Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Hány darabos asztali Puzzle a kedvenced? (33)
Melyik képből legyen puzzle... (45)
Hány darabos internetes puzzle a legjobb? (34)
Hatalom Kártyái Puzzle (97)
Elindult ingyenes, internetes puzzle játékunk! (21)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 |
Nézet:
A kt vezető (én) elérhető voltam, léptem is sőt egyedül én léptem, fejlesztettem akkor a kt-ban mert sem te, sem a cimboráid nem akartak lépni és fejleszteni ellenben szépen hátba támadtatok és ríttál egy sort hogy a JV távolítson el manuálisan engem mint kt vezetőt a kt-ból úgyhogy a beidézett állításaid jó nagy hazugság és ferdítés!


"Ha törlődnek a kt képességek,és pl. csak egy mezei tag lép,a kt vezető nem,nem is akar,elérhetetlen stb. akkor
ki fog ott képességeket benyújtani?Egyszemélyes vezetőváltás?(lásd. Szilárd)lesz?"
 
És ki korlátozta le azt, hogy nem lehet 800as számú képesség?
Vagy akár 2302es számú KT Képesség.

Inkább csak a szétválasztás miatt történt valószínűleg az, hogy nem folytatólagosak lettek a fás képességek számai, így tudhatod, hogy az 500-600ig fás képességek vannak, de 600tól ( vagy 900tól, 1500tól, bármi ) jöhetnek újra a játékosok által kitaláltak.
 
Nem támogatom, szerintem egyedileg, minden képességnél a JV-nek kéne döntenie és ennek függetlennek kell lennie attól, hogy az igénylő KT-nak esetleg lesz egy másik egyedi képessége is.
Egyrészt azért, mert vannak KT-k, akiknek már most is sok egyedi képessége van, meg olyanok is, akiknek egy se (mert nem is volt, esetleg már nem is lehetett - ilyen is van), másrészt meg nem látom szükségét, hogy mindenáron mindenki kapjon 1 új képességet, ha kell, ha nem, csak azért mert nem tetszik az eredeti enc (de a játékbeli kiírásokra nincs hatása).
Szerintem amúgy nem lesz 85 új képesség, főleg ha okosan csinálják. Pl. ahol látszik, hogy hasonló profilú KT-k ugyanarra akarnak új képességeket, ott lehet azt mondani, hogy lesz egy, azt kapják mind (pl. ha a varázsló KT-k mind illúziófegyvert akarnak varázsbot/varázspálca/mágusbot nevekkel, akkor erre simán mondhatja Zoli, hogy jó, a varázspálcásat megcsinálják, a másik kettőt nem, ha nem tetszik, lehet kérni mást).
Az csak egy lehetőség, hogy lesznek új encekkel/szövegekkel meglévő képességek, de távolról sem kötelező érvényű, csak azért van, mert bizonyos képességeknél elkerülhetetlen a dolog. De ahol nem, ott valószínűleg nem is lesz új enc. Legalábbis én így látom.
 
Értem! Akkor lenne egy javaslatom: Van 72 közös tudat a 85 képességre. Mindenki max. 1-szer élhessen egy enc. cserés lehetőséggel. Ha mindenki kihasználja (nem fogja), akkor még mindig marad 14 hely tartalékban.
 
Jelenleg a 414. képességnél járunk, az 500. pedig már fás képesség. Tehát összesen 85 darab képességre van még hely, evvel fog a JV kufárkodni.
 
Arra már rákérdeztem, csak olyan változások lehetnek, amikhez nem szükséges az encen, meg a kiírt szövegeken kívül semmit se változtatni.
De lehet, hogy egy ilyen verzió még pont átmenne (mondjuk nekem pont nincs bajom a tűzkezes verzióval, elvégre Raia a tűz istene ).
 
Nagyjából egyformán látjuk, bár pont azon tűnődöm, kellene a harci mágiából az alap/semleges és a gonosz mellé egy jó (energia/mentális) kiadás is, nem annyira a KT, mint az érintett istenek miatt.
 
A forduló végi 'szokásos' helyen, ahol a változásokról megy a kommunikáció, ezt is ki lehetne küldeni, miszerint folyik egy ilyen reform és elérte a véglegesnek szánt változatát, amiről szavazni is lehet.
Úgy tuti nem sikkadna el, elvégre ez egy olyan horderejű módosítás, amely tényleg mindenkire hat.
 
Szerintem az, ha olyan érve(ke)t tudsz felsorakoztatni, amikkel a JV is egyetért.
De ha jól sejtem, akkor olyanokról lehet szó, hogy a másolni kívánt képesség abban a formában nagyon nem illik a KT-hoz és nincs már olyan másolata, ami igen. Pl. jó példa erre az illúziófegyver, amit ha mondjuk - szigorúan a példa kedvéért - az Álomőrzők kifejlesztenek, akkor kérnek hozzá új encet, mert hát se a véres csatabárd, se az árnyszablya, se az inkvizítori korbács nem illik hozzájuk egy hangyaf*sznyit se.
De mondjuk a mágia szeretetéhez nem fog senki új encet kapni, mert annál tényleg csak az enc. az, ami problémás lehet egy jó KT-nál vagy pl. a Földelem Urainál, de a hatásán nem változtat semmit.

Erre konkrét választ szerintem nem fogsz kapni, szubjektív az egész, de én abból indulnék ki, hogy:
- Ha a képesség a külvilág számára közvetít egy képet a KT-ról, akkor ott lehet szó újról (elvégre más KT más képet akar láttatni)
- Ha a képesség szövegei egy adott KT-ra jellemzőek, akkor is
- Minden más esetben csak maximum alapos és elfogadható indoklás mellett lehet szó róla, de szerintem az összes ilyen próbálkozás halálra van ítélve és nagyon kevés fog átmenni, ha egyáltalán, tehát pl. harci mágiát más enccel kérni esélytelen, mászós képességnél viszont látok rá valami nagyon minimális esélyt, hogy 1-2 új enc. bekerüljön (de nem több, inkább azt gondolnám esélyesnek, hogy 1-2 generikus enc. még lehet belőle, aztán lehet válogatni) - a hatás ugyanaz minden esetben, csak a szöveg nem, persze erre se lenne szükség, ha a levitáció nem lenne hozzákötve a hatalomponthoz, akkor már meglenne a varázsló KT-knak is az aternatív verzió.
 
- Lehetőség van régi képességet új névvel és enccel kérni. Ezt csak nagyon indokolt esetben engedjük meg, egyéni elbírálás alapján (szintén a vezető és a JV között egyeztetve). Ekkor a képesség játékbeli szövegei is csak nagyon indokolt esetben változhatnak.

Tisztelettel kérdezném a Játékvezetést, hogy mi számít nagyon indokolt esetnek?
 
Megnézed a legutolsó 2013. május 7. előtti fordulódat, megszámolod hány régi képesség van a karlapon, aztán megnézed a legfrissebbet és ott is megszámolod. Amennyivel nagyobb a mostani eredmény, annyival lesz több, mint 15 képesség.
Értelemszerűen ez csak akkor működik, ha az érintett időszakban ugyannak a KT-nak voltál a tagja.

Az AM esetében amúgy nincs változás, már megnéztem (akkor is 13 volt, meg most is, vagyis ott nem lesz 15 feletti képességünk).
 
"Van kt,ahol vezetőváltás volt,alig lépnek,stb. nem is igen tudják,hogy volt e csere,vagy nem tartják számon,nem emlékeznek,így most 15 vagy 16-17-18-ra cserélhetnek.Ezt le lehetne kérdezni?"

Ez engem is érdekelne. Jó lenne feltüntetni a KT-knál, vagy elég a vezetőnek megmondani, hogy áll a KT a képességekkel és a cserékkel.
 
Kérdések.

Van kt,ahol vezetőváltás volt,alig lépnek,stb. nem is igen tudják,hogy volt e csere,vagy nem tartják számon,nem emlékeznek,így most 15 vagy 16-17-18-ra cserélhetnek.Ezt le lehetne kérdezni?

Ha törlődnek a kt képességek,és pl. csak egy mezei tag lép,a kt vezető nem,nem is akar,elérhetetlen stb. akkor
ki fog ott képességeket benyújtani?Egyszemélyes vezetőváltás?(lásd. Szilárd)lesz?
 
"Ott, ahol a „nem cserélhető” oszlopban egy másik képesség száma szerepe, a képességet csak a sorszámmal megadott képességre lehet cserélni."
A fenti szabály csak arra értendő, hogy ha megvan pl. az Ököllé faragás (376), azt csak a Keményebb bicepszre (149) lehet cserélni, vagy
- visszafele is érvényes? tehát ha megvan a Keményebb bicepsz, akkor le lehet cserélni az Ököllé faragásra? (természetesen ez elméleti kérdés!)
- vagy kizárja egymást? tehát ha megvan a Keményebb bicepsz, akkor más leadása mellett nem vehető fel az Ököllé faragás?


Kizárja egymást a kettő. Valamint bármelyik van meg, nem cserélhető, kivéve, hogy az ököllé faragást lehet keményebb bicepszre cserélni.

Mi lesz azokkal a kt-kal, ahol jelenleg 1 aktív kari se lép, és senki se egyeztet a jv-vel? Későbbiekben is lesz majd lehetőség elkölteni a + pontokat?


A reform bekerülésekor minden KT elveszti minden képességét. ha egy KT inaktív, addig nem lesz képessége, míg egy tag nem aktivizálja magát, és nem egyezteti le, milyen képességeket szeretne a KT. Erre természetesen később is lesz lehetőség.
 
elvben nem lehet 2 db tulajdonsagot tapolo KT kepessege egy KT-nak, ha van az bug (persze tudom, hogy van, latom mas KT-nal is, de elvben nem lehetne)
 
Mi lesz azokkal a kt-kal, ahol jelenleg 1 aktív kari se lép, és senki se egyeztet a jv-vel? Későbbiekben is lesz majd lehetőség elkölteni a + pontokat?
 
"Ott, ahol a „nem cserélhető” oszlopban egy másik képesség száma szerepe, a képességet csak a sorszámmal megadott képességre lehet cserélni."
A fenti szabály csak arra értendő, hogy ha megvan pl. az Ököllé faragás (376), azt csak a Keményebb bicepszre (149) lehet cserélni, vagy
- visszafele is érvényes? tehát ha megvan a Keményebb bicepsz, akkor le lehet cserélni az Ököllé faragásra? (természetesen ez elméleti kérdés!)
- vagy kizárja egymást? tehát ha megvan a Keményebb bicepsz, akkor más leadása mellett nem vehető fel az Ököllé faragás?
 
Remek, köszi. Akkor már csak GN-en kell promózni, meg esetleg a fordulók fejlécébe/elejére feltűnőre formázva (hogy azonnal látszódjon) beilleszteni a figyelemfelhívó szöveget, hogy mindenki értesüljön róla.
 
Oldalra bekerült, a szavazásoknál is egyből előjön, a "szólj hozzá" is a TF-es topicba került...

A HK-s szavazásnál (után) megcsináltam, hogy csak az szavazhat TF-es szavazásra, akinek van is aktív (nem Free-s) karaktere.
 
Nekem ebben a formában megfelel.
A szavazáshoz annyit fűznék hozzá, hogy kicsit el van dugva az oldalon, nem elég a szavazásokra kattintani, még ott a minden aktuális szavazásra is rá kell kattintani.

Javaslom, hogy a hírbe tegyél egy linket rá és/vagy a HKK voksokhoz hasonlóan jelenjen meg az oldalsávban azoknak, akiknek a user id-jához van számlaszám TF-es karakterrel hozzárendelve.
 
Köszönjük!
 
 | 1 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.