Vissza a Főoldalra
 
Május 18-án szombaton részt vennél-e egy HKK versenyen, amit a Board Game Expo-n rendeznénk a ComicConon? (Belépő van, nevezési díj nincs, nyeremény van.)

1) Igen, megyek a rendezvényre, szívesen részt veszek a HKK versenyen is.
2) Megyek a rendezvényre, de a HKK versenyen nem indulok.
3) Nem megyek a rendezvényre.
4) Nem tudom még.
5) Nem érdekel.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A sasok királya
(Kalandok Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
A királysas a levegőég talán legfenségesebb teremtménye: olyan magasan köröz a vidék felett, ahová egyetlen más élőlény sem képes felhatolni, a földről legfeljebb csak fekete pontnak látszik. Éles szemével a legapróbb prédának valót is felfedezi, és süvítve csap le rá.
Nézz szét a galériában!
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló
Megjelentek az új Alfa paklik!

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái - Versenykiírások

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47065)
Lapötletek (64943)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (29)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)
[HKK Piac] Eladó lapok (141662)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Igen, ki fogjuk írni a díjazottakat.
 
Közben talán megfejtettem, hogy valaki előbb autolicitezett egy nagyobb összeget az enyémnél, ezért tűnik úgy, mintha a saját autolicitem összegét látnám ott szürkével.
 
Köszi az infót.
A jobb oldalon mindkét említett tételnél azt az összeget látom amit autolicitre megadtam és mindkettő "szürke".
 
Szia!

Az általad megtett liciteket látod, függetlenül attól, hogy nyerésre állsz, vagy sem.

Viszont jobb oldalon, ahol a tételek vannak felsorolva, az aktuális árnál zölddel van kiírva az összeg, ha tiéd a licit.
 
Az "Online licit" szürke téglalap (ahol a licitet lehet leadni) alatt az aktuális licitem látom, ugye? Vagy ott azok a tételek vannak amikben vezetek?
Csak azért kérdem, mert a tételek leírása mellett az autolicitem legmagasabb összegét látom. Más is azt látja? Jó ez így?
Bocs ha valami egyértelműt kérdeztem, rutintalan vagyok...
 
Vlagyimir-dij lesz hirdetve valamikor?
 
Köszönjük, szerintem ez is kellően jó megoldás. Kiváncsian várjuk a jövő hetet - no meg a Csütörtököt az olimpiai fordulókkal
 
A nyertesek listája természetesen nyilvános lesz.
Változtattunk egy picit annak érdekében, hogy az irreális magas licittel ne lehessen trükközni (akár szándékosan inaktív karival, akár közvetlenül, hogy végül egy alacsonyabb sorszámú tételt viszek el).

VÁLTOZÁS! Olyan licitet is le lehet adni, ami az aktuális licitárnál kisebb. Nagyobbat továbbra is csak akkor lehet, ha az a minimális emeléssel magasabb az aktuális licitnél.

Így nem lesz az, hogy egy tételre licitálnak 50 millát, majd a végén valaki elviszi 1 milláért. Ha valakinek ér 1 millánál többet, az rárakhatja a licitjét.
 
Pl. az megoldható lenne hogy licitáláskor a 10-20% letétbe kerül. Amíg az adott karakter tartja a licitet? És így nem lenne végtelen licit...


Hmmm, ez kombózva azzal a kikötéssel, hogy a licitálás pillanatában a karakternél legyen az adott pénzösszeg tutira 100%-osan elvenné bárki kedvét az össze-vissza licitálástól.
Egy ilyet támogatnék. Persze nyilván nem most, arra (gondolom) már nincs kapacitás, de további alkalomra. FX ötletével is egyet értek, legyen nyilvános lista, a művelődési házban is látjuk ki emelte fel a kezét.
 
"Ha valaki úgy licitál, hogy nincs nála (bankszámla+kézben) annyi arany, amennyit licitált, attól büntetésként levonjuk a licit árának 10%-át."


Pl. az megoldható lenne hogy licitáláskor a 10-20% letétbe kerül. Amíg az adott karakter tartja a licitet? És így nem lenne végtelen licit...
 
A végén majd hozzátok nyilvánosságra az összes licitálót. Talin úgyis látszik, hogy ki licitál és meddig tartja az adott tételt, így nem sérül semmi, ennek sem kell anonimnak lennie.
A karszámok és nevek alapján meg úgyis látni fogjuk, hogy melyik tételeknél lehetett manipuláció (akár a lenti kiskapuzás, akár olyan, hogy direkt kibaszásból árfelhajtás). Aztán mehetnek a büntik a csalóknak, meg a trolloknak. Kicsit macerás, tovább fog tartani, amíg mindenki megkapja a tárgyakat, mint normál esetben, de amíg nincs jobb rendszer, kelleni fog a manuális check.
 
Egyelőre maradjunk abban, hogy ha valamelyik tételre irreális licit érkezik, azt jelzitek az Ügyfélszolgálaton.
Amúgy talán az ilyen trükközésektől némileg eltántoríthat a szabályzat ezen mondata:

"Ha valaki úgy licitál, hogy nincs nála (bankszámla+kézben) annyi arany, amennyit licitált, attól büntetésként levonjuk a licit árának 10%-át."

Persze, hallott számla, inaktív karaktert ez sem büntet nagyon...
 
Szerintem leginkább az lesz, hogy belátjuk, hogy ez ilyen formában nem működik, és többet nem lesz ilyen, vagy ehhez hasonló meglepetés.


Szerintem meg inkább jegyezzük meg (jegyezzétek fel) az ilyen jellegű visszajelzést, hogy legközelebb erre is fel lehessen készíteni a rendszert.
Igen, tudom ez most ilyen helyzet, kényszer helyzet, valamennyire becsület alapon is megy, szerintem a TF-es társadalom egyébként elég jó ebben - kivéve amikor nem, az ugye sajnálatos, de lássuk be elég sok olyan bug report fut be, ami akár hasznos is lehetne egy játékosnak, mégis jelzik (és igen, tudom olyan is volt, amit nem jelentettek, de talán ez a kevesebb).

Szvsz ez a rendszer régóta időszerű volt és ez a mostani rendszer - nevezzük Bétának - kiváló alap arra, hogy tökéletesítve legyen és akár hosszú távon lehessen tartani időről időre hasonló online licitet, teszem azt más "kisebb" tételekkel.
A kisebb tételek alatt az arany licit listáról kb a mostani listán a ~23. tétel és annál nagyobb sorszámúakra gondolok. Ilyenek és hasonló ritkaságok szerintem időről időre felbukkanhatnának (pl. a mini-Olimpiával egybekötve), ugyanilyen online módon, kvázio automatizáltan.

Egyébként szerintem két korlátozás elférne - ha nem is a mostanira, de legközelebb:
- bizonyos tételekre (pl. 1-3) csakis a csatorna keleti oldalán lévő karakter licitálhasson (eddig sem vette meg más, így legalább a jellemzően nagyon drágán elkelő tételeket nem fogja felpumpálni mesterségesen senki)
- a licitálás pillanatában vizsgálja meg a karakternél lévő arany mennyiségét. Ilyen ellenőrzés már létezik a játékban a sima licithez, így gondolom a kód csak copy paste. Trükközni - ha nagyon akar valaki - ezzel is tud, ilyen esetben azonban már nyomon követhető a pénzmozgás (ha történik - lenyomozható ki akarna keresztbe tenni és ki lehet zárni) illetve kiszűri a teljesen halott accountokkal való trükközést.
 
Semmi ertelme erre idot pazarolni.
1 kari licital sok penzzel. Lepek vele, atadom masiknak. Masik kari licital. Lepek vele atadom.... Mindegyik valos licit volt az adott pillatban, de utana megsem.
 
Azert ha valaki ilyet bejatszana, az eleg nagy ko***gseg lenne, siman kitiltanam a jatekbol, vagy legalabb mindefele licitrol a tovabbiakban. Inkabb oroljunk, hogy van ilyen lehetoseg, es hasznaljuk korrekten, emberek modjara.
 
egy 15. fordulós dummy karakterem rálicitálok 50M-val, akkor mi van?


Szerintem leginkább az lesz, hogy belátjuk, hogy ez ilyen formában nem működik, és többet nem lesz ilyen, vagy ehhez hasonló meglepetés. Hiába szerettünk volna kedveskedni nektek ezzel az aukcióval.

Amúgy ha úgy érzitek, valamelyik tétel nagyon valóságtól elrugaszkodott, jelezzétek, a Játékvezetőnek van lehetősége menet közben egy licitet érvényteleníteni.

azért kiváncsi volnék mennyire felkészült a rendszer a kiskapuzásra.


Sajnos nem nagyon, elég rövid határidővel kellett megoldanom a feladatot, olyan lett, amilyen. Most ezt úgy kell fölfogni, mint egy próbát vészesetre. Reméljük nem lesz rá többet szükség, ha mégis, legközelebb csiszolunk rajta picit. Menet közben már nem nagyon szeretnék változtatni rajta.
 
Hát igen ez egy eléggé nagy probléma amit Spunk ír. Most amíg még alacsony az ár belicitálod saját számláról, utána ráteszed a kamu számláról az 50 milliót, a végén a kamut törlik, te meg az alacsony áron viszed, a többieknek meg nem osztottak lapot.

Mi lehet a megoldás? Az, ha licitkor csekkolja a rendszer az egyenleget. Viszont akkor meg az arany átadást is le kellene tiltani, hogy a kamu licit után ne tudd elvinni az aranyat. Ez viszont nem lenne népszerű, mert sztem sokan most az utolsó héten akarták egy helyre csoportosítani a pénzt. Van jobb ötlet mit tehetne a Beholder? Ezért írtam az első HSZ-ben, hogy nagyon nem egyszerű jó megoldást találni mindenre. Örüljünk, hogy ez van, mert sokkal jobb így is, mintha azt mondták volna, hogy elmarad.

Mit tehetünk mi? Hát erre viszont van ötletem kapásból. Nem szabad kivárni a licittel, Tedd meg most jó nagy autólicittel azt amit szeretnél vinni, így a fenti trükközés az első lépésnél megbukik. Nem tudja a rosszindulatú játékostárs saját fő karakterrel belicitalni alacsony összeggel…
 
Köszi!
 
Esetleg nézné a program, hogy mennyi aranyad van, és nem enged annál tovább licitálni.
 
Erre tényleg jó lenne megoldás.Mondjuk egy azonnali vizsgálat az anyagi helyzetről mint sima aukción.
 
Ha nincs oda írva területkorlát,persze.De általában nincs,pont ez a vonzó,keleten KF-es fegyverrel kezdeni
 
Még egy kérdés: mi van, ha én tartok egy tételt, amit meg akarok venni, egy random account-al, amin van egy 15. fordulós dummy karakterem rálicitálok 50M-val, akkor mi van?
Az 50M fölé valószínű senki nem fog licitálni, miután lekoppant a tétel érvénytelen, a második legmagasabb az enyém, így fixen nyerem a tételt, a 15. fordulós karakter, akivel 2004-ben léptem utoljára kap egy 5M-s "büntetést", amire teszek magasról?

Nem fogom megtenni, de elvileg megtehetném... Nem akarok ötleteket adni, de azért kiváncsi volnék mennyire felkészült a rendszer a kiskapuzásra.
 
Licitálhatok olyan tételre /megnyerhetek olyan tételt ami olyan területről származik ahol még nem járt a karakterem?
(pl.: 220+ karakterrel nyerhetek kiégett földekről, esetleg valamelyik elemi síkról származó holmit?)
 
Igen, sajnos egymásra licitálnak ilyenkor. Emiatt kellett kivenni a dupla tételeknél az autólicitet.

Megcsináltam, hogy látszódjon, hogy dupla tételeknél mi a két legmagasabb rá. Remélem ez segít eldönteni, hogy érdemes-e licitálni rá, vagy sem.
 
A dupla licites tételek miként vannak megoldva?

Ha pl. csak 2 komoly érdeklődő van egy tételre, ők licitálgatják egymást felül, amíg el nem kel és akkor viszik mindketten, holott már sokkal korábban is ők 2en vitték volna?
Vagy eleve 2 slot van itt?
 
Persze. Ameddig a pénztárcád engedi...
 
Ugye tobbszor is lehet licitalni ugyanarra a tetelre?
 
Szuper, köszönjük.
 
A jobb oldali listában látszik az aktuális ára. Ha éppen a te karaktered tartja a licitet, az ár zöld színnel jelenik meg.

A koppok kiírását megvolt, ha kopp volt rajta, kiírta. Megcsináltam, hogy minden állapotát kiírja (Licit/1 kopp/2 kopp/Lezárva).
 
Azt látni lehet majd, hogy melyik tétel éppen mennyi aranyon és hány koppon áll? Mert jelenleg nem látszódik, oké nem is koppan most még de 1 hét múlva fog.
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.