Vissza a Főoldalra
 
Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Csala Csíny-Csilla
(Túlélők Földje kalandozó)
Küldd el képeslapként!
A Túlélők Földje talán egyik legbájosabb elf kalandozóhölgye pózol ezen a képen. A festmény még azokból az időkből származik, amikor sokkal vidámabb volt a világ. Az életbenmaradásért folyó mindennapok alaposan elűzték ezeket az idilli perceket.
Nézz szét a galériában!
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló
Megjelentek az új Alfa paklik!

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47067)
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Tőrmágia és a köd ikon. Ahhoz, hogy igazán jó legyen kellenek hozzá jó köd lapok. Azért az nagyon fontos, hogy elő is lehessen szedni. Éppen ezért én várom a januári zént, hátha azzal megugrik a ködös paklik lehetőségeinek tárháza. Ez egyedül még kevés.
Mondjuk a Bűvös erdő sajna hagyományos formátumon nem versenyképes a sok ősmágiás lap miatt.
 
"Tőrmágia (6): Érdemes figyelni a köd ikont rajta, aminek egyelőre megmondom őszintén, nem látom a szerepét..." Már nem is kell várni rá, ha jól emlékszem Csető úrnak volt egy ötletes bűvös erdővel felálló dobótőr paklija, szirénekkel az egyik veszélyes fajon. Gondolom más is látta benne a fantáziát.
 
Nálam a 0 VP a 0 rizikó, az azonnali meg nem feltétlen előny minden szempontból, ezt a laptípust viszi manapság a legtöbb kártya.
 
Az nem tunik fel, hogy AZONNALIkent keres kotelekes LAPot?
Vedekezes meg idezes kene ra, persze Igy is brutalis, ha te kezdtel 1vp-ert kikeresel ellenfel elso koreben egy albino varkat vagy barmi mast, o meg vagy belerak egy kantert vagy kiszeded a kezet. 0 riziko manapsag az 1 vp.
 
Am ez a Goblin dzsungelharcos szerintem egyáltalán nem 3 pont. Én látok benne fantáziát. Saját deckjébe ha nem mezőzünk simán jó,kijön,dobat egyet,van élete,megmarad szilánknak hátul vagy felmegy védeni a seggünket,3/5-tel azért nem olyan rossz.
 
A közös nevezőről pontosan egy ikon hiányzik: az idézés vagy a védekezés. Ezek valamelyikével lehetne 9-10 pontos.
 
Minimálisan. Többféle irányba is lehetett volna erősíteni rajta (nyilván ne lapot fogjon, de pl a keresett lapot 1 manával olcsóbban ki lehet játszani kör végéig; vagy ugyanez a két képesség, de semmiz/gyógyít 3-at mondjuk; vagy egy 3. alternatívaként lő 4-et lénybe), az alap elképzelés amúgy tetszik (meg a lap is hangulatos ezzel a pacsival).
 
Es ha ugyan ezt tudnà csak nem lény lapot fogna akkor szted erősebb lenne?
 
Épp elég ideje játszom, hogy tisztában legyek ezzel (lény counterelés). Ha meg annyira megérős lenne a keresős része, akkor a Logisztikus még mindig hardore meta lenne (ez ráadásul csak szűk körben keres). A konfigurálhatósága TALÁN megmenti a teljes süllyesztőtől, de reális a hatos.

Nem érzem relevánsnak egy 2 évvel ezelőtti lapról alkotott véleményem felhozni (amire amúgy ha jól rémlik nem is mondtam hogy rossz, csak kérdeztem, hogy miért használtad). Ahogy itt is nyilván az érdekel, hogy mi matt látod benne a fantáziát, nem meggyőzni akarlak, csak leírtam, hogy én miért nem látom benne a potenciált, ennyi.
 
Te mindig érdekesen làtod a lapokat. A manafonalat azert erted már miert jó? Vagy még mindig nem esett le ha 1 lap keresés semmi elonyt nem ad neked akkor komoly problémak vannak...azt meg hogy ezer ève nem eri meg lenyt fogni varival honnan is tudhatnàd alig jatszol pár éve en azert kiprobalom nyilvan nem egy full hagyi kornyezetes lap.
 
Nem azt mondtam, hogy kevés lényt fog, hanem hogy még csak nem is fixen viszi mindet, de mindegy, mert varival lényt fogni nem is tudom hány ezer éve nem éri meg.

A keresése meg nem rak semmiféle előnybe.
 
Én nem ertem igazabol h szerinted miert fog kevés lényt. Főleg egy kontroll dekk ellen ahol ugyan csak a fél kanterszekcio lenybol áll. A keresés képessége sem rossz egyre tobb lenynek van kötelék kepessége. Jo kis lap az.
 
Az ostromgép egyértelműen 10-es nálam is. Meghatározó lap lesz.
 
Akkor 'kotelezo' a 80 db. begyujtese hatlapnak!
50 + side

Garantaltan szerencset hoz
 
A közös nevező meglep...az szerintem is jó gyenge. A counterelés része (még csak nem is fix lényt fog) nagyon meh, a keresés meg nem ad semmi pluszt. Káoszmesterbe gondolkodtam előrántani egy bilincsmestert, de ebbe 1 manát nem akarnék beletenni.

Te mitől tartod jónak?
 
Én is nekik szurkolok
 
Nagyjabol ezeknek adnék kicsit mas pontszámot.
Bo'adhun csapas 8
Harc elcsitul 9
Nihilium kulcs 9
Kozos nevező 8
Kospalaki 6
Oshangya ostromgep 10
Malekish 9
Harci saman 7
 
Gondolom tesztelésen még máshogy működtek a lapok, emiatt a hiba.

Amúgy jó és vicces lett ez az adag is, mondjuk 1-2 pont meglep, de mindig van ilyen (a draki villám sztem paklijába beteg, emiatt 8, a fakabát...jó az lehet gyakorlatban tényleg ennyire adta, és csak ránézésre nem tűnik olyan erősnek számomra).
 
Pár hiba:

Ht’duner mennydörgő (6): ...Nem az a klasszikus éjfatty, de akár melléjük is meglehet próbálni, ha más nem az áramlása miatt.

Nincs áramlása.

Tőzegelementál (7): ... míg a kárpótlása miatt azt se fogjuk bánni, ha esetleg leszedik.

Nincs kárpótlása.

Moa fényvető (7): ...Van egy kisebb fajta büntetése, aminél külön jó dolog – érdemes rá figyelni –, hogy amennyiben mi lőjük le a saját fényvetőnket, akkor is ellőhetjük azt a 4 sebzést. Ez nagyon sokat számíthat adott mérkőzésen.

Ez nem igaz, vagy értelmetlen a cselekedet. Ha a lap passzív ez a képessége nem működik. Aktívan meg miért lőné le saját magát (amikor ismét passzív lesz azaz ez nem sül ki), ha lőhet 6-ot is? Ha bármi az asztalról lopná el, azt meg le tudja szedni előtte. Az a baj, hogy minden olyan esetben amikor a lap még aktív de a képességei nem elegendőek a nyeréshez a leszedése még kevésbé lesz elég. Ha pedig már passzív akkor pedig nem fog sebezni, ha leszedik.

Üdv: Kyb
 
Igy van! a flavor is ennek a (szabad ) forditasa
A lanyom kedvenc csapata amugy, innen jott az ihlet.
 
Keep pounding!
 
Amúgy nfl-kedvelőknek 1 kis easter egg
 
Érdekes ötlet, felírtam későbbi megfontolásta
 
Megragadnám ez esetben az alkalmat, hogy promótáljam kicsit a férgeket.
A képesség ami egybe tartaná őket az újrahasznosítás lenne (ez szerintem illik is hozzájuk). Az újrahasznosítást pedig azzal lehetne kihasználni, hogyha a legtöbbjük kapna olyan képességet, ami akkor kapcsol be ha visszakeverjük a gyűjtőből a pakliba, vagy újrahasznosítunk valamit. Pl: ha a gyűjtődből visszakerül a paklidba húzz egy lapot.
 
Az elementálokat én találtam ki, úgyhogy lehet engem szidni Nem véletlen, hogy nem voltak korábban elementálok, és kvázi a "semmiből lettek előrántva" pontosan ez volt a cél velük, egy teljesen új paklit adni, amivel akár egy kezdő is tud játszani, anélkül, hogy az előző 8 kieget le kellene gyűjtenie. Ilyen jellegű etnikumokra számíthattok a jövőben is minden kiegészítőben.

Maga a koncepció eléggé illik a kiegészítőhöz is. Az, hogy mennyire fantáziátlanok, ízlés kérdése: a legtöbb etnikumnak manapság az a problémája, hogy "nem dolgoznak együtt", nem alkotnak kombót, az egyetlen koherencia köztük, hogy rajta van a kötelék ikon, és van egy követő, ami valami tápot ad nekik. Az elementálokkal pont azt a régi koncepciót akartam visszahozni, hogy összedolgozzanak, erősítsék egymást, előnyöd legyen abból, ha többel játszol. Az entikum egyedisége pedig nem valami újabb korszakalkotó szabály, hanem egyszerűen az, hogy uralják a reakciókat (semlegesítések, és reakció-drágítások), +1/+1-ekkel "hizlalják" egymást, de viszonylagos erejüket kompenzálja, hogy passzívan jönnek.

Ha bármilyen etnikumot életképesre akarunk csinálni, akkor az alapkövetelmény, hogy tudjanak védekezni az alapvető fenyegetésekre (leszedés, kánterelés, dobatás stb), és a lapok tudjanak valamilyen formában előnyt termelni. Ha emellett még ráírsz a lapra valamit, amitől összeáll a pakli egy egésszé (pl. +1/+1 a többi elementálnak), meg hagysz helyet a flavornak, nem nagyon fog már semmi más ráférni

De hajrá egyébként, mindenki számára nyitott a lehetőség, tervezz olyan etnikumot, amely eg koherens egészet alkot, megfelel az összes fenti feltételnek, ÉS mellette valami korszakalkotóan új, fantáziadús, érdekes és egyszersmind hasznos mechanizmust visz a játékba. Nem egyszerű feladat!
 
Egyébként anno még a Lépéselőny+Kraggal ha jól emlékszem, több top 5-öt is mentem az Ex-ben. Ott sokszor volt az, hogy leblokkoltam 0-ra az ellenfelet, mielőtt leütöttem volna. Sőt állítom ez volt a primer win condition, a gyors agyonütés csak a követőlövés esetén lett prioritás. Ugyanis a gyógyulás már 2 évvel ezelőtt is sokkal gyakoribb volt, mint az antiblokkolás. Ráadásul a sima ütésre és hordázásra jobban rá van készülve minden pakli, mint arra, hogy lefojtod.
 
Naaa Ex-ben a gy/ngy versenyen én egy sima blokkolós kraggal mentem és Csető urat leblokkoltam 0-ra. Arra a formatra tökéletes lap
 
Carolyn, a párduc (5): Na jó, ő egy olyan koncepció képviselője, ami felett én nem tudok dűlőre jutni… blokkolós Kragoru. Olyat én még nem láttam, hogy egy ilyen deck leblokkolt volna valakit azelőtt, hogy lenullázta volna az életpontját. Carolyn esetében se értem miért akarnék blokkolni 3-at, amikor üthetek 6-ot is?

Köszi HD,számból vetted ki a szavakat úgy fogalmaztam egyik versenyen ezzel kapcsolatban,hogy értem én,csak kb ez olyan,mint egy vérfarkas kontroll. Akár össze is lehetne rakni,csak minek...
 
Próbálgattuk mindkettőt, eléggé más a 2 deck, bízom benne, hogy mindkettőnek lesznek hívei.
 
Cserébe sokkal korlátozottabb olcsobbitás és az egyedi képesség elvesztése. Egy fantáziátlan tucatvacak. Pl a torquan vagy ómen miatt a csak sajátkörben olcsobitás nagy hátrány az orgling kombót meg össze se lehet vele rakni. 100-szor inkább a régit használnám.
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.