Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Hírek, újdonságok
Változások listája (dec. 4.)
Dicsőség Csarnoka
Új játékosoknak
Szabálykönyv
Demo forduló
Árak
Kedvezmények
Befizetési módok
Jelentkezési lap
UL küldés
Alanori Krónika kupon
Aukciós ház
Statisztikák
Nyilvános fordulók
Szövetségek
Olimpiák
Chat, üzenõfal
Fórumok
Levelezési lista, IRC
Szavazások
ŐV találkozó
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
AK Archívum
ŐV könyvek
Írások, novellák
Linkek
Letöltés
Gyakori kérdések
Felhasználási feltételek
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
Egy csapat hártyás lemúr
Küldd el képeslapként!
"Ezek az apró, egérszerű emlősök hatalmas ugrásokra képesek, az ugrás közben hártyás bőrlebernyegeiken vitorláznak. Csapatokban vadásznak, sok lúd disznót győz alapon ejtik el a nagyobb lényeket." - Encyclopedia Fantasia
Nézz szét a galériában!
Új világ indulása az Argum Cityben!

A lista folytatása...
Szövetségi felvétel (36)
ŐV fejlesztési ötletek játékosoktól (54)
Támasszuk fel a közösséget! (38)
Avvocato Terrasini (4)
ŐV help (520)
Legendak Volgye (16)

További témák...

2020-02-24 18:42:06 Az UL-ek letöltésre kerültek.

Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
2011-3

Karakterszám: 2011 Számlaszám: titkos
Fordulószám: 3 Játékhét: 3
E forduló ára: 15 zs. Maradék zseton: 191
Forduló típusa: email
1997-99 (C) Beholder Kft.
Betáplálás dátuma: 2009. máj. 13. 9h:36'
A következõ fordulód táplálható: 2009. máj. 20.

E-mail!

MELEGSZENDVICS KALANDJAI
Zajt hallasz a barlangod elõl, és amikor kilépsz, látod, hogy néhány galetki kockázik! Te is szeretsz játszani, ezért odamész hozzájuk, és megkérdezed, beszállhatsz-e. Persze tétet is raktok fel, hogy a játék izgalmasabb legyen. Szerencsés vagy, jól megy a játék, 5 aranyat nyertél! Egyszercsak felbukkan mellettetek az akadémia egyik oktatója, és mérgesen kiabálni kezd.
- Szerencsejáték! Néhány sötétlelkû torzszülött faj eszköze, hogy tönkretegyék a galetkiket! Megtiltom, hogy a továbbiakban szerencsejátékot ûzzetek! Ha már felnõttök, a felsõbb szintek kaszinóiban a saját felelõsségetekre tehetitek tönkre az életeteket a játékbarlangokban, itt azonban mi tartozunk felelõsséggel irántatok. - zord tekintete nyomán szétspricceltek, de azért mosolyogsz magadban, és újra megszámolod az öt aranyat, amit nyertél.
Nyugodt pihenésedet a következõ esemény zavarta meg:
** 1. NAP ** Ó, a fenébe! Amíg pihentél, valaki csendben ellopott tõled 1 õsi relikviát. Valami igazán jó csapdára lenne szükség.
** 1. NAP ** Szerény szállásodban lep meg Kir Morton, egy hosszú hajú, zöld harci színekkel kifestett, izmos, meggyõzõ külsejû férfi. Kedvesen köszönt, és megkérdi, van-e kedved beszélgetni. Bólintasz.
Leülteted a legkényelmesebb helyre Kir Mortont, majd magad is lehuppansz. A tartalékaidból és vendéged ajándékából takaros kis vacsorát dobtok össze. Misztikus, szörnyûséges dolgokról kezdtek el beszélgetni: a Thargodanok, az Ellenség... Még a Kimondhatatlan Nevûekrõl is ejtetek néhány bátortalan szót. Mintha kicsit lehûlt volna a barlang levegõje... Amikor már álmosan ásítoztok, vendéged végül feláll, és elköszön. (+6% jóllakottság) Elmédben elraktározol egy keveset a hallottakból, megtudod, mi az az óriáscsótány. [ld. enc.]
** 2. NAP ** Ajjaj, kiraboltak! Pihenésed alatt eltûnt a barlangodból 18 arany.
** 6. NAP ** Átok! Pihenésed közben valaki észrevétlenül belopódzott a barlangodba, és ellopott tõled 1 winropu mohát.
** 7. NAP ** Ez nem lehet igaz! Valaki ellopott tõled 1 õsi relikviát. Fejlesztened kellene az éberségedet!

Megtudod, hogy a Hegy leghíresebb galetkije Morq Fan Gor, egy magas, vékony testû, szikrázó szemû, kiváncsi természetû, tréfálkozó férfi. (hírneve 32630.) A te szinteden a legnevesebb Adren Alin, egy szikár, jóképû, lenézõ, szûk tekintetû, magabiztos, zöld szemû férfi. (hírneve 975.)
Egy futár távoli híreket hoz:
*ápr. 30.* Aranyszemû Reglinde pszionikus párviadalban legyõzte Arhippa Perttunent. *máj. 4.* Fikusz Kukisz és Ren megküzdöttek egymással, és Fikusz Kukisz gyõzött. *máj. 4.* Ambassadar és Fikusz Kukisz megküzdöttek egymással, és Ambassadar gyõzött. *máj. 5.* Ren csatában legyõzte Morq Fan Gort. *máj. 6.* Fikusz Kukisz és Ren megküzdöttek egymással, és Fikusz Kukisz gyõzött. *máj. 7.* Ambassadart legyõzte harcban egy Hrroughrr. *máj. 7.* Morq Fan Gor csatában legyõzte Ambassadart. *máj. 8.* Ren és Roxána megküzdöttek egymással, és Ren gyõzött. *máj. 8.* Fikusz Kukisz csatában legyõzte Szarkaagyú Sirakát. *máj. 8.* Akadil Tel Kator rangja a Bárdok Klánjában "félisteni hatalmú bárd" lett.
[0 TVP-t használtál fel, maradt még 178.]

be 4 47 meglátogatod a 4. épületet
A lakószint központi tere óriási. Ahányszor erre jársz, mindig egy rövid idõre megállsz, hogy megcsodáld a hatalmas cseppköveket, a meredek sziklafalat, amelyet számtalan lakóbarlang tarkít, és a központi épületegyüttes sziporkázó milgandokkal megvilágított fenséges látványát. A tér egyik szegletében egy kisebb csoport gyûlt össze. Kíváncsian közelebb lépsz. Egy szakállas, mosolygós szemû, középkorú galetki ül a tér egyik kõemelvényén, ölében lant. Valamilyen karizmatikus aura veszi körül, amitõl rögtön megkedveled. Huncutul vigyorogva épp egy történetet ad elõ. A lantot nem zenére, hanem inkább hangulatkeltésre használja. Egy-egy ijesztõbb résznél hirtelen megpendít egy mélyebb akkordot, a vidáman részeknél pedig mulatságos hangokat csal elõ a hangszerbõl. Érdeklõdve közelebb lépsz, de sajnos a történet pont véget ér. Arany záporozik a bárd kalapjába, majd a tömeg szétszéled. Csalódottan te is megfordulnál, de ekkor a fickó megszólít.
- Van egy történetem neked is, Melegszendvics, csak neked!
- Honnan tudod a nevemet? - fordulsz meg ámultan. A huncut vigyor nem tûnik el az arcáról.
- Én mindenkit ismerek... és hamarosan engem is mindenki ismerni fog! Troy Archid vagyok, a császár bárdja. Azaz, voltam - elbocsátottak a szolgálatból.
- Miért, nem voltak elég jók a történeteid?
- Épp ellenkezõleg. Túl jók voltak! Túl sok volt bennük az igazság, és a császár ezt nem kedvelte. - riadtan körülnézel. Aki a császár ellen szól, annak nem jósolnak hosszú életet! De nincs senki a közelben, és Troyban van valami, ami maradásra késztet.
- Sajnálom, hogy elbocsátottak az udvarból. Valamilyen történetet említettél, kíváncsian hallgatlak!
Troy még szélesebben mosolyogva, felemeli az ujját.
- Nem addig van az! Nekem a történetmondás a megélhetésem. Hozz nekem egy drágakövet - legyen akármilyen apró is -, és meghalgathatod életed legjobb történetét! Holnap ugyanekkor itt várlak!
- Várj, talán van is nálam! - turkálni kezdesz a zsebedben, de ahogy felpillantasz, a bárdot nem látod sehol. Hová tûnhetett? A nyílt téren csak nem szívódhatott fel! Persze, a császár énekmondója biztosan ismer egy-két trükköt.
[A bárdot a következõ fordulódban a K 99 paranccsal keresheted.]
Meglátogatod a galetkik nagymúltú akadémiáját. Egy nagydarab, pikkelyes óriásgyík cammog elõ, és megkérdezi, miben segíthet. Megmondod, hogy a zárnyitás képességet szeretnéd itt megtanulni. A portás türelmesen végighallgat, és megmutatja, hol tudnak segíteni. Az akadémia egyik mestere, egy szõrös-bozontos négykarú lény tanít. Odafigyelsz mindenre, de persze a mágikus hókuszpókuszokat te sem tudod követni. A kimerítõ lecke végén az oktató gratulál: megszerezted az új szakértelmet! (-5 képességpont.)
[20 TVP-t használtál fel, maradt még 158.]

kno 25 3 13 8 25. képességre 3 képességpont
Elköltesz 3 képességpontot a bûz harci képességed növelésére. A sok gyakorlás meghozta eredményét, a bûz szakértelmed 4. szintre nõtt. Elköltesz 8 képességpontot az elektr.lehelet harci képességed növelésére. A sok gyakorlás meghozta eredményét, az elektr.lehelet szakértelmed 7. szintre nõtt.
[0 TVP-t használtál fel, maradt még 158.]

b 1 barlangod bõvítése
A barlangod már túl kicsi számodra: nekilátsz, hogy kibõvítsd! Hosszasan dolgozol, ásol, hordod ki a köveket a bejárat elé. Végül megszemléled az eredményt. No, így már mindjárt kényelmesebb lesz! Barlangod új mérete: 43.
[10 TVP-t használtál fel, maradt még 148.]

kf 135 bekészíted a 135. tárgyat
Felveszed a díszes fejéket. [ld. enc.]
[0 TVP-t használtál fel, maradt még 148.]

m 5 8 4444 44111 mozgás az Õsök Csarnokában
(M 5,8) Felkeresed a szent zarándokhelyet.
(M 4,8) Lépteid visszhangoznak, ahogy nyugati irányba ballagsz. Ahogy belépsz a következõ terembe, torzszülöttek rohannak meg. Ellenfeled egy hártyás lemúr (#2).

*** 1. KÖR *** Megrohamozod a hártyás lemúrt. A hártyás lemúr odajön hozzád. A hártyás lemúrt próbálod megsebezni. Kitátod a szádat, és villámokat küldesz ellenfeledre. (9 ép-t sebeztél). Bûzöd zavarja (1 sebzés). A hártyás lemúr téged támad. Acsarogva harapni próbál fogával. (5 ép-t sebzõdtél).
*** 2. KÖR *** Támadod a hártyás lemúrt. Villámokat köpsz. (12 ép-t sebeztél). Bûzöd kellemetlen számára (2 sebzés). A hártyás lemúr hörögve elterül.
[A csatában összesen 24 sebzést okoztál, és 5 sebzést kaptál.] Ismét látványosan gyõzedelmeskedtél. Apró villámok csapdosnak, miközben magadba szívod a lélekenergiát (+19%). Viszed, ami mozdítható: egy lemúr hártya. [ld. enc.]
(M 3,8) Nyugodt vagy, tehát nyugat felé indulsz. Egyszercsak eléd ugrik egy torzonborz, farkasfejû, hosszú karmú galetki. Rád vicsorog: - Csak nem próbát szeretnél tenni? - Biccentesz. A galetki egy követ vág a plafonhoz, mire öklömnyi pókok és egyéb csúszómászók kezdenek potyogni. Minél többet kell elkapnod!
[Gyorsaság próba 7-es küszöbre: 1 hõsiesség pont árán sikeres] - Te tényleg nagyon gyors vagy! - gratulál ámulva a galetki.
(M 2,8) Hamarosan ráébredsz, hogy erre nincs út.
(M 2,8) Falnak ütközöl. Erre nem mehetsz tovább!
(M -3) Nem jól adtad meg az irányt, 1 és 5 között kell lennie.
(M 4,8) Mindenre felkészülve, keleti irányba indulsz. Nincs itt semmi, csak egy torzszülött oszladozó maradványai.
(M 4,7) Egy falhoz érsz. Erre nincs út!
(M 3,8) Nyugatra mész tovább. Az itt áldogáló galetki csak biccent feléd, nyilván az újabb próbázókra vár.
(M 4,8) A folyosó keletre visz. A teremben csak halvány bûz emlékeztet arra, hogy valaha torzszülöttek laktak itt.
Elhagyod a labirintust.
[18 TVP-t használtál fel, maradt még 130.]

mak 1 1. makró definiálása/hívása

x 20 exkaváció, ásatás
Engedélyt kérsz, hogy a templom pincéjében kutathass: állítólag négy templomot építettek itt egymás helyére, úgyhogy a keresztül-kasul vájt barlangjáratokban bizonyosan lehet õsi relikviákat találni! Hiába dolgozol sokáig, semmi érdemlegeset sem találsz. Fáradtan térsz haza.
[20 TVP-t használtál fel, maradt még 110.]

ism 3 a következõ parancs ismétlése 3 alkalommal

vd vadászat
A legjobb, amit tehetsz, egy élvezetes vadászat. Rövid séta után elérkezel egy ösvényhez, amely a torzszülöttek sötét világába vezet. Tétovázás nélkül haladsz tovább. Szellõ söpör végig a néma folyosókon, nyilván valamelyik külsõ szellõzõaknából. Rémisztõ huhogást hallasz egy oldaljáratból. Észreveszel 1 winropu mohát. Szakértõ módon leszeded. Szimatot fogva, elindulsz egy folyosón. A folyosó végén egy torzszülött fészek van! Ellenfeled egy polipfej (#14).

*** 1. KÖR *** A polipfej máris elõtted terem! Megközelíted a polipfejet. A polipfej rád támad. Odacsap neked bal csápjával. Ez mellément. Meglóbálva zúz bal csápjával. (1 ép-t sebzõdtél). Villámgyorsan elõrevág jobb csápjával. (3 ép-t sebzõdtél). Lesújt rád jobb csápjával. (2 ép-t sebzõdtél). A polipfejet próbálod megsebezni. Kitátod a szádat, és villámokat küldesz ellenfeledre. (13 ép-t sebeztél). Bûzöd kellemetlen számára (1 sebzés). A polipfej hörögve elterül.
[A csatában összesen 14 sebzést okoztál, és 6 sebzést kaptál.] Gyõzelmet arattál! Nagy szikrázás közepette beléd áramlik némi lélekenergia (+23%).
(Feltételes gyógyítás 1 alkalommal:) Húh! Lefekszel egy kicsit, és várod, hogy meginduljon a természetes regenerálódás. (+9 életpont.)
[18 TVP-t használtál fel, maradt még 92.]

vd vadászat
A következõ programod egy baráti vadászkirándulás lesz. Izgatottan ereszkedsz le egy publikus folyosón a rettegve bujdokló vadak, a torzszülöttek világába. Leérve, óvatosan megkezded a felderítést. Ha nem vagy elég óvatos, könnyen vad lesz a vadászból. Szimatodra hagyatkozva, hosszas nyomkövetés után találsz egy torzszülött fészket. Ellenfeled egy sziklozug (#9).

*** 1. KÖR *** A sziklozug felé mozogsz, hogy megtámadhasd. A sziklozug közelebb jön, hogy támadhasson. Támadod a sziklozugot. A levegõ megtelik elektromossággal, villámokat fújsz ellenfeledre. (11 ép-t sebeztél). Bûzöd zavarja (2 sebzés). A sziklozug téged támad. Odaken neked jobb mancsával. (7 ép-t sebzõdtél).
*** 2. KÖR *** A sziklozug rád veti magát. Feléd üt jobb mancsával. (9 ép-t sebzõdtél). A sziklozugot próbálod megsebezni. A levegõ megtelik elektromossággal, villámokat fújsz ellenfeledre. (13 ép-t sebeztél). Bûzöd fojtogatja (2 sebzés). A sziklozug holtan terül el.
[A csatában összesen 28 sebzést okoztál, és 16 sebzést kaptál.] Ismét látványosan gyõzedelmeskedtél. Nagy szikrázás közepette beléd áramlik némi lélekenergia (+24%). Hmm, talán enni kéne. A legfinomabb falatokkal kezdesz. (+14% jóllakottság.)
(Feltételes gyógyítás 1 alkalommal:) Szakszerû gyógyító módjára gyógyfüveket veszel elõ, és sebeidre tapasztod. A hatás hamarosan mutatkozik. (+11 életpont.)
[21 TVP-t használtál fel, maradt még 71.]

vd vadászat
Rövid gondolkodás után úgy döntesz, hogy most vadászni indulsz. Magabiztosan, mosolyogva indulsz utadra. A fal egy beugrójában megtalálod a sötét járatot, ami lefelé vezet, a "vadászmezõkre". Tétovázás nélkül leereszkedsz. Leérve, óvatosan megkezded a felderítést. Ha nem vagy elég óvatos, könnyen vad lesz a vadászból. Szimatot fogva, elindulsz egy folyosón. A folyosó végén egy torzszülött fészek van! Ellenfeled egy mélységi gnóm (#10).

*** 1. KÖR *** A mélységi gnóm a mágia különös nyelvén mormol. Létrejött egy energiatüske! 3 életpontnyit sebzõdsz. A mélységi gnóm irányába mozogsz. A mélységi gnómot próbálod megsebezni. Benyomsz neki bal mancsoddal. (3 ép-t sebeztél). Bûzöd nehezen elviselhetõ számára (2 sebzés).
*** 2. KÖR *** A mélységi gnóm a mágia különös nyelvén mormol. Létrejött egy energiatüske! Sebzõdsz 2 ép-t. Megtámadod a mélységi gnómot. Lesújtasz bal mancsoddal. (4 ép-t sebeztél). Bûzöd nehezen elviselhetõ számára (2 sebzés). A mélységi gnóm kileheli lelkét.
[A csatában összesen 11 sebzést okoztál, és 5 sebzést kaptál.] Gyõztél! Apró villámok csapdosnak, miközben magadba szívod a lélekenergiát (+27%). Elegendõ lélekenergiát gyûjtöttél össze ahhoz, hogy kapj egy képességpontot. Összegyûjtöd a "kincset": egy kés. [ld. enc.]
(Feltételes gyógyítás 1 alkalommal:) Lepihensz, sebeidet nyalogatod, amelyek hamarosan gyógyulni kezdenek. (+11 életpont.)
[24 TVP-t használtál fel, maradt még 47.]

ism 3 a következõ parancs ismétlése 3 alkalommal

p portyázás
Itt az ideje, hogy megleckéztesd a szint tunya polgárait. Elhaladsz néhány elhagyatott barlang mellett - a lakók nyilván már feljebb költöztek - de a következõ soron a barlangokból már fény szûrõdik ki. Odamész az egyik "galetkitanyához". A jelzés alapján, a lakóval baráti társalgás lesz.
Odabent fogad Döngölõ, egy fekete bõrû, komor tekintetû, erõs izomzatú galetki férfi. Végignézed a felszerelését: csontmaszk. Döngölõ körbevezet a barlangban, megmutogatja trófeáit, majd leültet a hátsó falnál elhelyezett bõr ülõpárnákra, és elõhozza az ételt. A lakomához te is hozzájárulsz némi hazaival. Jóízûen falatoztok. Az evés befejeztével izgalmas beszélgetésbe bonyolódtok, a téma: vajon hogyan nézhet ki az Ellenség? Mit csinál most odakint? A szó aztán a közelmúlt kalandjaira terelõdik, mindketten eldicsekedtek gyõzelmeitekkel. Megköszönöd a vendéglátást, összeszedelõdzködsz, és a baráti búcsúzkodás után távozol. (+9% jóllakottság) Tudásod gyarapodott, megtudod, mi az a vámpírdenevér. [ld. enc.]
[0 TVP-t használtál fel, maradt még 47.]

p portyázás
Kinyújtózol, majd vidáman fütyörészve kilépsz a barlang ajtaján. Végigjárod a környék barlangjait, megfelelõ ellenfél után kutatva. Odamész az egyik "galetkitanyához". A jelzés alapján, a lakóval baráti társalgás lesz.
Szertartásosan üdvözöl Fejedelem, egy kékeszöld szemû, sötétbarna rövid hajú, borostás arcú, nemes emberi sarjú fiatal férfi. Végignézed a felszerelését: kerek kõ. Fejedelem mosolyogva tessékel beljebb, és leültök a bõrbõl készült ülõpárnákra. Milyen kellemes meleg van itt! Elõveszed az ételt, amit hoztál, míg Fejedelem finomságai már a földre terített takarón gõzölögnek. Jó étvággyal falatoztok. Az ennivalóról eszetekbe jut, hogy milyen eltérõek a galetkik szokásai, táplálkozástól függõen! Hüledezve hallgatod beszélgetõtársadat. Hogy mik vannak! Hú, milyen késõ van már! Megköszönöd a vendéglátást, és hazaindulsz. (+10% jóllakottság) Megjegyzel valamit a Fejedelem által meséltekbõl, megtudod, mi az a nohnetár. [ld. enc.]
[10 TVP-t használtál fel, maradt még 37.]

p portyázás
Itt az ideje, hogy megleckéztesd a szint tunya polgárait. A barlangokat, amelyek között jársz, mohatelepek borítják, kiválóan álcázva a bejáratokat. Téged azonban nem lehet ezzel megtéveszteni. Nem telik sok idõbe, hogy kiválassz egy barlangnyílást. A kirakott zászlók alapján, itt egy mezei párviadalra fog sor kerülni. Óvatos vagy, nehogy csapdába ess. Találsz valami gyanúsat, óvatosan kikerülöd.
A barlang lakója Viharsarki Raguel, egy sunyi képû galetki, akinek a szeme sem áll jól férfi. Végignézed a felszerelését: a szalamandra csepp fülbevalója, könnyû pikkelyvért, díszes fejék. Kezdetét veszi a baráti összecsapás.

*** 1. KÖR *** Viharsarki Raguel máris elõtted terem! Megrohamozod Viharsarki Raguelt. Viharsarki Raguel rád támad. Kitátja száját, és tüzet lehel! Elborítanak a lángnyelvek. (12 ép-t sebzõdtél). Megtámadod Viharsarki Raguelt. Villámokat köpsz. (9 ép-t sebeztél).
*** 2. KÖR *** Viharsarki Raguel rád veti magát. Nagy levegõt vesz, és a következõ pillanatban elborít tûzleheletével. (15 ép-t sebzõdtél). Viharsarki Raguelt próbálod megsebezni. Kitátod a szádat, és villámokat küldesz ellenfeledre. (8 ép-t sebeztél).
*** 3. KÖR *** Megtámadod Viharsarki Raguelt. Villámokat köpsz. (11 ép-t sebeztél). Viharsarki Raguel rád támad. Nagy levegõt vesz, és a következõ pillanatban elborít tûzleheletével. (14 ép-t sebzõdtél). Eszméletedet vesztve összeesel.
[A csatában összesen 28 sebzést okoztál, és 41 sebzést kaptál.] Ebben a csatában alulmaradtál. Hosszas sötétség, majd lassan magadhoz térsz. Ellenfeled biccent, jelezve, hogy jó küzdelem volt. [-5 TVP.] Visszavonulsz.
(Feltételes gyógyítás 1 alkalommal:) Lepihensz, sebeidet nyalogatod, amelyek hamarosan gyógyulni kezdenek. (+9 életpont.)
[23 TVP-t használtál fel, maradt még 14.]

k 236 386 14 kaland elvállalása
(236. kaland:) Odasétálsz az építményhez, és megpróbálod az ajtót. Nincs bezárva! Belépsz az épületbe. Az elsõ szoba üres, a padlót csontok borítják. Továbbmész a második szobába. Ahhoz, hogy továbbmehess, ki kell nyitnod ezt a zárt sziklaajtót. Szerszámokat veszel elõ, amelyek segíthetnek az ajtó felnyitásában.
[Zárnyitás próba 5-ös küszöbre: 1 hõsiesség pont árán sikeres] Sokáig vacakolsz, de végül próbálkozásodat siker koronázza, az ajtó feltárul. Továbbmész.
Miféle kincsek lehetnek vajon itt elrejtve? Keresgélsz, de nem találsz semmilyet.
A küldetést sikeresen végrehajtottad. Jutalmad 1 hõsiesség pont és 20% lélekenergia.

(386. kaland:) Sajnálom, de nincs elég tevékenységpontod ennek a parancsnak a végrehajtásához.

(14. kaland:) Sajnálom, de nincs elég tevékenységpontod ennek a parancsnak a végrehajtásához.
[5 TVP-t használtál fel, maradt még 9.]

bb 5 1 4 7 9 több épület meglátogatása
[be 5:] Életpontod a menekülés% alatt van, a harcból azonnal elmenekülnél - így nincs értelme harcolni!
[be 1:] Lebattyogsz a boltba. Megnézed, hogy mi kapható, és kb. mennyiért: kemény bõrpáncél (#3) 46 ap, kés (#5) 2 ap, bõrpáncél (#9) 23 ap, kerek kõ (#11) 2 ap, üvegcse (#14) 4 ap, molad púp (#16) 18 ap, mandolin (#19) 92 ap, mitulen fû (#20) 46 ap, mátekel gomba (#21) 46 ap, winropu moha (#22) 46 ap, sötét mák (#23) 46 ap, liánvirág (#24) 46 ap, csótányláb (#25) 46 ap, kötél (#128) 23 ap, kristályamulett (#130) 46 ap, rozsdás kard (#131) 13 ap, díszes fejék (#135) 23 ap, nordkristály (#146) 13 ap, lemúr hártya (#161) 6 ap, nohnetár gumó (#212) 23 ap, lelakatolt ládikó (#310) 690 ap, lemezpáncél (#1000) 115 ap, vas lemezpáncél (#1001) 198 ap, lovagi lemezpáncél (#1002) 295 ap, pikkelyvért (#1015) 46 ap, láncing (#1030) 92 ap, mellvért (#1045) 80 ap, pajzs (#1060) 23 ap, kerek pajzs (#1061) 52 ap, köntös (#1150) 11 ap, rövid tõr (#1302) 88 ap, kard (#1315) 23 ap, hosszúkard (#1317) 110 ap, lándzsa (#1330) 23 ap, a torony görbekardja (#18416) 350 ap, a légzés pajzsa (#27610) 80 ap.

[be 4:] Visszamész a barlangodba. Sajnálom, de nincs elég tevékenységpontod ennek a parancsnak a végrehajtásához.
[be 7:] Sajnálom, de nincs elég tevékenységpontod ennek a parancsnak a végrehajtásához.
[be 9:] Sajnálom, de nincs elég tevékenységpontod ennek a parancsnak a végrehajtásához. [5 TVP-t használtál fel, maradt még 4.]

forduló vége
Fáradtan a megpróbáltatásoktól, nyugovóra térsz. Ebben a körben +3 galetki erõt és +9 hírnevet kaptál. A kör során összesen 105 sebzést okoztál, és 73 sebzést kaptál. A körben szerzett tapasztalatok eredményeképp 6 képességpontot kapsz. Errõl a fordulóról 4 TVP-t viszel át a következõre. Azzal együtt, amit a következõ fordulóban kapsz, összesen 180 TVP-t költhetsz majd el.

KARAKTERLAP


Melegszendvics, egy rothadó férfi vagy. Jelenlegi lakóhelyed: lárvaszint (1. szint). Táplálkozásod: piromád. Ez a 3. fordulód.
TULAJDONSÁGAID
[1] erõ: 3 / 0.35
[2] IQ: 3 / 0.60
[3] ügyesség: 3 / 0.10
[4] egészség: 3 / 0.87
[5] mágia: 1 / 0.05
[6] gyorsaság: 3 / 0.22
[9] Méret/ép: 42 / 10
Min. méret: 28
Barlangméret: 43
PONTJAID
Varázspont: 5 / 5
Képességpont: 7 / 43%
Hõsi pont: 1 (2)
Tám.bónusz: 0%
Véd.bónusz: 2%
Galetki erõ: 77 / 65
Hírnév : 25
Jóllakottság: 189%
Életkor: 12 / 12
STATISZTIKÁK
Galetki csaták: 3 (1)
Galetki gyõzelmek: 0 (0)
Torzsz. csaták: 14 (4)
Torzsz. gyõzelmek: 14 (4)
Leölt torzszülött: 14 (4)
Pszi csaták: 0 (0)
Pszi gyõzelmek: 0 (0)
Ájulások száma: 2 (1)

HARCI SZAKÉRTELMEK
[13] elektr.lehelet: 7 / 5.83 [25] bûz: 4 / 0    

EGYÉB SZAKÉRTELMEK
[46] csapdaészlelés: 1 / 0.17 [47] zárnyitás: 1 / 0 [48] mászás: 1 / 0.20
[67] régészet: 3 / 1.19        

VÉGTAGOK
bal mancs [100] méret: 1 / 0 [101] szakért.: 1 / 0.48      

MAKRÓID
1. Makró
x 20
ism 3
vd
ism 3
p


FELTÉTELES PARANCSAID
GY 80 20 10; VI erõ:80% ép:35%; PV 2 3 5;

AKTUÁLIS KÜLDETÉSEID: #14 (2. forduló), #386 (1. forduló).

TÁRGYAID

72 arany (#1) * 1 díszes fejék (#135) 1 kés (#5)
1 lemúr hártya (#161) 1 mitulen fû (#20) 2 õsi relikvia (#17)
2 winropu moha (#22)


Ebben a fordulódban szerzett tárgyaid: 5 arany (#1), 1 winropu moha (#22), 1 lemúr hártya (#161), 1 kés (#5).

AZ ÕSÖK CSARNOKA

0  
1  
2  
3  
4  
5  
6  
7  
8  
9  
  0 1 2 3 4 5 6 7 8 9

ENCYCLOPEDIA FANTASIAÓRIÁSCSÓTÁNY (7. LÉNY)
Az óriáscsótány valóban óriási, annyira nagy, hogy az eltaposásnál hatékonyabb módszereket kell keresni az elpusztítására. Ez persze egyben azt jelenti, hogy kiváló gyakorlási lehetõség az óriáscsótánnyal való küzdelem egy fiatal, kezdõ galetki számára. És még ha ez nem lenne elég, sok galetki szívesen fel is falja a tejivók közül a potroha alatt csörgedezõ finom nedûért. Kedvelt eledele persze a rovarevõknek is. Az óriáscsótányok párzáskor savas anyagot köpnek egymásra, (kedves szokás), ezért aztán kitinpáncéljuk kiválóan védi õket mindenféle maró anyag ellen.A TÁRGYAK BEKÉSZÍTÉSÉRÕL
Ha egy tárgyat viselni, használni akarsz, akkor általában a KF paranccsal be kell készítened. Ehhez legtöbbször elegendõ a KF {tárgy} parancs. A páncélt ilyenkor felveszed, a gyûrût felhúzod az ujjadra stb. Amikor egy tárgyat az AZ paranccsal megvizsgálsz, megtudod, hogy milyen képességei vannak (pl. +védettség). Ezek a képességek csakis akkor érvényesülnek, ha a tárgyat a KF paranccsal bekészítetted.
A legtöbb tárgytípusból (páncél, sisak, öv, kesztyû, csizma, lõfegyver stb.) egyszerre csak egy lehet rajtad. Ha már van ilyen tárgy rajtad, és egy másikat veszel fel, akkor az elõzõt automatikusan leveszed. Pl. van rajtad egy bõrpáncél, és fel akarsz venni egy törpe pikkelyvértet, akkor a KF 4 parancs hatására a bõrpáncélt rögtön leveszed.
Bizonyos tárgyakból egyszerre több is lehet beKF-elve. Ilyenek pl. a gyûrûk, karkötõk, fülbevalók, nyakláncok, ékszerek. Fülbevalóból egyszerre kétféle, nyakláncból, ékszerbõl egyszerre háromféle lehet rajtad. Gyûrûbõl, karkötõbõl mindig annyit viselhetsz, ahány végtagod van. (Függetlenül attól, hogy ezek csápok, fogak, farok vagy mi - ha két karmod van és egy farkad, akkor is három gyûrût viselhetsz, persze valójában mindet a karmaidra húzod. És igen, a csápodra is húzhatsz gyûrût - a legtöbben a csáp végén levõ tapadókorongokra erõsítik, a mágikus hatás ilyenkor is tökéletesen érvényesül.) Ha már a maximális számút viseled az ilyen tárgyakból, és egy újat akarsz felvenni, akkor a KF parancsnál megadhatod, melyiket vedd le helyette. Pl. az élet malachit karkötõje a 4891. tárgy, a szivárvány karkötõ a 139. Az elõbbit ki akarod cserélni az utóbbira, ehhez a KF 139 4891 parancsot kell kiadnod.
Lehetõséged van arra is, hogy fegyvert vegyél egy végtagodba. Ilyenkor meg kell adnod, hogy a fegyvert mely végtagodba veszed, pl. a KF 6 100 paranccsal a csonttõrt az elsõ végtagodba rakod, a KF 6 103-mal a másodikba. Ugyanazt a típusú fegyvert (hiába van belõle több) nem veheted két különbözõ végtagodba! Tehát hiába van pl. két harci fejszéd, csak egyik végtagodba veheted, a másikba másik fegyvert válassz. Fegyvert csakis csáp, karom és mancs végtagokba rakhatsz. Ha fegyverrel harcolsz, a sebzést nem a végtag mérete, hanem a fegyver sebzése határozza meg. A találati esély továbbra is a végtag szakértelemtõl függ, de 5%-kal kevesebb, mintha magával a végtaggal harcolnál. Figyelem! A lõfegyvernél és pajzsnál nem kell végtagod megadni, ezekbõl mindig egy van bekészítve, és nem foglalják le egy végtagodat sem, azzal továbbra is harcolhatsz.
A KF paranccsal bekészített tárgyat a LE paranccsal rakhatod el. Mind a KF, mind a LE parancsnak felsorolható több tárgy is paraméterként, pl. a LE 600 661 paranccsal elrakod a 600-as és 661-es tárgyat is, míg a KF 600 661 paranccsal újra bekészíted õket.LEMÚR HÁRTYA (161. TÁRGY)
Kétségtelenül a hártyás lemúr leggusztustalanabb része, ezt a nedves tapintású bõrdarabot nem igazán lehet semmire használni, azonkívül, hogy bizonyos bizarr mutáns szertartások folyamán elfogyasztják elvakult szektisták.KÉS (5. TÁRGY)
Az egyik legprimitívebb pattintott kõfegyver, a kés igencsak siralmas eszköz az önvédelemhez: sebzése D4, annyi, amennyit a leggyengébb fogakkal képes egy galetki okozni. Nyilvánvaló, hogy ennek használatára csak egy puhány, harcképes végtagok növesztésére nem képes humanoid kénytelen szorítkozni. Ha tréfából használni akarod, akkor a KF 5 (végtag) paranccsal veheted kézbe (ha pl. az elsõ végtagodban akarod használni, a KF 5 100 parancsot add ki).VÁMPÍRDENEVÉR (11. LÉNY)
A vámpírdenevérek az alsó szintek apró vérszívói, ellenfelük életenergiáját magukba szívva táplálkoznak. Veszélyes ellenfél lehet, mert: 1.) nehéz eltalálni (fõleg, amíg a hátadra tapasztva mélyeszti beléd a fogát); 2.) a tõled elszívott vérrel regenerálja az általad okozott sebeket. Persze azért annyira nem kell félned tõle, ha megsebez, azért még nem fogsz vámpírrá változni. A vámpírdenevér táplálékot jelenthet a micinisták és a mágiafalók számára.NOHNETÁR (12. LÉNY)
A nohnetár rücskös bõrû, alaktalan csúszómászó, leginkább egy sok apró lábon járó tengeri uborkára emlékeztet. Fogai, karmai és egyéb ragadozószervei nincsenek, mégis veszedelmes lény. Képes mérgezõ gázt kibocsátani, és az így elpusztított lényeket szívja fel lassan, nagyon lassan a bõrén át. Ha van hozzá gusztusa, kiváló táplálékot jelenthet egy rovarevõ vagy egy puhány számára.NÉHÁNY TIPP, ÖTLET A NEGYEDIK FORDULÓDHOZ
Most, hogy már némi idõt önállóan eltöltöttél a Hegy gyomrában, lassan elkezdheted szervezni a Felnõtté válás Ceremóniáját. Ez egy fontos pillanat minden galetki életében: az õsök szelleméhez szólva, bemutatod harcban való jártasságodat, és így bizonyítod, hogy elérted a felnõtt kort. A ceremónia során nem akármilyen ellenféllel kell szembenézned: két sahran rákkal. Ezek igen veszedelmes torzszülöttek, amelyek a felsõbb szinten élnek. Egyedül semmi esélyed sincs ellenük! Keresned kell legalább még egy (de jobb, ha még kettõ) galetkit, akikkel együtt hajtod végre a Ceremóniát. Az elkövetkezendõ fordulók mindegyikében adj ki 2-3 Portyázás parancsot, hogy megismerkedhess más galetkikkel. Nem kell feltétlenül harcolnod, az is elég lehet, ha csak barátságos beszélgetésre látogatod meg õket! A lényeg, hogy megismerd néhány társadat. Írj nekik levelet, és hívd meg õket, hogy a Ceremóniát együtt hajthassátok végre! A Ceremónia a Többszemélyes parancsoknál leírt módon zajlik: mindkettõtöknek ill. mindhármótoknak ki kell adni egy FC parancsot, paraméterül pedig a többi résztvevõ galetki sorszámát. A parancs akkor kerül végrehajtásra, amikor a csoportból az utolsó is kiadta a parancsot! Az FC minden résztvevõnek 20 TVP-be kerül. [Ld. még Szabálykönyv: Többszemélyes parancsok. Az FC-ben max. három galetki vehet részt egyszerre, és kudarc esetén lehet újra próbálkozni késõbb.]
KARAKTERÁTADÁS
A játékosok kérésére, már van lehetõség van a karakterek átadására. Az átadási nyilatkozatot mindenképp levélben kell nekünk elküldeni, az átadó és az átvevõ aláírásával. Az átadási nyilatkozat formanyomtatványa letölthetõ honlapunkról (http://www.beholder.hu/osok/kariatad.doc), vagy kérésre E-mailben vagy levélben elküldjük címedre. A kitöltött és aláírt nyomtatványt a szokásos címre küldd: Beholder Kft. 1680 Budapest, Pf. 134. A karakterátadás ingyenes, nem számítunk fel költséget.
KARAKTERLEÍRÁS MEGVÁLTOZTATÁSA
Megvalósítottunk még egy, sokak által igényelt szolgáltatást. Lehetõség van a karaktered kinézetének megváltoztatására. A karakterleírás a szabálykönyvben, a JL-nél is megadott feltételeknek feleljen meg. Elküldheted az UL-ed hátoldalán, külön lapon, vagy emailben (jelszó és számlaszám szükséges, ha emailben kéred). Használhatod a formanyomtatványunkat is, (http://www.beholder.hu/osok/karileir.doc) A karakterleírás megváltoztatásának költsége 20 zseton.
Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2020
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.