Vissza a Főoldalra

Hatalom Kártyái - Ébredés szabálykönyv

Ez a kiegészítő a fajok ébredéséről szól. Ezek a fajok helyet kérnek maguknak az értelmes lények között, és létjogosultságot követelnek saját, különös társadalmuknak. Ezek az új fajok örökre megváltoztatják a két világ, Ghalla és a Teron Hegy erőegyensúlyát. A szkritterek, a quwargok, a vámpírok, a goblinok, a mérgező lények mind-mind szeretnének újra aktívan felbukkanni a HKK játszmák asztalain. Számos régi és új etnikum ébred új életre ezzel a kiegészítővel.

Ha egy lény lapon ezt olvasod: Izom: X, ez azt jelenti, hogy a lény sikeres kijátszása után eldobhatsz max. X darab lapot a kezedből a Semmibe, és ekkor a lény kap X darab izomjelzőt, ami +1 sebzést és +1 ÉP-t jelent - kalandozóknál pedig szintlépést. Ha egy izomjelzős lény kikerül a játékból - kivéve nem kényszerített áldozástól -, vagy kikerül tulajdonosa irányítása alól, minden egyes izomjelzőért eldöntheti a gazdája, hogy húz egy lapot, vagy kap 1 VP-t. Ha egy lényen több izomjelző is van, egyszerre kell eldöntened (még az első húzás előtt), hogy mennyiért húzol lapot, és mennyiért akarsz VP-t kapni. Az, hogy a lénynek Izom képessége van, egy speciális képesség, amely csak kijátszáskor érvényesül (lehetővé teszi, hogy lapokat dobva izomjelzőket tégy rá.). Ezután az Izomjelzők már önállóan fejtik ki hatásukat, tehát akkor is működnek, ha a lény elveszti képességeit.

Olyan lényen is kifejti hatását az izomjelző, amelynek nincs Izom képessége. Az izomjelző képessége az előkészítő és a gyógyulás fázisban is működik. Az izomjelzők száma más lapokkal szabadon változtatható. Természetesen azok a lapok, melyek a laphúzást vagy a VP kapást módosítják vagy letiltják, hatnak az izomjelző képességére is.

A szkritter egy lénycsoport altípusa. Azonban ezen felül több is ennél. Minden, szkritter altípusú lényre a következő szabály vonatkozik:
Bármikor, amikor azonnali hatást használhatnál, elkölthetsz 1 VP-t, hogy egy szkritter lapodat az asztalról visszavedd a kezedbe. Mindemellett, az, hogy egy lap szkritter, továbbra is csak egy altípus, nem pedig képesség.

A cikk a Beholder Kft. oldaláról származik.
A cikk a weben a http://www.beholder.hu/?cikk=5681 címen elérhető.
Létrehozás: 2004. május 24. 11:28:41Utolsó frissítés: 2015. május 20. 10:44:20 Küldd el a cikket másoknak