Vissza a Főoldalra
 
Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Fűszerraktár
(Ősök Városa építmény)
Küldd el képeslapként!
"Átvert az az átok remete! Kincset ígért, de ebben a raktárban csak fűszer és fűszer van, ameddig csak ellátni." - gondolatok egy galetki szájából, a kaland folytatásához szükséges nagy ötlet megszületése előtt
Nézz szét a galériában!
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló
Megjelentek az új Alfa paklik!

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái - Versenykiírások

A lista folytatása...
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
HKK kérdés? (47065)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)
[HKK Piac] Eladó lapok (141662)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Szintén kérdem
 
És az a HSZ-tag, akinek dec 10.-én van a születésnapja, kap egy full szettet a beholdertől ajándékba
 
Ja igen, anti semlegesites... Erre szerintem semmi szükség nem volt.
 
Nekem a céhek tetszettek, ez a hajó így elsőre nem. Nem akarok fóla negatívan nyilatkozni róla, mert eddig csak a cikkben lévő hajót láttam. Nekem a kalóz sztorik se voltak sose a kedvenceim. Így van fenntartásom bőven.
Jó kis Aszphalt, aki a forrásimmunis tókennel 0-ból felrántogatja őket ingyen.
 
Ha megnézed, a HKK terminológiájában már eddig is a legtöbb helyen a "kulcsszó, költség: hatás" volt a szintakszis. Az Áramlásnál, jelenésnél ez eléggé furán szerepelt "kulcsszó: költség: hatás" csak ezt javítottuk, raktuk helyre, hogy konzisztens legyen.


Nem ugrik be ezen a kettőn kívül más olyan kulcsszó, ami önmagában költséget is jelent. Én maradtam volna annál, hogy úgy legyen írva, ahogy eddig mindig, de ha mindegyiken így lesz mostantól, az is jó, csak kicsit át kell szoknia a szememnek.


balanszolni lehet továbbra is, ha akarjuk, kiirhatjuk, és ki is fogjuk irni, hogy "célpont lény vagy játékos"


Örülnék, ha így lenne, de szkeptikus vagyok. Teszteltem eleget ahhoz, hogy tudjam, hogy ha valami rövidebb szövegű és úgy ráadásul erősebb is, akkor úgy fog megjelenni.
 
A full art nekem is tetszik... A többi szerintem kicsit sok egyszerre
... Hajók érdekesek de majd kiderül ha látjuk őket.
A célpont téma vegülis nem rossz.
Az idézést mindenképp el kell használnom az első olyan lapra ami megfelel a követelményeknek? Vagy én döntök melyiknél használom? Feltételes módban voltak rakva a dolgok azért kérdezem.
 
Még várok egy kicsit mielőtt robbanok majd...

(a csilivili fullart lappap sajnos nem lehet kiszúrni a szemem, hogy mennyi fost sikerült ismét rázúdítani a játékra)
 
Ja a 4. dolog ami az idezes szabalyban nem tetszik: ez a "nemkezdo kap 1 (specialis) VP-t, amit meg kulon jelolni kell" a korabban 1 versenyen kiprobalt es a kozosseg altal hatarozottan elutasitott, es ezert elengedett "a nemkezdo kap 1 VP-t"-nek a visszasompolygasa.
 
Belegondolva inkább az anti-semlegesítés nem tetszik. Szimplán nem elegáns.

Kicsit az most az érzésem, hogy a semlegesítéseknek továbbra is tömött sorokban kellene érkeznie, de a horda vagy valami majd kidobatja ezeket. A J-s képességekkel már elkezdtünk a leszedések felé mozdulni, most a leszedés lesz az új semlegesítés. Csak ne jöjjenek 1 ZSz-es leszedések, amik még pluszban csinálnak valamit - Raquel idézéssel.

A selegesítéseket szerintem lassan hagyni kellett volna kiforogni. A probléma az, hogy van 30 lapod, ami kijön, megfog valamit és ottmarad egy Szilánknak, amiböl majd jöhet még semlegesítés vagy eröforrás. Esetleg simán üt és megöl.

Remélem nem szaladunk bele egy hasonló ciklusba a leszedésekkel, ahol az SZK már egy szilánk.
 
Ha nem létezne idézés, csak lenne egy ilyen szabály - akár régi, akár ùj -, akkor az mennyire lenne zavaró? Szerintem nem lenne.

Ha most bejön a szabály, és megvárjuk az idézéses lapok kifutását, az nem tudom mennyi el szerencsésebb. Elvileg lassul a formátum, akkor egy darabig lehet a kezdés átadása és a sok idézés lett volna a trendi. Így a lassulásba jobban belesimulhatnak ezek a lapok de sajnos maradnak spike-ok így is.

Ez nyilván nem szerencsés, de azért nem is vállalhatatlan szerintem.
 
Igen, korrekt tájékoztatás esetén az összes idézéses lapnak a http://beholder.hu/blog/hkk_tiltott_lapok Tervezett módosítások része alatt kellene lennie.
 
Alapvetően nem vagyok ez ellen az 'auto-include' idézés ellen, azonban kifejezetten rosznak tartom, hogy csak egyszer idézhetek 2023 előtti lapot is, hiába van rajta az idézés ikon.
Lehet még bonyolultabb, de talán meg kellett volna hagyni az eredeti szabályt és lehetőséget adni a '23 verzió használatára, amely csak akkor lehetséges, ha nem használtam korábban a 'klasszikus' idézést és ebben az esetben nem is használhatnék már. Vagy - vagy alapon.
Így sanszos, hogy nem fogok amúgy 2 zssz-es, idézéses lapokat (pl. Az Ongóliántok dühe) betenni úgy ha nem kezdek és behúzok kettőt már baj. Minek tenném, ha idézhetem bármelyik 1 vp-s 2023-as lapot...
Csak ugye az Az ongóliántok dühe, Raquel haragja így csúnyán elértéktelenedik. Ez persze a kiadónak lehet, hogy nem számít, viszont én pénzt adtam érte és számoltam vele, hogy még évekig a kiadáskor megjelent verzióban tudom használni.
 
Az "Anti-semlegesítés" nekem nagyon bejön, főleg, hogy el lehet dobatni a countereket.
A hajókra kíváncsi vagyok, és már értem, hogy Bubu miért mondta, hogy az új kiegészítővel új kombó lesz az épület paklikhoz. Eddig még nem vonz a "tengeri csata", de majd meglátjuk. Gyanítom, hogy inkább lopkodni fogom a hajókat, mint két leszedéssel próbálkozni, amit úgyis megakadályoznak.
Az idézést eddig sem használtam, mert örültem, hogy két év alatt sikerült megtanulni a kulcsszavakat. Az ikonokkal még bajban vagyok. Ereklyét sem használtam soha.
Emiatt az idézéssel sem tudok még mit kezdeni, meg, nem tudom, hogyan fogom tudni fejben tartani.
Összességében nagyon várom a kiegészítőt, és kíváncsi leszek a frissen bontottra.
 
Nagyon jól néznek ki ezek a full artos lapok! Hangulatilag nagyon emlékeztet az Abyss társasjátékra. Remek újítás, szép munka!
 
Az idézés szabály módosítása a korábbi idézéses ikonnal ellátott lapokra is vonatkozik?

igen. A tapasztalat azt mutatta, hogy sokkal ritkább az olyan eset, amikor több idézéses lapot behúzok, és a játék elején, amikor a VP még kritikus, ki is tudom játszani őket, mint amikor egyáltalán nem húzok és emiatt igen jelentős hátrányba kerülök. A szabály ezeket a szélsőértékeket próbálja csökkenteni, hogy az idézést sokkal gyakrabban, következetesebben ki tudd használni.

Arról, hogy ezt elég lett volna 1 vagy 2 évvel később bevezetni: sajnos, erre nem volt lehetőség, az idézésre, mint a kezdő játékos előnyét kis mértékben kompenzáló hatásra szükség van. Viszont már tavaly, a Roxat-Résföld tesztelésekor szembesültünk azzal, hogy számos lapról menet közben lekerült az idézés, mert egyszerűen kitesztelhetetlenek voltak a lapok, idézéssel túl erős volt, anélkül meg túl gyenge, óriási a különbség, hogy egy lap 2x annyi VP-ért jön.

Ami ötlet szinten felmerült, hogy az idézéses lapokra írjuk rá, hogyha nem idézted, még extra képessége van, de ez még tovább bonyolította volna a lapokat és szűkítette volna a design space-t.

A választási lehetőség itt sajnos már csak az, hogy vagy elfogadjuk, hogy a kezdő játékosnak átlag 12% előnye van a másik játékossal szemben, a szerencse, a kockadobás része a játéknak, egy kezdeti design flaw ami a lapok erősödésével, az idézési költségek csökkenésével egyre jelentősebb lett, ahogy egyre többet számít minden egyes VP előny.

Vagy próbálunk ezen valamennyit javítani. Azt végül elvetettük, hogy valamilyen új, a kezdő játékos előnyét csökkentő szabályt vezessünk be, de ha már volt az idézés, ami pont ezt a célt szolgálta, érdemes volt azt megszerelni, hogy megbízhatóbb legyen.

A játékrendszer "szervizelése" és a kiegészítőkkel érkező újdonságok egyébként a HKK történetében mindig is függetlenek voltak, ez sosem merült fel, hogy az ősmágiát, zanszilánkot vagy bármi egyebet most egy évig mégsem szabad korrigálni, mert az kiegészítőben épp jött valamilyen új szabály.
 
A fullart nagyon tetszik -a színhiány se feltétlen akkora gond-, de a halom új szabály...

Idézés: imádni fogom a bírózásokat a kockamágusok ellen, újabb felesleges figyelnivaló a J-s képességek, mulligenek és egyebek mellé. Esetleges újrakiadások idézéshetőségével mi lesz amúgy a helyzet, ha valaki játszik majd a régivel?

Hajó: A mindentudó likes this...

Amúgy kíváncsian várom a lapbemutatókat
 
Hogy pozitívat is írjak: a hajók hangulatosak, még ha bonyolult is ezt majd fejben tartani, a full artok gyönyörűek. Sztem a csík is okés, bár a tetejére tettem volna, ez így kicsit random, de elfogadható. Egyébként a lap színvilága is átadta nekem elsőre, hogy milyen istenhez tartozik, szóval ezzel is lehet játszani.
 
Jó Isten mennyi újítás egyszerre (az idézés egészen elképesztően pocsék és veszélyes), ez számomra hihetetlen annak tükrében, hogy mennyiszer el lett monda anno nekünk, hogy az a fontos, hogy a játék egyszerűsödjön. Ez sztem még aktív játékosoknak is nagyon sok, nem hogy egy kezdőnek.
 
Jó kiegnek tűnik eddig, de ez az idézéses dolog nagyon ciki. Nincs szükség ilyen felesleges bonyolításokra egyáltalán. Az epikus szabály meg lett reformálva, hogy egyszerűbb legyen követni a játék során, erre meg jön egy sokkal rosszabb megjegyeznivaló dolog.
Aztán meg én kerülök bajba, hogyha egy jegyzettömbbel ülök le játszani.
 
Full art: csuda jól néz ki, grat Tamarának (is). Jó helyre ment az a Temetős pénz Az isten neve azért csak jó lett volna rajta, ha kezdő kezébe kerül (vagy pláne ellen rakják ki), gondot okozhat "akkor ez most Fairlight lap?" ha istenre hivatkozik valami.

Hajók: ez egy komplex, érdekes újdonság, szerintem ez önmagában még belefér, hogy 2 szabály szintű dologra kell figyelni ennek kapcsán. De (pláne a Mulligant is beleértve az idei újdonságok közé, mert hát az) SEMMI más újdonságnak nem lett volna szabad kijönni a kiegben. A szavazás eredményeként is azt szűrtük le, hogy az 1 / kieg (vagy 2 / év) lenne a követendő.

"egy célpont sebződik (gyógyul) X-et." karakterspórolás, értem, de kicsit zavaró lehet kezdőnek. Máshol ugye célpont lapot, vagy célpoont permanenst használunk. A háttértudás (szabály, Kódex) nélkül pl. ezzel célozhatnék tárgyat is, max. nem sebződik.
(Ezt nem számolom újdonságnak.)

Anti-semlegesítés: akár lehetne is, a KÖVETKEZŐ kieg újdonságaként.

Idézés: ez nagyon nem tetszik, egyrészt 2-vel következő kieg kéne legyen, másrészt újabb, használt laptól független megjegyzendő dolog a Mulligan után, hogy volt-e vagy sem, harmadrészt nerfeli a meglevő idézéses lapokat (káosz forátumon is) teljesen feleslegesen.
 
Az idézés szabály módosítása a korábbi idézéses ikonnal ellátott lapokra is vonatkozik?
Amennyiben igen, kérdéses, hogy ez miben segíti a nem kezdő játékost, ha pl. a paklijában van 3-3 Az ongóliántok dühe, Thu'zad utazása, Raquel haragja vagy éppen Hendiala trükkje. Amennyiben idézéses lapból 2 darab a nem kezdő kezében van, már hátrányról beszélhetünk.
Továbbá egyes lapok értékét és játszhatóságát ez a változás döntően negatív irányba fogja befolyásolni.
 
Ha jol ertem ami tisztan zanert jon vagy van benne zan( pl 1 mana es 1 zanert erkezo lap) azokat nem lehet idezni tovabba a 2023 elotti lapoknal csak azokat lehet idezni amiken volt idezes ikon?

Igy van.
Full art: Királyul néz ki! Egyetlen baj vele, hogy ahogy nézem, a lap színe nincs rajta, hanem csak a név vékony sávjából derül ki.

Ez egy kompromisszum. Ha mindent rázsúfolunk a lapra, akkor a képből nem látszik semmi. Úgy gondoltuk, a csík színe elegendő információ lesz a lap színéről.
Mélységi akármi: Remélem, ez nem így jön ki. Áramlás mögé kettőspont kellett volna egyből, ahogy a Ghallai krákenen van. Tehát "Áramlás: X zanszilánk:"

Ha megnézed, a HKK terminológiájában már eddig is a legtöbb helyen a "kulcsszó, költség: hatás" volt a szintakszis. Az Áramlásnál, jelenésnél ez eléggé furán szerepelt "kulcsszó: költség: hatás" csak ezt javítottuk, raktuk helyre, hogy konzisztens legyen.
Nekem az "egy célpont" bevezetése sem tetszik, pont jó balanszolási lehetőség lett volna, hogy ne sebezzen minden mindent.

balanszolni lehet továbbra is, ha akarjuk, kiirhatjuk, és ki is fogjuk irni, hogy "célpont lény vagy játékos"
Az új idézés meg konkrétan egy vicc. Főleg azok után, hogy elhangzott érvként, hogy nem jó az idézéses lap, mert ki kell tesztelni a ráírt költséggel is meg 1-gyel olcsóbban is. Tehát tesztciklusonként 20-30 ilyen lap nem jó, de mondjuk 60-80 lap az jó.

Van itt egy óriási különbség. Ha marad a szabály a régi formájában, csak rárakjuk az ikont X lapra, akkor azt bizony ki kell tesztelni mind2 verzióban, hiszen a lapnak akkor is balanszosnak kell maradnia, ha akár 4-5 ilyen idézéses lapot is behúzok és kijátszok. Így viszont, hogy meccsenként 1x tudsz csak idézni, nincs ilyen probléma, az egyensúlyt nem lap, hanem rendszerszinten kell csak nézni (kvázi a nemkezdőnek van 1VP-je, amit csak idézéssel kitesztelt, ill rotában érkező, így a powercreepnél gyengébb lapok közül tud egy általa választott kijátszására költeni).
A hajó szabály egy újabb megjegyzendő, lapon nem lévő altípushoz kötődő szabály

igen, ezt elismerem. Sajnos újdonságot csak így lehet a játékba vinni. Viszont a tesztelés azt mutatta, hogy ez egy nagyon egyszerű, könnyen megjegyezhető dolog.
 
Jól értem, hogy hiába játszok több olyan lappal, amin rajta van az idézés ikon, mégis csak az egyiket játszhatom ki olcsóbban? Ennek konkrétan mi az értelme? Így csak a kezdő játékos előnye nőtt. Példaként ott van Raquel haragja, amit én szeretek forgatni, de így azért sokat romlik az erőssége. Főleg, hogy mellette bőven van más Raia lap ugyanilyen ikonnal.
 
A Ghallai krákent benéztem, ott adja a 2 manát, nem további költség, de ettől még a Mélységi akárminél az áramlás rosszul van írva.
 
A full art szerintem baromi jó lett. A színe még tényleg elférne valahol, de ha nem, én nem fogok a kardomba dőlni miatta.

A változtatásokkal együtt tudok élni. Talán érzek egy építő raksa nerf szagot a levegőben és az idézés igen, furcsa lesz így, hogy a nem-zanszilánkos lapoknak lesz egy ilyen beépített képessége... Erre jobb lett volna valami elegánsabb megoldás. De meglátjuk.

@Gice: Ha jól értem nem arról van szó, hogy ezután ne lennének lapok, amik csak célpont játékost vagy csak célpont lényt sebeznek. Csak arról, hogy ha csak annyi van a lapon, hogy "célpont", akkor az célozhat játékost, lényt és építményt is.
 
Full art: Királyul néz ki! Egyetlen baj vele, hogy ahogy nézem, a lap színe nincs rajta, hanem csak a név vékony sávjából derül ki. Illetve a szövegek/ikonok átrendezése (kieg jele, típus, altípus) sem szerencsés dolog szerintem.

Mélységi akármi: Remélem, ez nem így jön ki. Áramlás mögé kettőspont kellett volna egyből, ahogy a Ghallai krákenen van. Tehát "Áramlás: X zanszilánk:"

Hajók: Az jó dolog, hogy végre el lesz törölve az, hogy passzív építményt nem lehet rombolni. De semmi más nem tetszik benne. Azt már írtam az előző cikkhez is, hogy nem tartom szerencsésnek, ha jön ki új altípus, aminek van speciális szabálya, ami nem szerepel a lapon. Na, hát ennek kettő is van...

Nekem az "egy célpont" bevezetése sem tetszik, pont jó balanszolási lehetőség lett volna, hogy ne sebezzen minden mindent. Főleg, hogy ezzel az egyszerűsítésnek hívott dologgal több képesség fér el a lapon, tehát maga a lap nem feltétlenül lesz ettől egyszerűbb.

Anti-semlegesítés: Fuhh, erre se volt semmi szükség szerintem. A rotával pont kezelhető lett volna, hogy ha az a cél, hogy ne legyen sok semlegesítéses lap, akkor nem kell sok ilyet kiadni.

Az új idézés meg konkrétan egy vicc. Főleg azok után, hogy elhangzott érvként, hogy nem jó az idézéses lap, mert ki kell tesztelni a ráírt költséggel is meg 1-gyel olcsóbban is. Tehát tesztciklusonként 20-30 ilyen lap nem jó, de mondjuk 60-80 (nem tudom, mennyi lesz csak varázspont költséggel) lap az jó. Elég logikus... ja, nem. Az pedig külön vicc, hogy korábbi idézés is ki lesz nyírva ezáltal.
 
A felső csík utal a lap színére én szerintem.
 
Ahoy,

A full art lapok zseniálisak. DE, hol maradt a lapszín (chd, dornodon stb.)? Halál a színvakokra volt az elv? Remélem élesben rajtuk lesz...

Ez lenne a kiadó koncepciója az egyszerűsítésről? 1 kiegben smemi egy másikban meg vagy 5 újdonság ráadásul több összetett, rendszer szintű? Kockán dobáljátok ki ezeket a remek ötleteket?

A hajó szabály egy újabb megjegyzendő, lapon nem lévő altípushoz kötődő szabály, ráadásul kettő is egyben. A végzetúr szabály meg a szkritter, ami az adott altípus elengedését okozta ehhez képest semmi.

Az idézésesdit nem is értem. Azt hogy lehetett kitalálni egyáltalán? Tartsuk észben, hogy csak tiszta VP és azt is, hogy hányszor volt használva 1 meccs alatt általunk és az ellenfél által.
Ugyan olyan ostoba bonyolítás, mint az újrakeverős szabály. Komolyan a tesztelők többsége úgy gondolta, hogy ezekre van szükség a játékban?

Az anti-semlegesítés önmagában egy évre elég újdonság lenne, de a többi hülyeség mellett kb. említést sem ér...

Pozitívum: a célpontos egyszerűsítés érett már.
Bőven elég lett volna annyi.

Üdv: Kyb
 
Szeretném megdícsérni a kiadót, hogy a nemzeti lecsengése után azonnal elkezdte az új kieget hypeolni!!! Csak így tovább, tessék szépen adagolni az infókat, cikkeket, videó tartalmakat az új kieg megjelenéséig, fenntartva ezzel az érdeklődést!!!
 
Fuuuu lesz mit legyujteni. Nagyon atom es elkepesztoen mas hatasa van ezeknek a full art lapoknak. Gratula hozzajuk.

Ez az idezeses dolog nekem annyira nem tetszik.
Ha jol ertem ami tisztan zanert jon vagy van benne zan( pl 1 mana es 1 zanert erkezo lap) azokat nem lehet idezni tovabba a 2023 elotti lapoknal csak azokat lehet idezni amiken volt idezes ikon?
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.