Vissza a Főoldalra
 

Hírek
Mi is az a Shadowrun?
Chat, üzenõfal
Fórumok
Shadowland
Szavazások
Ismertetők, írások
Kaladmodulok
Novellák
Cikkek a Krónikából
Shadowrun könyvek
Linkek
Letöltés
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
Keresztutak
Küldd el képeslapként!
Karomnak, a Keresztutak című könyv főhősének rengeteg kaland és veszély közepette kell bebizonyítania rátermettségét.
Nézz szét a galériában!
Könyvismertető - Nigel D. Findley: A nap háza
Könyvismertető - Mel Odom: Hajtóvadászat
Könyvismertető - Robert N. Charrette: Jogos kárpótlás
Könyvismertető - Stephen Kenson: Keresztutak

A lista folytatása...
A gyűrű - Shadowrun novella (2)
Játékost keresek! (105)
Robert N. Charrette: Sose kezdj sárkánnyal (15)
Online Shadowrun project (69)
Shadowrun 4. kiadás (151)
Magyar Shadowland (2074)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | ...
Nézet:
Hmm. Szerintem ez így nagyon sokba kerül, ahhoz képest amire használni lehet. Szerintem így jobb lenne:

1.szint: 0.5
2.szint: 1
3.szint: 1.5

Ha belegondolsz akkor nem kapsz aakora előny, hogy 5 mágiapontot feccölj bele.

Szerintetek mennyit kéne ráfizenti a távolsági csapásra fizadeptnél, hogy fegyvereknél is működjön? Szerintem extra jól nézhet ki, ha csinálsz egy pillangóvágást katanával, a vágás pedig megjelenik egy 8-10 méterre lévő ellenfél testén. Nos?
 
Fizadept képességek közül egyik kedvencem a futás. El tudjátok képzelni Gurigát, a törp fizadeptet, aki lefut egy felturbózott tündét?

1. szint 1 pont +1 futásszorzó
2. szint 3 pont +2 futásszorzó
3. szint 5 pont +3 futásszorzó
 
Valaki szórakozik a nevemmel, vagy tényleg én írtam ilyeneket? Ha ez utóbbiról lenne szó, akkor bocs, részeg voltam, azt sem értem, miről pofáztam ott...
 
A taktikom működéséhez nem sok közöm van, viszont az úgy tudom, nem kispályások játékszere. Szerintem nagyon jól működik, amit mi használunk: kezdő karakter felszerelésénél nem csak a 6. szint a korlát, hanem a 6-os elérhetőség is. Ennél komolyabb cucchoz már vadászat kell. Így ha megnézed, pl. egy szamuráj is max. csak 2-es reflexdróttal kezdhet, a 3-ashoz meg gyűjtögessen és combosodjon.

Izomhelyettesítés. Lázadozhat aki ahogy akar (talán sikerrel is járhat), nálunk háziszabállyal lett kiegészítve a dolog. Bio és kiber is megadja a plusz energiaszintet közelharcban, ezután mindkettő mást ad. A bio reakciót és ahrci tartalékot, a kiber pedig futási sebességet és cipelhető súlyt. Ezt azért láttuk szükségesnek, hogy a kiberver ne veszítse teljesen értelmét. A magyarázata pedig a következő: a bio rostok jobban alkalmazkodnak a gazdaszervezethez (vagy fordítva), így talán picit gyorsabban reagál. Viszont el is tud fáradni (szemben a kiberrel). Egyébként ezt eddig legalább ötször közöltük mindenkivel, csak egyesek notóriusan elfelejtik (általában az elhangzását követő 2 másodpercben).
 
Az ilyen tapadás mágikus természetű kell hogy legyen. Szerintem ez a választ is megadja. Az erő akkor szólhat bele, ha a tapadás nélkül is képes lenne megmaradni az adott helyen (kapaszkodás).
 
Hali mindneki!

Érdeklődni szeretnék, hogy mi a legjobb módja szerintetek, különböző kiegek megszerzésére. Most megvan az Árnyékmo. a Shadowtech, a Magic in the Shadows, (Grimore nincs sajna) .Nos kerestem antikváriumba, és az ürge a képemberöhögött,h má vagy 5 éve adta el az utolsót, addi senkinek eszébe sem jutott. No meg Idegen lelkek... néz néz, mint aki olyat hallott, hogy belebetegszik... és azt mondja most nincs.. pf.. mondom jó..
Bocsánat,h nem idevág a téma.
(ha vkinek van eladó kiegje:mail to: mynamecb@freemail.hu)
előre is köszi.
 
Rákattantál szpájdörmenre? Nem rossz- nem rossz. Szerintem a célszám lehetne felületfüggő. Erőtől semmiképp, akkor már inkább mágiától: Lehetk én akármilyen jattos gyerek, simán lerántanak mágia nélkül.
 
A másik ötletem a következő: 1 Mágiapontért az adeptus gyakorlatilag bármilyen felületen képes megtapadni. Ennek előnyeit ugye nem kell ecsetelnem. A gond ott van, hogy nem tudom mi legyen a célszám, ha le akarják vakarni valahonnan. a köv. lehetőségekre gondoltam:

1, Mágia
2, Erő
3, Mágia + Erő
4, Mágia/2 + Erő

Igazából mindegyiknek van realitása, de melyik lenne az igazán fasza? Szerinted?
 
Igaza van Speedmax-nek, senki nem figyelte mi is folyik asztrálban. Amúgy pedig az a "Tuskó kicsit megcsapdossa" sem olyan nagyon lágy anyag...
 
Hmm....

Jó ötlet, szerintem simán megoldható.
De szigóruan beavatott kepességnek.

Hasonlóképp megoldható lenne több képeséggel kapcsolatban is.

No lehet, hogy egy-két ilyen konvertálásnak nekiálok a közeljövőben.
 
Hát basszus!!! Miért kell nekem minden egyes alkalommal új verziót kitalálni a nevemre amikor írni akarok Slandre????? Most vagy lettem totál szenilis, vagy a regisztrációkkal vannak bajok!! Na mindegy. (lemondó sóhaj)

Gondolkoztam azon, hogy bizonyos paraképességek jól mutatnának mint Fizadept Képesség. Persze némi szlídítéssel. Pl: 1 Mágiapont-A fizadept mágaiapontja hozzájön a Lopakodáskor dobott nyílt próbájához. Tehát Észlelés célszáma=Mágiaszint+Lopakodás. Továábi előny, hogy ún. lehetetlen helyzetekben is alkalmazható. Azaz megpróbálhatsz elsétákni egy biztonsági őr orra előtt is (persze erre azért adjon mínuszokat a KM). Ha láttátok a Predator filmeket, akkor tudjátok mire gondolok. A képesség +1 Mágiapontért az asztrálsíkon is működik.

Ez jó így vagy szelídíteni kéne rajta?
 
Hello Ukyo S.

Van egy ötletem a problémádra, bizonyára van egy időpont amikor kiadják a gépezetet, kicsit húzd el.
Pl: A csapatod betör a fejlesztő megacégbe, kihoz pár dolgot, de mivel sietős lessz a dolguk, hazavágják az eddigi fejlesztéseket, egy jól mellétrafált lövés érzékeny helyen éri a mentett információkat.
Szerintem csúszik a kiadás 1-2 évet. Azt akkor még ki kell várni. Még egy év mire az utcákon is elterjed.
Ha, ez mind letelik, akkor felemeled az elérhetőségét, és az utcai indexét.
6-os index melett talán már nem lessz olyan népszerű a játékosok körében.

A Magic in the Shadows-ban lévő utak nekem is tetszenek. Egy két specializált fizadept képesség nagyon elférne melettük. A könyv végén lévő képességek is jók, legalábbis nálam sokat szinesítettek.
 
Egyébként Kék Sólyom lennék eredetiben, (YoungFeather talán ismer is a régi Slandről) csak sajnos az a karakterem már 5 év folyamatos életút játék után teljesen logikusan visszavonult. Saját vállalkozása van, ami "Őrző védő" feladatokra van specializálva. Szabadidejében pedig besegit egy régi csapattársának, aki mint ultramodern 007-es az angol titkosszolgálatnak dolgozik. ))
 
Ügyes gondolatok. A legjobb tehát amit tehetek egy ilyeni helyzetben az az, hogy KM-i hatalmamnál fogva leszabályzom OSZT KÉSZ! ))

Én magam pedig maradok a fizikai adeptemnél (troll), aki amúgy amolyan kis emberek hőse, a fél jakuzával a nyakában, akik roppantmód örülnének, ha végre egy csini kis karón rohadna a HOMO SAPIENS INGENTIS mája.

Ja, még valami! Az innen letölthető Magic in the Shadows bemutat egy-két tök jó utat a fizadeptekhez, ám ezt nem igazán számszerűsiti. Vagy ezt nem is kell számszerűsiteni, csak kijátszási vonatkozása lenne?
 
Én is elég régen benne vagyok a "szakmában".
Ez a dolog úgy működik, hogy van egy KM, aki ha valamit túl táposnak tart, akkor korlátozza beszezését.
Nálunk biztos nem kap senki ilyet kezdetben. általában az egymilla sem engedélyezett (én anno ötezer nuyennel kezdtem, volt egy harmincezres csapattag, egy 500-as, meg egy 250ezres)
Nameg RPG-s hátránya az, hogy műholdas jeleket bocsájt ki, amit le lehet követni, és nem biztos, hogy ha szarás közben rádrontanak a rohamosztagosok, akkor nagy hasznát veszed a +50 kockának.
Mondjuk le lehet védeni a jelet, de az még párszázezer NuYen. Nameg nincs kód amit nem leht feltörni.
A másik hátrány, hogy ha nincs legalább néhány embernek ilyenje a csapatban, akkor szopás.
mert mint a szakértelem neve is mutatja: kis EGYSÉGEK taktikája.
(nálam a kis egység az 5-12 főig terjed.)
 
Tudod Nagisa, igy 12 évnyi RPG után már szeretek odakukkolni a részletekre. Az 1.szintű taktikom elérhetősége, a legalitás szintjéből következtetve 6-tól 8-ig valószinű, tehát semmi nem akadályoz meg benne, hogy megvedd. Ráadásul a szintjével növeli a taktika szakértelmet. Mint mondtam ez egy komoly cucc, de ennek ellenére elég ötletes, csak elvetették vele a sulykot. Várom az épitő tanácsokat szeliditésre!
 
Nem mondok semmit.
Egy kezdő samurai a büdös életben nem fog ilyen cuccost szerezni.
nameg asszem ez csak akkor érvényes ha nyilt ütközetben egy OSZTAG(jól összeszokott zsoldosok, stb...) küztd az elleséggel. ld. kis egységek taktikája.
tehát ha egy szétkiberezett állat őrjöngve és habzó szájjal nekiront az ellenek akkor abból nem kap semmi bónuszt.

"Van erre valami ötlet, hogy honnan lehetne harmadik kiadásos versiont szerezni?"

Taktikai kompjútert?
Mi megszerezzük neked.
Azt mondod 350000 nuyen?
Szerintem van egy ismerősöm aki olcsobban szerezne. el sem tudod képzelni mi mindent beszerez. mindig a szobájából húzzuk a technikai cuccokat, és eddig fel sem tünt neki annyi van mindenből(mondjuk lehet, hogy feltünt neki, csak leszarja, már jópár éve együtt dolgozunk)
 
Valaki nem tudná megmondani, hpgy pontosan milyen a III.kiadás-ra átdolgozott taktikai computer? A Shadowtech-ben ugyan van egy verzió, de az szerintem azért kicsit erős. UGYANIS AZ ELSŐ SZINTEN A KÖVETKEZŐK AZ ÉRTÉKEI!!: 3.5 essz-350.000 nujen stb. S mindezen két érték mellé a következőket tudja. A tcomp szintje= tcomp szint+minden érzékelő kiber után (+1)+ orientácós rendszerből még (+2). Namármost! Egy kezdő szami egy millából kb. 10-11-ik szintre tudja összevágni. Eddig gondolom mindenki vágja. A DURVA A KÖVETKEZŐ! A taktikom a szintje összegű kockával dob, egy a látóteredben lévő bármely objektumra, mégpedig úgy, mintha sörétes puskához számolnál célszámot. Vagyis dobsz 10 kockával, max. 4 körüli célszámra. Az egy célpontra dobott sikerek száma lesz a célpont siker szintje. ÉS ENNYI PLUSZ KOCKÁT KAPSZ MINDEN EGYES HARCI DOBÁSODRA (KÖZELI, TÁVOLSÁGI VALAMINT KITÉRÉSPRÓBÁK)! Ez ugyebár azt jelenti, hogy közepes esetet véve alapul, egy kezdő karakter a maga 6-os szakértelmével cirka 12-13 kockával dob egy célpontra bármilyen támadást. Kitéréshez pedig, ha egy kockát veszel ki a tartalékból akkor is hét kockával dobsz, hiszen megkapod a sikerszint kockáit. Ez ugyebár azt jelenti, hogy ha mondjuk van 7-es HT-d, akkor 7 alkalommal térhetsz ki, úgy 6-7 kockával. Hogy sok essz.-kerül? 200.000 nujen-ért simán vehetsz egy +2D6-ot adó biovert, ami pont elég arra, ami egy 0 karmás karakternek kell. Az érzékelő kiberverek árát pedig csak elég egy picit viszonyitani az 1 milkás erőforrásokhoz, s máris kész a megállithatatlan szami! MÉG KARMAT.-a is csak egy van!! Szóval ez igy egy pöttyet irreál. Van erre valami ötlet, hogy honnan lehetne harmadik kiadásos versiont szerezni?
 
Sőt ugyanott egy lightos fegyverátszerelő (persze legális) műhely is várja a kuncsaftokat, meg persze a Johnsonokat is.
 
hja...
ha nem lennék aktív, akkor sem rakatnék be mindenféle cuccost magamba, ami bármikor elromolhat.
ha ez lenne az ára annak, hogy profi maradjak, akkor inkább visszamegyek kezdőkategóriába...
persze mindez csak felételes módon, hiszen mágikusan aktív vagyok, tehát nem para.:-)

hja mennem kell mert itt a Dojoban a banda már összegyűlt.

Ja!
ha jártok a 8-ker környékén keressétek fel a dojomat!!
lesz parti:-)
meg vani itt pár haver aki fegyvert, meg elektronikát árul.
ha kell valami cucc, akkor szóljatok beszerezzük.
 
Az a nagy igazság, srácok, hogy ma már a legtöbb vadászban ketyeg valami. Kell is. Szükség van rá. Merthogy a nem felébredteknek nagyon kevés esélyük van lépést tartni a -hogy is mondtad Silme, kedves- ELLENNEL. És ezt csak kiber vagy bioketyerével tudják elérni. Ez van, tartok tőle, hogy tény.
Nem mindenki olyan szerencsés mint te Nagisa san, hogy aktív vagy mágikusan, sőt az elenyésző kissebséghez tartozol.
 
Hé pasik, én képviselem akkor itt a középutat. Van bennem kiber is bio is, de ember vagyok, és ha fegyver van a kezemben ritkán fordul elő, hogy nem hal meg a célpont egy lövésből... /Kivéve persze ha a Defiance Supershock-om van nálam./
 
hé haver!
nem kell egyből felkapni a vizet!!!

csak szeretek kötözködni azokkal akikek sok a kibere.
könnyen feldühödnek.:-)

nézz meg engem.
nincs bennem egy deka kiber sem, és olyan píszes vagyok mint állat.

a kettő között biztos van összefüggés.
sok kiber=gyenge idegrendszer, remegő kezek stbstb...
az meg nem hiszem, hogy vérpofi akinek céllövészet közben elkezd remegni a keze.
 
Na elég a melegekkel már!!!

Nem járok, ismétlem, NEM járok Lou bárjába...

Amúgy meg milyen karizmacsökkentés??? Így is alig vagyok "elviselhető" kinézetű... :-))) (Megjegyezném, hogy azért vannak olyan helyek, ahol annyira nem vastag a Bőrpáncél...)
A Profizmus meg NEM egyenlő a GYENGESÉGGEL...
Asszem a mostani melóinkban nem nagyon volt szükségem rá, de végülis ki tudja mit hoz a holnap...

Hiszen van egy furgonunk. Egy erősen páncélozott és jól felszerelt furgonunk.

De különben is mi ez, hogy mindenki rám szállt!?!?!
Köszörüljétek máson a kíbernyelveteket...

Gabe, The Looser Decker
 
Ember attól nem leszel jobb, ha teleülteted magad minden szarral. Tán a profizmusodat próbálod helyettesíteni? Én inkább nem borítok fel egy kamiont,(mondjuk egy Cadillecet igen) de sétálhatok félmeztelenül anélkül, hogy rámállnának a hőkövető rakéták.( vagy a helyi melegbár törzsvendégei)
 
Én meg biztos vagyok benne, hogy lesznek mellékhatások.
MINDEN biowarenak vannak mellékhatásai.
ezután a szó szoros értelmében "meleg" leszel

...
Akkor ha 3. szintű börpáncélzat van rajtad, nem lehetsz valami bizalomgerjesztő kinézetre.
(használjátok az opcionális karizma-csökkenést?)
Olyan a bőrőd, hogy azon tényleg kopog az eső..:-)

De vannak előnyei is a dolognak.
Nem kell viagrát szedned.
Mindig kemény a pöcsöd:-)
 
Ja, és azért lett bioware, mert sok kíber már nem fért belém, ellenben a bio az rakat...

A Szimbiótáim mellett meg oly mindegy a testhőmérsékletem, mindenképp Álcázóruhát kell hordanom... :-)

És persze sikerült egy olyan fasza árnyklinikát találnunk, hogy BIZTOS vagyok benne, hogy nincsenek mellékhatásaim.
 
Kösz Balupanker, próbálkozom a DC++-on... :-)

Amúgy pontosítok, a természetes testem - még - csak 8-as + egy 3-as bőrpáncél, ami eddig soxor kihúzott engem a csávából...

És néha NEM lehet mindent csendben megoldani!!! Főleg, ha ELLENETEK jönnek és nem pusztán melóról van szó...

Gabe, The Looser Decker
 
Mázlisták!!!!!
 
Megvédelek! És ma éjjel itt a kóterban csak 100 a kori sör!!! ))
 
  ... | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | ...
Nézet:
Shadowrun | Battletech | Káosz Galaktika Kártyajáték | AD&D | Vampire | Magic | PC játékok | On-line játékok | PS2 | M.A.G.U.S. | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.