Vissza a Főoldalra

Alfa pakli előzetes 1. - SárkányokA szeptember 19-i beholderes versenyen debütálnak majd a HKK legújabb kártyacsomagjai, az Alfa paklik, melyekkel elsősorban a kezdő és újrakezdő játékosokat igyekszünk majd becélozni, előre összeállított, játékra kész paklikat kínálva számukra a könnyebb induláshoz. Első körben négy fajta Alfa pakli közül lehet majd választani: ezek a Kalandozók, Orkok, Sárkányok és Vámpírok nevet viselik.

Egy csomag Alfa pakli összesen 32 lapot és egy szabálykönyvet fog tartalmazni. Egy adott fajta Alfa pakli minden esetben fixen tartalmaz egy követőt, valamint egy 3x10 gyakori lapból álló paklit, melyekhez egy véletlenszerű ritka lap is jár majd - mindegyik fajta Alfa pakliból kétféle ritka lesz bontható.

Az Alfa paklikban összesen megjelenő 8 ritka lap egytől-egyig vadonatúj kártya lesz, melyekkel az aktív játékosok számára igyekeztünk kedveskedni, hiszen erős, több fajta pakliban is használható lapokról van szó, melyek hasznos darabjai lehetnek egy gyűjteménynek.

A gyakori lapok között fele-fele arányban szerepelnek változatlan (vagy némileg egyszerűsített) formában újrakiadott, valamint teljesen új lapok. Utóbbiak erősségét úgy lőttük be, hogy hasonló játékerőt képviseljenek, mint a csomagban található "régebbi" lapok, ez azonban nem jelenti azt, hogy gyengék lesznek, hiszen több olyan új gyakori lap is lesz a csomagokban, mely a legújabb lapok között is jól teljesíthet majd.

Az Alfa paklik megalkotásakor igyekeztünk egyszerű lapokat kreálni, hogy könnyen tanulható legyen velük a játék, így a különféle ikonok, kulcsszavak és speciális képességek minimalizálásával próbáltunk élvezetes paklikat készíteni, melyek könnyedén átadják bárki számára a HKK lényegét és sokoldalúságát.

Elsőként vessünk egy pillantást a sárkányokra, akik egy átlagosnál nagyobb méretű, természetesen repülő lényekből álló hordát fognak alkotni. A paklit a Sárkány úrnő követő segíti majd (a rezisztencia képesség nélkül), a sárkányok mellől pedig természetesen a varázslatok sem hiányoznak, így ezekből is bekerült néhány a pakliba (pl. Energiaital). Az új gyakori lapok közül a Wyvern lady és a Wyverntojás érdekes minikombót alkotnak majd, míg egy jókor elsütött Niotherg, a védelmező asztaltakarításként funkcionálhat. Lejjebb két konkrét lapot is megtekinthettek a új gyakori kártyák közül.

Bizonyítva, hogy valóban ízletes ritka lapokat bonthattok majd az Alfa paklikból, vessünk is egy pillantást a sárkányok két ritka példányának egyikére, Ysdrull, a hatalmasra. Idézési költségére alsó korlát került, így biztosítva, hogy a sárkányok közé, illetve bármilyen más pakliba is jól illeszkedhessen anélkül, hogy túl erős legyen, hiszen 2 VP-t még bőven kifizetünk egy erős lényért, bármilyen deckről is legyen szó. Ysdrull képessége pedig önmagáért beszél, hisz bár harcban nem a legjobb (ellenben az őrposztból nehezen távolítják el), az általa kirakott lény jó eséllyel igen komoly segítségünkre lesz. Már akkor is jól járunk, ha a manapság igen népszerű semlegesítéses lények egyikét (pl. egy Szirén gésát vagy egy Drakolder negátort) tudjuk vele kitenni, de a paklik többségében ezeknél sokkal izgalmasabb lehetőségek is lesznek, így mind megindulásra, mind meccsfordításra kiváló kártya lesz a kék sárkánypajtás.

Jövő héten tovább folytatódik az Alfa paklikat bemutató előzetes-sorozatunk. Addig is osszátok meg velünk véleményeteket a fórumban!

Csető Zsolt

A cikk a Beholder Kft. oldaláról származik.
A cikk a weben a http://www.beholder.hu/?cikk=22538 címen elérhető.
Létrehozás: 2015. szeptember 4. 10:59:46Utolsó frissítés: 2015. szeptember 4. 11:03:00 Küldd el a cikket másoknak