontot sebezve.) Transzformálsz! (+1 varázspont.) Egy tockost nyomat Neked a smaragdgólem! (1 támadástól 59 életpontot vesztesz.) Megpróbál megragadni. Lerázod magadról! Felkészülsz egy Élet-Halál Érintésre. Ököllel borzalmas ütéseket mérve rá összetöröd a smaragdgólem testét. (7 támadással 326 életpontot sebezve.) Te 40 ép-t gyógyultál, a kí-érintésnek köszönhetően. Transzformálsz! (+16 varázspont.) {GYD:} Agyartőrrel meghorzsolod a smaragdgólem bal lábát. (1 támadással 10 életpontot sebezve.) A smaragdgólem behúz egyet a mancsával. (1 támadástól 67 életpontot vesztesz.) Megpróbál megragadni. Azonban te erősebbnek bizonyulsz - ellököd magadtól. A smaragdgólem még megpróbál elszaladni, de két-három lépés után összeesik, és nem mozdul többet.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 1 vashegyű nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 5031 tapasztalati pontot kaptál.
{Csatastatisztika; sebzés: 616, sebződés: 126, gyógyulás: 70, összesen: -56 ÉP}

Az ajtó előtt még mindig ott álldogál az óriás.
- Legyőztem - mondod neki lihegve, majd a tenyered az orra alá tartod, remélve, hogy a kívánt jutalmat megkaphatod tőle. Ő megrázza a fejét.
- Hát nem elég neked az élvezet, ami az iménti testmozgásodat kísérte? - kérdezi, majd morcos arckifejezésedre pillantva, folytatja: - A kincset nem tőlem kapod! Minden legyőzött bestia egy különös ékszert tartogat számodra, csak az a kérdés, megtalálod-e nála.
- Ahamm - dörmögöd, majd hátat fordítasz, és továbbindulsz.
(Feltételes gyógyítás:) Az iszappakolás már sok emberen segített. A harci disznók által otthagyott dagonyánál jobbat nem is találhatnál. Belemerülsz úgy, hogy csak az orrod hegye látszódjon, majd halkan százig számolsz. A hatás frenetikus. (+121 életerő.)
Megkeresed a boszorka sátrát, majd belépsz a nyíláson.
- Á a rókafarok. Látom, elhoztad nekem - veszi el a tárgyat az öregasszony, de amikor látja, hogy nincs itt minden, elkomorul. - A félmunka nem munka!
- Úgy döntöttem, új feladatot adok - mondja, majd felsorolja neked öt másik tárgy nevét. Továbbindulsz, közben ezeket memorizálod: 4 bunkó, 1 nagy vaskulcs, 2 rakolits por, 4 fémrúd, 11 fülemüle agyar.

A következő épületeket látod: egy szörnypiac (647. épület.) és egy tanácsadó bölcselő (656. épület.).

(Továbbmész...) [183,31] Még mindig a városban vagy.

A következő épületeket látod: egy vegyesbolt (615. épület.) és egy fegyverbolt (618. épület.). [72 pontot használtál fel, van még 511.]

be 615 bemész a 615. épületbe
Belépsz a boltba. Azonnal elősiet egy apró, ravasz tekintetű gnóm.
- Üdvözöllek, én vagyok Roóklóptúrhhum, e bolt tulajdonosa. Miben lehetek a szolgálatodra? - érdeklődésedre körbevezet a boltban, és megmutogatja, hogy mi eladnivalója van. Végignézi a Te holmidat is, és néhány tárgyadra ajánlatot tesz.
A következő eladó tárgyakat látod (zárójelben a tárgy sorszáma):


deus ex machina (#1) 50 ap /db, kaja (#2) 2 ap /db, sünmedve tüske (#14) 2 ap /db, vadász tatu bőr (#15) 2 ap /db,
bordacsont (#16) 4 ap /db, ormánygőte csont (#21) 6 ap /db, kavadu lebeny (#24) 4 ap /db, kavadu iszák (#25) 4 ap /db,
gyenge méreg (#26) 2 ap cseppje, varányszem (#30) 2 ap /db, szeksztáns (#32) 40 ap /db, lapockacsont (#33) 8 ap /db,
fáklya (#36) 1 ap /db, drótszőr (#37) 4 ap /db, zárnyitó készlet (#39) 24 ap /db, kis vaskulcs (#40) 6 ap /db,
grákóbőr (#41) 6 ap /db, távcső (#42) 32 ap /db, királygyík bőr (#44) 6 ap /db, surranó kígyó bőr (#47) 4 ap /db,
antilopbőr (#48) 6 ap /db, tigroszlán fog (#63) 2 ap /db, kék orchidea (#68) 8 ap /db, szárnyas hernyó (#69) 4 ap /db,
rézdarab (#70) 2 ap /db, rézkulcs (#75) 12 ap /db, bronzkulcs (#76) 18 ap /db, lapkorong (#80) 4 ap /db,
mérleg (#81) 16 ap /db, zöld üveg (#82) 6 ap /db, ragasztó (#83) 2 ap cseppje, óndarab (#85) 4 ap /db,
kötél (#92) 2 ap /db, bakkura bőr (#95) 4 ap /db, rákpáncél (#97) 8 ap /db, fekete gyöngy (#99) 12 ap /db,
tinta (#101) 2 ap cseppje, magszim bél (#103) 10 ap /db, fémrúd (#104) 16 ap /db, evaporőr háj (#105) 10 ap /db,
fabontó (#106) 10 ap /db, vapár ág (#110) 20 ap /db, madártoll (#112) 2 ap /db, dözmöng szív (#122) 6 ap /db,
rókafarok (#124) 6 ap /db, mandibulapenge (#125) 6 ap /db, sallank karom (#128) 4 ap /db, hebrencs állkapocs (#130) 8 ap /db,
csuklyavirág (#133) 2 ap /db, gyöngymangó (#135) 4 ap /db, hebrencs csapda (#147) 30 ap /db, mocsári penke (#148) 2 ap /db,
szent jogar (#150) 100 ap /db, szvó-ektoplazma (#151) 20 ap /db, vasérc (#152) 4 ap /db, pirkit (#153) 4 ap /db,
karócsapda (#163) 24 ap /db, ugh méreg (#166) 4 ap cseppje, sullár hólyag (#168) 14 ap /db, uzbány csőr (#169) 12 ap /db,
spiritusz (#170) 2 ap cseppje, téfea-agy (#172) 16 ap /db, grifftojás (#179) 20 ap /db, vaskulcs (#183) 20 ap /db,
ezüst kulcs (#184) 24 ap /db, nagy bronzkulcs (#185) 28 ap /db, nagy vaskulcs (#186) 32 ap /db, karbin plazma (#199) 20 ap /db,
gyíkfű (#201) 2 ap /db, amniosz (#203) 2 ap /db, kazmár gyökér (#205) 8 ap /db, fűszertartó (#210) 12 ap /db,
dorony tüdő (#212) 16 ap /db, manifeszt.nyúlvány (#214) 20 ap /db, praglonc hártya (#215) 400 ap /db, ketrec (#216) 152 ap /db,
dobóháló (#221) 16 ap /db, ramit kő (#226) 6 ap /db, helytartói jogar (#228) 70 ap /db, acélpengőke (#231) 6 ap /db,
ilkin érc (#232) 6 ap /db, furulya (#233) 14 ap /db, tatu dob (#234) 8 ap /db, dorony duda (#235) 56 ap /db,
lajhár csont (#236) 6 ap /db, lant (#238) 30 ap /db, pular kristály (#239) 16 ap /db, kis aranykulcs (#240) 32 ap /db,
smaragd kulcs (#241) 48 ap /db, nyílcsapda (#243) 44 ap /db, kvazár (#244) 22 ap /db, márványkulcs (#245) 32 ap /db,
nagy aranykulcs (#246) 48 ap /db, pszi kő (#248) 1000 ap /db, regeneráló gyűrű (#254) 1600 ap /db, kristálygömb (#265) 20 ap /db,
gromak bőr (#268) 16 ap /db, aranytű (#272) 8 ap /db, szuper dobóháló (#273) 16 ap /db, sárga erőöv (#276) 250 ap /db,
rejtőköpeny (#277) 28 ap /db, tyrex csont (#280) 60 ap /db, raptor karom (#281) 24 ap /db, jégszív (#282) 30 ap /db,
Fekete Kehely (#283) 1100 ap /db, Szent Kulacs (#285) 1000 ap /db, bíbor erőöv (#291) 600 ap /db, sárkánypikkely (#292) 40 ap /db,
arx formázó minta (#298) 50 ap /db, bev formázó minta (#299) 50 ap /db, cru formázó minta (#300) 50 ap /db, din formázó minta (#301) 50 ap /db,
Fairlight köpenye (#303) 800 ap /db, kőszem (#304) 10 ap /db, varázskő (#305) 150 ap /db, réz papi karkötő (#307) 200 ap /db,
galachmit (#310) 300 ap /db, gyógykenőcs (#313) 10 ap /db, roxati zárfaló (#314) 800 ap /db, Thargodan esszencia (#328) 60 ap /db,
huhogó bibe (#332) 16 ap /db, acéltű (#334) 2 ap /db, piranha zsákvédő (#337) 14 ap /db, alkímiázó üst (#341) 800 ap /db,
súlyzó (#347) 18 ap /db, shinai gömb (#348) 240 ap /db, mithril (#352) 16 ap /db, molluszk ház (#353) 4 ap /db,
degradátor váladék (#354) 4 ap kortyonként, szockó hólyag (#355) 6 ap /db, quwarg tojás (#360) 4 ap /db, kinemfogyó tegez (#368) 700 ap /db,
moa smaragd (#377) 50 ap /db, moa rubin (#379) 60 ap /db, moa obszidián (#380) 24 ap /db, moa üveggömb (#383) 10 ap /db,
moa gyémánt (#385) 160 ap /db, halcsont (#390) 4 ap /db, polip szívóka (#391) 4 ap /db, álompor (#396) 2 ap /db,
zafír erőöv (#397) 15000 ap /db, rájabőr (#404) 6 ap /db, rájabőr úszógatya (#405) 30 ap /db, kígyóbőr öv (#410) 16 ap /db,
vérvörös köpeny (#412) 8 ap /db, teknőcteknő (#416) 24 ap /db, era formázó minta (#418) 50 ap /db, fpi formázó minta (#419) 50 ap /db,
gránátcsapda (#431) 40 ap /db, láthatatlan köpeny (#441) 1600 ap /db, gór formázó minta (#444) 50 ap /db, lótuszvirág (#447) 8 ap /db,
mágusköpeny (#453) 3200 ap /db, kholden kulcs (#470) 40 ap /db, norgat kulcs (#471) 48 ap /db, dizen kulcs (#472) 70 ap /db,
fiatalság itala (#473) 400 ap /db, Morgan pálcája (#503) 4500 ap /db, ostromlétra (#510) 10 ap /db, drakolder kulcs (#524) 200 ap /db,
moa töltő (#525) 200 ap /db, dentor bőr (#551) 70 ap /db, őselemek köpenye (#560) 28000 ap /db, amul kulcs (#565) 100 ap /db,
árnyékkulcs (#566) 120 ap /db, aranytoll (#572) 80 ap /db, mópat tetem (#584) 8 ap /db, toxyl (#591) 16 ap cseppje,
toxyl üvegcse (#592) 50 ap /db, jégkristály (#593) 40 ap /db, hro formázó minta (#601) 50 ap /db, rémplazma (#616) 100 ap /db,
sárkányfog (#617) 40 ap /db, pszi kristály (#618) 60 ap /db, lélekesszencia (#619) 90 ap /db, arkog kő (#632) 2 ap /db,
törpe őskő (#633) 1000 ap /db, küklopsz szem (#643) 60 ap /db, kulcskarika (#648) 160 ap /db, rinóbőr (#651) 10 ap /db,
darázsszárny (#652) 8 ap /db, darázsfarok (#654) 28 ap /db, liumbe hajtás (#655) 8 ap /db, aurach fog (#657) 2 ap /db,
elf csont (#664) 8 ap /db, sáska amulett (#668) 30 ap /db, szulfagor agyar (#677) 8 ap /db, rinóbőr öv (#685) 600 ap /db,
teknősesszencia (#702) 90 ap /db, troll csont (#704) 8 ap /db, kobudera csont (#705) 8 ap /db, gnóm csont (#706) 8 ap /db,
etra hályog (#712) 50 ap /db, kij formázó minta (#717) 50 ap /db, topáz erényöv (#731) 220 ap /db, gyöngyberakásos öv (#732) 260 ap /db,
kyorg köpeny (#741) 4800 ap /db, bo'adhun idol (#745) 1200 ap /db, tl'urlang fiola (#788) 100 ap /db, tl'urlang erőkő (#825) 200 ap /db,
dlathog kőzet (#829) 100 ap /db, ogre öv (#834) 1140 ap /db, Éjvadász bundája (#850) 5000 ap /db, rasáth orrkarika (#859) 1400 ap /db,
vörös zselé (#862) 10 ap /db, yetifog (#863) 8 ap /db, ünnepi övsál (#874) 1400 ap /db, halgar kulcs (#877) 100 ap /db,
kitintüske (#879) 8 ap /db, káoszkulcs (#884) 100 ap /db, szürke briliáns (#908) 60 ap /db, skorpiókarom (#911) 8 ap /db,
quwarg igazgyöngy (#912) 8 ap /db, cápazsír (#932) 8 ap /db, bahrot bőr (#938) 10 ap /db, keselyűmirigy (#941) 10 ap /db,
párducbőr (#1066) 20 ap /db, jegesmedve bunda (#1067) 20 ap /db, rozmárfog (#1069) 6 ap /db, yetiszív (#1070) 16 ap /db,
ulkor gyöngy (#1072) 30 ap /db, párducszem (#1073) 4 ap /db, lidércesszencia (#1074) 14 ap /db, cetuszony (#1075) 20 ap /db,
mammutbőr (#1078) 12 ap /db, szélgömb (#1080) 60 ap /db, behemótköröm (#1081) 20 ap /db, hósárkány szív (#1082) 40 ap /db,
ulkor kötény (#1089) 400 ap /db, Augur varázskönyve (#1097) 3000 ap /db, Éjmágus tükre (#1100) 3000 ap /db, varkaudar látógömb (#1107) 600 ap /db,
varkaudar csont (#1113) 8 ap /db, párducbőr övtáska (#1117) 140 ap /db, varkaudar pálinka (#1137) 44 ap /db, isteni fétis (#1150) 3000 ap /db,
tenger gyümölcse (#1155) 32 ap /db, fűszerkeverék (#1170) 20 ap /db, Thargodan koponya (#1182) 60 ap /db, ektoplazma (#1185) 93 ap /db,
sólyomcsőr (#1223) 10 ap /db, ryuku tájoló (#1224) 900 ap /db, mösze hátpáncél (#1229) 22 ap /db, pondróvér (#1232) 8 ap /db,
holdbőr (#1236) 28 ap /db, vaspánt (#1241) 20 ap /db, aranyrög (#1251) 24 ap /db, gyilkos méreg (#1265) 120 ap kortyonként,
teriád edény (#1278) 140 ap /db, teriád ékszer (#1279) 2000 ap /db, bíbor drakpikkely (#1305) 120 ap /db, jáde drakpikkely (#1306) 120 ap /db,
topáz drakpikkely (#1307) 120 ap /db, fekete drakpikkely (#1308) 120 ap /db, zöld drakpikkely (#1309) 120 ap /db, aszott drakpikkely (#1310) 120 ap /db,
hoarián bőröv (#1341) 20 ap /db, vastag ryuku kulcs (#1344) 36 ap /db, moa fogaskerék (#1348) 42 ap /db, extra takarmány (#1360) 36 ap /db,
ogwawa kulcs (#1376) 240 ap /db, draklen kulcs (#1377) 120 ap /db, pókláb (#1378) 2 ap /db, teriád méreg (#1379) 24 ap cseppje,
dinó szaru (#1385) 22 ap /db, teriád kobak (#1461) 39 ap /db, kígyónyelv (#1473) 12 ap /db, hajóács szerszám (#1475) 108 ap /db,
Kjotoannam plazmája (#1485) 560 ap /db, cseng hópikkely (#1496) 75 ap /db, katonai kötszer (#1508) 108 ap /db, rozsomákszőr (#1510) 2 ap /db,
teknőstojás (#1514) 30 ap /db, őskristály-szilánk (#1525) 99 ap /db, varázskorsó (#1546) 1350 ap /db, Napsörény szarva (#1569) 1320 ap /db,
trix gyógypálca (#1704) 20 ap /db, esthari gyöngykulcs (#1710) 560 ap /db, jégkulcs (#1715) 200 ap /db, Snafall jeges öve (#1716) 1650 ap /db,
krg'humán fullánk (#1770) 280 ap /db.

A következő tárgyaidat hajlandó a boltos megvásárolni:
áldott kő (#642) 20 ap /db, alkímiázó üst (#341) 80 ap /db, amniosz (#203) 1 ap /db, amul kulcs (#565) 50 ap /db,
aranyló ugarhéj (#100) 4 ap /db, aranytermő ládikó (#504) 250 ap /db, árnyékkulcs (#566) 60 ap /db, bo'adhun idol (#745) 400 ap /db,
borkonyó bibe (#312) 5 ap /db, bruhatagnyelv (#1230) 7 ap /db, csalánvirág (#582) 8 ap /db, csuklyavirág (#133) 1 ap /db,
destabilizátor (#1275) 250 ap /db, deus ex machina (#1) 25 ap /db, din formázó minta (#301) 25 ap /db, dizen kulcs (#472) 35 ap /db,
dözmöng szív (#122) 3 ap /db, drakolder kulcs (#524) 100 ap /db, ezüstdarab (#326) 4 ap /db, Fekete Kehely (#283) 110 ap /db,
fokhagyma (#403) 4 ap /db, fpi formázó minta (#419) 25 ap /db, furulya (#233) 7 ap /db, fűszerkeverék (#1170) 10 ap /db,
fűszertartó (#210) 6 ap /db, grifftojás (#179) 10 ap /db, gyenge méreg (#26) 1 ap cseppje, gyöngymangó (#135) 2 ap /db,
halgar kulcs (#877) 50 ap /db, hibátlan cetbőr (#1090) 300 ap /db, hókutya nyakörv (#1077) 10 ap /db, ilkin érc (#232) 3 ap /db,
kaja (#2) 1 ap /db, kaktuszbogyó (#429) 4 ap /db, káoszkulcs (#884) 50 ap /db, karbin plazma (#199) 10 ap /db,
kavadu iszák (#25) 2 ap /db, kék orchidea (#68) 4 ap /db, kholden kulcs (#470) 20 ap /db, kij formázó minta (#717) 25 ap /db,
kinemfogyó tegez (#368) 70 ap /db, kis aranykulcs (#240) 16 ap /db, kötél (#92) 1 ap /db, kristályfolyadék (#449) 4 ap /db,
kulcskarika (#648) 80 ap /db, kulcsszilánk (#942) 7 ap /db, kvazár (#244) 11 ap /db, madártoll (#112) 1 ap /db,
magszim bél (#103) 5 ap /db, mágusköpeny (#453) 200 ap /db, márványkulcs (#245) 16 ap /db, medúzacsáp (#703) 5 ap /db,
mocsári penke (#148) 1 ap /db, molluszk ház (#353) 2 ap /db, nagy aranykulcs (#246) 24 ap /db, norgat kulcs (#471) 24 ap /db,
nyílcsapda (#243) 22 ap /db, olló (#335) 7 ap /db, pszi kő (#248) 100 ap /db, ragasztó (#83) 1 ap cseppje,
ramit kő (#226) 3 ap /db, remák szív (#264) 12 ap /db, rinóbőr (#651) 5 ap /db, roxati zárfaló (#314) 100 ap /db,
ryuku nadrág (#691) 85 ap /db, sallank karom (#128) 2 ap /db, sámán gyógykenőcs (#1139) 50 ap /db, sólyomcsőr (#1223) 5 ap /db,
spiritusz (#170) 1 ap cseppje, sullár hólyag (#168) 7 ap /db, szárnyas hernyó (#69) 2 ap /db, szeksztáns (#32) 20 ap /db,
szent kehely (#257) 16 ap /db, Szent Kulacs (#285) 100 ap /db, szuperkötél (#209) 2 ap /db, távcső (#42) 16 ap /db,
téfea-agy (#172) 8 ap /db, térhajlító kavics (#1539) 230 ap /db, Thargodan esszencia (#328) 20 ap /db, toxyl (#591) 8 ap cseppje,
toxyl üvegcse (#592) 25 ap /db, varkaudar látógömb (#1107) 100 ap /db, varkaudar pálinka (#1137) 22 ap /db, vizestömlő (#3) 7 ap /db,
zafír erőöv (#397) 100 ap /db, zöld üveg (#82) 3 ap /db, gyógykenőcs (#313) 5 ap /db, galachmit (#310) 30 ap /db áron.

[Megjegyzés: azokról a tárgyakról, amelyeket esetleg nem ismersz, 20 arany árán információt kérhetsz a BE <boltszám> <tárgy> paranccsal.] [5 pontot használtál fel, van még 506.]

be 618 bemész a 618. épületbe
Lehajolva, belépsz az ajtón. Szakállas, tetőtől talpig bronzpáncélba öltözött, nagyszakállú törp siet elő.
- Bronzhajlító Rain vagyok, a bolt tulajdonosa. Válassz, daliás harcos, boltom széles választékából! - azzal sorban megmutogatja a falon és polcokon sorakozó öléstechnikai szakszerszámokat és mészárlásgátló öltözékeket. Eközben leplezetlenül méregeti a te felszerelésedet is, és néhány tetszetősebb darabra ajánlatot tesz.
A következő eladó tárgyakat látod (zárójelben a tárgy sorszáma):


szöges bunkó (#8) 20 ap /db, bunkósbot (#9) 2 ap /db, csontkés (#11) 4 ap /db, csontszurony (#12) 4 ap /db,
fúvócső (#20) 8 ap /db, mérgezett tüske (#23) 2 ap /db, kis bőrpajzs (#45) 10 ap /db, kígyóbőr kesztyű (#49) 10 ap /db,
bőrpáncél (#51) 10 ap /db, bőrsisak (#57) 10 ap /db, csontszablya (#64) 4 ap /db, szöges páncél (#65) 48 ap /db,
szöges bőrpajzs (#66) 32 ap /db, rézpáncél (#71) 48 ap /db, rézsisak (#72) 14 ap /db, rézpajzs (#73) 28 ap /db,
mászókarom (#78) 20 ap /db, díszes rézpajzs (#84) 30 ap /db, bronzhegyű lándzsa (#87) 20 ap /db, bronzsisak (#88) 18 ap /db,
bronzpajzs (#89) 32 ap /db, bronzpáncél (#90) 64 ap /db, bronzhegyű nyíl (#94) 10 ap /db, bakkura csizma (#96) 22 ap /db,
rákpajzs (#98) 20 ap /db, rövid íj (#107) 16 ap /db, nyílvessző (#108) 2 ap /db, hosszú íj (#111) 40 ap /db,
göcsörtös bunkó (#123) 16 ap /db, bronzpenge (#126) 24 ap /db, mandibulakasza (#127) 50 ap /db, sallank nyíl (#129) 6 ap /db,
ubuk tüske (#131) 2 ap /db, mérg. ubuk tüske (#137) 4 ap /db, ubuk dobónyíl (#138) 10 ap /db, nyu-shuriken (#157) 24 ap /db,
kis vaspajzs (#159) 32 ap /db, vassisak (#160) 36 ap /db, nagy vaspajzs (#161) 44 ap /db, vasvért (#164) 120 ap /db,
rövid kard (#171) 32 ap /db, harci kalapács (#174) 40 ap /db, vashegyű nyíl (#176) 10 ap /db, vasalt bunkó (#181) 70 ap /db,
vashegyű lándzsa (#182) 36 ap /db, mérgezett vasnyíl (#187) 16 ap /db, mérg. ubuk dobónyíl (#188) 14 ap /db, vas dobónyíl (#189) 14 ap /db,
mérg. vas dobónyíl (#190) 20 ap /db, láncing (#222) 400 ap /db, varkaudar lándzsa (#224) 10 ap /db, orgyilkos tőr (#225) 16 ap /db,
lánckesztyű (#230) 300 ap /db, tankány karom (#237) 20 ap /db, fekete bőrcsizma (#247) 32 ap /db, bumeráng (#249) 8 ap /db,
kvazár páncél (#251) 500 ap /db, smaragd koszorú (#252) 600 ap /db, tatu ködmön (#255) 8 ap /db, kvazár sisak (#266) 140 ap /db,
gromak páncél (#270) 60 ap /db, szürke bőrkesztyű (#271) 24 ap /db, Mágikus Koponya (#279) 800 ap /db, varkaudar páncél (#294) 20 ap /db,
elit csatavért (#295) 60 ap /db, kvazár pajzs (#296) 200 ap /db, kvazár kard (#297) 280 ap /db, optiri agysisak (#315) 250 ap /db,
Pusztítás Botja (#316) 2700 ap /db, varkaudar csizma (#317) 40 ap /db, ezüsttőr (#322) 16 ap /db, ezüsthegyű nyíl (#323) 8 ap /db,
ezüsthegyű lándzsa (#324) 30 ap /db, ezüstkard (#325) 44 ap /db, ezüstshuriken (#327) 16 ap /db, csontpálca (#329) 75 ap /db,
királyi korona (#338) 250 ap /db, rézgolyó (#343) 2 ap /db, tolmokov-koktél (#351) 16 ap /db, Baghar korbácsa (#357) 2000 ap /db,
vámpírkard (#358) 5000 ap /db, ezüsttollú nyíl (#363) 300 ap /db, vámpírtőr (#364) 1600 ap /db, Trákin csákánya (#367) 400 ap /db,
szigony (#389) 28 ap /db, réz fejpánt (#406) 14 ap /db, bronz fejpánt (#407) 18 ap /db, vas fejpánt (#408) 24 ap /db,
moa stuki (#413) 20 ap /db, stukilövedék (#414) 2 ap /db, teknőcpajzs (#417) 30 ap /db, agyartőr (#420) 1500 ap /db,
tyrex bunkó (#421) 4000 ap /db, mágusölő (#422) 3600 ap /db, szívkereső (#423) 3500 ap /db, csontpozdorja (#424) 5000 ap /db,
pengepajzs (#425) 1800 ap /db, Raia pallosa (#426) 6000 ap /db, őstroll agyaló (#427) 6250 ap /db, bányászcsákány (#434) 20 ap /db,
Muezli aranykeze (#442) 1750 ap /db, kvazár kesztyű (#445) 120 ap /db, zangrozi csizma (#451) 250 ap /db, krapixlon fürdőruha (#454) 80 ap /db,
kampós acélszigony (#455) 90 ap /db, arany pikkelyvért (#456) 8000 ap /db, mithril láncing (#457) 5920 ap /db, Rhatt páncélja (#458) 8800 ap /db,
Tharr pajzsa (#459) 6720 ap /db, mithril pajzs (#460) 4200 ap /db, szellempajzs (#461) 8000 ap /db, Urgod kesztyűje (#462) 8800 ap /db,
mithril kesztyű (#463) 4000 ap /db, nehéz harci kesztyű (#464) 5550 ap /db, mithril sisak (#465) 4640 ap /db, Morgan sipkája (#466) 8800 ap /db,
gyémántsisak (#467) 8320 ap /db, Tilnetor kardja (#474) 2250 ap /db, törpe bakancs (#475) 5985 ap /db, cápaölő tőr (#480) 48 ap /db,
obszidián tüske (#481) 120 ap /db, pásztorbot (#513) 1200 ap /db, varkaudar szablya (#516) 40 ap /db, Tharr kalapácsa (#520) 4000 ap /db,
mágusbot (#521) 3750 ap /db, Mjölborg kalapácsa (#523) 7200 ap /db, óriásölő (#528) 6000 ap /db, lidérckorona (#531) 12000 ap /db,
tűzúr csizmája (#533) 8880 ap /db, Bufa páncélja (#538) 8800 ap /db, Thargodan korona (#543) 750 ap /db, nyílpuska lövedék (#547) 8 ap /db,
troll dorong (#550) 100 ap /db, troll klopfoló (#552) 240 ap /db, tünde nyíl (#554) 12 ap /db, csatabárd (#555) 44 ap /db,
jing-jang fejpánt (#556) 40 ap /db, árnyéktőr (#557) 70 ap /db, bűvös shuriken (#562) 40 ap /db, angyalok kesztyűje (#609) 140 ap /db,
sárkánytőr (#626) 3000 ap /db, Halálpöröly (#635) 17500 ap /db, Végítélet (#636) 12000 ap /db, Fényhozó (#637) 12000 ap /db,
Káoszkígyó (#638) 20000 ap /db, Fókuszpenge (#639) 12000 ap /db, Thór pörölye (#640) 10000 ap /db, bronz taider (#641) 10000 ap /db,
Huddens kesztyűje (#649) 15000 ap /db, ryuku kopja (#694) 140 ap /db, ryuku szablya (#695) 140 ap /db, ryuku buzogány (#696) 140 ap /db,
yeti mokasszin (#710) 3000 ap /db, rőtmanó kacagány (#714) 10 ap /db, Zinthurg pallos (#716) 30 ap /db, Zombilapító (#721) 1500 ap /db,
császári kesztyű (#723) 400 ap /db, ryuku kalapács (#724) 80 ap /db, otagi csáp (#725) 2500 ap /db, rubin fejék (#729) 280 ap /db,
Batharak vértje (#739) 1000 ap /db, bo'adhun tiara (#744) 4000 ap /db, Batharak vállemeze (#831) 1230 ap /db, cápabőr csizma (#832) 1080 ap /db,
nitmák penge (#837) 4000 ap /db, Din cséphadarója (#840) 5000 ap /db, krathan szablya (#854) 100 ap /db, krathan pallos (#855) 300 ap /db,
nitmák kard (#856) 40 ap /db, sziklazúzó (#857) 750 ap /db, drag'kór bökő (#873) 40 ap /db, törp sisak (#897) 1350 ap /db,
kyorg vállpánt (#901) 1440 ap /db, kyorg tőr (#902) 7840 ap /db, Kabol irhája (#903) 1560 ap /db, troglodita fúvócső (#905) 1350 ap /db,
kyorg hosszúpenge (#917) 60 ap /db, Daramoula pálcája (#950) 2400 ap /db, angyali sisak (#971) 14000 ap /db, Olimpikon (#973) 20000 ap /db,
Olimposz (#974) 20000 ap /db, hósárkánybőr csizma (#1088) 10500 ap /db, bíborarany tőr (#1095) 1000 ap /db, törpe szekerce (#1105) 400 ap /db,
csorba csatabárd (#1108) 100 ap /db, varkaudar che-kard (#1112) 1500 ap /db, che-vállszalag (#1114) 1600 ap /db, varkaudar korbács (#1134) 60 ap /db,
ryuku evező (#1152) 60 ap /db, energialándzsa (#1227) 1280 ap /db, möszehát pajzs (#1231) 1620 ap /db, fejsze (#1240) 36 ap /db,
Halatir kalapja (#1262) 75 ap /db, teriád tőr (#1277) 200 ap /db, teriád lándzsa (#1282) 600 ap /db, teriád pöröly (#1283) 600 ap /db,
teriád kard (#1284) 600 ap /db, teriád nyílvessző (#1287) 140 ap /db, teriád íj (#1288) 1800 ap /db, biethlan lándzsa (#1290) 13500 ap /db,
biethlan kard (#1291) 13500 ap /db, biethlan pöröly (#1292) 13500 ap /db, ryuku menetpajzs (#1320) 375 ap /db, ryuku vállvédő (#1323) 330 ap /db,
hoarián saru (#1346) 30 ap /db, rizspapír-vért (#1366) 1200 ap /db, wakizashi (#1370) 1500 ap /db, naginata (#1371) 1500 ap /db,
nunchaku (#1372) 1500 ap /db, mérg. teriád nyíl (#1380) 260 ap /db, Gonemutlan tőre (#1390) 5790 ap /db, ryuku rövidkard (#1418) 42 ap /db,
hoarián vállkendő (#1448) 20 ap /db, kyorg övcsat (#1456) 1200 ap /db, dzsumbujharcos bóla (#1458) 33 ap /db, finom keszkenő (#1484) 36 ap /db,
díszes tunika (#1488) 1500 ap /db, Shengoroth karma (#1520) 1260 ap /db, ryuku tűvető (#1521) 2300 ap /db, Mallon botja (#1526) 900 ap /db,
méregtagadó (#1531) 1200 ap /db, méregfog (#1553) 1200 ap /db, holdezüst fejpánt (#1555) 540 ap /db, Ek'Hor pajzsa (#1556) 2500 ap /db,
ekharion dárda (#1557) 80 ap /db, Krogan buzogánya (#1561) 690 ap /db, Métely páncélja (#1562) 360 ap /db, jégpasztilla (#1566) 90 ap /db,
monstrum vállvédő (#1577) 360 ap /db, kamikáze fejfedő (#1592) 750 ap /db, ezüstveretes pajzs (#1669) 3000 ap /db.

A következő tárgyaidat hajlandó a boltos megvásárolni:
agyartőr (#420) 100 ap /db, ásó (#34) 5 ap /db, bronzhegyű nyíl (#94) 5 ap /db, Bufa páncélja (#538) 550 ap /db,
cetbőr válltömés (#1091) 350 ap /db, ezüstshuriken (#327) 8 ap /db, gyémántsisak (#467) 520 ap /db, hósárkánybőr csizma (#1088) 700 ap /db,
hosszú íj (#111) 20 ap /db, Huddens kesztyűje (#649) 1000 ap /db, kyorg tőr (#902) 980 ap /db, lidérckorona (#531) 800 ap /db,
mágusköpeny (#453) 200 ap /db, mászókarom (#78) 10 ap /db, Morgan sipkája (#466) 550 ap /db, nyílvessző (#108) 1 ap /db,
pásztorbot (#513) 120 ap /db, ryuku csizma (#692) 85 ap /db, ryuku mellvért (#689) 120 ap /db, ryuku nadrág (#691) 85 ap /db,
szigony (#389) 14 ap /db, szürke bőrkesztyű (#271) 12 ap /db, törpe bakancs (#475) 399 ap /db, ubuk dobónyíl (#138) 5 ap /db,
vas dobónyíl (#189) 7 ap /db, vashegyű nyíl (#176) 5 ap /db áron.

[Megjegyzés: azokról a tárgyakról, amelyeket esetleg nem ismersz, 20 arany árán információt kérhetsz a BE <boltszám> <tárgy> paranccsal.] [5 pontot használtál fel, van még 501.]

szk 230 256 187 keresed a 230. szörnyet a 256. szörnyet a 187. szörnyet
A táborozás ideje alatt majd megpróbálsz nyomokat kutatni, hátha találsz egy részeg kalandozót. [0 pontot használtál fel, van még 501.]

ek 500 2 t. energia kisütése: 500 2
A tudati entitás manifesztálására költesz 2 TU-t A tudati térben már 27435 tudatpontot raktároztatok el. [5 pontot használtál fel, van még 496.]

* 1. BP: használod a 396. tárgyat
Sajnos nincs a birtokodban az a tárgy. [0 pontot használtál fel, van még 496.]

* 2. BP: használod a 243. tárgyat
Ravasz csapdát állítasz a táborhelyed közelében. [5 pontot használtál fel, van még 491.]

* 3. BP: kézbeveszed/felveszed az 531. tárgyat a 453. tárggyal a 462. tárgyat
Leveszed a Morgan sipkáját, majd a fejedre teszed a lidérckoronát. [0 pontot használtál fel, van még 491.]
Ezt már megtetted korábban. [0 pontot használtál fel, van még 491.]
Sajnos nincs a birtokodban az a tárgy. [0 pontot használtál fel, van még 491.]

* 4. BP: elmormolod a 25. varázslatot a 25. varázslatot a 25. varázslatot
Szupersebesen mormolsz. A kézfejed halványan világítani kezd. [-40 varázspont.] [0 pontot használtál fel, van még 491.]
Beizzik a turbómágia. A kézfejed halványan világítani kezd. [-40 varázspont.] [0 pontot használtál fel, van még 491.]
Fürgén varázsolsz! A kézfejed halványan világítani kezd. [-40 varázspont.] [0 pontot használtál fel, van még 491.]

* 5. BP: elmormolod a 25. varázslatot a 25. varázslatot a 25. varázslatot
Szupersebesen mormolsz. A kézfejed halványan világítani kezd. [-40 varázspont.] [0 pontot használtál fel, van még 491.]
Gyorsvarázsolsz! A kézfejed halványan világítani kezd. [-40 varázspont.] [0 pontot használtál fel, van még 491.]
Szupersebesen mormolsz. A kézfejed halványan világítani kezd. [-40 varázspont.] [0 pontot használtál fel, van még 491.]

* 6. BP: elmormolod a 25. varázslatot a 25. varázslatot a 25. varázslatot
Gyorsvarázsolsz! A kézfejed halványan világítani kezd. [-40 varázspont.] [0 pontot használtál fel, van még 491.]
Gyorsvarázsolsz! A kézfejed halványan világítani kezd. [-40 varázspont.] [0 pontot használtál fel, van még 491.]
Beizzik a turbómágia. A kézfejed halványan világítani kezd. [-40 varázspont.] [0 pontot használtál fel, van még 491.]

* 7. BP: elmormolod a 25. varázslatot a 25. varázslatot a 25. varázslatot
Szupersebesen mormolsz. A kézfejed halványan világítani kezd. [-40 varázspont.] [0 pontot használtál fel, van még 491.]
Fürgén varázsolsz! A kézfejed halványan világítani kezd. [-40 varázspont.] [0 pontot használtál fel, van még 491.]
Szupersebesen mormolsz. A kézfejed halványan világítani kezd. [-40 varázspont.] [0 pontot használtál fel, van még 491.]

* 8. BP: elmormolod a 25. varázslatot a 25. varázslatot a 25. varázslatot
Fürgén varázsolsz! A kézfejed halványan világítani kezd. [-40 varázspont.] [0 pontot használtál fel, van még 491.]
Gyorsvarázsolsz! A kézfejed halványan világítani kezd. [-40 varázspont.] [0 pontot használtál fel, van még 491.]
Gyorsvarázsolsz! A kézfejed halványan világítani kezd. [-40 varázspont.] [0 pontot használtál fel, van még 491.]

Több pontod maradt, mint amennyit a következő körre át tudsz vinni. Ebből automatikusan gyógyítasz / gyakorolsz / élelmet szerzel.

tf 4 40 fejleszted a 4. tulajdonságodat 40 pontért
Fogat mosol egy darab fával, napozol egy kicsit, és egyéb módokon növeled szervezeted ellenálló képességét. A befektetett munka meghozza eredményét. (+1 egészség.) [40 pontot használtál fel, van még 451.]

tf 4 40 fejleszted a 4. tulajdonságodat 40 pontért
Hosszú időt töltesz azzal, hogy egészséges, tápláló étrendet állíts össze magadnak. Még nagyon sok kell ahhoz, hogy az egészséged érezhetően megnövekedjen.

[40 pontot használtál fel, van még 411.]

tf 4 40 fejleszted a 4. tulajdonságodat 40 pontért
Sian-no-csung, az ősi kobudera bölcs útmutatásai alapján szervezetedet megedző gyakorlatokba kezdesz. Ez még édeskevés ahhoz, hogy az egészséged észrevehetően fejlődjön. [40 pontot használtál fel, van még 371.]

tf 4 40 fejleszted a 4. tulajdonságodat 40 pontért
Alaposan átválogatod a kajakészletedet, törekedve az egészségesebb életmódra. Még elég sok gyakorlásra van szükség ahhoz, hogy az egészséged komolyan megnőjön. [40 pontot használtál fel, van még 331.]

tf 4 40 fejleszted a 4. tulajdonságodat 40 pontért
Átszortírozod a kajatartalékaidat, kidobva a zsíros részeket, feldúsítva a vitaminban gazdag, fehérjedús porciókat. Ez még édeskevés ahhoz, hogy az egészséged érezhetően megnövekedjen.

[40 pontot használtál fel, van még 291.]

tf 4 40 fejleszted a 4. tulajdonságodat 40 pontért
Hosszú időt töltesz azzal, hogy egészséges, tápláló étrendet állíts össze magadnak. Még elég sok gyakorlásra van szükség ahhoz, hogy az egészséged érezhetően megnövekedjen.

[40 pontot használtál fel, van még 251.]

tf 4 40 fejleszted a 4. tulajdonságodat 40 pontért
Fogat mosol egy darab fával, napozol egy kicsit, és egyéb módokon növeled szervezeted ellenálló képességét. Ez még édeskevés ahhoz, hogy az egészséged érezhetően megnövekedjen. [40 pontot használtál fel, van még 211.]

tf 4 11 fejleszted a 4. tulajdonságodat 11 pontért
Kitartóan, órákon át légzőgyakorlatokat végzel. Most már nem is olyan szörnyen sok tréning szükséges ahhoz, hogy az egészséged érezhetően megnövekedjen. [Még 274 TVP-t kell elköltened.]

[11 pontot használtál fel, van még 200.]
Vizet kortyolsz a vizestömlőből. Micsoda meglepetés! Felkeres az alanori kincstár egyik adószedője. Végignéz egy papírt, majd udvariasan közli, hogy adótartozásod jelenleg 12 arany. Halkan szitkozódva, kifizetsz 12 aranyat. 1 aranypikkely és 1 sötét tekercs megsemmisítette egymást. [KT képesség hatása:] Üzenetet kapsz a Fairlight banktól: mivel ebben a körben elfelejtettél lottót vásárolni, megtették helyetted, 1 szelvénnyel, általuk választott számokkal játszották meg neked. A 10 arany költséget a bank fizette. Vásárolsz egy lottószelvényt, amelyen a tippjeid: 5, 7, 6.
Fárasztó ez a gyalog-galopp! (-1 életerő.) Túl fáradt vagy már, hogy tovább menj. Utolsó erőddel táborozásra alkalmas helyet keresel. Betakaródzva, gyorsan álomba merülsz. A kalandozás közben szerzett tapasztalatok jó hatással voltak. (Szerencséd egy picit megnövekedett - kb. 5 TVP-nyi fejlesztésnek megfelelő mértékben.) Elmúlt a munka gyümölcse hatása.
Ebben a körben 200 pontod maradt, ebből a következő körre 200 pontot vihetsz át. Kapsz még 583 pontot. A következő körben tehát 783 pontot költhetsz el.

KARAKTERLAP

Tompaeszü Nyüzsi, egy fekete, göndör hajú, zöld szemű kobudera férfi vagy. Körszakállad és bajuszod van. Fekete a bőröd. Raia főpapja vagy. Az Acél Öklök (#9123) K.T. tagjai közé tartozol. Ez a 442. fordulód.

Erő: 46 (51) Szint: 30 Merészség: 10/5 Magasság: 149 cm
IQ: 52 (55) Támadás: 36 Agresszió: 3 Testsúly: 55 kg
Ügyesség: 44 (47) Védekezés: 104 Menekülés: 30 % Életkor: 35/49 év
Egészség: 54 (62) Életpont: 558/309 Jellem: jó (667) Tul. pont: 0
Szerencse: 56 (62) Varázspont: 1247/380 Pénz: 1475 arany Kép. pont: 24
Tudatpont: 14/11 Pszi pont: 227/240 Halhatatlanság: 1 % EFejl: 28
Eddig összesen 3330 szörnyet (7 ebben a körben) öltél meg. Ebben a fordulóban 24482 TP-t kaptál. Jelenleg 3148863 TP-d van. A következő szinthez még 351137 TP szükséges. Trófeáid: taalru herceg, varkaudar katona, káoszbajnok. A 432. fordulódban 12912 arany került a bankszámládra. 13557 aranyat vehetsz fel a kamatokat is beleszámítva. Eddig 1 többszemélyes kalandot teljesítettél.

HARCI ISMERETEK
víziharc: 6/34 ökölvívás: 39/31 (+3%) szúrófegyverek: *22/100
lőfegyverek: 27/58 (+6%) dobófegyverek: 23/62

Feltételes fegyverváltás: kőkés (#6) (200%) << ököl (#28) (140%) << vámpírtőr (#364)
Feltételes lőfegyver használat: semmi (0 -13.); bumeráng (#249) (14 -19.); sallank nyíl (#129) (20 -24.); vashegyű nyíl (#176) (25 -);
Óvatosság (labirintusokban): 0 KPCS: automatikusan minden kapcsolónál

EGYÉB ISMERETEK
1. rejtőzködés: 63/70 (+16%) 2. nyomkövetés: 121/35 (+23%) 3. mászás: 23/81
4. csapdakészítés: 28/60 (+6%) 5. csapdaészlelés: 6/5 (+6%) 6. gyógyítás: 65/32 (+20%)
7. titkosírás: 22/41 (+17%) 8. felderítés: 33/28 (+2%) 9. szörnyidomítás: 10/29
10. teológia: 63/53 (+57%) 11. taumaturgia: 80/78 (+21%) 12. szerencsejáték: 4/49
13. versengés: 10/19 (+16%) 14. harcművészetek: 42/5 15. zene: 12/66
16. szörnyismeret: 45/17 17. pszi: *19/100 18. zárnyitás: 1/0
19. vadászat: 6/43 20. bányászat: 30/73 21. úszás: 8/94
22. főzés: 4/1 (+23%) 23. csapatmunka: 1/54

FELTÉTELES PARANCSOK (még 7 lehet)
deus ex machinád 1 mezőre repítsen
totem 40% életpont alatt (szent jogar (#150))
gyógyítasz 35% életerő alatt 36 TVP-ért
segítesz max. 100 TVP-ért
kutatsz max. 200 TVP-ért
ásol max. 40 TVP-ért
készítesz ében tobozt (#578) (max. 999 darabot ), kerek követ (#19) (max. 16 darabot ), csalánvirágot (#582) (max. 20 darabot )
mászol max. 300 TVP-ért
cirkusz: céllövölde, ötpróba, küldetés, kártyabarlang, labirintus (31)
maradék TVP-dből az egészség (4) tulajdonságodat TF-eled
Feltételes támadás (aktív: 7, max: 16)
szintszívó (#96), áeratikus hasnyák (#243), autentikus vámpír (#154), kputtyintó csalán (#247), öregedést okozó lények (#9095) (csak egyszer), szintszívó lények (#9097) (csak egyszer), szubreális vámpír (#223) (csak egyszer)
Barátságosság (aktív: 13, max: 16)
fémbontó szójer (#150), csápos otagi (#395), purifikátor császár (#393), kronotapír (#286), őrjáratozó katona (#274), magnetikus praglonc (#200), bűbájlidérc (#761), kisebb quwarg isten (#213), csataremák (#694), vark. kardtáncos (#693), varkaudar vajákos (#690), semlegesek (#989), jók (#990)

VARÁZSLATAID ÉS PSZI KÉPESSÉGEID
Varázslói varázslataid
energiatüskék (#29, 5 VP) tüskepajzs (#30, 4 VP) lángcsóva (#31, 5 VP)
hhaar burka (#32, 6 VP) izomernyesztés (#33, 6 VP) varázsvédelem (#34, 8 VP)
tompítás (#40, 8 VP) örvénykerítés (#42, 10 VP) fehér glóbusz (#47, 13 VP)
villámcsapás (#50, 18 VP) elektromos pajzs (#51, 14 VP) láth. észlelése (#78, 7 VP, 5 TVP)
városi teleport (#96, 50 VP, 10 TVP) varázsital főzése (#100, 30 VP) tükörpajzs (#101, 26 VP)
varázsvédelem II (#108, 18 VP) felszínre ugrás (#109, 25 VP, 5 TVP) dimenzióugrás (#163, 55 VP, 5 TVP)
városi teleport II (#181, 60 VP, 10 TVP) tiltott teleport (#198, 100 VP, 10 TVP) a munka gyümölcse (#224, 10 VP)
Papi varázslataid
éber kakukk (#3, 6 VP) auralátás (#4, 8 VP, 5 TVP) gyógymógy (#5, 6 VP, 5 TVP)
áldomás (#6, 5 VP, 5 TVP) erőpajzs I (#12, 6 VP, 5 TVP) méregsemlegesítés (#14, 10 VP, 5 TVP)
vak őrület (#18, 3 VP, 5 TVP) korgó gyomor, huss (#21, 3 VP, 5 TVP) unkreáció (#22, 0 VP, 5 TVP)
hadiszerencse II (#24, 6 VP, 5 TVP) tündérfény (#25, 1 VP) tulajdonságpajzs (#26, 16 VP, 5 TVP)
védelem tűz ellen (#38, 12 VP) vakító fény (#43, 7 VP) tisztítótűz (#44, 13 VP)
gyóntatás (#56, 10 VP) azonnali gyógyítás (#58, 15 VP, 5 TVP) hadiszerencse III (#59, 15 VP, 5 TVP)
puha ütés (#60, 18 VP) tűzeső (#61, 16 VP) éber vadászkutya (#62, 12 VP)
erőpajzs II (#63, 24 VP, 5 TVP) oltár eltörlése (#79, 60 VP, 10 TVP) szörnyészlelés I (#82, 8 VP, 5 TVP)
szörnycsábítás (#83, 14 VP, 3 TVP) restoráció (#85, 50 VP, 5 TVP) vasszervezet (#86, 8 VP)
szopókőpusztítás (#88, 21 VP, 5 TVP) rúnapukkasztás (#94, 0 VP) DEM kreálása (#95, 50 VP, 10 TVP)
teljes gyógyulás (#133, 50 VP, 5 TVP) élőholt pozdorja (#134, 40 VP) tárgyészlelés (#135, 30 VP, 10 TVP)
energiafolyam (#136, 24 VP) mágikus ütés (#147, 18 VP) égető tekintet (#164, 25 VP, 5 TVP)
esszenciavédelem (#165, 15 VP, 5 TVP) gyorsvarázslás (#179, 0 VP) kényszerport (#183, 8 VP)
Pszi képességeid
pszi-ernyő (#64, 6 PP, 5 TVP) auratranszformáció (#65, 10 PP, 10 TVP) pszi-regeneráció (#66, 12 PP, 5 TVP)
felejtés (#68, 5 PP, 5 TVP) kí koncentráció (#69, 14 PP, 5 TVP) agyletapogatás (#70, 16 PP, 2 TVP)
szürkeáll. aktiv (#71, 20 PP, 5 TVP) mentális pajzs (#72, 9 PP, 5 TVP) pszi fejlesztés (#73, 20 PP, 10 TVP)
molekulaátrendezés (#74, 10 PP, 5 TVP) agykorbács (#97, 6 PP) pszi-acéltorony (#98, 8 PP)
tudatkutatás (#99, 20 PP, 10 TVP) térképelemzés (#104, 20 PP, 10 TVP) kontinuum-tágítás (#105, 60 PP, 10 TVP)
pszi-gyűjtés (#112, 300 PP, 30 TVP)
Butaság ára beállítás: teológia: +39 vp 2 költség alatt; taumaturgia: +7 vp 7 költség alatt;

JELENLEG RAJTAD LEVŐ AKTÍV VARÁZSLATOK ÉS PSZI HATÁSOK
szürkeáll. aktiv (#71) pszi-ernyő (#64) láth. észlelése (#78) tulajdonságpajzs (#26)

TÁMADÓ ÉS VÉDEKEZŐ VARÁZSLATOK LISTÁJA
Feltételes varázslat-használat
0. és magasabb szintűek ellen
Támadó varázslatok (aktív: 1, max: 10)
izomernyesztés (#33)
Védekező varázslatok (aktív: 1, max: 10)
hhaar burka (#32)
Feltételes támadó varázslatok (aktív: 10, max: 59 - védekező varázslatokkal együtt)
tűzeső (#61) >> pszi elementál (#221) energiatüskék (#29) >> velociraptor (#161)
tűzeső (#61) >> gnóm szolgáló (#181) tisztítótűz (#44) >> autentikus vámpír (#154)
tisztítótűz (#44) >> áeratikus hasnyák (#243) tűzeső (#61) >> nők (#999)
vakító fény (#43) >> varkaudar hírnök (#686) energiafolyam (#136) >> tüskés gigaféreg (#256)
Feltételes védekező varázslatok (aktív: 10, max: 59 - támadó varázslatokkal együtt)
elektromos pajzs (#51) >> viharóriás (#278) varázsvédelem II (#108) >> Chara-din fattya (#236)

ISTENI KÜLDETÉSEID
1.) Raia papjai élen járnak a szopókövek és szopógödrök megsemmisítésében: ugorj bele egy szopógödörbe, és semmisíts meg így egy vagy több szopókövet!
2.) Bizonyítsd be, hogy nem a mohóság, a tárgyak gyűjtögetése vezérel, amikor engem követsz: imádkozz hozzám úgy, hogy a megterheltséged 15% alatt van!
3.) Személyes híveimnek szárnyas doaregekre van szükségük. Te is tudsz segíteni: vezess egy sivatagi doareget egy oltáromhoz, és imádkozz: a doareg felrepül hozzám és itt fog segíteni.

HŐSTETTEID
A quwarg rajzásban leölt quwargjaid: 2 élőholt, 1 vadász, 1 rohamosztagos.

TUDATI ENTITÁS MANIFESZTÁLÁSA
A tudati térben összegyűjtött TU-k: 27435. A kt-d által összegyűjtött TU-k: 121.

A FORDULÓ ELEJÉN MÉG MEGVOLT...
1 rókafarok (#124) 1 sötét tekercs (#535) 30 víz (#27)
1 aranypikkely (#415)

EBBEN A FORDULÓBAN KERÜLT HOZZÁD...
693 arany (#50) 8 fokhagyma (#403) 10 gyógykenőcs (#313)
1 kaja (#2) 3 kvazár (#244) 1 pszi kő (#248)
1 vashegyű nyíl (#176)

E KÖRBEN TETT LÉPÉSEID TÉRKÉPE


(182,27) erdei bölcs háza (#666), szent liget (#439), oltár, művészi porolit (#720), barátság szent tüze (#484)
(182,29) márványtorony (#175), Chara-din monolitja (#534), oltár, művészi porolit (#720)
(183,28) kristálypalota (#401), Leah oltár, művészi porolit (#720)
(183,29) csodák kútja (#1096)
(183,30) szörnypiac (#647), tanácsadó bölcselő (#656), Sheran oltár, smaragdgólem (#417)
(183,31) vegyesbolt (#615), fegyverbolt (#618)

ÜZENET A JÁTÉKVEZETŐTŐL


2008.09.16. Számládról 40 zsetont levontunk a Krónika külön postázása miatt.
˙

Változások a Túlélők Földjén a legutóbbi fordulód óta...


* Borax király ünnepélyes bejelentést tett: A toborzóirodákban meghirdetett verseny véget ért. Seregébe a Holtidő Társaság és a Kvazársziklák népe közös tudatokból csatlakoztak a legtöbben. A király utasította udvari mágusait, hogy jutalmazzák meg ezen Közös Tudatokat. A mágusok bűvöletének köszönhetően mostantól a tagok (és ez által a yaurri sereg) aktivitása kicsivel megnőtt, vagyis mindkét KT tagjai fordulónként +5 % tvp-ből gazdálkodhatnak két hónapon keresztül. A király nagy bölcsességében nem záratta be a toborzóirodák kapuit a lelkes kalandozók előtt, aki akarja, továbbra is próbálkozhat a lajstrom medál kiérdemlésével, immár versenyen kívül.
* A jelenlét bónusszal rendelkező karakterek ezentúl akkor is megkapják a +5% tapasztalati pontot, ha az aktuális hónapban még nem léptek négy fordulót, csak az előző hónapban. A zsetonkedvezmény viszont továbbra is az ötödik emailes fordulótól kezdve jár.
* Az olimpiai kategóriák enciklopédiája hibásan került kiküldésre. Az olimpiai változás, hogy megnöveltük az arany és TP díjat, És a 8. kategóriában a mostani olimpián már lesznek díjak, amelyeket a karakterek meg is kapnak.
* A 40-es TK-ból kivettük a szamurájkardot, ami ezentúl csak Toyaki kristályából szerezhet‹ meg.
* Borax király úgy döntött, enged a kalandozók nyomásának, és engedélyezte, hogy a ryuku-szigeteki toborzóirodánál továbbra is megadják a titkos labirintus térképét azoknak, akik felmutatják ott a lajstrom medáljukat. Viszont nem árt ha tudják a vállalkozó szelleműek, hogy Khór kardja már nem található ott.
* Ha a fogadóba a BE <épület száma> <40> paranccsal lép be a karakter, ezentúl megkapja az általa ismert, illetve teljesített TK-k listáját. Első belépésnél továbbra is csak az ismertető szöveg olvasható, tehát a 40-es paraméter használatának feltétele, hogy járt már abban az épületben.
* Huertol elveszett. Legalábbis a király számára. A helytartói város státusz elveszítésével várhatóan az alábbi épületek fognak bezárni a városban: helytartói hivatal (581. épület), Fairlight bank (583.) Fejvadászcéh (758.) Toborzóiroda (761.).
* A Fejvadászcéh Wargpinban nyitotta meg irodáját, melyet Huertolban be kellett zárnia. Az épület száma változatlanul 758.
* Huertol fekete mágustornya ezentúl nem látja szívesen a varkaudarpárti kalandozókat. Az is veszélyben van közülük, aki megközelíti az épületet.
* Az erődök és fellegvárak ostroma mostantól nem növeli a hőstettekben látható varkaudar ill. kalandozóharcok számát.
* A Rozoga Csontváz Lordhoz fogadót ezentúl a varkaudarok üzemeltetik, a nevét is megváltoztatták, a Vérhez és Pálinkához címezték.
* A varkaudar arénánál lehetőség van arra, hogy hozzájárulj az aréna szörnyeinek beszerzéséhez. Az arénánál add ki a H 497 [hánszor*100 arannyal járulsz hozzá] [szörny száma, amit szeretnél] parancsot. Az arany levonásra kerül, az arénamester pedig megpróbálja beszerezni azokat a szörnyeket, amelyekre a hozzájárulásokat kapja.
* A 13 kifejlesztett képességgel rendelkező KT-k jelenleg nem tudják használni az EF parancsot a tudati teret blokkoló entitás kártékony jelenléte miatt. Ők az EK 500 <TU> paranccsal tudnak tudati energiát gyűjteni az entitás manifesztálásához.

Üzenet küldése a karakternek