Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A belső pszi
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
A pszi egy speciális mentális képesség. A pszi használója nem külső mágikus energiákat, nem istenétől kapott varázserőt használ, hanem a belső, mentális energiáit használja fel. Ennek legavatottabb művelői a mutánsok, akik már születésük óta bírják az efféle belső energiákat irányítani.
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
Hatalom Szövetsége - 54. félév végeredmény
Ajándéksorsolás április + márciusi eredményhirdetés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (10)
Lapötletek (64958)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Versenyhirdető (1827)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9481)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Demetriusz Te is majdnem olyan jol látod a dolgokat mint a Szabolcs.
 
Nyilván nem azok ellen a sztár, ahogy bilincs ellen sem, de nem az a hulladék kategória azért (ha épp nincs helyem sideban, mert másra kellett, akkor nem dől össze a világ, ha bent hagyom )
 
Hát nem tudom. Így első ránézésre fölösleges. eddig 3 sokszínnel futottam össze átlag 20 lap volt csak a különbség szóval....Nem fog jót tenni neki az tuti, de csak megoldható, remélem.

Na de a lényeg: nagyon nem csak a spoiler lapok miatt egyforma a legtöbb pakli, ez csak az emberek lustaságának köszönhető semmi másnak. Legyen példa is. Jött DK egy addig nem használt szabálylapot tele pakolta a legfincsibb spoilerekkel és agyba főbe gyepált mindenkit, következménye meg is lett akinek a lapkészlete megengedte lemásolta, vagy nagyon hasonló funkciókkal, más színekben pótolta. Szuper.
Azért valaki csak rájött, hogyan lehetne megoldani és megtörni DK rémuralmát(vagy kicsit letörni és néha a nyalóka másik végére száműzni) és az addig haszontalan manapilon nekronsárkány és barátai a járjal karöltve a nemzetin berobbantak a metába. Na persze, hogy onnantól egy sikeres konstrukció láttán megjelent sok sok járj.
Tehát az isteni lapoknak is ez lesz a következménye csak pl az erős soli helyett mert nincs meg jön a barlang nulif és a paklik kb 80% ismét azonos lesz
Ha valaki veszi a fáradtságot spoilerek nélkül is nagyon jó eredményeket lehet elérni, lásd Zsolti vagy Pásztor Szabolcs több eredményét.
Jaaa csak ehhez jobban kell figyelni a dekk összerakásakor, na meg játszani is tudni kell? hát igen spoilerekkel ez sokkal könnyebb.
Csak ne felejtsétek el spoilerek mindig lesznek, csak érjen el vele néhány ember több jó eredményt legyen az ma villámhorgony vagy holnap manapilon
 
Nofene,RCL? (Restricted Card List azaz Korlátozott Lap Lista, csak itt most másént lett elnevezve). Jobb később mint soha
 
Mások már válaszoltak a felvetéseidre és itt azért te is ráéreztél a lényegre...
De Aranyi Ákost azért még idéznem kell, a xenós mondatoddal kapcsolatban: "Az értő olvasás kurva hasznos skill."

És akkor hallgasd szépen Szájbarágó Szilárd bácsit:

Nekronsárkány: egy teljesen ingyen jövő ölés, amit Vp arányosan gyakorlatilag nem lehet megfogni és nem éri meg leszedni. Bármilyen követős dekkben ideális követővédelem, mert nem kerül semmibe, jó a lategameben és mindenféle korlátozó környezetben, egyedül a Keltető zavarja, de keltető ellen 1 Vp-ért kirakni a 2. körben, pláne ha te kezdtél, ugyan úgy győzelmet jelent . Én a legutóbb faj versenyen kaptam ki tőle, egy íjászdekktől. De biztos tévedett az aki beletette, valami kezdő lehetett... hmmm Földi Viktor talán? Mond csak Baghar, hány meccset nyert meg a meglepi Nekronsárkány az íjászoknak?
Konkrétan _0_ erőforrás és 1 lap befektetéssel minimum 1 nagyon értékes countert dobatsz az ellenféltől (ugye mezei erős nem viszi, 1 Vp-s lények nem viszik, pláne Járjban ahol egyenesen undorító). És kitudja mennyi erőforrást. Vagy dobatsz egy leszedést és sebzel 5-öt. Ha ezeknek az amúgy sem rossz bizniszeknek nem sikerült összejönniük, akkor 2 kör alatt nyersz. De ezt sem kell elfogadni, egyszerűen csak írj nekem 3 db lapot, amivel meg tudod oldani, úgy hogy:
-az ellenfél kezdett és kiteszi a 2. körében.
-a max. Ép-d 6 vagy kevesebb
-és 3-at úgy, hogy van Járj is
ráadás kör: tetszőleges kombinációja a fenti feltételeknek
bónusz kör: használd fel az általad írt megoldásokat: "leüthető", "altatható", "dermeszthető" -WTF? és akkor csak 5-öt üt, nem 9-et? XD-

Sivara: Ezzel ugyan az a baj hosszútávon, mint a Szemétdombbal, a játék fejlesztését korlátozza. Illetve kihagyhatatlan egy csomó pakliból..., hmm ez így nem teljesen korrekt, inkább: mesterségesen tart működőképesen paklikat. Ez pedig nem egy jó dolog, nem csak azért, mert az ilyen paklik egy bilincstől szétesnek, hanem mert unalmasan algoritmikussá válnak. A kikereshető lapokkal vigyázni kell, a Kurtz példa az olyanra ami nem -annyira- problémás, de erős. Miért? Mert a Kurtz 4 Vp-ért jön és nem drágább rá reagálni, ha lapdobás miatt keresed ki akkor gyakorlatilag 1 Vp-vel és 1 cselekvéssel helyettesíted a lapdobást, ami kb. fair. Kitenni pedig a lategameig nem fogod és ezzel nem kapsz behozhatatlan előnyt sem. Ezzel szemben a Sivara 1 Vp-ért 1+1 Zanszilánk azonnal laphátrány nélkül vagy körönként +1 Zanszilánk és +0,5 Vp szintén laphátrány nélkül.
Szándékosan nem Építőt írok. És itt a probléma egyik oldala. A zanszilánk költségek korában a Sivara óriási tempóelőny, ismét csak 0 reális rizikó vállalásával. Nem kell félni a védekezéstől, mert nem kerülsz laphátrányba. Ha viszont létrejön, pl. raia követőben, akkor gyakorlatilag nyertél. Mert a 3 féle 0-s countered mellett, kifér a counter épület és ha ezek nincsenek ott, akkor még mindig van 2 erőforrás épületed, ami szintén gyakorlatilag ingyen nyer. És akkor ezek csak azok az előnyei amik a kirakásához köthetők, a klasszikus kikeresem, hogy eldobjam vonal is ott van még. Ezt a lapot nem nerfelni kell, hanem tiltani és soha többet hasonlót ki nem adni. Ez a lap ha továbbra is ennyi Zsz költség jelenik meg, pár éven belül kötelező eleme lesz minden paklinak, ahová befér a fehér, mert gyakorlatilag egy totálisan ingyenes lapelőnybe épített permanens erőforrás, amit nem kell behúzni. Jah, és még csak leszedni sem lehet könnyen. Ha pedig megfogják, akkor 1 Vp ért dobattál egy countert. Ha leszedik, mert olyan a dekked, hogy meg kell oldani az építőt akkor pedig 1 nagyon értékes, vagy 2 átlag leszedést.
Kell még magyaráznom a 3 vs 1 Vp problémakör korában, hogy mi a baj ezzel a lappal?

Üdv: Kyb
 
Jégkornis: "ősmágiás erőforrás, kb semmi ellen nem kell kisedolni."

Nem ertem, miert akarnek jarj/kelteto/erdo ellen 3-ert huzni netto 1 lapot
 
Nekronsárkány:

az a kvázi az azt jelenti, hogy VP költség ÉS kézből lapdobás költség nélkül ott egy 5/5-ös, repülő, Járj! ellen is jó lény az asztalon, am: 0-val, büntetéssel.

Kérlek, segíts, hirtelen nem jut eszembe olyan, 1 VP-ből kitehető lény, amivel le tudom ütni az ellen második körös Nekronsárkányát.

Leszedhető: ja, igaz, csak akkor is sebez 5-öt, tehát fixen nem tudsz követőt szedni, ha kitett egy ilyet.

Dermesztés annyira nem hatásos, mert laphátrányban leszel, mire leveszed az asztalról, az álomjelző meg ... nem annyira látom első vonalas lapokon.

20 lap dobás egy 50 lapos pakliból - ha más égetést nem használsz szerintem elég messze van az all-in effekttől.

Manapilon: én elég sok pakliba használom. Az összes, 3VP-s, ősmágiás/reakciódrágításos, akármi counter mellé tök jó, ingyen van, és ha jól tippelek, a HKK egyetlen lapja, ami első körben képes mana előnyt generálni lapköltség nélkül. Szerintem nincs ennél erősebb, egyedül a Bufa segítsége van egy szinten vele, de azt könnyebb megfogni.

Unaloműző: jaja, persze, viszi minden, azért mégis mindenki ezzel kezdi a barnát Komolyan, ingyen kirakható, ha nem, akkor cantrip, permanens asztal kontroll max 1!!!!!! VP-ért, ez szerinted komolyan nem OP?
 
Egyszerű a válasz: játékrombolóak+kis rizikó, nagy jutalom mind


-kit érdekel, hogy eldobod a paklidat a nekronsárkánynak, amikor egy átlagos járj vs bármi matchup érdemben alig tart pár körig?
-leütik az addigra már lapot adó, INGYENES manapilont? na és?
-unaloműző pedig túl sok mindent tud, egyiket ugye korlátok nélkül (úgy látszik nem csak nálam merült fel ő hamarabb, mint a szemétdomb)
-sivara: határeset, de ezek az ingyen előrántható lapok problémásak tudnak lenni hosszútávon (láthatólag van, aki szerint már most is). Mondjuk istenit én sem adtam volna neki, mert nem az a lap, amit mindenhova beteszek kategória, és sok mindent felélesztett hamvaiból (őszintén szólva nem is tudom, hogy min kéne változtatni rajta, ha egyszer komolyabban rákerülne a sor).

Az általam felvetett fókuszáláshoz annyi, hogy akkor ezek szerint elkerülte a figyelmem, hogy csakis újra kiadott lapokról van szó, akkor az nyilván kiesik. Ettől még bajos lap, és mivel az univ-italkeverés és ezzel a szabállyal a sokszín is megkapta a maga indirekt nerfjét, pedig mind UR, akkor miért kivételezünk a fókuszálással? Csak azért, mert őt valószínűleg egyedül direkt módon lehet? Mindenki észrevette (a piaci áron is látszik), hogy ezek a lapok gyengültek, nem hinném, hogy ekkora gond lenne, ha valamit direktben tennétek.

Egyébként nem egyszerű dolgok ezek, az fix, én inkább csak felvetésképp írom le ezeket, kíváncsi vagyok a tesztelők gondolataira.

(az alap kezdeményezés pedig teljesen jó).
 
Az isteni lapok kivalasztasanal az erosseg mellett fontos szempont volt az univerzalitas - tehat hogy mennyifele versenypakliba lehet, "kell" berakni, hanyfele pakliban "viszi el a helyet". Vagyis a good stuff lapok.
A "leginkabb csak Jarjban hasznalt" ill. Sivara-szeru, specialisabb paklikban hasznalt lapok ezert nem merultek fel. (a Megsemcsap ebbol a szempontbol talan kicsit kilog, de Dornodonnal nem igazan volt ilyen "top good stuff" lap, ahogy Leah-nal is sokat toprengtunk)
Tobb szinbo pedig "majdnem egyenerteku" ilyen good stuff lapok vannak (pl. CHD Buzos vagy Raia Soli+Soli), ezekbol valasztottunk kozosen a tesztelokkel, ahogy ereztuk.

Ilyen good stuff lapok fognak kijonni a 10. kiadasban is jocskan, ezek egy szignifikans resze - 9 lap - lesz isteni. Ez teszi lehetove remelhetoleg, hogy a good stuff paklik se ugyanugy nezzenek ki, ill. ami nagyon fontos, hogy a koncepciok melle bepakolt jelentos good stuff reszleg is valtozatosabb legyen (pl. szin-dominancia alapjan).
 
A Manapilont a mezők is használták, mert cantrip háló és nincs az a hátránya, mint az időlassítónak.
 
Hello,

Hmm.. hmm.., továbbra is tologatni, halogatni szeretitek a problémákat és nem megoldani. Kár, mindenesetre ez a húzás, ha működik talán valóban kitolhatja pár évvel a játék szavatosságát. Drukkolok, hogy működjön. Ha pedig változatosságot hoz és esetleg előcsalogat periféria koncepciókat is, mindenképp pozitív lenne.

Viszont gyakorlatilag csináltatok egy speciális tiltólistát, amit elneveztetek "isteni" szabálynak. Nem látom ehhez mi szükség van az ikonra. Egyszerűen ki lehetett volna írni a versenyszabályokhoz, hogy ebben az évben az alábbi lapok közül csak 1 színhez tartozók lehetnek a paklidban: *lista színenként*. Így legalább lehetett volna visszamenőleg illetve évről évre módosítani, ha majd pár verseny múlva kiderül, hogy sikerült egy-két lap esetén rosszul dönteni, vagy jön valami erősebb. Illetve eggyel kevesebb ikon, eggyel kevesebb dolog amit elronthat a nyomda/lapvéglegesítő emberke, és lemaradhat/rossz lapra kerülhet rá. Otthoni játéknál úgyis mindegy és legalább eggyel kevesebb dolog zavarná össze szegény kezdő Pistikét. Eddig ez nagyon nagy szempont volt...

Az epikus követők, ha nem lehetne letiltani őket egy az egyben átvették volna az Életenergia és így ezzel az új szabállyal a Sokszín helyét is. Maga az epikus nem egy rossz ötlet, de nagyon rossz fajok kapták. Ha az első 5 epikus a: drakolder, orgling, xenó, yeti, elf/ember/stb. lett volna, akkor valszeg mindenki örült volna nekik. És egy sokkal pozitívabb fogadtatást kapnak.

Magukról az "isteni lapokról":
A Timera makacskodását egyáltalán nem értem. Az említett Tűztomboló, a Szirének hívása, akár a Kurtz sokkal előbb jutna eszembe. Nyilván az egyértelmű választás, a Fókuszálás kiesik, mert UR. Ami szintén megérne egy komoly újragondolást, hogy az elrontott erősségű UR-ekhez nem mertek hozzányúlni. Illetve úgy általában szomorú, hogy gyakorlatilag must have Ur-ek vannak.

Az erős erejét egyáltalán nem értem. A fehérből egyértelműen a Sivara az ami korlátozásra szorulna szerintem.

Ahogy elnézem a listát, fel sem merült, hogy egy szín "isteni" lapja ne egy azonnali leszedés/counter lap legyen. Ez ezek szerint célzottan az Életenergia, a Sokszín és egyéb soklapos kezdések nerfje.

Remélem ez azt jelenti, hogy a valóban problémás, játékromboló lapokkal más módon terveztek kezdeni valamit. Az ingyen jövő lapelőnnyel és az eszméletlen tempóelőnyt vagy kontrollt adó kártyákkal, a korai játékban szinte megoldhatatlan szitukat hozókkal mi lesz? Hogyan tervezitek megoldani az alábbiak problémáit?
Pl.:
-Nekronsárkány
-Tleikan manapilon
-Mithril gólem
-Unaloműző
-Sivara
stb.

Mindenesetre remélem ez az új szabály eléri a célját.

Üdv: Kyb
 
Jöhetnek majd a jó kis benézések, paklilista-elkérések, beóvások.

Amúgy összességében valószínűleg jó döntés, majd meglátjuk, az idő mit igazol.
 
A cikk fasza lett, fontos, hogy leírjátok a gondolatmenet.

A lapok kiválasztása TUDOM, hogy nehéz, de szerintem nem mind lett jó döntés.

Kérdés: a járj lapjaira (pl Mithrill Gólem+Gormathion/Nekronsárkány) azért nem lett rárakva, mert az isteni lapok olcsók, ha ilyenekből kevesebb lesz a paklikban, az indirekt gyengítés a járjnak? Gondolom ez volt a gondolatmenet, de azért érdekel.

És akkor az egyetlen kritikám, a lapok (szerintem kicsit kevésre lett rátéve egyébként):

1. Szemétdomb: ez egészen biztosan hibás döntés, jelenlegi formájában se használták annyira sokan, isteniként tovább gyengül--->unaloműző az, amit gondolkodás nélkül mindig mindenhova rakok ÉS elég cancer lap (az exterm lett volna a másik felvetésem, de arra szükség van a járj miatt is)

2. Villámhorgony: a kimeríthetetlen tartalék sokkal parább. Eleve egy nerfelt lapról beszéltünk, miért kell tovább gyengíteni?

3. Timera makacskodása: ez is minimum véleményes, ha már counter, akkor én a tűztombolót nem hagyom ki sose, a timera nem mindig nullás, és hátránya is lehet.

Amit itt legfontosabbnak éreztem volna: fókuszálás. Ez a lap szinte 0 risk, mega high reward kártyává nőtte ki magát az utóbbi években, nerfelni kellett volna ezáltal, függetlenül attól, hogy ez 3 mana, mert úgyis topdeck fázisban van igazán szerepe, ott meg mindegy a költsége

4. Kamikáze-->Jégkornis
ennél meggyőzhető vagyok, de ez egy 1 manás counter, ami 1 manásat fog (védekezésbe pls ne szaladjunk bele), járj ellen totál blank.

Jégkornis ezzel szemben tud nullás lenni ÉS ősmágiás erőforrás, kb semmi ellen nem kell kisedolni.

A többi korrekt (erős-soli-soli aura hármasból nehéz dönteni, a pirosnál meg nincsenek most annyira 10 pontos lapok, még esetleg a sárkánymágia merülhetett volna fel, de a megsemm csap is ok)
 
(2006-2018 )
 
Rest in peace Sokszínűség (2006-201.
 
Irgalmatlan mennyisegu tapos lap lesz ujrakiadva a 10. kiadasban, ebbol minden szinbol csak 1 lett isteninek 'kinevezve'. Nyilvan lehet vitatni, hogy az adott szinbol az-e a legerosebb/leguniverzalisabb, mi is toprengtunk/probaltuk/szavaztunk es ezeket ereztuk.

Hogy pontosan mik jonnek ki, arrol majd itt is es Blogon kaptok info-morzsakat folyamatosan .
 
Úgy ítélte meg a tesztelőbrigád, hogy a Szemétdomb/Logisztikus minimálisan is, de erősebb választás, mint a Térszaggatás. Így lett végül a Szemétdomb.
 
A Szemétdomb lett inkább az isteni lap a Térszaggatás helyett? Vagy Térszaggatás nem is jön?
 
1-2 pontositas, mert talan nem vilagos mindenkinek:

A 10. kiadasban _kizarolag_ a Miklos altal irt lapok lesznek istenive nerfelve. Emellett a 10. kiadasban pontosan 9 uj isteni jon ki.

A tervek szerint:
- A tovabbiakban nem nerfeles, hanem uj lapok keszitesevel fognak isteniek szuletni.
- A teli kiegben is ki fog jonni hasonloan 9 isteni.
- Igy evi mintegy 1-2 isteni tevez kijonni 1 szinben, vagyis a 'csupa-isteni' paklira meg 9-17 evet kell varni .
Es egy komment ehhez: a HKK-ban minden lap elavul egy ido utan, barmilyen elkepzelhetetlen is ez az adott pillanatban . Bizony, a most legjobb isteni is 99% valoszinuseggel nem lesz mar tul jo 9 ev mulva. Persze ha valami gyokeres valtozas nem kovetkezik be a fejlesztesben addig. 1-2 kivetel van, ami tulel 5-6 (akar 9 evet), de nagyon keves.
 
Jancsár János "Más kérdés, hogy ez így meddig lesz balansz. Mert mondjuk 5 év múlva egyetlen színben is lesz annyi isteni lap, hogy összejön belőlük egy spoiler deck. "

Ez így van, de ahogy írod, ez most a problémát elég sok évre megoldotta Meg aztán ennek van még egy fontos vonzata. Eddig nem lehetett "ellenlapokat" csinálni a spoilerek ellen, pl. egy Albinó varkadaudar se volt jó mind ellen, de mellesleg kinyírt egy csomó "ártatlant". Most azonban kaptak egy gyűjtőkategóriát. Ha nagyon sok lesz már egy színben, jöhetnek a "ellenfeled eldobja az összes isteni lapot a kezéből" jellegű lapok.

CRULL "Az "isteni ikon" ne a lap szélén legyen, hanem a helyén, a lap közepén az ikonok sorban!"

Csak erről 1 hétig vitáztunk, és hidd el, ez a legoptimálisabb hely neki. Szempont volt, hogy a többi ikontól elütő legyen (elhelyezésben és kinézetben is), mivel ennek nem játék közben van jelentősége, hanem amikor végiglapozod a paklit a meccs előtt (vagy az ellenfélét utána). Egyébként amiket itt látsz, a végleges kártyák, már a nyomdában vannak, az ikont biztos nem tudjuk máshová rakni.

Skib "Kérdés,hogy pl NTI kijön-e? Színtelen isteni lap lesz-e esetleg, bármennyire is paradoxon?"

bevallom ez bennünk is felmerült, de végül elvetettük, 2 okból. A Bufa eleve kivétel, nem korlátozza a pakliépítést, nem volna szerencsés Bufa istenit csinálni. A másik pedig, hogy tény, hogy az NTI nagyon erős lap, viszont egy olyan megoldás egy csomó egyébként nehezen kivédhető fenyegetésre, amire szerintünk szüksége van a játéknak.
 
Domb mellé szerintem kijön még a térszaggatás meg a logisztikus,esetleg káoszgoblin (unaloműző?), szóval a barnával rossz lóra nem lehet tenni.
Kérdés,hogy pl NTI kijön-e? Színtelen isteni lap lesz-e esetleg, bármennyire is paradoxon?
 
Az "isteni ikon" ne a lap szélén legyen, hanem a helyén, a lap közepén az ikonok sorban!

Könnyebben is észrevehető és nem okoz problémát a jobb és a balkezeseknek sem.
 
Ez az Abszolút preventálás felújtás elég meglepő. Mondjuk az pozitív, hogy funkciójában nem nyírja ki a régi verziót, szerintem a dalnok volt az egyetlen eddig, aminek párhuzamosan használták a régi és az új verzióját is.
 
hát az előző nerf az nem vágta haza az biztos, még mindig a 3 szemétdomb mellé kell 47 lapot keresni decképítésnél
 
Más kérdés, hogy ez így meddig lesz balansz. Mert mondjuk 5 év múlva egyetlen színben is lesz annyi isteni lap, hogy összejön belőlük egy spoiler deck.
De tény, hogy hosszú időre elnapolja a problémát.

(Mint amikor 90-ben átrendszámozták a magyar gépkocsikat. Kit érdekelt, hogy 2024-2025-ben elfogy majd a kombinációs készlet... Úgy voltak vele, hogy ezzel majd akkor foglalkozunk.)
 
És még így is milyen jó papír.
 
Szegény Szemétdomb, most kapja a 2. nerfet.
 
Nekem bejön ez a koncepció. Jó ötlet.
Az biztos, hogy az alapkiadás az utóbbi 10 év legjobb kiegje lesz.
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.