Vissza a Főoldalra

Átokmocsár lapelemzés

Átkozott követő (8): Eddig nem volt hiány érzetem, mert nincs Ősi rúna követőre. Most hogy van, furának tűnik, hogy eddig nem volt még ilyen lap. Ha csak a követős pakliktól kell tartanunk egy versenyen, akkor érdemes lehet használni. Úgy hirtelen nem jut eszembe olyan koncepció, amibe eszenciális lenne - talán a Legfőbb követős móka paklikba lesz a legnépszerűbb.


Korgó Szikra (7): Ha már elegünk van a Molluszkból, akkor Korgó szikrával küzdhetünk ellene. Az ócskaságokat jól megoldja - határozottan jobb lap, mint a Lélekkufár. Mackós mérete miatt harcban is használ látjuk - akár akkor is, amikor egy darab ócskaság sincs a páston. Láthatatlansága miatt különösen jól fog muzsikálni. Hegymélyi keltetős - Tokozó rakshallionos pakliba megfontolandó, hogy akár alapból is betegyük.


************************************

Bikacsök (7): Sajnos önmagával ellent mondásos ez a lap. Hisz az igazi ereje akkor jön ki, ha nincs lenn más tárgy. Ha van más tárgyunk, akkor már hajítófát sem ér... Ha már nem lehet mellette más tárgyunk, akkor nyilván nem is játszunk mellette más tárgyal, s akkor az egész szörnykomponens elképzelés botor gondolatnak tűnik. Mert ugye valahogy ki kellene raknunk. Goblinok, thargodanok és egyéb mesebeli lények talán megoldják valahogy ezt a gondot. De nekem jobban tetszene, ha valami kontroll jellegű készítményben muzsikálna jól, akkor legalább vígan hajigálhatnám a Kurtzokat és az Erős erejét a negyedik körben. Erre sajnos épkézláb megoldásom nincs.


Skorpiócsípés (7): Az egy VP-s cantrip leszedések a kedvenceim. Még azt is megbocsátom neki, hogy meg lehet oldani. A hálóval viszont nem vagyok teljesen kibékülve, jelentősen csökkenti a lap univerzalitását.


************************************

Rabszolgaság (9): Emlékeim szerint tesztelésen kitűnően működött. Kettőért lapot csenni királyi mulatság, s az, hogy esetleg leszedik, akkor visszamegy a lap... kit érdekel? Ráadásul potom 1 nekronért vissza is vehetjük. Érzésem szerint ez legalább egy Szörnybűvölés szintű spoiler. A "kivéve áldozástól" kitétel elég szokatlan lett ezúttal, hisz számunkra egy pozitív és negatív következménye is van annak, ha feláldozzuk: nem vehetjük vissza, de a lap nálunk marad örökre. Biztos, hogy lesz olyan pillanat, amikor vidáman áldozom fel a Rabszolgaságot emiatt.


Kumulatív szimmetria (7): Igen jól működött tesztelésen, amíg el nem olvastuk az Arachost, és rá nem jöttünk, hogy a jelzőit nem lehet másolni. Így viszont már nem igazán tudom, hol fog ez a lap jól szerepelni, kettőt összehozni valamiből már nem kis feladat. Mondjuk az áramlása is korrekt, csak akkor leszünk bajba, ha épp egy darab lapunk nincs játékban, és ezt húzzuk üres kézre.


************************************

Kagg, a mocsár ura (9): Eredetileg a Gakknak lett volna egy felújítós változata, de végül arra jutottunk, hogy nem hasonlít eléggé az eredetire, és inkább át lett nevezve. Ez azért is örömteli, mert így átkerült zöldbe, ahol mostanság kicsit kevés a jó lap. Kagg egy jó kis univerzális erőforrás lény, ami akár szépen meg is izmozódhat. Külön öröm, hogy az izmosítás közben könnyedén bepöröghet, hisz egyre több tápot kap a sok sebzéstől. Arochos pakliba különösen jól illik, hisz ott sok sebzés növelő lap van, aminek így extra hasznát láthatjuk.


Az enyészet porladó lovasa (7): Talán újra feltámadhatnak a hordák? De talán inkább nem - legalábbis nem a lovas miatt. Mindenesetre csinos kis sebzést lehet vele összehozni, ha ezt le tudjuk rakni első lapunkként, és közben tudjuk az ellenfelet lap kijátszásra kényszeríteni. Lassan járjjal is jól muzsikál.


************************************

Szinati szerzetes (7): Különösebben nem izgalmas lap, de jellemek harcán, egyszínű versenyen lesz pár pakli ami a haját fogja tépni miatta. Majd tessék ellene betenni a Korgó szikrát.


A fény citadellája (8): Újabb remek ölés az épület pakliba. Amennyire emlékszem, halál okozásban eddig sem volt hiány, de azért persze abból sincs baj, ha újabb lehetőséggel bővül a repertoár. A sok manával nem tudom mit kezd majd az épület pakli (hacsak nem Kurtzot keres és tesz ki), de a sebzés már keményebb pillanatokat fog okozni.

Baross Ferenc

A kiegészítőben megjelent lapok listája

Ez a termék sajnos már elfogyott.

A cikk a Beholder Kft. oldaláról származik.
A cikk a weben a http://www.beholder.hu/?cikk=17531 címen elérhető.
Létrehozás: 2011. július 8. 14:10:48Utolsó frissítés: 2015. május 20. 10:44:22 Küldd el a cikket másoknak