Vissza a Főoldalra
 
Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Bíbor möszék
(Ősök Városa szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Egy szemi-intelligens asztrális állat a bíbor mösze. Apró kis féreg, amely céltalanul bolyong a pszionikus térben, tudatfoszlányokkal és érzelemnyomokkal táplálva magát. A bíbor möszék gyakran közlekednek nagyobb rajokban, így védve magukat az asztrális tér rettenetes ragadozóitól." - Encyclopedia Fantasia
Nézz szét a galériában!
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló
Megjelentek az új Alfa paklik!

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47067)
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 |
Nézet:
Talan nem voltam egyertelmu. Ugyanezt mondom en is... talan erdemes lenne visszaolvasni nehany kommenttel lentebb. Igen. Kecskemeten sincs tul nagy hkk-s elet. Lehetne, de ehhez egy egesz emberes szervezo, klubhrkyiseg, bolt, utanpotlas tamogatas, promotalas kellene. Ezek hianyaban vannak a 10-12 fos versenyek. Neha kicsit tobben is osszejovunk
 
Ó!Alig várom a 3-4 ezer forintos,valószinüleg "telt házas"versenyeket ahol kb.4-5 fö fog indulni egy pakliért.De szép korszak lesz...

Kiváncsi leszek milyen hiszti lesz itt szeptembertöl amikor a mesterek megnyitják a boltjukat(ami nyilván egy új versenyhelyszinként is funkcionál majd..)és már látatlanban is kultúráltabb lesz mint mondjuk az a szük dohos "légópince" ahova egy jobb érzésü hajléktalannak sincs gusztusa bemenni,nem hogy versenyezni...
 
Ha abbol indulunk ki, ami a fo rendezo elv, hogy a videki helyszinek az adott varosban es koenyeken elo jatekosok szamara nyujtsanak lehetoseget, akkor pont mondegy hogy egy bizonyos hetvegi napon hany videki verseny van.
Ha ebbol indulunk ki, ugye...
Ha csak ott lennenek versenyek, ahol helyben can 8-10 hkk-s, akkor 3-4 videki versenyhelyszin maradna, a tobbi kapitulalna.
De ha ugyanebbol az alapvetesbol indulunk ki, akkor vajpn hany budapesti versenyhelyszinnek van letjogosultsaga? Hiszen a hkk-sok zome budapesti. Vagy szukitsuk keruletre, netan vagjuk BP-et 4 fele, vagy hogy?
Ennek a jelensegnek a megoldasa gazdasagossagi oldalon fog megerkezni. Ahol megeri versenyt szervezni, mert van eleg jatekos, ott lesz verseny, ahonnan elmaradoznak, ott meg nem lesz. Ennyi. Es ebbol a szempontbol kozelitve telhesrn mindegy, hogy egyazon napon vannak-e a versenyek, vagy kulonbozo napokon...
 
És ezt a véletlent hogy pont mtg arénát nyomok a telón...
 
És részemröl ezt az online témát lezártnak is tekintem,és most bocs,de megyek okostelót masszirozni..
 
"Bár nyilván nehéz versenyezni a mobiltelefon nyomkodásal"
Baromi egyszerű a megoldás:El kell érni hogy a mobilon/tableten a hkk játék fusson..Ennyi.

Annyi mindent lo..
izé akarom irni "vett kölcsön" a hkk a nagytesótól csak sajnos a lényeget nem..Igazán kár érte.
 
Az elmúlt 10 évben bármikor megélhette volna a II. fénykorát a HKK,de aza hajó sajnos rengetegszer elment. Nem a telefon nyomkodással kell versenyezni,hanem azzal a 4 vagy 5 oszlopos problémával ami 10 éve göti gúzsba a játékot és a közösséget (már ami megmaradt belőle).
 
Egy vidéki versenynek alapvetően az az értelme, hogy a közelben élőknek ne kelljen több órát utazni, hogy játszani, versenyezni tudjanak. Ha egy versenyhelyszínen nincs legalább 6-8 "helyi" játékos, aki max 1 órányi utazással jutott oda, akkor azon a helyszínen nincs sok értelme versenyt szervezni.

Ahhoz, hogy egy helyen HKK élet alakuljon ki, sokat segít, hogy van egy közösség, akik összejárnak, heti rendszerességgel játszanak. Ezt egy bolt vagy klub elősegítheti. Ha ez nincs meg, minek szervezni versenyt egy olyan városba, ahol nincsenek játékosok?

Optimális esetben ha van egy intelligens, játékot szerető ember, aki már játszik, neki is vannak hasonló barátai, akik ha nem is játszanak, megtaníthatja őket, ők meg a saját barátaikat, ha máshol nem, legalább a suliban. Mi a Mondoconokon rengeteg embert megtanítunk, és utána mindenki azt mondja, tök jó játék, tetszett neki, szívesen vásárol belőle. Talán nincs messze már az idő, amikor a HKK megint divat lesz, és könnyebb dolga lesz magányos toborzóknak egy iskolában is, bár nyilván nehéz versenyezni a mobiltelefon nyomkodással.
 
Köszönöm a kedves szavakat, igyekszem minél több versenyre elmenni, de sajnos az idő elég szűk erőforrás, vannak a saját versenyeink meg a kiállítások is, ahol hkk-t tanítunk, de azért ha belefér, megyek szívesen, imádok hkk-zni

Alapvetően nem szoktunk 1 napra több versenyt engedni egymáshoz közeli helyszinekre. Erre a napra egyébként a legelső jelentkező a Phantom Games volt. A retró verseny szervezőjével beszéltem, és azt a választ kaptam, hogy "úgysincs átfedés a játékosok között", de azért megkértem, hogy a jövőben ezt próbáljuk elkerülni (talán pont van rá esély, hogy a retrogames havi versenye a Phantomnál lesz). Egy kecskeméti versennyel egy bp-i nem tekintünk ütközésnek, mint ahogy egy pécsit sem, a vácit én is problémásnak érzem, de nem sikerült kompromisszumot találni.

Ahogy a játék és a játékosszám növekszik, nyilván a versenyek száma is nőni fog. Talán még a játékosoknak is jobb, ha egy napon egy maratoni, 6 körös, 100 fős, 10 órás verseny helyett két kisebb verseny van. Én bátorítom a versenyszervezőket, hogy rendezzenek vegyes verseny helyett akár célzott profi ill. amatőr versenyt (akár ha egy napon 2 versenyt szervez 2 bp-i szervező, megbeszélhetik ezt egymás között), jó lenne, ha a beholderes mellett másik verseny is lenne, ahol az amatőröket nem eresztik össze a profikkal. De akár lehet az is, hogy az egyik veszélyes faj, a másik meg mondjuk egy hagyományos, és akkor lehet választani a programok közül.

Talán végre elmúlt már az az időszak, hogy egy vidéki versenyszervező is a versenyét alapvetően a bp-i profikkal akarja feltölteni.
 
A vidéki versenyek egymással konkurálnak, főleg, ha elérhető közelségben vannak egymással. A Budapesti helyszínek ugyancsak egymással konkurálnak. A kecskeméti versenynapra nem volt más opció, tehát nem azért nyafogok, hogy így biztosan nem jön le senki Budapestről Kecskemétre, hiszen ezt sajnos be kellett nyelnünk. (Ezért választottunk különleges formátumot, hátha mégis lesz akit megmozgat, és vállalja az utazást miatta.)

A nyafogás ettől független. A hétvégére eső napok száma véges, a játékosok száma is az. Minél több helyszín szervez versenyt, annál kevesebben lesznek egy-egy versenynapon. Mint mikor ugyanabban az utcában egyszerre három vegyesbolt nyit. Kettő tuti csődbe fog menni...
 
Játékosként jó az ennyi versenyhelyszín, bár az nyilván nem, hogy ha sok egymáshoz közeli helyen egyszerre van verseny.

Ha jól emlékszem, szombatra egyébként ebben a sorrendben lett meghirdetve verseny: Phantom Games -> Vác -> Kecskemét.
Azt nem tudom, hogy a retro mikor lett kiírva, de az 80%-ban más közönséget vonz. Nyilván a 20%-ot viszont nem vigasztalja, hogy választania kell...
 
Jól leírtad egyet értek!

A kommentekben leírt dolgok összessége az oka annak is, hogy pl. már nincs minden hónapban fix verseny a Dungeonben.

Amíg nem rendeződik valahogy a versenyszervezés ezen anomáliája, nem töröm magam én sem, hogy egyazon hétvégén "birkózzak" másik 2-3 versenyhelyszínnel.
 
A formátumválasztás csak egy picit enyhít a gondon.
Mivel csak abban segít, hogy az adott játékosnak ne legyen komoly dilemmája, oda megy, ahol a szívének kedvesebb formátum van.

Azt a problémát azonban nem oldja meg, hogy egy nagyjából fix játékosállomány egyazon napon hány felé spriccel szét. Ha egy szombaton egész Budapesten (sőt az egész országban) csak egy verseny van, mint például most szombaton, akkor odasereglik 60-100 ember.

Ha ugyanazon a napon két verseny van BP-en és még van kettő vidéken is, akkor garantált, hogy egy-egy helyszínen nem lesz 15-20 embernél sokkal több. Pláne ha ugyanazon a napon 4 verseny van Pesten és kettő vidéken.... Hagyjuk is.

Egyre nagyobb erővel nyomják a szervezők gázpedált, miközben az autó befelé tart a zsákutcába.
 
Hááát Dungeon és a Blog sem igazán szervez
Ex alapból nem konkurencia mert erősen kétlem hétköznap nagy lenne a vidékre járás pestről....

Amúgy talán jobb lenne, ha már több helyszín rendez versenyt egyszerre egy vonzáskörzetben(pl BP-Vác), akkor ne azonos format legyen.... Mindenki megtalálja a maga ízlését és akár egy kis vissza jelzés is lehet a kiadónak melyik format mozgatja meg legjobban a játékosokat
 
Ész nélkül szaporítani a versenyhelyszínek számát ugyanazon a településen elég furcsa. Vidéken megyénként csak 1-2 támogatott versenyt lehet tartani. Pesten jelenleg van:

-a Beholder Kft. versenye
-a Dungeon
-a HKK Blog
-az Excelsior (mondjuk ők csak szerdán)
-a Barcraft
-a Hotel Noé
-az ügyvédi iroda
-a retró vereseny (bár ez nem igazán konkurencia a többivel)
-a Phantom Games

A kiadóin és a két egyedin kívül 6 versenyhelyszín van hétvégente Budapesten jelenleg. A behó aktívan kitol a vidéki versenyekkel ennyi pesti versenyhelyszín mellett. Nincs értelme így a kiemelteken kívül vidékre járni a pestieknek.

Valahol tényleg meg kellene húzni a határt, mert ez egy ilyen kicsi közösségnél túlzás. Az Excelsior hétköznapi időpontja jó irány szerintem. Hogyha valahol nagyon nagy az igény versenyekre ugyanazon a településen, akkor azokat csak hétköznap lehessen megszervezni!
 
Alfa paklival, esetleg némi csere lappal jobban jársz.
Vedd meg az egyik alfát, vegyél mellé pár roxatot, meg kristálylázat (vagy amit ráfordítanál, próbálj meg abból kész hkk paklit venni, szerintem annyiból kb sajátot is összeállítasz).

Ha nincs ötlet, akkor nézzél beszámolókat, talán Kalugyer Roland Excelsior beszámolói a legjobbak, ott eléggé sokféle paklival megismerkedsz, viszonylag gyorsan.
 
Én most kezdeném el a játékot, ha lehetne végre kapni újra az alapkiadást.

Bár teljesen kezdőnek nem mondanám magam, '90-es végén M.A.G.U.S. kártyáztam, aztán 2000-es években MTG, majd egy kis WoW kártya. Aztán az elmúlt 10 évben semmi, de most kedvet kaptam a HKK-hoz, remélem gyorsan bele lehet tanulni.
 
Egy napon van Budapesten 2 verseny + még Vácon is.

Ez nagyon jó dolog lenne, ha akkora játékosközönség lenne, hogy mindhárom helyszín teltházas volna, de így...

Nagyon örvendetes egyébként, hogy egyre több játékos van, teljesen újak és visszatérők is.
 
Egyre több versenyhelyszín van, és csak nagyon lassan növekvő játékosközösség... A hétvégék száma pedig véges.
Ennek a folyamatnak szükségszerű velejárója, hogy a versenyjátékosok szétforgácsolódnak a helyszínek között, és egyik helyszínen sem lesz normális létszám.

A megoldást a közös szervezésben látom, de ugye más farkával...
 
Annak örülök, hogy Miklós is eljár versenyekre szerintem ennek nagyon pozitív hatása van a játékra. A retro versenyekre való rászervezés nagyon nem tetszik és az sem, hogy káosz versenyek vannak. Amikor újra kezdtem a játékot tavaly pont a rotáció volt az ami miatt úgy döntöttem, hogy gyűjteményt építek.
 
Ez miért van rászervezve a retrora?
 
Vérdíj nélkül is nagyon jó, hogy eljársz versenyre
 
Ezen sajnos nem fogok tudni részt venni, de nagyon szimpatikus, hogy több versenyen felbukkansz és még ilyen kis "miniesemények" is lesz belőlük!
 
 | 1 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.