Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Harakiri á lá TF
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
"Egyetlen ember létezett a Túlélők Földje történelmében, akinek sikerült végrehajtania egy ÖNGY parancsot magán. A parancs valójában nem létezik, de akkor, valamikor rég, a parancs eredetisége miatt a Beholder alkalmazottak úgy döntöttek, egyedi szöveggel kedveskednek a kérdéses UL megírójának." - a Túlélők Földje legendás eseményeinek egyike
Nézz szét a galériában!
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái verseny - 2024. május 4., 10 Minutes

A lista folytatása...
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (2)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)
HKK kérdés? (47084)
Lapötletek (64958)
HKK online, TF online, Argum City (49)
Versenybeszámolók (19284)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Természetesen ezt megértem, következő kiegekben már jelenhet meg kicsit más képpel az ikon, egy kis megjegyzés a szabályfüzetben/beharangozóban és mindenki érteni fogja/fel fogja ismerni.persze rajtatok áll
 
(Elnézést, először privátban kiüldtem el, pedig ide akartam)


Kedves Franticfox!

Remélem ezt nem érvnek szántad, mert annak borzasztó gyenge.

Igen, létezik ilyen kép is, sőt ha szorgalmasan keresgélnék, lehet hogy találnék 3-4 ízléstelenebbet is. Ez nem azt jelenti, hogy ez nálunk az elfogadott, vagy hogy ha az én templomomban lenne egy ilyen, nem távolítanám el.

A kérdés nem az, hogy volt -e pár elborult agyú művész a keresztény művészettörténetben, hanem az, hogy adnál -e a 7-8 éves fiúgyermeked kezébe CKM-et vagy Playboyt.

Szerencsétlennek tartom az ilyen általánosításokat. Biztos volt már olyan dolog amit helytelenül csináltál és abban is biztos vagyok, hogy nem örülnél neki, ha az alapján az egy dolog alapján próbálnának leírni téged. Nagyjából ennyi köze van a posztodnak is a valósághoz.
 
Én is azt várom már, mikor fogják tűzre dobni végre a Szűz Mária ábrázolásokat.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/55/Aveiro_March_2012-21a.jpg
 
+1 Szerintem is nagyon rossz választás volt a pentagramma. Annyi minden más lehetett volna, de tényleg!!! Akár 6, 7, 8, 9....1001 szögű, vagy bárhogy fordított, tekert, csavart, vagy bármi más... Őszintén nem értem, miért kellett pont ezt (!!!) választani, ami teljesen egyértelműen, nyilvánvalóan és köztudottan negatív töltetet hordoz, függetlenül attól, hogy a lapot kezében tartó ember vallásos-e, vagy sem. (Légyszi ne mondjátok, hogy másnak talán más jut eszébe róla, vagy hogy nem gondolt erre, eszébe se jutott ilyesmi, stb., ugyan már...). Az is igaz persze, hogy az ilyesmivel kapcsolatban vannak jobban és kevésbé érzékeny emberek is, nem vagyunk egyformák, és a reakcióink sem ugyanazok. Oké, világos. De ha a játékot a fiatalok körében is terjesztni szeretnétek, az ilyesmire azért mégiscsak figyelni kellene. Szóval ez a választás nem túl szerencsés szerintem sem.
Üdv!
 
"...mozgok annyira a realitás talaján ahhoz, hogy tudjam, hogy nem emiatt fogja a HKK-s társadalom nagy része tömegesen otthagyni a keresztény templomokat és inkább élő csirkék nyakát átharapni otthon."

Így van, a HKK-sok mind mélyen vallásosok és a Beholder ezt tudja nagyon jól.
http://kepkezelo.com/images/c4s17mtmj7yu0rwbxrzy.jpg
 
Sajnos nem lehet valtoztatni, mar a nyomdaban van.
 
Alapvetően egyetértek vele, hogy mindig a kontextusnak megfelelően kell értelmezni mindent, és mozgok annyira a realitás talaján ahhoz, hogy tudjam, hogy nem emiatt fogja a HKK-s társadalom nagy része tömegesen otthagyni a keresztény templomokat és inkább élő csirkék nyakát átharapni otthon. Nekem inkább a játék népszerűsítésével kapcsolatban vannak aggodalmaim. Zsolt atyához hasonlóan katolikus pap vagyok és ugyancsak hozzá hasonlóan megpróbálom a fiatalok/gyermekek körében népszerűsíteni a HKK-t. A fedetlen keblű szirénekhez hasonlóan a most megjelenő pentagrammos kártyák is olyanok lesznek, amikre ügyelnem kell, hogy ne kerüljenek a gyermekek kezébe és főleg ne mutogassák otthon, hiszen utána nemhogy a HKK de még a templom közelébe sem fogják engedni őket. (Tudom most jön az, hogy miért nem Juniorozok velük...). Még egyszer: megértem, csak nem örülök
 
Nos én sem gondoltam volna a beholder helyében hogy valami ilyesmi ennyire kiverheti a biztosítékot egy fantasy kártyajáték játékosai között, azonban ha így alakult esetleg le lehetne cserélni az ikont valamilyen alkimista körre (én pusztán azért írom ezt mert szerintem azok szebbek.)
 
Most mit kell itt kiborulni. Én sem rinyáltam, hogy a Keverő Néni képe anyósomra emlékeztet, pedig az maga a sátán...
 
Tévedni emberi dolog.
 
Én eddig azt hittem, zömmel felnőttek játszák ezt a játékot....
 
Mélyen vallásos keresztényként egy fikarcnyi problémát sem látok ennek használatában. Mindig az adott kontextushoz kell kötni az adott szimbólumok és motívumok jelentését. Gondoljunk csak a szvasztikára, amely Indiából származik és ott több vallás követői számára is kiemelt jelentőségű, mégpedig pozitív jelentése miatt. A hindu templomok tele vannak velük. Így a HKK-ban sem hinném, hogy a sátánizmusra utalna. Amúgy meg mitől félünk? A lapok megátkozzák használóikat? A játékosok tömegesen el fogják hagyni a keresztény hitüket és sátánisták/fasiszták (vagy ha már említettem hinduk lesznek? ). Akit nagyon zavar, hogy nem kettő hanem egy ág mutat lefele az tartsa fejjel lefelé a lapokat. Viccet félretéve megértem, hogy ez valakit zavar, a kiadónak nyilván nem volt szándéka olyan lapokat kiadni, amelyekkel direkt megbotránkoztat bárkit is. Tény, hogy az "idézés" mint fogalom, maga a szimbólum és a -1-es költség jelentés kontextusában talán lehetett volna szabályos körben felfelé mutató háromszöget is használni, valami -1 jelet, vagy kürtöt (ami a hívásra utal), de gondolom a kiadó alaposan átgondolta, amit csinált és ezt ítélete a legjobbnak minden rossz szándék nélkül.
https://www.google.hu/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fvignette.wikia.nocookie.net%2Fsummo ners-war-sky-arena%2Fimages%2Ff%2Ffe%2FSummonhenge_Icon.png%2Frevision%2Flatest%3Fcb%3D20141220012009 &imgrefurl=http%3A%2F%2Fsummonerswar.wikia.com%2Fwiki%2FSummonhenge&docid=ncE4lGKOfCq68M&tbnid=Y-HJR- lRkQjT_M%3A&vet=10ahUKEwiBttD8w4_eAhVPzKQKHUfYC9IQMwhEKAcwBw..i&w=388&h=262&bih=604&biw=1242&q=summon ning%20icon&ved=0ahUKEwiBttD8w4_eAhVPzKQKHUfYC9IQMwhEKAcwBw&iact=mrc&uact=8
 
Nekem is ugyanaz jutott eszembe. Sokat foglalkoztam szimbolikával régebben. Nekem azonnal - wikipédia nélkül is - beugrott a jelentése, s hát az minden, de nem pozitív. A feje tetején álló pentagramma a felfordult világot jelképezi, s egyértelműen sátánista szimbólum. Ezen nem lehet változtatni? Őszintén szólva nem szívesen nézegetnék ilyen szimbólumokat a kezemben én sem.
 
Kövi kiegben jön a Swastika hordaparancsnok is!
Az azt fogja tudni, hogy:
"A játékot 5 lappal, és +4 ép-vel kezded. Minden isteni lap idézési költsége +1 vp, minden sátáni lap ik-ja mínusz 1 vp.
A bajuszt viselő ember kalandozók mindenképpen aktívan jönnek játékba.
A szakállt viselő ember kalandozók kijátszásuk után azonnal kapnak 3 méregjelzőt.
Hátrány: késleltetett hatás 6: elvesztetted a játékot"
 
Azért, ha nem kizárólag gonosz jellemű lapokon lesz rajta, mégiscsak rossz választás volt.
 
Csodálkozom, hogy az Elfeledett bűbájok ikonjára nem reagáltál így.

Amúgy szerintem is hülyeség az ikon, de csak azért mert máshonnan lett másolva. Az eredeti dizánjoknak jobban örülnék. Ha többezer gyönyörű, teljesen eredeti festményt be tudott szerezni a behó, akkor egy hülye kis ikon is lehetett volna valami teljesen új.
 
Egy _fantasy játékról_ beszélünk.
A 10 db játékon belül létező isten nem zavaró?

Ne vicceljünk már ilyen hülyeségekkel.

Aki annyira érzékeny, hogy ezen fennakad vagy egyáltalán komoly arccal és szándékkal le tud írni olyat, hogy "sátánista" az ne játsszon fantasy játékokkal.

Ha meg leállunk vitatkozni a _kitalált, fantasy_ szimbólumok hogyanján és miértjén akkor szerintem teljesen jogos, hogy lefelé álló.

A szakirodalom szerint
(Anton Szandor LaVey: The Satanic Bible 79-80.o.;
Peter H. Gilmore: The Satanic Scriptures 138-158. o.)
a rituális kör egyértelműen egy lefelé néző pentagramma kettős körben, annyi különbséggel, hogy a pentagramma nem lóg ki a belső körből sem, itt pedig a pentagramma csúcsai a külső körig tartanak.

Üdv: Kyb
 
Legendás, blokkoló

Elementál, moa

Ezeket tudjuk, tippre xenó a még nem létezett
 
Meg egy kis szivargas: 6 epikus koveto fog kijonni, 3 olyan, ami mar letezo koveto "epikusitasa" es 3 olyan, amilyen koveto sosem volt meg.
Lehet talalgatni, milyen koncepciokhoz jottek a Blogos tesztverseny-beszamolobol lehet okoskodni.
 
Nekem semmi bajon az új jellel én úgyis a sátánt imádom Maga képesség a lényeg szerintem. Biztosan érdekes paklik születnek rá. Tudni fogod, ha átadják a kezdést, akkor védekezéses "sátán-deckel" állsz szembe.
A dupla kötelék meg elég kemény feltétel, biztosan erős képesség kell h legyen. A káoszmesternek egyszerűbb, de gondolom most jön ki valamelyik testvére így a többi szín is könnyebben teljesíti majd. Az isteni lapokra kell nagyon odafigyelni, hogy, meglegyen az egyensúly. Remélem dornodon kapta a legerősebbet.
 
A kep: Nagy Gergely (Az elemek orzoje). Es fonixnek van szanva .
 
Hat ez konnyen lehet es valoban sajnalatos, ha igy van.
Mindenesetre a 10 lektorbol (+ 1 ikon-keszito minimum) 0 asszocialt erre (nem merult ez fel a lektoralas soran HJT senkinel).
 
Ebben van valami (bar Jezus jelkepe, a Hajnalcsillag is lefele forditott a Wiki szerint, de ott az egyik ag hosszabb).
 
Csak az a gond ezzel a magyarázattal, hogy míg a normál felfelé állított pentagramnak sok jelentése van, addig lefelé fordítva egyértelműen a sátánizmus jelképe. Lehet csűrni csavarni, de a jelképválasztás nagyon nem volt szerencsés
 
Ez mind nagyon szép a csúccsal FELFELÉ néző pentagrammára nézve, ami nincs körbe zárva és fejjel lefelé fordítva....

Szintén wikipedia, csak kicsivel lejjebb kell görgetni... jobb oldalt ott van. (benne egy a sátánt szimbolizáló kecskefejjel...)

Mindenesetre várjuk a lapokat, mert az illusztrációk már szépek, s egy "hiba" ne rontsa el az egészet. Reméljük, hogy csak ennyi "baj" lesz vele. Amúgy a sas a jing-jang tűz-jéggömbbel az kinek a műve? nekem az tetszik a legjobban...
 
Nyilván, de itt inkább arról van szó, hogy az első asszociáció / benyomás 10 emberből 9-nél negatív töltetű szerintem, egész egyszerűen azért, mert a többség elsősorban az ilyen jellegű használatával találkozik a leggyakrabban.
 
Tud az a pentagramma sok minden mast is, pl.:

A keresztény szimbolikában a pentagramma az öt érzék jelképe. A csúcsaira az S, A, L, V, S betűket írva az egészség jelképe (az egészség latinul salūs). Néha Krisztus öt sebét is jelképezi. A pentagramma egyik csúcsát megnyújtva kapjuk a hajnalcsillagot. A pentagramma a betlehemi csillag jelképe is.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Pentagramma
 
Most ki fog törni belőlem a pap.
Ennél kevésbé sátánista kinézetű ikont nem lehetett volna találni ennek az olcsóbbítós képességnek? Már a zénben is volt ilyen ikon a képek mellett, de az csak 10 lap, amit amúgy sem nagyon használ az ember. (Nekromanta szentély) De azért ezt talán már nem kellene. Már csak a fordított kereszt hiányzik... (nem kell). De mindent megengedni talán nem kellene... Jobb lett volna egy törött manajel (csillag), vagy csak egy nyomorult -1... De ez... manóba is.
Amúgy nagyon várós persze.
 
Egy kis bányászat, képnevek fentről lefelé:

1. Elemek esszenciája
2. Ragaszkodó szirén
3. Drakolder lárva
4. Elemek őrzője
5. Kisebb tűzelementál
6. Malkolm, a koldus
 
Nagyon hangulatos a bevezető!!! Köszönjük Zoli!!!! Jó lenne ha a lapokon is újra sokkal több háttér utalás kerülne elő mert nagyon hangulatosak tudnak ezek lenni.
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.