Vissza a Főoldalra
 

Hírek, újdonságok
Változások listája
A számlanyitás folyamata
Árak + Jelenlét bónusz
Befizetési módok
Jelentkezési lap
Kedvezmények
Kipróbálás (10 ingyenes forduló)
Szabálykönyv
Új játékosoknak
Alanori Krónika kupon
Aukció
Beállítós UL
Bónuszok
Eseménynaptár
Hasznos Információk
Ismeretek hasonlítása
Kalandozók versenye
Karakternév-változtatás
Lemaradás vásárlása
Reinkarnáció
Statisztikák
Szavazások
Tesztcsata
Titanitdukát aukció
Tudástár
UL küldés
Beholder Labirintus
Memóriajáték
Mini-szójáték
Puzzle
Chat, üzenõfal
Fórumok
Közös Tudatok
Közös Tudatok Listája
KT-képességfa
Levelezési lista, IRC
Megosztott fordulók
Nyilvános fordulók
Miniolimpiák
Olimpiák
TF találkozó
AK Archívum
GN Archívum
Írások, novellák
Linkek
TF könyvek
Letöltés
Gyakori kérdések
Felhasználási feltételek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
Csapda a javából
Küldd el képeslapként!
"Ismeretlen rendeltetésű csapda volt, pont a főkincs előtt, amit már egy ujjammal meg is érintettem." - Trollpüfölő Helga (ember kalandozónő) első gondolatai, miután a földalatti járat helyett újra a szabadban találta magát.
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Tavaszi befizetési akció 2024.03.01. (péntek) - 2024.03.18.

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Aukciós statisztika
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Az utolsó Aukciós Napon történtek

A lista folytatása...
Olimpiák eredmémyei (9)
A Sötétség Kora - retró történelmi esemény (17)
Épülettervezői pályázat 2. (10)
Tavaszi befizetési akció 2024.03.01. (péntek) - 2024.03.18. (1)
Tavaszi befizetési akció 2023.02.27. (hétfő) - 2022.03.10. (2)
TF KÖZÖS TUDATOK (1277)

További témák...

2024-03-28 20:24:27 Az UL-ek letöltésre kerültek.

Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Korábban az általam asztalra pakolt termónál többször belefutottam már abba, hogy néztem, hogy mennyit countereltem, hogy az visszahat-e rám. Ha csak gondolatban, de én már úgy használtam a sajátomat, mintha mindkét játékosra hatna. Szerintem teljesen valid lenne ez (egy) megoldásnak.
 
Fasza ez a szappanorpera . A következő évadhoz mikor jön ki a trailer?
 
Igen, a termo kapcsolata változhat a 2 játékoshoz, komolyabb orgia alakulhat ki
 
Bármilyen problémát először kapcsolati oldalról kell kezelni. Türelem
 
Felbuzdulva feljöttem hátha konkrét dolog vállik nyilvánossá (végre), mivel láttam mennyi új komment van, erre csak etika előadás, szép.
 
Ezt a vétó témát többször felhoztad, biztos van, aki most már kiváncsi rá, mi ez. Annak idején minden tesztelés végén tartottunk egy lezáró megbeszélést, ahol végigmentünk az összes lapon, ahol kétség volt, mi legyen a végső verzió, szavazàs döntött. Minden egyes kiegnél Balázsnak és nekem is volt egyetlen lapnál 1 vétójogunk, a többségi szavazat ellenében lehetett érvényesiteni, kvázi a 2-300 lapból egynél ragaszkodhattunk az igazunkhoz. A vége felé a tesztelők ezt rossz szemmel nézték, ezért végül elengedtük ezt a dolgot.

A tesztelt lapok erősségével, a kiegészitőhöz kapcsolódó szabályokkal kapcsolatban azóta is a tesztelők szavazata dönt. Ezentúl is nagyon sok kérdésben kikértük és most is kikérem a tesztelők véleményét, ideértve kiadàsi tervek, promóciók, kiegészitő témája, hosszútávú fejlesztési tervek, szabálykérdések, nerfek, stb stb. De itt már nem feltétlenül a parlamenti demokrácia dönt. Szóval az egykor használt vétó szabályt ne keverjük ide pls, ez eléggé szúrja a szemem, mert úgy érzem, ezzel azt próbálod sugallni, már sokadszorra, hogy olyan döntéseket hozok, amihez nem lenne jogom.
 
Alapvetően igaz, "a tesztelés vezetője dönt arról, kell-e nerfelni", ezt nevezzük vétójognak, ha a tesztelők többsége szerint kellene,a vezető szerint meg nem. Így, hogy ez fel lett vállalva végül, el is engedném a témát, a szakmai érvek úgyis elhangzottak már 23x.
Én nem éltem ezzel az eszközzel, amikor vezettem a tesztelést 2 évig, de nem vitatnám természetesen a jogot hozzá. Személy szerint azért bízom benne, hogy a belső tesztidőszak végén tesztelői szavazás dönt majd, de ezt "megkövetelni" nyilván nincs jogom, és másnak sincs.
 
Balázs, a teljes átlátszóság számodra már eddig is rendelkezésre állt, lévén fejlesztő voltál elég sokáig. Beleértve a hkk tesztelés alapszabályait, amit közösen rögzitettünk sok évvel ezelőtt, úgyhogy ezekre ne most csodálkozz rá, főleg, hogy korábban Gergőnek válaszolva már felhivtam erre a figyelmedet. Egy lap nerfje nem úgy történik, hogy elrikkantja valaki magát, hogy nerfeljük xet, màsnap a tesztelők szavaznak róla és már nerfeltük is. Bárki tehet javaslatot, de a tesztelés vezetője dönt arról, hogy kell-e nerfelni. És ha igen, akkor már a tesztelőkkel beszéljük meg, mi legyen a nerf, jelentős-e annyira, hogy külön tesztelést igényel stb. A kieg megjelenése után a mcéhről és a termóról làtszott, hogy ezek a kieg legerősebb lapjai, de ahhoz, hogy el lehessen dönteni, egy lap valóban tönkreteszi e a játékot, és nerfelni kell, v csak szimplán erős, idő szükséges. Az mcéhről beláttam megbeszéltük, kiteszteltük, lenerfeltük. A termónál viszont akkor úgy gondoltam, nem szükséges az azonnali nerf, várjunk még vele. Az érveket leirtam, nem akarom ismételni magam. De végül én közöltem a statisztikàkat, és irtam a termo nerfjével.kapcsolatos cikket, mert úgy láttam, már tényleg dönteni kell ebben a kérdésben.mondhatod, hogy nem értesz egyet, de attól ezt még nyugodtan megtehettem, a termo nem akkora gamebreaker, hogy szamit, 3 v 5 hónap után nyúlunk hozzá, jobb volt várni, hogy legyen elég statisztikánk. Egy felesleges, vagy túlzó nerf ugyanolyan problémákat okozhat, mint egy nerf elmaradása.
 
Ha megvan a kommunikacio a tesztelok es a kiado kozott, az klassz (lenne).
Itt a topicban pl. mgaber, hd1992, kdavid tesztelok is fogalmaztak meg komolyabb kritikat a kiadoval szemben, en csak idezek 1-et (HD, 40-es hsz: "Hónapok óta, időről-időre fel volt vetve, hogy legyen valami kezdve a termoval, de mindig elsöpörted."
Ezt a problemat ram vagy Gergore fogni eleg furcsa, semmilyen rahatasunk nincs erre.

Egyebkent tobb pozitiv, dicsero, a kiadot vedo hozzaszolasom is volt 2020 novembere ota, semmi "nelkulem nem jo semmi", csak ha valami nem tetszik, hibanak tartom, azt is leirom, mert erdekel a HKK sorsa, plusz sima jatekos is vagyok, plusz Gergo versenyzik - igyekszem stilusban korrekt maradni, pl. nem hasznalni a "hagyd abba a hisztit" kifejezest.
(ha ellendrukker lennek, biztos, hogy csondben uldogelnek es minden hibanak orulve remenykednek, hatha osszedol a HKK nelkulem)

Legutobbi hsz-em itt pl. csak osszegezni probalta a "szakmailag hol tart a Termo ugye"-t, semmi uj informaciot nem tettem bele, velemenyben is csak az atlathatosag, nyiltsag mellett ervelek. Persze nyilvan joga van a kiadonak ahhoz is, hogy azt mondja: "nem szeretnem a jatekosokat beavatni a dontesi mechanizmus reszleteibe".
Speciel ez a mechanizmus ebben az esetben egyertelmuen kiderult, itt, ebben a topicban. A legfurcsabb szamomra, hogy a nyilvanvaloan kiderult "veto" nincs felvallalva, sot tagadva van.

A tovabbiakban terjunk vissza a HKK szakmai reszere, az egymas botcsinalta pszichologiai elemzeset, ki mit gondol magarol es kinek milyen elkepzelt motivacioi vannak, azt NE kezdjuk el / NE folytasd kerlek.
 
A kommunikációnak nem köztem és a tesztelők között kell helyreállnia (az megvan most is) hanem köztem és a Makó család közt. Ami meg biztos nem fog, látva Balàzs további hozzászólàsait... A tiszteletteljes, épitő jellegű, és a provokativ, bicskanyitogató hozzászólàs közt óriàsi különbség van. Amikor G az utóbbival nyitott, én màr arra reagáltam a Balàzs àltal idézett posztban, de ezt ő is jól tudja. Mint ahogy azt is, hogy a hkk feljesztés során ő vétózott bármit utoljára, evekkel ezelőtt. Az ellentét, és a nekem szóló folyamatos beszólogatàs alapja is nyilvánvaló, Balázs kilépése a fejlesztésből. Én mindvégig igyekeztem ezt az egészet abszolút privát dologként kezelni, de elismerem, kicsit kezdek besokallni a folyamatos beszólásoktól. Balázs saját maga döntött úgy, hogy kilép a tesztelésből, nem én rúgtam ki, azóta árverezheti a lapjait, nem értem, mire jók a folyamatos "nélkülem nem vagytok jók" posztok. Kb mint amikor vki átül a másik parlamenti frakcióba és azért ekézi a másikat, amit előtte maga pont ugyanúgy csinált... Csak épp itt nem 2 ellentétes érdekű csoport van, hanem egy, közös hobbijú, azonos érdeklődésű csoport, iszonyú toxikus dolog állandóan ez ellentétet szitani a semmiért.
 
Nem akarok személyeskedni és azt se tudom ki kezdte az egészet azzal, hogy visszaütött, de nemcvéletlen fogalmaztam, úgy, hogy nem csak G stílusára utaltam. Részedről is találni cégvezetőhöz méltatlan stílust. De nem akarom kivesézni és azt se, hogy sértésként csapódjon.
A cégvezetőséget kiemelted, de ez nem csak privilégiumokkal, hanem felelőséggel is jár (tudom Te jobban tisztában vagy vele, mint én). Annak ellenére kell jó döntéseket hoznod, hogy mindenképpen lesz valaki, akinek nem fog tetszeni.
Bízok benne, hogy helyreáll a kommunikáció közted és a tesztelők között és közös összhanggal újra teljes hatékonysággal tudtok együtt dolgozni ;)
 
"Nemrég kezdted"
Nézd meg légyszíves a regisztrációm időpontját.
 
Sajtós a beholdernel látszik, hogy nemrég kezdted, mèg marketinges sincs...

Egyébként meg azért nem akad fent senki G stílusán mert Miklós sem èppen tökéletes úriember módjára válaszolt, hanem magas lóról, ráadásul itt most tényleg egy ember van az egész közösség ellen, szóval már csak ezért sem szól be senki Gergőnek, mert mèlyen egyetértenek vele (meg ha a stílussal nem feltétlen).
 
Szakmai 1:
Az kiderült, hogy a tesztelők és a hozzászólók túlnyomó többsége szerint nerfelni kell a lapot, méghozzá a "minden játékosra hat" módon. Miklós nem így látja, de belement, hogy ez tesztelésen így legyen próbálva, és olyan 1 hónap múlva tesztelői szavazás után ki legyen hirdetve az eredmény.

Szakmai 2:
Az implicite kiderült (HD és KD), hogy Miklós hónapok óta vétózta a lap bármilyen nerfjét ill. annak tesztelését. Ezt lehet belső ügynek is mondani, de érdekelheti is a játékosokat, mi a tesztelők ill. a tulajdonos szerepe, ki dönti el a szakmai kérdéseket.
Bárhogy is van ez, az átláthatóság, "felvállalás" szerintem korrektebb.
 
Off:
Engem zavar, de sajna bármilyen online fórumon ez van (s a törzsi ösztönök miatt mindig el is olvasom "varkaudarok vagyunk mindahányan") Sajna az eredeti racionális vita el is tűnt.
On:
Támogatom én is a mindkét félre hatást.
 
De hát róla minenki mindig elmondja mindenhol!
Olvass Facebookot, Fórumot, mindenhol őt véleményezik, minősítik! Most miért legyen n+1?
Pontosan ez volt az, amiért felemeltem a szavam, hogy Más stílusa senkit sem zavar? Mindenki csak rajta akad ki, de Makó G-n senki?
Erre mindenkitől a "mert a Miklós" dolgot kapom.
Már kezd olyan érzésem lenni, mintha megbántottam volna egy szent tehenet, vagy nem tudom, miért ennyire ördögtől való, hogy nem tetszik egy kommentelő stílusa?
Tényleg bocsánat, hogy szóva mertem tenni!
Őszintén!
Tanultam belőle, és innnetől komolyan nem fog érdekelni, ki hogyan ír.
Majd megkérdezem valakitől, hogy foglalja össze, mi érdemleges volt a fórumban!
Én téged tisztellek ettől függetlenül, gyerekkorom egyik hőse voltál, Miklóssal együtt, de nem tudok veled egyetérteni ebben. Attól még tisztelhetlek téged is, meg őt is! Makó G-t viszont nem tudom tisztelni, bármilyen kivállóak az érdemei.
Inkább nem offolom a témát, és innentől privátban válaszolok.
(Eddig is azt tettem, de senki sem reagált. )
 
Egy ilyen kérdésre nem fogsz 24 "engem nem zavar" választ kapni. Aki erre jár és nem ír, azt sanszosan nem. Akit zavar, majd jól egyetért veled.
Viszont ha ugyanabban a vitában korábbról Miklós stílusa is legalább annyira zavar (úgy látom és igencsak remélem), akkor meg nem szelektíven érdeklődsz, ha korrekt vagy, hanem "csak engem zavar ebben a vitában Miklós és G stílusa?".
 
Oké, de akkor engem ne zavarjon Makó G tiszteletlen stílusa? Akkor rántsam meg a vállam, és mondjam azt, hogy jkogosan teszi?
Engem, mint olvasót, borzasztóan zavart, és irritált.
Továbbra is azt tartom, hogy ne a másikat tisztelje, hanem saját magát! Saját maga miatt ne engedjen meg ilyen hangnemet egy nyílt fórumban! A saját jelleme, a saját értékrendje gátolja már meg ebben!
És látod, te is valamiért csak Miklós stílusát teszed szóvá...
Akkor fölteszem a legelső kérdésemet, amire eddig még nem kaptam választ! Mindent megtudtam mindenkiről, de erre az egy kérdésre senki nem válaszolt!
Csak engem zavar Makó G stílusa?
 
azért ha valaki másokkal rendszeresen tiszteletlen, (és az önreflexió teljes hiányával is szenved), az ne csodálkozon ha nem tisztelik. Hierarchiai szintektől függetlenül. Sőt. Ugye magas lóról lehet nagyot esni. A hierarchia felső szintjeiről a példamútatás jobban elvárt. Pl élsportolók.
 
Azért, mert fura volt, hogy őt folyamatosan mindenki ekézi, véleményezi, de a te stílusod fölött mindenki szemet huny.
Miért? Neki megmondják kerek-perec, mit gondolnak, de neked senki. Ezért tettem én szóvá!
Rá is pacsáltam azonnal. Hogyan mertem szóvá tenni, miért személyeskedek, miért offolom a fórumot, a Miklósra miért nem szólok, stb.?
Tanulságos volt.
Most viszont megyek medencézni, mert 40 fok van, és nen annyira fontos egy JÁTÉK-hoz kapcsolódó fórum.
Nem szabad ezt túl komolyan venni.

Ja, és a termo hasson nindenkire, de senki ne legyen azért tiszteletlen a másikkal, mert az tiszteletlen vele!
Ennyi az álláspontom.
 
Egy kérdésem van, miért az én stílusomon háborodtál fel eredetileg?
 
Ezek szerint nem ment át a mondanivalóm.
A te szempontodból az miért releváns? Miért érdekes a te viselkedésednél az övé?
A legjobb módszer a másikra terelni a szót. De legyen, alászaladok a cselnek, és nem veszem észre a hárítást.
Miklós stílusa sem tetszik, és, ha felkérne menedzsernek, az első feladatom lenne, hogy megtiltanám neki, hogy kommentekre reagáljon! Nem feladata egy cégvezetőnek, hogy válaszoljon, és belemenjen egy vitába. Pláne ilyen hangnemben. Tartson arra egy sajtóst.
És okos voltál, mert innentől átterelődik a mondanivaló Miklós stílusára, és felmentve érzed magad. Számomra továbbra sem lesz elfogadható a stílusod azért, mert az övét sem fogadom el.
Egyik bűne nem oldja fel a másikét.
De mindegy is. Folytasd az ilyenfajta kommunikációt, én meg többet nem véleményezem!
 
Akkor várom a Miklós stílusán is fennakadó és hitetlenkedő hozzászólásod is, aki még csak nem is húsz éves egyetemista, hanem cégvezető, és a kiadó reprezentánsa
 
A te kérésedre mindenkinek privátban válaszoltam, de másokra nem szóltál rá, akik szintén személyeskedtek, kizárólag engem utasítottál rendre!
Én úgy gondolom, hogy, az én viselkedésemet/értékrendemet ne a másik viselkedése határozza meg!
Te is finoman jelezted, hogy nem szereted a stílusom, és nem is érdekel a véleményem, én mégis hallgattam rád, és követtem a tanácsaidat (egészen idáig), és továbbra is tisztelettel beszélek veled. Tovébbra sem sértegetlek, sőt, bocsánatot is kértem!
Lefordítva: Azért, mert Miklós tiszteletlen volt G-vel, és sértő is, azért G hirtelen felvehet egy tőle távol álló stílust, és el kezd visszasértegetni, meg bántó dolgokat mondani? Nem hiszem!
Ha Miklós megsértette, azt jelezze, ha Miklós nem kér bocsánatot, az onnantól őt minősíti, az ő szegénységi bizonyítványa! De, ha ő is felveszi azt a fasz stílust, ami bántotta, akkor mit vár?
Hagyjuk már ezt a "másik kezdte" dolgot!
Amúgy, nekem is van egy huszonéves egyetemista, országos díjakat nyert filmrendező fiam! És, tőle sem nézném el, hogy így beszéljen egy nyílt fórumon bárkivel is!
Nem hiszem, hogy a szakmai sikerek miatt valaki lehet bunkó!
Én is ezer dolgot elértem az életben!
Akkor én is kiállhatok, hogy kapja be mindenki, és el kell fogadnia ezt bárkinek?
Nem! A stílus maga az ember!
 
Nem akartam, de ide csak muszaj beideznem, 61-es hsz-ed: "Szép lassan nyugodj le, és fejezd be a hisztit. Értem, hogy nem kedvelsz, de ezt szükségtelen itt lépten-nyomon előadnod."

En ugy latom az elozmenyekbol, ez itt biza "indito szemelyeskedes" es total felesleges, egy - bar feszultebb hangulatu, meg akar CAPSLOCKOKKAL is tarkitott de - szakmai vitaban.
(akkor is ezt gondolnam, ha 2 random Belat latnek targyalni)
 
Ez nagyon rossz hozzààllàs, hogy mind1, milyen stilusban beszél vki, az a lényeg, amit mond. A tisztelet alapvető akkor is, ha nem szemtől szembe beszélünk, hanem csak egy fórumon. Ha én (cégvezetőként!) megadom azt a tiszteletet, hogy meghallgatom a véleményeket és reagálok rájuk, tőled is ez a minimum. Lehet, hogy nem fogunk egyetérteni, de ezt teheted megfelelő stilusban is. Ha ez nem megy, akkor ne számits részemről se semmire.
 
20on éves egyetemista srácról van szó, szerintem nem illik kisgyerekként kezelni. Továbbá 2-szeres nemzeti bajnok, aki munkatársi viszonyban volt Miklóssal (sajnos már nem tesztelő tudtom szerint).
Szóval nem tisztunk beleszolni, hogy milyen stilusban beszélik meg egymással a dolgokat. Felül kellene kerekedni G stílusán és oda kellene figyelni egy ilyen nagy tudású és tapasztalt játékos véleményére.
 
Te amugy néha olvasod azt is ahogy és amit Miklós ír cegvezetokent?
 
Oh, tényleg!
 
Mondjuk az nem sokat segít a tesztben
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.