Vissza a Főoldalra
 
Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Dezintegráció
(Túlélők Földje varázslat)
Küldd el képeslapként!
"He-he! Csak nem porrá omlott a kis barátod? Siess összeszedni a hamut, mielőtt még elfújja a szél!" - Urgod gonoszkodásaiból
Nézz szét a galériában!
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló
Megjelentek az új Alfa paklik!

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47066)
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Nézet:
Erre felhívjuk a védnökök figyelmét, de előfordul, hogy valaki ragaszkodik a lapjához, és így is szeretné. A korábban védnökölt lapokból is lesz benne, és a védnökök azt mondták, nincs gondjuk ezzel. Nem minden retró lapnak lesz foil verziója a kiegben, azt tudjuk csinálni, hogy ezeket elsősorban a védnökölt lapokból válogatjuk.

A lapodat megváltoztathatod, amíg az egyeztetés zajlik (még pár napig). Utána ha már kitördeltük, megcsináltuk, akkor már nem.
 
Egyes védnökölt lapok ütköznek a retró kiadás tervezett lapjaival pl Őshangya császár. Ha végleges listában is benne lesz egy ilyen lap akkor a retro kiegésztőből kikerül?

Másik kérdés: a védnökölt lapot megváltoztathatom? Ha igen még meddig?
 
Üdv
Akkor számít a BDV-ba vagy sem?
 
Nagyon köszönöm a lehetőséget, főleg, hogy most a részese lehetek!
KÖSZÖNÖM!
Zsolt atya
 
igen, ennek a listának a célja 1. körben kizárólag az volt, hogy gyors tájékoztatást adjunk arról, milyen lapokat szeretnének a játékosok védnökölni. A lista csak hetek múlva fogja a végleges, valóban védnökölt lapok listáját mutatni.
 
Szvsz ezt inkább úgy kéne értelmezni, hogy a kiadó adott egy extra lehetőséget olcsóbban védnököltetni, ha marad rá kapacitás.
Ahogy látható ki lehetett volna írni csak a 2 Top Tiert és senkiben fel sem merülne, hogy "lemaradt" ha nem szánt volna rá ennyit.
 
Miklós, van most jelenleg kb 100 lap a listán. Ez le fog csökkenni a 60-80 körüli számra vagy mi a szituáció pontosan?
 
Egy emailre gyorsan lehet válaszolni, de 100-ra sajnos több időt igényel, de szerencsére időben vagyunk. Alapban emailben kommunikálunk, amúgy is jobb, ha le van írva, pontosan mit szeretnél, és vissza tudjuk keresni. Ha mindenképp szeretnél telefonos egyeztetést vmiről, jelezd emailben, de mindent le kell írni akkor is.
 
Van arra lehetőség, hogy a megadott telefonszámomon egyeztessünk? Tudom, h sok a dolgotok, de mennyi idő kb míg egy-két-három e-mailemre választ adtok? Majd újabb kérdések... 5perces telefon alatt minden kérdesemre választ kaphatnék...
 
Igen, így van.
 
Elkelt.
Köszönöm az érdeklődést.
 
Csak az egyszerűsítés miatt írtam 60-at példának. Viszont ha mindenki aki jelentkezett, akár ezüst vagy bronz belefér a keretbe, az viszont abszolút korrekt és megnyugtató mindenki számára.
 
Ez megtörtént. Jónéhány jelentkezőt elutasítottunk, aki "nem hitelesített" hkk játékos / gyűjtő.
(Önmagában az, hogy X versenyen részt vett, nem lenne megfelelő feltétel, ezen elég sok, a liciteket napi szinten látogató gyűjtő felháborodna.)
 
Ha nem csinálhatna mindenki még a szomszédnak is vèdnökölèst lehet több játékosnak juthatott volna lehetőség.
Szóval valahogy lehetett volna szelektálni, pl hitelesített account vagy akár feltétel X (behos) versenyen való részvétel, így lehet a versenyek iránti érdeklődés is még nagyobb lenne.
Azis jó ötletnek tűnik , hogy más lapjából mindenki csak egyet kapna.
 
Miért nem működött, hogy mondjuk van 60 kiemelt támogató, aki kap egyedi védnöki grafikát.

Lehet nem jól értem a felvetésed, de nemhogy 60, hanem még több (80+) "kiemelt támogató" van, vagyis akinek lehet saját, egyedi lapja. Olyanról eddig szó sem volt, hogy a programból bárki ki lenne zárva, aki jelentkezett, 1 sort legalább mind tud kapni, csak nem lesz mindenkinek saját lapja. gyémánt*3+arany*2+ezüst/bronz*1 ennek kell a limitben (250) benne lennie, ezen belül vagyunk jelenleg. Az egyetlen korlát, ami felmerült, hogy az egyedi lapok korlátozott száma miatt az ezüst támogatók nagy része nem tud egyedi lapot kapni, de attól még tudnak bronz támogatók lenni (olyan, aki eleve csak bronznak jelentkezett, talán 3 volt, aki 1 sort kért. az szinte mind az ezüst támogatást jelölte meg).

Mivel a limit betelt, a jelentkezést holnap reggel lezárjuk, és nyilván lesz, aki 1 hét vagy 1 hónap múlva eszmél, és ezért a lapokat a másodlagos piacon fogja beszerezni. De ez egy limitált ajánlat, a 48 óra elég hosszú idő volt ahhoz, hogy aki nagyon akart, és követte az eseményeket, az be tudjon regisztrálni.

A saját, egyedi lapok száma nemcsak a nyomdai ív kapacitása miatt van korlátozva, bár ez a fő ok. De nekünk is nagyon sok munkánk van ezzel, ráadásul a grafikusok kapacitása is véges, nem tudunk végtelen fajta védnöki lapot csinálni.
 
Az oké. De amit leírtam attól több lap nemett volna. Csak ugyanannyi több játékosnál. Így egy személy gyakorlatilag a sajátján kívül nem kap playsetet, de több ember kap legalább egy-egy darabot. Aki meg playsetet akar, annak ott a piac.

Az extra profitot nagyjából be lehetett lőni azért az előző védnöki óta. Plusz pl látjuk mennyiért megy egy full art. Nyilván megértem, hogy vannak akik ezen nyerni akarnak, de azért a kiadónak oda kéne figyelni, hogy ne egy exkluzív terméken történjen ez, hanem pl kiegek full artjain.

Szerintem is szükség lett volna egy kérdőívre, mint a retronál.

Matek szerint meg azért fájó annak aki kimarad, mert ha pl 60 lapot "csak" 3000/db-ért kap meg később, akkor az neki 180.000 Ft. Tehát jobban jár ha most gyémántozik. Viszont azért nem mindenkinek van erre százpluszezer forintja azonnal. És ez a matek nagyon szolid, mert 3 alatt a régi védnökiből kábé semmi nem megy.

És tényleg no offense. Nem a kiadót akarom bántani. De ne a játékos viszonteladóknak akarjon kedvezni. Akkor kedvezzen a shopoknak és nekik legyen lehetőségük valamire ezen belül. De az nonszensz, hogy sokan most azért fognak gyémántot venni, hogy utána egy valag pénzt keressenek a játékostásraikon.
És úgy gondolom hosszú távon ez senkinek sem jó. Mert ha sok ember ezután elengedi a dolgot, akkor a kiadónak is csökken a bevétel, a játékosok sem tudnak annyit kereskedni a piacon és a játékosok száma is csökken, ami további csökkenést von maga után.
 
egyfajta exkluzivitás kell, hogy eladja a terméket, ezért a kiadás utáni azonnali áremelkedés egy természetes (várható) dolog. Így van ez a nagykiegekkel is (laponként nyilván sokkal több, így aki így árusítja, tud bevételt szerezni).

azt, hogy ez az extraprofit mennyi egy ilyen exkluzív termék esetén, a kiadónak esélye sincs belőni, főleg nem igazodni hozzá, szóval ne a Behot blamáld, hanem a rendszert ami rákényszerítette a Behot erre az ultrakapitalista lépésre
 
Továbbra sem értem...

Miért nem működött, hogy mondjuk van 60 kiemelt támogató, aki kap egyedi védnöki grafikát. Sajátjából x példányt, máséból 1-1 db-ot. És akkor lenne több ember aki kaphatna 1-1 darabot mindből. Ehelyett a gyémántosok felvásárolják az egészet és triplákat kapnak.
6-700/db áron, majd eladják darabját a piacon 3-15ezres áron.

Egyszerűen nem értem ez miért jó. Olyan szinten fogja ez demoralizálni a playerbase-t, hogy hihetetlen.

És itt már új rajzokól és full artokról is szó van. Szóval abszolút exkluzívak.
 
Az első mondat negatív tartalma nem is neked szólt
 
de ha tudjuk pont mennyi hely van lapokat nyomtatni (azaz mennyi védnöki helyet tudunk kiadni) akkor az lett volna a legegyszerűbb hogy van mondjuk 20 gyémánt hely, 20 arany 20 ezüst, a maradék meg bronz.. nem?

mert a mostani verzió eléggé gyémánt parádé
 
Van lehetőség megváltoztatni a választott lapot? És ha igen nagyjából meddig?
 
Az 1. mondatodon elegansan atsiklanek igen, ha ez volt a cel, hogy minel tobb gyemant legyen, akkor KIVALO a modszer, amit irsz.

( Csak korabban meg volt olyan gondolatmenet is, hogy "szeretnenk a kisebb penzueknek is vednokolesi lehetoseget biztositani" ezert gondoltam, hogy esetleg nem ).
 
Látom az a 20+ év Miklóssal nem múlt el nyomtalanul...
Hány hely van tök8 és mint a Behó választott modelljéből láthatod a fix hely mennyiségét a számukra legegyszerűbb módszerrel a kategória szerintivel akarták feltölteni. Erre amit írtam szerintem jobb lett volna. Ennyi...
 
67, és már kiderült, hogy nem feltétlenül fix, lehet, hogy plusz 12-16. Ha kiderül előre, hogy van 50 gyémánt meg 30 arany, akkor az ezüstöt meg se hirdeted, ha nem akarod.
De persze más jó módszerek is vannak, akár az is, amit írsz. Ha viszont az a cél, hogy olyan is védnökölhessen, aki csak 51 ezret tud rákölteni, viszont ráfekszik a jelentkezésre, akkor a sima sorrend a jó.
 
Van fix 60 helyed, ehhez nem kell igény felmérés. A kérdés mi alapján dől el kié, beérkezés sorrendje vagy kategória alapján.
Ha amit leírtam módszert követjük ugyan úgy a kategória alapján dől el a hely, mint most ,csak nem ilyen káoszosan. Látod hogy áll a dolog....
 
Ha van igény felmérés, akkor nem lett volna tán ez az "ezüst kanyar". Vagy akkor maradni a jelentkezési sorrendnél, és bízni a bronzokban. Ez a menetközben upgrade-elj elég fura (nem személyes, engem nem érint).
 
Itt nem volt szükség igény felmérésre, mert limitált a mennyiség.
Szerintem jobb lett volna ha úgy csinálják, hogy pl 3 napig csak gyémántra lehet jelentkezni, ha beteltek a helyek vége.
Utána csak aranyra 3 napig, ha beteltek a helyek vége
És így tovább, így mindenki látja mennyi hely van, kell-e váltani....
 
igen, sajnos ezt az egészet egy igényfelméréssel kellett volna kezdeni. ahogy a retro printnél is történt...
abszolút várható volt, hogy ez lesz
 
Nem terveztem gyémánt fokozatot rendelni, de ahhoz, hogy biztos védnök legyek úgy tűnik ez kell.
Ebből az okból kifolyólag keresek 2 olyan személyt aki megvenne tőlem minden példányból 1-1-et 40.000Ft+ áfáért és át is utalna előlegként (ezzel bizonyítva komoly szándékát) 20.000 Ft-t. PM-eket várom.
 
Értelme volt, ha kevés ember választja a gyémánt fokozatot, akkor simán tudnál ezüsttel is védnökölni. És talán jobb, ha a bejutás egyféle licit alapján dől el, és nem a szerencsén múlik (ki kattint gyorsabban).

Az egész nyilván egyfajta paradoxon is: ha nagyon olcsón, korlátlan számú ember tud védnökölni, akkor ezek a lapok annyit is fognak érni. Ha viszont drágább / limitált, akkor az lesz a bosszús, aki kimarad belőle. A lehető legrugalmasabb, legkompromisszumosabb megoldást próbáltuk, de nyilván az nem lehetséges, hogy a káposzta teljes egészében megmarad, és a kecske teljesen jóllakik.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.