Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Hírek, újdonságok
Változások listája (dec. 4.)
Dicsőség Csarnoka
Új játékosoknak
Szabálykönyv
Demo forduló
Árak
Kedvezmények
Befizetési módok
Jelentkezési lap
UL küldés
Alanori Krónika kupon
Aukciós ház
Statisztikák
Nyilvános fordulók
Szövetségek
Olimpiák
Chat, üzenõfal
Fórumok
Levelezési lista, IRC
Szavazások
ŐV találkozó
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
AK Archívum
ŐV könyvek
Írások, novellák
Linkek
Letöltés
Gyakori kérdések
Felhasználási feltételek
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
Tirranda
Küldd el képeslapként!
Tirranda, az Ősök Városa egyik tolvaj klánú galetkije a frissen lopott mágikus gyűrűt vizsgálgatja. Az elsőre is egyértelmű, hogy nem a törékeny lányka ujjaira tervezték.
Nézz szét a galériában!
ŐV fejlesztési ötletek játékosoktól (54)
Támasszuk fel a közösséget! (38)
Avvocato Terrasini (4)
Szövetségi felvétel (34)
ŐV help (520)
Legendak Volgye (16)

További témák...

2019-10-21 22:42:17 Az UL-ek letöltésre kerültek.

Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
4583-136

Karakterszám: 4583 Számlaszám: titkos
Fordulószám: 136 Játékhét: 542
E forduló ára: 11 zs. Maradék zseton: 138
Forduló típusa: email
1997-99 (C) Beholder Kft.
Betáplálás dátuma: 2017. dec. 20. 15h:01'
A következõ fordulód táplálható: 2017. dec. 21.

E-mail!

CSEPPKÕCSÁP KALANDJAI
Nyugodt pihenésedet a következõ esemény zavarta meg:
** 1. NAP ** Szövetségetek már elég érettnek érzi magát arra, hogy legendás fenevadat hívjon ki. Miután elegendõen összegyûltök, hosszas utazásba kezdtek, hogy felkutassátok a torzszülött búvóhelyét. Mindenki rettenetesen izgatott, hiszen lehet, hogy woorgard túl kemény dió lesz a számotokra! Amikor végre megtaláljátok a rejtekhelyét, még egyszer ellenõrzitek, hogy mindenki itt van-e: Snick, Smaragdszemû Wynia, Symur Nevethar, Mázli.
Ellenfeletek egy woorgard (#656). [ld. enc.]

*** 1. KÖR *** Smaragdszemû Wynia elmormol egy az Õsféreg ébredése varázslatot. Összegyûjtve mágikus energiáit, Smaragdszemû Wynia elvarázsol egy fürgülést. Smaragdszemû Wynia öregedett 1 évet. Snick a mágia különös nyelvén mormol. Létrejött egy esszenciaelnyelés! Snick a mágia különös nyelvén mormol. Létrejött egy titánok szele! Végtagjaid megerõsödnek (+45 méretükre). Mázli a mágia különös nyelvén mormol. Létrejött egy fürgülés! Mázli öregedett 1 évet. Heves kézmozdulatok közepette Symur Nevethar elmormol egy tûzgolyót. A woorgard ellenállt a varázslatnak. Rúnákat rajzolsz a levegõbe, mire létrejön egy óriáserõ. Végtagjaid megerõsödnek (+8 méretükre). (-3 vp.) Mormolsz a mágia különös nyelvén. Létrejött egy gránitbõr! (-9 vp.) A woorgard feléd rohan. A woorgard téged támad. Meglóbálva zúz nyelvével. Gránitbõr védelmez. (0 ép-t sebzõdtél). Tüskéd szúrja.
*** 2. KÖR *** Snick rúnákat rajzol a levegõbe, mire létrejön egy sebezhetetlenség. Snick mágikus ereje felhasználásával elõidéz egy gránitbõrt. Smaragdszemû Wynia a woorgardot támadja. Mázli a woorgardot támadja. Symur Nevethar a woorgardot támadja. Támadod a woorgardot. Lecsapsz farkaddal. Mellétrafáltál. Lecsapsz jobb csápoddal. Ez mellément. Harapásra nyitod szádat. Mellé! A woorgard rád támad. Körbe-körbe forgatva üt nyelvével. Gránitbõr védelmez. (0 ép-t sebzõdtél). Tüskéd a bõrébe fúródik. A woorgard regenerálódik.
*** 3. KÖR *** Snick elmormol egy csontolvadás varázslatot. A woorgard ellenállt a varázslatnak. Smaragdszemû Wynia a woorgardot támadja. Mázli a woorgardot támadja. Symur Nevethar a woorgardot támadja. Támadod a woorgardot. Meglóbálva zúzol farkaddal. Elhibáztad. Villámgyorsan elõrevágsz jobb csápoddal. Ez mellément. Kitátod szádat, harapni próbálsz. Mellé! A woorgard téged támad. Rád vág nyelvével. Gránitbõr védelmez. (0 ép-t sebzõdtél). Tüskéd a bõrébe fúródik. A woorgard regenerálódik.
*** 4. KÖR *** Snick elmormol egy csontolvadás varázslatot. A woorgard elkerülte a varázslatot. Smaragdszemû Wynia a woorgardot támadja. Mázli a woorgardot támadja. Symur Nevethar a woorgardot támadja. Megtámadod a woorgardot. Villámgyorsan elõrevágsz farkaddal. Fürgén elhajolt. Villámgyorsan elõrevágsz jobb csápoddal. Elhibáztad. Megpróbálod megmarni. (150 ép-t sebeztél). A woorgard rád támad. Lesújt rád nyelvével. Gránitbõr védelmez. (0 ép-t sebzõdtél). Tüskéid megszúrják. A woorgard regenerálódik.
*** 5. KÖR *** Snick elmond egy csontolvadás varázslatot. A woorgard megúszta! Smaragdszemû Wynia a woorgardot támadja. Mázli a woorgardot támadja. Symur Nevethar a woorgardot támadja. A woorgardot próbálod megsebezni. Lesújtasz farkaddal. Elhibáztad. Tekergetve suhintasz jobb csápoddal. Elkerülte. Elõrehajolva harapni próbálsz. Ez mellément. A woorgard rád veti magát. Tekergetve suhint nyelvével. Gránitbõr védelmez. (0 ép-t sebzõdtél). Tüskéid sebzik. A woorgard regenerálódik.
*** 6. KÖR *** Snick elmond egy kitartó ló varázslatot. Mázli a woorgardot támadja. Smaragdszemû Wynia a woorgardot támadja. Symur Nevethar a woorgardot támadja. Támadod a woorgardot. Körbe-körbe forgatva ütsz farkaddal. Fürgén elhajolt. Lecsapsz jobb csápoddal. Hátraugrott a támadás elõl. Megpróbálod belemélyeszteni fogaidat. Ez mellément. A woorgard téged támad. Lesújt rád nyelvével. (64 ép-t sebzõdtél). Tüskéd szúrja. A woorgard regenerálódik. Regenerálsz (+5 ép)
*** 7. KÖR *** Snick ellõ egy gyógyító szél varázslatot. Ennek eredményeképp gyógyulsz 59 ép-t. Smaragdszemû Wynia a woorgardot támadja. A woorgard halálhörgés közepette a földre zuhan.
[A csatában összesen 204 sebzést okoztál, és 64 sebzést kaptál. Szolgáid ill. szövetségeseid által okozott/kapott sebzés: Mázli: 12737/0, Snick: 0/0, Smaragdszemû Wynia: 17155/0, Symur Nevethar: 15/0.] Ismét látványosan gyõzedelmeskedtél. Apró villámok csapdosnak, miközben magadba szívod a lélekenergiát (+110%). Elegendõ lélekenergiát gyûjtöttél össze ahhoz, hogy kapj egy képességpontot. Mázli részesedése: 24 arany. Snick része a zsákmányból: 23 arany és 6 hamis arany. Smaragdszemû Wynia része a zsákmányból: 24 arany. Viszed, ami mozdítható: 23 arany. Symur Nevethar a következõt kapja: 23 arany. Szívesen bekapnál valamit. Mohón zabálni kezdesz. (+802% jóllakottság.)
Gyõzelmet arattatok! A kezdeti ünneplés után izgatottan veszitek számba a zsákmányt: woorgard vért és woorgard vért. A kincs a szövetség kincstárába kerül, onnan lehet megvásárolni legenda pontokért. A gyõzelemért jutalmul 1 legenda pontban részesülsz! Most pedig irány a barlang, nagy ünneplés veszi kezdetét, tekintettel a legendás gyõzelemre, amelynek hamarosan az egész Hegyben híre megy! (+30% jóllakottság.) Felkerültök a dicsõségfalra is! (+1 hõsiesség pont.)

Megtudod, hogy a Hegy leghíresebb galetkije Morq Fan Gor, egy magas, vékony testû, szikrázó szemû, kiváncsi természetû, tréfálkozó férfi. (hírneve 32700.) A te szinteden a legnevesebb Mélységben Szuttyogó, egy galetki szavakat meghaladóan ocsmány férfi. (hírneve 8244.)
Egy öreg galetki érdekes dolgokat mesélt:
*dec. 19.* A Protolisk Hercegek szövetség fényes gyõzelmet aratott woorgard felett! *dec. 20.* Muadib mellé szegõdött egy maerju. *dec. 20.* Muadibot majdnem felfalta egy mammut bika.
[0 TVP-t használtál fel, maradt még 364.]

mak 2 2. makró definiálása/hívása

v 154 154. varázslat elmondása
Magadban motyogva, létrehozol egy kisebb erõpajzsot. (+7% védekezés.) (-6 vp.)
[3 TVP-t használtál fel, maradt még 361.]

bsz belépés szövetségi barlangba
Ellátogatsz a szövetségetek barlangjába.
Mielõtt bármi máshoz kezdenél, jót lakmározol az élelmiszerraktárban. (+7% jóllakottság.) Már majdnem berozsdásodtak az izmaid! A szövetség más tagjaival együtt gyakorolsz a barakkban. (+5% támadás, +2 lehelet kör végéig.)
Megvizsgálod a szövetség kincseskamrájában levõ varázstárgyakat: Szívkeresõ (#806), harcosok talizmánja (#807), Szívkeresõ (#806), a királynõ karkötõje (#496), xenóbõr karkötõ (#497), xenomorf csuklópánt (#498), xenomorf csuklópánt (#498), woorgard vért (#808), woorgard vért (#808).
[3 TVP-t használtál fel, maradt még 358.]

m 1 13 888 1122 35 mozgás az Õsök Csarnokában
(M 1,13) Félelemmel vegyes tisztelettel lépsz be a Csarnok kapuján.
(M 8 88) A legközelebbi feladat megoldásánál 88 lesz a válaszod.
(M 1,12) Irány észak! Kavarogni kezd a por a földön, és lassan alakot ölt. Ijedten hátralépsz: egy õsi szellem! Mély hangon szólal meg, és közli, hogy meg kell oldanod egy egyszerû feladatot, ha tovább akarsz menni:
Történt egyszer, hogy egy öreg paraszt elindult, hogy eladja Trento városában a terményét. Útközben számolta a lépéseit - 53 alkalommal számolt el 100-ig, míg elért Kametky város fõterére. Mivel innen már nem vezetett tovább út, elõvette iránytûjét, 80 fokot elfordult balra, és erre ment tovább, míg végül újabb 62 százas lépés után érkezett meg Trento városába. Este a paraszt gondolt egyet, és egyenesen ment haza, Kametky érintése nélkül. Rájött, hogy sokkal rövidebb így az út! Vajon hányszor száz lépéssel ért haza? (max. 5-öt tévedhetsz)
Haha, ez könnyû! Megmondod a választ. [88] - Még sokra viszed, barátom! - fogadja el a válaszodat az alak. (+20% lélekenergia.)
(M 1,11) A következõ terem északra van, így arra mész. Szerencsés vagy: ebben a szobában nem vár semmilyen gonosz akadály.
(M 2,11) Lépteid visszhangoznak, ahogy keleti irányba indulsz. Egy zöld pöttyös, gyíkbõrû, oroszlánfejû galetki lép eléd. - Ha tovább akarsz menni, egy próbát kell kiállnod! - mennydörgi. Primitív feladatot kapsz. A galetki köveket dobál feléd, és mindet el kell kapnod!
[Ügyesség próba 5-ös küszöbre: sikeres] - Ügyes, nagyon ügyes! - gratulál mosolyogva az akadályvezetõ.
(M 3,11) Rövid töprengés után kelet felé indulsz. Vízcsobogást hallasz. Egy földalatti patakot találtál, körülötte furcsa növények nõnek. Nocsak, mit találtál! 2 csótányláb ! Óvatosan begyûjtöd.
(M 3,12) A következõ terem délre van, így arra mész. Egy tüneményes gyöngyszemet, egy tiszta vizû barlangtavat pillantasz meg. Semmi kétség, egyike azoknak a mágikus csodáknak, amelyeket csak egyszer használhat egy galetki. Óvatosan kortyolsz a hideg vízbõl. Azonnal érzed a hatást! (+1 max. varázspont.)
Elhagyod a Csarnokot.
[26 TVP-t használtál fel, maradt még 332.]

m 2 11 1121 1222 1212 2221 mozgás az Õsök Csarnokában
(M 2,11) Felkeresed a szent zarándokhelyet.
(M 2,10) Rövid vizsgálódás után észak felé indulsz. Ahogy megkerülöd az utolsó oszlopokat, ricsaj támad. Megzavartál egy torzszülött szeánszt! Ellenfeled egy fekete özvegy (#144) [aura: méret: 88.].

*** 1. KÖR *** Elõhívsz egy óriáserõ varázslatot. Végtagjaid megerõsödnek (+8 méretükre). (-3 vp.) Varázshatalmad segítségével elmondasz egy gránitbõrt. (-9 vp.) A fekete özvegy Ménkût rohamozza. Ménkû elindul a fekete özvegy felé. Fortyogó a fekete özvegy felé mozog. A fekete özvegy és Ménkû egymással harcolnak. Fortyogó a fekete özvegyet támadja.
*** 2. KÖR *** A fekete özvegy felé mozogsz, hogy megtámadhasd. Megtámadod a fekete özvegyet. Elõresuhintasz farkaddal. (45 ép-t sebeztél). Roncsoltál. Lesújtasz jobb csápoddal. (45 ép-t sebeztél). Pofádat nagyra tátva harapsz. (50 ép-t sebeztél). A fekete özvegy halálos sebet kapva a földre zuhan.
[A csatában összesen 140 sebzést okoztál, és 0 sebzést kaptál. Szolgáid ill. szövetségeseid által okozott/kapott sebzés: Fortyogó: 10/0, Ménkû: 10/23.] Gyõztél! Nagy szikrázás közepette beléd áramlik némi lélekenergia (+16%). Szolgáidnak 15% jut. Összegyûjtöd a "kincset": egy méregellenállás itala, egy xenópete, 49 arany és 2 hamis arany.
(M 2,9) A folyosó északra vezet. Amikor belépsz a barlangterembe, ráébredsz, hogy torzszülöttek szentségtelenítették meg az Õsök Csarnokát. A te dolgod, hogy rendet tegyél. Ellenfeled egy gázelementál (#155).

*** 1. KÖR *** Elmondasz egy óriáserõ varázslatot. Végtagjaid megerõsödnek (+8 méretükre). (-3 vp.) Néhány rövid kézmozdulat után létrehozol egy gránitbõr varázslatot. (-9 vp.) A gázelementál Ménkû irányába megy. Fortyogó a gázelementál felé mozog. Ménkû a gázelementált rohamozza. A gázelementál és Ménkû egymással harcolnak. Fortyogó a gázelementált támadja.
*** 2. KÖR *** Megindulsz a gázelementál felé. Már ott is vagy! Támadod a gázelementált. Ostorként csattantasz farkaddal. (44 ép-t sebeztél). Roncsolod bõrét. Lecsapsz jobb csápoddal. (52 ép-t sebeztél). Megpróbálod megmarni. (48 ép-t sebeztél). A gázelementál holtan terül el.
[A csatában összesen 144 sebzést okoztál, és 0 sebzést kaptál. Szolgáid ill. szövetségeseid által okozott/kapott sebzés: Fortyogó: 22/0, Ménkû: 10/13.] Gyõztél! Magadba szívod a megérdemelt jutalmat, a lélekenergiát (+15%). Szolgáidnak is jut 15%.
(M 3,9) A térkép szerint itt jobbra mész. Egy sárga, rengeteg csáppal és egyéb nyúlvánnyal rendelkezõ, háromszemû galetkival találkozol. Selypítve közli, hogy õ itt az akadályvezetõ, és csak akkor enged tovább, ha leküzdöd az akadályt. Egy apró, szõrös kék lény repül elõ. Micsoda mágikus erõt érzel belõle! A lény biztatására szõni kezded a mágia fonalát.
[Mágia próba 9-es küszöbre: sikeres] - Egyszer még nagy mágus lesz belõled! - biztat a galetki.
(M 3,8) Nem sokat töprengesz, mész észak felé. Egy sötét barlangszobába érkeztél.
(M 3,7) Északra sétálsz a Csarnok barlangfalai közt. A barlang, ahová érsz, nem éppen elhagyatott, és a bentlakók lelkesen védelmezik otthonukat. Ellenfeled egy mutilátor kölyök (#145) [aura: 5-ös méretû 12-es szintû bal csáp.].

*** 1. KÖR *** Elmormolsz egy tárgyvédelem varázslatot. (-5 vp.) Elmormolsz egy óriáserõ varázslatot. Végtagjaid megerõsödnek (+8 méretükre). (-3 vp.) A mutilátor kölyök Ménkû felé mozog. Fortyogó a mutilátor kölyök irányába megy. Ménkû a mutilátor kölyök irányába megy. A mutilátor kölyök és Ménkû egymással harcolnak. Ménkû ledermed. Ménkû halálos sebet kapva a földre zuhan. Fortyogó és a mutilátor kölyök egymással harcolnak.
*** 2. KÖR *** Megrohamozod a mutilátor kölyköt. Támadod a mutilátor kölyköt. Odacsapsz farkaddal. (34 ép-t sebeztél). Roncsolod bõrét. Villámgyorsan elõrevágsz jobb csápoddal. (45 ép-t sebeztél). Harapni próbálsz. (45 ép-t sebeztél). A mutilátor kölyök halálhörgés közepette a földre zuhan.
[A csatában összesen 124 sebzést okoztál, és 0 sebzést kaptál. Szolgáid ill. szövetségeseid által okozott/kapott sebzés: Fortyogó: 0/0, Ménkû: 0/25.] Gyõzelmet arattál! Apró villámok csapdosnak, miközben magadba szívod a lélekenergiát (+15%). Elegendõ lélekenergiát gyûjtöttél össze ahhoz, hogy kapj egy képességpontot. Szolgáidnak 14% jut. Elrakod a zsákmányt, ami egy xenópete, 40 arany és 2 hamis arany. Fortyogó táplálkozik. (+25% jóllakottság.)
(M 4,7) Nem sokat töprengesz, mész kelet felé. A barlangszobában, ahová az út vezet, nincs semmi néhány kövön kívül.
(M 5,7) Kelet felé mész. A földön heverõ mocsok, a rongálások a falon mind-mind arra utalnak, hogy nem lehet messze egy-két torzszülött. Ellenfeled egy pusztító szójer (#154).

*** 1. KÖR *** Varázshatalmad segítségével elmondasz egy tárgyvédelmet. (-5 vp.) Mormolsz a mágia különös nyelvén. Létrejött egy óriáserõ! Végtagjaid megerõsödnek (+8 méretükre). (-3 vp.) A pusztító szójer Fortyogó irányába megy. Fortyogó a pusztító szójer felé mozog. A pusztító szójer és Fortyogó egymással harcolnak.
*** 2. KÖR *** Megindulsz a pusztító szójer felé. Már ott is vagy! Támadod a pusztító szójert. Lesújtasz farkaddal. (39 ép-t sebeztél). Roncsolod bõrét. Meglóbálva zúzol jobb csápoddal. (42 ép-t sebeztél). Fogaidat próbálod belemélyeszteni. (46 ép-t sebeztél). A pusztító szójer kileheli lelkét.
[A csatában összesen 127 sebzést okoztál, és 0 sebzést kaptál. Szolgáid ill. szövetségeseid által okozott/kapott sebzés: Fortyogó: 20/58.] Ismét látványosan gyõzedelmeskedtél. Apró villámok csapdosnak, miközben magadba szívod a lélekenergiát (+18%). Szolgáidnak 17% jut. Összegyûjtöd a "kincset": egy szójer csáprágó, 44 arany és 2 hamis arany. Piknik idõ! Mohón zabálni kezdesz. (+18% jóllakottság.)
(M 6,7) Nem sokat töprengesz, mész kelet felé. Egy jókora, vasalt ládát pillantasz meg. Vajon miféle kincset rejthet? Be van zárva, úgyhogy nekilátsz a zárnyitó készlettel kinyitni.
[Zárnyitás próba 9-es küszöbre: sikeres] Ez most összejött. Remegve nyúlsz a láda tartalmához: az entek kék köpenye, a káosz szolgájának pajzsa és az angyalok halotti maszkja.
(M 6,6) A következõ terem északra van, így arra mész. Rábukkantál az õsök egyik rejtett növénykertjére. Furcsa növények nõnek mindenhol. Mintha csak virágot szednél, úgy gyûjtesz útközben 3 elonotichlant.
(M 7,6) Kelet felé mész. Egy áttetszõ testû, vékony, könnyû léptû galetki lép eléd. Szépnek is lenne mondható, ha nem látnád lüktetõ belsõ szerveit! Kedvesen elmondja, hogy a továbbjutáshoz egy próbát kell kiállnod. A galetki néhány kérdést tesz fel a galetki társadalommal kapcsolatban, intelligenciádat téve próbára.
[IQ próba 10-es küszöbre: sikeres] Káprázatosan csillogtatod elmédet. A galetki meghajol tudásod elõtt.
(M 7,5) A folyosó északra vezet. Szerencsétlenségedre, torzszülöttekkel benépesített helyiségbe toppansz be. Ellenfeleid 2 káoszkígyó (#146) [aura: 15-ös elemi védelem.].

*** 1. KÖR *** Néhány rövid kézmozdulat után létrehozol egy óriáserõ varázslatot. Végtagjaid megerõsödnek (+8 méretükre). (-3 vp.) Heves kézmozdulatok közepette elvarázsolsz egy gránitbõrt. (-9 vp.) Az 1. káoszkígyó elõhív egy csendvarázs varázslatot. A varázslat nem hatott rád. A 2. káoszkígyó rúnákat rajzol a levegõbe, mire létrejön egy csendvarázs. A varázslat nem hatott rád. Fortyogó megközelíti az 1. káoszkígyót. Fortyogó az 1. káoszkígyót támadja.
*** 2. KÖR *** Magában motyogva, az 1. káoszkígyó létrehoz egy csendvarázst. Síri csend telepedik rád. Magában motyogva, a 2. káoszkígyó létrehoz egy elemi védelmet. A 2. káoszkígyó varázshatalma segítségével elmond egy sötétséget. Gyengülsz (-36% támadás). Megrohamozod a 2. káoszkígyót. A 2. káoszkígyót próbálod megsebezni. Tekergetve suhintasz farkaddal. Gránitbõr védi. (0 ép-t sebeztél). Elõresuhintasz jobb csápoddal. El sem találtad. Acsarogva harapni próbálsz. Gránitbõr védi. (0 ép-t sebeztél). Fortyogó az 1. káoszkígyót támadja.
*** 3. KÖR *** Heves kézmozdulatok közepette a 2. káoszkígyó elmormol egy mérges csípést. Sikerült elkerülnöd a varázslat hatását. Fortyogó megmérgezõdött. Néhány rövid kézmozdulat után az 1. káoszkígyó létrehoz egy mérges csípés varázslatot. A varázslat nem hatott rád. Fortyogó megmérgezõdött. Támadod a 2. káoszkígyót. Elõresuhintasz farkaddal. Ez mellément. Elõresuhintasz jobb csápoddal. Nem találtál. Acsarogva harapni próbálsz. (48 ép-t sebeztél). Fortyogó az 1. káoszkígyót támadja. Méreg hatás: Fortyogó sebzõdik 24 ép-t. Fortyogó hörögve elterül.
*** 4. KÖR *** A 2. káoszkígyó elmormol egy életszívás varázslatot. 15 életpontnyit sebzõdsz. A 2. káoszkígyó gyógyul 15 ép-t. Az 1. káoszkígyó mágikus ereje felhasználásával elõidéz egy életszívást. Nem hat rád. Megtámadod a 2. káoszkígyót. Meglóbálva zúzol farkaddal. (47 ép-t sebeztél). Rávágsz jobb csápoddal. (53 ép-t sebeztél). Vámpirizálsz (+5 ép). Pofádat nagyra tátva harapsz. Ez mellément. A 2. káoszkígyó halálos sebet kapva a földre zuhan. Regenerálsz (+5 ép)
*** 5. KÖR *** Néhány rövid kézmozdulat után az 1. káoszkígyó létrehoz egy életszívás varázslatot. Rezisztálod a varázslatot. Megtámadod az 1. káoszkígyót. Lecsapsz farkaddal. (43 ép-t sebeztél). Elõresuhintasz jobb csápoddal. Nem találtál. A fogaiddal támadsz. El sem találtad. Az 1. káoszkígyó hörögve elterül. Regenerálsz (+5 ép)
[A csatában összesen 191 sebzést okoztál, és 15 sebzést kaptál. Szolgáid ill. szövetségeseid által okozott/kapott sebzés: Fortyogó: 44/24.] Ismét látványosan gyõzedelmeskedtél. Nagy szikrázás közepette beléd áramlik némi lélekenergia (+69%). Összegyûjtöd a "kincset": a káosz rémületes íja, 2 káoszkígyó pikkely, 86 arany és 4 hamis arany.
(M 8,5) A folyosó keletre visz. Egy sötét barlangszobába érkeztél.
(M 9,5) Rövid töprengés után kelet felé indulsz. Megkönnyebbülten sóhajtasz fel: ezen a mezõn nem vár semmilyen akadály!
(M 10,5) Kelet felé sétálsz a Csarnok barlangfalai közt. A barlangszobában, ahová az út vezet, nincs semmi néhány kövön kívül.
(M 11,5) Mindenre felkészülve, keleti irányba indulsz. Egy üres barlangterembe érkezel.
(M 11,4) Északra mész. Nyomasztó csend telepedik rád. A terem közepén, a padlóra rajzolva egy pentagrammát látsz, az ötszög minden csúcsában egy-egy gyertya. A kör közepén leguggolsz, úgy gyújtod meg a gyertyákat. Rövid várakozás után megérzed az õsök mágiáját. (kaptál 20 TVP-t.)

(Feltételes gyógyítás templomban:) A szint temploma egy cseppkövekkel teli, gyertyákkal kivilágított barlangban foglal helyet. Nagyon hangulatos! Áhítattal lépsz be. Papok fogadnak. Egy szolgádat szeretnéd gyógyíttatni. A papok varázsolnak. Szolgád, agglomerátor újra él és egészséges. Megköszönöd a papok segítségét, és kifizetsz 30 aranyat.
(Feltételes gyógyítás templomban:) Ellátogatsz a templomba, ez egy nagy, gyertyákkal kivilágított barlang, tele furcsa szobrokkal. Csuhába öltözött galetkik fogadnak. Egy szolgádat szeretnéd gyógyíttatni. A papok varázsolnak. Szolgád, harci törpe újra él és egészséges. Megköszönöd a papok segítségét, és kifizetsz 30 aranyat.
[51 TVP-t használtál fel, maradt még 281.]

m 2211 1442 2222 2233 4445 mozgás az Õsök Csarnokában
(M 12,4) Irány kelet! Egy ráktestû, páncélozott rovarszerû galetki állja utadat. Ollóival integet, és elzörgi, hogy itt csak az mehet tovább, aki kiállja az õsök próbáját. A fickó kérdéseket tesz fel, amelyek intelligenciádat és emlékezõképességedet teszik próbára.
[IQ próba 8-as küszöbre: sikeres] - Okos vagy! - bólint a galetki.
(M 13,4) Kelet felé mész a labirintusban. Egy sötét barlangszobába érkeztél.
(M 13,3) Északi irányba folyatod utadat. A csarnok egy üres keresztfolyosójára értél.
(M 13,2) Mindenfelé figyelve, tovább indulsz északra. Hûs, páradús levegõ csapja meg az arcodat, és a következõ pillanatban egy kis barlangtavat pillantasz meg. Lehasalva, iszol a vízbõl. Kellemesen hideg. Mágikus bizsergést érzel... (+1 max. varázspont.)
(M 13,1) Rövid vizsgálódás után észak felé indulsz. Egy jókora, vasalt ládát pillantasz meg. Vajon miféle kincset rejthet? Be van zárva, úgyhogy nekilátsz a zárnyitó készlettel kinyitni.
[Zárnyitás próba 13-as küszöbre: 4 hõsiesség pont árán sikeres] Hurrá, siker! Reménykedve szemléled meg a láda tartalmát: a remete barbár lándzsája és az elektromosság ezüst fülbevalója.
(M 12,1) Nyugat felé folytatod a felderítést. A terem, ahová belépsz, nagyon magas, de nincs benne semmi érdekes.
(M 11,1) A levegõbe szagolva, nyugati irányba indulsz. Áttetszõ figura lép eléd a semmibõl. Az ijedtséget béke és nyugalom érzete váltja fel. Egy õsöd! A szellem egy feladványt közöl veled - ha nem tudod a megoldást, vissza kell fordulnod!
Zuveghar professzor népünk egyik legnagyobb tudósa volt. Rengeteg kísérletet végzett. Egy ízben púpos molad tenyésztésével foglalkozott, laboratóriumi körülmények között. Azt vizsgálta, bizonyos tápanyagok és egyéb hatások hogyan befolyásolják, növelik ill. csökkentik a szaporulatot. Megfigyelte, hogy ha X lény napi fejadagként 4 energiát kapott, és az állatokat napi 8 órán keresztül világították meg Y milganddal, a szaporulat -48 volt. Hasonlóan X állat és Y milgand esetén 1-es fejadagnál, 9 órás megvilágítás eredményeképp a szaporulat -75 volt. Amikor pedig ezt az X állatot 6-os fejadagnál 1 óráig világították a milgandokkal, 27 volt a szaporulat. Talán ezek után már te is rájöttél, amikor Zuveghar 2-es fejadagot adott X állatnak, és 4 óráig világította õket meg, mi lett az eredmény. [Ha negatív számot kaptál, akkor hagyd el a negatív elõjelet, és így írd a számot a 8-as után.] Szomorúan rázod a fejed. Fogalmad nincs, mi lehet a válasz.
(M 13,1) Rövid töprengés után kelet felé indulsz. Alapos körbevizsgálódás után sem találsz semmi fontosat itt.
(M 14,1) Kelet felé mész. A teremben, ahová érkezel, mocorgás támad. Csak nem egy kitrancsírozandó torzszülött? Ellenfeleid egy halál sekrestyése (#156) és egy sötét elf nekromanta (#142).

*** 1. KÖR *** Elmormolsz egy óriáserõ varázslatot. Végtagjaid megerõsödnek (+8 méretükre). (-3 vp.) Heves kézmozdulatok közepette elvarázsolsz egy gránitbõrt. (-9 vp.) Összegyûjtve mágikus energiáit, a sötét elf nekromanta elvarázsol egy gránitbõrt. A sötét elf nekromanta a mágia különös nyelvén mormol. Létrejött egy titánok szele! A halál sekrestyése Fortyogó felé mozog. Ménkû a sötét elf nekromanta irányába megy. Fortyogó elindul a halál sekrestyése felé. A halál sekrestyése és Fortyogó egymással harcolnak. Ménkû a sötét elf nekromantát támadja.
*** 2. KÖR *** Magában motyogva, a sötét elf nekromanta létrehoz egy életszívást. Fortyogó 14 ép-t sebzõdik. Megrohamozod a sötét elf nekromantát. Támadod a sötét elf nekromantát. Ostorként csattantasz farkaddal. Gránitbõr védi. (0 ép-t sebeztél). Odacsapsz jobb csápoddal. (52 ép-t sebeztél). Elõrehajolva harapni próbálsz. (50 ép-t sebeztél). A sötét elf nekromanta halálos sebet kapva a földre zuhan. A halál sekrestyése és Fortyogó egymással harcolnak. Fortyogó holtan terül el. Ménkû csak bámészkodik, választott ellenfele már halott.
*** 3. KÖR *** A halál sekrestyése irányába mozogsz. Ménkû a halál sekrestyése irányába megy. Támadod a halál sekrestyését. Tekergetve suhintasz farkaddal. (44 ép-t sebeztél). Tüskés a bõre (-1 ép) Roncsoltál. Tekergetve suhintasz jobb csápoddal. (55 ép-t sebeztél). Vámpirizálsz (+1 ép). Fogaidat próbálod belemélyeszteni. (49 ép-t sebeztél). A halál sekrestyése halálhörgés közepette a földre zuhan.
[A csatában összesen 250 sebzést okoztál, és 1 sebzést kaptál. Szolgáid ill. szövetségeseid által okozott/kapott sebzés: Fortyogó: 17/107, Ménkû: 3/0.] Gyõztél! Apró villámok csapdosnak, miközben magadba szívod a lélekenergiát (+21%). Elegendõ lélekenergiát gyûjtöttél össze ahhoz, hogy kapj egy képességpontot. Szolgáidnak is jut 21%. Magadhoz veszed a zsákmányt, ami 77 arany és 3 hamis arany.
(M 15,1) Körültekintõen mozogsz elõre. Egy sötét barlangszobába érkeztél.
(M 16,1) Nem sokat töprengesz, mész kelet felé. A teremben, ahová belépsz, mozgást látsz. A harc elkerülhetetlen! Ellenfeled egy fekete özvegy (#144) [aura: 8-as méretû 16-os szintû csáprágó.].

*** 1. KÖR *** Ellõsz egy óriáserõ varázslatot. Végtagjaid megerõsödnek (+8 méretükre). (-3 vp.) Elmormolsz egy gránitbõr varázslatot. (-9 vp.) A fekete özvegy Ménkût rohamozza. Ménkû megközelíti a fekete özvegyet. A fekete özvegy és Ménkû egymással harcolnak.
*** 2. KÖR *** A fekete özvegy irányába mozogsz. Támadod a fekete özvegyet. Odacsapsz farkaddal. El sem találtad. Rávágsz jobb csápoddal. (48 ép-t sebeztél). Harapásra nyitod szádat. (45 ép-t sebeztél). A fekete özvegy hörögve elterül.
[A csatában összesen 93 sebzést okoztál, és 0 sebzést kaptál. Szolgáid ill. szövetségeseid által okozott/kapott sebzés: Ménkû: 10/12.] Ezt a csatát te nyerted! Magadba szívod a megérdemelt jutalmat, a lélekenergiát (+20%). Szolgáidnak 19% jut. Elteszed a zsákmányt, ami egy márványgyûrû, egy xenópete, 39 arany és 2 hamis arany.
(M 17,1) A keletre menõ folyosót követed. Egy sárga, rengeteg csáppal és egyéb nyúlvánnyal rendelkezõ, háromszemû galetkival találkozol. Selypítve közli, hogy õ itt az akadályvezetõ, és csak akkor enged tovább, ha leküzdöd az akadályt. Elméleti mágiával kapcsolatos kérdéseket tesz fel neked a galetki.
[Mágia próba 7-es küszöbre: sikeres] - Megfelelõ mágikus adottságokkal rendelkezel - bólint a figura.
(M 18,1) Kelet felé sétálsz a Csarnok barlangfalai közt. Torzszülöttek visítását hallod. Úgy látszik, a harc elkerülhetetlen. Ellenfeled egy gázelementál (#155) [aura: IQ: 10.].

*** 1. KÖR *** Mormolsz a mágia különös nyelvén. Létrejött egy óriáserõ! Végtagjaid megerõsödnek (+8 méretükre). (-3 vp.) Varázshatalmad segítségével elmondasz egy gránitbõrt. (-9 vp.) A gázelementál Ménkû felé mozog. Ménkû elindul a gázelementál felé. A gázelementál és Ménkû egymással harcolnak.
*** 2. KÖR *** A gázelementál felé mozogsz, hogy megtámadhasd. Támadod a gázelementált. Elõresuhintasz farkaddal. (47 ép-t sebeztél). Roncsolod bõrét. Odacsapsz jobb csápoddal. (49 ép-t sebeztél). Pofádat nagyra tátva harapsz. (58 ép-t sebeztél). A gázelementál halálhörgés közepette a földre zuhan.
[A csatában összesen 154 sebzést okoztál, és 0 sebzést kaptál. Szolgáid ill. szövetségeseid által okozott/kapott sebzés: Ménkû: 11/15.] Ezt a csatát te nyerted! Magadba szívod a megérdemelt jutalmat, a lélekenergiát (+19%). Szolgáidnak is jut 19%. Magadhoz veszed a zsákmányt, ami 31 arany és egy hamis arany.
(M 19,1) Egy falhoz érsz. Erre nincs út!
(M 18,2) Déli irányba folyatod utadat. Alapos körbevizsgálódás után sem találsz semmi fontosat itt.
(M 18,3) Déli irányba mész. A terem padlójára kék krétával egy pentagramma van rajzolva, minden csúcsában egy-egy gyertya, ezek közül az egyik ég. Belépsz a körbe, és meggyújtod a gyertyákat. Vörös fény ölel körbe egy pillanatra. (megtudod, hogy tucatnyi fordulóból általában csak egyszer várhatod a dukátkereskedõ látogatását.)
(M 17,3) Nyugat felé mész az útvesztõben. A teremben egy emelvényen egy vasból öntött, óriási trónt látsz. A legendákból tudod, hogy aki beleül, az egy alkalommal részesülhet az õsök kegyébõl. Beleülsz a trónba. Kissé kényelmetlen. Bizsergés fut végig a testeden. (megtudod, hogy a morfinder telep varázsitalának 4 komponense van.)
(M 16,3) Csendben lépkedsz. Fehér szálú, a sötétséghez szokott növények növik keresztül-kasul ezt a barlangszobát. Mintha csak virágot szednél, úgy gyûjtesz útközben 2 mézfüvet.
(M 15,3) Nyugodt vagy, tehát nyugat felé indulsz. Vízcsobogást hallasz. Egy földalatti patakot találtál, körülötte furcsa növények nõnek. Észreveszel 5 elonotichlant. Szakértõ módon leszeded.
Elhagyod a Csarnokot.
(Feltételes gyógyítás templomban:) Elmész a templomba, amely egy ezernyi gyertyával megvilágított barlangcsarnok. A fénytõl kissé elvakulva lépsz be. Egy szolgádat szeretnéd gyógyíttatni. A papok varázsolnak. Szolgád, agglomerátor újra él és egészséges. Megköszönöd a papok segítségét, és kifizetsz 30 aranyat. Az Akadémiai nyaklánc teljesen meggyógyította harci törpét!
[71 TVP-t használtál fel, maradt még 210.]

k 19 18 10 kaland elvállalása
(19. kaland:) Mire megérkezel a fõtérre, már jókor a tömeg gyûlt össze. Hamarosan megtudod, hogy ez nem igazi verseny lesz, mindenki díjat kap, aki képes a célba beérkezni. Megkapod a zsákodat. Szép súlya van, de azért megemelése nem okoz gondot. De vajon milyen lesz több mérföld lefutása után?
A bíró intésére megindulsz. Az elsõ fél mérföld könnyedén megvan, szinte észre sem veszed.
[Szívósság próba 7-es küszöbre: sikeres]
Bár a kör következõ része emelkedõ, ez nem okoz komoly gondot. A veled együtt futók nagy része még az emelkedõ vége elõtt feladja a versenyt. Bah, gyengék... A következõ kanyar után az elsõ céllövészet következik. A kikészített íjjal kell egy céltáblába lõni. A tábla egy zsinórra van felfüggesztve, amit egy kirendelt galetki távolról mozgat, hogy ne legyen olyan könnyû a dolog.
[Lõfegyver próba 12-es küszöbre: 6 hõsiesség pont árán sikeres]
Mindenki háromszor lõhet. Az elsõ talált. Kicsit megnyugszol. A következõ lövés is talált. Most már nem lehet semmi probléma, két találat elég a továbbjutáshoz. Ismét futni kell. Már nem megy annyira könnyen, mint az elején. Egyre nehezebben veszed a levegõt, lábad mintha ólomból lenne.
[Szívósság próba 9-es küszöbre: sikeres]
Szinte teljesen kikapcsolod a tudatod, nem törõdsz a tested vészjelzéseivel. Ezt ki kell bírnod! Addig szugerálod magad, míg egyszer csak rádöbbensz, hogy ismét egy íjat nyomnak a kezedbe. A célpont messzebb van, te pedig sokkal fáradtabb vagy. Azért reméled, sikerülni fog ismét kétszer célba találnod.
[Lõfegyver próba 15-ös küszöbre: 7 hõsiesség pont árán sikeres]
Mivel a fáradtságtól szinte semmit sem látsz, már csak az ösztöneidben bízol. Muszáj találnod. Szinte vakon lövöd el a nyílveszõket. Csak akor pillantasz fel, amikor a közönség üdvrivalgását hallod. Mindhárom lövésed talált. Mostmár csak a negyedmérföldre levõ célvonalig kell elvonszolni magadat.
[Szívósság próba 11-es küszöbre: sikeres]
Bal, jobb, bal, jobb. Lassan csoszogsz a célvonal felé. Az út felén már túl vagy... Már a háromnegyedén is... A közönség hangosan számolja a hátra levõ lépéseket. 10..., 9..., 8..., 7... Ekkor megbotlasz egy kõben. Egy pillanatig úgy tûnik, el fogsz esni, de sikerült talpon maradnod. 3..., 2..., 1... CÉL! Sikerült!!! Most már a gyõzelem boldog tudatában ájulhatsz el.
Amikor megadhoz térsz, egy ágyon fekszel, melletted egy kis dobozka. Kinyitod. 200 aranyat találod benne! Persze az igazi jutalom számodra a tapasztalat, amit szereztél (+1 szívósság).
(+4 képességpont.)
(+3 hõsiesség pont.)
A bo'adhun idol felizzik: kaptál még egy képességpontot!

(18. kaland:) A nekromanták soha nem tartoztak a forrófejû bolondok közé, Te is különös óvatossággal készülsz fel a kriptanegyed meglátogatására. Elõször is tervet készítesz. Hmmm... egy terv körvonalazódik a fejedben, amelyhez szellemidézésre van szükség. Mágikus erõd felhasználásával elõidézel egy szellemidézést. (-11 vp.)
Hmm, a szellemidézéssel nagyszerû csapdát állíthatnál az esetleges élõholtaknak. A probléma csak az, hogy az általad megidézett szellem nem rendelkezik az élõlények aurájával, már pedig az élõholt lények köztudottan "erre buknak".
[Álcázás próba 10-es küszöbre: 5 hõsiesség pont árán sikeres]
A mesterfokú álcázás alapja, hogy az aurádat is álcázd, szinte lecseréld egy másikra. Rövid gyakorlás után képes leszel arra, hogy rövid idõre felcseréld az aurádat az idézett szellem aurájával. Az éjszaka alvás helyett ezúttal a kripták között talál. Már nappal elrejtõztél itt, de csak most fog eldõlni, hogy sikerül-e a cseled.
[Lopakodás próba 8-as küszöbre: 1 hõsiesség pont árán sikeres]
Mesterien elrejtõztél, így alaposan meg tudod figyelni a terepet. Éjfél körül az egyik kriptából csontvázak serege rajzik ki. Ideje bevetned a szellemidézés-álcázás trükköt. A dolog remekül sül el, a csontvázak nagytöbbsége ráveti magát a szellemre. Itt az ideje egy jó kis Halál csókjának (legalább 4-es szinten). Varázshatalmad segítségével elmondasz egy halál csókját. (-12 vp.)
Két Halál csókját is sikerül ellõnöd, amíg szellemed kitart. Ez a csontvázak nagyrészét eltakarítja az útból. Már csak páran maradtak! Ellenfeleid 2 csontváz harcos (#68).

*** 1. KÖR *** Heves kézmozdulatok közepette elvarázsolsz egy óriáserõt. Végtagjaid megerõsödnek (+8 méretükre). (-3 vp.) Elmondasz egy gránitbõr varázslatot. (-9 vp.) Fortyogó az 1. csontváz harcos felé mozog. A 2. csontváz harcos Ménkû irányába megy. Ménkû a 2. csontváz harcos felé mozog. Az 1. csontváz harcos Fortyogót rohamozza. Fortyogó és az 1. csontváz harcos egymással harcolnak. A 2. csontváz harcos és Ménkû egymással harcolnak.
*** 2. KÖR *** Megközelíted az 1. csontváz harcost. Megtámadod az 1. csontváz harcost. Ostorként csattantasz farkaddal. (46 ép-t sebeztél). Körbe-körbe forgatva ütsz jobb csápoddal. (47 ép-t sebeztél). Megpróbálod megmarni. (60 ép-t sebeztél). Az 1. csontváz harcos halálos sebet kapva a földre zuhan. A 2. csontváz harcos és Ménkû egymással harcolnak. Fortyogó csak bámészkodik, választott ellenfele már halott.
*** 3. KÖR *** Megtámadod a 2. csontváz harcost. Lesújtasz farkaddal. (46 ép-t sebeztél). Meglóbálva zúzol jobb csápoddal. (50 ép-t sebeztél). Pofádat nagyra tátva harapsz. (50 ép-t sebeztél). A 2. csontváz harcos holtan terül el.
[A csatában összesen 273 sebzést okoztál, és 0 sebzést kaptál. Szolgáid ill. szövetségeseid által okozott/kapott sebzés: Fortyogó: 0/8, Ménkû: 33/13.] Gyõztél! Apró villámok csapdosnak, miközben magadba szívod a lélekenergiát (+15%). Szolgáidnak is jut 15%. Viszed, ami mozdítható: 2 törpe pikkelyvért, 2 rozsdás kard, 28 arany és egy hamis arany. Ménkû zabál. (+25% jóllakottság.) Itt az ebédidõ! Szádba tömöd az ízletes falatokat. (+9% jóllakottság.)
Éppen, hogy fellélegzel a csata után, amikor egy lángaurával övezett rémség lép ki a kriptából. Ellenfeled egy tûzcsontváz (#152).

*** 1. KÖR *** Heves kézmozdulatok közepette elvarázsolsz egy óriáserõt. Végtagjaid megerõsödnek (+8 méretükre). (-3 vp.) Rúnákat rajzolsz a levegõbe, mire létrejön egy gránitbõr. (-9 vp.) A tûzcsontváz Ménkût rohamozza. Ménkû a tûzcsontvázt rohamozza. Fortyogó a tûzcsontváz irányába megy. A tûzcsontváz és Ménkû egymással harcolnak. Ménkû kileheli lelkét. Fortyogó és a tûzcsontváz egymással harcolnak.
*** 2. KÖR *** Megindulsz a tûzcsontváz felé. Már ott is vagy! Megtámadod a tûzcsontvázt. Odacsapsz farkaddal. (52 ép-t sebeztél). Iszonyatos hõséget áraszt magából! (-1 ép) Roncsoltál. Lecsapsz jobb csápoddal. (44 ép-t sebeztél). Vámpirizálsz (+1 ép). Harapni próbálsz. (49 ép-t sebeztél). A tûzcsontváz halálos sebet kapva a földre zuhan.
[A csatában összesen 145 sebzést okoztál, és 1 sebzést kaptál. Szolgáid ill. szövetségeseid által okozott/kapott sebzés: Fortyogó: 26/12, Ménkû: 0/35.] Ismét látványosan gyõzedelmeskedtél. Magadba szívod a megérdemelt jutalmat, a lélekenergiát (+13%). Szolgáidnak 13% jut. Viszed, ami mozdítható: a tûz fogazott kardja, egy háromszögszimbólum, 28 arany és 2 hamis arany. Hmm, talán enni kéne. Szádba tömöd az ízletes falatokat. (+16% jóllakottság.)
(Feltételes idézés:) zöld manaitallal nyersz vissza manát. Kapsz 38 varázspontot.
Itt az ideje, hogy körülnézz te is abban a kriptában, ahonnan a csontvázak jöttek. Belépve egy megpillantod a sok szürnyûség okozóját. Ez nem lehet más, csakis egy csontmester. Aszott mester figyelmeztetése nem volt hiábavaló, így utánanéztél az akadémián a nagyhatalmú élõholtaknak. A csontvázmester leírását is megtaláltad, így tudod, hogy a csata elõtt közvetlenül egy esszencielnyelést kell raknod magadra (legalább 6-os szinten). Elmondasz egy esszenciaelnyelés varázslatot. (-6 vp.)
Na ezzel megvagyunk, jöhet a csata - gondolod. Ellenfeled egy csontmester (#186).

*** 1. KÖR *** Összegyûjtve a benned rejlõ mágikus energiákat, elvarázsolsz egy óriáserõt. Végtagjaid megerõsödnek (+8 méretükre). (-3 vp.) Elmondasz egy gránitbõr varázslatot. (-9 vp.) Összegyûjtve mágikus energiáit, a csontmester elvarázsol egy óriáserõt. A csontmester ellõ egy sebezhetetlenség varázslatot. Fortyogó megközelíti a csontmestert. Fortyogó a csontmestert támadja.
*** 2. KÖR *** A csontmester irányába mozogsz. Támadod a csontmestert. Elõresuhintasz farkaddal. (29 ép-t sebeztél). Tüskés a bõre (-3 ép) Roncsoltál. Odacsapsz jobb csápoddal. (42 ép-t sebeztél). A tüskés bõr megsebez (-1 ép) Vámpirizálsz (+4 ép). Kitátod szádat, harapni próbálsz. (41 ép-t sebeztél). A tüskés bõr megsebez (-1 ép) A csontmester téged támad. Feléd suhint jobb karmával. Mellé! Feléd döf bal karmával. Gránitbõr védelmez. (0 ép-t sebzõdtél). Tüskéd a bõrébe fúródik. Bûze kellemetlen számodra. (-16 ép.) A csontmester halálos sebet kapva a földre zuhan. Regenerálsz (+5 ép)
[A csatában összesen 121 sebzést okoztál, és 21 sebzést kaptál. Szolgáid ill. szövetségeseid által okozott/kapott sebzés: Fortyogó: 2/20.] Ezt a csatát te nyerted! Magadba szívod a megérdemelt jutalmat, a lélekenergiát (+25%). Elegendõ lélekenergiát gyûjtöttél össze ahhoz, hogy kapj egy képességpontot. Szolgáidnak is jut 24%. Elteszed a zsákmányt, ami 45 arany és 2 hamis arany. Uzsonnaidõ! Tempósan étkezel. (+25% jóllakottság.)
Kemény csata volt, és a végén az esszenciaelnyelés is mûködött. (+2 képességpont.)
Több élõholtat nem találsz a környéken, így büszkeségtõl dagadó mellel teszel jelentést másnak Aszott mesternek, aki Khazidax koponyájával jutalmazza meg helytállásodat. [ld. enc.]
(+4 hõsiesség pont.)
A bo'adhun idol felizzik: kaptál még egy képességpontot!
(Feltételes gyógyítás templomban:) Ellátogatsz a templomba, ez egy nagy, gyertyákkal kivilágított barlang, tele furcsa szobrokkal. Csuhába öltözött galetkik fogadnak. Egy szolgádat szeretnéd gyógyíttatni. A papok varázsolnak. Szolgád, harci törpe újra él és egészséges. Megköszönöd a papok segítségét, és kifizetsz 30 aranyat.

(10. kaland:) Ez nem ígérkezik különösebben nehéz feladatnak, bár azért nem árt óvatosnak lenni. Yarmogurt Mossiriant Te is ismered. Minden nap ott sétálgat a fõtéren, és az egyik közeli fogadóban a törzsasztalánál ebédel. Elsõ pillantásra nagyon szimpatikusnak tûnik, de Te is ismered azt a félig nyomorék egykori pincért, akit Yarmogurt vert majdnem agyon egy nehéz székkel, amiért ráborította a levest. A terved roppant egyszerû. Amíg Yarmogurt ebédel, Te meglátogatod a barlangját, és kicsit körbenézel.
A barlang a úgynevezett Arany-negyedében található. Itt laknak a leggazdagabbak, akik már ráuntak arra, hogy küzdjenek a magasabbra költözés jogáért, és elég vagyonosak ahhoz, hogy luxus színvonalú életet tudjanak maguknak biztosítani ezen az amúgy nyomorúságos szinten. Az Arany-negyedben egy barlang legalább hússzor akkora, mint a tiéd, mindegyiknek több szintje is van. A legtöbb barlangban szolgák nyüzsögnek, de szerencsére Yarmogurt túl zsugori ahhoz, hogy sok szolgát tartson. Csak egy inasa van, azt könnyedén el tudod kerülni. A környék szinte kihalt, kivárod, amíg az inas feltûnik az egyik emeleti ablakban, és könnyedén beosonsz. Ha létezik a véreb, akkor azt jó eséllyel valahol a pincében tarthatja. Hamar megtalálod a lejáratot. Egy csöppnyi kis helyiségbe érkeztél, ami szinte üres.
[Felderítés próba 7-es küszöbre: sikeres]
Nemhiába fejlesztetted a megfigyelõképességedet galetkitársaidon, pár pillanat alatt megtalálod a titkos ajtót. Valaki megpróbálta elrejteni, de elég amatõr munkát végzett. Kinyitod az ajtót. Illetve csak nyitnád, mert nem akar mozdulni. Teljes erõbõl nekigyürkõzõl, de meg sem bírod mozdítani. Ha nem megy erõvel, marad a zár megpiszkálása...
[Zárnyitás próba 14-es küszöbre: 4 hõsiesség pont árán sikeres]
Gyors matatás, és már nyílik is az ajtó. Egy sokkal nagyobb terembe érkeztél. Pár lépést teszel befelé. Az ajtó becsukódik mögötted. Õszintén reméled, hogy belülrõl könnyebb lesz kinyitni. A terem falai mentén tucatnyi ketrecet látsz, mindegyikben egy-egy hatalmas kutya. Már ha annak lehet nevezni ezeket a szörnyetegeket. Szóval igaz a pletyka, az öregnek saját szörnytenyészete van. Közelebb mész az egyik ketrechez, hogy alaposan megvizsgálhasd a torzszülöttet. Megdöbbenve veszed észre, hogy nyitva van az ajtaja. És nem csak ennek, hanem a mellette levõnek is. A következõ pillanatban egy kacajt hallasz a hátad mögött. Megpördülsz: és az inassal találod magad szemben:
- Mi járatban kicsinyem? Érdekelnek a kutyusok? Tudod, én nevelem õket. Ez itt Picur, az pedig Morgó. 10 évnyi tenyésztés eredménye. Mi így hármasban szoktunk szórakozni járni, de ha házhoz jön a móka, az sem jelent problémát. Igaz fiúk?
Elsápadsz - bármilyen tapasztalt galetki is vagy, itt csakis szolga segítségével gyõzhetsz. Ellenfeleid 2 Thargodan vadászeb (#180) és egy Yarmaitor (#181).

*** 1. KÖR *** A Yarmaitor elõhív egy elemi védelem varázslatot. A Yarmaitor varázshatalma segítségével elmond egy õrjöngést. Ellõsz egy óriáserõ varázslatot. Végtagjaid megerõsödnek (+8 méretükre). (-3 vp.) Rúnákat rajzolsz a levegõbe, mire létrejön egy gránitbõr. (-9 vp.) A 2. Thargodan vadászeb Fortyogót rohamozza. Az 1. Thargodan vadászeb megközelíti Ménkût. Ménkû megközelíti az 1. Thargodan vadászebet. Fortyogó megközelíti a 2. Thargodan vadászebet. A 2. Thargodan vadászeb és Fortyogó egymással harcolnak. Fortyogó paralizálódott. Fortyogó megtántorodik. Fortyogó hörögve elterül. Az 1. Thargodan vadászeb és Ménkû egymással harcolnak. Ménkû megtántorodik. Ménkû halálhörgés közepette a földre zuhan. Regenerálsz (+5 ép)
*** 2. KÖR *** A Yarmaitor feléd mozog. Az 1. Thargodan vadászeb irányába mozogsz. A Yarmaitor téged támad. Meglóbálva zúz jobb csápjával. Mellétrafált a balfácán. Az 1. Thargodan vadászebet próbálod megsebezni. Odacsapsz farkaddal. (52 ép-t sebeztél). Körbe-körbe forgatva ütsz jobb csápoddal. (53 ép-t sebeztél). Vámpirizálsz (+5 ép). Pofádat nagyra tátva harapsz. (47 ép-t sebeztél). Az 1. Thargodan vadászeb halálos sebet kapva a földre zuhan. A 2. Thargodan vadászeb téged támad. Harapásra nyitja száját, támad fogával. Gránitbõr védelmez. (0 ép-t sebzõdtél). Tüskéid megszúrják. Paralizálódsz. (-99 ügyesség.) Elõre szúr jobb karmával. Gránitbõr védelmez. (0 ép-t sebzõdtél). Tüskéid megszúrják. Bénító méreg gyengít. Gyengülsz (-15% támadás). Szagától fuldoklasz. (-6 ép.) Regenerálsz (+5 ép)
*** 3. KÖR *** Magában motyogva, a Yarmaitor létrehoz egy feltámasztást. Gyógyítja az 1. Thargodan vadászebet (+147 ép). Az 1. Thargodan vadászeb magához tér. Az 1. Thargodan vadászeb téged támad. Támad fogával. Gránitbõr védelmez. (0 ép-t sebzõdtél). Tüskéd szúrja. Gyorsan feléd lendít jobb karmával. Gránitbõr védelmez. (0 ép-t sebzõdtél). Tüskéid sebzik. Bénító méreg hatol beléd. Gyengülsz (-15% támadás). Bûze nehezen elviselhetõ számodra. (-5 ép.) A 2. Thargodan vadászeb rád támad. Elõrehajolva harapni próbál fogával. Gránitbõr védelmez. (0 ép-t sebzõdtél). Tüskéd a bõrébe fúródik. Paralizálódsz. (-99 ügyesség.) Feléd suhint jobb karmával. (16 ép-t sebzõdtél). Tüskéd szúrja. Bénító méreg gyengít. Gyengülsz (-15% támadás). Bûze nehezen elviselhetõ számodra. (-4 ép.) Regenerálsz (+5 ép)
*** 4. KÖR *** A Yarmaitor rúnákat rajzol a levegõbe, mire létrejön egy gyógyító szellõ. Gyógyítja az 1. Thargodan vadászebet (+8 ép). Gyógyítja a 2. Thargodan vadászebet (+15 ép). A 2. Thargodan vadászeb rád veti magát. Harapásra nyitja száját, támad fogával. (28 ép-t sebzõdtél). Tüskéd szúrja. Rád vág jobb karmával. (15 ép-t sebzõdtél). Tüskéd a bõrébe fúródik. Bénító méreg gyengít. Gyengülsz (-15% támadás). Nehezen bírod a szagát. (-5 ép.) Az 1. Thargodan vadászeb rád veti magát. Támad fogával. (22 ép-t sebzõdtél). Tüskéid sebzik. Odacsap neked jobb karmával. (16 ép-t sebzõdtél). Tüskéd szúrja. Bénító méreg gyengít. Gyengülsz (-15% támadás). Bûze nehezen elviselhetõ számodra. (-3 ép.) Regenerálsz (+5 ép)
*** 5. KÖR *** Heves kézmozdulatok közepette a Yarmaitor elmormol egy gyógyító szellõt. Az 1. Thargodan vadászeb gyógyul 8 ép-t. Gyógyítja a 2. Thargodan vadászebet (+8 ép). Támadod az 1. Thargodan vadászebet. Tekergetve suhintasz farkaddal. (49 ép-t sebeztél). Rávágsz jobb csápoddal. (47 ép-t sebeztél). Vámpirizálsz (+5 ép). Megpróbálod belemélyeszteni fogaidat. Mellétrafáltál. Az 1. Thargodan vadászeb holtan terül el. A 2. Thargodan vadászeb rád támad. Acsarogva harapni próbál fogával. (21 ép-t sebzõdtél). Tüskéd a bõrébe fúródik. Elõre szúr jobb karmával. (15 ép-t sebzõdtél). Tüskéid megszúrják. Bénító méreg hatol beléd. Gyengülsz (-15% támadás). Szagától fuldoklasz. (-5 ép.) Regenerálsz (+5 ép)
[A csatában összesen 296 sebzést okoztál, és 161 sebzést kaptál. Szolgáid ill. szövetségeseid által okozott/kapott sebzés: Fortyogó: 0/52, Ménkû: 0/45.] Huh, nem bírtok egymással! Az eredmény döntetlen.
(Feltételes gyógyítás templomban:) Elmész a templomba, amely egy ezernyi gyertyával megvilágított barlangcsarnok. A fénytõl kissé elvakulva lépsz be. Egy szolgádat szeretnéd gyógyíttatni. A papok varázsolnak. Szolgád, agglomerátor újra él és egészséges. Megköszönöd a papok segítségét, és kifizetsz 30 aranyat.
(Feltételes gyógyítás templomban:) Ellátogatsz a templomba, ez egy nagy, gyertyákkal kivilágított barlang, tele furcsa szobrokkal. Csuhába öltözött galetkik fogadnak. Egy szolgádat szeretnéd gyógyíttatni. A papok varázsolnak. Szolgád, harci törpe újra él és egészséges. Megköszönöd a papok segítségét, és kifizetsz 30 aranyat.
(Feltételes gyógyítás:) sárga gyógyitallal gyógyítod magad. Gyógyulsz 70 életpontot.
[128 TVP-t használtál fel, maradt még 82.]

bb 1 3 7 1 több épület meglátogatása
[be 1:] Lesétálsz a kereskedõhöz. Amíg sorra kerülsz, végignézed a kirakott árukat, és gondolatban hozzáteszed az árat, amit ki tudnál alkudni: kemény bõrpáncél (#3) 35 ap, törpe pikkelyvért (#4) 43 ap, kés (#5) 1 ap, fogazott tõr (#6) 3 ap, bõrpáncél (#9) 17 ap, kerek kõ (#11) 1 ap, harci fejsze (#12) 17 ap, sziklarepesz (#13) 5 ap, üvegcse (#14) 3 ap, bolhedor szárny (#15) 8 ap, mandolin (#19) 70 ap, kötél (#128) 17 ap, rozsdás kard (#131) 10 ap, ében tündekard (#132) 35 ap, ében nyílpuska (#133) 52 ap, ében láncing (#134) 70 ap, díszes fejék (#135) 17 ap, khaldoran öv (#137) 52 ap, üvegszimbólum (#138) 26 ap, villámöv (#172) 70 ap, díszes villámöv (#177) 122 ap, suhanó csizma (#195) 70 ap, pikkelypáncél (#223) 52 ap, törpe balta (#224) 7 ap, kék szem szimbólum (#260) 367 ap, lelakatolt ládikó (#310) 525 ap, vas lemezpáncél (#1001) 151 ap, lovagi lemezpáncél (#1002) 224 ap, könnyû pikkelyvért (#1016) 67 ap, könnyû láncing (#1031) 123 ap, bíbor láncing (#1032) 189 ap, bõr mellvért (#1046) 109 ap, bronz mellvért (#1047) 172 ap, kerek pajzs (#1061) 39 ap, nagy pajzs (#1062) 84 ap, vaspajzs (#1063) 155 ap, vassisak (#1076) 39 ap, szárnyas sisak (#1077) 84 ap, halotti maszk (#1091) 25 ap, csontmaszk (#1092) 67 ap, díszes fejpánt (#1106) 25 ap, ezüst fejpánt (#1107) 67 ap, csillogó fejpánt (#1108) 134 ap, vándorcsizma (#1121) 25 ap, fekete csizma (#1122) 67 ap, zangrozi csizma (#1123) 134 ap, utazóköpeny (#1136) 21 ap, kék köpeny (#1137) 60 ap, díszes köpeny (#1138) 126 ap, zöld köntös (#1151) 25 ap, átlátszó köntös (#1152) 67 ap, díszes köntös (#1153) 134 ap, könnyû íj (#1271) 39 ap, hosszú íj (#1272) 84 ap, könnyû nyílpuska (#1286) 67 ap, csonttõr (#1301) 25 ap, rövid tõr (#1302) 67 ap, görbekard (#1316) 39 ap, hosszúkard (#1317) 84 ap, barbár lándzsa (#1331) 39 ap, gyalogos lándzsa (#1332) 84 ap, hosszú lándzsa (#1333) 155 ap, a gyorsaság bõr mellvértje (#3746) 279 ap, a pontosság zöld köntöse (#4301) 195 ap, a védekezés vassisakja (#4676) 210 ap, a védekezés vándorcsizmája (#4721) 195 ap, az élet bíbor láncinge (#5082) 449 ap, az élet malachitgyûrûje (#5277) 327 ap, a gladiátor csatos öve (#6116) 247 ap, a törpék kerek pajzsa (#6461) 266 ap, a harcos utazóköpenye (#7886) 247 ap, a harcos átlátszó köntöse (#7902) 392 ap, a merénylõ karikaszimbóluma (#11111) 260 ap, a sas bõr mellvértje (#15896) 336 ap, a bölcsesség malachit karkötõje (#17891) 252 ap, az energia könnyû íja (#18821) 266 ap, a kígyó ezüst fejpántja (#19107) 392 ap, a tûz szöges öve (#22318) 436 ap, a tûz fogazott kardja (#22468) 115 ap, a jég könnyû láncinge (#22631) 237 ap, a jég kerek pajzsa (#22661) 153 ap, a jég vívótõre (#22903) 445 ap, az enyészet karikaszimbóluma (#23261) 147 ap, az enyészet nehéz nyílpuskája (#23337) 315 ap, a villám csonttõre (#23801) 138 ap, a méreg kék köpenye (#24087) 256 ap, a méreg zöld köntöse (#24101) 138 ap, a méreg ezüst fülbevalója (#24207) 256 ap, a méreg hosszú íja (#24222) 279 ap, a méreg barbár lándzsája (#24281) 153 ap, a regenerálódás díszes pikkelyvértje (#24417) 315 ap, a sün csontamulettje (#25047) 262 ap, a szalamandra bõr mellvértje (#25796) 222 ap, a szalamandra csepp fülbevalója (#26006) 134 ap, a szalamandra hosszúkardja (#26067) 279 ap, a yeti kerek pajzsa (#26261) 153 ap, a yeti nagy pajzsa (#26262) 279 ap, a yeti karikaszimbóluma (#26411) 147 ap, a yeti malachit karkötõje (#26441) 138 ap, a sav barbár lándzsája (#26981) 153 ap, az elektromosság malachitgyûrûje (#27327) 262 ap, a légzés gyalogos lándzsája (#27882) 279 ap, az ellenállás ezüst fejpántja (#28557) 262 ap, az ellenállás átlátszó köntöse (#28602) 262 ap, a sólyom kerek pajzsa (#29411) 153 ap, a sólyom csepp fülbevalója (#29606) 134 ap.
Automatikus eladás: Eladsz 1 vassisakot 11 aranyért. Hoppá! A valódi érmék közt 1 hamis arany lapul!
Eladod a káosz szolgájának pajzsát 62 aranyért. Hoppá! A valódi érmék közt 3 hamis arany lapul!
Eladod a káosz rémületes íját 101 aranyért. Hoppá! A valódi érmék közt 5 hamis arany lapul!
Eladsz 1 márványgyûrût 7 aranyért. Eladsz 1 háromszögszimbólumot 22 aranyért. Hoppá! A valódi érmék közt 1 hamis arany lapul!

[be 3:] Elhagyod a boltot. A város egyik legfélelmetesebb épületét, a varázslótornyot látogatod meg. Itt szinte tapintható a mágia! Félve lépsz be az ajtón. Megkapod a szinten megtanulható új varázslatok listáját. Ezeken felül persze minden, korábbi szinten is ismert varázslat tanulható (ha volt ilyen). Zárójelben a varázslat sorszáma, a szükséges Intelligencia szint, és az arany ár látható: tûzvihar (#20, IQ19, 425ap) jégvihar (#21, IQ18, 425ap) isteni harag (#23, IQ25, 382ap) elbájolás (#44, IQ20, 425ap) megszakítás (#45, IQ24, 680ap) elemi védelem (#49, IQ17, 382ap) átok (#142, IQ21, 340ap) titánok szele (#144, IQ16, 382ap) sötét halál (#145, IQ17, 552ap) nagyobb gyógyítás (#153, IQ17, 340ap) nagyobb erõpajzs (#155, IQ17, 340ap) savcsapás (#169, IQ18, 178ap) Kissé bambán bámulsz a körülötted mászkáló, nagyhatalmú varázslókra - nemigen szeretnéd egyiket sem megzavarni. De végül erõt veszel félelmeden, és megszólítasz egyet, aki kevésbé nagyhatalmúnak látszik.
- Ó, mesterek mestere, kegyes fõmágus! Volnál olyan kedves eligazítani egy kezdõ varázslót, hogy hogyan is kaphatnám meg a küldetést, amelynek teljesítésével kiérdemelhetem a rubin mágusbotot? - a mágus rádnéz, aztán elmosolyodik.
- Mi sem egyszerûbb ennél! Ha elhozod a hatalom rubinját, bármelyik fõmágusunk elkészíti neked a botot 500 arany ellenében!
- Öööö... és hol találom ezt a rubint? - a mágus megvonja a vállát. - Kérdezd Uticart, az alkímistát, õ biztos tud segíteni! Ezzel egy sárga köpenyes, kusza szakállú férfira mutat, aki épp egy ajtón próbál bemenni egy hatalmas halom üvegedénnyel. Gyorsan odaugrasz, és megfogsz vagy hat edényt, ezzel a biztos pusztulástól mentve meg õket. Amikor beljebb kerültök a szobában, és épségben az asztalra kerül minden edény, Uticar rád mosolyog.
- Köszönöm a segítséget, kölyök! Gondolom, te is rubin mágusbotra áhítozol. - mohón biccentesz. - nos, a rubin megszerzése nem annyira nehéz, mint sokan gondolják. Ertfaroghnak, egy gazdag galetkinek egész gyûjteménye van belõle! Persze, nem adja õket olcsón... De úgy tudom, Trizikon gyûrûjére nagyon fáj a foga! - ezzel huncutul elmosolyodik, te meg csak kapkodod a fejed.
- Trizikon gyûrûje?
- No igen - legyint Uticar megvetõen. - nem is bárd az ilyen, mindig a kocsmában lóg, de a lantján sosem veszi elõ, csak a bort önti magába! Szomorú vagyok, de attól tartok, ha Trizikon kegyeibe akarsz kerülni, valami jóféle fûszeres bort kell neki vinned. Itt, a laboromban akár meg is fõzheted, csak szerezz alapanyagot! Tudomásom szerint Trizikonnak a muskil párlat a kedvence. (22. kaland, összesen 25 TVP-t igényel.)

[be 7:] Meglátogatod a szint központi barlangját, ahol az akadémia, a boltok, a vegetáriánusok kertjei és az elöljáró palotája foglal helyet. A palota felé irányítod lépteidet. Áhítattal lépsz be a hatalmas kõépületbe, ahonnét a szint életét irányítják. Épp a helytartói palota felé haladsz, amikor sikoltozás üti meg a füled. Egy orgling melákot pillantasz meg, amint épp egy gyönyörûséges galetki hajadonnal a hóna alatt a csatornaszint felé rohan. Azonnal cselekedned kell! (4. kaland, összesen 40 TVP-t igényel.)

[be 1:] Lesétálsz a kereskedõhöz. {Jelenleg a 10. küldetés megoldásán fáradozol.}
[20 TVP-t használtál fel, maradt még 62.]

forduló vége
Visszamész a barlangodba. A siker ezüstveretes öve segítségével 6 aranyat kerestél ebben a körben, és 2 TVP-t spóroltál meg. Belenézel Zu'lit csodatarsolyába, hátha találsz benne valamit. Hoppá! Egy üvegszimbólum. Boldogan teszed el.
Nocsak, valami érdekes dolgot veszel észre: Xenópetéid megduzzadtak! Támadás ér, xenók özönlenek fel a barlangod hátuljában levõ nyíláson. Tudtad, hogy be kellett volna tömnöd! Ellenfeled egy xenó féreg (#418).
A meglepetés miatt a harc közeltávról indul.
*** 1. KÖR *** Ellõsz egy óriáserõ varázslatot. Végtagjaid megerõsödnek (+8 méretükre). (-3 vp.) Magadban motyogva, létrehozol egy gránitbõrt. (-9 vp.) A xenó féreg rád veti magát. A xenó féreg mérgezõ gázt fúj rád. (19 ép-t sebzõdtél). Szagától fuldoklasz. (-13 ép.) Fortyogó a xenó férget támadja. Ménkû a xenó férget támadja. Regenerálsz (+5 ép)
*** 2. KÖR *** Támadod a xenó férget. Körbe-körbe forgatva ütsz farkaddal. (48 ép-t sebeztél). A bõrén levõ tüskék felsértenek (-1 ép) Roncsoltál. Lecsapsz jobb csápoddal. (55 ép-t sebeztél). Vámpirizálsz (+5 ép). Elõrehajolva harapni próbálsz. (45 ép-t sebeztél). A xenó féreg hörögve elterül. Regenerálsz (+5 ép)
[A csatában összesen 148 sebzést okoztál, és 33 sebzést kaptál. Szolgáid ill. szövetségeseid által okozott/kapott sebzés: Fortyogó: 35/15, Ménkû: 12/0.] Gyõztél! Nagy szikrázás közepette beléd áramlik némi lélekenergia (+13%). Szolgáidnak is jut 13%. Összegyûjtöd a "kincset": a harcos könnyû láncinge, 35 arany és 2 hamis arany. Fényes gyõzelmed után a barlangod alapos nagytakarításra szorul.
Fáradtan a megpróbáltatásoktól, nyugovóra térsz. Ebben a körben +1 galetki erõt és +22 hírnevet kaptál. A kör során összesen 2410 sebzést okoztál, és 296 sebzést kaptál. A körben szerzett tapasztalatok eredményeképp 16 képességpontot kapsz. Errõl a fordulóról 64 TVP-t viszel át a következõre. Azzal együtt, amit a következõ fordulóban kapsz, összesen 388 TVP-t költhetsz majd el.

KARAKTERLAP


Cseppkõcsáp, egy mogorva, hosszú karú, magas, vékony, látszólag izomtalan férfi vagy. Jelenlegi lakóhelyed: szolgaszint (6. szint). Táplálkozásod: kõevõ. Ez a 136. fordulód.
TULAJDONSÁGAID
[1] erõ: 13 (27) / 2.87
[2] IQ: 14 (23) / 3.85
[3] ügyesség: 8 (20) / 0.84
[4] egészség: 9 (18) / 3.58
[5] mágia: 10 (17) / 4.95
[6] gyorsaság: 15 (19) / 0.33
[9] Méret/ép: 132 (174) / 88
Min. méret: 116
Barlangméret: 132
PONTJAID
Varázspont: 186 / 39
Képességpont: 84 / 19%
Hõsi pont: 85 (15)
Tám.bónusz: 13%
Véd.bónusz: 60%
Galetki erõ: 732 / 401
Hírnév : 1656
Jóllakottság: 200%
Életkor: 14 / 14
STATISZTIKÁK
Galetki csaták: 57 (0)
Galetki gyõzelmek: 29 (0)
Torzsz. csaták: 731 (14)
Torzsz. gyõzelmek: 632 (13)
Leölt torzszülött: 1046 (17)
Pszi csaták: 18 (0)
Pszi gyõzelmek: 13 (0)
Ájulások száma: 57 (0)

A Tudósok Klánjának (#11) tagja vagy.
Rangod: oktató (37)
Speciális képességeid:
+7 gyógynövények, +6 v.ital fõzés, +37% varázstárgy találására; 95%, hogy v.ital fõzés kudarckor a komponensek megmaradnak. Képességek gyorsabban fejlõdnek a harcban.
Aktív Klánküldetéseid:
1.) Sajátítsd el a dimenziókapu varázslatot legalább 8-as szinten! 2.) Hozz 10 káoszkígyó pikkelyt! 3.) Érj el 20-as régészetet!

HARCI SZAKÉRTELMEK
[12] savlehelet: 11 (25) / 5.43 [15] regeneráció: 8 (11) / 0 [16] tüskés bõr: 9 / 0.27
[18] tûzimmunitás: 5 (10) / 3.04 [19] hidegimmunitás: 4 (9) / 0.58 [24] rezisztencia: 10 (16) / 0
[26] lõfegyver: 4 / 0.09 [27] imm. méregre: 0 (6) / 0    

EGYÉB SZAKÉRTELMEK
[45] csapdakészítés: 8 / 1.25 [46] csapdaészlelés: 11 / 1.53 [47] zárnyitás: 8 / 3.25
[48] mászás: 6 / 3.50 [49] rugalmasság: 7 / 0.64 [50] meggyõzõkészség: 12 / 8.80
[51] transzformáció: 6 / 3.94 [52] auraészlelés: 6 (7) / 0.32 [53] ékszerészet: 4 / 0.43
[54] kereskedelem: 8 / 7.07 [55] szívósság: 15 / 0.43 [56] varázsitalfõzés: 4 (10) / 2.30
[57] gyógynövények: 9 (16) / 1.23 [58] nyomkeresés: 12 / 1.23 [59] vezetõkészség: 6 / 0.69
[60] pszi támadás: 7 / 4.66 [61] pszi energia: 6 / 4.66 [62] lopás: 11 / 3.23
[63] éberség: 1 / 0.30 [64] átokszórás: 11 / 4.68 [65] álcázás: 4 / 0.57
[66] lopakodás: 5 / 1.07 [67] régészet: 12 (13) / 3.96 [68] zene: 5 / 1.67
[69] tanulás: 10 (12) / 6.05 [70] idézés: 6 / 1.20 [71] javítás: 11 / 1.49
[72] építés: 12 / 9.82 [73] felderítés: 6 / 0.15    

VÉGTAGOK
farok [100] méret: 10 (12) / 0 [101] szakért.: 10 (12) / 7.94 [102] roncsolás: 12 / 0  
jobb csáp [103] méret: 12 (13) / 2 [104] szakért.: 11 (12) / 8.11 [105] vámpirizáció: 10 / 0  
fog [106] méret: 8 (9) / 4.16 [107] szakért.: 9 (10) / 4.33      

VARÁZSLATOK & PSZIK
[130] agyvihar: 15 / 0.06 [147] alkímia: 5 / 0.85 [36] csábmosoly: 9 / 4.28
[42] csendvarázs: 4 / 0.06 [48] ellenáll.megtörése: 1 / 0 [160] esszenciaelnyelés: 6 / 0
[29] életszívás: 12 / 1.32 [152] felejtés: 13 / 0.64 [172] gázpajzs: 5 / 0.06
[17] gránitbõr: 14 / 10.95 [33] halál csókja: 4 / 0 [15] jégpajzs: 7 / 1.42
[154] kisebb erõpajzs: 5 / 2.80 [27] kisebb gyógyítás: 1 / 0 [146] kontakt.õseiddel: 14 / 1.92
[158] láth. észlelése: 6 / 0.06 [157] láthatatlanság: 4 / 0.06 [165] manafókuszálás: 4 / 0.24
[28] óriáserõ: 16 / 3.43 [128] pszi csáp: 8 / 1.22 [159] szellemidézés: 1 / 0.21
[176] szélpajzs: 1 / 0 [150] tárgyvédelem: 10 / 2 [14] vakító fény: 4 / 0


SZOLGÁID
név méret/ép morál jóllakottság szint állapot
[1] Fortyogó, az agglomerátor 81/66 197% 130% 6 / 5.95 harcol
[2] Ménkû, a harci törpe 44/44 197% 130% 5 / 3.65 harcol
lélekenergia rész 50% jóllakottság határ 150% gyógyítás: 99

MAKRÓID
1. Makró
pv 4 5 3 8
ism 5
p
pv 6 4 5 1 2 3
2. Makró
v 154
bsz
3. Makró
ism 3
x 10
ism 3
p

HARCI PROGRAMOD
3: gránitbõr v.var. ha a harc 1. köre van. Prioritás: 20.
4: életszívás t.var. ha egy ellenfél ép-je 15 alatt van. Prioritás: 15.
1: óriáserõ v.var. ha a harc 1. köre van, Prioritás: 25, és ha ellf, nincs galetki nem sebzi (232) képessége és ha ellf. nincs eltalálhatatlan (237) képessége
5: tárgyvédelem v.var. ha a harc 1. köre van, Prioritás: 30, és ha ellf. 206. képessége 0 v. több.
7: Közelharc támadás ha ellenfeled torzszülött, Prioritás: 35, és ha ellf. 1044. képessége 0 v. több, és a harc 2. körétõl.
9: Közelharc támadás ha ellf. 1032. képessége 0 v. több, Prioritás: 45, és ha ellenfeled torzszülött, és a harc 2. körétõl.
11: mágiaellenállás v.var. ha a harc 1. köre van, Prioritás: 70, és ha ellf. 1039. képessége 0 v. több.


FELTÉTELES PARANCSAID
GY 40 0 50 61; VI erõ:150% ép:15%; PV 6 4 5 1 2 3; PSZ 67 57 50 45 58 48; BA 4412 7880 8792 3247; L 1 63 33 230; TT 20; PTA 130 130 130 130 130; PTB 130 130 130 130 130; I 50 5 50 63; HU 13 1 200 5;

SPECIALIZÁCIÓD: Túlélõ. (A torzszülöttekkel vívott csatákban minden lehelet, ütés és varázslat 1/6-dal kevesebb sebzést okoz neked.)
AKTUÁLIS KÜLDETÉSEID: #4 (7. épület), #10 (1. épület), #14 (4. épület), #22 (3. épület), #27 (9. épület), #308 (135. forduló), #347 (135. forduló), #236 (132. forduló), #484 (132. forduló), #257 (132. forduló).

SZÖVETSÉGED: Protolisk Hercegek (#15031). Szavazataid száma: 0. A te szavazatod jelenleg a 8527. karakternél van. Jelenleg a fûraktár építésén dolgozol, eddig 110 TVP-t költöttél rá. Szövetségetek jelenlegi legendás ellenfele: woorgard. Még 3 alkalommal gyõzhetitek le. (De te már csak a következõ ellenfélnél adhatsz ki LCS parancsot). Jelenleg 8 legenda pontod van. Aktuális licited: 1 LP a királynõ karkötõje tárgyra. A licit erre a tárgyra végetér: 2018.1.7.

TÁRGYAID


Páncélok, ruhák
1 a bölcsesség csontmaszkja (#17742) 1 a bûz kerek pajzsa (#28961) 1 a füvész köpenye (#193)
1 a gólem kerek pajzsa (#8261) 1 a gyorsaság utazóköpenye (#3836) * 1 a gyõzelem fekete csizmája (#20922)
1 a harcos könnyû láncinge (#7781) 1 a hatalom vassisakja (#6926) 1 a kobra bíbor láncinge (#7332)
1 a légzés kerek pajzsa (#27611) 1 a majom bronz mellvértje (#14097) 1 a mentát könnyû láncinge (#12731)
1 a nyomkeresés fejpántja (#194) 1 a regenerálódás átlátszó köntöse (#24552) 1 a regenerálódás nagy pajzsa (#24462)
1 a sav zöld köntöse (#26801) * 1 a sebezhetetlenség díszes fejpántja (#19556) 1 a siker ezüstveretes öve (#252)
1 a sólyom csatos öve (#29516) 1 a sólyom vassisakja (#29426) 2 a sün csontmaszkja (#24942)
1 a szívósság kerek pajzsa (#14561) 1 a szívósság vas lemezpáncélja (#14501) * 1 a tökéletesség vas mellvértje (#21748)
* 1 a tökéletesség vaspajzsa (#21763) 1 a tolvaj bíbor láncinge (#9132) 1 a tudás csontmaszkja (#1992)
1 a tûz nagy pajzsa (#22212) 1 a villám vándorcsizmája (#23621) 1 a villám vas lemezpáncélja (#23501)
1 az angyalok halotti maszkja (#28091) 1 az entek kék köpenye (#9687) 8 ében láncing (#134)
* 1 ezüst lárvaköpeny (#355) * 1 ezüst nadrág (#176) 1 fekete nadrág (#171)
* 1 khaldoran öv (#137) 1 Khazidax koponyája (#259) * 1 lemúr köpeny (#805)
1 pikkelypáncél (#223) 1 suhanó csizma (#195) 1 szent templomi maszk (#232)
22 törpe pikkelyvért (#4)

Ékszerek, kincsek
1 a gólem csontamulettje (#8397) 1 a gólem karikaszimbóluma (#8411) 1 a kalmár nyaklánca (#142)
1 a kobra malachit karkötõje (#7541) * 1 a mágia gyûrûje (#3475) * 1 a majom díszes karkötõje (#14292)
1 a majom sárgaréz nyaklánca (#14231) 1 a regenerálódás sárgaréz nyaklánca (#24581) 1 a sólyom karikaszimbóluma (#29561)
1 a szalamandra háromszögszimbóluma (#25962) 1 a szalamandra márványgyûrûje (#25976) 1 a tárgyalás gyûrûje (#144)
1 a teknõs márványgyûrûje (#25526) * 1 a tökéletesség aranyozott nyaklánca (#21883) 1 a tudás csontamulettje (#2097)
* 1 a tudás zafírja (#150) 1 a védekezés kõamulettje (#4796) * 1 Akadémiai nyaklánc (#321)
2934 arany (#1) 1 az egészség malachitgyûrûje (#3027) * 1 az egyensúly gyûrûje (#213)
1 az elektromosság ezüst fülbevalója (#27357) * 1 császári aranymedál (#815) * 1 Doemon kõkarkötõje (#850)
168 drágakõ (#2) 594 hamis arany (#809) * 1 harcosok talizmánja (#807)
1 kék szem szimbólum (#260) * 1 óriás fülbevaló (#225) * 1 ozin fülkarika (#211)
* 1 Rogan karkötõje (#145) * 1 Sárkánytûz (#574) 1 smaragd karkötõ (#592)
1 szivárvány karkötõ (#139) 3 üvegszimbólum (#138) 1 zöld mutációs gyûrû (#191)

Felszerelés
1 a Ragyogás Kulcsa (#258) 7 aranydukát (#437) 1 bo'adhun idol (#857)
1 díszes rézkulcs (#129) 9 fekete dukát (#218) 1 Fortuna kiskorsója (#521)
1 hebrencs csapda (#582) 1 idõkristály (#219) 2 Jerome köpenye (#853)
2 kincskeresõ kisködmön (#519) 3 kötél (#128) 1 lelakatolt ládikó (#310)
10 mágustóken (#672) 1 mandolin (#19) 2 orgling figura (#852)
1 õskõ (#8) 1 Szent Kulacs (#851) 2 transzformáló zan (#858)
2 Zu'lit csodatarsolya (#509)

Fegyverek
1 a bölcsesség hosszú íja (#17922) * 1 a gladiátor könnyû íja (#6221) 1 a harcmûvész rövid tõre (#13902)
1 a jég nehéz nyílpuskája (#22887) 1 a légzés csonttõre (#27851) 1 a remete barbár lándzsája (#12581)
1 a sas hosszú íja (#16122) 1 a sólyom barbár lándzsája (#29681) 1 a szalamandra csonttõre (#26051)
1 a tûz fogazott kardja (#22468) 1 a yeti hosszúkardja (#26517) 8 ében nyílpuska (#133)
7 ében tündekard (#132) 12 harci fejsze (#12) 5 kés (#5)
1 kõmûves kalapács (#250) 2 parittya (#10) 11 rozsdás kard (#131)
2 sziklarepesz (#13) 1 törpe balta (#224) 2 vámpírtõr (#584)
1 Végzetpenge (#215)

Varázsitalok és füvek
3 bajnokok itala (#62) 1 csapdaészlelés itala (#65) 26 csótányláb (#25)
13 elonotichlan (#31) 2 fehér gyógyital (#50) 3 gázlehelet itala (#57)
30 gyilkos boróka (#27) 3 hatalom kék itala (#58) 16 hónakkupók (#30)
1 immunitás itala (#71) 2 kalmárok itala (#66) 1 kihívás itala (#68)
26 liánvirág (#24) 1 mágiaellenállás (#76) 27 mátekel gomba (#21)
10 méregellenállás itala (#51) 34 mézfû (#29) 15 mitulen fû (#20)
4 óriásnövés itala (#60) 1 pontosság itala (#72) 19 ragálygomba (#26)
8 rémcserje (#34) 4 sárga gyógyital (#61) 14 sárkányvirág (#32)
26 sötét mák (#23) 21 tejfonál (#28) 60 üvegcse (#14)
3 védelem itala (#59) 7 velparaj (#35) 15 winropu moha (#22)
2 zöld manaital (#63)

Egyéb kacatok
3 barna manakõ (#149) 13 bolhedor szárny (#15) 2 duzzadt xenópete (#479)
14 ekinda haj (#147) 16 elektronit (#141) 10 húsevõ bibe (#151)
5 káoszkígyó pikkely (#230) 3 lemúr hártya (#161) 23 mandibula (#157)
8 molad púp (#16) 10 molitár háj (#165) 9 nordkristály (#146)
158 õsi relikvia (#17) 15 pirgamit (#152) 2 smaragd esszencia (#229)
4 szójer csáprágó (#231) 2 xenópete (#278) 12 yeti csont (#160)

A szürkével jelölt tárgyakra szerintünk már nincs szükséged, csak a helyet foglalják. Ha az EE parancs egyik paraméterének 7-est adsz meg, az összes ilyen tárgyadat eladod (ami nem eladható, azt eldobod). Természetesen nem adsz el / dobsz el KF-elt, vagy feneketlen zsákban levõ tárgyat.


Ebben a fordulódban szerzett tárgyaid: 1 méregellenállás itala (#51), 33 hamis arany (#809), 2 mézfû (#29), 2 rozsdás kard (#131), 2 törpe pikkelyvért (#4), 2 csótányláb (#25), 721 arany (#1), 2 duzzadt xenópete (#479), 1 xenópete (#278), 8 elonotichlan (#31), 1 az entek kék köpenye (#9687), 1 a harcos könnyû láncinge (#7781), 1 az angyalok halotti maszkja (#28091), 1 üvegszimbólum (#138), 2 káoszkígyó pikkely (#230), 1 a remete barbár lándzsája (#12581), 1 az elektromosság ezüst fülbevalója (#27357), 1 a tûz fogazott kardja (#22468), 1 Khazidax koponyája (#259), 1 szójer csáprágó (#231).

Ebben a fordulódban elhasznált tárgyaid: 1 sárga gyógyital (#61), 1 zöld manaital (#63), 1 vassisak (#1076).

AZ ÕSÖK CSARNOKA

0  
1  
2  
3  
4  
5  
6  
7  
8  
9  
10  
11  
12  
13  
14  
15  
  0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

ENCYCLOPEDIA FANTASIAWOORGARD (656. LÉNY)
A woorgardokat sok galetki tévesen legendás torzszülöttnek hiszi - holott a woorgardok teljesen ártalmatlan, óriási, amõbaszerû lények, amelyek közül néhány túlélte az Ellenség pusztítását, és egyszerûen lefolytak a hegymélybe. Amikor találtak egy kellõen nagy barlangot, akkor azt kitöltötték, és attól kezdve a környezetükkel táplálkoznak, onnan el sem mozdulnak. Persze, elõfordul néha, hogy galetkik felkutatják a rejtekhelyet, és sportból megpróbálják elpusztítani. A szerencsétlen, mozogni is alig tudó woorgard nem sokat tud tenni védekezésképp: egyszerûen csak vár és tûr, talán a galetkik elunják a piszkálását. És sok esetben ez így is történik: a legtöbben feladják, mondván, ez a lény elpusztíthatatlan.WOORGARD VÉRT (808. TÁRGY)
Ha nem is leszel a woorgardhoz hasonlóan elpusztíthatatlan, a túlélési esélyeid jócskán megnõnek, ha ezt a vértet viseled. Védettségedet 45%-kal növeli meg, regenerációdat 8-cal, méretedet pedig 80-nal! Emellett ad minden leheletedre +10-et. A vért eléggé nehézkes, ezért mozgásodat lassítja: gyorsaságodra -8-cat kapsz, de ez csekély ár. Nem átadható.KHAZIDAX KOPONYÁJA (259. TÁRGY)
Ezt a relikviát sokan a legendák leghatalmasabb élõholt õsmágusának, Khazidaxnak tulajdonítják, mondván, hogy ez az õ igazi koponyája. Persze a hozzád hasonló intelligens és felvilágosult galetki tisztában van azzal, hogy ebbõl a tárgyból több is létezik, így aligha lehet mindegyik Khazidax erdeti koponyája. Azért ha nem is egyedi relikvia, de mindenképpen nagy erejû, és viszonylag ritka varázstárgyról van szó. Khazidax koponyája ugyanis, ha a fejeden hordod megnöveli minden nagyobb nekromanta varázslatod szintjét eggyel. A legendák azt suttogják, hogy ha nagyobb hatalmú galetki, akkor ez a jutalom is arányosan nagyobb lesz. Mindezek mellett még 6% védettséget is ad. E hatalomért cserében csekély ár az, hogy mindenki rettegve és undorodva néz rád, ami a meggyõzés és vezetõkészség szakértelmed egy-egy szinttel való csökkenését vonja maga után.
Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2019
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.