Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a KGK?
Ismertető a játékról
Gyorstalpaló - Szabályok
Teljes szabálykönyv
Alternatív szabályok
Beszélgetés a tervezővel
KGK-t forgalmazó boltok
Chat, üzenőfal
Fórumok
Szavazások
Írások, novellák
Gyakori kérdések
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
KGK csere-bere (123)
KGK-ról általában (2080)
Melyik lapokat szereted legjobban a Káosz Galaktika Kártyajátékban? (112)
Szeretnél-e új Káosz Galaktika Kártyajáték kiegészítőt? (41)
Kombók és paklileírások (91)
Ami a szabályokból nem derül ki. (62)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | ...
Nézet:
Kren, üdv a fedélzeten! Várunk a versenyeken szeretettel!

Ha egylapos verseny, akkor szerintem is legyen fajkorlát - legalábbis lehessen csak max. 4 fajjal játszani.

Dénes, ezek szerint sikerült Miskolcon játékosokat verbuválni a KGK-nak? Hányan játszotok?
 
Bocs, hogy csak most válaszolok, időnként komoly utángyújtásom van.

Szóval:
Így is elfértünk, nagy az Ezüstsólyom, nem volt baj a párhuzamos versenyekkel.

Az én paklim egy régóta dajkált Archeodrom - Zárolt számlák - Gazdasági válság kombóra próbált építeni, a formátum miatt Meglepetéssel, Bankkal, Hitellel megtámogatva, hogy mennyi sikerrel, azt lent már írtam .

Kinga egy Zarg helyőrséges (ezért megszakításos) de alapvetően bázispaklit hozott. Ebben volt egy olyan kombó, amit inkább nem is írok le, mert naon vitzes. Ráadásul hagyományos versenyen is használható, és eddig tudtommal senki se használta.
Na ellene semmi esélyem sem volt, mert amikor szorgalmasan felépítettem az Archeodromot, és korrektül kijátszottam a Zárolt számlákat, akkor a saját körömben kaptam az arcomba egy Pénzügyi manipulációt, ezért újabb Zárolt számlát vagy Gazdasági válságot nem tudtam kijátszani. A paklim pont az ő kombóját erősítette !

Csaba paklijából csak arra emlékszem, hogy Bank és Hitel abban is volt, és talán Pénzügyi manipuláció is... És ez megint elég rosszul esett a saját Archeodromom miatt.

Árpi egy tőle megszokott nagyűrhajós deckkel jött, semmi különösebb kombóval. Egyszerű, de hatásos...

Slayer asszem kisűrhajós Űrállomásos paklival játszott, de vele nem játszottam, pedig az utolsó töltényig harcoltam volna az utolsó előtti helyért.

A 30 lapos verseny is érdekes lehet, átértékelné a lapok erejét, például az Üzemzavar és Rejtett tartalékok még erősebb lenne, és ha valaki hátrányba kerül, annak még kevesebb esélye lenne fordítani.

A soklapos verseny szintén jó érdekes (én majdnem minden formátumot kipróbálnék), régebben én is javasoltam hasonlót UR: összesen egy, R: 1, N:3, G:10 -el, de ezt kicsit visszább fogta a közvélemény, és gyakoriból is csak 5 lett a max. Ilyen verseny volt valamikor talán a nyáron már nem emlékszem pontosan mikor.
 
A véleményedet kész tényeknek tekintik a pasik. Mindig is tiszteltem az intelligenciádat.Jól manipulálod az embereket!(Ez most bók.)

A Hitelkártyát gondolom azért használod egyre kevésbé mert szeretsz újítani és nem a jól megszokott "fákkal" indulsz a Galaxis meghódítására.(van 4 felesleges Hitelkártyám ha érdekel.Ugyanannyit bontottam belőle mint Morf gömbből)

HKK-ban Tiltott mágián a leginkább használt countereket,a legjobban használt lényeket az értelmes VP termeléseket és a gyilkos kombókat tiltják be.KGK-ban is kb így kellene.Persze ez csak egy irányvonal mert KGK-ban elég bénák a counterek.
 
Hö? Demokrácia van. Lehet, hogy egyesek úgy értelmezik a matriarchátust, hogyha a lányok elmondhatják a véleményüket, az már messze nagy hatalom a kezükbe??? Pf.

Megsúgom, hogy bár a Hitelkártya persze ki lenne tiltva egy tiltott mágián, de egyáltalán nem kötelező a dekkekbe, én pl. egyre kevésbé használom, s nem azért mert nincs meg a 3.
A Tiltott mágiának, mint olyannak, nem az a lényege, hogy minden jó lapot öljünk meg, hanem a "gyilkos kombókat" öli meg. Persze 1-2 irracionálisan durva lapot is kitilt, vágom De igenis, a KGK-ban kevés kombó(pakli) van, s a triciplita árnyharcos egy a kevesek közül. Hogy ezzel senki nem játszik? Na, erről van szó.
Azon meg meglepődnél, ha vitára bocsátanád a "Kötelező-e a Matthrow a dekkbe?" kérdést - sokan vígan megvannak nélküle. A Fanatizmus meg csak elméletben spoiler - meglehetősen kevesen használják, uis van egy aprócska hátránya: nem lehet mellette fákkal tolni...
 
Örülök neki,hogy sok lap "annyira nem durva".De van néhány ami viszont kötelező betenni a dekkbe.(Üzemzavar,Mathrow,Hitelkártya stb)Emiatt egysíkú jópár pakli.

Szerintem van.

Elég lenne csak vagy 20-30 lapot betiltani.Azokat amiket a leginkább használnak versenyeken.(A Triciplita árnyharcos soha se tartozott ezek közé.A Fanatizmus habár nem a legerősebb mégis rajta lenne ezen a listán.)Így lehetne arra kényszeríteni az embereket,hogy ne a jól bevált spoilereket használják.

Matriarkátus van a KGK-ban?
 
Kis suttyó vagyok a KGK-ban.Nincs elég játéktapasztalatom de ettől még összeállítok majd egy listát.

Holdimádó,Gubó,Halálszárny,Prometheus,Gaia tűzgyorsító,Memóriabővítő,Vasagyar,Szériahajók,Cob ra Flash,AWRD rakéta és a jó öreg Üzemzavar.Ez eddig 11 lap és csak a gyakorikat néztem.Még a nemgyakoriak között is van vagy 20,amit szívesen bele szeretnék tenni a pakliba.Szóval szerintem ez a verseny nem a 40 ritkáról fog szólni.
 
Egyszer már elkezdtem összeszedni, miket kellene kitiltani Tiltott mágián... de igazából sok lap nem olyan nagyon durva, persze méltán népszerű, de nincs rá "2lapos-2.körös-nyertem" kombó, s a KGKs környezetet nem kell lassítani.

Nincs nagy értelme a Tiltott mágiának.

Persze, ki tudnám fejteni bővebben is, de untatni nem akarok senkit
(De mondjuk: felesleges kitiltani a Triciplita árnyharcost, meg a Xerxést, mert eddig sem tombolt a legénység paklit - miért megölni is? Így meg ki lenne tiltva 5, max. 10 lap...)
 
Hali,

Ez a tiltott mágia érdekes lehet, csak akkor össze kellene szedni a spoilereket. Vállalkozik erre valaki?

Kicsit belegondolva, ha egylapos és színkorlát nélküli, akkor tényleg nagyon hasonló paklik játszanának egymás ellen, spoiler-hegyek lennének. A 45 lapból 40 ritka lenne. de ha van színkorlát, akkor ez nincs, és tényleg kevésbé használt lapok jönnének elő (talán).

Attila
 
A négylapos fajkorláttal azért rossz,mert csak kb. 160 lapból válogathat ki az ember 45 lapot.

Ha azt szeretnéd,hogy a kevésbé használt lapok kerüljenek előtérbe csináljatok _Tiltott mágiát_
Kellemest a hasznossal:Felsorolhatnád egyúttal azt az 50-55 lapot amit spoilernek tartol és legalább tudnám milyen paklikra lehet számítani és a következő utáni versenyen ki is lehetne tiltani azokat a lapokat.
 
Hajj. Legyen egylapos, színkorlát nélkül. Úgysem ismerem a spoilereket
 
Szavazok, egylapos, _színkorláttal._
Ez azért lenne sokkal jobb, mert egy színkorlát nélküli versenyen ugyanazok a spoilerek pörögnének, ha meg 4 színből kell 45féle lapot összeszedni, akkor lehet, hogy (sőt, szinte biztos kevésbé használt lapok is előkerülhetnének....

Próbáld csak ki! Mert élek a gyanúval, hogyha színkorlát nélküli verseny lenne, s felsorolnék 50-55 lapot, legalább 42-t eltalálnék a paklidból (Meg az enyémből. Meg az Árpiából. Az Attiláéból csak 41et
 
Szavazok:egylapos, színkorlát nélkül

Októberben de legkésőbb novemberben lesz Frissen bontott Miskolcon.
 
Mivel csak az az egy kiadás jelent meg ezért nem vagy semennyire hátrányban.

Általában minden hónap első szombatján szokott verseny lenni az Ezüstsólyomban(Jókai u. 8.
Budapest) A Nyugatitól nem messze van.

Vegyél.Annál jobb minél több lapja van az embernek.

Igen.
 
Kössz!
Akkor fel is teszek pár kérdést:
-Mennyire számít elavultnak a paklim(amint már mondtam 1. kiadás 1999-ből)
Az a baj hogy Szabolcsi vagyok és nem nagyon tudok a fővárosba utazgatni.De ha lesz időm (meg egy térképem ) akkor mindenképpen megpróbálok eljutni.
-És általában hol szoktatok összejönni?
-Ha régi a paklim akkor vegyek újat?
-És végül:ha tudom a szabálykönyvet már csak az aktuális verseny szabályait kell tudnom?
Ezek lennének egyenlőre a kérdéseim.
Kössz mindenkinek
 
Szia,

Az új szabályokat folyamatosan alakítgatjuk, de a versenykiírásokban mindig benne van, hogy miben térünk el a szabálykönyvtől. ezek általunk kitalált fejlesztések, amelyek a versenyek változatosabbá tételét szolgálják.

Tanulni leginkább a versenyeken lehet, ahol baráti a hangulat, és a többség nem kizárólag a fődíjért megy oda, hanem tényle azért, hogy egyszerűen játsszon egy jót. menet közben lehet a legjobban és a legtöbbet tanulni., illetve itt lehet új embereket megismerni, akik játszanak ezzel a játékkal.

És persze itt a fórumon is lehetnek kérdéseid, ha tudjuk, megválaszoljuk :-)

Attila
 
Sziasztok!
Én még nagyon kezdő játékos lennék és a segítségeteket kérném.Hogy kezdjek hozzá?KGK-s ismerőseim vannak tehát a játék nem gond.De semmit nem tudok az új szabályokról.(van 14 1. kiadás 1999-es paklim, azokkal szoktam játszani)És hol rendeznek összejöveteleket ahol tanulhatnék egy kicsit?Bármilyen segítség jól jön.
Előre is kössz!
 
Sziasztok,

Jó lenne megbeszélni, hogy milyen verseny lesz és mikor. ki mikor ér rá? Írjátok meg kinek mi lenne a jó.

Versenyformátumból mit kíván a nép?

Eddig amik voltak:
- egylapos
- egylapos, színkorlát nélkül (ez tűnik jobbnak)
- frissen bontott (nem draft - ezt már régóta halogatjuk)

erre is szavazzatok!
 
Ezeken a napokon tudnék talán elmenni KGK versenyre:

Szeptember kilőve a nagyjavítás miatt.
Október 18. Szombat (Éjszakára kell mennem)
Október 25. Szombat (Szabadnapos vagyok)
November 2. Vasárnap(Éjszakásról mennék rá)
November 22. Szombat(Szabadnapos vagyok)

Ezek azok a napok amiket engedne a műszakrendem.Egyik se esik a hónap első szombatjára,de egy irányadónak megfelel;)
 
Érdekes versenybeszámoló Érdelene azért,hogy milyen paklik voltak és kik voltak a versnyen.És legfőképpen milyen pakli nyert!Azem HKK verseny is volt szimultánban.Azokkal,hogy jöttetek ki?

Ha egyediség varázsa akkor ne legyen 4 faj korlát.Lehessen használni mind a nyolcat!

A legújabb bázisszabály nekem nem teszik.Csak pár lapot tesz használhatóbbá.

Egyéb versenyötlet:30 lapos. Tiltott a szokásos Fagykupolán kívül az Újrafelhasználás is.(Ha valami egysze már ki van fizetve és a szemétbe került maradjon is ott!)Gyorsabbak a fordulók jobban lehet kombózni.
Bővített készletek:Mindegyik UR-ből hármat,ritkából hatot nemgyakoriból kilencet és gyakoriból tizenkettőt lehet használni.A paklinak továbbra is 45 laposnak kell lennie.(Tiltott a Fagykupola és az Üzemzavar).Ez azoknak kedvezne, akiknek sok lapjuk van,de aszem négyféle gyakori lapból is erős paklit össze lehet hozni.
 
Sziasztok,

Az egyediség varázsa egy olyan formátum, ami még sosem volt eddig, érdekes és jó lenne.
Emellett régen volt hagyományos frissen bontott paklik versenye (tehát nem draft), szerintem ezt is meg kellene fontolni. Tudom hogy több pénz, de annyival azért nem... Vélemények?

Attila
 
Végül is öten gyűltünk össze a 2×2 ellentétes fajú versenyre, de jó kis meccseket játszottunk.
Árpi mindenkit elkalapált, engem meg csak az vert meg, aki arra járt :-)

Krisztián! Kérted hogy tartsak közvéleménykutatást a következő verseny formátumáról.
Azt beszéltük, hogy lehetne 2×2 ellentétes faj újra. De ne egyből most legyen, hanem legyen közte egy Egyediség varázsa, ahol csak egyet lehet használni minden lapból. Ez azoknak kedvezne, akiknek kevés lapjuk van.
A legújabb bázisszabály is érdekes volt, lehet ilyen máskor is, de az egyedi versenyen a fejlesztés visszavevős szabály kéne.

De ezek persze csak ötletek, majd írd ki a versenyt ahogy gondolod!
 
Igaz, bocsesz de ezt kifelejtettem a szövegből. Megy az újabb levél.
 
Szerintem nekem csak azt mondtad, hogy nem a 2-3.-ai és nem a 9-10.-ei hétvégén lesz. De az tény, hogy itt a fórumon ki volt írva, hogy valszeg 23-án lesz.

Viszont: a bázisszabály az oké, de azt beszéltük meg, hogy nagy koalíció, azaz 2×2 ellentétes faj lesz a formátum. Akkor most melyik lesz?
 
No, bódottá!
 
Sziasztok!

Augusztus 24-én, vasárnap KGK verseny lesz az Ezüstsólyomban (VI. ker. Jókai u. 8. a Nyugati pályaudvartól 5 perc séta). A kezdés ideje 10:00, tehát mindenki legkésőbb 9:45-re legyen ott.
Nevezés: 600Ft
Dijazás: A versenyzők számával megeggyező paklik és UR lap, vagyis 1 paklit kap minden egyes induló.
Tiltott lapok: Fagykupola
Módosítások: A kaszinó sérültbe fordul használatkor, új bázsszabály (a bázisokról most nem lehet leszedni a fejlesztéseket miután kifizettük őket, viszont a bázisokat az ellenfél körében is ki lehet fizetni mint általános megszakítást. Fejleszteni rá továbbra is csak a saját körben lehet).
A mostani egy "normál" verseny lesz.
 
Elsősorban a versenyt azért halasztottuk el, mert senkinek sem lett volna jó az időpont (1-2 kivétellel). Én is nyaraltam. A nyaralások és egyébb elfoglaltságok miatt lett olyan ez amilyen. Remélhetőleg többet nem fog előfordulni. Azzal azomban legyünk tisztában, hogy ha csak 4-en vagyunk akkor az nem elég hogy versenyt csináljunk. Azért volt ez a variálás és csúsztatás hogy egyáltalán legyen verseny.


Attilio:

Mivel mondtad hogy nyaralsz és hogy a hónap első felében nem tudnál jönni (és mert Árpinak és Miklósnak is a 23-24 lett volna jó) ezért erre az időpontra lett téve. Azért vasárnap, mert Árpi ismerősei is tudnak így jönni a versenyre.

Miklós:

Mivel veled beszéltem telefonon és mondtam hogy 23-24 lesz az időpont és mondtad hogy ez jó lesz neked feltételeztem hogy nem akarsz másik időpontot.

Mindenki:

Se levelet se sms-t se hívást nem kaptam afelől hogy ez az időpont nem lesz jó nektek. Ezt a fórumot én is kb úgy szoktam nézni mint ti, néhanapján. Ha valami van akkor légyszives mailt dobjatok vagy csörögjetek rám. A verseny azért nem lett kiírva 2 héttel elötte, mert ha mégsem jó néhány embernek és csak 3-4 tag tud csak jönni akkor kénytelenek lettünk volna megint szervezkedni. A hétvége ki volt írva, szóval erre lehetett számítani.
 
Azért kérdezem, mert a díjazást (paklikat, Ur lapot) Krisztián intézi, ezenkívül a legutóbbi versenyen én nem voltam ott, tehát nem tudhatom mit beszéltetek meg, és miben maradtatok pl. a versenyformát illetően stb.
 
Hát ezt tényleg ki kellett volna írni már rég. Én úgy tervezetem a dolgaimat, hogy most hétvégén lesz a verseny, de úgy látszik nem.
Azt viszont nem értem, hogy te miért kérdezed ezt Attila miért nem mondod, hiszen azt írtad nekem, hogy te is szervező vagy.
 
Sziasztok

Semmi újabb hírt nem láttam. Mikor lesz a verseny? Aug. 23? Vagy Aug. 16? Az előbbi jobb lenne talán, mert lehet hogy 23án sokan hoszú hétvégéznek majd.

Írjatok, mikor lesz!
Attilio
 
Szomorúan olvasom.

A versenyem akkor se fog elmaradni.Csak úgy nem a Sólyomba hanem a Dungeonba fogok menni HKK versenyre.És nem olyan paklival amilyennel szerettem volna,hanem amilyet össze tudok kapargatni.Sajnos mivel pénteken délutános vagyok már lapokat se tudok kölcsönkéni.

Ha esetleg valaki eljön oda akkor tudunánk KGK lapokat cserélni.(Mivel HKK-ból nincs cserém)Pl van CRX,Uszongyűlés,Öngyilkosság,Rossz manőver stb.
 
  ... | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | ...
Nézet:
Shadowrun | Battletech | Káosz Galaktika Kártyajáték | AD&D | Vampire | Magic | PC játékok | On-line játékok | PS2 | M.A.G.U.S. | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.