Vissza a Főoldalra
 

Hírek, újdonságok
Változások listája
A számlanyitás folyamata
Árak + Jelenlét bónusz
Befizetési módok
Jelentkezési lap
Kedvezmények
Kipróbálás (10 ingyenes forduló)
Szabálykönyv
Új játékosoknak
Alanori Krónika kupon
Aukció
Beállítós UL
Bónuszok
Eseménynaptár
Hasznos Információk
Ismeretek hasonlítása
Kalandozók versenye
Karakternév-változtatás
Lemaradás vásárlása
Reinkarnáció
Statisztikák
Szavazások
Tesztcsata
Titanitdukát aukció
Tudástár
UL küldés
Beholder Labirintus
Memóriajáték
Mini-szójáték
Puzzle
Chat, üzenõfal
Fórumok
Közös Tudatok
Közös Tudatok Listája
KT-képességfa
Levelezési lista, IRC
Megosztott fordulók
Nyilvános fordulók
Miniolimpiák
Olimpiák
TF találkozó
AK Archívum
GN Archívum
Írások, novellák
Linkek
TF könyvek
Letöltés
Gyakori kérdések
Felhasználási feltételek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
Bunthar
Küldd el képeslapként!
"A buntharok a sivatag gyapjas kérődzői, hosszú, rugalmas ormányukkal állandóan a homokot szimatolják nedvesség és növényi élet után. Növényevő létükre, igen könnyű felbosszantani őket - már az is elég, ha a közelükbe mész." Encyclopedia Fantasia
Nézz szét a galériában!
Tavaszi befizetési akció 2024.03.01. (péntek) - 2024.03.18.
Olimpiák eredményei

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Aukciós statisztika
Az utolsó Aukciós Napon történtek
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból

A lista folytatása...
Olimpiák eredmémyei (9)
A Sötétség Kora - retró történelmi esemény (17)
Épülettervezői pályázat 2. (10)
Tavaszi befizetési akció 2024.03.01. (péntek) - 2024.03.18. (1)
Tavaszi befizetési akció 2023.02.27. (hétfő) - 2022.03.10. (2)
TF KÖZÖS TUDATOK (1277)

További témák...

2024-03-19 10:54:05 Az UL-ek letöltésre kerültek.

Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Köszönöm Miklós, ez nagy segítség lesz.
 
Oke, koszi!
 
Nem elég, a kamat akkor íródik jóvá / számolódik újra, ha valamilyen tranzakció történik a számládon. Viszont, közben megírtam az ellenőrző progit, jópár ember érintett az ügyben. Nem akarom, hogy bárkit kellemetlenség érjen emiatt, úgyhogy a "kamatreform" előtt meg fogom csinálni a programot, ami mindenkinek jóváírja a kamatot a régi rendszer szerint, úgyhogy nem kell aggódni emiatt senkinek. Emiatt viszont az új kamatrendszer valószínűleg csak 1-2 nap késéssel fogjuk bepatchelni.
 
Mindenkeppen kell PBE parancsot kiadni nem eleg, ha csak leptem a karakterrel?
 
Raia adja el a vesémet Fairlight-nak, de nekem egyetlen bajom van ezzel a reformmal. Miért nem történt ez meg eddig? Ezzel együtt én, mint csóró, üdvözlöm.
 
Megpróbálom, de erre akkor egy új programot kell írni, azt alaposan kitesztelni, nehogy bárkinek kinyírjam az egyenlegét (vagy végtelen pénzt adjak neki), ezt meg kell csinálni a törölt karakterek adatbázisokra is, ez azért elég időigényes, nem biztos, hogy lesz rá már időm hétfőig.

Viszont! Aki inaktív, nem lép, annak úgyis mindegy, mert kamat csak akkor jár, ha lépkedsz a karaktereddel. Aki meg aktív, annak ez nem igazán vesződség, mert kiad egy PBE 1 parancsot. Pont azért írtam erről 1 héttel korábban, hogy aki aktív játékos, annak mindnek legyen ideje a kamatot realizálni.

Lehet első körben egy olyan progit írok, ami megnézi, hány olyan olyan játékos van, aki az elmúlt héten nem lépett, de az elmúlt 3 hónapban igen, és 2milliónál jelentősen több van nála, viszont a kamatot már fordulók óta nem vette fel, ha vannak ilyenek, akkor megcsinálom a progit.
 
Hali Miklós! Légyszi, ha nem megoldhatatlan, akkor a régi kamatot érvényesítsétek az összes számlán automatikusan az új kamatok bevezetése elött. Ne kelljen már mindenkinek ezzel veszödnie. Köszönöm.
 
Téged akkor ez a dolog pont nem érint, hiszen annyi pénzed van, amennyi továbbra is kamatozik. Persze az évek során a régi szisztéma szerint ez nagyobb mértékben tudna nőni, de közben a szupergazdagok pénze sokkal gyorsabban nőne, ezért a te pénzed egyre kevesebbet érne, tehát a gyakorlatban így jársz jól.
De ahogy írtam, 2 millió fölött is lesz azért kamat, csak kevés.
 
Ertheto.

A sajat nezopontom Ennek a valtozasnak koszonhetoen meg fog valtozni a HUF/ap arfolyam, nyilvan ezzel tisztaban vagytok. Dragulni fog az arany nem is kicsit. Akinek most tobb tizmillioja van, sok HUF-ot fog keresni, ha akar. Engem nem erint, tiz eve meg elofordult, hogy vettem valamit HUF-ert de ma mar nem erdekelnek az effele uzletek. 5 Karakterrel jatszom a Tulelok KT-ban ahol pont az a lenyeg, hogy mindenki onerobol szerzi meg a targyait. Az en problemam itt kezdodik. Dongolo Bonga nyugati veteran karakterem eppen eljutott oda, hogy van annyi aranya (kb 3 millio) ami mar szepen kamatozna a bankban (aukcio hasznalat nelkul szerezte termesztesen). Igy eselyem lehetne gyujteni egy kis extrat, olimpiai licitre, ha vegre egyszer eljutnek talalkozora akkor lenne eselyem is megnyerni valamit az aukcion. A 2 millio folotti 0% kb ellehetetleniti ezt.
 
Ja, annyira elinflálták az aranyat, hogy már egy vágódeszkát se lehet az árából venni, nemhogy konyhabútort.
 
Siralmas.
 
Ez sok esetben kivitelezhető, de itt sajnos nem az.

ha még valahogy meg is tudnánk állapítani, ki mennyi kamatot kapott összesen, és azt mondanánk, hogy minden karakter meg is szerezhet ennyit, akkor a legtöbb kamatot szerző karakter az összes pénzt egyszerűen átrakná egy második karakterre, és begyűjtené azzal is a maxos kamatot (évek leforgása alatt). Ergo nem változtattunk semmin. Az erő, a pszi nem átadható, nem cserélhető szabadon, de az arany igen. Bárki bárkinek adhat bármennyit.

Épp ezért nincs is ilyen jellegű megoldás. De nem is igazán érzem, hogy szükség lenne rá. Aki a játék fennállásának 27 éve alatt nem tudott, vagy nem akart (mert pl nem is volt rá szüksége) olyan vagyont realizálni, amire jelentős kamatokat kapott volna, az nem fog a következő 1-2 évben sem tízmilliókat pattintani a számlájára. Tehát ez a nerf épp ezeket a játékosokat védi, mivel nem nő tovább exponenciális mértékben az anyagi hátrányuk a többiekéhez képest. Sőt, mivel a nagy vagyonok továbbra is megmaradnak, egy ideig még továbbra is jelentős összegekért fognak valószínűleg licitálni, így megvalósulhat valamilyen szintű aranykivonás, és akár még javulhat is a vagyonok eloszlása hosszútávon.
 
En egy olyan valtozast tudok elfogadhatonak tartani, hogy maximalizaljatok a kamatokbol szerezheto aranyat. Mint amikor az eronel meghuztatok a 700-as hatart, vagy amikor a pszi lett korlatozva. Ezzel csak az lenne a gond, hogy akkor meg azert inditgatna mindeni uj karaktert, hogy aranyat termeljen a banki kamatokkal, ezert ezt szamlaszamra kellene kiterjeszteni nem pedig karakterekre. Gondolom ez elegge sok munka lenne...

Az en ervem annyi, hogy en is akarom ugyanazt a lehetoseget mint azok a jatekosok akik, mar begyujtottek az oriasi kamatokat. Jelenleg nem allok hozza kozel de egyszer tuti hogy eljutnek oda
 
Ha 2 millió fölött is lesz valamilyen minimális kamat, az már egy egészen kompromisszumos javaslat.
 
Lord Night: Az első 1000 aranyadra 1%-kot kapsz körönként (azaz 10 aranyat) a következő 4000-re fél százalékot (azaz 20-at) a következő 45000-re 0.2%-kot (azaz 90-et), az 50000-2millió köztire 0.1%-kot (azaz 1950-et), tehát összesen 2070 aranyat kapsz körönként, ha 2 millió vagy több aranyad van.

Shaolar: az ilyen problémáknál 3 megoldás van. Az első, hogy nem csinálsz semmit (ez ebben az esetben katasztrófához vezetett volna), a másik, hogy nerfelsz, tehát az adott táp a jövőben nem elérhető (ezt csak abban az esetben szabad alkalmazni, ha ezzel csökken a játékosok közti szakadék, vagy megakadályozzuk, hogy még tovább nőjön; ebben az esetben így van); vagy a nerfelés ellentétét csinálod, tehát a játékban megszerezhető übertápot nem veszed el, hanem mindenki számára elérhetővé teszed vagy értelmetlenné, csekéllyé válik (tehát mindenki szerezhet körönként millió aranyat; sajnos ez itt nem járható, mert akinek sok pénze / karaktere van, az ebből ugyanúgy kamatos kamatot csinál a bankban). Ezért írtam, ha bárki tud érvelni jobb megoldás mellett, hajrá, de én attól tartok, nincs jobb lehetőség.

Neal: erről is beszéltünk sokat. a játékban többféle pénztermelési mechanizmus van. Ezeket megnerfelni viszont már tényleg nem lenne szerencsés, főleg, mert némelyik pusztán piaci keres-kínál alapon működik (pl. lopás vagy aukciózás). Valójában addig, amíg egy játékosnak több karaktere is lehet, és az arany átadható, itt szabályozásra nem igazán van lehetőség. Viszont ebben az esetben már a "termelt" arany arányos az erőfeszítéseiddel, két karakterrel játszol, kétszerannyi energiát fektetsz bele, kétszerannyi aranyad lesz, a kamat nem így működött.

Danair: pontosan, ahogy írod, a bankban még 0%-kon is érdemes a pénzt tartani, mert akkor a tolvaj nem tudja ellopni.

Azt látom egyébként, hogy a legtöbbeket az zavarja, hogy 2 millió fölött egyáltalán nincs kamat, semmi. Szerintem az még belefér, hogy kamat ott is legyen, csak valami egészen kevés. Pl. 2millió és 20millió közt 0.01% (a fentieken kívül 1800 a /kör), 20millió fölött 0.002% (100m esetén további 1600 a / kör). Így a nagyobb vagyon továbbra is nagyobb jövedelmet generálna, csak nem több nagyságrendnyit.
 
A bank-kamat dolgok mellett lehet érdemes lenne azzal is kezdeni valamit ( és pont főleg az 1karakteres ill kisebbpénzű playereket segítve ) hogy mennyi ap-t is lehet termelni normál lépéssel a játékban előrehaladva vs. szelencézős és/vagy tolvaj rabszolgákat tartva.
Illene akkor ezt is ráncba szedni ha már egy pénztermelő tényezőt ilyen drasztikusan megnyírnak.
 
A valódi probléma ezzel az, ami sok más változással is probléma volt már, hogy visszamenőlegesen nem orvosol semmit. Aki idáig gyilkosan gazdag volt, az ezután is az marad, csak a banki kamatoktól esik el, ami valójában csak lassítja picit a vagyonosodását. Aki pedig csóró volt, az már a bankra sem számíthat, hogy a kamatokkal legalább nullszaldós legyen egy-egy keményebb "pénznyelő" helyen. A rés továbbra is megmarad, legfeljebb lassabban nyílik tovább. Értem én, valóban szükséges a pénzreform, mert az arany a vezető játékosok körében már iszonyúan el van inflálódva. De szívesebben láttam volna olyan megoldást, amely jobban a karakterekre van szabva, jobban árnyalja a különbségeket, nem pusztán az aranyról szól az egész. Persze az meg nyilvánvalóan diszkriminatív lett volna.
 
Ha minden maradt volna, nyáron már vihogva licitálnának - egyébként ugyanazon játékosok - 20 millió fölött... vicc...


Megjegyzem, az olimpia ota kb 5 millio aranyat szedtem ossze. Nem bankbol... Jah, a szel horda ossze
 
Miklós, örülök, hogy egy régi hibát sikerül végre ezzel kijavítani! Néhány talival ezelőtt már lemondtam róla, hogy bármikor is lenne esélyem bármire is licitálni. Nézd meg a licittételeket, taníthatóan leképzik az arany fizetőerejét: rendre 3-5-9 milla egy tételért, a legutolsón meg 17 misi??? Ha minden maradt volna, nyáron már vihogva licitálnának - egyébként ugyanazon játékosok - 20 millió fölött... vicc...
 
A Játékban minden viszi a pénzt, ezzel csak annyit érünk el, hogy a bank francot se számít majd, a tolvajok körönként lelopnak tőlem 5000-30000 AP értéket, de ne kamatozzon a zsém 0,5%-ot mert hűha.

Arról volt szó a talin de akkor valami bazira félresiklott Miklós, hogy kiírsz ide egy szavazást, nem a GN-re, ide az oldalatokra mint bármikor a múltban és lássuk kinek fáj ez.

Miért kell megint megölni a játékot? Az egész a lopásból adódó vagyonszerzésről szólt, aztán átfordult inflációba meg bankba...

NAGYON NEM TETSZIK ez a változtatási terv!
 
Egy kérdés: van 10 millió ap-m a bankban. Akkor 0 ap kamatot fogok kapni 5 naponta, vagy 2 millióra kapok 0,1%-ot, és a 8 millióra nem kapok semmit se?
 
De ha 50x annyi penze van valakinek, akkor miert is baj az 50x annyi kamat? Kettos merce szagu a dolog.

Az arany nem olyan dolog, aminek a mennyisége függ attól, hogy hányadik fordulós vagy, vagy mennyire erős a karaktered, vagy éppen mennyi TVP-t fektettél be arany gyűjtésébe. Lehet, hogy rabszolgák hada gyűjtötte, lehet, hogy kiaknáztál egy piaci rést, de az is lehet, hogy egyszerűen egy másik játékostól kaptad. Emiatt lehet, hogy az egyik játékosnak 2M aranya van, a másiknak 100M, nincs ezzel semmi gond, a TF egyik vonzereje a szabad gazdaság. Még azzal sincs feltétlenül baj, hogy a játékban levő arany évente megtizszereződik, és emiatt mindennek az értéke tizedére csökken évente, majd 3 évente osztjuk 1000-zel, ez is megoldható.

A probléma azzal van, hogy csak és kizárólag a kamatnak köszönhetően előáll egy olyan helyzet, ami exponenciális vagyonátrendeződéshez vezet a karakterek között. Az egyik évben még a játékosok 10%-ánál van az összes arany 50%-a, a következőben a 10%-ánál a 90%-a, a következőben pedig a 99%-a. Nemcsak, hogy mindent meg tudnak venni az élő és az ingame aukción, de a többi játékos is tőlük fogja venni / beszerezni az aranyat, és ők ennek ellenére teljesen elszegényednek, gyakorlatilag semmit nem tudnak egy idő után megvenni, mert a jövedelmük sokkal lassabban nő, mint az infláció. Mindezt egy elhibázott, rosszul megtervezett játékkonstrukció miatt.

Visszatérve az eredeti kérdésre, szerinted jó lenne az, ha a játékban néhány embernek 50x ereje lenne? Egy ütéssel megölnének az olimpián? És emellett az erejük minden forduló végén megnőne néhány százalékkal?

Azt el tudom fogadni hogy valtoznak a kamatok, valtoznak az idok. De mindenkinek ugyanannyit kell kamatoznia, nem pedig savosan, az nevetsegesen hangzik....


Ha a kamat egyszerűen csak csökkenne, akkor nem változna semmi, ugyanaz lenne a végeredmény, csak lassabban.

A kamatnak eredetileg egyetlen célja volt, hogy a Fairlight bank egy valódi bankhoz hasonlóan viselkedjen, ha a kölcsönért kamatot kér, akkor a betétre is fizessen kamatot. A játék elején nem is volt ezzel probléma, amíg az egy körben gyűjtött aranyhoz egy pici pluszt így hozzá tudtál tenni. Amikor viszont már a kamat a körben szerzett arany sokszorosa, akkor te is felteszed a kérdést, miért éri ez meg a Fairight banknak? Hol van neki ebben az üzlet? Jól látod, sehol

De egyébként igen, eddig is sávos kamatozás volt, most bevezettünk egy 2M fölötti sávot, ahol most épp 0% a kamat. Vannak országok, ahol pl. negatív kamatot fizet a bank, ergo itt is van realitása, hogy a bank ugyan nem tudja a pénzedet befektetni, viszont vigyáznia kell rá, és ez költséggel jár.
 
Eddig is sávosan kamatozott...
 
Azt el tudom fogadni hogy valtoznak a kamatok, valtoznak az idok. De mindenkinek ugyanannyit kell kamatoznia, nem pedig savosan, az nevetsegesen hangzik....
 
Bármiféle TVP vagy egyéb erőforrás elköltése nélkül, az egyik karakter 50x annyi aranyat kapott a semmiből, mint a másik.


De ha 50x annyi penze van valakinek, akkor miert is baj az 50x annyi kamat? Kettos merce szagu a dolog.
 
A játékkal kapcsolatos döntések sokszor a találkozón születnek meg.

De péntekig még lehet érvelni, hogy miért jó az, ha megtartjuk a jelenlegi rendszerben, amiben akinek van mondjuk 100 millió aranya, az anélkül, hogy bármit tenne, minden egyes fordulóban kap még mellé félmilliót.

Az érvelés előtt javaslom, nyiss egy excelt. Két karakter fog benne szerepelni, mindkettő ugyanannyi fordulós, ugyanolyan tápos. Az egyiknek van 2 millió aranya, a másiknak 100 millió. Kezdd el számolgatni a kamatos kamatot. Száz forduló alatt az első karakter 1.2 millió arannyal, a második 63 millióval gazdagodott. Bármiféle TVP vagy egyéb erőforrás elköltése nélkül, az egyik karakter 50x annyi aranyat kapott a semmiből, mint a másik.
 
Miklos! Ott volt szinte mindenki? Megis ki az a mindenki? A TF elbolya gondolom. Az hogy nem kerdeztetek meg errol minden jatekost a TF-en csak a TF forumon resztvevoket az nagyon nem fair.
 
Az élő találkozón ott volt szinte mindenki, ott beszéltük ezt meg. Tiltakozás nem volt ellene, de ha szavazást szerettél volna, akkor azt ott kellett volna mondani, hogy te ezt abszolút ellenzed, és ott helyben szavazni akarsz.

Ezt a változást egyébként kb. 20 évvel ezelőtt be kellett volna már vezetni. A játékban hatalmas vagyonok halmozódtak fel mostanra, irreális volt a kamatozás mértéke és rendszere. Nerfelni mondjuk nem igazán szoktunk, de ez pontosan az az eset, amire nem lehet ráhúzni, hogy "ne vegyük ki, hadd tápolják ki magukat vele az újak."
Ebben a rendszerben ugyanis nemhogy nem lehet soha utolérni azt, aki elhúzott, hanem az előnye folyamatosan növekedik, méghozzá exponenciálisan. A kamatokból olyan irtózatos aranynövekedés jön már létre, ha ezt folytatjuk, hogy az az aranyat teljesen elértékteleníti, és ennek azok a játékosok isszák meg a levét, akik nem halmoztak fel 100 milliós vagyont (vagyis a jelentős többség).

A változásnak természetesen gazdasági oka is van. A betétek összege olyan magasra nőtt, hogy a Fairlight bank már nem tudja hitelként kihelyezni - ezért egyszerűen, nincs szüksége több pénzre, ezért kamatot sem igazán tud utána fizetni. Valójában, ha ez nem egy virtuális játék lenne, már régesrég csődbe ment volna a Fairlight bank
 
pbe 1
 
Bármilyen banki művelet tőkésíti a jelenlegi kamatokat?
Pl. 100 arany kivétele?
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.