Vissza a Főoldalra
 
Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Égető tekintet
(Túlélők Földje varázslat)
Küldd el képeslapként!
Míg Dornodon tűzmágiája "csak" a nagyfokú pusztításra terjed ki, addig Raia olyan széleskörű tűzvarázslatokkal rendelkezik, ami alapján méltán nevezik a tűz istenének. Egyik ilyen igencsak érdekes, tűzvarázslatokat tápoló varázslata, az égető tekintet. Hatása alatt használójának szemében apró lángnyelvek lobognak.
Nézz szét a galériában!
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló
Megjelentek az új Alfa paklik!

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái - Versenykiírások

A lista folytatása...
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
HKK kérdés? (47065)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
Nézet:
Nem tervezünk olyat, hogy korábbi lapot 1-1-ben legyengített formában újra kiadnánk.
Olyan lehet, hogy a kirotálthoz hasonló funkciójú új lap jön, de egész biztosan nem ugyanaz, 1 VP-vel drágábban.
 
2014-ben 4500-ért (azt hiszem 1500 volt darabja) vettem meg a Szirén Gésa playszettet. Az 2018-ban talán ha ért 600 Ft-ot az egész.
Ha 2018-ban versenyasztalhoz akartam ülni más lényes (vagy akármilyen) lapkántert kellett megvegyek nagyjából ugyancsak 1000 + Ft/darabért. Meg másnak is ennyit kellett pluszban költenie. Mégsem picsogott senki, hogy értéktelenedik a lapja, már nem spoiler a spoiler, és hogy nem tudja használni, meg hogy mennyit fizetett, és csak a mappában van helye, meg hogy pénzlehúzás....Hagyjuk...mindenki vette az új, szebb, erősebb lapokat, és örült neki, és lesza..ta a régi spoilereket.
Ha azt fogod hiányolni a rotában, hogy a pénzedért nem kapsz új, szebb, és erősebb lapokat, akkor igazad van, de cserébe ígérnek neked egy jobban balanszolt, stabilabb játékkörnyezetet, ahol más játékélménnyel fognak kárpótolni. Legalábbis ezen lesznek teljes gőzzel, hidd el.
 
másfelől meg könnyen eltudom képzelni ,hogy ez a rotáció úgy fog kinézni ,hogy az új kiegekkel régi lapokat is kiadnak, csak éppen drágábbért, valamilyen hátránnyal, vagy éppen gyengített képességekkel, amit aztán persze lehet újra beszerezni
 
Az a baj ezzel a rotációval ,hogy ez kb olyan, mintha kick-box/box edzésre vennél egy kesztyűt, amit mondjuk 2 évig simán használhatnál, azonban egészségügyi előírások miatt félévente váltanod kell egy új kesztyűre, feltéve ha akarsz edzésekre járni..

Meg nyilván ez nem egy befektetés, értelemszerűen természetes velejárója lapok elértéktelenedése ,azonban senki nem azért invesztál bele 1-1 ultába, vagy spoiler playsetbe, hogy pár év múlva tiltólistára kerüljenek a vesenyek döntőtöbbségén ,csak azért mert x éve adták ki őket
 
 
 
Anélkül, hogy egyik vagy másik oldal mellett "szakmai" szempontok mentén állást foglalnék:
A rotáció nyilván azért lenne, hogy továbbra is megvegyük a kártyát a pénzünkből, mint egy piaci alapon működő cég összes döntése, aki ezt "felismeri", az nem egy gonosz összeesküvés-elméletet leplezett le épp Ha szeretünk hkk-zni, akkor a Behoval közös érdekünk, hogy minél több kártyát adjanak el, és fennmaradjon, növekedjen a játék.
Aki milliókat fektet hkk gyűjteménybe az évek alatt, az nyilván fektetett közben valódi megtakaritási formákba is, max egy kellemes bónusz, ha a kártyagyűjteménye valamennyire megtartja az értékét, de alapvetően ez egy hobbi. Ezt tudja is mindenki.
 
Véleményem tőmondatokban:
- Maximálisan megbízom a tesztelők hozzáértésében, és a Kiadó tisztánlátásában.
- Bízom benne, hogy a zablát még időben sikerül megrántani, és az átmenet békés lesz, és gond nélküli.
- Biztosan fogom mindkét formátumot látogatni, de már most sokkal jobban tetszik a ÚN készlet.

Feladatok:
- Pontosan tisztázni a készletet,
- Üzembe helyezni a pakliépítő prg-ot,
- ...és azt folyamatosan naprakészen tartani,
- okosan kimunkálni a hivatalos versenyek rendszerét.

A pakliépítő nélkül kb. esélytelen ellenőrizni a készletet.
 
Lehet ezt csűrni csavarni, de e lényeg a pénz. Az összes többi süketelés, mellébeszélés.

Szerintem nincs szükség semmilyen rotáció bevezetésére, továbbra is vannak fejlesztési lehetőségek a játékban.

Valóban erősödtek a lapok és valóban nem az a jó irány, hogy tovább erősödjenek, de erre szintén nem a rotáció a jó megoldás.

Én szeretek régi lapokkal is játszani, előfordult már olyan többször is, hogy az ellenfelem nem is ismerte a lapot amit kijátszottam, mert idősebb volt maga a lap, mint a játékos

Nem szeretném, ha a meta beszűkülne a lapkészlet miatt és egy butább játékkal - értsd sokkal kiszámíthatóbb - kellene játszanom.

Nekem nincs gyűjtim, úgyhogy ez a része engem pont nem érdekel,de aki beletett 5-10 millát annak lehet fájni fog.
 
Akkor ha mondjuk a 10-15 évvel ezelőtti HKK közönséget hasonlítjuk a mai HKK közönséghez? Mennyit és hogyan változott? (Nem tudom, szóval ezért kérdezem)
 
Én remélem, hogy a kiadó van annyira tökös, hogy ha a paraméterekben meg is keresi a kompromisszumot, de beleáll ebbe a döntésbe és átviszi. Lesz lemorzsolódás? Lesz. Akinek nem tetszik, van még pár kiegnyi ideje eladni a gyűjteményt.

Mindenkinek van véleménye, elképzelése, hogy mit kellene máshogy csinálni - mert azt azért ahogy nézem kb. mindenki érzi, hogy valami nem stimmel. Szerintem most van egy viszonylag vállalható támogatottsága az elképzelésnek, később sem lesz jobb.

Érdekesség, AK148, 11. oldal:

"Összefoglalva tehát, én nem érzem, hogy a lapok erõsödése bármilyen problémát jelentene a játéknak, fõleg mert korántsem olyan jelentõs mértékû, mint azt sokan hiszik. Ami szerintem inkább ártott a játéknak, az a szabályok elbonyolódása és a lapok komplexitása volt, illetve a versenykörnyezet kiszámíthatatlansága a rengeteg követõ és szabálylap miatt. Örömmel mondhatom, hogy mindkét probléma orvosolása jó úton halad. Ha megnézitek az utóbbi másfél év termését, elenyészõen kevés a sok apró betûs szöveggel teleírt lap, a kártyák egyszerûek, érthetõek, mégis érdekesek, és új szabályokkal sem nagyon bombázunk senkit, sõt, a régi, túlkombinált szabályokat sem erõltetjük. A követõk és szabálylapok is fokozatosan gyengülnek, kiegyensúlyozottá válnak, nem pecsételi meg a meccset már elõre a követõválasztás."

Ez azért annyira nem öregedett jól.
 
Nekem sem tetszik az összehasonlítás, és igazából egyik játékkal való összehasonlítás sem, mert tudtommal sehol sem úgy vezettek be rotációt, hogy aztán éveken át egyenletesen gyengülő lapokat jelentettek meg (vásárlást demotiváló), hogy egy 8-10 éves állapotot visszaállítsanak, hamem azért, hogy az aktuális lapkészlet átlagerejét megtartsák.
 
Ok, azert biztam benne hogy az egy alap dolog, ha vitazunk, otletelunk valamirol, akkor kellenek peldak pro es kontra oldalrol.
Ha nem ert velem egyet valaki azt en siman elfogadom, nem is kell velem egyet erteni, de az hogy magicet akarok csinalni a hkk-bol (miert is akarnam?), meg ha nem vagyok jelenleg aktiv jatekos ne szoljak bele, az a temahoz nem egy epito es elgondolkodtato kritka
Sajna magust vagy mas rotalo tcg-t nem tudok felhozni peldalozni, mert azzal nem jatszottam, igy marad az mtg.
Nehany tenyt felhoztam az aggodo kerdesekre, de jah elengedem a temat, mivel ahogy olvastam a hozzaszolasokat, akirol tudom hogy csak a hkk-t jatsza ellenzi (ugy 95%-ban), aki meg mar jartas a rotalodo tcg-kben az meg tamogatja.
Sajna a kiado meg jo par eve tul PC az ilyen kerdesekben, es erzelem alapon fog donteseket, valtozasokat hozni es nem eszervek miatt.
 
Asszem ezt a magic témát "hasznos"lenne itt végérvényesen lezárni...
 
Persze hogy jó nézni hogy mit csinál a" kolléga" legfeljebb "kölcsön vesszük" töle az ötletet ha már a nekünk nincs..Zseniális mentalitás csak az gond vele hogy a magic teljesen más pénztárcájú/mentalitású emberek igényeire van tervezve/szabva...A hkk-az magyarország,magyar emberek magyar fizetések(Jó esetben,rosszabb esetben zsebpénzek és társaik...)és nem tudom hogy feltünt e de nincs ötmilliós játékos állománya...(Most irtam egy számot.)Nincs mindennap verseny,nincs online játék/verseny lehetöség.A versenyeket úgy kell belöni hogy lehetöleg ne sokadikára essenek,(ami a frissen bontott/draft halála ugye...)és még sorolhatnám itt a problémákat napestig de tök felesleges....
 
A Magicnek kb annyi köze van a HKK-hoz, mint egy Trabantnak egy Ferrarihoz. Itt mindkettő TCG, ott mindkettő autó. A Magicnek összehasonlithatatlanul nagyobb az anyagi és játékosbázisa. Másként reagál a 2 játék barmilyen őt érintő eseményre.
 
Nyilván HKK nemegyenlő Magic, de azért hasznos látni, hogy egy igen régóta működő, nagy gyűjtögetős kártyánál hogyan alakult a rotáció és a lapok értéke.
 
Sajnalom hogy ismet magic pelda (aki mar unja ne olvassa el), de akkor arra valaszolj, hogy ott miert kerulnek sokkal sokkal tobbe az eternal lapok, mint a standard lapok? Nem is feltetlen alfa, beta es egyebb 27 eves lapokra gondolok, hanem 5-10 eves kiadasokra.

Van rengeteg olyan gyakori es nem gyakori lap, ami 3-4-edjere jott ki ujra, nem standard legal, es meg is 2-3000 ft darabja. Gyaknemgyak lapok. Nemreg jott ki egy eternal reprint kiadas, nehany uj lappal. Az egyik ritka abban jelent meg 3-adjara, nem standard es hat csicska 10K-ert lehet megvasarolni (az elso verzio 15K volt, 5 ezer ft eses 3 kiadas es rotalodas alatt).

Ha rota utan a jatekosok szarert hugyert lovik be a kiesett lapokat az mar az o bajuk szerintem.
 
Az hogy nem értéktelenedik el egy gyűjtemény, finoman szólva elég merész már-már ilyen fantazmagóriába illő gondolatmenet. Alapvetően jó néhány olyan ur van, amelynek alapvetően a képességei miatt ,kvázi azért szereznek be, hogy játszanak vele pl ősköd, gida, fókuszálás , elmehatalma, mardaktor taktikus , búvópatak most fellehetne mérni ,hogy hány játékos az aktív gyüjtő kvázi játszik és gyüjti is emellett a régi lapokat, és hány az aki nem játékos ,csak szimplán gyüjti, a mérleg nyelve értelemszerűen ez előbbi felé billen. Na már most egy versenyjátékosnak értelemszerűen az ulták játszhatósága szabja meg az értéket ( már mint ha újabb ur-ekről beszélünk) és alapvetően az újabb ureknek nem alkotnak olyan kuriózumot, mint mondjuk egy nagyobb kívánság, vagy egy káoszplazma , így mivel a verseny ur-ek elég sokat nyomnak a lattba egy -egy gyüjtemény értékesítésekkor, így ,hogy ha nem játszhatóak ,az igen is csökkenti egy gyűjtemény összértékét, nem is kis mértékben
 
Hogy jó ötlet-e a rotáció vagy sem, igazán nem tudom előre megmondani. Látok benne rációt de ez nagyon pengeélen táncolás lesz ha meglépitek.

A kezdeti időszakban a 4évet mindenképpen túl hosszúnak gondolom. 2évet reálisabbnak látok, így rá is lenne kényszerülve a játékos, hogy a rotakor megcsonkított paklija kiegészítésére a gyengébb lapokból válogasson. Később kitolható lenne akár 3-4 évre.

Illetve jó dolognak tartanám azt amit már sok nálam fényévekkel hozzáértőbb kolléga megírta, hogy a semlegesítésként kijátszott lapok a gyűjtőbe kerüljenek, ha semlegesítésként lettek megtolva.

Sőt tovább megyek (bár ez inkább csak félig átgondolt ötlet) hogy bannolnám a lap countereket. Ha ezek nem lennének, tényleg komoly feladat lenne felkészülni az adott metában várható kulcslapok ellen. Nem csak beszórom a 0-1zsz-es lap countereimet aztán lemegyek "zsírozni" a versenyre. Mondom ezt úgy hogy a counterelést egy nagyon fontos mechanizmusnak tartok a hkk-ban. A beleszólás lehetőségének hiánya nagyon fájna a játékélmény szempontjából. De már nagyon átesett a dolog a ló túloldalára, és ez szerintem a "lap" counter megszüntetésétől gyökerezik. Csak idő (nyílván hosszú évek ) kérdése volt hogy megfelelő számban legyenek kiadva ahhoz hogy a pakli döntő része ebből álljon.
 
Most csak az 1-re es a 4-re:
Kerlek olvasd el (esetleg ujra) a 153-as hsz-emet.
Ott leirtam, hogy nem lesz kevesebb koncepcio, es nem kell eldobnod a kedvenc koncepciodat (1-2 kivetel lehet, de az eddig is volt), mert kap uj lapokat a kirotalodok helyett. Ehhez venned / cserelned kell az uj kiegbol, cserebe kicsit mas lesz a jatekelmeny, probalgathatsz uj lapokat bele, melyik hogy mukodik, uj kombkat fedezhetsz fel - az is konnyen lehet, hogy az ujabb metaban erosodik a paklid!

A "mennyi ritka gitt" ugyben azert igyekeztunk az utobbi jopar evben, hogy a ritkak jok legyenek versenypaklikba (min. 1-be, de inkabb tobb pakliba), es ez eleg gyakran sikerult is. Termeszetesen van/volt olyan, hogy "jo ugyan abba, de az nem igazan versenydeck", de a potencial sok pakliban ott szunnyad, gyakran csak egy kis lokes / "jo, kreativ jatekos meglatja benne a lehetoseget es jol forgatja" kell, hogy odaerjen 1 versenyen jo helyre.
Ha ugy latjuk, hogy szukseg van ra, meg tudjuk oldani azt is, hogy a nemgyakoknak nagyobb resze legyen igazan versenyeros.
 
Bocsi de én sem hallottam erröl semmit az elmúlt egy évben pedig voltam pár versenyen...(Ja tudom elkerülte a figyelmemet..)
 
Rotával kapcsolatban az alábbi fenntartásaim vannak, ezek eloszlatásában segítsetek kérlek:
1) szűkülő meta: szűkebb lapkészletből nyilván kevesebb lesz az értelmes koncepció. Azok is gyakorlatilag a tesztelők akaratán fog múlni. Ez nyilván részben most is így van, csak rotával sokkal jobban fel fog erősödni.
A lenti levezetéssel pedig azért nem tudok azonosulni, mert az azt feltételezi, hogy a jövőben megjelenő minden lap értelmes lesz. Nem gondolnám, hogy ez a jelenlegi lapalkotáskor a tervezőasztalon másképp lenne. Mégis szinte az összes gy/ngy automatikusan kuka, a ritkáknak meg mondjuk a fele gitt kategória, amik sose látnak versenyasztalt, nem véletlenül. (no offense)
2) kreativitás halála: kevesebb lap, kevesebb értelmes lehetőség. Az nem igaz, hogy "emiatt a játékosok sokkal kreatívabbak lesznek, mert mindenki ugyan abból a lapkészletből kell, hogy összeállítsa a legjobbat". Ez csak sok mirror deckhez fog vezetni, főleg minél szűkebb lesz az intervallum.
3) kombók szinte teljes eltűnése: Pl.: Gakk (2019) poén mert van Sziturena (2016); Ködlovas (2020) poén mert van Ködóriás (2011). Mint stabil versenyerős opció régóta nincs kombó deck, viszont néha for fun vagy meglepetésből össze lehet dobni egyet-egyet mondjuk pörgősre. Ez is teljesen el fog tűnni a rotával. (Ha lesz is kombó, akkor az mindenki számára ismert lesz a szűk lapkészlet miatt, így pl. esélytelen a meglepetés ereje.)
4) kierőszakolt pakliváltás: jelenleg az embereknek van kb. 3-4 paklija, amivel általában játszik. Mondjuk 3 év elteltével várhatóan nem ugyan azokkal fog játszani, de azért mert Ő akarja (és mert a meta változik). Nem azért, mert a lapjai kirotálódtak és egyszerűen nem játszhat vele.
5) egyhangúság: a lapok erősödése ki van kiáltva rossznak, amit mindenáron meg kell akadályozni. Ezek alapján - és most mindegy hogy milyen szinten - de valahol meg fog állni a játék és a lapok szintje. Tehát 5/8/10 év múlva is ugyan olyan erősségű és jellegű lapokkal lehet majd játszani, annyi különbséggel, hogy egyik évben sárga és van 4 villámsebzése, a következő évben (amikor mondjuk ez kirotálódik) jön egy új csak piros és tüzet sebez (4-et). Ez elég unalmasnak hangzik hosszabb távon.


Ui.: Valahol elég lehangoló, hogy a kommentek jelentős többsége nem több a saját sérelmek felhánytorgatásánál... Az meg vicc, hogy sokan 1) a HKK-ból Magicet akarnak csinálni és 2) úgy osztják az észt, hogy valaha valamikor láttak/fogtak HKK lapot...
 
Bocsi az elmúlt 2 évben nem hallottam róla sehol csak egy magicestől.
 
A "semmibol rota" azt nem mondanam, evek ota beszelunk errol nyilvanosan is, hogy gondolkodunk, meg csak jo lenne, meg hogy is kene, de nyilvan nem gond, ha elkerulte a figyelmedet, csak mondom.
 
25 évig nem volt most hirtelen a semmiből kell Rota..
Ennek egy kicsit olyan szaga van, hogy keresünk pár indokot hogyan ajdunk el még több kieget.
Mindig megveszik majd mert úgyis tiltjuk és muszály lesz mert egyetlen régi laphoz se nyúlhat vissza. Kicsit mindent a profitért szaga van.
Eddig is volt megoldás ezek után is lehet találni rá ha igazán akartok.

Eléggé visszafogná pl a játékot az ha egy semlegesítésként kijátszott lap ugyanúgy a gyűjtőbe kerül kijátszása után mint a spell.
 
Az hogy "éppen" nem aktív jatekos nem kicsit ferdítes. Az meg hogy ir egy véleményt arrol hogy kéne alapjaiban változtatni a jatekon ugy hogy jóformán semmi rálátasa az irottak alapján csak azt eredményezi hogy órákat beszéltek a semmiről. De hajrá
 
Nagyjából így működik a HS-ben a balanszolás.
Kijön egy kiegben pár erősebb lap, abban a kiegben jön egy az általad leírt módon speciális ezekre jó ellen lap, ami amúgy másra nem igazán üti meg a szintet, így techelnek a HS-ben adott meta deckek ellen.
Nálunk ezekből side lapok lennének,ha átfordítom hkk-ra a felvetést.
 
Ez szerintem az "ellenlap" mint koncepció félreértése. Ha megjelenik egy 3-ért 3/3-as lény (nem tud semmit) és ez a durva, akkor annak nem szabad, hogy egy 3-ért 4/4-es lény legyen az ellenlapja. Mert így igazad van, egy univerzális durva helyett kaptunk egy másik, még univerzálisabb durvát.

Az ellenlapnak olyannak kell lennie, ami adott körülmények között, adott szituációban jó, de egyébként nem kirívóan erős. A fenti példánál maradva mondjuk 1-ért leszed egy képesség nélküli lényt.

Lehet a példa kicsit hülye, de talán érthető. Ha az egyik kiegészítő gyűjtőgen témájú, akkor legyen pár használható semmizés vagy újrahasznosítás benne. És ennyit tudjanak. Ne húzzanak mellé körönte két lapot. Ha jön a Kyorg és a drága durva lapok, akkor mondjuk lehet mellette olyan dobatás, ami alapból rossz, de az 5+ manás lapokból kettőt dobat. Vagy ami akkor termel neked igazán nagyobb előnyt, ha az ellenfélnek ilyen lapja van játékban. Egyébként pedig nem teljesen vállalhatatlan, de inkább nem jó.

Ezeket így nem árt mondjuk 2-3 egymást követő szettben követni, kicsit ide is tenni, onnan is elvenni. Meg lélekben felkészülni, hogy ha véletlenül mégis borulna a meta, akkor lehet a következő kiegben mégis kicsit erősíteni kell egy ellenlapot.

Ezekben az a szép, hogy egyrészt az ellenlap csak adott körülmények között jó igazán (el kell találni a metát), így nem viszi el a creepet - hiszen minden más esetben kicsit közepes alá; másrészt pedig nagyjából egy időben rotál azzal, ami ellen létre jött.
 
Soha nem értettem miért dobnak be olyan emberek szabálymódositasokat akik nem is játszanak. Mintha én magicbe kezdenék el okoskodni kb...
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.