Vissza a Főoldalra

Hogyan csináljam? 1. megfejtés

 • 1. Az ellenfelem kezében túl sok lap van, ez egészségtelen rám nézve, mivel rengeteg módon meg tudja akadályozni azt, hogy nyerjek ebben a körben. Ezért rögtön egy Mágikus kisüléssel kezdek, a gyűjtőbe dobom A hatalom átkát, sebződök ötöt (-2 ÉP-be kerülök), de az ellenfelem eldobja az összes lapját a kezéből. Így most már nyugodtan tevékenykedhetek. (-4 = 12 VP)
 • 2. Ami nagyon zavar még az ellenfelemnél, az a gusztustalan Templomi orgonája. Ez ellen gyorsan tennem kell valamit. Baghar megfelelőnek tűnik e célra, így a csere fázisban hátrahozom, majd kijelölöm a támadókat: Dögvész támadja az Élőholt mirget. A harci fázis elején passzivizálom Baghart, eldobom a Chara-din lesújtot, a Csontkést és a Múltidézőt, így leszedem a Templomi orgonát. Ezután Túlburjánzom Dögvészt, akin immár 10 jelző lesz, és az ütési fázisban a szerencsétlen felszúrja magát az mirgre. Persze a mirg is meghal, én pedig kapok egy szörnykomponenst. Dögvész halála nem volt teljesen hiábavaló, összesen 10 idézési költségű lapot visszavehetek a kezembe a gyűjtőből. Nézzük csak! Valamivel gyógyulnom kell, különben nem nyerhetek, így kell A jóság jutalma: Ez azonban mit sem ér, ha nincsenek Elenios vagy Raia lapok a kezemben, ezért jöhet a Gyógysugár és a Tisztítótűz. A paklim felhúzásához pedig nélkülözhetetlen az eldobott Csontkés és az Áttérítés. Ez pontosan 10. Vége a harci fázisomnak. (-3 = 9 VP)
 • 3. Nos, ideje lenne gyógyulni, de kevés "jó" lap van a kezemben, kellene a Gömbvillám is. A Csontkést Bagharnak adom, felhúzom a Gömbvillámot, és már jöhet is A jóság jutalma. Van három Raia lapom (Tisztítótűz, Gömbvillám és Gyógysugár), ezért 1 ÉP-be kerülök. (-3 = 6 VP)
 • 4. Most már nagyon kellene az Önfeláldozás, hogy meg tudjam ölni az ellenfelemet, így Áttérítem a Varkaudar nekromantát Leahra, és felhúzom a hőn áhított lapot. (-2 = 4 VP)
 • 5. Lelkesen Önfeláldoznék, de most látom csak, hogy mindössze három lap van a kezemben, amit el tudok dobni (Gömbvillám, Tisztítótűz, Gyógysugár), és az ellenfelem két lényét is fel tudja áldozni, vagyis nem tudom megölni. Ekkor jön az isteni szikra, és a Shreran könnyein levő jelzőkkel leszedem a már Leah lappá térített nekromantát. Ezután Önfeláldozok, az ellenfelem csak a kolosszust tudja eldobni, kettőt sebződik, és meghal. Győztem! Jeeeeee! (-4 = 0 VP)
 • A megoldásnál arra kellett elsősorban figyelni, hogy az első cselekedet a Mágikus kisülés legyen, mivel az ellenfél sok mindent meg tud akadályozni a kezében levő lapokkal. Ettől kezdve már úgy ment minden, mint a karikacsapás.
 • A cikk a Beholder Kft. oldaláról származik.
  A cikk a weben a http://www.beholder.hu/?cikk=20817 címen elérhető.
  Létrehozás: 2014. május 8. 15:42:30Utolsó frissítés: 2014. május 8. 15:43:52 Küldd el a cikket másoknak