Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A mérgek hatása
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Hogy milyen az, amikor a testedbe jutó méreg kifejti hatását? Mondjuk az éjfattyaké! Hát nem ajánljuk senkinek, hogy ezt a saját bőrén tapasztalja meg.
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
Hatalom Szövetsége - 54. félév végeredmény
Ajándéksorsolás április + márciusi eredményhirdetés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (9)
Lapötletek (64956)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Versenyhirdető (1827)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9481)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Még el is hinném, amit írsz, de egy 2018-as lapról beszélünk, ami szűk fél éven belül kirotált volna az ÚN-ből.

Akkor ezek szerint a káoszmetában egy komolyan menedzselendő, top 3 probléma volt a Leira counter téren? Vagy az ÚN szetten belül erősödött fel annyira erre a fél évre, hogy muszáj volt cselekedni még a Nemzeti előtt, ahol már tavaly és tavalyelőtt is játszható volt a lap? Úgy, hogy a lap nem szerepelt a tervezett nerfek listáján?

Megannyi kérdés.
 
A masik megoldas, ami felmerult, hogy mindenestul leszedjuk rola a jelenest. Szerintem EZ a legszofisztikaltabb megoldas.
A legnagyobb baj, hogy a jatekot metaban, es pillanatnyi lehetosegekben meritek. Sajnos ez mar nem jarhato ut. Rendszerben, es tavlatokban kell gondolkodni.
A jovo a counterek visszaszoritasa fele mutat. Ennek a kompenzacio es a reakciodragitas az eszkoze. Leira semlegesitese mindkettot megkeruli. Es emelle meg adott egy korrekt lopast.
Lehet, hogy "boszmesegnek" tunik, de nem az. Leira egy nagyon rossz irany es gatat szab a jatek fenntarthatosaganak. Ugyanez a helyzet a bolcsivel is. Mindketto kilog a keszletbol. Ha pontozni kellene oket, akkor mindketto 11-12 pontos lap az 1-10-es skalan. Annyi tortent, hogy visszakerultek a helyukre.
 
Mondjuk valaki igazán védnökölhetné a nerfelt lapokat.

Legalább ezek is megjelennének a nerfelt formájukban!
 
Egyetértek. Ha van figyelő menüpont, akkor az legyen használva. Nyilván a Leira és a Teknősök bölcsessége eddig is erősek voltak, ennek ellenére nem láttam sírást ezzel kapcsolatban a fórumokon.
 
Leira és tekibölcsi nerfek szerintem sem korrektek. Még ha indokoltak is, ez a derült égből villámcsapás erős. A leira-féle ráadásul igen böszme, lehetett volna kicsit szofisztikáltabban megoldani, hogy a két képesség ne sülhessen ki: nyilván azért nincs benne csont, hogy ne lehessen feláldozni, akkor megkaphatta volna az ilyenkor szokásos "Nem lehet feláldozni titulust" vagy egyszerűen a két képességből csak az egyiket sütheti ki egy játék alatt. És oké, a laplopás sem rossz nyilván, de a bitang képessége, az, ami komplett partikat fordít vagy rak el, az a reakciója.
 
A lapok árát szerintem sem befolyásolja, használható, erős lapok. A probléma az, hogy a derült égből jött, ha egyszer ez a menüpont ezért született meg, akkor vagy használjuk rendesen, vagy sehogy. Elfogadható számomra mindkettő megoldás, a mostani nem.
 
+1, használni kéne azt a menüpontot, azért lett kitalálva annó hogy amint csak FELMERÜL valami tesztelésen le legyen oda írva. Egyébként én a pergamengyűjtögetőt meg az elbájolt xenót is hiányoltam, amit még a legutóbbi kérdezz felelek baltázott keresztbe. Nyilván jelentősen kevésbé spoilerek, de úgy lenne korrekt..
 
Én meglepődnék ha nagyban befolyásolná ezeknek a lapoknak az árát a nerfcsomag. Persze ha most vettem volna pártucat display 11. alappaklit valószínűleg én is nehezményezném a dolgot.

Egyébiránt szerintem korrektek a nerfek.
 
Gyanítom, hogy a Leira nerf a váci verseny eredménye. A leira már 2 éve kint van a metában és eddig nem tűnt fel "senkinek", hogy probléma lenne vele, most pedig hirtelen oh-oh, ez egy erős lap.
 
Szerintem teljesen korrektek a nerfek.

A teki bölcsi és a leira így is elmebeteg a szirén urt meg a kutya sem fogja használni, de egyért meg az is inkorrekt volt...
 
*kövrző - > követő
 
Írtam már ezt, de akkor újra: de, igen, ez a lap ebben a formában le lett OKzva, az akkori tesztelőcsapat leOKzta, közte én is, vállalom a felelősséget érte. (bár a mostani nerf döntésben nem voltam benne, de most én is úgy gondolom, 1-ért túl erős a lap). Hogy kellett-e ezt most nerfelni, arról nem szólnék, de többször volt már példa korai nerfre, akár megjelenés előtti nerfre is. Sajnos ilyen néha becsúszik, jobb elismerni a problémát, mint tagadni a végsőkig.
Kisebb "enyhítő körülmények": a 11.kiadással együtt kellett UR-eket lenyomni nyomdai okokból, így kicsit kevesebb idő volt tesztelni ill. a kövrző akkor még kiforratlan volt. Ha nem érdekel, nem kell foglalkozni vele , nem mentség, csak magyarázat.

Ja és Bubunál alighanem "utóbbi" - > "előbbi".
 
Szia.

Igyekszem mindenre válaszolni, amit tudok.

Hogy miért jelent meg ebben a formában, arról nem tudok nyilatkozni, akkor még nem voltam tesztelő, amikor ez a lap készült. Nekem azért gyanúm, hogy valami történt, és nem ebben a formában lett leokézva, mert ez így feltűnően inkorrekt. Talán valaki reagálni fog erre.

Normális körülmények között egyetértenék azzal, hogy oké, várjunk 1-2 hónapot, míg elég sok lesz kinn belőle, nézzük meg, mi lesz belőle és aztán majd döntsünk. Ami miatt ezt most nem lehet megtenni, az a Nemzeti bajnokság. Ugyanis, ha 1-1,5 hónapon belül derülne ki a para, az azt jelentené, hogy 2-3 héttel a Nemzeti előtt kellene nerfelni. Ez az a forgatókönyv, amit 100%-ban vállalhatatlannak tartanék, mert kb. kukázná mindenki felkészülését. Jelenleg nagyjából 2 forgatókönyv állt a rendelkezésre:

1. Nerfelünk már a Nemzeti felkészülési időszaka előtt. Ez nagyon nem szerencsés egy szinte még ki sem adott lapnál, de legalább tiszta, egyértelmű helyzetet teremt.

2. Hagyjuk a Nemzetiig a jelenlegi dolgot, megkockáztatva, hogy a teljes Nemzeti első nap elcsesződik egy inkorrekt lap/koncepció miatt.

Úgy ítéltük meg, hogy utóbbi még mindig jobb megoldás.

A szirénpakli ezzel gyengült az nem kérdés, de azzal vitatkoznék, hogy ez egy kifejezetten szirén pakliba tervezett lap lenne. Én inkább azt mondanám, hogy egy olyan rossz tendencia eredménye, hogy minél több lapra kerüljön altípus, és ezzel legyen valami szinergiája. A következő 2 kiegben törekszünk arra, hogy ezeknek a lapoknak a száma csökkenjen. Ahogy mondtad, ez a lap bőven erős marad szirének közé is, "csak" nem lesz erősebb, mint bármilyen másik deckben. De személy szerint én nem érzem problémának, hogy egy amúgy is az inkorrektség határán lévő lapot visszateszünk az inkorrektség határára. Ez a lap egy manáért és kereshetőséggel vitán felül elfogadhatatlan.

Leira esetén azért még mindig van rá esély, hogy megkapod azt a szirén csapdát, hiszen ha lecounterelik, vagy ha eldobatják, még mindig ott van. Szóval ez így is bőven erős lap marad, csak a két külön-külön elég erős képessége nem fog még együtt is működni.
 
Koszi!

Ugy gondolom, hogy igy ebben a formaban akkor a menupont nem korrekt. Vagy legyen az osszes lap fent, amit a kiado figyel, vagy ne legyen fent semmi, de ez igy full felrevezeto.

A sziren ur ennyire gyors nerfelese szerintem szinten sem oke, Andris leirta miert, teljesen tudok vele azonosulni.
 
Lehet en se vettem volna mostanába X display belőle...
Ráadasul a bölcsi tul lett gyengitve ebbe a formába. 3lapot is lehet bontani mostmár ami kula belőle nem igazán korrekt ez Ìgy.
 
Nem csak a te figyelmedet kerülte el. A kérdés jogos. Egyiket se láttuk korábban figyelőlistán.
 
A Szirén partizán is elég jó szirén deckbe, érdemes kipróbálni.
 
Szia,

Köszi a gyors választ.

Értem, hogy azt írod, most még nem látni hogy milyen lenne a Dallam, de ti tesztelésen láttátok, és nagyon para. De akkor miért adtátok ki? Ha pedig már kiadtátok, most miért nerfelitek, mielőtt bármi új para kiderült volna róla, ahogy ezt te is írod? Ez nekem teljesen érthetetlen.

Alanella azért gyengült, mert a legerősebb lapját nerfeltétek, ettől még játszom szirénekkel, ahogy játszottam dallam előtt is. De persze hogy gyengült hiszen itt nem csak 2 ért jön, de nem is tudom keresni mert nem szirén, tehát semmivel sem jobb ide mint máshová, pedig ez lenne a paklija. De ha majd adtok ki még jó sziréneket én boldog leszek. Ebben a kiegben csak ő jött, ami jó.

Leira: pont az a lényeg, hogy a képessége nem lopás (ahogy dallamé, bájolóé sem), de a szirén csapda közelebb vinne Alanella J-s képességének kisütéséhez, ezért fontos és ebben a pakliban igenis fájóbb mint bárhol máshol....és persze ahogy írtam főleg az, hogy szinte rögtön Alanella kiadása után, úgy hogy Leirával elég rég játszunk.

András
 
Szia.

Néhány gondolatra had reflektáljak.

A "nem tombol a versenyasztalokon" érv azért jelen pillanatban még nagyon relatív, annyira kevés van egyáltalán kinn az ultrából, hogy ebből még messzemenő következtetéseket nem lehet levonni. Ugyanakkor tesztelésen rengeteget játszottunk vele és próbálgattuk, és nekem sajnos az volt a tapasztalatom, hogy 2 alkalommal gyakorlatilag úgy ölt meg ez a lap, hogy Villámháborúval játszottam, 1-es volt a legdrágább lapom, és ez is elég volt. 1 manáért ez a lap tényleg nem normális (szerintem 2-ért se, de egyért pláne nem).

Azzal nem értek egyet hogy az Alanella gyengült volna. Ha a szirén pakli elég erős és koncepcióképes lesz, akkor Dallam nélkül is az lesz. Ha meg nem, akkor az nem szirén pakli volt, hanem "Kristálytiszta dallam deck". Nem jó fejlesztési irány az, ha egy etnikum kap egy extrém broken lapot, mert onnantól kezdve a jövőbeli fejlesztéseknél is háromszor végig kell gondolni, hogy "e mellé még kapjon valamit"? Ez a dilemma már felmerült a Ragyogó manónál is, de még nagyon régen az Animátornál is.

A Leira meg szerintem pont az alanellát érintette legkevésbé. A követő eleve nem olcsóbbította (kivéve, ha drágító szablap volt ott), a képessége nem lopás, szerintem ha valahonnan biztos nem fog kiszorulni emiatt, az pont a szirén deck. Bár szerintem máshonnan sem, bőven versenylap maradt.
 
Hali!

Lehet én voltam figyelmetlen, de elkerülte a figyelmemet a watchlisten a Leira és a Teknősök bölcsessége korábban. Ezek szerepeltek itt?

Köszi,
D
 
Sziasztok,

Én nagyon nem értek egyet egyik szirén nerffel sem, és szeretnék egy olyan szempontot felvetni, amiről nem írja Miklós, hogy figyelembe lett volna véve.

Tuti, hogy kisebbségben vagyunk ezzel, de mi többen (amatőr baráti HKK körben játszom) nagyon rég várjuk, hogy a szirének koncepcióvá/játszhatóvá érjenek, most végre kaptak egy követőt és egy baromi erős lapot, amivel talán ez megvalósulna. Ezután rögtön az UR-t és az egyik erős lapját nerfelitek, anélkül, hogy érdemben ki lehetett volna egyáltalán próbálni.

Az UR erősségéről ezren írtak olyanok, akik nálam okosabbak ebben, de addig én is ellátok, hogy ezzel a nerffel szinte kizárólag az Alanella gyengült, nem ez az UR. Bár amatőr vagyok, minden versenybeszámolót igyekszem megnézni, nem láttam, hogy Alanellával indultak volna tömegek, sem hogy szétalázták volna a mezőnyt. Ha az UR megvalósul, ugyanolyan élmény lesz ellene innentől is minden más pakliban, tehát ezzel a nerffel más nincs elérve.

Leira egy 2019-es lap, megint csak nem akarok szakérteni (szerintem van 30 nem gyengébb/nem kevésbé para lap), de miért akkor gyengítjük, amikor kijön a szirén epikus, még pedig úgy, hogy valóban nem sokat gyengül, de az epikusban nagyon is sokat számító módon.

Szóval összességében egyik nerffel sem értek egyet, de ha már ilyesmire sort akartok keríteni, légyszi máskor ne a szirén követő kiadása után két perccel tegyétek. Ha az ilyen koncepciókat látványosan viccnek vesszük és nem figyelünk rájuk, akkor nem lesz kedv velük játszani még olyan embereknek sem, akik nincsenek minden versenyen ott.

Köszönöm,
András
 
De az is óriási nagy baj csak gondolom Miklos az ellen nem tolta hogy feltünjön.
 
Ne adj további ötleteket, mert kiderül még pár lapról, hogy körbejátszhatatlanul OP mint a Leira.
 
A teki bölcsivel nem az a baj inkább, hogy a korlát 2-1 lapban kezd vele? Érdemes lenne megfontolni a "kivéve szabálylapnak" kitételt a dobatáson.
 
A sok elméleti szakember
 
Szerintem csak azért nem uralja, mert van belőle vagy 10 forgalomban De szerintem is veszélyes lap, és szirén epikussal tényleg ne jöjjön 1-ért.
 
A Kristálytiszta dallam szerintem továbbra sem uralja a versenyasztalokat, de mivel soha nem játszottam volna vele, így nem érdekel. Én megvártam volna, hogy tényleg problémás-e ez a lap?

A többi nem érdekel különösebben.
 
Első nekifutásra szerintem ez így teljesen okè. Köszönjük!
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.