Vissza a Főoldalra
 
Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Görényteknőc
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Elbűvölve figyeled, amint egy görényteknőc úszik el előtted. Csupán egy érdeklődő pillantásra méltat, majd folytatja útját lefelé, időnként egy kisebb hal után kinyújtva hosszú nyakát, és bajusszal keretezett száját." - esemény a ryuku hajóroncsok felé tartva
Nézz szét a galériában!
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló
Megjelentek az új Alfa paklik!

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái - Versenykiírások

A lista folytatása...
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
HKK kérdés? (47065)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)
[HKK Piac] Eladó lapok (141662)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Ezek szerint a magyar programozókkal vannak ÓRIÁSI bajok
 
Srácok, specifikációra semmi szükség. Itt a kész program az oldalon. Egy kattintással le lehet tölteni, meg lehet nézni. Pontosan ez az, amire szükség van – csak bugmentesen. Nyilván ha valaki újraírja az egészet, 1-2 dolgot módosíthatnánk benne (pl az eredeti még DOSban írt programom is tudta azt, hogy visszaléptél korábbi körökre, megnézted az eredményt, és módosítottad, ez a progi ezt nem tudja). És egyébként kb. 1 éve ezt szajkózom mindenféle fórumon, hogy keresünk vkit, aki vagy kijavítja a meglévő programot, vagy ír egy újat, díjazás megállapodás szerint. Jelentkező, érdeklődő volt pár, de még odáig sem jutottunk el, hogy a konkrét árról beszéljünk, nemhogy valaki elkezdjen dolgozni rajta.


Mondjuk a vége úgyis az lesz, mint mindig, hogy a végén nekem kell a programot megírni. Egyébként pár hónapja neki is álltam, de 1 napot tudtam vele foglalkozni és olyan tömegű egyéb munka gyűlt fel közben, hogy azóta sem tudtam hozzányúlni.


Az sem biztos, hogy mindenkinek egyértelmű egyébként, hogy olyan programozót találni, aki képes egy komolyabb programot teljesen hibátlanra megírni, nehezebb, mint a közeli hozzátartozódnak egy szívsebészt összehozni holnapra. Függetlenül attól, hogy ebben a mostani programban mennyi hiba volt, és még mennyi van, a szerzőnek egy jelentősebb összeg lett felajánlva, nem azért, hogy újraírja, hanem csak azért, hogy ezt az egyetlen hibát javítsa. A programot decompiléztük neki, egy projekt fájlt kellett volna alátolni, mert az értelemszerűen nem volt meg, a megfelelő include-okkal, és a saját programját lefordítani és kijavítani, és ezt sem tudta megcsinálni.
 
Gyors megoldásként szerintem elfogadható ,hogy Balázsék kézzel kiszámolják a bucholtzot nem figyelembe véve a legrosszabb ellenfél eredményét.
Ebben nem tudom kinek kell meghoznia a döntést, szavazás nem tudom mennyire jó ötlet. Van amit nem feltétlen kell a játékosokra bízni, de a véleményüket ki lehetne kérni.

Hosszú távú megoldás mindenképp egy új bug mentes program kell legyen aminek a fejlesztését be kell terveznetek majd a költségvetésbe. Ennek az első lépése valóban egy feladat specifikáció készítése amire már lehet árajánlatot kérni.
 
Én személy szerint siman hozzájárulok olyan dolgokhoz amitől jobb lesz akár a játék a sorsolo program vagy a dijazás bármi. De tényleg elszomorito hogy egy fos program miatt érsz el rosszabb helyezest amikor otthon mindenki sulyos órákat tölt tesztelésel pakliépitésel.Balázs meg nemtudom miert vesz mindent támadásnak en csak megnéztem 4winel hogy lettem 6. és láttam h másnál volt több pontom a program szerint. Ilyen egyszerü az egész. Meg se fordult a fejembe hogy sunyiskodas törtent. Na persze ha Gergő is jatszott volna.. akkor igen
 
Mi lenne, ha írnátok egy specifikációt és kérnétek rá ajánlatot? Lehet feléért elvállalná valaki...
 
Ezzel abszolút egyetértek, az ügyfél elégedettség minden pénzt megér. Viszont a gyakorlatban sajnos korlátozó tényező, hogy mennyi pénz áll rendelkezésre, és ha számos elvárás van egyszerre, el kell dönteni, melyiknek akarunk megfelelni. Értem, hogy DK szerint a sorsoló programnál jelenleg nincs fontosabb problémája a HKKnak. De az elmúlt 1 év tapasztalata az volt, hogy a játékostársadalom sokkal fontosabbnak érezte ennél, hogy a kártya minősége javuljon, ne legyenek vágási és egyéb minőségi hibák. Erre a problémára találtunk is megoldást, ahogy írtam, a gyártást egy világszínvonalú gyárba tervezzük áthelyezni év végétől, de ez nemcsak a HKK, hanem a teljes cég teljes éves költségvetésére olyan elképesztően durva terhet jelent, hogy emellé már nem férnek bele ilyen tételek.

Ha emellett úgy érzitek, hogy vállalhatatlan az, hogy a verseny végén néhány perc alatt manuálisan leellenőrizzük a Buchholz pontokat, és arról sem lehet szó, hogy a – szerintem teljesen igazságtalanul, kvázi véletlenszerűen rangsoroló – rendszer helyett a fent vázolt díjazást alkalmazzuk, természetesen erre is nyitottak vagyunk, de akkor erre az egyetlen megoldás, hogy a programot újra kell írni. Ha tudtok olyat, aki ilyen programot képes megírni és van rá kapacitása, mutassátok meg neki a programot, és küldjön nekünk egy árajánlatot. De ha a Bálint által írt áron vállalja csak ezt valaki, az a mi költségvetésünkbe az idén sajnos biztos nem fér bele. Ettől függetlenül a közösségi finanszírozás járható út lehet, pl. ha a minden idei verseny nevezési díját megemeljük 1000 Ft-tal, akkor abból ez kijön. Persze ehhez a ti hozzájárulásotokra is szükség van, minimum egy szavazás kell erről. Itt is meg máshol is felmerült, hogy érdemes lenne megemelni a versenyek nevezési díját és ezzel együtt a díjalapot is. Szerintem a kettő együtt túlzás lenne, de ezt nektek kell eldönteni.
 
Annyit tudok hozzatenni, hogy amig a problema - igy vagy ugy - meg nem oldodik, mi (vagyis hat ugye Eszter ) szivesen ratesszuk azt a kb. 10 percet kategoriankent (persze ez a jatekosoknak is 10 percet jelent sajnos).
Mondjuk ha utana nem kotnek bele, hogy "miert ez lett? es most tenyleg? nincs itt valami turpiskodas?" - vagy valaki meg meg is koszoni, na mondjuk ez itt tulzas lenne valoban - az azert jolesik .

Amugy mas versenyeken, pl. az altalad rendezetteken ez hogy megy most?
 
Igazából én javasolnék egy újabb megoldást mert a többit elég szánalmasnak tartom, ezt meg még eléggé reálisnak is... NE legyenek UR lapok. Úgyis e körül forgott az a 400 sor, amit leírtál... Az UR lapokat tegyétek meg erősebb ritkának, nem kell osztani semmilyen versenyen UR-t, hanem legyen mindenhol jóval több pakli díjazás. Ennyi...
 
Egy elég erős játékosnak ez nem jó. Hisz ő elverné az erősebb játékosokat, de nyilván a gyengéket is. De a végén kap egy rossz matchupot, akkor off csórinak az egész versenye. Végig könnyű játékosokat kap, (de elverné az erősebbeket is.), aztán kikap... ez full szerencse faktor... Múltkor konkrétan azért lettem pároson 2., mert erőnyerő voltam, így jóval kevesebb volt a Bucholt-zom. Ily módon miért érdemelte meg az első helyet az a páros, akivel X-eltünk?
 
10 pont a griffendélnek.
 
Azt akkor mivel magyarázod hogy az utolso 3versenyen ahol Zigi is ott volt fixen vele kezdtem mind a3 első kört?De lehet erröl egy közvéleménykutstást csinálni mennyire valós a probléma. Elhiheted h nem kitaláltuk a dolgot.De ez csak mellékes lehet tényleg ennyi a véletlen Az meg hogy nem tudtok X összeget ráforditani a jatek egyik legfontosabb elemére ( vagy inkabb nem akartok) elszomorito a jövőjét nézve. Főleg hogy tudom en is nennyiert szoktam rendelni es ezzel nem vagyok egyedul.Még ha van is egy félmillios költség gondolom nem egybe kell előre kipengetni az egészet a semmire. De van pár jatekos aki ezt egymaga kitermeli nektek pár hónap alatt. Neked lehet annyira nem fontos de mindenki másnak igen aki veszi a fáradságot h eljárjon versenyezni. Ha egy éve el lett volna kezdve már lehet reg kész lenne. Èrti mindenki hogy sok idö meg sok pénz de akkor mi lesz. Kezdjünk el rá gyujtest szervezni vagy mi? Mert így soha nem fog törtenni semmi. Vagy majd Balázsék szamolgatjak minden verseny vegen? Ha meg tisztába vagy vele h mennyi idő ezt megcsinalni es volna kartyas aki megtudna miert csak pár urt kell ezert felajanlani??Szerintem itt buknak el a dolgok nem máshol
 
Oké,nekem sok fél milla,de egy ilyen cégnek,mint ti,ez tényleg akkora összeg lenne? Szerintem csak a Szabó Márk hagyott ott ennyit nektek az elmúlt fél évben...Az ilyen jellegű kommentekkel az a gond,hogy megfogalmazódik az emberekben,hogy ha nektek nem érünk ennyit,akkor nekünk ez az egész miért érjen annyit,hogy pénzt rakjunk bele?
 
Szerintem érnének ennyit a játékosok, nem mellesleg ez egy hosszú távú befektetés.

Nyílván ez egy üzleti döntés ami mögött sokminden van, tehát ez csak az én magánvéleményem.
 
farkas93: ha azt diktálod be, hogy nyertél, amikor vesztettél, az egyből kiderül a köv. kör sorsolásnál (vagy a végeredménynél) ilyet nem csinál senki. De az megint más kategória, hogy úgyis kikaptam, nekem mindegy, akkor jófej leszek, diktálj haver nyugodtan 3-0-t mert az neked jobb, ezt sajnos azért van, aki bevállalná.

D.K: Elég sok időt töltöttünk már megoldás keresésével, hidd el. Épp ezért javasoltam, hogy tippelj, mert szerintem fogalmad sincs róla, hogy valójában mennyi munkával jár egy programot megírni, és mekkora az esélye, hogy az új verzió is tele lesz hibákkal. A régi program is nagyon sokáig készült, és utána még 1 évig kellett javitgatni. Ha ez egy egyszerű dolog lenne, már rég megoldottuk volna. Arról meg, hogy "rohadt unalmas fixen ugyan azzal az emberel játszani az első fordulot." Emlékszem, hogy panaszkodtál, egy rumorra alapozva, hogy a program hibás, mert mindig ugyanazokat sorsolja össze az 1. körben. Erre mondtam, hogy ez egészen biztosan nincs így, de ha gondolod írj be 8 kamu nevet a programba, mentsd el, és csinálj néhány sorolást, és látni fogod, hogy mindig más lesz a párosítás. Tehát kb. 5 perc alatt le tudtad volna ellenőrizni, hogy amit írtál, ez nem igaz, de azóta sem tetted meg.

zieger911: na itt egy tipp, és szerintem jó, a félmilliós fejlesztési költség reálisnak tűnik egy teljesen új sorsolóprogramra. És ez az az összeg, amit erre sajnos nem tudunk rászánni, ezért bátorkodtam a fenti alternatív javaslatot tenni.
 
Az is a problema ezzel, hogy hivatalosan is barki barmikor feladhatja a meccset. Ennek felulbiralasa pedig nagyon messzire vezetne, es nem eletszeru.
 
Bármit meg lehet csinálni csak pénzt kell rá áldozni, ez az ötlet szerintem nem állja meg a helyét.

Támogatom Zsolti javaslatát, maradjon a Bucholtz csak ne számítson bele a legrosszabb eredményt elérő ellenfél.

Ha nem találtok olyat aki kijavítja a jelenlegi sorsoló programot csináltassatok egy újat. Biztos vagyok benne ,hogy lenne aki megcsinálná csak keresni kell, na meg persze elegendőt fizetni. Mondtad ,hogy tippeljünk, szerintem 2 hét alatt (80 munka óra) megvan, 4-6 ezres órabérrel. Vannak ismerőseim akik vállalnak ilyesmit, ha leírjátok pontosan mi kell akár utána is kérdezhetek, persze erre hajlandóság is kell.
 
Miklos en is dobhatnék egy tipjátekot h az emberek mennyi munkaórát őlnek abba h a behótol rendelgessenek. Sztem ez teljes mértékbe a Ti feladatotok lenne cserébe megoldani nem másé. Persze ha lehetetlen megcsinalni elfogadjuk de lassan 2éve megy ez a sztori és semmi változas nem történt idáig. Arrol nem is beszélve h rohadt unalmas fixen ugyan azzal az emberel játszani az első fordulot.
 
Ez alapján jelenleg is bárki bediktálhat bármit... Tegyük fel az első körben kikaptam, de jó fej leszek megyek be diktálom magamnak a 2:1 úgyse veszi észre az ellenfelem. Nem 200X írjuk már, a játékos bázis majdnem 100%-a felnőtt emberekből áll!
 
D.K: dobj egy tippet, szerinted mennyi munkaóra egy ilyet megcsinálni, a második tipp mehet arra, hogy ezer emberből hány képes ezt a munkát elvégezni (úgy, hogy tökéletes, hibátlan is legyen).

farkas93: ezt lehetetlen ellenőrizni, ehhez minden egyes asztalnál végig ott kellene állni egy bírónak.
 
A sakkban alkalmazott Élő pontszám lényege, hogy egy adott játékos adott tudásszinttel rendelkezik, az 1000-es mindig megveri az 500-ast. A sakkban 0 szerepe van a szerencsének.

Ebből adódóan, ha Élő pontrendszerben ha valaki megverne egy sokkal magasabb pontszámút, az a másik iszonyatosan sok pontot veszítene. De az 1000 pontos nem is fog játszani az 500-assal soha.

Ezzel szemben a HKK-ban a húzás és a meta is (kit kapsz ellenfélnek) egy masszív lutrifaktor, A játékos nem fogja konzisztensen megverni B-t, ezért az Élő pontszám nem használható. MTG-ben egy időben próbáltak ilyesmit bevezetni, az lett a következménye, hogy akinek már relative sok pontja volt, az nem ment versenyre, mert ott csak veszíteni tudott volna a pontjából.

Egyébként nézzetek meg egy tetszőleges versenyt, ahol mondjuk a 2-4. helynek ugyanannyi pontszáma van. Tényleg jobb volt a 2. helyezett a 4.-nél? Vagy a 4. is ugyanúgy meg tudta volna verni azt a játékost, akit a 2., és akinek köszönhetően több pontja van? És az is megvan, ugye, hogyha én játszom az 1. helyezettel a verseny során (akár pl. az 1. körben), attól függetlenül, hogy alaposan megvert, ugyanúgy húzza fölfelé a pontszámomat? Az sem segít, hogy a legalacsonyabb (legmagasabb?) pontszámot kihagyjuk, ezzel csak még kevesebb ponton múlik az egész, még tovább növeljük a szerencsét.

Bármennyire is szeretnénk, hogy legyen egy olyan rendszer, ami tényleg a tudás és teljesítmény alapján képes a jelenlévő játékosokat sorba rendezni, nincs ilyen rendszer. Ha lenne ilyen, az elmúlt 25 évben biztos, hogy megtaláltuk volna már, valójában sok hely sorsáról a szerencse dönt. Ezzel nincs is gond, ha nincs más megoldás, de legalább a dijazás lehetne igazságosabb.

Bubu kérdezted, a rendszert hogy lehet egy minimális dijazású vidéki versenyen alkalmazni. Mondjuk 2-4. helyen holtverseny van. Akkor egyikük nyeri az UR-t, a másik kettő pedig felezi a paklinyereményt. Sokkal jobban annál, hogy sorsolsz valakit a buchholz nevű randommal (ami egy 3 körös versenyen 0 hatékonyságú), az kapja az UR-t ÉS a dijak felét, a 3-4. meg aki ugyanúgy ment, kap kb. semmit.
 
Lehet tévedek, de kb az első 5 mondatban leírjátok hogy lehetne megoldani a problémát... Ha valaki nem azt diktálja amit játszott egyszerűen eltiltom a versenyzéstől ( mondjuk 3 hónapra először ) Komolyan????
 
De hogy nincs kapacitás ezt megcsinálni valaki magyarázza már ezt el mert komolyan nem értem.
 
Csető Zsolti felvetéseivel alapvetően egyetértek, ehhez még néhány gondolat:

- Ez az egyik UR-t kap, a többi több pénzt/kieget elgondolás egy nagy díjazású budapesti akár még vállalható is lenne. De mi a helyzet mondjuk egy olyan vidéki versenyen ahol az 1. helyezett kap egy ultrát és 1 kieget, a második meg hármat? Valamelyik fél még fizessen az ultráért? Ennek nincs jó üzenete, és néha nem is lehetne benne megegyezni.

- Szerintem a buchholz alapvetően oké. Mert azért azt sem tartom igazságosnak, ha valaki surranópályán, állandó lesorsolással ér el ugyanolyan vagy jobb eredményt, mint a másik. E téren a 2015-ös nemzeti nekem fájó emlék volt, amikor úgy lettem 17. és estem ki egy darab harmadlagos ponttal, hogy én mindkét nap játszottam az első asztalon is és a végefele a legjobbaktól jöttek a vereségek, miközben a továbbjutó játékos kétszer jött fel surranópályán...azt nem éreztem igazságosnak.

- Nálam egy létező gyakorlat, hogy az erőnyerőt nem 4-2-re, hanem 5-1-re írom be, így elkerülhető az a banális szituáció, hogy az első körös erőnyerőt 2. körben még le is sorsolják.

- Ha a hazamenetel kérdését valahogy kezelni tudná a program és korrektül sorsolna, én nem akarnék más változást.
 
Szerintem be kellene vezetni az élő pontot, mint a sakkban és egyenlőség esetén a magasabban rangsorolt játékos végezne előbb.

Ezzel minden probléma megoldódna.

Ha túl sok problémát okozna az élő pont bevezetése, akkor lehetne helyette használni a profi pontot is.

Valamint úgy mint teniszben és sakk versenyeken be lehetne azt vezetni, hogy "előnyerő" mindig a legmagasabban rangsorolt játékos legyen "kiemelt" 3:0-ás győzelemmel, a másodlagos pont itt már úgysem számítana.

A díjazás megosztása meg a számolgatás nem jó opció. A jelenlegi sorsoló program nem jó, ez tény.
 
Szerintem a Buchholz (!) számítással önmagában nincs semmi gond. Ha lenne belőle egy korrigált verzió, ami kiveszi a leggyengébb ellenfelet a képletből, akkor nekem semmi gondom nem lenne a mostani szisztémával. Az erőnyerő / hazament az ellenfelem tényleg lutri (pont ezt lehetne kiszűrni), de amúgy igazságos rendszernek tartom.

Ami még fura kicsit, hogy a sorsolóprogram valójában nem sorsol, hanem párosít, méghozzá Buchholz alapján - ennek szerintem csak a legvégén kellene számítania.
 
Szerintem ha jól van számolva a Bucholz szerintem igazságos.
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.