Vissza a Főoldalra
 

Hírek
Mi is az a Shadowrun?
Chat, üzenõfal
Fórumok
Shadowland
Szavazások
Ismertetők, írások
Kaladmodulok
Novellák
Cikkek a Krónikából
Shadowrun könyvek
Linkek
Letöltés
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
Hart, a tünde árnyvadász
Küldd el képeslapként!
A tündék nem csak szépek és kecsesek, hanem halálosak is tudnak lenni. Különösen igaz ez Samuel Verner, alias Csavar barátjánál, Hartnál.
Nézz szét a galériában!
Könyvismertető - Nigel D. Findley: A nap háza
Könyvismertető - Mel Odom: Hajtóvadászat
Könyvismertető - Robert N. Charrette: Jogos kárpótlás
Könyvismertető - Stephen Kenson: Keresztutak

A lista folytatása...
A gyűrű - Shadowrun novella (2)
Játékost keresek! (105)
Robert N. Charrette: Sose kezdj sárkánnyal (15)
Online Shadowrun project (69)
Shadowrun 4. kiadás (151)
Magyar Shadowland (2074)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | ...
Nézet:
Én aztán nagyon is büszke vagyok arra, hogy "Magyar vagyok, Magyarnak születtem..."
Sajna az átalad leírt dolgok lassan feledésbe merülnek, köszönhető annak, hogy folyamatosan ki akarják írtani a magyarságtudatot, a magyar népet.
Nem akarom most azt szajkózni, hogy kik, de elég azt mondani, hogy TRIANON...
Sok ember még azt sem tudja, hogy a honfoglaló magyarok tudtak írni és olvasni, lásd ÉK vagy ROVÁS írás. Egyébként valahol azt olvastam, hogy az egyiptomi piramisok falain levő írások egy részét az ÓMAGYAR rovásírás segítségével fejtették meg.

Egyébként köszi a magyarázatod, pozitív )))
 
Amúgy ezen nincs mit csodálkozni. Több szakértő állítása szerint is nekünk magyaroknak van az egyik legsokrétűbb és legszínesebb mesevilágunk. Szóval legyünk rá büszkék!

Hétfejű sárkány, égigérő fa, csillagszemű juhász, vasorrú bába-banya, óperenciás tenger, kacsalábon forgó kastély, hétmérföldes csizma, fanyűvő-vasgyúró-hegyhengergető vagy esetleg Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi..... egyedülállóak...

Idősebb Cséri Verestói György (1698-1765) halotti búcsúztatójában olvassuk: Nem hiszem, hogy egy nemzetben is volna ennyi mese és szófiabeszéd a tündérországról, mint a magyarok között. Erről beszélnek a lányok a fonóban és a kalákában. Ama lógózó és heverő inasok is, kik hivalkodásnak piacára kiülnek, ezzel csapják a legyeket a szájokról, költvén hivalkodó élményekkel tündérkirályokat, tündérleányokat, sőt némelykor tündérparipákat is.
A magyar népköltészet a világ leggazdagabb mesekincsével rendelkezik. Népmeséink hősei és alakjai az európai vallások egyikéhez sem tartoznak¸ természetfeletti lények; kalandjaik európai gondolkozással nem érthetők. Ősi mitikus elemeket és motívumokat tartalmaznak.

Tündérmesének mondjuk a mitikus vagy valódi meséinknek azt a csoportját, amelyben tündérek (belső-ázsiai ótörök szó!) változni tudó, csodás szépségű ember- és természetfeletti lények szerepelnek.



Huhh.... kicsit elkalandoztam, de talán ennyi még belefér... )))
 
Az origo.hu-n ezt találtam:

Tünde

Jelentése: TÜNDÉR (http://noinev.lap.hu/ szerint)

A név eredete:
Vörösmarty Mihály alkotta a tündér szóból Csongor és Tünde című drámai költeményében.

A név gyakorisága:
Gyakori.

Női név

Becenevek:
Tindi , Tücsi , Tücsike , Tücsök , Tündér , Tündérke , Tündi , Tündike , Tüni

Itt viszont megtalálod a drámai költemény tartalát:
http://www.palya.hu/dolgozat/dolgozat.cfm?id=2005

Ezek után kérdés? )))
 
Teljesen igaz, de a TÜNDE mint magyar női név a TÜNDÉR szóból származik, legalábbis ezt olvastam valahol.
 
Előbb született de annak a Tündének köze nem volt a későbbihez mert ez egy magyar női név
 
Azt hiszem valami kimaradt a nagy TÜNDE mítoszból.
Ha csekély agykapacitásom nem csal, akkor valami féle dolog beugrik nekem a Csongor és Tünde című MAGYAR művel kapcsolatban.
Ha jól emlékszem, akkor az hamarabb született meg, mint a Gyűrűk Ura című trilogy. Vagy én nem emlékszem jó?
Úgy látszik szenilis vagyok. Hiába a kor...
 
Hali!

Valóban igazad van. Én most olvastam egy könyvet STEPHEN KING-Nem jön szememre álom (Fordította:Bihari György).
Abban volt egy idézet "Egy gyűrű mind felett..."
és az idézet fordítójaként Réz Ádám volt feltüntetve.
Amúgy a könyv, mármint a KING féle remek, akarom mondani érdekes volt. De ezen nem szabad meglepődni, ha ismeritek Stephen King műveit.
 
Csend van!

Erről egy poen jut eszembe: Egy karikatúrán egy indián harcos riadt tekintettel néz körbe egy teljesen üres táborban.
Buborékban a következő szöveg: Nagymedve, Fürgeszarvas! Na ne hülyéskedjetek már! Hol vagytok?
A kép címe: Az utolsó mohikán
 
Már én is vagy 5 éve olvastam. És most megnéztem Nem emlékeztem erre de igazad van.
 
Árpi bácsi pedig kivágta a Rezet
 
Én már elég régen olvastam a könyvet, így nem emlékszem pontosan, de az az érzésem, hogy a tünde kifejezés megjelenik az első 11 fejezet során. Azt pedig még Réz Ádám fordította, Göncz Árpád csak onnan folytatta.
 
De a törpök élete nem csak játék és mese...
Hallottál már a gonoszról?

Igen ez lett volna a második magyarázatom...

Mi vagyunk az icikék, mi vagyunk a picikék, a vasutas törpikék...
 
Öröm nézni, hogy milyen jó kis beszélgetés kerekedett ki egy poénból. Az igazság az, hogy én a hupikék törpikékre gondoltam, mert ott voltak törpök(bocs EDDY). De tényleg igazatok van a különbség magyarázatában. Szerintem.
 
Na szóval!

Én nem azt mondtam, hogy van fajkeveredés, hanem azt, hogy az ébredéskor emberi szülőktől származnak azok az aprónövésű humanoidok, akiket TÖRP-ként (ugyanígy a TÜNDÉK is) ismerünk az SR-en, ellenben az orkokkal, trollokkal, akik átalakult emberek ugyebár. Bár régen olvastam a Szabálykönyvet, de csekély agykapacitásom legmélyéből ez bukott a felszínre.
jamil kérdezte azt, hogy mi a különbség a Törp és Törpe között, és erre próbáltam megfelelő választ adni.
Mégegyszer: A TÖRPE valójában ember, aki csak a magassági "paramétereiben" különbözik a embertársaitól. Az apró növésének valamilyen genetikai hiba a kiváltó oka. Ez a genetikai törés igaz örökölhető, de nagyon kicsi a valószínűsége, hogy előfordul, és ezért mondtam az, hogy lehet neki 2 méter feletti gyereke is akár.
Vegyük példának azt, hogy egy néger és egy fehér embernek gyermekei születnek, ugyebár azok csak félig négerek. Ezután 2-3 generáción keresztül ezek a gyerekek és azok leszármazotai csak fehér emberrel keverednek. A végső utódok legtöbbje már majdnem fehér bőrszinű, de előfordulhat az, hogy viszonylag sötét bőrszínű egyedek is vannak.
Kb így műkszik ez a TÖRPE (nem a TÖRP) esetében is.

Nem is állítottam, hogy 210 cm-es törp gyereket képes EDDY GIGANT előállítani, hanem azt mondtam, hogy mi a különbség a TÖRP és TÖRPE között.

Ezek után van még kérdés, vagy probléma?

Valóban igazad van, nagyon kevés ember nő bukik a törp pasikra, bár egyes helyeken (álltalában mindenhol) bármi megkapható, csak legyen elég vastag pénztárcád.

Csövi
 
Necro nem keveri a két fogalmat én értem mire gondol.
Necro: Fajkeveredés valóban nincs, de korábban meglehetősen gyakoriak voltak azok az esetek, mikor két azonos fajú szülőnek más fajú gyermeke született. Ilyesmi mostmár viszonylag ritkán fordul elő, körülbelül minden 500-adik újszülöttnél csak.
 
Necro, most vagy én nem értem, hogy mit akarsz mondani vagy most aztán tényleg kevered a két kifejezést... :-(

Gabe, The Looser Decker
 
Látod, ezért jó ez a fórum, mert mindíg tanul újat az ember. Köszi szépen.
 
"Kis ember nagy bottal jár"-
tartja a mondás
 
Mongyuk ennek az lehet az oka hogy a kettö ugyan az csak angolul elf magyarul tünde bár a magyarban is használják az elfet. Mindezt egy ébként Gönc Árpádnak köszönhetjük ugyanis ö forditóta le az elf-et tündére.
 
Bocs Dulfi de ez nem lehetséges akkár milyen mega törpespermád van sose csinálsz vele 210-es törp-gyereket mert elvileg az Srben nincs fajkeveredés jó oké persze ha talállsz egy 210-es humán nőt de a nők többnnyire nem buknak a náluk kisebb pasikra . Sorry
 
Az orkoknak meg a trolloknak jó, mert azt nem kevered össze semmivel (lehet jobb is). De a tündémet például az egyik játékostársam egyfolytában elfezi.
 
Egészen más ez a két kifejezés. Egyesek képesek ölni is ezért a kis pontatlanságért... Az ilyet érdemes HALÁLOSAN komolyan venni! ;-)

Gabe, The Looser Decker
 
Törpe az olyan ember, aki genetikailag egy kicsit más, ergó apró növésű, de attól még ember, akinek lehet 210 cm-es gyereke is.
A Törp az ébredéskor létrejött aprónép nagy szakállal (nem mikulás ) , aki ugyancsak emberi szülőktől származik, de neki már csak Törp gyermekei lehetnek. Persze az más kérdés, hogy ki mennyire szereti a szakállas nőket.
Erről egy filmbeli idézet jut eszembe, amikor egy börtönből szabadult rosszarcú egy gyermek kiséretében sétál a vidámparkban, és egy sátornál a gyerek megszólal: -Joe bácsi nézzük meg a szakállas nőt!
Erre a rosszarcú: -Azt láttam eleget a sitten!
 
Orvosi értelemben nem tehetünk különbséget ember és törp között, mivel az orkok, a trollok, a törpék és a tündék(igen még ők is) a homo sapiens egy, a goblinizáció miatt kialakult alfaját képezik. Ez még nem bizonyított a goblinizáció után illegális humanoiddá vált személyek, például vendigók esetében, de gyanítható, hogy ha a megfelelő genetikai kutatások lezajlanak, ezeknél a fajoknál is hasonló eredményekre jutnak az orvosok. Nemvéltelenül használjuk a nem goblinizálódott emberekre a humán kifejezést, ugyanis ha azt mondanánk ember, téves fogalmat használnánk. A levezetés lényege annyi, hogy a ghoulok törpéből vagy trollból ugyanúgy magukhoz vehetik a szükséges húsmennyiséget, nem ritka az sem hogy meg is teszik. Az hogy mégsem emlegetnek törp vagy trollevő ghoulokat, csak a fenti okmagyarázatnak köszönhető, valamint annak, hogy sajnos egy törp vagy egy troll, esetleg ork halálát hallva az emberek többsége még mindig nem rendül meg annyira, mintha a felfalt áldozat egy humán.
 
Mi a különbség a törp és a törpe között?
 
Az jó, hogy emberhússal táplálkoznak. Akkor én mint Törp biztonságban vagyok. )))

EDDY GIGANT
 
A ghouloknak kell körülbelül hetente a testsúlyuk 10%ának megfelelő ennyiségú húst elfogyasztaniuk, különben legyengülnek. Érdekes hogymég mostanáig sem sikerült kideríteni, mi is az, amire a ghouloknak szükségük van és megtalálható az emberi húsban. Egyesek szerint a hús metafiikai aurájára van szükségük, mások a különböző vegyületekben látják a megoldást. Dunkelzahn végrendelétében volt egy bekezdés, amiben támogatja a ghoulok által is fogyasztható mesterséges táplálék előállítását, de sajnos egyik nagy megacég sem foglalkozott eddig a témával, csak néhány kisebb cég, akik viszont pénz, szaktudás és eszközök hiányában évtizedek alatt sem fogjákmegtalálni a megoldást.
 
De ki eszik itt emberhúst????? (a többi stimm)
 
Drága Barátom már megint okoskodsz(de én ezért is kedvellek), tudomásom szerint a feketemágusok is értenek vmit a nekromanciához...na de ezt a thaumaturgiai ezsmecserét folytatjuk délután csillagvárosi menedékedben...üdv! ja mindig nézz a hátad mögé....
 
részben,
zombinak tekinthető:
1. a ghoul, bár fertőzött, de hasonló viselkedésű.
2. a vudu zombik, amiket kis idézett szellemek irányítanak.
3. a cape cadaver nevű zombi fajta a paranormal animals of europe-ból
4, és a shedimek.(jelentése élőhalott héberül)
ezek olyan szellemek amik Ghostwalker-rel jöttek át a dunkelzahn asztrális hasadékon a haley üstökös idején.
halott vagy elhagyott(projektáló) testeket szállnak meg. nem ismert a metasíkjuk, falkában közlekednek(szeretik a temetőket!). a fejlettebbek megkapják az ádozat tudását, emlékeit. eleinte lassan tanulják új testüket, a tapasztaltabbak már gyakorlottan mozognak. kettős természetűek.
a test megölése kor, nem halnak meg, mennek újat keresni. a sérüléseik gyorsan gyógyulnak.
egyre több ilyen jelentés fut be a világ minden részéről.
ja ibn esla az arab világ vezője meghalt egy merényletben, majd másnapra feltáadt, mint mohamed. és dzsihádot hirdetett
na lehet tippelni miért...
 
  ... | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | ...
Nézet:
Shadowrun | Battletech | Káosz Galaktika Kártyajáték | AD&D | Vampire | Magic | PC játékok | On-line játékok | PS2 | M.A.G.U.S. | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.